V86 tips och V86 resultat

Här hittar du ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Här hittar du dagens ATG V86 tips idag för kommande lopp och V86 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt V86 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel V86 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad V86 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG V86 resultat. Du kan läsa mer om hur man spelar V86, hur utdelning och jackpot fungerar och hur man rättar V86 längre ned på sidan, du kommer enklast dit genom att klicka på länkarna till höger omnedanför denna text.

Aktuella V86 resultat och V86 startlista

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 13 november 2019 Jägersro Trav/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 6 november 2019 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 30 oktober 2019 Bergsåker/Solvalla travbana.

V86 tips idag och V86 nyheter


Ingen spelare hittade alla vinnarna på V86 förra veckan och på onsdag vankas det därför jackpot med någonstans runt 13 miljoner..


Ingen spelare hittade alla vinnarna på V86 förra veckan och på onsdag vankas det därför jackpot med någonstans runt 13 miljoner kronor till en ensam vinnare med åtta rätt.
Vine Vision har haft form i över ett år och startar med klar chans i V86-2 på Solvalla. Fyraåringen har tagit fem segrar på tolv starter hittills i år och gör det bra mest varje gång. Claes Sjöström har fått omvärdera hästen lite. Kapacitet har alltid funnits i den mörkbrune valacken och särskilt svårkörd är han inte numera.
- Jag brukade säga att han var lite knepig tidigare men det där börjar försvinna faktiskt. Han har utvecklats jättemycket under sommaren och hösten och det är ju inga dåliga kuskar som kört honom heller, säger Solvallatränaren.
Sedan slutet av fjolåret har Mika Forss, Yannick Gingras och Emilia Leo vunnit lopp med Vine Vision. I kusk-VM i våras fick amerikanen Yannick Gingras sätta sig bakom och körinstruktionerna var enklast tänkbara.
- Det enda jag sa till honom före loppet var att hästen inte är jättesnabb från start men kommer du bara fram till dödens så är det lugnt. Gingras menade att det inte var några problem alls med så lätta instruktioner. Emilia har vunnit ett par lopp och det var främst i Gotlandssmycket i Visby som han ville bestämma lite och vann efter att ha visat 11,5 första varvet, säger Sjöström.  
När Kevin Svedlund fick låna hästen i ett lärlingslopp i Gävle i den näst senaste starten slutade det med diskvalifikation. Vine Vision kördes fram i dödens 1500 meter från mål och tanken var att det skulle avgöras på styrka.
- Han var helt klar som vinnare när det blev galopp 600 kvar då Kevin körde för att få ledningen. Så även om det mesta försvunnit kan han vara lite svår ibland om man inte känner honom, säger Claes Sjöström.

”Otroligt läcker senast”
På onsdag är det husse i vagnen igen. Vine Vision blir påpassad efter segern senast på Solvalla där han svarade för en riktig svepning i den sista kurvan till seger.
Säsongen har varit lång och lyckosam men formen verkar snarare vara på väg upp än ner.
- Han var helt otroligt läcker senast - det bästa jag känt honom i år. Men det är ingen garanti för att han sköter sig igen, för han kan fortfarande vara lite ojämn så där.
Hur då ojämn?
- Ja, blir det fel i loppen kan han bli sur. Senast blev det rätt allting med högt tempo och sådana gånger är han väldigt bra. Han är mer gynnad av lång distans än kort, för han är inte så snabb. Men han har blivit bättre där också. Någon hade klockat honom till 1.10,8 sista 700 meterna senast. I tredjespår. Då är man inte särskilt osnabb, säger Sjöström.
Vad säger du till spelarna?
- Jag tycker att det blev ett helt okej läge. Det är klart att det måste lösa sig och stämma lite med loppet. Men han tål ju att göra lite själv också.  
V86-4 är ett stolopp där din Angel From Above är enda treåringen i fältet. Duktig som tvåa i klass II på Romme i oktober.
- Ja, hon gick jättebra då. Hon var bra i sitt kval till Oaks också men hade ett för dåligt läge då helt enkelt. Senast blev hon påkörd 250 från mål och hade nog varit jättelångt framme annars. Hon kändes kanonfin och det är samma där. Insatsen senast är det bästa jag känt av henne under hela säsongen.
Att hon är enda treåringen i loppet måste väl vara ett minus?
- Ah, hon fyller fyra om några veckor så det tar jag inte så hårt på. Jag har bra känsla för henne och tror att hon kommer att göra ett jättebra lopp. Jag såg att hon fick spår ett och det är bra. Vet inte hur snabba de andra är men min kan öppna bra.
Ändrar du något utrustningsmässigt på Angel From Above och Vine Vision?
- Båda kan komma att gå med bakskor om det inte blir perfekt bana.
I V86-6 har du Happy Romeo, en långskubbare som nu får prova på tre kilometer igen. Chansen?
- Senast gick han väldigt bra på 2140 meter också och är ganska allround. Jag vill ligga lite lägre med honom. Han har fått stå över efter segern senast och blivit behandlad och formen är oklar där. Inte alls chanslös på något sätt men det kan vara så att han behöver ett lopp i kroppen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Efter maktdemonstrationen för en vecka sedan, då Gargamel Sisu trots flera tryckare i ledningen vann enkelt, spelades han till stor favorit när ..

