De senaste travnyheterna


Den tvåfaldige miljonären vann hur enkelt som helst i ett V64-lopp i Boden. Han stod med 40 meters tillägg över distansen 3140 meter och va..


Den tvåfaldige miljonären vann hur enkelt som helst i ett V64-lopp i Boden. Han stod med 40 meters tillägg över distansen 3140 meter och var snabbt framme snett utvändigt om ledaren. Selmer I.H. övertog ledningen efter halva distansen och blev utmanad halvvarvet kvar av Rhapsody Ås som kom farande. Men Selmer I.H. bara stegade ifrån till en lätt seger när Mika Forss lättade lite på tömmarna. Segertiden blev 1.15,5/3180 för Umeå-hästen som därmed tog sin 13:e seger i 28:e starten.
- Hästen var jättefin och han bara leker hela vägen. Det är en otroligt fin häst. Jag tror att det här är en av de bästa distanserna för honom, sa Mika Forss.
Vid sidan av banan stod Samu Sundqvist, försteman i stall Ingemar Hultqvist. Han var mycket nöjd över sin adept.
- Han fick ett snällt lopp och fick springa på. Det blev en perfekt årsdebut. Nästa start blir i Scandal Plays Minne i extra V75 i Boden nästa söndag, sa Samu Sundqvist.

Michael Carlsson, Kanal 75


FaktaCyber Lane, valack, 6 år Starter: 30Segrar: 20Rekord: 1.10,7/1640aIntjänat: 9 016 965 kronorHemmabana: HalmstadPre..


Fakta
Cyber Lane
, valack, 6 år 
Starter: 30
Segrar: 20
Rekord: 1.10,7/1640a
Intjänat: 9 016 965 kronor
Hemmabana: Halmstad

Presentation: 
Inledde karriären som treåring med nio raka segrar innan han förlorade i Ina Scots Ära. Återupptog snabbt segrande och vann både försök och final i Svenskt Travderby. Detta efter en minnesvärd kontring i finalen. Vann senare på säsongen även finalen i Breeders Crown.
I fjol som femåring tog han sitt första nappatag med den äldre eliten och vann Copenhagen Cup men även femåringsloppet Kjell P Dahlströms Minne. Avslutade säsongen genom att bli tvåa i Svenskt Mästerskap efter Readly Express, samt tvåa i Müllers Memorial bakom Propulsion.

Tränaren Johan Untersteiner svarar:

Hur känns hästen för dagen?
- Han har känts fin hela vintern men det är heller ingen häst som glänser hemma i träningen. Han är rätt så tråkig hemma och det är väldigt svårt att få någon riktig feeling när man kör honom. Men hästen känns precis som han har gjort tidigare. Han fick först ta det lugnt efter fjolårssäsongen och sedan har han tränat på för fullt i vinter. Jag har haft bra banor att köra på och det har varit både backträning och träning i tryckvagn.
- Förra veckan gick han första banjobbet inne på Halmstadtravet efter drygt 1.20 full väg. Han ska gå ytterligare ett lite vassare banjobb till nästa vecka och efter det bestämmer vi start.

När startar han nästa gång? 
- Det kan bli i uttagningen till Olympiatravet på Jägersro den 6 april.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
- Man drömmer alltid om de stora loppen såklart. Han är titelförsvarare i Copenhagen Cup och tanken är att han ska starta där igen. Elitloppet drömmer man också om, men vi får se hur bra han är och hur han utvecklas.
- I fjol som femåring var det första året mot den äldre eliten. Han gjorde det bra utan att kunna utmana de allra bästa. Han var tvåa bakom Readly Express och Propulsion och vi får se om han är starkare i år och kan utmana dem, säger Johan Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Axevalla och hemmatränaren Sofia Aronsson startar tre hästar inom miljonspelet. I fjol flyttade hon ..


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Axevalla och hemmatränaren Sofia Aronsson startar tre hästar inom miljonspelet. I fjol flyttade hon in i sitt nybyggda stall som ligger vägg i vägg med Bjertorp på Västgötaslätten. Trots att det blev 3,2 miljoner kronor inkört och 30 segrar, är Sofia långt ifrån nöjd. Anledningen är att sjukdomar spolierade hela sommaren för hästarna som inte kunde prestera.
- Jag fattar faktiskt inte hur vi kom upp i de siffrorna till slut när det gäller segrar och inkörda pengar. Året började väldigt bra men sedan när vi flyttade in till vårt nya stall så blev hästarna sjuka. Det höll i sig hela sommaren och en bit in på hösten. Det var motigt och blev ett rejält tapp för hela stallet, säger Sofia Aronsson.
- Det tog lång tid innan hästarna blev friska men sedan började det röra på sig. Det nya året har börjat bra och jag har inte riktigt lika mycket starthästar som jag har haft tidigare. En del är också konvalescenter men de som startar går bra och jag får vara nöjd.

