V75 tips och V75 resultat

Här hittar du dagens ATG V75 tips för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V75 tips för kommande lopp och V75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V75 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V75, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V75 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 27 augusti 2016 Bergsåker travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 20 augusti 2016 Örebro travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat onsdag 17 augusti 2016 Solvalla travbana.

V75 tips och V75 nyheter

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Bergsåker lördag 27 augusti 2016.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 27 augusti 2016.


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det bl..


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det blev en blytung resa på en för hästen opassande bana.
Dannerotränare stryker ett streck över den insatsen och menar att han kommer med en häst i toppform till lördagens SM-lopp på Bergsåker.
- Jag är inte orolig för formen på något sätt, säger Gunnar Melander som inte finner någon anledning att inte se positivt på uppgiften i V75-3.
Svenskt Mästerskap har körts sedan 1934. Året var 1999 då det rasslade till och en viss Järvsöfaks vann loppet för första gången.
Det skulle bli nio segrar till. 2004 var kallblodskungen sjuk och Nordgubben stack emellan med en seger. I fem upplagor av SM efter det toppade Järvsöfaks igen innan hästen togs ur tävling och började avla på heltid.

Tipset till Månprinsen
Marita Arvidsson är kallblodsföreningen Sleipners riksordförande. Hon gör som de flesta andra och tippar favoritseger i SM på lördag.
- Jag tror att Gunnar Melander har någon som är bra och duger i det här sällskapet, säger hon skämtsamt.
Ingen topp utan bredd brukar det heta. Marita Arvidsson, själv travamatör med licens i Årjäng med sex kallblod i träning, är nöjd med toppen. Samtidigt låter hon antyda att Månprinsen A.M. kanske har det lite för lätt ändå när han möter de svenskfödda.
- Det är viktigt att ha de riktigt stora stjärnorna. Men vi önskar oss så klart att vi i sporten kan bygga långsiktigt och få fler stjärnor som sticker ut positivt. Vi strävar efter att kunna matcha norrmännen som fram till nu i alla fall har haft en dubbelt så stor population födda kallblod varje år. Med fler hästar har man en bredare bas och en högre topp, säger Marita Arvidsson.

"Det normala är..."
Börje Andersson - intervjuare och medlem av tipsredaktionen på veckans V75-bana Bergsåker – minns SM-loppen på 1960-talen.
- Ett tidigt minne var Solglänts seger 1963 med Arne Simonsson. Kvisslebrun vann fyra raka på 1960-talet, till ett jäkla jubel.
Ska vi bortse ifrån att Månprinsen blev trött i den senaste starten och tro på ett fjärde raka SM-tecken?
- Hästen fick bett för tufft lopp och krigade det han kunde och blev väl helt enkelt mjölksyretrött. Han gjorde ändå ett kanonlopp men mötte några som var bra för dagen. Det normala är att Månprinsen vinner SM igen, säger Börje Andersson.
Vad är det ”onormala” i sammanhanget?
- Det är klart att det blir jättepengar om Månprinsen förlorar men det ska ändå mycket till. Om man till äventyrs ska måla upp någonting så är det att hästen nu har varit igång ända sedan i januari och tävlat. Gunnar har varit i Norge och Finland med honom och rest en hel del. Andra säsonger har han inte gjort årsdebut förrän i april, så det är ett litet annorlunda upplägg i år, slutar Börje Andersson.

Mikael Wikner, Kanal 75


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två..


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två i Elitloppet.
I helgen kommer han till Sundsvall för att bland annat köra On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. Han kör sex hästar på fredagen och tre inom ramen för V75 på lördagen. Endast varmblod.
Joseph Verbeeck hälsar via sin manager och bokare att en ömmande axel sätter stopp för att köra hästar med allt för mycket egen vilja.
Lennart Carlsén på Bergsåkers sportavdelning:
- Han har lite problem med en axel och en del kallblod kan ju bli lite tunga att köra. Verbeeck blir inte yngre och det var efter att ha kört nåt kallblod i Boden för några veckor sedan han valde att stå över hos oss.

