V75-tips och V75-nyheter

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Här på Gratistravtips.se hittar du några av Sveriges populäraste och bästa V75 tips inför helgens V75. Läs mer..Dels kan du ta del av Björn Goops väldigt omtyckta "Björnkollen" och den mycket påläste Bo Eklöfs "Travsurr", där den kommande V75-omgången analyseras in i minsta detalj och många smarta drag och eventuella skrällar tipsas om. Du kan även ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn på V75 och hans tips inför kommande V75-omgång, som bonus kan du även lyssna på Jonas Noreen och Eskil Hellbergs väldigt nyttiga podcast där de diskuterar kommande V75 - ibland hetsigt, men de levererar alltid riktigt bra systemförslag!

Chrille Erikssons V75-tips till Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016.


Solvallas bana blev rejält tung efter oväder förra söndagen i samband med Breeders’ Crown-semifinalerna. I augusti - under stortravet ..


Solvallas bana blev rejält tung efter oväder förra söndagen i samband med Breeders’ Crown-semifinalerna.
I augusti - under stortravet med Åby Stora pris - var Åbys underlag krävande och anledningen till storbanornas problem har diskuterats i veckorna.
Landets sydligaste bana Jägersro håller bra för väta för dagen. När också väderprognoserna utlovar torrt väder och uppehåll ser det bra ut.
Omkring tio grader och sol utlovas på lördag.
- Det ser optimalt ut och det ska absolut inte vara några problem. Vi har inte haft några problem vid regn heller den senaste tiden, säger Göran Henriksson, banmästare på Jägersro.

”Snarare en fördel med väta”
Anders Engman är hästsportjournalist baserad i Skåne och jobbar bland annat för tidningen Sydsvenskan. Han har som de flesta andra koll på veckans moln inför V75.
- Nu ser det bra ut, men normala regn klarar banan på Jägersro också väldigt bra. Det är snarare en fördel om gud fader vattnar banan en dag innan. Så om väderprognoserna håller kommer det att vara en perfekt bana på lördag. En snabb sådan dessutom vilket tisdagens tävlingar visade prov på, säger Anders Engman.

Mikael Wikner, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 29 oktober 2016.


Flemming Jensen tar en av sina vanliga svängar till Sverige och Malmö på lördagen för att prova lyckan i V75. Slide So Easy kom i Jens..


Flemming Jensen tar en av sina vanliga svängar till Sverige och Malmö på lördagen för att prova lyckan i V75.
Slide So Easy kom i Jensens träning i början av året och i juli tog sjuåringen hem en final i bronsdivision i Eskilstuna. I den senaste starten fanns det bara en häst på banan. Efter en resa i kön i silverdivisionen i Karlstad avgjorde han i pigg stil via fjärdespår till lätt seger.
Flemming Jensen tror sig ha en nyttig häst för gulddivisionen framöver.
- Inte så att han kommer att rada segrar i guld där det är så tuffa hästar. Men jag tror att han kommer att vara en nyttig häst också när han kommer upp i högsta klassen, säger dansken.

”Chansen finns…”
Vi ringer stallet torsdag förmiddag. Efter onsdagens tävlingar på Åby ska Jensen vara hemma i Ålborg ett par dagar. Lördag morgon bär det av till Jägersro med fyra hästar.
Obi Wan (V75-7) samt Slide So Easy och Rapide Pommeau (båda V75-3) är chanserna på V75 - en spelomgång med dubbeljackpot där en ensam vinnare bli runt 37 miljoner kronor rikare.
- Slide So Easy är min bästa chans på hela dagen och den ska man tänka på att ta med. Det är en riktigt, riktigt fin chans att vara med bland de tre första i mål och chansen finns att vinna loppet också. Min andra häst i loppet Rapide Pommeau (Thomas Uhrberg) är ju en typisk stayer men där är jag nöjd om det bara blir en fin slant. Slide So Easy är den bättre, säger Flemming Jensen.

Bra häst för klassen
Han är känd som en försiktig major i förhandsintervjuerna. Med Slide So Easy baissar han lite för att distansen tre kilometer inte är den bästa.
Sjuåringen var med i ett längre lopp (3160 meter) på Axevalla i somras och slutade fyra.
- Det är ingen stayerhäst det här. Han har visat att han klarar tre kilometer i alla fall ett par gånger - men det är mera för att han står i en sådan låg klass ännu kan man säga. Så han klarar distansen på lördag men hävdar sig bättre på normala distanser.
Så när han snart tar klivet över till den högsta klassen är det inte i långloppen du kommer att matcha honom?
- Så är det. Men jag är säker på att han klarar sig i guld också. Han har ju kvalat in till silverdivisionsfinalen (Solvalla 26 november) och eftersom det är kanonhästar där får vi en indikation om hur det kommer att bli till slut.
Några särskilda ändringar till på lördag?
- Han kommer att gå med sin vanliga utrustning och utan skor. Han håller en stabil form tycker jag, vi har kunnat träna normalt efter den senaste starten.
Lördagens guddivision är C.L. Müllers Memorial (V75-7) där du ställer upp med Obi Wan som drog ett bakspår. Chansen?
- Han har varit med i Müllers Memorial de senaste åren och fått fina pengar med sig hem. Förhoppningen är att det blir så den här gången också. Han har hygglig form i alla fall men det är tufft det här. Det blir svårt till och med få pengar men vi ska försöka, slutar Flemming Jensen.

Mikael Wikner, Kanal 75


- Hej!Vilken av dina tre V75-hästar tror du mest på?- Jag tror mest på Favorit Boko i V75-3. Han har det bästa utgångsläget av ..

