De senaste travnyheterna


Jockeyklubbens Auktionslöpning lockade med söndagens största prischeck på Jägersro Galopp. Tio tvååringar kom till start f..

Jockeyklubbens Auktionslöpning lockade med söndagens största prischeck på Jägersro Galopp. Tio tvååringar kom till start förstapriset på 250 000 kronor gick till Little Arabella som fick huvudet först i en tät slutstrid med Fredrik Reuterskiölds duo Step Aside och Carter.
Patrick Wahl tränar vinnaren och i sadeln satt Oliver Wilson.
- Nu kan man slappna av… eftersom sista starten var en ren flopp så var man orolig. Kapacitet finns och nu är det en väldigt skön känsla. Det är helt klart en lovande häst med spännande stam, sa Patrick Wahl om tvååringen efter Japanska hingsten Karakonite.

Fast Forward tillbaka som vinnare
Fast Forward blev svaret i Rosengårdlöpning. Den treårige valacken var överlägsen över upploppet i händerna på Valmir De Azeredo.
Fast Forward var obesegrad i fjol som tvååring med tre segrar på tre starter men i år har det gått trögare. Söndagens seger värd 125 000 kronor var första triumfen på sex starter i år. Fredrik Reuterskiöld tränar vinnaren.
- Han var helt överlägsen i dag, de gick fort där framme och red loppet handen på honom. Det var kul att vinna det här löpet, senast jag vann det här var med I Kirk, så vi kan hoppas på samma utveckling, sa Jägersrotränaren.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Mohawk Million, ett tvååringslopp med en samlad prissumma om en miljon kanadensiska dollar, var lördagens huvudnummer på banan Wood..

 Mohawk Million, ett tvååringslopp med en samlad prissumma om en miljon kanadensiska dollar, var lördagens huvudnummer på banan Woodbine Mohawk Park.
Det slutade i ännu en storseger för stall Marcus Melander.
Tim Tetrick satt vid tömmarna bakom Oh Well, som var favoritspelad och bjöds en fin resa som andra häst i andraspår. Inför sista kurvan hade den positionen bytts ut mot utvändigt ledaren och redan in över upploppet hade segergreppet kopplats. Oh Well, som ägs av svenska SRF Stable segrade enkelt på 1.10,7 över 1609 meter med autostart på 1400-metersbanan.
Förstapriset i loppet uppgick till en halv miljon kanadensiska dollar, en summa vilken motsvarar lite drygt 4,1 miljoner kronor.
För Oh Well, som tidigare i år slutade tvåa i Peter Haughton Memorial, var det här fjärde segern i karriärens sjätte start.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Daniel Redéns hästar dominerar på svenska travbanor. Svenskt Travkriterium blev ännu en uppvisning från stallet då Xanthis Ha..

Daniel Redéns hästar dominerar på svenska travbanor. Svenskt Travkriterium blev ännu en uppvisning från stallet då Xanthis Harvey slutade etta, Bengan tvåa och Ante la Roche trea.
Det var dessutom tredje året i rad Daniel Redén vann det klassiska unghästloppet: 2020 vann Brambling och 2021 vann Francesco Zet.
Örjan Kihlström körde vinnaren Xanthis Harvey och det var stjärnkuskens åttonde seger i kriteriet.
- Helt overkligt. Xanthis Harvey har känt som något extra hela tiden, roligt att han fick visa det i dag, sa Örjan Kihlström
Daniel Redén var tagen efter segern och det handlade inte om att stallets hästar tillsammans tjänade fantastiska sju miljoner kronor i loppet!
- Det betyder ingenting, äran att få vara med i detta loppet och få vinna… Med 100 procent min största seger känslomässigt.
Orsaken till de starka känslorna var att vinnaren Xanthis Harvey är en son till Daniel Redéns förra stjärna Propulsion. Propulsion som efter sin triumf i Elitloppet 2000 blev av med samtliga segrar och resultat i karriären på grund av en otillåten behandling som unghäst i USA.

Dubbelseger för Nurmos
Timo Nurmos hade också en stor dag på Solvalla och det blev först vinst i STL Open och sedan dubbelseger för stallet i Svenskt Travoaks.
I Svenskt Travoaks var favoriten Bonneville W.I. starkast över upploppet och satte huvudet först efter en resa utvändigt om stallkamraten Aurelia Express som blev tvåa.
Ulf Ohlsson körde vinnaren och han var förstås mycket nöjd efter segern värd 2,8 miljoner kronor.
- Hon är stark och går hela vägen, en fantastisk prestation, fantastiskt kul så klart. Det är de här loppen man ser fram emot, kul att vinna, sa segerkusken som även var tvåa med Bengan som tjänade två miljoner kronor i kriteriet
Aurelia Express såg länge ut som en vinnare i oaks men vinglade sista biten när Erik Adielsson drog tussarna ur hästens öron och tappade farten. Utan bomull i öronen blev även det treåriga stoet lite rädd och sparkade bakut efter mål och träffade kusken olyckligt.
- Hon blev rädd för publikljudet och kickade ett par gånger mot mig. Det gjorde fruktansvärt ont, men peppar, peppar ta i trä… jag hade tur och det känns som att jag kan fortsätta köra, sa Erik Adielsson som tog sig för benet och haltade när han gick tillbaka till stallbacken.
Andraplatsen var värd 1,4 miljoner kronor.
Erik Adielsson var senare tillbaka i sulky och blev trea i kriteriet med Ante la Roche som tjänade en miljon kronor.

Djuse skrällkusk x 2
Finalen av STL Open med 750 000 kronor till vinnaren såg ut att bli en enkel resa mot vinnarcirkeln för favoriten Hail Mary då Örjan Kihlström enkelt kunde köra till ledningen och sedan bestämma tempot. Men 250 meter kvar kastade Magnus A Djuse loss Brother Bill efter en ryggresa i andraspår. Timo Nurmos stjärna avslutade sylvasst och avgjorde mycket enkelt. Magnus A Djuse kunde bjuda på en segergest i god tid före mål.
- Han var lugn och fin i loppet, men jag trodde det hade gått lite för sakta för att slå Hail Mary. Han avslutade otroligt, sa Magnus A Djuse.
Magnus A Djuse var inte nöjd med den segern och han skrällde även i klass I-finalen (V75-5) tillsammans med Fredrik B Larsson-tränade Robthebank.

Imponerande dubbel för Westholm
Santos de Castella och Jörgen Westholm bjöd på stor uppvisning i finalen av bronsdivisionen som inledde V75.
Special Major var snabbast från start men Jörgen Westholm var vaken och tog sig ut från direkt innerspåret och körde resolut mot ledningen. Trots 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,7 första 1 000 vann Santos de Castella lekande lätt med tussarna (extraväxeln) kvar i öronen Förstapriset 220 000 kronor.
Lika enkelt såg det ut i V75-2 där Jörgen Westholm dominerade loppet från start till mål i spets med favoriten Roll Control. 1.12,2 blev segertiden över 2140 meter autostart. Även här var förstapriset 220 000 kronor.
- Han kändes ganska oslagbar hela vägen, det var en skön känsla, kommenterade Jörgen Westholm.
Solvallatränaren Westholm hade en toppdag och blev även delad trea i Svensk Travoaks med Queen Belina som tjänade 518 000 kronor.

370 med sju rätt
Styrkeprovet Walter Lundbergs Memorial avslutade V75 och det blev en triumf värd 300 000 kronor för Katja Melkko-tränade High On Pepper. Jorma Kontio tog ett tidigt initiativ och vann från spets.
V75 lockade med en drömjackpot och när krutröken skingrats vann drygt 370 vinnare med sju rätt 300 061 kronor. Sex rätt gav 967 kronor och fem rätt 91 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Superlördagen på Solvalla bjöd på mängder av fina lopp, inte minst i den omgång av V65® som inledde eftermiddagen.En ..

 Superlördagen på Solvalla bjöd på mängder av fina lopp, inte minst i den omgång av V65® som inledde eftermiddagen.
En av höjdpunkterna var uttagningsloppet till Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt som loppet även kallas, som såg den färska Derbystoet-vinnaren Lara Boko i favoritens roll. Stoet var dock inte alls på humör för dagen och galopperade bort alla möjligheter redan före bilen släppt fältet.
Då såg Örjan Kihlström chansen bakom Nugget Zon, tränad av Halmstads Marcus Lindgren. Duon stack snabbt till ledningen och särskilt mycket svårare visade det sig aldrig vara. Nugget Zon, som inte lyckades ta en finalplats i Svenskt Travderby fick nu plåster på såren; segern blev enkel efter att ha haft kommandot från start till mål.
– Jag har grämt mig i flera veckor sedan jag släppte ledningen i kvalet till derbyt. Det är skönt att han får visa att han är en av de allra bästa i kullen ändå. Om inget med övernattningen skulle ha ställt till det så visste jag att han inte kunde förlora det här om han fick ledningen. Förutom Francesco Zet så är jag inte rädd för någon i kullen och det har jag sagt förut…, sa Marcus Lindgren.
Finalen i Grand Prix de l’UET körs på Vincennes den 14 oktober.
Exakt hur många hästar som kvalar in till finalen i Paris avgörs först efter fredagens uttagningar på just Vincennes. Men bland definitivt inkvalade hästar räknas dagens tvåa, respektive trea Imhatra Am och Aquarius Face.

