De senaste travnyheterna


I fjol sopade han banan med konkurrenterna när han vann Sprintermästaren.Han tog även andraplatser i Kungapokalen respektive Svenskt Travderby. I..


I fjol sopade han banan med konkurrenterna när han vann Sprintermästaren.Han tog även andraplatser i Kungapokalen respektive Svenskt Travderby. I år är den nu femårige Don Fanucci Zet en av de heta kandidaterna för att vara med i Elitloppet. Efter andraplatsen i årsdebuten bakom Click Bait, gjorde Don Fanucci Zet sin andra start. Det skedde i ett snabblopp i Bollnäs med 50 000 kronor till vinnaren. När startbilen lämnade fältet blev det en rejäl körning om ledningen. Först tog Ajlexis Cubano ledningen men kort därefter övertog Diamanten täten och för ett ögonblick såg det ut som att Björn Goop ville köra i den positionen. Men Örjan Kihlström var resolut bakom Don Fanuccci Zet som tog över taktpinnen i örsta kurvan. Det första halvvarvet travades efter snabba 1.08,7 men sedan sänktes tempot avsevärt. Örjan Kihlström kunde dämpa till rena promenadmarschen i 1.22-tempo mitt i loppet. Don Fanucci Zet varvade på 1.12 och sedan gick det undan värre halvvarvet kvar. Det var naturligtvis omöjligt att ta något från kön och även om årsdebuterande Brother Bill kom med en kraftfull attack i slutkurvan var han chanslös att nå fram. Don Fanucci Zet gled enkelt undan till en bekväm seger på tiden 1.11,9 över distansen 1640 meter med autostart. En positiv insats levererade även Diamanten som sköt till bra ifrån rygg på ledaren när luckan kom 150 meter kvar. Peter Forsberg-ägde Diamanten spurtade in snyggt till en andraplats men åt Don Fanucci Zet fanns inget att göra.
– Det blev lite körning från start och till slut. Han hade tagit loppet i kroppen på rätt sätt och idag tog han i ordentligt när bilen släppte. Han var med på noterna direkt. Det är en spännande häst som jag tror har utvecklats lite till i år, sa Örjan Kihlström.

Michael Carlsson, Kanal 75


Johnny Takter vann sitt första travlopp 1977 och totalt har han över 3 600 segrar i karriären. Största segern är med Iceland i Elitlopp..

Johnny Takter vann sitt första travlopp 1977 och totalt har han över 3 600 segrar i karriären. Största segern är med Iceland i Elitloppet 2010.
Johnny Takter, som varit öppen med att han haft problem med psykisk ohälsa och motivationsproblem, har flera gånger tagit time out från travet.
I maj 2018 skrev han ett öppet brev om sina problem och meddelade samtidigt att han skulle sluta som travkusk. Men han kom tillbaka och senast Johnny Takter körde lopp var 2 juni 2019 då han vann andra Testet inför Stochampionatet med A Sweet Dance.
Nu är det dags för comeback igen och hästarna som Johnny Takter kör på tisdag är Zinfandel (lopp 1), Unusual Face (lopp 3) och Suarez (V64-1).

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


27 april 2001 startade Travkompaniet officiellt då stallets hemsida öppnade upp för andelsägare. Närmare 7 000 delägare ingå..

27 april 2001 startade Travkompaniet officiellt då stallets hemsida öppnade upp för andelsägare. Närmare 7 000 delägare ingår i dag Travkompaniet som alltså firar 20 år i samband med söndagens GS75 på Solvalla. Loppen under tävlingsdagen har fått namn efter Travkompaniets stjärnor.
Totalt har Travkompaniet ägt eller leasat 122 hästar och man har satsat svenskt - alla utom Calvin Capar är svenskfödda. Italienaren Calvin Capar som för övrigt blev Travkompaniets första stjärna men inte den sista.

Maharajah största stjärnan
Största stjärnan är förstås Maharajah som sprang in drygt 23,5 miljoner kronor via segrar i bland annat Svenskt Travkriterium, Svenskt Travderby och Prix d’Amerique. I dag är det Maharajahs son Who’s Who som lyser klarast av stallets för närvarande 17 tävlingshästar.
Från starten var Travkompaniet uppdelat i tre olika stall: grön, röd och blå. 2006 slogs stallen ihop och sedan dess tävlar hästarna i den numera klassiska hästägardressen i mörkgrönt och vitt.
Stefan Hultman var sportchef för Travkompaniet från starten 2001 och tränade stallets hästar fram till hösten 2015 då han blev sjuk. Sista kullen Stefan Hultman scoutade och köpte in var hästarna födda 2014 med Who’s Who i spetsen.
- Men jag hann aldrig köra honom, säger den förre travtränaren som sedan sin sjukdom inte längre har någon kontakt med Travkompaniet. Istället jobbar han som expert i ATG Live.
I dag tränas de flesta av Travkompaniets hästar av Pasi Aikio på träningsanläggningen Yttersta, granne med Menhammar Stuteri på Ekerö utanför Stockholm.
Precis som Stefan Hultman gjorde så anlitar Pasi Aikio oftast kusken Örjan Kihlström bakom Travkompaniets hästar.
Totalt har 17 av Travkompaniets hästar har tjänat över en miljoner kronor och nio har blivit godkända avelshingstar. Tillsammans har hästarna tjänat 93,9 miljoner kronor via 395 segrar. Segerprocenten efter 1 780 starter är 22 och platsprocenten hela 46.

Extra vässad?
Under jubileumsdagen på Solvalla har Travkompaniet en häst till start och det är i huvudloppet Travkompaniets Jubileumslopp som avslutar GS75. Det handlar om årsdebut för Alone och man kan lätt gissa att Maharajah-sonen är väl förberedd för denna uppgift.
- Jag känner att han haft en riktigt bra vinter, men sedan har det småstrulat lite nu på våren och därför är årsdebuten lite försenad, säger tränaren Pasi Aikio.
Du kan väl erkänna att du vässat lite extra just inför denna jubileumsdagen?
- Nej, faktiskt inte, vi har inte vässat extra, säger Pasi Aikio och skrattar.
- Men jag tror han kommer att göra ett bra lopp.
Spår 1 bakom startbilen, kan han hålla ledningen?
- Nej, jag tror att han kommer bli överflyglad. Det skiftar lite vilket humör han är hur snabbt han kan öppna.
Blir du förvånad om han vinner?
- Nej, jag tycker att han kan en hel del och jag blir aldrig förvånad när han vinner, säger Pasi Aikio.

75 000 besök på svenska travbanor
Travkompaniets vd Annika Lindblom håller förstås en extra tumme för Alone i söndagens jubileumslopp.
- Det är en jäkligt bra häst i grunden men han har mognat sent. Alone var första hästen som Pasi och jag tittade ut åt Travkompaniet. Tyvärr har han blivit försenad i år på grund av en hovspricka. Det skulle vara fantastiskt om Alone vinner vårt jubileumslopp, säger Travkompaniets vd.
På grund av den rådande pandemin är söndagens tävlingar publikfria och delägarna i Travkompaniet för följa tävlingarna via tv eller ATG Live.
- Jag tror vi hade höjt publiksiffran väsentligt annars. Under de första 20 åren har Travkompaniets andelsägare gjort cirka 75 000 banbesök när våra hästar har tävlat. Jag tycker verkligen vi gjort, och gör, något bra för svensk travsport och detta är bara början, säger Annika Lindblom stolt.

Travkompaniets tio största stjärnor:
Maharajah - 23 535 423 kronor
Panne de Moteur - 8 707 500 kronor
Who’s Who - 8 530 759 kronor
Jaded - 7 829 174 kronor
Lie Detector - 5 264 871 kronor
Jocose - 4 836 027 kronor
Orecchietti - 4 362 860 kronor
Calvin Capar - 4 169 017 kronor
One Too Many - 2 324 500 kronor
Queasy - 2 003 636 kronor

Travkompaniets största segrar:
Prix d'Amerique:
Maharajah 2014 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travderby; Who’s Who 2018 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Svenskt Travkriterium: Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Jaded 2005 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Europaderbyt: Maharajah 2009 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Olympiatravet: Maharajah 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Prix de Paris: Maharajah 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sprintermästaren: Orecchietti 2011 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Calvin Capar 2003 (Stefan Hultman/Hans-Owe Sundberg)
Jubileumspokalen: Who’s Who 2019 (Pasi Aikio/Örjan Kihlström), Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Stochampionatet: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Drottning Silvias Pokal: Lie Detector 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
E3-final: Rolling Stones 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Maharajah 2008 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström), Lie Detector 2007 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Sundsvall Open Trot: Panne de Moteur 2013 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Breeders’ Crown: One Too Many 2010 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)
Årjängs Stora Sprinterpris: Orecchietti 2012 (Stefan Hultman/Örjan Kihlström)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Få hästar kan flytta hovarna snabbare än Milliondollarrhyme.Men Fredrik B Larsson har sällan utnyttjat den egenskapen bakom startbilen, d&a..

