Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

De senaste travnyheterna


I våras vann han miljonloppet Finlandia-Ajo och gick till final i Elitloppet.Nu har D.D.’s Hitman lämnat sin tränare Petri Puro.– Ta..

I våras vann han miljonloppet Finlandia-Ajo och gick till final i Elitloppet.
Nu har D.D.’s Hitman lämnat sin tränare Petri Puro.
– Tanken är att träna honom själv ett tag, sedan får vi se vad som händer, säger ägaren Reima Kuisla till travronden.se.
Efter en strålande säsongsupptakt med segern i Finlands största travlopp som höjdpunkt var D.D.’s Hitman en av de stora snackhästarna i Norden under försommaren.
På sistone har emellertid resultaten uteblivit och efter missen i Hallandsmästaren senast, då sexåringen slutade sist som favoritspelad, beslutade ägaren Reima Kuisla att ta hem hästen till Finland där han ska tävla under vintern.
– Gulddivisionen är inte lika tuff här, men vi har lopp med fina prispengar också, säger Kuisla till travronden.se.
D.D.’s Hitman kom till Petri Puro i december 2015 efter att ha inlett karriären i USA.
Där har han sprungit in 2,3 miljoner kronor på knappt två säsonger.
Totalt har hästen tjänat drygt tre miljoner under karriären och segrat i 10 av 45 starter.

Kanal 75


Sedan tidigare var Dreammoko, Midnight Hour, Oasis Bi, On Track Piraten (fyra i VM i fjol), Twister Bi (bilden) och Tripolini V.P. klara för VM-loppet.P&ar..


Sedan tidigare var Dreammoko, Midnight Hour, Oasis Bi, On Track Piraten (fyra i VM i fjol), Twister Bi (bilden) och Tripolini V.P. klara för VM-loppet.
På grund av ett svalt intresse i USA fick Europa med ytterligare en plats, uppger Travronden.
- Vi fick plats med en åttonde representant då man i USA hade svårigheter att hitta intresse. Dante Boko och Shadow Woodland fick de sista platserna, säger storloppspromotorn Klaus Koch till travronden.se.
VM-loppet körs på Yonkers 800-metersbana den 14 oktober med en samlad prispott på en miljon dollar. Åke Svanstedts titelförsvarare Resolve är klar och det återstår en plats för en USA-häst innan loppet är fullt.
Hästarna från Europa flyger gemensamt från Belgien den 4 oktober innan karantän väntar i USA inför loppet.

Kanal 75


Allsvenska kuskligan: 1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 246-192-1732. Örjan Kihlström, Solvalla, 167-142-1243. Jorma Kontio, Solvalla, 146-85-1034. Peter Unte..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 246-192-173
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 167-142-124
3. Jorma Kontio, Solvalla, 146-85-103
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 136-110-104
5. Björn Goop, Färjestad, 129-85-74
6. Christoffer Eriksson, Jägersro, 121-100-75
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 105-65-66
8. Erik Adielsson, Solvalla, 99-98-54
9. Ulf Eriksson, Bollnäs, 99-80-82
10. Kim Eriksson, Mantorp, 93-68-73
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 88-105-98
12. Stefan Söderkvist, Åby, 85-83-82
13. Johnny Takter, Jägersro, 85-80-71
14. Claes Sjöström, Solvalla, 81-58-45
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 76-70-45
Siffror till och med 24 september

Kanal 75


Lennart Reuterskiöld Jr har drömt om en seger i Stockholm Cup – något han saknat på sitt cv.Efter två raka andraplatser 2015 o..

Lennart Reuterskiöld Jr har drömt om en seger i Stockholm Cup – något han saknat på sitt cv.
Efter två raka andraplatser 2015 och 2016 var sjuårige hingsten Hurricane Red klar favorit i årets upplaga och det var han som skulle fixa segern. Men när Hurricane Red svek klev istället treåriga stoet Dorcia fram och fixade drömsegern åt Lennart Reuterskiöld Jr.
- Otrolig glädje, en överlägsen vinst. Det är en fantastisk häst och jag tror knappat att det är sant, sa Lennart Reuterskiöld Jr.
Dorcia som tidigare i år även skrällt i Svensk Derby och därefter även hunnit med en triumf i Svenskt Oaks.
- Hon har gått från klarhet till klarhet och nu vet jag inte vart vi ska ta vägen. Det här är fantastiskt, fortsatte Lennart Reuterskiöld Jr.

Största loppet för en Stockholmskille
Segern i mot den äldre eliten i Stockholm Cup är historisk – aldrig tidigare har ett treårigt sto vunnit storloppet som tidigare reds på Täby Galopp men som sedan i fjol rids på Bro Park.
Söndagens storseger var värd 800 000 kronor och det innebär att Dorcia tjänat 2,7 miljoner kronor i sina tre senaste starter.
- Stockholm Cup är det största du kan vinna på hemmaplan i Stockholm och jag som Stockholmskille är förstås jätteglad. Hon imponerade. Jag hade sett henne från sidan i derbyt och oaks och sett att hon imponerat mot jämnåriga. Själv hade jag ett frågetecken, absolut, om hon skulle klara mot de äldre, men självklart har jag förtroende för tränaren som säger att hon duger och det visade hon ju i dag också, sa jockeyn Per-Anders Gråberg.
- Jag vet inte när ett sto vann det här löpet senast och när en treåring gjorde det senast är väl 20 plus år sedan. Det är en jättebra insats av ett treårigt sto att slå den äldre eliten. När jag lyfte händerna lite och bad henne om lite extra 400 kvar så flög hon fram upploppet ner. Det var väldigt, väldigt bra gjort.

