Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 21 januari 2018 Färjestad travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 14 januari 2018 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 7 januari 2018 Boden travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 december 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 10 december 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 december 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 november 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 november 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 oktober 2017 Solvalla travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Per Nilsson hade ett toppår 2015 med 37 segrar på 337 starter och syntes en del på V75. Då 25 år och korad till Årets komet ..


Per Nilsson hade ett toppår 2015 med 37 segrar på 337 starter och syntes en del på V75.
Då 25 år och korad till Årets komet i Svensk travsport.
Nu ett par år äldre och med ny arbetsgivare och delvis nytt fokus. Som anställd i framgångsrike amatören Berne Gustafssons stall kommer träningsbiten i första hand. Förr gick det mycket ut på att, som han säger, ”jaga segrar”.
- Förut körde jag fler lopp och satsade på den biten. Inte för att jag inte får chanser i dag också men det har blivit lite mera fokus på hästarna i stallet och det flyter på bra tillsammans med Berne tycker jag.
Grand Slam 75 är det nya spelet på söndagarna sedan mars i fjol. I veckan står Färjestadstravet för värdskapet. Hemmabana för Berne Gustafsson och hans försteman Per Nilsson.
I fjol blev man segerrikaste amatörstall på banan. På söndag har man en häst till start på Grand Slam 75 vilket öppnar för Nilsson att gästkuska lite.
- Det är nog vår egen 9 Enjoy Avenue (GS75-7) som är bästa chansen. Ingen toppchans men han ska räknas i alla fall, säger han.
Nioårige valacken Enjoy Avenue är inte någon av de bättre hästarna i stallet men Per Nilsson gillar honom.
- Jag trivs med hästen och har vunnit sju lopp med honom. Det handlar om en gedigen häst som gör sitt varje gång. Han har haft en liten downperiod men var lite mera positiv i den senaste starten i alla fall och det kan vara dags för en seger.
Han var tvåa på hemmabanan i den senaste starten. Berätta.
- Han öppnar alltid dåligt och hamnade långt bak från början. Sandra Eriksson vann med någon där (Antonio America) som drog iväg i mitten av loppet.  Enjoy Avenue orkade inte riktigt fånga in den men avslutade riktigt bra.
Vad säger du om söndagens start?
- Det är ungefär samma hästar som han brukar möta. Så blir det lite körning från start brukar han vara gynnad av det och kan komma bra till slut. Jag tror inte att han är helt borta. Nionde är väl rätt bra ändå. Då är vi i andraspår och behöver inte leta position så mycket.
Är det någon av dina tre övriga uppsittningar som ska streckas tycker du?
- Jonas Hallstenssons 5 Thebigbangtheory (GS75-5) har varit borta och kanske behöver loppet men ska kanske med på en garderad kupong ändå. Han gjorde ett par bra lopp på Solvalla i fjol bland annat och är inte alls någon dålig häst. Det blir första gången jag kör den. Kanske skräll, jag vet inte.
Kissmeonceagain (GS75-4) körde du tre gånger på raken i slutet av fjolåret och vann med henne i början av november från ett liknande läge som söndagens.
- Det är den och Thebigbangtheory som kan skrälla. Kissme ska kanske med om man streckar på lite. Det här är en som har problem att hänga med i början men avslutar alltid bra om det varit lite tempo. Det måste dock köras lite från start för att hon ska komma in i matchen.
Vad tror du om 2018 för Team Berne med 16 hästar på listan?
- Vi har några fina hästar. Wellino Avenue fick ju en liten skada på ett gaffelband men är på gång och ska förhoppningsvis börja synas på V75 igen. Han kommer tillbaka till våren när banorna blir bra. En annan hann med att göra tre starter som treåring och vann två av dem. Global Unesco heter han. Jag är rätt säker på att det kommer att bli en fin häst.

Mikael Wikner, Kanal 75


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både s..


