Top 7 tips och Top 7 resultat

Här hittar du ATG Top 7 tips idag för kommande lopp och Top 7 resultat för de senaste loppen. Vårt Top 7 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Top 7 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Top 7 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Top 7 resultat. Top 7 trav går ut på att hitta de sju hästar som slutar på plats 1 till 7 i ett och samma travlopp, dessutom i rätt ordningsföljd! Det kanske låter omöjligt, men man vinner redan vid två rätt så det kommer att finnas stora chanser att plocka hem fina pengar. Top 7 är inspirerat av och tänkt som en förlängning av det mycket populära spelet Trio, och kommer att gå av stapeln en gång under varje V75-omgång i den femte V75-avdelningen.

Här hittar du ATG Top 7 tips idag för kommande lopp och Top 7 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Top 7 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Top 7 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Top 7 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Top 7 resultat. Top 7 går ut på att hitta de sju hästar som slutar på plats 1 till 7 i ett och samma travlopp, dessutom i rätt ordningsföljd! Det kanske låter omöjligt, men man vinner redan vid två rätt så det kommer att finnas stora chanser att plocka hem fina pengar. Top 7 är inspirerat av och tänkt som en förlängning av det mycket populära spelet Trio, och kommer att gå av stapeln en gång under varje V75-omgång i den femte V75-avdelningen.

Aktuella Top 7 resultat och Top 7 startlista

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 24 april 2021 Halmstad travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 17 april 2021 Bergsåker travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 10 april 2021 Jägersro Trav travbana.

Nyheter för spelformen Top 7


Lördagens Top 7 (alltid i avdelning fem på V75) erbjöd en jättelik rollerpot och chans till vinstrekord.Uppgiften var som alltid att ha de ..


Lördagens Top 7 (alltid i avdelning fem på V75) erbjöd en jättelik rollerpot och chans till vinstrekord.
Uppgiften var som alltid att ha de sju först placerade hästarna i rätt ordningsföljd och trots att Disco Volante vann, Granfield Aiden slutade tvåa och Antonio Trot trea blev det stora pengar.
- Tre betrodda hästar tog dom tre första platserna i Top 7-loppet. Ändå var det bara två system som fixade sju rätt, säger Hans G Lindskog.
Potten hade byggts på. Ingen spelare hade nämligen lyckats få sju rätt sedan i oktober.
Med Top 7-raden 11-10-5-2-7-4-6 delades 2,8 miljoner ut till två vinnare.
- Jag har haft rörande samtal med båda vinnarna, två damer från Falköping respektive Malmö. Båda vinner nästan tre miljoner kronor med hjälp av Harrys Superpåse som dom köpt för 229 kronor i ATG-butiker hos Ica. De vinnande systemen var på 24 respektive 48 kronor,  säger vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Mikael Wikner, Kanal 75


Lördagens STL-tävlingar med V75 i Sundsvall avgjordes under vintriga förhållanden och det krävdes hakar i hästarnas skor för..


Lördagens STL-tävlingar med V75 i Sundsvall avgjordes under vintriga förhållanden och det krävdes hakar i hästarnas skor för det rätta fästet.
Daniel Wäjerstens reklamhäst Algot Zonett spelades till klar favorit i den inledande avdelningen trots att det handlade om debut i silverdivisionen för valacken efter toppstoet Hilda Zonett och Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah.
Det blev ”…hårt i mål” enligt referenten. Men segern satt ändå inte långt inne.
1400 meter från mål körde Daniel Wäjersten upp utvändigt ledaren och trots en segermarginal på någon decimeter såg det kassaskåpssäkert ut.
Kusken satt nästan helt stilla upploppet ner och lät fuxen avgöra på styrka mot ledande Remarkable Feet och Jörgen Westholm.
- Både Jörgens och min häst svarade för riktigt bra prestationer. Det gick ju väldigt snabbt sista varvet. Han är verkligen ärlig och rejäl och satte dit nosen, sa den unge Bergsåkerstränaren.
I bronsfinalen annandag jul vann Algot Zonett lätt från ledningen. Att åttaåringen var ny i silverdivisionen spelade ingen som helst roll denna lördag.
Åttaåringen lovade mycket som unghäst och har varit skadad i omgångar. Hela fem- och sexåringssäsongen spoliera på grund av skador.
- Det är en fantastiskt utveckling på slutet och han har tjänat väldigt bra med pengar senaste månaden. Det är kul att hästen som var så bra som unghäst får visa hur bra han är. Han har ju haft ögonen på sig med tanke på sin härstamning. Ja, det är roligt att hästen hamnar i centrum, sa Daniel Wäjersten.