Efter maktdemonstrationen för en vecka sedan, då Gargamel Sisu trots flera tryckare i ledningen vann enkelt, spelades han till stor favorit när han nu startade i Locomites lopp inom V86-spelet. Och den här gången var det ingen konkurrent som vågade sätta press på honom sedan Jorma Kontio kört till ledningen i första sväng. In på upploppet lättade Kontio en aning på tömmarna och då stack Gargamel Sisu undan till säker triumf.
- Senast blev det ett hårt lopp men i dag blev det lugnt. Han har hittat formen och vann mycket lätt med tussarna kvar. Den här hästen utvecklas hela tiden och nästa år kan han prova i större lopp, sa Jorma Kontio.

Speed avgörande i långloppet
Det är inte alltid styrkan som är avgörande i långloppen. Det fick spelarna se bevis på i loppet över 3 000 meter på Solvalla, där en virvlande speed  fällde avgörandet. Och den levererades av Thomas Lönns formtoppade Findus M.
- Han hade fått smyga hela loppet så han fick gå där en bit när jag styrde på och sedan kändes det ganska tryggt på upploppet, sa segerkusken Ulf Ohlsson.
Även Findus M. var favorit på V86 men det skrällde också rejäl på huvudstadsbanan. Henrik Larsson-tränade tvåprocentaren Global Tuxedo levererade en rykande spurt som avväpnade motståndet.
- Det löste sig i princip så bra som det kunde men samtidigt gjorde hästen det väldigt bra och gick hela vägen hem, sa kusken Erik Adielsson innan Åke Lindblom rundade av omgången med sin fina treåringsmärr Tonique i Gay Gals lopp.
- Hon har gått i väldigt tuffa lopp och gjort det fantastiskt bra. Hon kändes riktigt stark 500 kvar så jag tänkte att det här är nog klart, sa Örebrotränaren.

Lubranos knölige hårding bäst efter uppehåll
Pacific Face är ingen sköntravare men vinnarskalle och hårdhet har han. När han nu gjorde första starten sedan juli skötte han sig fint och när Guiseppe Lubrano sände i tredjespår på den sista bortre långsidan tågade hästen till ledningen och sedan svarade han enkelt Super War Horse hela vägen till mållinjen.
- Vilken häst! Efter fyra månaders uppehåll gör han en sådan prestation. Han var riktigt löpsugen i dag, sa Lubrano.
Övriga V86-lopp på Åby vanns av Magnus Dahléns Very Good Z.S. (Mikael J Andersson) och Robert Berghs skrällduo Västerbo Lexington (Kim Eriksson) och Digital Science.
Ingen V86-spelare lyckades pricka in den skrälltyngda raden och därmed går åttarättpotten på 6,3 miljoner kronor vidare till nästa onsdag. Sju rätt delade ut 26 955 kronor och för sex rätt fick man 1 177 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Med två månader kvar av året har Conrad Lugauer slagit sina tidigare rekordnoteringar med marginal. Stallets hästar vinner mer än va..

