V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 27 oktober 2021 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 20 oktober 2021 Jägersro Trav/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 13 oktober 2021 Bjerke/Solvalla travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


V86 Xpress delas mellan Åby och Jägersro den här veckan och Håkan K Persson selar ut två hästar i onsdagens miljonspel som man ..


V86 Xpress delas mellan Åby och Jägersro den här veckan och Håkan K Persson selar ut två hästar i onsdagens miljonspel som man bör beakta. Halmstad-tränaren reser till Solvalla med Namaste, som gör första starten i Håkan K:s regi, samt den tidigare V75-vinnaren Four Guys Dream. Den sistnämnda återkom efter ett uppehåll näst senast och vann då direkt. Detta efter en mycket vass avslutning då hästen låg sist när man svängde in på upploppet. Tränare Persson var överraskad av att hästen kunde vinna direkt då han inte var toppad alls efter frånvaron från tävlingsbanan. Senast blev hästen bara åtta i ett V75-lopp då han även då satt långt bak och aldrig kom till från ett dåligt läge. Detta trots att hästen avslutade i 1.06-tempo sista 200 metrarna.
– 9 Four Guys Dream (V86-8) var bara lugnt tränad inför näst senast och jag kunde inte tro att han skulle springa så fort då. Hästen hade haft ett uppehåll inför den starten och var inte toppad på något sätt. Trots att vi satt sist i fältet så spurtade han ner alla över upploppet och det var riktigt bra gjort, säger Håkan K Persson.
– Senast var det V75 och tuffare hästar emot och han satt långt bak då också. Han hamnade långt ut i spåren och det bet ju bra men det var mycket längre fram och bättre hästar han mötte. Därför blev det en blygsam placering och det gick inte att ta så mycket till slut.
Hur har hästen känts i träningen efter det loppet?
– Jag kom precis in med honom (måndag) och han kändes jättefin. Han fick gå ett långheat på rundbanan ute på gården och avsluta rätt så fort den sista biten. Han är inget träningslejon och man kan inte känna de fartresurserna i honom som man gör i ett lopp.

”Är fruktansvärt speedig”
Four Guys Dream startar i V86-avslutningen från spår nio med Stefan Persson i sulkyn. Hästen är andrahandsfavorit i skrivande stund och Håkan K tycker att han ska räknas tidigt.
– Spåret är helt okej. Han är ändå inte så kvick från början och nu sitter han direkt i andraspår. Sedan är han beroende av att det blir tempo i loppet men blir det fart på det så tar han många till slut. Hästen är bra för klassen och kan avsluta riktigt fort. Får han gå med lite i ryggar är han fruktansvärt speedig till slut.
– Det blir inga ändringar utan barfota bak och jänkarvagn som vanligt. Han kan mycket väl vinna om det klaffar, säger Håkan K Persson.

”En kapabel häst som varit jätteduktig”
I den andra V86-avdelningen gör det fyraåriga stoet Namaste sin första start hos Håkan K. Stoet har vunnit sex lopp de senaste två åren och debuterar nu i sin nya regi från spår åtta bakom startbilen.
– 8 Namaste (V86-2) följde med mig hem efter förra starten och det är en jättefin häst. Det är inte ofta man får så fina hästar i träning. Jag har sett flera lopp som hon har gjort och det är en kapabel häst som har hävdat sig bra mot sina kullkamrater. Senast var hon jätteduktig då hon fick en tuff löpning i spåren och var inte långt ifrån att slå Tilda Express som är favorit i det här loppet nu.
– Det här är ett lopp för ston som har tjänat högst 450 000 kronor och hon har tjänat 444 000. Hon står med andra ord perfekt inne i loppet och det känns som att hon har acklimatiserat sig väl. Hästen känns jättefin och även om det är spår åtta så är hon inte helt borta om hon kommer till därifrån. Skulle det bli körning och hon får en fin resa kan det mycket väl gå vägen. Vi kör som senast barfota fram och med vanlig vagn.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 Super Days rullar vidare och på fredagen var det dags för Bjerke och Bergsåker V86 att dela på miljonspelet. Bergsåker inledde ..


