Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

De senaste travnyheterna


 Bold Eagles ordinarie kusk Frank Nivard var med om en olycka vid fredagens tävlingar på Vincennes och har fått problem med ryggen.- Det &..

 Bold Eagles ordinarie kusk Frank Nivard var med om en olycka vid fredagens tävlingar på Vincennes och har fått problem med ryggen.
- Det är ingen lätt uppgift, han har ju bara vunnit, vunnit och vunnit. Det viktigaste är att allt är bra med Franck Nivard, säger Björn Goop.
Prix de Bretagne är det första så kallade b-loppet i årets vintermeeting där de tre främst placerade hästarna är klara för Prix d'Amerique som går av stapeln sista söndagen i januari där Bold Eagle är titelförsvarare.

Joakim Brundin, Kanal 75


Björn Goop anklagas bland annat för att ha skickat felaktiga fakturor, brutit mot avtal och att ha orsakat hästarna skador genom felaktig trä..

Björn Goop anklagas bland annat för att ha skickat felaktiga fakturor, brutit mot avtal och att ha orsakat hästarna skador genom felaktig träning. Linn Andersson, som hade en ledande roll i det havererade andelskonceptet i stall Goop, företräder andelsägarna.
- Det vi kräver ersättning för är inga summor utkastade på måfå, vi har redogjort för varenda krona, säger Linn Andersson till NWT.

”Gick inte att samarbeta med henne”
Björn Goop, Sveriges i år näst vinstrikaste travtränare, är oförstående till de krav som riktas mot honom.
- Det är jättetråkigt alltihopa, och konstigt. Jag förstår inte påståendena, säger Björn Goop till NWT.
- Jag har sagt tidigare att Linn gjorde ett bra jobb för ägarna, men det gick inte att samarbeta med henne. Det blev en omöjlig situation.

Ola Johansson, Kanal 75


Att en travhäst byter tränare är inget ovanligt. Men att en häst flyttas efter exceptionellt bra resultat är i det närmaste unikt...

Att en travhäst byter tränare är inget ovanligt. Men att en häst flyttas efter exceptionellt bra resultat är i det närmaste unikt. Det häpnadsväckande beslutet att flytta Diamanten förklaras med att delägarna vill ha hästen närmare. 
- Sju av nio ägare bor i Stockholmstrakten och nu när Solvalla ska köra två tävlingsdagar varje vecka blir det mycket lättare att följa hästarna på plats i Stockholm, säger Örnsköldsviksbon Kent Forsberg och tillägger:
- Om jag ska åka till Göteborg för att titta på en häst är det två dagar som går åt för mig.

”Business är business”
Kent och Peter ”Foppa” Forsberg har genom bolaget Forspro AB haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Robert Bergh. 2003 vann de Svenskt Travderby tillsammans med Tsar d’Inverne och 2007 satt Peter Forsberg på läktaren när Robert Bergh körde Diamantens pappa Adrian Chip till andraplatsen i Nordamerikas största treåringslopp Hambletonian. Med fyraårige Diamanten har de bland annat tagit hem Konung Gustaf V:s Pokal, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutchland.
Hur känns det här moraliskt gentemot Robert Bergh?
- Business är business, säger Kent Forsberg och understryker att hästens bleka insats i Breeders’ Crown-finalen i söndags inte har påverkat beslutet.
- Det har absolut inte med det att göra. Om man inte kan ta att en häst är sämre i ett lopp ska man inte hålla på med trav.

”Har känt Kents missunnsamhet”
Robert Bergh ropade in Diamanten på kriterieauktionen 2014 och i hans vård har hästen vunnit 20 av 28 lopp och tjänat över 5,5 miljoner kronor. Beskedet att hästen ska flyttas var ett hårt slag för Åbytränaren.
- Det här var en riktigt tung fredag. Det är tveklöst den tyngsta hästflytten som jag har varit med om i min tränarkarriär. Jag har levt med hästen sedan han var ett år. Jag köpte hästen själv på auktion och vi har haft en sådan framgångsrik resa... Det känns som att de rycker barnet ur barnvagnen, säger Robert Bergh och fortsätter:
- Jag har försökt förstå varför de flyttar hästen. Det är så osannolikt. Men jag har känt Kents missunnsamhet genom åren och jag tror att det är det som ligger bakom flytten. Forspro äger 88 procent i hästen och övriga delägare har hört av sig till mig och de är inte delaktiga i flytten. Jag vill också påpeka att Peter inte har varit drivande i den här processen och det kan bli så att jag och Peter kommer att äga en häst ihop framöver.
Diamanten ska gå i träning hos Stig H Johansson och de två ettåringar som också flyttas från Robert Bergh ska gå till Svante Båth.

Ola Johansson & Matteus Lillieborg, Kanal 75


Robert Bergh ropade in Diamanten som ettåring på kriterieauktionen och i hans regi har hästen tjänat över fem miljoner kronor. Bland ..

Robert Bergh ropade in Diamanten som ettåring på kriterieauktionen och i hans regi har hästen tjänat över fem miljoner kronor. Bland storloppstitlarna sticker Konung Gustaf V:s Pokal, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutchland ut. Men nu ska den fyraårige hingsten flyttas från Åbytränaren.
- Det stämmer och det är för att de nya ägarna och även vi då vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, säger ägargängets företrädare Kent Forsberg till Expressen.
Enligt sulkysport.se är det Stig H Johansson som ska ta över träningen av Diamanten.

