Top 7 tips och Top 7 resultat

Här hittar du ATG Top 7 tips idag för kommande lopp och Top 7 resultat för de senaste loppen. Vårt Top 7 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Top 7 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Top 7 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Top 7 resultat. Top 7 trav går ut på att hitta de sju hästar som slutar på plats 1 till 7 i ett och samma travlopp, dessutom i rätt ordningsföljd! Det kanske låter omöjligt, men man vinner redan vid två rätt så det kommer att finnas stora chanser att plocka hem fina pengar. Top 7 är inspirerat av och tänkt som en förlängning av det mycket populära spelet Trio, och kommer att gå av stapeln en gång under varje V75-omgång i den femte V75-avdelningen.

Här hittar du ATG Top 7 tips idag för kommande lopp och Top 7 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Top 7 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Top 7 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Top 7 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Top 7 resultat. Top 7 går ut på att hitta de sju hästar som slutar på plats 1 till 7 i ett och samma travlopp, dessutom i rätt ordningsföljd! Det kanske låter omöjligt, men man vinner redan vid två rätt så det kommer att finnas stora chanser att plocka hem fina pengar. Top 7 är inspirerat av och tänkt som en förlängning av det mycket populära spelet Trio, och kommer att gå av stapeln en gång under varje V75-omgång i den femte V75-avdelningen.

Aktuella Top 7 resultat och Top 7 startlista

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 15 juni 2024 Boden travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat söndag 9 juni 2024 Bjerke travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 8 juni 2024 Östersund travbana.

Nyheter för spelformen Top 7


Halmstad var värd för lördagens V75® och russinet i kakan var en läcker gulddivision där favoriten Önas Prince inte gjorde n&a..

Halmstad var värd för lördagens V75® och russinet i kakan var en läcker gulddivision där favoriten Önas Prince inte gjorde någon besviken i sin comeback och årsdebut.
Per Nordströms stjärna dominerade loppet från start och tog mycket enkelt hand om ledningen. När sedan kusken fick dämpa tempot så var spänningen och loppet i praktiken över.
Önas Prince avslutade sista varvet i 1. 10-tempo med 1.08,5 sista 500 meterna och såg mycket fin ut. Segertiden blev 1.12,0 över distansen 2 140 meter autostart.
- Känslan är perfekt. Det här behövde han naturligtvis och jag har han precis där jag vill ha honom.
Det är ingen hemlighet att Per Nordström hoppas på en biljett till Elitloppet där Önas Prince jagar revansch efter galopp i finalen i fjol.
- Matchningen är fullt utstakad för det. Han känns mycket starkare i år och jag har honom precis där jag vill ha honom. Vi får aldrig svaret men han kunde blivit etta eller tvåa i fjol, han är nästan alltid bättre i andra heaten. Jag har sagt att han har 1.08-tempo i kroppen.
Lördagens seger var värd 150 000 kronor och i karriären har Önas Prince tjänat drygt 9,8 miljoner kronor.
- Han har förändrat våra liv. Det går inte med ord att beskriva. För oss är det nästan samma saga som när Ludde hade Viking Kronos.

Skräll inledde V75
V75 inleddes med en mäktig prestation av Eenymeenyminymoedk i Stoeliten och hon var lika bra som hon var bortglömd av spelarna. Flemming Jensens sjuåriga sto satt sist som femte häst i andraspår, anföll 1 300 kvar och blev hängande, forcerades ändå till ledningen redan 500 kvar och kontrollerade fältet tills mitt på upploppet då hon stack undan i imponerande stil. Eenymeenyminymoedk gav 18,48 som vinnare och endast streckad på 2,96 procent av insatserna på V75.
- Hon var riktigt fin i dag. Hon har gått många bra lopp annars springer man inte in två miljoner, sa Flemming Jensen som inte verkade lika förvånad som spelarna.
110 000 kronor var segern värd och i karriären har Eenymeenyminymoedk tjänat 2,1 miljoner kronor.
Flemming Jensen hade en toppendag och vann även V75-7 där han körde lite på chans med Eros Zola och när han fick fritt in på upploppet avgjorde sjuåringen enkelt.
- En dubbel på V75 händer inte så ofta. Det är stort, kommenterade Flemming Jensen.

