Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!


Dibaba har varit en snackhäst sedan hon såldes på Lutfi Kolgjinis auktion som ettåring för 1 050 000 kronor. Köpare var storh&a..


Dibaba har varit en snackhäst sedan hon såldes på Lutfi Kolgjinis auktion som ettåring för 1 050 000 kronor. Köpare var storhästägaren Lennart Ågren (SRF Stable) efter att det svarta stoet besiktigats av Roger Walmann. Med den guldkantade härstamningen Ready Cash som pappa och Moonlight Kronos som mamma har hon hela tiden haft ögonen på sig. Karriären har också börjat på bästa sätt med fyra segrar på lika många starter.
- Hästen var så fin som jag ville ha henne när vi tittade på henne som ettåring. Självfallet var härstamningen tilltalande men mest exteriören faktiskt. Hon är helt korrekt och har alla ting som ska till för att tåla träningen. Hon har varit lovande hela tiden och det kändes ganska tidigt att vi hade ett råämne att jobba med, säger Roger Walmann.

”Är min stjärna i år”
Att räkna upp alla toppston som Walmann har tränat genom åren skulle bli en lång lista. Men när Solvalla-tränaren börjar att jämföra Dibaba med superhästar som Giant Diablo, D’One och Tamla Celeber för att ta några exempel, då förstår man att förväntningarna är skyhöga på det treåriga jättelöftet.
- Det är fortfarande tidigt men hon har gjort detsamma som de hästarna gjorde vid den här tidpunkten och det är min stjärna i treårskullen i år. Hon har vunnit alla sina lopp och har utan tvekan samma potential som mina finaste märrar har haft. Det är ingen tvekan om att hon kan ta samma väg som de gjorde, menar Walmann.
Och tillägger snabbt.
- Men du vet själv hur lite till det ska till för att det ska häxa. I fjol hade vi också ett sto (Caddie Lisieux) med jättehög potential men som inte gick samma väg som de bästa. Nu var hon dock bra i kvalet till Stosprintern i måndags och är en av de som kan vinna finalen nästa vecka.
Vad är det som utmärker Dibaba och hennes bästa egenskaper?
- Hemma på gården kan hon vara lite påstridig och kaxig men när hon kommer till travbanan uppför hon sig väldigt, väldigt bra. Hon har visat sig vara en extremt bra löphäst och springer väldigt lätt och har ett bra driv i aktionen. Hon har en stark motor helt enkelt och visst KAN hon bli den bästa men det är lång väg kvar dit.

”Krigar om segern, ingen tvekan om det”
Lördagens E3-finaler avgörs på Bergsåker och Dibaba är favorit i stoavdelningen med 925 000 kronor till vinnaren. Tränare Walmann sticker inte under stol med att han tror på seger.
- Dibaba (V75-3) har potential för att vara den bästa i kullen och om hon är det får vi se på lördag. Jag har väldigt stor respekt för ett par andra hästar i loppet men hon är absolut en av de som kan vinna. Jag håller henne så högt och tycker att segerchansen är bra om det inte strular. Får hon en lyckad resa så krigar hon om segern, ingen tvekan om det.
- Hästen är ganska snabb ut men samtidigt har nog inte Örjan kört något från start heller. Jag tror inte att hon tar spets direkt för det är någon som är snabbare från början. Men hon kommer säkert bra på det från det här läget. Jag körde jobb med henne i tisdags och hon kändes fortsatt fin. Vi ändrar ingenting, det blir skor runt om och samma vagn, säger Roger Walmann.

”Var lite besviken på honom”

Du har även kvalat in Vanilla Pod till hingstarna och valackernas E3-final. Hur är hans möjligheter från spår tolv?
- Vanilla Pod (V75-6)
är en fin häst som har börjat bra men jag trodde nog att han skulle vara lite bättre än han var i kvalet. Jag var faktiskt lite besviken på honom då. Nu fick han så dåligt spår och det blir till att smyga med och köra till slut. Det är pengar som gäller för hans del. Det kan hända att vi tar av alla fyra skorna och kör barfota runt om för första gången ifall banan är bra.
Du har ytterligare tre hästar med inom V75; Actual Star (V75-4), Beppe Am (V75-5) och Forecast (V75-7). Någon av dem som är aktuell?
- Nej, det ska mycket till om någon av dem ska vinna och det är penningplaceringar som gäller i första hand. Kanske att Beppe Am inte är helt borta vid maxklaff om han får rätt resa och får speeda till slut.

