Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 november 2018 Färjestad travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 november 2018 Halmstad travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 21 oktober 2018 Eskilstuna travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 14 oktober 2018 Gelsenkirchen travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 7 oktober 2018 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 augusti 2018 Tingsryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 augusti 2018 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 juli 2018 Åmål travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 1 juli 2018 Hagmyren travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Solvalla-kusken var med om en otäck incident under onsdagens tävlingar på hemmabanan. Efter att han värmt den tvåårige hingsten..


Solvalla-kusken var med om en otäck incident under onsdagens tävlingar på hemmabanan. Efter att han värmt den tvåårige hingsten Mellby Highball och körde ut på stallbacken kom en rasande hund springande rakt emot ekipaget.
- Jag hade varit ute bakom bilen i en provstart och kom skrittande på stallbacken när jag såg hunden komma i tvåhundra knyck rakt emot oss. Jag tänkte först att han springer väl förbi men han hoppade rakt upp mot hästens huvud och bet sig fast i bogen. Hästen var först lugn men började sedan att slå och träffade hunden med en spark och då tänkte jag att nu ger han sig väl, men det gjorde han inte och fortsatte att attackera igen och bita hästen i magen, säger Kenneth Haugstad.
- Då blev hästen helt vild och fick panik. Han knäckte käken och jag hamnade mellan hästen och sulkyn och fick kasta mig av. Hunden bara fortsatte och sprang efter hästen som satte iväg mot stallet. Sedan kom hundens ägare och hämtade honom och bara sprang iväg.
- Veterinären kollade igenom hästen och det var inte så farligt, lite småsår bara. Därför tyckte veterinären att det skulle vara en positiv upplevelse för hästen om vi kunde köra ut och starta honom direkt samma dag. Jag var väldigt observant hur han kändes i provstarten men han var väldigt lugn och fin och han spetsade och vann loppet lätt. En helt otrolig historia och det kunde ha gått betydligt värre. Det var en jäkla tur att hästen inte slog bakut när hunden attackerade för då hade det gått åt helvete.

”Är mer stark än speedig – distansen en fördel”
Hästens tränare Svante Båth polisanmälde det hela och saken ska nu utredas, då det även blir ett försäkringsärende eftersom vagnen gick sönder.
Men nu över till Grand Slam 75 och det är Eskilstuna som är värd för söndagens miljonspel. Kenneth Haugstad har ett par fina chanser på förhand och kör tre hästar åt sin arbetsgivare Roger Walmann. Så här kommenterar han dem i tur och ordning.
- Talassio (GS-1) fick en skada efter senaste starten i Örebro i våras och en spricka i ett ben. Han har varit konvalescent men nu tränat på ett tag och känns fin. Läget är helt perfekt med innerspår bakom bilen eftersom han är riktigt snabb ut. Jag kan välja taktik därifrån och antingen köra i spets eller släppa. Jag tror att det blir ett snällt upplägg och att hästen behöver ett par lopp i kroppen innan är i toppform. Det blir skor runt om och Can’t See Back- eller ett öppet huvudlag.
- Indy D. (GS-2) är en fyraåring som har kommit mer och mer efter att han haft problem som två- och treåring. Han har utvecklats fint under sommaren och varit duktig i de senaste starterna under hösten. Senast avslutade han väldigt bra till segern efter att Örjan måttat in den precis. Han är framförallt mer stark än speedig så den långa distansen är fördel. Han står bra inne i loppet och öppnar hyggligt men är ingen raket. Det är vår klart bästa chans i omgången. Inga ändringar.

”Nu blir det återigen jänkarvagn – räknas”
- Palermo Broline (GS-6)
blev det för tufft lopp för senast då han fick öppna 1.11 till ledningen från 20 meters tillägg. Jag är lite fundersam på om han ska gå i ledningen för han har gjort det en gång tidigare hos oss och då stumnade han. Men i Eskilstuna när han vann näst senast var han riktigt fin och det var första gången med jänkarvagn i vår regi. Senast när det var voltstart gick han med vanlig vagn och nu blir det återigen bike. Jag får se lite hur vi gör med taktiken, men jag tror att det är bättre att släppa med honom. Han går barfota runt om igen och är en av de som räknas, säger Kenneth Haugstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar ..


