Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!


Sverige och Norge drabbar samman ett par gånger per år i travet och på lördagen var det dags för Unionskampen – landskampen so..


Sverige och Norge drabbar samman ett par gånger per år i travet och på lördagen var det dags för Unionskampen – landskampen som avgjorts varje vår sedan 2008.
Momarkens travbana i Mysen några mil söder om Oslo var skådeplatsen för lördagens tävlingar och bäst av alla lyckades Björn Goop med ett fyrtal på V75.
I början av året fick stall Goop in amerikafödda Dizzy Broad i träning, som efter tävlande i USA som två- och treåring kom till Sverige och sedan testades i Danmark.
Ett sto på väg i avel som tänder till när hon testas en sista gång som tävlingshäst. Vi har hört det förr...
Femåriga Dizzy Broad imponerade enormt för Björn Goop den här lördagen när hon lyftes ut i spåren på den sista bortre långsidan och blåste förbi fältet i stoloppet. Allt inom ett par hundra meter.
Dizzy Broad var helt överlägsen i loppet och tog nu första segern i femte starten för nye tränaren efter att ha testats ett par gånger i silverdivisionen på slutet.
- Jag har kört snällt med henne många gånger och nu gick hon barfota runt om för första gången. Jag tyckte att det drev så bra för henne. Det hade gått ganska fort och just i det läget började konkurrenterna att ta upp och då valde jag att attackera.

”Ett sista försök”
Goop kunde inte så mycket om stoets bakgrund när hästen kom till gården i Kil. Ägarna ville testa Dizzy Broad en sista gång på banan.
- Jag fick hästen för att vi skulle göra ett sista försök med henne - annars skulle hon bli fölmärr här om någon månad. Hon har fått psyket tillbaka och blivit modigare och modigare. Vi får väl se då, om hon fortsätter eller inte, sa Goop.

Inledde med Heartbreaker
Karlstadtränaren inledde sitt fyrtal med att vinna med favoritspelade Heartbreaker V.S.
I inledningen av silverloppet kubbades innerspårets Clemenza Am och Lutfi Kolgjini och Johan Untersteiner bakom Broadway Apollo.
När det mesta lugnat ner sig satte Björn Goop av mot täten på den första långsidan och lät favoriten landa lite försiktigt utvändigt ledaren. Clemenza Am stretade emot föredömligt men fick ge sig mot den starke uppvaktaren på utsidan som även höll undan för spurtande Evil Enok M.E.
- Heartbreaker tog fram skallen på upploppet och gav sig inte vilket är en av hans storheter, sa Björn Goop.
Stall Goops Farouk B.R. var omgångens mest spelade häst i klass I-loppet och kördes till ledningen efter en bit. 56-procentaren fick bestämma där framme (1.17 första varvet) och blev överraskande hårt utmanad av i rygg gående Clint Classic och fick sträcka på sig den sista biten.

”Sprang och slirade”
Den fjärde segern kom med Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz i dagens huvudlöpning Steinlagers Äreslöp.
Lutfi Kolgjini drog hårt i ledningen sista varvet i sprinterloppet med Quick Fix. Björn Goop hade vid det laget sett till att runda fram till dödspositionen. Genom den sista kurvan vek Goop ner i rygg på Kolgjinis häst och var förbi knappa hundra meter från mål med Sir Ratzeputz.
Goop berättade att förhållandena inte hade varit de bästa för Timo Nurmos springare.
- Han sprang ju barfota och den sista halvtimmen har det frusit lite. Så han sprang faktiskt och slirade lite, sa dagens man på Momarken.

Solvalla nästa
Trond ”Bullern” Andersen har tränat många fina hästar hemma i Norge genom åren. Sexårige Floris Baldwin är en käck sak som visade fin moral i klass II-loppet för körande Kristian Malmin.
Ett stallskrik som skulle till ledningen och leda runt om sades det på förhand. Och så blev det också, en seger som bärgades trots elakt tryck.
- Frodes häst blev lite ”hissig” (het) på utsidan men han svarade riktigt bra när jag tryckte på gasen på upploppet. Nu ska vi till Solvalla och försöka slå dem där också, sa Kristian Malmin, syftande på V75-finalerna i Stockholm i början av april
I kallblodsloppet galopperade många av de betrodda bort sig och segern gick Will Prinsen med Åsbjörn Tengsareid i sulkyn. Fjolårets derbyvinnare i Norge kördes till ledningen 1300 meter från mål och var så kraftfull att hästen säkert hade haft chans oavsett hur loppet hade gestaltat sig. Anders Wolden Lundström tränar femåringen.

