Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

De senaste travnyheterna


Att Cash Crowe ska nå upp till sin morbror Commander Crowes rekord och ta 23 raka segrar från debuten är väl mycket begärt, men ä..

Att Cash Crowe ska nå upp till sin morbror Commander Crowes rekord och ta 23 raka segrar från debuten är väl mycket begärt, men även hon lär ta plats i historieböckerna. Det fyraåriga stoet vet fortfarande inte hur det känns att förlora. När hon äntrade banan i ett ramlopp under V86-kvällen på Åby stod hon som vanligt i en klass för sig. Från spår sju bakom startbilen satt hon i ledningen på den första bortre långsidan och sedan var det spel mot ett mål. Via 1.10 sista 500 meterna lämnade hon konkurrenterna.
- En fantastiskt häst med jättefin teknik. Det ser bra ut! sa körande Johnny Takter.
Klockorna stannade på kilometertiden 1.14,0 över 2 140 meter och förstapriset uppgick till 50 000 kronor. Hästen är uppfödd, ägd och tränad av Halmstads Petri Puro.

Ola Johansson, Kanal 75


Zahara Goj har skördat stora framgångar för sin tränare och ägare Sten O Jansson, men nu har Visbytränaren bestämt att h&aum..

Zahara Goj har skördat stora framgångar för sin tränare och ägare Sten O Jansson, men nu har Visbytränaren bestämt att hästen ska fortsätta karriären hos Björn Goop. Siktet är inställt på Frankrike i höst.
- Jag lämnar iväg henne helt förutsättningslöst. Skulle Björn känna att hon är så pass bra att hon kan starta mot de värsta i Solvallaserien innan det, då får det blir så, säger Sten O Jansson till Travronden.
Fyraåriga Zahara Goj har vunnit 8 av 18 starter och tjänat 1,8 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Domen i det omtalade brottsmålet där travlärlingen Tino Ärling står åtalad för misshandel dröjer. Den skulle offentli..

Domen i det omtalade brottsmålet där travlärlingen Tino Ärling står åtalad för misshandel dröjer. Den skulle offentliggöras under tisdagen men kommer istället att meddelas 11.00 på fredag, enligt Eskilstuna Tingsrätt. 

Ola Johansson, Kanal 75


Det är inte bara Solvalla som bjuder på topptrav på lördagen. Även Bjerke tar i lite extra och har lockat några av Norges b&aum..


Det är inte bara Solvalla som bjuder på topptrav på lördagen. Även Bjerke tar i lite extra och har lockat några av Norges bästa till Oslo.
I Yarrah Bokos Äreslöp gör SM-vinnaren Ivar Sånna årsdebut och ställs mot i första hand B.B.S.Sugarlight.
Uppgörelsen för den högsta kallblodsklassen heter Jacob Meyers Pokallöp. Ett lopp
kallblodskungen Månprinsen A.M. gick segrande ur i fjol.
Med skadade Tekno Odin tillfälligt borta ur bilden hoppas Björn Karlsson att Tangen Haap ska kliva fram av svenskarna i loppet i år.
- Månprinsen är inte med och jag tycker att det ser ut att vara mycket öppet. Det är ingen som sticker ut och ska vara storfavorit i mina ögon i alla fall, säger tränaren från Solänget.

”Vi har jobbat på sikt”
De senaste två säsongerna har Tangen Haap segrat i V75 tre gånger.
2015 blev det två fullträffar. I fjol spelades hingsten till favorit i V75 i Boden i juni och höll för trycket.
I år hoppas Björn Karlsson att ishockeytvillingarna Sedins kallblod ska ta steget fullt ut och matcha de bästa.
- Vi har jobbat på sikt med honom hela tiden. Redan när han visade oss som treåring att han var lite extra började vi matchat honom så att han skulle bli bäst som äldre. Det är väl i år som den proppen ska ur på allvar egentligen.

Hur mycket bättre nu?
Tangen Haap har årdebuten överstökad sedan bara någon vecka tillbaka.
Åttaåringen övertygade vid lätt seger på Bergsåker där han noterade tiden 1.23,3 över kort distans.
- Det är bara att hoppas att han ska ta ett steg till i år. Det känns ju inte omöjligt i alla fall med tanke på årsdebuten. Har man följt honom så ser man vad en start i kroppen brukar göra också. Det känns jävligt häftigt att han går den tiden direkt och hur mycket bättre blir han då med det loppet till på lördag?