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar de sju senaste åren.
Petri Salmela triumf i Hamburg på söndagen innebar den åttonde raka blågula segern.
Ulf Ohlsson är förstekusk på Hesiod och satt i sulkyn även den här gången.
När startbilen släppte fältet körde Ohlsson till ledningen med Hesiod (spelad på fem procent på Grand Slam 75) och fick en annan svensktränad häst i rygg i förstasväng när Carl Johan Jepson hittade ner med Stefan Melanders Enterprise.
Hesiod såg stark ut hela vägen och klev ifrån på upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,1 över 2200 meter, med startbil.
- Jag blev orolig när jag fick Enterprise utvändigt från start, för den kan ju bli väldigt het. Men jag hade turen att han kom ner i rygg ledaren. Så det löste sig perfekt, sade Ulf Ohlsson.

Tysken chanslös
Storfavoriten, den tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant, hamnade inledningsvis i andrapar utvändigt. Det fylldes på framför och när hästarna gick ut på slutrundan satt favoriten som fjärde häst i andraspår. Attacken kom i tredje spår på bortre långsidan, men tysken kom aldrig riktigt in i matchen.
Carl Johan Jepson fick i stället lucka från ledarens rygg med Enterprise men kunde aldrig riktigt utmana. Stefan Melanders häst knep dock andraplatsen, värd 375 000 kronor.
För Ulf Ohlsson var det ytterligare en storloppsseger i år tillsammans med Petri Salmela. De vann som bekant Jubileumspokalen på Solvalla i augusti med femårige Makethemark.
- Jag hade lite förhoppningar att han skulle kunna vara med där framme men räknade så klart inte med att han skulle vinna. Han har löpt väldigt bra när han fått komma till ledningen tidigare men vi hade svårt att sätta in honom i loppet, sa Ulf Ohlsson.

Skön seger för Salmela
För tränaren Petri Salmela var det en mycket skön seger,
- Hesiod har inte visat den bästa formen på slutet, men vi har siktat på detta loppet i två månader. Det här är en undantagshäst, vilken häst, jublade Salmela, delägare i Hesiod tillsammans med vännen Juha Alapurane.
Hesiod tjänade 750 000 kronor på ett bräde. Innan söndagens lopp hade fyraåringen sprungit in drygt en miljon kronor men aldrig tjänat mer än 200 000 kronor i ett och samma lopp.
- Vi har alltid hållit honom som en bra Norrlandshäst som radat upp segrar i norr. Nu visade han att han matchar den yppersta eliten också. Coolt, kommenterade experten Patrik Fernlund i TV12.
Det var bokat flyg från Hamburg klockan 18.55. En flight som fick bokas om för lite firande.
- Sa till Petri före här att hur gör vi om vi vinner loppet då? Ja, då bokar vi om och firar sa han. Men det får bli lugnt, jag har lopp att köra i morgon, sa Ulf Ohlsson och skrattade.
Söndagens Grand Slam 75-spel avgjordes i Tyskland. Eftersom det blev en ensam vinnare trädde garantin för spelet in och den vinnande kupongen blev värd 10,2 miljoner kronor.
Det vinnande systemet kostade över 2000 kronor och var inlämnat på atg.se någonstans i Stockholm.

Mikael Wikner, Kanal 75


Grand Slam 75 är tillbaka igen på söndag och det är Årjäng som står för värdskapet. Värmlandsbanan gäs..


Grand Slam 75 är tillbaka igen på söndag och det är Årjäng som står för värdskapet. Värmlandsbanan gästas av en av Norges bästa travtränare, Trond Anderssen, som har varit i toppen av alla ligor i många år. Mest känd i Sverige är han som tränare till storloppsvinnaren och elitloppshästen Yarrah Boko som sprang in drygt elva miljoner kronor. Trond Anderssen tränar sina hästar på gården vid fjället i Hönefoss och stallet visade fin form under onsdagens tävlingar på Bjerke där det blev en dubbelseger.

Mellby Frodo radar upp segrarna
Nu kan Trond ha en ny topphäst i vardande i fyraårige Mellby Frodo. Han har vunnit sex lopp på tio starter och ståtar med tre raka segrar när han går ut som favorit i den fjärde avdelningen på Grand Slam 75. Hästen har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Kristian Malmin.
- Mellby Frodo (GS-4) är en jättefin häst som har visat att han är väldigt bra. Han har haft bekymmer med halsen tidigare och har blivit opererad tre gånger. Därför började han tävla först i år och lyckligtvis ser det bra ut med halsen. Veterinären har gjort ett bra jobb, säger Trond Anderssen.
- Det är en fin travare som är snabb iväg och travsäker. Han vann lätt senast på en 1.13-tid från ett dåligt läge och var inte tom i mål. Hästen har övertygat vid segrarna och står fint till i det här löpet. Han har en toppchans att vinna och det här är en häst som jag tror absolut kommer att klättra en bra bit upp i klasserna.
- Om banan är fin så går han barfota runt om igen precis som senast. Han går även med jänkarvagn som han har gjort tidigare.