6-5 till Sverige
Omgången avslutades med en helsvensk kamp. Johan Untersteiner släppte ifrån sig ledningen med Pastore Bob i långloppet då Lutfi Kolgjini körde till med Rushmore Face och gick med i rygg på den hårddragande konkurrenten. Upploppet ner duellerades det och Pastore Bob kunde knappt men säkert ta sin andra raka seger i bronsdivisionen inom loppet av två veckor.
Samtliga elva lopp under dagen ingick i landskampen och Sverige vann med 6-5.
Dryga 11 000 rader hittades med alla rätt. Sju rätt på V75 betalade 4 128 kronor, sex rätt 37 kronor medan utdelningen för fem uteblev och omvandlas till en jackpot på Mantorp nästa lördag med potentiella 43 miljoner till en ensam vinnare.

Mikael Wikner, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Momarken lördag 17 mars 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Momarken lördag 17 mars 2018.


Lördagens V75-tävlingar avgörs i Norge på Momarkens travbana några mil söder om Oslo. 54-årige Frode Hamre har toppat tr&a..


Lördagens V75-tävlingar avgörs i Norge på Momarkens travbana några mil söder om Oslo.
54-årige Frode Hamre har toppat tränarligorna i vårt västra grannland de senaste åren och ställer upp med fyra av stallets hästar i Unionskampen.
Hamre intervjuades via telefon i travutsändningen i TV12 på fredagseftermiddagen där frågor ställdes om bland annat vädret.
Med stallet i Sandefjord bara några mil från lördagens V75-bana Momarken har Frode Hamre bra koll på väder och vind.
- Det är superfina förhållanden där jag håller till, med tre-fyra minusgrader i dag och en sol från klarblå himmel. Det här ska fortsätta i flera dagar också och så det lär bli väldigt fint på Momarken. Jag antar att banan blir väldigt bra och att man kan köra hästarna utan skor, sa den norske tränaren som också kör sina hästar själv i de fyra V75-loppen.

”Hon är under utveckling”
V75-3 är klass II-loppet på kupongen. Ett lopp över medeldistans med bilstart där Frode Hamre drog ett tråkigt sjundespår med Normandie Royal.
Det fyraåriga stoet slåss mot äldre hingstar och valacker men tränaren känner sig inte slagen för det.
- Hon möter så klart bättre hästar nu än vad hon gjort på länge, men samtidigt är hon under utveckling. Hon är ett av de bättre fyraåriga stona i Norge och det känns som att vi har en häst som håller toppform. Stämmer det bara i loppet så har hon absolut chans att vinna.
Normandie Royal har vunnit tre lopp på fyra starter i år.
- Hon har tävlat väldigt bra och har vunnit två V65-lopp i år. Senaste gången vann hon från utvändigt ledaren på Forus och gjorde det väldigt bra. Då gick hon barfota runt om för första gången och med rycktussar och vi provar det igen. Hästen är väldigt stark och fin. Hon gick ett jobb i tisdags morse inne på Jarlsbergs travbana efter1.18 full väg på ett väldigt fint sätt. Så det är nog min chans att vinna V75 på Momarken, säger Frode Hamre.
Frode Hamre om sina övriga V75-hästar…
- N.Y. Diamond In The Sky (V75-2) håller toppform men är helt beroende av att springa i ryggar så länge som möjligt. Hon har en väldigt bra speed. Vi hoppas att det blir lite tempo under vägen och som ni känner till är det ett väldigt långt upplopp på Momarken. Men vi måste ha tur för att vinna från tillägg. Kanske byter vi till ett norskt huvudlag men jag tror inte att det gör så stor skillnad. En tredje-fjärdeplats?
- Promo Kemp (V75-5) fick ett dåligt spår och går upp en klass. Han var väldigt fin då han vann på Bjerke på en 14-tid i den senaste starten men jag vet egentligen inte vad som måste till för att han ska vinna. Jag har ingen feeling alls för att det ska kunna gå vägen. När jag såg några av motståndarna blev jag inte glad. Extra Fudge, Code Bon, Farouk B.R. och Gute Band är alla riktigt bra hästar, säger Frode Hamre.
- Bruno Di Quattro (V75-6) har spår ett och är seg ut och lär bli överflyglad. Men han lär ju få ett fint lopp i alla fall. Han kan avsluta fort med rätt lopp men jag har svårt att se honom vinna då det är raska hästar han möter. Inga ändringar.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Momarken lördag 17 mars 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Momarken lördag 17 mars 2018.