Underlig f ö r vass
Joseph Verbeeck har kört tusentals lopp och har flera gånger bekantat sig med kallblod.
Senaste gången det begav sig var under kuskmatchen Björnkampen i Boden i juli där mötet med sjuårige valacken Underlig emellertid blev en smula för mycket för honom.
Underlig är känd för att vara vass och svårkörd.
- Jag hade på känn att loppet hos oss kunde ligga bakom. Men han klagade verkligen inte utan det blev kanske för mycket helt enkelt med en sådan häst om han har smärtor. Verbeeck har ibland betraktas som en playboy men är precis så långt ifrån en diva man kan komma, säger Bodentravets chef David Zimmer.

Trolleri med Pilo Tabac
Börje Andersson, intervjuare och tipsprofil på V75-banan Bergsåker, ser fram emot besöket av Joseph Verbeeck i helgen.
- Synd att det inte blev några kallblod den här gången för Jos bara. Han körde ett kallblod åt mig en gång i ett större lopp i Malmö. Pilo Tabac tjänade nästan 700 000 kronor på sin tid men kunde aldrig öppna något från start. Han var rent långsam. Verbeeck bara tog ledningen med honom som ingenting och rekordet hästen fick den gången 1994 förblev hans snabbaste tid. Så jag håller honom som mycket skicklig med kallbloden, säger Börje Andersson.
Under årets elitloppshelg på Solvalla segrade Jos Verbeeck med Bird Parker i Harper Hanovers lopp.
På lördag kör belgaren Hans R Strömbergs On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. 1999 vann han loppet med Remington Crown.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melanders Nuncio inkasserade ännu en miljon i Jubileumspokalen senast där supertravaren knep seger 3..


Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melanders Nuncio inkasserade ännu en miljon i Jubileumspokalen senast där supertravaren knep seger 33 i den 49:e starten.
Elitloppssegraren Nuncio har kallats "väsen" och "fenomen" och har aldrig varit sämre än trea trots att han stött på hårdast tänkbara motstånd i så gott som varje start.
Stallet meddelar fortsatt form på den store favoriten i V75-6 på Bergsåker, tillika Sundsvall Open Trot.
Det handlar om folkets bank på V75 och även det givna singelstrecket för några av landets mest kända tipsexperter.
Micke Nybrink ska stå i rutan i TV12 och TV4 på lördag och tror på favoritseger.
- Nuncio måste vara en av världens tuffaste hästar och även om han drog spår ett – vilket kanske inte är optimalt - så drog han ju ändå en vinstlott i och med att On Track Piraten fick spår nio. Det är min spontana reaktion, utan för den skull inte dra alla slutsatser så här tidigt på veckan, säger Nybrink.
Innerspåret för Nuncio?
- Melander kanske inte hade valt det frivilligt åt sin häst. Men det är ett jättebra spår och hästen är ju inte dålig ut. Senast öppnade han ju fort till exempel. Och så är det Örjan Kihlström från innerspåret - jag tror att han är bäst i Sverige på att köra därifrån. Oasis Bi är med och den är snabbare än Nuncio. Men Oasis Bi har några spår ut och jag blir inte ett dugg förvånad om Örjan bara svarar ledningen och vinner.

"Ingen sölkorv det här"
B-O Månsson, regional sportchef för travets Mittnorrland, är en annan som tror att innerspåret inte ska innebära några större bekymmer för favoriten.
- Det är klart att teoretiskt skulle han kunna bli fast. Tarzan hade nog hellre valt spår tio tror jag. Men det är ju så att Nuncio öppnar mycket snabbt. Det är ju ingen sölkorv det här. Nuncio blir naturligtvis svårslagen. Han är den normala tipsettan och jag tror Kihlström reder ut det.
Några ord om loppet ni bjuder på?
- Det blev ett otroligt bra lopp och jag är jätteglad för sporten på lördag. Det många kanske inte inser att det är andra nio också är fantastiska hästar. Men eftersom Nuncio är så sjukt bra kommer de andra inte fram riktigt.

