V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Björnkollen V75-tips till LÖRDAG Halmstad lördag 4 juli 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 LÖRDAG Halmstad lördag 4 juli 2020.

Björnkollen V75-tips till Halmstad torsdag 2 juli 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Halmstad torsdag 2 juli 2020.

V75-system och V75-tips till Halmstad lördag 4 juli 2020

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Halmstad lördag 4 juli 2020.


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar..


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar och favoriter vann efter det blivit två skrällar i de två inledande avdelningarna.
E3-finalerna var i fokus och det blev en synnerligen rutinerad tränare som tog hem stoklassen, och en ung, lovande och hungrig tränare som vann finalen för hingstar och valacker.
Vi börjar med den sistnämnde för Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin proffstränarkarriär. Global Badman var favorit i finalen efter en imponerande insats i försöket. Tränare Wäjersten körde också som att han hade bästa hästen. Han svarade ut Ulf Ohlssons häst Vici Volante på första långsidan och såg till att ta positionen utvändigt om ledaren. För täten tog Despot Power om och kalmarhästen öppnade snabbt, 1.10,9 första femhundra metrarna men fick sedan ta det lugnare och varva på 1.16,9. Global Badman är speciell i stilen och runt sista kurvan satt Daniel Wäjersten och bara höll i sin häst. Över upploppet släppte han av lite grann den sista biten och måttade snyggt in segern precis före mållinjen. Kort efter mål rullade Global Badman över i galopp. Despot Power höll till andraplatsen och var inte långt efter i mål efter den duellen.
Men en ruskigt bra prestation av Global Badman som var starkast och bäst i loppet. Och en kylig insats i sulkyn av Daniel Wäjersten som litade på sin häst som inte var fullt körbar till slut. Han släppte av bara den sista biten och det höll. Det här var sjunde segern i elfte starten för Global Badman som i fjol var trea i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det har varit en ganska stor anspänning hela dagen. Nu känns det mest bara tomt. Ingen skillnad mot tidigare. Jag trodde att jag kanske skulle gråta eller sprudla av glädje men det kanske kommer snart, sa Daniel Wäjersten på stallbacken direkt efter loppet.
– Jag hade kanske hållit ut Kims häst som jag satsat för fullt från start, men vet att jag har en häst som kunde prestera ändå. Sedan trodde jag att Kims häst, som fått öppna tufft och blivit lite vass, skulle bli mör till slut. Jag körde på säkerhet i sista sväng.

E3-kungen Båth slog till igen

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Storfavoriten föll i inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen när storfavoriten Vikens High Yield föll. Han kom tidigt till ledningen men kunde inte stå emot en vasst spurtande Ribaude den sista biten. Örjan Kihlström tråcklade sig loss från tredje invändigt in på upploppet och hann fram kort före mål.
Det blev en skräll även i V75-2 när Magnus A Djuse styrde in Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. som gick ett starkt slutvarv och avgjorde på upploppet.

Duellen kom av sig – Odd Herakles överlägsen
Den på förhand förväntade duellen i kallblodsloppet mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. uteblev. Tom Erik Solberg vann starten och kom före Gunnar Melander. Han forcerade Odd Herakles till ledningen ut på den första långsidan och strax senare galopperade plötsligt Månprinsen A.M. Då låg förstås vägen öppen för Odd Herakles som drog ifrån till en överlägsen seger och imponerade på nytt. Segertiden blev 1.20,2/2160 och förstapriset var 250 000 kronor för den här segermaskinen. Månprinsen A.M. fick det inte att stämma och det här var ”Prinsens” första galopp i ett lopp på tre år.
– Det var någonting som inte var bra i dag. Han kändes ju bra efter galoppen men galopperar ju inte så där om det är som det ska vara, sa en besviken Gunnar Melander.