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både som tränare och kusk. Men frågan är om han har fått en sådan här rivstart på ett nytt år som de senaste två veckorna har resulterat i. Fem segrar på 18 starter och nio av loppen bland de tre främsta är resultatet för stallets hästar vilket ger en segerprocent på 28 procent. Tillsammans med särbon Hanna Olofsson är han nyligen hemkommen efter en tre veckor lång semester i Australien. Det verkar ha gjort susen då även Hanna har firat stora framgångar efter hemkomsten och slog till med fyra segrar direkt i Grand Slam 75 i Boden.
- Det måste vara semestern som har gjort det. Vi får se till att åka oftare, säger Claes Sjöström och skrattar.
- Men skämt åsido, det känns bra och jag tycker att hästarna har gått bra även ett par månader innan jul när de startade.
Hur var Australien-semestern?
- Den var riktigt bra och kul att prova på en gång att göra en så lång resa. Vi var borta i tre veckor men hade nästan behövt en vecka till för att hinna med allt. Vi var bland annat i Melbourne och Sidney ett par dagar och gjorde även en kryssning runt Nya Zeeland med sex olika stopp. Det var trevligt.

”Gillar Jaguar Hill – nu med jänkarvagn”
I fjol hade han sitt bästa år som kusk och körde in närmare sju miljoner kronor och tog 104 segrar. När det gäller de egna stallet så ligger han stadigt varje år på mellan tre till tre och en halv miljon kronor i inkörda pengar. Solvalla-tränaren har 55 hästar i stallet och en av dem startar i onsdagens Super Jackpot på Bergsåker. Där kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Jaguar Hill är favorit i den sjunde avdelningen efter två raka segrar och läget med innerspåret är perfekt eftersom han är startsnabb.
- Jaguar Hill (V86-7) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men sedan i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem, säger Sjöström.
- Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp.
- Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början.
Är det aktuellt med några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, jag har precis bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.

”Lincoln Lawyer en bättre chans”

Du kör även Lincoln Lawyer åt Håkan Wallberg i V86-inledningen. En häst du känner väl och har tagit flera segrar med. Chanserna där?
- Jag tycker att Lincoln Lawyer (V86-1) är en bättre chans än Jaguar Hill. Han har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag.
- Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp, säger Claes Sjöström.

De fem största V86-vinsterna:
1) 10 898 760 kronor – ATG.SE i Stockholms län
2)   9 940 445 kronor – ATG.SE i Stockholms län
3)   6 728 203 kronor – ATG.SE i Stockholms län
4)   6 321 575 kronor – ATG.SE i Stockholms län
5)   6 255 073 kronor – ATG.SE i Västra Götaland

Michael Carlsson, Kanal 75


Bergsåkerstränaren satsade extra mycket på löpkörningen i fjol och det gav resultat. Han vann 52 lopp och körde in 3,5 miljoner ..


Bergsåkerstränaren satsade extra mycket på löpkörningen i fjol och det gav resultat. Han vann 52 lopp och körde in 3,5 miljoner kronor vilket var en fördubbling gentemot tidigare år.
- Jag är jättenöjd och lade upp ett mål som jag infriade. Jag bestämde mig för att satsa mer på löpkörningen och lade mycket tid på det. Även om det bara var en häst som inte hade någon chans så åkte jag iväg för att köra den. Det har gjort att jag har fått köra bättre och bättre hästar, säger Rikard N Skoglund.
- Även det nya året har börjat bra med V75-seger och fem vunna lopp. Det är kul att man får köra fina hästar när man satsar hårt på det. Men jag ställer upp och kör även de som inte kan vinna och är nöjd för varje häst jag får köra. Ju fler hästar du kör ju fler lopp har du chans att vinna.

