Svenska Spel Stryktipset Powerplay Oddset Eurojackpot Europatipset Topptipset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss

V75 tips och V75 resultat

Här hittar du ATG V75 tips idag för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V75 tips idag för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V75 resultat och V75 startlista

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 29 april 2017 Åby travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 22 april 2017 Umeå travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 16 april 2017 Romme travbana.

V75 tips idag och V75 nyheter


On Track Piraten har gått lite under radarn inför lördagens final i Olympiatravet (V75-7) på Åby. Hästen som imponerat stort he..

On Track Piraten har gått lite under radarn inför lördagens final i Olympiatravet (V75-7) på Åby. Hästen som imponerat stort hela vintern stod inte att känna igen när han senast fick segersviten bruten efter nio raka i gulddivisionen.
- Han hade en lättare halsinfektion, blodvärdena var inte riktigt bra och han var röd i halsen, berättar hästens tränare Hans R Strömberg.
Hur är statusen på honom nu?
- Han blev friskförklarad förra tisdagen och efter det har han tränat på normalt och det verkar bra allting. Han går sina normala rutinjobb?
Hur bedömer du formen?
- Det kan jag inte riktigt svara på innan han kommer ut i lopp men han känns jättebra och ligger bra i puls så jag hoppas och tror att formen ska vara bra.

Extra puff utan skor
När On Track Piraten är vid full vigör gör han alltid bra prestationer. Få om någon häst i eliten är lika jämn som han. Den här gången kan man dessutom förvänta sig en ännu vassare häst än normalt.
- Han ska tävla barfota runt om. Jag gjorde så förra året också när han var ner till Åby och vann den där uttagningen till Elitloppet. Det gav en extra puff så vi for prova det nu igen när han möter så fina hästar.
On Track Piraten inte bara vann det där loppet på Åby. Med nummer elva på brickan levererade han en brutal långspurt från fjärde par utvändigt och vann före forne elitloppsvinnaren Nahar och då regerande världsmästaren Papagayo E. på snabba 1.10,1 över kort distans. Även på lördag har han bakspår.
- Men spår nio är det bästa bakspåret i och med att vi har en bra startrygg i Oasis Bi. Som jag läser loppet blåser förmodligen den till ledningen och släpper till Nuncio. Sedan får vi hoppas att Piraten får en bra rygg och att någon fransman eldar på. Om Nuncio får bestämma tempot i ledningen blir det inget lopp, så vi får hoppa på lite körning.
Hur långt sträcker sig dina förhoppningar?
- Om han presterar som tidigare och är i den form som jag hoppas och tror har han vissa möjligheter. Han har mött Nuncio några gånger och aldrig slagit honom men i normal form tycker jag i alla fall att det ska ha klar platschans.

Skrällbud med toppform
Hans R Strömberg tar med ytterligare en häst på resan från Rättvik till Mölndal utanför Göteborg, Bottnas Commandeur (V75-3) som höjt sig rejält på slutet och levererat två topprestationer.
- Han har varit jättefin och jag tror väl att det är skorycket som har gett den där riktiga kicken. Senast var han väldigt bra. Det blev omstart och han blev het och låg på men lyckades ändå avgöra på fint vis trots att det var 3 140 meter, så formen är riktigt fin på honom.
Hur ser du på hans uppgift den här gången?
- Det är ett väldigt jämnt lopp men ensam med springspår på tillägg är bra. Han ska gå barfota igen och om han trampar iväg bra och får ett fint lopp kan han också vara en ”platsrykare”, för han har höjt sig ett, kanske flera snäpp.
Det är jackpot på V75-spelet och blir man ensam om alla rätt väntar en belöning på 35 miljoner kronor. Hans R Strömbergs hästar skulle båda rensa rejält i kuponghögen...

Ola Johansson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Åby lördag 29 april 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 29 april 2017.

Chrille Erikssons V75-tips till Åby lördag 29 april 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Åby lördag 29 april 2017.


Efter uttagningar under april är det på lördagen dags för vårens första stora travhändelse i Sverige - Olympiatravet. Stor ..