Ny seger för stenkrossen
Vaduz Wise As är en stenkross som har börjat strålande hos sin nye tränare Timo Nurmos. Nu kom den tredje segern i fjärde starten för Solvalla-tränaren och dessutom den andra i V75. Jorma Kontio körde som en gud och hittade ner i andra par utvändigt från det svåra utgångsläget med spår åtta bakom bilen. Efter attack på den sista bortre långsidan sprängdes fältet i sista kurvan när ledande Redhot Tap Dancer gav upp från ledningen. Samtidigt smet Whelk ut från rygg på ledaren och utmanade in på upploppet men Vaduz Wise As sträckte ärligt på sig och vann till slut säkert.
From The Mine är en effektiv frontrunner och efter att Magnus A Djuse luggat Even’s Cool Boy på ledningen var mycket vunnet i V75-avslutningen. From The Mine fick bestämma i täten och höll undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Tränar gör Catarina Norqvist i Umeå.
Sju rätt på V75 betalade 11 520 kronor, sex rätt gav 85 kronor medan det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed blir det en ny jackpot på V75 vilken faller ut kommande lördag i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är inte bara jackpot i V75 på Bergsåker med 58 miljoner till en ensam vinnare i lördagens omgång. Det är dessutom högk..


Det är inte bara jackpot i V75 på Bergsåker med 58 miljoner till en ensam vinnare i lördagens omgång. Det är dessutom högklassig travsport med V75-finaler och framförallt E3-finaler. Landets treåriga stjärnor drabbar samman och i E3-finalen för ston tränar och kör Markus B Svedberg favoriten Loaded Maria. En tjej som inte vet hur det känns att förlora efter fem starter. Hon övertygade i uttagningsloppet där hon kom till ledningen efter sjuhundra meter och vann enkelt i en snabb avslutning.
– Loaded Maria (V75-3) är en riktigt fin häst som har gjort allt man har begärt av henne. Hon har vunnit med ganska mycket krafter kvar och är en häst som har ett effektivt steg. Hon kan verkligen växla tempo och gå från 1.15-tempo till 1.08-tempo på några steg. Sedan kan man ta upp henne till 1.20-tempo, säger Markus B Svedberg.

”Har aldrig haft en så här bra chans”
Loaded Maria har spår tre bakom startbilen i jakten på förstapriset på 950 000 kronor. För tränare Svedberg hade det varit hur stort som helst med en triumf i E3-finalen.
– Det är sjunde unghästfinalen vi är med i och vi har aldrig haft en sådan här bra vinstchans. Vi har varit trea som bäst tidigare. Det känns bara roligt. Jag försöker att inte tänka så mycket och kika på vad oddsindikatorn säger. Jag försöker att köra avslappnat och en vinst hade varit min största seger i karriären, säger Markus.
– Jag tycker att hon ska tillhöra favoriterna och då finns det ju bra möjligheter. Jag har en häst som kan vinna och vi gör inga ändringar eftersom hon har varit så pass bra och det är en lång säsong.

Även Malvha Ha i E3-finalen
Markus B Svedberg har ytterligare en häst inkvalad till E3-finalen för ston. Det är Malvha Ha som var trea i sitt uttagningslopp och som nu körs av Örjan Kihlström från spår tolv.
– Malvha Ha (V75-3) är bra och det var kul att hon kvalade in till finalen. Hon har en vass speed men det är tyvärr spår tolv. Men lyckas Örjan hitta en bra resa så kan hon vara långt framme. Det blir barfota runt om igen men vi plockar av bootsen den här gången. Loaded Maria är den bättre chansen, säger Svedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 27 juni 2020

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 27 juni 2020.


Spang Viktor (V75-4) har varvat galopper med segrar under våren och försommaren. I de sex senaste starterna har det blivit seger varannan gång ..

Spang Viktor (V75-4) har varvat galopper med segrar under våren och försommaren. I de sex senaste starterna har det blivit seger varannan gång och galopp varannan gång. Håller trenden i sig är det dags för en ny triumf på lördag. Men det tror inte hans tränare.
- Han har bra form men eftersom det är så lite hästar på volterna är de fem där framme helt rökta. Det går bara inte. Odd Herakles sitter i ledningen efter 400 meter och både Tangen Haap och Månprinsen A.M. kommer vara ikapp tidigt. Chansen för Spang Viktor skulle vara om det är mycket hästar i vägen och strular för 40-hästarna. Men det kommer det inte göra nu och han får kriga om en matlapp. Även om det är spännande med Örjan (Kihlström) i sulkyn. Det är både viktskillnad och kuskskillnad, säger Björn Karlsson som har dragit på sig en avstängning och därför får följa sina hästar från bankanten den här gången.
- Det kan vara roligt det också och man får hoppas att de som kör kan hitta runt banan, säger han med ett skratt.