Få hästar kan flytta hovarna snabbare än Milliondollarrhyme.
Men Fredrik B Larsson har sällan utnyttjat den egenskapen bakom startbilen, då hästen haft en tendens att bli hetsig när han laddats iväg.
Som sjuåring verkar emellertid någonting ha hänt.
I årsdebuten valde Larsson att släppa ifrån sig kommandot och fick nöja sig med andrapriset bakom elitloppsfavoriten Ecurie D.
På onsdagskvällen var det inte tal om att ge några fördelar till konkurrenterna.
Milliondollarrhyme visslade förbi årsdebuterande storfavoriten Missle Hill på några steg varpå loppet i praktiken var avgjort
Den senare fick nöja sig med att vara tapper tvåa från dödens, medan Milliondollarrhyme till synes joggade i mål på 1.10,7/1 640 meter autostart.
- Han kändes hur fin som helst och har blivit som en explosion från start, kommenterade Larsson vars häst varit fyra i Elitloppet två år i rad.
Med sin nya egenskap torde han ha alla förutsättningar att förbättra den placeringen i år, förutsatt att han får en ny biljett.
- Det är klart att man drömmer om Elitloppet. Jag känner att kan jag ha den är formen och slipa till ytterligare så är han en häst för Elitloppet i år, inget snack, summerade Fredrik B Larsson.

Proppen ur för Taxi Out
Apropå att hitta nya egenskaper långt in i karriären så är det svårt att hitta ett tydligare exempel än Ola Karlssons Taxi Out. Hästen som behövde 42 starter för att spräcka segernollan visade nu med eftertryck att han verkligen fått smak för att vara först. Jörgen Sjunnesson körde målmedvetet fram utanpå ledande Tony Afrika varpå landets en gång vinstrikaste ickevinnare plockade fram krigarinstinkten och klev förbi på klasshästens vis.
Klass utstrålar även danske segerstaplaren Emoji.
Flemming Jensen körde till ledningen och kunde finåka upploppet ner.
- Det är lite att slipa på fortfarande, men att vara fem år och årsdebutera på det här sättet. Det ser ut att bli väldigt spännande framöver, förklarade Jensen som planerar att matcha sin häst på den här sidan gränsen under säsongen.

Överlägsen italienare
Danska vinnare är inget ovanligt, framförallt på Jägersro, men hästar ägda och uppfödda i Serbien brukar sällan utmärka sig på de stora streckspelen. Italienske Richardo Bianchis Hector de Sajan levde emellertid upp till ryktet som effektiv frontrunner då han spårade runt om i händerna på Peter Zadel.
Och apropå Italien så har landets championtränare Alessandro Gocciadoro slagit upp en ny filial på svensk mark och presenterade en häst som visade sig vansinnigt överkvalificerad för sina dryga 300 000 kronor i prispengar. Andreas Lövdal fick förtroendet i sulkyn bakom segermaskinen Benedetto O.P. som lämnade klungan redan på andra långsidan, varvade under 1.10 och kunde vinna lika överlägset som avstannandes.
- Det gick fort, men det kändes väldigt bra. Han sprang och ställde lite så jag tyckte att det var bättre att släppa av honom. Det gick fruktansvärt fort, det var häftigt. Framförallt så var det väldigt lätt, jag hade tussarna kvar i mål, kommenterade Lövdal efter åkturen.

V75 nästa
En annan fyraåring som lär tjäna stora pengar under säsongen är Jerry Riordans nyförvärv Halo Am. Även här var det en lärling som fick att sköta tömmarna och Max Karlsson gjorde allting rätt på vägen fram till upploppet då tappre Namur avväpnades med lätthet.
Magnus A Djuse dök till spets bakom Katja Melkkos Big Shot och dirigerade efter behag medan Björn Goop reglerade konkurrenterna utvändigt om ledaren med Max Håleryd.
- En väldigt fin häst och jag tror att han kommer att utvecklas rejält. Nu blir det nog V75 på Örebro 1 maj, berättade tränaren Juhani Partanen.
V86 betalade 15 242 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


På grund av sina i sammanhanget låga prissummor mellan tre och fem miljoner kronor får de starta från bakspår bakom bilen.Och nog ..

På grund av sina i sammanhanget låga prissummor mellan tre och fem miljoner kronor får de starta från bakspår bakom bilen.
Och nog handlar det om riktiga elddop för svensktrion som alla hävdat sig väl på fransk mark, men nu får ta sig an den yppersta eliten i helgens storlopp.
Bengt Simbergs Wild Love manageras för närvarande av Anders Lindqvist och slog till på Vincennes i förra veckan då hon noterade sin tredje seger för året på fransk mark.
Nu handlar det om Enghien, som bjuder på andra förutsättningar utan backe men med ett av travvärldens längsta upplopp.
Det är ingen nyhet för det sjuåriga stoet som segrade i sin enda start på Paris näst största bana, må vara i betydligt mildare konkurrens.
Även Jörgen Westholms Unique Juni kommer med bevisad knallform och seger från Vincennes i ryggen i sitt första gästspel på Enghien.
Tomas Malmqvists Calle Crown har till skillnad från de senare varit stationerad på fransk mark i flera år, där han tjänat grova pengar, men aldrig stött på motstånd av lördagens kaliber.

Frankrike mot Italien
Favoriterna startar från framspår och hemmalaget mönstrar Prix d’Amerique-tvåan Davidson du Pont, Prix de Paris-vinnaren Etonnant plus järnstona Billie de Montfort, Chica de Joudes och framförallt Prix de France-vinnaren Delia du Pommereux – som genrepar inför sin första resa till Skandinavien och finalen av Paralympiatravet på Åby.
Lägg därtill Alessandro Gocciadoros hyperintressanta italienska duo Vivid Wise As och Vitruvio så har vi ett av vårens mest högklassiga startfält samlat i kampen om en total prissumma på cirka 1,7 miljoner kronor över 2 150 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75


Finlandia-Ajo avgörs söndagen 9 maj över 1620 meter och vinnaren får förutom en dryg miljon kronor i förstapris även en rosa..

Finlandia-Ajo avgörs söndagen 9 maj över 1620 meter och vinnaren får förutom en dryg miljon kronor i förstapris även en rosa biljett till Elitloppet.
Finsktränade duon Le Gros Bill och Ubertino Grif har hittills en inbjudan liksom Johan Untersteiners Dear Friend som senast vann Seinäjoki-race.
- Finlandia-Ajo är i första hand nordiskt lopp i år för vi har inget flyg från Frankrike. Det är trevligt att vi får även intressant norsk häst till loppet. Hickothepooh var kanonfin senast, säger Vermos sportchef Miika Lähdeniemi.
Hickothepooh tränas av Trond Anderssen och hästen avslutade vasst som tvåa i sin senaste start i Halmstad där han blev tvåa på nya rekordet 1.10,2.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


För Lucifer Lane var det första starten för året.Kusken Johan A Nilsson var lite mer varm i kläderna då han körde två..