”Vann enkelt med krafter kvar - är snabb ut”
Sofia Aronsson har 36 hästar i träning och jobbar även som expert i travets tv-sändningar två gånger i månaden. Men på söndag är det stallet som gäller när Sofia selar ut tre hästar i Grand Slam 75. Den hetaste vinstchansen kommer direkt med Vichy Grif som tillhör favoriterna i inledningen. Det femåriga stoet har börjat det här året strålande och gjort tre starter. Efter en andraplats i årsdebuten har det blivit två raka övertygande segrar. Först vann hon från ledningen i Örebro och senast spurtvann hon på Solvalla från spår elva.
- Vichy Grif (GS75-1) har fått komma igång och börjat starta kontinuerligt och det har gett resultat. Det strulade mer eller mindre hela förra året för henne med sjukdomar precis som för de andra hästarna. Sedan när vi skulle få henne till start i vintras rullade hon sig fast i staketet. Men nu har hon fått träna och tävla utan avbrott och kommit igång. Hon går framåt med loppen och blir bara bättre och bättre. Det känns skönt att det har lossnat, säger Sofia Aronsson.
- Hon var bra vid segern i Örebro från ledningen och senast på Solvalla var hon jättefin. Kusken behövde inte vika fram pisken till slut och hon vann väldigt enkelt med krafter kvar.
Vad säger du om uppgiften för Vichy Grif med innerspår bakom startbilen?
- Hon är snabb ut och hade spår ett på V75 i somras och öppnade riktigt bra då. Axevalla är en av de bästa banorna att ha innerspår på eftersom det är så långa raksträckor. Jag hoppas att hon kan hålla upp ledningen och köra där. Det är några V75-härdade hästar med i loppet men hon är en av de som kan vinna. Inga ändringar.

”Blev för lätt och kunde inte trava”

Du har ytterligare två hästar med i Grand Slam 75. Chanserna där?
- Emilie K. (GS75-3)
drog jag av skorna på senast och hade för lätta boots på. Hästen blev alldeles för lätt och kunde inte trava. Den här gången ska det bli riktigt gjort med balansen och det blir skor runt om. Det är ingen häst som vinner på beställning och spår tolv är inget att hurra för. Hon får smyga med och försöka tjäna pengar. Eventuellt blir det helstängt huvudlag, men det har hon gått med tidigare.
- Valkyria Bob (GS75-5) blev halsopererad under det långa uppehållet och var heller inte helt fräsch när hon gjorde årsdebut på Mantorp. Hon har varit hos doktorn efteråt och känns fin igen. Vi har även bytt skor på henne och tränat på till den här starten. Jag hoppas och tror att hon kommer att gå bättre den här gången. Läget är bra men jag tror inte att hon är mogen att vinna redan nu. Jag hoppas att hon travar bra och kan vara med och ta en fin placering. Inga ändringar, säger Sofia Aronsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Innan onsdagens V86-spel fick Bergsåkerspubliken njuta av en av landets mest lovande unghästar.Attraversiamo tjänade 2,6 miljoner kronor under s..

Innan onsdagens V86-spel fick Bergsåkerspubliken njuta av en av landets mest lovande unghästar.
Attraversiamo tjänade 2,6 miljoner kronor under sina två första säsonger på tävlingsbanan med utklassningssegern i långa E3-finalen som topp.
Hästen var spelfavorit i Svenskt Travkriterium, men fick där nöja sig med femtepriset och har inte synts på tävlingsbanan sedan dess.
På onsdagen var det dags när Svante Båth tog ut hästen på sin forna hemmabana och fick körande Adielsson att lämna sin hemmaplan för att få köra.
Ett beslut han inte verkade ångra efter loppet.
- Jag är jättenöjd med honom. Det här är såklart inget bevis på vad han kan. Hästen gick med öppet huvudlag och sprang fort sista 500, samt en bit efter mål också. Den här har man väntat på i sex-sju månader, då är det jätteskönt att han fungerar så bra direkt, sade Adielsson som körde sig till front ut ur första sväng och lämnade sina konkurrenter i 1.10-fart sista halvvarvet.
Segertiden blev 1.14,5/2 140 meter autostart och belöningen 70 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Björn Goops framgångar på fransk mark fortsätter ge ringar på vattnet och nu får han alltså chansen att sitta upp bakom ..

Björn Goops framgångar på fransk mark fortsätter ge ringar på vattnet och nu får han alltså chansen att sitta upp bakom landets största fixstjärna, 45-faldige miljonären Bold Eagle, i Prix de l’Atlantique med 1,7 miljoner kronor i prispengar.
Bold Eagle svek helt i sin senaste start, men efter att ha funnit orsaken i en infektion andas nu kretsen kring hästen optimism kring framtiden.
Planerna på en turné på svensk mark med starter i Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris i sommar kvarstår.
I så fall blir det med största sannolikhet med Björn Goop i sulkyn, förutsatt att duon lever upp till förväntningarna på Enghien.
- Vi måste få veta om Bold Eagle fortfarande vill springa och för att göra det måste vi ändra hans rutiner, det gäller all typ av träning och återhämtning, samt hur han körs i loppen. Det här är inget straff mot Franck Nivard som vunnit så mycket med hästen, berättar Pierre Pilarski.
Varför väljer ni Björn Goop?
Därför att han är en kusk på allra högsta nivå. Han känner min häst väl efter att ha tävlat mot honom så många gånger. Dessutom är han en gentleman och ett fullblodsproffs, både i med- och motgång.
- När jag skulle välja kusk till Face Time Bourbon tvekade jag inte en sekund från att ringa Björn och han tvekade inte en sekund att svara ja, och det var innan hästen var den champion han är idag, säger Pilarski och fortsätter:
- Det är en delikat uppgift som vi erbjuder, men vi behöver Björns åsikt för att vara säkra på om vi kan fullfölja våra planer att tävla i Sverige och sedan Kanada. Åker vi så är det inte som turister utan för att kunna hävda oss.
- Vi vill stanna med hästen i Sverige mellan loppen på Jägersro och Åby och Björn kan säkert hjälpa oss med att hitta det bästa upplägget.
Vad gäller Elitloppet är dörren fortfarande stängd för 2019, men det hindrar inte ägaren från att fortsätta hoppas.
- Min största dröm med Bold Eagle är fortfarande att vinna Elitloppet, men tyvärr tror jag aldrig att den drömmen blir sann, avslutar Pierre Pilarski.