Inget större bråk
Stefan Berglund, redaktionschef på V75-Guiden får samma fråga - om Nuncio är en favorit i fara på grund av innerspåret.
- Nej, jag tror inte att han förlorar den här gången heller. Nuncio har visat att han är snabb ut från innerspår. Jag tror inte att Oasis Bi och Volstead bråkar så mycket med honom heller i början utan båda vill nog bara ner i rygg på favoriten. Nuncio är nog snabbare än vad många tror från start, särskilt med Örjan i sulkyn. Jag tror ingen tar en längd och stallkamraten Volstead lär täcka upp för att sedan gå ner i rygg. Anna Mix var fantastiskt bra senast men det blir ju dryga spår fram igen, säger Stefan Berglund.

Bra spår i Sundsvall
Travexperten och TV4-profilen Anders Malmrot om Sundsvall Open Trot:
- Ett scenario är att Nuncio skulle bli instängd från spår ett. Men jag tror ju inte på det. Hästen är startsnabb, det har han visat i Elitloppet till exempel. Att ha innerspår på Bergsåker är också jättebra. Många banor har problem med sitt innerspår eftersom starten kommer ganska tidigt på rakan och att hästarna då får dålig fart från innern. Men Bergsåker har ett långt upplopp och bilen släpper senare.
Spets och slut på Nuncio tror du?
- Jag tror att han håller ledningen och sedan får de andra köra om andrapriset. Det handlar om en av världens bästa hästar, om han inte rent av är den bäste, säger Malmrot.
Slutligen en check med stallet. Hur står det till med Nuncio?
- Jo, allt är väl med hästen. Allt är normalt, säger stallets försteman Marcus Schön. Det känns ju alltid som att den här hästen är i form, om man säger så! Och med tanke på att han fick en hyfsad smygresa senast borde han vara lite mera explosiv den här gången. Troligtvis kommer han ”bara” att gå barfota fram den här gången (runt om senast) men jag tror inte att det har jättestor betydelse. Volstead var ruskigt bra senast och det känns som att någon av våra hästar kommer att ta ledningen. De utifrån är inte så startsnabba att de kan utmana, vad jag fått se och läsa mig till i alla fall. Så det ska kunna bli ett jäkligt bra lopp för våra två hästar.

Mikael Wikner, Kanal 75


E3-finaler över kort distans var det som stod i fokus denna lördageftermiddag på Örebrotravet. I finalen för hingstar och valacker tog..


E3-finaler över kort distans var det som stod i fokus denna lördageftermiddag på Örebrotravet. I finalen för hingstar och valacker tog Donatello Sisu hand om ledningen sedan Mcspirit galopperat i starten. Han inledde femhundra meter på 1.11,3 och varvade på 1.13,2. På utsidan hade han bertrodda Marciano och Lutfi Kolgjini tryckte upp farten ut på den sista bortre långsidan. I tredje par utvändigt satt favoriten Makethemark. Men Donatello Sisu ångade på framme i täten och via en avslutning efter 1.10,3 de sista femhundra metrarna var Makethemark chanslös att nå fram i spurten. Han avslutade ändå mycket bra som tvåa men åt Donatello Sisu fanns inget att göra. Den stall Denco-ägda hästen imponerade vid segern och körande Stefan Söderkvist knöt näven i en segergest när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.11,7/1609a och förstapriset var en miljon kronor.
- Jag blev lite orolig på sista långsidan när Ludde tryckte upp farten litegrann att det skulle sätta sig till slut. Men han gick undan och var jättebra. Han har utvecklats hela tiden och det är en jättefin häst. Det är en av de bästa hästar jag har kört som treåring, sa Stefan Söderkvist.

Zukanovic överlyckling
Tränaren Admir Zukanovic var överlycklig och rörd till tårar över storloppssegern som är den största hittills i hans karriär. Donatello Sisu tog nu sin femte seger i nionde starten.
- Det är helt sjukt. Vilken jävla häst om man får säga så. Det tar lite tid att samla sig, sa han direkt efter loppet.
- Det är en sådan utveckling och en så fin häst. Jag är så tacksam att jag får ta hand om träningen på den här hästen. Det är en njutning, otroligt stort för mig. Det största i min karriär, sa Zukanovic.