Michael Carlsson, Kanal 75


Veckan före midsommar klev Familjen Träffs amatörstall från Bollnäs över miljonen i inkörda pengar - en dubblering av siffro..


Veckan före midsommar klev Familjen Träffs amatörstall från Bollnäs över miljonen i inkörda pengar - en dubblering av siffrorna från fjolåret.
Under våren ordnade Queer Fish och Survival Kit en dubbelseger på V86. I V75 i Östersund för några veckor sedan var samma hästar i farten igen. Dubbelt upp då också.
Magnus Träff jobbar i team med brodern Andreas och pappa Kalle och tillsammans tränar och äger trion sex hästar.
Stallets klarast lysande stjärna är Queer Fish som gått från att vara en bra V75-vinnare i lägre klasser till en riktig skjutare. I silverdivisionens final under elitloppshelgen på Solvalla avgjorde han loppet från utvändigt ledaren. Lika fantastisk var hästen senast då han rundade till seger över kort distans från ett elftespår bakom bilen.
- Ja, han gjorde ett helt heroiskt lopp i Östersund. Men han tycker ju om det där. Loppen ska gå i jämnt hårt tempo och så bara mörschar han på liksom. Ändå hade Queer Fish lägre puls efteråt vid dopingkontrollen än Survival Kit som fick bestämma och bara brisade undan i sitt lopp, säger Magnus Träff.

”Gör inte bort sig i guld”
Helt klart har den åttaårige valacken efter Varenne det där lilla extra. Klämmer man Magnus Träff lite slinker det fram att även han tror att Queer Fish kan bli en häst som fyller på underifrån och på allvar kan ta upp kampen med de etablerade hästarna i guld.
- Ja, får han fortsätta så här så. Det känns ju som att han utvecklas fortfarande. När han har den formen som i dag tror man ju inte att han skulle göra bort sig i gulddivisionen heller på lördag.

Dominant kung
Queer Fish är en sådan som skiljer på tävling och träning. Snäll och foglig hemmavid. Smågrinig och fokuserad på tävlingsdagarna.
Och hemma på gården är det han som är kungen.
- Hästarna har ju var sin hage men härjar de för mycket i sina kliver han bara fram och markerar. Då är det färdigsprunget liksom. Han är väldigt dominant, säger Magnus Träff.
Stallet går myclet bra för dagen och både löpningsreferenter och skribenter vill gärna vrida lite på ditt efternamn. Blir det nya fullträffar för Träff på lördag?
- Det måste vi väl hoppas. Queer Fish (V75-5) har inget bra spår men ska ha en väldigt bra chans om det löser sig lite med positionerna. Det är tur att vi är på Bergsåker kan jag tycka. Jag upplever att det går att ladda lite mer med Queer Fish när vi är på Bergsåker på grund av doseringen där och skulle han lyckas ta sig förbi Redéns häst (Whitehouse Express) är det väldigt tacksamt. Det taktiska överlämnar jag till Erik. Dock känns det som att vi i alla fall måste hålla Balfour och Fossens Bonus bakom oss.
Blir det maxat i utrustningsväg också?
-Vi vet inte om barfota runt om är det bästa och är lite kluvna över hur vi ska göra. Han går väldigt bra med skor bak - det viktiga är att han får vara barfota fram.
Survival Kit (V75-2) vann sitt försök i Östersund efter tidig ledning. Innerspår nu.
- Han har haft spår ett en gång och då galopperade han bakom bilen. Samtidigt har han öppnat väldigt bra då vi testat bakom bilen inför tävlingar. Test Drive och Etosha Boko är riktigt snabba utanför och vi får se hur det går. Ledningen är absolut inget måste, får han ett rygglopp har han en otrolig slutrökare. Nu blir det barfota runt om och så sätter på en jänkarvagn och hoppas att det ska ge en kick ytterligare. Han känns som ett popcorn hemma och loppet senast har nog satt fram honom i form och som det känns är det toppform. Han ska definitivt inte räknas bort.
Slutar amatören med 42 i segerprocent 2107. Eller TRÄFFprocent, som det brukar heta i spalterna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Travtränaren Svante Båth är en riktig räv i unghästsammanhang med bland annat åtta segrar i unghästloppet E3. På l&ou..


