Carisma Sisu travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Carisma Sisu travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Carisma Sisu har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Carisma Sisu har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Carisma Sisu


V86-omgången inleddes med en rejäl skräll på Bergsåker då 16-oddsaren Ippon Futura fick luckan från tredje par invä..


V86-omgången inleddes med en rejäl skräll på Bergsåker då 16-oddsaren Ippon Futura fick luckan från tredje par invändigt in mot upploppet tillsammans med Mats E Djuse.
Efter ett högt tempo i täten hela vägen så bet det bra för Ippon Furura när han spelade ut sin speed.
Segern var nummer 13 i den tioårige valackens 120:e start i karriären.
Ippon Futura tränas av pappa Anders Djuse med licens på Östersundtravet.
- Fantastiskt kul! Det finns hästar och så finns det Ippon! Hade det inte varit för honom hade jag inte hållit på med det här längre, vilken kämpe det är. Att han har den här gnistan kvar efter 100 starter. Nu vart det tempo hela vägen och då funkar det på full väg också.
Mats E Djuse var kvällens kusk på Bergsåker och i V86-5 slog han till igen med 31-oddsaren Just Celebration. Från rygg ledaren kunde Mats E Djuse lyfta ut hästen i andra utvändigt genom slutsvängen och sedan avgjorde fyraåringen säkert sista biten över upploppet.

Kihlström tillbaka efter ryggproblem
I V86-2 på Solvalla imponerade Carisma Sisu stort i händerna på Örjan Kihlström.
Örjan Kihlström, som gjorde comeback efter sina ryggproblem, satt nöjd utvändigt om ledande Thela de Glatigne och 100 meter från mål kopplade Carisma Sisu greppet och stack undan nästan retfullt enkelt. Petri Salmela tränar det åttaåriga stoet som vann på 1.12,3 över sprinterdistans med bilstart.
Örjan Kihlström visade för övrigt fin form efter sitt ofrivilliga uppehåll och utanför V86-spelet fick han även segerdefilera med Pasi Aikio-tränade debutanten Lovish och med Timo Nurmos-tränade Linus Boy.
Kvällen bjöd på ett kallblodslopp inom V86-spelet och det blev favoritseger för Demex i V86-3 sedan Wiktor Kylin-Blom kört till spets efter 700 meter. Jan-Olov Persson tränar vinnaren.
Spets och slut blev det även i V86-7 där Jimmy H Andersson dirigerade hela vägen med Ready Lane. Joakim Claesson tränar vinnaren.
V86-4 var ett lärlingslopp över 2640 meter och segern gick till Toujours Vif. Elias Strandberg fick en bra start till spets och sedan blev han avlöst av favoriten Cesar F.C. I sista sväng fick Toujours Vif fritt och var sedan starkast över upploppet. Det var tredje årssegern för den tioårige valacken som tränas av Stig E Pettersson.

Dubbel för Skoglund
En överraskning blev det även i V86-6 där 12-oddsaren Felix Am var rejäl i händerna på Rikard N Skoglund och höll farten starkt över upploppet efter en resa i andra utvändigt till halvvarvet kvar då han fick göra grovjobbet själv. Mantorps Åsa Svensson tränar vinnaren.
Rikard N Skoglund var inte nöjd med det och han slig till även i V86-avslutningen där han svepte till spets med Merritt dryga varvet från mål. Daniel Wäjersten tränar vinnaren.
Fyra system med åtta rätt på V86 belönades med 1 604 504 kronor, sju rätt gav 13 488 kronor och sex rätt 764 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Han flyttade till Sverige 1 oktober 1998.Drygt 20 år senare kan Petri Salmela se tillbaka på sin mest framgångsrika säsong som travtr&aum..


