Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!


Axevalla står inför sin största helg för året med trav i dagarna tre. Det omåttligt populära trippeltravet börjar p&a..


Axevalla står inför sin största helg för året med trav i dagarna tre. Det omåttligt populära trippeltravet börjar på fredag och sedan är det V75 lördag och söndag som även kulminerar med Stochampionatet. För hemmatränaren Ulf Stenströmer är det förstås årets höjdpunkt.
- Det är en fantastiskt trevlig helg. Du kan ju fråga Solvalla-tränarna vad Elitloppet betyder för dem. Och fråga Jägersro-tränarna vad derbyhelgen betyder för dem. Samma sak är det för oss Axevalla-tränare. Det är ju det största som händer under året, säger Ulf Stenströmer.
- Vi har tradition att vi även i år bjuder på mat och dryck hela helgen till våra hästägare. På fredag åker grillen fram, om man nu får grilla, och sedan brukar min mor stå för matlagningen de andra dagarna. Det blir potatissallad och kallskuret och det brukar gå åt några hundra portioner. Det är roligt att få bjuda igen hästägarna och det brukar vara väldigt trevligt.

Laddar upp med Elfsborg - Hammarby
När vi når tränare Stenströmer måndag eftermiddag har han redan börjat uppladdningen inför storhelgen. Han är sedan många år ett stort fan av Hammarby och är på väg till Borås för att se sitt älskade Bajen spela.
- Jag skulle egentligen åka till Mantorp där jag har två starthästar i kväll. Men personalen sa att de klarar sig själva och ville absolut att jag skulle åka till Borås och se matchen istället. Jag har hästägare och vänner som brukar bjuda ner mig till den här matchen varje år. Så det blir Elfsborg mot Hammarby och innan dess äter vi en bit mat på en jättebra restaurang som en tidigare hästägare till mig har. Sedan ska vi se på när Hammarby förnedrar Elfsborg, ha, ha. Jag brukar vara flabbig innan men efteråt är det mest de som hånar mig när Elfsborg har vunnit. Fast i år har jag bra feeling, säger Stenströmer.

"Spårlottningen var en riktig kalldusch"
Han har 34 hästar i träning och selar ut tio av dem fredag, lördag och söndag. En av dem är stallets bästa häst, Handsome Brad, som har vunnit fem lopp i år på åtta starter och totalt har sprungit in drygt 1,4 miljoner kronor. Senast gjorde hästen ett topplopp som tvåa i V75 på nya rekordet 1.10,5.
- Stallet har toppform och hästarna går som skållade troll. Men det var en riktig kalldusch när jag fick se startspåren. Nästan alla våra hästar har fått sämsta tänkbara spår. Och läget med spår tolv för Handsome Brad i Silverdivisionen är riktigt tufft, där blev jag väldigt besviken, säger Stenströmer.

"Har varit fantastiskt bra hela året"
- Handsome Brad (V75-6) gjorde en ruggig prestation senast. Det var fantastiskt att han orkade kämpa så. Jag hade hoppats att han skulle få ledningen men Johan hade deklarerat rätt så tydligt att han skulle köra i ledningen och det får man acceptera. Fast jag tror nog att han ångrade sig efteråt men alla kör sin häst.
- Min har haft kanonform en längre tid och varit fantastiskt bra hela året. Han är inte sämre än någon annan i det här loppet och jag är inte rädd för motståndet men spår tolv mot så här bra hästar brukar innebära att det blir väldigt svårt att vinna.
- Vi får hoppas på stenhårt tempo och överpace så att han kan komma in i matchen. Jag tror inte att Ulf kör fram i dödens med honom en gång till. Det går inte att köra så varje gång och vi får hoppas att de andra sätter upp tempot. Då är han absolut inte bort på något vis. Hästen är snart uppe i Gulddivisionen och han kommer att klara sig bra där också. Det blir optimalt allting, barfota runt om, jänkarvagn och troligen norskt huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