Imponerad av konkurrenterna
Stallets stora stjärna Tangen Haap (V75-4) körs av Erik Adielsson och han startar med 40 meters tillägg precis som värsta konkurrenterna Odd Herakles och Månprinsen A.M.
- Tangen Haap var duktig senast på Dannero men jag körde kanske bort honom lite. Om jag hade kastat loss ordentligt och fortsatt att köra hela sjuhundringen in tror jag att vi hade vunnit. Men jag skulle köra snyggt och backa ner i rygg och då hade Ohlsson lite för mycket kvar i sin häst (Järvsöodin) när det skulle avgöras. Nu tar vi av framskorna också men det normala är väl att han blir trea bakom Odd Herakles och Månprinsen A.M., säger Björn Karlsson som har imponerats av konkurrenterna.
- Alltså, vad är det för hästar? Jag tror jag körde neråt 1.16 sista 500 i Elitkampen utan att ta något på dem. Nu hoppas jag att Gunnar (Melander) kör ordentligt med Månprinsen och vill syna ”Odd” från dödens, så att det öppnar upp sig lite. Gör han inte det kommer det gå snabbt till slut och då går det inte att ta längder. Tar man med tre hästar på kupongen är Tangen Haap det solklara tredjestrecket men mina förhoppningar sträcker sig inte längre än till tredjeplatsen.
V75 avgörs på Bergsåker och det ligger jackpotmiljoner i sjurättspotten, som beräknas uppgå till 58 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Bergsåker i Sundsvall står värd för lördagens V75-omgång och det kommer bjudas såväl sportslig toppklass som spelm&a..

Bergsåker i Sundsvall står värd för lördagens V75-omgång och det kommer bjudas såväl sportslig toppklass som spelmässig nerv. Treåringarna ska göra upp om förstapris på 950 000 kronor i sommarens första E3-finaler och för spelarna väntar en sjurättspott fylld med jackpottmiljoner. Enlig prognosen kan en ensam vinnare med alla rätt kamma hem 58 miljoner kronor. Hemmatränaren Daniel Wäjersten har kvalat in en häst i respektive E3-final och den som tilldrar sig störts uppmärksamhet på förhand är Global Badman (V75-6). Fjolårstrean i Svensk Uppfödningslöpning har sett strålande ut i sina senaste starter och i uttagningsloppet utklassade han motståndet via en mäktig slutrunda från fjärde par utvändigt.
- Jag gjorde ett felval och borde kanske ha gått före Mattias Djuse (Usain Tilly), så jag var lite orolig varvet kvar när det hade gått så sakta. Då tänkte jag att det kanske kan bli en finalplats i alla fall. Men han gick riktigt starkt sista 1 000 och hade faktiskt avväpnat dem redan 500 kvar, säger Daniel Wäjersten.
Hur tog han loppet?
- Det känns väldigt bra allting. Han tränade i går (söndag) och får träna på onsdag igen. Det är inga radikala ändringar i träningsupplägget utan han får träna som han brukar göra. Han har sina rutiner och dem vill jag inte störa. Det tror jag bara skulle kunna ha negativ påverkan.
Han har tävlat utan skor i de två senaste loppet. Vilken effekt tycker du att det har gett?
- Det har gett bra effekt. Han springer lite rakare. I årsdebuten hade han en tendens att springa och bryta lite, men då gick han med tunga skor. Utan skor blir han renare i aktionen. Så det har varit en klar fördel. Det blir utan skor även den här gången.
Global Badman visade tidigt att han är en häst utöver det vanliga och i fjol vann han fyra av sex starter och slutade trea i Svensk Uppfödningslöpning. På lördag kan han ta både sin och sin tränares hittills största seger från spår två bakom startbilen. Det är emellertid ingenting som får Daniel Wäjersten att stressa upp sig.
- Det är många fina hästar med men jag har inte börjat studera något än utan jag trivs med att inte fundera för tidigt. Det är väldigt skönt att inte fundera förrän dagen innan och samma dag. Men det känns lugnt allting. Det är hemmaplan och han slipper lång resa igen. Bra spår blev det också. Det blir som det blir i loppet men allting känns väldigt bra inför helgen.