V86 Super Days rullar vidare och på fredagen var det dags för Bjerke och Bergsåker V86 att dela på miljonspelet. Bergsåker inledde sitt dubbeltrav och värmde upp inför lördagens jackpotomgång på V75. Topphästen Coin Perdu skulle ha startat förra lördagen i V75 i Gävle men tränaren Svante Båth valde att stryka på grund av banuderlaget. Att det sannerligen inte var något fel på formen visade Coin Perdu under fredagskvällen. I stayerloppet över dryga tre varv fick ha dem sämsta starten av de två mest betrodda hästarna. Robert Bergh vann den kampen med andrahandsfavoriten Axl Rose som inledde i andra par utvändigt men som körde till ledningen två varv från mål. Samtidigt satt Coin Perdu sist i fältet och sedan ut i fjärde par utvändigt. Axl Rose drog i ett 1.15-tempo i täten men när Erik Adielsson kastade loss över den sista bortre långsidan med Coin Perdu gick det undan värre. Den Svante Båth-tränade unghäststjärnan svepte förbi konkurrenterna i fjärdespår och nådde fram utvändigt om ledaren halvvarvet kvar. Coin Perdu slog klorna i ledande Axel Rose som hade det kämpigt genom slutkurvan och kopplade greppet in på upploppet. Coin Perdu gick sedan undan till en lätt och övertygande seger. Han travade fint och såg riktigt bra ut vid sin andra raka fullträff.
– Jag hade hoppats komma förbi Robban från start men han var med på noterna och det var bara att ta skeden i vacker hand och lägga ner honom. Han avgjorde enkelt och var fantastiskt fin, berömde Erik Adielsson.

Derbykungen kan vinna med derbyvinnarens bror
Geir Vegard Gundersen kan man verkligen kalla för ”derbykungen” då han har vunnit det norska derbyt som tränare hela sex gånger de senaste åtta åren. Han jagar i år sin färde raka fullträff och kvalade in samtliga hästar i kvällens uttagningslopp på Bjerke. Utanför V86 vann Magnus Teien Gundersen med Kraes som vann lätt. Det gjorde även storfavoriten Cicero T.G. i den första avdelningen med Geir Vegard Gundersen själv i sulkyn. Den fyraårige hingsten har nu hela nio segrar på tio starter och är ett jättelöfte utöver det vanliga. Han är bror med Support Justice som Geir Vegard vann derbyt med 2013. Gundersen körde tidigt till ledningen med sin adept och blev aldrig utmanad på allvar. Cicero T.G. stack enkelt undan över upploppet till en övertygande seger och blir inte lätt att tas med i finalen.
– Han var väldigt bra och kändes stark och fin. Alla hästar gick kjempebra idag och gick vidare, sa Geir Vegard Gundersen.

Äntligen seger för Diamanten
Diamanten har gjort flera tappra insatser i gulddivisionen och varit bland de tre flera gånge utan att få vinna. Men nu var det dags och den första fullträffen på över ett år kom i den andra V86-avdelningen på Bergsåker. Storfavoriten Zaccaria Bar galopperade i den första kurvan samtidigt som Island Life tog ledningen och drog i ett hårt tempo. Första varvet travades efter 1.10,4 och Björn Goop hade placerat Diamanten perfekt i andra par utvändigt. Det var Global Adventure utvändigt om ledaren som kopplade greppet in på upploppet och stred berömvärt. Men det räckte ”bara” till andraplatsen för när Björn Goop vred ut Diamanten vid upploppets början hade hästen bästa farten till slut och tog sig säkert förbi. Segertiden blev finfina 1.10,7/1640a för den av Peter ”Foppa” Forsbergs delägda stjärna.
– Han har verkligen gjort sig förtjänt av en seger. Det är klart att det är lite frustrerande när man inte vinner men samtidigt har han haft en väldig otur och haft dåliga utgångslägen. Det är svårt i den här klassen när alla är så jämna, sa Björn Goop.