”Är obesegrad i Årjäng”

Du har ytterligare två hästar till start inom Grand Slam 75. Chanserna där?
- Uendy Z.S. (GS-1)
är lite upp och ner i prestationerna. Hon var bra när hon spurtade till seger näst senast men lite sämre gången efter. Hon ska ligga på rulle för då har hon en bra speed till slut. Nu har hon spår lite långt ut på vingen och det gäller att hon hittar ner i en hygglig position. Jag tycker att hon ska med på systemet om man tar fyra, fem hästar. Inga ändringar.
- Lightningexclusive (GS-2) är en häst med brukar kapacitet men som har galopperat en del. Hon har klar fördel av körspö och har startat två gånger i Årjäng tidigare och vunnit båda. Hästen blir osäker utan körspö så vi får hoppas att hon sköter sig lika bra igen nu när hon är på svensk mark. Läget är dåligt och jag känner inte till motståndet så bra. Men hästen är fint i ordning och vi gör inga ändringar, säger Trond Anderssen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med handicaptal 100 kom Thundering Blue till start i Stockholm Cup som svensk galopphistorias högst rankade häst. Han gjorde ingen besviken. Ridande F..

Med handicaptal 100 kom Thundering Blue till start i Stockholm Cup som svensk galopphistorias högst rankade häst. Han gjorde ingen besviken. Ridande Fran Berry följde planen och låg lugn långt ner i kön trots att andrahandsfavoriten Our Last Summer ryckte åt sig en stor ledning. Sakta men säkert smögs Thundering Blue fram längs railen och när han på upploppet fick spela ut sin enorma speed var konkurrenterna chanslösa.
- Han älskar när det är högt tempo och jag var aldrig orolig. Frank känner hästen väl och jag har förtroende för både honom och hästen, sa hästens tränare David Menuisier.
- En sådan här häst gör mitt jobb enkelt, inflikade segerjockeyn.

Bjöd alla på segerfesten
Thundering Blue har i år svävat upp som en av brittiska öarnas bästa hästar och starten i Stockholm Cup gjordes på väg mot Toronto och storloppet Canadian International på Woodbine. Därefter hägrar ett av galoppvärldens mest prestigefyllda lopp, Japan Cup, dit hästen har fått en inbjudan. Men fram till hästens nästa start vill det till att hans ägare Clive Washbourn sparar sin röst, för den var det inte mycket kvar av efter att han segerrusig vrålat ut sin glädje.
- Jag har förlorat min röst men jag måste säga att jag älskar Sverige. I det här landet lever ni livet som resten av världen borde göra det. Ändra inte på det! Gästfriheten här är enastående. Jag är ledsen att vi slog er i fotbolls-VM men ni har ett rättvist och fint samhälle, underbart! bubblade Clive Washbourn och tillade:
- Om någon vill komma och festa med mig kommer jag betala hela kalaset. Det spelar ingen roll om det kommer 300 personer. Vi kommer gå bärsärkagång!
Segern i Stockholm Cup var värd 800 000 kronor. Tvåa i loppet blev en annan brittisk gäst, Crowned Eagle, och tredjeplatsen gick till en tapper Our Last Summer.

Tysk speed talade segerspråk
I Tattersalls Nickes Minneslöpning blev det tysk seger. Wonnemond hade aldrig tävlat på dirt track tidigare men det visade sig inte vara något bekymmer för femåringen. När favoritduon Big Country och Plata O Plomo lekt rommen av sig i täten fick Wonnemond anfallsorder av mongoliske jockeyn Bayarsaikhan Ganbat och via ett starkt upplopp bärgades segerchecken på en halv miljon kronor.
- Hästen har en väldigt bra speed och det fick han visa i dag, sa Düsseldorf-tränaren Sascha Smrczek.
En halv miljon kronor var förstapriset också i Bro Park Sprint Championship och den segerchecken bombade Dina Danekildes Ambiance hem i överlägsen stil.
- Han är en otrolig sprinter och han känner sig som hemma på Bro Park. Senast han var här flög han också ifrån motståndet, sa segerjockeyn Rafael De Oliveira.