V75-system och V75-tips till Momarken lördag 17 mars 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Momarken lördag 17 mars 2018.

Chrille Erikssons V75-tips till Momarken lördag 17 mars 2018

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Momarken lördag 17 mars 2018.


Efter tävlingar i franska Caen på fredagen börjar Björn Goop leta sig till Momarken för lördagens V75-tävlingar. Unionskampe..


Efter tävlingar i franska Caen på fredagen börjar Björn Goop leta sig till Momarken för lördagens V75-tävlingar. Unionskampen är den svensk-norska travdagen som körts sedan 2008.
I år kryddas anrättningen med en jackpot där en ensam vinnare med sju rätt kan kamma hem 45 miljoner kronor.
Björn Goop deltar med tre egentränade hästar i omgången. Heartbreaker V.S. i V75-1 och Farouk B.R. i V75-5 blir spelfavoriter och stallmannen Anton Sverre har svårt att skilja dem åt chansmässigt.
Femårige hingsten Farouk B.R. var tapper vid spetssegern för Sandra Eriksson i loppet V75 Lärlingschampion på Solvalla för några veckor sedan och har chans på ledningen igen.
- Ja, hästen svarade för en ruskigt bra insats senast och jag trodde inte att han skulle stå in i mål efter den öppningen. Faktiskt så hade hästen även lite krafter kvar också, säger Anton Sverre.
Håller formen i sig?
- Han känns fortsatt fin i träningen och visade senast att han är snabb från start. Det ser ut som en bra chans även om jag har lite dålig koll på motståndet.
Favoritspelad blir också Heartbreaker V.S. i den inledande silverdivisonen (V75-1) som gav favoriten Master Crowe en match i den senaste starten. Vad säger ni om den hästen?
- Heartbreaker V.S. svarade för en mycket stark insats då. Han är säkert lika bra igen och han är bra för klassen. Han kan vara lite osäker från start och i hans fall gör spåret inte så mycket. Han ska räknas med segerchans och vi ändrar inget, säger Anton Sverre i stall Goop.
V75-2 är ett stolopp där ni ställer upp med Dizzy Broad. Hon ställs med 20 meters tillägg i loppet.
- Hon håller en stabil form. Nu möter hon bara ston vilket är ett plus och får hon bara ett rygglopp på sin väg fram kan hon säkert sluta ganska långt framme igen. Vad jag vet är det inga ändringar på gång.

”Hästen är i kanonform"
Dagens huvudlöpning är Steinlagers minneslopp (V75-6) och gulddivisionen där Timo Nurmos överlåter en Sir Ratzeputz i toppform till Björn Goop.
Sir Ratzeputz blir storfavorit i loppet och Andreas Lövdal i Timo Nurmos stall säger så här om chanserna:
- Hästen är i kanonform och han tränar bra. Det finns inte så mycket att säga utan att han ska ha en bra chans om det löser sig. Momarkens upplopp kommer att gynna honom. Han tävlar med samma utrustning och balans som senast, säger Andreas Lövdal.

Kanal 75


Lördagshästen, Sedelpressen, Heders-Harry. Kärt barn har många namn. Harry Haythrow (V75-6) har visat att det finns fler sätt att bli ..

Lördagshästen, Sedelpressen, Heders-Harry. Kärt barn har många namn.
Harry Haythrow (V75-6) har visat att det finns fler sätt att bli folkkär än genom att stapla segrar.
2010 gjorde den då fyraåriga valacken debut i travets elitserie. Året efter påbörjades en historisk svit som skulle komma att sträcka sig fyra år framåt. Totalt blev det 69 raka V75-starter – fortfarande ett överlägset rekord.
Sviten må ha brutits 2015 men Harry Haythrow har fortsatt att synas i tv-rutan på lördagar.
I dag stoltserar den amatörtränade hästen med 99 starter i elitserien och hittills har det blivit 39 pallplatser varav nio segrar. I 74 av de 99 starterna har han kommit på pengaplacering, därav smeknamn som ”bankomaten” och ”sedelpressen”.
Den största prischecken på 220 000 kronor bärgades 2013 när Harry Haythrow slutade tvåa bakom On Track Piraten i Müllers Memorial på Jägersro, förhandsfavorit var Commander Crowe. Dessutom har det blivit flera segercheckar i guldivisionen, senast 2016.
Till dags dato har Johnny Johanssons adept sprungit in drygt 4,7 miljoner kronor av vilka 4 177 500 kronor är från V75-starter.

