V75 resultat lördag 22 oktober 2016 Romme

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
Lopp 1 1 3.  Fossens Bonus (Magnus Jakobsson) 3.  Fossens Bonus 1.7 27 kr
Lopp 2 2 6.  Tellmeastory (Veijo Heiskanen) 6.  Tellmeastory 4 52 kr 7, 3
Lopp 3 3 7.  Volstead (Örjan Kihlström) 7.  Volstead 2.5 68 kr 10
Lopp 4 4 6.  Joker C.K.* (Björn Goop) 6.  Joker C.K.* 4.9 145 kr 12, 1

V75 tips och V75 resultat

Här hittar du ATG V75 tips idag för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V75 tips idag för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V75 resultat och V75 startlista

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 22 oktober 2016 Romme travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 23 oktober 2016 Solvalla travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 15 oktober 2016 Åby travbana.

V75 tips idag och V75 nyheter

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets ..


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar. Drygt 9,6 miljoner och 93 segrar har det blivit hittills för Halmstadtränaren som i år färdigställde sin träningsanläggning, ”Drömgården”, med nya stallar. Antalet hästar ökar hela tiden och för dagen finns det 104 hästar på träningslistan.
- Det fungerar jättebra och hästarna har bra form överlag. Det händer mycket på inkörda pengar när man får in en miljon som i Derbyt där Day Or Night In var trea och en miljon i Oaks (Xperia Knick och Unrestricted var trea och fyra). Då rasslar det till lite och målsättningen är att passera tio miljoner i år och det ser ju bra ut, säger Johan Untersteiner.
- Vi har haft ungefär 100 hästar här på hösten sedan jag byggde det nya stallet. Jag hade bestämt innan att vi kunde ha två anställda till med 15 hästar ytterligare i stallet så det var planerat. Men nu är det så gott som fullt faktiskt.

”Styrkan är hans vapen”
Johan Untersteiner åker till Rommes V75-tävlingar under lördagen med två hästar. Dessa är M.T.King Of Cash, som nyligen kom till stallet efter att bland annat Kari Lähdekorpi köpt honom, och den andra är Niagara Broline vilken är en häst som har startat sporadiskt senast året och som nu har ett par lopp i kroppen efter ett uppehåll.
- M.T.King Of Cash (V75-2) gjorde allt rätt i första starten för mig och vann från dödens med krafter kvar. Det var ett billigt lopp men han gjorde det väldigt enkelt och närmast joggade ifrån de andra. Han var inte trött i mål och just styrkan verkar vara hans främsta vapen. Han är efter Ready Cash och har lite det tugget i sig, han är oöm och tågar alltid på.
- Han har gått normala jobb efteråt och allt verkar som det ska. Det är ingen häst som glänser i träningen eller utmärker sig på något sätt men det verkar bra allting. Han har inte varit helt att lita på tidigare men uppträdde bra senast.
- Nu är det en häst struken invändigt om oss och det är bara tre hästar på start. Han får först och främst kliva iväg som han vill från början i trav och sedan får vi prova framåt. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och sedan får vi se vad de övriga konkurrenterna tänker. Jag åker ut med goda förhoppningar och tror på en väldigt bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker men jag tror på bra chans. Vi gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Barfota fram nu och första med rycktussar
Niagara Broline i den femte V75-avdelningen är också mycket betrodd och här vankas det intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Niagara Broline (V75-5) har varit skadad och borta en del men nu känns det med några lopp i kroppen att toppformen börjar komma. Han spetsade i en tuff öppning senast och fick press men höll starkt. Jag tror att han kommer att vara ännu vassare med det loppet i kroppen och det här är en duglig häst för V75.
- Vi har ett bra läge och han är snabb ut. Jag får ladda framåt och kommer även att göra lite småjusteringar till den här starten. Han har gått med skor väldigt länge men nu blir det barfota fram. Dessutom blir det rycktussar för första gången. Jag är optimistisk och tror på bra chans. Det är inte sämre chans än M.T.King Of Cash.
Vem är bästa chansen av de båda?
- Jag tycker att de är likvärdiga. Båda två kan absolut vinna.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Romme lördag 22 oktober 2016.


