Grand Slam 75 resultat söndag 25 september 2022 Rättvik

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 11.  Immanuel K. (Daniel Wäjersten) 3.3 41 kr 8, 7, 5
2 10.  Nelson (Karin Eriksson) 56.8 2631 kr
3 4.  Closetoamillion (Zeb Jonasson) 7.4 7746 kr 7, 11
4 1.  S.K.'s Ariel* (Jan Roar Mjölneröd) 2.3 9783 kr 7, 5
5 6.  Ballerina Indika (Jörgen S Eriksson) 1.9 15227 kr 7
6 10.  H.C.'s Crazy Horse (Daniel Wäjersten) 5.9 106992 kr
7 3.  Krakas (Jan Ove Olsen) 16.9 kr

Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 25 september 2022 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 21 augusti 2022 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 14 augusti 2022 Åmål travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 31 juli 2022 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 juli 2022 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 25 juni 2022 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 juni 2022 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 juni 2022 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 maj 2022 Tingsryd travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Grupp 3-löpningen Stockholm Cup är dessutom Skandinaviens största galopplöpning. På söndag rids den stora tävlingsdagen p&ar..


Grupp 3-löpningen Stockholm Cup är dessutom Skandinaviens största galopplöpning. På söndag rids den stora tävlingsdagen på Bro Park kryddat med flera andra fina löpningar som tillsammans med Cupen utgör Grand Slam 75. En öppen upplaga som innehåller 15 hästar och så många deltagare har det inte varit i Stockholm Cup sedan 1993. En av favoriterna är irlandsfödde 11 Hard One To Please (GS75-4), en norsktränad topptreåring som har vunnit såväl det svenska som det norska Derbyt i år. Senast på Övrevoll var han förkrossande överlägsen och vann med hela tolv längder. Nu ställs hästen inför en tuff uppgift och möter äldre och internationella konkurrenter.
Ett av de stora hemmahoppen är annars publikfavoriten 2 Espen Hill (GS75-4). Den sexårige valacken tränas och rids av Madeleine Smith och har varit med i Stockholm Cup två gånger tidigare. I fjol blev han fyra och året innan dess tvåa. I år är hästen obesegrad efter två starter och Madeleine Smiths stjärna är en av flera segerkandidater på söndag.
– 2 Espen Hill (GS75-4) har gjort två lopp i år för att komma igång och jag har varit väldigt nöjd med hästen. I fjol hade jag stora problem med virus i mitt stall och därför gick det inte så bra. Man kan bara dra ett streck över alla resultat då men i år ser man att det är betydligt bättre. Det är bara att titta på resultaten. Espen Hill var duktig fyra i Stockholm Cup i fjol men är betydligt bättre författning i år, säger Madeleine Smith.

”Är fruktansvärt jobbig innan – måste resa själv”
– Men det är ett svårt lopp att vinna och i år är det 15 hästar med. Det är mycket positioner och dagsform som avgör och man måste ha en skopa tur också. Jag vill inte säga att min häst är borta ur bilden, absolut inte. Är han frisk så tror jag att han är med och strider om det och drömmen är förstås att vinna. Men man får inget serverat på silverfat i ett så här stort lopp.
– Annars är Espen Hill fruktansvärt jobbig när man kommer till Bro Park. Han är besvärlig innan och på transporten och därför åker vi med två transporter till banan. Han får åka själv och komma in så sent som möjlig. Men när grindarna går upp så är han ganska lättnaden. Den här hästen är ingen som går i front utan har mestadels kommit bakifrån eftersom han har en bra speed till slut. Som jag sa innan så är han en helt annan häst i år, fortsätter Madeleine.

