De senaste travnyheterna


Det var V65 på Jägersro under tisdagskvällen och uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Det är Sveriges största lopp..


Det var V65 på Jägersro under tisdagskvällen och uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning. Det är Sveriges största lopp för tvååriga hästar.
Aetos Kronos, med Bold Eagle som pappa, visade att han inte vansläktas genom att vinna det första uttagningsloppet i övertygande stil. Christoffer Eriksson lämnade inget åt slumpen och styrde direkt på ut på den första långsidan och efter sexhundra meter landade Aetos Kronos utvändigt om den ledande storfavoriten Ultion Face. Det var den duon som gick loss på slutvarvet och som gjorde upp till slut. Adrian Kolgjini drog undan vad som gick med Ultion Face med Aetos Kronos på utsidan. Men mitt på upploppet kopplade Aetos Kronos greppet när han blev påmind av Christoffer Eriksson. Via 1.13,2 sista varvet vann den Jerry Riordan-tränade talangen säkert på tiden 1.14,4 över distansen 1640 meter med bilstart. Ultion Face höll till andraplatsen och trea blev Unico Broline.
- Han är fin och har gjort fina lopp men har körts försiktigt i två lopp och det var läge att prova lite i dag. Jag vet att Adrians häst är väldigt bra men han sprang och bröt lite och jag tyckte att jag hade en stark och fin häst. Det kändes bra hela vägen, sa Christoffer Eriksson.

Trix On Line femstjärnig efter tuff öppning
Även i det andra uttagningsloppet fick vi se en imponerande vinnare. Det var Trix On Line som tog sin tredje raka seger och fortsatt är obesegrad. Den tvåårige hingsten har även han en gyllende stamtavla då han pappa är Trixton och mamma är Fascination. Han tränas av Sören Norberg och har körts till seger varje gång av Christoffer Eriksson. Det blev en stentuff inledning av loppet och en utdragen spetskörning mellan Trix On Line och Grande Diva Sisu. Första femhundra metrarna travades efter 1.09,2 efter att Grande Diva Sisu pressat sig till täten. Hon varvade på 1.12,6 och trots det tuffa tempot var det också dessa två som gjorde upp till slut. Trix On Line kopplade greppet på Grande Diva Sisu som gav sig motvilligt den sista biten. Femstjärniga insatser av båda och segertiden blev 1.13,9/1640a.
- Han är riktigt, riktigt bra. Han har ingen större rutin och ändå uppför han sig som en gammal snabbloppare. En väldigt bra häst. Han är inte så stor men har en väldigt stor gång. Han var lite laddad bakom bilen och tog ett felsteg precis när bilen släppte. Jag valde att släppa efter en bit för det hade gått alldeles för fort annars, sa Christoffer Eriksson.
Under onsdagen fortsätter uttagningsloppen på Solvalla och precis som på Jägersro gäller det att de tre främsta går vidare till finalen på Jägersro den 1 december.

Rajesh Face trea i comebacken
I V65-inledningen gjorde Rajesh Face comeback efter ett tre månader långt uppehåll. Han var storfavorit och spelad till 13 för tio men trots ett snabbt slutvarv i dödens var han chanslös att gå i närkamp med Jairo som vann enkelt från ledningen. Rajesh Face fick även släppa Turno di Azzurra förbi sig då denne spurtade mycket bra till andraplatsen. Adrian Kolgjini sa efter loppet att han var nöjd med Rajesh Face och med tanke på hästens form var det en bra prestation menade han.
I övrigt så föll V65-omgångens största favorit Staro Mcmillan. Han blev bara trea och kunde inte rå på ledande och vinnande Run Brodde Run efter att ha sänts fram utvändigt om ledaren. Run Brodde Run vann lätt och är fortsatt obesegrad felfri.
V65 avslutades med en riktig Kallsup(!) som vann för sin tränare och ägare Jan E Johansson. Den skrällen skickade upp utdelningen till 80 416 kronor på sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på ..


Järvsöfaks har varit tv-stjärna oändligt antal gånger under sin enastående karriär. Giganten vann hela 201 segrar på 234 starter och sprang in 21,2 miljoner kronor. Han slog dessutom världsrekord med tiden 1.17,9ak. Den 24-årige hingsten lever numera pensionärsliv hemma på Jan-Olov Perssons gård utanför Hudiksvall. Men nu är det dags att ta klivet in i rampljuset igen. På torsdag gästar han och Jan-Olov Persson talkshowen Breaking News i Kanal5.
– Vi är på väg till Stockholm nu. Jag har inte den blekaste aning om vad programmet ska innehålla, men det är roligt att få vara med, säger Jan-Olov Persson till Sulkysport.
Breaking News sänds fyra dagar i veckan måndag till torsdag klockan 22.00 i Kanal5. Talkshowen leds av Filip Hammar och Fredrik Wilkingsson. Den sistnämnde började sin tv-karriär inom travet genom att medverka i Vinnare V75 som reporter 1997.

Kanal 75


Efter andraplatsen i Elitloppet har det bara gått spikrakt uppåt för Daniel Redéns megastjärna Propulsion med segrar i lopp som &Ar..


Efter andraplatsen i Elitloppet har det bara gått spikrakt uppåt för Daniel Redéns megastjärna Propulsion med segrar i lopp som Åby Stora Pris, Hugo Åbergs och finalen av Trotting Masters.
I januari var Propulsion trea i Prix d’ Amerique - med Bold Eagle och vinnaren Readly Express före sig i mål. Nu ser det ut att bli ännu en batalj med de tre hästarna inblandade den sista helgen i januari. I så fall Propulsions tredje raka start i det franska loppet.
Daniel Redén har även Elitloppet kvar att vinna med hästen som blir åtta nästa år, detta efter två andraplatser 2017 och 2018.
Solvallas sportchef Anders Malmrot välkomnar att även den andre av banans två storstjärnor fortsätter tävla. Det blir Solvalla mot resten av världen även i 2019 års Prix d’Amérique.
- Timo Nurmos har fullt fokus på Paris med Readly Express och nu har Daniel Redén också bestämt sig. Att återigen ha två heta segerkandidater till Prix d’ Amerique är ju rätt hedrande.
Anders Malmrot menar att han haft på känn att Propulsion skulle få fortsätta.
- Efter årets elitlopp har hästen ju bara fortsatt att utvecklas.  Så det hade varit förvånande om man hade valt att sluta tävla med honom. När man är i sporten vill man ju se de här topphästarna tävla. Även om man får ha förståelse för ägarna i vissa lägen med tanke på hur stora pengar det är i aveln, så är det här beskedet jätteroligt.

