V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 4 augusti 2021 Östersund travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 28 juli 2021 Boden travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 21 juli 2021 Eskilstuna travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.Och ett par fick chansen att visa vad so..

Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.
Och ett par fick chansen att visa vad som skiljer dem från andra.
Tangen Haap var segerlös i år efter att ha matchats i tuffast tänkbara konkurrens.
Nu ställdes han mot ”vanliga” hästar och bjöds dessutom snyggast tänkbara resa från tillägg.
Det gjorde att en brett leende Björn Karlsson kunde sitta och nicka mot publiken över upploppet, 30 meter före konkurrenterna, på snygga 1.22,0/2 180 meter voltstart.
- Det känns ju mest som ett yrkesfel att han inte lyckats vinna i år. Det var skönt, det var sådan urkraft i honom i sista sväng. Och det var häftigt att höra att han gick 22 blankt, det visar att vi ligger rätt på det, sade Karlsson om stallets galjonsfigur som segrade i Elitkampen för två år sedan och nu klättrade över fyra miljoner insprunget.
Att tolvåringen är väldigt speciell för sin tränare och kusk råder inget tvivel om.
- Han betyder allt. Vi är ett. Det är ju han som har gjort mig…, fortsatte Karlsson med darrande röst.

”Skönt att få vinna lopp så här”
Robert Bergh har tränat upp betydligt fler elithästar och lär inte stå och falla med Fifty Cent Piece.
Men det står ändå klart att han har ett extra gott öga till den forna auktionsdyringen som efter importen till Sverige hunnit vinna så väl Drottningens Pokal som Stosprintern.
Nu mötte hon grabbarna, men dessa avfärdades först i startrusningen och sedan över upploppet där Bergh kunde kopiera Karlsson genom att tacka publiken för ovationerna, långt, långt före klungan.
- Hon var fin och höll upp ledningen, lätt. Det är skönt att få vinna lopp så här. Blir hon hård och går vidare i det här hon har så finns alla möjligheter till något riktigt bra, men det är lång väg. Jag tycker att vi bara njuter av den här fyraårssäsongen så får vi se, konstaterade Bergh sedan han kört i 1.10-fart sista rundan och landat på 1.12,6/2 140 meter autostart.

Dubblar för Bergh, Eriksson och Salmela
Två tiondelar långsammare körde Bergh i Scandal Plays Minne. Det räckte till seger, men var betydligt jobbigare både för häst och framförallt kusk då Mindyourvalue W.F. behövde påminnas så gott som hela loppet, men slutligen övertalades om att inte släppa någon förbi.
Dubbelseger blev det även för Sandra Eriksson som reglerade konkurrenterna utvändigt bakom Thule Jonssons Gurra Palema och följde upp med att sätta dit egentränade Devils Tongue från ledarryggen.
Därmed var det upplagt för ett hattrick, men stallets stjärna Swagger galopperade vid ingången till upploppet och lämnade fältet öppet för Petri Salmela-tränade Got to Dash och Mats E Djuse. Det innebar dubbel även för Salmela som tidigare bevittnat Ulf Ohlsson styra runt fältet med storfavoriten Leave Your Sox On
Omgångens första överraskning svarade Jorma Särkiniva för efter en vaken styrning bakom återvände hemmatränaren Mats Rånlunds Yankee Sensation.
Det innebar att en annars favorittyngd V86 betalade 26 591 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på a..


Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på att låta stjärnan resa upp till Boden och starta i miljonloppet Norrbottens Stora Pris på lördag. Men nu blev det andra planer istället.
– Jag efterfrågade ett wild card men fick aldrig något och därför ändrade vi planerna. Vi siktar på Färjestad och Gulddivisionen den 3 juli istället. Hästen ser pigg och fin ut efter senaste loppet och har känts väldigt bra i träningen, berättar Ulf Stenströmer.

”Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora felfri”
I onsdagens V86, där hela omgången avgörs på Solvalla, är Stenströmer aktuell med två intressanta hästar till start. Det är två fyraåriga ston som kommer med smickrande resultatrader. Mill Cava har Stenströmer gjort ett mycket gott tränarjobb med då hästen i år i sin nya regi har vunnit fyra lopp på sex starter.
– 7 Mill Cava (V86-4) är en jättefin häst som fick en rejäl senvinterträning hos oss har och fick jobba på enligt vårt koncept. Hon har tagit till sig träningen jättebra och förutom de fyra segrarna var hon även trea från dödens då hon mötte hingstar och valacker.
– Senast blev det galopp i Åmål och Björn Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora det loppet felfri. Men det var tyvärr tränaren som klantade till det och stängde in henne för mycket med både Can’t See Back-huvudlag och Murphy. Hon galopperade i starten men Björn tyckte att hon kändes kanonfin. Nu blev hästen fast med rubbet och med lucka hade hon varit väldigt långt framme. Hon hade bara 80 i puls när hon kom in i stallet efteråt, säger Ulf Stenströmer.
Vad säger du om uppgiften i V86-4 för Mill Cava som startar från springspår med Ulf Ohlsson i sulkyn?
– Det ser ut att vara ett bra lopp men min är snabb ut och Uffe kan ju köra från springspår. Jag hoppas på ledningen och då ska det vara en bra chans. Det blir barfota runt orm igen men vanlig vagn nu när det är voltstart. Sedan får vi se hur jag gör med huvudlaget om det blir antingen Can’t See Back eller Murphy, eller inget av dem. Hästen känns bara bättre och bättre och blir bara blankare och rundare för varje start. Hon är fyra år och vi ska prova att kvala till Stochampionatet om hon fortsätter att se så fin ut.

”Tacksamt med innerspår – är väldigt startsnabb”
Ulf Stenströmers andra häst på V86 är Gina Lollobrigida som vann senast och som har tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Hon kommer nu ut från ett perfekt läge även hon och har innerspår bakom bilen för Ulf Ohlsson.
– 1 Gina Lollobrigida (V86-2) är en helsyster till Handsome Brad som har varit lite otursförföljd som treåring och haft en griffelbensfraktur. Hon har varit lite seg i början men nu börjar hon förstå mer och mer var det handlar om. Jag hade gjort i ordning henne inför senaste starten och hon var jättebra vid segern. Det var väldigt bra gjort att kunna hålla undan över 2600 meter, säger Stenströmer.
– Nu är det tacksamt att ha fått det här läget med innerspår då hästen är väldigt startsnabb. Hon möter hingstar och valacker men får Uffe en jättegod feeling vill han säkert köra i ledningen. Hon känns väldigt fin och meningen är att vi ska prova kvalen till Stochampionatet även för henne. Det blir barfota fram och jänkarvagn igen men eventuellt blir det ett norskt huvudlag istället för öppet.
Vem är bästa chansen av dina två?
– Mill Cava möter bara ston och har kanonform. Men Gina Lollobrigida vann senast utan att ha kanonform och ska vara på väg uppåt. Jag tycker att det är en bra chans och en halvchans.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kro..

V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kronor. Omgången delas mellan Solvalla och Bergsåker och det är hemma i Sundsvall som Daniel Wäjersten startar sina hästar. Först ut är J.H.Mannerheim (V86-1), som så sent som i torsdags spurtade till seger på Umåker.
- Det kändes som att formen verkligen satt där. Han var så där lagom laddad och verkligen på tårna hela dagen där uppe. Vi hade tränat på lite tuffare och det var ett sådant kvitto man vill ha då. Vi gjorde så i fjol också och det är en tacksam häst som tål att träna mycket och blir bättre av det, säger Wäjersten.
Han sitter som vanligt själv i sulkyn när hästen nu startar med spår fyra bakom bilen.
- Det är liknande motstånd den här gången. Jag har inte satt mig in i loppet än taktiskt sett, men han kommer säkert göra en liknande prestation som han gjorde i torsdags, även om det är täta starter.