Kanal 75


Bold Eagle är hästen alla vill slå i 2018 års upplaga av Prix d'Amerique. På Solvalla i maj visade sig hästen sårbar i El..


Bold Eagle är hästen alla vill slå i 2018 års upplaga av Prix d'Amerique.
På Solvalla i maj visade sig hästen sårbar i Elitloppet men tränaren Sebastien Guarato låter sig inte nedslås i jakten på tredje raka i världens tuffaste travlopp.
- Bold Eagle flyger fram i träningen. Jag räknar med att öppna meetinget med en seger, säger Guarato till franska tidningen Paris Turf.
Prix de Bretagne är det första så kallade b-loppet i årets vintermeeting där de tre främst placerade hästarna är klara för Prix d'Amerique.
15 hästar är med på den definitiva listan som presenterades på torsdagen. Halmstadtränaren Johan Untersteiner provar hetluften med Day Or Night In.
- Vi spänner bågen. Det här är nog vår enda chans att ta oss till Prix d'Amerique, säger Johan Untersteiner till Travronden.

Startlista
Prix de Bretagne
2 700 meter volt

1. Day Or Night In – Johan Untersteiner
2. Shadow Gar – Pietro Gubellini
3. Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
4. Best of Jets – Tony le Beller
5. Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
6. Ave Avis – Matthieu Abrivard
7. Olmo Holz – Christophe Martens
8. Booster Winner – Mathieu Mottier
9. Valko Jenilat – Eric Raffin
10. Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
11. Akim du Cap Vert – Franck Anne
12. Voltigeur de Myrt – Lorenzo Donati
13. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
14. Billie de Montfort – David Thomain
15. Bold Eagle – Franck Nivard
Förstapris: cirka 530 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Redan för några år sedan fanns planer på att bygga om Jägersro men den processen stötte på patrull och fick avbrytas. Enl..

Redan för några år sedan fanns planer på att bygga om Jägersro men den processen stötte på patrull och fick avbrytas. Enligt information som nu har skickats ut till medlemmarna i Skånska Travsällskapet inför sällskapets höstmöte 21 november togs ny kontakt med Stadsbyggnadskontoret i Malmö under 2015. Sedan dess har Skånska Travsällskapet arbetat tillsammans med en konsultgrupp och ritningar på hur en ny arena kan komma att se ut har tagits fram. Enligt utskicket till medlemmarna förhandlar Skånska Travsällskapets styrelse med en ”stor och seriös intressent som är angelägen att göra affär” och styrelsens förslag är att höstmötet ska ge klartecken för att slutföra affären. Den nya anläggningen planeras rymma både trav och galopp samt ha plats även för andra hästevent.

Ola Johansson, Kanal 75


På torsdagseftermiddagen red Sveriges bästa montéryttare Sofia Adolfsson karriärens första lopp på Vinennes-banan i Paris.Debu..


På torsdagseftermiddagen red Sveriges bästa montéryttare Sofia Adolfsson karriärens första lopp på Vinennes-banan i Paris.
Debuten skulle bli sämsta tänkbara.
Nioårige Candor Hall travade inte som han skulle i värmningen och i loppet blev det galopp direkt i startögonblicket.
- Han var inte sig själv i dag. Det var något som inte stämde. Om det var banan han inte gillade eller något annat kan jag inte svara på. Nu blev det galopp direkt men även om han inte hade galopperat i starten tror jag att det varit svårt att få runt honom i rätt gångart ändå i det här loppet, sa Sofia Adolfsson en stund efteråt. 
Candor Hall diskvalificerades i loppet med drygt en halv miljon kronor till vinnaren.
Segern gick till Caduceus des Baux riden av Damien Bonne, en betrodd häst. Tvåa slutade spelfavoriten Cassate.

Candor kollas upp
Svenske mästaren Candor Hall spelades ner till åtta gånger pengarna i vinnarodds.
- Det har varit så mycket anspänning och jag har längtat så mycket efter att vara med här på Vincennes med Candor. Nej, det här var inte bra, sa Sofia Adolfsson.
Candor Halls tränare Björn Goop vill kolla upp hästen innan han beslutar om det ska bli några fler montéstarter i Paris.

Mikael Wikner, Kanal 75


Två rejäla skrällar gjorde att den rätta V4-raden på Bollnäs 28 oktober blev svårfunnen. Svårfunnen är äve..

Två rejäla skrällar gjorde att den rätta V4-raden på Bollnäs 28 oktober blev svårfunnen. Svårfunnen är även en av de sex spelare som lyckades pricka in den rätta raden, som delade ut 56 887 kronor.
- Vi hade ett tekniskt problem den där lördagen. Kontakten med Norge tappades vilket gjorde att vi fick räkna ut utdelningen manuellt. I samband med det var det något som inte funkade hela vägen och en kund som försökte hämta ut en vinst fick beskedet att han inte hade vunnit trots att han skulle ha haft över 50 000 kronor, säger Marcus Wahlman, totochef på ATG.

