V75 tips och V75 resultat

Här hittar du dagens ATG V75 tips för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V75 tips för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 3 september 2016 Jägersro Trav travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 4 september 2016 Jägersro Trav travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 27 augusti 2016 Bergsåker travbana.

V75 tips och V75 nyheter


Finländaren är en erkänt skicklig unghästtränare med mängder av stora segrar i årgångsloppen. Han har vunnit Svenskt T..


Finländaren är en erkänt skicklig unghästtränare med mängder av stora segrar i årgångsloppen. Han har vunnit Svenskt Travderby två gånger som tränare, med Sahara Dynamite och Beau Mec. I Finland har han fyra derbytriumfer, det första med Louise Laukko för 20 år sedan, och därefter med Obelix Laukko, Target Hoss och Seabiscuit. Lägg därtill ett antal vinster i stoderbyt och ett gäng ytterligare derbyfinalister genom åren med andra- och tredjeplatser. När Beau Mec vann derbyt hade Nurmos exempelvis fyra hästar med i finalen.
- Vi har lyckats bra. Jag litar på mig själv och mitt sätt att träna. Det handlar om hela konceptet. Att träna unghästar är helt annorlunda än att träna äldre hästar. Man måste vara både lärare och tränare. Att balansera rätt och vara flexibel. Unghästarna utvecklas olika och som tränare måste man hänga med. Man får inte göra samma saker hela tiden. Jag gör aldrig samma schema med unghästarna i träningen utan ändrar hela tiden, säger Timo Nurmos.
- Det är viktiga bitar som att ändra på balans, utrustning, träning och foder. Hästarna måste vara pigga och glada och vilja springa. De måste få lagom med rutin och alla hästar lär sig olika snabbt. Det är hela tiden en balansgång. Att exempelvis inte köra för tidigt eller för hårt. Eller att rycka propparna för tidigt ur deras öron. Sedan är det som med annat i livet att man måste ha lite tur. Men man får inte lita på turen, då får man aldrig någonting.

”Har inte alltid haft den bästa hästen”
Nurmos lägger också in en annan intressant aspekt i sammanhanget.
- I många stora lopp som jag har vunnit tycker jag inte alltid att jag har haft den bästa hästen. Men jag har gjort de rätta sakerna innan med träning, matchning, balansering och utrustning. Det gäller att göra rätt saker i rätt lägen.
- Jag har sett och kört så många typer av unghästar att man har lärt sig så mycket . Jag har inte haft två likadana typer av hästar. Alla är olika, precis som vi människor, menar han.

”Vunnit med krafter kvar varje gång”
På söndag smäller det på Jägersro när travsportens Blå Band ska avgöras. Svenskt Travderby med två miljoner kronor i förstapris och evig ära står på spel. Det största loppet för landets fyraåriga hästar och ett av de riktigt klassiska loppen. Den stora derbyfavoriten har hela tiden varit Readly Express. Han vann Svenskt Travkriterium i fjol i oerhört imponerande stil efter en tung resa. I år har hästen fortsatt att imponera och efter segerloppen i sommar har han blivit jättestor favorit till att vinna derbyt för Jorma Kontio. Readly Express har vunnit elva lopp på 14 starter och aldrig varit sämre än trea. Han har sprungit in 3,6 miljoner kronor och aldrig galopperat i något lopp. Innan han började tävla i år så tjänstgjorde han som avelshingst på Menhammar stuteri där han varit mycket populär och betäckt närmare 100 ston. Tränare Nurmos gick tidigt ut och sa att de stora målen för stjärnan i år är Svenskt Travderby och Europaderbyt.
- Readly Express har varit mycket bra varje gång och vunnit med krafter kvar. Kusken har aldrig ryckt propparna på honom i år ännu. Vi har siktat på att han ska ha hundraprocentig toppform i derbyt. Så här långt ser det bra ut, säger Timo Nurmos.
Hästen vann sitt uttagningslopp utan att behöva förta sig och sattes aldrig på prov. Det såg enkelt ut från sidan.
- Han fick ett lugnt lopp i försöket och vann med krafter kvar. Han gick med bakskor då men i finalen kör vi barfota runt om. Precis som vi gjorde i Kriteriet i fjol, säger Nurmos.