Tinnitus för Gråberg
Bro Park Sprint Championship bjöd på ett rafflande upplopp där Tinnitus höll undan med minsta marginal tillsammans med Per-Anders Gråberg före favoriten Captain America. Captain America avslutade strålande över upploppet efter att ha hamnat långt ner i fältet från start och närmade sig hela vägen hem men fick nöja med andrapriset på 120 000 kronor.
Segern var värd 360 000 kronor och vinnaren tränas av Niels Petersen.
- Vi gjorde det i Norge och vi hade tro att göra det igen. Han visade ett fantastiskt hjärta och kämpar hela vägen hem, sa Per-Anders Gråberg.
Niels Petersen kunde även räkna in vinsten i Galatea Turf Mile Final (GS75-2) där Busybeingfabulous vann lätt tillsammans med Alan Wallace.
Ännu ett treårigt sto glänste
GS75 inleddes med Tattersalls Nickes Minneslöpning där endast tre hästar kom till start och det blev en säker seger för favoriten Brownie tillsammans med Oliver Wilson. 360 000 kronor var segern för vinnaren som tränas av Bent Olsen.
GS75-3 var Lanwades Stud Stakes för ston och det blev ett treårigt sto som drog längsta strået då Seaside Song segrade tillsammans med Carlos Lopez. Förstapriset var på 300 000 kronor och tränar gör Lars Kelp.
Bro Park Festival Handicap (GS75-4) bjöd på en överraskning då Patrick Wahl-tränade Carolingian kom först till mållinjen tillsammans med Ulrika Holmquist.
GS75 avslutades med en stor skräll genom Red Hunter med tränaren Madeleine Smith i sadeln.
Sju rätt på GS75 gav 376 367 kronor, sex rätt gav 1 249 kronor och fem rätt 112 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Halmstadtränaren Peter Untersteiner kunde på lördagen räkna in en tränarseger värd 265 000 kronor på travbanan Berlin-Marie..

Halmstadtränaren Peter Untersteiner kunde på lördagen räkna in en tränarseger värd
265 000 kronor på travbanan Berlin-Mariendorf i Tyskland på lördagen, skriver Travronden.
Jörgen Sjunnesson skötte tömmarna bakom Elma Lane som tidigt tog ledningen och sedan aldrig släppte någon förbi sig. Loppet var ett Breeders´ Crown-lopp för fem-sjuåriga ston.
I klassen för fem-sjuåriga hingstar och valacker slutade Veijo Heiskanen tvåa med Fridericus, som belönades med drygt 90 000 kronor.

Kanal 75


Lördagens största vinst på travet kom på Top 7 där en spelare i Gävle blev ensam med de sju första hästarna i rät..

Lördagens största vinst på travet kom på Top 7 där en spelare i Gävle blev ensam med de sju första hästarna i rätt ordning och vann 2 449 157 kronor.
Systemet som var inlämnat hos Flanör Depeschkontor i Gävle kostade 24 kronor.

Kanal 75


För sulky har Candor Hall vunnit 23 av 97 lopp och tjänat över 2,9 miljoner kronor. Nu har ett nytt kapitel i nioåringens framgångsri..

För sulky har Candor Hall vunnit 23 av 97 lopp och tjänat över 2,9 miljoner kronor. Nu har ett nytt kapitel i nioåringens framgångsrika karriär inletts. För första gången under sadel utklassade Candor Hall motståndet på hemmabanan Färjestad i Karlstad och i mål visade klockorna 1.12,1 – årets snabbaste segertid i monté över 2 140 meter med autostart.
- Det här var typ det bästa någonsin. På bortre lång när han kände att han började få grepp på dem smällde det bara till och sedan skenade han in i mål, sa Sofia Adolfsson.
- Han är en duktig häst och vi har haft på känn en längre tid att han skulle kunna passa bra i monté, sa hästens tränare Björn Goop.
Loppets förstapris uppgick till 50 000 kronor och det för upp saldot på Candor Halls vinstkonto till 3 020 585 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


För sulky har Candor Hall vunnit 23 av 97 lopp och tjänat över 2,9 miljoner kronor. Nu har ett nytt kapitel i nioåringens framgångsri..

För sulky har Candor Hall vunnit 23 av 97 lopp och tjänat över 2,9 miljoner kronor. Nu har ett nytt kapitel i nioåringens framgångsrika karriär inletts. För första gången under sadel utklassade Candor Hall motståndet på hemmabanan Färjestad i Karlstad och i mål visade klockorna 1.12,1 – årets snabbaste segertid i monté över 2 140 meter med autostart.
- Det här var typ det bästa någonsin. På bortre lång när han kände att han började få grepp på dem smällde det bara till och sedan skenade han in i mål, sa Sofia Adolfsson.
- Han är en duktig häst och vi har haft på känn en längre tid att han skulle kunna passa bra i monté, sa hästens tränare Björn Goop.
Loppets förstapris uppgick till 50 000 kronor och det för upp saldot på Candor Halls vinstkonto till 3 020 585 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Tiofaldige miljonären Django Riff var storfavorit till segern i uttagningsloppet på Vincennes men han straffade ut sig med galopp redan innan startbi..

Tiofaldige miljonären Django Riff var storfavorit till segern i uttagningsloppet på Vincennes men han straffade ut sig med galopp redan innan startbilen släppt iväg fältet. Vinnande Drole de Jet ska emellertid inte be om ursäkt för segern. Med sin tränare Pierre Vercruysse i sulkyn rundade han fältet från fjärde par utvändigt och vann överlägset. Efter loppet meddelades att tvåan Dawana och fyran Dalixoria inte ställer upp i finalen på Solvalla nästar lördag. Därmed är det endast tio fyraåringar som jagar förstapriset på närmare två miljoner kronor.

Startlista
Grand Prix de l’UET 2017
2 140 meter autostart

1.Born In The U.S.A. (Nora Udjus Hanssen)
2. Drole de Jet (Pierre Vercruysse)
3. Gareth Boko (Conrad Lugauer)
4. Global Trustworthy (Timo Nurmos)
5. Makethemark (Petri Salmela)
6. Dream Darling (Yves Boireau)
7. Doctor Doxey Zenz (Mathias Andersson)
8. Monark Newmen (Fredrik Persson)
9. Cokstile (Jan Kristian Waaler)
10. Bruno Baghheera (Stefan Melander)
Förstapris: 1 953 760 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Starskottet för Festival Of Swedish Racing gick på Bro Park på fredagen. Festivalen når sin kulmen på söndag eftermiddag i och..