- Hej!
Vilken av dina tre V75-hästar tror du mest på?
- Jag tror mest på Favorit Boko i V75-3. Han har det bästa utgångsläget av mina.
Först ut är Brilliance i V75-1. Är det nackdel med bakspår?
- Den senaste starten var bra, men det är ett sämre läge nu när hon fått spår 10 och dessutom möter hon grabbar och det är alltid tuffare. Vi slår lite ur underläge men hon kan sluta långt fram. Hon har form.
Gör du några ändringar i hennes balans?
- Nej, det blir samma som senast: barfota, norskt huvudlag och den vagn som passar henne bäst.
Vad tänkte du när Favorite Boko (V75-3) fick spår 1?
- Det var det bästa tänkbara för att han är väldigt startsnabb. De tuffaste konkurrenterna, som har mycket mer pengar på sig, startar 40 meter bakom.
Favorite Boko vann senast han var på Jägersro för tre starter sedan. Är formen lika bra nu som vid segern?
- Ja, det är den, men det är väldigt långt distans och det är inte någon fördel för honom.
Gör du några ändringar i hästens balans?
- Nej, det blir samma som senast. Barfota runt om och så går han med jänkarvagn.
Versailles (V75-6) har två raka segrar. Är det toppform på honom?
- Ja, han har aldrig varit i bättre form.
Versailles vann från ledningen senast. Kan han komma till ledningen här också, från spår 7 bakom startbilen?
- Det hoppas jag för han är startsnabb den första biten. Men hästen är ingen raket så han måste troligen göra lite grovjobb från det här läget.
Vad blir det för balans?
- Han går barfota, med en jänkarvagn och med ett helstängt huvudlag.

Jacob Pettersson, Kanal 75 (prao)


En expanderande tränare med fokus på att få sina hästägare att trivas.Så vill gärna Helena Burman framhäva sig sj&aum..

En expanderande tränare med fokus på att få sina hästägare att trivas.
Så vill gärna Helena Burman framhäva sig själv.
Faktum är att hon snabbt anpassat sig till rollen som publik tränare från att i många år endast haft hästar ägda av henne själv och sambon Göran Falk.
- Vi har byggt hela vår anläggning med tanken att folk ska tycka att det är trevligt att komma hit och hälsa på. Det finns en stor hästägarstuga där man kan titta ut över alla träningsbanorna, sedan har vi riddarsalen som ligger i anslutning till stallet och går att hyra om man vill ha fest, berättar Burman om sin träningscamp Falk-On-Hill utanför Klågerup.
Riddarsalen är en sällsynt pampig festlokal med tolv meter i takhöjd, onekligen en unik tillbyggnad till ett travstall.
- Vi hade ett event för våra hästägare i lördags när vi grillade och åt i riddarsalen. Sedan fick många av dem åka häst, flera för första gången. Det var gamle Jackal Face som ställde upp. Det blev ett jättetrevligt arrangemang, berättar Burman som inte hymlar om att är på offensiven när det gäller att locka nya människor till stallet.
- Det var väl 30-40 personer här i lördags, men så var det en ganska informell fest. Till våren ska vi ha öppet hus och räknar med betydligt fler, då kommer vi att ha annons i Travronden för att bjuda in.

Får köpa in hästar själv
Samtidigt som det kommit in nya hästar och ägare har den egna uppfödningen av F-hästar trappats ner. För tillfället finns fyra fölston, men ingen häst född 2015.
- Nej, det blev tyvärr inte så, men tre är dräktiga. Istället har jag fått chansen att köpa in hästar själv. Det är första gången i karriären jag haft den möjligheten och något jag verkligen tycker är kul. Att det börjat bra är jag också glad över. Den allra första häst jag köpte in var Staro Litchi, hon har varit duktig i sina tre starter och var sexa i Breeders Course-finalen i Holland i helgen, trots ett tråkigt löpningsförlopp. Av tio tvååringar i stallet har tre startat och ytterligare tre kommer att starta i år.
Totalt finns 32 hästar i boxarna vilket är en rejäl ökning gentemot tidigare år.
- Det gäller att växa med förstånd, och ännu så länge tycker jag att vi klarar av det.
Det bevisas av statistiken där stallet ståtar med snygga 19 i segerprocent för året och har alla möjligheter att passera två miljoner kronor inkört om lördagen går enligt planerna.
I sak innebär det att Helena Burman går mot sin klart bästa säsong som travtränare.
Däremot är två segrar på 25 V75-starter varken rekord eller något som hon vill skylta med.
- Nej, det är för dåligt, det måste jag säga. Men vi får ta en dubbel på lördag och sedan en till i finalerna. Då kan jag vara nöjd med V75-året.

Skrattade högt
De två hästarna som gäller är Augustus F. och Eldrick Boko.
Hästar som båda återkommit till banan efter tävlingsuppehåll under sensommaren.
Augustus F. har fått tre lopp i kroppen och kommer närmast från spetsseger från innerspår över kort distans. Exakt samma förutsättningar som bjuds på lördag.
- Jag skrattade högt när jag såg startspåret. Det är helt perfekt för honom. Om planen är att leda hela vägen? Det får du väl fråga Söderkvist (Stefan) som kör, men jag tycker att det borde vara hans plan. Hästen gillar ju att springa i ledningen så varför ”klydda” till det, som man säger här nere.
Är formen på topp nu?
- Den borde vara på väg dit. Han ska vara snäppet bättre än i förra loppet i alla fall. Han har ju vunnit på 1.11,0 utvändigt om ledaren mitt i vintern och gick 1.11,3 senast så jag hoppas att han kan springa minst lika fort på lördag.
”Klyddar” du till något i utrustningen?
- Jag tror inte det. Hästen har gått med öppet huvudlag i de här tre starterna, tidigare i år hade han halvstängt i några starter. Förmodligen får det öppna sitta kvar, han visade ju att han kan öppna lika snabbt med det senast. Vi har nästan alltid kört honom i vanlig vagn eftersom jag inbillat mig att han inte riktigt trivs i jänkarvagnen. Men det är inte otänkbart att vi testar den, det måste jag meditera lite över under veckan.