Har vinnaren på bild
Enligt ATG är vinnaren en äldre herre som sannolikt är hemhörande i Trollhättan, eftersom kupongen lämnades in där och det var även där som spelaren försökte hämta ut sin vinst.
- Vi har försökt få tag i honom på olika sätt, kontaktat både butiken där han lämnade in sitt spel (Direkten Entrébutiken) och butiken där han försökte hämta ut sin vinst (Coop Forum Överby), utan att lyckas nå honom. Men vi har honom på bild, fångad av en övervakningskamera, så känner någon igen sig i det här kan han höra av sig till ATG så får vi göra en bildkontroll, säger Marcus Wahlman.
Som spelare hos ATG kan man hämta ut en vinst i 30 dagar via ombud och travbanor. Därefter har man ytterligare 60 dagar på sig om man skickar in en anmälan om utebliven vinst till ATG. Även efter de totalt 90 dagarna kan man hämta ut vinster men då tillkommer extra skatt.
- Outhämtade vinster förs över i ett annat system, men den här vinsten är så att säga redan uthämtat och körd i spelsystemet, så i det här fallet tillkommer ingen skatt även om det skulle dra ut på tiden.

Ola Johansson, Kanal 75


..


Populära spelformen V86 Xpress delas varje onsdag mellan Solvalla och en annan bana. Fyra lopp körs på vardera bana och från och med onsda..

Populära spelformen V86 Xpress delas varje onsdag mellan Solvalla och en annan bana. Fyra lopp körs på vardera bana och från och med onsdag 22 november kommer det avgöras en V4-omgång i respektive banas V86-lopp.
- Vi vill stötta de lokala tävlingarna genom att ge den lokala publiken på banan och spelarna framför skärmen en chans att stötta sina V86-idéer med en V4:a på spelvärda lopp, säger Thomas Bertilsson, PR-ansvarig på ATG.

Kanal 75


Andy Pandy One (GS75-1) är fyraåringen vars treårssäsong grusades på grund av en knäskada. En operation och sju månader s..

Andy Pandy One (GS75-1) är fyraåringen vars treårssäsong grusades på grund av en knäskada. En operation och sju månader senare kunde Sundbyholms-tränaren Mats L Andersson så smått börja träna hästen igen med siktet inställt på kommande säsong.
- Veterinärprognosen var inte god men det blev bra. Jag gav honom extra tid och förlängde konvalescenstiden med det dubbla och sedan dess har han inte haft några bekymmer, men det gjorde ju att treårssäsongen blev spolierad, säger Mats L Andersson och poängterar att den förlorade tiden inte påverkat den fyraåriga valackens kapacitet.
- Många gånger kanske hästar inte får den tiden men jag tycker att det är jätteviktigt att de får det och att man ger de chansen. Det har vi igen nu.
- Jag har smugit igång honom genom att ha varit ute i, inom citationstecken, enklare lopp i år och jag tror att det kommer bli en bra häst nästa år. Han har avslutat loppen riktigt bra och tidsmässigt har han gått en 12-tid. Vårt mål är att hästen ska nå V75 nästa år, berättar tränaren.

”Fick flera längder”
Innan vi räknar ner och skålar för ett nytt år hägrar starten på Solvalla under söndagen.
Andy Pandy One har hittills fått in två fullträffar med andraspåret som utgångsläge. Den senaste kom i ett voltstartslopp på hemmaplan där han gick i spets runt om.
- Det var sex omstarter vilket han klarade bra utan att hetsa upp sig. Han klev iväg och fick en bra start och kunde ta sig till ledningen. Jag bestämde tidigt för att testa där och han kändes kanonfin hela vägen. Vi stack undan i sista sväng och fick flera längder men han stannade av sista biten. Jag är jättenöjd med insatsen även om han stumnade lite, säger Mats L Andersson.
Två veckor före segern blev dock valacken struken från ett lopp.
- Han skulle ha startat på Mantorp men fick en riktig jäkla febertopp som höll i sig ett par dagar. Det gjorde ju att det blev lite längre mellan starterna så han borde ha gått framåt med det loppet och han känns fin hemma. I dag (tisdag) har han skrittat en långtur i skogen och han ska gå några intervaller på fredag, meddelar tränaren tillika kusken.

Testar från start
Som tidigare nämnts vankas återigen bricka två för ekipaget men denna gång släpps fältet iväg av startbilen. Att det inte blir några ändringar är spikat medan upplägget i loppet är mer öppet.
- Han är bra från start och kan säkert öppna bra igen men vad det blir för taktik är svårt att säga redan nu. Men från det läget måste jag prova från början.

Skrällchans
Till start kommer även En Rico (GS75-3) som Sandra Nordemo för andra gången sitter upp bakom. I den förra starten blev det en diskning för ekipaget.
- Normalt är han travsäker men han blev väldigt laddad och faktiskt störd till galopp av en konkurrent. Glöm senaste insatsen helt enkelt. Innan det blev han fyra på Solvalla från ett sämre läge än han har nu, säger Mats L Andersson och fortsätter:
- Han är klart gynnad av att kunna gå utan skor. Han har lite platsproblem och blir renare och lite kvickare utan skor. Om banan tillåter går han barfota på söndag.
Med helstängt huvudlag för tredje gången, barfota runt om och tredjespår finns förhoppningar om att den femåriga valacken ska nå pallen.
- Jag är jättenöjd med spåret och en platschans har han i alla fall. Hästen känns fin och gör ett formintryck i träningen hemma. Men måste han gå med skor sjunker chanserna att han ska skrälla, summerar Sundbyholms-tränaren som till vardags håller till på en gård i Stigtomta utanför Nyköping.
I trakten runt omkring bor många av hästägarna som är centrala och delaktiga i vardagen.
- De är ofta här och ser till sina hästar. Det är engagerade ägare som ofta också är med när hästarna startar så det blir en och annan resa med de i hästbussen.