Med två månader kvar av året har Conrad Lugauer slagit sina tidigare rekordnoteringar med marginal. Stallets hästar vinner mer än var fjärde lopp och har under 2019 fått vända upp för segerdefilering 119 gånger. I kolumnen för inkörda pengar står det 13,7 miljoner kronor och siffrorna kan ticka upp en bit till den här veckan. Jägersrotränaren är som vanligt med i hetluften och selar på onsdagen ut fyra hästar inom V86-spelet på Åbytravet.
- Jag har fyra jättefina hästar att köra och jag tror att alla har chans, säger han.

Startspåret oroar
Först ut ur kvartetten är Il Duce Boko (V86-1). Fyraåringen har grejat två segrar och en tredjeplats i de tre starter han gjort för Conrad Lugauer.
- Han har vunnit två lätta lopp på bra sätt och varit okej som trea i ett lite bättre lopp. Nu har han jobbat på bra inför den här lite större uppgiften och det ska bli spännande att se vad han kan göra. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp men jag är fundersam över spår fem. Därifrån kan han bli lite nervig och det är lite galopprisk, säger Conrad Lugauer.
Totalt har Il Duce Boko vunnit tre av fem lopp. Samtliga segrar är tagna från ledningen. Att han slutade oplacerad enda gången han gick bakifrån är inget som hans tränare lägger någon vikt vid.
- När han slappnar av är han väldigt snabb iväg men jag tror att han kan spurta vasst från rygg också. Nu ska han ha rycktussar för första gången och går han felfritt tror jag att han segerstrider.

Väl förberedd och perfekt utgångsläge
I den tredje V86-avdelningen har det blivit Night Broddes tur att försvara stall Lugauers färger. Han inledde året starkt med seger i V75 och Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. Nu har han inte startat på ett par månader efter att ha galopperat två gånger i rad.
- Som alla proffsidrottare fick han lite småbekymmer som vi fick jobba bort. Sedan skulle han komma i form och helst toppform igen, förklarar Lugauer uppehållet.
- Nu är jag nöjd med hans författning. Han är redo att tävla igen och det kommer han förmodligen göra på ett bra sätt, precis som han oftast gör.
Inget klassiskt ”kan behöva lopp i kroppen”?
- Nej. Mina hästar är förberedda när de kommer ut. Jag vill inte ha några slumpresultat utan är oftast övertygad när jag anmäler mina hästar.
Hur ser du på loppet?
- Spår två bakom bilen är ett perfekt läge. Han är snabb så kort distans bör inte vara något problem. Jag kanske slänger på ett helstängt huvudlag eftersom det är 1 600 meter och jag tror att han kan vinna loppet.

”Minst lika bra som senast”
Gaya de Pervenche (V86-5) gjorde inget större väsen av sig när hon debuterade på svensk mark i september men senast imponerade hon. Från spår sju bakom startbilen tog hon ledningen, drog musten ur konkurrenterna och stack undan till överlägsen seger.
- För er som inte känner hästen var det kanske överraskande men vi som jobbar med henne fick bekräftat vad vi har känt i träningen. Hon är väldigt fin helt enkelt och en häst med framtiden för sig. Hon har fortsatt att träna precis som hon ska och jag tror att hon kommer vara minst lika bra som senast.
Är tanken att köra i ledningen på nytt?
- Jag uttalar mig aldrig om taktiken och jag är inte påläst på motståndet, men med tanke på att det är ett treåringslopp och att hon senast vann på bra sätt på en 14-tid borde hon räcka långt. Hon kommer gå utrustad precis som senast.