Halmstad-tränaren upplevde sin känslomässigt största triumf i travlivet när Darling Mearas vann Svenskt Trav-Oaks. Segerchecken på..


Halmstad-tränaren upplevde sin känslomässigt största triumf i travlivet när Darling Mearas vann Svenskt Trav-Oaks. Segerchecken på 2,8 miljoner kronor var dessutom den högsta prissumman som delats ut till ett treårigt sto i Sverige. Stefan Persson hade under hela säsongen siktat in sig på att ha sin stjärna helt på topp i Oaks – och det lyckades. Med en smart matchning och ett suveränt tränarjobb var Darling Mearas bara bäst och visade att hon är drottningen i kullen. Efteråt svallade känslorna där tränare Persson visade stor glädje och slängde körspöet i en härlig segergest när mållinjen passerades. Samtidigt var brodern Håkan K Persson med i direktsänd tv och grät glädjetårar.
- Det är många som har sagt att de satt och grinade framför tv:n när de såg Håkan, säger Stefan Persson.

"Jättekul att så många bryr sig"
Det har nu gått en månad efter den stora segern och han blir ständigt påmind om den lyckosamma storsegern.
- Vart man än kommer så dyker det upp någon som vill gratulera eller prata om loppet och hästen. Antingen det är i mataffären, på fotbollsträningen eller på travbanan.
- Det kom flera hundra sms samma dag och det är fortfarande folk som hör av sig, både kända och okända. Det är jättekul att så många bryr sig och det har även kommit in några nya hästar i träning.
Har du hunnit landa ännu?
- Jadå, det har jag gjort. Men man funderar på det någon gång varje dag, det gör jag. Det var väldigt speciellt och min klart största seger i karriären.
Hur firade ni?
- Vi hade lita kalas hemma på fredagen efter med personalen och kompisar. Det var mycket trevligt.

"Donna Mearas är den bästa"
Donna Mearas har tagit fem segrar på åtta starter och aldrig varit sämre än trea. Hon har nu passerat tre miljoner kronor i insprungna pengar.
Är det den bästa häst du har tränat?
- Bring Me Back var också otroligt bra men han blev stoppad av att han hade problem med halsen. Så ska man se till vad de verkligen har presterat så är Donna Mearas den bästa.
- Jag hade även en annan fin häst, Bring Me Luck, som också var jättebra men hon fick inte ens ihop 2,8 miljoner kronor under hela sin karriär. Det sprang ju Donna in nu på ett bräde.