Efter uttagningar under april är det på lördagen dags för vårens första stora travhändelse i Sverige - Olympiatravet.
Stor favorit på Åby blir elitloppsvinnaren Nuncio. En häst med 28 miljoner intjänat i karriären.
"Blåbäret" Nadal Broline kan överhuvudtaget inte jämföras med någon i lördagens startfält vad gäller rutin och intjänade pengar. Först när det kommer till jämförelser om inställning - jävlar anamma - kan den sjuårige valacken börja gnägga lite.
Efter en skadefylld karriär tog han steget upp i den högsta klassen i fjol och 16 segrar på 27 starter säger en del om hästens kapacitet.
Solvallatränaren Reijo Liljendahl har suttit bakom mängder av topphästar under sin karriär och är inte så sugen på jämförelser.
- Jag har haft många bra hästar och vill inte ranka dem. Men man kan säga att han betyder väldigt mycket och att jag tycker väldigt mycket om den här lille krigaren. Det är hans fighterhjärta och inställning som ger honom en extraplats i mitt hjärta, säger Liljendahl.

”Loppets runner-up”
På lördagen berikas V75-omgången på Åby med extra jackpotmiljoner från norska Bjerke i lördags där ingen spelare fick sju rätt. Eftersom Norge spelar V75 på Åby i helgen betyder det att jackpoten går dit och att en ensam vinnare med sju rätt kan bli 35 miljoner kronor rikare.
Nadal Broline är en fidus, en outsider. Eller som Liljendahl säger: loppets ”runner-up”.
- Normalt sett är Nuncio i toppform svårslagen för hela gänget – men jag tycker inte min är chanslös i alla fall. Alla lopp ska köras. Han var verkligen bra i årsdebuten och har kunnat träna kontinuerligt under vintern. Hästen har känts bra efter Rommeloppet också och jag tror att formen ska vara på väg uppåt.

Glömde slå av…
I årsdebuten blev det ett spår i det bakre ledet bakom bilen för Nadal Broline och Ulf Ohlsson. Efter en löpning i fjärde utvändigt avslutade valacken hiskeligt till seger i spåren.
Hästens upplopp på Rommetravet fick till och med garvade Liljendahl att häpna.
- Ja, herregud. Jag tyckte han var chanslös hela loppet.. innan mållinjen.
En klocka sattes igång varvet från mål.
- Men jag blev så häpen att jag glömde bort att jag skulle ta sista varvet på honom och glömde slå av. Jag blev alldeles stum över hur han gick.
Hur har Nadal Broline fått den där extraplatsen i ditt hjärta menar du?
- Inställningen hästen har och sättet han kommit tillbaka på. Han hade bekymmer i början av sin karriär och jag har haft möjligheten att lägga den tiden som behövts och fått matcha honom utan någon form av ägartryck och det vill jag tacka för. Det är därför han kommit så långt som han gjort. Samarbetet med ägaren (finska Onkel Invest Oy) har burit frukt.
Vad säger du om läget i lördagens final?
- Jag säger ingenting om ett femte på Åby. Vi är nöjda. Vi har kört honom med norskt huvudlag och barfota runt om och med samma vagn ett tag. Ändrar vi något till lördag kan det bli frågan om någon form av huvudlagsändring. Han har haft open-eye ibland (helstängt huvudlag med hål i) och stängt huvudlag en gång. Vi får se.

Mikael Wikner, Kanal 75


Största V75-favoriten på Umåker var Propulsion och det var också Prix d’Amerique-fyran som imponerade mest under lördagen.Till..