Du har ytterligare två hästar till start i V75 på lördag. Chanserna där?
- Brilliance (V75-2) spurtade jättefint senast och hade hon fått luckan fem meter tidigare är hon tvåa. Och får hon luckan 50 meter tidigare tror jag att hon vinner. Hon flög fram när luckan kom och kusken sa precis samma sak. Nu står hästen hårt inne och möter hingstar och valacker men vi startar mycket för att det är hemmaplan och att det inte fanns så många andra passande lopp. Formen är fin men spår fyra i volten är inte optimalt. Jag tror att hon fixar det för hon har blivit mycket smartare när hon har blivit äldre. Hon behöver mycket tur för att vinna men kan vara en platsskräll.
- Quite Wish (V75-5) är härdad i V75 och gör det bra varje gång och tjänar fina pengar. Senast var han bara en tiondel från en plats bland de tre. Nu får han upp i klass men det fanns inget bra lopp i övrigt och därför får han starta på och försöka växa in i klassen. Det var synd med bakspåret eftersom han är startsnabb och jag hade gärna sett honom i ledningen. Jag tycker inte att han är lika bra bakifrån och skulle bli både glad och förvånad om han vinner. Han får försöka plocka fina pengar. Det kommer en ny modell av en större jänkarvagn till mig på lördag och troligen kommer han att få gå i en sådan i loppet.

Michael Carlsson, Kanal 75


Förra året hann Propulsion inte fram till vinnande Dante Boko trots en rasande avslutning i 1.05-fart över upploppet. Det fattades en kort nos n..


Förra året hann Propulsion inte fram till vinnande Dante Boko trots en rasande avslutning i 1.05-fart över upploppet. Det fattades en kort nos när mållinjen passerades men i år körde Örjan Kihlström i god tid. Propulsion fick en fin resa i tredje par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. Ledande Arazi Boko fick en rejäl tryckare genom den första kurvan och tvingades öppna första femhundra metrarna efter 1.07. Adrian Kolgjini kröp ner i rygg på ledaren med Dante Boko och varvet kvar sände Ulf Ohlsson fram Nadal Broline utvändigt om ledaren. Arazi Boko nådde varvet på 1.09,4 och runt slutsvängen attackerade Örjan Kihlström via tredjespår med Propulsion. Daniel Redéns stjärntravare avslutade oerhört starkt och plockade enkelt ner en tapper Nadal Broline på upploppet. Segern var värd 600 000 kronor och Propulsion vann med det norska huvudlaget oryckt.
- Det är ju en grym häst helt enkelt och i år stämde det lite bättre med loppet. Det passade oss bra med en hård öppning och skapligt tempo. Nadal Broline såg fin ut runt slutsvängen men den här är ju otroligt stark till slut och vann säkert. Det är en helt fantastisk häst som är både snabb och stark. Jag kan inte komma ihåg att han har gjort ett dåligt lopp någon gång. Det är en underbar individ, sa Örjan Kihlström.

”Såg mycket bättre och finare ut”
Tränaren Daniel Redén var själv med i loppet och slutade oplacerad med In Vain Sund men var förstås myket nöjd med vad han fick se av Propulsion.
- Jag tyckte att han såg mycket bättre ut än tidigare. Han var finare och det flöt bättre. Jag är fantastiskt stolt över att han är i mitt stall. Det är helt otroligt, sa Daniel Redén.
Ulf Ohlsson kommenterade Nadal Brolines andraplats på följande vis.
- Det är klart att det är lite surt att förlora men han förlorade mot en av världens bästa hästar. Min gjorde ett kanonlopp, det är bara att berömma, sa Ulf Ohlsson.

”Uppohoppa från start till mål”
I V75-inledningen blev det seger för hårt betrodda Uppohoppa. Han öppnade snabbt bakom bilen och efter en lugn inledning blev det körning mitt i loppet när de båda Nurmos-tränade hästarna Jaques Noir kom fram utvändigt och Extra Fudge blev utsvarad i tredjespår. Den duon var tidigt slagna och halvvarvet kvar kom Björn Goop farande med Dreamboy As och då uppenbarade sig luckan för Monfalcone ifrån rygg på ledaren. Den sistnämnde tog upp jakten på upploppet men Uppohoppa höll undan till en säker seger. Tränar gör Pasi Aikio och i sulkyn satt Örjan Kihlström.
- Det känns kul eftersom det har varit stolpe ut i de två senaste loppen. Det kändes lugnt under vägen eftersom han fick köra så pass sakta. Hästen har betytt mycket för mig, det var första hästen jag fick till derbyt, sa Pasi Aikio.