För Lucifer Lane var det första starten för året.
Kusken Johan A Nilsson var lite mer varm i kläderna då han körde två lopp i januari, och dessutom mjukade upp efter sin kvartalslånga paus med ett lopp tidigare under kvällen.
Men någon ringrost var det inte tal om för ekipaget som tjusade publiken under 2017-2018 och uppenbarligen fortfarande aspirerar på att få vara med i de stora loppen.
Nilsson, som trots att snittar en styrning varannan vecka har visat sig förbluffande framgångsrik även i tuffaste konkurrens, gav åter prov på sin uppenbara körtalang.
Björn Goop tryckte sig till spets med Ragazzo da Sopra varpå Robert Bergh avlöste Lucifer Lane utanpå ledaren med Shocking Superman. Dessa duellerade under slutvarvet varpå Johan L Nilsson, vars senaste seger härrörde från ett K-30 lopp (för kuskar som kört högst 30 sulkylopp under föregående år) satte in slutstöten och avväpnade sina oändligt mer erfarna motståndare.
- Vi fick ett jättefint lopp, hästen kändes fin hela vägen och avgjorde på bra sätt. Förhoppningsvis får han lite mer spring i benen nu med en genomkörare. Han är i högsta klassen och jag hoppas och tycker att han hör hemma där också, förklarade Johan L Nilsson och klargjorde att man har siktet inställt mot V75 hemma på Örebrotravet.
Segertiden 1.12,5 var nytt rekord över medeldistans för Lucifer Lane som tränas av Johans far Thomas L Nilsson och nu vunnit 18 av karriärens 53 starter med 3,3 miljoner kronor insprunget.
V64 var förstärkt med jackpot och omsatte över nio miljoner kronor. Det såg länge favoritbetonat ut, men Mimmi Elfstrand och Milos Ganador slog till i avslutningen och drog upp utdelningen från tresiffrigt till 17 760 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Wingait Henke (V75-2) har aldrig varit trött. Vid sin enda förlust satt han fastlåst med gott om sparade krafter.- Han har hög potential. H..

Wingait Henke (V75-2) har aldrig varit trött. Vid sin enda förlust satt han fastlåst med gott om sparade krafter.
- Han har hög potential. Han har hela tiden utvecklat sig med träningen och med loppen och han rör sig otroligt effektivt. Trots att han är stor rör han sig väldigt smidigt, säger Håkan K Persson.
Halmstadtränaren ser fram emot lördagens V75, då han ska visa upp den kanske största talang han har tränat på sin hemmabana.
- Jag kan inte säga att jag har tränat en större talang. Jag har haft en del bra hästar och jag minns att Eric Trot hade en liknande svit med många segrar som äldre (8 av 10), men jag tror inte att jag har haft någon som har börjat så bra som Wingait Henke har gjort.

Toppas för första gången
När Wingait Henke för två veckor sedan var tillbaka efter ett kortare uppehåll vann han från ledningen utan någon större ansträngning.
- Han fick ett bra lopp och avgjorde på ett bra sätt. Han svarade bra när de kom och han hade nog en hel det krafter kvar.
På lördag kommer fyraåringen av allt att döma vara ännu bättre.
- Han känns jättefin i träningen. Jag körde intervaller med honom i sanden i går (måndag) och han var smidig och fin. Eftersom han hade varit struken en gång inför senast och stått över lite och bara tränats tungt, är jag övertygad om att han har gått framåt med loppet. Dessutom ska jag köra snabbare intervaller med honom på torsdag för att vässa honom lite extra. Det har jag aldrig gjort med honom tidigare.
Det är i Svenska Travligans lägsta klass som Wingait Henke gör debut i V75. Håkan K Perssons bror, toppkusken Stefan Persson, sköter tömmarna och från innerspår bakom startbilen kommer ekipaget bära favoritskapet.
- Det är jättebra hästar med naturligtvis men jag har ingen anledning att inte tro på honom med tanke på hur bra han har varit och hur han känns i träningen. Men innerspåret är lite lurigt. Jag har ingen koll på hur snabba de andra är från start men det är lite chansartat att ha spår längst in. Tar han ledningen ska han ha bra chans och det ska han ha även om han inte tar ledningen, men då kan det krävas lite mer tur.

Drömmer om derbyt
Eftersom Wingait Henke kom igång med tävlandet först på senhösten som treåring har han ännu inte stångats i årgångsloppen. Han är inte heller anmäld till Konungens Pokal i maj eller Sprintermästaren i sommar. Men i Svenskt Travderby i höst, fyraåringarnas största lopp, får han vara med och Håkan K Persson sticker inte under stolen med att loppet finns med i tankarna.
- Det klart att vi har en plan för det och att vi kommer göra ett försök mot derbyt. Eftersom han inte tävlade så mycket som treåring behöver han komma ikapp de andra, så han ska få tävla på med jämna mellanrum. Han har väldigt bra ben och är hittills inte behandlad någon gång i sitt liv, så är han fortsatt fräsch ska han få tävla på och möta tuffare och tuffare hästar.
Vilka vägar Wingait Henkes karriär tar får framtiden utvisa. Närmsta ska han presentera sig för den breda travpubliken i V75.

Ola Johansson, Kanal 75


Onsdagens avslutning på V86® har samlat ett mycket slagkraftigt sällskap och siktet är inställt på sista söndagen i maj f&ou..

Onsdagens avslutning på V86® har samlat ett mycket slagkraftigt sällskap och siktet är inställt på sista söndagen i maj för flera av ekipagen. Fredrik B Larsson har Elitloppet i åtanke med sin stjärna Milliondollarrhyme som slutade fyra förra året med mersmak.
- Jag vill inte säga på rak arm att det är Elitloppet som gäller, jag tar ett lopp i taget. Samtidigt har han visat att han hör hemma där om han är i toppform.
Milliondollarrhyme tävlade gediget under fjolåret utan att det riktigt lossnade för honom.
- Han slog sig i hagen på vintern då och det hämmade honom en del och han missade en hel del träning. Jag var inte alls nöjd med honom i försöket till Elitloppet, men i finalen kändes han väldigt stark. Efter det så hittade han inte den rätta formen och jag var aldrig riktigt nöjd med honom under sommaren. I SM tycker jag att han var bra och hittade formen på allvar igen.
Tanken på tävla i Frankrike fanns med i planen och Milliondollarrhyme åkte ner i slutet av fjolåret och vann direkt i första starten på Vincennes och startade ytterligare två gånger till utan att få full utdelning.
- Jag var nöjd med hans starter i Frankrike och han har verkligen tagit det äventyret på rätt sätt. Han har tuffat till sig och jag tror och hoppas att han kommer ha nytta av det framöver och ta ytterligare ett steg.

Bra årsdebut
Milliondollarrhyme gjorde årsdebut 7 april och spurtade vasst som tvåa bakom Ecurie D.
- Jag var mer än nöjd med hans årsdebut och det var lite bättre än väntat. Han har haft en mycket bra vinter och jag har kunnat förbereda honom som jag velat och vi ligger bra i fas.
På onsdagen i The Onions lopp möter Larssons stjärna flera namnkunniga konkurrenter.
- Det är ett topplopp. Milliondollarrhyme ska gå framåt med den senaste genomköraren i kroppen och blir bättre hela tiden. Hästen känns väldigt fin i träningen. Han har visat att han matchar eliten och klaffar det blir jag inte överraskad om han är långt framme. Jag ändrar inget och ser fram emot loppet och säsongen i övrigt. Jag tar ett lopp i taget.

Joakim Brundin, Kanal 75


Boke Palema ledde varje meter av måndagskvällens första V64-avdelning tillsammans med Ulf Ohlsson som valde att dra i ett högt tempo.- Han ..

Boke Palema ledde varje meter av måndagskvällens första V64-avdelning tillsammans med Ulf Ohlsson som valde att dra i ett högt tempo.
- Han springer lite i sin egna värld. I dag gjorde vi lite ändringar och det slog ju väl ut och det var fantastisk skönt, fortsatte Axevallatränaren.
Omgången bjöd på den ena skrällen efter den andra. Största överraskningen bjöd Magnus Jakobsson på. Han lyckades hitta de rätta vägarna över upploppet med Thomas Lönnströms Chip Mc Kei'em som var streckad på under en procent.
Hittade rätt väg gjorde även Rikard N Skoglund med treprocentaren Sahara B.Boy, tränad av Jonna Irri.
Anders Eriksson visade fin körkonst när han höll Pasi Aikios Con Te Partiro i trav hela loppet. Trots en tung resa utan rygg var Con Te Partiro starkast över upploppet.
Per Lennartsson vann med Robert Berghs Miss Silver efter ledning större delen av loppet. Svante Ericsson avslutade med Dream Creation som höll undan för favoriten Mandela Zon via en starkt upplopp.
Ingen utdelning på sex rätt vilket gör att det blir jackpot på tisdag då tävlingarna avgörs på Axevalla, fem rätt gav 9 364 kronor, fyra rätt gav 350 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Uttagningsloppen KungapokalenFörsök 11 Rio Alta Wine – Örjan Kihlström2 Toto Barosso – Peter Untersteiner3 Hat Trick – Bj&..