Sister Sledge höll undan i en tät slutstrid
Giant Diablos lopp bjöd på ett förstklassigt race för stoeliten.
Daniel Redéns fina jänkarsto Sister Sledge sågs i favoritposition och med Örjan Kihlström i sulkyn lyckades hon försvara sitt innerspår. Det skulle dock bli en riktigt tät avslutning, Digital Class blev, efter en fin resa, ordentligt närgången den sista biten, men Sister Sledge höll undan med knappast möjliga marginal.
Det är ruskigt fin form på Gooner.
Sexåringen från Daniel Wäjerstens stall var mest streckad av alla på V65® och gjorde inte spelarna besvikna. Valacken tog sin tredje raka efter att ha anfört Silverdivisionens final från start till mål i ett friskt tempo och hållit undan för Toto Barosso som avslutade flygande.
En ordentlig skräll blev det i stället i finalen av Diamantstoet.
Tunga favoriten Edima kunde inte värja sig från ledningen, något som bäddade för hästarna i kön. Allra vassast till slut gick Kia Ora, streckad på bara fyra procent, som sista biten avgjorde enkelt. Körande tränaren Oskar Kylin Blom bjöd på segergest över mållinjen.
Stig H Akademiens lopp för lärlingarna såg en överlägsen segrare när det väl kom till kritan. Corazon de B. gick en stark sista långsida i spåren, avgjorde tidigt och vann i läcker stil för David Grundmann. Per Lennartsson tränar.
Svensk Travsports Femåringsmonté inledde hela festen. Loppet såg Björn Goop-tränade Beauty Wind infria favoritskapet tillsammans med Jonathan Carre i sadeln.
Sex rätt på V65® gav 8352 kronor och fem rätt 211 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 Under fredagen slutade Makethemark femma i en start på Solvalla.Det blev hästens sista framträdande på tävlingsbanan. På ..

 Under fredagen slutade Makethemark femma i en start på Solvalla.
Det blev hästens sista framträdande på tävlingsbanan. På tränaren Petri Salmelas Facebook-sida berättar man att stallets stjärna därmed avslutat tävlandet och nioåringen fortsätter nu som avelshingst på heltid.
Makethemark var tidigt en kulltopp och fortsatte att skörda stora framgångar även som äldre travare. Bland segrarna märks de i Jubileumspokalen, Åby Stora Pris och Norrbottens Stora Pris, samt ett brons från Elitloppet. Makethemark vann 26 av sina 79 starter och tjänade drygt 12 miljoner kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Gott Klirr tillsammans med Jonathan Carre drog på friskt i ledningen samtidigt som Lena Fritz valde att ta det lugnt och avvakta som trea på innersp..

Gott Klirr tillsammans med Jonathan Carre drog på friskt i ledningen samtidigt som Lena Fritz valde att ta det lugnt och avvakta som trea på innerspår. På sista långsidan fortsatte Fritz på innerspår och luckan kom 300 meter före mål. Över upploppet hade Gott Klirr gjort sitt och Don Viking sprang ifrån i ren glädje och vann överlägset.
- Han är helt otroligt. Han är som en evighetsmaskin. Jag är skakig varje gång han startar, det är fruktansvärt. Han är en arbetsnarkoman och sedan gör Stefan och skötaren ett otroligt jobb med den här hästen. Jag fattar inte att Stefan har ett sådant tålamod, sa en överlycklig ägare.
Trettonårige Don Viking tränas av Stefan Dellbro som är ensam om att vinna tre SM-guld i monté. Don Viking har nu sprungit in drygt 2,7 miljoner kronor.

Stall Tjomsland dominerade stort
Det var kallblod för hela slanten på Bergsåker. Som så många gånger förr handlade det mycket om Öystein Tjomsland som hade hela 16 hästar till start. När han summerade kvällen hade stallet vunnit sex segrar och Tjomsland satt själv bakom fem av vinnarna och körde in över en halv miljon kronor.
Mest imponerade Grisle Odin G.L. när han vann Sleipners Nordiska Kamp i överlägsen stil. Finske Suvelan Rinssi tog emot favoriten så länge han orkade, men när Tjomsland tryckte på gasen försvann Grisle Odin G.L. och vann med halva upploppet på nya svenska rekordet 1.22,0/2680 meter.
- Han är väldigt kvick i benen och detta var en våldsam prestation. Nu blir det V75 på Skellefteå, sa den norske stjärntränaren.
Imponerade gjorde också Bore Mikkel när han vann Svensk Travsports Treåringsstjärna. Trots dubbla tillägg var hästen ensam på banan och slog till med ett präktigt svenskt rekord med starka 1.24,5/2180 meter.
- Det är en otrolig häst och han har utvecklats oerhört, sa Tjomsland.
Bergsåkers Stora Femåringspris lockade bara fem hästar. Tangen Bork infriade förväntningarna som storfavorit tillsammans med Tom Erik Solberg. Tangen Bork tog tidigt hand om ledningen och sedan såg det ut som att hästen var ute på en behaglig söndagspromenad.
Övriga vinnare van Ros Borken och Ragnhild W.M. som bägge svarade för ett gott dagsverke.
Mycket talade för att Tjomsland skulle vinna Stora Fyraåringsloppet med Holter Odin, men det satte David Nylanders Dellenit stopp för. Mats E Djuse körde tidigt till ledningen och sedan släppte Dellenit inte någon förbi sig och blev 100 000 kronor rikare.

Fyrling till Oscar Giman
Bergsåker delade V64Xpress® med Kalmar och där hade hemmaamatören Oscar Ginman klang och jubelföreställning med fyra segrar under kvällen.
Treårige A Nice Day imponerade stort när han vann Hästägarkannan, tillika V64-5. Varvet före mål kom storfavoriten Inspiration farande i tredjespår och A Nice Day fick attackera framåt och tog över ledningen. Sedan var det full fart sista varvet och A Nice Day klev undan till en lätt seger.
- Det är en fantastiskt fin häst. Nu fick han lite täta starter och det svarade han bra på, sa Ginman.
Håkan Danielssons Cojito (V64-1) gillar ledningen och Ginman tryckte gasen i botten direkt och satt i ledningen kort efter start. Tempot var bra och konkurrenterna hade fullt upp med att hänga på. I sista sväng ökade Cojito på steglängden och var inte i närheten av att förlora.
- I dag var han ruskigt fin. Han gillar inte att springa i ryggar och är lite ojämn, sa en nöjd segerkusk.
Oscar Ginman övriga vinnare var Hana Holy och Springdayfree.
V64-raden betalar 4 074 kronor, fem rätt 36 kronor och ingen utdelning på fyra rätt och det betyder att det blir jackpot på måndag då tävlingarna avgörs på Färjestad.

Joakim Brundin, Kanal 75


Robert Berghs Harpy, ägd av hockeybröderna Sedin, fick en tuff inledningen innan han kunde överta ledningen efter 500 meter. Harpy fick sedan &ar..

Robert Berghs Harpy, ägd av hockeybröderna Sedin, fick en tuff inledningen innan han kunde överta ledningen efter 500 meter. Harpy fick sedan ånga på i ett bra tempo och gick undan till en säker seger före favoriten Hurricane Hydrup. Harpy segrade på 1.14,5/2000 meter autostart.
- Han kändes väldigt bra och var framförallt fokuserad i dag. Han var där och inte ängslig för dom andra hästarna och det var det viktigaste för mig. Han har otroligt fin exteriör och blandningen med franskt var spännande på många sätt. Han har varit en talang hela tiden och åka på resor har landat väldigt bra. Att det är 500 meter längre i finalen är bara bra, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.
Joakim Lövgren tränar Herbie Peak, men var själv avstängd och tog hjälp av sin kollega Jörgen Sjunnesson. Herbie Peak placerades utvändigt om ledande Hipster efter 500 meter och sedan hade Sjunnesson kontroll på loppet. Ledaren galopperade 600 meter före mål och Herbie Peak tog över och försvann till en överlägsen seger på 1.14,7/2000 meter autostart.
- Ett jättefint intryck och det var bara plus i dag. Han kändes jättefin och jag körde med stora marginaler hela tiden. Jag såg att jag inte kom förbi Steen och jag litade på hästen. Jag har sett honom mycket och han kan gå bakifrån och är snabb i benen och stark. Jag hade olika valmöjligheter och det enda som gällde var att inte göra några stora fel, sa segerkusken.
Jörgen Sjunnesson vann även ett försök med Henrik Will efter ledning från start till mål. Hästen tränas av Hans Henning Kristoffersen
I Stoklassen tog sig Happy Shadow, tränad och körd av Preben Sövik till final via en andraplats i försöket. Även Eric Martinssons Heide tar plats i finalen efter en andraplats tillsammans med Rene Kjaer.
Finalerna äger rum söndagen den 9 oktober. Vinnaren i Kriteriet belönas med 359.000 danska kronor och i Stoklassen tar vinnaren hem 218.000 danska kronor.
Distansen i Kriteriet är 2.500 meter, alltså 500 meter längre än i försöket.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det var ledning från start till mål som gällde för vinnarna av båda tröstloppen. I Oaks Consolation satt Magnus A Djuse bakom F..

Det var ledning från start till mål som gällde för vinnarna av båda tröstloppen. I Oaks Consolation satt Magnus A Djuse bakom Fredrik Wallins Global Dancer och sedan hon tagit hand om taktpinnen var det lugna gatan. I slutkurvan öppnade hon upp en lucka till förföljarna och innan mållinjen nåddes hade hon seglat ifrån till överlägsen triumf.
- Det var lite revansch men hon hade nog hävdad sig i oaks också som det kändes i dag, hon var jättefin, sa Magnus A Djuse.