Brant utvecklingskurva
Global Badman kommer tillhöra favoriterna i sitt lopp. Det kommer inte hans stallkamrat Diones Smaragd göra (V75-3). Men även hon gick starkt i sitt uttagningslopp och är en häst under snabb utveckling.
- Hon har kommit väldigt bra på sistone. Jag tycker att hon var lite matt i de två första starterna hon gjorde men i de tre senaste starterna har hon varit jättefin. Hon rår inte på de bästa här från spår åtta men hon kan vara med och hugga om fina pengar.

Fin form men svåra utgångslägen
Merrit (V75-5) galopperade bort sig som storfavorit på den sista bortre långsidan i ett lopp i förra veckan och från spår tolv i klass I-finalen ligger Daniel Wäjersten lågt beträffande hästens segermöjligheter.
- Han är känslig i munnen och när jag flyttade ut honom lite hastigt klarade han inte det. Han kändes väldigt bra i det läget men de kom i mål på 1.11,5 så jag är inte säker på att han hade vunnit utan galoppen. Nu var det ridå när vi fick spår tolv. I tuffa lopp på snabba banor är det svårt att tro på seger därifrån.
Även Heading Reference (V75-7), som Daniel Wäjersten kör åt Håkan Skoglund och har tagit två raka segrar med, fick bricka tolv i silverdivisionens final.
- Hästen har varit väldigt fin i alla lopp som jag har kört honom och han har varit riktigt bra på slutet, så det är synd på läget. Vi behöver flyt på vägen och får hoppas på 1.10 första varvet.

Ola Johansson, Kanal 75


Ska man ha tolv hästar i gulddivisionen, i synnerhet över sprinterdistans?Den frågan reste Lutfi Kolgjini inför söndagens huvudlopp se..

Ska man ha tolv hästar i gulddivisionen, i synnerhet över sprinterdistans?
Den frågan reste Lutfi Kolgjini inför söndagens huvudlopp sedan stallets stjärna dragit det förhatliga högsta numret.
Men spår 12 innebär inte automatiskt att man måste placera sin häst i sjätte par utvändigt samtidigt som ledaren sänker farten och således ha en fysiskt omöjlig uppgift i spåren sista 700.
Men kan också lita på sin häst och ta tidigt eget initiativ.
Det var precis det som Kolgjini junior gjorde då han parkerade i tredjespår runt första sväng.
När positionerna hade intagit sig körde Adrian Kolgjini helt sonika fram till ledande Flemming Jensen bakom ledande Tycoon Conway Hall, som direkt insåg att hans favoritskap i loppet hade vilat mer på startspåren än hästarnas inbördes kapacitet.
Nu följde den danske veteranen med till andrapriset, långt bakom Tae Kwon Deo som i härligt spänstig stil eldade undan på 1.09,6/1 640 meter autostart. Nytt absolut banrekord på Kalmartravet där Adrian Kolgjini putsade sitt egen notering bakom Quick Fix från 2007 och fortfarande är ensam om att ha kört under 1.10.
- Vi tyckte att vi hade en bättre häst än de andra, men spår 12 är jobbigt. Men det löste ju Adrian. När han väl kommer upp till dödens då tänkte så tänkte jag att det var lugnt. Sedan kom han till ledningen…, förklarade Kolgjini senior som inte är blyg för att jämföra Tae Kwon Deo med stallets otaliga stjärnor genom åren:
- Han är stark som Raja (Mirchi) var, men han är mer amerikansk i tekniken. Det blir som en kombination mellan Raja och Vikingen (Viking Kronos), stark men ändå tekniskt begåvad, beskrev Lutfi som satte sig in i sonens situation direkt efter målgång.
- Jag tror att han känner en oerhörd glädje just nu. Det har varit en jobbig månad efter Elitloppet, det har tagit hårt på honom att han inte fick visa upp hästen den dagen. Nu fick vi göra det, konstaterade Lutfi Kolgini efter utklassningen.