Uttagningsloppen Kungapokalen

Försök 1
1 Rio Alta Wine – Örjan Kihlström
2 Toto Barosso – Peter Untersteiner
3 Hat Trick – Björn Goop
4 Capital Gain C.C. – Oskar Kylin-Blom
5 Wild West Diamant – Robin Bakker
6 Big Top Lindy – André Eklundh
7 Hopeusteponalego – Claes Sjöström
8 Beacon Kronos – Ulf Ohlsson
9 Rome Pays Off – Robert Bergh
10 Fire n’Fury – Jorma Kontio

Försök 2
1 Brambling – Örjan Kihlström
2 Bitcoind’ Arc – Jorma Kontio
3 Selected News – Torbjörn Jansson
4 Devs Definitif – Mattias Djuse
5 Hombre D. – Oskar Kylin Blom
6 Fire Piston – Stefan Persson
7 Playing Trix – Anders Eriksson
8 Hollywood Story – Magnus A Djuse
9 Lucifer Sam – Peter Untersteiner

Försök 3
1 Önas Prince – Per Nordström
2 Sultan Norrgård – Erik Adielsson
3 Castillo – Ken Ecce
4 Despot Power – Kim Eriksson
5 Mister Hercules – Örjan Kihlström
6 Fade to Black Ås – Claes Sjöström
7 Global Bookmaker – Mattias Djuse
8 Kuyt F. Boko – Robin Bakker
9 Maesteraemon – Björn Goop

Försök 4
1 Bandido Gar – Jorma Kontio
2 Staro on the Rocks – Carl Johan Jepson
3 Furies Rain – Peter Untersteiner
4 Jacoby Keeper – Torbjörn Jansson
5 Hemisphere – Claes Sjöström
6 Comes With Age – Mats E Djuse
7 Manny Muscle – Erik Adielsson
8 Southwind Hillrazr – Örjan Kihlström
9 Epimetheus – Ulf Ohlsson
10 Hennessy Am – Björn Goop

Uttagningsloppen Drottning Silvias Pokal

Försök 1
1 Ester Wibb – Oskar J Andersson
2 Riptide Bay – Björn Goop
3 Sayonara – Carl Johan Jepson
4 Crashed Eggs – Torbjörn Jansson
5 Anice Cake – Kevin Oscarsson
6 Fifty Cent Piece – Robert Bergh
7 Alien Hill – Ulf Ohlsson
8 Bring Me Wine – André Eklundh
9 Chiffchaff – Erik Adielsson
10 Begum Kronos – Peter Untersteiner

Försök 2
1 Helluva Am – Jorma Kontio
2 Bank Wise As – Erik Adielsson
3 Chablis Ribb – Ulf Ohlsson
4 Joy Alissa – Claes Sjöström
5 Honey Mearas – Örjan Kihlström
6 Hazyshadeofwinter – André Eklundh
7 Globalizer – Stefan Persson
8 A Cash Machine – Kevin Oscarsson
9 Hall of Am – Magnus A Djuse
10 La Sassicaia – Peter Untersteiner
11 Generator – Björn Goop

Försök 3
1 Eagle Eye Sherry – Björn Goop
2 Sashay Kemp – Mika Forss
3 Emelie E. – Thomas Uhrberg
4 Raya D.E. – Jorma Kontio
5 Stella Nova Race – Örjan Kihlström
6 Paramount Tile – Erik Berglöf
7 Florist – Kevin Oscarsson
8 Philomenia – Magnus A Djuse
9 Nikita Sunrise – Ulf Ohlsson
10 Woodbury Wine – Peter Untersteiner
11 Global Benchmark – Johan Untersteiner

Försök 4
1 Joyful Trix – Örjan Kihlström
2 Keflavik – Claes Sjöström
3 Namaste – Joakim Lövgren
4 Supercute – Thomas Uhrberg
5 Barbro Kronos – Erik Adielsson
6 Betting Pacer – Björn Goop
7 Aperfecttric – Jim Oscarsson
8 Kirsi Boko – Peter Untersteiner
9 Kiara C. Boko – Olle Alsén
10 Kattis J. Boko – Conrad Lugauer
11 Destiny Laughed – Mika Forss

Joakim Brundin, Kanal 75


På lördag körs den tredje och näst sista deltävlingen i Paralympiatravet - loppet som tidigare gick under namnet Olympiatravet.Loppet ..


På lördag körs den tredje och näst sista deltävlingen i Paralympiatravet - loppet som tidigare gick under namnet Olympiatravet.
Loppet är toppnumret i V75® och avslutar omgången i Halmstad, där segrande häst är skyldig att starta i finalen på Åbytravet lördagen 8 maj med 1,5 miljoner kronor i förstapris.
2019 vann Handsome Brad Olympiatravet på Åby och två veckor efteråt även danska storloppet Copenhagen Cup.
I år är det bara en vecka mellan storloppen.
- Just i år ser loppet på Åby ut att bli värre med förstklassigt motstånd som Ecurie D. och Delia du Pommereu med flera. Så egentligen är man ju småsugen på Copenhagen Cup. Men det går inte att vara med i båda och vinner vi på lördag ser vi det som en stor ära att vara med på Åby naturligtvis, säger Ulf Stenströmer.
Stenströmers stjärna fick en känning i ett gaffelband inför Sundsvall Open Trot förra året och ställdes av för en längre träningsperiod. Åttaåringen svarade för en mycket stark comeback i mitten av mars och spelades till stor favorit i V75-finalerna på Solvalla.
Från ett andraspår var täten så gott som bokad på förhand för Axevallahästen.
- Men han kunde inte alls vara med där och var chanslös både mot invändige Highspeed Call och att svara Disco Volante utifrån, säger Stenströmer som har en teori om orsaken till att hästen uppträdde som han gjorde bakom bilen på Solvalla.

”Nedsatt i finalerna”
Handsome Brad var troligtvis inte riktigt kurant i loppet. Vid en veterinärundersökning någon dag efteråt visade det sig att hästen hade slem i halsen.
- Inga misstankar fanns om att det skulle vara något med halsen men vi kollade ändå för säkerhets skull. Då visade det sig att han hade slem i halsen. Inte några mängder men det trolig är att han var ganska så nedsatt i finalerna ändå, säger han.
Handsome Brad var plötsligt lite långsam den första biten. Avslutningen sista varvet då det blev att dra tåget först i tredjespår visade än en gång den höga klassen hästen besitter.
- Att han blev stum sista 75 meterna säger jag ingenting om. Tänk att göra ett sånt lopp och inte vara hundra. Alla som sett hästen vet att han är extremt startsnabb. Bland annat spetsade han ju i Copenhagen Cup från spår ett trots att många säger att det är väldigt svårt att ta ledningen just från innerspåret i Köpenhamn. Så man funderar…den här typen av hästar är smarta och intelligenta och kanske kände han att allt inte stod riktigt till på Solvalla, spekulerar Stenströmer.

Spetsrusning att vänta
Vid segern i Copenhagen Cup höll åttaåringem enkelt Cyber Lane utanför sig. Johan Untersteiners stjärna hade spår fyra den gången.
I lördagens lopp i Halmstad inleder Cyber Lane från ett sjundespår bakom bilen. Efter Cyber Lanes starka årsdebut lär Untersteiner prova rejält när bilen lämnar.
Carl Johan Jepson är säkert lika angelägen om att ta ledningen med Handsome Brad.
- Om min häst är lika bra som vanligt igen får vi se på lördag. Han är kvitt alla bekymmer sedan länge och jobbar bra. I dag på morgonen (måndag) fick han ett litet tuffare jobb i sanden och kändes riktigt som han ska. Han hade bra puls efteråt och det var inga konstigheter alls.
Handsome Brad är en av tre hästar som höjer sig över mängden i lördagens lopp menar Ulf Stenströmer.
- Om jag inte är helt ute och cyklar så är det tre hästar som stack ut lite på förhand. Min häst samt Aetos Kronos och Cyber Lane. Eller…det kanske är förmätet av mig att nämna honom i en trio? Men jag är faktsiskt väldigt nöjd med vad min gjort i år och tror kommer göra framöver. 2021 tror jag kommer att bli väldigt, väldigt bra, säger han.

”Hoppas och tror…”
I den tryckta startlistan är det fördel hästen från Axevalla. Jerry Riordan från hemmagardet fick spår 12 med sin topphäst Aetos Kronos och ett nionde med Zarenne Fas.
Johan Untersteiner brottas med bricka sju bakom bilen tillsammans med Cyber Lane.
- Cyber Lane är också väldigt startsnabb men vi hoppas och tror att vi ska kunna hålla ut Untersteiners häst. Utrustningsmässigt blir det som vanligt barfota runt om, jänkarvagn och ett open eye-huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

Mikael Wikner, Kanal 75


Onsdagens V86® delas mellan Jägersro och Solvalla. Niklas Robertsson reser till huvudstadsbanan med sitt italienska nyförvärv för att st..