Unique Juni vann stofinalen
Hans R Strömberg har haft ett kanonår som tränare. Nu blev det en ny storloppsseger när Unique Juni tog hem E3-finalen för ston. Örjan Kihlström, vem annars när det handlar om miljonlopp, serverade hästen en fin resa i tredje par utvändigt. När hon fick full anfallsorder in på upploppet avslutade Unique Juni vasst och precis på mållinjen fick hon tag i favoriten Zahara Goj och vann med en nos. Segertiden blev 1.12,0/1609a och förstapriset var en miljon kronor.
- Det är helt otroligt vilket år vi har haft. Det finns inte på kartan, helt sanslöst, sa en glad Hans R Strömberg.
- Hon är ju bra och vi fick en vettig resa. Hon gick bra i försöket och det var en öppen final och många som hade chansen. Jag kände i sista sväng att vi skulle vara med i striden, sa Örjan Kihlström.

Coldtown imponerade i gulddebuten
Coldtown vann direkt i sin debut i Gulddivisonen och som han gjorde det. Han svarade för en imponerande insats efter en stenhård inledning. Jorma Kontio körde offensivt och vägrade ge sig i spetskampen. Han pressade hårt med Coldtown utvändigt om ledande Knows Nothing och fick ta över ledningen ut på den första långsidan. Men det kostade 1.06,2 de första femhundra metrarna och kort senare kom Lutfi Kolgjini farande med Radiuex och då släppte Jorma Kontio täten. Radieux varvade på snabba 1.10,3 i det här medeldistansloppet. Coldtown låg i rygg på ledaren och hade fritt fram i sista sväng. Kontio väntade tills upploppet början med att vrida ut sin häst och Coldtown kopplade snabbt greppet på Radieux och höll sedan attackerande Knows Nothing ifrån sig den sista biten. Segertiden blev 1.11,1/2100a för den Timo Nurmos-tränade hästen.
- Han var jättefin i dag. Det var hård öppning men jag tyckte att vi kunde vinna trehundra kvar, sa Jorma Kontio.

Vaken styrning avgjorde
Dansk dynamite inledde V75-omgången genom Tripolini V.P. och Jeppe Juel. Efter en inledning utvändigt om ledande favoriten Mellby Apollo blev han avlöst av Clara R.C. efter ett varv. Clara R.C. pressade på ledaren under slutvarvet och tog över in på upploppet. Hon var väldigt tapper och stod emot i det längsta men den sista biten kunde hon inte svara Tripolini V.P. som fått loppet i andra par utvändigt under slutrundan. Favoriten Mellby Apollo galopperade som slagen till slut.
- Han fick utdelning på den fina formen som han haft ett tag, konstaterade segerkusken Jeppe Juel.
En vaken styrning bjöd Kenneth Haugstad på i V75-4 bakom Imperator. Han körde påpassligt till ledningen dryga varvet kvar och avgjorde där loppet. Dem femårige hingsten, som tränas av Mimmi Elfstrand, gled undan till en lätt seger.
- Planen var att köra fram i dödens för jag tyckte det gick sakta men sedan hade jag bra fart uppe så jag körde och då släppte Magnus. Det här är en riktig kanon, det sa jag redan när jag kvalade han för två år sedan men det har varit mycket strul. Han gick en 1.13-tid i dag och det är bra, sa Kenneth Haugstad.

Promenadseger för Springover
Ulf Ohlsson skrällde i V75-5 när han vann med Reijo Liljendahls MA Running trots spår elva över kort distans. Efter en perfekt resa och lucka vid upploppets början så spurtade hästen vasst till en säker seger.
V75-omgången avslutades med att Springover ledde från start till mål för sin tränare Joakim Lövgren. Hästen fick bestämma som han ville i täten och gled undan enkelt utan att förta sig.
- Det var en fin åktur. Det blev en promenadseger för honom i dag och det var skönt för han har gjort många tappra lopp ute i spåren. Han har gått tom tidigare och nu vann han med krafter kvar, sa Joakim Lövgren.
Sju rätt på V75 denna jackpotomgång gav 542 935 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 20 augusti 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Örebro lördag 20 augusti 2016.


