Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Grand Slam 75 resultat söndag 19 november 2017 Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 1.  Radagast (Oskar Kylin-Blom) 14.2 258 kr 6
2 4.  Stoneisle Ocean* (Tomi Haapio) 3.6 601 kr 11
3 10.  Prediction (Mads H Nielsen) 1.8 799 kr 9, 7
4 1.  Morris (Örjan Kihlström) 4 1706 kr
5 8.  Above All Gin (Mattias Djuse) 5.4 14941 kr
6 1.  National Prince (Örjan Kihlström) 1.7 15909 kr
7 4.  Mellby Elegant (Robert Bergh) 3.5 27382 kr 6

Utdelning för Grand Slam 75 på Solvalla söndag 19 november 2017

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 126 27382 kr
6 rätt 8775 197 kr
5 rätt 158191 21 kr

Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 november 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 november 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 oktober 2017 Solvalla travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 oktober 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 september 2017 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 augusti 2017 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 6 augusti 2017 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 30 juli 2017 Åmål travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 2 juli 2017 Mantorp travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen me..


Izzy började tävla först i mars i år som fyraåring. Enligt tränaren Timo Nurmos har hästen varit lite sen i utvecklingen men nu har det verkligen lossnat. Izzy vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter åtta starter. Hon har vunnit från alla möjliga positioner som ledningen, ”dödens” och bakifrån. I söndagens Grand Slam 75-tävlingar på Solvalla kom åttonde raka segern. Jorma Kontio tog en lugn start och inledde i andra par utvändigt. Men ute på den första bortre långsidan lämnade han sin position och körde för ledningen. Izzy övertog täten drygt 1400 meter kvar och sedan var det spel mot ett mål. Jorma Kontio kunde sitta lugn över upploppet när Izzy gled undan till en lätt seger i en snabb avslutning.
- Hon var jättefin och har varit fin varje gång. Hon var inte trött i mål och jag behövde inte öppna öronen. Det är en växel till. Hon har haft krafter kvar varje gång, sa Jorma Kontio.
Segertiden för Izzy blev nya rekordet 1.14,4 över distansen 2140 meter med bilstart. Hon har nu sprungit in 300 000 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Lennart Reuterskiöld Jr:s långa meritlista är full med storloppstriumfer. Men någon fullträff i vad som anses vara Skandinaviens mest..

Lennart Reuterskiöld Jr:s långa meritlista är full med storloppstriumfer. Men någon fullträff i vad som anses vara Skandinaviens mest prestigefyllda galopplopp har det ännu inte blivit. I årets upplaga kan det bli ändring på det.
- Jag tror på toppchans naturligtvis. Något annat kan jag inte göra. Han är den mest meriterade hästen i fältet och i mina ögon den bästa också, säger Jägersrotränaren och åsyftar sin snart sjufaldig miljonär Hurricane Red (GS75-6).
Få hästar, om någon, förtjänar en seger i Stockholm Cup mer än den sjuårige hingsten. Redan som treåring, sedan han vunnit Svenskt Derby, spände han musklerna mot den äldre eliten i Stockholm Cup och räckte till tredjeplatsen. Året därpå blev han fyra och därefter har han två raka andraplatser. I år har fuxen gjort fem starter och vunnit ett lopp – Stockholms Stora Pris på Bro Park. Samma bana som arrangerar Stockholm Cup på söndag.
- Jag tycker att han har haft en bra säsong och gjort gedigna insatser. Han är minst lika bra i år som någon gång tidigare inför Stockholm Cup.

Kulldrottningen utmanar
Lennart Reuterskiöld Jr går mot sitt bästa år hittills. Med nästan åtta miljoner kronor inridet och 35 segrar är han både vinstrikast och segerrikast bland Sveriges galopptränare under 2017. Hurricane Red har med miljonen insprunget bidragit starkt till det fina resultatet men hans fyra år yngre stallkamrat Dorcia är det stora utropstecknet i stallet. Hon har genom segrar i Svenskt Derby och Svenskt Oaks tjänat över två miljoner kronor i år och seglat upp som kulletta.
- Det är fantastiskt vilken utveckling hon har haft, säger Reuterskiöld Jr.
Precis som Hurricane Red för fyra år sedan ska Dorcia på söndag ta sig an det äldre gardet i Stockholm Cup. Hon är naturligtvis en underdog men på grund av sin ungdom får hon tre kilos viktlättnad. Eftersom hon är ett sto ryker 1,5 kilo till.
- Är det någon gång man ska prova i ett sånt här lopp är det i år då hon får de här 4,5 kilona och har bra form och självförtroende. Hon har vunnit det hon ska vinna i år och det här är ett bonusförsök, men det klart att jag har förhoppningar på att hon ska kunna vara med bland de tre främsta.
Men du blir förvånad om hon klår Hurricane Red?
- Hon står så bra till viktmässigt, har form och allt är klockrent, så nej, förvånad kan jag inte säga att jag skulle bli.
Inte sedan Michael Kahns Mr Eubanks slog till 1994 har en svensktränad häst vunnit Stockholm Cup. På söndag står det blågula hoppet till Lennart Reuterskiöld Jr:s duo. Skulle Dorcia vinna är det dessutom första gången i loppets historia som ett treårigt sto skär mållinjen som etta.