Starskottet för Festival Of Swedish Racing gick på Bro Park på fredagen. Festivalen når sin kulmen på söndag eftermiddag i och med Stockholm Cup men även på galoppmeetingets inledande kväll avgjordes ett av årets största lopp i Skandinavien. Förstapriset i Breeders Trophy Classic uppgår till saftiga 1 197 553 kronor och de pengarna lade alltså Mikklus Makklus rabarber på. Den råstarke treåringen hade ingen lust att gå in i startboxen men sedan han lagt bångstyrigheten åt sidan bjöd han på uppvisning. Den regntunga gräsbanan gynnade honom och från positionen utvändigt om ledaren malde han ner motståndet och tog en överlägsen seger med Carlos Lopez i sadeln.
- Han har problem innan start men han älskar att träna och gör alltid sitt jobb. Han är en god sportsman, sa Niels Petersen.
Segern var Mikklus Makklus fjärde i åttonde starten och hans ägare, Stall Bonne Nuit, kunde fortsätta vidare ut i Stockholmsnatten för att fira att saldot på hästens vinstkonto i ett slag tickat upp från 382 046 kronor till 1 579 599 kronor.  

Mäktig spurt av Appeline
Fjolårets svenske derbyvinnare Duke Of Burden gjorde högintressant comeback i Breeders’ Trophy Mile efter ett årslångt tävlingsuppehåll. Carlos Lopez satt i sadeln och från ledningen kämpade den Lennart Reuterskiöld-tränade fyraåringen tappert till andraplatsen. Åt toppstoet Appelina, som vann Breeders’ Trophy Classig förra året, fanns emellertid inget att göra. När Jan-Erik Neuroth gav stoet anfallsorder i slutkurvan gick hon från sista till första häst och upploppet var ren uppvisning.
- Hon har en fantastisk spurt. Hon är som sin far (Appel au Maitre) och vill inte vara där bak utan hon vill förbi. Hon är en riktig vinnarskalle, sa hästens tränare Wido Neuroth.
Det var tredje raka segern för Appelina vars ägare inkasserade 150 000 kronor. Totalt har hästen vunnit 9 av 19 starter och tjänat 2 634 204 kronor.

Dansk dominans
Ytterligare tre Breeders’ Trophy-lopp med segercheckar på 150 000 kronor reds under kvällen och i dessa var den danska dominansen total. I Juvenile för tvååringarna vann Sören Jensen-tränade Baltic Exchange (Nicolaj Stott) och i Sprint samt Stayer, båda för fyraåringar, gick segrarna till Bettina Andersens Prime Red (Oliver Wilson) respektive Bent Olsen-tränade Efesos (Elione Chaves).

Ola Johansson, Kanal 75


Duon Diamanten och Christoffer Eriksson har vunnit både Kungapokalen och Sprintermästaren i sommar. Ett par bra plåster på såren d&..


Duon Diamanten och Christoffer Eriksson har vunnit både Kungapokalen och Sprintermästaren i sommar. Ett par bra plåster på såren då ägarna helt glömde bort att anmäla hästen till derbyt.
Robert Bergh matchar mot Breeders’Crown i Eskilstuna senare under hösten och torsdagens uppgift var ett lopp på vägen efter fem veckors tävlingsfrånvaro.
Diamanten var jättefavorit i Telebolaget Grand Prix för fyraåriga travare och tog sig smärtfritt till täten, Ulf Ohlsson utmanade med Policy Of Truth men backade ner i rygg efter 400 körda.
Med värsta hotet "i säcken" kunde Christoffer Eriksson dämpa tempot till kallblodstempot - 1.17,5 första varvet.
- Nu fick han ett försiktigt lopp för en gångs skull. Han gör alltid vad man begär av honom, sa segerkusken om ishockeyprofilerna Peter och Kent Forsbergs springare.

Fråga om Elitloppet
Intervjuaren Håkan ”Lillis” Olsson kastade fram ett påstående om Elitloppet nästa år för Diamanten och Christoffer Eriksson sa i vart fall inte emot.
Tvåa slutade Reijo Liljendahls Policy Of Truth som inte blev utsläppt från ledarryggen förrän i mitten av upploppet.
Diamantens lopp var den avslutande avdelningen på V64-spelet.
I loppet före segrade amatörtränade J.S.Apollo som nu tog sin sjätte raka seger. Jan Silvén skötte som vanligt tömföringen bakom Karlstad-amatören Jarl Spellings femåring.
- Det blir naturligtvis hårdare i V75-finalerna på Solvalla nästa helg men vi åker dit fulla av självförtroende i alla fall, kommenterade segerkusken.
Sex rätt på V64-spelet betalade 84 298 kronor. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Beslutet att för ett år sedan gå vidare i karriären för att få möjlighet att köra fler lopp lönade sig för ..


Beslutet att för ett år sedan gå vidare i karriären för att få möjlighet att köra fler lopp lönade sig för Kevin Oscarsson. Det vittnar siffrorna om. Han närmar sig i raketfart 600 styrningar i år vilket betyder att han snart har kört en tredjedel fler lopp än under hela förra året.
Fortsatt med samma tio i segerprocent. Och segrarna har även fört upp 22-åringen i toppen av kuskligan för lärlingar.
Vad betyder det då att leda ligan med blott ett kvartal kvar av året?
- Jag vet inte riktigt om det betyder någonting speciellt men det är klart att det är kul och samtidigt en morot som sporrar en att hålla undan. Att sedan ligga just etta spelar ingen större roll, säger han.
Med årets hittills 58 segrar har han just nu en marginal på 14 segrar ned till tvåan Oskar J Andersson, förra årets lärlingschampion.