Bokat flyg och hotell
Bold Eagle laddas för ännu en tävlingsvinter. Den franske kejsaren är med i det första b-loppet Prix de Bretagne på söndag i Paris.  Halmstads Johan Untersteiner är den ende svenske tränaren som anmält till söndagens lopp där han vill ha med Day or Night In.
Solvallas sportchef igen: 
- Sedan vet man ju inte, det kan bli ännu fler hästar från Solvalla i januari. Men Readly Express och Propulsion vet man ju kommer att vara med i alla fall och det blir jättespännande. Jag har redan bokat resan. Det är ju den helgen de första riktiga kontakterna med Frankrike tas inför Elitloppet, säger Malmrot.

”Hästen får själv bestämma”
Timo Nurmos lyckades inte få Readly Express i form inför Elitloppet i år. Solvalla med Anders Malmrot i spetsen hoppas på bättre ”stäm” till deras lopp nästa år.
Daniel Redén är en som öppnar upp för ännu en start på hemmabanan.
- Nu tar vi sikte på Prix d’Amerique och eventuellt även ett nytt försök i Elitloppet, säger Solvallatränaren i ett uttalande på den egna hemsidan stallzet.se.
Ett beslut har fattats. Propulsion kommer troligen inte att avla nästa år.
- Propulsion är fortfarande så bra på tävlingsbanan att vi i samråd bestämt oss för en fortsatt tävlingskarriär. Hästen får själv bestämma och visa när han inte längre vill tävla och vi kommer inte att använda honom i aveln nästa år, åtminstone inte som det ser ut i nuläget, säger Daniel Redén till stallzet.se.

Mikael Wikner, Kanal 75


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen ..


Måndagens triumf tog Usain Henna i Nantes tillsammans med Richard Joly. Detta efter en häftig avslutning. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 3025 meter och den åttaårige hingsten stod med 25 meters tillägg. Förstapriset var 13 500 euro, tillika nästan 150 000 svenska kronor. Det här var Usain Hennas fjärde seger på fransk mark sedan augusti och tränar gör Jörgen Westholm som tog över hästen i somras. Totalt har Usain Henna sprungit in 2,8 miljoner kronor.

Franska superlöftet fortsätter att imponera
Det kördes även fina tävlingar på Vincennes under måndagen. Där vann återigen superlöftet Face Time Bourbon med Björn Goop i sulkyn. Sébastien Guaratos nya stjärna stod helt i en klass för sig och imponerade. Från ledningen vann den treårige hingsten retfullt enkelt på tiden 1.13,5 över distansen 2175 meter. Detta i Grupp II-loppet Prix Abel Bassigny. Förstapriset var 54 000 euro, cirka 580 000 kronor. Totalt har Face Time Bourbon sprungit in 2,3 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 30 vinster på 38 starter hos Steen Juul. Flera av dem i V75. Den femårige hingsten h..


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 30 vinster på 38 starter hos Steen Juul. Flera av dem i V75. Den femårige hingsten har sprungit in 900 000 kronor och tagit rekordet 1.10,9ak. Men trots alla framgångar väljer ägaren att flytta topphästen från Juul till Björn Goop.
- Steen Juul har gjort det fantastiskt med hästen, men jag har lust att prova något nytt, både i Sverige och i Frankrike. Steen och jag är fortsatt goda vänner och snart ska han få in en av mina unghästar i stallet, säger ägaren Kaj Jörgensen till travbanen.dk.

Kanal 75


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 31 vinster på 39 starter hos Steen Juul. Den femårige hingsten har sprungit in 900&n..


Bandit Brick har radat upp segrarna och hittills har det blivit 31 vinster på 39 starter hos Steen Juul. Den femårige hingsten har sprungit in 900 000 kronor och tagit rekordet 1.10,9ak. Men trots alla framgångar väljer ägaren att flytta topphästen från Juul till Björn Goop.
- Steen Juul har gjort det fantastiskt med hästen, men jag har lust att prova något nytt, både i Sverige och i Frankrike. Steen och jag är fortsatt goda vänner och snart ska han få in en av mina unghästar i stallet, säger ägaren Kaj Jörgensen till travbanen.dk.

”Är en härlig häst”
Bandit Brick gjorde sista starten för Steen Juul under måndagskvällen i Halmstad – och det blev en ny seger.
- Han gör en fin prestation och det är en härlig häst att både jobba och köra med, sa Steen Juul.
- Nu får vi se hur hästen trivs och funkar hos Björn och gör han det så blir han ju kvar där framöver. Det är en häst jag har haft höga tankar om och drömt om att träna honom i högsta eliten. Men nu blir det inte så och så är livet.

Kanal 75


Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 311-209-1922. Jorma Kontio, Solvalla, 201-128-943. Björn Goop, Färjestad, 185-132-1104. Carl Johan Jeps..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 311-209-192
2. Jorma Kontio, Solvalla, 201-128-94
3. Björn Goop, Färjestad, 185-132-110
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 181-167-147
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 178-139-102
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 160-117-126
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 133-98-104
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 108-103-78
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 104-102-120
10. Robert Bergh, Åby, 101-53-49
11. Kaj Widell, Solvalla, 97-99-94
12. Erik Adielsson, Solvalla, 97-70-66
13. Kim Eriksson, Mantorp, 94-89-88
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 84-87-100
15. Mikael J Andersson, Färjestad 78-80-79
Siffror till och med 11 november

Kanal 75


Sexårige grållen Antonio Tabac har staplat segrar i V75 sedan hästen kom i Gävletränaren Oskar Kylin-Bloms regi i våras. Fyra r..


Sexårige grållen Antonio Tabac har staplat segrar i V75 sedan hästen kom i Gävletränaren Oskar Kylin-Bloms regi i våras.
Fyra raka och helgjutna segrar i silverdivisionen, följdes upp med seger i hästens debut i guld för några veckor sedan. En svit som ledde till en inbjudan till medeldistansloppet Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega i Holland.
På söndagen kom sjätte raka triumfen i det holländska storloppet.
Inledningen av loppet blev galoppfylld och Oskar Kylin-Blom kunde omgående styra till täten från ett fjärdespår bakom bilen.
Första 500 meterna avverkades på långsamma 1.13,8. Wilhelm Paal såg sin chans med franske Up And Quick och körde till på den första bortre långsidan men fick svar av Oskar Kylin-Blom som inte hade några tankar på att släppa ifrån sig den åtråvärda positionen.
Up And Quick, som enligt uppgift gjorde karriärens sista start, backades ner och under slutrundan försökte körande Wim Paal göra livet surt för den svenska ledarhästen igen.

