V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 28 april 2021 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 21 april 2021 Jägersro Trav/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 14 april 2021 Åby/Solvalla travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karri&aum..


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karriär med elva raka segrar innan han tog ett första nappatag med den äldre eliten. Som fyraåring gick han ut i Hugo Åbergs Memorial från bakspår och blev fyra över den korta distansen. Sedan fortsatte Ecurie D. att vinna och den kolossalt imponerande hästen har tagit 14 segrar på 17 starter och sprungit in 3,2 miljoner kronor i karriären.
– Det är ju en fantastisk häst och även om jag har tränat många kanoner tidigare så är han den bästa häst jag har tränat. Han har en sådan utstrålning och ett underbart psyke. Sedan har han en väldig styrka och en enorm speed. Dessutom är han startsnabb och har alla de kvaliteter som en topphäst ska ha, säger Frode Hamre.

”Har gått tre banjobb – det snabbaste efter 1.13 full väg”
Ecurie D. har inte startat sedan den 27 november i fjol när han blev tvåa bakom Aetos Kronos på Solvalla. Därefter har hästen fått en rejäl vinterträning i korpen.
– 7 Ecurie D. (V86-6) har känts väldigt fräsch och fin i vinter och tränat på rejält hela tiden. Först fick han en månads vila efter sista starten i fjol och bara ta igen sig i hagen. Vi gick igenom honom med veterinären men hittade inga stora fel och han kunde börja träna igen. Allting har gått enligt planen och han har gått tre banjobb. Det snabbaste var i tisdags för 14 dagar sedan efter 1.13 full väg, säger Frode Hamre.
– Det är alltid skötaren Tina Storetvedt som kör Ecurie D. i jobben och ligger i ryggen på mig när jag kör en annan häst. Han har lagt på sig lite mer muskler och har fått en tung träning med tryckvagn i vinter. Hästen ser stark ut och kan nog inte bli så mycket bättre än vad han var i fjol. Jag är fullt nöjd om han kan hålla samma nivå.

”Vi har kontroll på att det ska gå bra”
Årsdebuten sker i den sjätte avdelningen på V86. Ecurie D. har spår sju bakom startbilen över medeldistans och körs av Björn Goop. I samma lopp årsdebuterar stjärnor som Milliondollarrhyme och Makethemark. Även elitloppshästen Milligan’s School, som var tvåa i årsdebuten, finns med bakom startbilen. Men tränare Hamre är förstås inte vara annat än optimist med sin segermaskin.
– Det är alltid spännande med årsdebut men jag är egentligen väldigt trygg med hästen. Jag tycker att vi har kontroll på det och tror att allt ska gå bra. Självklart så måste jag tro på en bra chans trots spåret. Han tävlar som han gjorde i fjol, barfota fram med vanlig sulky och öppet huvudlag.
Hur ser planerna ut för resten av året? Vilka är de största målen?
– Paralympiatravet är det första stora målet om allt är normalt på onsdag. Han har redan fått ett wild card dit. Sedan är det fullt fokus på Elitloppet och det är en dröm för för både ägare och tränare att bli inbjuden dit. Hästen har visat sådana kvaliteter så jag hoppas att han är med i Elitloppet. Hugo Åbergs Memorial och Jubilemspokalen är två andra stora lopp som är aktuella under säsongen, säger Frode Hamre.

”Har tränat ihop med Ecurie D. – kan vinna direkt”
Den norske championtränaren har ytterligare två hästar till start inom V86. Det är två nyförvärv från USA och det låter speciellt bra på en av dem.
– 8 Callas (V86-2) kommer från USA där hon tävlade i fjol som tvååring. Hon har fått mycket träning i vinter och har gjort en start i Norge men då galopperade hon i första sväng. Hästen är lite orutinerad och ville springa ut där så det var ren orutin. Tyvärr står hon dumt till nu med spår åtta bakom bilen och möter äldre hästar. Så hon är ingen vinnare därifrån utan får bara springa med och få ett lopp. Jag hoppas att hon avslutar bra och tjänar pengar. Hon går barfota fram.
– 1 Synergy (V86-4) är också en häst som kommer från USA där han har gjort bra prestationer. Nu är det första starten för mig och han har tränat bra hela vintern och gått jobb ihop med Ecurie D. Det är en stor och långbent häst som jag har höga förhoppningar på framöver. Han är en fin modell som har fått massor av träning i vinter. Men jag misstänker att han kanske behöver ett lopp i kroppen för att hitta toppformen. Fast han har så pass hög kapacitet och känns så bra att han mycket väl kan vinna direkt. Han har varit snabb ut bakom bilen i USA och fått ledningen många gånger. Vi kör med skor runt om, säger Frode Hamre.

