Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 26 januari 2020 Bollnäs travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 januari 2020 Boden travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 12 januari 2020 Örebro travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 januari 2020 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 december 2019 Bollnäs travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 december 2019 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 8 december 2019 Färjestad travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 24 november 2019 Eskilstuna travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 november 2019 Östersund travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Åttaårige valacken Toutre köptes till Sverige från Italien i början av 2017. Axevallatränaren Sofia Aronsson tränade h&aum..


Åttaårige valacken Toutre köptes till Sverige från Italien i början av 2017.
Axevallatränaren Sofia Aronsson tränade hästen och föreslog efter några starter att den skulle få komma till ett mindre stall.
Storstall passade inte Toutre alls och i det nya blev Toutre något av en kung.
Amatörparet Lennart och Linda Frölander med licens på Solänget jobbar för dagen med fyra hästar i stallet i byn Kornsjö, ett par mil söder om centrala Örnsköldsvik.
Toutre har tjänat över 700 000 kronor under de här två och ett halvt åren i Örnsköldsvik. 18 andelsägare i Team Toutre hejar på hästen i Boden på söndag.
- Några av dem åker med upp också, säger Linda Frölander.
2640 meter är distansen i den sjätte avdelningen av Grand Slam 75. SMHI talar om att det kan bli neråt tio minusgrader i Norrbotten och isbana verkar italienaren trivas med.
Det blev seger på Umåker i den senaste starten då det behövdes ordentliga brodd i skorna. Ove A Lindqvist körde offensivt med Toutre och styrde fram utvändigt ledaren och lät  Frölanders häst trycka musten ur ledande favoriten Global Well Off.
- Det var ju fantastiskt. Ove var positiv innan loppet men sa att det var stor galopprisk och det visste ju vi om också. Men han klarade flera omstarter och var mycket bra. När Ove körde till så där direkt så började vi tvivla på om han skulle orka…men hästen är stenhård, säger Linda.

”Hästarna får allt”
Linda jobbar heltid med hästarna hemmavid. Lennart står för licensen och är med i verksamheten när han kommer hem från kontoret om dagarna.
Lennart Frölander jobbar som civilekonom men hade kunnat vara en av Solängets professionella travtränare.
- Han gick proffskursen förutom de sista veckorna och skulle kunna fylla i med dem om han vill. Men vi har det så bra så det får nog vara. Vi har bara fyra hästar men är pedanter båda två så det blir mycket jobb ändå. Hästarna får allt och lite till!
Det är bra motstånd på söndag för Toutre men paret tror på en framskjuten placering med den starke åttaåringen. Formen är fortsatt fin enligt Frölanders.
- Efter loppet i Umeå måste vi tro på ganska god chans. Han klarade störningen med flera omstarter och var hur fin som helst. Toutre är inte löpningsberoende som många andra hästar. Det är stor fördel med honom. Han kan ju vinna den hårda vägen om det behövs. Sedan kan han ju alltid bli nedspeedad av någon annan så klart. Om Zorro Swing exempelvis får loppet vet vi ju alla att den har en vass slutspurt.
Men chansen finns där?
- Absolut. Med lite flyt tror jag absolut att han är med där framme. John Östman som kör känner hästen också.
Det handlar om en italiensk häst som gillar att känna is under hovarna. En ganska kul kombination.
- Han klarar ju det mesta. Han kan springa i ett jämnt 14-15-tempo på isbana och håller sin fart på ett sätt som de flesta andra inte klarar av.
En osäkerhetsfaktor är att hästen kan galoppera. Vad talar för att han håller sig till rätt gångart nu? 
- Han har ju lite dåliga knän men åtgärdas kontinuerligt och så som han gick i Umeå är jag inte särskilt orolig för att han galopperar. Alla våra hästar verkar ha form.
I GS75-7 har ni Magic Allybis till start. Hästen har tagit sex av sina totalt åtta segrar sedan han kom till er. Ingen seger på elva starter nu och ett uselt spår bakom bilen. Chansen?
- Hästen går bra på vinterbana och det är helt och håller mitt och Lelles fel att det blivit två raka starter över kort distans på slutet. Vi har anmält honom fel helt enkelt. Nu känns det som att det är rätt distans igen. Hästen är lite märklig och har gått från att vara blixtrande startsnabb, till att inte kunna gå iväg alls. Så spåret spelar rakt ingen roll. Han kommer nog att få dra upp spurten i tredjespår som vanligt eftersom han är långsamt ut men klarar det. Skulle han bara få lite hjälp med rätt ryggar och tempo den här gången kan det bli en framskjuten placering. Hästen gör alltid bra avslutningar, säger Linda Frölander.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vinstlistan efter söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Rommetravet visade att två system prickade sju rätt.Nesligt kan tyckas med tan..

