Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 27 september 2017 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 20 september 2017 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 13 september 2017 Jägersro Trav/Solvalla travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


I Svenskt Travderby blev det för långt fram i dryga spår under slutrundan för Gareth Boko.Jägersrotränaren Conrad Lugauer fick t..


I Svenskt Travderby blev det för långt fram i dryga spår under slutrundan för Gareth Boko.
Jägersrotränaren Conrad Lugauer fick ta över träningen av hästen i slutet av treåringssäsongen och har hela tiden matchat mot de bästa fyraåringarna.
I kvalloppet till Europaderbyt på Solvalla på onsdagskvällen satt storloppsspecialisten Christoffer Eriksson upp bakom Gareth Boko i stället för Lugauer som själv var avstängd.
I starten lyckades stand in-kusken med ett loppavgörande drag och hittade ut från innerspåret. Det blev ett lopp i andraparet utvändigt i regnovädret och när det fylldes på bakifrån på den sista bortre långsidan satt Christoffer Eriksson kallt kvar. I mitten av upploppet kom luckan och Gareth Boko sköt till enkel seger.
- Jag tackar för förtroendet men i finalen tycker jag att Conrad ska köra igen, han har hört hästen hela tiden, sa Christoffer Eriksson.
- Han gick ett bra lopp. Han öppnade inte speciellt snabbt men jag hade turen att komma ut efter hundra meter, summerade segerkusken.
Timo Nurmos-tränade Global Thrustworthy föll med flaggan i topp efter att ha knäckt ledaren från dödspositionen och slutade tvåa, trea norske Cokstile som inte höll hela vägen från ledningen. Vidare till final också överraskningen Doctor Dozey Zenz, en fjäder i hatten för Hagmyrens Mathias Andersson.

Norsken ingen bluff
Det kördes två uttagningslopp till Europaderbyt under kvällen. Born In the U.S.A. vann det första efter en resa i tredje utvändigt och en dryg sista sväng i tredjespår.
En häst från Norge tränad av Drammen-tränaren Nora Udjus Hanssen och ägd av Noras sambo, travjournalisten Truls G. Pedersen, chefredaktör på Trav og Galopp-Nytt.
Born In the U.S.A. klev fram i Hans Petter Tholfsens Minnelopp hemma i Norge som treåring. Fyra i norska derbyt för ett par veckor sedan.
Ingen bluffseger när Born In the U.S.A. slog delar av den svenska fyraåringseliten.
- Jag håller den här hästen väldigt högt och nu när kroppen börjar sätta sig är den en potentiell elithäst. Hur det ska gå i finalen är svårt att säga men med lite tur med spåret och rätt resa ska han kunna sluta långt framme, sa kusken Eirik Höitomt.

Final nästkommande lördag
Tvåa i uttagningsloppet efter ett lopp i dödens slutade Petri Salmelas Makethemark, trea blev Stefan Melander-tränade Bruno Bagheera och med till finalen också Monark Newmen, fyra efter stor startgalopp för tränaren Fredrik Persson.
Finalen av Europaderbyt (Grand Prix de l’UET) körs på Solvalla under lördagen i kriteriehelgen nästkommande helg, med ett förstapris på cirka 1,9 miljoner kronor.
Finalfältet blir klart först fredag kväll då det sista kvalloppet körs på Vincennes, ett lopp med endast tio hästar till start.

Startrusning i ”Cetes”
C Th Ericssons Memorial för den äldre eliten hamnade lite i skymundan i förhandsrapporteringarna. Loppet inleddes med en liten envig om spets mellan de två stora favoriterna Volstead och On Track Piraten där den senare tog över täten efter 400 meter med Johnny Takter.
Öppningen (1.06,8/500 meter) satte sig i benen på On Track Piraten och det blev i stället Timo Nurmos-tränade Zenick Brick som var först i mål efter ett lopp i andra utvändigt tillsammans med Björn Goop.
Patricia Zaz var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston tillsammans med tränaren Björn Goop. Startgalopp och diskvalifikation för storfavoriten Laura Vixi.
Pydin fortsätter leverera
Solvalla delade på V86-omgången med Bergåker där hemmatränaren Martin P Djuse ordnade en storskräll redan i inledningen då han satte dit storskrällen HöwingsVipower.
Hagmyrentränaren Niclas Torstemos femårige kallblod Pydin fortsätter övertyga. Nu gjorde Ove A Lindqvist slag i saken och körde sig till täten och femåringen klev undan på ett snyggt sätt.
Övriga V86-lopp på Bergsåker vanns av Robert Bergh-tränade Frida Zonett(Jan Norberg) och Svante Båth-tränade Le Miracle (Kim Moberg)
På V86 lyckades 29 system pricka in samtliga vinnare och för det belönades de med 191 825 kronor. Sju rätt betalade 1312 kronor och för sex rätt fick man 98 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var inför anmälningarna till uttagningsloppen till Svenskt Travderby som tränaren missade att anmäla sin häst. Salmela trodde att a..