”Han är värd att vinna ett lopp nu”
Madeleine Smith, som är tränare på Bro Park, har i år tagit nio tränarsegrar på 46 starter vilket är ett helt annat facit gentemot i fjol. Förutom Espen Hill i Stockholm Cup selar hon ut ytterligare tre hästar inom Grand Slam 75. I den andra avdelningen är två av dem med i samma lopp.
– 5 Brazen Soul (GS75-2) och 8 Diamond Soul (GS75-2) är två jättefina hästar som båda har haft lite problem med sina blodvärden. Om de är friska så kommer ingen av dem att göra bort sig och det är svårt att säga vem av dem som är bäst. Om de sedan räcker för att slå Wido Neuroths häst Starlight Song vet jag inte, men helt borta ur bilden är de inte.
– 5 Redirect (GS75-5) startade i Norge för en vecka sedan och var tvåa i St Leger bakom Captain Chorus. Han var duktig då men sedan är frågan hur pass mycket det loppet sitter i benen hos hästen till den här starten. Tidigare har hästen gått allra bäst i Göteborg, även om han har gjort hyfsade insatser även på Bro Park. Jag tycker faktiskt att han är värd att vinna ett lopp nu och helt chanslös är han inte, säger Madeleine Smith.

Michael Carlsson, Kanal 75


Norrmannen Öystein Tjomsland, med svensk filial i Sundsvall, har verkligen tagit för sig i de svenska unghästloppen de senaste åren.På..


Norrmannen Öystein Tjomsland, med svensk filial i Sundsvall, har verkligen tagit för sig i de svenska unghästloppen de senaste åren.
På söndagen tog han sin sjätte seger i Svenskt Kallblodsderby som tränare, nu med Tangen Minto som kollegan Tom Erik Solberg satt bakom.
Tjomsland var själv tvåa i loppet med Smedheim Braut, medan Lars Anvar Kolle tog sig emellan i kampen om tredjeplatsen med en starkt spurtande Reime Blesen som Anders Wolden Lundström tränar.
Tjomsland var sedan fyra och femma med Tangen Ove respektive Holter Odin. Trö Kasper blev dock oplacerad...
Tangen Minto var favoriten att slå i söndagens derby och skulle visa sig överlägsen efter tidig ledning och ett avslutande sista varv i trakterna av 1.21,0. Segermarginalen blev fyra längder och segertiden 1.23,5 över 2140 meter auto
Förra året galopperade hästen bort sig i den svenska kriteriefinalen och bollade sedan med motståndet i den norska varianten.
Året började med en sämre insats varefter Tangen Minto kom ut som sitt gamla jag igen och vann sitt derbykvalen i Östersund. Söndagens start var den blott tredje för året. 
Tom Erik Solberg har aldrig tvivlat på hästen.
– Jag har tyckt hela tiden att han varit den bästa i sin årgång men det var en del problem med honom i vår. Öysteins team har gjort ett fantastiskt jobb med honom. Nu var han tillbaka där han ska vara och kändes stark och fin hela vägen, sa Solberg.
I fjol vann han derbyt i Östersund med Tjomslands Tangen Bork. Solberg tackade Tangen-uppfödaren Jörn Gunnar Nilsen som fanns med i vinnarcirkeln.
– Nilsen har funnits med länge och står för viktiga saker i Norge.

Framhöll teamet
Nästa söndag har Öystein Tjomsland sex hästar inkvalade till kriteriefinalerna på Dannero. där även svenske Jan-Olov Persson har laddat.
I Östersund såg svenske amatören David Nylander ut att kunna nå en fin placering med Dellenit körd av Mats E Djuse men allt ändade i galopp i den sista kurvan.
Öystein Tjomsland framhöll gång på gång att många finns bakom framgångarna i Norge och Sverige.
– Jag och mitt stora team har funnit ett koncept som fungerar och vi har god kontroll på det vi gör.

Nordsjö Anna formidabel
I år var förstapriset i båda derbyloppen 600 000 kronor.
En lika stor summa alltså även i stona stora lopp i Östersund där sex av finalisterna – halva finalfältet i Derbystoet– kom från det gula stallet.
Öystein Tjomsland vann loppet för fjärde gången och vinnaren Nordsjö Anna var formidabel. Det blev även full pott om platserna bakom för stallet med Sjö Perla (Ulf Ohlsson) och Tangen Tone (Tom Erik Solberg) som tvåa och trea.
I uttagningsloppet för två veckor sedan hade storfavoriten visat upp hetsiga tendenser och det mesta handlade om att hålla henne lugn i inledningen av loppet.
Eller "rolig" som det heter på norsk.
Tjomsland tog det lilla lugna och körde bara för position från start och kunde överta ledningen i den första kurvan av stallkamraten Tangen Tone.
Nordsjö Anna höll sig lugn och samlad och fick sticka undan genom den sista kurvan och vinna småjoggandes med hela åtta längder!
Segertiden 1.25,8 över 2140 meter autostart är den näst snabbaste i loppets historia.
– Vi har ju väldigt stor respekt för konkurrenterna och den höga nivån de hästarna håller och det är inte ofta du ser någon vinna så här enkelt med en sådan här stor marginal. Senast i kvalificeringen blev hon väldigt pigg i löpet och det viktigaste var att hålla henne lugn. Hon var verkligen på topp i dag, sa dagens store segerherre Öystein Tjomsland.
De båda derbyloppen ingick i spelet Grand Slam 75 på Östersundstravet som delade ut 10.117 kronor för sju rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