Kunde slå av på takten
I den sista kurvan fick Antonio Tabac rycka undan och såg mycket morsk ut upploppet ner. Oskar Kylin-Blom kunde kosta på sig att låta sin häst slå av på takten den sista biten.
- Det är fantastiskt allt som händer med den här hästen. Det blev enkelt i dag – han behövde inte visa allt. Jag hade det norska huvudlaget kvar att dra, han var fantastisk, sa Gävletränaren i segerintervjun på banan.
Segern i Prijs der Giganten var värd drygt 300 000 kronor. Segertiden blev 1.12,7 över de 2100 meterna med bilstart.
Norske B.B.S.Sugarlight utmanade från ledarryggen men blev diskad för trängning. Tvåa i stället starkt spurtande Panoramic som tränas av Stefan Melander och den här gången kördes av Robin Bakker, trea Up And Quick.
Rickard Svanstedt var den tredje svenska deltagaren i loppet med Baron Gift men där blev det galopp redan innan startbilen lämnade.

Fest efter loppet
Oskar Kylin-Blom efter loppet:
-Jag fick börja leasa honom i maj och de andra ägarna är här i dag. Vi stannar till i morgon, vi borde ha lite roligt ikväll, sa en glad Gävletränare.
Oskar Kylin-Blom intervjuades i TV12 på söndagen några timmar innan loppet. Han berättade då att starten i Holland var ett litet test för både honom och hästen.
- Jag åker iväg för att utmana mig själv och utmana min häst. Han bör möta tuffare hästar för att utvecklas inför kommande säsonger. Det är klart att jag hoppas att jag får en häst som kan vara med och tävla mot lite bättre hästar nästa år, framför allt hemma i Sverige. Men får man chansen att åka utomlands så tar jag den jättegärna också, sa Oskar Kylin-Blom.

Mikael Wikner, Kanal 75


I Umeå finns en av landets många livaktiga travskolor som håller öppet nästan alla veckans dagar med kurser för hästbitna ..


I Umeå finns en av landets många livaktiga travskolor som håller öppet nästan alla veckans dagar med kurser för hästbitna i åldrarna fyra år och uppåt.
Stallet man huserar i på Umåker börjar vara några år. På lördagen kom välkommet guld till hästarnas boning i form av en större vinst på V75.
När travtränaren Svante Båth föreläste på Umåker för några veckor sedan efterskänkte han sitt arvode på 5000 kronor och föreslog ett V75-system, där hela den eventuella vinsten skulle tillfalla travskolan.
Eventuell vinst blev en realitet på lördagkvällen. Det blev inga miljoner för sju rätt - men väl 156 000 kronor till Travskolan, ”Stall 10B”.
- Finfina slantar till travskolan och en höjdare för våra ungdomar! Så jag får som banans representant tacka både Svante Båth och systemkonstruktören Mattias Spante, säger travbanechefen Robert Karlsson.

"Tippare med lokal anknytning"
Mattias Spante, 29, bor i Sala och jobbar med travtips på heltid sedan flera år. Han livnär sig även som travreferent på några av landets travbanor och är fast tipsexpert på Solvalla.
- Svante Båth föreslog att kommunikatören Håkan Persson här på Umåker skulle tippa. Men när han inte hade tid gick frågan till Mattias Spante, eftersom han är en duktig tippare med lokal anknytning, född och uppvuxen i Lycksele i Västerbotten, säger Robert Karlsson.
Spante tog Svante-pengarna kan man säga och gjorde ett V75-system för 5000 kronor. Spiken satt på Gun Palema i den fjärde avdelningen.
- Vi har ju behov av att göra saker med stallet, exakt vad vi gör är inte bestämt. 156 000 är en bra slant. Det är hur kul som helst för ungdomarna naturligtvis, säger Robert Karlsson.
Tipparhjälten Mattias Spante kommenterar den egna insatsen på twitter:
” Kan du göra ett system till vår travskola?” frågade Robert Karlsson. Jamenvisst svarade jag och så här på lördagskvällen så känns det jäkligt skoj att kunna konstatera att det blev full pott”, skriver Lyckselesonen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Morfar tog honom till travet när han var fem.Sedan har intresset bara vuxit sig starkare. 23-årige Rasmus Holmberg-Nilsson var en överlägse..


Morfar tog honom till travet när han var fem.
Sedan har intresset bara vuxit sig starkare.
23-årige Rasmus Holmberg-Nilsson var en överlägsen vinnare när VM i V75 avgjordes med kunskapsfrågor i Stockholm på lördagen.
Inte ett fel i semifinal och final.
- Jag gillar tävlingarna och sporten lika mycket som spelet. Morfar tog mig till travet när jag var fem och vi går tillsammans fortfarande ibland när det passar, säger världsmästaren från Malmö som med kungakronan på huvudet passade på att hälsa till morfar Kent Holmberg i programmet V75 Direkt i TV12.
Under sex veckor har runt 35 000 spelare deltagit i tävlingen med inlämnade kuponger och tävlat om att få flest rätt. Rasmus Holmberg-Nilsson gick vidare via en etappseger till finaldagen i Stockholm. Av 16 semifinalister gallrades tre finalister ut som fick svara på frågor i ämnet trav i direktsänd television där Malmöbon blev först till sju rätta svar.
Rasmus Holmberg-Nilsson hade bland annat koll på att det brukar vara rosa färg på vojlockarna i den sjätte avdelningen på V75.
Världsmästaren får en kvarts miljon i kontanter.
- Jag gillar ju att resa så det lär bli att jag satsar lite av pengarna på att åka någonstans. Det känns väldigt stort att ha vunnit. Kul också att bara ha varit med i tävlingen och ha umgåtts med alla semifinalister och snackat trav här i dag, säger kungen Rasmus Holmberg-Nilsson.
Segern var alltså värd 250 000 kronor. Tvåan Fredrik Smids från Våmhus strax norr om Mora  fick 75 000 och trean Mathias Munter från Lycksele 50 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Torsdagens tre finaler av Norrlands Elitserie för kallblod ståtade alla med förstapris på 100 000 kronor. För tolvåriga Mofaksa..