Gina Söderlund, Kanal 75


Efter tisdagens kvalrunda på Jägersro var det dags för Solvalla att arrangera de två sista uttagningsloppen till Svensk Uppfödningsl&..


Efter tisdagens kvalrunda på Jägersro var det dags för Solvalla att arrangera de två sista uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning på onsdagen.
Loppen avgjordes innan V86-spelet började med fem respektive sju deltagande hästar.
Svante Båths stall deltog med sex hästar och fick full pott i det första uttagningsloppet där samtliga tre kvalade in.
Global Welcome tog en enkel seger från ledningen tillsammans med Erik Adielsson. En stor favorit som nu segrat i fyra av karriärens fem starter.
Adielsson valde att hålla ett hyfsat tempo och lät hästen sticka undan med fem längder. Segertiden skrevs till 1.14,5.
- Han gjorde det ganska enkelt. Det kunde ha blivit ett superbluff-lopp i dag med 1.17 första rundan men han behövde jobba lite med tanke på hur fort det kördes på Jägersro.
Han var fin, kommenterade segerkusken.
Med till finalen även Båths duo Fiddlesticks och Self Explosive.

Attraversiamo andra vinnaren
Svante Båth-tränade No Matter spelades till knapp favorit i uttagningslopp nummer två. 900 meter från mål sprätte hästen i galopp i ledning och blev ende häst från stallet som inte klarade en finalplats.
Attraversiamo – en annan av Båths hästar – segrade för Örjan Kihlström efter att ha körts till ledningen 500 meter från mål.
Andraplatsen tog Mattias Djuse med egentränade Racing Brodda, trea stall Båths Fortune Mearas körd av Per Lennartsson.
Försöksvinnarna i Malmö på tisdagen var förhandsfavoriten Smokin Joe och Lutfi Kolgjini samt Önas Nougat med sin tränare Per Nordström i sulkyn.
Svensk Uppfödningslöpning körs på Jägersro lördagen 2 december. Finalfältet lottas på Jägersro på torsdagen,

Mikael Wikner, Kanal 75


Förra året gick Karlshamnstravet grundare och ägare Tom Stenholm bort. Sedan dess har framtiden för banan varit oviss. Fram tills nu. Det v..

Förra året gick Karlshamnstravet grundare och ägare Tom Stenholm bort. Sedan dess har framtiden för banan varit oviss. Fram tills nu.
Det var under tisdagen som kommunstyrelsen i Karlshamn fattade beslutet att de köper travbanan i Karlshamn för åtta miljoner kronor, det rapporter Blekinge-tidningarna BLT och Sydöstran.
- Vi ser det som en stark ägare och hoppas kunna utveckla banan ytterligare, säger Johan Holgersson till Kanal 75 och fortsätter:
- Själva området kommer att utvecklas framöver. På sikt vill man (kommunen) flytta dit både ridklubben och hundsporten och göra det till en anläggning för flera idrotter.

”Öppna upp banan för träning”
Karlshamnstravet traditionella och populära sommartravtävlingar kommer fortsatt anordnas av Blekinge travsällskap. Förhoppningen finns att även kunna anordna fler tävlingar framöver.
- I förläningen hoppas vi ju på det, det är dit vi siktar, säger Johan Holgersson och utvecklar:
- Vi hoppas kunna öppna upp banan för träning för allmänheten och på sikt kanske även få belysning. Vi har inga lampor på banan vilket vi gör att vi bara kan köra tävlingar på sommaren när det är ljust.

Två travdagar om året
Karlshamnstravet grundades av eldsjälen Tom Stenholm och invigdes 8 augusti 1993. Det var först 1999 som de första travtävlingarna med toto kördes. Travbanan mäter 800 meter och dess signum är att publiken samlas på innerplan för att beskåda travtävlingarna som varje år körs i dagarna två i samband med Östersjöfestivalen.

Gina Söderlund, Kanal 75


På onsdagen ströks forne elitloppsvinnaren Nuncio bort från preliminärlistan till söndagens Prix de Bretagne i Paris. Alltså de..


På onsdagen ströks forne elitloppsvinnaren Nuncio bort från preliminärlistan till söndagens Prix de Bretagne i Paris. Alltså det första av fyra så kallade b-lopp inför Prix d’Amerique.
Nästa start för Nuncio kan bli guldfinalen på Solvalla 25 november eller storloppet Prix du Bourbonnais på Vincennes, söndagen 10 december.
”Nu är han i gång. Om det blivit oväder här hemma hade jag nog åkt ner nu. Men väderprognoserna är hyggliga, så det finns en liten chans att det trots allt blir en Sverigestart 25 november på Solvalla.  Annars 10 december, då nästa B-lopp körs på Vincennes”, kommenterar Melander i sin krönika i Expressen.
B-loppet Prix de Bretagne spikas under torsdagen. Efter onsdagens strykningsrunda kvarstår blågula hoppet Day Or Night In, tränad av Johan Untersteiner.
Franske Bold Eagle jagar tredje raka segern i Prix d’Amerique och ser ut att starta, så även Belina Josselyn som slutade tvåa i förra upplagan av Prix d’Amerique.