Onsdagens V86® delas mellan Jägersro och Solvalla. Niklas Robertsson reser till huvudstadsbanan med sitt italienska nyförvärv för att starta i ett försök till lärlingarnas guldklocka. Zolder As heter den sexårige hingsten från Italien som i fjol vann sex lopp på tolv starter och som i år har inlett med seger i sitt hemland. Han har en segerprocent på 24 procent och en platsprocent på 47 procent, vilket vittnar om att det inte är någon dussinhäst. Niklas Robertsson låter smått lyrisk över sitt nyförvärv och öser superlativer över honom.
– 3 Zolder As (V86-4) har jag haft i två och en halv månad och det är en grymt fin häst. Han är otroligt trevlig och det är ett jäkla driv i steget hos honom. Trots att han inte har startat för mig så känns det som den bästa häst jag har tränat. Nu är jag ingen Svante Båth men några bra hästar har jag haft i alla fall, säger Niklas Robertsson med ett skratt.

Toppjobb med sträckta linor – ”Otroligt bra”
– Jag körde honom mycket i sanden från början och i onsdags förra veckan testade jag av honom i ett banjobb. Då körde jag 1.16 full väg med 1.12 sista varvet och 1.10 sista 500 metrarna. Det var med sträckta linor genom mål och hästen kändes otroligt bra. Han kändes bara bättre och bättre ju snabbare det gick. Jag hade varken något körspö med eller tussar i öronen på honom, säger Kalmar-tränaren.
Hur kom ni över hästen från Italien?
– Vi fick lite tips om den och när vi såg den på videon slog vi till direkt. Det är alltid en chansning men han såg så fin ut och han kom i ett jäkligt fint skick direkt. Det har inte varit några problem alls med honom.

”Då kör vi 1.10 hela vägen”
Debuten i den nya regin sker i den fjärde V86-avdelningen. Zolder As har spår tre bakom startbilen över kort distans och körs av Markus Niklasson. Om man får tro tränare Robertsson så låter det som en väldigt bra vinstchans.
– Tävlar han som han tränar så är han riktigt bra. Då kör vi 1.10 hela vägen om det är bra förutsättningar, säger Niklas.
– Det känns som en startsnabb häst och vi kommer att testa honom bakom bilen innan tävlingarna. Vi siktar på spets och slut. Sedan får vi se vad som händer. Jag kanske får gå hem med dumhatten på mig när han har blivit sjua på 1.14,8 och inte vill tävla. Men den smällen får man ta i så fall. Jag måste bara säga vad jag känner innan, menar Robertsson.
– Jag kommer att köra lite halv-safe med öppet huvudlag, skor runt om och utan käkrem. Jag körde barfota runt om i jobbet förra veckan men han har haft lite problem med sina karleder och det blir skor precis som han har gått med i Italien. Det här ska bli enormt spännande.

Lounge för hästägarna med sportbar i stallet
Niklas Robertsson har nya projekt på gång och håller bland annat på att bygga och inreda en lounge för hästägarna med en egen bar i stallet på Kalmartravet.
– Det blir en riktig hästägarepub med en balkong ut mot banan. Vi är ett jäkla gott team som kan samlas där framöver och kolla på trav och Champions League-fotboll. Det blir som en riktig sportbar, säger Niklas.
– Eftersom man inte får ha någon bar på stallbacken så har vi döpt baren efter en av mina medarbetare, Inge N Karlsson. Därför kommer baren att heta Ingen bar, haha.
– Man måste satsa nu i coronatider och vi har mycket på gång med nya fina unghästar och fler italienare. Det är kul att det händer lite och jag ser framtiden an med stor tillförsikt.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 111-80-512. Jorma Kontio, Solvalla, 64-46-433. Rikard N Skoglund, Solvalla, 63-44-404. Magnus A Djuse, Solv..

 
Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 111-80-51
2. Jorma Kontio, Solvalla, 64-46-43
3. Rikard N Skoglund, Solvalla, 63-44-40
4. Magnus A Djuse, Solvalla, 61-49-46
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 59-42-32
6. Mats E Djuse, Hagmyren, 55-41-49
7. Carl Johan Jepson, Färjestad, 48-45-48
8. Robert Bergh, Åby, 37-19-16
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 36-24-16
10. Erik Adielsson, Solvalla, 36-22-28
11. Stefan Persson, Halmstad, 34-41-36
12. Björn Goop, Färjestad, 27-22-24
13. Claes Sjöström, Solvalla, 25-30-25
14. Kevin Oscarsson. Kalmar, 23-21-21
15. Peter Untersteiner, Halmstad, 21-15-11
Siffror till och med 18 april

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Travidyllen Årjäng var värd för veckans GS75® och det blev en söndag som gick helt i Rommetränaren Joakim Elfving tecken. Han..

Travidyllen Årjäng var värd för veckans GS75® och det blev en söndag som gick helt i Rommetränaren Joakim Elfving tecken. Han hade med sig fyra hästar i transporten och det slutade med fyra segerdefileringar.
Kusken Rikard N Skoglund rattade kvartetten och bakom favoritspelade duon I Love Faux Depart (lopp 1) och Global Boost (GS75-1) handlade det om ledning från start till mål.
18-oddsaren My Golden Eye (GS75-6) fick inledda på innerspår som tredje häst i en vass inledning. 900 meter från mål drog Rikard N Skoglund i högertömmen och tog positionen först i andraspår, sedan kopplades segergreppet redan 500 meter kvar.
Fjärde vinnaren från stall Elfving var betrodde Franklin Face (GS75-7) som motsvarade favoritskapet och från andra utvändigt avgjorde han på drygt 100 meter när Rikard N Skoglund satte in attacken 600 meter före mål.
- Jag har aldrig tagit en fyrling. Vi får åka hit fler gånger. Mina unghästar har gått jättebra men jag själv har inte varit riktigt nöjd med hur de äldre har presterat här på vårkanten, lite gnälligt kanske…, men jag vill presentera dem i bra skick och nu börjar det verkligen lossna, kommenterade Joakim Elfving söndagens succé.
Söndagens huvudnummer I Årjäng var ett försök i Dubbelcupen för kallblod. Femårige Fantomet gästade Sverige för första gången i karriärens 25:e start och det blev vinst direkt. Fantomet fick en ganska tuff inledning med tredjespår första 700 meterna innan Dagfinn Aarum hittade ner utvändigt ledaren Nattbris. Väl utvändigt ledaren satt Dagfinn Aarum nöjd och in på upploppet slog betrodde Fantomet enkelt klorna i 77-oddsaren i spets och gick ifrån till en mycket säker seger. Segern var värd 50 000 kronor och det var sjunde triumfen i karriären för Fantomet.
Jenny Thygesen tränar vinnaren som gjorde andra starten i hennes regi.
Sju rätt på GS75® gav 36 387 kronor, sex rätt gav 212 kronor och fem rätt 23 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Norske världsettan Odd Herakles jagade 21:a raka segern och startkatapulten hade inte förlorat sedan 14 september 2019. Från spår 6 bakom ..

Norske världsettan Odd Herakles jagade 21:a raka segern och startkatapulten hade inte förlorat sedan 14 september 2019. Från spår 6 bakom startbilen tog också Odd Herakles enkelt hand om ledningen och favoritspelarna gnuggade säkert händerna. Samtidigt lyckades inte Gunnar Melander komma ner någonstans från sitt bakspår och Månlykke A.M. fick helt enkelt ta positionen som kallas ”dödens”, först i andraspår. Gunnar Melander satt kall utvändigt ledaren och lät Månlykke A.M. öka tempot lite successivt och över upploppet var det inget snack. Månlykke A.M. slog klorna i Odd Herakles och tronskiftet var ett faktum.
Gunnar Melander var lyrisk efter årsdebuten senast och menade att Månlykke A.M. då var 60 meter bättre än i fjol. Bollnästränaren var förstås tagen även efter lördagens uppvisning.
- Jag blir nästan euforisk…när man har en häst som in på pupploppet bara vill vinna. Jag har en väldigt bra häst. Han förvånar mig hela tiden, att han har den där viljan att vinna., sa tränaren och kusken Gunnar Melander.
Månlykke A.M. har dessutom flera växlar sparade.
- Han går med fast bomull. Han har fina hovar, kortlopp kan vi säkert köra barfota, sa Gunnar Melander.
Odd Herakles gjorde ingen dålig insats men fick alltså segersviten på 20 raka triumfer bruten.
- Oerhört imponerande av Månlykke A.M. I dag var det en annan häst som var lite bättre helt enkelt, sa tränaren Fredrik Fransson efter debuten i hans regi.