Springer 1.08
Det fanns en häst på plats på Kalmartravet den här dagen som sannolikt hade kunnat bjuda Tae Kwon Deo en match.
Men hon var anmäld till ett annat lopp.
Och om Tae Kwon Deo imponerade i 1 640 meter så behövde Double Exposure bara göra det första rakan och sista halvvarvet. Detta sedan hon följt bilen till ledningen i Viola Silas lopp.
Väl i spets tilläts Örjan Kihlström dra ner till 1.20-fart en bra bit med konkurrenterna uppradade på ett pärlband och därmed var omgångens största favorit i hamn - även om Un Etoile Gar försökte bjuda strid på slutrundan.
- Hon kommer mer och mer, det känns väldigt bra, sade Daniel Redén som också ville dra liknelser med tidigare topphästar – i detta fall sitt supersto tillika favorithäst, världsrekordhållaren Delicious U.S.
- Det är samma kaliber av häst som Delicious. Får hon bara vara fräsch och hålla ihop så tror jag att hon springer en låg, ja, 1.08-tid. Det är nog inte omöjligt om vi vässar upp henne, mös Redén som tog ut sin häst i Elitloppet i fjol, men annars mestadels matchat försiktigt precis som denna söndag.
- När hon möter ston så brukar hon visa vem som är bäst. Det är hårdare att möta de allra bästa, därför drar jag ut på det och väljer mina slag där.
Tae Kwon Deo är liksom flera andra superstjärnor klar för Hugo Åbergs Memorial.
Double Exposure kan säkert förvänta sig en inbjudan till vad som i coronatider ser ut att bli årets häftigaste sprinterlopp på Jägersro 28 juli.
- All heder till Jägersro som bibehållit förstapriset på 1,6 miljoner. Det gör att det blir spänning ändå, även om publiken inte kan vara där, konstaterade Lutfi Kolgjini inför travsommarens nästa stora höjdpunkt.

Lärde sig av förlusten
Söndagens lyckligaste kusk var nog ändå forne hemmatränaren Hans Crebas.
Nederländaren vevade igång en frenetisk segergest sedan han spårat hem Kalmarsundspokalen bakom sin belgare Lucky Base.
- Jag har så många fina minnen här på Kalmar och att få komma tillbaka hit på största dagen och vinna, det är jättehärligt. Senast körde jag bort honom när jag körde för fort i ledningen och det hade jag lärt mig mycket av, det här är jättestort, jublade Crebas.
En ännu mindre van V75-vinnare är amatörtränaren Per-Ola Håkansson som ihop med nylicensierade Matilda Holmqvist hittade O.M.Faststeep på annons för två år sedan.
Inledningen på karriären var inte märkvärdig, men nu har stoet funnit oanade växlar och vägrade ihop med Erik Adielsson att släppa förbi storfavoriten Oscar L.A., som vars utmaningsförsök över upploppet slutade med galopp.

Ny V75-jackpot
Christoffer Eriksson spårade runt om med Ingo och Carl-Johan Jepson fann rätta ryggarna från bakspår bakom Björn Goops italienare Zap di Girifalco.
Det innebar att V75-värdet inför avslutningen trots jackpot låg på dryga tusenlappen.
Då kom omgångens enda överraskning sedan Johan Untersteiner och Quick Lane sluggat sig förbi favoriten Velten Limelight och dragit upp utdelningen för sju rätt till 11 929 kronor.
Femrättsutdelningen understeg ändå jackpotgränsen vilket innebär att drygt 28 miljoner kronor vandrar vidare till kommande lördag på Bergsåker då ATG spår 58 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Björnkollen V75-tips till SÖNDAG Kalmar lördag 27 juni 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 SÖNDAG Kalmar lördag 27 juni 2020.


Örjan Kihlström dominerade på Solvalla under onsdagen då han bokförde sig för sju segrar. Det är inte ofta kuskar vunnit sj..