”Vill köra i ledningen – blir svårslagen”
Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75-omgång med 6,5 miljoner extra i sjurättspotten. Den avgörs i Östersund som bjuder på vintriga förhållande och det är isbana som råder. Rikard N Skoglund kör regelbundet på banan och sitter upp bakom fem hästar inom streckspelet. Han har flera bra chanser på förhand och den bästa kommer redan i den första avdelningen.
- Laddy Laday (GS-1) har varit bra vid båda segrarna och senast när jag körde slog han V75-vinnaren Assault. Han gick i tredjespår sista varvet och var stark och har vunnit efter att ha varit ute i spåren båda gångerna. Det var ett bra slutvarv han gick senast men nu funderar jag på en annan taktik. Jag vet inte när han gick i ledningen senast men eftersom det är så få hästar på start kan det bli riskabelt om man inte kör i ledningen. Så min initiala plan blir att köra mot ledningen för annars kanske det blir dödens eller andra- tredje par utvändigt. Då blir det ju jag som får dra tåget med tilläggshästarna och därför är det lika bra att köra mot ledningen. Jag tror att han blir svårslagen och Daniel Wikberg har bra ordning på hästarna, säger Rikard N Skoglund.

”Var jättebra vid skrällsegern – ska inte nonchaleras”
- Hara Baktus (GS-2)
har jag inte kört men sett flera gånger. Det känns som att det framförallt är en bra slant som gäller i första hand.
- Sangrita Ås (GS-5) var faktiskt jättebra vid skrällsegern senast och hon vann inte som en 37-oddsare. Jag lämnade andra utvändigt och tog dödens på slutvarvet. Hon knäckte ledaren som var andrahandsfavorit och favoriten fick rygg på ledaren och kom ut men hon svarade den också. Jag tycker det var riktigt bra gjort att hålla undan och ser man till statistiken så vinner hon inte igen. Men det här är nästan ett sämre lopp än senast och hon har bättre spår nu och möter bara ston. Jag tycker inte att man ska nonchalera henne och tar man fyra, fem hästar ska hon med på kupongen. Hon är en av de som kan vinna.

”Borde få vinna när som helst”
- Torpa Olea (GS-6)
borde få vinna snart och hon har varit bland de tre främsta typ varje gång jag har kört henne sedan i juni. Hon har mött tuffa hästar som Pydin och Brenne Brakar och senast på Bergsåker startade hon efter ett litet uppehåll. Jag ville prova att vinna med henne då så jag lämnade andra utvändigt på sista långsidan men kom inte förbi hästen i dödens. Det blev lite för jobbigt att lägga den speeden men hon har verkligen form och bakspår nu spelar ingen roll för hon ska ändå ha ett rygglopp. Favoriten Lome Annar mötte hon senast och den kommer garanterat att få göra grovjobbet. Kan jag följa med där bakom så slår vi honom för jag har en mycket snabbare häst. Hon har varit så bra i flera lopp i följd nu och borde få vinna när som helst. Men hon tävlar i en hård klass och det är inte så lätt att vinna varje gång. Hon tjänade mycket pengar som unghäst och på sikt tror jag att hon kommer att hävda sig riktigt bra.

”Hoppas på våldsam körning – kan räcka”
- Dream U.N.G. (GS-7)
vann jag med i somras och har inte kört honom sedan dess. Senast var han bra som trea efter en tuff öppning och då körde jag själv Carlos Texi som var knappt slagen tvåa. Men nu valde jag att köra båda Wikbergs hästar eftersom det har gått så bra för oss på slutet. Nu är det lite annorlunda förutsättningar med bakspår över kort distans. Men jag är ganska nöjd med utgångsläget för spår nio är ett bra smygläge och det ser ut att vara flera startsnabba hästar som ska köra för ledningen. Baloo N. är bra och och Mikado Amok är tuff. Sedan kör Ulf Ohlsson en norsk häst som är bra. Jag hoppas att det blir våldsam körning för då fäller han många till slut och det kan mycket väl räcka hela vägen. Annars tror jag att Mikado Amok är hästen att slå, säger Rikard N Skoglund.

Michael Carlsson, Kanal 75


32-åriga Hanna Olofsson rundar in på sitt sjunde år som professionell travtränare i Boden. I fjol blev det rekord som tränare med 2,..