Stenhårt i mål
Målfoto krävdes för att skilja Drizzle och Marabou Brodda i V75-2.
Drizzle i ledningen vägrade ge sig och Björn Goop gjorde allt i sin makt för att hjälpa och stötta sin häst som var trött och krängde en hel del på upplopp, men precis på linjen fick Marabou Brodda nosen först tillsammans med Thomas Uhrberg efter en stark avslutning sista 600 meterna från andra utvändigt.
- Hon går från klarhet till klarhet. En fantastisk fin och klok häst att jobba med, sa Thomas Uhrberg.
V75-4 var ett lärlings och ungdomslopp och Elias Strandberg tog ett tidigt initiativ med O’Hara och dominerade sedan loppet hela vägen hem. Axevallas David Persson tränar vinnaren.

Storfavoriten överlägsen
Ola Samuelsson-tränade Judge D. var dagens största favorit på V75 och 65-procentaren var också helt överlägsen i V75-5 i händerna på Stefan Persson. Trots storfavoriten vann blev det endast en spelare som klarade Top7 där 7 rätt betalade 1 494 553 kronor. Totalt gav det vinnande systemet som var inlämnat via ATG.se 1 503 949 kronor, insatsen var över 2 000 kronor.
Stefan Persson var offensiv och körde resolut till ledningen 1500 meter från mål och sedan handlade det om en häst på banan och över upploppet öppnade Judge D. upp en stor lucka ner till övriga.
V75-6 blev en uppvisning från ledningen av Jerry Riordans nyförvärv Catullo Jet och italienaren svarade för en mycket fin Sverige-debut. Gustav Johansson satt i segersulkyn och hade full koll hela vägen hem med favoriten E.L.Jetpack i rygg.
- Han är fem år så det stora målet i år är Jubileumspokalen, sa tränaren Jerry Riordan.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Fyra veckor i rad hade ingen spelare lyckats att pricka in alla rätt på Top 7.Men under lördagens tävlingar i Halmstad var det dags. ..

 Fyra veckor i rad hade ingen spelare lyckats att pricka in alla rätt på Top 7.
Men under lördagens tävlingar i Halmstad var det dags. Loppets klara favorit Judge D. (bilden) ordnade en enkel seger från ledningen, men bakom vinnaren var det betydligt klurigare. En spelare i Stockholm, som via ATG.se lämnat in ett system för över 2000 kronor lyckades med konststycket att bli ensam med sju rätt. Det belönades med lite över 1,5 miljoner kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Det blev ett lyckat slut på året för makarna Tina och Göran Svanberg. Som hängivna travsupportrar följde de givetvis V75&r..

 Det blev ett lyckat slut på året för makarna Tina och Göran Svanberg. Som hängivna travsupportrar följde de givetvis V75®-tävlingarna från Axevalla under nyårskvällen. De hade precis sett det fjärde loppet när Göran gick ut i köket för att förbereda middagen. Tina bestämde sig då för att lämna in en Top 7 på 48 kronor. 
– Jag lyssnade på Per Skoglund som i sändningen sa att bakspårshästarna ofta vinner på Axevalla. Det är mycket tack vare honom som systemet satt, berättar hon.
Därmed kom både vinnande Gaylord Am samt skrällen Oskar Run med som de första hästarna på systemet.– Jag gjorde ett snabbt spel på fem minuter, och magkänslan sa mig att fast det bara var en procent på Carl Johan Jepson med Oskar Run så kan han nog komma bra till här. Han var ju en bakspårshäst, förklarar Tina.

Kunde inte äta nyårsmiddag
Efter loppet dröjde resultatet en stund, men det var väl värt att vänta på. När Tina förstod att storvinsten var ett faktum steg nyårsfirandet till en ny nivå.
– Vi skrek och jublade. Vi kunde inte ens äta vår nyårsmiddag sedan för vi var ju så uppe i detta, berättar Tina.
Göran fortsätter:
– Vi ringde runt till massa vänner och alla var helt lyriska!
Det här var inte parets första vinst och de har vunnit stort på både V86® och V75® tidigare.
– Vi älskar både V75® och V86® och att lyssna på alla kuskar och tränare. Vi tittar jättemycket på tider, banor och väder samt vilka typer av lopp som hästarna har tävlat i. Vi lägger ner mycket tid på att studera under lördagsförmiddagarna, berättar paret.