Vann först Boost - nu Top 7?
Eldrick Boko är en sällsynt segermaskin som bara förlorat i sex av karriärens 16 starter. I återkomsten senast gick det som vanligt.
- Han hade känts löpglad och stark under uppehållet så jag trodde på en bra prestation, men kanske inte att han skulle klara att vinna direkt. Nu gick det vägen och han kommer att gå framåt rejält med den genomköraren.
Jamför honom nu med då han tog V75-vinsten i april...
- Jag tror snarare att han är bättre. Han stod väldigt billigt inne i klassen i våras sett till sin höga grundkapacitet. Nu är motståndet betydligt tuffare så han måste vara bättre för att räcka, men jag tycker att det är en häst med mycket utveckling kvar i sig.
Ändrar man något där när det vankas V75?
- Det är möjligt att jag provar halvstängt huvudlag för första gången. Han har alltid sprungit med öppet tidigare, men nu kan det vara läge att försöka vara med lite grann från början. Som jag känner just nu blir det nog så. I övrigt går han med spydervagnen han haft på sistone och samma skor som han haft sedan V75-vinsten.
Lördagen innebär även startskottet för ATG:s nya spelform Top 7. Ett spel där det gäller att pricka de sju första hästar i rätt ordningsföljd. Det är silverdivisionen med Augustus F. som valts ut som V75-5.
En lustig detalj i sammanhanget är att det var just Augustus som vann det första V75-loppet med ATG:s senaste spelnyhet, Boost.
Om du ska tipsa Top 7-spelarna – vilken placering tror du att Augustus tar?
- Jag satsar ju på att vinna så mitt tips måste bli etta. Resten får de räkna ut själva, säger Helena Burman.

Robin Johansson, Kanal 75


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande för..


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande förhållanden och en bana som var rena lervällingen. Det ställde till det för kuskarna som hade väldigt svårt med sikten under loppen och fick sina ögon igenmurade. Tränaren till vinnaren av Svenskt TravOaks, Stefan Persson, hade fått för mycket grus i ögonen i ett tidigare lopp och kunde knappt se någonting. Han skulle ha kört sin stjärna Darling Mearas men fick lämna över tömmarna till Kevin Oscarsson. Den talangfulle lärlingen svingades sig upp bakom jättefavoriten och förivrade sig inte. Efter en lugn start där Kevin körde på säkerhet fick han ta över ledningen av Flo Jo Keeper efter femhundra meter. Sedan var det spel mot ett mål och Darling Mearas såg fantastiskt fin ut när hon i närmast okörd stil skar mållinjen enkelt före de övriga.
- Det hela blev på kort varsel när Stefan kom springande till mitt stall och sa att han inte kunde köra. Man får mycket press på axlarna men jag tänkte inte så när jag fick chansen utan fokuserade på rätt grej. Det första jag tänkte var fokus på alla lopp hon gjort och hur jag upplevt att hon är i svängarna. Väl i loppet var det inga problem alls. Hon var lite rullig i Oaks-finalen men i dag var hon hur fin som helst, sa Kevin Oscarsson.
Och tillade:
- Det var en riktigt fin häst och hon hade mycket krafter kvar i mål. Jag hade ett ton i linorna över mål.

Policy of Truth mäktig från spets
Policy of Truth fick se sig snöpligt nerspeedad i Kriteriet med knapp marginal. Nu kan han ta revansch genom att vinna Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Han sattes aldrig på prov när han i mäktig stil vann sin semifinal för Örjan Kihlström efter att ha tagit över ledningen från Monark Newman efter ett halvvarv. Policy of Truth gled enkelt undan över upploppet och vann med till synes gott om krafter kvar. Han hade tur i lottningen till finalen och fick spår två.
- Hästen är ju jättefin och gjorde precis det han skulle. Det blev lämpligt och han gick undan fint till slut. Han har varit bra länge och känns fortsatt lika fin, berömde Örjan Kihlström.
Tränaren Reijo Liljendahl, som var besviken efter Kriteriet trots en andraplats, var nu desto gladare.
- Jag är jättenöjd och hoppas att vi får lite revansch i framtiden, sa Reijo.

Grant fBoko ixade dubbel till Reijo
Solvalla-tränaren fick ytterligare en vinnare och Breeders Crown-finalist när Grant Boko ledde från start till mål. Trots en tuff öppning hade han mod och kraft att svara Valley Brodde över upploppet. Efteråt var tränare Liljendahl irriterad över att hans häst fick inleda i ett hårt tempo.
- Jag är glad men samtidigt är jag förbannad när han får gå så hårt. Det är när chanslösa kuskar kör för hårt. Båda mina hästar har gått väldigt bra men jag är inte nöjd när han får jobba så hårt, sa Reijo Liljendahl.
Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad av sin hästs insats.
- Det var en väldigt tuff inledning och banan var väldigt sugande så det var bra att han klarade av att vinna, sa Ohlsson.

In Vain Sund övertygade
In Vain Sund var för drygt en vecka sedan trea i Europaderbyt bakom Readly Express och Tobin Kronos. Den Daniel Redén-tränade hästen visade nu att det loppet och resan fram och tillbaka till Paris inte bekommit honom negativt. In Vain Sund övertygade när han spurtade till seger i sin semifinal för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Örjan Kihlström gav hästen en bra resa i tredje par utvändigt och parerade snyggt när In Vain Sund tog ett felsteg i sista kurvan. Över upploppet kom han farande och avväpnade en tapper Erik Sting. En oerhört stark insats gjorde Isor Håleryd som trots en startgalopp spurtade in som tvåa efter en stark avslutning.
- Han har visat kanonform på slutet men man vet ju aldrig. Han var nyss i Paris och startade och har fått långa resor och tuffa lopp. Vi hade ett dåligt läge men det löste sig ändå hyggligt och vann med både tussarna och norsken kvar, sa Örjan Kihlström.

Galactica enkelt från spets
Galactica var tillbaka i vinnarcirkeln när hon vann sin semifinal för Lars-Åke Söderholm. Stochampionatsvinnaren öppnade snabbt och tog direkt han om ledningen. Hon blev sedan aldrig utmanad på allvar och gled enkelt undan över upploppet.
- Hon gör alltid sitt och jag trodde inte att hon skulle komma till ledningen så enkelt. Sedan trodde jag nog att det var lugnt och det var det också men hon var lite slö i ledningen och jag tyckte inte att det var det där rätta trycket i henne. Jag var lite orolig men hon gled ju bara undan till slut och det var aldrig någon fara, sa Lars-Åke Söderholm.
Vid sidan av banan stod hästens tränaren Malin Bergström som nu får se sin stjärna i Breeders Crown-finalen hemma i Eskilstuna om två veckor.
- Det är helt enormt och hon är helt fantastiskt. Jag har varit så nervös hela veckan och det blir så kul att få avsluta säsongen på hemmaplan, sa Malin Bergström.