Revansch för galoppen i försöket
I Kriterium Consolation tog Letsdoit revansch för galoppen i kriterieförsöket. Hingsten, som inlett karriären framgångsrikt i Nordamerika och nu gjorde andra starten för Stefan Melander på svenska mark, stack omgående till ledningen och höll sedan undan till säker seger.
- Jag körde ett litet jobb efter galoppen senast och då kändes han fin, men han var kanske ännu finare i dag när han fick hästar omkring sig och lite mer fokus. Han vann på bra sätt och hade nog haft i kriteriet att göra, sa Magnus A Djuse.

Femte segern i sjätte starten
Det var flera fina hästar som visade upp sig under dagen på Solvalla och resterande lopp inom V65 gick till en kvartett fina fyraåringar. Per K Erikssons Lozano di Quattro tog tredje raka segern i händerna på Tobias J Gustafsson och Timo Nurmos talang Le Patron Boko bokförde sig för femte segern i sjätte starten tillsammans med Jorma Kontio. Ulf Ohlsson satte dit Svante Båth-tränade stoet Waka Waka och Örjan Kihlström skrällde med Markus B Svedbergs Weather Chart. Sex rätt på V65 delade ut 3 339 kronor.
På lördagen fortsätter travfesten på Solvalla med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, samt en drömjackpot på V75 som innebär att en ensam vinnare med sju rätt kan håva in 100 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Endast fyra hästar startade i Old Oaken Bucket för treåringar men det hindrade inte SIP, som delägs av svenska Stall Zet, att i ensamt maje..

Endast fyra hästar startade i Old Oaken Bucket för treåringar men det hindrade inte SIP, som delägs av svenska Stall Zet, att i ensamt majestät dundra runt på 1.09,2 över 1 609 meter med bilstart. Det var en rejäl putsning av Bluebird Doves världsrekord från onsdagen, då hon noterades för 1.09,9.
- Han är en väldigt trevlig häst. När man tar av honom skorna är han som en Cadillac. Jag var bara en passagerare i dag, sa kusken Joe Bongiorno.
Ron Burke tränar hästen som fick närmare en halv miljon kronor för triumfen.
Även på tisdagen sattes det världsrekord i Delaware när tvåårige Rumble Strips vann på 1.10,5 över 1 609 meter med bilstart.

Ola Johansson, Kanal 75


ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.Det innebär at..

ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.
Det innebär att man kan se hur snabbt en häst sprungit under varje del av loppen.
Eftersom lördagens omgång förutom landets två första treåringslopp även innehåller STL-finaler så innebär det att hästarna har tävlat på lördagar och i stor uträckning mot varandra.
Det gör det extra intressant att se hur de avslutat loppen sinsemellan.
Av olika anledningar finns inte data från samtliga aktuella tävlingsdagar vilket gör att underlaget inte är komplett, men det betyder inte att det saknas guldkorn i jakten på lördagens minst 100 miljoner kronor.
För att få en någorlunda korrekt bild av hur hästarna avslutat loppen har vi valt att mäta i två punkter, dels mellan 700-740 meter från mål beroende på bana och dels sista 200.
Genomgången innefattar bara de sex första avdelningarna på V75 eftersom Walter Lundbergs Memorial (V75-7) inte är något finallopp.

V75-1
Bronsdivisionen

Rättvik 6/8 – L.L.Royal
Data saknas

Örebro 20/8 – King of Everything
Snabbaste avslutning (1.10,8/700 Conte Prad, 1.10,5/200 Conte Prad)
Lördagens finalister (placering)
King of Everything (rygg ledaren) 1.12,0/700 – 1.12,0/200 (1)
Born to Run (tredjespår) 1.11,1/700 – 1.11,0/200 (2)
Marvelous (fjärde ytter) 1.11,8/700 – 1.12,3/200 (5)
Lord Horse (utvändigt ledaren) 1.13,7/700 – 1.17,4/200 (6)
Don’t Be Weak galopp

Bergsåker 27/8 – Santos de Castella
Snabbaste avslutning (1.10,6/740 Santos de Castella, 1.07,3/200 Vice Versa Diamant)
Lördagens finalister (placering)
Santos de Castella (spets) 1.10,6/740 – 1.10,0/200 (1)
Special Major (tredje inner) 1.11,5/740 – 1.10,0/200 (2)
Albert Zonett (fjärde inner) 1.11,5/740 – 1.10,1/200 (4)

Jägersro 3/9 – Charliebrown Effe
Snabbaste avslutning (1.08,9/740 Under Armour, 1.08,0/200 Under Armour)
Lördagens finalister (placering)
Charliebrown Effe (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (1)
Under Armour (femte ytter) 1.08,9/740 – 1.08,0/200 (2)
Lord Horse (tredje inner) 1.10,4/700 – 1.11,8/200 (5)

Hagmyren 10/9 – Born to Run
Ingen data

Kommentar: Avslutningen från 3 Under Armour från kön på Jägersro sticker ut, liksom 5 Born to Runs prestation på Örebro där han höll farten till mål trots en resa i tredjespår nästan hela loppet.

V75-2
Klass II

Visby 3/8 – Roll Control
Data saknas

Rättvik 6/8 – Alberto Ray
Data saknas

Örebro 20/8 – Father Simon
Snabbaste avslutning (1.10,9/740 Mysterious Lucifer, 1.08,9/200 Mysterious Lucifer)
Lördagens finalister (placering)
Father Simon (spets) 1.12,3/740 – 1.12,3/200 (1)
Global Crossover (tredje ytter) 1.11,2/740 – 1.10,3/200 (2)
Wings Level (utvändigt ledaren) 1.12,5/740 – 1.12,7/200 (5)

Bergsåker 27/8 – Babsans Bankir
Snabbaste avslutning (1.11,5/740, Babsans Bankir 1.06,0/200)
Lördagens finalister (placering)
Babsans Bankir (femte inner) 1.11,5/700 – 1.06,0/200 (1)

Jägersro 3/9 – Uncle Silvio
Snabbaste avslutning (1.12,2/740 Indy Journey, 1.14,5/200 Indy Journey)
Lördagens finalister (placering)
Uncle Silvio (spets) 1.13,4/740 – 1.17,6/200 (1)
Center Bus (rygg ledaren) 1.13,3/740 – 1.17,0/200 (2)

Hagmyren 10/9 – Fat Rabbit
Data saknas

Kommentar: Notera hur fort 1 Babsans Bankir sprang över upploppet när luckan kom efter invändig resa på Bergsåker.

V75-3
STL Open

Mantorp 4/6 – Calle Crown
Data saknas

Östersund 11/6 – Vernissage Grif
Data saknas

Boden 18/6 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Kalmar 25/6 – Click Bait
Snabbaste avslutning (1.07,9/740 Click Bait, 1.05,3/200 Holy Water)
Lördagens finalister (placering)
Click Bait (fjärde ytter) 1.07,9/740 – 1.06,4/200 (1)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.09,4/740 – 1.07,7/200 (2)

Halmstad 9/7 – Rackham
Snabbaste avslutning (1.09,7/740 Admiral As, 1.09,2/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Admiral As (femte ytter) 1.09,7/740 – 1.10,2/200 (1)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.11,6/740 – 1.14,7/200 (5)
Zaccaria Bar (utvändigt ledaren) 1.15,1/740 – 1.23,4/200 (opl)

Årjäng 16/7 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Axevalla 23/7 – Milligan’s School
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Admiral As, 1.07,6/200 Slide So Easy)
Milligan’s School (spets) 1.08,9/740 – 1.11,1/200 (1)
Admiral As (utvändigt ledaren) 1.08,7/740 – 1.10,0/200 (2)

Jägersro 26/7 – Don Fanucci Zet
Snabbaste avslutning (1.08,7/709 Vernissage Grif, 1.05,0/200 Vernissage Grif)
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (rygg ledaren) 1,09,9/709 – 1.08,7/200 (3)
Click Bait (andra ytter) 1.11,1/709 – 1.11,0/200 (opl)

Bollnäs 30/7 – Zaccaria Bar
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Zaccaria Bar – 1.05,9/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Zaccaria Bar (andra ytter) 1.08,7/740 – 1.07,9/200 (1)

Rättvik 6/8 – Global Badman
Data saknas

Åby 13/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,0/740 Moni Viking, 1.04,5/200 Moni Viking
Lördagens finalister (placering)
Hail Mary (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (2)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.10,1/740 – 1.11,5/200 (5)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.12,1/740 – 1.15,4 (opl)

Örebro 20/8 – Missle Hill
Snabbaste avslutning 1.09,9/700 Pinto Bob, 1.07,8/200 Eddy West
Lördagens finalister (placering)
Missle Hill (spets) 1.10,4/700 – 1.09,7/200 (1)

Bergsåker 27/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,2/740 Esprit Sisu, 1.05,2/200 Esprit Sisu
Lördagens finalister (placering)
Esprit Sisu (fjärde ytter) 1.08,2/740 – 1.05,2/200 (4)
Zaccaria Bar (fjärde inner) 1.08,9/740 – 1.06,3/200 (5)
Brother Bill galopp (opl)

Jägersro 3/9 – Önas Prince
Snabbaste avslutning 1.10,4/740 Guzz Mearas, 1.09,8/200 Pastore Bob
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (utvändigt ledaren) 1.11,4/740– 1.13,2/200 (1)
Admiral As (långt bakom fältet) 1.18,2/740 – 1.11,2/200 (opl)

Hagmyren 10/9 – Hail Mary
Data saknas

Kommentar: STL Open skiljer sig från övriga avdelningar i det att kvalificeringen hit drog igång direkt efter elitloppshelgen och därför innefattar betydligt fler lopp. 8 Esprit Sisus spurt i taktikloppet Sundsvall Open Trot är den rappaste som noterats bland finalisterna.