Stjärnhästen Alfas da Vinci inspirerade
Tina är gammal ridtjej och har haft egen häst tidigare. Men intresset för just travspel startade med den populäre SM-vinnaren och miljonären Alfas da Vinci, som sorgligt avled i en olycka i Frankrike 2017.
– En arbetskamrats bästa vän ägde Alfas da Vinci och jag såg att hästen bara vann och vann. Så en helg åkte vi till Jägersro och såg på när han tävlade, och sedan var det kört. Det var en fantastisk häst och han som verkligen fick upp mitt intresse, berättar Tina.
Göran är en idrottmänniska och gillar sport i alla former. Travintresset ökade när han träffade Tina och tillsammans har paret besökt flera travbanor under de senaste åren. Elitloppsbiljetterna till maj är redan införskaffade.
– Vi kommer att åka till elitloppet. Jag har en arbetskamrat som vi brukar åka på trav med. Det är med dem vi åker upp till Stockholm och gör en helg av det, berättar Göran.
– Vi ska bara njuta av livet för vinstpengarna, avslutar en glad Tina.

Julia Björklund


Trots att omgångens storfavorit Readly Lavec fick se sig slagen av storskrällen Leave Your Sox On i sista steget lyckades två system hitta alla..

Trots att omgångens storfavorit Readly Lavec fick se sig slagen av storskrällen Leave Your Sox On i sista steget lyckades två system hitta alla sju rätt på Top 7®. För en av vinnarna kom vinsten mycket lägligt.
– Jag har precis gått i pension här och hankar mig fram. Jag spelar bara för småsummor. Det känns helt konstigt med miljoner på kontot. Nu kan man göra vad man vill helt plötsligt, berättar han.

Garderade storfavoriten
Hans stora intresse är vanligtvis V75® och V86®, men då det var exceptionellt spelläge på Top 7 valde han att komponera ett litet system på spelformen. Den stora nyckeln bakom framgången var att han valde ut tre hästar till de tre första platserna.
– Jag hörde på TV att banan var lite stum och att det kanske inte passade Readly Lavec. Då tänkte jag på Leave Your Sox On, att det var en bra häst och tog därför med den och Gazoline Mearas också. Sedan var det rätt mycket tur att få in resten, förklarar vinnaren.
Han följde tävlingarna själv från vardagsrummet medan sambon rensade svamp i köket.
– Jag visste att jag hade fått in de tre första, men resten av hästarna kunde jag inte se.
Då tänkte jag att tre rätt blir alltid något.

”Häftig upplevelse”
Han smög fram den rätta raden med häst efter häst som satt. När han såg att det stod 2 120 414 kronor som vinstsumma sprang han ut till köket och skrek rakt ut.
– Mitt barn kom också ut till köket och jag sa att jag hade vunnit miljoner. Familjen stod i en ring och bara hoppade och skrek. Det var en häftig upplevelse kan jag säga, skrattar han.
Några dagar efter vinsten har han fortfarande svårt att sova och en orolig känsla i kroppen.
– Nu ska jag köpa mig en ny bil det första jag gör. Min bil som jag haft i tio år har gjort sitt. Sen ska vi resa och betala av lånet på lägenheten och köpa en telefon till barnet. Ja, vad gör jag nu? Man är inte van vid denna situation, förklarar en chockad men glad vinnare.

Julia Björklund


Det blev dött lopp i den sjätte avdelningen på V75® mellan far och son, Robert Bergh och Nicklas Westerholm.Målfotot kunde inte skilja..


Det blev dött lopp i den sjätte avdelningen på V75® mellan far och son, Robert Bergh och Nicklas Westerholm.
Målfotot kunde inte skilja deras hästar åt, den stora favoriten L.L.Royal och den stora skrällen Testa di Cavalo.
Utdelningen på sju rätt blev 448 233 kronor.
Men eftersom de båda Harry Boy-systemen som lyckats få sju rätt hade med båda hästarna - blir utdelningen den dubbla för.
Det ena Harry Boy-systemet med dubbla sjuor var inlämnat på atg.se i Södermanland och kostade 288 kronor. Det innehöll en spik.
Det andra vinnande Harry Boy-systemet var inlämnat på Nyvelius i Kristinehamn för 96 kronor och innehöll även det en spik.
De båda systemen belönas med totalt 935 846 kronor, samt 922 720 kronor.
Harry Boy var även i övrigt mycket framgångsrik den här lördagen och av totalt 51,32 system med sju rätt, så svarade Harry Boy för 20 av dem.
På Top 7 lyckades två system få sju rätt och belönades båda med drygt 2,1 miljoner kronor. Båda systemen kostade 48 kronor.