Michael Carlsson, Kanal 75


Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travad..

Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travades på 1.13,2. Sedan gick det lite lugnare och Made Of Stars hade gott om krafter kvar i sista sväng och upploppet blev odramatiskt.
- Det var en bra årsdebut och det var bra att vi vänta för han trivs bra utan framskor och aktionen såg bra ut, fortsatte Westholm.
En av omgångens största favoriter Mellby Illusion var inte till sin fördel i värmningen och ströks kort innan start. Det underlättade för Axel Ruda som Magnus A Djuse satsade offensivt med efter 500 meter och tog över ledningen. Tempot bedarrades och Axel Ruda stack undan till en lätt seger och fyraåringen har inlett året strålande med tre segrar på fyra starter.
Rikard N Skoglund tryckte av Sashay Kemp från start och satt i ledningen på några steg. Upploppet blev långt och Ottila Fri blev rejält närgången till slut. Favoriten Dixie Brick galopperade i en liten tight situation varvet före mål och tappade allt.
Ledning var också segerreceptet för Chapuy och Åke Lindblom. Första 200 meterna gick väldigt fort, men sedan fick Åke Lindblom sänka tempot och Chapuy höll undan utan större besvär och Lindblom bjöd på en ordentlig segergest.

Favoritparad på Momarken
Dimman låg tät över Momarken som fick ta över tävlingarna från Bjerke på grund av Covid 19. Den norska banan bjöd inte på några större överraskningar och det blev ingen utdelning på sex rätt och pengarna går över till nästa veckas omgång på Solvalla och Bergsåker.
V86-inledningen blev odramatisk. Frode Hamre fick ta över ledningen efter 400 meter med favoriten Admiral Knick och sedan var det spel mot ett mål och vinnaren gick i mål utan att behöva gå i botten.
- Det blev väldigt enkelt och han hade gott om krafter kvar, sade Frode Hamre.
Kristian Malmin litade helt på Reime Kongen och förivrade sig inte och avvaktade i kön. På upploppet var Reime Kongen snabbast och tog fjärde raka segern som ett brev på posten.
Favoriten i V86-5 Cash D.E. var inte alls samarbetsvillig och kastade sig i galopp direkt från start. Loppets snackhäst Chuck Yeager kördes till ledningen efter 500 meter och trots att han fuskade lite med travet i kurvorna var han i en klass för sig för Cato Antonsen.
Startraketen Always On Time tog som väntat ledningen och fick värste konkurrenten Patent Leather utvändigt. Always On Time blev ordentligt synad, men favoriten visade stort mod och höll undan för skrällen Ramona's Fighter med ett huvud.
Åtta rätt betalar 3 468 kronor, sju rätt 50 kronor och ingen utdelning på sex rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Onsdagens V86 avslutades med ett skrällfyverkeri i de tre sista avdelningarna. Till slut var det endast två system som hade hittat alla vinnarna och ..


Onsdagens V86 avslutades med ett skrällfyverkeri i de tre sista avdelningarna. Till slut var det endast två system som hade hittat alla vinnarna och delade på hela potten. Dels var det ett system inlämnat på atg.se i Skåne med en spik vilket gav en total vinst av 11 021 541 kronor. Systemet kostade över 2000 kronor. Det andra systemet var inlämnat i Norge utan spik och kostade även det över 2 000 kronor. Det gav totalt 10 075 489 kronor i total vinst.

Jaguar Dream sprang in över 1,2 miljoner kronor som treåring. Han vann bland annat en semifinal i Breeders Crown och var tvåa bakom Betting Gangster i E3-finalen över kort distans. Som fyraåring vann Jaguar Dream ett lopp i penningstarka Margaretas Tidiga Unghästserie innan han kort därefter blev skadad. Hästen hade inte startat sedan den 26 maj när han gjorde comeback i onsdagens V86-lopp på Solvalla. Men trots det betvingade han länge ledande Dom Perignon den sista biten och vann på 1.12,1 över distansen 1640 meter med autostart. En strålande insats av den Claes Sjöström-tränade sexåringen som tackade för en fin resa och betvingade ett meriterat motstånd till 26 gånger pengarna och som endast streckad på fem procen av insatsfördelningen på V86.