V75-4
Svenskt Trav-Oaks

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.10,5/740 Jurista 1.09,9/200 Jurista
Lördagens finalister (placering)
Olivia Coger (utvändigt ledaren) 1.11,3/740 – 1.12,1/200 (1)
Beat It (spets) 1.11,5/740 – 1.11,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.10,0/740 Kayla Westwood – 1.10,0/200 Lawina
Lördagens finalister (placering)
Kayla Westwood (tredje ytter) 1.10,0/740 – 1.10,1/200 (1)
Lawina (tredje inner) 1.10,9/740 – 1.10,0/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.10,8/740 Bonneville W.I., 1.11,5/200 Bonneville W.I.
Lördagens finalister (placering)
Bonneville W.I (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,5/200 (1)
Nycora (spets) 1.11,7/740 – 1.15,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Aurelia Express, 1.07,5/200 Aurelia Express
Lördagens finalister (placering)
Aurelia Express (rygg ledaren) 1.10,2/740 – 1.07,5/200 (1)
Jewilla (spets) 1.11,6/740 – 1.12,5/200 (2)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.11,3/740 Joy Sisu, 1.08,1/200 Joy Sisu
Lördagens finalister (placering)
Joy Sisu (sjunde ytter) 1.11,3/740 – 1.08,1/200 (1)
O’Mara Zon (rygg ledaren) 1.13,6/740 – 1.09,2/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.09,4/740 Queen Belina – 1.08,9/200 Carbonfiber
Lördagens finalister (placering)
Queen Belina (tredje ytter) 1.09,4/740 – 1.11,3/200 (1)
Carbonfiber (andra ytter) 1.11,1/740 – 1.08,9/200 (2)

Kommentar: Här tittar vi på de sex uttagningsloppen och noterar att 4 Queen Belina gick den snabbaste långspurten då hon svepte fältet in i sista sväng, medan 1 Aurelia Express var kvickast av alla över mål.

V75-5

Klass I

Rättvik 6/8 – Ferox Brick
Data saknas

Örebro 20/8 – Eagle In Disguise
Snabbaste avslutning 1.09,7/700 Robthebank, 1.07,5/200 Robthebank
Lördagens finalister (placering)
Eagle In Disguise (spets) 1.11,6/700 – 1.11,7/200 (1)
Final Whistle (fjärde ytter) 1.09,8/700 – 1.09,1/200 (3)
Holdfast Am (fjärde inner) 1.11,0/700 – 1.10,9/200 (6)
Robthebank (sjätte ytter) 1.09,7/700 – 1.07,5/200 (7)

Bergsåker 27/8 – Behind Lord
Snabbaste avslutning 1.09,1/740 Somebody’s Destiny, 1.05,0/200 Underbarosåfin
Lördagens finalister (placering)
Behind Lord (spets) 1.11,7/700 – 1.09,3/200 (1)
Underbarosåfin (fjärde ytter) 1.10,3/740 – 1.05,0/200 (2)
O.M.Dustin (rygg ledaren) 1.11,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Jägersro 3/9 – Robthebank
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Woogie Broline, 1.07,9/200 Dynamic Twister
Lördagens finalister
Robthebank (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,8/200 (1)
Holdfast Am (tredje inner) 1.10,5/740 - 1.10,7/200 (2)
Dynamic Twister (fjärde inner) 1.10,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Hagmyren 10/9 – Viva la Vida Face

Data saknas

Kommentar: Det mest iögonfallande är hur snabbt 10 Underbarosåfin gick över upploppet på Bergsåker.

V75-6
Svenskt Trav-Kriterium

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 One Chance More, 1.11,8/200 Bedazzled Sox
Lördagens finalister (placering)
Bedazzled Sox (spets) 1.11,1/740 – 1.11,8/200 (1)
Xanthis Harvey (utvändigt ledaren) 1.11,5/740 - 1.12,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.11,1/740 Erik the Phantom, 1.10,7/200 Staro Mack Crowe
Lördagens finalister (placering)
Global Deputy (rygg ledaren) 1.11,7/740 – 1.11,4/200 (1)
Every Day Elegant (spets) 1.12,5/740 – 1.14,2/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 Monastary Boko, 1.08,3/200 Drake Kronos
Lördagens finalister (placering)
Ante la Roque (spets) 1.12,6/740 – 1.12,9/200 (1)
Monastary Boko (sjätte ytter) 1.11,0/740 – 1.11,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.09,5/740 Custom Chef, 1.08,0/200 Custom Chef
Lördagens finalister (placering)
Bengan (utvändigt ledaren) 1.10,3/740 – 1.09,1/200 (1)
Mister Jupiter (spets) 1.10,7/740 – 1.10,2/200 (1)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.09,6/740 Coquaholy – 1.07,7/200 Tug of War
Lördagens finalister (placering)
Greensboro Zet (spets) 1.10,0/740 – 1.08,6/200 (1)
Coquaholy (utvändigt ledaren) 1.09,6/740 – 1.08,1/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.13,3/740 Pingis, 1.10,7/200 Pingis
Lördagens finalister (placering)
Following 1.14,0/740 – 1.14,5/200 (1)
My Dreams1.13,6/740 - 1.12,6/200 (2)

Kommentar: 8 Coquaholy avslutade snabbast av samtliga finalister, men var ändå inte rappast över mål i en uttagning som blev ren taktikkörning. Notera även hur mycket fortare 10 Monastary Boko spurtade jämfört med vinnaren 4 Ante la Roque trots att han fick gå ut i fjärdespår runt slutsvängen.

Robin Johansson, Kanal 75


 I mitten av mars var kvinnan och fredagshandlade på ICA. På vägen ut passade hon på att köpa en Harry Boy® på 240 kr..

 I mitten av mars var kvinnan och fredagshandlade på ICA. På vägen ut passade hon på att köpa en Harry Boy® på 240 kronor till lördagens V75®. Sedan gick hon hem och fokuserade på de middagsgäster som skulle komma över i helgen, och glömde helt bort hästarna.
– Jag köpte den på fredagen men sedan blev det mycket att göra här hemma. Jag vet det, att jag hade middag här någon av dagarna. Och så glömde jag den! Jag brukar annars spela lördag och så har jag kupongen framme och kollar. Men eftersom jag köpte den en dag innan den här gången blev det fel, förklarar hon.

”Det är klart du inte blivit lurad morsan”
När kundservice noterade att pengarna fortfarande efter ett halvår satt orörda på kontot kontaktades kunden. Hon hade dessutom köpt en ny Harry Boy efter vinsten, utan att göra något uttag. Men mottagandet från vinnaren var från en början inte varmt.
– Jag tror inte på dig, du är en sådan där som ringer runt och ljuger för folk för att man ska lämna ut sitt bank-id. Det förstår jag det! Och så skulle jag lägga på luren. Så hemsk jag var! Jag var så arg! Skrattar hon.
Men innan hon hann lägga på luren blev hon övertalad till att ringa upp kontoret själv. Men hon ringde först upp sin dotter som hjälpte henne att logga in på kontot. Och visst fanns vinsten på över två miljoner där.
– Det är klart du inte har blivit lurad morsan, det fattar du väl. Så där går det inte till, sa min dotter till mig. Men hur kan man tro någon som ringer och säger att man har vunnit två miljoner? Jag vet inte vad jag skulle gjort, berättar den chockade vinnaren.

Kundtjänstpersonalen började också gråta
När det sjunkit in att vinsten faktiskt stämde ringde hon upp ATG igen.
– Jag blev yr och fick ont i huvudet. Och så grät jag ju. Och så började kundtjänstpersonalen också gråta. För en vanlig människa som jag är det väldigt höga summor som plötsligt bara kommer. Det är för mycket att ta in, jag vet inte vad man ska göra för att fatta det, berättar hon några dagar efter beskedet.
Efteråt skickade hon blommor till de två personer från kundservice hon varit i kontakt med.
–Som ursäkt för att jag var så arg. Jag sa det som avslutning till honom. OM det är rätt, det här som jag inte tror på. Då ska du få en blomma. Det är klart han ska få det då!

”Hade dött om jag suttit och sett det”
Intresset för trav har hon haft länge och det är inte första gången som hon vinner, även om det tidigare har handlat om mindre summor. Tidigare läste hon tipstidningar och tog ut sina hästar själv. Men under senare år har det blivit mer sporadiskt, och jobbet överlåts oftast till Harry.
– Det är jättespännande med V75. När man börjar ha ett rätt, två, tre, fyra, fem. När man har fem rätt och så ska den sjätte springa, då är man ju jättenervös. Då släpper man ju allt runt omkring.
Nu gick du miste om den spänningen den här gången. Hur känns det?
– Ja men tänk, nämen jag hade ju dött om jag suttit och sett det. Så det var väl tur, skrattar hon.  
Vad kommer du att göra med vinstpengarna?
– Jag har sett pengarna på kontot, men tror fortfarande inte att det är sant. Jag har bra pension och handlar väl som vanligt. Men jag älskar att köpa kläder! Min dotter tycker det är jättekul såklart, så jag får ut och tokshoppa någon gång med henne, avslutar en glad, men chockad, vinnare.