 

Kanal 75


Superlördagen på Solvalla är en av årets absolut bästa tävlingsdagar sportsligt med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svensk..

Superlördagen på Solvalla är en av årets absolut bästa tävlingsdagar sportsligt med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, STL Open samt STL-finaler.
Förutom den högklassiga sportsliga kryddan på Solvalla är det drömjackpot på V75® med 100 miljoner kronor, jackpot på V65® med 2 miljoner kronor och jackpot på Top 7® med 3,5 miljoner kronor. Det är förstås risk på hårt tryck och kanske smart att lämna in sina spel i tid?

Viktiga hålltider för travet är:
V65 första start 14.00
V75 första start 16.20
Top 7 första start 17.53

Även övriga sportens värld bjuder på spänning under superlördagen. Big 9 – som även den är kryddad med en jackpot – spelstopp 20.45, så det är god tid att återhämta sig efter en fantastisk dag på Solvalla. Kupongen är fylld av nio matcher från Nations League – och prickar man nio rätt borde det betala bra. För detta är tredje gången Nations League tar plats på kupongen, de två tidigare gångerna har ingen lyckats hitta alla nio rätt, det går med andra ord att bli historisk under helgen.
Notera att spelstopp är 20.45 på lördagen och att fyra matcher avgörs under söndagen.
Den sportsliga höjdpunkten under lördagen och på Big 9 är så klart det svenska landslagets match mot Serbien i Nations League. För Sveriges del handlar det om att undvika nedflyttning till division C – för Serbiens del handlar det om en kamp mot Norge i jakten på uppflyttning till toppdivisionen. Förutsättningarna ser inte speciellt ljusa ut för Janne Andersson inför matchen, förbundskaptenen har fått mängder av återbud, främst i de defensiva leden, dålig tajming då att ställas mot Serbien vars anfallare Aleksandar Mitrovic har varit helt fenomenal i Premier League för sitt Fulham denna säsong.

Viktiga hålltider för sporten är:
Big 9 spelstopp 20.45

TV-tider för Superlördag 24 september
TV12
13:30-16:00: V75 Direkt med V4 från Solvalla.
16:00-18:00: V75 Direkt från Solvalla.
TV4
18:00-19:00: V75 Direkt från Solvalla.
ATG Live
10:55 från Vaggeryd.
13:15 från Solvalla med Mattias Anderberg, Stefan Hultman och Leon Hallén.
18:15 från Århus och Orkla.
I egen sändning på ATG.se
12:30 från Klampenborg.
14:35 från Storbritannien.
Tele2
ATG Live hittar du även hos Tele2, kanalplats 18.
Allente
ATG Live hittar du även hos Allente, kanalplats 23.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Efter en inledande favoritseger så blev det desto svårare för spelarna i V75-omgången i Rättvik. Fyra överraskningar blev f&oum..

Efter en inledande favoritseger så blev det desto svårare för spelarna i V75-omgången i Rättvik. Fyra överraskningar blev för mycket och ingen hittade alla rätt. Redan inför den sjunde och sista avdelningen var det "tomt" i kuponghögen och alltså jackpot på alla hästarna. Värdet på V75 inför den sjätte avdelningen var över 4,2 miljoner kronor.
Det betyder att det blir jackpot nästa lördag då Åby kör V75-finaler och Åby Stora Pris. ATG beräknar att det då kommer att ligga minst 50 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt. Nu betalar rätt 158.837 kronor och fem rätt 1.885 kronor.
Även på Top 7 blev det svårt. Ingen hittade varken sju, sex eller fem rätt. Det blir rollerpott nästa lördag på Åby med en pott på närmare en miljon.

Joakim Brundin, Kanal 75


Mannen i femtioårsåldern brukar alltid lämna in en stående rad på Top 7 med en viss sifferkombination. När det i lördags ..