El Diablo B.R. imponerade
Mamasan skrällde i V75-4, i Breeders Crown för treåriga ston, för Björn Goop. Hon fick en perfekt resa i rygg på ledaren och hade tur när luckan uppenbarade sig trehundra meter kvar när utvändige Fantasy River galopperade. Hon avslutade sedan bra och fick tag i en mycket tapper Unrestricted precis på mållinjen. Favoriten Unrestricted föll med flaggan i topp efter att ha gått ett tufft slutvarv.
El Diablo B.R. vann det norska travderbyt och tränaren Frode Hamre har sagt att det är den bästa norskfödda häst han har tränat. Nu lånade han ut sin fyraåringsstjärna till Björn Goop och han gjorde inga misstag. Goop körde till ut på första långsidan och fick välvilligt ta över ledningen av Target Kronos. Andrahandsfavoriten Tobin Kronos fick en tung inledning via tredjespår runt den första kurvan och fick sedan harva utvändigt om ledaren hela vägen. Tobin Kronos kunde inte gå i närkamp med El Diablo B.R. som gled undan i läcker stil över upploppet. Tobin Kronos höll dock strålande som tvåa.
- En jättefin häst, han är väldigt stark och känns som en riktig tävlingsmaskin. Han vann med krafter kvar, sa Björn Goop.

Caddie Lisieux trots tung resa
Utanför V75-spelet så imponerade Caddie Lisieux när hon bara var bäst trots en blytung resa för Kenneth Haugstad via tredjespår och dödens. Det Roger Walmann-tränade stoet vann enkelt och övertygade stort.
Gareth Boko var inte frisk i Kriteriet men nu var han tillbaka med besked. I semifinalen för treåriga hingstar och valacker körde Per Lennartsson till ledningen ut på den första långsidan samtidigt som storfavoriten Diamanten hamnade illa till i tredjespår och backades sedan ner i kön. Gareth Boko blev utmanad av Mcspirit in på upploppet men svarade snyggt och gled undan i mycket fin still till en säker seger.
I semifinalen för fyraåriga hingstar och valacker blev det seger för Zoko Lane som var mycket duktig och tävlingsdagen avslutades med In Toto Sund som spurtade hem semifinalen för fyraåriga ston. Därmed ordnade han en dubbelseger till tränaren Daniel Redén.
Favoriterna radade upp sig på V75 och sju rätt gav 1065 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed blir det dubbeljackpot till nästa V75-omgång som är på lördag på Jägersro.
Finalerna i Breeders Crown avgörs i Eskilstuna 6 november med 800 000 kronor i förstapris i varje lopp.

Final i Breeders Crown för 3-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Grant Boko
2) Policy of Truth
3) Gareth Boko
4) Monark Newmen
5) Mcspirit
6) Deimos Racing
7) Electric Light
8) Baron Gift
9) Valley Brodde
10) Rafiki Fri
11) Super Nice
12) On The Line

Final i Breeders Crown för 3-åriga ston
2140 meter autostart
1) Mamasan
2) Caddie Lisieux
3) Darling Mearas
4) Rhyme Broline
5) Xperia Knick
6) Geisha Boko
7) Flo Jo Keeper
8) Luck Is Back
9) Unrestricted
10) New Flame
11) Unstirred Drink
12) Callela Eliza

Final i Breeders Crown för 4-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Tobin Kronos
2) In Vain Sund
3) El Diablo B.R.
4) Zoko Lane
5) Isor Håleryd
6) Day Or Night In
7) Target Kronos
8) Pajas Face
9) Ceasar Sisu
10) Erik Sting
11) Robin Roof
12) Pythagoras Face

Final i Breeders Crown för 4-åriga ston
2140 meter autostart
1) In Toto Sund
2) Galactica
3) Timbal
4) Treasure Kronos
5) Cerveza
6) Bijou Bourbon H.M.
7) Caresse
8) High Expectation
9) New Devotion
10) Feel The Muscle
11) Going Diablo
12) Spoil Me

Michael Carlsson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 23 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla söndag 23 oktober 2016.


 Hade det inte varit för att han delar stall med superhästen Nuncio hade Volstead varit betydligt mer omskriven. Men när V75-cirkusen p&arin..

 Hade det inte varit för att han delar stall med superhästen Nuncio hade Volstead varit betydligt mer omskriven. Men när V75-cirkusen på lördagen kom till Romme utanför Borlänge var det Volstead som var den stora stjärnan. Trots spår sju bakom startbilen och ett tungt lopp utvändigt om ledaren tog den Stefan Melander-tränade femåringen hem segern.
- Han fick göra jobbet själv och gick jättebra, som vanligt, sa Örjan Kihlström, som gav prov på varför han räknas som en av världens absolut bästa kuskar.
Redan på sista bortre långsidan satte Volstead tänderna i ledande Coldtown, men då såg Örjan Kihlström att Björn Goop var på väg att komma loss med Thai Broadway från ledarryggen, varpå Kihlström tog upp sin häst så att fältet packades och alla luckor täpptes till. När avståndet till mål var för litet för att Thai Broadway skulle ha en chans att hinna förbi manade han sedan på Volstead, som visade vilken klasshäst han är när han satte nosen först.
- Jag kanske hade vunnit lättare om jag hade ställt på för fullt lite tidigare men samtidigt ville jag inte köra så att Björn skulle få lucka. Nu blev det hårt i mål men det gick vägen. Det är en riktig kämpe det här, sa Kihlström.

Odramatiskt för storfavoriten
Omgångens största favorit Fossens Bonus hade inga problem med att infria spelarnas förväntningar i silverdivisionen. Magnus Jakobsson kunde utan strid placerade sin springare i ledningen kort efter start och efter att ha fått dämpa tempot gick hästen undan till mycket enkel seger med ryckhuvan kvar på öronen.
- Jag vet inte om det händer så mycket om man drar huvan men det gick vägen i alla fall. Han var jättefin och det kändes bra hela vägen. Det blev ett önskescenario, sa Magnus Jakobsson.
Tvåa bakom Fossens Bonus visade Peter Untersteiner-tränade Carabinieri att han blir att räkna med framöver. Från fjärde par utvändigt levererade han en tung slutrunda och tog på ledaren hela vägen in mot mål.
- Han gick ruskigt bra sista 700 meterna och föll verkligen med flaggan i topp, sa kusken Johan Untersteiner.