Vinstlistan efter söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Rommetravet visade att två system prickade sju rätt.
Nesligt kan tyckas med tanke på att ATG garanterar en ensam vinnare med sju rätt 15 miljoner kronor.
Ännu mera nesligt var att de båda vinnande kupongerna tillhörde samma filsystem.
Anledningen till att det blev två vinnande kuponger var sannolikt att det blev död löpning i GS75-2 och att filsystemet hade båda vinnarna streckade.
Reduceringsverktyget hade emellertid streckat hästarna på olika kuponger, vilket i detta fall blev ödesdigert för spelarna.
- Det står klart och tydligt i reglerna att Grand Slam delas ut om det kan härledas till en kupong med sju rätt. I det här fallet var det två kuponger, då spelar det ingen roll att de kommer från samma fil. För spelaren är det höjden av otur att inte få Grand Slam-vinsten med tanke på att hästarna lika gärna kunde ha suttit på samma kupong. Jag tror inte att det här var syftet när man skrev regelverket, men jag kan inte ändra det i efterhand, säger Marcus Wahlman, totochef på ATG.
Istället för 15 miljoner kronor belönades de båda vinnande kupongerna nu med drygt 1,4 miljoner kronor vardera.
Systemkonstruktören är en man i 50-årsåldern bosatt i Södermanland som spelar åt ett gäng på cirka 40 personer.

Kanal 75


Så har vi då kommit fram till finalen av Winter Burst, nämligen Multijackpot på V75 under Nyårsafton. I skrivande stund ligger det ..


Så har vi då kommit fram till finalen av Winter Burst, nämligen Multijackpot på V75 under Nyårsafton. I skrivande stund ligger det 60 miljoner kronor i sjurättspotten, vilken kan bli större om det skulle blir fler jackpots lördag, söndag och måndag på V75.
Axevalla med Sveriges längsta upplopp, 227 meter, är riktigt utslagsgivande och vi har en väldigt intressant omgång spelmässigt att ta del utav.
I V75-inledningen blir Vikens Fingerprint favorit efter sina övertygande insatser på V75 en längre tid. Hon har mött tufft motstånd och stångats mot Stoeliten med den äran. Hästen har tagit fyra segrar på de sex senaste starterna och när hon var tvåa i V75 näst senast kom hon loss för sent och var obrukad i mål. Senast blev det seger och det var under uppesittarkvällen dagen före julafton som Vikens Fingerprint bollade med konkurrenterna.
– Vikens Fingerprint (V75-1) har kommit rätt på det och är i ett ruggigt slag nu. Hon är i sitt livs form och var rätt obrukad vid segern senast. Det blev bra körning och hon hamnade en bit bak. Hon höll samma 1.12-tempo hela vägen och tog dom på styrka. Oskar J ryckte det norska huvudlag men inte huvan så det fanns krafter kvar, säger Mikael Fellbrandt.

”Ingen är övermäktig – ska kunna plocka ner dom”
Fellbrandt är amatörtränare och håller till endast två kilometer från Axevalla travbana. Han selar ut två hästar i V75 under Nyårsafton och hoppas och tror på hemmaseger direkt genom Vikens Fingerprint. Det fyraåriga stoet passerar i så fall miljonen i insprungna pengar. Hon startar med 20 meters tillägg och körs återigen av Oskar J Andersson.
– Jag tycker att loppet ser ut ungefär som jag hade förväntat mig. Det är inte någon som är övermäktig, även om Adi Gallia har varit jättebra. Men hon fick ju bakspår. Jag skulle tro att det blir ett offensivt upplägg den här gången, även om Oskar får bestämma taktiken. Hon tål att gå och göra jobbet själv om det skulle behövas.
– De hästarna som står på start och 20 tillägg känns det som att hon ska kunna plocka ner i alla fall. Skor runt om fungerar bra och vi hade aluminiumskor senast. Det blir samma igen. Jänkarvagn har vi inte provat ännu och det blir väl kanske inte den här gången heller. Men nu blir det kanske så att vi får rycka huvan och det har vi inte gjort i de fyra, fem senaste starterna. Det brukar hon svara bra på och vara en extra växel. Jag tycker att det ser ut som en bra chans, säger Mikael Fellbrandt.

