Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 april 2018 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 april 2018 Örebro travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 april 2018 Årjäng travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 8 april 2018 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat måndag 2 april 2018 Halmstad travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 25 mars 2018 Åby travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 mars 2018 Gävle travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 11 mars 2018 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 mars 2018 Umeå travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Moni To Spare är hästen som har firat stora framgångar sedan han började tävla som treåring. Han har radat upp segrarna varje &a..


Moni To Spare är hästen som har firat stora framgångar sedan han började tävla som treåring. Han har radat upp segrarna varje år och kan skryta med strålande 41 i segerprocent och hela 76 procent bland de tre främsta. Hästen har bara blivit bättre och bättre för varje år och i fjol tog han två V75-segrar och var tvåa, samt trea i V75-finalerna. Totalt har Moni To Spare vunnit tolv lopp på 29 starter och varit bland de tre i 22 av loppen. Han har sprungit in 951 300 kronor och ägs och tränas av Solvalla-amatören Niklas Johansson.
- Det är nästan overkligt bra. Jag har hållit på med hästar sedan jag började på 90-talet hos Jim Oscarsson och den här är något alldeles extra. Han har otroligt bra löpskalle och är så lugn och sansad hela tiden. Han ger allt han kan till slut och är närmast hundraprocent travsäker, säger Niklas Johansson.
- Man ska egentligen inte säga så här men hästen har aldrig galopperat i lopp. Sedan har han ju en väldigt bra grundfysik också. Jag tränar honom på samma sätt som mina två andra hästar men de är inte alls lika bra.

”Känns bättre och fräschare i år”
Moni To Spare gjorde årsdebut för drygt två veckor sedan och vann i övertygande stil på Solvalla från tillägg efter en vass avslutning. Segertiden blev fina 1.13,4 över medeldistans och det var som vanligt Kenneth Haugstad som satt i sulkyn.
- Hästen var jättefin då och vann med krafter kvar. Kenneth var jättenöjd och tyckte att det var lite skillnad på hästen och att han kändes lite bättre i år. Han sa att hästen var ett snäpp fräschare och sprang inte och hängde på någon töm som han har gjort en del förut. Det har varit hans största problem tidigare att han springer och bryter i svängarna.
- Varje vinter har hästen fått en tävlingspaus och då har jag kört regelbunden backträning med honom istället. Han kan gå sådan träning sommartid också men på vintern är det backträning hela tiden.
- Inför årsdebuten hade jag kört ett provlopp där han sprang 1.19 full väg med 1.17 sista varvet. Normalt ska hästen gå framåt en del med loppet i kroppen. Tanken är att om han går bra på söndag så ska vi matcha honom i V75 i Silverdivisionen och det finns ett lämplig lopp i Örebro 14 dagar senare.

”En bra uppgift – men nackdel med skor”
På söndag är det Grand Slam 75 i Örebro som gäller och Moni To Spare startar i den sjätte avdelningen och har spår tio tillsammans med Kenneth Haugstad. Hästen blir klar favorit och tränare Johansson är optimistisk.
- Moni To Spare (GS-6) har känts väldigt fin efter årsdebuten och precis lika fin som han gjorde inför det loppet. Även om det är svårt från bakspår går han från alla lägen och till och med dödens har han vunnit ifrån, vilket han gjorde i årsdebuten i fjol på en 1.11-tid.
- Det ser ut som en bra uppgift och han har mött och slagit flera av hästarna som han möter nu. Den enda nackdelen är att vi troligtvis kör med skor runt om. Men det blir de tunnaste aluminiumskor som finns och tanken är att spara hovarna till V75.
- Grejen är att hästen gick med skor ändra fram till förra året och det ska inte påverka nämnvärt. Inga ändringar i övrigt och eftersom det är en vinnarhäst som nästan inte har gjort några dåliga lopp tror jag på bra chans, säger Niklas Johansson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Årjäng-tränaren Per Ludvig Nilsen flyttade sin verksamhet från Norge till Sverige 2001. Norrmannen har varit med länge i gamet men s&..