”Är väldigt stark”
Kan du på något sätt jämföra Readly Express med dina tidigare svenska derbyvinnare, Sahara Dynamite och Beau Mec?
- Nej, det är helt olika hästar och individer. Sahara Dynamite var mer en sprinterhäst som var snabb ut och speedig. Beau Mec var mer stark och en stayer. Ready Express är mitt emellan de båda. Han är komplett. Är både speedig och stark.
Vilka främsta egenskaper har han som gör honom till en topphäst? Beskriv honom?
- Han har bra hjärta och lungor och är väldigt stark. Sedan är han travsäker och pullar aldrig något i loppen. Han är så lugn och brukar inga krafter i onödan. Det är inte så stor häst, 1.58 över manken, men när han springer så lyfter han sig och är mycket längre och större häst. Han blir lång när han springer.
Är det den bästa häst du har tränat?
- Det får visa sig senare, men självklart är han en av de bästa.

”Hade blicken i ögonen – en klok häst”
Är derbyt det största loppet man kan vinna i dina ögon?
- Ett av de största loppen. Jag tycker att Kriteriet, Derbyt och Elitloppet är överlägset de tre största. Elitloppet kan man köra flera gånger men i Kriteriet och i Derbyt får hästarna bara en chans i livet. De har annan status än något annat årgångslopp.
- Om man tänker på att det föds runt 3000 hästar så är det inte lätt att välja ut dem som föl och träna dem hela vägen fram och ta en häst till Derbyt. Det är såklart jätteroligt och jättestort när det lyckas. Inte bara för mig som tränare utan för alla som är bakom som ägare, skötare och uppfödare.
- Det är lika stort som första gången och det måste vara så och kännas så i de här största loppen. För när det inte känns så längre är det bättre att man slutar.
Vad minns du av första mötet med Readly Express?
- Det var som föl innan han fyllde ett år. Han var hos uppfödaren då och jag bjöd ut honom till min ägare. Han tog honom på en gång och bad hälsa att uppfödaren skulle skicka fakturan. Hästen hade en mycket fin exteriör och var lugn. Det var inte så stor häst men han hade blicken i ögonen. En klok häst och mycket snäll. Trots att han inte var så mycket hanterad så stod han där på gången och var som en gammal häst, säger Timo Nurmos.
- Han har tränat bra hela tiden men jag testar aldrig unghästarna och kör inte så fort. Men när vi började sänka farterna så kände man att det var en bra häst. Fast han har alltid varit mycket trög i träningen. Det är han fortfarande i jobben men det är viktigt att unghästarna är lugna.
- Jag har skrivit i min dagbok i över 20 år hur unghästarna tränar och bokför allting om mina hästar hur de har tränat. Exempelvis skriver jag alltid första gången jag kör ettåringarna hur jag tycker att de är, vilken typ de är och hur de är i gången.

Skippar hagen – får någon typ av träning varje dag
Hur ser veckan ut för Readly Express fram till derbyt?
- Han får någon typ av träning varje dag. Jag vill inte att det ska hända honom något när han går i hagen så därför får han ut och röra på sig varje dag istället för att gå i hagen. Så har han gjort i några veckor nu. Han går jobb, eller skrittas med grimskaft eller joggar för vagn om dagarna. Han verkar fin i alla fall och har samma lugna fina psyke som innan han betäckte nästan 100 ston i våras. Vi får se om vi reser ner till Malmö på lördag eller på söndag morgon.
Vad är din känsla inför derbyt?
- Självklart måste man vara optimist med en sådan häst. Men jag vill inte tänka på taktik eller på loppet på söndag utan bara fokusera på jobben nu i veckan och alla förberedelser. Jag känner ingen press eller så ännu men när bilen rullar på söndag kommer jag att vara nervös.
- Livet går vidare hur det än går och det kommer nya lopp. Men jag hoppas och tror att formen ska vara hundraprocentig nu med flera lopp i kroppen.

