Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!


Vi är inne i julaftonsveckan för travälskarna. Elitloppshelgen drar igång på fredagen med tävlingar på Solvalla. På ..


Vi är inne i julaftonsveckan för travälskarna.
Elitloppshelgen drar igång på fredagen med tävlingar på Solvalla. På söndagen drabbar några av världens bästa hästar samman i Elitloppet och på lördagen vankas i vanlig ordning V75-finaler med bland annat stayerloppet Harper Hanovers lopp på kupongen.
V75-6 är finalen i bronsdivisionen. Ett lopp Nils Norelius med licens på Åmålstravet tänkt på sedan i vintras.
- Det är ingen hemlighet att jag siktat på den här bronsfinalen en längre tid. Det har varit en dröm i livet att få vara med under en elitloppshelg med någon av mina hästar. Nu är vi där och ska göra det bästa av den här dagen, säger amatören från Säffle.

Formkurvan rakt uppåt
Barkevious Mingo hittade tokformen i år som sexåring och ser ut att ha kapacitet som kan räcka ända upp i gulddivisionen.
Två övertygande segrar i bronsdivisionen har det blivit under året tillsammans med kusken. Carl Johan Jepson. En i januari och en i slutet av april.
På Åbytravet sprang Barkevious Mingo helt enkelt ifrån konkurrenterna av ren glädje efter ett lopp i ledningen.

"Bra genomkörare"
För snart två veckor sedan genrepade hästen med seger i ett vardagslopp på Rommetravet.
- Jag tror att det blev en bra genomkörare på Romme. Han fick kämpa för segern där också men gjorde ett bra lopp i vanlig vagn och med skor på fötterna. Det låter lite konstigt att säga det men han är en kämpe som varit form i nästan i två års tid. Någon gång viker den men faktum är att han bara blivit bättre och bättre. Jag faktiskt att det ska vara näst intill toppform på lördag, säger Nils Norelius.

VM-guldet gladde
Ända sedan 1970-talet har det handlat om hästar på fritiden för gemytlige Norelius.
Surprise Dust var en travare i hans träning född 1995 som vann elva lopp – däribland V75 och tröstfinalen i Svenskt Travkriterium. 761 000 kronor intjänat.
- Men den här jag har nu - ja, han är förstås värst. Det var inget kul att se att han fick spår elva när listorna kom där på söndagskvällen. En blev ju lite grinigare om man säger så. Det löste sig med att Sverige vann i hockey-VM senare på kvällen och då lättade det lite! säger han och drar på ett av sina många skratt.

Vågar inte för hjärtat
Nils Norelius tar hand om träningsjobben men överlåter det mesta under tävlingsdagarna på kusken Carl Johan Jepson.
- Matteus (tv-reporter) har propsat en längre tid på att jag ska värma själv om det skulle bli start den här elitloppshelgen. Men det gör jag inte. Jag har lite problem med hjärtat och så där och det kan bli lite för mycket av det goda, säger Nils Norelius på sin breda värmländska.
Amatören med licens på Åmålstravet tar det i sin egen takt. Frun Else-Marie Norelius och hästens delägare Aleksei Milteshenko hänger med i bilen på lördag.
- Det hinner säkert bli tillräckligt spännande från stallbacken.
Ni lär dra på er många ”sympatistreck” på V75. Vad säger du till spelarna?
- Vi ligger lite lågt nu med det här spåret. Han kan vinna men det blir lite svårare nu. Vi tar i alla fall alla chanser och tar av honom alla skorna och sätter på jänkarvagn. En av de som gör tipsen ringde och pratade om att det troligen skulle bli körning där framme och det är vårt hopp. Skulle många köra om ledningen kan det lösa sig om fältet dras isär och han kommer fram lättare. För hästen är ju väldigt kvick ut själv, säger Säffle-amatören, och tillägger:
- Nu är vi med på Solvalla och bara det är en stor sak.