På söndag avgörs spelet Grand Slam 75 på Tingsryds milebana där ett varv är 1609 meter, en mile. I stället för tre kur..


På söndag avgörs spelet Grand Slam 75 på Tingsryds milebana där ett varv är 1609 meter, en mile. I stället för tre kurvor över kort distans på ”vanliga banor” springer hästarna endast två när det handlar om sprinterdistans på Smålandsbanan.
Sex av sju avdelningar på Grand Slam 75 avgörs den här söndagen över 1609 meter. Så även i den fjärde avdelningen där Marcus Lindgren blir favorit med 1 Nugget Zon.
Med ett innerspår bakom bilen tror många att Nugget Zon leder loppet länge. Kanske hela vägen.
Axevallas Sofia Aronsson har en av loppets outsider i sjuårige italienske hingsten Zoccoloduro O.P. Hästen kan ha skakat av sig den värsta ringrosten efter ett längre tävlingsuppehåll och kommer till Tingsryd med två starter i kroppen.
- Det återstår alltid att se om hästar kan komma tillbaka i samma skick som innan en skada. Det är jättesvårt att säga om vi ska lyckas men hästen känns ju bra och kusken var väldigt nöjd med honom senast, säger Sofia Aronsson.

Svettiga insatser
Zoccoloduro O.P. har visat sig vara något lite utöver det vanliga med upphämtningar efter galopper tränaren ”inte kunde tro varit möjliga” av en häst i hans klass.
Hästen importerades från Italien sommaren 2020 och har tagit fyra av karriärens tolv segrar i Axevallatränarens regi.
I mars förra året sparkade han sig olyckligt mot ett staket i hagen och kvalade in för tävling igen först ett drygt år senare nu i april.
André Eklundh har suttit bakom i två starterna efter kvalificeringsloppet. På söndag hoppar Stefan Persson upp för första gången.
- I comebacken var han lite för pigg helt enkelt och fjantade sig och hoppade. Nu senast sa kusken att det var mycket tryck i hästen och att han kändes bra igen. Zoccoloduro hade spår åtta i volt då. Det var lite väl många hästar i vägen men han gick ju som tusan till slut när han väl hann runt de andra och vi var nöjda med honom, säger Aronsson om fjärdeplatsen på Färjestad i början av maj.
1609 meter på Tingsryds milebana – hur passar det?
- Jag tror att det är ett plus att det är en stor bana med stora kurvor. 1609 meter kanske inte är hans bästa eftersom han är otroligt stark. Men hn är ju snabb också och på Tingsryd brukar det bli mera jämnt och hårt tempo och det tror jag gynnar honom.
Blir det några utrustningsförändringar?
- Han brukar gå barfota runt om med tunga boots fram. Men den här gången kör vi med aluminiumskor och en tunn sula i stället för att han är lite känslig. Han behöver ju ändå den vikten. Barfota bak som förut.
Nugget Zon har innerspåret och är startsnabb och kan leda hela vägen. Bakom honom finns ett par tre segerkandidater varav Zoccoloduro O.P. är en. Vad säger du till spelarna?
- Alltså, Nugget Zon är en riktigt bra häst och det är klart att det är tufft motstånd. Det är svårt att säga hur det ska sluta men vi kommer i alla fall att köra ganska offensiv. Hästen behöver gå hela vägen och vara med där framme och klarar såna löpningar normalt. Han kan vinna. Jag hoppas verkligen att han är bland de tre i alla fall.

Mikael Wikner, Kanal 75


Veckans Grand Slam 75® avgjordes i småländska Vaggeryd och Jello W. förgyllde omgången. Valacken visade direkt prov på sitt kunn..