Kuskdelikatess i guldloppet
I Zoogins lopp, gulddivisionen, lyckades kusken Ulf Ohlsson med en snygg ”variant” varvet från mål när han körde till med Stefan Melanders Disco Volante.
Hannu Korpi hade just övertagit med Grainfield Aden och var nog inte riktigt beredd på Ohlssons kupp och blev av med ledningen.
Disco Volante kunde sedan ta en säker seger före just Grainfield Aden som höll farten bra utvändigt till andraplatsen. Antonio Trot trea efter en spurt från köposition och nyblivne 13-åringen On Track Piraten fullföljde till en fjärdeplats efter en invändig löpning.

Trippelseger på V75
Championkusken Ulf Ohlsson plockade sex segrar i Östersund på fredagen. I Sundvall vann han förutom kallblodsloppet även bronsdivisionen och klass I. 
Voltstart gällde i bronsloppet. Ohlsson fick galopp på Marschall Match från springspåret i starten som dock avblåstes. I den giltiga starten skärpte sig både häst och kusk och klev till ledningen.
Finskan Tuija Irri tränar hästen som även vann V75 kvällen före julafton med svart kusk.
I det avslutande klass I-loppet såg Ohlsson till att ro åt sig ledningen med hemmatränaren Pär Ländins Axel Ruda och ledde runt om. Det här var Axel Rudas andra seger i STL sedan i början av december.

Skor på - gick bra
Åtta segrar och sex andraplatser på 18 lopp under fjolåret utan skor.
I Kvisslebruns lopp visade Våler Nikolai att han kan vinna m-e-d skor på hovarna också. Erik Adielsson fick draghjälp i tredjespår under slutrundan i kallblodens uppgörelse och kunde vinna med krafter kvar i sexåringen, efter att ha kämpat ner ledande Vestpol Gladiator och hållit undan för starkt avslutande B.W.Rune.
Ett helfinskt ekipage vann försöket till Diamantstoet som gick som V75-2. Essie Gonzales kom från Finland med fina meriter i december och vann debuten i Sverige 28 december.
Katja Melkko tränar det sexåriga stoet som nu tog andra raka segern för Jorma Kontio efter tidig ledning och fick hållas i ett relativt lågt tempo.
Omgångens största favorit på V75, spelad på 56 procent.
Hela 26 007 system prickade alla vinnarna den här lördagen. Sju rätt på V75 delade ut 927 kronor, sex rätt 24 kronor och när utdelningen för fem understeg 15 kronor är det klart att det blir jackpot på Jägersro V75 lördagen 16 januari.
Däremot delades jättepotten på spelet Top 7 ut på Bergsåker. Två spelare lyckades hitta de sju första hästarna och belönades med 2,8 miljoner vardera.

Mikael Wikner, Kanal 75


Top 7 hade premiär i oktober 2016 och är ATG:s senaste nya spelform bland hästspelen. Spelet går ut på att hitta de sju först pl..