Julia Björklund


Bollnästränaren Thomas Lönn har runt 20 hästar i träning och för dagen håller hästarna en jämn och bra form.- Vi h..

Bollnästränaren Thomas Lönn har runt 20 hästar i träning och för dagen håller hästarna en jämn och bra form.
- Vi har kommit rätt på det på slutet och hästarna tävlar bra och jag hoppas det håller i sig ett tag framöver. Vi har väl ändrat lite och en del hästar tränas tufft och några inte lika tufft, en mix som uppenbarligen fungerar, säger Lönn.
Det är blandat med ungt och nytt i boxarna och att ligga runt 20 hästar är lagom.
- Det är en tuff bransch och det är lagom att ligga på den nivån och sedan är det ju så att man blir ju äldre också, säger 59-åringen.

Stolt pappa
Han behöver inte vara orolig för framtiden. Sonen Linus har visat sig ha fallenhet för yrket och satsar helhjärtat på travet och är en av årets fyra Stig H-stipendiater.
- Jag måste säga att jag är en väldigt stolt pappa. Det är stort att få det stipendiet i den hårda konkurrens som råder. Det finns väldigt många yngre talanger inom det här yrket och det är jättekul att även många tjejer visar framfötterna och ta för sig mer och mer.
Om Linus ska ta över pappas rörelse är för tidigt att spekulera i, än så länge är det inte aktuellt.
- Nej, det är inget vi pratar om. Linus jobbar hos Fredrik Wallin och trivs jättebra och han vill och måste förkovra sig mer i detta tuffa yrke. Jag tycker att han har talang och känsla för det. Han har visat det som kusk flera gånger och jag vet inte hur många lopp han har sett på datorn, många är det i alla fall och jag tror att den nya generationen kuskar tittar mycket och tar in intryck.

Han ska räknas igen
På söndag åker Thomas till Rättvik med två formhästar som startat på GS75®.
- Jag tror mest på Cesar F.C. (GS75-1) även om jag gärna hade velat haft ett bättre läge. Han har tänt till på slutet och jag tror att anledningen är att vi har tränat honom lite tuffare. Vid segern på näst senast Örebro sa kusken Magnus A Djuse att hästen inte alls var lika tung i steget som tidigare. Sedan följde Cesar F.C. upp den segern med att vinna även gången efter på ett bra sätt.
- Cesar F.C. gillar att springa i ledningen och dit kommer han inte den här gången. Nu har han gjort flera bra lopp även bakifrån och jag tycker att han ska räknas. Han tävlade bra som tre och fyraåring och jag tycker att han är minst lika bra nu. Jag kommer inte att göra några ändringar.
Bakspår har även Mission Beach (GS75-7) och även här hade Lönn gärna haft framspår.
- Hon är väldigt effektiv i ledningen och tävlar väldigt bra när hästen utvändigt ligger nära. Hon har fin form och blir bättre för varje start. Hon har haft problem med brunst i sommar och fick pausa lite. Jag var lite överraskad att hon kunde vinna direkt i comebacken och sedan följde hon upp med en tredjeplats mot tufft motstånd. Mission Beach har lärt sig att tävla bakom hästar, men det är ingen häst man kan vara så offensiv med utan kusken får köra lite på chans. Jag tror att hon får svårt att vinna, kan hon vara trea-fyra är det bra, men jag tar gärna en bättre placering.

Joakim Brundin, Kanal 75


 Med en samlad prissumma om en miljon amerikanska dollar är Mohawk Million världens med råge högst doterade tvååringslopp...

 Med en samlad prissumma om en miljon amerikanska dollar är Mohawk Million världens med råge högst doterade tvååringslopp.
Den här lördagen avgörs loppet på kanadensiska banan Woodbine Mohawk Park. För att delta i loppet betalas ett inköp på 100 000 dollar in och hälften av den totala prispotten tillfaller vinnaren, ett förstapris som motsvarar cirka 5,5 miljoner kronor.
Marcus Melander finns som tränare representerad genom Oh Well som ska köras av Tim Tetrick och som ägs av svenska SRF Stable.
Den kanadensiska banan avgör även i övrigt en riktigt förstklassig tävlingsdag där bland annat Canadian Trotting Classic för treåringarna finns på programmet. Här har Nancy Takter två hästar, Keg Stand och Pretender, medan Lucas Wallin och Marcus Melander startar B A Superhero respektive Periculum.

Mohawk Million
1609 auto
1. Oh Well – Tim Tetrick (Marcus Melander)
2. Proud to be Lindy – Chris Christoforou
3. Oh Look Magic – Matt Bax
4. Yo Beth D. – Trevor Smith
5. Hasty Bid – James MacDonald
6. Winners Bet – Dexter Dunn
7. Silly Me Hanover – Bob McClure
8. Dws Point Man – Louis-Philippe Roy
9. What An Angel – Mark MacDonald
10. Crantini – Yannick Gingras
Förstapris: cirka 5,5 miljoner kronor

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Onsdagens V86® delades mellan Åby och Solvalla. På Åby-travet avgjordes S:t Leger, ett styrkeprov över dryga tre varv med 150 000 kro..


Onsdagens V86® delades mellan Åby och Solvalla. På Åby-travet avgjordes S:t Leger, ett styrkeprov över dryga tre varv med 150 000 kronor till vinnaren. Där fick vi se en strålande uppvisning av Eagle Rock som var helt ensam på plan för sin tränare Conrad Lugauer. Eagle Rock stod bra till på startvolten och öppnade snabbt till ledningen. Sedan drog Lugauer i ett jämnt och hårt tempo loppet igenom, och drog konkurrenterna sönder och samman. Över upploppet var Eagle Rock helt solo och tog en överlägsen seger i imponerande stil. För två starter sedan vann hästen på en 1.11-tid över kort distans, och nu drog han således musten ur konkurrenterna över 3100 meter. Segertiden blev 1.14,673140 för den fyraårige hingsten. Tränare Lugauer hyllade sin häst efteråt och det gick inte att ta miste på att han håller honom högt.
– Om jag ska var ärlig så pratade vi hela året om derbyt. Men när uttagningen gick så hade vi inte tillräckligt mycket poäng för att komma med, sa Conrad Luguaer.
– Hästen har visat flera gånger att han är över genomsnittet. Han har otroligt bra egenskaper, är otroligt snabb och har bra styrka och vinnarskalle. Det enda som inte har varit vuxen är hans kropp men den kommer han att växa in i. Det enda som kanske kommer att utvecklas framöver är rutinen och hårdheten. Speeden och styrkan har han.
– Det blev jättebra idag. Han var lite för pigg första 1500 metrarna och jag var lite orolig att han kanske skulle bli lite för vass. Men efter 1500 meter slappnade han av ganska så bra. Jag visste inte hur mycket det fanns kvar eftersom det var första gången på 3100 meter. På sista långsidan började han hacka i travet och då fick jag säga åt honom att skärpa till sig och hålla sig i rätt gångart.

Wish Me Magic imponerade från dödens
En annan imponerande vinnare på Åby var Wish Me Magic. Trots ett lopp utvändigt om ledaren i ett stenhårt tempo, så var hästen starkast till slut. Ett lopp i ”dödens” där första varvet travades efter 1.10,3 bekom hästen inte. Wish Me Magic har gjort det jättebra sedan han kom till Hanna Lähdekorpis träning och det här var tredje segern på de senaste sex starterna. Segertiden blev strålande 1.11,2/1640a.
– Han var grymt bra och kändes stark hela vägen. Jag är verkligen stolt över honom, sa Hanna Lähdekorpi och fortsatte:
– Hästen är stark och även om det inte fanns massvis av krafter kvar så var han inte trött. Jag hade tussarna kvar och han verkar ha en lång speed. Man kan köra från start och även köra till slut.

Storfavoriten inledde lekande lätt
V86 inleddes med att omgångens största favorit Tipsy Bartender gjorde sin plikt. Hästen, som tränas av Frode Hamre, kördes till ledningen av Carl Johan Jepson efter ett halvvarv och då var förstås mycket vunnet. Över upploppet blev Tipsy Bartender undan till en mycket lätt seger. Vinnartiden skrevs till 1.13,6/2140a.
– Det var en härlig häst att köra, berömde Carl Johan Jepson.
Favoriterna radade sedan upp sig under vägen genom Googalong Zet (Örjan Kihlström), Jerka Sting (Jari Åkerfeldt som tog hem ett försök till Amatör-SM), Combat Fighter (Anders Svanstedt), fjärdehandaren Thorondor (Björn Goop) och det såg ut att bli mycket låg utdelning på V86.