”Ser inte så jätteblodigt ut – en outsider”
Axevalla-amatören har även Vikens Energy till start i den sjätte avdelningen. Hästen kommer från seger i ett Grand Slam 75-lopp från ledningen och startar nu med 20 meters tillägg.
– Vikens Energy (V75-6) var riktigt bra senast. Hon har gjort flera bra lopp under en lång tid och det var kul att hon fick vinna. Hästen är i jättebra form och är nog bäst när hon får gå i ryggar och speeda sista femhundra metrarna. Spår fem på tillägg är inga problem för hon är travsäker och det blir samma balans och utrustning som vanligt. Jag tycker inte att loppet ser så jätteblodigt ut och hon ska kunna vara med där framme. Det blir en spännande kväll och hon får ses som en outsider.

Michael Carlsson, Kanal 75


Bollnästravet är värd för söndagens miljonspel och banan får celebert besök av Åke Svanstedt som är hemma i Sveri..


Bollnästravet är värd för söndagens miljonspel och banan får celebert besök av Åke Svanstedt som är hemma i Sverige för att fira jul och nyår. Svanstedt kör bland annat sin delägda häst Gott Klirr utanför Grand Slam 75 och ett par andra hästar på streckspelet.
En hemmahäst som annars har levererat två riktiga skrällar i rad är Jeppas Qurt. Han har verkligen hittat toppformen i säsongens elfte timme och tagit två raka segrar. Vinnaroddsen har varit 38 respektive 35 gånger pengarna. När han senast skrällvann på V86 förra veckan var hästen streckad på blott en procent. Det är också årets två enda segrar och i sulkyn har kusktalangen Mats E Djuse suttit. Den som sköter träningen är Krister Jakobsson i Bollnäs.
– Jeppas Qurt (GS75-6) har varit jättebra måste jag säga. Hästen har varit rejält förbättrad i de två senaste starterna. Eller egentligen i de tre senaste då han för tre starter sedan spurtade bra då också. Han har gått framåt minst en klass, säger Krister Jakobsson.
Vad är förklaringen till de här plötsliga framgångarna?
– Vi har hållit på och åtgärdad och fått ordning på hästen lite bättre. Framförallt är han mer körbar i svängarna och det gör att han sparar mer krafter också. Sedan är hästen ganska så harmonisk för dagen och har mognat helt enkelt.
Vad säger du om senaste insatsen? Är du lika överraskad som spelarna?
– Ja, det får jag säga. Visserligen visste jag att han var i ordning och hade ett bra läge men han mötte bra hästar. Han tog fram lite mer än vad han har gjort tidigare och det var väldigt kul. Det funkade bra att han gick med skor också, vilket var glädjande eftersom det är skor som gäller nu under barfotaförbudet i vinter.

Har vunnit med skor och brodd funkar bra
Jeppas Qurt lär bli betydligt mer betrodd den här gången när han startar i den sjätte GS75-avdelningen. Han har spår fyra bakom startbilen och körs återigen av Mats E Djuse.
– Jag tror absolut att han kan vinna igen. Le Crack Sox ser ut att vara värst emot från innerspåret och det är snabba hästar både invändigt och utvändigt. Min är hygglig från start och har öppnat ganska så rejält när vi har tryckt av honom från början. Men jag tror att Mats mer kommer att söka en bra position och spara krafterna till slut.
– Skor går som sagt bra och vi får se hur banan blir om det det behövs broddar. I så fall är det inga problem, han tränar med brodd och vann på en krävande bana näst senast. Inga ändringar i övrigt och mina hästar går bra för dagen efter att det har varit lite segt i sommar, säger Krister Jakobsson som har 20 hästar i träning.

Michael Carlsson, Kanal 75


”Kung Åke” landade på svensk mark tisdag morgon efter nattens flight från Fort Lauderdale i Florida. Det är sex år seda..


