V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 27 januari 2021 Jägersro Trav/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 20 januari 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 13 januari 2021 Solvalla/Bjerke travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


– Året har börjat på bästa sätt. Nu ska vi försöka hålla i siffrorna i de kommande loppen också, häl..


– Året har börjat på bästa sätt. Nu ska vi försöka hålla i siffrorna i de kommande loppen också, hälsar 38-åriga Sybille, som driver sin verksamhet sedan 2019 på en gård i Sala tillsammans med sin pappa Klaus Kern.
– Jag sköter mig själv och har ingen fast anställd. Pappa har sin egen rörelse att tänka på, men han hjälper till när det behövs med fortkörningen och sedan får jag stöttning av olika personer med vissa saker i stallet.
Lägger pappa Klaus sig i hur du bedriver träningen?
– Han har lite synpunkter emellanåt, men jag tror han inser att jag vill försöka styra det mesta på egen hand. Han är ju rutinerad och ett perfekt bollplank att bolla idéer med.
Hur lyder din träningsfilosofi?
– Jag anpassar träningen efter hästens behov. Vi har fina träningsmöjligheter här och då det finns en backe på en kilometer samt en raksträcka på 3,5 kilometer. Träningen blir varierad, men jag vill gärna ha starka hästar som går till mål, förklarar Sybille.

Favorit trots läget
Sybille har 14 hästar på träningslistan och på onsdag har hon 8 Opalis (V86-2) till start, som den här gången får catchdrivern Erik Adielsson i sulkyn.
– Erik har kört henne en gång tidigare och var lyrisk efter loppet och ville gärna köra igen. Så nu får han chansen, berättar Sybille.
Och förutsättningarna har blivit en aning bättre då en konkurrent invändigt blivit struken så hon fått spår sju istället för åtta bakom bilen.
– Jag tycker hon ska vara favorit trots läget. Det är en tuff dam som går från alla positioner och det ser ut som en lämplig uppgift. Det som oroar en smula är om hon tvingas gå med brodd bak då vädret växlar något oerhört just nu. Men jag tror det ska fungera.
Hon galopperade senast. Hur är det med formen?
– Pappa körde och hon blev het som sjutton. 900 meter kvar körde han upp i en vagn i en trång situation och blev diskad, så den starten kan vi glömma.

”Kan kuta fort”
Sybille är nöjd med kvalitén på stallets hästar för dagen och en som kan utmärka sig framöver är den sjuårige valacken Hector Boko, som visat fina fartresurser för klassen.
– Han trivdes inte på banan på nyårsafton på Axevalla, så nu får vi ladda om batterierna med lite vanliga lopp framöver innan vi provar V75 igen. Det som är det viktigaste är att få honom lugn. I så fall kan han kuta riktigt fort i sommar, avrundar Sybille Tinter.

Magnus Blom, Kanal 75


Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.På on..

Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.
Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.
På onsdagen tog Husse Boko skalpen av självaste Vagabond Bi efter en resolut styrning signerad Håkan B Johansson, som forcerade till ledningen i andra sväng och sedan tog emot favoriten med varma serveretter.
Det utmynnade i en upploppskamp där den tidigare segerstaplaren visade att han inte tappat någon vinnarinstinkt under sitt 30 månader långa tävlingsuppehåll.
- Vi har gjort allt som man måste göra, det är mycket kärlek och mycket jobb. Och mycket roligt eftersom han är så skön att hålla på med. Så har vi tagit hand om benen ordentligt, förklarade Catharina Johansson som plockat fram flera stjärnor under sin amatörlicens och nu åter verkar ha en häst för högsta klassen i sexåringen som gjorde comeback i mitten av november och bara hunnit med 13 starter i karriären.