Han flyttade till Sverige 1 oktober 1998.
Drygt 20 år senare kan Petri Salmela se tillbaka på sin mest framgångsrika säsong som travtränare, åtminstone sett till pengar.
9,4 miljoner kronor har körts in till stallet som totalt består av 83 hästar och har sitt huvudsäte i Boden.
- Vi har 31 hästar i Stockholm och resten här uppe, det är en bra fördelning, säger Salmela på väg mot ännu en flygresa söderöver där han bland annat ska se till stallets galjonsfigur Makethemark.
- Det är han som har gjort att vi fått ett rekordår. Jag är nöjd med resultatet för övriga stallet också, men räknar man totalt är det oerhört avgörande att ha en sådan topphäst. Jag har aldrig haft en häst som sprungit in så mycket som han har gjort i år, konstaterar Salmela vars stjärna dragit in 3,7 miljoner via bland annat tredjeplatsen i Elitloppet, andraplatsen i Åby Stora Pris och vinsten i St Michel Ajo.
Senaste starten gjordes i slutet av september och nu pågår uppträningen inför ännu en säsong i världseliten.
- Han fick tre veckor helt ledigt, sedan började vi köra honom igen i början av november. Det har varit lite varierande förhållanden i Stockholm så vi har fått lägga om planeringen lite vecka för vecka. Nu ska han få det lugnt över jul i samband med vaccinering, sedan börjar vi köra lite hårdare i januari igen.
I fjol årsdebuterade Makethemark i mitten av april och hann med ytterligare en start innan Elitloppet.
- Det blev några veckor försenat då eftersom han åkte på lite sjukdomar, men fungerar allt i år så är tanken att han ska vara startklar i början av mars. I så fall borde han hinna vara med i några större lopp och sedan förhoppningsvis få en ny inbjudan till Elitloppet.
Så det gav mersmak att vara med i Elitloppet?
- Ja, självklart. Speciellt som hästen fick precis så snälla lopp som jag hade hoppats på förhand. Jag kan ärligt säga att han inte alls var trött i mål efter finalen och det visade han i starterna efteråt. Det var första gången han mötte de allra bästa och givetvis hoppas jag att han ska vara ännu bättre nästa år.

Framtiden är säkrad
Trots att han anmält tio hästar till Solvalla under tisdag-onsdag tycker sig Salmela inte ha någon realistisk chans att hinna dra in den dryga halvmiljon som krävs för att kunna kalla sig 10-miljonerkronorstränare.
Däremot tycks det finnas förhoppningar om att nå dit nästa säsong.
- Jag måste säga att den tvååringskullen vi har i år är helt annorlunda och mycket bättre än kullen som är tre nu. Detsamma gäller ettåringarna där några ser ut som ”riktiga hästar” redan nu. Jag hade möte med Bodenpersonalen i veckan och sa att vår framtid är säkrad, säger Salmela med ett skratt.
Kommer du att fira det här rekordåret med personalen på något sätt?
- Ja, det kommer vi att göra. Jag har lite planer, men vill inte avslöja något ännu. Det är ett tufft liv att vara hästskötare och personalen i Stockholm och Boden träffar varandra väldigt sällan, förutom vissa tävlingsdagar är det bara när vi har V75 i Boden och på vår hästgala. Så de är verkligen värda något extra nu när det har gått så bra.

”Testa att rycka propparna”
Det kan bli anledning att fira redan på onsdag.
Salmela tycker sig i alla fall ha en riktigt bra vinstchans inom V86-spelet.
Det rör sig om segervana fyraåringen Moon Zappa i V86-4, som dragit innerspår bakom bilen och ledde runt om från samma läge på Solvalla i september, men var oplacerad i sin senaste start.
- Hon var inte alls dålig då. Jorma (Kontio) som körde tyckte till och med hästen var bättre än vid segern gången innan, men det stämde betydligt sämre med positionerna. Hon fick gå själv i spåren sista 800 samtidigt som det gick fort till slut och det blev för tufft. Positionerna avgör så mycket, konstaterar Petri Salmela om hästen som är obesegrad från ledningen efter fyra försök.
- Skulle hon lyckas nå spets så är mycket vunnet, hon har visat att hon trivs väldigt bra i den positionen. Eftersom det blev väldigt täta starter har hon bara gått lugnt efter senast, men allt har varit normalt. Jag ska testa att rycka propparna på henne imorgon (tisdag). Funkar det så får hon gå så i loppet, hon har haft fast huva i alla starter och jag tror att det kan bli fin effekt, säger Salmela som även startar två hästar i V86-2.
- Carisma Sisu är klassen bättre än Feather Sisu så är det någon som ska vinna är det hon. Tyvärr drog hon spår 8 och det blir svårt att komma till härifrån, speciellt då hästen trivs bäst då hon får sitta i den främre träffen och slipper göra grovjobb. Ska hon vinna krävs nog ledningen, rygg ledaren eller tredje inner, men det blir svårt att hitta någon sådan position. Annars är allt som det ska i träningen och hon är allround för underlag, säger Petri Salmela.