”Segerförhoppningar med allihop”
Sist ut från stallet är Quite A Quality (V86-7). Han har en fin säsong bakom sig med fem segrar, varav en i V75, men inför den här starter finns det frågetecken.
- Jag är lite osäker på honom. Han var jättebra i Kalmar näst senast, precis som vi förväntar oss av en så fin häst, men senast var han inte lika bra. Då var det precis som nu lång distans och jag valde ett småjobbigt upplägg. Jag trodde att han skulle klara det och hade vi inte hamnat i en trött rygg i sista sväng hade han varit tvåa, men han var inte lika bra som gången innan. Han kan vara lite trög och inte alltid ha den rätta inställningen men jag hoppas att han tävlar lika bra som han tränar den här gången, för då kommer han vara lika bra som i Kalmar. Distansen är inget problem och han går utrustad som tidigare.
Vilken av hästarna tror du mest på?
- I så fall säger jag Night Brodde. Jag håller honom väldigt högt och han har övertygat i träningen. Men Gaya de Pervenche är en riktigt fin märr och är Quite A Quality lika bra som näst senast har nog han också toppchans. Och Il Duce Boko vann överlägset senast så även om det är tuffare nu tror jag på honom också. Jag har segerförhoppningar med allihop.

Ola Johansson, Kanal 75


I Frankrike är det inte ovanligt att de bästa kuskarna också tillhör toppen i monté.I Sverige är det ytterst få som kombi..

I Frankrike är det inte ovanligt att de bästa kuskarna också tillhör toppen i monté.
I Sverige är det ytterst få som kombinerar de båda grenarna på högsta nivå.
Det tydligaste exemplet är Emilia Leo som på onsdagen fick chansen att visa sina konster i båda disciplinerna.
Det började på Claes Sjöström-tränade Sebastian Hall som reds till ledningen, men överlät kommandot till attackerande Joyride Cane vid varvningen.
- Hästen i trivs i bra tempo, men jag var inte nöjd när jag fick ge ifrån mig ledningen. Jag red lite för fort med honom senast och ville inte göra om det, så jag chansade och släppte, förklarade Leo vars häst närmast brisade undan då han fick sträcka ut igen över upploppet.
- Man måste hålla honom på bettet, men det fanns krafter kvar. Idag var han bara bäst, konstaterade Leo innan hon vägde in, slet av sig ridstövlarna och satte sig upp bakom Anna-Lena Göransson-tränade Osah’s Bolt i nästa lopp.
Från ledarryggen var man ordentligt avhängda runt slutsvängen, men trots detta kunde undflyende Pretty Boy Floyd fångas in på mållinjen.
- Jag hade fullt fokus på att hålla min häst i trav. Han fungerade bättre än senast, men vi har fortfarande lite att slipa på. På rakorna går det bra, nu är det kurvorna vi får jobba med. Det är kul att lyckas med sådana här hästar som man får köra gång på gång och även kan köra för framtiden, konstaterade Leo efter sin dubbel.

Strålande årsdebut
Kvällens sportsliga prestation dröjde till avslutningen då Timo Nurmos-tränade Man at Work visade härligt löpsug i sin första start för året.
- Jag hade inte tänkt köra så, men hästen tog i så hemskt på första långsidan att jag inte hade något val. Man fick en väldigt bra känsla när man satt bakom. Han var fantastiskt bra, var sällsynta lovord från Örjan Kihlström sedan han styrt fram utvändigt om ledande M.T.Malkin och pressat musten ur denne och övriga konkurrenter.
Full fart hela vägen var även Tomas Petterssons taktik bakom Kimbee Dream. En 1.08-öppning gav stumma ben till slut, men inte mer än att det räckte för att hålla undan.

Trav – det roligaste som finns
Betydligt behagligare blev det för kvällens tre övriga spetsvinnare.
Stefan Melanders V75-nötare Digital Performer bjöds ut på internetauktion på tisdagskvällen och klubbades för 120 000 kronor.
Hälften av detta betalade han av direkt via en snabbstart i händerna på Björn Goop.
Ännu mindre dramatik sågs i V86-inledningen då Reverend Wine spänstade undan i överlägsen stil för Ulf Eriksson.
- En skön känsla, jag var lite nervös idag, konstaterade tränaren Diederik Meilink som torde kunna matcha vidare sin sexåring i V75 under vintern.
Samma taktik valde Kaj Widell och Balto d’Huon, även om segermarginalen blev betydligt mindre.
Även här stod en lycklig tränare vid sidan.
- Det var häftigt. Han såg jättefin ut. Jag tycker synd om alla de som inte håller på med trav, det är det roligaste som finns, jublade Stellan Tidelius.