Mikael Wikner, Kanal 75


Lördagen den 2 december körs finalen av landets största tvååringlopp, Svensk Uppfödningslöpning, med 700 000 kronor till vi..


Lördagen den 2 december körs finalen av landets största tvååringlopp, Svensk Uppfödningslöpning, med 700 000 kronor till vinnaren.
Lutfi Kolgjini har vunnit loppet hela sju gånger tidigare, bland annat med stjärnor som Revenue, Raja Mirchi, Hövding Lavec, Micro Mesh med flera.
Nu tränar han favoriten inför årets upplaga, Smokin Joe. Det tvååriga jättelöftet tog sin tredje seger i karriärens femte start när han lekande lätt vann sitt uttagningslopp. Han öppnade bra bakom startbilen och tog ledningen in i första kurvan. Via 1.14,2 första femhundra och 1.16,2 första varvet hade hästen inga problem att glida ifrån till en lätt seger. Segertiden skrevs till 1.15,1 över distansen 1640 meter med bilstart.
- Han känns ju helt grym men är lite strulig med munnen när man måste hålla i honom när man ska upp till bilen. Ändå har jag mjuka grejer i munnen på honom. Vi får laborera lite med det, sa Lutfi Kolgjini.
- Jag försökte att köra ett snällt lopp med honom och spara inför finalen. Det är sällan man kör en så ung och målinriktad häst, det är en grym känsla. Det känns som att han inte bara är en tidig tvååring utan att han även kommer att utvecklas, fortsatte Ludde när han fick frågan om jämförelse med tidigare unghäststjärnor och vinnare av Svensk Uppfödningslöpning.
Det var annars ett galoppfyllt lopp med endast sju hästar. Tvåa blev Filur Sisu och trea Teton Lindyman, som därmed också är klara för finalen.

Önas Nougat vann andra försöket
I det andra uttagningsloppet gick det undan värre inledningsvis. Önas Nougat öppnade snabbt till ledningen men fick press av utvändige Devil Sound innan den sistnämndes backades ner i rygg på ledaren i första kurvan. Första femhundra metrarna travades efter 1.10,2 och då körde Christoffer Eriksson mot ledningen med favoriten Ajabaja som tog över dryga varvet från mål. Hon drog sedan undan i flera längders ledning och öppnade första varvet på mycket snabba 1.11,3. Krafterna tröt in på upploppet samtidigt som hästen inte fick aktionen att stämma. Önas Nougat fick fritt spelrum ifrån rygg på ledaren och spurtade till en lätt seger för sin tränare Per Nordström. Tvåa blev Devil Sound och plusbetyg till båda dessa hästar som var med i den tuffa körningen från början. Tredjeplatsen togs av favoriten Ajabaja som därmed också är klar för finalen. Segertiden blev 1.13,7 över distansen 1640 meter med bilstart.
- Jag hade tänkt att backa lite från början men han är ju kvick och ville pipa iväg. Sedan ville jag släppa till Christoffers häst eftersom det hade gått undan. Han avgjorde på ett bra sätt och det var inte slutsålt i mål, sa Per Nordström som därmed kvalade in två hästar av två möjliga till finalen i Svensk Uppfödningslöpning. Han var ju även tvåa med Filur Sisu bakom Smokin Joe i det första uttagningsloppet.
- Det är två jättefina tvååringar och jag kommer själv att köra Önas Nougat och Peter Ingves kör Filur Sisu.

Härlig comeback av topphästar
I det inledande snabbloppet i V64-inledningen fick vi se två stjärnor göra comeback. Det blev också en mycket fin återkomst för både Takethem, som vann loppet, och för tvåan i mål Spartan Kronos. Båda topphästarna bjöd på en härlig duell över upploppet och Takethem försvarade sig från ledningen och vann på tiden 1.13,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Spartan Kronos gjorde det mycket bra som tvåa och avslutade 1.11,5 sista varvet då han klev fram utvändigt om ledaren under slutrundan och gav vinnaren en rejäl match.
- Det är alltid skoj när de kommer tillbaka och jag hoppas att det ser bra ut i morgon, men det tror jag. Det är en fantastisk liten krigare. Han har kanske inte den allra bästa tekniken men han har bra hjärta och lungor, berömde tränaren och segerkusken Steen Juul.
Takethem var med i Elitloppet tidigare i år och tog nu sin första årsseger. Han hade inför det här loppet inte startat sedan den 2 juli medan Spartan Kronos gjorde comeback efter över ett års frånvaro på grund av en skada.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter kometåret i fjol har 26-åriga Sofia Adolfsson etablerat sig i toppen av den svenska montéligan. En liga hon leder i överlägse..