Top 7 hade premiär i oktober 2016 och är ATG:s senaste nya spelform bland hästspelen. Spelet går ut på att hitta de sju först placerade hästarna i ett lopp i rätt ordningsföljd, men redan från två rätt utbetalas vinster.
Att Top 7 är svårt råder ingen tvekan om. Senast någon hade sju rätt en lördag var 31 oktober. Om ingen får sju rätt går hela sjurättspotten vidare till Top 7 kommande lördag i en så kallad Rollerpot. Lördagens Rollerpot beräknas innehålla minst 5,2 miljoner kronor.
- Många av våra kunder söker efter spelvärde när de väljer sina spel. Och på lördag har de ett riktigt högt spelvärde i Top 7, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG.
Förra året delade Top 7 ut fem miljonvinster. Högsta vinsten inföll 6 juni när V75 och Top 7 avgjordes i Östersund. Ett system på 480 kronor lyckades pricka in alla sju hästar och belönades med 3 035 911 kronor, vilket är vinstrekord för Top 7.

Rekordvinnaren Johan Andersson tror på Disco med Ohlsson
Johan Andersson kommer från Sundsvall, där lördagens V75 med Top 7 arrangeras på Bergsåker.
- Tråkigt att inte kunna vara på plats, men jag kommer att sitta bänkad framför direktsändningen och det blir nog en Top 7.
- Ska jag spika så blir det nog 11 Disco Volante, säger mannen, som tycks lita på Sundsvalls-bördige kusken Ulf Ohlsson, eftersom Ohlsson även vann Top 7-loppet i Östersund med överraskningen Vien Ici.
De näst högsta vinsterna 2020 kom tack vare ett system för 96 kronor som belönades med hela 2 178 002 kronor och ett system som kostade blott 16 kronor och gav 1 563 270 kronor i vinst.
Utfallet visar att Top 7 är ett spel för alla. I grunden är det ett skicklighetsspel, men med ett inslag av tur. Och om turen är på din sida går det att vinna miljoner, säger Nicklas Jonsson.
Top 7 kan spelas varje dag som det är V75, oftast på lördagar. Top 7 avgörs alltid som V75:s femte avdelning och kan ses i direktsändning kl. 17.50 i TV12, eller i ATG Live på atg.se och i egen kanal hos Com Hem.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det har tävlats flitigt på V75® i vinter och en av ingredienserna i den späckade spelmenyn är Top 7, alltid den femte avdelningen. Att ..

Det har tävlats flitigt på V75® i vinter och en av ingredienserna i den späckade spelmenyn är Top 7, alltid den femte avdelningen. Att hitta de sju först placerade hästarna i rätt ordningsföljd är sannerligen inte lätt och ingen har lyckats på flera veckor och jackpoten är uppe i 5,2 miljoner kronor.
Lördagens lopp på Bergsåker är Gulddivisionen och här har Atg-lives tipsexpert Stefan Hultman en spik.
- Jag tror att 11 Disco Volante vinner, även om han inte är känd för att vinna bakifrån. Han är 20 meter bättre än dom han möter den här gången. Det är en vinterhäst och han var ruskigt bra efter startgalopp senast. Han bara vinner det här och är inte så hårt betrodd, det är som fyndhörnan på Ikea.
Vilka kan tänkas bakom Disco Volante?
- 3 On Track Piraten är en fantastisk häst och det är hans årstid nu och han har sett fin ut på slutet. 5 Antonio Trot går bra hela tiden, men han vinner ju aldrig, det snackas ju alltid om honom och han är säkert med där framme. 8 Zenit Brick är en härlig häst som såg fin ut i ny regi senast. 10 Grainfield Aiden är uppåt i form och är säkert långt framme även han och alla ryms bland dom sju.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Timo Nurmos har stått i särklass i landet när det gäller att vinna på V75® de två senaste åren.Men 2020 kommer han me..