Stoppar i Karlstad
Jacob Meyers Pokallöp avgörs över medeldistans och det är voltstart som gäller. Tangen Haap möter norska hästar som Smedheim Solan och Myr Faksen på lika start.
Myhreng Jerker är en aspirant till segern som tränas och körs av Olav Mikkelborg, tränare i Årjäng sedan ett par år tillbaka.
- Jag tycker att det ser spännande ut. Smedheim Solan såg inte bra ut i sin senaste start och Myr Faksen har inte heller sett som bäst ut. Jag har förhoppningar om att han kommer att vara bland de tre.
Björn Karlsson ruttar Örnsköldsvik-Karlstad och stannar på den svenska sidan till lördagen då han planerar att enbart åka till Oslo över dagen.
- Vi startar i lopp nio och åker vi så sent som möjligt hinner han inte pumpa upp sig allt för mycket på stallbacken utan vi kan ha honom någorlunda lugn. Han gör alltid bara det han ska i loppen, oavsett om han möte de bästa eller är storfavorit. Därför är det kittlande nu att han börjar möta de bästa. Vad kan han liksom?
Efter loppet i Oslo är planen att gå ut i kallblodsloppet under Umåkers V75-dag 22 april med Tangen Haap. Därefter tar man sikte på rasen största lopp - Elitkampen på Solvalla den sista söndagen i maj.

Mikael Wikner, Kanal 75


Ulf Ohlsson bokförde sig för sju segrar under veckan och utökade därmed sitt försprång till ligatvåan Örjan Kihlstr&ou..

Ulf Ohlsson bokförde sig för sju segrar under veckan och utökade därmed sitt försprång till ligatvåan Örjan Kihlström med ytterligare två pinnar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 71-59-38
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 42-36-26
3. Johan Untersteiner, Halmstad, 36-19-23
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 33-29-25
5. Jorma Kontio, Solvalla, 33-27-31
6. Carl Johan Jepson, Färjestad, 31-30-23
7. Ulf Eriksson, Bollnäs, 28-21-16
8. Johnny Takter, Jägersro, 27-19-14
9. Stefan Söderkvist, Åby, 26-17-18
10. Kim Eriksson, Mantorp, 24-10-17
11. Kenneth Haugstad, Solvalla, 22-26-14
12. Torbjörn Jansson, Solvalla, 21-17-20
13. Ove A Lindqvist, Umåker, 20-17-23
14. Björn Goop, Färjestad, 20-10-9
15. Kevin Oscarsson, Halmstad, 19-21-21
Siffror till och med 26 mars

Ola Johansson, Kanal 75


Trav-Sveriges största stjärna Nuncio gör tredje starten för året i gulddivisionens final. Hingsten ståtar med 15 raka segrar och..

Trav-Sveriges största stjärna Nuncio gör tredje starten för året i gulddivisionens final. Hingsten ståtar med 15 raka segrar och kommer bära favoritskapet. Men det saknas inte motstånd. V75-kungen On Track Piraten lär bjuda upp till kamp i sin jakt på tionde raka fullträffen i högsta klassen. Ytterligare en fixstjärna går ut inom V75-spelet. Världsrekordstoet Delicious U.S. med tio raka segrar bakom sig gör årets andra tävlingsframträdande i stoeliten.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol var Bee A Magician klar för Elitloppet efter seger i Elitloppet Playoff på New Jersey-banan Meadowlands, men hennes ägare valde att tacka..

I fjol var Bee A Magician klar för Elitloppet efter seger i Elitloppet Playoff på New Jersey-banan Meadowlands, men hennes ägare valde att tacka nej och då hästen skadade sig i maj hade det ändå inte varit aktuellt med något Sverigeäventyr. Något sådant blir det inte i år heller. Hästen är på nytt skadad i sitt vänstra framben och redan betäckt med Muscle Hill. Därmed stannar det sagolika stoet, som utsetts till Årets häst i både Kanada och USA flera gånger, på 38 miljoner kronor insprunget.
- Hon är med bred marginal den bästa häst jag har tränat och sannolikt den bästa jag någonsin kommer att träna, säger Richard Norman till standardbredcanada.ca.

Ola Johansson, Kanal 75


 Arrogate, tränad av amerikanen Bob Baffert, var lika bra som alla förväntat sig. Jockeyn Mike Smith visste att han hade bästa häs..

 Arrogate, tränad av amerikanen Bob Baffert, var lika bra som alla förväntat sig. Jockeyn Mike Smith visste att han hade bästa hästen och förivrade sig inte. Över det långa upploppet plockade Arrogarte in meter för meter på ledarduon och vann till slut säkert före Gun Runner och Neolithic.
Arrogate hade före dagens seger galopperat in drygt 100 miljoner kronor på endast sju starter. Idag kunde han alltså lägga till ytterligare 53 miljoner till kontot.