Årjäng-tränaren Per Ludvig Nilsen flyttade sin verksamhet från Norge till Sverige 2001. Norrmannen har varit med länge i gamet men sällan känt sig så nöjd och brydd på samma gång med hästar han kört och tränat som med Vollanfaks.
I september i fjol köptes den då sexårige valacken Vollanfaks till stallet. Resultatraden innehöll många galopper. Hästen har inte slutat med felstegen efter flytten till Per Ludvig Nilsen men har i varje fall börjat sköta sig bättre.
Framför allt har segrarna börjat trilla in tätare än förut. I slutet av februari vann hästen ett lopp i Karlstad trots dubbla galopper på vägen.
- Jag har nog aldrig vunnit när jag varit så långt efter med en häst förut som den gången, säger Per Ludvig Nilsen.
På söndag gör Vollanfaks första starten på hemmabanan Årjängstravet i Nilsens regi. Grand Slam 75:ans tredje avdelning är ett kallblodslopp ingående i Dubbelcupen.
Vollanfaks står med 40 meters tillägg i loppet och vänder upplängst bak i fältet med 15 hästar.
- Jag tror att han ska sköta sig när han får starta på hemmabanan och att stå med tillägg är bara en fördel för honom, säger tränaren.

Hästrädd häst
Senast var det debut i V75 för Vollanfaks som var mycket betrodd under långfredagstävlingarna på Färjestadstravet. Hästen stod start den gången och blev skrämd av hästarna som kom farande från tilläggsvolten.
Vollanfaks är ”hästrädd”, som man säger i sporten.
- Han är sån när vi tränar också och möter hästar i skogen exempelvis. Då är det som att han ryggar till. Han är lite ”skvättig” för andra hästar helt enkelt. Det var därför han galopperade senast i Färjestad V75 när de kom från 20 meter.  Han galopperade strax efter start där när han fick dem på utsidan.

”Känns mera stabil”
I fem av elva starter har sjuåringen travat hela vägen för Årjäng-tränaren. Sex segrar har det blivit sedan i höstas, varav två med rejäla galopper på vägen.
Valacken efter Järvsöfaks och Vollanfrökna har hiskelig fart och ”är bra när han fungerar” som Per Ludvig uttrycker det.
Nyförvärvet har gjort många bra lopp sedan han kom till Årjäng. Vollanfaks är en av hästarna Nilsen har inne på travbanan. Resten står på gården i Tenvikstorp, en halvmil därifrån.
- Han har utvecklats fint. Visserligen har han lite problem med att sköta sig till hundra procent, men han känns mera stabil och blir bara finare hela tiden.
Vad är det du ändrat på som fått hästen lugnare?
- Vi har lyckats hittat en bra balans på hästen, det är inget speciellt annat. Han går mycket i skritt, han gillar det. Det är inga hårda jobb alls. Så det är mest att vi fått honom lugn och fin och inte stressad. Och så har vi dövat honom en hel del och det har hjälpt honom mycket (bomull och huva för hästens öron).
Att han står med dubbla tillägg den här gången och har de flesta framför sig är alltså en fördel?
- Ja, det tror jag. Det blir lugnare när han får trava in sig nu när det är springband också. Så det passar väldigt bra för honom. Han kommer att gå med skor, vi väntar med att ta av dem till vi är lite mera säkra på honom. Det är flera andra bra där också men jag tycker att han ska räknas väldigt tidigt.
Vem tycker du är tuffaste konkurrenten. Norske Björnemyr Texa stod ni lika start med senast i V75 exempelvis och det var vinnaren den gången. 
- Det är ju den där som varit bra men jag tror att han får lättare att slå den nu. Min galopperade ju dubbelt i det loppet och utan den sista galoppen hade han varit bland de tre i alla fall. Det hade varit jämnt utan Vollanfaks sista galopp där. Då var det över sprinterdistans. Nu är det medeldistans och det är till min fördel. Han är även åtgärdad efter det loppet. Nej, jag tycker att han ska räknas väldigt tidigt, säger Nilsen