Torsdagens tre finaler av Norrlands Elitserie för kallblod ståtade alla med förstapris på 100 000 kronor.
För tolvåriga Mofaksan innebar det fjärde sexsiffriga prischecken under hennes hittills bästa säsong i en lång karriär.
Från 40 meters tillägg var det snarast det dubbla avståndet fram till täten två varv från mål, men körande Ove A Lindqvist gjorde slag i saken kilometern senare. Ledande Forspärla kämpades ner kort före mål medan vasst spurtande Uggla I Mossen fick för långt fram efter en galopp på vägen.
- Hon kan vara lite laddad ibland och visade väl det i starten. Men snacka om hedersdam, fantastiskt. Det är skallen som gör att hon vinner, berättade Mikael Olsson vars häst därmed upprepade triumfen från 2016.

Jackpot på lördag
I treåringarnas final spelades Jan-Olov Persson-tränade Guli Roy till klar favorit, trots att han bara ståtade med två segrar i karriären. Dessa är nu tre sedan Ulf Ohlsson hittat fram i andra par utvändigt från 40 meters tillägg.
Persson såg ut att gå mot en tränardubbel då han styrde Månlykke A.M. till grepp vid ingången till upploppet. Men kort senare kom galoppen som istället öppnade för Öystein Tjomslands Philip Ess med Ulf Eriksson i sulkyn.
V64-utdelningen stannade på 495 kronor vilket innebar att en fyrarättsjackot värd 869 068 kronor vandrar vidare till lördagens V64-omgång på norska Jarlsberg.

Kanal 75


Äntligen är den här.ATG:s ihopskramlade multijackpot på Sundbyholmstravet körs på lördagen med en rekordstor sjurättsp..

Äntligen är den här.
ATG:s ihopskramlade multijackpot på Sundbyholmstravet körs på lördagen med en rekordstor sjurättspott att kriga om.
Huruvida det blir tidernas största V75-utdelning, över 100 nya miljonärer eller bara unikt bra betalt på en relativt lättfunnen rad återstår att se.
Klart är i alla fall att det aldrig funnits större anledning att spela V75 än just denna lördag.

110 procent tillbaka?
Att V75-spelet betalar ut mer i vinst än vad det omsätter är ovanligt även under stora jackpotomgångar.
Förra lördagens dubbeljackpot var ett sådant sällsynt exempel.
Omsättningen stannade på 110 992 626 kronor medan de utbetalade vinsterna nådde 112 628 851 kronor.
Det innebar en återbetalningsprocent på 101,5, alltså att varje satsad hundring gav en krona och femtio öre i nettovinst till spelarna som kollektiv.
Den gången var sjurättspotten spetsad med 32 miljoner kronor.
Lördagens multijackpot är mer än dubbelt så stor, med över 76 extramiljoner.
Det innebär att omsättningen måste upp i 218 miljoner kronor för att nå ikapp vinsterna.
Det skulle i sin tur innebära att sjurättspotten landar på 133 miljoner.
ATG har räknat mer konservativt med 120 miljoner i sjurättspotten, vilket motsvarar en omsättning på 168 miljoner.
Stämmer detta så når de totala vinstutbetalningarna för sju- sex- och fem rätt 185 miljoner.
Det skulle innebära en återbetalningsprocent på 110, alltså att varje satsad hundring ger 110 kronor tillbaka.

Extremt övervärde
Omsättningsrekordet för V75 går tillbaka till 1998 då det spelades för 188 077 385 kronor.
Oavsett om det slås eller inte så garanterar den rekordhöga jackpoten att lördagens sjurättspott blir den största i ATG:s historia.
En ensam vinnare med sju rätt skulle kunna skrocka åt den högsta V75-vinsten dittills på drygt 67 miljoner kronor.
Men måste man sikta mot toppen?
Det kan ju faktiskt också bli den högsta återbetalningsprocenten i V75-historien.
Det innebär att alla som prickar sju rätt får betydligt mer betalt än vad som normalt skulle vara fallet.
Vi tar ett exempel för att se hur mycket det rör sig om.
Ponera att omsättningen stannar vid ATG:s prognos på 168 miljoner kronor.
Det skulle innebära att en V75-rad som normalt hade betalat 100 000 kronor istället ger över en kvarts miljon.
Ett extremexempel på vad som i spelkretsar kallas för övervärde eller överodds.

De fem största V75-vinsterna genom tiderna
67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla
56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby
47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad
45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar
43 058 556 kronor, 10 december 2016, Färjestad

 

Robin Johansson, Kanal 75


Stina är uppvuxen med hästar, rider varje dag och visade att svensk ponnygalopp tillhör de främsta i världen. Nu fick inte Stina n&arin..

Stina är uppvuxen med hästar, rider varje dag och visade att svensk ponnygalopp tillhör de främsta i världen. Nu fick inte Stina någon kanonstart med Baldor, men vann ändå säkert.
– Han mer eller mindre stod still när de andra stack iväg, men sen fick han upp farten.
Stina red en otrolig finish, pushade hästen på ett snyggt sätt men rörde inte sitt ridspö. Invändigt – i en helt perfekt stil – flög Stina och Baldor fram till seger.
– Jag var inte säker på att vi vunnit, det gick så fort. Men jag såg i alla fall att vi var långt fram.
Innan loppet pratade Stina om att en tredje–fjärdeplats var vad hon trodde på. Nu blev det så mycket bättre och hennes stil fick publiken att häpna och en belgisk tränare sa spontant:
– Det är synd att det dröjer fem år till hon får bli lärling.

"Hur ska jag få hem den..."
För Stina var det annars en lång dag. Hon fick vänta ut en hel tävlingsdag innan det var dags för ponnyloppet. Men samtidigt hann hon träffa Elione Chaves, Andreas Tapia Dalbark och Tina Henriksson.
Det var också Tina som följde Stina upp till start och gav de sista goda råden.
– Hon sa att jag skulle rida som jag alltid brukar göra och det gjorde jag.
Efter loppet, som direktsändes i TV, blev Stina och mamma Wanja intervjuade av Derek Thomson, de kallades upp på ett stort podium där de var huvudpersonerna i prisutdelningen tillsammans med shejkfamiljen.
Och Stina såg nästan förskräckt ut när hon fick se den stora pokalen.
– Hur ska jag få hem den på flyget…
Efter vinsten kom alla de svenska supportrarna och gratulerade. Elione Chaves, Andreas Tapia Dalbark och Tina Henriksson red alla lopp i Abu Dhabi – men alla tre slutade mitt i fältet.
Det var elvaåriga Stina Landh från Söderköping som satte Sverige på galoppens världskarta.