 För sin nye tränare Björn Goop fick Your Highness ett avvaktande lopp och avslutade godkänt som femma en bit bakom den suveräne v..

 För sin nye tränare Björn Goop fick Your Highness ett avvaktande lopp och avslutade godkänt som femma en bit bakom den suveräne vinnaren som tog sin sjunde raka seger. Daniel Redéns Prix d’Amerique-häst Lionel gjorde sitt första lopp efter Prix de Paris och avslutade starkt som tvåa.
Både Your Highness och Lionel är högaktuella för Olympiatravet den 29 april på Åbytravet.
Storskräll av Opitergium
Det var inte bara Your Highness och Lionel som var i farten på den franska kolstubben. Robert Bergs Opitergium var rejält på hugget för Tony Le Beller och duon skrällde till över 28 gånger pengarna i Prix Jean Cabrol. Opitergium kördes tidigt till ledningen och vann säkert och ägaren stall Courant kunde kassera in drygt 300 000 svenska kronor.


Delicious U.S. hade inte startat på ett halvår när hon gjorde comeback under fredagskvällen. Det åttaåriga stoet fick ta ö..


Delicious U.S. hade inte startat på ett halvår när hon gjorde comeback under fredagskvällen. Det åttaåriga stoet fick ta över ledningen från Kadett C.D. efter sexhundra meter och sedan var det spel mot ett mål. Efter en inledning på 1.10,7 de första femhundra metrarna varvade Delicious U.S. på 1.13,7. Hon spänstade sedan undan enkelt över upploppet via 1.08 de sista fyrahundra metrarna före Kadett C.D. som avslutade bra till andraplatsen. Den tionde raka segern för Delicious U.S.var ett faktum och den totalt 25:e segern i karriären. Segertiden blev 1.14,0 över distansen 2140 meter med bilstart. Tränaren Daniel Redén stod vid sidan och var spänd inför loppet och lättad efteråt.
- Jag är stolt över hästen. Det är fantastiskt att hon reser sig på nio varje gång. Hon har varit med om ett och annat i sitt liv, det har varit sjukdomar och mycket annat elände. Hon såg fin ut och fick ett optimalt lopp. Det var mycket strul förra året men nu såg det ut som att det var den gamla Delicious. Det har varit mer jävlar anamma i träningen i år. Hon gick med träningsbalans och hade bomull i öronen. Nu kollar vi i morgon och ser så att allt är bra och tar en dag i taget, sa Daniel Redén som inte ville avslöja när nästa start blir.

"Hon var på hugget"
Örjan Kihlström var också mycket nöjd med Delicious U.S.
- Hon drog iväg själv bakom bilen och det kändes direkt när bilen släppte att hon var på hugget. Det var bara att åka med helt enkelt. Hon kändes riktigt bra och jag var väldigt nöjd med henne. Det ser riktigt lovande ut just nu och det känns som att hon ska få en fin säsong. Julafton kom tidigt i år, sa Örjan Kihlström.
Segern var värd 35 000 kronor och Delicious U.S. har nu sprungit in drygt 6,1 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är i storloppet Prix du Bois de Vincennes som Lionel startar i tillsammans med bland annat Your Highness, vilken är titelförsvarare i Olympia..


Det är i storloppet Prix du Bois de Vincennes som Lionel startar i tillsammans med bland annat Your Highness, vilken är titelförsvarare i Olympiatravet. Lionel var trea i årets Prix d’Amerique och var även med i Prix de Paris där han blev sexa. Han har även besegrat självaste Bold Eagle tidigare vilket skedde när han vann Prix de Paris i fjol. Nu har han som första häst fått en inbjudan till Olympiatravet av Åbys Jon Walter Pedersen.
– Jag har gjort en lista med toppnamn och det kändes som ett naturligt val att bjuda in Lionel, framför allt när många i Frankrike valt att tacka nej. Lionel har stått högt på listan hela tiden och är ju en av få hästar som lyckats besegra självaste Bold Eagle, säger Jon Walter Pedersen till Trav365 och fortsätter:
– Det är viktigt för oss att få med en bra häst från Norge, med tanke på att vi ligger så nära Norge och att vi alltid har mycket publik därifrån. De har sagt att det är positivt, men innan de ger något svar så vill de se Lionels lopp på Vincennes i Frankrike under lördagen. Vi får avvakta innan vi får svar tills efter det loppet, men det verkar positivt i varje fall.