32-åriga Hanna Olofsson rundar in på sitt sjunde år som professionell travtränare i Boden.
I fjol blev det rekord som tränare med 2,7 miljoner kronor inkört till stallet och ett tränarchampionat på hemmabanan.
Efter tre veckors semester i värmen down under var hon på söndagen i farten igen då Bodentravet stod som värd för spelet Grand Slam 75.
Hanna hade sju hästar till start fördelade över de sju loppet – och åkte från banan med fyra segrar som kusk. Hon har noterat ett fyrtal en gång tidigare – för tre år sedan i Skellefteå – men det här smällde högre.
- Jag kanske borde åka bort oftare. Skämt å sido känner jag mig alltid väldigt trygg varje gång jag åker bort eftersom jag vet att min personal har koll. Vi är ett härligt team i stallet och jag är stolt över att vara en del av det, sa Hanna Olofsson med 44 hästar på träningslistan.

Riktiga kusksegrar
Guvenör Sund, Borups Puma, Roger America och Quattro Lane var segerhästarna.
Bodentränaren körde spårsnålt och hittade de rätta vägarna med de två förstnämnda.
Med Roger America och Quattro Lane blev det offensiva satsningar.
Roger America hade exempelvis ett fjortondespår bakom bilen i ett lopp med spårtrappa och riskerade att hamna illa till. I det loppet sattes stöten in i precis rätt tid i inledningen av loppet.
- Jag tror inte att han har förlorat i ledningen någon gång. Så när det blev lite lugnare där tänkte jag att..då kör vi! sa Hanna Olofsson som satt och åkte till seger när hon väl tagit sig till ledningen med åttaårige Roger America som fortsatt håller fin V75-klass.

Jackpot flög till Östersund
I söndagsspelet Grand Slam är en ensam ensamt med alla rätt garanterad 15 miljoner kronor.
Efter en skrällfylld dag lutade det åt det hållet ett tag. John Östman lotsade exempelvis in amatörtränade Solberg Jerkeld från Umåker till seger, en överraskning spelad på under en procent.
Nu lyckades ingen pricka sju rätt i stället. Sex rätt delade ut 2 950 kronor och fem rätt 165 kronor.
Miljonerna från Boden flyger iväg till en större jackpot nästa söndag då spelet avgörs i Östersund.

Mikael Wikner, Kanal 75


I södra och mellersta Sverige har Kung Bore lyst med sin frånvaro under jul- och nyårsdagarna.På landets nordligaste bana i Boden ser det..


I södra och mellersta Sverige har Kung Bore lyst med sin frånvaro under jul- och nyårsdagarna.
På landets nordligaste bana i Boden ser det förstås annorlunda ut med ett snödjup på över en halvmeter och ytterligare nederbörd lovad fram till söndagen.
Då arrangerar banan årets första Grand Slam 75-omgång där ATG som vanligt garanterar 15 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
För att få tag i dessa kan det vara en god idé att titta på vilka hästar som trivs med de speciella förutsättningar som en isad travbana ger.
En som verkligen gör det är Patricia Bishop.
Den nyblivna tioåringen är inne på sin sista tävlingssäsong och passerade nyligen en miljon kronor i prispengar.
- Hon har betytt enormt mycket för oss och hela vår verksamhet. Att nå miljonen var en jäkligt skön milstolpe, säger Maria Bodin tillsammans med sin sambo Tord Eriksson fött upp och tränat hästen genom hela karriären.

”Busigare och piggare”
Först och främst ska det sägas att Patricia Bishop absolut inte är dålig när det kommer till vanligt grusunderlag heller.
16 triumfer på 80 starter ger en segerprocent som få travare kan hålla över en så lång karriär.
Men när isen knastrar under hovarna blir hon ännu mer effektiv.
Mer än dubbelt så effektiv.
På vinterbana har nämligen Patricia Bishop segrat i 43 procent av sina starter.
- Hon älskar att springa på isen. Att vi tränar på is halva året kan förstås spela in, men vi har två hästar i stallet som inte alls klarar att tävla på vinterbana så det kan inte vara hela orsaken. Patricia har alltid fungerat perfekt med isbrodd, det märkte vi redan när hon gick sitt kval som treåring.
Vad tror du att det beror på?
- Även om hon är stor och tung så är hon väldigt stark i kroppen. Många hästar kan springa sig trötta när broddarna hugger tag och det tar lite stopp. Men Patricia bara ångar på. Hon springer lika fort på isen som på en sommarbana, det är väldigt ovanligt, säger Maria Bodin och fyller i:
- Sedan gillar hon kylan, hon verkar må bättre då. Under vinterhalvåret blir hon busigare och piggare, det märks inte bara i träning utan även i hagen och på hela hennes beteende.