Fina pengar för sju rätt
Segern i Upplands-Bro Kommuns Stora Pris gick planenligt till Wido Neuroth-tränade storfavoriten Boddy Bob sedan ridande Jan-Erik Neuroth hittat lucka mellan hästar in på upploppet. Jan Björdals norske derbyvinnare High As A Kite tog hem Lanwades Stud Stakes med Rafael Schistl på ryggen och i Bro Park Festival Handicap reds Anna Schleusner-Fruhriep-tränade tyskan Summershine till seger av Oliver Wilson. Grand Slam 75-omgången avslutades med Herbert Sachs Memorial och där skar Roy Arne Kvislas Heros Kalejs mållinjen som etta tillsammans med Per-Anders Gråberg. Det gjorde att sju rätt på GS75 betalade 39 379 kronor. För sex rätt fick man 464 kronor och fem rätt delade ut 50 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Delårsrapporten för ATG visar på en fortsatt tillväxt för bolaget - strålande sommarvärme och fotbolls-VM till trots. Det ..

Delårsrapporten för ATG visar på en fortsatt tillväxt för bolaget - strålande sommarvärme och fotbolls-VM till trots. Det svenska spelets omsättning blev drygt 6,6 miljarder kronor, en ökning med 74 miljoner eller 1,1 procent i jämförelse med samma period 2017. Spelets nettoomsättning blev drygt 2 miljarder kronor, vilket är en tillväxt med 2,1 procent.
– Trots att vi såg att omsättningen bromsade in under juni på grund av sommarvädret och fotbolls-VM så är båda siffrorna de högsta i vår historia för det första halvåret, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s internationella omsättning har ökat under perioden, vilket medför att den totala spelomsättningen växte med 1,7 procent till drygt 7,9 miljarder.

ATG:s stora poolspel (V75, V86, Grand Slam 75, V5, V4 och V3) fortsätter att locka kunder och steg med 5,7 procent. Dock sjönk omsättningen för enloppspel (Vinnare, Plats, DD, Tvilling, Top 7 och Trio) med 7,0 procent. 
– Det är i huvudsak våra två stora speldagar V75 på lördagar och Grand Slam 75 på söndagar som tillsammans bidrar till tillväxten. Tillväxten är viktig för att vi ska kunna säkerställa utvecklingen för svensk trav- och galoppsport och skapar också en god förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden 2019, menar Lotta Nilsson Viitala.
Nettokostnaderna för de tre första månaderna blev 410 miljoner, det är en minskning på 11 procent i jämförelse med samma period förra året.

Under det första halvåret 2018 ökade medel till Svensk Travsport och Svensk Galopp med 15 procent, hela 930 miljoner kronor.
– ATG är motorn i den svenska hästnäringen och hela vårt överskott går tillbaka till hästarna. Under 2018 kommer ATG att dela ut drygt 2 miljarder kronor till trav- och galoppsporten, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s resultat, efter den rekordhöga utdelningen till trav- och galoppsporten, är minus 33 miljoner kronor, vilket gör att de balanserade vinstmedlen minskar till 638 miljoner kronor.

Antalet aktiva ATG-medlemmar ligger stabilt på drygt 500 000 personer, och under det första halvåret 2018 delade ATG ut totalt hela 4,6 miljarder kronor i vinster till kunderna.
– På ATG vill vi engagera både existerande och nya kunder och ge våra kunder spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt, avslutar Lotta Nilsson Viitala.

ATG i siffror, januari-juni 2018:
Svenska spelets omsättning: + 1,1 procent 
Nettoomsättning: + 2,1 procent 
Nettokostnader: - 11 procent 
ATG-medlemmar: + 2 procent
Utbetalda vinster (Sverige): 4,6 miljarder kronor
Medel till trav- och galoppsporten: 930 miljoner kronor 
Resultat: - 33 miljoner kronor 
Balanserade vinstmedel: 638 miljoner kronor

Pressmeddelande från ATG


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket spännande co..


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket spännande comeback av en stjärnhäst som har varit skadedrabbad i karriären. Det är Spartan Kronos som nu gör första starten sedan juldagen i fjol. Den sjuårige hingsten, med 2,4 miljoner på kontot, har gjort blott fyra starter de senaste två åren. Senast han vann var i Paris 2016 och den hösten var han mycket framgångsrik på Vincennes och tog tre segrar. En av dessa var på tiden 1.10,6 över medeldistans med bilstart.
Tränaren Conrad Lugauer befinns sig på semester utomlands och kommer hem på söndag för att köra sin ögonsten. Sonen Marc Elias, som jobbar i stallet, har full koll på dagsläget.
- Spartan Kronos (GS75-6) håller farsan väldigt högt och som en av de bästa hästar han har tränat. Tyvärr har han varit ömtålig i sina ben men nu senast var det ingen riktig gaffelbandsskada utan mer än ansträngning i ett gaffelband. Hästen har fått gott om tid på sig och har varit fräsch och fin en längre tid. Men den här gången har vi tänkt att bygga upp honom långsiktigt, säger Marc Elias.