Största V75-favoriten på Umåker var Propulsion och det var också Prix d’Amerique-fyran som imponerade mest under lördagen.
Tillsammans med Örjan Kihlström svarade Propulsion för en formidabel uppvisning i V75-3 som även var gulddivisionen och uttagningslopp till Olympiatravet.
Ulf Ohlsson valde att försvara ledningen med Fire To The Rain när Örjan Kihlström ställde frågan med Propulsion på allvar dryga varvet kvar. På sista bortre långsidan satte Propulsion tryck på ledaren och med pondus och lysande stil gick han ifrån och vann med 40 meter före just Fire To The Rain. 150 000 kronor var segern värd.
- Det är sällan man springer ifrån guldhästar på det viset. Det såg bra ut, det är kallt och blåser. Det såg riktigt bra ut. Det känns som att det kommer bli ett bra år för hästen. Han kommer vara 20 meter bättre i år, det kan jag lova, sa Daniel Redén som även berättade att han tackar nej till Olympiatravet och istället siktar mot Finlandia-Ajo där Propulsion är titelförsvarare.
Följande hästar är klara för Olympiatravet 2017: Black d'Avril, Kadett C.D., Lionel, Nadal Broline, Nuncio, Spring Erom, Voltigeur de Myrt, Your Highness.
Tio hästar ska vara med i Olympiatravet. Men Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen kunde inte på lördagen ge besked om vilka ytterligare hästar som får wild card till miljonloppet nästa lördag.
- Nuncio har inte bekräftat sitt wild card, sedan står det mellan D.D.’s Hitman, Ivar Sånna, Oasis Bi och On Track Piraten, sa Jon Walter Pedersen i V75 Direkt.

Dagens största vinstcheck
Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde räkna in ytterligare två V75-seger. Floyd P.Boko vann V75-4 från spets sedan storfavoriten Global Trust galopperat bort sig tidigt och därefter fixade favoriten Tobin Kronos ett hattrick till stallet genom seger i V75-6, Berth Johanssons Memorial.
Tobin Kronos tog över ledningen efter ett halvvarv och sedan hade Örjan Kihlström full kontroll på loppet tillsammans med femåringen som delägs av fotbollsprofilen Glenn Strömberg. 200 000 kronor var segern värd och var dagens största vinstcheck.

14-åring imponerade stort
En storfavorit som föll var Månprinsen A.M. som galopperade i mål som tvåa i V75-2. Segern gick istället till Odin Tabac och svenske kallblods-mästaren imponerade stort i comebacken.
Den 14-årige hingsten var helläcker och dominerade loppet efter en offensiv styrning och tidig ledning tillsammans med Jörgen Westholm.
- Ålder är bara en siffra. Det vart ju schack matt när jag hade tur och kom före i starten, sa Jörgen Westholm.
Rommetränaren njöt över upploppet med bra tag i Odin Tabac och Månprinsen A.M. kämpande utvändigt.
- Det var side-by-side , men jag kände hela tiden att det kommer att gå. Att han var i så här form redan…, det här blir spännande, fortsatte Jörgen Westholm.

Dramatik i V75-inledningen
I V75-1 blev det favoritseger men det blev ett dramatiskt lopp innan Malkin och Robert Bergh nådde mållinjen först.
Efter en värmning som gav en del frågetecken hamnade Robert Bergh i fjärde utvändigt. 1500 kvar avancerade Malkin i tredjespår och siktade mot spets, men Mellby Diamant tog emot och försvarade ledningen. Utvändigt ledaren såg Malkin ut att ha det jobbigt, men på sista bortre långsidan galopperade plötsligt ledaren oväntat och Malkin bjöds på ledningen. Väl i spets dominerade sedan Robert Berghs kapable femåring resten av loppet och det blev till slut favoritseger med marginal.

Lindgren hundraprocentig
Marcus Lindgren reste ”hem” till Umåker från Halmstad med två hästar och det blev två segrar. Pokemon Ås löste en svår uppgift med spår 12 i V75-5 och var starkast över upploppet tillsammans med Erik Adielsson. Lika stark var Cexter Bob i V4-4 tillsammans med Örjan Kihlström.
V75-omgången avslutades genom Spitcam Jubb som efter en vass start höll hela vägen i spets tillsammans med Kaj Widell.
- Otroligt att han klarar det. I går var det dramatik och jag föll ur när vi mötte en traktor med 20 höbalar. Jag hade även en häst på släp men jag släppte aldrig hästarna, sa Bollnäs-amatören Micael Broberg som nu siktar på Orebro Intn’l och sedan Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen med sin stjärna.
Sju rätt på V75 gav 11 341 kronor. Sex rätt 135 kronor och fem rätt 17 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Umåker lördag 22 april 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Umåker lördag 22 april 2017.