Cavidendron från dödens
Cavidendron var bara bäst i V75-2 när hon vann enkelt trots ett lopp utvändigt om ledande Mellby Euphoria. Hon hade inga problem att avgöra över upploppet och hästen följde upp den suveräna insatsen förra gången med ännu en seger från formstallet Magnus Dahlén som tränar.
I kallblodsloppet, V75-3, blev det en överlägsen seger för Granetta, körd av Jimmy Jonsson och tränad av pappa Alf Jonsson. Efter en resa i femte par utvändigt från sitt tillägg gled hon med i rygg på attackerande favoriten Nordy Fröy ut på slutrundan. När hon vreds ut in på upploppet avgjorde Granetta lekande lätt, före en bra spurtande Mofaksan.
I V75-4 blev det favoritseger genom Bear Hope för sin tränare Björn Goop. Han serverade hästen en perfekt resa i andra par utvändigt och avgjorde hur enkelt som helst till slut.

Två miljonskrällar
I V75-5 blev det en rejäl överraskning när norske Zelov spurtade till en skrällseger för Åsbjörn Tengsareid. Tränar gör Anders Wolden Lundström.
En ännu större smäll blev det i V75-6 när Ville Karhulahti styrde in 1-procentaren(!) Han Herred först över mållinjen. Den här knallen städade undan de flesta kvarvarande system och Ville gav sin häst ett perfekt lopp i rygg på ledaren efter att ha släppt täten till Baron Gift. Luckan kom perfekt in på upploppet och Han Herred tog sig förbi ledaren kort före mål.
- Han var fin och kändes bra upploppet ner, sa Ville Karhulahti.
Ville har varit försteman hos Stig H Johansson i flera år men slutar inom kort för att bli proffstränare. Han gjorde därmed bra reklam för sin kommande tränarrörelse som drar igång 1 augusti.
Dessa två skrällar bidrog till att det blev miljonutdelning på V75. Sju rätt gav 1 020 646 kronor till 26,5 system.

Michael Carlsson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Årjäng lördag 14 juli 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Årjäng lördag 14 juli 2018.


Det är både jackpot på V75 och högklassig travsport när Årjäng är värd för lördagens omgång. Sve..


Det är både jackpot på V75 och högklassig travsport när Årjäng är värd för lördagens omgång. Sveriges vackraste travbana brukar locka storpublik varje år den här tävlingsdagen och räkna med runt 15 000 i publiken på bergsknallarna runt banan. ATG informerar om att en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Att ta rygg på Björn Goop brukar sannerligen inte vara fel och en av världens bästa kuskar är på plats i Årjäng. Han har med sig två egentränade hästar som båda är betrodda och ska räknas med vinstchans. Först ut är Dreamboy As som har gjort fyra starter på svensk mark för Björn Goop och vunnit ett lopp och tagit tre tredjeplatser. Nu har hästen spår nio i V75-inledningen över distansen 2640 meter med bilstart.
- Dreamboy As (V75-1) har blivit bättre och bättre och starkare i kroppen på många olika sätt och vis. Jag fick honom i träning i Frankrike i vintras men han var lite sliten efter säsongen av tävling där nere och tog hem honom. Kurvan pekar uppåt och han kommer att gå utan framskor nu och har gått bra med det i Frankrike tidigare. Jag funderar även på att sätta på honom en jänkarvagn. Jag vet inte om det är så stor effekt men jag hoppas att det kan hjälpa honom litegrann, säger Björn Goop.

”Är bra – klart att vi tror på honom”
Goops andra egentränade häst startar i den fjärde avdelningen och det är Bear Hope som har vunnit tre lopp på sex starter i år. Han är favorit i loppet trots ett stängt läge med spår åtta i voltstart över 2640 meter.
- Bear Hope (V75-1) är en fin häst som har tränat bra i veckan och gjort bra lopp. Han var bra senast och det är klart att vi tror på honom men han kanske inte är något spikförslag. Spår åtta är inte något riktigt höjdarspår. Annars har han vunnit från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån men från spår åtta har man inget spår att köra på. Så man får försöka att hitta en lösning därifrån först och främst, säger Goop.

Kan utmana Propulsion
I Årjängs Stora Sprinterlopp, som avslutar V75-omgången, är Propulsion favorit och jagar revansch efter fjolåret då han spurtade ruskigt fort till en knapp förlust efter Dante Boko. Björn Goop kör elitloppshästen Volstead från spår nio och han kommer närmast från en andraplats i Gulddivisionen i Kalmar bakom Day Or Night In.
- Om Propulsion har en dålig dag så är han en av de som kan utmana, säger Goop.

Kanal 75


Det är jackpot i lördagens V75:a i Årjäng där en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner enbart på sju rätt. Favorit i den fem..