”Kung Åke” landade på svensk mark tisdag morgon efter nattens flight från Fort Lauderdale i Florida. Det är sex år sedan han flyttade sin verksamhet till andra sidan Atlanten och i år gjorde han sin bästa säsong i Nordamerika med nästan fem miljoner dollar inkört till stallet. Åke reste hem själv och på fredag ansluter resterande familjen med frun Sarah, och barnen Erik och Jonas.
– Barnen får inte ledigt från skolan om de ska vara borta så länge. Därför åker jag själv först för att hinna med att hälsa på alla. Det blir så stressigt annars och kort om tid, säger Åke Svanstedt som är på väg till flygplatsen när intervjuen görs måndag kväll.
– Jag landar i Stockholm och åker direkt till Bjertorp för att hälsa på mamma och pappa och Anders och Rikard. Det ska bli kul. Sedan ska det bli roligt att åka ner till Robert Bergh och hälsa på honom och jag ska även till min kompis Peter Arnqvist i Halmstad. Sedan åker vi upp till Sundsvall på fredag.
– Det är väl just det här som man saknar, att inte kunna träffa släkt och vänner så ofta. Mest saknar jag mamma och pappa och Anders och Rikard. Annars saknar jag ingenting från Sverige. Jag lever ett bättre liv nu i USA än jag gjorde tidigare.
På vilket sätt menar du då?
– Tävlingssäsongen är sju månader och vi börjar lite lätt i maj och sedan pågår den till november. Jag kör max 300 lopp om året, gentemot i Sverige där jag körde över 1000 lopp varje år. I år har jag kört någonstans mellan 200 till 250 lopp, berättar han.
– Så man lever ett annorlunda liv på det sättet. Vi kör in lika mycket pengar under sju månader här som jag gjorde under ett helt år i Sverige. Det är skönt väder här och sommaren är lång och varm, fem månader, i New Jersey. I Florida är det nu 28 till 30 grader och 22 på natten, så det är härligt. Just nu joggar vi bara ettåringarna och är färdigjobbade redan innan lunch. Det innebär att vi är lediga på eftermiddagarna och kan vara på stranden om man vill. Så vii sliter inte ont utan har ett bättre liv här i USA än vi i Sverige.

Turas om mellan Florida och New Jersey
Åke Svanstedt befinner sig under vinterhalvåret på gården Palema Trotting i Vero Beach i Florida. Där tränas de nyinköpta ettåringarna upp inför den stundande tävlingssäsongen, vilka är 33 till antalet. Resterande av stallets 32 hästar finns på gården Legend Farm i New Jersey.
– Vi turas om jag och Sarah att vara i Florida och New Jersey. Vi vill inte att barnen ska byta skola och de får därför gå kvar i New Jersey och så byter jag och Sarah av med varandra. Jonas blir sju år i januari och Erik nio i mars så tiden går fort. Barnen är riktiga amerikanare och pratar flytande engelska, men när de är med oss så pratar de svenska, säger Åke.

All time high – ”många har tävlat väldigt bra”
Det här året har varit den bästa säsongen för stall Svanstedt sedan flytten till USA. Även om han tidigare har vunnit de största loppen som finns, såsom Hambletonian och Peter Haughton Memorial, så blev det all time high när det gäller inkörda pengar.
– Det fattades 25 000 dollar för att vi skulle nå fem miljoner dollar inkört. Det är svårt att räkna om när kronan är så svag om man nu skulle jämföra med när vi körde in 48 miljoner i Sverige.
– Det har inte blivit så många stora segrar i år men däremot har många hästar tävlat väldigt bra och det är många som har dragit in fina pengar.
Vilka är höjdpunkterna under året och de största segrarna?
– Vi har den vinstrikaste tvååringen, El Ieal, som har tjänat 500 000 dollar. Han har vunnit flera stora lopp. Sedan var det väldigt roligt när Six Pack fick avsluta tävlingskarriären med att vinna finalen i TVG-serien. Förstapriset var 170 000 dollar och det var kul för han har haft lite stolpe ut i år annars. Han har haft dåliga startspår ofta och det går inte att vinna när man har spåren nio och tio längst ut bakom bilen.

”Six Pack är den bästa häst jag har tränat”
Svanstedt har tidigare haft svårt att sära på sina världsstjärnor Zoogin, Gidde Palema, Torvald Palema, Sebastian K. och Resolve om vem som är den bästa häst han har tränat.
Hur står sig Six Pack i jämförelse med dina tidigare stjärnor?
– Jag måste säga nu att Six Pack är den bästa häst jag har tränat. Han är bara fyra år och har sprungit de tider som han har gjort och gjort de prestationerna. Han har sprungit 1.50 eller snabbare varje gång och gått 1.49 tre gånger och är bara fyra år. Han är så hållbar i benen och skulle kunna fortsätta tävla tills han är sju år. Men det är så stora pengar i aveln att det inte är försvarbart. Det går inte att tjäna in de pengarna på tävlingsbanan som han kommer dra in som avelshingst.
– Six Pack är både snabb och stark och så klok och fin att köra. Hade han fortsatt tävla så hade han blivit den bästa. Men det var kul att han slutade på topp och var så fräsch och fin som han var i sista starten, säger Svanstedt.
Hur ser det ut i stallet inför nästa år?
– Det ser bra ut och jag tycker nog att vi aldrig har haft det så här förspänt inför en ny säsong. Vi har 33 ettåringar, vilket är ett antal vi brukar ha, men även en bra kull med många fina tvååringar som blir tre år vid årsskiftet. Totalt har vi 65 hästar och det ser intressant och spännande ut.