Timo Nurmos har stått i särklass i landet när det gäller att vinna på V75® de två senaste åren.
Men 2020 kommer han med all sannolikhet att få lämna ifrån sig kronan till Daniel Redén eller Björn Goop.
Men denna lördag, när Nurmos skickade Jorma Kontio över Östersjön för att vinna det finska travskriteriet med Sahara Jaeburn och istället anlitade nämnde Goop som förstekusk, blev det snudd på maximal utdelning på Skellefteåtravet.
Det började med Västerbo Pokerface som visade sig tuffast i den inledande avdelningen.
- Han var bäst. Jag körde inte bäst, men hästen var bäst, konstaterade Goop sedan han tidigt styrt fram utvändigt och reglerat ledande favoriten Mellby Granat.
Uppföljningen blev ännu bättre då One Kind of Art och Oskar J Andersson speedade förbi stallkamraten Prime Lini via open stretch och fixade två dubbelsegrar i ett svep.
Hattricket fullbordades genom omgångens megafavorit Seismic Wave som bara behövde imponera i 100 meter, då han brisade till ledningen. Resten blev en behaglig lördagspromenad.
- Det blev jättelätt. Nu mötte han lite enklare motstånd, men framförallt var hästen jättefin. Han håller alldeles för hög kvalitet för den klass han är i, han kan nog gå ut mot de absolut bästa hästarna nästa år, berömde Goop om hästen som sprang världsrekord USA som treåring och två år senare knackar på dörren till sitt stora genombrott.
- Hästarna är fantastiskt fint i ordning just nu. Kuskarna körde mycket bra idag och personalen har gjort ett strålande jobb. Det var en otroligt stor dag, först kriteriet och sedan att vinna tre lopp på V75. Jag är mycket glad, konstaterade Nurmos som i dagarna sökt nya unghästar i Italien och njöt av tillställningen på distans från utkanten av Venedig.

Veteran stoppade kvadruppeln
Det krävdes en sällsynt rutinerad och framgångsrik amatör från norr för att få stopp på segertåget.
79-årige Thule Jonsson tränade fram sin första vinnare på 1950-talet och visade nu upp nyförvärvet Rossi Palema i bästa författning.
Björn Goop gjorde sitt bästa för att fixa en fyrling till Nurmos, men Cab Lane fick aldrig slag på ledaren som avslutade en favoritspäckad omgång i händerna på Mats E Djuse och fastställde utdelningen för sju rätt på V75 till 459 kronor.

Dubbeljackpot och storvinst på Top 7
Detta sedan övriga lopp körts enligt ritningarna.
Erik Adielsson valde ett tidigt avancemang bakom Svante Båths högkapable Very Kronos, som trots dubbla tillägg satt i ledningen två varv från mål i Stig Lindmarks Styrkeprov och sedan aldrig blev utmanad.
Steggbest Minne blev den utlovade duellen mellan ledande Mel Odin och utvändige Tangen Haap.
Och precis som Björn Karlsson segersäkert hade förutspått var den senare tuffast.
- In på upploppet, man rycker tussarna och så känns det att man har ett ton att köra med. Han är så läcker hästen, man skulle ha haft tio till…, jublade segerkusken.
Elsa Mearas och Per Linderoth spelades till totofavorit, men var ändå det närmaste man kom en skräll på V75 då hon med 16 procent av spelet i ryggen fångade in ledande Mellby Hope kort före mål.
Bottenutdelningen innebär att över 42 miljoner kronor flyttas vidare till lördagens SM-tävlingar på Åby i form av dubbeljackpot.
Favoritparaden till trots gick det ändå att vinna stora pengar.
En pelare från Stockholm blev nämligen ensam med sju rätt på Top 7 och kunde hämta ut 819 786 kronor, med en insats på blott 24 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


I spelet Top 7 gäller det att pricka in de sju första hästarna i mål.Spelet avgörs på lördagar och alltid i den femte avdel..


I spelet Top 7 gäller det att pricka in de sju första hästarna i mål.
Spelet avgörs på lördagar och alltid i den femte avdelningen på V75.
När V75 avgjordes i Rättvik på lördagen stannade utdelningen på moderata 23 956 kronor för sju rätt. På V75.
Gävlehästen Enge Eros vann Top 7-loppet. En överraskande vinnare. Tvåa, trean…och så vidare, var heller inte de lättaste att hitta av.
På Gotland följdes tv-sändningarna av Claes-Göran Svensson. Han blev ensam vinnare på Top 7 men menar att han såg mönstret i loppet.
- Det vinnande systemet är inte inlämnat slumpmässigt. De fem första hästarna i mål snurrades för 480 kronor medan sexan och sjuan i mål sattes dit av vinnaren. En snygg lapp av Claes-Göran Svensson, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.