Goop: ”En pojkdröm”
Björn Goop själv avslöjar i onsdagens krönika i Sportbladet att han har genomgått en operation för en blödning i en binjure, sviterna av en olycka på travbanan för nio år sedan.
Han räknar med att vara tillbaka i tävlingssulkyn i mitten av april och kommenterar också möjligheten att få sitta upp bakom Bold Eagle:
”Men ytterligare ett kvitto på att Frankrikesatsningen har lyckats fick jag nyss då ägarna till Bold Eagle hörde av sig och frågade om jag kunde köra honom i ett lopp i Frankrike under påsken. Man vill testa något nytt och jag hoppas att jag kan hjälpa till. Jag har jobbat hårt för att få sådan förfrågningar – att få tävla i högsta eliten – och jag säger som Stefan Hultman brukar säga: det är en pojkdröm som går i uppfyllelse”, skriver Goop i Sportbladet.

Kanal 75


I fjol stångades Evaluate i den nordamerikanska kulltoppen. I år är det hans kullkamrater i Sverige som ska få mäta krafterna med ho..

I fjol stångades Evaluate i den nordamerikanska kulltoppen. I år är det hans kullkamrater i Sverige som ska få mäta krafterna med honom. Och han ser ut att bli en tuff motståndare. Att han ställdes mot äldre hästar när han nu gjorde Sverigedebut på Solvalla hade ingen betydelse. Stefan Melander vred på från andra par utvändigt i slutkurvan och Evaluate avväpnade motståndet på klasshästens vis och gick undan till överlägsen seger.
- Han är otroligt läcker alltså. Det är svårt att säga när man sitter hemma och kör men han har verkligen en otrolig uppfattning, sa Stefan Melander som har satt upp Konungens Pokal på Åby i maj som det första stora målet för hästen.
- Vår träning är sådan att han kommer bli bättre med det här loppet. Vi får se men det blir en spännande fortsättning. Vi ska satsa på Konungens Pokal och jag hoppas kunna ge honom ett lopp till innan det, sa Melander.
Segern var Evaluates 5:e i 20:e starten och segertiden skrevs till 1.12,8 över 2 140 meter med autostart. Förstapriset uppgick till 100 000 kronor och totalt har hingsten tjänat 2,4 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Aubrion du Gers brukar kallas världens bästa valack men frågan är om han inte är världens bästa travhäst. Som valack &a..

Aubrion du Gers brukar kallas världens bästa valack men frågan är om han inte är världens bästa travhäst. Som valack är han utestängt från många stora lopp i hemlandet men nioåringen har flera gånger mött och slagit den franska eliten. Just nu ståtar han med tolv raka segrar och han har vunnit 19 av sina 20 senaste starter.
- Jag tror faktiskt att han är en mycket bättre häst än både l’Amiral Mauzun och Exploit Caf som har vunnit Elitloppet förut, sa Kristin Riise Ödegård, reporter på franska travkanalen Equidia, i Solvallas sändning.
Totalt har Aubrion du Gers vunnit 42 av 66 lopp, sprungit rekordet 1.10,5 och tjänat 22,5 miljoner kronor. Han ska prova elitloppsdistansen 1 609 meter för första gången i slutet av april och i Elitloppet ska han köras av Joseph Verbeeck. 
 
Klara för Elitloppet 2019:
Aubrion du Gers
Dijon
Propulsion
Readly Express

Ola Johansson, Kanal 75


FaktaCash Crowe, sto, 6 år Starter: 15Segrar: 11Rekord: 1.11,6/2140aIntjänat: 3 945 385 kronorHemmabana: HalmstadPresen..


Fakta
Cash Crowe
, sto, 6 år 
Starter: 15
Segrar: 11
Rekord: 1.11,6/2140a
Intjänat: 3 945 385 kronor
Hemmabana: Halmstad

Presentation: 
Vann Drottning Silvias Pokal i imponerande stil som fyraåring på nytt banrekord. Hon galopperade som storfavorit i Stochampionatet men kom tillbaka och tog gruvlig revansch genom att vinna Derbystoet. Vann sju av nio starter som fyraåring och tjänade det året drygt 3,2 miljoner kronor. I fjol blev det bara fyra starter och en av två segrar kom i Sto-SM.