Överlägsen efter genidrag
Inför Charlie Mills Race över tre varv blev favoritspelarna skakiga när Veijo Heiskanen uttryckte oro efter värmningen. Hans Tellmeastory uppträdde stressat och galopprisken var överhängande. Men den högkapable fyraåringen stegade iväg i rätt gångart och när han gled till ledningen med två och ett halvt varv till mål var loppet över. Det namnkunniga gänget från de bakre tilläggsvolterna gjorde vad de kunde under slutrundan men var chanslösa att komma i farlig närhet av ledaren.
- Han klev iväg jättebra från start och det var överraskande. Men jag tog av käkremmen efter värmningen. Han brukar träna utan den så jag tänkte att vi provar att köra så i loppet, och det var ett bra drag, sa Veijo Heiskanen, som har höga tankar om Tellmeastory.
- Han är oerhört stark och hade kunnat springa några varv till i 1.15-tempo. Kapacitetsmässigt är han en av de bästa jag har haft.

”Fick ruggig torksfrossa”
I finalen av Dubbelcupen körde Björn Goop till ledningen med Sverre Hjörneröds Joker C.K. och därifrån släppte inte den kallblodige femåringen förföljarna in på livet.
- Det är en fin häst det här. Jag körde senast också och då sprang han och skiftade och kom ingenstans utan skor. I dag gick han med skor, sa Goop.
I klass II bjöds publiken på ett rafflande upplopp och när mållinjen skars var det omöjligt för det mänskliga ögat att avgöra vilken häst som var först i mål. Domarna tog god tid på sig att granska målfotot och när det sedan sprakade till i högtalarna kungjordes att Island Life och Erik Adielsson vunnit med liten marginal före Johan Untersteiners Niagara Broline.
- Jag fick ruggig torskfrossa, så det var skönt att det gick vägen, sa Island Lifes tränare Peter G Norman.
I klass I var Get A Winner bara bäst. Från positionen utvändigt om ledaren krigade han sig först över mållinjen med Ulf Eriksson i sulkyn.
- Han gör allt rätt när han tävlar och egentligen inget rätt när han tränar. Han är en sköning, sa tränaren Björn Röcklinger.
Bronsdivisionen avslutade omgången och där levererade Timo Nurmos-tränade Zenit Brick en vinstgivande avslutning med Jorma Kontio i sulkyn.
På V75 delade sju rätt ut 13 909 kronor. Sex rätt gav 173 kronor och fem rätt 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Chrille Erikssons V75-tips till Solvalla söndag 23 oktober 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Solvalla söndag 23 oktober 2016.

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.

Chrille Erikssons V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Romme lördag 22 oktober 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets ..


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar. Drygt 9,6 miljoner och 93 segrar har det blivit hittills för Halmstadtränaren som i år färdigställde sin träningsanläggning, ”Drömgården”, med nya stallar. Antalet hästar ökar hela tiden och för dagen finns det 104 hästar på träningslistan.
- Det fungerar jättebra och hästarna har bra form överlag. Det händer mycket på inkörda pengar när man får in en miljon som i Derbyt där Day Or Night In var trea och en miljon i Oaks (Xperia Knick och Unrestricted var trea och fyra). Då rasslar det till lite och målsättningen är att passera tio miljoner i år och det ser ju bra ut, säger Johan Untersteiner.
- Vi har haft ungefär 100 hästar här på hösten sedan jag byggde det nya stallet. Jag hade bestämt innan att vi kunde ha två anställda till med 15 hästar ytterligare i stallet så det var planerat. Men nu är det så gott som fullt faktiskt.

”Styrkan är hans vapen”
Johan Untersteiner åker till Rommes V75-tävlingar under lördagen med två hästar. Dessa är M.T.King Of Cash, som nyligen kom till stallet efter att bland annat Kari Lähdekorpi köpt honom, och den andra är Niagara Broline vilken är en häst som har startat sporadiskt senast året och som nu har ett par lopp i kroppen efter ett uppehåll.
- M.T.King Of Cash (V75-2) gjorde allt rätt i första starten för mig och vann från dödens med krafter kvar. Det var ett billigt lopp men han gjorde det väldigt enkelt och närmast joggade ifrån de andra. Han var inte trött i mål och just styrkan verkar vara hans främsta vapen. Han är efter Ready Cash och har lite det tugget i sig, han är oöm och tågar alltid på.
- Han har gått normala jobb efteråt och allt verkar som det ska. Det är ingen häst som glänser i träningen eller utmärker sig på något sätt men det verkar bra allting. Han har inte varit helt att lita på tidigare men uppträdde bra senast.
- Nu är det en häst struken invändigt om oss och det är bara tre hästar på start. Han får först och främst kliva iväg som han vill från början i trav och sedan får vi prova framåt. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och sedan får vi se vad de övriga konkurrenterna tänker. Jag åker ut med goda förhoppningar och tror på en väldigt bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker men jag tror på bra chans. Vi gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Barfota fram nu och första med rycktussar
Niagara Broline i den femte V75-avdelningen är också mycket betrodd och här vankas det intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Niagara Broline (V75-5) har varit skadad och borta en del men nu känns det med några lopp i kroppen att toppformen börjar komma. Han spetsade i en tuff öppning senast och fick press men höll starkt. Jag tror att han kommer att vara ännu vassare med det loppet i kroppen och det här är en duglig häst för V75.
- Vi har ett bra läge och han är snabb ut. Jag får ladda framåt och kommer även att göra lite småjusteringar till den här starten. Han har gått med skor väldigt länge men nu blir det barfota fram. Dessutom blir det rycktussar för första gången. Jag är optimistisk och tror på bra chans. Det är inte sämre chans än M.T.King Of Cash.
Vem är bästa chansen av de båda?
- Jag tycker att de är likvärdiga. Båda två kan absolut vinna.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Romme lördag 22 oktober 2016.


Halmstad-tränaren upplevde sin känslomässigt största triumf i travlivet när Darling Mearas vann Svenskt Trav-Oaks. Segerchecken på..