Istra storskrällde – spelad till 0,51 procent
Men i den avslutande avdelningen small det till rejält. Riktigt rejält till och med. För det var superskrällen Istra, tränad av Rikard Björling och körd av Torbjörn Jansson, som slog till och knockade de flesta spelare. Istra var spelad till blott 0,51 procent av insatsfördelningen på V86. Hon behöver sannerligen heller inte skämmas för sin seger då hästen avgjorde trots ett tufft lopp utvändigt om den ledande favoriten Global Currency. Värdet inför den sista avdelningen var 730 kronor, men hoppade upp till 120 574 kronor när Istra skar mållinjen först.
– Det var den här sortens häst som var lite stor i gången men som inte gillar när det blir ojämn fart. Jag körde som jag trodde skulle passa hästen och det gick bra den här gången. Det är ju kul när det lyckas, sa Torbjörn Jansson.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Många prickade sju rätt när den andra etappen av VM i V75® avgjordes på Färjestad i lördags.Fast det vinnande systemet..

 Många prickade sju rätt när den andra etappen av VM i V75® avgjordes på Färjestad i lördags.
Fast det vinnande systemet komponerades av läraren Erik Lindblad, 36, från Skara.
Han var en av 216 spelare som fick alla rätt, men fixade förstaplatsen tack vare att hans kupong var den som var tidigaste inlämnad under dagen.
– Det var kul. Det blir ju mycket happening kring det här också som man får ställa upp på, det är ju roligt, säger den andra etappvinnaren.
Hela fyra spikar var nyckeln till Eriks vinnande system i en relativt lättlöst omgång. Sju rätt betalade 4774 kronor, men för Erik fanns det möjligheter till betydlig högre utdelning. Han satt nämligen med streck på samtliga hästar i den sista avdelningen.
– Jag öppnade ju med två spikar och hade fyra totalt så det kändes ju bra, men jag hade alla hästar i den sista avdelningen så det var ju lite surt när en av favoriterna vann och dessutom på målfoto. Det blev inte så stor utdelning därmed, men något i alla fall.
Hur ser ditt travintresse ut?
– Jag bor ju här i Skara och det är inte långt till Axevalla så där har man ju varit några gånger, inte minst på Stochampionatet. Sedan är jag god vän med Tomas Ternemar, som är son till Benny (tidigare travbanechef vid Axevalla reds.anm.) och vi har varit runt på trav i landet många gånger, Elitloppet och annat, så man har ju fått upp lite intresse därigenom, berättar Erik som fortsätter:
– Sedan är vi ett gäng gubbar här på jobbet som spelar V75® varje lördag. Vi fick sex rätt på vårt gemensamma system så de var väl inte helt nöjda i lördags när jag spelade en egen rad och satte sjuan på den…

Handbollen ligger varmt om hjärtat
Priset för etappsegraren är möjligheten att få skänka 25 000 kronor en lokal förening.
Erik Lindblad är själv engagerad i handbollen och för honom var det ett naturligt val att pengarna ska gå till Skara Handbollsklubbs ungdomssektion.
– Klubben har just nu ingen seniorverksamhet så jag tycker pengarna kan komma väl till pass så att vi på sikt kan skapa och få spelare till ett herrlag. Jag har själv spelat handboll i föreningen som yngre och är nu verksam som ungdomsledare.
Brukar du vara med i VM i V75®?
– Jag har varit med någon gång förut och såg nu att man kunde anmäla sig på atg.se. Det är är samma förutsättningar som gäller för alla och inga stora system som behövs. Samtidigt är det bra att man får möjligheten att skänka pengar om man vinner.
VM i V75® pågår varje lördag fram till och med den 15 oktober. Då ska årets världsmästare koras.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Att Kennedy får försvara de blågula färgerna i Yonkers International Trot 15 oktober, något som sulkysport.se var först att skr..

Att Kennedy får försvara de blågula färgerna i Yonkers International Trot 15 oktober, något som sulkysport.se var först att skriva om, möjliggörs av att han är född i Sverige. Men att hans deltagande är något av en nödlösning för att få med en svensk representant står tydligt.
- I Sverige har det varit svårt med intresset. Det var rätt bra från början och det slutade med att Kennedy ska representera Sverige. Han ska köras av en svensk kusk, vi hoppas att det blir Björn Goop, säger Klaus Koch till travronden.se.
Cirka 5,5 miljoner kronor väntar på vinnaren av VM-loppet och även om de svenska segerförhoppningarna kommer vara dämpade på 800-metersbanan Yonkers så väntar en högklassig uppgörelse. Bland de europeiska hästarna som ska göra upp över 2 011 meter finns bland andra årets elitloppsvinnare Etonnant och Åke Svanstedts Ecurie D. För arrangören och hemmapubliken står superstoet Bella Bellini högt på önskelistan.

Europalaget i Yonkers International Trot 2022:
Häst (tränare, land)
Cokstile (Mattia Orlando, Norge)
Ecurie D. (Åke Svanstedt, Danmark)
Etonnant (Richard Westerink, Frankrike)
Kennedy (Erik Bondo, Sverige)
Stoletheshow (Frode Hamre, Norge)
Tycoon Conway Hall (Flemming Jensen, Danmark)
Zacon Gio (Holger Ehlert, Italien)

Ola Johansson, Kanal 75


Paul J P Hagoort är en av Hollands mest framgångsrika travtränare. Han har bland annat vunnit derbyt flera gånger och har många segr..

Paul J P Hagoort är en av Hollands mest framgångsrika travtränare. Han har bland annat vunnit derbyt flera gånger och har många segrar i de större loppen i hemlandet på sitt cv. Han har vunnit flera storlopp i Europa och även i Sverige har det gått mycket bra. Bara i år har han vunnit Drottningens Pokal och Stosprintern med Chebba Mil. Nu kör han inte själv utan har ett mycket bra samarbete med Robin Bakker.
- Jag koncentrerar mig på det jag är bra på och lämnar gärna över styrningarna till Robin som jag tycker är en mycket bra kusk och det har han bevisat flera gånger. Vi har ett mycket bra samarbete, säger Paul J P Hagoort.
I Holland är prispengarna inte alls som i Sverige och inte i närheten av Frankrike varför det blir en hel del resande för Hagoort och det är något som han har vant sig vid.
- Visst blir det en del resande, men har man hästar som duger så måste man ge dom chansen. Jag upplever inte att hästarna tar skada av resandet, det gäller att ge dom tid för återhämtning.

Reser i angeläget ärende
På lördag bjuder Solvalla på trav i världsklass och V75® med en drömjackpot som kan ge en ensam vinnare hela 100 miljoner kronor. Mycket pengar står också på spel i Svenskt Travkriterium där vinnaren tar hem 2 miljoner kronor, det dubbla om hästen är med i Premiechansen.
Den gedigna segerchecken lägger gärna Hagoort beslag på. Monastery Boko svarade för en stark insats i kvalet och holländaren reser till Stockholm i angeläget ärende.
- Jag var väldigt nöjd med hästen i försöket. Han gick rejält sista 6-700 meterna och slog aldrig av på takten och det var kanske det bästa lopp han gjort.
- Hästen känns jättefin efter det loppet och han reser bra och tar loppen på rätt sätt och uppträder väldigt moget trots att han bara är tre år.
Monastery Boko har startat 12 gånger hittills i karriären, men bara vunnit ett lopp.
- Han är verkligen ingen ickevinnare. Jag har matchat honom ganska tufft och han var igång redan som tvååring och gjorde flera riktigt bra lopp och hade inte marginalerna med sig heller.

Kan springa fort länge
Svenskt Travkriterium är en riktig utmaning över lång distans och det oroar inte Hagoort.
- Hästen är stark och kan springa fort länge. Jag är faktiskt ganska nöjd med spåret eftersom han inte är så snabb från start. Hade vi haft ett framspår med högt nummer skulle risken att hamna illa till varit större än vad den är nu.
- Jag är väldigt nöjd med min häst och tycker att han ska ses med chans. Visst måste det klaffa på vägen och det var flera hästar som imponerade i försöken på mig, men jag hoppas att min hästs styrka och mod ska räcka långt.
För att nå maximal effekt så väljer Hagoort att göra en korrigering i utrustningen.
- Jag kommer att lägga på Monastery Boko ett norskt huvudlag för första gången.

Joakim Brundin, Kanal 75


 De två talangerna, Nina och Preben, har lätt för orden. De pratar mycket och gärna om sina mål, yrken och vad relationen betyde..

 De två talangerna, Nina och Preben, har lätt för orden. De pratar mycket och gärna om sina mål, yrken och vad relationen betyder.
Preben Sövik, 32, har varit travtränare i närmare två år. Travet finns i blodet via pappan som är tränare i Norge. Dessutom har han jobbat i USA och varit försteman hos både Lutfi Kolgjini och Robert Bergh. Idag har han 30 hästar i träning på Jägersro.
Nina Lensvik, 31, är galopptränare sedan 2019 och har vunnit både det svenska och danska kriteriet med hästar som hon tagit fram från grunden. Dessutom har hon som enda tränare någonsin vunnit Scandinavian Open Championship tre år i rad, dessutom med samma häst: Suspicious Mind. Han i sin tur är Skandinaviens högst rankade häst som i år tävlat i Dubai tillsammans med stallkamraten Sanary som där blev vinstrikast av alla skandinaviska hästar.
– Det har varit jättebra för min karriär, jag är utöver det garanterat den yngsta skandinaviska tränaren som tävlat i Dubai, säger Nina.
Hon har inspirerat sin sambo så till den grad att även han nu har galopplicens. Något som han menar är positivt i rollen som travtränare.
– Jag får bredare kunskap om hästen som djur när jag är en del av båda sporterna. Det är inspirerande plus att jag lär mig nya saker då jag träffar folk från galoppen både hemma och utomlands, berättar Preben.
Nina fyller i att Preben älskar hästar oavsett gångart och att hon fått mycket hjälp med problemhästar.
– Preben är den bästa hästkarlen jag någonsin har sett och jag har sett många. Det säger jag inte bara för att han är min sambo, säger hon med ett skratt.
Dessutom är Preben tämligen unik i Sverige med att som tränare vinna ett travlopp ena dagen och ett galopplopp dagen därpå på samma bana, det vill säga Jägersro.
Där på hemmabanan håller samboparet, som blir föräldrar i november, till i varsitt stall.  
– Vi hjälps åt väldigt mycket och är varandras största supportrar, konstaterar Nina.