Fotnot: Det är jackpot på GS75 Årjäng på söndag med sju miljoner kronor i 7-rättspotten. Som vanligt gäller Grand Slam-konceptet med 15 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Eskilstunatränaren har inlett året bra och kan skryta med 31 i segerprocent för stallets hästar. Den siffran hoppas han kunna förb&aum..


Eskilstunatränaren har inlett året bra och kan skryta med 31 i segerprocent för stallets hästar. Den siffran hoppas han kunna förbättra ytterligare i söndagens Grand Slam 75-tävlingar som avgörs på Romme. Där gör kapable Leonardo Vici en spännande årsdebut och hästen gör comeback efter ett längre uppehåll. Han har inte tävlat sedan 31 oktober i fjol.
- Det är en riktigt fin häst som har gjort flera riktigt bra lopp. Däremot har han galopperat flera gånger så han har inte så mycket pengar på sig. Han galopperade i de två sista loppen i fjol och fick det inte att stämma. Hästen blev opererad i kotorna efteråt och har sedan tränat på ganska länge i vinter, säger Markus B Svedberg.
- Han är väl förberedd och har fått ett rundbanejobb där jag körde 1.19 full väg med honom. Det kändes han fin på och lika fin som när han var som bäst förra året. Han har gjort flera väldigt bra lopp, bland annat när han vann på Solvalla på 1.14,2 i september då han gick först i tredjespår sista 1400 metrarna. Då var han jäkligt bra.
- Jag har höga förväntningar på honom framöver och tror att han kommer att duga bra i V75. Men han måste slipa till startsnabbheten för det är det som har varit hans akilleshäl. Han har ofta fått tunga lopp och fått gå bakifrån och det funkar upp till en viss klass. Sedan måste man kunna vara med från start också. Styrkan har han och det gäller att få upp snabbheten från start. Då ska ha han kunna tjäna fina pengar framöver.

”Ingen toppform – men motståndet ser inte blodigt ut”
Comebacken sker i Grand Slam 75-inledningen på söndag och Leonardo Vici blir favorit i loppet. Han har spår fem bakom startbilen och tränare Svedberg räds ingen av konkurrenterna i loppet men slänger samtidigt in en brasklapp.
- Hästen kommer inte att vara i någon toppform för jag tror att han behöver en genomkörare till. Han är uppanmäld i loppet men samtidigt tycker jag inte att motståndet ser överdrivet blodigt ut. Jag tror inte att någon är bättre än min häst kapacitetsmässigt. Det har jag svårt att tro.
- Jag tror på en bra prestation direkt och är han bara lika fin som han har varit i träningen är han med där framme. Även om inte toppformen sitter där ska han räknas tidigt. Jag har alltid bra feeling när jag kör ut med den här hästen. Det gäller dock att köra felfritt för annars måste han gå kvallopp. Så det blir ingen chansning från start.
- Han kommer att tävla barfota fram som vanligt och det blir inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Harran Boko är så här dags på säsongen en av hästarna det snackas lite extra om inför Svenskt Travderby i höst. Conrad..