Miljonutdelning på nytt
Roligt blev det även för människorna bakom de fyra system som lyckades finna åtta rätt.
Tre stycken var inlämnade via atg.se och ett i Tyskland, vilka gav vinster mellan 1,5 och 1,9 miljoner kronor. Ett av dessa var en Harry Boy som kostade 540 kronor att lämna in.
Att V86-utdelningen åter sköt i höjden kunde de tacka kusken Torbjörn Jansson, tränaren Hans E Andersson och hästen Rocky Tilly för sedan man fixat kvällens stora knall via en resa i ledarryggen.

Robin Johansson, Kanal 75


Efter att ha tillhört eliten bland landets lärlingar i många år så tog Oskar J Andersson i våras steget upp till att bli proff..

Efter att ha tillhört eliten bland landets lärlingar i många år så tog Oskar J Andersson i våras steget upp till att bli proffstränare.
Något han hade planerat för en längre tid.
Familjen köpte redan för tre år sedan den gård utanför Sala där man nu håller till och sin första häst ropade Andersson in på kriterieauktionen 2014.
En viss Urgent Call (V86-6) som nu är stallets galjonsfigur och kommer till onsdagens V86-start med två raka segrar i ryggen.
- Jag har gått med Jörgen (Westholm) på auktionerna i väldigt många år och sedan varit med och tränat upp kullarna hos honom. Då har jag fått lära mig att se och förstå vad man ska kika efter i unghästar. Urgent Call var den första jag ropade in själv i Sverige och jag är väldigt nöjd med vad han har presterat. Nu är han på väg att ta sig över sin första miljon.
Sin första, tror du att han kan tjäna flera miljoner?
- Man får se vad som händer, men hästen har visat bra kapacitet, sprungit 1.11-tider från dödens och hävdat sig på V75. Förhoppningen är att han kan utvecklas lite till och hålla den nivån länge, säger Andersson vars 9,6 miljoner kronor inkört ifjol placerade honom på plats 17 bland landets samtliga kuskar.

"Viktigt att ligga i framkant"
Nu är målet att samma höjder som tränare.
Efter att ha börjat med ett stall på 14 hästar tillsammans med sambon Paula Pettersson har det på ett halvår växt till 50.
- Topp 17 som tränare, vad krävs för det, tio miljoner ungefär? Det är klart att förhoppningen och målsättningen är att komma dit och sedan ännu högre än så. Vi har höga ambitioner. Men, även om det låter tråkigt att säga, så jobbar man mer från sitt eget stall än med att sätta upp mål i siffror. Målet är att jobba så att hästarna blir starkare och fräschare, ha en bra atmosfär i stallet och se till att allting fungerar. Då kommer resultaten av sig själva.
Är du nöjd med resultaten (12 segrar på 67 starter och 668 100 kronor) det här första halvåret?
- Jag är nöjd, det måste jag säga. Fokus i början har varit att få igång en fungerande verksamhet. Vi hade inte så många hästar från början, bara fem-sex starthästar, men planen var att visa direkt att vi var på hugget med hästar som är bra i ordning och även en välfungerande hemsida. Jag tycker att det är mycket viktigt att ligga i framkant när det gäller information samt service till hästägarna. Det tycker jag att vi har gjort. Jag och Paula var förberedda på att det kunde komma in hästar under sommaren, men det är klart att det gått snabbare än vad vi vågat hoppas och tro.