Tidig födelsedagspresent för Travkompaniet
Deltävling 2 till Paralympiatravet avslutade V75® och det blev favoritseger genom Who’s Who som bara var bäst i händerna på Örjan Kihlström.
Örjan Kihlström tog det gaska lugnt från början och det löste sig ändå så pass bra att han kunde placera Who’s Who som andrahäst i andraspår i rygg på Very Kronos, en position som blev tredje utvändigt dryga 900 meter från mål då From The Mine bytte tredje invändigt till dödens. 650 kvar tvingades Örjan Kihlström dra i högertömmen då hästar bakifrån attackerade, samtidigt valde Erik Adielsson att sitta kvar i andra utvändigt med Very Kronos. Örjan Kihlström körde lugnt i tredjespår men Who’s Who närmade sig hela tiden täten och när han fick marschorder in på upploppet avgjorde han på bara ett par steg. Redan 150 meter från mål kopplades segergreppet och det såg nästan retfullt enkelt ut.
- Det är ren glädje bara. Formen är nog ändå över 90, men sakteliga närmar vi oss toppform. Ägaren Travkompaniet firar 20 år nästa söndag, det är skönt att ha det här i bagaget inför det också, kommenterade tränaren Pasi Aikio.
Även Very Kronos visade klass direkt i årsdebuten och gled in som klar tvåa en dryg längd bakom vinnaren.
Både Who’s Who och Very Kronos (som har ett wild card) är därmed klara för finalen av Paralympiatravet på Åby 8 maj med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Hemmajubel inledde på Bergsåker
V75 bjöd på många imponerande vinnare och i V75-1 blev det hemmajubel sedan Otroligosåfin dominerat i ledningen från start till mål. Från spår 6 bakom startbilen öppnade Otroligosåfin sylvasst och tog fjärde raka seger tillsammans med tränaren Lars-Åke Söderberg.
- Jag tycker att det är skoj, för det är en häst som det är närmsta vänner och släktingar som äger, sa ”Lalle” Söderberg
V75-2 bjöd på en uppvisning av finska gästen Gogobet Sisu som vann trots en galopp i första kurvan och tappade mycket mark. Men dryga varvet kvar var han i kapp fältet och från tredje utvändigt spurtade han ner favoriten Magnificent Tooma i ledningen sista biten över upploppet tillsammans med kusken Mats E Djuse.
- Jag har inte skrutit för mycket om honom i alla fall, konstaterade tränaren Veiko Haapakangas nöjt.
V75-4 var ett försök i Diamantstoet och Björn Goop tog ett vinstgivande initiativ när han från 20 meters tillägg körde till sig ledningen redan genom den första svängen med Beauty Wind.
Fighter Lady blev svaret i V75-5 och stoet från Schweiz var mycket tapper då hon i löpsugen stil bara var bäst utvändigt om ledaren Cash Cowboy. Rikard N Skoglund satt i segersulkyn och tränar gör Kevin Gondet.
Positionen utvändigt ledaren var dagens bästa och även Cab Lane vann efter att han gjort grovjobbet själv i V75-6. Det var tredje raka segern för Per Lennartsson med den Timo Nurmos-tränade hästen.
Sju rätt på V75 gav 13 049 kronor, sex rätt 174 kronor och fem rätt 24 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Det var i Prix de la Lorraine som Wild Love segrade under lördagen. I sulkyn satt Alexis Prat och hästen fick ingenting gratis i loppet. Efter en lugn..


Det var i Prix de la Lorraine som Wild Love segrade under lördagen. I sulkyn satt Alexis Prat och hästen fick ingenting gratis i loppet. Efter en lugn start hamnade hon långt bak i fältet och kom fram utvändigt om ledaren i sista kurvan. Wild Love kopplade greppet på ledaren och gled ifrån till en imponerande seger över upploppet. Det sjuåriga stoet vann på tiden 1.11,5 över distansen 2100 meter med bilstart. Förstapriset var 30 150 euro och hästen ägs av Bengt Simberg som också tränar tillsammans med Anders Lindqvist och det är hos Lindqvist på Grosbois som Wild Love bor och tränar under vistelsen i Frankrike.

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


I fjol var Halmstad-tränaren tvåa i det här finska storloppet med Pastore Bob. Året innan dess var han trea med samma häst. Men nu bl..


I fjol var Halmstad-tränaren tvåa i det här finska storloppet med Pastore Bob. Året innan dess var han trea med samma häst. Men nu blev det en rejäl fullträff för Johan Untersteiner som styrde in sin egentränade Dear Friend till seger. Hon öppnade snabbt från spår fem bakom bilen och blixtrade till ledningen. Detta samtidigt som de båda förhandsfavoriterna Vernissage Grif och Heavy Sound galopperade bort sig. Den italienske topphästen redan innan startbilen lämnat fältet och Heavy Sound kort efter start i sitt försök att svara upp ledningen. Dear Friend trummade på framme i täten och öppnade första varvet efter 1.12,5. Hon hade sedan inga som helst problem att sprinta ifrån de andra över upploppet till en mycket lätt seger. Vinnartiden blev 1.11,7 över distansen 2100 meter med autostart.
– Hon kändes fantastiskt fin min häst och kunde lattja i ledningen. Jag tänkte på förhand att i första hand försöka komma till ledningen och vet sedan tidigare med Pastore Bob att det går att öppna snabbt från spår fem på den här banan. Jag förstod att de första 50 metrarna skulle bil väldigt avgörande, sa Johan Untersteiner.
– Hon fick varva på 1.12,5 och helst hade jag velat köra någon sekund långsammare men samtidigt är det en snabb bana. I sista kurvan kändes det bra och jag såg inga direkta hot. Jag såg bara till att hästen i rygg inte skulle få luckan för tidigt. Hon bara joggade undan och hade både tussarna och norskan kvar. Hon har aldrig känts bättre, fortsatte Johan och tillade.
– Hästen har varit skadad en hel del och jag har nästan varit nära att ge upp med henne. Det var också meningen att hon skulle betäckas efter första starten i år, men det är svårt att sluta tävla med en häst som är så här bra.
Tvåa i Seinäjoki-race blev Ubertino Grif från rygg på ledaren och trea blev Willow Pride.

Michael Carlsson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Det blir ett härligt race att se fram emot i V64-5 i Bollnäs på torsdag. Nu är landets travstjärnor i full gång och den ena efte..

Det blir ett härligt race att se fram emot i V64-5 i Bollnäs på torsdag. Nu är landets travstjärnor i full gång och den ena efter den andra har årsdebuterat. Daniel Redén låter sin elitloppsaktuella Don Fanucci Zet göra sin andra start för året. I fjol som fyraåring sopade den femfaldige miljonären banan med konkurrenterna när han i suverän stil tog hem Sprintermästaren. Han blev även tvåa i både Kungapokalen och Svenskt Travderby. Redéns stjärna hade tur i spårlottningen och fick bricka fyra bakom bilen. Han körs som vanligt av Örjan Kihlström.
En intressant comeback och årsdebut i samma lopp gör Brother Bill. Han har stångats mot årgångstoppen både som tre- och fyraåring och var bland annat tvåa i Kriteriet bakom Power och tvåa i Breeders Crown förra året bakom Hail Mary. Även Brother Bill har sprungit in drygt fem miljoner kronor men lottades till svåra spår åtta bakom startbilen. Förstapriset i loppet är 50 000 kronor.

Bollnäs, lopp 8
1640 meter autostart
Häst – kusk
1) Yes Mickey - Mats E Djuse
2) Ajlexes Cubano - Tomas Pettersson
3) Diamanten - Björn Goop
4) Don Fanucci Zet - Örjan Kihlström
5) Candor Hall - Kaj Widell
6) King on the Hill - Hans G Eriksson
7) Evaluate - Magnus A Djuse
8) Brother Bill - Jorma Kontio
9) Snowstorm Hanover - Rikard N Skoglund
10) Ready For More - Hanna Forslin
11) Queer Fish - Ulf Eriksson
12) Nimbus C.D. - Peter G Norman

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Vaggeryds-tränaren skickar iväg två hästar till sveriges vackraste travbana i Årjäng. Båda två körs av Jonathan..