Travtränaren Svante Båth är en riktig räv i unghästsammanhang med bland annat åtta segrar i unghästloppet E3.
På lördagen har han fyra hästar med i finalen i den ”manliga” klassen och en i stoklassen i E3. Treåringslopp ingående i V75 på Bergsåker.
I förhandstipsen handlar nästan allt om lille Coin Perdu. Obesegrad efter åtta starter och en häst som imponerat varje gång och favoriten att slå på lördag.
Anna Hagman jobbar som skötare hos Svante Båth på gården i Knivsta mellan Stockholm och Uppsala. I veckan blir det en tripp upp till Sundsvall för en mycket viktig start.
- Coin har gjort allt rätt hittills och det är klart att jag måste tro på honom igen. Han har varit ute och rest ett par gånger och klarat det bra. Överhuvudtaget är han mycket bra att ha att göra med och hetsar inte upp sig så lätt. Ja, han är lite av en gammelhäst fast han bara är tre år, säger Anna Hagman.

Ombord hos Båth
Canaka B.F., Shadow Woodland och Pedro Bi är hästar hon hade hand om hos förre arbetsgivaren Reijo Liljendahl.
I fjol höstas började hon jobba hos Svante Båth och fick omgående Deimos Racing som passhäst efter dennes seger i kriteriet. Coin Perdu har hon varit skötare till sedan hästen debuterade som tvååring.
I femte starten rundades fjolåret av med seger i Uppfödningslöpningen.
- Uppfödningsloppet var jättestort men skulle han vinna på lördag är så klart den segern det största jag varit med om. Canaka B.F. vann EM för ston och var trea i Sundsvall Open Trot. Shadow Woodland gick ett världsrekord med voltstart över 1640 meter och även om det finns många världsrekord är det ju ändå ett världsrekord. Men en seger i E3, det skulle vara störst av allt, säger Anna Hagman.

Känner pressen
Att vara nära en unghäststjärna av Coin Perdus kaliber är en stor ära menar hon. Samtidigt känner hon pressen och sätter också press på sig själv.
- Man vill ju att allt ska fungera och vara perfekt.
Anna Hagman hade hand om måndagens rakbanejobb med E3-favoriten. Allt väl.
- I den näst senaste starten var vi uppe till Bergsåker och det gick ju bra. Det var då han tävlade barfota för första gången och var jättefin. Förmodligen blir det barfota runt om igen på lördag. Det är så Svante har tänkt i alla fall.

Underbyggda tips
Coin Perdu kommer obesegrad till Sundsvall på lördag och blir stor favorit till segern i hingstarna och valackernas final (V75-6). Global Un Poco, Van Kronos och Capitol Hill är de övriga i kvartetten av Båths finalister som bildar den grå massan bakom storfavoriten.
Börje Andersson ingår i tipsredaktionen på Bergsåker. Sent söndag kväll lade han sista handen vid tipsen tillsammans med Magnus Burman och B-O Månsson.
- Coin Perdu (V75-6) och Roger Walmanns Dibaba i stonas E3-final (V75-3) blir spikarna i omgången. Båda är obesegrade. Det är helt enkelt så att vi inte hittar någon motivering till varför de ska förlora och det känns som rätt underbyggda tips. Båths häst kommer ju att förlora någon gång han också men kanske inte nu, det ska till något extra i så fall, säger Börje Andersson.
Många så kallade ”undantagshästar” har passerat revy under åren och Börje Andersson tycker sig ha ringat in en sådan i E3-favoriten Coin Perdu.
- Allt kan ju hända men vi har svårt att se att någon av de övriga har ett par tre sekunder dolda i sig som skulle kunna motivera en gardering. Han är startsnabb, travsäker och har ju varit helt strålande i starterna på slutet, säger Börje Andersson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.En av de finast..


Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.
En av de finaste prestationerna under dagen svarade Robert Berghs nyförvärv Nobel Amok för i Kalmarsundsstayern över 3140 meter.
Nobel Amok kom i Robert Berghs träning vid juletid i fjol och efter fem starter i år har valacken fått upp ångan på allvar i de två senaste och verkligen visat sig stark. Att det nu handlade om debut över tre varv spelade därför mindre roll.
Hästens stora problem har varit att han gärna vill inleda i passgång och springspåret man lottades till i Kalmar var bästa tänkbara.
- Det såg så bra ut att det bara kunde bli fel men nu klaffade verkligen allt. Det var totalt okört i mål, sa en nöjd Robert Bergh.
Som menade att ett spår fyra eller fem hade varit kallare för Nobel Amok.
- Det är klart att det var jättetacksamt att vi fick det där spåret eftersom han börjar i pass. Men får han bara de där extra meterna är han så förnuftig att han kliver ner i trav av sig själv. Jag kände att det var en talang när jag fick hästen i träning. Han har visat enorm styrka i loppen och det är en spännande häst att följa tycker jag, sa Bergh.

”Helt bortglömd”
I Kalmarsundspokalen för den högsta klassen blev det norskt i topp för andra året i rad i form av snart niofaldige miljonären B.B.S.Sugarlight.
Kevin Oscarsson hittade tredje utvändigt från bakspåret och brakade på genom den sista kurvan. En överlägsen seger sedan konkurrenterna kört lite för fort i täten.
- Han har tävlat mot världseliten på slutet där han inte lyckats och var ju helt bortglömd av spelarna i dag. Jag sa till Kevin att bara sitt ´i tredje-fjärde ytter och kör till slut så ska det bli göj! sa själaglade tränaren Fredrik Solberg.
Peter Untersteiner valde Harry Haythrow före B.B.S.Sugarlight i loppet. I stället blev det så att Kevin Oscarsson fick köra åttaåringen för första gången.

In Toto Sund efter paus
Stoeliten - Viola Silas lopp – vanns av femåriga In Toto Sund. Favoritskapet i loppet delades av Daniel Redéns häst och Indoor Voices - och positionerna fällde avgörandet.
Roger Walmanns häst fick harva utvändigt, medan In Toto Sund kunde runda till ledningen efter 500 meter för Kim Eriksson och sedan bestämma tempot. Ändå en stark insats med tanke på att stoet inte hade tävlat på två och en halv månad.
Toppspurt till tredjeplatsen av Geisha Sund som lade bort uppåt 30 meter på en galopp i starten.
Jätteöverraskningen Henning Lixarve var på väg mot seger från ledningen i klass II-loppet men fick ge sig på upploppet där utvändige Shorthanded Jag visade sig vara den tuffare. Petri Puro tränar och Peter Ingves satt i sulkyn.

Offensiven utslagsgivande
Joakim Lövgren körde till våldsamt 900 meter från mål från fjärde utvändigt med Iago Zon som snabbt tog sig upp utvändigt ledaren och sedan kunde ta över i början av upploppet.
En strong insats av hästen som höll till mål på trötta ben i bronsdivisionen, före starkt spurtande Stepping Spaceboy.
Det här var Iago Zons andra triumf i V75 i livet, den första kom i vintras i klass I.
I klass I-loppet hade storfavoriten Rushmore Face en sämre dag och i stället blev det Peter Untersteiners Sobel Conway som stack upp.
Sobel Conway fick gå för fullt i fjärdespår genom den sista kurvan och såg härligt moppig ut. Överraskningen Belong Life och Hanna Lähdekorpi spurtade mersmakande till andraplatsen.
I den avslutande silverdivisionen ledde krigaren Spitcam Jubb från start till mål för Kaj Widell. En skön revansch för tränaren Micael Broberg som trodde mycket på sin häst inför V75 i Östersund där det gick lite fel. Det var barfotabalansen som spökade då enligt tränare Broberg, som nu spikade på skor igen.
Utvändige Bravo Navarone hade grepp om Spitcam Jubb i början av upploppet men Brobergs häst höll farten bäst. Storfavoriten Tjacko Zaz reparerade en galopp i inledningen till en tredjeplats.
Sju rätt på V75 delade ut 276 928 kronor. På sex rätt blev utdelningen 1 321 kronor och femmorna blev värda 110 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Kalmar söndag 25 juni 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Kalmar söndag 25 juni 2017.