Barfota runt om nu
Vad vill du uppnå under 2020?
- Det handlar om att fortsätta utvecklas tillsammans med de hästägare vi har, känna att hästarna tar åt sig träning och fungerar bra, det är huvudmålet. Vad det betyder i siffror får vi se, det är lite tidigt att säga och beror på hur ser ut i stallet då. Det jag vill helst är att få välja mina egna unghästar, titta ut dem på auktioner, men där kommer inte resultaten förrän om ett par tre år, säger Oskar J Andersson som förutom Urgent Call även sitter upp bakom Jörgen Westholm-tränade Dream Cash i V86-4.
- Han vann senast trots att det var väldigt kladdigt och regnigt, något som egentligen inte passar honom. Det var inget jättehårt lopp, men hästen gjorde det bra med tanke på förutsättningarna. När Jörgen körde honom i starten innan tävlade han med helstängt huvudlag för första gången och blev väldigt pigg i ledningen. Därför fick han prova norskt huvudlag för första gången senast och det fungerade bra. Han reagerade inte så mycket då jag drog ner det, men när jag sedan drog tussarna och han bara hörde konkurrenterna men inte såg dem så tog han fatt. Jag utgår från att det blir norskt igen och tycker att hästen snarare är bättre bakifrån. Att han sprungit så mycket i ledningen beror på att han är så startsnabb. Jag har inte hunnit studera motståndet, men det är en häst som hävdar sig bra i sin klass.
Kan Urgent Call ta tredje raka?
- Det hoppas jag. Han fick pusta lite efter Åbystarten och är på väg uppåt igen. Senast tycker jag att han var riktigt rejäl och det är en allround häst som klarar att göra grovjobbet själv om så krävs. Tillåter banan kör vi barfota runt om nu, i övrigt ändrar vi inget och jag tycker att han ska duga långt även här.

Robin Johansson, Kanal 75


I V86-1 på Åby fick vi se kvällens läckraste svepning när 21-oddsaren Vichy Grif mer eller mindre vände ut och in på motst..

I V86-1 på Åby fick vi se kvällens läckraste svepning när 21-oddsaren Vichy Grif mer eller mindre vände ut och in på motståndet över upploppet. Det femåriga stoet, som tränas av Sofia Aronsson, svepte fältet på 150 meter då hon gick från sista häst till klar seger tillsammans med André Eklundh.
- Man får en adrenalinkick när man viker ut och känner att det biter. Det var förstås tacksamt att det varit tempo där framme men samtidigt hon är otroligt snabb i benen, sa segerkusken.
Det var stenhårt i mål i V86-2 och målfotot visade att Västerbo Highscore fångade in Hakon von Haithabu i sista stegen in mot mål på Solvalla.
Västerbo Highscore satt näst sist som femte häst i andraspår och levererade en sylvass spurt sista 300 meterna tillsammans med Ulf Eriksson. Björn Röcklinger tränar vinnaren.

Härlig duell
V86-3 blev en härlig duell mellan loppets två mest streckade hästar där Thriller N.P. höll undan före favoriten Whipped Eggs.
Carl Johan Jepson körde till ledningen efter ett varv med Thriller N.P. Knappa varvet kvar tryckte Robert Bergh upp tempot rejält med Whipped Eggs utvändigt om ledaren och de två betrodda hästarna bjöd verkligen publiken valuta för entrépengen.
- Han är jättebra hästen. I dag var han fin, perfekt. Jag ville gärna komma före Robert från start och när vi fick överta var mycket vunnet. Jag fick köra 1.20 på mellanvarvet och då ska det till en bra häst för att ta ner honom, kommenterade Carl Johan Jepson.
Indiana Boko blev svaret i V86-4 och det fyraårigas stoet fixade årets första fullträff i tionde starten och hon gjorde det via en stark avslutning från femte par utvändigt. Rikard N Skoglund skötte tömmarna och tränar gör Timo Nurmos.

Rackham presenterade sig
En häst att lägga på minnet är treårige Rackham som ledde V86-5 från start till mål tillsammans med sin tränare Christoffer Eriksson. Det var andra raka segern i tredje starten i livet, i debuten blev Love You-sonen fyra efter galopp.
- Han är stor och tung och väger kanske 200 kilo för mycket. Jag gillar honom skarpt, sa Christoffer Eriksson.
Spets och slut blev även i V86-6 där Björn Goop ledde från start till mål tillsammans med No Limit Royalty. Det mest dramatiska var väl att No Limit Royalty orsakade en omstart där han var för tidig över startlinjen, men trots det vågade Björn Goop ladda med favoriten i det andra startförsöket.
Pekka Korpi tränar vinnaren.