Norsk överraskning
I den tredje avdelningen blev det en rejäl överraskning i uttagningsloppet till det norska derbyt, där 19-oddsaren Super Winner spurtade till en lätt seger efter att ha kommit loss ifrån rygg på ledaren i utgången av sista sväng. I sulkyn satt Åsbjörn Tengsareid som även tränar.
Oskar Flordhed bjöd på en snygg och offensiv styrning där han kuppade sig till ledningen mitt i loppet när han körde till från spår tolv. Den taktiska finessen skulle visa sig vara ett vinstgivande drag med Caprioso. Hästen, som tränas av Öystein Tjomsland, höll säkert undan över upploppet före Hunter Montana som fick chansen sent ifrån rygg på ledaren. Oskar Flordhed knöt näven i en segergest när mållinjen passerades efter den sköna segern med Caprioso i V86-4, tillika lärlingsloppet. Favoriten Vice Versa Diamant galopperat upprepat.

Stallskriket höll
Stallskriket Todin, numera i regi Erik Killingmo, infriade förväntningarna i den femte avdelningen och utan skor på samtliga hovar dansade han undan från ledningen och vann lekande lätt.
Åsbjörn Tengsareid tog en dubbelseger på V86 när han styrde in segermaskinen Axe Brogård till en ny fullträff i den sjunde avdelningen. Favoriten vann enkelt från ledningen och höll säkert Gonzales B.R. ifrån sig över upploppet.
Erik Adielsson vann dubbel på V86 när han styrde in Katja Melkko-tränade Didi Dam i den avslutande avdelningen. Han vann spetsstriden gentemot storfavoriten Honfleur Mearas och fångade upp den sistnämnde på utsidan. Erik Adielsson ryckte undan i slutsvängen och skaffade sig ett par länger som krympte till slut. Didi Dam höll säkert undan, men Honfleur Mearas gav sig aldrig och närmade sig den sista biten och föll med flaggan i topp som tvåa.
Åtta rätt på V86 gav 16 828 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Från att ha drivit ett av landets absolut mest framgångsrika stall i flera år så har Peter Untersteiner haft en riktig svacka unde..

 Från att ha drivit ett av landets absolut mest framgångsrika stall i flera år så har Peter Untersteiner haft en riktig svacka under 2021.
En svacka som manifesterats att i att ”röd kusk” inte kört lopp sedan slutet av juni.
Men nu tycks stallformen äntligen vara på väg tillbaka.
På onsdagskvällen blev det en övertygande dubbelseger där både Global Agreement och Darah Bibo visade härlig löpglädje när de sprintade undan från ledningen. En glädje som även tränaren verkade smittas av.
- Det känns bra. Jag tycker att våra hästar gått bra senaste månaden. Det är lite uppåt i stallet igen, konstaterade Untesteiner sedan han fått se sonen Johan styra in den förre och Stefan Persson den senare.

Lennartsson tog över oaksfavoriten
En annan ”röd kusk” som valde att ställa sig vid sidan är Hans-Owe Sundberg. Trots att han styrt sitt superlöfte Great Skills till fyra raka, mycket imponerande, segrar så överläts tömmarna denna kväll till Per Lennartsson.
Detta i Lime Abbeys lopp, ett klassiskt genrep till treåingsstonas största lopp Svensk Trav-Oaks.
Och Lennartsson gjorde inga fel då han styrde den långbenta madamen till ledning och dirigerade efter behag på ett regnplågat Solvalla.
- Jag är nöjd. Hästen har gjort allting rätt så här långt, det är bara att hoppas att hon får fortsätta att vara sund de här veckorna fram till oakskvalen, konstaterade Sundberg som alltså petat sig själv inför säsongens stora uppgift där hans obesegrade sto är storfavorit på förhand.
- Det är meningen att Per ska få köra då, det var därför vi provade idag. Jag tycker att hon visar det där lilla extra, nu ska vi försöka bibehålla det.