”Ceasar Sisu mycket fin – propparna kvar i försöket”
Timo Nurmos har även med Ceasar Sisu i Svenskt Travderby. Hästen vann sitt uttagningslopp och har tagit sju segrar på 14 starter och vunnit flera V75-lopp.
Han har spår fyra i derbyt och körs av Örjan Kihlström.
- Ceasar Sisu har utvecklats otroligt mycket hela tiden. Han är mycket fint i ordning och hade propparna kvar i försöket och var inte helt tom i mål. Han vann V75-finalen i sommar och vann även på en gång när han gick upp i Bronsdivisionen.
- I försöket hade han åttondespår och det är svårt på förhand men hästen var jättefin och Örjan gjorde en otroligt bra kuskinsats. Det är en trevlig och lugn häst, han pullar ingenting och han har bra inställning och är speedig. Han blir bara bättre och bättre för varje lopp. Även Ceasar Sisu valde jag ut hos uppfödaren när vi köpte honom, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är dags för derbyhelgen på Jägersro med V75 både lördag och söndag.På lördagen gör Nadal Broline en int..


Det är dags för derbyhelgen på Jägersro med V75 både lördag och söndag.
På lördagen gör Nadal Broline en intressant start i Gulddivisionen. Den sexårige valacken har tjänat 1,6 miljoner kronor och tar nu klivet in i högsta klassen. Han gjorde sin första start i februari 2014 och vann direkt. Sedan har undantagshästen marscherat snabbt genom klasserna och tagit sju V75-segrar. När han vann finalen i Silverdivisionen på Åby för två veckor sedan innebar det att han tog steget in i Guld.
Totalt har Nadal Broline vunnit 14 lopp och varit tvåa fem gånger på 20 starter. Han har heller aldrig galopperat en endaste gång i något lopp.
- Det är en ruggig statistik, helt klart. Men det är också en jäkligt bra häst. Det har jag sagt hela tiden. Han har har en väldigt fin inställning och vill vinna loppen, säger Reijo Liljendahl.
- Jag tycker fortfarande att han kan utvecklas och det som är positivt är att han har börjat stabilisera sig i sina leder. Han känns faktiskt bara bättre och bättre. Jag körde honom i ett jobb i dag (måndag) och då kändes han riktigt fin. Tidigare har han haft lite svårt att ta loppen på rätt sätt och har behövt tid mellan varje start för att återhämta sig. Men i år har han kunnat tävla regelbundet och gått framåt med de tuffa loppen.

”En av de bästa jag tränat”
Så hästen känns bättre än han någonsin har gjort tidigare?
- Ja, jag tycker faktiskt det. Han fick en rejäl vinterträning innan det här året vilket gjorde honom gott. Han har heller inte gjort så många starter och just det här med att man måste tåla träning och tävling det är också något som avgör om man blir en riktig topphäst eller inte.
- De få gånger han har förlorat har det funnits anledningar till det. Han hade exempelvis halsinfektion den gången när han var fyra i Östersund i V75 och det hade han även när han var tvåa en gång. Sedan är det så att han måste ha fäste under fötterna för att fungera som bäst och ett par gånger har banorna varit för lösa för att passa honom.
Är han den bästa häst du har tränat?
- Jag har haft turen och förmånen att träna många bra hästar genom åren. Han är helt klart en av de bästa, det kan man säga.

”Är tapper och krigar hela vägen”
Nadal Broline hade tur i spårlottningen och fick bricka fyra bakom bilen i sin gulddebut. Han har annars i de senaste starterna brottats med svåra utgångslägen men ändå varit tvåa och etta i V75. Han körs som vanligt av Ulf Ohlsson.
Tränare Liljendahl är optimistisk trots att hästen nu stöter på sitt tuffaste motstånd hittills.
- Han har haft spår elva två starter i rad och det är klart att han har mycket bättre utgångsläge nu. Sedan är det ju så att han möter flera hästar som har betydligt mer rutin än vad han har. Exempelvis Västerbo Highflyer vann ett försök till Åby Stora Pris i fjol och som var med även i år och gick bra då. Han har också ett bättre äge än vad Nadal Broline har.
- Men jag tycker att min häst är tapper och han krigar hela vägen hem. Är han som han ska vara så är han inte ofarlig. Det är en gammal klyscha att säga det men på den här nivån är det löpningsförloppen som avgör, menar Reijo.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag tror att vi kör med bakskor den här gången. Det är nog bättre balans än barfota runt om som han gick senast. Han sprang och slog sig lite på kotorna då och blir bättre med bakskor på. Det går även lite bättre att köra på honom från början för att öppna snabbare också.
- Banan på Jägersro var väldigt fin i tisdags när jag var där och det var också en av anledningarna till jag bestämde mig för att starta honom i det här loppet.