"Jättefin i jobb"
På söndag är det V75 på Solvalla och semifinaler i Breeders Crown. Donna Mearas är tillbaka på tävlingsbanan och går ut i loppet för de treåriga stona. Hon fick ett perfekt läge med spår tre bakom startbilen.
Hur tog hon Oaks-loppet och hur har hon känts efteråt?
- Bara bra. Hon var faktiskt inte speciellt sliten efteråt och hade lite krafter kvar. Det var inte det tuffaste loppet för henne. Hon gick ett banjobb i går (måndag) och var jättefin.
- Hästen känns nästan oförskämt bra. Minst lika bra som inför Oaks, ja nästan ännu bättre. Hon är piggare efteråt och har även lagt på sig lite vikt.
Vad säger du om söndagens uppgift? Blir det vinst igen?
- Det är bra spår och det är klart att hon ska ha vettig chans att gå vidare till finalen. Det vore nästan dumt att inte tro på det nu när hon har tränat så pass bra. Hon möter några jättefina ston men det är klart att hon har bra vinstchans. Hon är väldigt snabb ut och grundplanen är att köra för ledningen. Men hästen har inga svagheter och är inte beroende av något speciellt lopp. Hon är väldigt komplett och har vunnit från alla positioner, säger Stefan Persson.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det lutar åt att hon får gå med ett helstängt huvudlag igen fast med skor runt om den här gången. Vi körde ju barfota i Oaks men jag tyckte inte att hon blev hundraprocentig barfota så det kommer hon inte att gå någon mer gång i år.
Du har även med Luck Is Back i V75-4 som även hon har spår tre bakom bilen. Chanserna där?
- Luck Is Back är inte så långt efter Donna rent kapacitetsmässigt men hon är inte riktigt lika vass i psyket. Hon har gjort bra lopp varje gång i de fem, sex senaste starterna. Näst senast fick hon press i Oaks-kvalet och höll mycket bra och var inte långt efter.
- Därför körde jag lite snällt med henne senast på Axevalla. Hon hade haft en träningsperiod inför den starten och hade krafter kvar i mål. Hästen känns jättebra och har ett bra läge. Hon är snabb ut och jag har förhoppningar om final. Det blir barfota runt om igen, det har hon hovar som klarar och hon har tävlat väldigt bra sedan vi började köra barfota. Det blir helstängt huvudlag med open eye igen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Magnus Jakobsson, 46, har i många år placerat sig bland topp 15 bland landet segerrikaste kuskar. I den allsvenska kuskligan har han slutar 14-14-9-..

Magnus Jakobsson, 46, har i många år placerat sig bland topp 15 bland landet segerrikaste kuskar. I den allsvenska kuskligan har han slutar 14-14-9-11-10 de senaste fem åren.
I år har han tagit ytterligare kliv och ligger för dagen sexa i ligan, före stjärnor som till exempel Erik Adielsson och Robert Bergh.
122 segrar har det blivit hittills i år på svenska travbanor för Färjestadkusken.
- Antal segrar är bra men tittar jag på de andra där uppe i ligan så kör de alla in mycket mer pengar. Jag kör ganska mycket ”vardagstrav” och där ligger prispengarna efter, säger Magnus Jakobsson.
I ligan över vilka kuskar som kört in mest pengar på svenska travbanor ligger Magnus Jakobsson på tolfte plats med drygt 8,7 miljoner kronor.
Är du en kille som har koll på till exempel den allsvenska kuskligan?
- Jag har väldigt bra koll på det, absolut.
Du ligger sexa, endast Ulf Ohlsson, Örjan Kihlström, Björn Goop, Jorma Kontio och Peter Untersteiner är före. Kommentar?
- Nej, men det har rullat på bra hela året. Det är klart att det är roligt.

”Jag är ingen person som ältar”
I lördags var Magnus Jakobsson favorit i V75-1 när V75 lockade med en superjackpot, men Wellino Avenue hade en sämre dag och slutade näst sist.
Hur reagerar du när du sitter där och känner att ”tanken är tom”?
- Jag kände direkt när jag gick ut för att vi skulle förbättra vår position att jag inte fick rätt svar. Men så är det ibland, att hästarna har en sämre dag. Men att jag förlorar ett lopp är inget som jag funderar på, jag är ingen person som ältar. Det gäller även om jag själv gör fel, för det gör man ju, men man får lära av misstagen, skaka av sig och gå vidare, säger Magnus Jakobsson.

”Det var ett bra besked”
Som flitig kusk är det sällan långt till nästa lopp och därmed chans till revansch. Redan i den första avdelningen den här lördagen på Rommetravet har Magnus Jakobsson en ny toppchans på V75 då han plockar ut segervane Fossens Bonus.
- Han fick ett lopp på Mantorp förra veckan. Vi vann och det blev ett behaglikt lopp för honom och jag hade rätt mycket gas kvar. Han kändes bra och det var ett bra besked. Vi hade även och fick ett bra spår igen.
Dina tankar från spår 3 bakom startbilen?
- Nej, men vi kör en bit. Min tanke var att starta honom tätt nu och få lite form på honom. Förhoppningsvis har han gått fram ännu mer formmässigt till den här starten.
Är det en bra chans?
- Ja, han ska räknas med chans i alla fall, även om jag inte hunnit läsa in mig helt på motståndet ännu.
Gör du några ändringar som kan vara värt att känna till?
- Kanske, han har tävlat med boots fram och jag har funderingar att ta av dem, vi får se efter värmningen.