”Har fransk häst på gaffeln – vill ej avslöja”
Olympiatravet körs på Åbytravet den 29 april. Lördagen den 1 april körs det första uttagningsloppet vilket sker på Solvalla i V75-finalen av Gulddivisionen. Därefter körs det uttagningslopp på Jägersro 8 april, Romme 16 april och sedan Umåker 22 april. De hästar som vinner på Solvalla, Jägersro och Romme är tvingade att starta i finalen av Olympiatravet. Jon Walter Pedersen utvecklar mer för Trav365.
– Vinnaren på Umåker 22 april får däremot välja om den vill starta i Olympiatravet eller inte. Sedan är Your Highness som titelförsvarare av Olympiatravet klar. Det gör att vi kan få allt från fem till sex wildcard, om det inte är så att samma häst vinner fler än ett uttagningslopp, då får vi ju fler wildcard, säger Pedersen till Trav365 och fortsätter om ytterligare wildcard till utländska hästar som är aktuella.
– Vi har några hästar vi spånar på, men jag har lärt mig att det är viktigt att ha med oss wildcard in i uttagningsloppen, om exempelvis Nuncio inte skulle vinna sitt uttagningslopp men vara bra som tvåa så är det ju en sådan häst vi vill ha med. Vi kommer dela ut ett eller två wildcard ganska snart, men sedan vill jag spara på de övriga. Det viktiga är att de utländska hästarna får wildcard i tid, då de har längre resväg och behöver planera. Vi har en fransk häst på gaffeln, men jag vill inte avslöja vem det är ännu.

Michael Carlsson, Kanal 75


På Hästgalan för en dryg månad sedan regnade det priser över Svante Båth när såväl Coin Perdu som Deimos Racing..

På Hästgalan för en dryg månad sedan regnade det priser över Svante Båth när såväl Coin Perdu som Deimos Racing röstades fram som bäst i landet i sina respektive ålderskategori.
På onsdagen fick de sparra varandra i ett träningsjobb på Solvalla och dagen efter är det en nöjd tränare som konstaterar att båda hästarna är nära start.
- Coin Perdu är helt startklar i mina ögon. Men jag vill försöka lägga band på mig själv och river ut sidor från propositionerna för att inte bli för sugen på att anmäla. Planen är nämligen att vänta med att starta till 8 maj eftersom jag inte vill att säsongen ska bli för lång.
Hur har vinterträningen förflutit i övrigt?
- Helt enligt planerna. Vi gjorde ett litet ingrepp i halsen på honom efter sista starten i fjol och därefter fick han ta igen sig med en lagstadgad femveckorssemester. Sedan tränade vi lugnt i två månader, och efter det ha vi skruvat upp träningen allt eftersom.
Så operationen blev lyckad och de omtalade ”snarkljuden” är borta?
- Så vitt vi kan bedöma. Det var ingen stor grej, han kunde få lite missljud eftersom gomseglet var förslappat, men efter ingreppet har vi inte hört något sådant i alla fall.
Jag utgår från att han är anmäld till alla stora lopp framöver?
- Ja, men det finns en liten rolig detalj angående det. Ägarna ringde mig en dag i vintras och undrade vad jag gjort eftersom de fått tillbaka alla insatser till derbyt. De hade ringt ST (Svensk Travsport) och fått svaret att ”ni har väl avsagt er derbyt”.
- Jag fattade ingenting och började fundera över hur man skulle samla bevis för att vi inte gjort det. Men när jag ringde Mats Ahlqvist på Jägersro så svarade han lugnt att ”ni vann ju Svensk Uppfödningslöpning, då bjuder vi på alla insatser.”
- I efterhand är det bara roligt, men jag var faktiskt riktigt orolig för en stund.
Har han utvecklats något mer fysiskt under vintern?
- Det är inte mycket som har hänt. Men hästen känns i alla fall inte sämre. På det hela taget skulle jag säga att både han och Deimos Racing känns stabilare än vad de gjorde i fjol.
Har Deimos haft en lika fin vinter?
- Ja, egentligen har han tränat sida vid sida med Coin hela tiden. Så det var nästan skrivet i stjärnorna att de skulle det här jobbet tillsammans också. Det har varit problemfritt.
När startar han säsongen?
- I ett Breeders’ Crown-lopp 18 april. För hans del är det viktigare att komma i form tidigt eftersom vi siktar mot Kungapokalen om allt är okej i årsdebuten. Det innebär att han står inför en helt annan och längre säsong, men han är ju ett år äldre och ska klara det.
Kommer du att köra något mer banjobb med hästarna innan det är dags för start?
- Nej, det här blir det enda. De kommer att få ett lite tuffare test inför respektive lopp, men det kör vi hemma, säger Svante Båth.