”Nu blir det jänkarvagn på”
Reijo Liljendahl har ytterligare tre hästar till start i lördagens V75-omgång. Han kommenterar dem på följande vis.
- Gloria Sund (V75-1) har varit fin i två raka segrar så det är bra form på den kanten. Bakspår är inte inte bra för henne och hon hade behövt ett bättre läge på 1600 meter. Men hästen är bra och jag hoppas att det löser sig under vägen. Det blir fortsatt barfota runt om och så kör vi med jänkarvagn nu när det är bilstart.
- Shadow Woodland (V75-3) var kanonfin när han vann på 1.10,4 näst senast. Men senast blev det så dåligt tempo och han låg på rätt så mycket och pullade innan han galopperade. Han gick väldigt bra efteråt och var precis bakom de andra i mål. Nu har han ett bökigt utgångsläge och får svårt att slå Nadal Broline. Barfota runt om igen och så kanske jag ändrar till något annat bett, men det bestämmer jag senare i veckan.
- Top Of The World (V75-7) gick riktigt bra i Sundsvall senast. Han gjorde ett kanonlopp och hade haft chans att vinna om han hade slunkit ner någonstans. Så toppformen sitter där. Hästen har gjort det riktigt bra hela året och har fått ett intressant utgångsläge. Han är kvick ut och brukar vara effektiv från innerspåret. Jag räknar med att köra med optimal balans igen, barfota runt om, säger Reijo Liljendahl.

Michael Carlsson, Kanal 75


34 segrar och aldrig utanför pallen på 50 starter. Stefan Melanders femårige amerikan är ett unikum. När han på lördagen g..

34 segrar och aldrig utanför pallen på 50 starter. Stefan Melanders femårige amerikan är ett unikum. När han på lördagen gästade Bergsåker spekulerades det i att han kunde få svårt att försvara innerspåret bakom startbilen. Men kusken Örjan Kihlström uttryckte ingen oro i förhandsintervjuerna och när starten gick svarade Nuncio enkelt ut katapultsnabbe Oasis Bi.
- Han öppnade snabbt och det var aldrig någon fara på taket, konstaterade Kihlström.
Fara på taket var det däremot när hästarna svängde ut på den sista bortre långsidan och Nuncio plötsligt tog ett skutt likt en häcklöpare.
- Det var tre hästar i bredd där och vi kom lite nära pinnarna (banmarkeringen reds.anm.) och han skyggade lite för dem, sa Kihlström innan han tillade:
- Jag kan bara vara tacksam för att jag får köra en sådan här helt otrolig häst. Han har ”the total package” – han är startsnabb, stark, har bra löphuvud. Han har egentligen inga brister.
Segerchecken på en miljon kronor gör att Nuncio, som tidigare i år vunnit bland annat Elitloppet och Jubileumspokalen, nu ståtar med 24 931 376 kronor på vinstkontot.
- Jag har inte tänkt på prispengar en gång med honom för han är min polare, en fantastisk häst, sa Stefan Melander.
Hans R Strömbergs On Track Piraten (Jos Verbeeck) knep andraplatsen efter en resa i Nuncios rygg och trea kom starkt avslutande Petri Puro-träningen D.D.’s Hitman (Jorma Kontio). Segertiden över 2 140 meter med autostart skrevs till 1.11,7.

Svensk mästare trots galopp
Pånyttfödde gamlingen Odin Tabac imponerade stort när han vann SM för kallblod. 13-åringen galopperade kort efter start men fick ordning på benen och lyckades nå ledningen före dunderfavoriten Månprinsen A.M. Den senare, spelad till 13 för 10, fick harva som första häst i andraspår och var chanslös att utmana Odin Tabac, som lämnade konkurrenterna med flera längder över upploppet.
- Han är helt fantastisk! Jag har aldrig suttit bakom något liknande kallblod, sa hästens tränare och kusk Jörgen Westholm.
I karriärens elfte timme gick Odin Tabac i träning hos Jörgen Westholm i höstas och hos Rommetränaren har hästen hittat sitt livs form.
- Det har varit en saga med den här hästen och skötaren Jasmine Ising ska ha all cred. Redan i våras sa hon att i augusti ska den här vara kung och Månprinsen får fortsätta att vara prins, sa Westholm.
Odin Tabac belönades med 250 000 kronor och hälften så mycket fick Micael Melander Mel Odin som knep andraplatsen före Månprinsen A.M.
- Han låg på ända till 700 kvar och ödslade för mycket krafter. Han höll bra ändå tycker jag, sa Gunnar Melander om Månprinsen A.M.