Hoppas på blankare underlag
Vad gäller söndagens start så hoppas man på revansch efter missen senast då Patricia Bishop var hårt betrodd på V75 under Umåkers juldagstrav.
- Vi trodde också mycket på henne då, men hästen var inte lika bra som förväntat. Vi hittade inga fel och hon har varit lika laddad i träningen efter loppet som hon var innan.
Kan hon ha ledsnat på isen?
- Nej, det tror jag absolut inte. Hon satt ju fast med krafter kvar i första isbanestarten för säsongen gången innan. Däremot kanske inte Umåkers underlag passade lika bra som det här i Boden. Det var mycket snö i den och det blev lite moddigt, Patricia gillar då hon får fäste för sina långa brodd.
Hur långa brodd tävlar hon med?
- Fram är de ganska korta, men bak är det 15 millimeter, det är väl det längsta som tävlingshästar brukar ha. De passar bäst när det är lite blankare underlag, vi hoppas på det på söndag.
Tror du på seger?
- Med tanke på förra insatsen vill jag ligga lite lägre den här gången. Dessutom innebär den korta distansen att hon måste få hjälp med hårt tempo. Men visst, motståndet borde hon matcha och vi har alltid förhoppningar när hon startar. Som Petter (Lundberg, kusk) säger: ”Patricia gör aldrig två dåliga lopp i rad”. Vi får hoppas att det stämmer den här gången också, avrundar Maria Bodin.

Robin Johansson, Kanal 75


Hösten 2016 bytte Kevin Oscarsson arbetsgivare till Halmstadtränaren Stefan Persson för att ha möjlighet att satsa ytterligare på l&ou..


Hösten 2016 bytte Kevin Oscarsson arbetsgivare till Halmstadtränaren Stefan Persson för att ha möjlighet att satsa ytterligare på löpkörningen.
Han tränar unghästar på förmiddagarna och ägnar oftast eftermiddagarna åt att leta sig till olika travbanor.
Med ett par veckor kvar av året är han på väg mot sex miljoner kronor inkört och en överlägsen seger i lärlingsligan i landet. Men så kör han mest också. 782 lopp i år har det blivit och 76 segrar.
- Det var väl i somras någon gång som jag började snegla på hur jag låg till. Det är riktigt häftigt att kunna vinna den här ligan. Stort.
Kevin Oscarsson har etablerat sig i kuskeliten i landet men siktar på en tränarkarriär. Någon catchdriver i vanligt mening tänker han inte bli säger han.
- Men just nu är det mycket lopp. Planen är att köra på som vanligt och jag hoppas att jag får köra lika mycket nästa år. Det är bara att kämpa på. Jag hoppas att alla kunder som låtit mig köra i år låter mig göra det nästa år också, säger han.