Mellby Vikings lillasyster krossade allt
Mellby Good har en hel del att brås på som lillasyster till världsrekordhållaren Mellby Viking. Hon visade återigen ikväll att hon precis som sin storebror har styrkan som sitt främsta vapen. Efter en långsam start lämnade Jorma Kontio ingenting åt slumpen och styrde resolut fram utvändigt om ledaren i ett tidigt skede. Mellby Good hade redan i slutkurvan slagit klorna i ledande Let It Go som gav upp och över upploppet försvarade sig det Timo Nurmos-tränade stoet säkert hela vägen. Det blev en övertygande seger för storfavoriten och den femte i hästens tionde start i karriären.
En imponerande vinnare fick vi se av överraskningen Tour Eiffel i V86-3 där Peter Ingves tryckte till storfavoriten Valeria Wareco som var seg varvet kvar och inte kunde försvara ledningen som hon kört sig till. Tour Eiffel drog sedan på under slutrundan och när M.T.One Wish, som var gott gåendes ute i spåren runt sista kurvan, galopperade, gled Tour Eiffel undan till en övertygande seger. Hon var bara bäst i det här loppet.

Marc Elias tystade och hyschade kritierna
I V86-inledningen blev det en våldsam och utdragen körning om ledningen mellan två hästar. Det var Kung Edward som tog täten och fick direkt favoriten Toddler på utsidan där Marc Elias tryckte på stenhårt under lång tid men Joakim Lövgren försvarade resolut ledningen med Kung Edward. Det blev förstås trötta ben för favoriten till slut som var tidigt slagen. Kung Edward höll storstilat till tredjeplatsen men den som profiterade på den hårda körningen var Hierro Boko som spurtade till en lätt seger för sin tränare Hanna Lähdekorpi.
Men Marc Elias tog gruvlig revansch och tystnade kritikerna efter sin styrning i V86-inledningen. Med nyförvärvet i Laradja Vrijthout bombade han till ledningen och hästen var rejält iordningställd i debuten för tränaren Conrad Lugauer. Ifrån ledningen försvann hästen ifrån till en helt överlägsen seger. När mållinjen passerade gjorde Marc Elias segergest och hyschade sina belackare med fingret över munnen. Detta att han efter Toddlers lopp kollat sociala medier i sin telefon och sett att han blev kritiserad.
– Jag såg att jag fick kritik av många och jag är såklart inte nöjd med styrningen. Men spelarna ska sitta ner, hålla tyst och spela sina kuponger, sa Marc Elias efter segern med Laradja Vrijthout.

Megaskrällar avslutade
I V86-4, som var ett amatörlopp, var Ingesson favorit efter två raka segrar och ett perfekt andraspår i starten. Men han tappade mycket i början och trots en forcering till ledningen mitt i loppet var hästen tidigt slagen och hissade nödflagg redan i slutkurvan. Fleur Mearas höll starkt som tvåa från ”dödens” men vi fick se en imponerande vinnare i Ilama Tooma som spurtade strålande till en lätt seger för Jelena Fironova. Trots en resa långt ner i kön bet det väldigt bra när Fironova styrde på runt slutsvängen och segern blev tämligen enkelt när hästen kom farande över upploppet.
V86 avslutades sedan av två rejäla knallar. Och båda hästarna vann från ”vinnarhålet”, det vill säga från rygg på ledaren. Först var det Victory Lee som tog ledningen för Adrian Kolgjini men släppte och bidade sin tid i rygg på ledande Ofelia O.E. Luckan kom som på beställning in på upploppet och Victory Lee avväpnade en tapper Hurricane River den sista biten som gjort grovjobbet utvändigt om ledaren och kopplat greppet.
I den avslutande avdelningen kom kvällens största skräll när 1-procentaren och 63-oddsaren Celinn Palema vann för Jorma Kontio. När luckan kom inne på upploppet tog hon sig säkert för ledande andrahandsfavoriten Lord Horse den sista biten. Celinn Palema sopade bort alla kvarvarande system utom två som klarade alla blindskären på V86 denna afton. Det var även Jorma Kontios andra seger i V86.

Michael Carlsson, Kanal 75


– Året har börjat på bästa sätt. Nu ska vi försöka hålla i siffrorna i de kommande loppen också, häl..


– Året har börjat på bästa sätt. Nu ska vi försöka hålla i siffrorna i de kommande loppen också, hälsar 38-åriga Sybille, som driver sin verksamhet sedan 2019 på en gård i Sala tillsammans med sin pappa Klaus Kern.
– Jag sköter mig själv och har ingen fast anställd. Pappa har sin egen rörelse att tänka på, men han hjälper till när det behövs med fortkörningen och sedan får jag stöttning av olika personer med vissa saker i stallet.
Lägger pappa Klaus sig i hur du bedriver träningen?
– Han har lite synpunkter emellanåt, men jag tror han inser att jag vill försöka styra det mesta på egen hand. Han är ju rutinerad och ett perfekt bollplank att bolla idéer med.
Hur lyder din träningsfilosofi?
– Jag anpassar träningen efter hästens behov. Vi har fina träningsmöjligheter här och då det finns en backe på en kilometer samt en raksträcka på 3,5 kilometer. Träningen blir varierad, men jag vill gärna ha starka hästar som går till mål, förklarar Sybille.