10:e segern i 13:e starten
Svante Båth-tränade Le Miracle fortsätter att imponera. I sin blott 13:e start gick han ut i bronsdivisionen och efter att ha serverats ett fint lopp i ryggar av Erik Adielsson spurtade fyraåringen retfullt enkelt hem karriärens tionde seger.
- Det är sällan man kan sitta och njuta i 8-10 sekunder i ett V75-lopp men det kunde jag göra i dag. Håller han sig sund och frisk kommer han gå upp i gulddivisionen, det är jag helt övertygad om, sa Adielsson, som dubblade inom V75-spelet när han även vann silverdivisionen från ledningen med Stig H Johansson-tränade Seedorf O.M.F.

Delad glädje för lärlingarna
När det var dags för lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne, med en kvarts miljon i förstapris, fick publiken vänta både före och efter loppet. Först krävdes det fem startförsök för att få iväg hästarna och sedan var domarna tvungna att granska målfotot en god stund. Detta efter att Daniel Redéns Windy Ways levererat en vass spurt och hunnit ikapp Risto Airaksinens Part Two precis på mållinjen. När speakern väl tog till orda utropades delad seger.
- Jag är glad att vi hann fram till delad seger för i torsdags var det ett år sedan jag vann lopp, sa Windy Ways kusk Frank Nilsson.
Även Part Twos kusk Ville Karhulahti och hästens tränare drog en lättnades suck när ordningsföljden ropades ut.
- Det här är ett stort lopp att vinna, sa Karhulahti.
- Hästen har hållit fin form länge och gjort väldigt fina lopp så jag är glad att det lyckades här, sa Airaksinen.

Seger till hemvändare Bergh
Robert Bergh, numera med Åbylicens, fick lämna sin gamla hemmaban med en V75-seger efter att Part Nan Angelen spurtat hem klass I från andra par utvändigt.
- Tidigare har han varit lite tveksam i finisharna men han gjorde det bra som höll hela vägen in, sa Bergh.
Omgångens enda riktiga skräll stod 24-oddsaren Prins Norrgård och Kajsa Frick för i klass II.
- Han har haft dåliga spår på slutet så nu när han hade ett bra läge var det bara att ta tillvara på det, sa Frick.
Sju rätt på V75 betalade 34 408 kronor. För sex rätt fick man 295 kronor och för fem rätt 28 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Bergsåker lördag 27 augusti 2016.


Stjärnkusken intervjuades i V65 Direkt under fredagseftermiddagen när han satt i bilen på väg till helgens dubbeltrav på Bergså..


Stjärnkusken intervjuades i V65 Direkt under fredagseftermiddagen när han satt i bilen på väg till helgens dubbeltrav på Bergsåker. I lördagens V75-omgång kör Adielsson flera spännande hästar och han kom med flera intressanta detaljer och synpunkter i intervjuen.
Så här kommenterade Erik sina styrningar på V75 och även hästar som han kört tidigare.
- Hot Pride (V75-1) har jag aldrig kört men sett flera gånger. Det känns som att distansen är ett plus och läget är mindre dåligt när det är lång distans. Men han är ändå lite svårbedömd för mig, säger Erik Adielsson.

”Var inte lika spänstig senast”
I V75-2 är Le Miracle favorit från spår tio. Hästen har tagit nio segrar på tolv starter och aldrig varit sämre än trea. Senast föll han som storfavorit då han blev knappt slagen som tvåa.
- Jag var inte lika nöjd med honom som vanligt innan loppet. Han var kanske lite stelare än vanligt. Taktiskt sett skulle man kanske ha kört fram till dödens men jag ville undvika det eftersom han hade varit struken för en halsinfektion och var inte lika spänstig som vanligt. Sedan blev det ett konstigt lopp när den i dödens inte gick fram utvändigt om ledaren.
- Eftersom han hade varit lite inför den starten och inte hade den där äckliga spänsten så valde jag att sitta kvar. Men han gick bra till slut efter väldigt mycket trafikproblem, menar Adielsson.
- Vi får se vad det blir för taktik den här gången. Han är kvick i benen och kan vinna från tredje, fjärde par utvändigt men spontant så finns det hästar som har mycket mer rutin än vad han har. Han har inte gjort så många starter, så det känns hårt att han ska vara storfavorit. Samtidigt är det en häst med väldigt hög kapacitet så jag tror mycket på hästen, det gör jag.