Tränaren Petri Puro svarar:

Hur känns hästen för dagen?
- Hon har varit hemma hos mig en månad efter konvalescenttiden och vattenträningen. Hon opererades i sina framknän i december. Det var en ganska enkel operation i Karpaltunneln där man gick in och filade bort vissa taggar. Sedan fick hon simträna under konvalescenttiden. Hon ser fin ut men har inte gått några snabbjobb ännu utan bara gått långa och lugna jobb i backen. Den här veckan är det meningen att hon ska börja gå riktiga jobb.

När startar hon nästa gång? 
- Jag tror att hon behöver två månader med snabbjobb och om allt flyter som det ska hoppas jag att hon kan göra årsdebut i slutet av maj.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
- Jag hoppas att hon kan få en säsong med tio till tolv starter. Vi siktar på det i alla fall. Hon har tjänat nästan fyra miljoner och det finns begränsat med lopp för henne här hemma, om man inte ska möta eliten. Vi har ju Stoeliten men annars blir det till att möta hingstarna.
- Jag har tänkt tanken att göra som de gjorde med Darling Mearas att om hon inte räcker mot de bästa att skicka över henne till USA på sensommaren. Det finns fina stolopp med mycket pengar att köra om där borta i USA. Jag är faktiskt lite sugen på att göra det, att tävla med henne där och sedan kanske betäcka henne i USA. Men vi får se hur hon kommer igång och tävlar och hur hon räcker till här hemma först, säger Petri Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75


Allsvenska kuskligan1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 53-62-392. Carl Johan Jepson, Färjestad, 46-41-303. Jorma Kontio, Solvalla, 43-23-174. Rikard N Skoglund, Ber..

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 53-62-39
2. Carl Johan Jepson, Färjestad, 46-41-30
3. Jorma Kontio, Solvalla, 43-23-17
4. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 35-31-29
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 30-25-17
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 26-22-10 
7. Erik Adielsson, Solvalla, 22-15-9
8. Torbjörn Jansson, Solvalla, 21-15-19
9. Peter Untersteiner, Halmstad, 21-12-19
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 20-12-10
11. Emilia Leo, Gävle, 19-10-12
12. Oskar J Andersson, Romme, 18-22-13
13. Adrian Kolgjini, Jägersro 18-10-12
14. Stefan Söderkvist, Åby, 17-18-11
15. Conrad Lugauer, Jägersro, 17-4-2 
Siffror till och med 17 mars

Ola Johansson, Kanal 75


Två system klarade söndagens skrällfyllda Grand Slam 75-omgång i Halmstad och utdelningen på sju rätt blev 1 626 466 kronor. Se..

Två system klarade söndagens skrällfyllda Grand Slam 75-omgång i Halmstad och utdelningen på sju rätt blev 1 626 466 kronor. Sex rätt gav 6 643 kronor och fem rätt 214 kronor.
Patrik Nygren agerade skrällkusk bakom Cexter Bob som endast var spelad på en procent och Henriette Larsen satte dit tvåprocentaren Din Lymmel.
Efter dessa kallduschar var det upplagt för ”grand slam” och en garantiutbetalning på 15 miljoner kronor till en ensam vinnare.
Men så blev det inte riktigt. Två system överlevde andrahandsfavoriten Alicia Bore i den sista avdelningen och systemen blev värda drygt 1,6 respektive 1,7 miljoner kronor.
En spelare på atg.se någonstans i Skåne tog hjälp av Harry och vann totalt 1 684 746 kronor genom att spika i de två första avdelningarna med en insats på blott 96 kronor.
Det andra storvinnande systemet hade lämnats in på atg.se någonstans i Västra Götaland. Här satt spikarna istället i de två avslutande avdelningarna, insatsen var 120 kronor och vinsten 1 716 240 kronor.

Kanal 75


FaktaPerfect Spirit, hingst, 5 år Starter: 29Segrar: 15Rekord: 1.09,2/1609aIntjänat: 9 487 579 kronorHemmabana: Solvall..


Fakta

Perfect Spirit, hingst, 5 år 
Starter: 29
Segrar: 15
Rekord: 1.09,2/1609a
Intjänat: 9 487 579 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: 
Perfect Spirit vann Hambletonian för Åke Svanstedt innan hästen fick komma till Sverige och Solvallatränaren Daniel Redén när 2018 bara var några dagar gammalt. Örjan Kihlström har kört hästen i samtliga elva starter i Sverige och fjolårsfacit blev åtta segrar och tre andraplatser på elva lopp. Konung Gustaf V:s Pokal och Sprintermästaren är Perfect Spirits största segrar i nya hemlandet Sverige. Elitloppet nästa tror (och hoppas) många bedömare.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen? 
- Han har tränat på väldigt bra och känns jättefin. Det enda jag kan anmärka på är att han är lite rund om magen för dagen, men det får han ha efter en lugnare period med mycket mängdträning och mycket mat. Som de flesta kanonhästar gillar han att träna. Förra säsongen var näst intill prickfri då han aldrig var sämre än tvåa.
När startar han nästa gång? 
- Förhoppningen är att han ska komma ut någon gång i april. 
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen? 
- Det är svårt med femåringar som ska ta ett steg till. Han får visa själv vilka steg han tagit i vinter, vilket man lär se ganska fort när han väl börjar starta. Men förhoppningarna är att han ska ta steget in i eliten och verkligen ska kunna vara med och tävla mot de bästa. Jubileumspokalen är för femåringar, så det är väl ett lämpligt lopp att sikta på. Elitloppet behöver inte vara fel men det är han själv som ska visa om det kan bli en start i det loppet eller inte.