”Ofrivilligt uppehåll”
Magnus Jakobsson kör totalt fyra hästar i V75-omgången.
- On Hold (V75-2) gjorde halvcomeback senast och han gjorde ett bra lopp tycker jag som tvåa. Det såg lite drygt ut på förhand, men precis som senast är distansen en fördel. Det blir kanske tufft att räcka ända fram även här. Han har bara ett lopp i kroppen och behöver säkert fler innan toppformen är där.
- Mactheman (V75-6) fick ett lite ofrivilligt uppehåll då han inte kom med i några lopp vi anmälde till. Poängen räckte helt enkelt inte till. Han var sedan bra i comebacken i Örebro och har tre raka segrar nu. Men det ser jobbigt ut med det här läget, spår 8. Han är hygglig ut men det känns som klar vingelrisk. Han går som vanligt barfota och med helstängt huvudlag.
- Ritmo di Poggio (V75-7) har jag ingen riktig koll på när det gäller formen. Jag har inte kört hästen sedan jag vann med honom i början av augusti.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Den som väntar på något gott…Ivar Sånna fick på lördagen sitt genombrott i den äldre eliten när han pulvriser..

Den som väntar på något gott…
Ivar Sånna fick på lördagen sitt genombrott i den äldre eliten när han pulvriserade motståndarna i Svenskt Mästerskap.
Hästen som köptes till Norge för dyra pengar och floppade grovt under första säsongen visade att han äntligen blivit den elithäst han lovade som fyraåring.
- Det här var härligt, mös segerkusken Jomar Blekkan som nu har den stjärna han hoppades få för ett år sedan.
Vi backar bandet till 7 september 2014 på Jägersro.
Jan Hellstedt har tränat fram sin främsta unghäst i karriären och har stora förhoppningar om att vinna Svenskt Travderby.
Hästen heter Ivar Sånna och svarar för en brutal insats då han pressar sönder sina motståndare utanpå ledaren bara att för att i det allra sista steget få se sig spurtslagen på målfoto av smygkörde Poochai.
En förlust som gav hästen idolstatus hos många travfans.

”En kamera i halsen”
Ett drygt år senare säljs hästen vidare till hårdsatsande hästägare hos Jomar Blekkan, den norske kallblodskungen ska äntligen få ett varmblod av högsta klass.
Men det slutar i fiasko.
Ivar Sånna floppar totalt och när Blekkan råkar ut för en otäck olycka i sulkyn flyttas hästen till kollegan Frode Hamre.
- När jag blev skadad skickade vi hästen till Hamre och han hade lite bekymmer i början där också. Men när vi satte en kamera i halsen och såg att hästen inte fick luft visste vi var förklaringen låg, förklarar Blekkan som sedan dess agerat kusk istället för tränare åt sin gunstling.

Siktar mot de större loppen
En halsoperation och fyra raka segrar senare var Ivar Sånna på lördagen tillbaka i Sverige för att visa vilken häst han egentligen är.
Och det gjorde han med eftertryck.
Favoritspelade Mosaique Face såg ut att ha SM-guldet i sin hand från ledningen, men när Ivar Sånna kastades loss från tredje par utvändigt stod det snart klart vem som var bäst.
- Han exploderade våldsamt när jag vred ut till attack och runt sista sväng kändes det väldigt skönt. Jag har aldrig kört ett varmblod med den här inställningen, sade Blekkan som höjde högerhanden i en sällsynt segergest vid mållinjen och nu kan se fram emot att få tillbaka hästen för vinterträning inför kommande säsong.
- Utgångspunkten när vi köpte honom var att vara med i de större loppen på Solvalla och hemma på Bjerke. Det blir förhoppningsvis nästa år nu i stället.
Då lär vi få fler besök från av den svenske mästaren, från Norge.