”Finns lite att slipa på”
Öppna klassens motsvarighet heter Ibrahim Pachas lopp och lockade även det med 100 000 kronor till vinnaren. Dessa gick Graham Hill som lunkade undan i spets för Ulf Ohlsson.
- Det är en bra häst och vi har haft sikte mot hösten. Banan var inte rolig idag och vi bestämde oss för att köra med skor. Jag tror även att han fick med tussarna kvar i mål så det finns lite att slipa på. Jag är jättenöjd idag, konstaterade tränaren Reijo Liljendahl.

Multijackpoten växer
Resten av omgången blev favoritbetonad. Oskar Florhed spårade runt om med chefen Robert Berghs Condior och Thomas Uhrberg gjorde detsamma bakom Jerry Riordans nya snackhäst Niford des Baux.
Timo Nurmos hade satt Kapten Brodde i ordning efter vila vilket resulterade i en snygg spurtvinst för Erik Adielsson.
Hade det inte varit för Ken Ecce och Funny Boy så hade utdelningen på V86 närmat sig bottenrekord.
Nu betalade åtta rätt dryga tusenlappen medan det blev jackpot på sex rätt vilket innebär att multijackpoten 1 september fick ytterligare sju miljoner i påfyllning och ser ut att bli den största pott det spelats om på en travonsdag.
På torsdagens fortsätter V86 Super Days med en omgång från Bollnäs/Kalmar. 

Robin Johansson, Kanal 75


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. ..


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. Om vi tar damerna först så fick vi se en stor uppvisning redan innan V86 startade. Det var Marion Fouty Bon som vann med ”halva upploppet” och i löpsugen stil slog svenskt rekord för fyraåriga ston. Det nya rekordet lyder på 1.11,3 för fyraåriga svenska ston över distansen 2140 meter med bilstart. I sulkyn satt Jorma Kontio bakom hästen som ledde med nästan hundratalet meter före de andra loppet igenom. En spektakulär styrkedemonstration som verkligen hette duga.
Sedan fortsatte showen för Timo Nurmos som direkt slog an tonen när V86 började. Storfavoriten Champ Lane klarade femtespåret i både en omstart och i den giltiga starten. Han kunde sedan tidigt komma till ledningen och trots att aktionen inte var den bästa över upploppet så vann hästen säkert, väl understödd av Örjan Kihlström.
– Det är en väldigt kapabel häst men travet flöt inte perfekt den sista iten. Men han hade krafter kvar i mål, sa Kihlström.

”Han är en topphäst”
Nurmos andra seger på V86 ordnade Boston Wise L. för Per Lennartsson. Inledningen blev tuff i det här sprinterloppet med tredjespår runt första kurvan i ett högt tempo. Men efter att Ulf Ohlsson bakom Hector Sisu välvilligt släppt ledningen efter 600 meter till favoriten var det lugna gatan. Boston Wise L. sprintade undan över upploppet i en 1.10-avslutning i sin lite säregna stil, och vann med krafter kvar. Segertiden blev 1.10,9/1640a.
– Ulf gjorde ingen ansats till att svara och då var det bara att gasa. Han har ju tidigare sett när min häst krossade Oxidizer från dödens. Sedan var det bara att låta honom gå och han var pigg och glad hela loppet. När Örjan kom 120 kvar då petade jag bara till honom. Han är jätteallround och en topphäst, berömde Per Lennartsson.

Fjärde segern för Nurmos kriteriehopp
Timo Nurmos brukar hålla sig väl framme när det vankas Svenskt Travkriterium och i Mister Invictus har han ett stort hopp till Kriteriet. Den treårige hingsten tog nu sin fjärde seger i femte starten när han vann den femte avdelningen. Mister Invictus öppnade snabbt bakom startbilen och tog ledningen, men blev sedan pigg värre och Örjan Kihlström fick brottas med hästen för att han skulle lugna ner sig. Efter en inledning med 1.11 första 500 metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,1 första varvet. Efter knappt halva distansen sände Per Lennartsson fram Luca Vialli Boko snett utvändigt om ledaren och den Jasmine Ising-tränade hästen höll mycket starkt till andraplatsen. Men åt Mister Invictus fanns inget att göra som gled undan till en lätt seger på tiden 1.14,2/2140a.
– Hästen gjorde ett bra lopp och vann på ett rejält sätt. Det fanns lite krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