Robin Johansson, Kanal 75


På söndag är det traditionsenligt V75 från Charlottenlund Travbana utanför Köpenhamn. Då ska Danmarks största och mes..


På söndag är det traditionsenligt V75 från Charlottenlund Travbana utanför Köpenhamn. Då ska Danmarks största och mest prestigefyllda travlopp avgöras, Copenhagen Cup. Loppet går över distansen 2011 meter med ett förstapris på 375 000 danska kronor. Regerande mästare är Cyber Lane och Johan Untersteiner.
En av hästarna som är med bakom bilen i år är Makethemark, Petri Salmelas stora stjärna blev i onsdags blev inbjuden till Elitloppet. Det är första Bodentränade hästen i Elitloppet sedan 1998. Då var det var Scandal Play och Bo Eklöf som representerade Norrbotten, ekipaget blev femma i sitt försöksheat.
– För mig och hela gänget är det riktigt stort. Förra året var det för tidigt för honom att gå ut i Elitloppet och man måste noggrant fundera på alla olika delar så det blir bäst för hästen. Nu fick jag reda på det här i god tid och hade chansen att matcha som jag ville. Det känns riktigt bra med först Copenhagen Cup och sen förhoppningsvis två heat över sprinterdistans i Elitloppet, säger Petri Salmela.
Hur mycket betyder det här för Boden och norrländsk travsport?
– Det är en stor grej för Bodentravet, det är riktigt stort för hela Norrbotten. Alla vet vad Elitloppet är och det är den största folkfest vi har i vår sport, säger han och tillägger:
– Hästen är dessutom ägd, uppfödd och inkörd i Norrland och det visar att vi i norr kan vara med och matcha de bästa hästarna i världen.

"Ganska primitiva förhållanden"
Petri Salmela kommer från Torneå i norra Finland, en stad med ungefär 22 000 invånare. Från samma område kommer en av Sveriges största tränare.
– Jag började karriären i Torneå och bor fortfarande kvar där, även Timo (Nurmos) började karriären i Torneå. Jag flyttade verksamheten till Sverige och Boden ett par år innan honom. Man kan säga att det är två Torneå-pojkar som är med i år och båda började karriären under ganska primitiva förhållanden. Även för den finska sidan av gränsen är det här riktigt stort.
En som troligtvis berörs allra mest av den rosa biljetten är den rutinerade skötaren Anne Raatikainen, hon har varit både Petri Salmela och Makethemark trogen i många år.
– Hon började karriären hos mig som praktikant och direkt när hon slutade skolan blev hon fast anställd, vårt samarbete sträcker sig över 15 år tillbaka i tiden. Självklart blev hon jätteglad och man kanske bara får den här chansen en gång i livet. Även fast jag tror att Makethemark kommer vara som bäst om ett eller två år över sprinterdistans.
Har han egenskaperna för en framskjuten placering i Elitloppet?
– Han är allround men känslan är att han är bäst på medeldistans. Jag tror att sprinterdistans-egenskaper kommer fram mer och mer. Dom få gångerna man har laddat med honom bakom bilen har han öppnat bra och han är mycket kvickare ut än vad många tror, säger Salmela och meddelar att han inte kommer ändra huvudlag i de kommande starterna:
– Han är så klok och han vet vad han gör, han kommer fixa den biten själv. Han tävlar med stänkhuva och öppet huvudlag i dag och vi kommer inte ändra på det i dagsläget, men det är möjligt att vi kommer prova något typ av stängt huvudlag i framtiden.