På senare år har Kalmar varit banan som bjudit in till stortrav med V75 på söndagen i midsommarhelgen.2017 är inget undantag och omg..


På senare år har Kalmar varit banan som bjudit in till stortrav med V75 på söndagen i midsommarhelgen.
2017 är inget undantag och omgången har berikats med en jackpot.
Stall Robert Bergh håller numera till på västkusten. På söndagen är Kalmar på östkusten utflyktsmålet med några av stallets hästar.
Nobel Amok har segrar tre gånger på fem starter sedan han kom till stallet. Femåringen provar 3140 meter för första gången men styrkan finns och han är den självskrivne favoriten i Kalmarsundsstayern (V75-3).
Senast forcerades Nobel Amok upp utvändigt ledaren i ett medeldistanslopp på Bjerke och vann lätt.
- Vi har tre hästar med på V75 och bästa chansen är Nobel Amok. Han har gjort allt rätt sedan han kom till oss och blir bara bättre och bättre. Senast var hästen riktigt bra och både läget med springspår och distans passar. Det ser bra ut på förhand, framförallt när Trot Kronos har blivit struken, säger Preben Sövik, försteman hos Robert Bergh.
Några chanser i övrigt på V75?
- Geisha Sund (V75-1) håller bra form och var jättefin näst senast. Gången efter blev det galopp, det var i voltstart, nu är det autostart igen och det gynnar henne och trots att det är täta starter och lång resa så kan hon vara med där framme. Re Doc (V75-7) håller toppform och har visat sig duga bra i Silverdivisionen. Kruxet den här gången är att han knappast tar sig till ledningen, den positionen gillar han högt och rent. Om man streckar trea-fyra hästar ska Re Doc med på kupongen. Uzo Josselyn (V75-6) har lite svårt med motivationen och möter för bra motstånd. Han jagar pengar, slutar Preben Sövik.

Fotnot: Första V75-start i Kalmar på söndagen är klockan 16.20.

Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Kalmar söndag 25 juni 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Kalmar söndag 25 juni 2017.


Indoor Voices (V75-1) levererar ständigt starka insatser och i sina senaste framträdanden har hon visat gnistrande form. Närmast kommer hon fr&ar..

Indoor Voices (V75-1) levererar ständigt starka insatser och i sina senaste framträdanden har hon visat gnistrande form. Närmast kommer hon från en strålande insats på Oslo-banan Bjerke där hon från positionen utvändigt utmanade det italienska toppstoet Shadow Gar ända till mållinjen.
- Hon har gjort jättefina lopp en längre tid nu och håller hon samma form på söndag hoppas jag att hon kan få vinna ett lopp igen, säger hästens tränare Roger Walmann.
Det är på nytt stoeliten som gäller för Indoor Voices och hon lottades till spår fem bakom startbilens vingar. Från spåret innanför startar värsta konkurrenten på förhand, In Toto Sund.
- Indoor Voices tål att göra rätt mycket själv i loppen. Naturligtvis inte varje gång men hon tål att göra en del jobb och jag hoppas att hon får sätta pricken över i den här gången. Som det såg ut senast har hon i alla fall formen på topp. Hon går inga hårda jobb mellan loppen men hon känns jättefin hemma så jag hoppas att hon ska vara lika bra igen.
Indoor Voices stallkamrat Raffinos är också med i loppet och startar med nummer sex. Hon har inte vunnit lopp i år på nio försök men även hon gör jämna och bra prestationer.
- Hon gick jättefint igen senast från ett dåligt spår och har väl samlat ihop för att få vinna ett lopp. Hon kanske ändå får svårt att sätta nosen först den här gången men jag tycker att hon är värd att ta med om man streckar på lite.