”Tro på sig själv”
Något som betyder desto mer för Kevin Oscarsson var när han tidigare i år utsågs till årets unga förebild i travsporten.
- Det var väldigt stort. Jag försöker vara som jag vill att andra ska vara mot mig och det är kul att de uppmärksammar det. Då vet man att man gör någonting bra.
På tal om bra så rivstartade Kevin Oscarsson, efter att ha kört ponnytrav i åtta år, sin kuskkarriär på stor häst när han som 16-åring vann tvååringsloppet i Breeders’ Crown. Som den förebild och skickliga körsven han är delger han så klart sina bästa råd till de som också vill satsa på och göra karriär som kusk.
- Att alltid tro på sig själv och våga köra sitt eget race. Det är klart att man alltid ska lyssna på vad andra har att säga men man måste också våga köra sitt eget race. Och grotta inte ned dig för mycket om det går dåligt utan blicka istället framåt även om motgångar är svåra att skaka av sig.

Den största drömmen
Resterande av det här året kommer rulla på lika raskt som det gjort hittills för Kevin Oscarsson som till vardags arbetar för Stefan Persson i Halmstad. Närmast väntar lärlingskampen som körs i samband med Unionstravet på Färjestad under lördagen och därefter stundar kriteriehelgen på Solvalla.
Att få köra på de större helgerna är något extra varför ett hans av mål för nästa år är att förhoppningsvis få göra mer av just det.
- Mitt första mål är alltid att försöka slå förra årets resultat, att vilja bli bättre och vinna mer. Sedan siktar jag på att försöka vara med i större lopp, det hade varit väldigt kul att få chansen att prova mer där, säger lärlingen som också riktar tacksamhet till alla som låter honom köra.
Sedan finns det en önskan till, den som förhoppningsvis infrias när tiden är mogen.
- Mitt långsiktiga mål är att bli travtränare men det är inget som väntar inom de närmaste åren, men det är min största dröm, avslutar Kevin Oscarsson.

Gina Söderlund, Kanal 75


Lennart Reuterskiöld Jr:s långa meritlista är full med storloppstriumfer. Men någon fullträff i vad som anses vara Skandinaviens mest..

Lennart Reuterskiöld Jr:s långa meritlista är full med storloppstriumfer. Men någon fullträff i vad som anses vara Skandinaviens mest prestigefyllda galopplopp har det ännu inte blivit. I årets upplaga kan det bli ändring på det.
- Jag tror på toppchans naturligtvis. Något annat kan jag inte göra. Han är den mest meriterade hästen i fältet och i mina ögon den bästa också, säger Jägersrotränaren och åsyftar sin snart sjufaldig miljonär Hurricane Red (GS75-6).
Få hästar, om någon, förtjänar en seger i Stockholm Cup mer än den sjuårige hingsten. Redan som treåring, sedan han vunnit Svenskt Derby, spände han musklerna mot den äldre eliten i Stockholm Cup och räckte till tredjeplatsen. Året därpå blev han fyra och därefter har han två raka andraplatser. I år har fuxen gjort fem starter och vunnit ett lopp – Stockholms Stora Pris på Bro Park. Samma bana som arrangerar Stockholm Cup på söndag.
- Jag tycker att han har haft en bra säsong och gjort gedigna insatser. Han är minst lika bra i år som någon gång tidigare inför Stockholm Cup.

Kulldrottningen utmanar
Lennart Reuterskiöld Jr går mot sitt bästa år hittills. Med nästan åtta miljoner kronor inridet och 35 segrar är han både vinstrikast och segerrikast bland Sveriges galopptränare under 2017. Hurricane Red har med miljonen insprunget bidragit starkt till det fina resultatet men hans fyra år yngre stallkamrat Dorcia är det stora utropstecknet i stallet. Hon har genom segrar i Svenskt Derby och Svenskt Oaks tjänat över två miljoner kronor i år och seglat upp som kulletta.
- Det är fantastiskt vilken utveckling hon har haft, säger Reuterskiöld Jr.
Precis som Hurricane Red för fyra år sedan ska Dorcia på söndag ta sig an det äldre gardet i Stockholm Cup. Hon är naturligtvis en underdog men på grund av sin ungdom får hon tre kilos viktlättnad. Eftersom hon är ett sto ryker 1,5 kilo till.
- Är det någon gång man ska prova i ett sånt här lopp är det i år då hon får de här 4,5 kilona och har bra form och självförtroende. Hon har vunnit det hon ska vinna i år och det här är ett bonusförsök, men det klart att jag har förhoppningar på att hon ska kunna vara med bland de tre främsta.
Men du blir förvånad om hon klår Hurricane Red?
- Hon står så bra till viktmässigt, har form och allt är klockrent, så nej, förvånad kan jag inte säga att jag skulle bli.
Inte sedan Michael Kahns Mr Eubanks slog till 1994 har en svensktränad häst vunnit Stockholm Cup. På söndag står det blågula hoppet till Lennart Reuterskiöld Jr:s duo. Skulle Dorcia vinna är det dessutom första gången i loppets historia som ett treårigt sto skär mållinjen som etta.

”Med där framme”
Det är jackpot på Grand Slam 75 och enligt prognosen kommer sjurättspotten uppgå till sex miljoner kronor. Blir man ensam om sju rätt får man Grand Slam-potten på tio miljoner kronor. Talk My Talk (GS75-4) är en häst som kan vara värd att ta i beaktande om man ska göra ett försök på miljonerna. Han gick förvisso i mål som nia i sin senaste start men dessförinnan ståtade han med fyra raka ettor i resultatraden.
- Senast var banan lite väl mjuk och tempot lite för högt. Det passade inte honom. Han är en häst som ska ha det lite serverat och han har fått sina banor och sitt upplägg vid vinsterna. Passar allt den här gången och allt blir som han tycker att det ska vara kan han absolut vara med där framme, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Ola Johansson, Kanal 75


I juli i somras sprack samarbete mellan den kände travtränaren Björn Goop och marknadsföraren Linn Andersson som i flera år ansvarat f..