Enbart fördelar genomföra det tillsammans
Nu är de båda en del av utvecklingsprogrammet ATG Talang, något de enbart ser fördelar med att få genomföra tillsammans.  
– Vi kommer att kunna fortsätta diskussionerna på hemmaplan och därmed få ut mer av utbildningen, tror Preben som vill fokusera på marknadsföring, kund- och personalvård.
Nina håller med och ser också fram emot att få tips från ”travsidan”.
– Det finns inga unga på min nivå i galoppen, jag tävlar enbart mot det äldre, etablerade gardet och det kan vara tufft, det är annorlunda inom travet, säger hon.
Båda är dessutom intresserade av idrottspsykologi och vill jobba mer med mental träning.
– Det är en enorm psykisk press att ligga på den här nivån, det krävs att den mentala biten är på plats. En bra tränare ska också vara en bra arbetsledare och chef, då är det klokt att ta råd utifrån så att man bygger ett starkt team där personalen både känner frihet och trygghet, menar Nina.
De vet båda att när man sysslar med sport så är motgångar en del av spelet. Det kommer toppar och dalar.
– Vårt yrke är ett enmansyrke, det är svårt att tala med kollegor om vissa saker då de samtidigt är konkurrenter. Där har jag en fördel som har Nina som sitter i samma båt plus min pappa som kan den här branschen utan och innan, säger Preben.
Nina fyller i:
– Storfavoriter faller, det vänder fort och det är en sport med små marginaler. Jag är van att vinna var tredje lopp men när det blir skador och motgångar så gäller det att tro på sig själv och jobba på, man vet att det vänder igen.

En skyldighet att förmedla känslorna för hästen
De är båda måna om att sprida trav- och galoppsportens lov till alla och envar.
– Det är vår skyldighet, säger Preben. Det är viktigt att förmedla våra känslor för hästen och allt jobb som ligger bakom. Vi tillhandahåller inte bara spelprodukter. Livet med häst måste ju upplevas. Tänk bara hur mycket nervositet, spänning, glädje och besvikelse som ryms i ett lopp på några minuter, säger han.
Slutligen betonar Preben vikten av återhämtning.
– Även om vi vill satsa 100 procent på företagen så måste vi också komma ihåg oss själva. Det viktigaste för mig är en bra tränarrörelse, inte att köra lopp. Det kan jag ibland överlåta åt andra för att hinna med livet och mig själv, säger han.
Och i november kommer det alltså en ny människa som behöver Nina och Prebens tid och uppmärksamhet. Om det blir en travkusk eller en jockey får dock framtiden utvisa.

Åsa Elmroth


 Sedan 1996 har Stig H Johanssons Stipendium delats ut.Stipendiet går till framtidsnamn inom travsporten i åldern 18-30 år och totalt har..

 Sedan 1996 har Stig H Johanssons Stipendium delats ut.
Stipendiet går till framtidsnamn inom travsporten i åldern 18-30 år och totalt har 65 personer aktiva inom travsporten tilldelats utmärkelsen genom åren. 2022 års stipendium delas mellan en kvartett bestående av: Zeb Jonasson, Linus Lönn, Andreas Lövdal och Wilma Wallberg.
– Det var flera kvalificerade som sökte och i år var det så jämnt att vi valde fyra stipendiater. Jag hoppas och tror att utbildningsstipendiet kan ge dem en kick på resan mot en professionell tränarkarriär, det har i alla fall sett ut så historiskt sett, säger Stig H Johansson i ett pressmeddelande.
Stipendiet består av ett brett utbildningsprogram under 2023. Att vara travtränare är också att vara företagsledare med alla de roller det innebär, som till exempel marknadsföring, PR, kundvård, ekonomi och arbetsledning.
Stipendiet kommer delas ut av Stig H Johansson själv i vinnarcirkeln på Solvalla efter Stig H Akademins lopp som körs under kriterielördagen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Det är travronden.se som rapporterar om Bellfaks allvarliga skada. Den trefaldige miljonären har radat upp topprestationer under det senaste åre..

Det är travronden.se som rapporterar om Bellfaks allvarliga skada. Den trefaldige miljonären har radat upp topprestationer under det senaste året och bland annat vunnit flera gånger i V75®. Karriärens största seger bärgades i finalen av Svenska Travligans kallblodsdivision i december. Men i juli tog det stopp när han skadade sig i Bollnästravets Elitsprint.
- Kotsesambenet gick i fem bitar, så tyvärr känns det orimligt att tro att hästen ska kunna tävla något mera. Det är jättetråkigt med tanke på hur duktig han varit under de senaste 1,5 åren, säger Jan-Olov Persson till travronden.se.
Kallblodsspecialisten hoppas nu på en ny karriär för tolvåringen.
- Jag håller på att undersöka möjligheterna för honom att bli avelshingst i Norge nästa år, säger Jan-Olov Persson.
Bellfaks har vunnit 29 av 100 lopp och tjänat 3 032 852 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Han har vunnit nästan var tredje start under året.Men den senaste veckan har Timo Nurmos växlat upp ytterligare.Faktum är att han efter tis..

Han har vunnit nästan var tredje start under året.
Men den senaste veckan har Timo Nurmos växlat upp ytterligare.
Faktum är att han efter tisdagskvällen på Solänget vunnit nio av de tio senaste loppen han startat häst i.
Det började med att Senorita Tokio följde upp sin andraplats i Derbystoet med att motsvara ett blytungt favoritskap.
I sin tredje raka start från innerspår bakom startbilen höll hon som vanligt ut konkurrenterna och gick undan på lätta ben.
- När det blir en omstart så tycker man inte att det är positivt. Jag blev lite orolig, men hon höll sig lugn. Jag tycker faktiskt att det var det finaste lopp hon gjort i år. Hon var väldigt spänstig och fin. Formen sitter där nu, berömde Ulf Ohlsson.
Triumfen innebar att Timo Nurmos under 20 minuter kunde ståta med något så sällsynt som åtta raka segrar som tränare.
En rad som kanske hade blivit ännu längre om inte Jennifer Sisu galopperat i en rörig start i uttagningsloppet för treåriga stona.
Nu gick segern istället till Daniel Wäjersten och Jurista som plockade ner ledande Lillian Young från utsidan.

Erik gillar Erik
Nurmos behövde emellertid inte vänta länge innan han påbörjade en ny segerrad då Erik the Phantom blåste runt konkurrenterna från kön och försvarade sig mot skuggande Hustle Rain i en ren duell långt före övriga.
- Det var kärlek vid första ögonkastet när jag körde honom i debuten. Det finns fortfarande vissa saker att fila på, han bryter lite i loppen och är lite vass innan, men annars har han ingredienserna för att bli en riktig topphäst, berömde körande Erik Adielsson.
Oskar Kylin Blom satte punkt för BC-kvällen genom att spåra runt om bakom Atomic Face vilket fastställde utdelningen på V64 till 703 kronor.
Jackpot på fyra rätt innebär att ATG utlovar fyra miljoner kronor till en ensam vinnare när Boden arrangerar V64 på torsdag.

Robin Johansson, Kanal 75


Superlördagen på Solvalla är en av årets absolut bästa tävlingsdagar sportsligt med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svensk..

Superlördagen på Solvalla är en av årets absolut bästa tävlingsdagar sportsligt med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, STL Open samt STL-finaler.
Förutom den högklassiga sportsliga kryddan på Solvalla är det drömjackpot på V75® med 100 miljoner kronor, jackpot på V65® med 2 miljoner kronor och jackpot på Top 7® med 3,5 miljoner kronor. Det är förstås risk på hårt tryck och kanske smart att lämna in sina spel i tid?

Viktiga hålltider för travet är:
V65 första start 14.00
V75 första start 16.20
Top 7 första start 17.53

Även övriga sportens värld bjuder på spänning under superlördagen. Big 9 – som även den är kryddad med en jackpot – spelstopp 20.45, så det är god tid att återhämta sig efter en fantastisk dag på Solvalla. Kupongen är fylld av nio matcher från Nations League – och prickar man nio rätt borde det betala bra. För detta är tredje gången Nations League tar plats på kupongen, de två tidigare gångerna har ingen lyckats hitta alla nio rätt, det går med andra ord att bli historisk under helgen.
Notera att spelstopp är 20.45 på lördagen och att fyra matcher avgörs under söndagen.
Den sportsliga höjdpunkten under lördagen och på Big 9 är så klart det svenska landslagets match mot Serbien i Nations League. För Sveriges del handlar det om att undvika nedflyttning till division C – för Serbiens del handlar det om en kamp mot Norge i jakten på uppflyttning till toppdivisionen. Förutsättningarna ser inte speciellt ljusa ut för Janne Andersson inför matchen, förbundskaptenen har fått mängder av återbud, främst i de defensiva leden, dålig tajming då att ställas mot Serbien vars anfallare Aleksandar Mitrovic har varit helt fenomenal i Premier League för sitt Fulham denna säsong.