Mikael Wikner, Kanal 75


Rushmore Face (Adrian Kolgjini) och Havefunwithme (Johan Untersteiner) var två kallduschar för spelarna under lördagens V75-omgång på..


Rushmore Face (Adrian Kolgjini) och Havefunwithme (Johan Untersteiner) var två kallduschar för spelarna under lördagens V75-omgång på Mantorptravet.
Sju rätt gav drygt 1,8 miljoner kronor och endast 21 system överlevde alla lopp.
Uppsalabon Calle Jakobsson firade svägerskans födelsedag och satt ensam i svägerskans kök och jobbade in hästarna på sin mobiltelefon.
Calle driver Pressbyrån Svava i Uppsala  - ett av landets största ATG-ombud på andelssystem på nätet via sajten V75 tillsammans.
- Vi är ett stort Tillsammans-ombud och har alltid satsat på att göra det bra online. Vi kommer att landa på i runda svängar tio miljoner i omsättning 2019, vilket är helt enormt. Ett 44-procentigt uppsving redan nu. Det är ungefär 20 personer som gör systemen på nätet – men den här gången blev det faktiskt ett klassiskt butikssystem som slog in, säger Calle Jakobsson.
Framme vid kassan den här lördagen satt en kopia av systemet Calle hade totat ihop till jackpotomgången på Mantorptravet. Butiksinnehavaren själv jobbade och sålde förutom tidningarna och varma korvar, elva andelar av ”Calles stora” på V75 där varje andel kostade 277 kronor.
Spikarna på favoriterna Harran Boko och Terminator Face satt och även de två överraskningarna Rushmore Face och Havefunwithme - endast spelade på en procent av de dryga 1,2 miljoner systemen som hade lämnats in.
- I sista trodde jag själv på 5 Tobias del Ronco men petade även dit 2 Eelis och dubblade systemet tack vare att en av mina tippare i ombudslagen online, Mikael Johansson, pratade om att Eelis absolut var en spik den här omgången, säger Calle Jakobsson.

”Spännande att träffa alla”
Elva kunder delade på systemet och vann över 200 000 kronor var.
- Jag hade lagt ut systemet på Facebook i hopp om att locka någon köpare extra till butiken så det blev ganska spritt att vi hade vunnit. Det började hagla in hälsningar på sociala medier och sms ganska direkt efter V75-7.
- Den första av mina kunder jag tänkte på är mannen i 80-årsåldern som kommer in med sin rollator varje lördag och köper en andel. Det blir spännande att träffa alla. Jag längtar redan till att jobba i veckan, säger Calle Jakobsson.

7,9 miljoner till Kungs Frukt
Snudd på åtta av lördagens utdelade miljoner togs om hand av ett och samma system.
38 andelar såldes av systemet ”Big Mama” via sajten ATG Tillsammans.
Ett större system som kostade 2000 kronor per andel och gav drygt 209 000 kronor tillbaka.
Systemkonstruktören är välkände Sadri Shabani på Kungs Frukt i Trollhättan som dragit in många storvinster under åren. På lördagen spelade Shabani in totalt 7 963 599 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Pang till spets.Sedan var dramatiken över i lördagens stora femåringslopp på Mantorp. Zack’s Zoomer köptes till Sverige fr&arin..

Pang till spets.
Sedan var dramatiken över i lördagens stora femåringslopp på Mantorp.
Zack’s Zoomer köptes till Sverige från USA vid förra årsskiftet och presenterade sig under sommaren då han radade upp sex raka segrar.
Att Stefan Melander fått fram en ny jänkare med potential att nå eliten bekräftades i årsdebuten då hästen reglerade sina konkurrenter efter behag.
- Det blev ganska lugnt när vi kom till ledningen. Han gick undan på bra sätt och hade tussarna kvar, det var inte tomt. Allt kändes jättefint, berömde körande Örjan Kihlström som alltjämt är obesegrad i fem lopp bakom femåringen.
Segern var värd 200 000 kronor och tiden blev 1.14,1/2 140 meter autostart.

Tappra medaljörer
Även de två övriga pallplacerade hästarna förtjänar omnämnande.
Tomasz Wisniewskis Catch My Love var ensamt sto och stred till andrapriset trots en resa mestadels utvändigt om ledaren.
En ännu tyngre resa fick Robert Bergh-tränade Transcendence som knep bronset trots tappstart, galopp och mestadels tredjespår utan rygg för Kim Eriksson.

Robin Johansson, Kanal 75


En av Solvallas önskehästar till Elitloppet i maj är Jean Michel Bazires nioårige segermaskin Aubrion du Gers. Valacken är utestä..