Vaggeryds-tränaren skickar iväg två hästar till sveriges vackraste travbana i Årjäng. Båda två körs av Jonathan Bardun och har fina utgångslägen. Golden Guard är V75-meriterad och vann direkt i sin årsdebut från ett dåligt läge. Nu med lopp i kroppen är det en het segerchans från ett perfekt spår för den startsnabba travaren. Den andra Claes Svensson-tränade hästen är ett nyförvärv från Italien. Fyraårige valacken Apollo Rek gjorde nyligen debut på svensk mark men floppade helt i första starten för Svensson. Innerspåret bakom bilen är inte det bästa för hästen som inte är känd för att vara någon snabbstartare. Claes Svensson bjuder på utförlig information om sina hästar på Grand Slam 75 i tur och ordning.
– 1 Apollo Rek (GS75-3) har gjort en start för oss och var väldigt klen då. Det var överraskande för mig för han hade tränat väldigt bra inför den starten. Jag tycker att det här är en fin häst och trodde att han skulle ha en bra chans i Sverige-debuten. Men han var helt under isen och stannade tidigt. Han hade dessutom hög puls efteråt som indikerade på något problem. Vi kollade halsen och tog blodprov men hittade inga förklaringar. Därefter har vi fortsatt att träna på och jag måste starta igen och som det var en tillfällighet eller inte, säger Claes Svensson.
– Jag kommer att ändra i balansen och ta av skorna runt om. Jag tror att det är första gången han tävlar barfota. Det blir även ett lite annat bett men annars fortsatt öppet huvudlag och murphybländare. Hästen har gjort fina lopp i Italien och även om jag inte kan värdera motståndet där så tycker jag att han ska kunna duga i Sverige. I träningen känns det som en häst som ska kunna göra det i alla fall. Han är inte startsnabb och kan inte utnyttja det fina läget med innerspåret. Däremot är han väldigt stark av de lopp som jag har sett honom göra i Italien. Det är en del frågetecken och han får ses som en outsider.

”Mycket talar för ledningen – ser väldigt bra ut”

– 3 Golden Guard (GS75-4) låg jag lågt med på förhand inför årsdebuten, mycket på grund av läget och att motståndarna som på papperet såg bra ut och hade bättre lägen. Det var därför som det blev ett passivt upplägg och nu visade det sig att favoriterna var klena för dagen och min häst kunde spurta ner resten. Det var en positiv årsdebut och han såg fin ut och gjorde ett bra lopp. Han gick med öppet huvudlag för första gången i sin tävlingskarriär och det var just på grund av det dåliga läget. Men nu från det här fina spåret blir det återigen helstängt huvudlag som han har gått med tidigare.
– Han känns jättefin i träningen efteråt och har gått framåt med loppet i kroppen. Jag räknade inte med att han skulle ha toppform i årsdebuten och det gör jag väl inte nu heller, men han kommer som sagt att vara bättre. Läget är bra och han är startsnabb och det är mycket som talar för ledningen. Han har aldrig förlorat från ledningen och så här långt ser det väldigt bra ut. Jag tycker att det är en riktigt bra vinstchans. Barfota runt om som vanligt och det är just därför som han har fått en träningsperiod under vintern eftersom han är klart bäst utan skor, säger Claes.

Michael Carlsson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Bakgrunden är att för knappt ett år sedan uppdagades skandalen om att Propulsion vunnit Elitloppet 2020 och tävlat otillåtet i Sverig..


Bakgrunden är att för knappt ett år sedan uppdagades skandalen om att Propulsion vunnit Elitloppet 2020 och tävlat otillåtet i Sverige sedan 2015. Detta eftersom hästen blev nervsnittad i USA innan han köptes till Sverige av de nuvarande ägarna Stall Zet.
– Det står utom tvivel att Propulsion nervsnittades den 27 april 2015. Propulsion har startat 45 gånger, vid 38 olika tävlingstillfällen, i strid mot det svenska reglementet och djurskyddslagen, sa Svensk Travsports vd Maria Croon vid en presskonferens i oktober förra året.
Propulsions resultat på svenska banor blev ogiltigförklarade och Stall Zet blev återbetalningsskyldiga på de 26 miljoner kronor som hästen sprungit in. En faktura som Stall Zet senare har bestridit.
Det meddelades ingen dom mot tränaren Daniel Redén utan den panerade domen mot tränaren skulle komma i slutet av maj i år av Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd.
Nu är det oklart vad som händer med den saken. Anledningen är att under torsdagskvällen så meddelade STAD:s ordförande Sari Olausson samt Anette Fassl sitt missnöje och att man tagit beslutet att avgå med sina uppdrag. I det öppna brevet gick bland annat att läsa:
”Vecka 20 var det tänkt att förhandlingar skulle påbörjas i STAD angående det största ärendet i svensk travhistoria – nämligen ärendet rörande Propulsion. ST:s VD har vid två tillfällen den senaste tiden kontaktat STAD. Vid det första tillfället ville VD ha ett möte med oss två jurister utan att motparten och dennes ombud skulle närvara. Vi informerade om att det är helt uteslutet med ett möte under pågående process. Det strider mot allt vad objektivitet och opartiskhet kräver.”
Duon menar vidare att Svensk Travsports arbetssätt där materialet i utredningen eller den så kallades ”slasken” har gallrats eller förstörts. Och att det inte följer Europakonventionens stadgar i artikel 6 rätten till ”fair trial”.

ST svarar: "Stor förvåning"
Nu har styrelsen för Svensk Travsport svarat på det brevet. På sin hemsida travsport.se publicerade de under fredagen sitt sitt svar på det öppna brevet.
Här följer det brevet i sin helhet:
”Det är med stor förvåning vi mottagit det öppna brev där ordförande och vice ordförande ställer sina platser till förfogande. Anledningen till detta ska vara det brev som Svensk Travsports VD Maria Croon skickat till STAD den 14 april.
Mejlet skickades av VD på uppdrag av oss i styrelsen då det efter mediala uttalanden från STAD:s ordförande uppstått ett behov att diskutera de rättsliga principer som ska gälla vid ärenden till STAD. Då ett möte inte var möjligt uppdrog styrelsen till VD att, tillsammans med juridisk kompetens, författa en skrivning till STAD med en önskan om dialog för att i framtiden tydliggöra vilka processuella regler både STAD och ÖD kan tillämpa när man avgör tvister. STAD:s praxis att följa rättegångsbalkens regler för brottmål måste anpassas till att ST agerar inom civilrättsliga ramar vid hantering av interna tvister. Skillnaden är att polis och åklagare lyder under Brottdatalagen medan ST har att följa GDPR när det gäller hantering av personuppgifter.
Det är en skillnad på hur ett civilt brottmål i en svensk domstol och ett ärende till travsportens dömande instanser kan och får utredas. Dessa skillnader och principer var styrelsen övertygade om att vi och STAD hade en samsyn om eftersom vi alltid hanterat utredningar och tvister på detta sätt. Det har också blivit än mer viktigt att efterleva detta i samband med införandet av skarpare personuppgiftsbestämmelser (som GDPR).
ST:s mejl till STAD handlade således om övergripande principer och inte om det pågående ärendet med Propulsion mer än att frågan uppkommit i samband med detta. Styrelsen beklagar att innehållet i skrivelsen blandats ihop med det pågående ärendet. Att detta tolkats som otillbörlig påverkan och ett misstroende mot ledamöterna är olyckligt och vi anser att det är en helt felaktig tolkning. Det är självklart att STAD ska agera objektivt och opartiskt när man avgör tvister, även om STAD i sig inte omfattas av artikel 6 i Europakonventionen.
Styrelsen hade gärna sett att STAD:s ordförande och vice ordförande kontaktat oss innan de fattade sitt beslut om att ställa sina platser till förfogande. Detta för att reda ut de uppenbara missförstånd som uppstått.”

Svensk Travsports styrelse, 2021-04-16.
Marjaana Alaviuhkola, ordförande
Anders Källström, vice ordförande
Lina Bertilsson
Marcus Persson
Mats Norberg
Remy Nilson
Saila Quicklund

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Alessandro Gocciadoro har skördat stora framgångar i Sverige de senaste åren, och även varit i blåsväder bland annat för s..