Viktiga hålltider för sporten är:
Big 9 spelstopp 20.45

TV-tider för Superlördag 24 september
TV12
13:30-16:00: V75 Direkt med V4 från Solvalla.
16:00-18:00: V75 Direkt från Solvalla.
TV4
18:00-19:00: V75 Direkt från Solvalla.
ATG Live
10:55 från Vaggeryd.
13:15 från Solvalla med Mattias Anderberg, Stefan Hultman och Leon Hallén.
18:15 från Århus och Orkla.
I egen sändning på ATG.se
12:30 från Klampenborg.
14:35 från Storbritannien.
Tele2
ATG Live hittar du även hos Tele2, kanalplats 18.
Allente
ATG Live hittar du även hos Allente, kanalplats 23.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Svenskt Travkriterium, treåringarnas viktigaste uppgift, har körts sedan 1927, och genom åren har en rad tränare vunnit loppet två &..

Svenskt Travkriterium, treåringarnas viktigaste uppgift, har körts sedan 1927, och genom åren har en rad tränare vunnit loppet två år i rad. Timo Nurmos har till och med gjort det två gånger. Men aldrig har samma tränare lyckats vinna den klassiska uppgörelsen på Solvalla tre år i följd. Efter att ha tagit hem de två senaste upplagorna med Brambling och Francesco Zet har Daniel Redén en gyllene möjlighet att göra det i år. Och det är den i hans finalkvartett som har sämsta utgångsläget, Xanthis Harvey, som oddssättarna tror är förste utmanare till förhandsfavoriten Bedazzled Sox.
- Han har en tendens att bli lite pigg innan, därför tror jag att spår elva kan bli riktigt bra åt honom då han får gå i ryggar. Han har en väldigt lång speed att tillgå. Han är valpig och stannar till ibland, men det var ett klart fall framåt senast. Han har uträttat sina behov i starten, men senast gick det bra och han ska lära sig, det kan vara bra att han går bakom hästar också, säger Daniel Redén till stallzet.se.
Xanthis Harvey hade bakspår även i försöket och höll då starkt som tvåa efter att ha körts fram utvändigt om ledande Bedazzled Sox. Den här gången kommer hästen gå med nygammal balans och med en ny växel att lägga i för kusken Örjan Kihlström.
- Vi bytte skor i helgen till ett par som han hade på Gävle och i Rättvik (seger båda gångerna reds.anm.). Han känns mycket bättre på dem. Jag provade att lätta honom, men det blev inte riktigt bra och han sprang och slog sig lite. Vi har gått tillbaka till ett par tyngre nu och han kändes väldigt trygg på dem i måndagsjobbet. Urryckare eller ryckhuva nu för första gången.

Första gången barfota och med rycktussar
Daniel Redéns övriga finalister vann samtliga sina uttagningslopp och startar nu bredvid varandra från spåren fyra, fem och sex. Innerst startar Ante la Roque, som vann sitt uttagningslopp från ledningen.
- Han överraskade på oss alla senast, jag trodde inte riktigt det över 2 600 meter. Det var riktigt bra. Han utvecklas för varje start och varje träningspass han gör här hemma, han har verkligen tagit åt sig sandträningen. Rycktussar igen.
Femtespårets Bengan kämpade sig till delad seger från positionen utvändigt om ledaren i sitt försök.
- Det såg ut som att han vann senast, från alla vinklar och även på målfotot, men man är ju partisk. Han gjorde ett jäkla bra lopp och han känns väldigt, väldigt fin i träning. Barfota bak för första gången och även rycktussar för första gången. Det är spännande växlar på honom, jag tror verkligen att han kommer att svara bra på det.
Greensboro Zet tog en säker seger från ledningen i sitt försök.
- Han har inte fungerat i alla starter i år. Vi provade lite nytt med barfota bak och huvudstång senast och det föll väldigt väl ut. Han såg riktigt fin ut på upploppet och gjorde ett jäkla bra lopp han också. De ändringarna gjorde att pulsen höjs. Rycktussar för första gången.

”Väldigt nöjd”
Tävlingsdagen på Solvalla håller toppklass rakt igenom och för spelarna hägrar även en hisnande drömjackpot på V75. Enligt prognosen kommer sjurättspotten uppgå till 100 miljoner kronor och vill man vara med och dela på de pengarna bör man ta med fler av Daniel Redéns hästar i beräkningarna. Inte minst Hail Mary (V75-3) som startar med spår fyra bakom bilen i STL Open för den äldre eliten. Hästen gick senast undan till en mycket enkel seger från ledningen och kommer spelas till klart favorit.
- Honom var jag väldigt nöjd med senast. Jobbet i dag (måndag) var bra, han känns smidig, vilket är det viktigaste. Senaste loppet på Hagmyren bör ha fört fram honom lite och han börjar stabilisera sig lite. Det blir öppet huvudlag. Vi har dragit norsken två gånger och då har han åkt dit, det har inte varit det svaret jag hade hoppats på. Jag inbillar mig att han vill se dem och ha lite kontroll på fältet, vissa hästar är så.
Två steg längre in på startbilens vingar startar stallkamraten Missle Hill.
- Han är riktigt bra för dagen, han är pigg och alert och tränar riktigt bra. Han fick ett bra läge och kanske kan smyga med här, då är han vass på speed. I det här loppet bör han inte behöva göra så mycket själv. Claes (Sjöström) får smyga med och hoppas att det löser sig. Bike, norskt och inga ändringar.

Spännande krydda i avslutningen
Även Fat Rabbit och Versace Face ska försvara stallets färger inom ramen för V75. Dessutom selar Daniel Redén ut sitt toppsto Sister Sledge i stoelilten (V65-5).
- Fat Rabbit (V75-2) svarade för en stark insats senast och var jätteduktig, det blev ett speciellt lopp. Han har inte haft snabbheten som sitt vapen, men kommer allt mer och utvecklas för varje start. Vi ska testa rycktussar på torsdag och fungerar det bra kommer det ge en extra växel för han är väldigt flegmatisk. Han går som han har gjort med skor bak och barfota fram.
- Versace Face (V75-7) har fått dålig utdelning på sin fina form. Han är stark som en björn och nu känns det som perfekta förutsättningar för honom att göra ett bra lopp. Rycktussarna har vi inte använt ännu, det blir en spännande krydda den dagen han får fritt och inte har strulat till med en galopp eller liknande.
- Sister Sledge var många besvikna på senast, men efter att ha kollat om loppet var det inte mycket att säga om, hon gick 1.09 sista 800. Jag tror att hon går framåt rejält med det och höjer sig ett snäpp på formstegen. Det blir barfota runt om för första gången, hos mig i alla fall, förmodligen i livet. Förhoppningen är att hon ska gå ren även utan gamascher och det brukar göra en hel del på mina hästar. Hon gick jobb i dag måndag och allt verkar bra, hon har tagit loppet i onsdags bra.

Ola Johansson, Kanal 75


Halmstadtravet var värd för måndagens V64 som avslutades med ett topplopp i Hallandsmästaren. Det blev en häftig inledning där He..


Halmstadtravet var värd för måndagens V64 som avslutades med ett topplopp i Hallandsmästaren. Det blev en häftig inledning där Heart Of Steel och Night Brodde duellerade om täten i en stenhård öppning. Den sistnämnde tog över befälet efter ett halvvarv men det kostade hiskeligt snabba 1.05,0 första 500 metrarna. Night Brodde varvade på 1.10,2 och det mördande tempot satte förstås sina spår till slut för elitloppshästen. Samtidigt satt Oscar L.A. i fjärde par utvändigt och gottades sig åt farthållningen. När det var knappt åttahundra meter kvar drog Joakim Lövgren i högertömmen och lät sin adept attackera via tredjespår. Flemming Jensen gick ut framför med Slide So Easy och bjöd därmed på draghjälp fram till upploppets början. Slide So Easy, som var med i den hårda körningen initialt, hade greppet i det längsta och höll storstilat till tredjeplatsen. Men när Joakim Lövgren vred ut Oscar L.A. så avslutade denne mycket starkt och kopplade greppet kort före mål. Han fick dock ge allt för att hålla undan för Rackham som efter en spåsnål löpning i tredje par invändigt snirklat sig loss och fått luckan invändigt den sista biten. Rackham sköt till vasst men nådde inte riktigt ända fram. Det fattades en hals i mål och han fick nöja sig med andraplatsen.
– Det var bra tempo på loppet men samtidigt fick jag ut och avancera ganska tidigt. Han gick sista åttahundra metrarna i tredjespår men han tänker inte efter och han känner inte efter. Han krigar och hans bästa del är den sista delen där han räknar in motståndarna och ser till att hålla huvudet först. Det är en underbar häst, sa Joakim Lövgren.

En vinnare tog hela potten på V64
Det var jackpot på V64 den här aftonen och efter att Oscar L.A. vunnit den avslutande avdelningen återstod endast ett system som hade spelat V6 och därmed fick 2,5 gånger insatsen. Det vinnande systemet var inlämnat på atg.se i Stockholm och kostade 72 kronor. Det innehöll två spikar men var en del i ett filsystem. Den totala vinsten blev 4 825 867 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se