Svensk Galopp


ATG har länge stöttat svensk idrott genom bland annat sponsring av Sveriges Olympiska Kommitté, Parasport Sverige och Svenska Hockeyligan.Nu g&..

ATG har länge stöttat svensk idrott genom bland annat sponsring av Sveriges Olympiska Kommitté, Parasport Sverige och Svenska Hockeyligan.
Nu går man in som huvudsponsor till Svenska Skidskytteförbundet.
- ATG är för oss en riktig drömpartner som länge varit viktiga för svensk idrott bland annat genom sitt engagemang i Sveriges Olympiska Kommitté. ATG:s ansvarstagande och sympatiska framtoning gör att vi känner en perfekt matchning vilket är guld värt för oss, säger Ingermar Arwidsson, Generalsekreterare på Svenska Skidskytteförbundet.

En lång tradition
ATG har en lång tradition av att stötta svensk idrott men anser att skidskytte inte fått det stöd de förtjänar i förhållande till andra populära sporter. ATG har historiskt haft avtal med stjärnor som Magdalena Forsberg, Björn Ferry och Helena Ekholm. Sponsorskapet innebär möjlighet för parterna att göra gemensamma aktiveringar i samband med tävlingar och med idrottare inom sporten. Redan på lördag syns ATG i säsongens första skidskytte-sammanhang, då SM i Masstart arrangeras vid Idre Fjäll. En annan kommande höjdpunkt är VM som avgörs i Östersund i mars.
- Efter OS-framgångarna känns det extra kul att få chans att följa stjärnorna på nära håll, inte minst under VM. Jag hoppas vi kan bidra till att sporten kan utvecklas till sin fulla potential, för skidskytte är en av Sveriges stora folksporter. Precis som trav är det en sport med folklig förankring som bjuder på en stor portion spänning. Vårt kundlöfte är att erbjuda spännande upplevelser och det här känns klockrent, säger Sten Andersen, Marknadschef på ATG.

Vill erbjuda spel på sport
ATG har sökt licens för att få erbjuda spel på sport i Sverige i samband med att omregleringen av spelmarknaden träder i kraft vid årsskiftet. Om ansökan godkänns är skidskytte en sport ATG vill erbjuda spel på.

ATG


Redan 2012 körde Åke Lindblom in sig i Tusenklubben för kuskar.– Att träna och utveckla en häst till en vinnare är en st&ou..

Redan 2012 körde Åke Lindblom in sig i Tusenklubben för kuskar.
– Att träna och utveckla en häst till en vinnare är en större konst än att välja bland topphästar och köra lopp på lopp. Inte så många har tränat tusen vinnare, säger Åke Lindblom och fortsätter:
– Min tränarfilosofi är enkel: hästar ska få vara hästar och de ska ha de bra. På min gård Gröndal får hästarna vara ute i stora hagar med skog, berg och dalar. Blir hästarna slitna får de vila, jag undviker behandlingar. Sunt förnuft ska råda.

Travet i släkten
Åkes pappa var travtränare, liksom hans farfar och fyra morbrödrar. Som medlem i den framgångsrika Lindblom-släkten har väldigt mycket i Åkes liv kretsat kring hästar och travsport. På vägen har han jobbat för bland annat Sven Lindblom, Carl-Erik Lindblom och den store läromästaren Sören Nordin samt under en kortare tid hos USA-legendarer som Stanley Dancer och Howard Beissinger. Åke tog första segern 21 år gammal 1975. Segervapen var Piccadilly Speed på Rommetravet.

”En kanonstart”
Sedan 1988 är Åke Lindblom professionell tränare på Örebro och huserar på campen Gröndal utanför Arboga med ett stall på runt 35 hästar.
Karriären fick en riktig rivstart då Åke omgående toppade med temperamentsfulla ballerinan Viva Mon i storloppet Drottning Silvias Pokal 1989.
– Vivas Mon var en skarp dam med humör och hennes storloppsseger blev en kanonstart för min tränarkarriär.

Åke Lindbloms stjärnparad
Från en 30-årig framgångsrik tränarkarriär finns förstås många andra stjärnor att lyfta fram:
Eko Dardanelli (18 segrar), Earnest (18 segrar), Åke (12 segrar, 2 mkr) I Saw Molly (6 segrar) och hennes son I Saw You (21 segrar, 3 mkr), unghäststjärnan Gatzy Lavec (7 segrar, 2 mkr), Confess Arnie (14 segrar, 2,4 mkr, vinnare på franska banan Vincennes), French Cocktail (19 segrar, 2 mkr), Lugdunum (20 segrar, 1,5 mkr), Winning Love (21 segrar, 2,4 mkr, vinnare av Harper Hanovers lopp), A.Hannibal (13 segrar, 1,7 mkr) och förstås Sauveur, en skör häst som Åke förvandlade till en stjärna. Tillsammans tog de 16 segrar och på bankboken låg 3 mkr innan deras vägar skiljdes.
– Sauveur är den mest kapable jag tränat, men det är Lugdunum som ligger mig närmast om hjärtat. En stor ståtlig fransk travare, fux med bläs, som inte var helt travsäker men som jag vann 20 lopp med.
Framtiden?
– Den ser jag som alltid mycket positivt på. Jag har en jättefin gård och bland annat ett gäng 2-åringar i stallet som jag är mycket nöjd med.

Svensk Travsport


Utdelningsrekordet på V75 är 67,3 miljoner kronor. På lördag kan det nästan dubblas. Blir man ensam om sju rätt uppgår bel..

Utdelningsrekordet på V75 är 67,3 miljoner kronor. På lördag kan det nästan dubblas. Blir man ensam om sju rätt uppgår belöningen till över 120 miljoner kronor.
- Skulle jag vinna så mycket pengar skulle jag nog ta en djävulsk lång semester, säger Admir Zukanovic.
På lördag åker han från gården utanför Kungsbacka till Eskilstuna, en resa på över 40 mil, för att starta en häst i V75. I ett av omgångens tre vidöppna 15-hästarslopp har han formstarke Great King Wine (V75-2) till start. När femåringen gästade Eskilstuna i augusti rundade han till seger från fjärde par utvändigt.
- Då gick det 1.10 eller något sådant första varvet och han satt och gottade sig där bak. När han sedan styrde på var det ”one horse-show”, minns Admir Zukanovic.