Favorit trots läget
Sybille har 14 hästar på träningslistan och på onsdag har hon 8 Opalis (V86-2) till start, som den här gången får catchdrivern Erik Adielsson i sulkyn.
– Erik har kört henne en gång tidigare och var lyrisk efter loppet och ville gärna köra igen. Så nu får han chansen, berättar Sybille.
Och förutsättningarna har blivit en aning bättre då en konkurrent invändigt blivit struken så hon fått spår sju istället för åtta bakom bilen.
– Jag tycker hon ska vara favorit trots läget. Det är en tuff dam som går från alla positioner och det ser ut som en lämplig uppgift. Det som oroar en smula är om hon tvingas gå med brodd bak då vädret växlar något oerhört just nu. Men jag tror det ska fungera.
Hon galopperade senast. Hur är det med formen?
– Pappa körde och hon blev het som sjutton. 900 meter kvar körde han upp i en vagn i en trång situation och blev diskad, så den starten kan vi glömma.

”Kan kuta fort”
Sybille är nöjd med kvalitén på stallets hästar för dagen och en som kan utmärka sig framöver är den sjuårige valacken Hector Boko, som visat fina fartresurser för klassen.
– Han trivdes inte på banan på nyårsafton på Axevalla, så nu får vi ladda om batterierna med lite vanliga lopp framöver innan vi provar V75 igen. Det som är det viktigaste är att få honom lugn. I så fall kan han kuta riktigt fort i sommar, avrundar Sybille Tinter.

Magnus Blom, Kanal 75


Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.På on..

Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.
Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.
På onsdagen tog Husse Boko skalpen av självaste Vagabond Bi efter en resolut styrning signerad Håkan B Johansson, som forcerade till ledningen i andra sväng och sedan tog emot favoriten med varma serveretter.
Det utmynnade i en upploppskamp där den tidigare segerstaplaren visade att han inte tappat någon vinnarinstinkt under sitt 30 månader långa tävlingsuppehåll.
- Vi har gjort allt som man måste göra, det är mycket kärlek och mycket jobb. Och mycket roligt eftersom han är så skön att hålla på med. Så har vi tagit hand om benen ordentligt, förklarade Catharina Johansson som plockat fram flera stjärnor under sin amatörlicens och nu åter verkar ha en häst för högsta klassen i sexåringen som gjorde comeback i mitten av november och bara hunnit med 13 starter i karriären.

Full fart från Disco Volante
En annan som körde till spets och tog emot favoriten var Rikard N Skoglund bakom André Eklundh-tränade Gobi Princess, som också visade storstilad moral när han höll ifrån sig sina mer garvade konkurrenter.
- Hon är bra, när hon fick spår 1 tänkte vi att det kunde gå. Det är en jättefn häst som haft lite otur och mycket problem. Jag har gått tre år på Wången med Rikard, så extra kul att han fick vinna med henne, sade tränarsambon Jessica Oscarsson.
Ännu mer tagen skötaren var Jenny Gustavsson sedan hon fått se Disco Volante rusa runt flera längder före fältet i ett härligt formbesked i Görsta Nordins lopp.
- Det passar honom bättre när man inte drar ihop honom, förklarade Gustavsson som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
- Han betyder jättemycket, han är inte bara min passhäst. Han är min bästa kompis.
Segertiden blev 1.12,1 full distans efter en varvning på 1.11,9 och bakom visade On Track Piraten att hans årstid är här genom att spurta till andrapriset.
Nordin-dagen på Solvalla innebar sexsiffriga förstapris och i Sören Nordins lopp gick checken till Timi Nurmos’ italienare Boston Wise L. som kördes till spets av Erik Adielsson.

Danskt och finskt
Carl Johan Jepson ersatte avstängde Robert Bergh i sulkyn och skötte sina kort prickfritt genom att sätta dit betrodda stona Lovely O.O. och Indra’s Secret.
Ännu en väntad vinnare kom då Flemming Jensen visade att hans danske segermaskin Billi Time mer än väl hävdar sig även i svensk konkurrens och har alla förutsättningar att bli en följetång på V75 framöver.
Däremot blev det galopp för omgångens mest betrodda häst Global Appearance under attack i tredjespår på sista bortre långsidan.
Det öppnade för Janis Joplin Boko som fann perfekt lucka från ledarryggen varpå finske friskusen Hannu Korpi kunde bjuda på en av sina iögonfallande segergester.
V86 betalade 33 978 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Som lärling är 30-årige Anders oerhört välmeriterad och vann bland annat Guldklockan på Solvalla förra året och har &..