I juli i somras sprack samarbete mellan den kände travtränaren Björn Goop och marknadsföraren Linn Andersson som i flera år ansvarat för satsningen på andelshästar i stallet.
Nu kräver de olika andelsstallen via Linn Andersson ersättning för att hästarna bland annat sjunkit i värde av processen.
Det är sajten trottosport.se som på onsdagen berättar att Björn Goops stall krävs på 1,8 miljoner kronor. Enligt sajten handlar det om krav från hästägarna för att deras hästars värde har sjunkit, dels för arbete som Linn Andersson själv har utfört, och dels för kostnader som andelsbolagen anser sig vara felaktiga fakturerade från stallet.
Advokat Staffan Uvabäck företräder Björn Goop.
- Jag kan bekräfta att Linn Andersson, som företräder de här andelsägarbolagen, riktat krav mot stall Goop AB. Vi anser att det inte finns någon rättslig grund för detta. Därför kommer vi att bestrida kraven rakt över, säger Uvabäck.

Kanal 75


28-faldige miljonären Nuncio har haft något av ett mellanår 2017 och inte setts till på travbanorna på ett tag. Senaste starten var..


28-faldige miljonären Nuncio har haft något av ett mellanår 2017 och inte setts till på travbanorna på ett tag.
Senaste starten var den under midsommardagen i Rättvik där han hade både On Track Piraten och Order To Fly före sig i mål.
Solvallatränaren Stefan Melander hoppas på en vinter i Frankrike och Prix d’Amerique och har nu sett ut ett lopp på vägen. I sin krönika i Expressen skriver Melander att nästa start för Nuncio troligen kommer att ske i Bollnäs, torsdagen 5 oktober.
”Om Nuncio känns som han ska då satsar vi vidare med några fler lopp i Sverige innan det blir Frankrike”, skriver Melander.
Loppet i Bollnäs är ett lopp över 1 640 meter med bil och förstapriset 75 000 kronor. Bollnästravet står som arrangör för V64-spelet den kvällen.

Mikael Wikner, Kanal 75


För att öka möjligheten till en stor pott den 31 december gör ATG, precis som ifjol, justeringar i jackpotreglerna. Med start nu på l&..


För att öka möjligheten till en stor pott den 31 december gör ATG, precis som ifjol, justeringar i jackpotreglerna. Med start nu på lördag den 23 september fram till och med den 9 december ackumuleras i år 20 procent av värdet på alla V75-jackpots till 7-rättspotten på nyårsafton.
Från och med den 16 december på Gävletravet går hela beloppet från eventuella V75-jackpots till den stora V75 Winter Burst-finalen på nyårsafton.
- Fjolårets final på V75 Winter Burst blev en succé med över 147 miljoner i omsättning och hela 87 miljoner i 7-rättspotten. Nu tar vi sats igen mot en ny och förhoppningsvis än mer attraktivare MultiJackpot på nyårsafton, säger Mikael Bäcke.
- En skillnad från i fjol är att vi under hösten ackumulerar 20 procent av eventuella V75-jackpots till 31 december, mot fjolårets 10 procent. Vi har gjort simuleringar på eventuellt Jackpotutfall under perioden, och hur denna höjning eventuellt påverkar den ”vanliga” Jackpotomsättningen. Sammantaget har vi kommit fram till beslutet och hoppas därmed kunna erbjuda alla kunder ett spännande slut på året med en rejäl MultiJackpot på V75, fortsätter Mikael Bäcke.

V75 Winter Burst - så fungerar jackpotsystemet
1. Under perioden 23 september till och med den 9 december går 20 procent från skapade Jackpots på V75 till 7-rättspotten på V75 den 31 december 2017. Resterande 80 procent av pengarna från skapade V75-Jackpots under den här perioden hanteras enligt ordinarie rutin.
2, Vid eventuell Jackpot på V75 under perioden 16 december till 30 december 2017 går hela beloppet till 7-rättspotten på V75 den 31 december 2017.

Pressrelease ATG


Affärskvinnan Margareta Wallenius-Kleberg driver Menhammar Stuteri – som i år fyller 70 år. I oktober fyller svensk travsports grand old ..


Affärskvinnan Margareta Wallenius-Kleberg driver Menhammar Stuteri – som i år fyller 70 år. I oktober fyller svensk travsports grand old lady själv jämna 80.
Hon är bland annat uppfödare till stjärnor som Maharajah och From Above. 2013 valdes hon in i travsportens Hall Of Fame för Sverige och Norge och nu är hon alltså aktuell för en plats i den amerikanska varianten.
Margareta Wallenius-Kleberg blir den första kvinnan i USA:s Hall of Fame.
Hon får platsen för sitt framgångsrika arbete på uppfödarsidan, ”en outtröttlig ambassadör för sporten”, skriver amerikanerna.
Hon var tio år då pappan Olof Wallenius köpte stuteriet Menhammar på Ekerö utanför Stockholm. En institution i svensk travsport där över 3000 travhästar fötts under åren och som dottern tidigt tog över.

Kravlöst med hästar
I en intervju med Tony Ryttar i podcasten med travets storheter i Hall Of Fame i somras fick hon frågan om vad hon får tillbaka av allt umgänge med hästar.
- Man får förtroende tycker jag. När man är tonårstjej så kan man prata med sin häst, de skvallrar inte, och blir du kompis med en häst är det kravlöst. Det är underbart. Det var någon som sa att på Menhammar är hästarna inte husdjur utan de är vänner till familjen - och det stämmer nog, sa Wallenius-Kleberg i Hall of fame-podden.
90-årige Jules Siegel - ägaren till Fashion Farms in Pennsylvania -är den andre som väljs in i det här svepet.
Jules Siegel och Margareta Wallenius-Kleberg intar sina platser nästa sommar vid en ceremoni i The Harness Racing Museum & Hall of Fame i Goshen, New York.

Mikael Wikner, Kanal 75


Nioårige Västerboonthenews, som tränas av Lars Brindeborg, såg kanonfin ut när han ledde hela vägen i HallandsMästaren, som..