Utvecklas för varje start
Den här gången lär Great King Wine inledningsvis hamna ännu längre ner i fältet. Han startar nämligen från 40 meters tillägg med 15 på nummerbrickan. Senast hade hästen också dubbla tillägg och höll då starkt som fyra efter en stor del av loppet som första häst i andraspår och slutkurvan ute i tredjespår.
- Han är en häst med hög lägstanivå och jag tycker att han sakta men säkert utvecklas för varje start. Han har varit fin i träningen efter senast och det är därför vi har anmält till det här loppet som jag tror kan passa honom.
Hur ser du på loppet?
- Det är många hästar i vägen... Men kusken får agera utifrån hur det utvecklar sig. Hästen är van att runda många hästar och så länge det inte blir allt för mycket trafik på vägen ska han vara med där framme någonstans.
Gör du några ändringar utöver kusken?
- Vi kör som tidigare med vanligt vagn, barfota fram och öppet huvudlag.
Mats E Djuse kör hästen för första gången. Är ny kusk något orosmoln?
- Det tycker jag inte. När nya kuskar har hoppat upp tidigare har det gått galant och Mats är duktig.
Vilket råd ger du till jackpotsuktande vänner och bekanta när de frågar om chansen?
- Att det är ett lärlingslopp, så strecka på, säger Zukanovic och skrattar.
- Det är svårt att runda från dubbla tillägg men jag har absolut en bra häst som höjer sig över mängden i fältet.

Ola Johansson, Kanal 75


Lördagens 69 miljoner i sjurättspotten fördelades på sju system.Bakom ett av dessa stod ett sällskap från Forsa utanför Hud..

Lördagens 69 miljoner i sjurättspotten fördelades på sju system.
Bakom ett av dessa stod ett sällskap från Forsa utanför Hudiksvall.
En ort som varit flitigt omskriven i travsammanhang då den fostrat några av sportens allra största namn, bland andra bröderna Nordin och Stig H Johansson.
Men den här lördagen var namnen på travhjältarna Andreas Arvidsson och Krister Dolk, duon som skapade det vinnande systemet efter en utarbetad metod.
- Vi börjar med en enkelrad var, så lägger vi dem bredvid varandra. Så ser vi om vi tänker och tror på samma hästar. Den här gången hade vi fyra hästar som gick in, som vi hade bestämt oss för, förklarar Dolk och åsyftar förutom spikarna Heavy Sound och On Track Piraten, även Xanthis Brazil och Roheryn.
Med den grunden att stå på blev det möjligt att gardera in omgångens tre överraskningar Sippson, Radagast och Speedy Foxy Vicane.
- Vi var sjukt rätt på det den här gången, konstaterar Andreas Arvidsson som själv följde den sista avdelningen på sin telefon i samband med en ishockeyträning.
- När jag hör att referenten säger ”så är Piraten på gång i fjärdespår” då skrek jag bara ”kör, kör”.

Vågade inte titta
De elva andelsköparna hade satsat 500 kronor vardera.
Några dagar efter den omvälvande vinsten tar fem av dem emot i hemorten.
- Man blir nervös. Man förstod ju att det skulle bli mycket pengar, men inte sådär mycket pengar. Jag gick runt i vardagsrummet, jag dyker ner bakom fåtöljen. Då säger Maja ”ska du inte titta på loppet?”
- Jag svarar: ”Nej, jag kan inte, jag är för nervös”, så beskriver Mikael Sjödin sin upplevelse av den sista avdelningen då man satt med spik på On Track Piraten.
En spik som skulle visa sig guld värd.
- Jag bara skrek, jag bara skrek. Fattar ni sa jag, vi är miljonärer, berättar Sjödin.

”Förändrar för alla”
Ett par av vinnarna har redan börjat spenderat sina pengar.
- Jag sa till farsan hemma, att nu ska vi köpa en ny skoter. Den är beställd och klar. Farsan är nöjd, säger Mikael Lundgren och fyller i:
- Det är helt stört, overkligt. Men riktigt kul. Jag vet att en del av de som varit med i gänget har haft det lite tufft, det är jättekul för dem.
Den femte vinnaren Magnus Persson:
- Jag har fått in pengarna på kontot, men det har väl inte sjunkit in riktigt ännu hur mycket pengar det egentligen är. Det är helt sjukt och det kommer väldigt lägligt.
Krister Dolk berättar lite om de övriga vinnarna som var med på systemet:
- Det är en ung kille som kanske mister jobbet och flera som är pensionärer. Det här förändrar ju för alla. Det är en otrolig känsla.

Dubbelt så stor pott på lördag
Men den potten ter sig faktiskt fjuttig jämfört med vad som väntar på lördag.
En sedan länge planerad multijackpot innebär att det fanns över 76 miljoner kronor att spela om redan innan V75-spelet till Eskilstuna öppnade.
ATG har uppskattat att en ensam vinnare kan få 120 miljoner, vilket snarast verkar vara i underkant.
Säkert är i alla fall att det kommer att bli den största sjurättspotten i V75-historien.
Vem hittar rätt metod mot sju rätt den här gången?

Kanal 75


De två svenska stona vägde lätt i torsdagens storlopp på Vincennes.Europamästarinnan Darling Mearas gjorde sin första start utan..

De två svenska stona vägde lätt i torsdagens storlopp på Vincennes.
Europamästarinnan Darling Mearas gjorde sin första start utanför Sverige och Stefan Persson hade valt att kliva ur sulkyn till förmån för Sveriges egen Vincennes-specialist Björn Goop.
Från innerspår bakom bilen tog man ledningen i en 1.09-öppning innan Goop släppte ifrån sig kommandot och sedermera fick tredje par invändigt.
Ekipaget var länge fastlåst, men när luckan kom vid ingången till upploppet fanns inget spurtkrut kvar och femåringen föll tillbaka som tia.
Litet plus i kanten blev det däremot för Fredrik Wallin-tränade Inga In Heaven som gick ett vasst upplopp längst ut i banan till sjättepriset efter att ha sladdat i kön för Gabriele Gelormini.