Halmstad-tränaren upplevde sin känslomässigt största triumf i travlivet när Darling Mearas vann Svenskt Trav-Oaks. Segerchecken på 2,8 miljoner kronor var dessutom den högsta prissumman som delats ut till ett treårigt sto i Sverige. Stefan Persson hade under hela säsongen siktat in sig på att ha sin stjärna helt på topp i Oaks – och det lyckades. Med en smart matchning och ett suveränt tränarjobb var Darling Mearas bara bäst och visade att hon är drottningen i kullen. Efteråt svallade känslorna där tränare Persson visade stor glädje och slängde körspöet i en härlig segergest när mållinjen passerades. Samtidigt var brodern Håkan K Persson med i direktsänd tv och grät glädjetårar.
- Det är många som har sagt att de satt och grinade framför tv:n när de såg Håkan, säger Stefan Persson.

"Jättekul att så många bryr sig"
Det har nu gått en månad efter den stora segern och han blir ständigt påmind om den lyckosamma storsegern.
- Vart man än kommer så dyker det upp någon som vill gratulera eller prata om loppet och hästen. Antingen det är i mataffären, på fotbollsträningen eller på travbanan.
- Det kom flera hundra sms samma dag och det är fortfarande folk som hör av sig, både kända och okända. Det är jättekul att så många bryr sig och det har även kommit in några nya hästar i träning.
Har du hunnit landa ännu?
- Jadå, det har jag gjort. Men man funderar på det någon gång varje dag, det gör jag. Det var väldigt speciellt och min klart största seger i karriären.
Hur firade ni?
- Vi hade lita kalas hemma på fredagen efter med personalen och kompisar. Det var mycket trevligt.

"Donna Mearas är den bästa"
Donna Mearas har tagit fem segrar på åtta starter och aldrig varit sämre än trea. Hon har nu passerat tre miljoner kronor i insprungna pengar.
Är det den bästa häst du har tränat?
- Bring Me Back var också otroligt bra men han blev stoppad av att han hade problem med halsen. Så ska man se till vad de verkligen har presterat så är Donna Mearas den bästa.
- Jag hade även en annan fin häst, Bring Me Luck, som också var jättebra men hon fick inte ens ihop 2,8 miljoner kronor under hela sin karriär. Det sprang ju Donna in nu på ett bräde.

"Jättefin i jobb"
På söndag är det V75 på Solvalla och semifinaler i Breeders Crown. Donna Mearas är tillbaka på tävlingsbanan och går ut i loppet för de treåriga stona. Hon fick ett perfekt läge med spår tre bakom startbilen.
Hur tog hon Oaks-loppet och hur har hon känts efteråt?
- Bara bra. Hon var faktiskt inte speciellt sliten efteråt och hade lite krafter kvar. Det var inte det tuffaste loppet för henne. Hon gick ett banjobb i går (måndag) och var jättefin.
- Hästen känns nästan oförskämt bra. Minst lika bra som inför Oaks, ja nästan ännu bättre. Hon är piggare efteråt och har även lagt på sig lite vikt.
Vad säger du om söndagens uppgift? Blir det vinst igen?
- Det är bra spår och det är klart att hon ska ha vettig chans att gå vidare till finalen. Det vore nästan dumt att inte tro på det nu när hon har tränat så pass bra. Hon möter några jättefina ston men det är klart att hon har bra vinstchans. Hon är väldigt snabb ut och grundplanen är att köra för ledningen. Men hästen har inga svagheter och är inte beroende av något speciellt lopp. Hon är väldigt komplett och har vunnit från alla positioner, säger Stefan Persson.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det lutar åt att hon får gå med ett helstängt huvudlag igen fast med skor runt om den här gången. Vi körde ju barfota i Oaks men jag tyckte inte att hon blev hundraprocentig barfota så det kommer hon inte att gå någon mer gång i år.
Du har även med Luck Is Back i V75-4 som även hon har spår tre bakom bilen. Chanserna där?
- Luck Is Back är inte så långt efter Donna rent kapacitetsmässigt men hon är inte riktigt lika vass i psyket. Hon har gjort bra lopp varje gång i de fem, sex senaste starterna. Näst senast fick hon press i Oaks-kvalet och höll mycket bra och var inte långt efter.
- Därför körde jag lite snällt med henne senast på Axevalla. Hon hade haft en träningsperiod inför den starten och hade krafter kvar i mål. Hästen känns jättebra och har ett bra läge. Hon är snabb ut och jag har förhoppningar om final. Det blir barfota runt om igen, det har hon hovar som klarar och hon har tävlat väldigt bra sedan vi började köra barfota. Det blir helstängt huvudlag med open eye igen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Magnus Jakobsson, 46, har i många år placerat sig bland topp 15 bland landet segerrikaste kuskar. I den allsvenska kuskligan har han slutar 14-14-9-..

Magnus Jakobsson, 46, har i många år placerat sig bland topp 15 bland landet segerrikaste kuskar. I den allsvenska kuskligan har han slutar 14-14-9-11-10 de senaste fem åren.
I år har han tagit ytterligare kliv och ligger för dagen sexa i ligan, före stjärnor som till exempel Erik Adielsson och Robert Bergh.
122 segrar har det blivit hittills i år på svenska travbanor för Färjestadkusken.
- Antal segrar är bra men tittar jag på de andra där uppe i ligan så kör de alla in mycket mer pengar. Jag kör ganska mycket ”vardagstrav” och där ligger prispengarna efter, säger Magnus Jakobsson.
I ligan över vilka kuskar som kört in mest pengar på svenska travbanor ligger Magnus Jakobsson på tolfte plats med drygt 8,7 miljoner kronor.
Är du en kille som har koll på till exempel den allsvenska kuskligan?
- Jag har väldigt bra koll på det, absolut.
Du ligger sexa, endast Ulf Ohlsson, Örjan Kihlström, Björn Goop, Jorma Kontio och Peter Untersteiner är före. Kommentar?
- Nej, men det har rullat på bra hela året. Det är klart att det är roligt.