Hissar två från året
Segern i Kalmarsundspokalen i juni med norske B.B.S.Sugarlight och den i Sikta mot stjärnorna i oktober med pappa Jims Violet Bi är årets största segrar för 22-åringen.
Du kör några outsiders i söndagens Grand Slam 75 på Solvalla och inleder med Sister Morphine (GS75-1) som tränas av pappa Jim. En seger på 16 starter i år.
- Det ser sämre ut än vad det är, eller vad man ska säga. Hon kämpar alltid till mål …det är tillfälligheter att hon bara har en seger. Det är en riktigt fin häst. Min farbror Kenneth Oscarsson (avled 2015) hade henne i USA och då hon oturligt skadade sig i boxen kunde pappa köpa henne. Eftersom det är Kenneths häst den här kan jag lova att det ska väldigt mycket till för att pappa ska sälja. Hon får vara kvar som både fölmärr och gårdshäst.
Sister Morphine brukar vara snabb från början och har nu ett spår sex bakom bilen…
- Hon trivs perfekt över den korta distansen och spåret är riktigt bra. Hon har väl inte riktigt samma toppform som hon hade i somras men spets har hon nog rätt bra chans att ta och jag bestämmer taktiken utifrån hur snabbt hon får öppna. Det ser bra ut för henne tycker jag.
Velasquez Gar (GS75-2) har nio galopper på 13 starter i år. Hur ska du göra för att köra felfritt?
- Han är svår i vissa situationer och är väldigt omogen. Funkar det för honom handlar det om en riktigt bra häst. Jag vet att Ulf Ohlsson plussat väldigt mycket för den här. Distansen är bara ett plus för honom och spår åtta behöver inte vara helt fel, för första 400 får jag mest se till att köra min egen häst och inte bry mig om positioner. Han tål alla sorters löpningar.
I den fjärde avdelningen kör du Expendables för första gången. En häst som tränas av amatören Tony Strömstedt.
- Jag har följt hästen sedan han var 1,5 år. Tonys son och jag är väldigt bra kompisar och jag har sett honom i nästan alla starter. Det är en fin häst som väl inte riktigt släppt till som de trodde. Det blir nog svårt att vinna men trea-fyra kan han vara.
I avdelning sex blev det ett riktigt skabbaläge med Cool Action, med spår tolv över kort distans. Chansen?
- Vi får ligga riktigt lågt med tanke på förutsättningarna och får nog vara glada att få sista peng här.
Avslutningsvis Jim Oscarsson-tränade Mr Perfection (GS75-7) som ser ut att ha fortsatt fin form. Läget med spår tio?
- Han gör det bra hela tiden och har haft bra form länge nu. Spår tio är bra. Jag tycker att han är bäst när han inte behöver göra någonting själv från start. Motståndet ser lämpligt ut även om vi har stor respekt för Sloppy Joe. Mr Perfection är alltid bra när han får rätta resorna.
Ranka söndagens hästar efter chans.
- Då säger jag Velasquez Gar, Mr Perfection och Sister Morphine - i den ordningen. Jag har bra tro på Velasquez Gar. Håller han sig bara på benen duger han riktigt bra.

Segerrikaste lärlingar, per 171213
1. Kevin Oscarsson, Halmstad, 782 starter 76 segrar
2. Oskar J Andersson, Romme, 392 starter, 55 segrar
3. Oskar Kylin-Blom, Solvalla, 554 starter, 49 segrar
4. Sandra Eriksson, Boden, 263 starter, 38 segrar
5. Malin Viklund, Umåker, 316 starter, 30 segrar

Mikael Wikner, Kanal 75


Finländaren är inne på sitt tredje år som proffstränare och jobbade innan dess hos Timo Nurmos i flera år. Jorma Särkiniva..


Finländaren är inne på sitt tredje år som proffstränare och jobbade innan dess hos Timo Nurmos i flera år. Jorma Särkiniva har varit tränare i Boden men alldeles i veckan flyttade han licensen och är numera Solvalla-tränare.
- Jag bytte i början av veckan och har kommit till Enköping nu. Jag har inlett ett samarbete med Heikki Korpi och vi ansvarar för stall Journey som har ett 20-tal hästar här. Meningen är att jag ska flytta hit så småningom men kommer att pendla nu i början eftersom jag fortfarande har några hästar kvar i Boden, säger Jorma Särkiniva.