”Med där framme”
Det är jackpot på Grand Slam 75 och enligt prognosen kommer sjurättspotten uppgå till sex miljoner kronor. Blir man ensam om sju rätt får man Grand Slam-potten på tio miljoner kronor. Talk My Talk (GS75-4) är en häst som kan vara värd att ta i beaktande om man ska göra ett försök på miljonerna. Han gick förvisso i mål som nia i sin senaste start men dessförinnan ståtade han med fyra raka ettor i resultatraden.
- Senast var banan lite väl mjuk och tempot lite för högt. Det passade inte honom. Han är en häst som ska ha det lite serverat och han har fått sina banor och sitt upplägg vid vinsterna. Passar allt den här gången och allt blir som han tycker att det ska vara kan han absolut vara med där framme, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Ola Johansson, Kanal 75


 Söndagens huvudlöpning på Bro Park har drabbats av ett avbräck. Ända sedan segern i Scandinavian Open Championship på Klam..

 
Söndagens huvudlöpning på Bro Park har drabbats av ett avbräck.
Ända sedan segern i Scandinavian Open Championship på Klampenborg i början av augusti har femårige Giuseppe Piazzi räknats som Skandinaviens bästa häst på stayerdistans.
Favoritskapet i Stockholm Cup över 2 400 meter var gjutet.
Men hästen kommer inte till start. Tränaren Flemming Velin drog in sin startanmälan på måndagsmorgonen då listorna skulle bli definitiva.
- Flemming Velin tog tillbaka sin anmälan i morse eftersom hästen hade gjort sig illa i ett jobb. Det lät inte som att det var något allvarligt men tillräckligt för att den inte kan starta. Nu är det väldigt öppet på söndag, säger Dennis Madsen, sportchef på Svensk Galopp.

Storhelg på Bro Park
Storloppen avlöser varandra på Bro Park i helgen. Fredag kväll tävlas det på banan med Breeders’ Trophy Classic som huvdlöpning.
Efter lördagens ettåringsauktion på Happy Tammsvik rundas helgen av med stortävlingarna och familjedagen på Bro Park på söndagen då bland annat Stockholm Cup står på programmet. Ett lopp med 1,4 miljoner i total prissumma varav 800 000 kronor går till vinnaren.
Endast sju hästar kommer till start i årets upplaga av loppet över 2400 meter på gräset.
- Giuseppe Piazzi var den klara favoriten. Nu tycker jag inte att det är någon där som är långt bättre än någon annan.  Men Hurricane Red var tvåa i loppet i fjol och Icecapada trea, så det lär bli den duon som blir mest spelade i alla fall, säger Dennis Madsen.
Lennart Reuterskiöld jr från Jägersro hade satt Hurricane Red i strålande skick till Stockholm Stora Pris i somras. Hästen som är känd för sin jämnhet var överlägsen över 1800 meter på Bro Park den gången. Söndagens lopp är 600 meter längre vilket sportchef Dennis Madsen menar inte är till hästens fördel.
- Hurricane Red gör dock aldrig ett dåligt lopp och är en stark spurtare. Det lilla fältet kan vara en fördel för honom nu.

Fotnot: Stockholm Cup går som den sjätte avdelningen på Grand Slam 75 på söndagen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Uttagningsloppen till landets största lopp för treåringarna, Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks avgjordes på Solvalla under sö..


Uttagningsloppen till landets största lopp för treåringarna, Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks avgjordes på Solvalla under söndagseftermiddagen och förgyllde Grand Slam 75-omgången. Finalerna körs på Solvalla söndagen 1 oktober med två miljoner kronor i förstapris i Kriteriet och en 1,4 miljoner i Oaks.
Svante Båth hade 19 treåringar till start i de olika försöken och fick med rekordmånga hästar, fem stycken till Kriteriet. Det har ingen tränare lyckats med tidigare, då Stig H Johansson och Olle Goop har haft med fyra hästar vardera i en final.
- Det hade jag ingen koll på men det var ju jättetrevligt. Verkligen kul, sa Svante Båth efter tävlingarna.