Full fart från Disco Volante
En annan som körde till spets och tog emot favoriten var Rikard N Skoglund bakom André Eklundh-tränade Gobi Princess, som också visade storstilad moral när han höll ifrån sig sina mer garvade konkurrenter.
- Hon är bra, när hon fick spår 1 tänkte vi att det kunde gå. Det är en jättefn häst som haft lite otur och mycket problem. Jag har gått tre år på Wången med Rikard, så extra kul att han fick vinna med henne, sade tränarsambon Jessica Oscarsson.
Ännu mer tagen skötaren var Jenny Gustavsson sedan hon fått se Disco Volante rusa runt flera längder före fältet i ett härligt formbesked i Görsta Nordins lopp.
- Det passar honom bättre när man inte drar ihop honom, förklarade Gustavsson som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
- Han betyder jättemycket, han är inte bara min passhäst. Han är min bästa kompis.
Segertiden blev 1.12,1 full distans efter en varvning på 1.11,9 och bakom visade On Track Piraten att hans årstid är här genom att spurta till andrapriset.
Nordin-dagen på Solvalla innebar sexsiffriga förstapris och i Sören Nordins lopp gick checken till Timi Nurmos’ italienare Boston Wise L. som kördes till spets av Erik Adielsson.

Danskt och finskt
Carl Johan Jepson ersatte avstängde Robert Bergh i sulkyn och skötte sina kort prickfritt genom att sätta dit betrodda stona Lovely O.O. och Indra’s Secret.
Ännu en väntad vinnare kom då Flemming Jensen visade att hans danske segermaskin Billi Time mer än väl hävdar sig även i svensk konkurrens och har alla förutsättningar att bli en följetång på V75 framöver.
Däremot blev det galopp för omgångens mest betrodda häst Global Appearance under attack i tredjespår på sista bortre långsidan.
Det öppnade för Janis Joplin Boko som fann perfekt lucka från ledarryggen varpå finske friskusen Hannu Korpi kunde bjuda på en av sina iögonfallande segergester.
V86 betalade 33 978 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Som lärling är 30-årige Anders oerhört välmeriterad och vann bland annat Guldklockan på Solvalla förra året och har &..


Som lärling är 30-årige Anders oerhört välmeriterad och vann bland annat Guldklockan på Solvalla förra året och har även fått ta emot ikonen Stig H Johanssons stipendium.
Den senaste arbetsgivaren var unghästspecialisten Svante Båth där han var stationerad i cirka fem år.
Nyligen blev Anders Eriksson färdig med tränarkursen och har sedan arbetat som egen tränare med B-licens på klassiska Sandemar på Dalarö utanför Stockholm, där han delar stall med Morten Waage. På träningslistan finns det i dagsläget nio hästar. Proffslicensen kommer han att plocka ut vid årsskiftet.
– Vi börjar med nio hästar och ambitionen är att vi successivt ska kunna öka på antalet hästar efter hand. Vi börjar med de som vi har nu över vintern och våren och sedan får vi se hur det verksamheten utvecklas. Jag tycker vi har ett spännande material att jobba med, säger Anders.

Hur är träningsmöjligheterna på Sandemar?
– Det är klassisk mark och här finns allt man behöver i form av en fin rakbana, 800-metersbana, backe och fina skogsslingor, berättar Anders, vars pappa är den rutinerade catchdrivern Ulf Eriksson som håller till i Bollnäs.
Fanns det förresten några tankar på att dra igång rörelsen hemma i Bollnäs?
– Jag är uppvuxen i Bollnäs, men flyttade till Stockholm då jag var fyra år. Det fanns tankar på att flytta till Bollnäs, men det kändes bäst att testa det här först.
Vad har du för framtidsplaner med verksamheten?
– Målet är att långsamt etablera sig och bygga upp ett stall på sikt och ha några anställda. Men om fyra, fem år hoppas jag att jag har etablerat mig så pass att jag kan vara med och slåss i de stora loppen. Det är målsättningen.