Läge för ledning
Ytterligare en Walmann-häst som sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp är femårige Talassio (V75-4). Han fick ett snällt lopp på innerspår i årsdebuten för en månad sedan och gick i mål som fastlåst med gott om krafter i behåll. Den här gången lottades han till ett fint fjärdespår bakom bilen.
- Nu har det blivit lite längre mellan loppen än vad jag hade tänkt mig men jag har kört lite hårdare jobb med honom och han känns väldigt fin. Läget är bra och skulle han komma till spets, vilket utgångsläget talar väldigt mycket för, kan han faktiskt räcka.
Gravity Falls (V75-5) gör också bra prestationer mest hela tiden. Senast gjorde fyraåringen en mycket stark upphämtning efter stor galopp.
- De gör alltid lite bättre prestationer efter galopp än vad de gör annars men jag tycker ändå att han har kommit lite i smygform och från sjundespår bör han gå felfritt. Det är väl en varning för honom i alla fall den här gången men han hamnar antagligen sist och då ska det mycket till för att runda alla.
Det är jackpot på V75 och 38 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. Vill man runda av midsommarhelgen med en storvinst kan det vara idé att ta Roger Walmanns hästar på allvar.

Ola Johansson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Kalmar söndag 25 juni 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Kalmar söndag 25 juni 2017.

Chrille Erikssons V75-tips till Kalmar söndag 25 juni 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Kalmar söndag 25 juni 2017.


Traditionsenligt avgörs midsommarhelgens V75-omgång i Kalmar. Lika traditionsenligt körs tävlingarna på söndag då alla mid..

Traditionsenligt avgörs midsommarhelgens V75-omgång i Kalmar. Lika traditionsenligt körs tävlingarna på söndag då alla midsommarfirare hunnit vila upp sig efter grodhopp, sillfrossa och kanske en skvätt starkt.
- Om det inte spöregnar kommer vi som vanligt att åka på ett traditionellt midsommarfirande i Sorunda. Sedan blir det säkert sill och bastu, säger Timo Nurmos.
Men det är inte för att prata midsommar som vi har ringt till Solvallatränaren. Vad vi vill veta är hur Tjacko Zaz (V75-7) mår efter Elitloppet, där han galopperade bort sig i försöket.
- Han gick jobb i måndags och allt verkar bara bra. Han har aldrig hoppat för oss tidigare så jag tror att galoppen senast var en tillfällighet. Han har i alla fall inte visat de tendenserna hos oss, varken före eller efter Elitloppet.
Amerikanske toppkusken John Campbell körde hästen för första gången senast. På lördag ska en annan världskusk, Johnny Takter, få chansen bakom femåringen för första gången.
- Ny kusk ska inte vara något problem. Johnny är rutinerad och hästen är jättefin att köra, som en bil.
Tjacko Zaz har endast knappa miljonen på vinstkontot och det betyder att han, sin höga kapacitet till trots, inte är uppe i den högsta V75-klassen än. När han nu går ut från ett idealiskt femtespår bakom startbilen i silverdivisionen blir han storfavorit.
- Jag hoppas att han är lika bra eller ännu bättre än i årsdebuten. Nu fick han visserligen inget lopp senast men han har ett lopp i kroppen och inför årsdebuten hade han inte gått snabbare än 1.25. Han har mest styrketränat och inte gått ett enda banjobb nu heller, men han känns mycket fin.

”Nu laddar vi för fullt”
Timo Nurmos låter även 2015 års Derbystovinnare Evin Boko (V75-1) göra resan till Kalmar. Sexåringen vann inget lopp på nio försök i fjol men har inlett årets säsong starkt.
- Hon hade inte många lopp bakom sig när hon vann Derbystoet och plötsligt var hon uppe i stoeliten, så förra året blev ett mellanår där hon fick skaffa sig mer rutin. Nu är hon ett år äldre och nu laddar vi för fullt.
Evin Boko vann senast efter en stark långspurt från tredje par utvändigt. Det var hennes tredje start i år. Gången innan blev hon femma i ett lopp som vanns av världstravaren Delicious U.S. och i årsdebuten knep hon tredjeplatsen bakom Indoor Voices och Raffinos, en duo som hon möter igen på söndag.
- Hon har varit fin i träningen hela tiden och inför senast hade hon bara fått snälla lopp. Vi är mycket nöjda med hästen och innerspår är bra. Hon är inte snabbast av alla men kan öppna ganska bra. Jag har ingen koll på motståndet men tror att hon kommer att göra ett bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol kom 7 841 personer till Kalmartravets största dag på året – V75-tävlingarna på söndagen i midsommarhelgen. Efter e..