Gett plus på liret
Även för spelarna har Harry Haythrow varit bra för plånboken. Flera gånger har Halmstadshästen segrat när han har varit uträknad vilket gett höga vinnarodds, som högst 32,88 gånger pengarna.
Faktum är att hade man spelat hundra kronor varje gång han har startat på V75 hade man gått drygt 2000 kronor plus.

”Var en fröjd att köra”
Harry Haythrow är inne på sitt sista år på tävlingsbanan men är fortsatt löpsugen och högaktuell på V75. I årsdebuten i början av mars blev det nytt personbästa över medeldistans, 1.13,5.
Nu laddar han som bäst inför karriärens nästa milstolpe.
I Steinlagers Äreslöp, gulddivisionen, på norska Momarken gör veteranen sin 100:e start i V75. Ett sprinterlopp där Harry Haythrow lottats till åttondespår.
- Jag ser fram emot starten på lördag med tillförsikt då Peter Untersteiner tyckte att Harry var en fröjd att köra senast. Hade det inte gått bra hade det varit hans sista start. Han är uppåt i form vilket lördagens träning visade, hälsar tränaren Johnny Johansson.

Gina Söderlund, Kanal 75


Lördagshästen, Sedelpressen, Heders-Harry. Kärt barn har många namn. Harry Haythrow (V75-6) har visat att det finns fler sätt att bli ..

Lördagshästen, Sedelpressen, Heders-Harry. Kärt barn har många namn.
Harry Haythrow (V75-6) har visat att det finns fler sätt att bli folkkär än genom att stapla segrar.
2010 gjorde den då fyraåriga valacken debut i travets elitserie. Året efter påbörjades en historisk svit som skulle komma att sträcka sig fyra år framåt. Totalt blev det 69 raka V75-starter – fortfarande ett överlägset rekord.
Sviten må ha brutits 2015 men Harry Haythrow har fortsatt att synas i tv-rutan på lördagar.
I dag stoltserar den amatörtränade hästen med 99 starter i elitserien och hittills har det blivit 39 pallplatser varav nio segrar. I 74 av de 99 starterna har han kommit på pengaplacering, därav smeknamn som ”bankomaten” och ”sedelpressen”.
Den största prischecken på 220 000 kronor bärgades 2013 när Harry Haythrow slutade tvåa bakom On Track Piraten i Müllers Memorial på Jägersro, förhandsfavorit var Commander Crowe. Dessutom har det blivit flera segercheckar i guldivisionen, senast 2016.
Till dags dato har Johnny Johanssons adept sprungit in drygt 4,7 miljoner kronor av vilka 4 177 500 kronor är från V75-starter.

Gett plus på liret
Även för spelarna har Harry Haythrow varit bra för plånboken. Flera gånger har Halmstadshästen segrat när han har varit uträknad vilket gett höga vinnarodds, som högst 32,88 gånger pengarna.
Faktum är att hade man spelat hundra kronor varje gång han har startat på V75 hade man gått drygt 2000 kronor plus.

”Var en fröjd att köra”
Harry Haythrow är inne på sitt sista år på tävlingsbanan men är fortsatt löpsugen och högaktuell på V75. I årsdebuten i början av mars blev det nytt personbästa över medeldistans, 1.13,5.
Nu laddar han som bäst inför karriärens nästa milstolpe.
I Steinlagers Äreslöp, gulddivisionen, på norska Momarken gör veteranen sin 100:e start i V75. Ett sprinterlopp där Harry Haythrow lottats till åttondespår.
- Jag ser fram emot starten på lördag med tillförsikt då Peter Untersteiner tyckte att Harry var en fröjd att köra senast. Hade det inte gått bra hade det varit hans sista start. Han är uppåt i form vilket lördagens träning visade, hälsar tränaren Johnny Johansson.

Gina Söderlund, Kanal 75


Han brukar kallas ”Världens bästa dalahäst”. Det är ett bra epitet på Rättviks stolthet On Track Piraten. Tio å..