Lärling skrällde
Kvällens andra stora skräll kom i V86-7 där 20-oddsaren Mellby Guard avgjorde över upploppet efter en resa som tvåa i andraspår. Lärlingen Peter Zabel satt i segersulkyn och tränar gör Peter Untersteiner.
- Vi la norskt huvudlag på honom i dag och kanske var det det som gav honom extra fart, sa Peter Untersteiner.
I V86-8 kopplade överraskningen Global Unspoked greppet trots ett lopp utvändigt hela vägen och sedan höll han undan med liten marginal mot Joe Martini som spurtade sylvasst efter lucka från tredje invändigt. Oskar Svanberg tränar och körde vinnaren.
- Han sträckte på sig riktigt fint. Många invändiga resor har gjort honom modig, sa Oskar Svanberg.
Utdelningen på 8 rätt på V86-spelet blev 884 393 kronor, 7 rätt gav 5 669 kronor och 6 rätt 371 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare V86 resultat

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 23 oktober 2019 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 16 oktober 2019 Solvalla/Bergsåker travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 9 oktober 2019 Åby/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 2 oktober 2019 Bergsåker/Solvalla travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 25 september 2019 Solvalla/Åby travbana.

Här får du V86 tips i form av ABCD-ranking samt ATG V86 resultat onsdag 18 september 2019 Solvalla/Jägersro Trav travbana.

Spela V86

V86 är likt V75 en spelform där tanken är att man skall hitta flera på varandra följande vinnande hästar. Som namnet antyder kan man gå ut som vinnare från ett V86-spel genom att hitta 6, 7 eller 8 vinnande hästar.

När man skall spela på V86 så lämnar man i likhet med V75 in ett V86-system. Man väljer ut ett visst antal hästar i varje avdelning som ingår i V86. Om någon av hästarna man valt i en viss avdelning sedan skulle vinna så har man då hittat vinnaren i just den avdelningen. Man kan välja hur många hästar man vill i varje avdelning, men väljer man bara en kallas det för att man har spikat en häst.

Vad det kostar att spela på V86 bestäms av hur många hästar man har bestämt sig för att ta med i varje avdelning. Genom att multiplicera antalet valda hästar i varje avdelning med varandra, så bestämmer man hur många rader sitt system består av. Varje rad kostar sedan 25 öre (0,25 kr) att lämna in. Se exemplet här nedanför där vi har gjort ett fiktivt V86-system med ett visst antal hästar i varje lopp:

Avdelning: V86-1 V86-2 V86-3 V86-4 V86-5 V86-6 V86-7 V86-8
Antal hästar: 3 2 1 6 4 2 2 1
Antal rader: 3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Systemkostnad: 576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor
Avdelning
Hästar
V86-1:
3
V86-2:
2
V86-3:
1
V86-4:
6
V86-5:
4
V86-6:
2
V86-7:
2
V86-8:
1
Rader:
3 · 2 · 1 · 6 · 4 · 2 · 2 · 1 = 576 rader
Kostnad:
576 rader · 0,25 kronor = 144 kronor

Som synes ovan skulle alltså detta system kosta 144 kronor att lämna in. Beroende på var systemet lämnas in kan det även tillkomma en liten inlämnings-/kupongavgift på några kronor. Utöver de valda hästarna i varje avdelning kan man även välja reserver, det kostar ingenting extra. Väljer man inte reserver får man reservhästar "automatiskt" valda åt sig genom turordningen i varje lopp. Reserver behövs ifall någon av de hästar man valt blir struken, då får man istället den första reserven på tur som sin "nya" häst.

V86 utdelning och jackpot

Som vi nämnde ovan så kan man vinna på 8, 7 och 6 rätt, men så klart vinner man mer ju fler rätt man har. De pengar som ligger i prispotten fördelas mellan 8, 7 och 6 rätt; 40 % av totala potten går till 8 rätt, 20 % går till 7 rätt och de sista 40 %-en går till 6 rätt. Om inte någon lyckas pricka åtta rätt så kommer prispotten för åtta rätt att gå till en jackpot för nästkommande V86-omgång. Likaså om utdelningen blir lägre än 15 kronor på sex och/eller sju rätt flyttas prispotten för sex och/eller sju rätt över som jackpot till nästakommande V86-omgång.