Det var inför anmälningarna till uttagningsloppen till Svenskt Travderby som tränaren missade att anmäla sin häst. Salmela trodde att anmälningarna var på torsdagen men de var redan på onsdagen. Jägersro försökte få tag i Salmela men förgäves då han var ute och körde häst hela morgonen den aktuella dagen. När han upptäckte det hela var det för sent.
- Det var helt och hållet mitt fel och jag kan inte skylla på någon. Jag mådde inte bra då och det var svårt att hitta ord efteråt. Samma sak var det för ägarna. Det är bara att lyfta på hatten för att de har haft tålamod med mig men vi har också haft ett långt och bra samarbete och de är fina människor, säger Petri Salmela.
- Nu vill jag bara lämna det bakom mig och blicka framåt. Efter det tråkiga har vi bara haft full fokus på Europaderbyt och Breeders Crown. Då ska hästen vara i absolut toppform.

”Vill vända den trenden”
Makethemark är unghäststjärnan som radade upp segrarna i fjol som treåring. Han vann båda E3-försöken och har fortsatt att tävla bra även i år som fyraåring där han har kvalat in till både Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Han vann även försöken till Kungapokalen och Sprintermästaren, påpekar Salmela.
Och tillägger:
- Nu har hästen vunnit så många försök men inte fått till det i finalerna att jag vill vända den trenden. Jag hoppas att han kan vinna i Europaderbyt istället. Men först och främst gäller det att ta sig till final och det är ett tufft försök som det alltid är.

”Passivt upplägg senast – ledsen i några sekunder”
De två uttagningsloppen till Europaderbyt kryddar onsdagens V86-omgång och båda körs på Solvalla. Finalen avgörs under kriteriehelgen, lördagen den 30 september med nästan två miljoner i förstapris. Makethemark startar i den sjätte V86-avdelningen, har spår fem bakom bilen och körs av Ulf Ohlsson. Senast blev han trea i Breeders Crown i Umeå efter ett passivt upplägg.
- Han var bara trea i mål och några sekunder efter loppet var man ledsen att han inte vann. Egentligen var hästen skyldig att vara med i striden i ett sådant lopp. Men Uffe valde en snäll taktik och ville inte gå på i spåren redan 1300 meter kvar. Han ville spara hästen och det var säkert klokt. Jag vill ha honom formtoppad till Europaderbyt och det går inte att köra offensivt varje gång. Alla förstår att jag får inte en sådan här häst en gång om året, kanske inte ens en gång vart tionde år. Man måste försöka att spara hästen lite också och för hans del var det bra med ett snällt lopp. Jag hoppas att vi har nytta av det nu.

”Ett av de bästa lopp han gjort i karriären”
- Det var inte hästens viktigaste lopp men viktigast för mig var att Uffe var så nöjd med honom. Nu fastnade han bakom Jaguar Hill och gick med full fart över mål. Uffe sa att hästen kändes otroligt fin och det gjorde han även gången innan på Solvalla då han spurtade enormt bra som trea mot derbyhästarna från ett dåligt läge. Han avslutade då 1.07 sista 700 metrarna och 1.06 sista 400. Jag måste säga att det loppet var ett av de bästa i karriären som hästen har gjort, säger Salmela.
Hur har han känts i träningen efter senaste starten?
- Jag körde honom själv lite hårdare på rakbanan i torsdags förra veckan och han kändes fantastiskt fin. Skötaren körde de sista intervallerna i måndags och var mycket nöjd även hon.