En reklamhäst
En reklamhäst för Anders kan 11 Global Appearance (V86-4) definitivt vara, som på sex starter tagit fem raka segrar. Den enda förlusten kom i debuten på Gävle i somras då en galopp fällde honom kort efter start, men upphämtningen till andraplatsen var femstjärnig.
– Han gjorde ett ruskigt lopp och då körde jag ändå inte för fullt till slut, minns Anders.
Efter det missödet har han alltså tagit fem raka segrar och på onsdag blir han storfavorit trots att han fick bakspår över 2640 meter autostart.
Hur vill du beskriva honom?
– Han är allround och visat sig både stark och speedig och vunnit med krafter kvar. Senast var det bästa jag känt honom i lopp och allt har verkat precis som vanligt i träningen efteråt. Att det är lång distans igen är bara ett plus och det är klart jag hoppas det ska vara en bra segerchans.
Finns det mycket att göra när det gäller utrustningen?
– Nu går han med järnskor bak och pg-skor fram, öppet huvudlag och fast huva. Det går säkert att köra honom barfota bak framöver, men just nu fungerar han bäst med den balansen.
Kommer han att starta på i vinter eller blir det vintervila?
– Vi får se vad som händer. Ägaren ska också få säga sitt, naturligtvis. Men fungerar han bra och banorna fortsätter att vara fina hoppas jag han kan starta på och få lite mer rutin. Att starta på V75 i lägsta klassen är inget måste för mig, slutar Anders Eriksson.
Global Appearance och Anders Eriksson är två namn vi lär få höra talas om mycket framöver.

Magnus Blom, Kanal 75


Halmstadtränaren har bara 13 hästar i sitt stall och förbättrar siffrorna för varje år. Han har redan passerat fjolårets re..


Halmstadtränaren har bara 13 hästar i sitt stall och förbättrar siffrorna för varje år. Han har redan passerat fjolårets resultat vad det gäller segrar och inkörda pengar (drygt 1,2 miljoner kronor).
– Jag har bara åtta starthästar och resten är unghästar. Man måste se till vilket material man har att jobba med och jag tycker det är rätt så bra gjort av oss. Vi håller till inne på Halmstad-travet i Jerry Riordans gamla stall, som vi tog över när han köpte Stefan Perssons stall, säger Riccardo Bianchi.

”Har fina kvaliteter och bra inställning”
V86 på onsdag avgörs på Jägersro och Solvalla. På Malmö-banan selar Bianchi ut två egentränade hästar varav han tror väldigt mycket på en av dem. Det är Wrecking Ball som startar i den femte avdelningen från spår sex bakom bilen. Hästen kommer med full form och tog en överlägsen senast på Jägersro. Detta efter att ha legat som tvåa en bit bakom den undflyende ledaren som ledde med 20-talet meter. Men när det drog ihop sig klev Wrecking Ball bara fram och avgjorde hur enkelt som helst.
– 6 Wrecking Ball (V86-5) var riktigt bra senast och vann överlägset. Det är en bra häst när han är frisk men han har haft lite problem med frambenen tidigare. Han har fina kvaliteter och en bra inställning, säger Riccardo Bianchi.
– Jag körde jobb med honom i helgen och han känns faktiskt ännu bättre nu än inför senaste starten. Han var lite behandlad i ett framknä innan förra loppet och nu känns han ännu finare.

”Satsar allt som går för ledningen”

Vad säger du om uppgiften här i V86, kan det bli andra raka segern?
- Jag hoppas och tror att det kan bli det. Hästen är väldigt snabb ut och jag kommer att satsa allt vad som går för ledningen. Det är klart mycket lättare att vinna därifrån och jag måste tro på en bra chans. Den här hästen har aldrig gjort mig besviken, säger Bianchi.
– Han gick barfota fram senast men nu blir det lätta aluminiumskor och jag tycker inte att det ska betyda så mycket. Han har tävlat så förut och vunnit på 1.15,9 över lång distans med skor runt om.
– Hästen har haft rycktussar i de två senaste starterna men de har aldrig dragits i loppen. Så där har vi en liten extra växel att tillgå.
Du har ytterligare en häst till start inom V86 och det är Bellmondo i den sjunde avdelningen. Chanserna där?
– 1 Bellmondo (V86-7)
gillar lång distans eftersom han är stark och rejäl och inte så speedig. Han är inte så snabb ut men får en bra position från innerspåret och får smyga med därifrån. Han möter bra hästar här och jag är nöjd om han tjänar en bra slant. Möjligen att han kan ha en liten platschans. Jag tror betydligt mer på Wrecking Ball, säger Bianchi.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Efter att ha ropat in Win B.Hill på auktion i Lexington för 70 000 dollar som ettåring 2013 så valde Timo Nurmos att ha kvar sitt fö..