”Är mycket tränad men inte hårt”

Hur har träningen varit den senaste tiden och vad är det snabbaste som hästen har sprungit i jobben?
- Vi körde 1.22 över 200 meter inne på Jägersro tre veckor före Hugo Åbergs. Det var i samma jobb som Breidabliks Nubbe och den hästen sprang 1.10,4 direkt i sin comeback under Åbergs-kvällen. Efter det har Spartan tränat på som vanligt och vi har varit snälla och försiktiga med hans kropp. Vi hoppas att han håller nu för när han är fräsch har han kapacitet att tävla mot de allra bästa. Kanske i Frankrike framöver.
- Vi körde sista jobbet i dag (torsdag) inför söndagen och han rörde sig bra. Som sagt, han är mycket tränad men inte så hårt.

”Trivs med stora banor – Tingsryd passar perfekt”
Spartan Kronos startar i den sjätte avdelningen i Grand Slam 75 och har spår två bakom bilen över distansen 1609 meter. Marc Elias tror på bra vinstchans, men lägger även in en brasklapp att hästen inte är toppad på något vis.
- Man kan inte förvänta sig att hästen är i toppform direkt efter ett så långt uppehåll. Det här loppet är inte det viktigaste för honom och det viktigaste är att han kommer igång och tar loppet rätt och är fräsch efteråt så att han kan börja tävla kontinuerligt igen.
- Men han kan absolut vinna på sin höga kapacitet och jag tycker att han är fältets bästa häst. Men det kan vara så att form slår klass den här gången. Fast är han bara i 80 procent så borde han vinna men det är inte hela världen om han inte gör det, säger Marc Elias.
- De allra bästa prestationerna han har gjort har varit i Frankrike där han har sprungit 1.10-tider och han trivs med de stora banorna där. Tingsryds milebana passar honom därför perfekt med stora svängar. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och den vanliga Custom-sulkyn, säger Marc Elias.

”Toddler är tillfixad – kan absolut vinna”
Jägersro-lärlingen sitter själv upp bakom Toddler i GS75, vilken han är ordinarie kusk på. Toddler övertygade i tre raka segrar tidigare i sommar och gick två 1.10-tider i rad. Han gav även Marc Elias sin största seger när duon vann under elitloppshelgen. Senast blev Toddler fyra i V75 efter en tuff inledning i spåren och nu kommer han åter efter ett litet uppehåll. Han har spår sex bakom bilen över den engelska milen.
- Toddler (GS75-1) var vi nöjda med även senast och jag vet att han har en växel till när han får fritt fram men han kom inte ut i sista sväng. Han är alltid lite försiktig när han springer i ryggar. Annars kanske han hade varit tvåa, trea om han fått fritt i tid, säger Marc Elias.
- Efter det har han varit hos veterinären och blivit åtgärdad för lite småsaker och det är tillfixat nu. Han är fräsch och känns bra i träningen men precis som Spartan Kronos är han inte vässad på något sätt. Han har bara tränat hemma och har inte varit inne på Jägersro och gått något banjobb.
Vad säger du om uppgiften och segerchansen här?
- Han är bra förberedd, men som sagt inte toppad, så det vore en överraskning om han skulle prestera jättebra direkt. Men samtidigt tycker jag inte att motståndarna är lika tuffa som i de senaste starterna. Vår häst har varit kanonbra tidigare och jag tycker nog att han är bästa hästen i fältet.
- Han har fått snabba pengar på sig och har nu 800 000 kronor. Då brukar hästarna skilja sig åt, antingen om de bär pengarna eller om en del inte orkar att göra det. Även om inte det här är årets viktigaste lopp så kan han absolut vinna, trots att han inte är toppad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det blir skor runt om och jänkarvagn som vanligt. Men däremot kanske vi sätter på ett helstängt huvudlag för att han ska öppna bättre och vara med i matchen direkt. Men jag vill avvakta värmningen och se hur han är där först innan vi bestämmer oss. Han har gått med öppet huvudlag på slutet då han kan bli lite vass från början med helstängt, men nu när det är de här förutsättningarna i Tingsryd och 1609 meter så kan det passa med helstängt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket intressant comeba..