Nioårige Västerboonthenews, som tränas av Lars Brindeborg, såg kanonfin ut när han ledde hela vägen i HallandsMästaren, som kördes inom V64 på måndagskvällen. Han öppnade snabbt och försvarade enkelt ledningen från innerspåret samtidigt som storfavoriten D.D.’s Hitman hamnade utvändigt om ledaren. Det var ett mycket lugnt tempo mitt i loppet och första varvet travades efter 1.14,9. Men sedan gick det undan värre och i en snabb avslutning stack Västerboonthenews ifrån till en mycket lätt seger. Vinnartiden skrevs till 1.11,7 över distansen 2140 meter med bilstart. Det här var hästens fjärde raka seger.
- Han har hållit en jättefin form och jag måste säga att han känns piggare och fräschare än någonsin. Det är en fin häst, en härlig individ att köra. Jag var ju lite rädd för D.D.’s Hitman för jag vet ju vilken bra häst det är och försökte rycka lite, men han var i så fin form att jag behövde inte bekymra mig, sa Johnny Takter.
Tvåa i mål blev en bra spurtande Spring Erom och Dan Widegrens häst har nu sprungit in en miljon kronor bara i år som tolvåring, hans sista säsong på banan.
Trea blev El Mago Pellini medan däremot D.D.’s Hitman stannade helt och var sist i mål och knappast frisk.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Söndagens huvudlöpning på Bro Park har drabbats av ett avbräck. Ända sedan segern i Scandinavian Open Championship på Klam..

 
Söndagens huvudlöpning på Bro Park har drabbats av ett avbräck.
Ända sedan segern i Scandinavian Open Championship på Klampenborg i början av augusti har femårige Giuseppe Piazzi räknats som Skandinaviens bästa häst på stayerdistans.
Favoritskapet i Stockholm Cup över 2 400 meter var gjutet.
Men hästen kommer inte till start. Tränaren Flemming Velin drog in sin startanmälan på måndagsmorgonen då listorna skulle bli definitiva.
- Flemming Velin tog tillbaka sin anmälan i morse eftersom hästen hade gjort sig illa i ett jobb. Det lät inte som att det var något allvarligt men tillräckligt för att den inte kan starta. Nu är det väldigt öppet på söndag, säger Dennis Madsen, sportchef på Svensk Galopp.

Storhelg på Bro Park
Storloppen avlöser varandra på Bro Park i helgen. Fredag kväll tävlas det på banan med Breeders’ Trophy Classic som huvdlöpning.
Efter lördagens ettåringsauktion på Happy Tammsvik rundas helgen av med stortävlingarna och familjedagen på Bro Park på söndagen då bland annat Stockholm Cup står på programmet. Ett lopp med 1,4 miljoner i total prissumma varav 800 000 kronor går till vinnaren.
Endast sju hästar kommer till start i årets upplaga av loppet över 2400 meter på gräset.
- Giuseppe Piazzi var den klara favoriten. Nu tycker jag inte att det är någon där som är långt bättre än någon annan.  Men Hurricane Red var tvåa i loppet i fjol och Icecapada trea, så det lär bli den duon som blir mest spelade i alla fall, säger Dennis Madsen.
Lennart Reuterskiöld jr från Jägersro hade satt Hurricane Red i strålande skick till Stockholm Stora Pris i somras. Hästen som är känd för sin jämnhet var överlägsen över 1800 meter på Bro Park den gången. Söndagens lopp är 600 meter längre vilket sportchef Dennis Madsen menar inte är till hästens fördel.
- Hurricane Red gör dock aldrig ett dåligt lopp och är en stark spurtare. Det lilla fältet kan vara en fördel för honom nu.

Fotnot: Stockholm Cup går som den sjätte avdelningen på Grand Slam 75 på söndagen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Överlägsne ligaledaren Ulf Ohlsson hade en bra vecka med tio segrar. Men Peter Untersteiner var värre ändå. Hela 16 gånger kunde..

Överlägsne ligaledaren Ulf Ohlsson hade en bra vecka med tio segrar.
Men Peter Untersteiner var värre ändå. Hela 16 gånger kunde Halmstadtränaren segerdefilera i förra veckan.
Extra bra gick det då det verkligen gällde. Efter lördagens dubbel på V75 slog Peter Untersteiner till och vann fyra av söndagsloppen på Solvalla. Det blev segrar i kval till kriteriet med egentränade Alcoy och segrar i Oaks-kval  med Mily och Run Chica Run – samt ytterligare ett kval med amatörhästen Candy la Marc. 

Allsvenska kuskligan:

1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 245-187-173
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 165-140-120
3. Jorma Kontio, Solvalla, 146-83-96
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 133-108-102
5. Björn Goop, Färjestad, 123-85-72
6. Christoffer Eriksson, Jägersro, 117-96-74
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 100-64-64
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 96-78-80
9. Erik Adielsson, Solvalla, 95-95-54
10. Kim Eriksson, Mantorp, 90-67-69
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 88-105-98
12. Stefan Söderkvist, Åby, 85-81-79
13. Johnny Takter, Jägersro, 82-77-70
14. Claes Sjöström, Solvalla, 77-57-45
15. Claes Sjöström, Solvalla, 74-67-43
Siffror till och med 17 september

 

Kanal 75


Uttagningsloppen till landets största lopp för treåringarna, Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks avgjordes på Solvalla under sö..


Uttagningsloppen till landets största lopp för treåringarna, Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks avgjordes på Solvalla under söndagseftermiddagen och förgyllde Grand Slam 75-omgången. Finalerna körs på Solvalla söndagen 1 oktober med två miljoner kronor i förstapris i Kriteriet och en 1,4 miljoner i Oaks.
Svante Båth hade 19 treåringar till start i de olika försöken och fick med rekordmånga hästar, fem stycken till Kriteriet. Det har ingen tränare lyckats med tidigare, då Stig H Johansson och Olle Goop har haft med fyra hästar vardera i en final.
- Det hade jag ingen koll på men det var ju jättetrevligt. Verkligen kul, sa Svante Båth efter tävlingarna.