Hystade in 1,8 miljoner
Spelet gav 1 854 829 kronor tillbaka och kostade 480 kronor att lämna in.
- Det är en minst sagt välkänd man på ön som vunnit. Gotlänningen heter Claes-Göran Svensson, en kille som på något sätt personifierar travet på Gotland. Claes-Göran har haft - och har – många av befattningar på travbanan Skrubbs, säger Hans G Lindskog.

Kanal 75


Det var rollerpot på Top7 den här lördagen i Östersund. Och det blev en riktig skrällvinnare i Vien Ici och Ulf Ohlsson som hittade lo..


Det var rollerpot på Top7 den här lördagen i Östersund. Och det blev en riktig skrällvinnare i Vien Ici och Ulf Ohlsson som hittade loss från rygg på ledaren kort före mål och spurtade till seger. Det var för övrigt Ulf Ohlssons seger nummer 6000. Det innebar även att ett enda system hade alla de sju första hästarna i rätt ordningsföljd i mål. Systemet kostade 480 kronor och var inlämnat på atg.se i Västernorrland.
Den totala vinsten blev 3 037 869 kronor. Det är den största vinsten i historien på Top7.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Friskt vågat, loppet vunnet.Joakim Lövgren satsade allt på ett kort och eldade till ledningen med Racing Mange i det sista kvalet till Elitlopp..

Friskt vågat, loppet vunnet.
Joakim Lövgren satsade allt på ett kort och eldade till ledningen med Racing Mange i det sista kvalet till Elitloppet. 
- Man vet aldrig riktigt med dagsformen, ibland kan hästarna få till katapultstarter. När det var 50 meter kvar till start drog jag norsken, sedan fällde ner hjälmen och smackade. Jag fick lite feeling. Jag tänkte att jag förlorar hellre från ledningen än att sitta i tredjespår i sista sväng, förklarade Lövgren det taktiska drag som fixade elitloppsbiljetten sedan sjuåringen försvarat sig heroiskt mot stona Conrads Rödluva och Billie de Montfort i en rafflande slutstrid.
- Mange har visat så många gånger att han tömmer sig i loppen, att även om han inte vinner så har han inga krafter kvar. Det är en stenhård häst och han hjälpte mig sista biten, fortsatte Lövgren som när han vann Elitloppet med Brioni också tog vägen via en start i Gävle.

Nöjd förlorare
Den gången räckte det inte till seger i generalrepetitionen, men en vecka senare stod Lövgren framför publiken på E-läktaren på Solvalla och upplevde sin största stund som idrottsman.
Om Racing Mange kan göra om det återstår att se, men lördagens prestation innebar att den forne unghäststjärnan nu tog det definitiva steget in i yppersta eliten och kommer att vara en av de 16 på startlinjen i det första Elitloppet som körs utan publik.
Segertiden 1.09,7/1 609 meter autostart är det snabbaste som travats på svensk mark under 2020 och samma tid noterade tvåan Conrads Rödluva, vars tränare Daniel Redén redan har tre hästar med i Elitloppet och kunde glädja sig trots den knappa förlusten.
- Det blev perfekt för henne, hon fick öppna upp sig från start och sprang så fort hon kunde. Man får tänka på att det var första gången hon mötte så här bra hästar. Hur bra kommer inte det här bli i framtiden, frågade sig Redén som bara minuter senare officiellt tackade ja till Elitloppet med landets största travstjärna Propulsion.