Det är inte bara det sista uttagningsloppet till Olympiatravet på menyn när Umåker bjuder på V75-tävlingar. Det är äv..

Det är inte bara det sista uttagningsloppet till Olympiatravet på menyn när Umåker bjuder på V75-tävlingar. Det är även sista chansen för kallblodseliten att testa på förutsättningarna som gäller i prestigefyllda Elitkampen om en dryg månad, det vill säga kort distans med bilstart.
Startfältet innehåller bland annat stjärnan Månprinsen A.M., som vann V75-lopp så sent som i söndags, Odin Tabac, fjolårets SM-vinnare som gör årsdebut, samt en uppstickare i form av Tangen Haap, som ska mäta sina krafter mot de riktiga kallblodstopparna för första gången.
- Jag är faktiskt inte förväntansfull för att möta Månprinsen och Odin Tabac, jag har inte lagt så mycket vikt vid det över huvud taget. Det jag verkligen ser fram emot är att trycka av honom och se hur fort det kan gå. För jag inbillar mig att han kan springa jäkligt fort över den här distansen.

Bestämmer huvudlag efter värmningen
Bortsett från hans första start i livet, som slutade med galopp, var årsdebuten 14 mars Tangen Haaps första lopp över kort distans. Trots det tror tränare Karlsson att just kort distans kan komma att bli hans bästa.
- Han har visat sån otroligt fin styrka genom hela karriären och när farten nu finns där tror jag att kort distans kan komma att bli hans bästa. Vi körde barfota runt om två gånger förra året, han var väldigt duktig båda gångerna och han blir framför allt kvickare när han tävlar barfota.
- Hästen har varit väldigt tacksam på det sättet att vi har kunnat spara flera olika växlar. Jag har haft en plan på att köra med helstängt huvudlag på lördag, men han var så himla laddad i intervallerna så jag tror inte det kommer att gå. Det skulle i så fall vara första gången, men det troliga är att vi fortsätter med öppet huvudlag. Det slutgiltiga beslutet fattas efter värmningen.
Vad hände i den senaste starten?
- Han blev alldeles för laddad efter 400 meter när han fick en häst på utsidan och började tävla mot den, då kan han bli lite tjurig. Då tar han i och bryr sig inte så mycket om att det finns hästar framför och det slutade med galopp.
- Hästen har alltid haft lite vassa tendenser i sig, men har varit trög och flegmatisk i loppen eftersom vi har tagit det lugnt med honom. Men under vintern har jag tryckt till honom i träningen på ett annat sätt, för att han ska kunna ta ytterligare ett steg i utvecklingen, så nu har hans vassa tendenser börjat visa sig.

Elitkampen är målet
Vad har du tänkt kring taktiken den här gången?
- Jag har tänkt köra så fort det går, så länge det går. Vi har alltid tagit honom lugnt från start och kört till slut, det har varit en medveten taktik och nu blir första gången som vi laddar från start. Jag tror han kommer visa upp en betydligt bättre startsnabbhet.
Hur fort tror du han kan springa?
- Om banan är bra tror jag han kan gå en låg 1.20-tid. Han har avslutat lopp i den farten de sista 1 200 metrarna ute i spåren bland annat.
Siktar ni mot Elitkampen?
- Ja, vi siktar dit och tanken är att det här är sista starten innan dess.
Det börjar närma sig din 30-årsdag. Kan Tangen Haap fixa en tidig födelsedagspresent på lördag?
- Ja, jag hoppas det. Annars skulle det vara ännu bättre med en present i efterskott sista helgen i maj, säger Björn Karlsson och skrattar.

Niklas Sörén Högblom, Kanal 75


Hästen har inte startat på två månader, varför?- Han var inte frisk i sin senaste start och är åtgärdad efter det. D..