”Självklart tror jag på bra chans”

Hur ser du på uppgiften i V86-6?
- Det är hårt motstånd men det är också de hästarna han brukar möta. Han har visat att han tillhör de bästa i kullen och självklart tror jag på en bra chans. Många gånger kan just försöksloppen vara svåra men jag har en bra känsla av att han är med i finalen. Spåret är okej och jag vill inte byta häst med någon.
Några ändringar i balans och utrustning?
- I de två senaste loppen har han tävlat med en lite ny balans. Lättast möjliga aluminiumskor och det verkar passa honom perfekt. Så det blir samma igen och inga ändringar, han går med samma vagn som han har tävlat med i två år.

Michael Carlsson, Kanal 75


Storloppen avlöser varandra och onsdagens V86-omgång förgylls av två uttagningslopp till Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt som..


Storloppen avlöser varandra och onsdagens V86-omgång förgylls av två uttagningslopp till Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt som det kallas. Finalen avgörs under kriteriehelgen, lördagen 30 september på Solvalla med nästan två miljoner till vinnaren. I onsdagens uttagningslopp går de fyra främsta vidare till finalen. En av de heta segerkandidaterna är Monark Newmen som var tvåa i Svenskt Travderby efter Cyber Lane. Detta efter att ha sett ut som en vinnare in på upploppet och möjligen hade hästen också ett knappt grepp men var samtidigt inte helt körbar och galoppen var inte långt borta. Tränaren och kusken Fredrik Persson har kollat om på loppreprisen ett antal gånger efteråt.
- Hästen gör ett fantastiskt lopp och va nära att vinna. Men jag är överlycklig över andraplatsen och att jag tog honom till mål. Det blev nog lite för bra med att gå två långlopp barfota och han blev lite öm i sina fötter. Banan var hård på Jägersro och det var flera hästar som hade problem. Jag fick ta upp honom och då tappade han lite fart. Men jag är som sagt bara glad över att han inte galopperade, säger Fredrik Persson om andraplatsen som var värd två miljoner kronor.
- Jag har sett loppet några gånger efteråt och det var ett häftigt lopp där det svängde fram och tillbaka över upploppet. Hela fältet var ju med inom 20 meter till slut.

Känns fin – men slitna fötter och blir skor

Vad har Monark Newmen gjort efteråt och hur känns han i träningen?
- Han fick först ta igen sig lite efter Derbyt och mest gå lugna motionsturer i skogen. Men sista veckan har jag peppat upp honom igen inför starten på onsdag och jag körde ett jobb med hästen i dag (måndag) och han var jättefin.
- Allt verkar bra och jag är helt nöjd med honom. Jag måste säga att han känns precis lika fin som inför Derbyt. Han är lika framåt och har bra spänst i steget. Det enda är att han är lite sliten i sina fötter och får gå med skor runt om på onsdag. Han har gått bra med det tidigare men ett litet minus är det för han blir inte riktigt lika snabb. Men det ska nog gå bra ändå, det blir lätta skor fram.

”Kan ladda iväg riktigt bra”

Vad säger du annars om onsdagens uppgift där Monark Newmen har spår tre bakom bilen i det enda uttagningsloppet till Europaderbyt?
- Det är ett jättebra spår och motståndarna är detsamma som har har mött flera gånger förut. Får han ett bra lopp är han med i segerstriden, det tror jag. Känns hästen fin kan jag ladda iväg riktigt bra och då är det inte omöjligt att det blir ledningen. Men man får inte komma upp med honom när bilen står stilla eller kör sakta, för då är han lite speciell och kan galoppera.
- Hästen har visat att han hör hemma bland de bästa och det är ingen omöjlighet att han kan vinna Europaderbyt.
Inga andra ändringar i balans eller utrustning?
- Nej, förutom att han går med skor är allting samma som tidigare.

Ultra Bright mot Breeders Crown
Fredrik Persson har haft ett kanonår så här långt och det är inte bara andraplatsen i Derbyt eller segern i Stochampionatet utan flera av stallets övriga hästar har även levererat bra insatser och det har hittills blivit sju miljoner kronor inkört.
- Jag är jättenöjd med året och hästarna har gått kanonbra, säger han.
Till sist; hur är läget med Stochampionatsvinnaren Ultra Bright, som galopperade bort sig i Derbystoet?
- Hon var inte som bäst där och fick en behandling efter loppet. Men nu känns hon fin igen och laddas för Breeders Crown i höst, säger Fredrik Persson.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla se..

 Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla segermöjligheter till synes gick upp i rök.
- Han låg på lite för mycket och jag var inte intresserad av att köra fram utan ville hålla honom så lugn som möjlig. Det accepterade han inte så det blev galopp. Men sedan fick han springa lite, sa Flemming Jensen efter loppet och ”springa lite” var ingen överdrift.
Hästen tuggade ikapp fältet och på den sista bortre långsidan sköljde han fram i tredjespår. I slutkurvan såg krafterna ut att tryta men den råstarke dansken vägrade ge sig och genom en heroisk kämpainsats klev han fram och avgjorde i god tid före mållinjen.
- Han har gjort många fina prestationer men det var lite extra i dag, konstaterade Jensen.

”Det här blev inte bra alltså”
V86-omgången delades mellan Jägersro och Solvalla och även på huvudstadsbanan fick publiken se en ”omöjlig” vinnare. Leonardo Vici fick en riktig fiaskostart från spår fyra bakom startbilen och hamnade som sista häst i andrapsår. Men redan i andra sväng lyfte Markus B Svedberg ut sin springare i tredjespår.
- Jag tänkte att vi går fram i dödens men då såg jag direkt att ”Kajan” (Kaj Widell) gick fram och då kände jag att det här blev inte bra alltså, sa Markus B Svedberg.
Men Eskilstunatränaren hade sin häst i absolut toppslag och efter att ha segat sig framåt i tredjespår avgjorde Leonardo Vici, lika häpnadsväckande som överlägset, till seger på upploppet.
- Det var i princip 300 kvar som jag kände att vi kunde vinna och när jag ryckte tussarna och fick bra svar kändes det bra, sa Svedberg.

Bula Bula Am bara bäst
Även Jörgen Westholms Bula Bula Am stod för ett svettigt lopp. Lärlingen Oskar J Andersson hade fått förtroendet att köra hästen och han lämnade ingenting åt slumpen utan körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån avgjorde den tuffa damen utan pardon.
- Hon är stenhård! När hon känner mjölksyran början hon ta i, sa Oskar J Andersson.

11 982 kronor för åtta rätt
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Svante Båth-tränade National Prince (Erik Adielsson) och Admir Zukanovic-adepten Denco’s Moon Kilab (Torbjörn Jansson). På Jägersro imponerade Joakim Lövgrens derbyfinalist Racing Mange och Sören Norbergs Joyride Cane (Stefan Söderkvist) visade härlig inställning när han kontrade till seger. Omgångens största favorit Swish Lane infriade spelarnas förväntningar tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner och det bidrog till att åttarättsutdelningen på V86 stannade på 11 982 kronor. Sju rätt delade ut 162 kronor och för fem rätt kunde man hämta ut 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Veckans V86-omgång delas mellan Stockholm och Malmö och Helena Burman väljer att vara på plats hemma i Skåne, där Augustus F. (..

Veckans V86-omgång delas mellan Stockholm och Malmö och Helena Burman väljer att vara på plats hemma i Skåne, där Augustus F. (V86-5) hade tur med spårlottningen.
- Spår 1 är absolut bra. Han är startsnabb och trivs väldigt bra i ledningen, men vi får se hur han står sig i konkurrensen.
Sedan den senaste starten på Jägersro, där han blev femma från ett svårt åttondespår, har träningen sett bra ut för den sjuåriga valacken enligt Helena Burman.
- Sedan ett par, tre månader tillbaka har han börjat galopptränas igen mellan starterna vilket han både trivs och går bra med. Nu när han startar tätt har han tränats ganska lugnt men han ser fin ut och jag tror att det kan räcka en bra bit.

Bra häst, dåligt spår
Galoppträning har det också varit för Höwings Venus (V86-8) som vann senast och dessförinnan kom på en andraplats. Trots de fina insatserna får hon inget större förtroende av sin tränare inför onsdagens uppgift på Solvalla.
- Hon gjorde en väldigt stark prestation senast men spår 1 är inte hennes grej, hon har aldrig gått iväg därifrån. Hästen är bra men spåret är dåligt tyvärr, säger Helena Burman och tillägger:
- Hon är en häst som inte trivs med ryckigt tempo utan hon ska gå i sitt eget, jämna tempo hela vägen. I det här läget känns det som hon blir utlämnad. Hennes chanser beror helt på hur det löser sig.