”Jag är ingen person som ältar”
I lördags var Magnus Jakobsson favorit i V75-1 när V75 lockade med en superjackpot, men Wellino Avenue hade en sämre dag och slutade näst sist.
Hur reagerar du när du sitter där och känner att ”tanken är tom”?
- Jag kände direkt när jag gick ut för att vi skulle förbättra vår position att jag inte fick rätt svar. Men så är det ibland, att hästarna har en sämre dag. Men att jag förlorar ett lopp är inget som jag funderar på, jag är ingen person som ältar. Det gäller även om jag själv gör fel, för det gör man ju, men man får lära av misstagen, skaka av sig och gå vidare, säger Magnus Jakobsson.

”Det var ett bra besked”
Som flitig kusk är det sällan långt till nästa lopp och därmed chans till revansch. Redan i den första avdelningen den här lördagen på Rommetravet har Magnus Jakobsson en ny toppchans på V75 då han plockar ut segervane Fossens Bonus.
- Han fick ett lopp på Mantorp förra veckan. Vi vann och det blev ett behaglikt lopp för honom och jag hade rätt mycket gas kvar. Han kändes bra och det var ett bra besked. Vi hade även och fick ett bra spår igen.
Dina tankar från spår 3 bakom startbilen?
- Nej, men vi kör en bit. Min tanke var att starta honom tätt nu och få lite form på honom. Förhoppningsvis har han gått fram ännu mer formmässigt till den här starten.
Är det en bra chans?
- Ja, han ska räknas med chans i alla fall, även om jag inte hunnit läsa in mig helt på motståndet ännu.
Gör du några ändringar som kan vara värt att känna till?
- Kanske, han har tävlat med boots fram och jag har funderingar att ta av dem, vi får se efter värmningen.

”Ofrivilligt uppehåll”
Magnus Jakobsson kör totalt fyra hästar i V75-omgången.
- On Hold (V75-2) gjorde halvcomeback senast och han gjorde ett bra lopp tycker jag som tvåa. Det såg lite drygt ut på förhand, men precis som senast är distansen en fördel. Det blir kanske tufft att räcka ända fram även här. Han har bara ett lopp i kroppen och behöver säkert fler innan toppformen är där.
- Mactheman (V75-6) fick ett lite ofrivilligt uppehåll då han inte kom med i några lopp vi anmälde till. Poängen räckte helt enkelt inte till. Han var sedan bra i comebacken i Örebro och har tre raka segrar nu. Men det ser jobbigt ut med det här läget, spår 8. Han är hygglig ut men det känns som klar vingelrisk. Han går som vanligt barfota och med helstängt huvudlag.
- Ritmo di Poggio (V75-7) har jag ingen riktig koll på när det gäller formen. Jag har inte kört hästen sedan jag vann med honom i början av augusti.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Den som väntar på något gott…Ivar Sånna fick på lördagen sitt genombrott i den äldre eliten när han pulvriser..

Den som väntar på något gott…
Ivar Sånna fick på lördagen sitt genombrott i den äldre eliten när han pulvriserade motståndarna i Svenskt Mästerskap.
Hästen som köptes till Norge för dyra pengar och floppade grovt under första säsongen visade att han äntligen blivit den elithäst han lovade som fyraåring.
- Det här var härligt, mös segerkusken Jomar Blekkan som nu har den stjärna han hoppades få för ett år sedan.
Vi backar bandet till 7 september 2014 på Jägersro.
Jan Hellstedt har tränat fram sin främsta unghäst i karriären och har stora förhoppningar om att vinna Svenskt Travderby.
Hästen heter Ivar Sånna och svarar för en brutal insats då han pressar sönder sina motståndare utanpå ledaren bara att för att i det allra sista steget få se sig spurtslagen på målfoto av smygkörde Poochai.
En förlust som gav hästen idolstatus hos många travfans.

”En kamera i halsen”
Ett drygt år senare säljs hästen vidare till hårdsatsande hästägare hos Jomar Blekkan, den norske kallblodskungen ska äntligen få ett varmblod av högsta klass.
Men det slutar i fiasko.
Ivar Sånna floppar totalt och när Blekkan råkar ut för en otäck olycka i sulkyn flyttas hästen till kollegan Frode Hamre.
- När jag blev skadad skickade vi hästen till Hamre och han hade lite bekymmer i början där också. Men när vi satte en kamera i halsen och såg att hästen inte fick luft visste vi var förklaringen låg, förklarar Blekkan som sedan dess agerat kusk istället för tränare åt sin gunstling.

Siktar mot de större loppen
En halsoperation och fyra raka segrar senare var Ivar Sånna på lördagen tillbaka i Sverige för att visa vilken häst han egentligen är.
Och det gjorde han med eftertryck.
Favoritspelade Mosaique Face såg ut att ha SM-guldet i sin hand från ledningen, men när Ivar Sånna kastades loss från tredje par utvändigt stod det snart klart vem som var bäst.
- Han exploderade våldsamt när jag vred ut till attack och runt sista sväng kändes det väldigt skönt. Jag har aldrig kört ett varmblod med den här inställningen, sade Blekkan som höjde högerhanden i en sällsynt segergest vid mållinjen och nu kan se fram emot att få tillbaka hästen för vinterträning inför kommande säsong.
- Utgångspunkten när vi köpte honom var att vara med i de större loppen på Solvalla och hemma på Bjerke. Det blir förhoppningsvis nästa år nu i stället.
Då lär vi få fler besök från av den svenske mästaren, från Norge.

”En härlig motivation”
SM-guldet för ston gick till Jetset.
När Playing Tua högg i galopp från start låg vägen mot ledning öppen sedan Peter Untersteiner för ovanlighetens skull laddat iväg sin speedkula första biten.
Favoriten Some Summit kom i ett kraftfullt angrepp på andra långsidan och övertog kommandot vilket bäddade för en rafflande upploppsduell.
En duell där Jetset hade bäst krut under hovarna via det innersta open stretch-spåret.
- Det är ett fantastiskt år hon haft den här hästen. I september i fjol gav ägarna upp och sa att ”nu lägger vi inte mer pengar på den här hästen”. Jag tjatade att jag ville ha några månader till eftersom jag trodde att det fanns mer i henne. Men att det skulle bli så här bra, det trodde man inte, mös Untersteiner vars sto fyrdubblat sin prissumma sedan dess och nu passerade två miljoner kronor insprunget. Detta efter en säsong då hon bara missat pallen en gång på 16 starter.
- Hon har en härlig motivation kvar. Det är många gånger som hon tagit i så mycket att vagnen bredsladdat på upploppet, det finns inte många äldre ston som är så löpärliga och glada.
Förloraren Veijo Heiskanen kunde trots detta åka hem med två SM-guld i monté utanför V75-kupongen plus seger med Bacan Degato klass I och verkade inte överdrivet besviken efteråt.
- Some Summit var bra, jag är jättenöjd. Vi fick stryk av en bättre häst.