Mikael Wikner, Kanal 75


Elitloppsveckan är här och hela trav-världen riktar blickarna mot Sverige, Stockholm och Solvalla. Nationalarenan värmer på onsdagen u..

Elitloppsveckan är här och hela trav-världen riktar blickarna mot Sverige, Stockholm och Solvalla. Nationalarenan värmer på onsdagen upp inför helgens tre dagar långa travfest med V86-tävlingar och första start är tidigare än vanligt, 19.20. De årliga ”auktionsloppen” för treåringar ska avgöras, två lopp för hingstar och valacker och två lopp för ston, och Svante Båth selar ut tre talangfulla djur. Först ut är Swarovski Broline (V86-2) från ett andraspår bakom startbilen. Hon har inlett karriären med en seger och tre andraplatser.
- Vi har försökt smyga igång henne och senast var hon ute i ett Breeders’ Crown-lopp. Hon kan öppna mycket bättre än vad hon gjorde då men det fanns ingen anledning att chansa eftersom det i första hand gällde att vara bland de sex främsta (det garanterar plats i höstens semifinaler reds.anm.).
- Hon kommer mer och mer och vi kommer att lätta henne bak en del den här gången för hon har en tendens till att vara ”rullig”. Hon kommer inte att göra bort sig och jag blir inte förvånad om hon dyker upp där framme, säger Svante Båth.

För tuff inledning senast
Även Pontiac S.W. (V86-4) har inlett karriären mycket lovande och vunnit två av sex lopp. Senast brände han som storfavorit men höll ändå starkt efter ett alldeles för snabbt inledningsvarv.
- Det blev fel. Erik (Adielsson) var tvungen att ge marschorder för att komma till ledningen och hästen tände mer på det än vad Erik hade trott. Efter 1.11,5 första varvet med tredjespår i första sväng gällde det bara att inte bottna hästen mer än han redan hade blivit. Nu vet vi att man måste tänka efter innan man ger honom marshorder.
Senast hade Pontiac S.W. sjundespår bakom startbilen. Den här gången drog han nummer fyra.
- Erik kommer nog inte att skicka iväg honom den här gången utan försöker nog vila lite på hanen. Men hästen har visat bra fartresurser så om han funkar fullt ut tror jag absolut att han är med där framme. Han är också en lite rullig häst och det är inte omöjligt att han också lättas bak.

”Hon ska räknas”
Den i V86-trion som Svante Båth tror mest på inför onsdagen är Staro Lochlyn (V86-6), trots att hon lottades till ett tiondespår. Hästen visade fin kapacitet redan som tvååring när hon vann ett AVST Trottex Auktionslopp samt Vinterfavoriten på Solvalla. I år har det blivit en seger på fyra starter. Senast galopperade hon som storfavorit i rygg på ledaren i första sväng.
- Vi valde att testa henne bakom bilen i provstarten och gjorde bedömningen att det var värt att prova och skicka iväg henne från start. Hon var snabb ut men Christoffers häst (Saranda Face) var snabbare och sedan blev det ett typiskt ”ungdomsmoment” när hon från fulla körorder skulle ta det lugnt. Så hon rullade över. Det är lite av hennes akilleshäl och även om hon redan har tjänat fina pengar behöver hon lära sig när hon ska springa för fulla seger och när hon ska slappna av.
- Bortsett från galoppen kändes hästen jättebra och hon kommer gå utrustad precis likadant igen. Om hon funkar tycker jag absolut att hon ska räknas.