”Kan öppna ganska bra”
I V75-4, lärlingsloppet, är Backorder favorit tillsammans med Kevin Oscarsson. Hästen var senast fyra i V75 då Erik Adielsson körde henne. Hon kopplade då greppet in på upploppet men stumnade till den sista biten.
- Jag tyckte att jag hade koll på Anders Svanstedt och Ulf Erikssons häst i sista sväng. Men hon blev mör in på upploppet och jag vet inte om det var distansen som var för lång eller om hon hade en dålig dag. Hon strulade lite från start från andraspåret i volten men redde ut det. Nu är det innerspåret och det är bättre för henne och Kevin är duktig också. Tar hon de tre, fyra stegen rätt kan hon öppna ganska bra, säger Adielsson.

”Säker på att Nuncio håller ledningen”
I Sundsvall Open Trot, med en miljon kronor i förstapris i, kör Erik Anna Mix. Det Sofia Aronsson-tränade stoet var fantastisk när hon vann Sto-EM senast efter en blytung resa.
- Anna Mix (V75-6) har varit enormt bra och framförallt senast. Det ska inte gå efter ett sådant otroligt tufft lopp men ändå krigade hon till sig segern. Nu är jag ganska säker på att Nuncio håller ledningen för han kan öppna mycket bättre än många tror. Det är ganska bra på Bergsåker att ha innerspår bakom bilen och lite som Axevalla-syndromet. Det är enklare att hålla ledningen därifrån och det gynnar Nuncio. Så det är stor risk att han blir svår att slå. Spontant känns det också efter det stygga loppet senast att man kanske ska försöka stoppa ner henne i fältet, även om det normala är att man dundrar fram och synar dödens.

”Hästen är bra men lurigt läge”
I V75-avslutningen kör Erik Adielsson Seedorf O.M.F. som tränas av Stig H Johansson. Hästen vann i V75 näst senast och hade då innerspår bakom bilen precis som nu.
- Seedorf O.M.F. (V75-7) var väldigt när att galoppera från innerspåret då men redde ut det fint. Det känns långsökt att han ska ha något med spetsstriden här så han är lite utlämnad till vargarna. Men han är bra hästen, inget snack om det, men det är lurigt läge. Senast var det besvärlig bana på Åby och när han satte ner höger bak så kändes det som att han gled ner flera decimeter. Han gick i jänkarvagn den gången och det kändes bra. Jag har inte pratat med Stig om hur det blir nu men jag tror att det passar väldigt på honom.

”Kan vara en kantboll”
- Hero Sjöhammar (V75-7,
körs av Ville Karhulahti) kändes fin näst senast när jag körde honom och gjorde ett riktigt bra lopp då. Normalt så är han bättre över 1600 meter som det är nu. Varför han galopperade senast vet jag inte. Normalt sett är han väldigt kvick ut och kan vara en kantboll om man tar några stycken.
- Linslusen A.U. (V75-7, körs av Torbjörn Jansson) gjorde jag fel med senast och släppte ledningen. Jag skulle inte ha gjort det utan kört i ledningen. Hästen kändes fin men är bortlottad här från spår tolv, säger Erik Adielsson.

Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Bergsåker lördag 27 augusti 2016.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 27 augusti 2016.


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det bl..


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det blev en blytung resa på en för hästen opassande bana.
Dannerotränare stryker ett streck över den insatsen och menar att han kommer med en häst i toppform till lördagens SM-lopp på Bergsåker.
- Jag är inte orolig för formen på något sätt, säger Gunnar Melander som inte finner någon anledning att inte se positivt på uppgiften i V75-3.
Svenskt Mästerskap har körts sedan 1934. Året var 1999 då det rasslade till och en viss Järvsöfaks vann loppet för första gången.
Det skulle bli nio segrar till. 2004 var kallblodskungen sjuk och Nordgubben stack emellan med en seger. I fem upplagor av SM efter det toppade Järvsöfaks igen innan hästen togs ur tävling och började avla på heltid.