Örjan Kihlström dominerade på Solvalla under onsdagen då han bokförde sig för sju segrar. Det är inte ofta kuskar vunnit sju segrar på samma bana under en tävlingsdag och på Solvalla var Kihlström andre kusken ut att lyckas med konsttycket.
- Ja, de säger att det bara är Björn som vunnit sju på Solvalla tidigare och för mig var det första gången överhuvudtaget på samma bana under en tävlingsdag.
Du hade körledigt på midsommarafton. Vilken är din favorit på midsommarbordet?
- Sill äter jag både till fest och till vardags. Det tycker jag mycket om. Så sillen är favoriten. Snaps har det varit lite av under åren eftersom det oftast är tävlingar på midsommardagen.
Du kör fem hästar på V75 och sju stycken totalt i Kalmar på söndagen. 12 Double Exposure (V75-3) blir stor favorit i Stoeliten efter hennes ruggiga avslut från kön senast i Jämtlands Stora Pris. Det måste vara form på den kanten?
- Hon var verkligen jättefin i Östersund och det är bara att hoppas att hon är lika bra igen. Ja, hon verkar ha full form.
Vad talar emot att det blir en seger för Double Exposure i Kalmar?
- Une Etoile Gar såg ju fantastisk ut i höstas. Så det som mest skulle kunna tala emot är väl om Nurmos häst hittat tillbaka till den formen. Nu har Une Etoile Gar inte riktigt ”varit där” i starterna i år. Men som sagt, som hon såg ut i höstas är hon ju inte att leka med.
Double Exposure borde vara din bästa chans i Kalmar?
- Ja, det är det ju.
Du kör fem hästar inom ramen för V75-spelet. Kan du dra till med din ”näst bästa chans” på förhand?
- 8 Guillaume Boko (V75-4) eller 3 Hill Street (V75-6) är väl de som kommer efter. Det är hugget och stucket mellan de två. Att Guillaume Boko är bra vet vi men den kan jag ändå inte säga så mycket om eftersom jag aldrig kört den. Men Hill Street känner jag ju till. Det är en fin häst. Han gick godkänt senast men hade varit ifrån lite då och kommer nog att vara lite vassare den här gången. Så jag hoppas att han gör ett bra lopp och kan vara med i den främre träffen, säger Örjan Kihlström, som efter onsdagens sjuling på Solvalla ståtade med 6 487 segrar som kusk.

Fotnot: Första V75-start på söndag är den vanliga tiden, klockan 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vi fångade upp Adrian Kolgjini i samband med tävlingar i veckan och gick igenom stallets chanser inför söndagens V75 i Kalmar.Mest optimist..

Vi fångade upp Adrian Kolgjini i samband med tävlingar i veckan och gick igenom stallets chanser inför söndagens V75 i Kalmar.
Mest optimistisk lät Jägersrotränaren kring 15 Speedy Face (V75-4) som körs av lillebror Dante Kolgjini i Kalmarsundsstayern.
- Det är riktigt bra form på den hästen. Nu är det rätt distans, det är verkligen ingen 1600-häst, 3100 kommer passa honom perfekt. Jag tror att Dante löser det där bakifrån. Han blir farlig på söndag, säger Adrian Kolgjini.
Dante kör även 9 Racing Ribb (V75-1).
- Han behövde loppet senast, han kommer vara mycket bättre denna gången. Det finns lillchans på bra resa därifrån faktisk, men att han ska vinna…det är långsökt, säger Adrian Kolgjini.

Ingen mellanmjölk
Adrian Kolgjini kör två av stallets V75-hästar.
12 Tae Kwon Deo (V75-5) var betrodd i Elitloppet men galopperade bort sina chanser direkt i försöket. Nu ska han försöka lösa ett svårt utgångsläge.
- Jag ville vara lite väl offensiv från början för att vara med honom, då fanns risken att han slår ihop helt enkelt, så det var det som hände. Han är ingen sån häst att man bara kan skicka på, men det är enda förklaringen jag kan hitta. Allting var över på en tiondels sekund.
- Han känns helt fantastisk hästen, säsongen blir nog lång för hans del, han har mycket kvar att hämta
Min häst måste ha ett lopp i kroppen, nu måste han köras på. Det blir liksom inte sitta och köra mellanmjölk i femte utvändigt, utan…det kan mycket väl vara så att han inte vinner loppet, för att det blir för långt fram. Men jag kommer vara där för att köra med honom, så enkelt är det., säger Adrian Kolgjini.
8 Redneck Woodland (V75-7) har två raka från ledningen men dragit en nitlott i spårlottningen
- Det blir svårt, konstaterar Adrian Kolgjini kort.
Bästa chansen, är det Dante eller Adrian?

- Det är Dante. Han får ta sin första V75-seger på söndag.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Kalmartravet är värd för söndagens V75:a som traditionsenligt avslutar midsommarhelgen. Omgången är kryddad med en jackpot och de..