Mannen i femtioårsåldern brukar alltid lämna in en stående rad på Top 7 med en viss sifferkombination. När det i lördags fanns en stor rollerpot på spelformen passade mannen på att lämna in ytterligare en rad för 96 kronor. Där spikade han vinnaren Mister Hercules och lät Harry Boy göra resten, något som blev en lyckad taktik då systemet blev ett av endast två som fixade full pott.
– Min vanliga sifferkombination har varit nära tidigare och fått in några vinster, men inget i närheten av det här, berättar vinnaren.
Travet har han varit intresserad av sedan han var arton, då han tidigare bodde i närheten av Sundbyholm och ofta var in till banan. Hästarna är vackra, men det är spelet som han fastnade för mest.
– Det handlar inte om pengarna i sig utan att försöka överlista ett system. Jag gillar att man får tänka och jag har hållit på med poker och annat inom spel tidigare.
Under lördagskvällen följde han tävlingarna och passade på att även sätta sju rätt på V75®.
– Vi följde loppen i lördags men jag hade inte koll på hela raden på Top 7. Min dotter var sjuk och vi satt och åt middag när vi konstaterade att det rullade in pengar. Det blev inte så mycket fest just den kvällen, men det kommer sen, förklarar han.

”Tror på karma”
Mannen har sedan många år tillbaka vanan att ge bort fem procent av de vinster han får in. Nu har han redan skickat i väg 40 000 kronor fördelat på åtta hushåll som han tror att de kan underlätta för i vardagen.
– Jag vill att det ska göra nytta och jag ger till personer som jag känner till på ett eller annat sätt. Som är exceptionellt bra människor eller som inte haft så mycket tur den senaste tiden. Det känns alltid bra och det brukar pricka rätt. Jag känner folk som arbetar inom socialt arbete och kan gå genom de för att förbli anonym. Om någon annan blir glad så blir jag glad, avslutar han.

Julia Björklund


Spel på hästar i Sverige är nästan helt inriktat på att hitta vinnarna i loppen.Plats®, Tvilling®, Komb® och Trio® &a..

Spel på hästar i Sverige är nästan helt inriktat på att hitta vinnarna i loppen.
Plats®, Tvilling®, Komb® och Trio® är undantag och i flerloppsspel som V75® handlar allt om hästarna som är först i mål.
Motsatsen är Top 7®, spelet som lanserades som en möjlighet att bli miljonär på ett lopp.
Så högt når inte omsättningen under normala veckor, men på lördag är det dags då det byggts upp en saftig Rollerpot på drygt 700 000 kronor.
ATG marknadsför att sjurättspotten kommer att bli en miljon kronor – stämmer det så innebär det att det blir övervärde för spelarna.
Övervärde innebär att vinstandelen är större än insatserna, något som givetvis är extremt ovanligt.
Men just på Top 7 inträffar det emellanåt och ett exempel var på Östersundstravet 6 juni 2020 då den hittills högsta vinsten kom.
Ett system med sju rätt belönades med 3 035 911 kronor.
Den totala omsättningen var 2 897 820 kronor och vinstandelen i alla pooler låg på 4 392 090 kronor, vilket ger en svindlande återbetalningsprocent till spelarna på över 150 procent.
På lördag ser det ut att bli övervärde igen.
Om ATG:s prognos slår in landar omsättningen på 1,7 miljoner kronor och vinstandelen skulle i så fall ligga på 1,8 miljoner, vilket i teorin betyder att varje spelad krona på Top 7 är en positiv investering.

Vinnarna från spår 4 och 5
Men riktigt så enkelt är det förstås inte.
Även om Top 7 ger utdelning från två rätt så kommer pengarna att fördelas skevt och den stora delen går till de som prickar sju rätt.
Hur ska man då bära sig åt för att hitta de sju först placerade hästarna i loppet som alltid utgörs av V75-5?
Nästan all statistik som brukar presenteras i denna spalt och annorstädes bygger på vinnarna.
Trogna läsare vet att de bästa startspåren bakom bilen för att vara först i mål travlopp i Sverige är 4 och 5.
Eller på de flesta banor 5 före 4.
För att friska upp minnet börjar vi med en tabell över den totala segerprocenten (avrundat i halva procent) från alla startspår bakom bilen, vilket när man räknar bort spårtrappor och montélopp innefattar knappt 49 000 lopp sedan 2010 i databasen travfakta.se.

Segerprocent autostart hela landet alla distanser (exkluderat spårtrappor och montélopp)
Spår 1: 9,5
Spår 2: 11,0
Spår 3: 11,0
Spår 4: 13,0
Spår 5: 14,0
Spår 6: 10,0
Spår 7: 9,0
Spår 8: 7,5
Spår 9: 6,5
Spår 10: 7,0
Spår 11: 7,0
Spår 12: 5,5

En bekant syn för den som kan sin spårstatistik.
Anledningen att den totala procenten överstiger 100 är att travfakta.se räknar segerprocenten individuellt för varje startspår och att ungefär hälften av alla travlopp bakom bilen i Sverige körs med färre än tolv hästar.