Veckans Grand Slam 75® avgjordes i småländska Vaggeryd och Jello W. förgyllde omgången. Valacken visade direkt prov på sitt kunnande när han för en månad sedan vann sin Sverigedebut i överlägsen stil och i starten efter imponerade han än mer även om han den gången fick nöja sig med andraplatsen. När han nu provade lång distans för första gången i karriären och tävlade barfota runt om för första gången i Sverige levererade han en ny fin prestation. Efter ett halvvarv fick han överta ledningen utan strid och sedan han fått dämpa tempot stack han undan till säker seger när Stefan Persson lättade på tömmarna i slutkurvan.
- Han har varit riktigt bra i de starterna han har gjort för mig. Även om han bara blev tvåa var han duktig senast också och gick 1.09 sista 600 meterna. Jag vet inte hur lätt han vann nu men han vann och det är det som räknas. Det här är en häst för V75, sa Per Henriksen, som även fick se sin Harry Dynamit vinna ett montélopp utanför GS75.

Övertygade i efterlängtad årsdebut
Det har varit en strulig inledning på säsongen för Golden Guard. Först kom han inte till banan på grund av snökaos och sedan tog han sig en skentur i ett träningsjobb och fick strykas på nytt. Men när han nu äntligen kunde årsdebutera gjorde han det på bästa sätt. Från spår två bakom startbilen tog han hand om ledningen och därifrån stack han undan till ohotad triumf.
- Jätteskönt att han presterade så som vi hade hoppats. 11,6 här på Vaggeryd är riktigt bra. Det här är en fantastiskt fin häst. Han är stallets stjärna, sa tränare och kusk Claes Svensson.

Jätteskräll avslutade
Lars I Nilssons Epice Riche serverades ett fint lopp i rygg på ledaren av Stefan Persson och tackade för det med enkel spurtseger. Kaiser Wibb, tränad av Johan Untersteiner och körd av Henriette Larsen, såg ut som en slagen häst i ledningen redan i slutkurvan, men hittade nya krafter och kämpade sig till målfotoseger. Håkan E Johansson körde till ledningen i amatörloppet och därifrån hade hans Ekas Zalming inga bekymmer med att hålla konkurrenterna bakom sig. Årsdebuterande Elena K.J. visade ingen ringrost trots att hon inte hade tävlat på fem månader. Efter tidigt avancemang till ledningen blev segern mycket enkel. I sulkyn satt tränaren Robert Bergh. Han såg ut att vara på väg mot segern även med Global Lover i det avslutande loppet men på upploppet kom Mimmi Elfstrand-tränade jätteöverraskningen Milos Ganador och Peter Ingves som skjutna ur en kanon och när mållinjen nåddes var skrällen ett faktum. Det gav utdelningen på GS75 en rejäl skjuts och de som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 217 060 kronor. Sex rätt delade ut 241 kronor och fem rätt 26 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Hemmatränaren har tre hästar till start på Grand Slam 75® när miljonspelet avgörs i Vaggeryd. Den hetaste chansen på fö..


Hemmatränaren har tre hästar till start på Grand Slam 75® när miljonspelet avgörs i Vaggeryd. Den hetaste chansen på förhand är Golden Guard som gör comeback efter ett halvårs tävlingsuppehåll. Hästen har de senaste åren tävlat en hel del i V75 men har nu varit struken tre gånger i rad. Först för banförhållande i fjol, därefter för transporthinder, samt för en sårskada tidigare i år.
– 2 Golden Guard (GS75-4) blev först struken när han skulle göra sista starten förra året för dåligt banunderlag på Sundbyholm. I årsdebuten i Örebro var det snökaos och vi åkte inte ens dit, så det blev transporthinder. Senast på Axevalla blev han struken för en sårskada. Hästen busade i ett träningsjobb och slog kusken ur vagnen och skenade. Han fick några småblessyrer och lite skrapsår men det läkte snabbt. Jag har kört flera jobb med honom efteråt och han är fit for fight igen, säger Claes Svensson.