Bara en dag efter att Unstirred Drink föddes för tre år sedan dog hennes mamma Yankee Martini. Det blev istället fölstoet Giggling som..


Bara en dag efter att Unstirred Drink föddes för tre år sedan dog hennes mamma Yankee Martini. Det blev istället fölstoet Giggling som blev hennes fostermamma. Giggling hade själv fött Unaffected Laugh någon dag tidigare men accepterade snabbt Unstirred Drink samt ytterligare en fölunge. Att samma fölsto tar hand om två föl samtidigt är väldigt ovanligt och att ta hand om tre föl är unikt.
Men för supermorsan Giggling var det inga problem.
- Det är rätt ovanligt, jag har aldrig varit med om det förut, säger Yvonn Mattson på Menhammar stuteri där hästarna är uppfödda.
Sedan dess har Unstirred Drink och Unaffected Laugh varit som ler- och långhalm. Men när de sattes i träning hos Svante Båth särades de båda stona åt på olika gårdar. Det gillade inte Unstirred Drink som tränare Båth hade stora problem med under uppträningen.

"Var omöjlig att göra med - nära ge upp"
- Hon var helt omöjlig att ha att göra med. Det var mentaliteten som spökade och hon var en orolig själ. Jag var nära att ge upp och ringde till Johan Hellander på Menhammar och frågade om vi verkligen skulle fortsätta med henne. Jag berättade om problemen och då sa han att du har väl inte särat på Unstirred Drink och Unaffected Laugh.
- Så vi flyttade ihop hästarna på samma gård så att de fick gå tillsammans i hagen igen. Sedan dess har det aldrig varit några bekymmer. Det är otroligt egentligen men det visar att hästarna trivs så bra tillsammans. De är som oskiljaktiga. Visst är det fortfarande lite nerv i Unstirred Drink men det är jättestor skillnad mot tidigare, säger Svante Båth.

”De blev som tvillingar”
Johan Hellander, platschef på Menhammar Stuteri, minns när hästarna föddes och deras uppväxttid.
– De här två hästarna blev som tvillingar, och vi sa tidigt att de här två får vi inte sära på, berättar Johan Hellander till Trav365 och fortsätter:
– Vi hade dem tillsammans hela tiden, sedan när de var dags att skicka iväg dem så sa vi att vi kan inte sälja dem var för sig, de måste få vara tillsammans.
– Jag berättade för Svante när de här hästarna gick upp till honom att de är som tvillingar, och att han skulle försöka hålla ihop dem så mycket som det bara gick. Sedan blir det som det lätt blir, Svante glömde bort det och de hamnade på två olika gårdar hos honom. Svante sa att Unstirred Drink inte alls fungerade och att han var nära att ge upp, och då frågade jag om hon fortfarande stod i lag tillsammans med Unaffected Laugh.

”Ska streckas på V75”
Lördagens V75-omgång avgörs i Örebro och kryddas dels med en jackpot men även av E3-finalerna. I E3-finalen för ston startar Untirred Drink som en outsider från spår sju med Erik Adielsson i sulkyn. Hästen var även med i E3-finalen över medeldistans i somras och kom då trea. Hon har hittills sprungit in 502 800 kronor på tolv starter och nu är det en miljon kronor i förstapris.
- Unstirred Drink (V75-2) har en väldigt hög lägstanivå. Hon har gjort bra lopp varje gång och varit bland de tre i alla starter utom näst senast. Men då satt hon sist i ett taktiklopp där Electric Light satt i ledningen med Diamanten utvändigt. Hon var bra som trea i försöket från dödens senast och det känns som att formen är på topp.
- Från det här läget krävs det minst en eller två stolpar in men skulle det klaffa är hon inte borta från segerstriden. Tar man med några stycken på V75 tycker jag att hon ska med. Vi gör inga ändringar och det blir fortsatt barfota runt om, säger Svante Båth.

Fotnot: Unaffected Laugh har hittills vunnit ett lopp på sex starter och sprungit in 77 400 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Örebro lördag 20 augusti 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Örebro lördag 20 augusti 2016.