Harran Boko är så här dags på säsongen en av hästarna det snackas lite extra om inför Svenskt Travderby i höst. Conrad Lugauer drar vissa paralleller med topphästen Spartan Kronos men trycker på att det är en bit kvar till de verkliga höjderna.
Valacken har aldrig förlorat ett felfritt lopp. I den senaste starten galopperade han kanske bort segern i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla där hästen föll ut i travet den sista biten.
Hästen har fått besöka veterinären efter det och intrycket på onsdagen bådar gott. Conrad Lugauer körde sig till ledningen tidigt med Harran Boko och bara brakade undan.
Seger på en inte helt snabb bana på tiden 1.14,0 över 2140 meter med bilstart. Kvällens verkliga "storis" på V86, spelad på 75 procent.
- Han var stark och rejäl hela loppet - det är inte ofta man vinner lopp på det här sättet. Det är en talang det här som är utrustad med extrem snabbhet och bra styrka. Hästen är…ja, lite crazy också. Alltså en sådan attityd som ofta riktigt bra hästar har, sa Conrad Lugauer.
Tidigare SHL-spelaren Simon Mitman äger hästen tillsammans med sin pappa. Simon Mitman valde att sluta med ishockeyn för en karriär inom travet och jobbar nu i stallet hos Conrad Lugauer.

Amatörers jubel
Hemma-amatörerna hade en fin kväll på Åby.
Mats Olsson tränar stoet Save Our Souls som nu tog andra raka med sonen Klas i sulkyn. I förra starten vann duon ett lopp på Grand Slam 75. Nu spårade välkörande Klas Olsson ett sprinterlopp runt om bekvämt tillbakalutad.
Amatören Tony Löfqvist triumferade i V86-5, ett långlopp för hästar som hade tjänat upp till 135 000 kronor. Robert Bergh körde sig till ledningen tidigt med storfavoriten Aperfectdream men fick problem över upploppet. I stället gled Vikings Preacher ut från ledarryggen framlotsad av Peter Ingves och spurtade till knapp seger på målfoto mot Federal Agent som dök på open stretch.
- Derbydrömmen lever! sadeTony Löfqvist från Åby som showade efter loppet.

Heiskanen drog skorna
Veijo Heiskanen vann det fjärde loppet på Åby med Puccy Italia som köptes till Sverige från Italien i fjol. Nio år gammal var det dags att springa utan skor för första gången för hästen.
Första segern i åttonde starten för tränaren och ägaren Veijo Heiskanen.
- Det är väl ingen gulddivisionshäst men i sådana här sammanhang duger han bra, sa Åbytränaren.

”Han bara leker” sa Kontio
Åby delade på V86-omgången med Solvalla och på huvudstadsbanan var det en häst från Timo Nurmos stjärnfyllda stall som stal showen.
Arch Lane är en häst som Timo Nurmo har höga tankar om. Fyraåringen är obesegrad efter onsdagen efter fyra starter och segerreceptet Jorma Kontio använde sig av var samma som tidigare. Kontio körde sig tidigt till ledningen och lät hästen kliva undan till seger i lite klassig och typisky opolerad stil.
- Han bara leker som det är nu, sa Kontio.
Superhästen Readly Express ägare Rolf Andersson rår om även den här opolerade diamanten.

Dubbelt Goop
Björn Goop var inte närvarande på Solvalla och tog två segrar som tränare.
Joe Martini vann ett klass I-lopp i V75 i november och föder sig bra. Björn Goop hade lånat ut den starke sexåringen till Carl-Johan Jepson på Solvalla och det blev en seger med plus i kanten.
Stefan Melanders jänkare Diceman fick bestämma i ledningen men kunde inte freda sig i ett snabbt avslut där Joe Martini fick runda fram utvändigt genom den sista kurvan och krigade ner ledarhästen till knapp seger.
Mera Björn Goop blev det i loppet efter då Kaj Widell såg till att sno år sig ledningen i den första kurvan med Rose Garden och hålla till mål. Favoritspelade Barbara L.Hanover hamnde en bit bak och fick dra tåget först i tredjespår sista 900 meterna.
Kvällens enda skräll kom i den sista avdelningen på Solvalla där Bollnäshästen I'll Fixit spurtade till seger längst ut i banan för Ulf Eriksson. Krister Jakobsson tränar denne enprocentare på V86-spelet.
I'll Fixit
Åtta rätt på V86 delade ut 121 044 kronor. Sju rätt gav 576 kronor och sex rätt 44 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Svenskt Travsport införde för ett par år sedan ett allmänt barfotaförbud för samtliga hästar i Sverige under december, janua..