Kalmartravet är värd för söndagens V75:a som traditionsenligt avslutar midsommarhelgen. Omgången är kryddad med en jackpot och det väntar 58 miljoner till en ensam vinnare enbart med sju rätt.
Disco Volante är hästen som inledde året strålande och tog sex segrar på de sju första starterna. De flesta loppen var i Gulddivisionen men på slutet har det gått grus i maskineriet. Det har blivit startgalopp två gånger i rad – dessutom i de stora loppen Olympiatravet och Elitloppet.
Precis innan bilen skulle släppa iväg hästarna i elitloppsförsöket hördes det en rejäl smäll på andra sidan staketet. Det skrämde Disco Volante i galopp.
– Han blev helt vild hästen. Det var nåt skott som brann av eller om det var raketer som sköts upp utanför banan. Polisen var ju där och försökte utreda det hela, säger Stefan Melander.
– Det var i alla fall olyckligt för hästen hade tränat väldigt bra inför Elitloppet och såg fantastisk ut innan loppet. Synd att det skulle smälla precis när bilen skulle släppa.

”Känns ruskigt fin – bra chans”

Hur känns Disco Volante efteråt i träningen?
– Han har aldrig i hela sitt liv varit så bra som han är nu. Hästen känns ruskigt fin. Helt ruggig faktiskt, säger Tarzan.
– Det är bara synd att han inte har fått till det på slutet. På Åby i Olympiatravet körde bilen för sakta och han blev för ivrig. Men det är bara att se framåt.

Disco Volante är i skrivande stund fjärdehandsfavorit i Kalmarsundspokalen, tillika Gulddivisionen V75-5 i Kalmar. Han har spår tio över sprinterdistans och körs av Ulf Ohlsson.
Vad tror du om möjligheterna?
– Han har rygg på startsnabba hästar så det kan ju bli bra ändå. Hoppas att han sköter sig nu för då är han så bra att han är med och gör upp om det. Jag måste tro på bra chans så fin som hästen känns. Vi gör inga ändringar utan barfota fram och samma vagn som tidigare, säger Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Une Etoile Gar (V75-3) kom till Timo Nurmos från Italien för snart ett år sedan och innan hon gick till vinterträning hade hon imponerat s..

Une Etoile Gar (V75-3) kom till Timo Nurmos från Italien för snart ett år sedan och innan hon gick till vinterträning hade hon imponerat stort. Sex starter resulterade i fyra segrar, varav tre i stoeliten, och hennes kusk Jorma Kontio hyllade henne. Men i årets två starter har inte den sjuåriga italienskan rosat marknaden på samma sätt. Visserligen stod hon för en visslande avslutning som femma i årsdebuten men senast hade hon inget att komma med i Jämtlands Stora Pris. Det fanns emellertid förklaringar.
- Banan passade henne inte senast. Den var väldigt tung. Hon behöver riktigt fäste och hon var med i startrusningen också, säger Timo Nurmos, som låter påtagligt nöjd med hästen inför söndagens start i stoeliten.
- Hon har tränat bra inför båda loppen i år men hon behövde förra loppet också för att hitta den riktiga formen. Jag tror inte att hon är långt ifrån toppformen nu.
Double Exposure är stor favorit i loppet från spår fyra men Une Etoile Gar drog spåret invändigt om henne och Timo Nurmos räds inte motståndet.
- Hon har räckt bra i stoeliten tidigare och jag är inte rädd för någon märr när hon är i form. Hon har inte visat den rätta formen än men hon behövde ett par lopp i kroppen förra året också. Sedan började hon räcka till bra...

Sjunde raka silverstarten
Solvallatränarens andra häst i Kalmar är V75-kändisen Man At Work (V75-6). Han gör sin sjunde raka start i silverdivisionen, vars final han senast vann från ledningen under elitloppshelgen på Solvalla. Den här gången startar han från spår fyra bakom bilen.
- Man At Work har bra förutsättningar. Han känns bra efter finalsegern och har ett bra spår. Han kommer gå utrustad som tidigare. Vi hoppas på ledningen, säger Timo Nurmos.
Bästa chansen?
- Man At Work har visat riktig form men man får inte glömma Une Etoile Gar.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se