”Trodde att det var en årgångstopp”
På tal om Jasmine Ising så blev hon i fjol utsedd till Årets Komet. Nu blev det en tränarseger på V86 när Mats E Djuse styrde in Honfleur Mearas till en lätt triumf i den tredje avdelningen. Efter en snabb start till ledningen fick hästen bestämma tempot och i en snabb avslutning gled hon enkelt undan till slut. Honfleur Mearas tog tredje segern i sjätte starten och var jättefin på tiden 1.14,0/2140a.
– Det såg väldigt bra ut. Hon fick kanske lite stumma ben till slut men hon såg fin ut. Vi har haft höga tankar om henne och trodde att hon skulle ha varit en årgångstopp som två- och treåring. Men det har varit mycket sjukdomar och annat. Hon har en magsjukdom som gör att att hennes tunntarm lätt blir inflammerad och när vi upptäckte det bytte vi foder och immunförsvaret blev bättre. Hon har även en cysta i ett ben men nu verkar det som att det funkar, sa Jasmine Ising.

Jättefavoriten Margareta Tooma överlägsen
Omgångens megafavorit Margareta Tooma imponerade stort när hon tog hem den sjunde avdelningen. Hästen gjorde nu sin fjärde start hos Daniel Redén och tog tredje segern i mycket övertygande stil. Margareta Tooma fick lägga flera speeder för att först ta sig till ledningen efter ett drygt halvvarv, och sedan lägga en speed igen knappa varvet kvar när Björn Goop kom farande och försökte kuppa sig förbi med Myse D’erpion. Men trots tufft tempo loppet igenom, 1.12 första varvet, så stack Margareta Tooma ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,8/2140a.
– Hon är väldigt bra och det är en vägvinnande lunk i henne. Hon vann lätt trots att det var bra tempo hela vägen, sa Örjan Kihlström.

Dubbelt Goop – och dubbejackpot på V86
Björn Goop vann dubbelt på V86 när han satte dit sina egentränade hästar Double O Seven, som höll undan precis från ledningen före Hannibal Face, samt avslutade omgången med Mateo de Reve efter en perfekt resa i andra par utvändigt.
Det var favoritparad på V86 den är jackpotomgången och sju rätt gav 805 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och därmed blir det dubbelackpot nästa V86. Den avgörs om två veckor, onsdagen den 25 augusti då omgången delas mellan Åby och Solvalla. Enligt ATG:s beräkningar kommer det då att ligga minst 30 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. ..


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. Om vi tar damerna först så fick vi se en stor uppvisning redan innan V86 startade. Det var Marion Fouty Bon som vann med ”halva upploppet” och i löpsugen stil slog svenskt rekord för fyraåriga ston. Det nya rekordet lyder på 1.11,3 för fyraåriga svenska ston över distansen 2140 meter med bilstart. I sulkyn satt Jorma Kontio bakom hästen som ledde med nästan hundratalet meter före de andra loppet igenom. En spektakulär styrkedemonstration som verkligen hette duga.
Sedan fortsatte showen för Timo Nurmos som direkt slog an tonen när V86 började. Storfavoriten Champ Lane klarade femtespåret i både en omstart och i den giltiga starten. Han kunde sedan tidigt komma till ledningen och trots att aktionen inte var den bästa över upploppet så vann hästen säkert, väl understödd av Örjan Kihlström.
– Det är en väldigt kapabel häst men travet flöt inte perfekt den sista iten. Men han hade krafter kvar i mål, sa Kihlström.