”Ligger lite lågt”
Global At Work (V86-7) visade också fin form när hon för en vecka sedan dundrade till ledningen från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan och därefter gick undan till överlägsen seger.
- Hon var jättebra. Jag var lite orolig när hon skulle få gå bakifrån men det löste hon ju galant. Det var kanske lite skönt för henne att slippa vara med i körningen eftersom hon är så väldigt startsnabb, säger Daniel Wäjersten.
Den här gången är motståndet tuffare och dessutom drog Global At Work spår åtta bakom startbilen.
- Vi hamnade långt ute på vingen och hon står lite hårt inne i loppet också, så jag ligger lite lågt med tanke på det. Nu blir det skor bak för att spara fötterna lite grann och så kanske vi gör någon korrigering på huvudlaget. Det kanske blir norskt eller helstängt. Vi får se lite hur det känns på tävlingsdagen.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är Bergsåker och Solvalla som delar på V86 och omgången kryddas av en jackpot med 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta r&..


Det är Bergsåker och Solvalla som delar på V86 och omgången kryddas av en jackpot med 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt. På huvudstadsbanan avgörs det högklassiga lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar. Vi får se flera ur respektive årgångars stjärnor drabba samman och en intressant comeback gör Elegant Ima. Den svenskfödda men norsktränade löftet inledde sin karriär med sju raka segrar i fjol och blev en riktig snackhäst. Av segrarna märks bland annat ett av dem i Breeders Crown, samt två segrar i V75. I en av dessa var hästen otroligt imponerande på Axevalla under Stochampionatshelgen. Första förlusten kom i uttagnigsloppet till Svenskt Travkriterium där en tuff resa gjorde att topphästen missade en finalplats som trea.
– 8 Elegant Ima (V86-2) inledde säsongen fantastiskt bra och radade upp toppinsatser. Sedan fick han ett väldigt tufft lopp i kriteriekvalen och tappade väl formen lite efter det loppet. Men sedan kom han tillbaka igen och avslutade säsongen väldigt bra som fyra i Breeders Crown-finalen. Då var han heller inte långt ifrån andraplatsen och som helhet var det en väldigt bra säsong, säger Geir Vegard Gundersen.

”Kjempefin i banjobb på Bjerke”
Man gjorde alltså bokslut efter Breeders Crown-finalen och nu är det dags för comeback och årsdebut ett halvår senare.
Hur har vinterträningen och förberedelserna varit för hästen inför fyraåringssäsongen?
– Han har tränat på regelbundet hela vintern och allt har sett bra ut. Han har även varit inne på Bjerkes bana och gått flera jobb. Det snabbaste var efter 1.15 över 2100 meter och då kändes hästen kjempefin.
– I fjol sprang hästen 1.12 och 1.13 i loppen flera gånger och det är svårt att säga redan nu att han känns ännu bättre. Men han har fått ett halvår till med träning i sig och lagt på sig mer muskler än i fjol. Jag tycker i alla fall att hästen känns minst lika fin som förra året.
Hur högt håller du Elegant Ima? Är det en av de bästa hästar du har tränat?
– Jag har ju haft Support Justice och Hillary B.R. som var två riktiga topphästar. Han har en bit kvar till dem men jag har aldrig haft en häst som varit så bra så tidigt i karriären som Elegant Ima. Han är både snabb och stark och är väldigt snäll för att vara hingst.

”Bra form direkt – men spår åtta är iskallt”
Årsdebuten för Elegant Ima sker i den andra avdelningen på V86, tillika Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker. Det blev en nitlott i spårlottningen för Gundersens stjärna som fick bricka åtta bakom startbilen.
– Hästen kommer att ha fin form direkt men spår åtta är iskallt. Kapacitetsmässigt är han lika bra som de andra men de har ju bättre lägen. Det är stor risk att Mister Hercules får ledningen och får bestämma 1.17 första varvet. Då vill jag inte bränna av min häst i årsdebuten och han får ta det här loppet som en genomkörare.
– Man vet aldrig vad som händer i travlopp men normalt bir det svårt att vinna direkt därifrån. Det kommer viktiga storlopp för fyraåringarna senare i år och Derbyt vore ju en dröm att vara med i, säger Geir Vegard Gundersen som tränar 25 hästar i Nittedal, två mil utanför Oslo, och har har 50 mil till Stockholm. Dom börjar resan tidigt onsdag morgon och det blir inga ändringar i balans och utrustning gentemot senaste starten.

Michael Carlsson, Kanal 75


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karri&aum..