”Har vunnit fem lopp av fem i spets”
Golden Guard är favorit i den fjärde avdelningen och den startsnabba hästen har ett perfekt läge med spår två bakom bilen över kort distans.
– Hästen har fått mycket träning inför den här årsdebuten och jag är fullt nöjd med honom. Han kommer att göra en bra insats och vann i sin årsdebut förra året. Jag tycker att han känns likvärdig i år men man ska tänka på att han har tjänat dubbelt så mycket pengar sedan dess och möter tuffare motstånd. Det är hästar som har varit igång och startat och som har form, samtidigt som han inte har hundraprocentig form.
– Samtidigt har han ett bra läge och är snabb ut. Han har vunnit fem av fem lopp i spets och jag tror att han har bra chans att ta ledningen. Sedan är det frågan om det räcker med att ha 90-procentig form. Men jag tycker att det känns som en bra vinstchans och det är min bästa chans i omgången. Vi gör inga ändringar utan kör barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn, säger Claes.

”Har kapacitet för att slåss om segern i ett öppet lopp”
Vaggeryds-tränaren har ytterligare två hästar till start i Grand Slam 75 där framförallt en av dem kan vara aktuell.
– 11 Al’s Showmethehill (GS75-2) är en jättefin häst som startade tre gånger som tvååring och avslutade med seger. Sedan gjorde hon en helt okej årsdebut i Mantorp där jag släppte ledningen och hon hängde med bra. Förhoppningsvis har hon gått lite framåt med loppet i kroppen och kan göra ytterligare framsteg. Men hon står lite hårt inne på pengarna och står egentligen 20 meter fel. Men samtidigt är det hemmaplan och hon måste komma igång och starta. Därav är det en lite sämre vinstchans. Inga ändringar, skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn.

– 14 Antibes (GS75-3) avslutade förra året på ett bra sätt med två segrar och en fjärdeplats i E3-revanschen. Han gick sedan ut i V75 på Mantorp i januari men galopperade då. Sedan två veckor senare var han inte bra och hade en halsinfektion. Så han var inte som bäst i de två starterna och senast när han gjorde halvcomeback satt han invändigt länge och fick fritt i sista sväng. Men hästen är inte så tvärspeedig och det bet inte speciellt bra i en snabb avslutning. Han är bättre när han får komma ute i spåren och tåga på i hans fart.
– Det här är ett oerhört öppet lopp med 15 amatörer bakom bilen och det känns som att vad som helst kan hända. Henrik som kör är rutinerad i de här sammanhangen och vi får hoppas att det löser sig på bästa sätt. Det är en häst som har kapacitet för att vara med och slåss om segern i ett öppet lopp om det klaffar. Inga ändringar, skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn, säger Claes Svensson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var jackpot på Grand Slam 75® som avgjordes på Axevalla. Hemmatränaren Sofia Aronsson har satt sin Unico Broline i strålande f&ou..


Det var jackpot på Grand Slam 75® som avgjordes på Axevalla. Hemmatränaren Sofia Aronsson har satt sin Unico Broline i strålande författning och hästen visade att toppformen sitter i alltjämnt. För tre starter sedan vann Unico Broline V75 på Åby och han var sedan tvåa i finalen på Solvalla efter en sylvass spurt från spår tolv. Nu har hästen kommit upp i Silverdivisionen och Sofia Aronsson ville ge honom ett lite lugnare lopp på hemmaplan. Men Unico Broline fick ingen gratisväg fram till segern då Kevin Oscarsson valde att köra i ledningen och bjuda upp till dans med Counterfeightr. Magnus Jakobsson fick snällt sätta sig på utsidan med Unico Broline men i sista sväng kunde han glida ner i rygg på Counterfeightr och njuta nytt mod i sin häst. När Unico Broline vreds ut till attack vid upploppets början avgjorde han i ett nafs och stack ifrån till en lekande lätt seger. Fortsättning följer för den sexårige valacken.
André Eklundh tog en dubbelseger på GS75 och han gjorde det med skrällen Minoo Teemer, som tränas av Isabella Zerne, och avslutade sedan omgången med andrahandsfavoriten Oskar Run som gjorde en rejäl avslutning. Den sistnämnde tränas av Tomasz Wisniewski.
Den största knallen på miljonspelet svarade dock Mikko Aho för när han vann med sin egentränade Gossip Simoni i den andra avdelningen. Luckan kom trehundra meter kvar och hästen som var spelad till blott två procent på GS75 avgjorde till en lätt skrällseger.
Johanna Lind inledde annars Grand Slam 75 genom att servera Ola Samuelsson-tränade Chiffchaff en fin resa som tackade för det genom att spurta till en lätt seger.