Han brukar kallas ”Världens bästa dalahäst”. Det är ett bra epitet på Rättviks stolthet On Track Piraten. Tio år gammal är han fortfarande en maktfaktor i högsta klassen och det demonstrerade han när han stegade förbi dunderfavoriten Zenit Brick över upploppet i gulddivisionen.
- Jag hade lite flyt den här gången och fick ett smörlopp i rygg på Zenit Brick. Han travade inte riktigt 100 så jag var lite orolig, men han tog sig samman på upploppet och lyckades slå sig förbi sista biten. Det var häftigt! sa Hans R Strömberg.
Det var karriärens andra seger i Eskilstuna för On Track Piraten. Som treåring vann han E3 Revanschen på den sörmländska banan.
- Jag kommer såväl ihåg det loppet. Det var hans genombrott och då jag förstod att det här är något extra. Sedan dess har det hänt en hel del. Han är en fantastisk individ som bara levererar, sa Strömberg om sin enastående springare som vunnit 39 lopp och närmar sig 16 miljoner kronor insprunget.

Kvalité för derbyt
Lightningsky stod för dagens sportsliga prestation när han trots en ursinnig öppning, i vilken han tvingades släppa ifrån sig ledningen, hade ork och mod att komma igen och avgöra till överlägsen seger.
- Det finns kvalitéer i den här hästen som gör att han kanske, kanske kan vara med första helgen i september, sa tränaren Reijo Liljendahl och syftade på fyraåringarnas största lopp, Svenskt Travderby.
Även Mats Rånlunds Olle Rolls imponerade stort när han efter kort startgalopp och ett lopp i tredje par utvändigt spurtade hem sin sjätte raka seger tillsammans med Peter Ingves.
- Jag har ju känt att han i princip aldrig blir trött så jag förstod tidigt att det skulle räcka en bit. Hur långt beror på hur långt farten räcker för han har inte så långa ben, men än så länge har det räckt bra, sa hästens tränare Mats Rånlund.

Rundade av tävlingskarriären med seger
Dagens svepning stod storskrällen Dealwithakiss (V75-2) för. Körande Claes Sjöström kastade loss från kön ut på slutrundan och sedan det femåriga stoet pressat sig till ledningen in i slutkurvan sprintade hon ifrån motståndet till överlägsen seger.
- Jag är så otroligt glad. De betyder så mycket de här hästarna. Det har strulat lite under vintern och hon har inte fått ut allt, men i dag visade hon verkligen hur bra hon är, sa Kajsa Ljunghager med glädjetårarna rinnande nerför kinderna, innan hennes sambo tillika hästens tränare David Persson fyllde i.
- Hon är så här bra! I dag kunde vi köra utan skor och utan skydd och det gav en jäkla effekt.
Tanken var att Dealwithakiss skulle ha gått till avel efter förra starten men att hästen fick göra ett lopp till gav jackpot.
- Det är fantastiskt att hon får avsluta såhär. Som tränare vill jag starta henne mer men hon kommer få en fantastisk karriär i avelsboxen, sa David Persson.

Framtidsnamn
För övrigt noterades att…
…V75 inleddes med en favoritseger. Efter en resa utvändigt ledaren kunde Globalsatisfaction till slut ta en säker seger i Håkan ”Hockey” Erikssons lopp. Den sexåriga hingsten tränas av Timo Nurmos.
…Henriette Larsen är ett namn att lägga på minnet. I lärlingsloppet körde hon ett taktiskt lopp i ryggar med Peter Untersteiner-tränade Staro Ivy Leauge. På upploppet satsade ekipaget allt och kunde spurta ner Ellieann.
- Det blev lite längre fram till slut än vad jag hoppas på men han gick hela vägen och var suverän, sa segerkusken efteråt.
…Ulf Ohlsson blev segerrikast denna lördag med tre fullträffar. Han satte även punkt för V75-omgången tillsammans med favoriten Sir Q.C som Catarina Lundström tränar.
... sju rätt på V75 betalade 15 462 kronor och att sex rätt belönades med 96 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång på Momarken då en ensam jackpotvinnare kan håva in minst 45 miljoner kronor.

Kanal 75


Johan Untersteiners hästar har hunnit vinna 17 lopp och passerat två miljoner kronor insprunget sedan årsskiftet. Som kusk har Halmstadsonen f&..