Kör lopp på söndag och Nyårsafton
Under sin vistelse i Sverige så kommer Svanstedt att köra en del lopp. Senast det begav sig i Sverige var i Elitloppet med Looking Superb. På söndag är han på plats i Bollnäs för att köra sitt kallblod Gott Klirr, som han deläger tillsammans med Kurt Eriksson. ”Svanen” kommer även att köra några hästar på Grand Slam 75. Sedan ska han kvala sin delägda tvååring Järvsöfuxen på fredag på Bergsåker, även den i träning hos Jan-Olov Persson. Han avslutar sedan med att köra i V75 på Axevalla under Nyårsafton. I fjol vann han fyra lopp den tävlingsdagen, varav två inom V75.
– Jag ska köra några hästar åt Anders och Rikard, och några åt Pär Hedberg. Det ska bli kul, säger Svanstedt som reser tillbaka till USA igen den 2 januari.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är två år sedan han kvitterade ut proffslicensen.Men det dröjde till förra månaden innan Petter Karlsson fick ett eget stal..

Det är två år sedan han kvitterade ut proffslicensen.
Men det dröjde till förra månaden innan Petter Karlsson fick ett eget stall hemma på Örebrotravet.
- Jag hade bara tre hästar när jag drog igång så det gick bra att hyra in sig hos farsan, men det har växt hela tiden och nu behövdes det mer plats. Jag fick ta över Lars Fribergs gamla stall för några veckor sedan och är väldigt glad för det, berättar Karlsson som nu har elva hästar i träning.
Något som gjort att han fått ställa om sin vardag.
- Nu kan jag inte ligga och dra mig på mornarna längre. Det blir till att gå upp tidigare och kicka igång dagen. Sedan kan jag inte åka på lunchtrav lika ofta längre. Men det är bara inspirerande, hästarna i stallet kommer alltid främst.
Har du satt upp några mål som tränare?
- Nej, inget specifikt. Man gör sitt bästa varje dag och försöker få ut det mesta av varje häst. Det är många som inte har debuterat ännu, men är på väg mot start så nästa år blir riktigt spännande.
Vad heter nästa vinnare från stallet?
- Farica. Hon startar på Solvalla på onsdag, men är lite tunt jobbad efter behandling. Annars känns hästens jättefin så med onsdagens lopp i kroppen borde hon ha bra chans i nästa start.
Hur ser du på ditt år som kusk?
- Vinstmässigt har det väl varit lite sämre, men överlag tycker jag ändå att det gått bättre än tidigare. Jag har fått köra mycket lopp och köra åt större och bättre tränare. Det är något jag inte fått göra tidigare och det är väldigt viktigt om man ska komma någonstans som kusk. Jag kör kanske inte de mest spelade hästarna, men det gäller att ta tillvara på chanserna så att man får fler.