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket intressant comeback av en stjärnhäst som har varit skadedrabbad i karriären. Det är Spartan Kronos som nu gör första starten sedan juldagen i fjol. Den sjuårige hingsten, med 2,4 miljoner på kontot, har gjort blott fyra starter de senaste två åren. Senast han vann var i Paris 2016 och den hösten var han mycket framgångsrik på Vincennes och tog tre segrar. En av dessa var på tiden 1.10,6 över medeldistans med bilstart.
Tränaren Conrad Lugauer befinns sig på semester utomlands och kommer hem på söndag för att köra sin ögonsten. Sonen Marc Elias, som jobbar i stallet, har full koll på dagsläget.
- Spartan Kronos (GS75-6) håller farsan väldigt högt och som en av de bästa hästar han har tränat. Tyvärr har han varit ömtålig i sina ben men nu senast var det ingen riktig gaffelbandsskada utan mer än ansträngning i ett gaffelband. Hästen har fått gott om tid på sig och har varit fräsch och fin en längre tid. Men den här gången har vi tänkt att bygga upp honom långsiktigt, säger Marc Elias.

”Är mycket tränad men inte hårt”

Hur har träningen varit den senaste tiden och vad är det snabbaste som hästen har sprungit i jobben?
- Vi körde 1.22 över 2000 meter inne på Jägersro tre veckor före Hugo Åbergs. Det var i samma jobb som Breidabliks Nubbe och den hästen sprang 1.10,4 direkt i sin comeback under Åbergs-kvällen. Efter det har Spartan tränat på som vanligt och vi har varit snälla och försiktiga med hans kropp. Vi hoppas att han håller nu för när han är fräsch har han kapacitet att tävla mot de allra bästa. Kanske i Frankrike framöver.
- Vi körde sista jobbet i dag (torsdag) inför söndagen och han rörde sig bra. Som sagt, han är mycket tränad men inte så hårt.

”Trivs med stora banor – Tingsryd passar perfekt”
Spartan Kronos startar i den sjätte avdelningen i Grand Slam 75 och har spår två bakom bilen över distansen 1609 meter. Marc Elias tror på bra vinstchans, men lägger även in en brasklapp att hästen inte är toppad på något vis.
- Man kan inte förvänta sig att hästen är i toppform direkt efter ett så långt uppehåll. Det här loppet är inte det viktigaste för honom och det viktigaste är att han kommer igång och tar loppet rätt och är fräsch efteråt så att han kan börja tävla kontinuerligt igen.
- Men han kan absolut vinna på sin höga kapacitet och jag tycker att han är fältets bästa häst. Men det kan vara så att form slår klass den här gången. Fast är han bara i 80 procent så borde han vinna men det är inte hela världen om han inte gör det, säger Marc Elias.
- De allra bästa prestationerna han har gjort har varit i Frankrike där han har sprungit 1.10-tider och han trivs med de stora banorna där. Tingsryds milebana passar honom därför perfekt med stora svängar. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och den vanliga Custom-sulkyn, säger Marc Elias.

”Toddler är tillfixad – kan absolut vinna”
Jägersro-lärlingen sitter själv upp bakom Toddler i GS75, vilken han är ordinarie kusk på. Toddler övertygade i tre raka segrar tidigare i sommar och gick två 1.10-tider i rad. Han gav även Marc Elias sin största seger när duon vann under elitloppshelgen. Senast blev Toddler fyra i V75 efter en tuff inledning i spåren och nu kommer han åter efter ett litet uppehåll. Han har spår sex bakom bilen över den engelska milen.
- Toddler (GS75-1) var vi nöjda med även senast och jag vet att han har en växel till när han får fritt fram men han kom inte ut i sista sväng. Han är alltid lite försiktig när han springer i ryggar. Annars kanske han hade varit tvåa, trea om han fått fritt i tid, säger Marc Elias.
- Efter det har han varit hos veterinären och blivit åtgärdad för lite småsaker och det är tillfixat nu. Han är fräsch och känns bra i träningen men precis som Spartan Kronos är han inte vässad på något sätt. Han har bara tränat hemma och har inte varit inne på Jägersro och gått något banjobb.
Vad säger du om uppgiften och segerchansen här?
- Han är bra förberedd, men som sagt inte toppad, så det vore en överraskning om han skulle prestera jättebra direkt. Men samtidigt tycker jag inte att motståndarna är lika tuffa som i de senaste starterna. Vår häst har varit kanonbra tidigare och jag tycker nog att han är bästa hästen i fältet.
- Han har fått snabba pengar på sig och har nu 800 000 kronor. Då brukar hästarna skilja sig åt, antingen om de bär pengarna eller om en del inte orkar att göra det. Även om inte det här är årets viktigaste lopp så kan han absolut vinna, trots att han inte är toppad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det blir skor runt om och jänkarvagn som vanligt. Men däremot kanske vi sätter på ett helstängt huvudlag för att han ska öppna bättre och vara med i matchen direkt. Men jag vill avvakta värmningen och se hur han är där först innan vi bestämmer oss. Han har gått med öppet huvudlag på slutet då han kan bli lite vass från början med helstängt, men nu när det är de här förutsättningarna i Tingsryd och 1609 meter så kan det passa med helstängt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140..