Svenskt Travsport införde för ett par år sedan ett allmänt barfotaförbud för samtliga hästar i Sverige under december, januari och februari.
Banorna kan ta till skotvång andra delar av året också vilket Gävletravet nu har gjort. Till söndagens tävlingar med spelet Grand Slam 75 är det barfotaförbud som gäller.
Samtliga hästar i Gävle måste tävla med fyra skor. Eventuellt kommer även brodd att behövas.
- Vi kunde ha väntat med beslutet men valde att gå ut med det i god tid så att både aktiva och spelare hinner ställa in sig på vad som gäller. Det är full vinter. Just nu (fredag lunch) vräker snön ner, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson.

"Banan är under kontroll"
Enligt prognoserna kan det bli så kallt som minus 15 grader i Gävle under lördagen. Framåt söndagen spås att temperaturen kan kliva upp mot nollstrecket.
- Eftersom vi redan nu vet hur det högst sannolikt kommer att bli så tar vi beslutet. Vi hade möte i dag och banan är under kontroll men barfotakörning på söndag är inte tänkbart, säger Gustafsson.
Beslutet om skotvång tas alltid i samråd mellan måldomare, banmästare och veterinär - där veterinären har sista ordet.

Mikael Wikner, Kanal 75


Rikard N Skoglund jobbade hårt under 2017 och lyckades etablera sig som en av de mera framgångsrika lånekuskarna i norra Sverige.52 segrar p&a..


Rikard N Skoglund jobbade hårt under 2017 och lyckades etablera sig som en av de mera framgångsrika lånekuskarna i norra Sverige.
52 segrar på drygt 600 körda lopp blev fjolårets facit och 3,5 miljoner kronor inkört. Bästa året hittills för killen från Sundsvall som blev den yngste tränaren i landet när han kvitterade ut proffslicensen vid 21 års ålder.
För ett och ett halvt år sedan köpte han och sambon Lina Bergström Wolmsta gård i Njurunda som ligger i Sundsvalls kommun.
Öystein Tjomsland, Anders Wallin och Alf Jonsson är några av hyresgästerna på gården med 80 boxar.
- Snart kommer brorsan Robert med ett gäng hästar också och ska då ha verksamhet i både Bollnäs och Njurunda.

Ohlsson en förebild

Han kombinerar det egna tävlingsstallet med löpkörningar och reser runt en hel del i främst södra Norrland. Nyligen passerades miljonen inkört 2018.
Ulf Ohlsson prenumererar på de allsvenska kuskchampionaten. Han bor numera i Knivsta men fortsätter tävla flitigt på de nordliga banorna.
På Skoglunds jaktmarker…
- Ja, det hade ju varit lättare om Ohlsson inte körde här uppe. Samtidigt är han en så pass stor förebild så jag utvecklas av att köra mot Ohlsson varje tävlingsdag. Så ser jag på det. Kaj Widell är en annan jag har mycket att göra med och ser upp till och får goda råd av, säger Rikard N Skoglund.
Ett delmål för Skoglund i år är att bli en av de tre mest framgångsrika kuskar norr om Stockholm.
- Just nu i början av året är jag väl där bland de tre – men det ska vara utslaget på ett år. Så det är bara att jobba. Det är som Kaj och Uffe säger att det bara är att åka och åka. Det finns inget annat!