En av Solvallas önskehästar till Elitloppet i maj är Jean Michel Bazires nioårige segermaskin Aubrion du Gers.
Valacken är utestängd från de största loppen i hemlandet (vikta för ston och hingstar) och har i intervjuer sagt att han inte utesluter en tripp till Solvalla i maj.
På fredagen årsdebuterade Aubrion du Gers med seger i medeldistansloppet Prix de Cauvicourt i franska Caen. Samma lopp han inledde säsongen med förra året.
Tolfte raka segern var aldrig i fara efter att Jean Michel Bazire blivit av med ledningen från start och sedan direkt återtagit den av Dreammoko som dundrade förbi när bilen lämnade.
Aubrion du Gers behärskade varje meter och klev undan med krafter sparade på tiden 1.13,2 över 2200 meter, bilstart.
Valacken har nu vunnit 42 av 66 starter i karriären och tjänat nära 22,5 miljoner kronor.
Jean Michel Bazire säger i franska medier att nästa start för Aubrion du Gers kan komma att bli Criterium de vitesse de Basse-Normandie över 1609 meter på Argentan, lördagen 27 april.  

Mikael Wikner, Kanal 75


FaktaConrads Rödluva, sto, 4 år Starter: 9Segrar: 6Rekord: 1.11,9/2140aIntjänat: 4 965 500 kronorHemmabana: Solval..


Fakta
Conrads Rödluva, sto, 4 år 
Starter: 9
Segrar: 6
Rekord: 1.11,9/2140a
Intjänat: 4 965 500 kronor
Hemmabana: Solvalla

Presentation: 
Stenhårda madamen Conrads Rödluva korades till Årets Treåring och Årets Sto i Sverige under fjolåret. Detta efter en debutsäsong med segrar i såväl Svenskt Travoaks som Breeders’ Crown. Framme i finalen av Breeders’ Crown var fuxan en etablerad topphäst men överraskade ännu en gång med att vinna efter ett tungt sista varv i spåren och att enkelt kunna avfärda ledarinnan A Sweet Dance redan i den sista kurvan.

Tränaren Daniel Redén svarar:

Hur känns hästen för dagen? 
- Hon känns jättebra, det finns inget att klaga på. Vi tränade ner henne efter alla starter i eliten förra året så att hon inte skulle bli för vass. Och hon har tagit vintern väldigt bra och har fått mycket mängdträning men inte gått några farter alls. Jag är mycket nöjd. Det handlar om en träningsvillig individ som tycker det mesta är roligt. 

När startar hon nästa gång? 
- Vi har haft strul med banor och vädret har inte riktigt varit med oss, och vi ligger någon vecka efter. Så det är svårt att säga faktiskt. I mitten av april kanske? Det är långt kvar till sommaren och de stora loppen för henne så det är i alla fall ingen panik. Vi får se åt vilket håll det lutar men det känns bra i varje fall. Rödluvan har inte missat ett enda av de jobb vi har planerat för henne.

Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen? 
- Det är att hon ska utvecklas ytterligare ett steg, som hon ju måste göra när hon går från tre- till fyraåringssäsongen. Vi vill att hon ska kunna vara med i de största loppen. Hon vann ju det största för de treåriga stona och vi får hoppas att hon kan vara med i de största loppen för de fyraåriga stona också.

Mikael Wikner, Kanal 75


Halmstad-tränaren har endast 14 hästar i träning och är inte den som startar i onödan. Segerprocenten har de senaste fem åren leg..


Halmstad-tränaren har endast 14 hästar i träning och är inte den som startar i onödan. Segerprocenten har de senaste fem åren legat mellan 25 till 36 procent vilket är imponerande siffror. Stallets stjärna Cash Crowe ska snart börja träna för fullt igen efter att ha blivit opererad i sina framknän under vintern.
- Cash Crowe opererades i december och det var en ganska enkel operation i Karpaltunneln där man gick in och filade bort vissa taggar. Sedan fick hon simträna under konvalescenttiden och har varit hemma hos mig i en månad nu efter vattenträningen. Hon ser fin ut men har bara gått långa och lugna jobb i backen ännu så länge. Nästa vecka är det meningen att hon ska börja gå riktiga jobb, säger Petri Puro.
- Jag hoppas att hon kan göra årsdebut i slutet av maj och att hon kan få en säsong med tio till tolv starter. Vi siktar på det i alla fall. Hon har tjänat nästan fyra miljoner och det finns begränsat med lopp för henne här hemma, om man inte ska möta eliten. Vi har ju Stoeliten men annars blir det till att möta hingstarna.
- Jag har tänkt tanken att göra som de gjorde med Darling Mearas att om hon inte räcker mot de bästa att skicka över henne till USA på sensommaren. Det finns fina stolopp med mycket pengar att köra om där borta i USA. Jag är faktiskt lite sugen på att göra det, men vi får se hur hon kommer igång och tävlar, fortsätter Puro.