Efter kometåret i fjol har 26-åriga Sofia Adolfsson etablerat sig i toppen av den svenska montéligan.
En liga hon leder i överlägsen stil på 49 segrar, hela 28 pinnar fler än tvåan och trean.
På torsdag rider hon karriärens första lopp i Frankrike. Debuten sker på Vincennes i ett lopp med drygt en halv miljon kronor till vinnaren tillsammans med nioårige valacken Candor Hall.
- Jag ser jättemycket fram emot det här. Lite pirrigt är det så klart men mest känns det stort och ärofullt att få den här chansen, säger Sofia Adolfsson.
I den senaste starten vann Örebro-ryttarinnan Monté-SM tillsammans med Candor Hall.
I Frankrike har hästen många passande lopp att starta i. Med 3,2 miljoner kronor på kontot slipper man möta de allra bästa i torsdagens Prix de l'Ile d'Oléron över 2 850 meter.
- Men konkurrensen är mycket tuff ändå. Jag har faktiskt ingen aning om hur Candor Hall kommer att stå sig mot de här hästarna eftersom det är första gången i Frankrike. Men som det känns så har jag en häst som ska duga och jag skulle bli förvånad om han gör bort sig, säger Sofia Adolfsson.

”En helt annan kultur”
Nu är det inte bara hästen som ska duga. Mycket handlar förstås om jockeyn också.
Candor Hall är på plats på Björn Goops franska filial sedan i söndags. Sofia Adolfsson tar flyget ner torsdag morgon.
- Det finns några lopp som passar i slutet av november eller början av december också för Candor Hall. Men det blir en senare fråga. Mycket handlar ju om hur jag hanterar det här om det ska bli någon fortsättning. Det är ju en helt annan kultur jag kommer ner till nu, med andra regler och specialiserade ryttare och bättre hästar.

”Hundra procent direkt”
Torsdagens lopp innehåller 19 hästar och det är det är den berömda franska voltstarten som gäller. Sofia har lagt ner mycket tid på att studera startmetoden.
- Det är ju hårdare i loppen, mest killar också. Och man möter ju de bästa som exempelvis Franck Nivard och Eric Raffin. Björn är inte orolig i alla fall, han är mera ”det löser sig”. Jag är fokuserad och ser inte detta som en ”lärlopp” utan vi vill vinna. Åtminstone göra så bra ifrån oss som vi bara kan. Så vi går in med hundra procent direkt, säger Sofia Adolfsson.
En detalj har ordnats för att Sofia Adolfsson överhuvudaget ska kunna tävla på Vincennes. Hon är inte amatör från Örebro längre utan har lärlingslicens knuten till Björn Goop.
- Jag jobbar hos Björn Goop nu. Jag bor ju i Örebro och har bara en timme i bil till stallet i Kil.
Candor Hall och Sofia Adolfssons lopp startar klockan 15.40 på torsdagen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det körs totalt fyra försök, två på vardera Jägersro och Solvalla, och de tre främsta hästarna från varje fö..


Det körs totalt fyra försök, två på vardera Jägersro och Solvalla, och de tre främsta hästarna från varje försök är klara för finalen på Jägersro den 2 december. Förstapriset där är 700 000 kronor. Distansen i såväl försök som final är 1640 meter med bilstart.
I fjol vann Svante Båth-tränade Coin Perdu Svensk Uppfödningslöpning.

Uttagningslopp 1 (Lopp 3, Jägersro)
1) Irish Boko – Johnny Takter
2) Filur Sisu – Per Nordström
3) Fruska Am – Kristian Lindberg
4) Smokin Joe – Lufti Kolgjini
5) Maggie Cash – Roger Malmqvist
6) Teton Lindyman – Christoffer Eriksson
7) Typhoeus Face – Adrian Kolgjini

Uttagningslopp 2 (Lopp 6, Jägersro)
1. Fanucci Am – Adrian Kolgjini
2. Ajabaja – Christoffer Eriksson
3. Andre Agassi — Johnny Takter
4. Zoey Kronos – Lutfi Kolgjini
5. Önas Nougat – Per Nordström
6. Devil Sound – Anders Zackrisson

Uttagningslopp 3 (lopp 3, Solvalla)
1. Fiddlesticks – Örjan Kihlström
2. Global Welcome – Erik Adielsson
3. Self Explosive – Kim Moberg
4. Krossteknik – Jim Oscarsson
5. Mariah’s Baby K.V. – Kaj Widell
6. Intake – Jörgen S Eriksson

Uttagningslopp 4 (lopp 6, Solvalla)
1. Fortune Mearas – Per Lennartsson
2. Attraversiamo – Örjan Kihlström
3. Isabelle Boko – Petter Karlsson
4. Finally Tour – Jorma Kontio
5. No Matter – Erik Adielsson
6. Aprecciated – Johnny Takter
7. Racing Brodda – Mattias Djuse

Kanal 75


Sundbyholmstravet i Eskilstuna var i helgen skådeplatsen för dubbla V75-omgångar där särskilt lördagen var extra Harry Boy-t&aum..