Hästen har inte startat på två månader, varför?
- Han var inte frisk i sin senaste start och är åtgärdad efter det. Dessutom har vi fixat tänderna på honom. Sedan har vi laddat som tusan för det här loppet.
Vad innebär det att du fixat tänderna på honom?
- Att han springer rakare. Han har haft problem med munnen från och till och tidigare har vi slipat tänderna. Men den här gången fick hästen bedövning så att han kunde få en mer grundlig behandling och det verkar ha gjort gott.
Känns han annorlunda efteråt?
- Ja, han hänger inte alls lika mycket på en töm. I senaste jobbet sprang han spikrakt utan någonting på huvudet. Det innebär att jag kan välja vilket huvudlag jag vill på lördag.
Vad väljer du då?
- Det får vi se efter värmningen. Tidigare har han gått med olika typer av stängt där han sett lite mer åt höger. Men nu kanske det blir ett vanligt helstängt huvudlag. Huvudsaken är att hästen inte bryter och det gör han inte nu.
Påverkar det startsnabbheten?
- Nej, han brukar vara lika snabb oavsett huvudlag. Startsnabbheten hänger på hur han sätter hovarna bakom bilen, det brukar Kaj (Widell, kusk) säga i alla fall. Däremot ska han tävla barfota runt om den här gången och det brukar göra honom rappare.
Vad innebär det för prestationen?
- Själv kan jag inte svara på det eftersom jag aldrig kört honom utan skor. Men enligt Kaj är han mycket bättre utan skor. Det innebär också att vi kan ta bort alla skydd på benen, precis som då han tävlade barfota i fjol.
Hur är formen?
- Riktigt bra. Han är rejält trimmad. Jag har kört ett banjobb på 1.15/1 600 och då pullade han över mål. Sedan körde jag ett vansinnigt hårt heatjobb i skogen. Jag törs lova att det inte är många hästar i det här loppet som stått pall för ett sådant pass, men han klarade det utmärkt.
Hur ofta kör du sådana jobb inför en start?
- Det är väldigt sällan. Jag gjorde det inför V75-vinsten i höstas och inför finalen starten efter. Han brukar svara bra på det.
Jämför formen med de två vinsterna i början på året…
- Han är i mycket bättre form nu. Men helt på topp ska han inte vara förrän i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
Vad tycker du om uppgiften på lördag?
- Han tillhör de tre-fyra bästa i loppet och jag är nöjd med startspåret. Skulle det bli en strykning innanför blir jag ännu nöjdare.
Kan du avslöja taktiken?
- Ja, det blir full laddning mot ledningen. Jag kan inte lova att han kommer dit direkt, men han tål att köras länge om spets och ändå stå till mål. Skulle han få svar är jag ganska säker på att han knäcker ledaren, men då kan det alltid dyka upp någon annan till slut. Men sammantaget tycker jag att han är ett tidigt segerbud.
Blir det några andra ändringar förutom barfota och huvudlag?
- Han tävlade med Ghost-vagn senast så det är ingen ändring, men det är en ändring mot vinsterna då han gick med vanlig sulky. Han har bara sprungit i Ghosten ett par gånger och inte fått till det ännu, men det har funnits förklaringar och jag tycker att han travar mycket bättre i den så jag hoppas att det blir full utdelning nu.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat fredag 14 april 2017 Färjestad travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 8 april 2017 Jägersro Trav travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 1 april 2017 Solvalla travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 26 mars 2017 Halmstad travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 25 mars 2017 Mantorp travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 18 mars 2017 Momarken travbana.

Spela V75

V75 som spelform introducerades redan i oktober 1993, och har sedan dess vuxit till att bli en av de allra folkkäraste spelformerna. Det första V75-loppet gick av stapeln på Jägersro, och vanns av ingen mindre än Copiad, en av de bästa svenska travhästarna genom tiderna. Vanligtvis går V75 av stapeln på lördagar, men det arrangeras även extra V75-tillfällen på olika dagar i samband med bland annat högtider eller större travevenemang. Exempelvis körs nu för tiden även V75 på självaste juldagen!

Tanken med V75 är att försöka hitta den vinnande hästen i sju olika travlopp, men man kan även vinna genom att hitta bara fem eller sex av dem också - därav 7:an och 5:an i namnet V75. Men så klart vinner man mer om man lyckas hitta alla sju vinnare.