Jim Frick en frisk fläkt
Treåringarna som Svante Båth selar ut på onsdagen står på hans träningscamp i Knivsta några mil norr om Stockholm, dit han flyttade en stor del av verksamhet 2015. Sedan dess fördelar han sin tid mellan Knivsta och gården i Kovland utanför Sundsvall, där han hållit till i många år.
- Jag har sökt dispens så nu har jag 26 timmar på dygnet. Och så hoppar jag över lunchen och då har jag 27, säger han skämtsamt på frågan hur han vid sidan av allt tävlande hinner träna hästar på två gårdar i olika delar av landet.
- Skämt åsido brukar jag i veckorna lägga två dagar på vardera ställe och den femte dagen där det behövs. Men det där är mer strukturerat på vinterhalvåret när vi startar mindre. På sommarn är det mer styrt av tävling.
Gården i Knivsta, Östuna, ägs av legendariske travtränaren Jim Frick. Han avvecklade sin egen verksamhet efter en allvarlig olycka på Solvalla 2010 men han tillbringar fortfarande tid i stallet.
- Han kommer ner så gott som varje morgon som han är där, de är en del i Dalarna också, och han har full koll på hur det går för hästarna. Jag glömmer till exempel aldrig när Deimos Racing som tvååring vann på 1.15,1 i Bollnäs. Då kom Jim ner dagen efter och skrattade och sa: ”Det där klarade du inte”. Jag förstod ingenting. Men det visade sig att Jims Colorado I.T. fortfarande hade svenska rekordet på 1.14,9. Sådan är han Jim, en frisk fläkt, säger Båth och skrattar.

Över miljonen insprunget
Till helgen kommer Jim Frick, som fått söndagens prestigefyllda kallblodslopp Elitkampen uppkallat efter sig, och naturligtvis även Svante Båth att vara på Solvalla. Båth har tre hästar med i lördagens V75-finaler och på söndag tar han ut Sveriges vinstrikaste treåring i år, Global Un Poco (V75-1), i Treåringseliten. Hingsten har vunnit fem av sju lopp och tjänat över en miljon kronor sedan årsskiftet.
- Han har gått jättebra och är jag väldigt stolt både över min matchning och ägarna som är väldigt lyhörda. Vi hade en sittning efter tvååringssäsongen och kunde bara konstatera att han sprungit på övermakten när han mött de bästa i kullen. Så när Margaretas Tidiga Unghästserie drog igång på Solvalla var det logiskt att köra på under vinter, vår och försommar. Det har gett väldigt bra resultat och planen vi hade har gått i lås.
Men än är ju inte säsongen slut...?
- Jag hoppas och tror att han kommer att tjäna fina pengar även resten av åren men nu är vi så att säga ”hemma” med marginal. Visst har han utvecklats men vi har också tagit fram de reserver vi hade och vi har matchat honom väldigt rätt.
För första gången i år ska Global Un Poco på söndag tävla över kort distans och det är av en anledning.
- Normalt är kanske 2 100 meter en bättre distans för honom men nu har vi en liten plan och det är att han ska komma ur det här loppet med så mycket spring i benen som möjligt. Jag tror nämligen att han har större chans att vinna korta E3 i sommar. Vi får se hur vi gör med långa E3 men till korta vill vi ha ordning på grejerna och den här starten är ett steg i den matchningen.
Även om hästen har ”matchats rätt” och ”planen har gått i lås” spänner alltså Svante Båth bågen även framgent för Global Un Poco.

Ola Johansson, Kanal 75


Gulddivisions final på Gävle veckan före Elitloppet har även namnet ”Vägen till Elitloppet – H.K.H. Prins Daniels lopp&rdq..

Gulddivisions final på Gävle veckan före Elitloppet har även namnet ”Vägen till Elitloppet – H.K.H. Prins Daniels lopp” och förutom förstapriset på 400 000 kronor finns alltså en biljett till världens finaste sprinterlopp i potten.
Tio hästar fanns med bakom startbilen i jakten på en rosa elitloppsbiljett och loppet fick en nästan osannolik upplösning.
I ledningen satt Shadow Woodland och han ledde tills 50 meter före mål då trion Rod Stewart, Wild Honey och Workout Wonder sprintade förbi.
Snabbast av alla spurtade Workout Wonder tillsammans med Tommi Kylläinen - och det var i det närmaste en onsannolik spurt. Fakta är att den finska USA-importen satt sist i fältet ända tills hästarna svängde in på upploppet då sexåringen mer eller mindre vände ut och in på det högklassiga motståndet på 200 meter.
Speedkulan Wild Honey avslutade också visslande till andrapriset men chanslös mot vinnaren trots att hon hade en längd eller två tillgodo in mot upploppet.