Tre år i Östersund
Sambon Lina Bergström kommer från Östersund och i tre år var han tränare på banan innan flyttlasset gick hemöver igen.
På söndag kör Rikard N Skoglund nio av de elva loppen på sin gamla hemmabana, varav sex inom Grand Slam 75.
Skoglund om bästa chansen på GS75....
- Det är några ganska bra chanser jag har men 3 Guiseppe Boko (GS75-1) bedömer jag som min bästa. Jag vann med honom näst senast och i den senaste starten kom den inte till riktigt på V75 då Örjan Kihlström körde. Han har ett bra läge och jag gillar den här hästen. Jag har vunnit så mycket lopp med Daniel Wikberg att jag alltid tror på chans när jag åker ut med någon av hans hästar. 10 Quatre Star tycker jag är tuffast emot.
Skoglund om näst bästa chanserna…
- I B-gruppen vill jag plocka med tre riktigt fina hästar. 6 Rally Didrik (GS75-2), 12 Sangrita Ås (GS75-7) och 10 Carlos Texi (GS75-4). Sangrita Ås var grym senast på V75 då hon bara var huvud och hals ifrån att vinna. Men läget gör henne bara till en outsider. Carlos Texi var bra senast på V75 som trea. Henne gillar jag skarpt. Spåret sätter ner chanserna men hon är en bra avslutare och ska inte nonchaleras även om det krävs tempo. Rally Didrik känns bra aktionsmässigt igen i jobben enligt tränaren och det är just det där att han kan tappa travet som varit hans svaghet. Om man inte hittar någon spik där så ska man ha med Rally Didrik på kupongen, slutar Rikard N Skoglund.

Mikael Wikner, Kanal 75


Boden-tränaren har inlett det nya året starkt och fick en rivstart efter att ha kommit hem från en tre veckor lång semester i Australien ..


Boden-tränaren har inlett det nya året starkt och fick en rivstart efter att ha kommit hem från en tre veckor lång semester i Australien och Nya Zeeland. Direkt efter hemkomsten slog Hanna till med fyra segrar i Grand Slam 75 på hemmabanan. Därefter har framgångarna fortsatt och stallet kan triumfera med 20 i segerprocent i dagsläget.
- Det har gått riktigt bra en längre tid. Både under hela december och även när vi var på semester. Hästarna är fint i ordning överlag och det är kul, säger Hanna Olofsson som har 44 hästar i träning.

”Har självförtroende så det räcker och blir över”
En av hästarna som det riktigt sprudlar av toppform i är Roger America. Segermaskinen vinner i snitt i var tredje start och han har tagit två övertygande segrar i Grand Slam 75 efter att dessförinnan varit tvåa från dödens i V75 på juldagen. Inför senaste starten lämnade Hanna klartecken och menade att kusken John Östman kunde köra hur han ville för att vinna. Det blev en enkel seger från dödens.
- Roger America (V86-8) har verkligen självförtroende så att det räcker till och blir över. Han är nog i sitt livs form, även om han har varit kanonbra tidigare också. Hästen utvecklades otroligt bra i fjol och vann många lopp då. Han har vunnit med krafter kvar på slutet och känns fantastiskt fin. Då är det roligt att köra honom när han är så bra, säger Hanna.

Från isbana till grusbana
Roger America är andrahandsfavorit i V86-avslutningen på Solvalla. Han har spår nio och reser 95 mil enkel väg från Boden till Stockholm. Hästen är van att tävla på isbana under vintern men nu blir det annorlunda förhållanden.
- Roger America (V86-8) har alltid gått väldigt bra på isbana under vintern men han går bra på grusbana också. Han har faktiskt vunnit på alla typer av underlag. Det här är ett passande lopp för honom och när hästen känns så fin tycker jag det är värt att åka till Solvalla. Det är lång resa men han åker under tisdagen och övernattar hos Claes (Sjöström) så det är tacksamt.
- Nu är det bakspår och han är snäppet bättre i ledningen och har aldrig förlorat från spets. Men han går bra bakifrån också. När det är femhundra meter kvar brukar han bara ta tag i bettet.
- Trots att han möter tuffare hästar än tidigare tror jag absolut att han räcker. Jag kommer nog att köra med lite broddar i skorna ändå, trots att det är grusbana. Men det blir inte lika långa som när det är isbana. Inga ändringar i övrigt.