Efter att ha ropat in Win B.Hill på auktion i Lexington för 70 000 dollar som ettåring 2013 så valde Timo Nurmos att ha kvar sitt förvärv i USA, i träning hos Åke Svanstedt.
Där blev det två starter som tvååring innan en gaffelbandskada satte stopp för drömmarna om världens största treåringslopp Hambletonian.
Istället tog Nurmos hem Win B.Hill och väntade.
Och väntade.
Och väntade.
Fem år hann gå innan hästen gjorde comeback på Romme i fjol.
Belastad med 750 000 kronor i tvångsprissumma tvingades han tävla mot hästar med en helt annan rutin, men comebacken slutade i imponerande triumf och efteråt pratade tränaren och ägaren om en häst ”med kapacitet för Elitloppet”.
Därpå följde två starter på V75 där hästen svarade för en storstilad prestation efter galopp, men sedan svek som favorit i finalen.
Då väntade Nurmos igen.
Ett år senare var det på onsdagskvällen dags för en ny comeback och till skillnad från tidigare valde körande Jorma Kontio ett försiktigt upplägg i rygg på ledande Ara.
Det blev ett genidrag då luckan kom in på upploppet och Win B.Hill växlade till enkel seger.
- Han var nog lite nervös Jorma, han ville nog inte sitta fast med den där, kommenterade skötaren Julia Rönnqvist som inte verkade det minsta överraskad över segern.
- Han har så hög grundkapacitet och han var väl förberedd inför idag. Den var värd att vänta på, fortsätte Rönnqvist som däremot inte ville sia om framtiden.
- Med den här hästen tar man ett jobb och ett lopp i taget, vi får se hur det ser ut imorgon.
Segerchecken på 60 000 kronor var Win B.Hills klart största i karriären.
En karriär som varat i sex år och gett lika många starter, varav hälften slutat i seger.

Fem raka för Kontio
För Jorma Kontio var det första steget i ett prydligt hattrick på V86.
Reijo Liljendahls Alien Hill kördes resolut till ledningen och gick undan i stor stil inför en nöjd tränare.
- En femstjärnig insats. Det behövs en kusk med över 10 000 segrar för att greja det här, hon är inte så enkel att hantera. 1.11 sista varvet, det är inte så dåligt. Kanske kör vi E3-revanschen i Eskilstuna nästa gång när hon var så här bra, mös Liljendahl.
När Kontio följde upp med att låta Nika reglera motståndet från dödens innebar det inte bara tredje raka på V86 utan femte raka för kvällens kung på Solvalla. Tränar gör estländskan Olga Sehlova som likt sin enda starthäst på svensk mark bröt årets segernolla en sällsynt välförtjänt viktoria efter otaliga tappra prestationer under säsongen.

Stoskrällar på Bergsåker
Överraskningarna kom på Bergsåker där Daniel Wäjersten och Hunkydory Degato blixtrade till spets från tillägg och la beslag på kvällens största segercheck värd 150 000 kronor i stofinalen av Norrlands Elitserie.
Det innebär att Patrik Gidlunds gedigna sjuåring numera kan titulera sig miljonärska.
Den titeln har Ingemar Söderbergs Ellieann haft sedan länge och är därmed förvisad till silverdivisionen, om man vill undvika att starta från många tillägg i Diamantstoet.
Nu blev det en spårsnål resa signerad Sofia Frilén när fältets enda sto med fältets enda kvinna visade sig bäst från ledarryggen.
Smög från innerspår gjorde även Christer Nyström bakom Stig H Johansson-tränade Lennart Sjöhammar, som tackade med att spurta hem K50-loppet ATG:s Jubileumspris.
Ulf Ohlsson spårade hela vägen med Svante Båths Global Wizard, medan Leif Witasp reglerade äldre konkurrenter utvändigt bakom sin lovande treåring Jacoby Keeper.
V86 betalade 377 262 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Åby och Solvalla är värd för V86 och på huvudstadsbanan körs Oaksrevanschen med 100 000 kronor till vinnaren. Leif Witasp reser ..