Dubbel för Djuse
Det innebär att stallets förstekusk Örjan Kihlström har ett mindre smörgåsbord att välja på till söndagen, men denna lördag började i moll då landets stadigt vinstrikaste körsven oväntat bommade starten i V75-prologen bakom Falcon Am. Det öppnade banan för Vikens High Yield att överta kommandot. Därmed var spänningen över både för tittare och utövare när omgångens mest spelade häst dundrade undan till fjärde raka segern.
- Under loppets gång kändes han i princip helt oslagbar, konstaterade gästkörande Per Lennartsson.
Unge Mats E Djuse har betydligt mindre rutin från springspår, men prickade desto bättre när han förvandlade 20 meters tillägg till tidig ledning bakom Rickard Svanstedt-tränade Argbiggan. Därmed var dramatiken över också i omgångens på förhand mest öppna lopp.
Fjolårets komet följde sedan upp med att bjuda Gott Klirr en perfekt resa i Gunnar Wallbergs Minne och kunde bokföra en snygg V75-dubbel.

…och för Wäjersten
Men tredje brodern Djuse var inte ensam om att lyckas med den bedriften.
Daniel Wäjersten är en annan kandidat att dominera svensk travsport under 30-talet och fick nu visa upp sina kvalitéer både som tränare och lånekusk.
Merritt backades ner i kön och tackade för stenhårt tempo med att spurta till seger i smått okörd stil.
Wäjersten satte sig sedan upp bakom Håkan Skoglunds Heading Reference och fixade omgångens megaknall då man nosade ut betrodde Viking Brodde.
Förutom att V75-värdet drog i höjden innebar det ännu en rollerpott på Top7 där 1,8 miljoner kronor rullar vidare till elitloppslördagen.
Men Kihlström hade en sista chans och revanscherade både sig själv och tränaren Fredrik Linder då Expensive målmedvetet styrdes fram utanpå ledaren och fixade en favoritseger som såg till att V75-utdelningen stannade vid 332 378 kronor.

Robin Johanson, Kanal 75


Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.Ina Scots Ära för fyra&ar..

Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.
Ina Scots Ära för fyraåringar blev en uppvisning av Frode Hamre-tränade Ecurie D. som svarade för en makalös prestation i händerna på Björn Goop.
Från sämsta utgångsläget, spår 12, satsade Björn Goop offensivt direkt med Ecurie D. och via fjärdespår genom första kurvan jagade han spets med den positionen tog Stefan Persson hand om med Armour As i en 1.08,5-öppning första halvvarvet.
Ecurie D. fick nöja sig med positionen utvändigt ledaren och den obesegrade hingsten fick en tung resa. Genom slutsvängen såg plötsligt favoriten lite slak ut och Björn Goop valde att styra ner i rygg på ledaren en kort bit, när han sedan lyfte ut Ecurie D. på upploppet visade fyraåringen klass och avgjorde enkelt när han slog klorna i ledaren 100 meter före mål och klev ifrån till nionde raka vinsten värd 250 000 kronor.
- Han gör ett jättebra lopp, ledaren gör också ett bra lopp men Ecurie D. fick en väldigt blytung inledning, men sen försökte jag bara köra så lugnt och inte låta ledaren köra för sakta så klart. Det kändes bra hela tiden, det är en fantastisk inställning på hästen. När han kliver ut så där på upploppet och bara avgör, det gjorde han på skalle, sa Björn Goop.
- Jag vet att han är väldigt stark, sedan kan han vara flegmatisk i sista svängen och springer och väntar lite grann. Och det är klart att det är lite oroväckande för ledaren såg också väldigt bra ut, men jag vet om att han är väldigt stark, att han har växlar i sig sparat, så när jag väl vek ut honom då avgjorde han på ett väldigt bra sätt. Det finns någon växel till faktiskt, jag behövde aldrig begära någonting av honom de sista 150-200 meterna. Han har ett par växlar till och han har fast bomull., fortsatte Björn Goop.
Segertiden på Ecurie D. blev utmärkta 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart i blåsten på Mantorp.
- Han är ung, och bara nio starter i livet, att gå ut och möta elitloppshästarna är inte rättvist på det sättet, men kapacitetsmässigt på medeldistans…då kan han absolut vara med dem. Farten, kapaciteten och grundkunnandet har han, sa Björn Goop när han fick frågan om Elitloppet i TV12.