”Ett av de bästa lopp han har gjort”
En annan vinnarhäst som han har i stallet är Master Crowe. Hedershäst skulle man också kunna kalla den här numera nioårige kämpen. Master Crowe har en segerprocent på 49 procent då han har vunnit 19 lopp på 39 starter och flera av dem i V75. För tre starter sedan var han tvåa i V75 i Kalmar bakom Global Trust på nya rekordet 1.11,3 över kort distans. Gången efter det var han oplacerad i V75 på Åby innan han senast var sexa i V75 från bakspår.
- Master Crowe (GS75-6) var väldigt bra i Kalmar och det är ett av de bästa lopp han har gjort. Men på Åby gången efter gjorde han ett dåligt lopp och det var första gången i karriären som han inte fick några pengar. Banan var dåligt och han fick inget fäste. Hästen sprang sig trött helt enkelt, säger Petri Puro.
- Inför V75 i Halmstad senast var han inte fulltränad och jag sa till Christoffer innan att köra snällt när läget var så dåligt. Han var ganska sliten efter Åby-starten och bara tunt tränad inför det loppet. Men han gick helt okej som sexa mot bra hästar.

”Hade spring i benen”

Hur känns Master Crowe i träningen nu?
- Nu känns han återigen väldigt bra och har gått framåt mycket med förra loppet i kroppen. Jag körde honom i dag (torsdag) och även i måndags och var nöjd. Han kändes löpsugen och hade spring i benen. Man ska tänka på att hästen är nio år nu och börjar få lite ålderskrämpor men han var fin i de här två jobben måste jag säga.

”Blir första barfota på länge”
På söndag startar Master Crowe från innerspår bakom startbilen i den sjätte avdelningen på Grand Slam 75. Han körs av Christoffer Eriksson och det är endast sju hästar med i loppet över medeldistans.
- Jag hade att välja på det här loppet eller ett i V75. Jag tog det här på hemmaplan eftersom han är klar för V75-finalen som går den 30 mars. Det finns inga lätta lopp men läget blev så bra det kan bli. Hästen är startsnabb och har tagit ledningen från innerspår tidigare. Men vi vår se vad taktiken blir och hur Christoffer lägger upp det hela.
- Jag hoppas och tror att hästen är tillbaka i samma fina form som när han var tvåa i V75 i Kalmar. Det blev som sagt ett formtapp efter det men som han känns nu med förra loppet i kroppen och i träningen kommer han att göra ett bra lopp. Han känns så pass framåt nu att han måste räknas, säger Petri Puro.
Och tillägger:
- Nu blir det lättare balans och barfota bak för första gången på länge. Vi körde med fast huva tidigare och vi får se i värmningen hur laddad han är om han får gå med samma eller om det blir urryckare.

Michael Carlsson, TR Bild


Utanför V86-spelet på Jägersro årsdebuterade Pastore Bob på bästa sätt när han ledde varje meter av V5-2.Nu siktar Jo..

Utanför V86-spelet på Jägersro årsdebuterade Pastore Bob på bästa sätt när han ledde varje meter av V5-2.
Nu siktar Johan Untersteiner mot Finland med fjolårets elitloppsfinalist.
- Jag har honom där jag vill. Hästen känns strålande. Stark och fin och i balans. Seinäjoki i april blir årets första stora lopp. Vi siktar inte mot Olympiatravet, jag utesluter inte han ska vara med i Elitloppet även i år. Jag tror han är lite bättre i år, sa Johan Untersteiner.
 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Franska travdrottning Belina Josselyn är skadad.Enligt tidningen Paris-Turf har Prix d’Amerique-vinnaren en spricka i ett ben.Nu väntar boxvila ..

Franska travdrottning Belina Josselyn är skadad.
Enligt tidningen Paris-Turf har Prix d’Amerique-vinnaren en spricka i ett ben.
Nu väntar boxvila för stjärnstoet som sedan laddas mot nästa vintermeeting i Paris.
- Det är inget allvarligt, men vi ställer in vårsäsongen, säger tränaren Jean-Michel Bazire till Paris-Turf.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Endast fem hästar startade i treåringsloppet och de båda kulltopparna Belker (sex segrar på tio starter och 2,2 miljoner kronor på ..

Endast fem hästar startade i treåringsloppet och de båda kulltopparna Belker (sex segrar på tio starter och 2,2 miljoner kronor på kontot) och Bythebook (fyra segrar på sex starter och 1,3 miljoner kronor) stod med 20 meters tillägg. De båda talangerna löpte dött i fjol i Svensk Uppfödningslöpning.
Torbjörn Jansson bakom Belker var offensiv och körde till sig ledningen 1500 meter från mål. Erik Adielsson bakom Bythebook satt sist tills 800 kvar då han sakta tog sig framåt och 300 kvar hade han kontakt med ledaren. In på upploppet visade Bythebook att han var den starkare och på bara ett par steg kopplade han greppet och stack undan till en imponerande seger i årsdebuten. Belker som inlett treårssäsongen med två raka segrar, fick inkassera årets första förlust som tvåa.
Svante Båth tränar vinnaren som belönades med 50 000 kronor. Sten O Jansson kunde räkna in 25 000 kronor åt Belker. Segertiden blev 1.16,4 över distansen 2 160 meter, voltstart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Looking Superb vann på 1.13,1 över distansen 2875 meter och tjänade 250 000 kronor.Förvandlingsnumret från Norge har haft en enorm ut..