Såg oslagbar ut hela vägen
Jonathan Carré är en säker montéryttare och han satt också på en överlägsen häst i Granit de la Roque vilken tränas av Jim Oscarsson. Granit de la Roque såg oslagbar ut hela loppet där han sprang en bit före de andra i ledningen.
Omgångens tredje skräll signerade Anders K Brekke när han satte dit sin egentränade Linnea Fargo i den sjätte avdelningen. Hon var piggast över upploppet och avgjorde före Wiltons den sista biten.
Det var 36,9 system som hittade sju rätt på Grand Slam 75 och de belönades vardera med 277 430 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.


Det är jackpot på Grand Slam 75® eftersom ingen hittade sju rätt förra söndagen. Det finns 6,7 miljoner kronor i potten och det &a..


Det är jackpot på Grand Slam 75® eftersom ingen hittade sju rätt förra söndagen. Det finns 6,7 miljoner kronor i potten och det är som vanligt 15 miljoner till en ensam vinnare. Axevalla är värd för omgången som ser vidöppen ut på förhand. Hemmatränaren Eric Martinsson, som har flera starka år i rad bakom sig vad det gäller segrar och inkörda pengar, har tre hästar med på Grand Slam 75. Redan i den inledande avdelningen selar han ut Briljant Sensation och North Dakota. Stallakamraterna startade och möttes så sent som i måndags i Mantorp och blev då etta och tvåa. North Dakota vann lätt före Briljant Sensation och nu har Martinssons duo spår ett respektive spår tre bakom startbilen.
– 1 Briljant Sensation (GS75-1) hängde på bra bakom North Dakota i måndags och formen är klart på uppåtgående. Läget med innerspår nu blev helt perfekt och hon är snabb ut. Fick man önska så blir det North Dakota i rygg på ledaren och Briljant Sensation i tredje invändigt. Hon ska ha en ryggresa och då presterar hon som bäst och avslutar bra. Det blir inga ändringar och helt borta är hon inte, säger Eric Martinsson.
– 3 North Dakota (GS75-1) avgjorde rätt så lätt i måndags och vann ganska enkelt. Det var inte slutsålt i mål och därmed blev det perfekt inför söndagens lopp. Täta starter ska inte spela någon roll i det fallet. Det vimlar inte direkt av stolopp i den här klassen och när det var hemmaplan och en så här bra proposition var det inget att tveka på. Ingen av mina hästar fick heller några jobbiga lopp i måndags. De joggade båda lite lätt idag (torsdag) och var fina.
– Dakota är snabb ut och kusken får testa ordentligt från början. Men jag tycker att hon är bäst med ett rygglopp och rygg på ledaren vore inte fel. Stefan Persson har en vettig häst som det kan vara läge att släppa till i så fall. Dakota kan också bli lite vass ibland om hon får gå i ledningen. Dakota är favorit och det tycker jag är rätt. Får hon sitt lopp är hon riktigt vass till slut och stämmer det så är det bra chans. Formmässigt är hon hetare av mina två hästar och hon är härdad i tuffa V75-lopp.

”Möter hästar som han ska kunna slå”

Du har även med 8 Dats Pepito i den avslutande GS75-avdelningen. Hästen kommer från seger senast. Chanserna här?
– 8 Dats Pepito (GS75-7)
hade lite smygform inför senaste loppet och jag tyckte faktiskt att han skulle kunna ha lite chans då. Han vann på ett bra sätt och avgjorde lätt över upploppet. Nu är det dåligt spår och det är upp till Jepson att hitta rätt väg. Han är duktig på det. Hästen slår lite ur underläge och behöver ha lite flax på vägen och spara speeden. Men jag tycker ändå att han möter hästar som han ska kunna slå om det stämmer fullt ut. Vi gör inga ändringar och helt omöjligt att han kan vinna är det inte, säger Martinsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grand Slam 75® blev en omöjlig gåta att lösa förra helgen i Halmstad. Något som innebär att det bjuds en extra fin jackpot n..