Delia överlägsen
Istället var det ett annat sto som klev fram.
Delia du Pommereux visslade förbi konkurrenterna till smått överlägsen triumf efter att ha fått spara speeden i andra par utvändigt för Damien Bonne.
Jarmo Niskanen-tränade fyraåringen Earl Simon gick en tung långspurt i spåren utan rygg och kämpade ner storfavoriten Davidson du Pont i kampen om andrapriset.
Segertiden för Delia du Pommereux blev 1.10,9/2 100 meter autostart och belöningen cirka en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Den sexårige hingsten, med över elva miljoner kronor på vinstkontot, flyttades i juli från Jerry Riordan till Timo Nurmos. Någon st..

Den sexårige hingsten, med över elva miljoner kronor på vinstkontot, flyttades i juli från Jerry Riordan till Timo Nurmos. Någon start har det än så länge inte blivit i Solvallatränarens regi men inför onsdagens V86-tävlingar på huvudstadsbanan provades han i ett snabbare jobb av Björn Goop. Toppkusken körde två varv och de sista 1 600 meterna avverkades på 1.13,5.

Ola Johansson, Kanal 75


Tommy Holmgren hade inte vunnit lopp sedan 2016 när han svingade sig upp bakom Mats Rånlund-tränade fyraåringen Loui Laday på Jä..

Tommy Holmgren hade inte vunnit lopp sedan 2016 när han svingade sig upp bakom Mats Rånlund-tränade fyraåringen Loui Laday på Jägersro och i sin sjätte uppsittning för året kom fullträffen.
- Jag känner mig inte som en 79-åring – livet leker, säger Tommy Holmgren till travronden.se dagen efter segern.

Kanal 75


Det är Jörgen Westholm, Odin Tabacs tränare sedan 2015, som går ut med nyheten på sin hemsida. I Rommetränarens regi har hä..

Det är Jörgen Westholm, Odin Tabacs tränare sedan 2015, som går ut med nyheten på sin hemsida. I Rommetränarens regi har hästen vunnit bland annat Svenskt Mästerskap och Unionskampen och för tidigare tränaren Håkan Wallberg blev det flera fullträffar i V75 och seger i Monté-SM. Totalt har den karismatiske 15-åringen, som hade fallit för åldersstrecket vid årsskiftet, vunnit 41 av 102 lopp och tjänat 3,5 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Österrikare tycks vara särskilt duktiga på V75. 2014 vann alplandets Johann Leidenfrost VM i V75 och året därpå blev Andreas St..

Österrikare tycks vara särskilt duktiga på V75. 2014 vann alplandets Johann Leidenfrost VM i V75 och året därpå blev Andreas Steiner tvåa bakom svenske travjournalisten Magnus Strömsten.
- Det finns ett stort intresse för svensk travsport i Österrike. Tack vare internet har det blivit enklare, inte bara att se loppen utan också att läsa om travet och ta del av allt. Vi är många här som spelar på V75 och på andra spelformer också, säger Andreas Steiner, som själv arbetar som sportchef på travbanan Magna Racing i Ebreichsdorf strax söder om Wien.

Sansade system nyckeln till framgång
Den travbitne österrikaren prickade in sju rätt två gånger under grundserien i VM i V75 och med totalt 31 rätt vann han den internationella tävlingen.
- Jag vet inte hur jag lyckades vinna igen, men jag hade förstås tur, säger Andreas Steiner och skrattar innan han fortsätter:
- Det var överraskande när jag vann för tre år sedan och 2016 och 2017 tror jag inte att jag var topp 100. Därför tänkte jag vara mindre offensivt och göra lite mer sansade system i år.
Den taktiken visade sig lyckosam och inför den avgörande omgången var Andreas Steiner i ledning.
- Det var väldigt spännande inför sista omgången. Då gällde det bara att försvara ledningen och det var tacksamt att Propulsion var med och att det blev en väldigt enkel rad.

Vann semifinalen förra gången
Utöver Andreas Steiner är det de nio främst placerade i grundserien och de sex etappvinnarna som på lördag ska göra upp om den åtråvärda världsmästartiteln samt förstapriset på 250 000 kronor. Då gäller det inte längre att hitta vinnare på travbanan. Istället ställs de tävlandes kunskaper om svensk travsport på prov och de tre som lyckas bäst i semifinalen möts i den avgörande frågesporten i V75 Direkt i TV12.
- Förra gången var jag lite nervös och visste inte vad jag skulle förvänta mig. En kunskapstävling om svensk travsport är något helt annat än att tippa V75. Men jag hade tur på några frågor och vann semifinalen, vilket gav mig fördelen att få börja svara på frågorna i finalen. Där var det ändå en som var bättre än mig men att jag kom tvåa var en stor överraskning. Och jag hade en väldigt, väldigt trevlig helg i Stockholm med de andra finalisterna och ATG-teamet som tog hand om oss.
Hur förbereder du dig inför årets final?
- Det är svårt att förbereda sig men jag får hoppas att jag kommer ihåg mycket från alla lopp jag har sett. Varje sommar åker jag med kompisar till något stort lopp i Sverige, i år var vi på Åby Stora Pris och Jubileumspokalen, och jag hoppas att jag kommer ihåg alla resultat korrekt. Men det är många lopp att hålla reda på. Hur som helst ska det bli väldigt roligt att komma till Stockholm igen. Det var en fantastisk upplevelse förra gången.

VM i V75 – här är finalisterna
Topplistan plats 1-9

Tobias Nackfors,Torslanda
Jesper Arfvidsson, Lund
Alf Fredlund, Vellinge
Nils G Lagerson, Glanshammar
Dan Billingfors, Nyköping
Patrick Norén, Nässjö
Peter Lambertsson, Karlskoga
Anders Svensson, Söderhamn
Hjördis A Ählberg, Järfälla

Internationell finalist: Andreas Steiner, Österrike

Etappvinnare
Matthias Filipsson, Sundsbruk
Fredrik Smids, Våmhus
Rasmus Holmberg-Nilsson, Malmö
Mathias Munter, Lycksele
Conny Söder, Tyresö
Magnus Norestål, Källby

Tidigare vinnare av VM i V75
2017: Kalle Sandström, Sigtuna
2016: Staffan Edholm, Hudiksvall
2015: Magnus Strömsten, Vimmerby
2014: Johann Leidenfrost, Österrike
2013: Dag Bernhardsson, Oskarshamn
2012: Jan Lundin, Gävle
2011: Peter Carlsson, Frösön

Ola Johansson, Kanal 75


Österrikare tycks vara särskilt duktiga på V75. 2014 vann alplandets Johann Leidenfrost VM i V75 och året därpå blev Andreas St..