”Han är en topphäst”
Nurmos andra seger på V86 ordnade Boston Wise L. för Per Lennartsson. Inledningen blev tuff i det här sprinterloppet med tredjespår runt första kurvan i ett högt tempo. Men efter att Ulf Ohlsson bakom Hector Sisu välvilligt släppt ledningen efter 600 meter till favoriten var det lugna gatan. Boston Wise L. sprintade undan över upploppet i en 1.10-avslutning i sin lite säregna stil, och vann med krafter kvar. Segertiden blev 1.10,9/1640a.
– Ulf gjorde ingen ansats till att svara och då var det bara att gasa. Han har ju tidigare sett när min häst krossade Oxidizer från dödens. Sedan var det bara att låta honom gå och han var pigg och glad hela loppet. När Örjan kom 120 kvar då petade jag bara till honom. Han är jätteallround och en topphäst, berömde Per Lennartsson.

Fjärde segern för Nurmos kriteriehopp
Timo Nurmos brukar hålla sig väl framme när det vankas Svenskt Travkriterium och i Mister Invictus har han ett stort hopp till Kriteriet. Den treårige hingsten tog nu sin fjärde seger i femte starten när han vann den femte avdelningen. Mister Invictus öppnade snabbt bakom startbilen och tog ledningen, men blev sedan pigg värre och Örjan Kihlström fick brottas med hästen för att han skulle lugna ner sig. Efter en inledning med 1.11 första 500 metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,1 första varvet. Efter knappt halva distansen sände Per Lennartsson fram Luca Vialli Boko snett utvändigt om ledaren och den Jasmine Ising-tränade hästen höll mycket starkt till andraplatsen. Men åt Mister Invictus fanns inget att göra som gled undan till en lätt seger på tiden 1.14,2/2140a.
– Hästen gjorde ett bra lopp och vann på ett rejält sätt. Det fanns lite krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

”Trodde att det var en årgångstopp”
På tal om Jasmine Ising så blev hon i fjol utsedd till Årets Komet. Nu blev det en tränarseger på V86 när Mats E Djuse styrde in Honfleur Mearas till en lätt triumf i den tredje avdelningen. Efter en snabb start till ledningen fick hästen bestämma tempot och i en snabb avslutning gled hon enkelt undan till slut. Honfleur Mearas tog tredje segern i sjätte starten och var jättefin på tiden 1.14,0/2140a.
– Det såg väldigt bra ut. Hon fick kanske lite stumma ben till slut men hon såg fin ut. Vi har haft höga tankar om henne och trodde att hon skulle ha varit en årgångstopp som två- och treåring. Men det har varit mycket sjukdomar och annat. Hon har en magsjukdom som gör att att hennes tunntarm lätt blir inflammerad och när vi upptäckte det bytte vi foder och immunförsvaret blev bättre. Hon har även en cysta i ett ben men nu verkar det som att det funkar, sa Jasmine Ising.

Jättefavoriten Margareta Tooma överlägsen
Omgångens megafavorit Margareta Tooma imponerade stort när hon tog hem den sjunde avdelningen. Hästen gjorde nu sin fjärde start hos Daniel Redén och tog tredje segern i mycket övertygande stil. Margareta Tooma fick lägga flera speeder för att först ta sig till ledningen efter ett drygt halvvarv, och sedan lägga en speed igen knappa varvet kvar när Björn Goop kom farande och försökte kuppa sig förbi med Myse D’erpion. Men trots tufft tempo loppet igenom, 1.12 första varvet, så stack Margareta Tooma ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,8/2140a.
– Hon är väldigt bra och det är en vägvinnande lunk i henne. Hon vann lätt trots att det var bra tempo hela vägen, sa Örjan Kihlström.

Dubbelt Goop – och dubbejackpot på V86
Björn Goop vann dubbelt på V86 när han satte dit sina egentränade hästar Double O Seven, som höll undan precis från ledningen före Hannibal Face, samt avslutade omgången med Mateo de Reve efter en perfekt resa i andra par utvändigt.
Det var favoritparad på V86 den är jackpotomgången och sju rätt gav 805 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och därmed blir det dubbelackpot nästa V86. Den avgörs om två veckor, onsdagen den 25 augusti då omgången delas mellan Åby och Solvalla. Enligt ATG:s beräkningar kommer det då att ligga minst 30 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.Och ett par fick chansen att visa vad so..

Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.
Och ett par fick chansen att visa vad som skiljer dem från andra.
Tangen Haap var segerlös i år efter att ha matchats i tuffast tänkbara konkurrens.
Nu ställdes han mot ”vanliga” hästar och bjöds dessutom snyggast tänkbara resa från tillägg.
Det gjorde att en brett leende Björn Karlsson kunde sitta och nicka mot publiken över upploppet, 30 meter före konkurrenterna, på snygga 1.22,0/2 180 meter voltstart.
- Det känns ju mest som ett yrkesfel att han inte lyckats vinna i år. Det var skönt, det var sådan urkraft i honom i sista sväng. Och det var häftigt att höra att han gick 22 blankt, det visar att vi ligger rätt på det, sade Karlsson om stallets galjonsfigur som segrade i Elitkampen för två år sedan och nu klättrade över fyra miljoner insprunget.
Att tolvåringen är väldigt speciell för sin tränare och kusk råder inget tvivel om.
- Han betyder allt. Vi är ett. Det är ju han som har gjort mig…, fortsatte Karlsson med darrande röst.

”Skönt att få vinna lopp så här”
Robert Bergh har tränat upp betydligt fler elithästar och lär inte stå och falla med Fifty Cent Piece.
Men det står ändå klart att han har ett extra gott öga till den forna auktionsdyringen som efter importen till Sverige hunnit vinna så väl Drottningens Pokal som Stosprintern.
Nu mötte hon grabbarna, men dessa avfärdades först i startrusningen och sedan över upploppet där Bergh kunde kopiera Karlsson genom att tacka publiken för ovationerna, långt, långt före klungan.
- Hon var fin och höll upp ledningen, lätt. Det är skönt att få vinna lopp så här. Blir hon hård och går vidare i det här hon har så finns alla möjligheter till något riktigt bra, men det är lång väg. Jag tycker att vi bara njuter av den här fyraårssäsongen så får vi se, konstaterade Bergh sedan han kört i 1.10-fart sista rundan och landat på 1.12,6/2 140 meter autostart.

Dubblar för Bergh, Eriksson och Salmela
Två tiondelar långsammare körde Bergh i Scandal Plays Minne. Det räckte till seger, men var betydligt jobbigare både för häst och framförallt kusk då Mindyourvalue W.F. behövde påminnas så gott som hela loppet, men slutligen övertalades om att inte släppa någon förbi.
Dubbelseger blev det även för Sandra Eriksson som reglerade konkurrenterna utvändigt bakom Thule Jonssons Gurra Palema och följde upp med att sätta dit egentränade Devils Tongue från ledarryggen.
Därmed var det upplagt för ett hattrick, men stallets stjärna Swagger galopperade vid ingången till upploppet och lämnade fältet öppet för Petri Salmela-tränade Got to Dash och Mats E Djuse. Det innebar dubbel även för Salmela som tidigare bevittnat Ulf Ohlsson styra runt fältet med storfavoriten Leave Your Sox On
Omgångens första överraskning svarade Jorma Särkiniva för efter en vaken styrning bakom återvände hemmatränaren Mats Rånlunds Yankee Sensation.
Det innebar att en annars favorittyngd V86 betalade 26 591 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 6 oktober 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 29 september 2021 Solvalla/Jägersro Trav travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 22 september 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 15 september 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 8 september 2021 Solvalla/Bergsåker travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 1 september 2021 Åby/Solvalla travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Jägersro Trav/Solvalla onsdag 20 oktober 2021), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Jägersro Trav/Solvalla onsdag 20 oktober 2021.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 20 oktober 2021 Jägersro Trav/Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 4.  Emma Häggenäs (Peter Ingves) 6.5 28 kr 7
2 5.  Garden Leave (Stefan Persson) 5.7 166 kr
3 1.  Bordeaux S. (Johan Untersteiner) 2.6 772 kr
4 5.  Quantum Roc (Hanna Lähdekorpi) 36.4 6646 kr
5 9442 kr
6 58126 kr

Utdelning för V86 på Jägersro Trav/Solvalla onsdag 20 oktober 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 0 0 kr
7 rätt 15 228369 kr
6 rätt 1262 5521 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se