”Helt annat motstånd”
Bara Min (V86-7) har visat strålande form under sensommaren och ståtade med tre raka ettor innan hon senast fick nöja sig med fjärdeplatsen från ett svårt utgångläge på Charlottenlund.
- Hon hamnade långt bak och fick göra grovjobb men gjorde en väldigt bra och stark insats, säger Helena Burman.
Men även här är tränaren missnöjd med spåret och därför blygsam om hästens chanser hemma på Jägersro.
- Hon vann visserligen från spår 12 i Vaggeryd men då var det ett helt annat motstånd.

 

Ola Johansson, Kanal 75


Autobahn (V86-2) kom från en sämre insats när han senast försökte kvala in till Svenskt Travderby. Därför valde Peter G Norm..

Autobahn (V86-2) kom från en sämre insats när han senast försökte kvala in till Svenskt Travderby. Därför valde Peter G Norman ett försiktigt upplägg. Men på upploppet sköt hästen till bra från tredje par invändigt och efter mål tvingades Peter G Norman ta upp honom för att inte köra över framförvarande ekipage.
- Jag var väldigt nöjd med honom. Det är svårt att bedöma hur mycket sparade krafter han hade för han är lite trög och flegmatiskt. I tempoväxlingen 600 kvar tappade han en längd men sedan fick han upp farten och över mål hade han riktigt bra fart, säger Peter G Norman.
Den här gången startar Autobahn från spår tre bakom startbilen och då motståndet är beskedligare än senast är också taktiken en annan.
- Han har tränat på riktigt fint och jag är väldigt nöjd med honom i jobben, så formen tror jag ska vara bra. Det blir ett tuffare upplägg jämfört med senast i och med att han går ner så pass mycket i klass och alltid är bäst när han är med där framme direkt. Det bästa vore om han kan få ledningen eller positionen utvändigt om ledaren. Får vi andra par utvändigt är inte det hela världen heller men då är man beroende av att den framför sätter upp tempot. Sitter man själv utvändigt kan man styra lite som man vill. Han svarade bra när jag drog ner det norska huvudlaget senast så det får sitta på igen. Jag tycker att ska räknas.

Utmanar stallkompisen
Autobahn får sällskap i loppet av stallkamraten Scarlets Mirakel. Han har inte rosat marknaden på sistone men nu höjer Peter G Norman ett varningens finger till spelarna.
- Han har inte löpt upp till sin normala standard i de senaste loppen men han var ute i samma veva som många hästar i stallet underpresterade och var säkerligen nedsatt av något han också. Han känns väldigt bra i för dagen och är på väg tillbaka i riktigt bra form. Som det känns i träningen kommer han att göra ett riktigt bra lopp. Han har ingen dokumenterad form som Autobahn men jag tror inte att det skiljer så mycket mellan dem häst mot häst och jag tycker att man kan ta med även Scarlets Mirakel på kupongen. Går han som han kan är han riktigt bra.

”Bland de tre igen”
Fuxstoet Pastell Tilly (V86-8) har spurtat vasst två gånger i rad och tillhör skrällbuden som kan få utdelningen att dra i höjden i V86-avslutningen.
- Senast hamnade hon sist från dåligt läge och avslutade runt 1.10 sista 500-600 meterna ute i spåren. Det var svårt att ta något och hon får klart godkänt för den insatsen. Hon gick ganska bra gången innan också och är på väg uppåt i form.
- Det kan bli tufft att komma till från bakspår men hon ska gå på väntan så jag kommer att smyga med och hoppas hitta bra ryggar. Hon möter hästar som jag inte har någon riktig koll på och jag har svårt att sätta in henne i loppet, men med rätt resa ska hon kunna duga och vara bland de tre igen.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 6 september 2017 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 30 augusti 2017 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 9 augusti 2017 Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 2 augusti 2017 Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 26 juli 2017 Östersund travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 19 juli 2017 Eskilstuna travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Bergsåker/Solvalla onsdag 20 september 2017), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Bergsåker/Solvalla onsdag 20 september 2017.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 20 september 2017 Bergsåker/Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 3.  Höwings Vipower (Martin P Djuse) 17.5 97 kr 12
2 8.  Pydin (Ove A Lindqvist) 1.6 437 kr
3 11.  Frida Zonett (Jan Norberg) 2.8 578 kr 3, 5, 10
4 9.  Le Miracle (Kim Moberg) 1.9 2236 kr 8
5 3108 kr
6 32934 kr
7 38480 kr
8 191825 kr

Utdelning för V86 på Bergsåker/Solvalla onsdag 20 september 2017

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 29 191825 kr
7 rätt 2151 1312 kr
6 rätt 57567 98 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se