Det är jackpot i lördagens V75:a i Årjäng där en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner enbart på sju rätt. Favorit i den femte avdelningen är värmlandshästen Wellino Avenue som tränas av amatören Berne Gustafsson i Vålberg. Den sjuårige valacken har endast gjort 18 starter men vunnit i elva av dem. Anledningen till att hästen inte har startat mer är att han varit skadedrabbad i omgångar.
- Det är ett gaffelband i ett framben som har krånglat på honom. Jag tror att han hade känning av det när han vann Unionstravet i fjol höstas för då var han inte bra trots segern. Han travade inte bra men vann ändå på en 1.10-tid. Det visar bara vilken väldigt hög kapacitet som hästen har, säger kusken Magnus Jakobsson.

Alert och snärtig i jobb med lättare balans
Det har inte blivit någon kontinuitet i Wellino Avenues tävlande och han har gjort comeback tre gånger efter långa uppehåll. Senast var den 15 juni i Lindesberg då han vann enkelt från ledningen.
- Han vann lätt men var lite loj och inte så där alert som han kan vara när han är på topp. Men hästen var heller inte så hårt jobbad inför comebacken och jag tror att han kommer att vara vassare med loppet i kroppen.
- Jag körde ett jobb med honom förra veckan hemma på gården. Det var ett jobb efter 1.20 på lättare balans och det kändes jättebra. Han kändes väldigt alert och snärtig i steget och det märktes att han hade gått framåt med loppet i sig.
Vad var det för lättare balans?
- Det var aluminiumskor fram och barfota bak. Det var första gången och nu blir det första gången i lopp också. Tidigare har han alltid gått med järnskor och sulor fram och barfota bak. Hästen blev lite rappare i steget, säger Magnus Jakobsson.

”Är startsnabb – skaplig chans att hålla ut dem”
Wellino Avenue startar från innerspår bakom bilen i V75-5 och Magnus Jakobsson har spikat sig själv i V75-Guidens tipstävling.
- Ja, jag gjorde det men visst är det lite chansartat med innerspåret. Nu kan jag inte riktigt alla de andra konkurrenterna men jag tror nog att han är så pass startsnabb att det finns skaplig chans att hålla ut dem. I så fall tror jag på bra chans och från spets blir han inte lätt att slå. Men han kan även vinna från andra positioner, även om ledningen är enklaste vägen. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt. Hästen är så pass bred att han inte får plats i en jänkarvagn, säger Jakobsson.

Kommer från två raka segrar
Årjängtravet kör sin största travdag för året och det brukar vara mycket folk runt banan, uppemot 15 000 personer i publiken. Magnus Jakobsson kör ytterligare två hästar inom V75 som han inte tränar själv. Ritmo Di Poggio och Ängspilen som båda kommer från seger.
- Ritmo Di Poggio (V75-1) har jag kört tidigare men det var i fjol, så jag har ingen koll på honom för dagen mer än att han vann senast. Men det känns väl på förhand som att det är väl tufft emot.
- Ängspilen (V75-3) har jag heller ingen koll på mer än att hon han har två raka segrar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Årjäng lördag 14 juli 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Årjäng lördag 14 juli 2018.

V75-system och V75-tips till Årjäng lördag 14 juli 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Årjäng lördag 14 juli 2018.


Stall Gwin har fött upp flera framgångsrika hästar genom åren. Men att Mona Winkvist och hennes man Gunnar skulle börja med trav var ..

Stall Gwin har fött upp flera framgångsrika hästar genom åren. Men att Mona Winkvist och hennes man Gunnar skulle börja med trav var närmast en slump. Från början var det ridhästuppfödning som gällde men en tom box i stallet öppnade nya dörrar.
- Jag hade en stallplats över och hyrde ut den till en kille som hade en häst som hette Quinna. När de hade provat att få henne dräktig i tre omgångar och misslyckats var det tal om slakt. Jag hade fäst mig så väldigt mycket vid henne och sa att jag kunde köpa henne för slaktpriset, berättar Mona Winkvist som lyckades få stoet dräktigt på första försöket.
Quinnas avkomma såldes sedan på en auktion på Solvalla och blev en lönsam affär.
- Vi fick 90 000 kronor och var helt förskräckta. För pengarna köpte vi ett nytt fölsto och vi hade bestämt att sälja alla avkommor men när jag såg hennes första föl i hagen travade han så fint och då sa jag att den här säljer vi aldrig.
Ett bra beslut skulle det visa sig, Shakir Gwin kom att springa in över en miljon kronor.