Tidigare V75 resultat

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 13 augusti 2016 Åby travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 7 augusti 2016 Dannero travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 6 augusti 2016 Rättvik travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat lördag 30 juli 2016 Bollnäs travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat tisdag 26 juli 2016 Jägersro Trav travbana.

Här får du V75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V75 resultat söndag 24 juli 2016 Axevalla travbana.

Spela V75

V75 som spelform introducerades redan i oktober 1993, och har sedan dess vuxit till att bli en av de allra folkkäraste spelformerna. Det första V75-loppet gick av stapeln på Jägersro, och vanns av ingen mindre än Copiad, en av de bästa svenska travhästarna genom tiderna. Vanligtvis går V75 av stapeln på lördagar, men det arrangeras även extra V75-tillfällen på olika dagar i samband med bland annat högtider eller större travevenemang. Exempelvis körs nu för tiden även V75 på självaste juldagen!

Tanken med V75 är att försöka hitta den vinnande hästen i sju olika travlopp, men man kan även vinna genom att hitta bara fem eller sex av dem också - därav 7:an och 5:an i namnet V75. Men så klart vinner man mer om man lyckas hitta alla sju vinnare.

När man skall spela på V75 så lämnar man in ett så kallat V75-system. Med det innebär att man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning, och om sedan någon av de hästarna man valt vinner så har man hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, väljer man bara en kallas det för en spik.

Kostnaden för att spela på V75 bestäms sedan av hur många hästar man har valt i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så får man fram hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 50 öre (0,50 kr) att lämna in. Se exemplet nedan där vi har skapat ett fiktivt system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V75-1 V75-2 V75-3 V75-4 V75-5 V75-6 V75-7
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Systemkostnad: 288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V75-1:
3
V75-2:
2
V75-3:
1
V75-4:
6
V75-5:
4
V75-6:
2
V75-7:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 1 = 288 rader
Kostnad:
288 rader · 0,50 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså vårt system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift om några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reservhästar, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reservhästar får man reservhästar "automatiskt" genom turordningen. Reservhästar behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reservhästen på tur som "sin" häst.

V75 utdelning och jackpot

Som sagt ovan så kan man vinna på 7, 6 och 5 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispoolen fördelas mellan 7, 6 och 5 rätt; 40 % av totala potten går till 7 rätt, 20 % går till 6 rätt och de sista 40 %-en går till 5 rätt. Om inte någon lyckas pricka sju rätt så kommer prispotten för sju rätt att gå till en jackpot för nästkommande V75-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på fem och/eller sex flyttas prispotten för fem och/eller sex rätt över som jackpot till nästakommande V75-omgång.

Eftersom prispotten för V75 varierar beroende på antal inlämnade system samt att det beroende på vilka hästar som vinner loppen är olika många som får 7, 6 eller 5 rätt, så varierar de vinster som delas ut på V75. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om många "skrällar" vinner så kan utdelningen bli jättehög (eller 0 kr, om ingen lyckas hitta vinnarna).

Den högsta vinsten som någonsin har delats ut på V75 inträffade i februari 2010 efter V75 på Jägersro, vinstbeloppet var på hela 67 312 633 kronor. Den näst högsta vinsten någonsin på V75 är 47 360 999 kronor, och delades ut i juli 2007 efter V75 på Halmstad.

Rätta V75

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 6 rätt på V75, då vinner det som står som utdelning vid 6 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V75 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 5 och 6 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för fem eller sex rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V75-system och fått fem rätt, för de fem lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi missade hade streckat 2 respektive 3 hästar. Om vi skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, då kan vi skriva upp 2 · 3 = 6 olika enkelrader. Vi hade alltså fått 6 femmor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av de hästar i loppen vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver man inte sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte om det finns smarta mallar som kan göra det åt en. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V75, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V75

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal sjuor, sexor och femmor när du har vunnit på V75. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 7, 6 respektive 5 rätt för den V75-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V75-omgången (Örebro lördag 20 augusti 2016), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 7, 6 och 5 rätt gäller för V75 på Örebro lördag 20 augusti 2016.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V75-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Femmor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se