Johan Untersteiners hästar har hunnit vinna 17 lopp och passerat två miljoner kronor insprunget sedan årsskiftet. Som kusk har Halmstadsonen fått vända upp för segerdefilering 19 gånger, varav fyra gånger under torsdagskvällen på Åby.
- Det gick bra både för mig som kusk och för stallet, så vi hade en väldigt bra dag i leran, säger Johan Untersteiner och fortsätter:
- Det är så klart kul att det rullar på och fungerar, trots att vi inte har startat de bästa hästarna än. Jag ser fram emot våren för här finns många spännande ämnen att plocka fram ur ladorna.
Stallets starkast lysande stjärna, fjolårets derbyvinnare Cyber Lane, mår prima och gör årsdebut inom kort.
- Han har skött vinterträningen bra och målsättningen är att han ska komma ut i slutet av april, så får vi se vart det bär iväg sedan.
Cyber Lane tillhör hästarna det pratas om inför kommande inbjudningar till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
- Inget är bestämt utan vi tar några starter först så får vi se hur han fungerar hästen, men jag är mer än nöjd med hur han sköter träningen och ser fram emot säsongen väldigt mycket.
En yngre förmåga som Johan Untersteiner också spår en ljus framtid är fyraårige USA-importen I of a Tiger Ås. I fjol tampades hästen i den nordamerikanska kulltoppen och han sprang in över en miljon kronor på ett bräde när han vann finalen av New York Sire Stakes i oktober.
- Det är en väldigt trevlig häst som kommer från en fin säsong i USA, så vi siktar väl på Kungakannan och Sprintermästaren med honom.

Kan ta fjärde årssegern
Även om de riktiga kanonerna fortfarande får hålla sig hemma i ladan kan Johan Untersteiner få en trevlig lördag i Eskilstuna. Han gör resan till den sörmländska banan med två egentränade hästar och mest tror han på Gute Band i den sista avdelningen. Sexåringen har startat tätt i år och vunnit tre av fem starter. Senast vann han mycket enkelt från ledningen.
- Han kändes väldigt fin tycker jag. Faktum är att han gjorde en bra prestation veckan innan på ”Jägers” också men då var han entömt. Vi gjorde lite småändringar i bett och huvudlag senast och det föll väl ut. När vi kunde glida till ledningen blev han spikrak och vann väldigt enkelt.
Någon ledning lär det inte bli den här gången då Guta Band lottades till startnummer 10. Men utgångsläget får inte Johan Untersteiner att tappa modet.
- Han går inte ett dugg sämre bakifrån. Det klart att om någon av favoriterna skulle komma till ledningen och det blir lite får långsamt tempo så blir det långt fram, men hästen är i bra ordning och jag tror på en fin insats.
Väderleken ställer till det för banarbetarna och det är svårbedömt om det går att köra med valfri balans i Eskilstuna. Det har emellertid ingen stor betydelse för Gute Band.
- Det är en häst som jag tror är allra bäst barfota men han har vunnit sina lopp med skor nu så det är absolut ingen katastrof om det blir skor.

”Kan liksom inte backa”
Going Popp (V75-2) gör tredje starten för Johan Untersteiner. Den första vann hon och senast höll hon starkt till andraplatsen.
- Hon har gjort två väldigt fina prestationer. Dödens som hon fick senast är knappast hennes favoritposition men hon kunde ändå kriga sig till ett andrapris. Nu har vi ett dåligt läge men man kan liksom inte backa i ett 15-hästarslopp när man har bricka 8. Det klart att det är risk för vingel igen men hästen har fin form om det löser sig med positionerna. Hon kommer gå med jänkarvagn för första gången i min regi. Hon vann med skor i Kalmar så jag tror inte att det är någon jättesensation om hon måste gå med skor. Jag tycker att hon är en outsider, värd ett streck om man tar med fyra-fem stycken.

”Slåss bland de tre”

Johan Untersteiner kör också en intressant häst åt pappa Peter Untersteiner.
- Stay Alert (V75-1) gick godkänd senast i skymundan men blev lite vass under vägen så nu byter vi till halvstängt huvudlag istället för helstängt. På pappret är det kanske inte den bästa silverdivision som har körts så från ett roligt läge (spår 9) tycker jag att han ska kunna vara med och slåss bland de tre.

Ola Johansson, Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Eskilstuna lördag 10 mars 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Eskilstuna lördag 10 mars 2018.

Chrille Erikssons V75-tips till Eskilstuna lördag 10 mars 2018

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Eskilstuna lördag 10 mars 2018.

V75-system och V75-tips till Eskilstuna lördag 10 mars 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Eskilstuna lördag 10 mars 2018.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se