Elitloppet lottas 15.00
Jarno Kauhanen är tränaren bakom Workout Wonder och han var tagen av uppvisningen hans häst bjöd på.
- Rörd och glad. Vilken fin häst vi har. Det är en otroligt snabb häst. Han såg så fin ut i sista kurvan… jag har inte ord nu. Jag har svårt att prata, sa han direkt efter loppet.
Beskedet om det blir Elitloppet för Workout Wonder gick inte att få på lördagen.
- Det kan jag kan inte säga nu, vi är två delägare till. Den här kvällen har vi i alla fall att fundera och prata, sa Jarno Kauhanen.
Delägarna, där förre Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi ingår, har tidigare visat svagt intresse att starta sin stjärna redan i år i Elitloppet.
Elitloppsgeneralen Markus Myron var som de flesta imponerad av lördagens uppvisning av Workout Wonder.
- Vi får ta ett samtal i morgon bitti. Men han var sjukt bra och jag hoppas verkligen, verkligen, att de säger ja. Att kunna avsluta på det sättet är roligt i ett elitlopp.
Följande hästar klara för Elitloppet: Bold Eagle, Cruzado Dela Noche, Dante Boko, D.D´s Hitman, Elian Web, Propulsion, Resolve, Spring Erom, Takethem, Timoko och Up And Quick.
Förutom Workout Wonder har även titelförsvararen Nuncio och Delicius U.S. fått en inbjudan men de har ännu inte tackat ja.
Det innebär att Markus Myron har minst två och högst fem rosa biljetter till att dela ut. Och det är bråttom – Elitloppet lottas på söndagen 15.00.

Hemmaglädje fick avsluta
Förutom den finska glädjen i V75-6 hittade vi lördagens gladaste segrare i vinnarcirkeln efter V75-7. Hemmatränaren Olle Alsén fick luckan från rygg ledaren med stallet stjärna M.T.Insider in på upploppet och bjöd på en härlig segergest i god tid före mål.
- Det här är fantastiskt och går inte att beskriva med ord. Jag körde bort lite poäng på honom och vi kom med i loppet som sista häst och så fick vi spår 8…
- Enorm lycka, det är enorm lycka, jublade Gävletränaren.

Två segrar för Redén/Kihlström
I V75-1 blev det favoritseger för Floyd P.Boko som satte nosen först sista biten efter att tvingats gå utvändigt om ledaren Frisco Flame. Örjan Kihlström såg säker ut hela vägen och måttade snyggt in sin 18:e V75-seger för året. För tränaren Daniel Redén var det tionde V75-segern 2017.
- Om det skulle räcka till vinst kan man inte vara säker på, men att vi skulle vara med och slåss om det kände jag, sa Örjan Kihlström om känslan i sista sväng.
Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde räkna in ytterligare en V75-seger genom Whitehouse Express som imponerade i silverdivisionen (V75-5).
Whitehouse Express satt fjärde par utvändigt och Örjan Kihlström styrde fram utvändigt ledaren 1300 kvar och fick sedan överraskande för många ta över ledningen varvet kvar från Regent Zet. Väl i spets såg den sexårige hingsten mycket löpsugen ut och vann före en bra avslutande Make It Quick.

Dubbel för Adielsson
I V75-2 såg det länge ut som att First Love Boko och Jörgen Westholm skulle hinna undan från ledningen, men Oceanic Clearence levererade en sylvass slutrökare tillsammans med Erik Adielsson och snuvade favoriten sista biten. Stefan Melander tränar vinnaren
Även i V75-3 blev det Erik Adielsson före Jörgen Westholm. Erik Adielsson ledde varje meter med Peter G Norman-tränade Autobahn som höll undan före favoriten Sete, som var godkänd tvåa efter ett lopp utvändigt ledaren.