Österrikare tycks vara särskilt duktiga på V75. 2014 vann alplandets Johann Leidenfrost VM i V75 och året därpå blev Andreas Steiner tvåa bakom svenske travjournalisten Magnus Strömsten.
- Det finns ett stort intresse för svensk travsport i Österrike. Tack vare internet har det blivit enklare, inte bara att se loppen utan också att läsa om travet och ta del av allt. Vi är många här som spelar på V75 och på andra spelformer också, säger Andreas Steiner, som själv arbetar som sportchef på travbanan Magna Racing i Ebreichsdorf strax söder om Wien.

Sansade system nyckeln till framgång
Den travbitne österrikaren prickade in sju rätt två gånger under grundserien i VM i V75 och med totalt 31 rätt vann han den internationella tävlingen.
- Jag vet inte hur jag lyckades vinna igen, men jag hade förstås tur, säger Andreas Steiner och skrattar innan han fortsätter:
- Det var överraskande när jag vann för tre år sedan och 2016 och 2017 tror jag inte att jag var topp 100. Därför tänkte jag vara mindre offensivt och göra lite mer sansade system i år.
Den taktiken visade sig lyckosam och inför den avgörande omgången var Andreas Steiner i ledning.
- Det var väldigt spännande inför sista omgången. Då gällde det bara att försvara ledningen och det var tacksamt att Propulsion var med och att det blev en väldigt enkel rad.

Vann semifinalen förra gången
Utöver Andreas Steiner är det de nio främst placerade i grundserien och de sex etappvinnarna som på lördag ska göra upp om den åtråvärda världsmästartiteln samt förstapriset på 250 000 kronor. Då gäller det inte längre att hitta vinnare på travbanan. Istället ställs de tävlandes kunskaper om svensk travsport på prov och de tre som lyckas bäst i semifinalen möts i den avgörande frågesporten i V75 Direkt i TV12.
- Förra gången var jag lite nervös och visste inte vad jag skulle förvänta mig. En kunskapstävling om svensk travsport är något helt annat än att tippa V75. Men jag hade tur på några frågor och vann semifinalen, vilket gav mig fördelen att få börja svara på frågorna i finalen. Där var det ändå en som var bättre än mig men att jag kom tvåa var en stor överraskning. Och jag hade en väldigt, väldigt trevlig helg i Stockholm med de andra finalisterna och ATG-teamet som tog hand om oss.
Hur förbereder du dig inför årets final?
- Det är svårt att förbereda sig men jag får hoppas att jag kommer ihåg mycket från alla lopp jag har sett. Varje sommar åker jag med kompisar till något stort lopp i Sverige, i år var vi på Åby Stora Pris och Jubileumspokalen, och jag hoppas att jag kommer ihåg alla resultat korrekt. Men det är många lopp att hålla reda på. Hur som helst ska det bli väldigt roligt att komma till Stockholm igen. Det var en fantastisk upplevelse förra gången.

VM i V75 – här är finalisterna
Topplistan plats 1-9

Tobias Nackfors,Torslanda
Jesper Arfvidsson, Lund
Alf Fredlund, Vellinge
Nils G Lagerson, Glanshammar
Dan Billingfors, Nyköping
Patrick Norén, Nässjö
Peter Lambertsson, Karlskoga
Anders Svensson, Söderhamn
Hjördis A Ählberg, Järfälla

Internationell finalist: Andreas Steiner, Österrike

Etappvinnare
Matthias Filipsson, Sundsbruk
Fredrik Smids, Våmhus
Rasmus Holmberg-Nilsson, Malmö
Mathias Munter, Lycksele
Conny Söder, Tyresö
Magnus Norestål, Källby

Tidigare vinnare av VM i V75
2017: Kalle Sandström, Sigtuna
2016: Staffan Edholm, Hudiksvall
2015: Magnus Strömsten, Vimmerby
2014: Johann Leidenfrost, Österrike
2013: Dag Bernhardsson, Oskarshamn
2012: Jan Lundin, Gävle
2011: Peter Carlsson, Frösön

Ola Johansson, Kanal 75


Solvallatränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar i full tävlingskondition efter längre pauser. Global Trustworthy hade inte startat p&arin..


Solvallatränaren Timo Nurmos brukar ha sina hästar i full tävlingskondition efter längre pauser. Global Trustworthy hade inte startat på ganska precis ett år inför tisdagens V65-tävlingar på hemmabanan men visade ingen nämnvärd ringrost utan segrade direkt i comebacken.
Anders Eriksson höll ett friskt tempo i ledningen med överraskningen Cast Bolt i en satsning som så när resulterade. Storfavoriten Canari Match hade inte någon av sina bättre dagar och kunde inte ta sig förbi.
Global Trustworthy kunde i stället spurta till seger och såg fin ut på segertiden 1.11,8 över 1640 meter volt.

Defensivt resulterade
Jorma Kontio var defensiv och kunde sitta still i tredjeparet utvändigt ända till mitten av den sista kurvan. Global Trustworthy åt upp meter för meter upploppet ner och besegrade trötta konkurrenter.
- Vi hade bestämt att köra ett lite snällare lopp i första starten och jag vänta med speeden till 300 kvar. Han spurtade jättebra och var i jättefin ordning direkt, sa Jorma Kontio.
Det här var Global Trustworthys sjunde seger på blott 16 starter i karriären.
Duon Nurmos-Kontio tog en trippelseger på V65. Indiana Boko och Ile Saint Louis var de övriga vinnarna.

”Komfortabel hela vägen”
Oskar J Andersson leder den nationella lärlingsligan i överlägsen stil. På tisdagen blev det seger med systern Ruth J Andersson-tränade Je t'Aime Explosiv i Svempas lärlings- och ungdomslopp på Solvalla.
Den femårige valacken är inte den raskaste från start. Efter att tidigt ha styrts upp utvändigt ledaren reglerade man fältet efter behag.
- I dag fick han verkligen leverera men jag kände mig faktiskt komfortabel hela vägen, sa Oskar J Andersson, som även tog hem ett lopp för fyraåriga ston med stallchefen Jörgen Westholms White Lightning.
I vår kvitterar Andersson ut proffslicensen och bildare team med sambon Paula Pettersson.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se