Van att köra högoddsare
Att Petter Karlsson ofta kör hästar som står i höga odds kan styrkas. Enligt databasen travfakta.se har 47,6 procent av hans styrningar sedan 2017 varit spelade över 30 gånger pengarna.
Hur många av söndagens fyra uppsittningar på Färjestad som hamnar i den kategorin är upp till spelarkåren, men det handlar sannerligen inte om några förhandsfavoriter.
Alltså sådana vinnare man som spelare måste finna om man vill åt de 15 miljoner kronor som väntar ett ensamt system med sju rätt på Grand Slam 75.
- Den jag har mest feeling för är Janssons Frestelse, men även Bäste Hornline kan vara en luring, säger Petter Karlsson som nedan berättar mer utförligt om sina chanser:
- 5 Tove Vingboons (GS75-2) har jag aldrig kört och har ingen koll på.
- 9 Spotlite Son M.L. (GS75-3) gick bra i comebacken, men var sämre än väntat när jag körde gången efter. Jag vet inte varför, men senast var det lite bättre tryck i honom. Jag körde passivt med tanke på insatsen innan och hästen gick fullt godkänt till slut. Jag såg hästen gå jobb idag (fredag) och han såg fin ut så formen är nog på rätt väg. Jag misstänker ändå att han får svårt att vinna i den här omgivningen.
- 4 Janssons Frestelse (GS75-5) är inte alls någon tokig häst. Hon gick bra i ledningen senast och innan dess hade hon hamnat illa till från knepiga lägen. Nu har hon fått en träningsperiod och det kan göra mycket då hon startade ganska intensivt i somras. Hon såg också fin ut idag och Henrik Sevon är en duktig tränare så jag har hopp om att hon ska vara förbättrad. Spåret är inga problem och hon är kvick ut från alla lägen. Jag kan absolut tänka mig att köra i spets om vi kommer dit och utan att kunna motståndet så håller jag henne som min bästa chans för dagen. Dessutom känns det som en häst som inte bryr sig om underlaget och eftersom tränaren är hovslagare är det nog bara positivt för oss om banan skulle bli lite krävande.
- 3 Bäste Hornline (GS75-7) är en väldigt nyttig häst, han gör bra lopp hela tiden och tar ofta pengar. Han har lite speciellt trav och är svår att släppa av, därför räcker han sällan till seger. Men hästen kommer lite bättre till sin rätt under vintern och jag vann med honom just på Färjestad den här tiden i fjol. Då tog vi ledningen och släppte och jag hoppas på något liknande här.

Robin Johansson, Kanal 75


Örebrotränaren Åke Lindblom har kört i ordentlig medvind på slutet. På lördagen blev det en seger med Chapuy i bronsdivisi..


Örebrotränaren Åke Lindblom har kört i ordentlig medvind på slutet.
På lördagen blev det en seger med Chapuy i bronsdivisionen (samt andraplats i klass II-loppet) och vinden höll i sig även över söndagen.
Eskilstuna var värd för spelet Grand Slam 75 där Lindblom avslutade omgången med en av sina favorithästar i stallet.
Athos Race har inte fått till det på åtta starter i år men var desto bättre nu i stället.
Att runda ett större fält från femteparet utvändigt när det har travats långsamma 1.18,0 första rundan borde egentligen inte gå.
Athos Race klarade det och kämpade till sig segern på målfoto.
- Han travar och går igen. Han är underbar men stor och tung så han har inte riktigt kroppen med sig i alla lägen. Hästen är helt fantastisk och gör allt vad han kan för att vinna och då är det lätt att köra, sa Åke Lindblom.
Tre system hade alla rätt i omgången i Eskilstuna och utdelningen blev runt 960 000 kronor för var och en av vinnarna.

Noslängd ifrån 15 miljoner
Det handlade om spelet Grand Slam 75 och det fanns en historia bakom den knappt slagna andrahästen i mål också.
Magnus A Djuse var endast slagen med ”nos” tillsammans med Father of Sun och med ett annat utfall hade en ensam vinnare kammat hem 15 miljoner kronor. Allt enligt garantin med ”grand slam” till ensamma vinnare med sju rätt på söndagsspelet.
Rikard N Skoglund tog en dubbel inom ramen för Grand Slam 75. Det blev segrar med Rommetränaren Joakim Elfvings Lyx Håleryd och den för spelarna stora svårigheten IdreamIcanfly, spelad på en procent. Claes Sjöström tränar IdreamIcanfly och står även bakom Sara Hall som vann lärlings- och ungdomsloppet tillsammans med Alice Molin.
De tre vinnarna på Grand Slam hade lämnat in sina spel på atg.se i Stockholm och Gävleborg, där det senare var ett system för blott 180 kronor.
På OK/Q8 i Söderhamn hade någon satsat 192 kronor och utdelningen blev 965 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åke Lindblom har haft fin form på stallet på slutet och blir påpassad med ett par av stallets hästar i lördagens V75-omgå..