“Får gärna gå sig trött”
En sak i taget och först ska Salmelas stjärna försöka vinna Danmarks största travlopp, Copenhagen Cup. Storloppet går som V75-6 på söndag och Makethemark drog nitlotten spår sju bakom bilen.
– Det är inga Propulsion eller Readly Express med, men det är ett startfält med många fina hästar. Vi har lite tråkigt läge, han har mött liknande gäng tidigare i karriären och det är som vanligt positionerna som avgör. Vi får hoppas på lite tempo i loppet och att han får visa sig från sin bästa sida då är han riktigt stark till slut, säger Salmela och tillägger att det här är ett steg på vägen mot toppformen:
– Tankarna är redan lite på Elitloppet men han får gärna gå sig trött i loppet, då tror jag formen bara stiger på honom. Jag tror att att vi kommer behöva något lopp till innan den absoluta toppformen sitter där men till elitloppshelgen ska han vara så nära toppformen som möjligt.
Bodentränaren avslöjar mellan raderna hur framtidsplanerna ser ut för sin stjärna, om allt går som det ska i kommande starter är det aktuellt att han visar upp sig för hemmapubliken tre veckor senare.
– I Boden kommer han vara i topp toppform.
Hur känns han hemma i träning för dagen?
– Det är riktigt bra med honom, vi gick igenom honom direkt efter starten på Romme och alla var riktigt nöjda. Han fick det lite lugnare veckan efter årsdebuten och sen tränade han på tre gånger förra veckan och kändes riktigt fin. Den här veckan har han också jobbat på bra hemma, säger Salmela som också berättar att han kommer ändra balans på söndag:
– Han kommer gå med optimal balans, barfota runt om och jänkarvagn. Jag vill ha ett lopp i kroppen med optimal balans inför Elitloppet och nu måste han upp lite formmässigt.
Makethemark åker inte själv ner till Köpenhamn utan har med sig stallkamraten Carisma Sisu, som startar i V4-1. Gemensamt har hästarna att båda vann sina respektive årsdebuter.
– Hon känns riktigt fin hemma. Jag hade två månader där nästan alla mina hästar var sjuka och inte presterade. Hon var en av de första som presterade efter den perioden och vann direkt i årsdebuten. Hon kommer vara ännu bättre nu på söndag.
Utrustning på henne?
– Barfota runt om och jänkarvagn.

Startlista
Copenhagen Cup 2019
2011 meter autostart
1) Handsome Brad – Carl Johan Jepson
2) Generaal Bianco – Peter Untersteiner
3) Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
4) Cyber Lane – Johan Untersteiner
5) Racing Mange – Joakim Lövgren
6) Dreammoko – Wim Paal
7) Makethemark – Ulf Ohlsson
8) Cash Hanover – Michael Nimczyk
9) Repay Merci – Knud Mönster
10) Tsunami Diamant – Robin Bakker