När man skall spela på V75 så lämnar man in ett så kallat V75-system. Med det innebär att man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning, och om sedan någon av de hästarna man valt vinner så har man hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, väljer man bara en kallas det för en spik.

Kostnaden för att spela på V75 bestäms sedan av hur många hästar man har valt i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så får man fram hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 50 öre (0,50 kr) att lämna in. Se exemplet nedan där vi har skapat ett fiktivt system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V75-1 V75-2 V75-3 V75-4 V75-5 V75-6 V75-7
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Systemkostnad: 288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V75-1:
3
V75-2:
2
V75-3:
1
V75-4:
6
V75-5:
4
V75-6:
2
V75-7:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Kostnad:
288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså vårt system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift om några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reservhästar, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reservhästar får man reservhästar "automatiskt" genom turordningen. Reservhästar behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reservhästen på tur som "sin" häst.

V75 utdelning och jackpot

Som sagt ovan så kan man vinna på 7, 6 och 5 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispoolen fördelas mellan 7, 6 och 5 rätt; 40 % av totala potten går till 7 rätt, 20 % går till 6 rätt och de sista 40 %-en går till 5 rätt. Om inte någon lyckas pricka sju rätt så kommer prispotten för sju rätt att gå till en jackpot för nästkommande V75-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på fem och/eller sex flyttas prispotten för fem och/eller sex rätt över som jackpot till nästakommande V75-omgång.

Eftersom prispotten för V75 varierar beroende på antal inlämnade system samt att det beroende på vilka hästar som vinner loppen är olika många som får 7, 6 eller 5 rätt, så varierar de vinster som delas ut på V75. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om många "skrällar" vinner så kan utdelningen bli jättehög (eller 0 kr, om ingen lyckas hitta vinnarna).

Den högsta vinsten som någonsin har delats ut på V75 inträffade i februari 2010 efter V75 på Jägersro, vinstbeloppet var på hela 67 312 633 kronor. Den näst högsta vinsten någonsin på V75 är 47 360 999 kronor, och delades ut i juli 2007 efter V75 på Halmstad.

Rätta V75

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 6 rätt på V75, då vinner det som står som utdelning vid 6 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V75 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 5 och 6 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för fem eller sex rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V75-system och fått fem rätt, för de fem lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi missade hade streckat 2 respektive 3 hästar. Om vi skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, då kan vi skriva upp 2 · 3 = 6 olika enkelrader. Vi hade alltså fått 6 femmor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av de hästar i loppen vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver man inte sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte om det finns smarta mallar som kan göra det åt en. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V75, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V75

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal sjuor, sexor och femmor när du har vunnit på V75. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 7, 6 respektive 5 rätt för den V75-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V75-omgången (Umeå lördag 22 april 2017), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 7, 6 och 5 rätt gäller för V75 på Umeå lördag 22 april 2017.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V75-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Femmor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V75 resultat lördag 22 april 2017 Umeå

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
Lopp 1 1 10.  Malkin (Robert Bergh) 10.  Malkin 2.7 31 kr
Lopp 2 2 11.  Odin Tabac (Jörgen Westholm) 11.  Odin Tabac 7 169 kr
Lopp 3 3 7.  Propulsion (Örjan Kihlström) 7.  Propulsion 1.1 183 kr
Lopp 4 4 7.  Floyd P.Boko (Örjan Kihlström) 7.  Floyd P.Boko 8.7 678 kr
Lopp 5 5 12.  Pokemon Ås (Erik Adielsson) 12.  Pokemon Ås 8.1 3714 kr
Lopp 6 6 5.  Tobin Kronos (Örjan Kihlström) 5.  Tobin Kronos 1.8 4257 kr
Lopp 7 7 6.  Spitcam Jubb (Kaj Widell) 6.  Spitcam Jubb 6.4 11341 kr

Boost-nummer:   194  

Utdelning för V75 på Umeå lördag 22 april 2017

Antal rätt Antal system System Utdelning Utdelning med Boost
7 rätt 1715 11341 kr 113410 kr
6 rätt 72007 135 kr 13500 kr
5 rätt 1130114 17 kr 1700 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se