Alessandro Gocciadoro har skördat stora framgångar i Sverige de senaste åren, och även varit i blåsväder bland annat för sina drivningar i hemlandet Italien. Nu är han tillbaka på Söderby Gård med 15 hästar och i veckan kvitterade han ut Solvallalicens. Detta efter att i fjol ha gått den utbildning som krävs för att som utländsk tränare kunna ansöka om svensk licens.
- Det var väldigt roligt och intressant! Jag lärde mig mycket nytt och hade spännande dagar, säger Alessandro Gocciadoro till solvalla.se.
Han planerar att ha runt 15 hästar uppstallade i Sverige, varken mer eller mindre.
- Vi kommer känna oss för, dag för dag. Vi får se vilka hästar som passar för Sverige och vi kan förstås göra några skiften, men knappast ändra antalet.
- Jag har några väldigt intressanta hästar i Sverige. Ska jag lyfta fram några är det Cash Maker som jag går för Breeders Course och E3 med, Allegra Gifont siktas mot European Championship for Mares, Bepi Bi får ta sig an Fyraåringseliten och så Vernissage Grif som jag siktar riktigt högt med.
Med riktigt högt menar Alessandro Gocciadoro Elitloppet på sin nya hemmabana sista söndagen i maj.
- Jag hoppas på en inbjudan till Finlandia Ajo med Vernissage Grif. Efter det loppet hoppas jag på en inbjudan till Elitloppet.

Fotnot: Under lördagen startar Cash Maker på Bergsåker och Vernissage Grif i Seinäjoki.

Ola Johansson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


På torsdagen meddelade STAD:s ordförande Sari Olausson och vice ordförande Anette Fassl att de ställer sina platser till förfogande. I..

På torsdagen meddelade STAD:s ordförande Sari Olausson och vice ordförande Anette Fassl att de ställer sina platser till förfogande. I ett öppet brev till Svensk Travsports styrelse förklarar de varför. Deras uppfattning är att ST genom sin vd ska ha gjort ”ett försök till otillbörlig påverkan av nämndens ledamöter”. De uttrycker också skepsis till att Högsta domstolen, som har godkänt travsportens system med egna ”domstolar”, skulle anse att grundläggande rättssäkerhetskrav uppnås. ST:s vd Maria Croon skriver i ett sms till facktidningen Travronden att ST kommer med ett svar under fredagen.

Öppet brev till ST:s styrelse:

Sari Olausson, ordförande i STAD och Anette Fassl, vice ordförande i STAD har denna dag beslutat att ställa våra platser till förfogande.

Vecka 20 var det tänkt att förhandlingar skulle påbörjas i STAD angående det största ärendet i svensk travhistoria – nämligen ärendet rörande Propulsion.

ST:s VD har vid två tillfällen den senaste tiden kontaktat STAD. Vid det första tillfället ville VD ha ett möte med oss två jurister utan att motparten och dennes ombud skulle närvara. Vi informerade om att det är helt uteslutet med ett möte under pågående process. Det strider mot allt vad objektivitet och opartiskhet kräver.

Det är mot bakgrund härav häpnadsväckande att bifogade mejl skickas till STAD:s ledamöter kort tid därefter. Vi kan inte se det som något annat än ett försök till otillbörlig påverkan av nämndens ledamöter som för tankarna till ministerstyre. Det kan jämföras med att en domare i allmän domstol skulle sitta i ett möte med ena parten utan att den andra parten är informerad.

Europakonventionen, som Sverige är bunden av, stadgar i artikel 6 rätten till fair trial. I Propulsion- ärendet har motpartens ombud och STAD uppmanat ST – vi har inte ålagt ST något eftersom vi inte har den befogenheten – att överlämna material som efterfrågats av motparten.

Vi hade också en förberedande förhandling där ST, Jesper Arvenberg och undertecknade deltog. ST har tillstått att material har gallrats, det vill säga förstörts. Än mer anmärkningsvärt är det att, som vi har uppfattat saken, material har gallrats efter den förberedande förhandlingen. Detta strider helt mot rätten till partsinsyn att ST ensidigt förfogar över vad som är väsentligt eller inte. Oberoende av om ST skulle anse att något av materialet är nonsens så kan inte ena parten avgöra detta.

Om vi i våra civila arbeten skulle radera saker som vi har kännedom om skulle det ses som ytterst allvarligt. OM ST anser att GDPR lägger hinder i vägen för en ”fair trial” så borde man ha tagit höjd för detta långt tidigare. Frågan har överhuvudtaget inte uppmärksammats förrän i detta ärende.

Vi har också vid ett flertal tillfällen påpekat att STAD:s ställning borde regleras i stadgarna. Just nu utses vi av ST som också kan sparka oss om vi anses obekväma. ST bestämmer således hur regelverket, det vill säga lagstiftningen ska se ut och vilka som ska sitta i STAD. Så fungerar det inte i en rättsstat!

STAD är fristående och oberoende från ST och inte ST:s förlängda arm.

Högsta domstolen har i NJA 2001 s. 511, godkänt travsportens system med egna ”domstolar” så länge de uppfyller grundläggande rättssäkerhetskrav och garanterar en rättvis rättegång. Vi är tveksamma till om Högsta domstolen skulle anse att detta uppnås vid en genomlysning i dag. Detta skulle i sin tur medföra att ärenden skulle vara tvungna att drivas i allmän domstol med den tidsutdräkt som detta skulle medföra.

Vi brinner för travsporten och har tillsammans över 40 års samlad erfarenhet av STAD och dess föregångare. Vi värnar också om de aktivas rättssäkerhet och dessutom om vår egen yrkesheder, varför vi under rådande omständigheter inte ser någon möjlighet att kvarstanna som ledamöter i STAD.

Stockholm den 15 april 2021
Sari Olausson och Anette Fassl


Källa: sulkysport.se

Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


I vintras ropade Solvallatränaren Daniel Redén in det då treåriga stoet för cirka 2,2 miljoner kronor på auktion i Harrisburg..

I vintras ropade Solvallatränaren Daniel Redén in det då treåriga stoet för cirka 2,2 miljoner kronor på auktion i Harrisburg. Redan i första starten i sitt nya hemland betalade hon av med en seger. Den var förvisso bara värd 35 000 kronor men sättet hon gjorde det på ingav respekt. Hon var ensamt sto i loppet men grabbarna var chanslösa. Från spår fyra bakom startbilen exploderade hon till ledningen och trots att stallkamraten Beacon Kronos utsatte henne för viss press under inledningsvarvet, och att Jeppas Unplugged kom upp snabbt på utsidan i slutkurvan, gick hon undan till mycket enkel seger tillsammans med Örjan Kihlström.
- Det såg jättebra ut. Öronen flaxade sådär som de gör hemma i jobben och det tycker jag om, då vet man att hästarna tycker att det är kul, kommenterade Daniel Redén, som inte tycker att Sister Sledge liknar de toppston han tränat tidigare.
- Hon är en helt egen modell. Snabba i benen har de andra också varit men hon är helt egen. Speciellt det att hon är så flegmatiskt. Men bakom bilen… Det är inte många som kan ta den här från start.
Sister Sledge har tampats i de stora årgångsloppen på andra sidan Atlanten som två- och treåring och bland annat vunnit Pennsylvania Sire Stakes och kommit tvåa i Breeders Crown. Totalt ståtar hon med 14 segrar på 28 starter och 7,9 miljoner kronor insprunget. Bäva månde hennes kullkamrater i Sverige...

Airborne flög lågt
I Sverigedebuten för två veckor sedan fick Airborne nöja sig med en andraplats efter att ha galopperat kort efter start. Den här gången kostade han på nytt på sig en kort startgalopp men han ställde sig och via en kraftfull speed rundade han fältet på den sista bortre långsidan och försvann ifrån till överlägsen seger. I sulkyn satt Magnus A Djuse.
- Får vi ordning på alla grejer kommer det här att bära långt, för det jag kände i värmningen i dag, den känslan tror jag aldrig att jag får uppleva igen. Det var helt sjukt alltså, nästan så att jag hade svårt att prata när jag kom av banan, sa hästens tränare Oscar Berglund.

Storfavoriten brände
Segervane Ulvsåsen bar kvällens tyngsta favoritskap inom ramen för V64 men han förvånade med att galoppera i ledningen på den sista bortre långsidan. Det bäddade för Jan-Olov Persson-tränade Häsen Räsern som spurtade till seger i Örjan Kihlströms händer. Jan-Olov Persson fick även se sin Wolt vinna tillsammans med Ulf Ohlsson och övriga lopp inom V64 vanns av Jörgen Westholms Knifetown Hall (David Grundmann) samt Markus B Svedbergs Call To The Bar. Det gjorde att utdelningen för sex rätt landade på 24 602 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se