I fjol kom 7 841 personer till Kalmartravets största dag på året – V75-tävlingarna på söndagen i midsommarhelgen.
Efter en period med högsommarvärme håller arrangörerna tummarna för att vädret ska hålla i sig över helgen.
- Det har varit fantastiska dagar här i Kalmar och vi hoppas så klart att vädret är med oss. Banan brukar vara duktiga på att få ihop det för publiken och det är oftast mycket folk som kommer, säger Fredrik Persson.
Trav i midsommartid och vi plockar fram en somrig bild: Fredrik Persson tillsammans med sin fixstjärna Viola Silas för några år sedan.
Stoet, som är inne på sitt elfte levnadsår, fick för någon månad sedan sitt tredje föl, en hingst efter Maharajah.
Viola Silas nya boende är Menhammar stuteri på Ekerö utanför Stockholm.
På gården i Fågelmara tränar Fredrik Persson för dagen 35 hästar. En av dem - Ultra Bright - laddas mot Stochampionatet på Axevalla i juli.
- Ultra Bright känns ju jättefin i uppladdningen så det blir inget lopp för henne förrän i kvalen till det loppet, säger Persson.

"Det blev fel senast"
På söndagen selar stallet ut åtta hästar – tre hästar är med på V75.
På frågan om bästa chansen på söndagen kommer ett snabbt svar.
- Det har Farmer Jack (V75-5). Han känns laddad i träningen så jag tror att han håller toppform.
Femårige valacken Farmer Jack är dokumenterat startsnabb och lottades till ett passande fjärdespår i klass I-försöket. I den senaste starten var han hårt betrodd på V75 på Mantorp men blev överflyglad från sitt innerspår och slutade femma.
- Det blev lite fel för honom senast på Mantorp. Banan var dålig efter regn och han kunde inte få ut sin aktion som han skulle. Jag fick faktiskt sitta och hålla i honom hela loppet så att han inte skulle galoppera. Men han har varit jätteduktig i alla lopp han gjort före den starten. Startsnabbheten är en viktig egenskap men han har ett bra löphuvud också tycker jag. En häst med bra kapacitet.
Vad händer när bilen lämnar fältet?
- Jag laddar iväg med honom och försöker ta ledningen. Jag tror han går bäst i den positionen också. Han måste med på kupongen. En bra chans vill jag kalla det.
Farmer Jack har svarat bra på barfotakörning i sina fyra senaste starter. Vad blir det för balans på söndag?
- Det blir barfota runt om igen.
…och stallets näst bästa chans på V75?
- Det är nog Cingvar T.T (V75-3). Han har varit lite sen i utvecklingen men har varit väldigt duktig i år. Tyvärr är hästen osäker och har en liten akilleshäl i starten. Nu när han fick spår fyra är det en rätt så stor galopprisk.
Loppet är Kalmarsundsstayern över dryga tre kilometer. Något som passar?
- Ja, distansen går han bra på. Inga problem. Så går han iväg kan han vara en outsider. Men det är inget hetare bud som Farmer Jack.
…och då blev lovande fyraåringen Monark Newmen (V75-7) tredje bästa chansen. I den senaste starten slutade han trea i Kungapokalens final mitten av maj.
- Han har inte startat sedan dess och nu blev ju motståndet stenhårt. Dessutom fick vi ett åttondespår bakom bilen. Han ska vara som bäst i september och jag laddar honom mot derbyt. Jag ser loppet som ett led i matchningen, det kan vara bra att få komma ut och känna på lite tufft motstånd.
Hur långt sträcker sig dina förhoppningar?
- Jag begär egentligen ingenting den här gången. Det viktigaste är att han går som fortast på upploppet. Hästen känns annars jättefin i träningen. Körde 1.19 med honom i förra veckan inne på banan i Kalmar. Han har väl inte hundraprocentig form men känns fin, slutar Fredrik Persson.