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karriär med elva raka segrar innan han tog ett första nappatag med den äldre eliten. Som fyraåring gick han ut i Hugo Åbergs Memorial från bakspår och blev fyra över den korta distansen. Sedan fortsatte Ecurie D. att vinna och den kolossalt imponerande hästen har tagit 14 segrar på 17 starter och sprungit in 3,2 miljoner kronor i karriären.
– Det är ju en fantastisk häst och även om jag har tränat många kanoner tidigare så är han den bästa häst jag har tränat. Han har en sådan utstrålning och ett underbart psyke. Sedan har han en väldig styrka och en enorm speed. Dessutom är han startsnabb och har alla de kvaliteter som en topphäst ska ha, säger Frode Hamre.

”Har gått tre banjobb – det snabbaste efter 1.13 full väg”
Ecurie D. har inte startat sedan den 27 november i fjol när han blev tvåa bakom Aetos Kronos på Solvalla. Därefter har hästen fått en rejäl vinterträning i korpen.
– 7 Ecurie D. (V86-6) har känts väldigt fräsch och fin i vinter och tränat på rejält hela tiden. Först fick han en månads vila efter sista starten i fjol och bara ta igen sig i hagen. Vi gick igenom honom med veterinären men hittade inga stora fel och han kunde börja träna igen. Allting har gått enligt planen och han har gått tre banjobb. Det snabbaste var i tisdags för 14 dagar sedan efter 1.13 full väg, säger Frode Hamre.
– Det är alltid skötaren Tina Storetvedt som kör Ecurie D. i jobben och ligger i ryggen på mig när jag kör en annan häst. Han har lagt på sig lite mer muskler och har fått en tung träning med tryckvagn i vinter. Hästen ser stark ut och kan nog inte bli så mycket bättre än vad han var i fjol. Jag är fullt nöjd om han kan hålla samma nivå.

”Vi har kontroll på att det ska gå bra”
Årsdebuten sker i den sjätte avdelningen på V86. Ecurie D. har spår sju bakom startbilen över medeldistans och körs av Björn Goop. I samma lopp årsdebuterar stjärnor som Milliondollarrhyme och Makethemark. Även elitloppshästen Milligan’s School, som var tvåa i årsdebuten, finns med bakom startbilen. Men tränare Hamre är förstås inte vara annat än optimist med sin segermaskin.
– Det är alltid spännande med årsdebut men jag är egentligen väldigt trygg med hästen. Jag tycker att vi har kontroll på det och tror att allt ska gå bra. Självklart så måste jag tro på en bra chans trots spåret. Han tävlar som han gjorde i fjol, barfota fram med vanlig sulky och öppet huvudlag.
Hur ser planerna ut för resten av året? Vilka är de största målen?
– Paralympiatravet är det första stora målet om allt är normalt på onsdag. Han har redan fått ett wild card dit. Sedan är det fullt fokus på Elitloppet och det är en dröm för för både ägare och tränare att bli inbjuden dit. Hästen har visat sådana kvaliteter så jag hoppas att han är med i Elitloppet. Hugo Åbergs Memorial och Jubilemspokalen är två andra stora lopp som är aktuella under säsongen, säger Frode Hamre.

”Har tränat ihop med Ecurie D. – kan vinna direkt”
Den norske championtränaren har ytterligare två hästar till start inom V86. Det är två nyförvärv från USA och det låter speciellt bra på en av dem.
– 8 Callas (V86-2) kommer från USA där hon tävlade i fjol som tvååring. Hon har fått mycket träning i vinter och har gjort en start i Norge men då galopperade hon i första sväng. Hästen är lite orutinerad och ville springa ut där så det var ren orutin. Tyvärr står hon dumt till nu med spår åtta bakom bilen och möter äldre hästar. Så hon är ingen vinnare därifrån utan får bara springa med och få ett lopp. Jag hoppas att hon avslutar bra och tjänar pengar. Hon går barfota fram.
– 1 Synergy (V86-4) är också en häst som kommer från USA där han har gjort bra prestationer. Nu är det första starten för mig och han har tränat bra hela vintern och gått jobb ihop med Ecurie D. Det är en stor och långbent häst som jag har höga förhoppningar på framöver. Han är en fin modell som har fått massor av träning i vinter. Men jag misstänker att han kanske behöver ett lopp i kroppen för att hitta toppformen. Fast han har så pass hög kapacitet och känns så bra att han mycket väl kan vinna direkt. Han har varit snabb ut bakom bilen i USA och fått ledningen många gånger. Vi kör med skor runt om, säger Frode Hamre.