”Har varit katastrof”
Den nyblivne Solvalla-tränaren tycker att hans tre första år som egen tränare har varit av blandad kompott.
- De två första åren var hyfsade men det här året har varit katastrof. Det har gått riktigt dåligt i år och jag har haft sjuka hästar i stallet och även några som flyttades från mig. Men så är det i den här branschen, menar Särkiniva som ser den nya satsningen an med tillförsikt.
- Det känns spännande och vi är ett bra team Heikki och jag och kommer att träna hästarna tillsammans.

Ägaren till merparten av hästarna var en finsk storhästägare, Heikki Taipale, som gick bort i våras.
- Han satsade riktigt mycket men dog tyvärr i våras. Men nu vill hans fru fortsätta med travhästarna och det finns flera riktigt fina som känns spännande för framtiden, säger Jorma.

Har vunnit tre av fem i Frankrike
En av stallets mest spännande hästar dyker upp i söndagens Grand Slam 75-tävlingar som körs på Solvalla. Det är ett fyraårigt sto som heter Diva du Cap Orne som har vunnit tre lopp på fem starter i Frankrike och är obesegrad felfri. Näst senast kördes hon till seger av Björn Goop innan det blev galopp gången efter. Det var den 13 april och hon har därefter inte visat sig på tävlingsbanan innan det nu är dags för comeback. Hon startar i den sjätte avdelningen, har spår åtta bakom startbilen och körs av Jorma Kontio.
- Diva du Cap Orne (GS75-6) är en riktigt fin häst och hon blir intressant för framtiden. Det känns att hon har hög kapacitet men nu har hon inte startat på länge och behöver lopp i kroppen. Hon är mycket grundtränad under hösten men är inte vässad och ska få starta igång. Kapacitet som räcker för det här loppet har hon men jag tror att hon behöver ett par lopp för att hitta toppformen. Kusken bestämmer taktiken men jag hoppas att det blir ett lite snällare upplägg från det här spåret. Vi funderar på att göra några starter här hemma först och sedan kanske åka till Frankrike med henne igen. Jag är nöjd om hon kan vara trea, fyra här, säger Jorma Särkiniva.
Du har även med Savannah Journey i den femte avdelningen. Något för spelarna?
- Savannah Journey (GS75-5)
har tränat mycket men inte i några snabbare farter men behöver också lopp då hon inte har startat på länge. Jag ligger lågt med henne.

Michael Carlsson, Kanal 75


1996 blev han framröstad som ”Årets komet” då han som nybakad tränare firade stora framgångar med bland andra kulldrottn..


1996 blev han framröstad som ”Årets komet” då han som nybakad tränare firade stora framgångar med bland andra kulldrottningen Persos Sandra.
Sju år senare slutade Daniel Olsson att träna hästar för att bli en av landets första catchdrivers.
Idag varvar han styrningarna med att sitta i ATG Live-studion där han som Frankrike-expert har bråda dagar nu när Vincennes dragit igång sitt vintermeeting på allvar.
Men söndagens tävlingar från den franska huvudstaden missar han.
Istället kör Olsson på Solvalla som arrangerar Grand Slam 75.
- Självklart vill jag köra lite fler lopp. De flesta tror att man bara satt sig i studion, men har jag uppdrag är det givet att jag fortfarande väljer att köra. Det har blivit lite mer de senaste månaderna och det är kul, säger Olsson som i fjol hade 168 uppsittningar och ser ut att landa på en liknande siffra i år.

"Balsam för själen"
Men även om han inte tränar några hästar själv är det svårt att hålla sig från att svinga sig upp för några pass ibland.
- Ja, har man jobbat utomhus med hästar i hela sitt liv går det inte att sluta helt, därför är jag väldigt glad över att jag får hjälpa till lite hos Daniel Redén. Det är som balsam för själen att få vara med där ute en förmiddag i veckan. Det är fina hästar och ett fantastiskt upplägg han har på sin gård.
Har du fått köra någon av ”de stora kanonerna”?
- Det finns många fina hästar där, både tvååringar och äldre. Den mest meriterade jag kört i jobb är Wild Honey, en härlig häst.