Grand Slam 75® blev en omöjlig gåta att lösa förra helgen i Halmstad. Något som innebär att det bjuds en extra fin jackpot när Axevalla står för värdskapet den här söndagen.
En hemmatränare som kan komma att spela en avgörande roll under dagen är Mikko Aho. Han selar ut en kvartett. Hälften ur den fyran startar i den andra avdelningen. Fyraåriga stoet 5 X.O.X.O (GS75-2) spräckte segernollan senast då hon tog en enkel seger från ledningen, direkt efter ett kortare brejk.
– Hon var fin vid segern senast, öppnade bra och det fanns krafter kvar i mål också. Hästen var då tillbaka efter lite vila och känns bara bättre efteråt. Nu fick vi ett bra läge och det skulle förstås hjälpa om vi kunde komma till ledningen, nu vet jag inte hur snabbt de andra öppnar men kanske kan hon ha lite respekt med sig. Hon har tävlat i ganska tuffa lopp tidigare och det här känns lite enklare. Träningsmässigt känns hästen i alla fall bättre än någonsin.
X.O.X.O körs av Carl Johan Jepson medan tränaren själv i samma lopp tar hand om 9 Gossip Simoni (GS75-2).
–Gossip Simoni är inte någon dålig häst, men har kanske varit en liten besvikelse hittills, hon har inte visat på banan det som vi hoppats. Hon går lite ojämnt, upp och ned, man tänker att det kanske ska börja släppa till för henne, men så är hon lite sämre igen. Det är en häst vi ändå tror mycket på för framtiden men vi ligger lite lågt med henne den här gången. Hon fick ett fint smygläge här och ska köras invändigt, säger Mikko.

Hoppas på samma insats som i Örebro
I kategorien fyraårigt sto sorterar vi även in 2 Infinite Blues (GS75-5). Hon segrade i Örebro för två starter sedan på ett fint vis, men tränaren var inte helt nöjd med insatsen senast.
– Infinite Blues hade lite svårt att följa på sista långsidan senast, sedan kom hon i och för sig tillbaka lite den sista biten. Loppet innan var dock det bästa lopp som hästen gjort, vi fick bestämma i ledningen och hon avslutade fint med 1.14 sista 500 meterna och det kändes inte tomt i mål. Hon har känts okej efter senaste loppet, men inget speciellt heller. Vi hoppas hon visar samma vilja som i Örebro men vi får ligga lite lågt med henne också med tanke på prestationen senast.

Siktar mot V75 efter den här starten
Mikko Aho är betydligt mer optimistisk kring stallets sista häst ut på söndag. 5 Easy Cash Pirat (GS75-7) var senast ute på V75 och siktas dit igen om några veckor. Söndagens uppgift blir ett passande intermezzo.
– Easy Cash Pirat tränar jättefint. Han kändes riktigt stark i söndags och jag är väldigt positiv kring honom. Motståndet var hårt när han var ute på V75 senast fast han var kanske lite sämre än förväntat, men jag tror det berodde på att han tävlade med skor med broddar och slog sig på knäna och att det störde hästen litegrann. Nu kommer jag ändra till päronskor och utan broddar, det blir det närmaste barfotakörning som vi kan komma.
Det känns som en bra vinstchans nu?
– Jag tycker att han är en häst som ska duga på V75 och vi siktar dit igen, Åby den 12 februari, med honom. Easy Cash Pirat är min absolut bästa chans på söndag, jag tycker det är en så pass fin häst. Han var jättefin på Färjestad för tre starter sedan då han vann med krafter kvar. Hästen kan öppna bra, det är alltid lättare från ledningen, men det är inte jätteviktigt heller då han kan göra jobbet själv också. Det är en väldigt ärlig häst, han är inte så speedig utan vill ha lite fart i loppen, avslutar Mikko Aho.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


2022 kommer det att delas ut en miljon kronor till vinnaren av Elitkampen på Solvalla. En rejäl statushöjning av kallblodens eget elitlopp.Jomar..