Favoritseger i kallblodsloppet
Favoritseger blev det även i kallblodsloppet (V75-4) och det var en stark prestation av Art Nökkve som fick en tuff väg i spåren och utvändigt ledaren innan han tog över dryga 500 kvar tillsammans med sin tränare Håkan Skoglund.
- Det var nära galopp 1100 kvar, annars skötte han sig perfekt. Det känns som han kan gå upp i eliten om han får vara frisk, sa segerkusken.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 45 120 kronor. Sex rätt gav 225 kronor och fem rätt 20 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Gävle lördag 20 maj 2017.

Chrille Erikssons V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Gävle lördag 20 maj 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Gävle lördag 20 maj 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Gävle lördag 20 maj 2017.


Art Nökkve köptes av hästägare hos Håkan Skoglund i fjol vintras. Den sexårige hingsten firade fina framgångar i sin nya r..


Art Nökkve köptes av hästägare hos Håkan Skoglund i fjol vintras. Den sexårige hingsten firade fina framgångar i sin nya regi under våren. Han tog en lätt seger i V75 på Gävletravet i maj och vann under året totalt tre lopp på sju starter och var bland de tre främsta i sex av loppen. Efter en halsoperation och en trevande inledning i år har Art Nökkve återigen hittat stilen. Han har tagit två raka segrar och varit jättefin på barfotabalansen.
- Det har jävlats en del och det är halsen som inte har funkat. Han opererades efter sista starten i fjol och nu verkar det peppar, peppar som att andningen fungerar bra igen. Hästen var riktigt bra den här årstiden förra året och nu känns han otroligt fin för dagen, säger Håkan Skoglund.
- Han har gjort kanonlopp vid segrarna och vunnit med krafter kvar. Senast var han lite uppanmäld men vann ändå, även om han fick sträcka lite på sig. Art Kjarvald är ju en bra häst och han låg i rygg på mig och utmanade till slut men min gick undan säkert.

”Fantastiskt fina pengar för kallbloden”
Art Nökkve har sprungit in 594 000 kronor och sex år är ingen ålder för ett kallblod som får tävla tills de är 15 år. Tränare Skoglund lovordar sin häst mycket och även kallblodshästar överhuvudtaget.
- Det är fantastiskt fina pengar att köra om för kallbloden. På lördag är det 150 000 kronor i förstapris, precis som i fjol när han vann, trots att det inte är högsta klassen. Det är mycket billigare att köpa ett kallblod som är bra än att köpa ett varmblod. Det är heller inte så tuff konkurrens bland kallbloden och som sagt fina pengar att köra om. Så jag har nästan hellre kallblod än varmblod, säger Skoglund.
- Art Nökkve är en jättefin häst som har det mesta och det är väl bara startsnabbheten som saknas. Men den kommer väl den också så småningom. Jag tycker att han känns lite bättre i år än vid samma tid i fjol.

”Är tuff när han är i ordning”
Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor enbart på sju rätt. Art Nökkve favorit i V75-4. Han startar med 20 meters tillägg och har springspår på den volten.
- Det blir intressant och jag måste ju tro på bra chans. Han ska väl vara favorit så bra som han har varit på slutet. Jag har bara kört lite lagom lugnt mellan starterna och hästen känns fortsatt fin. Det enda är ju att han kan bli hängande från början eftersom han inte är något vidare snabb ut. Men han är tuff när han är i ordning och då brukar han tåla lite. Han måste ju det om han ska vinna och den här gången får han nog jobba lite, säger Skoglund.
- Barfota runt om har gett honom en växel till och det blir samma balans igen och inga ändringar i övrigt.