Två stallsegrar för Goop
Björn Goop var dagens kusk på V75 och han följde upp segern med Ecurie D. med en säker vinst även för storfavoriten Karamel Hill i V75-4. Från springspår på 20 meters tillägg var Björn Goop offensiv och satt i spets redan efter 500 meter och hade sedan full kontroll.
I V75-7 fixade Björn Goop ett hattrick på V75 då Zap di Girofalco fick lucka från rygg ledaren genom slutsvängen och vann sedan åkandes. De två sistnämnda vinnarna tränas dessutom av Björn Goop.

Bergh vill till Elitloppet
Robert Bergh har deklarerat att han vill ha med Mindyourvalue W.F. i Elitloppet och i en offensiv styrning dominerade han gulddivsionen (V75-6). Favoriten Chief Orlando gjorde bort sig direkt med galopp och därmed låg vägen mot ledningen öppen för Mindyourvalue W.F.
Väl i spets fick Robert Bergh bestämma tempot och med en elitloppsbiljett i fokus valde Robert Bergh att gasa på rejält på slutvarvet och det gick oerhört fort på sista bortre långsidan då Mindyourvalue W.F. öppnade upp en stor lucka till övriga. Men i sin ensamhet såg hästen ganska bekväm ut och det var inte förrän Handsome Brad närmade sig sista biten som Robert Berghs häst behövde tävla och då svarade han ärligt och sträckte på sig till en säker seger.
- Han sprang och väntade… men tog faktiskt i sista 30, då sträckte han på sig och tog hem segern så det var snyggt, sa Robert Bergh.
- Jag är nöjd, jag förstod när Rikards häst hoppade att det skulle bli lite annorlunda, och få köra i ledningen och ingen mer som var intresserad av att gasa. Jag provade att trycka på sista 800-900 men det var inte helt lätt, men det kändes bra.
Robert Bergh vill verkligen ha med sin häst i Elitloppet.
- Jag tycker han har den kapaciteten, två heat är som sagt är inga problem, det har han visat. Han har de ingredienser för att få vara med.

Dubbel för Ohlsson
Pang! Maze Runner flög till ledningen bakom startbilen i V75-2 och var sedan ohotad i händerna på Ulf Ohlsson. Maria Törnqvist tränar den femårige valacken som såg mycket löpsugen ut när han vann bekvämt före favoriten Vincero’ Gar som aldrig fick chansen med sparat i ledarryggen.
- Jättekul, han var så värd den här segern hästen. Så skönt att han fick vinna på V75, sa Maria Törnqvist.
Ulf Ohlsson dubbelsegrare på V75 och vann även med favoriten Mr Marvelous i V75-5. Fyraåringen värmde svagt, men tränaren Reijo Liljendahl visade att han är en riktig hästkarl och gjorde några ändringar (bland annat skobyte) och Mr Marvelous var sedan bara bäst efter ett lopp utvändigt ledaren.
V75-1 var ett stayerlopp över dryga tre kilometer och loppet avgjordes när Örjan Kihlström svarade Jorma Kontio och Exaudio Vici och avancerade fram utvändigt ledaren med Cobbys Nana två varv från mål. När sedan ledande favoriten Gazza B.R. galopperade i slutsvängen blev det till slut enkelt för Cobbys Nana som tränas av Marcus Mathisen.
Exaudio Vici som blev kvar i kön två varv från mål avslutade starkt till andrapriset.
Många klarade sju rätt på V75 som gav 3 058 kronor, sex rätt gav 47 kronor medan det blev jackpot på fem rätt. Det innebär att det ligger 65 miljoner kronor i potten för sju rätt på V75 nästa lördag i Gävle. Då väntar även Rollerpot på Top 7 med 1,7 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare Top 7 resultat

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat söndag 4 april 2021 Romme travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 3 april 2021 Halmstad travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat fredag 2 april 2021 Färjestad travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat torsdag 1 april 2021 Gävle travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 27 mars 2021 Solvalla travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 20 mars 2021 Mantorp travbana.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se