Robin Johansson, Kanal 75


Fakta:Policy of Truth, valack, 4 årStarter: 11Segrar: 7Rekord: *1.12,7/2140aIntjänat: 4 262 500 kronorHemmabana: SolvallaPresentation: Visade i fjol ..


Fakta:
Policy of Truth, valack, 4 år
Starter: 11
Segrar: 7
Rekord: *1.12,7/2140a
Intjänat: 4 262 500 kronor
Hemmabana: Solvalla
Presentation: Visade i fjol att han var en av treåringskullens absolut bästa hästar. Vann den första E3-finalen i imponerande stil och var sedan tvåa i Kriteriet, knappt slagen, och avslutade säsongen med att vara tvåa i Breeders Crown-finalen.

Tränaren Reijo Liljendahl svarar:
Hur känns hästen för dagen?
– Han har varit fin hela vintern och byggt på sig mycket muskler och styrka. Tack och lov har det inte varit några bekymmer efter en tuff säsong i fjol. Vi ställde av honom efter Breeders Crown-finalen då han behövde en återhämtningsperiod både mentalt och fysiskt. Han har gått tryckvagn och fått mycket styrketräning i vinter och är tränad kontinuerligt sedan årsskiftet. Han har gått två rundbanejobb hemma på gården och i dag (torsdag) körde jag 1.19 med honom över full distans. Hästen känns stark och är startklar.

När startar han nästa gång?
- Jag tror att han får göra årsdebut i Margaretas unghästserie på Solvalla den 1 april.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
- Att hästen håller sig frisk och kan delta i loppen med dubbla prispengar som Kungapokalen och Derbyt i första hand. Kanske även i Breeders Crown och det finns ju även Sprintermästaren. Men det går inte att vara med överallt och man får välja sina strider. Det första stora målet är i alla fall Kungapokalen om han går bra i årsdebuten vilket jag tror att han gör.

Michael Carlsson, Kanal 75


Your Highness radade upp storloppssegrar i fjol för sin tränare Fabrice Souloy. Förutom flera större segrar i Frankrike vann hon bland annat..


Your Highness radade upp storloppssegrar i fjol för sin tränare Fabrice Souloy. Förutom flera större segrar i Frankrike vann hon bland annat Olympiatravet, Copenhagen Cup och besegrade Nuncio i Oslo Grand Prix. Efter den sistnämnda starten briserade bomben att Your Highness var dopad och hon är en av hästarna i den uppmärksammade Kobolt-härvan hos numera avstängde Souloy.
I samband med dopingavslöjandet flyttades hästen till Björn Goops träning. Där har hon nu tränat under vintern och även varit inne på Vincennes och gått snabbjobb. Nu är det dags för debut i Goops regi och det sker på lördag i Prix du Bois de Vincennes mot tuffa hästar. Det är första starten sedan 17 augusti i fjol. Det åttaåriga stoet körs av Björn Goop och efter det lär siktet vara inställt på Olympiatravet dit hon är direktkvalificerad efter segern förra året.
I Prix du Bois de Vincennes startar även Daniel Redéns Prix d’Amerique-häst Lionel samt svenskfödde Arazi Boko.

Startlista Prix du Bois de Vincennes, 2700 meter
Totoo del Ronco – Franck Nivard
Caduceus des Baux – Pierre Yves Verva
Arazi Boko – Jean-Philippe Monclin
Sugar Rey – Pietro Gubellini
Orione Degli Dei – Roberto Andreghetti
Valko Jenilat – Eric Raffin
Ulk Medoc – Anthony Barrier
Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
Best Of Jets – Tony Le Beller
Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
Your Highness – Björn Goop
Lionel – Matthieu Abrivard

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var i måndags som Örtlund med omedelbar verkan fick sin licens att träna häst indragen av Licenskommittén på Dalatravet Ro..

Det var i måndags som Örtlund med omedelbar verkan fick sin licens att träna häst indragen av Licenskommittén på Dalatravet Romme.
Orsaken var brister som uppvisats under ett besök av ”Travarhälsan” veckan innan.
Beslutet har ifrågasatts i flera medier och inte minst av Örtlund själv som ämnade överklaga till Svensk Travsports licenskommitté.
Något hon nu alltså slipper sedan Rommes licenskommitté efter samråd med Svensk Travsport valt att riva upp sitt beslut.
– Vid en granskning av beslutet uppkom att en av ledamöterna i den lokala licenskommittén som drog in Natalie Örtlunds licens kan misstänkas vara jävig. Det gäller den lokale veterinären som också behandlat Örtlunds hästar. Det får anses att han därmed inte kunnat fatta ett helt opartiskt beslut varpå vi från Svensk Travsports sida anser att beslutet bör upphävas, säger Göran Wahlman, förbundsjurist på Svensk Travsport.
Svensk Travsport skriver vidare:
”Dock kommer en uppföljande kontroll av hästhållningen samt de oklara tränarförhållanden och brister vid hantering av behandlingsjournaler att genomföras av Svensk Travsports avdelning för hästvälfärd.”