"Hästarna är i form ochj jag känner mig stark"
Håkan Skoglund, 59, har blott fem hästar i träning och stallet ståtar med strålande 25 i segerprocent i år. För några veckor sedan vann Order By Keeper V75 hemma på Bergsåker och det är en häst som har två raka segrar efter han köpts av hästägare hos Håkan Skoglund.
- Vi köpte honom från Daniel Redén och han ska starta på Solvalla den 7 juni nästa gång. Hästarna i stallet är i bra form och jag känner mig stark jag också. Jag har haft diskbråck två gånger tidigare men nu känns ryggen riktigt bra. Jag har bara haft ett fåtal hästar i träning de senaste åren och vill inte ha fler än fem i träning. Det känns som mer harmoni än när man hade 30 hästar i träning och flera anställda som tidigare år. Jag kör också bara mina egna hästar i loppen eftersom jag har haft problem med ryggen.
- Jag håller till på en gård tre kilometer från Bergsåker och jag jobbar mestadels själv, även om frun hjälper till ibland. Det är kul att vara i stallet och extra roligt såklart när det går bra, säger Håkan Skoglund som är född in i travet via hans far som var travtränare och det var även hans farbror och farfar.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Gävle lördag 20 maj 2017.


Att alla tio hästarna på startlinjen i H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6) är ute efter en plats i Elitloppet kanske är en sanning med modifi..

Att alla tio hästarna på startlinjen i H.K.H. Prins Daniels lopp (V75-6) är ute efter en plats i Elitloppet kanske är en sanning med modifikation.
Klart är i alla fall att vinnaren får en direktinbjudan till årets travfest på Solvalla.
Och att den vägen till Elitloppet varit framgångsrik sedan loppet tillkom 2011.
Redan premiäråret generalrepeterade nämligen Brioni med en tredjeplats innan han en vecka senare skrällvann Elitloppet.
Året efter var det Nahars tur att gå från seger på Gävle till evig ära på Solvalla.
2015 knep Mosaique Face elitloppsbiljetten för att sluta knappt slagen tvåa i Elitloppet.
Så tro inte att den eller de av lördagens hästar som får komma till Solvalla gör det som statister.

"Måste få löpa ut ifred"
Shadow Woodlands möjligheter att vandra i dessa fotspår avgjordes till stor del i spårlottningen.
Den finskfödde åttaåringen är nämligen arketypen för en frontrunner.
Sedan hästen kom i Reijo Liljendahls vård 2014 har han startat 34 gånger.
I hälften av dessa har han sprungit i ledningen vilket resulterat i 14 segrar.
Senaste förlusten kom i september 2015, sedan dess är han obesegrad i åtta försök.
Resultaten för de 17 starter då hästen inte travat i front är noll segrar.
- Jaså? Jag trodde att han hade vunnit bakifrån också, men visst är det så att han har visat sig effektivast i ledningen, det måste man säga, säger Reijo Liljendahl.
Varför är det så?
- Han har en sådan aktion med ett stort framsteg att han måste få löpa ut ifred. Sedan är han ganska bra på att hålla farten till slut. I senaste starten gick det egentligen lite för långsamt för att passa honom, men det var bra med ett lättare lopp.
Hur kommer det sig att han är så startsnabb?
- Jag vet inte. Varför är en del hästar startsnabba? Det är ingen lätt fråga. Ofta misstar man sig som tränare när det gäller vilka hästar som blir riktigt snabba bakom bilen. Så jag kan inte svara på varför, bara konstatera att han är riktigt kvick när man laddar med honom.