”Coin Perdu en helt annan häst i dag”
Kullens kung, Coin Perdu, fick segerraden på nio raka bruten senast då han galopperade i ledningen på upploppet. Men nu var den Svante Båth-tränade treåringen tillbaka i bästa författning igen. Omgångens största favorit på Grand Slam 75 fick överta ledningen efter ett halvvarv men fick sedan lite tryck hela vägen av The Bucket List F. som var hetsig på utsidan. Men det bekom inte Coin Perdu speciellt mycket då han klev ifrån till en enkel seger på upploppet. Tvåa och med till finalen i Kriteriet blev The Bucket List F. som höll strålande.
- I dag var det en helt annan häst, det var som natt och dag mot senast. Då hade han aldrig rytmen senast men i dag kände jag mig trygg med honom hela vägen. Visserligen blev det en dryg förstasväng och sedan gick andra och tredje femhundringen lite snabbare än jag önskade för Tobbes häst var lite vass utvändigt, men det kändes bra hela vägen. Han har en rejäl styrka i sig och det går inte att hitta något man saknar hos hästen. Jag är jättenöjd med honom och det var otroligt roligt att han var så fin i dag, sa Erik Adielsson.

Spets och slut för Very Kronos
Adielsson ramade in Grand Slam 75-omgången genom att vinna med Svante Båths andra segerhäst, Very Kronos, i avslutningen. Segerreceptet var ledning från start till mål och han fick snabbt favoriten Villiam på utsidan där Jorma Kontio lämnade sin köposition direkt ut på den första långsidan och körde fram utvändigt om ledaren. Villiam gjorde ett kanonlopp som tvåa men kunde inte rå på Very Kronos som vann på 1.13,2/2640a, vilket är den snabbaste tiden i uttagningsloppen.
- Jag är otroligt glad att han fick visa hur bra han är. Han har vunnit på ett fint sätt tidigare men inte mött de allra bästa och även om Svante och jag har trott på honom så var det skönt att han fick visa det. Han har så hög kapacitet att han kan vara med och kämpa mot de bästa i kullen. Sedan är han lite speciell, valpig och energisk men han har en otroligt fin teknik hästen. När jag kom till ledningen så pass enkelt ville jag köra där och det loppet som Villiam gör utvändigt är helt fantastiskt, sa Erik Adielsson.

Da Pepperboy – ny stjärna från Puro
Da Pepperboy och Global Un Poco fick lägga ett par speeder under loppets gång men ändå var det dessa två som gjorde upp till slut och gick vidare till finalen i Kriteriet. Da Pepperboy fick ett omväxlande lopp utvändigt om ledande Global Un Poco och även i rygg på ledaren. Han spurtade till seger efter att ha satt in stöten in på upploppet och tvåan Global Un Poco höll starkt till andraplatsen i kamp med Spickleback Face. Det här var Da Pepperboys sjätte seger i åttonde starten och hästen tränas av Petri Puro som har plockat fram en ny stjärna.
- Det här är en jättefin häst med bra styrka, en oslipad diamant, berömde Peter Ingves.

Enkelt för Husse Boko
Husse Boko fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt och tackade för det genom att spurta till en smått överlägsen seger för sin tränare Joakim Lövgren. Tvåa och vidare till final Capitol Hill som kämpade sig förbi Camaro Brick kort före mål.
- Han gör det jättebra. En riktig talang och en fin tävlingshäst. Det är klass i honom, sa Joakim Lövgren.
Innan Grand Slam 75 kördes ytterligare ett kriteriekval och där blev det en riktig smällkaramell i Lovely Vacation som vann för Öystein Larsen. Detta efter ett ursinnigt högt tempo i täten med Prosperous med favoriten Born Unicorn pressande utvändigt. Den sistnämnde höll tappert som fyra. Tvåa och vidare till final blev Lass Revenue och Mattias Djuse.

Tre finalister för Untersteiner
Peter Untersteiner kvalade in två egentränade hästar till Oaks och en till Kriteriet. Först spurtade Mily sylvasst till seger i sitt försök till Oaks, sedan vann Run Chica Run i övertygande stil efter tidig ledning, och därefter spurtade Alcoy jättebra och var först kort före mål i sitt kriteriekval.
- I dag hade vi faktiskt spåren sju, elva, elva och tolv och det var fantastiskt att tre kom till final. Jag tycker att mina treåringar inte har gått så bra i år men året är ju inte slut och det känns som att vi kommer att rätta till siffrorna en del, sa Peter Untersteiner.

Osannolik prestation av Dibaba
Dibaba svarade för en närmast osannolik prestation när hon vann sitt försök till Oaks. Hon satt sist utvändigt och blev störd flera gånger under vägen som gjorde att hon fick ta omtag. Först av en galopperande konkurrent åttahundra meter kvar när hon skulle attackera och sedan i sista sväng när hon var gått gåendes i spåren och blev störd och tappade fart. Det såg ut som en omöjlig uppgift till en finalplats i det läget men över upploppet fick Dibaba upp farten igen för Örjan Kihlström och precis före mål fångade hon in Romance Amok. Den sistnämnde höll starkt efter att ha avancerat fram utvändigt om ledaren mitt i loppet. Roger Walmann-tränade Dibaba blir förstås en het kandidat till finalen.

Vanquish Kronos – trots punktering
Storfavoriten Vanquish Kronos gjorde sin plikt och vann sitt uttagningslopp till Oaks för Christoffer Eriksson. Han tog ett tidigt initiativ från kön och svepte hela fältet fram till ledningen efter ett varv. Vanquish Kronos blev utmanad av både Hanna (som spetsade men släppte ledningen) och framförallt Helloise Boko över upploppet men Vanquish Kronos höll undan säkert. I rygg på ledaren satt Swarovski Broline fast med mycket krafter kvar.
- Hon blev bekväm i ledningen och jag tror att hon är bättre bakifrån. Vi fick även punktering då Erik körde upp i vagn på oss hundra kvar, sa Christoffer Eriksson om stoet som tränas av Jerry Riordan.
Tvåa och med till final även Helloise Boko.
Timo Nurmos fick förutom Villiam i Kriteriet även med två hästar i Oaks. Hevin Boko vann det första uttagningsloppet efter en mycket vass spurt och imponerade för Johnny Takter. Nurmos fick även med Romance Amok som sånär höll undan för Dibaba och blev tvåa för Kim Eriksson.