Kanal 75


Han är inte van att få stryk, men faktum är att Månprinsen A.M. för första gången sedan 2013 ståtade med två r..

Han är inte van att få stryk, men faktum är att Månprinsen A.M. för första gången sedan 2013 ståtade med två raka förluster inför onsdagens comeback på tävlingsbanan. Detta efter sensommarens plumpar i Nordiskt- respektive Svenskt Mästerskap.
Och halvvarvet från mål var det nog många som trodde att det skulle bli ännu en nesa för Sveriges kallblodsdominant.
Avståndet fram till undflyende Pydin verkade evighetslångt, men som så många gånger förr visade Månprinsen att han besitter en annan moral än de flesta av sina rasfränder över ett upplopp.
- Det blev lite halvstrul hela vägen och långt fram. Men när jag har den här hästen känner jag mig aldrig slagen, förklarade Melander vars häst inte visade minsta ringrost trots dryga halvårets tävlingsfrånvaro utan hade ätit upp luckan i god tid före mål.
- Han har övervintrat fint och jobbat hela tiden utan några problem. Jag har aldrig kört ett snabbjobb med honom, vi har ett visst upplägg som vi gjort i år också, men hästen har känts grym.
Segern var värd 35 000 kronor och innebär att Månprinsen A.M. kvalat in till Dubbelcupens final på Romme 16 april.
- Det blir antingen det loppet eller Klosterskogen. Jag har inte bestämt mig ännu, avrundade Gunnar Melander.

Robin Johansson, Kanal 75


Det var under en rutinkontroll av ”Travarhälsan” – Svensk Travsports djuromsorgsprogram - förra veckan som oegentligheter uppdagades..

Det var under en rutinkontroll av ”Travarhälsan” – Svensk Travsports djuromsorgsprogram - förra veckan som oegentligheter uppdagades som gav grund till beslutet.
Ett beslut som innebär att Örtlund blir av med sin tränarlicens i minst i två månader på grund av ”Oklara träningsförhållanden. Brister vid hantering av hantering av behandlingsjournaler. Olämpligt uppträdande mot funktionär.”
Örtlund anser sig orättvis behandlad och säger till travronden.se att hon ”fått alldeles för kort tid för att samla ihop sitt yttrande”.
Överklagan sker till Svensk Travsports licenskommitté som i så fall kommer att pröva ärendet på nytt.
Svensk Travsport skriver på sin hemsida att man inte berett något djurskyddsärende gällande fallet.
Örtlund tog ut sin nuvarande licens i november 2015 och hade vid licenindragningen nio hästar på träningslistan.

 

Kanal 75


Med sonen och kompanjonen Björn Goop på semester blev det till att kränga på sig kördressen på måndagen - för fö..


Med sonen och kompanjonen Björn Goop på semester blev det till att kränga på sig kördressen på måndagen - för första gången i år.
Stallet hade fyra hästar till start på hemmabanan Färjestad. Olle plumpade med tre av styrningarna med vann den viktiga första styrningen för året.
Eskimo Brother – en treårig debutant ägd av Stall Courant - vann ett lopp med 50 000 kronor i förstapris efter ledning från start till mål.
En överraskning. Olle Goop släpptes upp i hela tio gånger pengarna på vinnarspelet.
- Han hade inte fått så mycket skriverier innan loppet och det var många andra som hade bra hästar i loppet och trodde att de skulle vinna. Det var därför det blev ett så pass högt odds. Eskimo Brother har skött träningen bra och var förberedd för att starta och svarade ju för en bra prestation, förklarar Olle Goop.