”En härlig motivation”
SM-guldet för ston gick till Jetset.
När Playing Tua högg i galopp från start låg vägen mot ledning öppen sedan Peter Untersteiner för ovanlighetens skull laddat iväg sin speedkula första biten.
Favoriten Some Summit kom i ett kraftfullt angrepp på andra långsidan och övertog kommandot vilket bäddade för en rafflande upploppsduell.
En duell där Jetset hade bäst krut under hovarna via det innersta open stretch-spåret.
- Det är ett fantastiskt år hon haft den här hästen. I september i fjol gav ägarna upp och sa att ”nu lägger vi inte mer pengar på den här hästen”. Jag tjatade att jag ville ha några månader till eftersom jag trodde att det fanns mer i henne. Men att det skulle bli så här bra, det trodde man inte, mös Untersteiner vars sto fyrdubblat sin prissumma sedan dess och nu passerade två miljoner kronor insprunget. Detta efter en säsong då hon bara missat pallen en gång på 16 starter.
- Hon har en härlig motivation kvar. Det är många gånger som hon tagit i så mycket att vagnen bredsladdat på upploppet, det finns inte många äldre ston som är så löpärliga och glada.
Förloraren Veijo Heiskanen kunde trots detta åka hem med två SM-guld i monté utanför V75-kupongen plus seger med Bacan Degato klass I och verkade inte överdrivet besviken efteråt.
- Some Summit var bra, jag är jättenöjd. Vi fick stryk av en bättre häst.

En chansning som gick hem
I Lärlings-SM fick Angelica Holm chansen på sin förre arbetsgivare Robert Berghs segerstaplare Tudor Kronos.
På förhand spåddes innerspåret bli en fälla, men ryggen på hårddragande Dens Bea visade sig idealisk när Holm vek ner till vänster över upploppet.
- Sista biten fick jag chansa och släppa av honom lite, annars hade vi aldrig hunnit fram, förklarade landets nye lärlingsmästare som lyckades hålla den kantige, men ack så kapable fyraåringen i rätt gångart när han sluggade sig till åttonde segern på årets tio starter.
Med 77 miljoner kronor i potentiell belöning för en ensam V75-vinnare med sju rätt fanns det nog många spelare som hoppades att just deras skräll skulle slå in.
Men det hände aldrig.
Dagens största överraskning blev dansktränade Zorn Brick, men i och med att Heartbreaker V.S. och Top of the World motsvarade sina favoritskap hölls utdelningen till 49 279 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 8 oktober 2016 Skellefteå travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 1 oktober 2016 Färjestad travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 25 september 2016 Solvalla travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 24 september 2016 Solvalla travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 18 september 2016 Bjerke travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 17 september 2016 Solänget travbana.

Spela V75

V75 som spelform introducerades redan i oktober 1993, och har sedan dess vuxit till att bli en av de allra folkkäraste spelformerna. Det första V75-loppet gick av stapeln på Jägersro, och vanns av ingen mindre än Copiad, en av de bästa svenska travhästarna genom tiderna. Vanligtvis går V75 av stapeln på lördagar, men det arrangeras även extra V75-tillfällen på olika dagar i samband med bland annat högtider eller större travevenemang. Exempelvis körs nu för tiden även V75 på självaste juldagen!

Tanken med V75 är att försöka hitta den vinnande hästen i sju olika travlopp, men man kan även vinna genom att hitta bara fem eller sex av dem också - därav 7:an och 5:an i namnet V75. Men så klart vinner man mer om man lyckas hitta alla sju vinnare.

När man skall spela på V75 så lämnar man in ett så kallat V75-system. Med det innebär att man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning, och om sedan någon av de hästarna man valt vinner så har man hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, väljer man bara en kallas det för en spik.