Fotnot: Första V75-start på söndagen är den vanliga, klockan 16.20. Det är jackpot på V75 med 38 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


I fjol kom 7 841 personer till Kalmartravets största dag på året – V75-tävlingarna på söndagen i midsommarhelgen. Efter e..

I fjol kom 7 841 personer till Kalmartravets största dag på året – V75-tävlingarna på söndagen i midsommarhelgen.
Efter en period med högsommarvärme håller arrangörerna tummarna för att vädret ska hålla i sig över helgen.
- Det har varit fantastiska dagar här i Kalmar och vi hoppas så klart att vädret är med oss. Banan brukar vara duktiga på att få ihop det för publiken och det är oftast mycket folk som kommer, säger Fredrik Persson.
Trav i midsommartid och vi plockar fram en somrig bild: Fredrik Persson tillsammans med sin fixstjärna Viola Silas för några år sedan.
Stoet, som är inne på sitt elfte levnadsår, fick för någon månad sedan sitt tredje föl, en hingst efter Maharajah.
Viola Silas nya boende är Menhammar stuteri på Ekerö utanför Stockholm.
På gården i Fågelmara tränar Fredrik Persson för dagen 35 hästar. En av dem - Ultra Bright - laddas mot Stochampionatet på Axevalla i juli.
- Ultra Bright känns ju jättefin i uppladdningen så det blir inget lopp för henne förrän i kvalen till det loppet, säger Persson.

"Det blev fel senast"
På söndagen selar stallet ut åtta hästar – tre hästar är med på V75.
På frågan om bästa chansen på söndagen kommer ett snabbt svar.
- Det har Farmer Jack (V75-5). Han känns laddad i träningen så jag tror att han håller toppform.
Femårige valacken Farmer Jack är dokumenterat startsnabb och lottades till ett passande fjärdespår i klass I-försöket. I den senaste starten var han hårt betrodd på V75 på Mantorp men blev överflyglad från sitt innerspår och slutade femma.
- Det blev lite fel för honom senast på Mantorp. Banan var dålig efter regn och han kunde inte få ut sin aktion som han skulle. Jag fick faktiskt sitta och hålla i honom hela loppet så att han inte skulle galoppera. Men han har varit jätteduktig i alla lopp han gjort före den starten. Startsnabbheten är en viktig egenskap men han har ett bra löphuvud också tycker jag. En häst med bra kapacitet.
Vad händer när bilen lämnar fältet?
- Jag laddar iväg med honom och försöker ta ledningen. Jag tror han går bäst i den positionen också. Han måste med på kupongen. En bra chans vill jag kalla det.
Farmer Jack har svarat bra på barfotakörning i sina fyra senaste starter. Vad blir det för balans på söndag?
- Det blir barfota runt om igen.
…och stallets näst bästa chans på V75?
- Det är nog Cingvar T.T (V75-3). Han har varit lite sen i utvecklingen men har varit väldigt duktig i år. Tyvärr är hästen osäker och har en liten akilleshäl i starten. Nu när han fick spår fyra är det en rätt så stor galopprisk.
Loppet är Kalmarsundsstayern över dryga tre kilometer. Något som passar?
- Ja, distansen går han bra på. Inga problem. Så går han iväg kan han vara en outsider. Men det är inget hetare bud som Farmer Jack.
…och då blev lovande fyraåringen Monark Newmen (V75-7) tredje bästa chansen. I den senaste starten slutade han trea i Kungapokalens final mitten av maj.
- Han har inte startat sedan dess och nu blev ju motståndet stenhårt. Dessutom fick vi ett åttondespår bakom bilen. Han ska vara som bäst i september och jag laddar honom mot derbyt. Jag ser loppet som ett led i matchningen, det kan vara bra att få komma ut och känna på lite tufft motstånd.
Hur långt sträcker sig dina förhoppningar?
- Jag begär egentligen ingenting den här gången. Det viktigaste är att han går som fortast på upploppet. Hästen känns annars jättefin i träningen. Körde 1.19 med honom i förra veckan inne på banan i Kalmar. Han har väl inte hundraprocentig form men känns fin, slutar Fredrik Persson.

Fotnot: Första V75-start på söndagen är den vanliga, klockan 16.20. Det är jackpot på V75 med 38 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se