Sundbyholmstravet i Eskilstuna var i helgen skådeplatsen för dubbla V75-omgångar där särskilt lördagen var extra Harry Boy-tät bland vinnarna.
Datorn som sätter ihop systemen till Harry Boy behöver oftast en eller ett par favoritspelade hästar för att lyckas fullt ut. Med lördagens tre vinnande favorithästar i Eskilstuna- Very Kronos, Nadal Broline och Track Angel - stod det klart att snabbspelet skulle bli extra giftigt.
95 vinnande system hittades med sju rätt. Av dessa var 21 Harry Boy-kuponger där spelare antingen valt att fylla i några hästar själva eller överlämna allt åt Harrys expertkunskaper.
Sju av vinnarna hade spelat på ATG.se. 14 av de vinnande Harry Boy-kupongerna hade provat lyckan hos olika totomatombud i landet. Insatserna låg på mellan 50 och 300 kronor.
Utdelningen för sju rätt blev 225 595 kronor och följande butiker hade tumme med Harry Boy: Spelbutiken Veinge (insats 192 kronor, vinst 254 732 kronor), Coop Forum Kungsängen (insats 280/vinst 247 588), Willys Ludvika (insats 300/vinst 244 250), Hemmakväll Kungälv (288/244 172), ICA Supermarket Margretelund i Lidköping (192/244 000), Pressbyrån i Järna (188/243 000), Coop Forum Luleå 96/241 000), Ica Kvantum Ekängen, Eskilstuna (192/ 240 000), Tipsboden Ängelholm 96/239 000), Coop Forum Marieberg Örebro (96 kr/ 239 000), Tempo Baggeby Lidingö (96/ 237 000), Pressbyrån Centralstationen Göteborg (96/237 000), Direkten Gränna (96/236 000) samt City Gross Borås (insats 50 kronor/ vinst 234 236 kronor),

Kanal 75


Allsvenska kuskligan: 1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 302-236-202 2. Örjan Kihlström, Solvalla, 195-167-1473. Jorma Kontio, Solvalla, 177-110-1254. Bjö..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 302-236-202
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 195-167-147
3. Jorma Kontio, Solvalla, 177-110-125
4. Björn Goop, Färjestad, 167-112-93
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 160-129-123
6. Christoffer Eriksson, Jägersro, 146-117-94
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 138-78-82
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 128-104-101
9. Carl Johan Jepson, Färjestad, 114-123-116
10. Erik Adielsson, Solvalla, 112-108-67
11. Kim Eriksson, Mantorp, 107-80-81
12. Stefan Söderkvist, Åby, 106-104-91
13. Johnny Takter, Jägersro, 97-86-81
14. Claes Sjöström, Solvalla, 95-71-54
15. Kaj Widell, Solvalla, 93-94-77
Siffror till och med 12 november.

Kanal 75


På måndagsmorgonen presenterades den första preliminära listan till Prix de Bretagne - det första av de fyra klassiska uppladdningslo..


På måndagsmorgonen presenterades den första preliminära listan till Prix de Bretagne - det första av de fyra klassiska uppladdningsloppen inför Prix d'Amerique.
Bland de anmälda hästarna finns förutom Nuncio, även Johan Untersteiners Day Or Night In med på listan.
Prix de Bretagne - ett styrkeprov över 2 700 meter på Vincennes - spikas på torsdag. Det är först då det blir svart på vitt hur det blir med Nuncio.
Stefan Melanders bygger formen på Nuncio men segern i V75 på Bergsåker var i alla fall ett stort fall framåt. Solvallatränaren har tidigare sagt att det kan bli så att han tar ner Nuncio till sin franska filial redan under den här veckan.

Startskottet på söndag
Franske Bold Eagle jagar tredje raka segern i Prix d’Amerique och är anmäld till loppet.
Daniel Parling, svensk verksam i travets Paris, ser fram emot söndagens lopp.
- Det har körts fina unghästlopp hela hösten men det är först nu när de äldre hästarna börjar visa sig som det blir folk på Vincennes.
Daniel Parling berättar om kall fransk höst.
- Det är kallt och rått och det har regnat hemskt de senaste dagarna. Så nu går vi mot vintern. Bold Eagle är anmäld till Prix de Bretagne och jag är helt säker på att hästen körs för vinst. Sébastien Guarato är ingen tränare som brukar köra preparé. Om sedan hästen inte är i hundraprocentig form är en annan sak, säger Daniel Parling.

Anmälda hästar till Prix de Bretagne: Bold Eagle, Nuncio, Billie de Montfort, Bird Parker, Voltigeur de Myrt, Akim du Cap Vert, Anna Mix, Uhlan du Val, Valko Jenilat, Booster Winner, Ave Avis, Olmo Holz, Charly du Noyer, Best of Jets, Val Royal, Uza Josselyn, Ursa Major, Shadow Gar, Day Or Night In, Tomos d’Aghi, Duffy Dryme.

Mikael Wikner, Kanal 75


En kvarts miljon kronor är alltså förstapriset i VM i V75.Men det finns förstås inget som säger att man inte får spela in ..

En kvarts miljon kronor är alltså förstapriset i VM i V75.
Men det finns förstås inget som säger att man inte får spela in lika mycket pengar på vägen dit.
Det lyckades lördagens etappvinnare Christian Jonsson med då han prickade sju rätt och på sin insats av 96 kronor fick 248 321 kronor tillbaka under lördagens V75-omgång i Eskilstuna.
Lägg därtill 10 000 kronor i pris för etappvinsten och en biljett till finalspelet i Stockholm 9 december.
Vägen till segern gick via ett system med fyra spikar där omgångens stora överraskning Staro Ivy League var en.
Därmed är fyra finalister klara. Övriga platser kommer att tas av de nio främsta på den totala topplistan, de två återstående etappvinnarna samt ettan i den internationella tävlingen.
Det innebär att även den som ännu inte har anmält sig fortfarande kan bli världsmästare i V75 om man lyckas göra om Chistian Jonssons bedrift och bli bäst under en vecka.