Över 6 700 segrar
Vårsäsongen är igång och på tisdagen fick Olle Goop hem sonen Björn till gården i värmländska Kil efter dennes semester.
I augusti fyller Olle 74 år. Med över 6 700 segrar i karriären är nestorn fortfarande orubbad i toppen av kuskarnas maratontabell i Sverige. Finländaren Jorma Kontio gäller som den segerrikaste i Norden med över 10 000 förstaplatser.
- Björn är ju den som kör hela tiden numera. Nu var han på semester och då satt jag upp och hjälpte till lite. Det har blivit så på senare år att jag hoppar in och kör när det behövs. Det är lite som det passar det där, vi hjälps åt helt enkelt.
Du har dragit ner på löpkörningen på senare år men jobbar vad vi förstår full tid i stallet. Du har inga planer på att trappa ner även som tränare?
- Det är bra för hela kroppen att man håller igång lite hela tiden. Jag tror inte på det där att det ska vara bra att lägga sig på soffan och inte jobba.
Du körde 132 lopp i fjol och tog 20 segrar. Hur många kan du tänka dig att köra i år?
- Nä, det där går inte att spekulera i. Det blir som det blir det. Så länge man är pigg och känner sig okej och det inte är fel på något kan man jobba på tycker jag. Det skadar inte. Eller, det är bara roligt.
Om du får lyfta fram en häst i stallet inför den här säsongen – vilken blir det?
- Det är för tidigt att säga vilken häst som kan bli den som dominerar i år, det går inte. Men det är som alltid. Vi har som målsättning att vara med i årgångslopp och förhoppningsvis även i de lite större loppen. Det är det man jobbar för.

Fotnot: Björn Goop är snart uppe i 6 400 segrar och borde snart vara i kapp Olle. Kuskar som passerat 6000 i Sverige är Jorma Kontio, Olle Goop, Stig H Johansson och Åke Svanstedt. En kusk som står på tröskeln till 6000 segrar är Örjan Kihlström.

Mikael Wikner, Kanal 75


Trots att tränaren Daniel Redén redan i förra veckan aviserade vilken lopp han utsett för den emotsedda comebacken så sluter å..

Trots att tränaren Daniel Redén redan i förra veckan aviserade vilken lopp han utsett för den emotsedda comebacken så sluter åtta hästar upp för att utmana den trefaldiga världsrekordtravaren på Rommetravet.
Deilcious U.S. har inte synts på tävlingsbanan sedan 24 september i fjol då hon sprang hem Giant Diablos lopp på Solvalla och förlängde sin nuvarande segerrad till nio lopp.
En segerrad som för övrigt inleddes på Bollnästravet 14 augusti 2015 då hon blev tidernas snabbaste travare på europeisk mark med tiden 1.08,6/1 640 meter autostart.
Det nu åttaåriga stoet har stoppats upp av hälsoproblem, bland annat en krånglande mage, men nu går träningsrapporterna från stall Redén i dur och många är de traventusiaster som är nyfikna på om den lilla hästen med det väldiga steget kan nå tillbaka till sin tidigare nivå.
Ett första svar kommer på fredag, i V64-3 på Rommetravet med start klockan 20.09.

Startlista
Olle Jonssons mekaniska verkstad
2 140 meter autostart

1. Cool Keeper – Leif Witasp
2. Kadett C.D. – Robert Bergh
3. Sandringham Hanover – Katrin K Frick
4. Delicious U.S. – Örjan Kihlström
5. Traveling Man – Ulf Eriksson
6. Partout Simoni – Torbjörn Jansson
7. Helios U.S. – Petter Karlsson
8. Boys Going In – Per Linderoth
9. Fire To The Rain – Ulf Ohlsson
Förstapris: 35 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Reserver är de som kommer in på exempelvis ett V75-system när någon av hästarna på systemet blir struken.Den som inte fyllt i r..

Reserver är de som kommer in på exempelvis ett V75-system när någon av hästarna på systemet blir struken.
Den som inte fyllt i reserver själv har tidigare fått dessa från den så kallade ”turordningen”, en ranking gjord på startpoäng, vilken i sin tur baseras på resultaten i hästarnas fem senaste starter.
Detta försvinner nu, istället kommer reservordningen att baseras på spelet i det aktuella loppet.
Det innebär också att det kommer att stå på spelkvittot vilka reserver man har, detta gäller spelen V75, V86, Grand Slam 75, V64, V65, V5 och V4.
Reservordningen kommer att bygga på insatsfördelningen i aktuell spelform vid det tillfälle man lämnar in sitt spel.

"Harmonisera reservhanteringen"

Vid de sällsynta fall då det är så många strykningar att två, valda eller tilldelade, reserver inte räcker till för att fylla upp ett system tilldelas ytterligare reserver enligt den insatsfördelning som gäller vid spelformens stängning.
För Top 7 (där det redan i dag är reserver utskrivna på kvittot) gäller att reserverna istället för att baseras på gamla turordningslistan, nu kommer att baseras på insatsfördelningen vid speltillfället.
ATG:s motivering till den nya reservhanteringen lyder så här:
”Dels för att harmonisera reservhanteringen mellan de nordiska hästspelsbolagen och dels för att ge dig som spelare reserver med så stor vinstchans som möjligt, baserat på hur hela spelarkollektivet valt att fördela sina insatser.”