”Med som resesällskap”

Du har även med Guvenör Sund i den andra V86-avdelningen. Chanserna där?
- Guvenör Sund (V86-2)
är mest med som resesällskap så att Roger America slipper att åka själv. Hästen har lite dåligt med lopp hemma och får prova här. Han har gjort flera fina lopp sedan han kom till mig men är inte jättesnabb ut. Han kommer bäst till sin rätt när han får smyga med. Med en fin resa är han säkert med och kniper någon slant men jag tror inte att han vinner, säger Hanna Olofsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Per Nilsson hade ett toppår 2015 med 37 segrar på 337 starter och syntes en del på V75. Då 25 år och korad till Årets komet ..


Per Nilsson hade ett toppår 2015 med 37 segrar på 337 starter och syntes en del på V75.
Då 25 år och korad till Årets komet i Svensk travsport.
Nu ett par år äldre och med ny arbetsgivare och delvis nytt fokus. Som anställd i framgångsrike amatören Berne Gustafssons stall kommer träningsbiten i första hand. Förr gick det mycket ut på att, som han säger, ”jaga segrar”.
- Förut körde jag fler lopp och satsade på den biten. Inte för att jag inte får chanser i dag också men det har blivit lite mera fokus på hästarna i stallet och det flyter på bra tillsammans med Berne tycker jag.
Grand Slam 75 är det nya spelet på söndagarna sedan mars i fjol. I veckan står Färjestadstravet för värdskapet. Hemmabana för Berne Gustafsson och hans försteman Per Nilsson.
I fjol blev man segerrikaste amatörstall på banan. På söndag har man en häst till start på Grand Slam 75 vilket öppnar för Nilsson att gästkuska lite.
- Det är nog vår egen 9 Enjoy Avenue (GS75-7) som är bästa chansen. Ingen toppchans men han ska räknas i alla fall, säger han.
Nioårige valacken Enjoy Avenue är inte någon av de bättre hästarna i stallet men Per Nilsson gillar honom.
- Jag trivs med hästen och har vunnit sju lopp med honom. Det handlar om en gedigen häst som gör sitt varje gång. Han har haft en liten downperiod men var lite mera positiv i den senaste starten i alla fall och det kan vara dags för en seger.
Han var tvåa på hemmabanan i den senaste starten. Berätta.
- Han öppnar alltid dåligt och hamnade långt bak från början. Sandra Eriksson vann med någon där (Antonio America) som drog iväg i mitten av loppet.  Enjoy Avenue orkade inte riktigt fånga in den men avslutade riktigt bra.
Vad säger du om söndagens start?
- Det är ungefär samma hästar som han brukar möta. Så blir det lite körning från start brukar han vara gynnad av det och kan komma bra till slut. Jag tror inte att han är helt borta. Nionde är väl rätt bra ändå. Då är vi i andraspår och behöver inte leta position så mycket.
Är det någon av dina tre övriga uppsittningar som ska streckas tycker du?
- Jonas Hallstenssons 5 Thebigbangtheory (GS75-5) har varit borta och kanske behöver loppet men ska kanske med på en garderad kupong ändå. Han gjorde ett par bra lopp på Solvalla i fjol bland annat och är inte alls någon dålig häst. Det blir första gången jag kör den. Kanske skräll, jag vet inte.
Kissmeonceagain (GS75-4) körde du tre gånger på raken i slutet av fjolåret och vann med henne i början av november från ett liknande läge som söndagens.
- Det är den och Thebigbangtheory som kan skrälla. Kissme ska kanske med om man streckar på lite. Det här är en som har problem att hänga med i början men avslutar alltid bra om det varit lite tempo. Det måste dock köras lite från start för att hon ska komma in i matchen.
Vad tror du om 2018 för Team Berne med 16 hästar på listan?
- Vi har några fina hästar. Wellino Avenue fick ju en liten skada på ett gaffelband men är på gång och ska förhoppningsvis börja synas på V75 igen. Han kommer tillbaka till våren när banorna blir bra. En annan hann med att göra tre starter som treåring och vann två av dem. Global Unesco heter han. Jag är rätt säker på att det kommer att bli en fin häst.