Eftersom prissummorna för V86 varierar beroende på hur många system som har blivit inlämnade samt på vilka hästar som vinner loppen, är det alltid olika många som får 6, 5 eller 4 rätt. Även de vinster som delas ut på V86 varierar därför. Om enbart "favoriter" vinner så kan utdelningen bli väldigt låg, men om istället många "skrällar" skulle vinna så kan utdelningen bli jättehög!

Rätta V86

Man skulle kunna tro att om man får t.ex. 7 rätt på V86, då vinner det som står som utdelning vid 7 rätt. Men, riktigt så enkelt är det inte! När vinstsumman för en vinst på V86 skall beräknas måste man ta hänsyn till hur många kombinationer av 6 och 7 rätt man kan ha, eller uttryckt på ett annat sätt: på hur många olika sätt man kan skriva sitt system i form av enkelrader, för sex eller sju rätt.

Låt säga att vi har lämnat in ett V86-system och fått sex rätt, för de sex lopp som vi hade rätt i kan vi bara skriva vinnaren på ett sätt, alltså finns det bara en kombination. Men för de två lopp vi missade i är det lite mer komplicerat än så. Säg att vi i de två lopp som vi hade missat hade streckat 2 respektive 4 hästar. Om vi då skriver upp vårt vinnande system i form av enkelrader, kan vi skriva upp 2 · 4 = 8 olika enkelrader. Vi har alltså då fått 8 sexor. Detta på grund av att det inte spelar någon roll vilken av hästarna i de lopp som vi missade som används för vår enkelrad.

Lyckligtvis behöver inte du sitta och räkna kombinationer på det här sättet, åtminstone inte när det finns smarta mallar som kan göra det åt dig. Vi har skapat en sådan rättningsmall för att rätta V86, du hittar den här nedan. Det enda du behöver göra är att fylla i hur många hästar du hade i respektive lopp och se till att bocka av de lopp som du inte lyckades pricka vinnaren. Resten sköts automatiskt!

Rättningsmall V86

Här nedan hittar du vårt verktyg för att beräkna antal åttor, sjuor och sexor när du har vunnit på V86. Här kommer en kort guide till hur du använder verktyget:

  • Antal hästar (streck):
    • Här fyller du i hur många hästar du hade streckat i det aktuella loppet
  • Hittade vinnaren:
    • Här skall du ha bockat för rutan om du hade lyckats hitta vinnaren i det aktuella loppet
  • Utdelning X rätt:
    • Här fyller du i vad det var för utdelning för 8, 7 respektive 6 rätt för den V86-omgång du vill beräkna vinst för. Vi fyller automatiskt i resultatet från den senaste V86-omgången (Åby/Solvalla onsdag 6 november 2019), men det är bara att ändra om du vill kolla för någon äldre omgång.

Klart! Alla uträkningar sker samtidigt som du klickar och skriver, nu är det bara att kolla nedan och se hur mycket du har vunnit! :-)

Antal hästar
Hittade vinnaren
kr
kr
kr
Förifyllda värden för utdelningen på 8, 7 och 6 rätt gäller för V86 på Åby/Solvalla onsdag 6 november 2019.
Vinstsumman beräknas automatiskt medan du skriver, du hittar resultatet här nedanför.

V86-systemets utdelning

Antal
Vinstsumma
Åttor:
0 st
0 kr
Sjuor:
0 st
0 kr
Sexor:
0 st
0 kr
Total vinstsumma:
0 kr

V86 resultat onsdag 6 november 2019 Åby/Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 14.  Pacific Face (Giuseppe Lubrano) 19.1 108 kr 10
2 4.  Very Good Z.S.* (Mikael J Andersson) 4.1 258 kr 8, 9
3 12.  Västerbo Lexington (Kim Eriksson) 21.2 656 kr
4 1.  Digital Science (Robert Bergh) 24.1 838 kr 12
5 7921 kr
6 324610 kr

Utdelning för V86 på Åby/Solvalla onsdag 6 november 2019

Antal rätt Antal system System Utdelning
8 rätt 0 0 kr
7 rätt 118 26955 kr
6 rätt 5402 1177 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se