Looking Superb vann på 1.13,1 över distansen 2875 meter och tjänade 250 000 kronor.
Förvandlingsnumret från Norge har haft en enorm utveckling sedan han kom till Frankrike och Jean-Michel Bazire och förutom andraplatsen i Prix d’Amerique, som var värd drygt 2,2 miljoner kronor, tjänade han även en halv miljon kronor när han vann Prix Tenor de Baune på Vincennes dagen före julafton. Onsdagens lopp var andra gången Jean-Michel Bazire själv körde den sexårige hingsten. Första gången var just i Prix Tenor de Baune och ekipaget är alltså obesegrat tillsammans.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Nyheten att Per Henriksen lämnar USA för Sverige och Åbytravet avslöjas i ett pressmeddelande från Åbytravet på onsdagen...

Nyheten att Per Henriksen lämnar USA för Sverige och Åbytravet avslöjas i ett pressmeddelande från Åbytravet på onsdagen.
Per Henriksen har köpt Hogane travanläggning i Uddevalla och blir därmed Åbytränare.
Norrmannen Per Henriksen flyttade till USA redan 1979 och är ett stort namn på andra sidan Atlanten med massor av internationella meriter. Han har fostrat ett stort antal världsstjärnor på travhimlen, däribland Nuclear Kosmos som vann Hambletonian 1986 med Ulf Thorsen i sulkyn.
Med över 1000 tränarsegrar i Nordamerika är det en mycket meriterad tränare som kvitterar ut Åbylicens under hösten 2019.
Ett urval av topphästar som tränats av Per Henriksen på andra sidan Atlanten: Nuclear Kosmos, Oolong, Deliberate Speed, Shane T Hanover, Beseiged, Delray Lobell, Kosar, Keystone Bravo, Pleasy Poppy, Lovelytobehold, I Wont Dance, Sothwind Serena, Clerk Magistrate, Adrian Chip och Muscle Hustle.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Söndagens toppinsats som tvåa i Criterium de Vitesse var tillräckligt.Två dagar senare meddelade Solvalla att den franske sprintspecialist..

Söndagens toppinsats som tvåa i Criterium de Vitesse var tillräckligt.
Två dagar senare meddelade Solvalla att den franske sprintspecialisten Dijon gör de två hemmastjärnorna Readly Express och Propulsion sällskap i Elitloppet 2019.
- Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Dijon gästade elitloppshelgen för två år sedan, men hade ingen lycka med sig då han galopperade 500 meter efter att ha släppt ledningen i Fyraåringseliten.
Sedan dess har den franske startraketen hunnit med att bli Europamästare för femåringar och visade i helgen att han etablerat sig i världseliten genom att ge Readly Express en match in på mållinjen i Frankrikes största sprinterlopp.
Ytterligare 13 platser återstår att fylla i Elitloppet som körs på Solvalla 26 maj med tre miljoner kronor i till vinnaren.

Fakta Dijon
Ålder: 6 år
Kön: Hingst
Starter/Resultat: 47 (12-7-3)
Intjänat: 743 550 Euro
Rekord: 1.09,0 autostart (1609m)
Ägare: Mme Mauricette De Sousa
Tränare: Romain Derieux
Skötare: Valentin Goussard
Nationalitet: Fransk

Inbjudna hästar till Elitloppet 2019: Readly Express (Sverige), Propulsion (Sverige) och Dijon (Frankrike).

Kanal 75


I kölvattnet av svenske Readly Express triumf i Cagnes-sur-Mer i helgen så riktades de flesta blickarna mot Bold Eagle.Men inte av samma positiva anl..

I kölvattnet av svenske Readly Express triumf i Cagnes-sur-Mer i helgen så riktades de flesta blickarna mot Bold Eagle.
Men inte av samma positiva anledning.
Den franske nationalklenoden floppade totalt i sin sannolikt svagaste prestation under en sagolik karriär.
En besviken Pierre Pilarski sade efter loppet att det kunde ha varit hästens sista start, men i ett uttalande till franska facktidningen Paris Turf på tisdagen berättar Pilarski att han har tänkt om:
- Vi har analyserat loppet grundligt och hört oss för hos flera experter. Den enkla lösningen skulle vara att låta hästen sluta tävla. Men prestationen var för dålig för att inte ha en tydlig förklaring. Hästen kommer att genomgå ett omfattande batteri av tester och sedan vila, för att få alla chanser att komma tillbaka. Jag skulle vilja att han går ett testlopp, med sin tränare Sebastian Guarato i sulkyn, i början av sommaren innan vi tar något beslut om att pensionera hästen, berättar Pilarski för Paris Turf.
Inför debaclet i Cagnes-sur-Mer hade kretsen kring Bold Eagle planerat för en turné på svensk mark senare i sommar, innefattande Hugo Åbergs Memorial 30 juli och Åby Stora Pris 10 augusti.

Kanal 75


Det blev en favoritbetonad måndagskväll på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.Utdelningen för sex rätt stannade vid 772 kronor varpå..

Det blev en favoritbetonad måndagskväll på Sundbyholmstravet i Eskilstuna.
Utdelningen för sex rätt stannade vid 772 kronor varpå jackpotgränsen underskreds för fyra rätt.
Det innebär att 915 596 kronor flyttas vidare till torsdagens V64-omgång på Åby.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se