Åke Lindblom har haft fin form på stallet på slutet och blir påpassad med ett par av stallets hästar i lördagens V75-omgång i Malmö.
Dagen efter är det Grand Slam 75-tävlingar i Eskilstuna. Han har fyra hästar till start då, varav två är med på söndagens stora streckspel.
Att Örebrotränaren gillar hästar efter avelshingsten Love You är allmänt känt. Kanske var det därför tränaren, uppfödaren och ägaren till Cuarto Käbb ville prova hästen hos just Lindblom.
- Nja, haha, det vet jag väl inte. Sanningen är att hästen inte hade fungerat på ett år och de ville prova något. Jag fick en månad på mig och det verkar som om det kommer att funka, säger Åke Lindblom.
Cuarto Käbb hade inte startat sedan i november förra året då han provades i ett V64-lopp på hemmabanan Örebrotravet i förra veckan.
Efter en månad i den nya regin var Cuarto Käbb tävlingssugen och fullföljde fint som tvåa bakom finske Mas Capacity. Lindblom satt i kön och drog i högertömmen på den sista bortre långsidan. Sättet som sjuåringen fullföljde bakom den överlägsne ledarhästen smakade mer.
- Han var ju ruggigt bra. Vi hade bakspår men hamnade hyggligt på det. Sedan blev jag tvungen att börja massera 700 kvar och då gick han fruktansvärt starkt ända in i mål tycker jag, dessutom på en bra tid.
Cuarto Käbb, sju år med åtta segrar på 30 starter, har gjort sig känd som en stark och rejäl häst. Varför det inte blivit några starter under hela 2019 har den nye tränaren ingen närmare förklaring på.
- Han har inte fungerar bara. Ägarna var här med hästen och jag provkörde. Eftersom hästen kändes fin godkände jag att skulle träna ett tag och sedan skulle vi se. Vad vi har gjort? Nej, det var inga större fel utan vi har masserat hästen och tränat på bara.
Förstod du att han skulle göra bra ifrån sig direkt?
- Jag hade väl det på känn. Han har blivit bättre och bättre ju mer han har tränat hos oss.
Vad säger du om uppgiften med 20 meters tillägg i GS75-2 på söndag?
- En toppchans kanske är tokigt att säga eftersom jag inte sett så mycket av motståndet. Men det måste ju vara en bra chans i varje fall. Spåret är ju bra. Fast spår har nog ingen större betydelse heller baserat på vad jag känt av honom. Han är snäll och fin, pullar inte och bökar inte i loppen. En jättefin tävlingshäst. Nu får han gå bakifrån och svepa till dom och vi måste vara ganska optimistiska.
Athos Race startar i den sista avdelningen av Grand Slam 75. Sjuåringen var jättebra i fjol med fem segrar och 440 000 kronor intjänat. Ingen seger på åtta starter i år?
- Nej, det har krånglat väldigt mycket med honom. Väldigt mycket. Vi har behandlat honom och provat lite olika saker men det har inte riktigt fungerat. Efter en behandling i hans framknän funkade det rätt så bra i den senaste starten tyckte jag. Nu har han fått träffa veterinären igen och efter det känns han fantastiskt fin i jobben!
I fjol var han tvåa i trekilometersloppet Walter Lundbergs Memorial. Så söndagens 2640 meter bör väl passa väldigt bra?
- Det är bra. Skulle han funka som i ”fornstora dagar” är han ju farlig för vilken häst som helst. Tävling är en sak men i träning känns han som när han var som bäst i alla fall. Han går barfota bak igen.
Om du jämför chansen med din andra häst Cuarto Käbb på söndag. Bättre eller sämre?
- Jag vet inte riktigt. Han är ju otrolig när han fungerar. Minns ett lopp han vann på Solvalla då han hade galopperat stort i starten och var sist in på upploppet men blåste bara förbi dem. Så de andra ska kanske inte känna sig allt för säkra den här gången…

Mikael Wikner, Kanal 75


Otursförföljd jättetalang.Så skulle man kunna beskriva Charlie Mearas (GS75-5).Under debutsäsongen som treåring blev det fem seg..

Otursförföljd jättetalang.
Så skulle man kunna beskriva Charlie Mearas (GS75-5).
Under debutsäsongen som treåring blev det fem segrar på åtta starter.
Året därpå började problemen ­­­men säsongens två lopp gav två segrar.
Femåringssäsongen inleddes storartat med tre raka triumfer innan det blev galopp i V75-debuten 15 juli 2017.
Sedan dess har inte hästen synts till på tävlingsbanan.
- Jag kan inte hela hans skadehistorik men jag vet att det har varit mycket otursskador. Han har inte gått sönder av slitage eller så utan han har haft otur och själv gjort sig illa och så vidare, säger Oscar Berglund som under hösten tagit över ansvaret för sjuåringen av tidigare tränaren Svante Båth.
- Hästen var i fantastiskt skick när han kom till mig och vi har inte haft några bakslag. Så det jag har fått se av honom har bara varit positivt. Han har kommit in i mitt koncept och fått otroligt mycket mängdträning. Jag har verkligen inget att klaga på, både han och jag har fått alla chanser att komma ut väl förberedda.