Michael Carlsson, Kanal 75


Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travad..

Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travades på 1.13,2. Sedan gick det lite lugnare och Made Of Stars hade gott om krafter kvar i sista sväng och upploppet blev odramatiskt.
- Det var en bra årsdebut och det var bra att vi vänta för han trivs bra utan framskor och aktionen såg bra ut, fortsatte Westholm.
En av omgångens största favoriter Mellby Illusion var inte till sin fördel i värmningen och ströks kort innan start. Det underlättade för Axel Ruda som Magnus A Djuse satsade offensivt med efter 500 meter och tog över ledningen. Tempot bedarrades och Axel Ruda stack undan till en lätt seger och fyraåringen har inlett året strålande med tre segrar på fyra starter.
Rikard N Skoglund tryckte av Sashay Kemp från start och satt i ledningen på några steg. Upploppet blev långt och Ottila Fri blev rejält närgången till slut. Favoriten Dixie Brick galopperade i en liten tight situation varvet före mål och tappade allt.
Ledning var också segerreceptet för Chapuy och Åke Lindblom. Första 200 meterna gick väldigt fort, men sedan fick Åke Lindblom sänka tempot och Chapuy höll undan utan större besvär och Lindblom bjöd på en ordentlig segergest.

Favoritparad på Momarken
Dimman låg tät över Momarken som fick ta över tävlingarna från Bjerke på grund av Covid 19. Den norska banan bjöd inte på några större överraskningar och det blev ingen utdelning på sex rätt och pengarna går över till nästa veckas omgång på Solvalla och Bergsåker.
V86-inledningen blev odramatisk. Frode Hamre fick ta över ledningen efter 400 meter med favoriten Admiral Knick och sedan var det spel mot ett mål och vinnaren gick i mål utan att behöva gå i botten.
- Det blev väldigt enkelt och han hade gott om krafter kvar, sade Frode Hamre.
Kristian Malmin litade helt på Reime Kongen och förivrade sig inte och avvaktade i kön. På upploppet var Reime Kongen snabbast och tog fjärde raka segern som ett brev på posten.
Favoriten i V86-5 Cash D.E. var inte alls samarbetsvillig och kastade sig i galopp direkt från start. Loppets snackhäst Chuck Yeager kördes till ledningen efter 500 meter och trots att han fuskade lite med travet i kurvorna var han i en klass för sig för Cato Antonsen.
Startraketen Always On Time tog som väntat ledningen och fick värste konkurrenten Patent Leather utvändigt. Always On Time blev ordentligt synad, men favoriten visade stort mod och höll undan för skrällen Ramona's Fighter med ett huvud.
Åtta rätt betalar 3 468 kronor, sju rätt 50 kronor och ingen utdelning på sex rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 14 juli 2021 Visby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 7 juli 2021 Lindesberg travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 30 juni 2021 Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 23 juni 2021 Bjerke travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 16 juni 2021 Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 9 juni 2021 Vaggeryd travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Boden onsdag 28 juli 2021), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Boden onsdag 28 juli 2021.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 28 juli 2021 Boden

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 8.  Leave Your Sox On (Ulf Ohlsson) 1.2 10 kr 9
2 12.  Yankee Sensation (Jorma Särkiniva) 20 100 kr 14
3 9.  Tangen Haap (Björn Karlsson) 1.6 157 kr 2
4 1.  Fifty Cent Piece (Robert Bergh) 1.2 186 kr 8
5 10.  Gurra Palema (Sandra Eriksson) 2.3 278 kr 7
6 5.  Devils Tongue (Sandra Eriksson) 8.4 734 kr 2
7 2.  Mindyourvalue W.F. (Robert Bergh) 3.5 1456 kr 8
8 3.  Got to Dash (Mats E Djuse) 45.9 26591 kr

Utdelning för V86 på Boden onsdag 28 juli 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 234 26591 kr
7 rätt 16177 193 kr
6 rätt 408161 15 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se