Kanal 75


Allsvenska kuskligan:1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 64-54-322. Örjan Kihlström, Solvalla, 37-33-23 3. Johan Untersteiner, Halmstad, 34-16-164. Jorma Kontio..

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 64-54-32
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 37-33-23
3. Johan Untersteiner, Halmstad, 34-16-16
4. Jorma Kontio, Solvalla, 30-27-26
5. Peter Untersteiner, Halmstad 28-28-23
6. Ulf Eriksson, Bollnäs, 27-19-15
7. Carl Johan Jepson, Färjestad, 26-26-21
8. Johnny Takter, Jägersro, 24-17-14
9. Stefan Söderkvist, Åby 24-15-16
10. Kim Eriksson, Mantorp 21-10-16
11. Kenneth Haugstad, Solvalla, 20-23-13
12. Björn Goop, Färjestad, 19-9-8
13. Kevin Oscarsson, Halmstad, 18-18-20
14. Ove A Lindqvist, Umåker, 18-14-18
15. Robert Bergh, Åby, 18-14-8
Siffror till och med 19 mars

Robin Johansson, Kanal 75


Endast sju hästar kände sig kallade att kriga om de 200 000 kronorna i förstapris i lördagens femåringslopp på Mantorp. Men det ..

Endast sju hästar kände sig kallade att kriga om de 200 000 kronorna i förstapris i lördagens femåringslopp på Mantorp.
Men det är inte vilka hästar som helst.
I startlistan syns båda Breeders’ Crown-vinnarna från Eskilstuna i november då In Toto Sund och Target Kronos sprang in 1,6 miljoner kronor vardera.
En annan häst som vet hur det är att vinna miljonlopp är stochampionatssegrarinnan Galactica som tillsammans med sin tränare Malin Bergström är tillbaka efter en träningsvinter i Frankrike.
Startlistan förgylls av ytterligare två dubbelmiljonärer i Pythagoras Face och Tango Negro.
Loppet körs som V75-4 i en omgång som förstärkts med 23,8 jackpotmiljoner vilket gör att ATG uppskattar utdelningen för ett ensamt system med sju rätt till 47 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75


ATG får vänta med att betala ut de stipulerade 15 miljonerna som väntar den dagen någon lyckas bli ensam med sju rätt på den ny..

ATG får vänta med att betala ut de stipulerade 15 miljonerna som väntar den dagen någon lyckas bli ensam med sju rätt på den nya spelformen Grand Slam 75.
När omgångens största favorit Re Doc gjorde sin plikt i sjätte avdelningen försvann de sista möjligheterna till en ensam vinnare under söndagen på Örebrotravet.
Istället landade utdelningen på 101 957 kronor till 39 vinnande system.
Bland dessa var det ett som stack ut lite extra.
Inlämnat på atg.se till en kostnad på fem kronor, och inte ett filspel – det vill säga en del av ett större system.
Återbäringen på den satsade femman blev 105 929 kronor till spelaren med hemvist i Stockholm.

Kanal 75


När Tycoon Conway Hall drämde till med tiden 1.10,4/1 640 meter autostart på Halmstadtravet 28 mars i fjol blev han årets dittills snabbas..

När Tycoon Conway Hall drämde till med tiden 1.10,4/1 640 meter autostart på Halmstadtravet 28 mars i fjol blev han årets dittills snabbaste häst i Sverige.
Det gjorde också att han länge var med i diskussionen kring en plats i Elitloppet.
Någon sådan blev det inte, hästen gick istället ut i Sweden Cup där han vann försöket, men kroknade som favorit i finalen.
På söndagen var Danmarks kanske störste travstjärna tillbaka på tävlingsbanan för första gången sedan augusti.
Denna gång krävdes emellertid betydligt mindre för att komma till vinnarcirkeln då Steen Juul tilläts dirigera farten efter behag i ledningen. Men när hästen fick sprinta undan sista 100 meterna lämnade han sina konkurrenter på mycket tilltalande sätt.
- Det var fint, jag vill gärna ha en någorlunda liknande uppgift åt honom nästan gång också, kommenterade en nöjd Steen Juul.
Segertiden blev 1.13,5/2 000 meter autostart och belöningen motsvarande 25 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se