Springer under 1.10
Och laddning lär det bli på lördag.
Från spår fyra bakom startbilen har Shadow Woodland möjlighet att nå sin favoritposition, även om loppet vimlar av hästar som kan kliva iväg oerhört snabbt första stegen.
Med lovande väderprognoser finns därmed alla möjligheter för en rykande fartfest i H.K.H. Prins Daniels lopp vars senaste fem upplagor vunnits på 1.09-tider.
Hårda bud för en åttaåring som travat 1.10,4 som snabbast i karriären.
Är Shadow Woodland redo att springa under 1.10 på lördag?
- Ja, det måste jag säga att jag tror att han är, säger Liljendahl vars häst inlett året med två enkla triumfer, men inte startat på en månad.
- Det är en stor häst med stora fötter som sliter mycket hov av att springa barfota. Det är främsta anledningen till att jag väntat in det här loppet.
Så du har haft siktet inställt på den här uppgiften en tid?
- Ja, vi har tränat mot det här. Idag (måndag) körde jag ett snabbare jobb med honom på 1.15,5/1 600 meter och hästen kändes riktigt fin.
Hur ofta kör du så snabbt i träningen?
- Det är väldigt sällan.
Startar ni i Elitloppet om han vinner på lördag?
- Elitloppet? Det har jag inte ens tänkt på. Hästens stora mål Suur-Hollola i Finland i mitten av sommaren. I så fall får jag ta ett snack med ägaren och bestämma efter det.
Ändrar du något i utrustning eller balans?
- Möjligen att vi byter till ett open-eye-huvudlag. Han har tävlat med det då och då, men i år har vi kört med norskt i båda starterna.
Är det för att få ännu en växel från start och nå ledningen?
- Vi tar alla växlar vi kan för att vinna, men det är upp till kusken att lägga upp taktiken. Jag brukar säga att inga lopp avgörs från start.
Men för Shadow Woodland kan man väl konstatera att loppet faktiskt avgörs från start…?
- Ja, okej, mer för honom än för andra hästar. Det är klart att 14 segrar i ledningen inte är någon slump, säger Reijo Liljendahl.


Det här berättar Reijo Liljendahl om sin andra V75-häst 9 Scarlet Ribb i V75-1:

- Hästen gjorde sig illa i en framkota i samband med en tilltänkt start i derbykvalen och det krånglade länge. Jag tycker att han gick riktigt bra i comebacken, han fick toktryck på sista bortre långsidan, annars hade han vunnit loppet. Han har känts fint efteråt och ska gå framåt med genomköraren. Bakspår på V75 är aldrig lätt, men han är redo för en bra prestation.
 

Robin Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Charlottenlund lördag 13 maj 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Charlottenlund lördag 13 maj 2017.


Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias pokal – två av Sveriges största årgångslopp med 976 880 kronor till vinnarna – ..


Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias pokal – två av Sveriges största
årgångslopp med 976 880 kronor till vinnarna – avgjordes på Åbytravet på lördagen.
I de fyraåriga stonas final var knappa favoriten Cash Crowe förkrossande överlägsen.
Efter en galopp i uttagningsloppet för ett par veckor sedan kom enda förlusten på blott sju starter i karriären. Då blev det en tredjeplats och därmed snuddande nära att hon fick stå utanför den stora finalen.
Men hon kom med, tackade och tog för sig och på lördagen satte hon alla skåp på plats i en formidabel uppvisning.
Cash Crowe streckades hårt på V75 trots ett tolftespår bakom bilen. Ett läge som normalt brukar vara extra tufft just på Åbytravet.
Efter att ha inlett som sista häst styrde Johnny Takter på i tredjespår varvet från mål. Drottningen av årgången 2014 la alla för sina fötter efter ett sista varv i tiotempo, travandes först i tredjespår.
- Hon fick göra jobbet. Men jag håller henne mycket högt – framför allt efter förra starten. Då kände jag att det ska till en riktigt bra häst för att kunna slå henne. Hon gör det avstannande på rätt sätt då hon blev lite bekväm sista biten, sa Johnny Takter.