”Överkapacitet för klassen”
Det är i Grand Slam 75 på nya hemmabanan Östersund som Charlie Mearas ska göra sitt första tävlingsframträdande på två år och fyra månader. Och trots det mycket långa uppehållet andas Oscar Berglund stor optimism.
- Jag sticker inte under stolen med att jag har väldigt höga förväntningar på honom. Han är en klasshäst utöver det vanliga som aldrig har förlorat felfri och mitt mål är att han inte har gjort det efter söndag heller. Man kan inte begära att han bara ska gå ut och vinna efter mer än två års uppehåll, men jag har gjort allt jag kan för att förbereda honom så att han kan fortsätta på den inslagna vägen. Han har överkapacitet för klassen och bör kunna lösa en sådan här uppgift på grundkapacitet.
Charlie Mearas körs precis som i kvalet av Emilia Leo och han startar med ett så kallat springspår på 20 meters tillägg. Vilket hans tränare är nöjd med.
- Spåret där ute tror jag ska passa ganska bra. Han är stark och rejäl och tål säkert en liten öppning. Varför han har hoppat några gånger tidigare vet jag inte för han känns väldigt stabil och skötsam.
Det är full vinter i Östersund och Charlie Mearas kommer att gå med skor och broddar runt om.
- Det har han hanterat bra i jobben så det är inget som oroar, även om jag längtar till våren när vi kan rycka skorna. Då tror jag att han kommer att visa en fruktansvärd kapacitet. Får den här hästen vara hel och frisk har han väldigt mycket ogjort på banan.

Proffstränare från årsskiftet
Oscar Berglund har i dagsläget nio hästar på träningslistan men det antalet kommer snart att växa. I december ska han gå den avslutande proffstränarkursen och planen är att plocka ut proffslicensen från årsskiftet.
- Skillnaden blir egentligen inte så stor eftersom jag redan bedriver en rörelse och har mitt material att börja med. Men då kommer jag kunna ta emot andra hästar till fullo. Det står kunder på vänt och ett nytt stall med 20 boxar kommer stå klart om ungefär en månad. Det känns inspirerande.
Stallet har ett stort affischnamn i elithästen Shocking Superman och honom hoppas Oscar Berglund kunna matcha i de riktigt stora loppen nästar år. Även V75-kändisen Cobourg Hanover (GS75-7) tillhör affischnamnen. Men senast kastade hästen in handduken efter att ha hållit högt tempo i ledningen och inför söndagens GS75-start ligger Berglund lågt.
- Det visade sig att han hade dåliga blodvärden senast så det fanns en förklaring till den dåliga insatsen. Efter det fick han vila i tre veckor och när vi tog nya prover såg allt bra ut. Han gick ett skarpare jobb i måndags och det fanns inget att klaga på. Han gynnas inte alls av skor och brodd som han ska gå med runt om för första gången men vi vill ändå göra ett test eftersom vi är så nöjda med honom hemma. Om han inte hanterar det ställer vi in honom för säsongen.
Innerspår bakom startbilen är idealiskt för den startsnabbe sjuåringen. Den här gången ska han emellertid inte gå i ledningen.
- Han brukar ta ledningen men ska inte köras där den här gången eftersom vi vill bygga upp honom mentalt igen efter senast. Han kan vinna om luckan kommer men jag ligger lågt vad gäller chanserna och hoppas i första hand på att han får en bra upplevelse och kommer in med sparade krafter.

Ola Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 19 januari 2020 Boden

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 5.  La Norna (Hanna Olofsson) 1.8 21 kr 1
2 14.  Forspärla (Jens Eriksson) 12 132 kr
3 2.  Mycrazydream (Robert Dunder) 3.8 246 kr 12
4 11.  Asterisque* (Mauri Jaara) 2 300 kr 3
5 3.  Express Junior* (Jukka Pekka Kauhanen) 3.3 595 kr
6 8.  Toutre (John Östman) 3.7 853 kr
7 4.  Bottnas Easy Cash (Jaakko Alamäki) 12.7 9790 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Boden söndag 19 januari 2020

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 270 9790 kr
6 rätt 9989 132 kr
5 rätt 128945 20 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se