Varnar för två
Söndagens hästar är givetvis inte i klass med den 13-faldiga miljonärskan, men Olsson låter inte främmande för att han hugga långt framme med ett par av dem.
- 1 Nicegift C.C. (GS75-2) var fin vid vinsten då hon avgjorde snyggt efter ett bra lopp i ryggar. Senast blev vi över från start och tvingades fram utvändigt om ledaren. Det blev för tufft och jag tycker inte att insatsen var sämre på något sätt. Med en smygresa spurtar hon alltid vasst och det ser det ut att bli härifrån. Hon är relativt bra bakom bilen och jag hoppas att det räcker för ledarryggen. Hur jag gör om vi lyckas hålla ledningen kan jag inte svara på. Jag tror heller inte att hon är speciellt missgynnad av barfotaförbudet då jag vet att hon gjort bra lopp med skor också.
- 2 Okeechobee (GS75-3) körde jag för första gången senast och det var en positiv överraskning för en 80-oddsare. Han fick ett invändigt lopp och gick med full fart över mål. Då tävlade han barfota och jag är inte uppdaterad på hur mycket han hämmas av att gå med skor. Det är i alla fall en häst med uppåtform.
- 10 Luxury Brodde (GS75-4) var fin vid vinsten på Romme, men kändes faktiskt ännu bättre senast. Då valde jag att försvara dödens eftersom jag bedömde hästen som kom i tredjespår som chanslös. Det gjorde att det blev en speed mitt i loppet vilket han inte riktigt orkade med. Känslan är att det är en häst under utveckling som ska duga bra i ett sådant här lopp om det klaffar från bakspåret. Han visade också senast att han inte är sämre med skor.
- 9 Flare (GS75-5) körde jag några gånger i inledningen på karriären. Det kändes att det var en bra travare, men hon hade inte riktigt kläm på vad det här med tävling gick ut på. Precis som många av Stefan Melanders hästar så verkar hon ha kommit undan för undan och utvecklats mycket sedan dess. Det ska bli roligt att känna på henne igen, men jag har svårt att bedöma hennes chanser.
Vem tror du mest på?
- Jag ska erkänna att jag inte hunnit läsa på motståndet ordentligt ännu, men både Nicegift C.C. och Luxury Brodde har form och kunnande som duger i klassen. Med lite tur kanske någon kan sitta där, säger Daniel Olsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen me..


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen men nu har det verkligen lossnat. Izzy vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter åtta starter. Hon har vunnit från alla möjliga positioner som ledningen, ”dödens” och bakifrån. I söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Solvalla kom åttonde raka segern. Jorma Kontio tog en lugn start och inledde i andra par utvändigt. Men ute på den första bortre långsidan lämnade han sin position och körde för ledningen. Izzy övertog täten drygt 1400 meter kvar och sedan var det spel mot ett mål. Jorma Kontio kunde sitta lugn över upploppet när Izzy gled undan till en lätt seger i en snabb avslutning.
- Hon var jättefin och har varit fin varje gång. Hon var inte trött i mål och jag behövde inte öppna öronen. Det är en växel till. Hon har haft krafter kvar varje gång, sa Jorma Kontio.
Segertiden för Izzy blev nya rekordet 1.14,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Hon har nu sprungit in 300 000 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 21 januari 2018 Färjestad

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 6.  Dizzy River (Johan Untersteiner) 1.5 23 kr 4, 7, 5
2 1.  Pols Crazy Diamond (Fredrik B Larsson) 2 34 kr 4, 9, 5
3 4.  Mias Komet (Carl Johan Jepson) 7 281 kr
4 4.  Chantilly (Carl Johan Jepson) 2.7 457 kr 11
5 7.  The Noble One (Mikael J Andersson) 2.3 842 kr
6 3.  Qatrine Gel (Johan Untersteiner) 2.4 1227 kr 12
7 10.  Skyfall N.O.* (Morten A Pedersen) 4.6 3394 kr 6

Utdelning för Grand Slam 75 på Färjestad söndag 21 januari 2018

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 1016 3394 kr
6 rätt 34966 49 kr
5 rätt 342885 0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se