Svenskt Travkriterium, 2640 meter bilstart
Häst - Tränare
1) Husse Boko – Joakim Lövgren
2) Very Kronos – Svante Båth
3) Da Pepperboy – Petri Puro
4) Coin Perdu – Svante Båth
5) The Bucket List F. Helena Burman
6) Global Unspoked – Svante Båth
7) Villiam – Timo Nurmos
8) Global Un Poco – Svante Båth
9) Lovely Vacation – Öystein Larsen
10) Alcoy – Peter Untersteiner
11) Capitol Hill – Svante Båth
12) Lass Revenue – Mattias Djuse

Svenskt TravOaks, 2140 meter bilstart:
Häst - Tränare
1) Run Chica Run – Peter Untersteiner
2) Vanquish Kronos – Jerry Riordan
3) Dibaba – Roger Walmann
4) Mily – Peter Untersteiner
5) Candy La Marc – Lars Marcussen
6) Romance Amok – Timo Nurmos
7) Ensemble Am – Stig H Johansson
8) Helloise Boko – Mattias Djuse
9) Hevin Boko – Timo Nurmos
10) Hermes Boko – Matti J Mäkinen
11) Arc en Ciel – Peter G Norman
12) Bellatrix Zet – Daniel Redén

Michael Carlsson, Kanal 75


Anders Ströms och Stall Courants femåriga Pasithea Face har gått från klarhet till klarhet sedan hon kom till Nordamerika i somras.Natten..


Anders Ströms och Stall Courants femåriga Pasithea Face har gått från klarhet till klarhet sedan hon kom till Nordamerika i somras.
Natten mot söndagen svensk tid var det dags för stoet att mäta sina krafter mot grabbarna i den öppna klassen av Maple Leaf Trot på Mohawk Raceway i Kanada.
Efter en femteplats i uttagningsloppet förra helgen slutade Pasithea Face nu trea i finalen. Tim Tetrick valde ett avvaktande upplägg på innerspår och tog inte chansen att gå ut på den bortre långsidan.
Efter sin resa i fjärdepar invändigt spurtade  Pasithea Face vasst på innerspår när luckan kom på upploppet och tog hela tiden in på måltvåan JL Cruze,
Åt den överlägsna vinnaren Hannelore Hanover fanns dock inget att göra. Yannick Gingras körde till ledningen efter 800 meter och sedan var det spel mot ett mål för stoet. Segertiden blev fina 1.09,1.
- När hon är så bra som i dag är jag inte rädd för någon travare i Nordamerika. Hon var inte som bäst förra veckan, men i kväll var hon en helt annan häst, sa Yannick Gingras.
Ron Burke som tränar Hannelore Hanover och var länge inne på att starta i Elitloppet på Solvalla i år.

Rundar av i Prix d'Amerique?
Pasithea Face fick drygt 450 000 kronor för tredjeplatsen och travade tiden 1.09,7 över 1 609 meter.
Stoet är uppfött av familjen Kolgjini i Sverige och tränas i Nordamerika av Jimmy Takter.
- Kanske får Pasithea Face runda av karriären med en start i Prix d'Amerique nästa år, har Lutfi Kolgjini sagt i en tidigare intervju.

Ariana G. fortsätter vinna
Det var storloppens kväll på travbanan i Mohawk.
Jimmy Takters supersto Ariana G vann finalen av Elegantimage för treåriga ston på 1.09,5 – nytt löpningsrekord, banrekord och även kanadensiskt rekord.
Ariana G avancerade till ledningen efter halva distansen och var sedan överlägsen.
- Hon har allt. Hennes speed är fullt i klass med de bästa märrarna jag kört. Hon är så smart, gör allt jag ber henne om och hon gör mitt jobb väldigt enkelt, sa Yannick Gingras efter loppet.
Ariana G, har bara varit utanför pallplats i en start under karriären som inleddes som tvååring. Lördagens seger var hennes 18:e på 22 starter.

Mikael Wikner, Kanal 75


I onsdags på Jägersro protesterade travtränarna och kuskarna inför den första avdelningen av V86 och vägrade starta sina häs..


I onsdags på Jägersro protesterade travtränarna och kuskarna inför den första avdelningen av V86 och vägrade starta sina hästar på utsatt tid. De visade sitt missnöje mot Svensk Travsport och menade att droppen som fick bägaren att rinna över var när tävlingsprogrammet för 2018 presenterades förra veckan.
- Vi blir överkörda gång på gång, sa Joakim Lövgren, som var en av initiativtagarna till strejken.
Nu visar även Jörgen Westholm sitt missnöje genom att lämna styrelsen i Travtränarnas Riksförbund, där han har suttit med sedan 2003. Han har skrivit ett långt inlägg på sin hemsida teamwestholm.com där han förklarar sitt agerande. Westholm är besviken och menar att de styrande i Svensk Travsport inte har lyssnat på de aktiva när de fattat sina beslut.
”Efter att ha suttit i Travtränarnas Riksförbunds styrelse sedan 2003 känner jag att det är omöjligt att sitta kvar. Vi har suttit som gisslan och inte fått säga vad vi tycker och tänker. Vi är bara spelpjäser i jakten på mer spel – men ibland kan faktiskt trivseln vägas in.”
”Många har tyckt att jag har lagt mycket tid travpolitiskt och försakat annat. Jag har i min tro trott att jag gjort rätt med målet att nå bästa möjliga travsport, men har nu insett att det är bättre att kliva av och fokusera allt på familjen och stallet, skriver Westholm på sin hemsida.

Kanal 75


Markus Lindgren-tränade Alkalizer Am fortsätter att visa framhovarna i Frankrike. På torsdagen tog han andra raka segern i grodätarlandet. ..

Markus Lindgren-tränade Alkalizer Am fortsätter att visa framhovarna i Frankrike. På torsdagen tog han andra raka segern i grodätarlandet. Som senast satt Daniel Parling i sulkyn och han körde tidigt till ledningen, varifrån hästen bärgade segerchecken på cirka 150 000 kronor.

Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se