Innerspåret bäst på plats
Men hur ser där bakom?
Vilka startspår är bäst när det gäller att ”knipa en plats”, det vill säga sluta tvåa eller trea?
Dessa siffror är omständligare att få fram och måste sökas manuellt varför vi inte kunnat använda hela databasen på travfakta.se, men ett underlag på drygt 28 000 starter borde ändå ge en god bild.

Andra- och tredjeplatser autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 23,5
Spår 2: 21,5
Spår 3: 22,5
Spår 4: 22,5
Spår 5: 22,0
Spår 6: 20,5
Spår 7: 17,5
Spår 8: 17,5
Spår 9: 18,5
Spår 10: 18,0
Spår 11: 18,5
Spår 12: 17,0

Det första man kan konstatera är att skillnaderna mellan startspåren är mindre jämfört med segerstatistiken.
Spår 12 är fortfarande sämst men möjligheten att ta en silver eller brons därifrån är trots allt mer än tre gånger så stor som den är att vinna.
Men det bästa läget att söka tvåan eller trean i ett travlopp är innerspåret.

Perfekt läge för mindre slant
Då går vi över till placeringarna som var ointressanta för spelarna fram till att ATG lanserade Top 7.
I Frankrike är kulturen annorlunda och Quinté den stora spelformen för högvinster med uppgiften att hitta de fem främsta i mål.
I Sverige har det saknats statistiskt underlag för vilka startspår som oftast kniper dessa placeringar, tills nu.

Fjärde- och femteplatser autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 20,0
Spår 2: 21,0
Spår 3: 20,0
Spår 4: 19,5
Spår 5: 19,0
Spår 6: 18,5
Spår 7: 20,0
Spår 8: 18,0
Spår 9: 22,5
Spår 10: 20,0
Spår 11: 19,5
Spår 12: 16,5

Ännu jämnare. Att spekulera kring fjärde- och femteplatsen är svårt och det är inte överraskande att resultaten ”flyter ihop”. Men ett par saker sticker ändå ut.
Dels att det alltjämt är tuffast från spår 12, men framförallt att spår 9 ligger klart i topp.
Spåret som ibland beskrivs som ”ett perfekt smygläge” och ofta väljs tidigt i stora finaler trots att det ständigt ligger i botten gällande segerprocent.
Tränarnas resonemang blir lite mer rimligt när man ser att det faktiskt är det idealiska läget om man har som målsättning att nå ”en mindre slant”.
Detta är onekligen värt att ha i bakhuvudet då man spelar Top 7.

Dåliga spår dominerar
Då avrundar vi med att titta på de två sista pusselbitarna som krävs för att sätta Top 7, sjätte- och sjundeplatsen.

Sjätte- och sjundeplaceringar autostartlopp alla distanser hela landet
Spår 1: 8,5
Spår 2: 9,5
Spår 3: 8,5
Spår 4: 8,5
Spår 5: 8,0
Spår 6: 8,5
Spår 7: 9,0
Spår 8: 11,5
Spår 9: 11,5
Spår 10: 12,0
Spår 11: 12,5
Spår 12: 11,5

Anledningen till att procenten totalt är betydligt lägre här är att en stor del av loppen haft sex eller färre prisplaceringar. Men det spelar mindre roll eftersom det intressanta är hur startspåren förhåller sig till varandra.
Först kan man se att det segerrikaste startspåret 5 är minst troligt att sluta sexa eller sjua.
Totalt blir det nästan som en inverterad segerstatistik där "höga nummer” dominerar stort.
Utgår man från detta och försöker skapa ett ”optimalt” system för Top 7 för 32 kronor så skulle det se ut enligt följande:

Etta: 5
Tvåa och trea: 1, 4 (eller 1, 3)
Fyra och femma: 2,9
Sexa och sjua: 10,11

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare Top 7 resultat

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 1 juni 2024 Mantorp travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat söndag 26 maj 2024 Solvalla travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 25 maj 2024 Solvalla travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 18 maj 2024 Gävle travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat söndag 12 maj 2024 Charlottenlund travbana.

Här får du Top 7 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Top 7 resultat lördag 11 maj 2024 Umeå travbana.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se