2022 kommer det att delas ut en miljon kronor till vinnaren av Elitkampen på Solvalla. En rejäl statushöjning av kallblodens eget elitlopp.
Jomar Blekkan har tränat och kört flera av Norges bästa kallblodstravare och anar nu en kommande stjärna i Alma Prins. En sjuårig hingst som tagit 25 segrar på 73 starter i karriären.
- Vi är intresserade av loppet på Solvalla trots att kort distans inte är hans bästa, säger Blekkan.
1,1 miljoner kronor har det blivit i karriären. Det mesta sjuåringen tjänat i ett och samma lopp är 100 000 kronor, i ett lopp på Bergsåker i januari 2020.
- Vi var ju väldigt försiktiga med honom som unghäst och det verkar som att vi får igen det nu. Han är i sitt livs form och blir bara bättre och bättre. Att han börjat sköta sig på slutet och inte galopperat tror jag har med hästen utveckling att göra. Han är helt enkelt så här bra och som vi hoppas ska han fortsätta utvecklas.

Uppvisningsseger senast
Alma Prins är en av favoriterna i Sven O Perssons Minne, V75-4, på lördag.
Vid det förra besöket i Östersund för två veckor sedan tog sjuåringen en övertygande seger i ett lopp ingående i Grand Slam 75-spelet då hästen togs lugnt från start och sedan avgjorde på styrka. En uppvisning.
Att Jomar Blekkan överhuvudtaget hann in till Jämtland den gången var en ren bonus i snöovädret som rasade över Norge och Sverige.
- Det var ingen trevlig tur! Det var väldigt halkigt när vi körde över och när vi skulle hem igen söndag kväll var gränsen stängd. Vi fick övernatta i Östersund och tidigt nästa morgon var vägen stängd när vi kom till Duved och vi fick stå där i tre timmar, säger Jomar Blekkan, för den breda publiken mest känd som kusken bakom kallblodskungen Bork Rigel.

Fem raka sedan slutet av december
Starten på lördag blir den sjätte sedan slutet av december. På en månad har hästen radat fem raka segrar.
- Jag har matchat honom lite hårt ett tag nu – efter loppet på lördag ska han få semester ett tag. Han startade på Leangen i lördags och vann enkelt och har väldigt fin form nu.
I V75-4 på lördag har ni lottats till ett bakspår över sprinterdistans. Vad säger du om förutsättningarna?
- Det var inte det jag hade önskat mig självklart. Men om det löser sig är han ju segeraktuell. Då vi var i Östersund senast speedade han neråt 1.16 över upploppet. Så kapaciteten finns där!
Han har vunnit flera lopp på kort distans men det inte är hans bästa gren menar du?
- 2140 meter är det han är bäst på, Men med den formen han är i nu klarar han allt. Efter lite vila tar vi sats mot våren. Jag brukar ikke snakke så högt om oprövade hästar men jag utesluter inte att han kanske dyker upp på Solvalla i slutet av maj, säger Blekkan.
Taktiken. Tittar du över höger axel direkt och försöker leta dig ut på en gång eller hur tänker du?
- Vi får hoppas att det går bra. Formen är där i alla fall och han är tillräckligt bra för att vinna ett sådant här lopp. Jag är så klart optimist.
Du har även med dig femårige 9 Borea Del Circeo som har ett bakspår i V75-4. Vad säger du om chansen där över kort distans?
- Distansen passar perfekt. Bakspår är inget plus men det är bättre än att ha spår nio än sex, sju eller åtta i alla fall. Men nu möter vi tuffare motstånd än han gjort på slutet, så är han bland de tre är jag nöjd. Formen ska vara fin. Jag körde ett snabbjobb med honom i går och allt såg bra ut.

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 21 augusti 2022 Vaggeryd

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 6.  Hillbilly Woodland (Magnus Fermskog) 11.4 114 kr 1, 9
2 6.  Feline Burgerheide* (Hans Crebas) 3.3 255 kr 11
3 8.  Ekas Zalming (Håkan E Johansson) 5.6 1005 kr 9
4 2.  Come Along (Victor Rosleff) 24.2 15760 kr 7
5 2.  The Flying Eagle (Conrad Lugauer) 2.7 27135 kr
6 1.  Dear Friend (Magnus A Djuse) 9.2 368415 kr 6, 4
7 11.  Lucifer Sam (Magnus A Djuse) 3.1 564247 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Vaggeryd söndag 21 augusti 2022

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 10 564247 kr
6 rätt 793 3316 kr
5 rätt 19742 266 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se