Framgångssagan lever vidare
Många bra Gwin-hästar har följt därefter. En av dem är Magic Gwin, en häst som betyder mycket för såväl Mona Winkvist som för verksamheten.
- För det första betyder han mycket ekonomiskt, trots allt är det dyrt med hästar och han får ju försörja de andra så att säga. Sedan är det glädjen att ha en bra häst som kan vara med där framme, det är jätteroligt.
Gunnar Winkvist gick bort 2012 men är högst delaktig i Magic Gwins framfart på travbanorna.
- När min man låg på sjukbädden pratade jag med honom om att betäcka Falnos Gazelle igen. Hon hade gått tom några år och eftersom jag hade fäst mig vid Maharajah resonerade vi om det och han tyckte att vi skulle göra det. Tyvärr fick han inte vara med när Magic föddes men han har en liten del i honom och det är jag jätteglad för.

Tredje raka i sikte
Magic Gwin går mot ett fantastiskt år. På sex starter har det blivit fyra segrar och två andraplatser. Under elitloppshelgen tog femåringen sin hittills största triumf i karriären när han vann bronsdivisionsfinalen.
- Det var jättestort. Jag kunde inte vara med eftersom jag var på Veterinärhögskolan med vårt föl men vi skyndade hem och hann precis se loppet på tv. När jag, min dotter och barnbarn hade sett och skrikit färdigt åkte champagneflaskan fram, berättar Mona Winkvist.
På lördag är det dags för V75 på Årjängstravet och Magic Gwin startar i silverdivisionen (V75-6). Som vanligt fattar Kaj Widell tömmarna men denna gång väntar bakspår för ekipaget som jagar tredje raka segern.
- Han är het i starten och förhoppningarna är att han inte kliver upp i vagn. Jag tror att Baron Gift är väldigt startsnabb och då kan Magic komma fram men han kan också få dödens (positionen utvändigt ledaren). Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet från bakspår men jag hoppas att han gör ett bra lopp, resonerar Mona Winkvist och tillägger:
- Det här är ett test för att se hur bra han är. Det finns en tanke på Jubileumspokalen men då måste han verkligen visa att han har där att göra.

Framtidsdrömmar
Det som började med en slump 1982 fortsätter att uppta många av Mona Winkvists vakna timmar. Nästa år planeras två nya föl och i år kom nytillskottet Mawric Gwin till världen. Några tankar på att sluta finns inte.
- Jag kan inte tänka mig att sluta jobba. Man måste hålla igång med någonting och hästarna tror jag håller en ung. Jag har fastigheter också där jag sköter administrationen och det tänker jag fortsätta med. Slutar man att jobba, då blir man gammal, säger Mona Winkvist som drömmer stort om framtiden.
- Jag drömmer om att Magic Gwin fortsätter att utvecklas, jag tror att han kan det. Nästa år hoppas jag att vi får vara med i några storlopp, så klart hoppas vi på Elitloppet. För egen del hoppas jag hålla mig frisk så jag kan fortsätta jobba. Att få ha ett bra liv, det är min högsta önskan.

Gina Söderlund & Lissi Gustafsson


Årjängs Stora Sprinterlopp är höjdpunkten på lördag med 600 000 kronor till vinnaren. Där blir det ett revanschmöte me..


Årjängs Stora Sprinterlopp är höjdpunkten på lördag med 600 000 kronor till vinnaren. Där blir det ett revanschmöte mellan fjolårets vinnare Dante Boko och tvåan Propulsion. Den sistnämnde spurtade rasande fort över upploppet men mållinjen räddade ledande Dante Boko som höll undan med en noslängd. Det stjärnfyllda loppet lockar storpublik till Årjäng varje år och det brukar vara runt 15 000 personer på den pittoreska travbanan.
- Det är en stor folkfest. I princip alla som bor här i trakten går på travet den dagen och med tanke på att det är 10 000 invånare i Årjäng är det inte dåligt att det är 15 000 på travet, säger Tom Horpestad.