Tipset till Månprinsen
Marita Arvidsson är kallblodsföreningen Sleipners riksordförande. Hon gör som de flesta andra och tippar favoritseger i SM på lördag.
- Jag tror att Gunnar Melander har någon som är bra och duger i det här sällskapet, säger hon skämtsamt.
Ingen topp utan bredd brukar det heta. Marita Arvidsson, själv travamatör med licens i Årjäng med sex kallblod i träning, är nöjd med toppen. Samtidigt låter hon antyda att Månprinsen A.M. kanske har det lite för lätt ändå när han möter de svenskfödda.
- Det är viktigt att ha de riktigt stora stjärnorna. Men vi önskar oss så klart att vi i sporten kan bygga långsiktigt och få fler stjärnor som sticker ut positivt. Vi strävar efter att kunna matcha norrmännen som fram till nu i alla fall har haft en dubbelt så stor population födda kallblod varje år. Med fler hästar har man en bredare bas och en högre topp, säger Marita Arvidsson.

"Det normala är..."
Börje Andersson - intervjuare och medlem av tipsredaktionen på veckans V75-bana Bergsåker – minns SM-loppen på 1960-talen.
- Ett tidigt minne var Solglänts seger 1963 med Arne Simonsson. Kvisslebrun vann fyra raka på 1960-talet, till ett jäkla jubel.
Ska vi bortse ifrån att Månprinsen blev trött i den senaste starten och tro på ett fjärde raka SM-tecken?
- Hästen fick bett för tufft lopp och krigade det han kunde och blev väl helt enkelt mjölksyretrött. Han gjorde ändå ett kanonlopp men mötte några som var bra för dagen. Det normala är att Månprinsen vinner SM igen, säger Börje Andersson.
Vad är det ”onormala” i sammanhanget?
- Det är klart att det blir jättepengar om Månprinsen förlorar men det ska ändå mycket till. Om man till äventyrs ska måla upp någonting så är det att hästen nu har varit igång ända sedan i januari och tävlat. Gunnar har varit i Norge och Finland med honom och rest en hel del. Andra säsonger har han inte gjort årsdebut förrän i april, så det är ett litet annorlunda upplägg i år, slutar Börje Andersson.

Mikael Wikner, Kanal 75


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två..


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två i Elitloppet.
I helgen kommer han till Sundsvall för att bland annat köra On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. Han kör sex hästar på fredagen och tre inom ramen för V75 på lördagen. Endast varmblod.
Joseph Verbeeck hälsar via sin manager och bokare att en ömmande axel sätter stopp för att köra hästar med allt för mycket egen vilja.
Lennart Carlsén på Bergsåkers sportavdelning:
- Han har lite problem med en axel och en del kallblod kan ju bli lite tunga att köra. Verbeeck blir inte yngre och det var efter att ha kört nåt kallblod i Boden för några veckor sedan han valde att stå över hos oss.

Underlig f ö r vass
Joseph Verbeeck har kört tusentals lopp och har flera gånger bekantat sig med kallblod.
Senaste gången det begav sig var under kuskmatchen Björnkampen i Boden i juli där mötet med sjuårige valacken Underlig emellertid blev en smula för mycket för honom.
Underlig är känd för att vara vass och svårkörd.
- Jag hade på känn att loppet hos oss kunde ligga bakom. Men han klagade verkligen inte utan det blev kanske för mycket helt enkelt med en sådan häst om han har smärtor. Verbeeck har ibland betraktas som en playboy men är precis så långt ifrån en diva man kan komma, säger Bodentravets chef David Zimmer.

Trolleri med Pilo Tabac
Börje Andersson, intervjuare och tipsprofil på V75-banan Bergsåker, ser fram emot besöket av Joseph Verbeeck i helgen.
- Synd att det inte blev några kallblod den här gången för Jos bara. Han körde ett kallblod åt mig en gång i ett större lopp i Malmö. Pilo Tabac tjänade nästan 700 000 kronor på sin tid men kunde aldrig öppna något från start. Han var rent långsam. Verbeeck bara tog ledningen med honom som ingenting och rekordet hästen fick den gången 1994 förblev hans snabbaste tid. Så jag håller honom som mycket skicklig med kallbloden, säger Börje Andersson.
Under årets elitloppshelg på Solvalla segrade Jos Verbeeck med Bird Parker i Harper Hanovers lopp.
På lördag kör belgaren Hans R Strömbergs On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. 1999 vann han loppet med Remington Crown.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 20 augusti 2016 Örebro travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat onsdag 17 augusti 2016 Solvalla travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 13 augusti 2016 Åby travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 7 augusti 2016 Dannero travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 6 augusti 2016 Rättvik travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 30 juli 2016 Bollnäs travbana.