Som lärling är 30-årige Anders oerhört välmeriterad och vann bland annat Guldklockan på Solvalla förra året och har även fått ta emot ikonen Stig H Johanssons stipendium.
Den senaste arbetsgivaren var unghästspecialisten Svante Båth där han var stationerad i cirka fem år.
Nyligen blev Anders Eriksson färdig med tränarkursen och har sedan arbetat som egen tränare med B-licens på klassiska Sandemar på Dalarö utanför Stockholm, där han delar stall med Morten Waage. På träningslistan finns det i dagsläget nio hästar. Proffslicensen kommer han att plocka ut vid årsskiftet.
– Vi börjar med nio hästar och ambitionen är att vi successivt ska kunna öka på antalet hästar efter hand. Vi börjar med de som vi har nu över vintern och våren och sedan får vi se hur det verksamheten utvecklas. Jag tycker vi har ett spännande material att jobba med, säger Anders.

Hur är träningsmöjligheterna på Sandemar?
– Det är klassisk mark och här finns allt man behöver i form av en fin rakbana, 800-metersbana, backe och fina skogsslingor, berättar Anders, vars pappa är den rutinerade catchdrivern Ulf Eriksson som håller till i Bollnäs.
Fanns det förresten några tankar på att dra igång rörelsen hemma i Bollnäs?
– Jag är uppvuxen i Bollnäs, men flyttade till Stockholm då jag var fyra år. Det fanns tankar på att flytta till Bollnäs, men det kändes bäst att testa det här först.
Vad har du för framtidsplaner med verksamheten?
– Målet är att långsamt etablera sig och bygga upp ett stall på sikt och ha några anställda. Men om fyra, fem år hoppas jag att jag har etablerat mig så pass att jag kan vara med och slåss i de stora loppen. Det är målsättningen.

En reklamhäst
En reklamhäst för Anders kan 11 Global Appearance (V86-4) definitivt vara, som på sex starter tagit fem raka segrar. Den enda förlusten kom i debuten på Gävle i somras då en galopp fällde honom kort efter start, men upphämtningen till andraplatsen var femstjärnig.
– Han gjorde ett ruskigt lopp och då körde jag ändå inte för fullt till slut, minns Anders.
Efter det missödet har han alltså tagit fem raka segrar och på onsdag blir han storfavorit trots att han fick bakspår över 2640 meter autostart.
Hur vill du beskriva honom?
– Han är allround och visat sig både stark och speedig och vunnit med krafter kvar. Senast var det bästa jag känt honom i lopp och allt har verkat precis som vanligt i träningen efteråt. Att det är lång distans igen är bara ett plus och det är klart jag hoppas det ska vara en bra segerchans.
Finns det mycket att göra när det gäller utrustningen?
– Nu går han med järnskor bak och pg-skor fram, öppet huvudlag och fast huva. Det går säkert att köra honom barfota bak framöver, men just nu fungerar han bäst med den balansen.
Kommer han att starta på i vinter eller blir det vintervila?
– Vi får se vad som händer. Ägaren ska också få säga sitt, naturligtvis. Men fungerar han bra och banorna fortsätter att vara fina hoppas jag han kan starta på och få lite mer rutin. Att starta på V75 i lägsta klassen är inget måste för mig, slutar Anders Eriksson.
Global Appearance och Anders Eriksson är två namn vi lär få höra talas om mycket framöver.

Magnus Blom, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 7 april 2021 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 31 mars 2021 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 24 mars 2021 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 17 mars 2021 Solvalla/Jägersro Trav travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 10 mars 2021 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 3 mars 2021 Bjerke/Solvalla travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Jägersro Trav/Solvalla onsdag 21 april 2021), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Jägersro Trav/Solvalla onsdag 21 april 2021.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 21 april 2021 Jägersro Trav/Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 4.  Emoji* (Flemming Jensen) 1.6 14 kr
2 5.  Hector de Sajan* (Peter Zadel) 5.2 43 kr
3 7.  Halo Am (Max Karlsson) 2.8 136 kr
4 10.  Taxi Out (Jörgen Sjunnesson) 21.3 187 kr
5 279 kr
6 543 kr
7 4252 kr
8 15242 kr

Utdelning för V86 på Jägersro Trav/Solvalla onsdag 21 april 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 546 15242 kr
7 rätt 25266 164 kr
6 rätt 372250 22 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se