Topplistan VM i V75 efter fyra av sex omgångar
1 Kenth Eriksson, Hakkas, 18 rätt
2 Bo E J Lindell, Hässleholm, 17
3 Mikael Wikander, Borås, 17
4 Foti Gergi, Alvesta, 17
5 Bengt Rosén, Linköping, 17
6 Elisabet Angleby, Järfälla, 16
7 Göran Björklund, Hagfors, 16
8 Magnus Hägglund, Olofström, 16
9 Patrick Sjöö, Östersund, 16

Robin Johansson, Kanal 75


För en månad sedan vann Candor Hall och Sofia Adolfsson Monté-SM i stor stil på Åbytravet.Men efter lördagen kan man konstate..


För en månad sedan vann Candor Hall och Sofia Adolfsson Monté-SM i stor stil på Åbytravet.
Men efter lördagen kan man konstatera att det finns en tuff opponent om titeln bäst i landet inom stallets fyra väggar.
Reckless visade sig nämligen också trivas ypperligt med ryttare då han efter tappstart dundrade runt sina konkurrenter i 1.09-fart på Sundbyholm.
- Han var jätteläcker. Jag tror att han kommer att bli jättebra i monté. Vi hamnade sist och fick en bit fram, men han var inte det minsta trött i mål, berömde Sofia Adolfsson som inte ville jämföra de båda, men i alla fall ser ut att ha två spännande hästar att rida i Frankrike i vinter.
Tränaren Björn Goop bekräftade nämligen efter loppet att Reckless siktar mot ett nytt vintermeeting på Vincennes och att monté kan innebära ”en liten öppning” när det kommer till matchningen.
Segertiden för Reckless blev 1.12,1/1 640 meter autostart i hällande regn.

Robin Johansson, Kanal 75


Galopp som storfavorit i Svenskt Kallblodsderby och målfotoslagen tvåa i det norska.På fredagen fick "Årets kallblod" i Sverig..


Galopp som storfavorit i Svenskt Kallblodsderby och målfotoslagen tvåa i det norska.
På fredagen fick "Årets kallblod" i Sverige 2016 lite revansch när han dundrade runt sina konkurrenter i Umåkers stora fyraåringslopp.
- Vi fick ganska bra fart från start och så kom Ohlsson ut i andraspår in i första kurvan, då var det bara att fortsätta framåt. Men jag trodde inte jag skulle få sådant svar, förklarade Persson sin synnerligen offensiva taktik då han från 40 meter tillägg lät sin häst trava ett helt varv i tredjespår innan han kunde överta ledningen.
Väl där handlade det emellertid om defilering när Tand Kraft dundrade undan på 1,25,8/2 180 meter, banrekord på Umåker och 1,3 sekunder över hans eget svenska rekord.
- Den där öppningen skulle kunna sätta sig i benen, men inte på Tand Kraft, mös Persson som i vinnarcirkeln fick frågan hur många bättre hästar han tränat vid den här tidpunkten i karriären, som fyraåring.
- Det är kanske bara Järvsöfaks, blev svaret från Persson som kunde räkna in segern även i treåringarnas final genom Delsbofaks, körd av Ulf Ohlsson.

Månprinsen fixade jackpot
I Norrlands Stoelit blev det däremot en liten överraskning då Kenneth Häggström-tränade Lisa Mollyn ryckte åt sig en klar ledning i slutsvängen för Micael Melander och lyckades hålla undan för vasst spurtande Mofaksan.
Samtliga finalsegrar var värda 100 000 kronor.
Mindre än hälften så mycket fick rasens kung Månprinsen A.M. nöja sig med då han tjusade publiken med att mosa ledande Lome Brage i Sleipners Höstpris.
Fyrarättsjackpot på V64 innebär att en dryg miljon flyttas vidare till måndagens tävlingar på Mantorp.

Robin Johansson, Kanal 75


Precis som det svenska folket röstar fram vinnaren av Jerringpriset är det folket i Finland som avgör vem som tilldelas den ärofyllda utm&au..

Precis som det svenska folket röstar fram vinnaren av Jerringpriset är det folket i Finland som avgör vem som tilldelas den ärofyllda utmärkelsen på Idrottsgalan i Helsingfors 18 januari. Totalt är 20 personer nominerade och anledningen till att Timo Nurmos hedrats med en nominering är att hans treårige hingst Villiam, döpt efter Timo Nurmos farfar, gick världsrekord när han vann Svenskt Travkriterium i slutet av oktober.
- Man känner själv att man har gjort någonting stort när man är en av dem som är nominerad bland alla stora idrottsstjärnor. Det här ger mycket bra reklam för travsporten också, att få synas i sådana här sammanhang. Det är sällan någon från travet får vara med så det är jättekul, säger Timo Nurmos.

Samtliga 20 nominerade:
Henri Kontinen
Kaisa Mäkäräinen
Krista Pärmäkoski
Sami Jauhojärvi
Iivo Niskanen
Mari Laukkanen
Valtteri Bottas
Eva Wahlström
Minetit
Tuomas Sammelvuo
Olli Määttä
Simo Lipsanen
Amanda Kotaja
Esapekka Lappi
Lasse Urpalainen
Korismaajoukkue
Liisa Lilja
Lotta Lepistön
Timo Nurmos
Lauri Markkanen

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se