Spela V75

V75 som spelform introducerades redan i oktober 1993, och har sedan dess vuxit till att bli en av de allra folkkäraste spelformerna. Det första V75-loppet gick av stapeln på Jägersro, och vanns av ingen mindre än Copiad, en av de bästa svenska travhästarna genom tiderna. Vanligtvis går V75 av stapeln på lördagar, men det arrangeras även extra V75-tillfällen på olika dagar i samband med bland annat högtider eller större travevenemang. Exempelvis körs nu för tiden även V75 på självaste juldagen!

Tanken med V75 är att försöka hitta den vinnande hästen i sju olika travlopp, men man kan även vinna genom att hitta bara fem eller sex av dem också - därav 7:an och 5:an i namnet V75. Men så klart vinner man mer om man lyckas hitta alla sju vinnare.

När man skall spela på V75 så lämnar man in ett så kallat V75-system. Med det innebär att man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning, och om sedan någon av de hästarna man valt vinner så har man hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, väljer man bara en kallas det för en spik.

Kostnaden för att spela på V75 bestäms sedan av hur många hästar man har valt i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så får man fram hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 50 öre (0,50 kr) att lämna in. Se exemplet nedan där vi har skapat ett fiktivt system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V75-1 V75-2 V75-3 V75-4 V75-5 V75-6 V75-7
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Systemkostnad: 288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V75-1:
3
V75-2:
2
V75-3:
1
V75-4:
6
V75-5:
4
V75-6:
2
V75-7:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Kostnad:
288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså vårt system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift om några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reservhästar, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reservhästar får man reservhästar "automatiskt" genom turordningen. Reservhästar behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reservhästen på tur som "sin" häst.

V75 utdelning och jackpot

Som sagt ovan så kan man vinna på 7, 6 och 5 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispoolen fördelas mellan 7, 6 och 5 rätt; 40 % av totala potten går till 7 rätt, 20 % går till 6 rätt och de sista 40 %-en går till 5 rätt. Om inte någon lyckas pricka sju rätt så kommer prispotten för sju rätt att gå till en jackpot för nästkommande V75-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på fem och/eller sex flyttas prispotten för fem och/eller sex rätt över som jackpot till nästakommande V75-omgång.

Eftersom prispotten för V75 varierar beroende på antal inlämnade system samt att det beroende på vilka hästar som vinner loppen är olika många som får 7, 6 eller 5 rätt, så varierar de vinster som delas ut på V75. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om många "skrällar" vinner så kan utdelningen bli jättehög (eller 0 kr, om ingen lyckas hitta vinnarna).

Den högsta vinsten som någonsin har delats ut på V75 inträffade i februari 2010 efter V75 på Jägersro, vinstbeloppet var på hela 67 312 633 kronor. Den näst högsta vinsten någonsin på V75 är 47 360 999 kronor, och delades ut i juli 2007 efter V75 på Halmstad.

Rätta V75

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 6 rätt på V75, då vinner det som står som utdelning vid 6 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V75 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 5 och 6 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för fem eller sex rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V75-system och fått fem rätt, för de fem lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi missade hade streckat 2 respektive 3 hästar. Om vi skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, då kan vi skriva upp 2 · 3 = 6 olika enkelrader. Vi hade alltså fått 6 femmor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av de hästar i loppen vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver man inte sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte om det finns smarta mallar som kan göra det åt en. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V75, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V75

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal sjuor, sexor och femmor när du har vunnit på V75. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 7, 6 respektive 5 rätt för den V75-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V75-omgången (Bergsåker lördag 27 augusti 2016), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 7, 6 och 5 rätt gäller för V75 på Bergsåker lördag 27 augusti 2016.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V75-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Femmor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se