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140 meter handlade det nu om ”korta E3” för både ston och hingstar/valacker.
Stonas uppgörelse ser ut att kunna bli något extra. Samtliga tre kvalvinnare övertygade nämligen stort. Joakim Lövgrens Zara Kronos får dock ses som förhandsfavorit.
Stoet från Jägersro fick ledningen gratis kort efter start då Vikens Fingerprint galopperade och höll sedan enkelt till mål. Zara Kronos har ett vägvinnande steg och flyter liksom ovanpå ovalen.
- Det här var nästan det enklaste lopp hon fått sedan debutloppen då hon gick i ledningen och fick bestämma. Det var väldigt skönt att slippa harva i spåren i dag och jag tycker också att hon trivs bättre på innerspår där hennes kattlika aktion kommer till sin rätt, sade Joakim Lövgren.
Inte sedan 2010 har ett sto vunnit både den långa och den korta avdelningen i E3. Roger Walmanns Tamla Celeber stod för dubbeln då.

Mika helnöjd
Zara Kronos segertid skrevs till 1.12,6 över 1640 meter med bilstart. Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami travade samma tid vid segern för Mika Forss i det tredje och sista försöket.
Staro Miami blev utan rygg i andraspår 600 meter från mål och matade enkelt ner ledande favoriten Indiana Boko i en snabb avslutning. Imponerande.
- Det var enkelt i dag och det här är det bästa treåriga sto jag kört. En tre-fyra ston kan vinna finalen och Staro Miami är en av dem, sa Mika Forss.
Också den tredje stovinnaren var bra, riktigt bra. Aleppo Pine drog tåget som första häst i tredjespår sista 800 meterna och vann enkelt utan att behöva visa hela sitt register. Roger Walmann tränar stoet och Kenneth Haugstad satt blick stilla och lät Aleppo Pine avgöra på styrka.

Snöplig galopp
Segrarna i hingstarna och valackernas uttagningslopp blev i tur och ordning Devil Sound (Anders Zackrisson), Filur Sisu (Per Nordström) och Betting Gangster (Jerry Riordan).
Omgångens största favorit var Betting Gangster (66 procent) som bjöds ett lopp i andraparet utvändigt av Carl Johan Jepson och tog sig förbi Global Withdrawl i de allra sista stegen.
Jerry Riordans häst var bra men Global Withdrawl trots allt strået vassare, som hade extraväxlar sparade efter ett lopp utvändigt ledaren.
Nu blev det ändå ingen final för Svante Båths häst som tappade travet sista 50 meterna och galopperade över mål som tvåa. Snöpligt.
Stortränarna Svante Båth och Roger Walmann kvalade in flera hästar. En mindre tränare som det gick bra för var Per Nordström som vann med Filur Sisu och även kvalade in Önas Nougat till hingstarna och valackernas final med en andraplats.

Startlista
E3-final ston
1640 meter autostart

1. Zara Kronos (Joakim Lövgren)
2. Aleppo Pine (Roger Walmann)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg)
5. Indiana Boko (Timo Nurmos)
6. Aria (Roger Walmann)
7. No Matter (Svante Båth)
8. Flash Am (Roger Walmann)
9. Luce Axe (Ivanov Jevgeni)
10. Racing Brodda  (Mattias Djuse)
11. Loser On Loser (Fredrik Wallin)
12. Global Wild Card (Svante Båth)
Förstapris: 925 000 kronor

Startlista
E3-final hingstar/valacker
1640 meter autostart

1. Devil Sound (Anders Zackrisson)
2. Filur Sisu (Per Nordström)
3. Betting Gangster (Jerry Riordan)
4. Baritone Artist (Markus B Svedberg)
5. Önas Nougat (Per Nordström)
6. Fortune Mearas (Svante Båth)
7. Jaguar Dream (Claes Sjöström)
8. Funky (Tomas Malmqvist)
9. Ninepoints Yankee (Jörgen Westholm)
10. Dats So Cool (Marcus Lindgren)
11. Even's Cool Boy (Robert Dunder)
12. Flight Dynamics (Stefan Melander)
Förstapris: 925 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3. Ef..