”Monfalcone kvar i samma klass – är bättre i år”
Horpestad är en av sex proffstränare på banan och tränade tidigare den tragiskt bortgångne stjärnan Gazza Degato som bland annat vann Svenskt Travderby och sprang in 5,3 miljoner kronor. Nu har han 22 hästar i träning och stallets bästa häst är Monfalcone som startar i Bronsdivisionen i V75-inledningen. Monfalcone har tidigare vunnit i V75 och var i fjol trea i just det här loppet under V75-dagen i Årjäng.
- Monfalcone (V75-1) var med i samma division i fjol, i Bronsdivisionen, och är fortfarande kvar i samma klass. Han är bättre förberedd i år, mer härdad och i bättre form än vad han var förra året. Då stod han väldigt hårt inne och var med mycket tack vare att det var hemmaplan, säger Tom Horpestad.
- Vi tränade hästen tufft i vinter och har kunnat träna honom mer än det har gått förut. Jag tycker att han har höjt sig av det. Han har gått framåt mycket med loppen han har fått och nu känns det som att han har kommit i toppform.
- Vi har även kört honom barfota runt om för första gången i de två senaste starterna och det är många bitar som har fallit på plats. Hästen tål loppen bättre nu än tidigare.

”Ett av de bästa lopp han har gjort”
Näst senast vann Monfalcone på 1.12,8 över medeldistans och voltstart. Senast var hästen tvåa från spår elva över 1609 meter och sprang nytt rekord, 1.12,3.
- När han vann på 1.12,8 var det barfota runt om för första gången och tog det väldigt lugnt från start för jag kände att det inte gick att släppa av honom ordentligt. Sedan körde jag på sista bortre långsidan och han vann väldigt lätt med krafter kvar. Det är ett av de bästa loppen han har gjort i karriären, även om han har vunnit V75 på Romme och även satt banrekord i Åmål som fyraåring.
- Senast gick han också mycket bra och satt långt bak. Jag körde på sista långsidan och svepte fältet och kom fram i dödens. Men det kom loss en häst bakom som spurtade ner honom till slut, säger Horpestad.

”Känns stabil och fin – fräschören bättre”
Monfalcone blir en av de mest betrodda i V75-1, en omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem
26 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Horpestads häst har lottats till innerspår bakom startbilen över distansen 2640 meter.
- Det blir lite tätare starter nu än tidigare för vi har kommit rätt på det med fräschören. Tidigare tålde inte hästen att starta tätt men nu känns han så stabil och fin. Så jag hoppas och tror att han kommer att vara ännu lite rappare än tidigare med täta starter.
- Jag har tyckt att hästen har varit bra iväg i voltstart men när vi körde barfota fick jag ingen fart på honom från springspår. Nu när det är bilstart är det ovisst hur fort han kan öppna, men jag tror att han kan öppna bättre bakom bilen och jag misstänker att innerspåret passar bra till honom. Jag är nöjd med läget men vill inte riskera att köra galopp så jag känna lite hur han känns och köra därefter.

”Tror på vinst – norskt huvudlag för första gången”

Hur bra vinstchans tror du på?
- Jag tycker att de värsta konkurrenterna har fått dåliga spår och som sagt, min häst är med i samma division som i fjol och är klart bättre i år. Den långa distansen är bra och han trivs med bra tempo, då har han alltid en speed kvar till slut.
- Det här är vår största dag för året och det hade varit väldigt stort att få vinna. Jag tycker absolut att vi har chansen, säger Tom Horpestad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, vi kommer att byta till ett norskt huvudlag den här gången. Vi har mixtrat med olika stängda huvudlag tidigare men nu blir det ”norsk gas”. I övrigt barfota runt om och jänkarvagn som på slutet.

”Väldigt fin form – inte borta”

Du har ytterligare två hästar till start inom V75, båda i den andra avdelningen. Chanserna där?
- Judys Sunrise (V75-2)
vann i fredags i Arvika och fick poäng för att komma med. Hon startar mest för att det är hemmaplan och det är nya ägare, ett tjejgäng, så det är roligt för dom men vi får vara nöjda om hästen tjänar pengar.
- Miss Åslanda (V75-2) har väldigt fin form och har varit med i försök till Diamantstoet tidigare och mött bra hästar så jag tycker att hon har blivit lite härdad. Nu fick hon spår fem i voltstart och det är inte optimalt men skulle hon gå felfritt är hon inte borta.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Th..

Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International och den femårige hingsten imponerade minst sagt. Han såg nästan oförskämt stark ut när han för Erik Adielsson vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Hästen, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg, ledde från start till mål och tjänade cirka 900 000 kronor.
- Linnea som sköter hästen och Stig som tränar har gjort ett jättefint jobb. Jag är otroligt glad för ägarna men minst lika mycket för henne och Stig som har gjort det mesta av jobbet, sa Erik Adielsson.