Kostnaden för att spela på V75 bestäms sedan av hur många hästar man har valt i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så får man fram hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 50 öre (0,50 kr) att lämna in. Se exemplet nedan där vi har skapat ett fiktivt system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V75-1 V75-2 V75-3 V75-4 V75-5 V75-6 V75-7
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Systemkostnad: 288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V75-1:
3
V75-2:
2
V75-3:
1
V75-4:
6
V75-5:
4
V75-6:
2
V75-7:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Kostnad:
288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså vårt system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift om några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reservhästar, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reservhästar får man reservhästar "automatiskt" genom turordningen. Reservhästar behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reservhästen på tur som "sin" häst.

V75 utdelning och jackpot

Som sagt ovan så kan man vinna på 7, 6 och 5 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispoolen fördelas mellan 7, 6 och 5 rätt; 40 % av totala potten går till 7 rätt, 20 % går till 6 rätt och de sista 40 %-en går till 5 rätt. Om inte någon lyckas pricka sju rätt så kommer prispotten för sju rätt att gå till en jackpot för nästkommande V75-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på fem och/eller sex flyttas prispotten för fem och/eller sex rätt över som jackpot till nästakommande V75-omgång.

Eftersom prispotten för V75 varierar beroende på antal inlämnade system samt att det beroende på vilka hästar som vinner loppen är olika många som får 7, 6 eller 5 rätt, så varierar de vinster som delas ut på V75. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om många "skrällar" vinner så kan utdelningen bli jättehög (eller 0 kr, om ingen lyckas hitta vinnarna).

Den högsta vinsten som någonsin har delats ut på V75 inträffade i februari 2010 efter V75 på Jägersro, vinstbeloppet var på hela 67 312 633 kronor. Den näst högsta vinsten någonsin på V75 är 47 360 999 kronor, och delades ut i juli 2007 efter V75 på Halmstad.

Rätta V75

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 6 rätt på V75, då vinner det som står som utdelning vid 6 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V75 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 5 och 6 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för fem eller sex rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V75-system och fått fem rätt, för de fem lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi missade hade streckat 2 respektive 3 hästar. Om vi skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, då kan vi skriva upp 2 · 3 = 6 olika enkelrader. Vi hade alltså fått 6 femmor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av de hästar i loppen vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver man inte sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte om det finns smarta mallar som kan göra det åt en. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V75, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V75

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal sjuor, sexor och femmor när du har vunnit på V75. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 7, 6 respektive 5 rätt för den V75-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V75-omgången (Åby lördag 15 oktober 2016), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 7, 6 och 5 rätt gäller för V75 på Åby lördag 15 oktober 2016.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V75-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Femmor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V75 resultat lördag 15 oktober 2016 Åby

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
Lopp 1 1 6.  Bacan Degato (Veijo Heiskanen) 6.  Bacan Degato 5.8 129 kr
Lopp 2 2 1.  Tudor Kronos (Angelica Holm) 1.  Tudor Kronos 8.5 302 kr
Lopp 3 3 9.  Heartbreaker V.S. (Björn Goop) 9.  Heartbreaker V.S. 2 344 kr
Lopp 4 4 11.  Zorn Brick* (Thomas Uhrberg) 11.  Zorn Brick* 13.7 3230 kr
Lopp 5 5 5.  Jetset (Peter Untersteiner) 5.  Jetset 4.4 10250 kr
Lopp 6 6 3.  Top of the World (Ulf Ohlsson) 3.  Top of the World 3.5 12952 kr 8, 9
Lopp 7 7 9.  Ivar Sånna* (Jomar Blekkan) 9.  Ivar Sånna* 6.6 49279 kr

Utdelning för V75 på Åby lördag 15 oktober 2016

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 1576 49279 kr
6 rätt 85929 204 kr
5 rätt 1362545 25 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se