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3.
Efter sommarens final över medeldistans är det nu E3:ans korta avdelning som står för dörren. Sammanlagt sex försökslopp över 1640 meter (tre för hingstar och valacker och lika många för ston) ska avgöras under dagen med spelet Grand Slam 75, där de fyra främsta i varje försök går vidare till finalen.
Svante Båth deklarerade tidigt att Attraversiamo skulle få stå över fortsatt E3-tävlande efter segern i "långa E3" tidigare i sommar. Vilket öppnar för andra hästar…
Robert Dunder är inne på sitt fjärde år som tränare och ställer upp med stallets bästa häst. - Even's Cool Boy är helt klart vår största stjärna. Ja, han är överhuvudtaget den bästa häst jag tränat. Jag har aldrig haft en häst med potentialen som han har, säger han.
Umåkers Robert Dunder ropade in Even's Cool Boy på Kriterieauktionen på Solvalla av för 70 000 kronor. Hingsten efter Un Mec d’Heripre är såldes en av de billigare hästarna i söndagens E3-uttagningar.
Eller åtminstone var han det som föl.
Marknadsvärdet har har stigit efter en rad topprestationer i år.
Det blev en femteplats i E3-finalen i Karlstad i slutet av juni bakom Attraversiamo. Even's Cool Boy hade före det varit heroisk tvåa från dödspositionen i ett treåringslopp på fredagen under Solvallas elitloppshelg.
- Han var mycket bra på Solvalla men jag tycker redan att det kändes när han var tvåa i ett treåringslopp här i Umeå i april bakom Attraversiamo att han hade det där lilla extra som häst, säger han.

"Absolut topp fem"
På söndag väntar alltså E3-kval i Dalarna för Even’s Cool Boy från Västerbotten. Hästen ägs av Robert Dunders bror och några av broderns kompisar i Skellefteå och Dorotea.
Even’s Cool Boy är seedad fyra av hingstarna och valackerna inför söndagens E3-lopp.
- Det är nog rätt tycker jag. Han är absolut topp fem i Sverige just nu. Jag tycker inte att det är speciellt mycket hårdare hästar han möter nu än vad fallet varit den senaste tiden. Just för stunden måste jag tycka att han hör till de bästa treåringarna i landet av det som alla visat hittills. Det lär komma några uppstickare innan kriteriet – men han är med dem, säger Robert Dunder.
I den senaste starten segrade Even's Cool Boy i finalen av Norrlands Elitserie på Bergsåker. Zenit med italienaren Alessandro Gocciadoro fick där bestämma tempot helt i ledningen men kunde ändå inte freda sig mot Umeå-hästens slutstöt.
- Han ska vara först liksom. Han är mycket ärlig och kämpade sig förbi från utsidan trots att det gick mycket fort. Det var 200 000 kronor till vinnaren på Bergsåker och det är det största jag vunnit både som tränare och kusk.
Slö och oinspirerad har varit din beskrivning av hästen tidigare i träning. Hur känns han nu?
- Det är samma. Men formen sitter nog där. När vi tränar honom är han just oinspirerad men pigg i övrigt. Han ska spralla och busa mest hela tiden och det tyder på form. Pulsmässigt visar att han också att han ligger bättre till i form än för ett par månader sedan.
Så vad säger du till spelarna inför Grand Slam 75:ans första avdelning på söndagen?
- Jag måste tro på en ganska bra segerchans. Nackdel är att värsta konkurrenten är innanför oss. Devil Sound är startsnabb och den kan jag inte utmana från början i alla fall. Men jag hoppas att min häst är stark nog att avgöra från en utvändig position.
För att ta sig till final gäller det att vara bland de fyra första i mål.
- Om han är etta eller tvåa…jag är lika nöjd oavsett. Även tvåorna kommer att få bra spår i finalen. Men vi ska köra om det.
Järnskor och fast bomull har varit utrustningen hittills på guldklimpen. Kommer du att testa nytt inför söndagen?
- Nej, det blir nog inte aktuellt ens i en eventuell final. Jag vill tävla med honom högt upp i åldrarna så varför ska jag plocka allt och dra alla växlar redan nu? Kanske provar vi något nytt i en eventuell final men det är absolut inte så att vi går all in.

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 4 november 2018 Halmstad

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 7.  Callmeawinner (Thomas Uhrberg) 2.6 39 kr
2 5.  Blue Mustasche (Christian Fiore) 4.3 156 kr 1
3 7.  Navy Blue (André Eklundh) 2.1 233 kr
4 6.  Dallas As (Stefan Söderkvist) 4.4 489 kr 2
5 2.  Una Blessed (Wilhelm Paal) 1.4 550 kr 7
6 9.  Uappa di Azzurra (Christian Fiore) 6.7 1384 kr
7 9.  Dizzy River (Johan Untersteiner) 10.7 12699 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Halmstad söndag 4 november 2018

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 249 12699 kr
6 rätt 9002 175 kr
5 rätt 118157 26 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se