”Har etablerat sig som en elithäst”
När starten gick så galopperade Twister Bi direkt samtidigt som Diamanten öppnade snabbt och tog ledningen. Efter en lugn inledning på 1.12 första femhundra metrarna fick han sedan sällskap på utsidan av Rajesh Face och där såg Adrian Kolgjini till att farten skärptes. Nästa femhundring gick i 1.10-fart men in på upploppet var Rajesh Face slagen. Då attackerade Trendy O.K. från andra par utvändigt men då gled bara Diamanten retfullt enkelt ifrån och vann hur enkelt som helst.
- Han kändes väldigt stark, spänstig och fin. Hästen är riktigt, riktigt bra och det har han visat tidigare men det känns nästan som att han har tagit ett steg till i utvecklingen framåt i år och etablerat sig som en elithäst, sa Erik Adielsson.
- Han höll ihop stilen väldigt fint till slut och gjorde en fantastisk prestation. Det är en fantastisk häst som är tacksam att köra. Det är något extra att vinna det här loppet för det har jag inte gjort förut och jag förstår hur mycket Ulf betydde för Norsk travsport.

”En drömhäst att träna”
Även tränaren Stig H Johansson var förstås mycket nöjd och glad över att se sin stjärna vinna så lätt mot eliten.
- Det är en drömhäst att få träna och väldigt stort att vinna det här loppet, sa Stig H och svarade följande på frågan om planerna Elitloppet nästa år.
- Det har vi absolut och det skulle vara kul om han håller sig på benen och utvecklats lite till för då tror jag att det kan vara en häst för de absolut största loppen, fortsatte Stig H och nämnde lopp som Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen senare i sommar.

Strul för flera av hästarna som kom bort
Tvåa i mål blev bra spurtande Trendy O.K. medan Rajesh Face höll till tredjeplatsen från dödens. Däremot hände det en olycklig incident 1200 meter kvar när B.B.S.Sugarlight och Lionel krokade ihop med vagnarna och hade svårt att komma loss. Det blev strul för flera hästar bakom som fick sina chanser spolierade, bland annat Giveitgasandgo.
Twister Bi kom däremot tillbaka mycket bra som femma efter startgaloppen.

Uni Lest i sista steget
Det blev en favoritbetonad V75:a där sju rätt betalade 2185 kronor. Sex rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till kommande lördags V75-omgång i Årjäng.
Det blev en dubbelseger för Kristian Malmin och Trond Anderssen på V75 och de inledde direkt med Uni Lest som spurtade ettrigt när han kom loss från rygg på ledaren och hann precis på mållinjen upp länge ledande Hakon Von Haithabu.
Duons andra V75-seger kom i den fjärde avdelningen genom Laser Tile som imponerande från ledningen.
I V75-2 skrällvann Vincent, körd av Eirik Höitomt, som var ruskigt bra efter att ha fått stenhårt tryck i omgångar i ledningen.
Det holländska stoet Gina Schermer fortsätter att övertyga och bära sina stora pengar som hon har tjänat på kort tid. Hon vann nu enkelt sin tredje raka seger när hon tog hem V75-3 efter att ha körts till ledningen mitt i loppet av Rick Ebbinge.

Waffle Cone strålande – sänkte storfavoriten
Dubbelseger blev det även för Erik Adielsson som tillsammans med Waffle Cone fällde den stora favoriten Shadow Gar i V75-5. Det Frode Hamre-tränade stoet blixtrade till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.08 första femhundra och 1.09 första tusen. Christoffer Eriksson sände fram Shadow Gar snett utvändigt om ledaren knappa varvet kvar men hon förmådde aldrig att gå i närkamp med en fantastiskt duktig Waffle Cone som vann lätt på tiden 1.09,8/1609a. Shadow Gar höll till tredjeplatsen.
Till sist så tog Coktail Fortuna sin femte raka seger när han vann V75-6 för sin tränare Robert Bergh. Efter att ha övertagit ledningen i första kurvan var det lugna gatan och Coktail Fortuna gick ifrån till en lätt seger.

Michael Carlsson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Jarlsberg söndag 8 juli 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Jarlsberg söndag 8 juli 2018.


Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen p&ari..

Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen på Halmstadtravet på topp. När brandlarmet tystnat i Stockholm kunde dagens huvudnummer Stosprintern köras och efter en snabb inledning fick Björn Goop överta ledningen med Vamp Kronor i utgång av första sväng. In på upploppet kom Rose Mary med en stark slutstöt men ledaren hade sparade krafter och höll utan problem sina fyraåriga kullsystrar bakom sig.
- Det var ganska lätt. Det klart att hon var lite matt men hon gjorde det på ett bra sätt och var duktig, berömde Björn Goop.
Precis som för Björn Goop var det hemmatränaren Jerry Riordans andra seger i Stosprintern.
- Jag är väldigt nöjd med loppet hon gjorde. Det var en högklassig insats. Hon har löphuvudet, hon har kroppen…den här hästen har allt, sa Jerry Riordan.
Vamp Kronos noterades för kilometertiden 1.11,7 över 1 609 meter med bilstart och utöver äran och en plats i historieböckerna kunde hennes ägare, Bruni Renato från Dubai, glädjas åt en segercheck på nästan 700 000 kronor.
- Det här är min första Kronos-häst men nu blir det fler, sa den långväga gästen.

Stjärnsmäll i gulddivisionen
Jättefavoriten Day Or Night In fick hållas i lugnt tempo i ledningen i gulddivisionen men på upploppet hade han ändå tomt i tanken. Allt stod knappast rätt till med sexåringen men ingen skugga ska falla över vinnaren Art On Line som levererade en stark spurt. Hästen var spelad på mindre än en procent på V75 och delade ut 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi är jättechockade faktiskt. Men pappa sa att förra starten bara var att glömma, det fanns anledningar till att han var dålig då, och innerst inne vet vi att det är en bra häst, sa tränaren Mikko Ahos dotter Iina Aho.
- Hästen var jättebra helt enkelt. Han fick spara sin speed till upploppet och då avslutade han piggt, summerade skrällkusken Carl Johan Jepson.

Dubbel till Dahlén
Carl Johan Jepson vann även klass I med Magnus Dahlén-tränade italienaren Vischio Holz och det blev dubbelt segerjubel också för hemmatränaren när hans Julia Pellini tog hem Wången Cup-finalen med Oskar J Andersson i sulkyn. Som grädde på moset knep stallkamraten Foxy Brown andraplatsen.
- Jag är så nöjd så det är helt fantastiskt! sa en segerrusig Dahlén.
I klass II utklassade Marcus Lindgrens Adiago Trot (Christoffer Eriksson) konkurrenterna från ledningen tillsammans med Christoffer Eriksson, Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (Peter Ingves) spurtade hem bronsdivisionen och i silverdivisionen krigade Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) ner Handsome Brad över upploppet. Sju rätt på V75 gav 490 497 kronor, sex rätt 374 kronor och fem rätt 31 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.Under midsommarhelg..


Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 23 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Under midsommarhelgen vann Day Or Night In Gulddivisionen i Kalmar och nu är han storfavorit till att göra samma sak.
- Day Or Night In (V75-3) är en väldigt bra häst som har ett väldigt bra läge. Jag behöver kanske inte vara superstressad från början för jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och kommer att köra därefter. Enklaste är att köra till ledningen och få bestämma. Det är min bästa chans, säger Johan Untersteiner.

”Har kanonform – fast senast”
Halmstadtränaren har flera hästar till start inom V75 och vurmar speciellt för en av dem. Så här kommenterar han dem.
- Dizzy River (V75-5) har kanonform och satt fast senast med krafter kvar. Men nu möter han tuffa motståndare och kan han ta en plats är jag jättenöjd.
- Cuba Libre Ice (V75-5) är formen ett frågetecken på. Han slog bland annat Enterprise i årsdebuten men blev sedan sjuk i kungapokalskvalen. Senast var han bara dålig tycker jag och han är åtgärdad och har fått en träningsperiod. Han känns förbättrad och hästen är bra för klassen så jag hoppas på en bra prestation. Men från det här läget och med tveksam form blir det ett avvaktande lopp.

”Ska se om det håller hela vägen”
- Broadway Appolo (V75-7)
var väldigt fin när jag körde ett tuffare jobb med honom i måndags och är klart på gång. Jag har respekt för bland annat Stenströmers häst som är väldigt bra, men min häst brukar ha en bra period på sommaren. Han har ett bra utgångsläge och 1600 meter och kommer jag till ledningen ska jag köra där. Hästen var bra på Mantorp också men är vassare över 1600 meter och jag är lite uppåt och ska göra ett rejält försök och se om det håller hela vägen. Han är redo för en 1.10-tid, säger Johan Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se