Charlie Hedstad, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-21 2015-10-21 Solvalla-4 2140/9 5 15.4 129
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 2140/4 C 3 16.3 30
2016-12-09 2016-12-09 Solvalla-6 Tomi Haapio 2140/10 C 1 17.6 50
2016-12-02 2016-12-02 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/4 B 0 g 21
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-1 Ulf Ohlsson 2140/2 D 1 15.5 92
2016-10-26 2016-10-26 Solvalla-4 Ulf Ohlsson 2140/10 D 0 g 195
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-4 Tomi Haapio 2140/3 B 0 g 31
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-3 Tomi Haapio 2140/10 B 4 15.8 136
2016-09-16 2016-09-16 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 B 1 16.7 48
2016-06-24 2016-06-24 Hagmyren-11 Tomi Haapio 2140/6 A 0 17.8 28
2016-06-14 2016-06-14 Solvalla-6 Tomi Haapio 2140/3 C 4 15.0 543
2016-05-06 2016-05-06 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/9 B str
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-6 Tomi Haapio 2140/4 C 0 18.1g 165
2016-04-05 2016-04-05 Eskilstuna-2 Ulf Ohlsson 2140/1 B 1 15.2 95
2016-03-04 2016-03-04 Solvalla-8 Tomi Haapio 2140/5 A str
2016-02-24 2016-02-24 Solvalla-4 Tomi Haapio 2140/1 B 4 19.0 37
2017-12-29 2017-12-29 Solvalla-3 Tomi Haapio 1640/10 C 3 15.8 47
2017-12-20 2017-12-20 Solvalla-2 Marika Eriksson 2140/10 C 2 16.1 68
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-9 Tomi Haapio 2140/2 B 2 14.8 20
2017-12-01 2017-12-01 Romme-2 Tomi Haapio 2140/9 B 4 15.3 87
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-1 Ulf Ohlsson 2140/1 C 0 14.5 116
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-9 Tomi Haapio 2140/2 C 0 14.8 79
2017-08-09 2017-08-09 Solvalla-6 Tomi Haapio 2140/11 B 3 14.4 38
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-5 Ulf Ohlsson 2140/3 C 4 13.6 132
2017-07-12 2017-07-12 Visby-9 Ulf Ohlsson 2120/10 C 4 13.5 68
2017-06-23 2017-06-23 Hagmyren-3 Tomi Haapio 2140/8 B 2 14.3 68
2017-05-24 2017-05-24 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/4 D 3 14.5 235
2017-05-12 2017-05-12 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/9 B 3 13.8 158
2017-04-23 2017-04-23 Solvalla-10 Jorma Kontio 2140/9 C 0 14.7 235
2017-04-09 2017-04-09 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 1640/5 C 2 13.0 120
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2160/14 D 0 g 932
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-6 Ulf Ohlsson 2140/1 C 0 15.7 115
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-11 Ulf Ohlsson 2140/7 C 2 15.0 125
2017-02-17 2017-02-17 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 1640/7 C 0 14.3 91
2017-02-01 2017-02-01 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/1 B 5 15.6 47
2017-01-11 2017-01-11 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 1640/11 C 3 16.0 82
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/10 D 0 13.6 127
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-5 Björn Goop 2140/12 D 0 13.0 340
2018-09-05 2018-09-05 Solvalla-10 Tomi Haapio 2140/10 B 2 12.9 64
2018-08-08 2018-08-08 Boden-9 Ulf Ohlsson 2140/7 C 2 13.1 111
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-12 Ulf Ohlsson 2140/5 B 2 14.1 67
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-11 Tomi Haapio 2140/3 D 1 13.3 51
2018-06-16 2018-06-16 Boden-8 Erik Adielsson 2160/12 D 0 g 619
2018-05-23 2018-05-23 Örebro-10 Ulf Ohlsson 2100/6 D 0 14.6 81
2018-04-08 2018-04-08 Romme-10 Tomi Haapio 2140/11 D 0 15.3 245
2018-03-29 2018-03-29 Gävle-12 Tomi Haapio 2140/2 B 1 14.9 28
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-6 Ulf Ohlsson 2140/9 D 0 15.6 182
2018-02-28 2018-02-28 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/8 C 4 15.3 105
2018-01-20 2018-01-20 Romme-9 Mika Forss 2140/4 D 0 14.5 97
2018-01-10 2018-01-10 Solvalla-10 Jorma Kontio 1640/5 D 5 13.8 78
2019-12-18 2019-12-18 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/8 B 6 14.2 356
2019-12-04 2019-12-04 Solvalla-9 Tomi Haapio 2140/8 B 3 16.9 163
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/5 B 3 13.5 88
2019-10-30 2019-10-30 Solvalla-10 Erik Adielsson 2140/10 C 4 13.3 136
2019-10-09 2019-10-09 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/7 D str
2019-09-11 2019-09-11 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/5 C 2 12.4 172
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-2 Ulf Ohlsson 2100/10 B 6 14.2 162
2019-07-09 2019-07-09 Solvalla-6 Jenny A Björk 1640/7 A 3 11.9 78
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/1 A 4 14.3 31
2019-05-24 2019-05-24 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/5 A 3 13.0 52
2019-05-12 2019-05-12 Charlottenlund-2 Ulf Ohlsson 2000/9 D 5 11.9 283
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-3 Magnus A Djuse 1640/4 B 1 11.6 29
2020-12-23 2020-12-23 Mantorp-11 Mika Forss 2140/4 C 0 79
2020-12-03 2020-12-03 Gävle-7 Mika Forss 1640/6 B 1 11.8 62
2020-10-28 2020-10-28 Solvalla-10 Mika Forss 1640/2 C 0 12.5 659
2020-10-14 2020-10-14 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/9 B 0 g 89
2020-10-05 2020-10-05 Gävle-7 Mika Forss 2140/2 A 4 13.0 43
2020-08-25 2020-08-25 Eskilstuna-6 Mika Forss 2140/4 B 1 13.1 58
2020-08-12 2020-08-12 Boden-3 Ulf Ohlsson 1640/7 B 0 13.5 78
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-5 Tomi Haapio 1640/1 C 6 11.3 455
2020-05-15 2020-05-15 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/6 C 4 12.7 389
2020-04-29 2020-04-29 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/3 C 6 12.9 139
2020-04-01 2020-04-01 Solvalla-10 Björn Goop 1640/11 B 3 11.5 189
2020-03-01 2020-03-01 Mantorp-7 Ulf Ohlsson 2140/5 B 5 15.3 30
2020-02-19 2020-02-19 Solvalla-6 Örjan Kihlström 1640/5 C 1 12.3 31
2020-01-29 2020-01-29 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/8 B 2 14.1 208
2021-02-10 2021-02-10 Solvalla-8 Mika Forss 1640/4 A 0 13.6 27
2021-02-03 2021-02-03 Solvalla-2 Mika Forss 2660/4 B 6 16.5 64



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se