Mikael Wikner, Kanal 75


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både s..


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både som tränare och kusk. Men frågan är om han har fått en sådan här rivstart på ett nytt år som de senaste två veckorna har resulterat i. Fem segrar på 18 starter och nio av loppen bland de tre främsta är resultatet för stallets hästar vilket ger en segerprocent på 28 procent. Tillsammans med särbon Hanna Olofsson är han nyligen hemkommen efter en tre veckor lång semester i Australien. Det verkar ha gjort susen då även Hanna har firat stora framgångar efter hemkomsten och slog till med fyra segrar direkt i Grand Slam 75 i Boden.
- Det måste vara semestern som har gjort det. Vi får se till att åka oftare, säger Claes Sjöström och skrattar.
- Men skämt åsido, det känns bra och jag tycker att hästarna har gått bra även ett par månader innan jul när de startade.
Hur var Australien-semestern?
- Den var riktigt bra och kul att prova på en gång att göra en så lång resa. Vi var borta i tre veckor men hade nästan behövt en vecka till för att hinna med allt. Vi var bland annat i Melbourne och Sidney ett par dagar och gjorde även en kryssning runt Nya Zeeland med sex olika stopp. Det var trevligt.

”Gillar Jaguar Hill – nu med jänkarvagn”
I fjol hade han sitt bästa år som kusk och körde in närmare sju miljoner kronor och tog 104 segrar. När det gäller de egna stallet så ligger han stadigt varje år på mellan tre till tre och en halv miljon kronor i inkörda pengar. Solvalla-tränaren har 55 hästar i stallet och en av dem startar i onsdagens Super Jackpot på Bergsåker. Där kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Jaguar Hill är favorit i den sjunde avdelningen efter två raka segrar och läget med innerspåret är perfekt eftersom han är startsnabb.
- Jaguar Hill (V86-7) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men sedan i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem, säger Sjöström.
- Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp.
- Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början.
Är det aktuellt med några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, jag har precis bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.

”Lincoln Lawyer en bättre chans”

Du kör även Lincoln Lawyer åt Håkan Wallberg i V86-inledningen. En häst du känner väl och har tagit flera segrar med. Chanserna där?
- Jag tycker att Lincoln Lawyer (V86-1) är en bättre chans än Jaguar Hill. Han har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag.
- Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp, säger Claes Sjöström.

De fem största V86-vinsterna:
1) 10 898 760 kronor – ATG.SE i Stockholms län
2)   9 940 445 kronor – ATG.SE i Stockholms län
3)   6 728 203 kronor – ATG.SE i Stockholms län
4)   6 321 575 kronor – ATG.SE i Stockholms län
5)   6 255 073 kronor – ATG.SE i Västra Götaland

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 22 april 2018 Örebro

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 8.  Whisky Akema (Claes Svensson) 3.5 48 kr
2 1.  Big Marke (Roger Pettersson) 9.2 435 kr 3
3 2.  B.B.S.Canyankee (Jenny A Björk) 1.9 772 kr 9, 12
4 3.  Hobby de L'iton* (Jörgen Westholm) 1.5 958 kr
5 7.  La Marke (Viktoria Berntsson) 9.7 5352 kr
6 4.  Finish Future (Troels Andersen) 4.2 22257 kr 6
7 5.  Diggerman (Ulf Ohlsson) 5.8 67812 kr 3

Utdelning för Grand Slam 75 på Örebro söndag 22 april 2018

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 49 67812 kr
6 rätt 2751 607 kr
5 rätt 52921 63 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se