Tredje segern i drottningens
Tvåa slutade Fredrik Wallins Inga In Heaven som närmade sig sista biten utan att för den skull ha någon chans på segern för Björn Goop.
Halmstadtränaren Petri Puro har lyckats med unghästar många gånger förr och tagit dem till eliten som äldre. Segern med Cash Crowe var hans tredje i Drottning Silvias Pokal.
- Det vet alla att de här årgångsloppen är väldigt svåra. Jag vann mitt första 2002 så det gäller att skynda sig nu om det ska bli fler! Hon har gjort sju lopp bara och de andra i loppet är uppe i 20 och fler starter. Jag tror hon har den rätta kapaciteten för att komma upp i den rätt nivån för stona i alla fall, sa Petri Puro, som alltså både tränaren, äger och har fött upp vinnaren.
Förra helgen tog D.D.'s Hitman på allvar klivet in i eliten via segern i Finlandia-Ajo och blev inbjuden till Elitloppet. Halmstadtränaren vinner lopp i parti och minut men nu var det ett tag sedan de riktigt stora segrarna i miljonklassen trillade in.
- Det här var andra miljonloppet jag vinner på en vecka. Så nu är man back in business!

Diamanten kom på innern
I Konung Gustaf V:s Pokal – hingstarna och valackernas uppgörelse – blev det en hemmaseger. Christoffer Eriksson fick vara stand in i sulkyn för avstängde Robert Bergh och lotsade Diamanten till seger från ett "omöjligt" tolftespår bakom bilen.
Storfavoriten Makethemark krokande efter ett lopp i dödens och ledande Demios Racing fick sträcka vapen kort före mål mot Diamanten som spurtade till seger via det extra innerspåret – open stretch.

”Bingo överallt”
Christoffer Eriksson valde att styra invändigt efter start men ångrade sig när han satt där i kön då första varvet inte gick snabbare än 1.14,0.
- Men sedan blev det ju bingo överallt. Attackerade 800 kvar och fick rygg att gå i, kunde vrida ner i andraspår runt sista kurvan och sedan fick jag chansen på open stretch då Johnnys häst (National Prince) galopperade. Det här är ett väldigt stort lopp att vinna, sa segerkusken.
Diamanten har vunnit tolv av karriärens 17 starter och är ett stort löfte. Hästen ägs av hockeyikonen Peter ”Foppa” Forsberg och hans pappa Kent. 
Kungen är uppfödd av Lars-Otten Froode i Trensum. Sommarens Sprintermästaren blir nästa stora uppgift för hästen som inte är anmäld till derbyt.

Spring Erom i Elitloppet
Underrubriken i gulddivisionen - Algot Scotts Minne – var ”Vägen till Elitloppet”. Halmstadhästen Spring Erom vann loppet utan prut från ledningen och fick därmed en plats säkrad i Elitloppet på Solvalla om två veckor.
Hästen är tolv år!
- Vilken king han är. Det är klart att vi inte trodde att det här var möjligt men är hästen frisk ska han absolut starta. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med i Elitloppet med den här fantastiska hästen, sa tränaren Dan Widegren.
Björn Goop försvarade ledningen i en 1.07-öppning och Spring Erom travade nya rekordet 1.10,3 över 1609 meter.

I övrigt noterade vi att…
Bravo Navarone visade klassen ännu en gång då han spårade silverdivisionen i bländande stil för Christoffer Eriksson. Lutfi Kolgjini tränar hästen som var dagens näst största favorit (61 procent).
Christoffer Eriksson blev trippelsegrare då han vann klass I med egentränade Nonstop Cheri efter ett lopp i ledarryggen och en slutstöt på open stretch.
... klara favoriten i bronsdivisionen Donato E. ledde så gott som hela vägen för Örjan Kihlström i karriärens andra V75-seger. Ulf Stenströmer tränar.
… favoriten Upstream var mycket fin vid seger på 1.13,4 med voltstart över medeldistans. Detta efter att ha masserats tufft under slutrundan. Erik Adielsson körde, Svante Båth tränar.
…sju rätt på V75 delade ut 29 017 kronor, sex rätt gav 197 kronor och för fem rätt betalade 19 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se