Åby och Solvalla är värd för V86 och på huvudstadsbanan körs Oaksrevanschen med 100 000 kronor till vinnaren. Leif Witasp reser till Solvalla med en av sina favorithästar och det är Chablis Ribb som har börjat karriären väldigt bra. Det treåriga stoet har sprungit in över en miljon kronor under sitt första år på tävlingsbanan och varit med i flera stora finaler. Hon blev trea i E3-finalen över medeldistans bakom vinnande Barbro Kronos och galopperade sedan bort sig från innerspåret i korta E3. I Oaks blev hon oplacerad
– 11 Chablis Ribb (V86-4) har gjort det väldigt bra i år men haft lite stolpe ut i de här stora finalerna. Hon hade en febersläng veckan innan en av finalerna och sedan i korta E3 galopperade hon enda gången hittills i karriären. Innerspåret var lite för löst och hon tappade fästet vänster bak och galopperade. Annat är hon väldigt travsäker, säger Leif Witasp.
– I övrigt tycker jag att hon har haft mycket skitspår och dåliga lägen så det är fantastiskt bra gjort att ha sprungit in en miljon i år. Och trots att hon har bommat i finalerna. Men det här är en väldigt fin häst som är lättfotad och lättplacerad. Hon är startsnabb och har hållit en jämn och god form hela säsongen.
Vad säger du om loppet som hon vann på Romme senast?
– Hon gick ner en hel del i klass där och kunde köras till ledningen. Det blev en ganska lätt seger med en hel del krafter kvar. Jag drog aldrig tussarna på henne och petade inte ens på hästen.
– Jag tycker att hon fortfarande känns fantastiskt fräsch och fin och därför får hon starta på. Det börjar bli lite dåliga förhållanden att träna på och då kan hon lika gärna få starta när hon känns så fin. Får vi lite snö hemma så ska vi ge henne en rejäl vinterträning inför nästa säsong. Hon är så positiv hästen och vill alltid träna och är alltid på bra humör, fortsätter Rättviks-tränaren.

”Blir inte förvånad om hon vinner”
På onsdag har Chablis Ribb spår elva i den fjärde V86-avdelningen. Hon körs av tränare Witasp som inte tycker att hästen är borta trots det sämsta utgångsläget.
– Löser det sig och jag kommer vettigt på det kanske jag kan få en hygglig rygg. Hon är ju startsnabb och följer lätt med i ryggar så jag hoppas att det kan bli en hyfsad position trots läget. Stämmer det under vägen tror jag att hon kan vara med där framme. Normalt blir det väl svårt att vinna men jag blir inte förvånad om hon skulle göra det. Det är lite ojämna hästar med och hon har mött och slagit flera av dem. Vi ändrar inget, barfota fram igen, säger Leif Witasp.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 6 januari 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 16 december 2020 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 9 december 2020 Solvalla/Jägersro Trav travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 2 december 2020 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 25 november 2020 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 18 november 2020 Bergsåker/Solvalla travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Solvalla onsdag 20 januari 2021), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Solvalla onsdag 20 januari 2021.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 20 januari 2021 Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 3.  Finland (Ulf Ohlsson) 6.1 8 kr
2 6.  Mister Donald (Björn Goop) 3.7 41 kr
3 2.  Young King (Rikard N Skoglund) 4.4 156 kr
4 2.  Smaragd Norrgård (Rikard N Skoglund) 5.5 438 kr 8
5 698 kr
6 1249 kr
7 1834 kr
8 4829 kr

Utdelning för V86 på Solvalla onsdag 20 januari 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 1629 4829 kr
7 rätt 45086 87 kr
6 rätt 524661 0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se