En chansning som gick hem
I Lärlings-SM fick Angelica Holm chansen på sin förre arbetsgivare Robert Berghs segerstaplare Tudor Kronos.
På förhand spåddes innerspåret bli en fälla, men ryggen på hårddragande Dens Bea visade sig idealisk när Holm vek ner till vänster över upploppet.
- Sista biten fick jag chansa och släppa av honom lite, annars hade vi aldrig hunnit fram, förklarade landets nye lärlingsmästare som lyckades hålla den kantige, men ack så kapable fyraåringen i rätt gångart när han sluggade sig till åttonde segern på årets tio starter.
Med 77 miljoner kronor i potentiell belöning för en ensam V75-vinnare med sju rätt fanns det nog många spelare som hoppades att just deras skräll skulle slå in.
Men det hände aldrig.
Dagens största överraskning blev dansktränade Zorn Brick, men i och med att Heartbreaker V.S. och Top of the World motsvarade sina favoritskap hölls utdelningen till 49 279 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Åby lördag 15 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Åby lördag 15 oktober 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Åby lördag 15 oktober 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Åby lördag 15 oktober 2016.

Chrille Erikssons V75-tips till Åby lördag 15 oktober 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Åby lördag 15 oktober 2016.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 15 oktober 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 15 oktober 2016.


Efter veckor med favoritparader och låga utdelningen blev utgången den motsatta när V75-cirkusen gästade ett kylslaget Skellefteå. F..

Efter veckor med favoritparader och låga utdelningen blev utgången den motsatta när V75-cirkusen gästade ett kylslaget Skellefteå. Favoriterna svek och efter att flera riktiga överraskningar slagit till stod det klart att alla jackpotmiljoner går vidare till nästa veckas omgång, då 69 miljoner kronor väntar i sjurättspotten. Redan i den inledande silverdivisionen krossades många spelares drömmar när megafavoriten Bravo Navarone klippte i galopp. Men vinnaren Victory Bonsai behöver inte be om ursäkt för sin triumf. Från spår åtta bakom starbilen fick han ett blytungt inledningsvarv till ledningen men trots det höll den Heikki Korhonen-tränade femåringen undan.
- Den här hästen är mycket bra. Jag tror att han kommer att tävla i toppen nästa år, sa Mika Forss.
Victory Bonsai var andrahandare och därmed ingen stor överraskning för spelarna. Det var däremot Mika Forss andra V75-vinnaren. Spelad till tre procent krossade Ingemar Hultqvist-tränade Höwings Star motståndet från spår tolv över kort distans i bronsdivisionen. Segertiden 1.11,8 är nytt banrekord.
- Jag trodde att det skulle bli svårt från tolfte men hästen gick bra och vann. Det här var en skön lördag, konstaterade den finske toppkusken glatt innan han lämnade Skelleftetravet för att bege sig mot Hamburg och söndagens Grosser Preis von Deutschland.

Spelad under en procent
Det var inte bara Mika Forss som skrällde. Omgångens riktiga kalldusch för spelarna kom i klass II. Där höll favoritspelade auktionsdyringen Bungle Rain strålande efter att ha utsatts för elak press i ledningen. Men strax före mål tvingades han och kusken Ulf Ohlsson se slaget förlorat när det treåriga stoet Global Teardrop spurtade förbi. Den smygkörde jätteskrällen var spelad till mindre än en procent och delade ut 87 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Jag skulle bara försöka hänga med i Uffes rygg hela vägen och vi fick ju rygg på Uffe, fast Eriksson och inte Ohlsson som planerat, sa kusken Per Linderoth efter att ha hittat loss från tredje par invändigt med den Kenneth Thelin-tränade treåringen.

”Otroligt stort för mig”
I Lördagsloppet blev det också ett glatt vinnarodds. 22 gånger insatsen fick de som spelat på spurtvinnaren U.Bergs Oppzi och Krister Söderholm.
- Vi är inte förvånade. Vi trodde faktiskt förra gången att vi skulle kunna vara med där, men nu tog vi det i dag istället, sa tränaren Mikael Melefors.
I Stig Lindmarks Styrkeprov över mustiga tre varv visade sig Bullyoung starkast. Tränaren Robert Bergh hade gett Kenth Åkerlund förtroendet att köra och det var en glad Bergsåkerstränare som kom till intervjumikrofonen.
- Att köra den här hästen var så underbart så det finns inte. Det här är otroligt stort för mig, sa Åkerlund.
Skelleftetravet är en av två banor i landet med open stretch. Men till skillnad från Åbys två extraspår på upploppet har Norrlandsbanan bara ett. Det utnyttjade Tone Merete Pettersen-tränade Myr Faksen när han, något motvilligt, slog favoriten Myr Faksen med en läpp i Steggbest Minne.
- Det är precis lagom lång upplopp för han ska inte ha allt för mycket dagsljus den här, skämtade segerkusken Erik Adielsson.

SM och superjackpot
Timo Nurmos-tränade Erik Sting var den enda V75-favoriten som lyckades infria spelarnas förväntningar när han framlotsad av Jorma Kontio gick vinnande ur klass I. Det var jackpot på V75-spelet men då ingen lyckades pricka in samtliga vinnare går alla sjurättsmiljoner vidare till nästa veckas tävlingar på Åby. Då väntar SM-tävlingar och engigantisk sjurättspott på hisnande 69 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Skellefteå lördag 8 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Skellefteå lördag 8 oktober 2016.

Chrille Erikssons V75-tips till Skellefteå lördag 8 oktober 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Skellefteå lördag 8 oktober 2016.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se