”Coin Perdu en helt annan häst i dag”
Kullens kung, Coin Perdu, fick segerraden på nio raka bruten senast då han galopperade i ledningen på upploppet. Men nu var den Svante Båth-tränade treåringen tillbaka i bästa författning igen. Omgångens största favorit på Grand Slam 75 fick överta ledningen efter ett halvvarv men fick sedan lite tryck hela vägen av The Bucket List F. som var hetsig på utsidan. Men det bekom inte Coin Perdu speciellt mycket då han klev ifrån till en enkel seger på upploppet. Tvåa och med till finalen i Kriteriet blev The Bucket List F. som höll strålande.
- I dag var det en helt annan häst, det var som natt och dag mot senast. Då hade han aldrig rytmen senast men i dag kände jag mig trygg med honom hela vägen. Visserligen blev det en dryg förstasväng och sedan gick andra och tredje femhundringen lite snabbare än jag önskade för Tobbes häst var lite vass utvändigt, men det kändes bra hela vägen. Han har en rejäl styrka i sig och det går inte att hitta något man saknar hos hästen. Jag är jättenöjd med honom och det var otroligt roligt att han var så fin i dag, sa Erik Adielsson.

Spets och slut för Very Kronos
Adielsson ramade in Grand Slam 75-omgången genom att vinna med Svante Båths andra segerhäst, Very Kronos, i avslutningen. Segerreceptet var ledning från start till mål och han fick snabbt favoriten Villiam på utsidan där Jorma Kontio lämnade sin köposition direkt ut på den första långsidan och körde fram utvändigt om ledaren. Villiam gjorde ett kanonlopp som tvåa men kunde inte rå på Very Kronos som vann på 1.13,2/2640a, vilket är den snabbaste tiden i uttagningsloppen.
- Jag är otroligt glad att han fick visa hur bra han är. Han har vunnit på ett fint sätt tidigare men inte mött de allra bästa och även om Svante och jag har trott på honom så var det skönt att han fick visa det. Han har så hög kapacitet att han kan vara med och kämpa mot de bästa i kullen. Sedan är han lite speciell, valpig och energisk men han har en otroligt fin teknik hästen. När jag kom till ledningen så pass enkelt ville jag köra där och det loppet som Villiam gör utvändigt är helt fantastiskt, sa Erik Adielsson.

Da Pepperboy – ny stjärna från Puro
Da Pepperboy och Global Un Poco fick lägga ett par speeder under loppets gång men ändå var det dessa två som gjorde upp till slut och gick vidare till finalen i Kriteriet. Da Pepperboy fick ett omväxlande lopp utvändigt om ledande Global Un Poco och även i rygg på ledaren. Han spurtade till seger efter att ha satt in stöten in på upploppet och tvåan Global Un Poco höll starkt till andraplatsen i kamp med Spickleback Face. Det här var Da Pepperboys sjätte seger i åttonde starten och hästen tränas av Petri Puro som har plockat fram en ny stjärna.
- Det här är en jättefin häst med bra styrka, en oslipad diamant, berömde Peter Ingves.

Enkelt för Husse Boko
Husse Boko fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt och tackade för det genom att spurta till en smått överlägsen seger för sin tränare Joakim Lövgren. Tvåa och vidare till final Capitol Hill som kämpade sig förbi Camaro Brick kort före mål.
- Han gör det jättebra. En riktig talang och en fin tävlingshäst. Det är klass i honom, sa Joakim Lövgren.
Innan Grand Slam 75 kördes ytterligare ett kriteriekval och där blev det en riktig smällkaramell i Lovely Vacation som vann för Öystein Larsen. Detta efter ett ursinnigt högt tempo i täten med Prosperous med favoriten Born Unicorn pressande utvändigt. Den sistnämnde höll tappert som fyra. Tvåa och vidare till final blev Lass Revenue och Mattias Djuse.

Tre finalister för Untersteiner
Peter Untersteiner kvalade in två egentränade hästar till Oaks och en till Kriteriet. Först spurtade Mily sylvasst till seger i sitt försök till Oaks, sedan vann Run Chica Run i övertygande stil efter tidig ledning, och därefter spurtade Alcoy jättebra och var först kort före mål i sitt kriteriekval.
- I dag hade vi faktiskt spåren sju, elva, elva och tolv och det var fantastiskt att tre kom till final. Jag tycker att mina treåringar inte har gått så bra i år men året är ju inte slut och det känns som att vi kommer att rätta till siffrorna en del, sa Peter Untersteiner.

Osannolik prestation av Dibaba
Dibaba svarade för en närmast osannolik prestation när hon vann sitt försök till Oaks. Hon satt sist utvändigt och blev störd flera gånger under vägen som gjorde att hon fick ta omtag. Först av en galopperande konkurrent åttahundra meter kvar när hon skulle attackera och sedan i sista sväng när hon var gått gåendes i spåren och blev störd och tappade fart. Det såg ut som en omöjlig uppgift till en finalplats i det läget men över upploppet fick Dibaba upp farten igen för Örjan Kihlström och precis före mål fångade hon in Romance Amok. Den sistnämnde höll starkt efter att ha avancerat fram utvändigt om ledaren mitt i loppet. Roger Walmann-tränade Dibaba blir förstås en het kandidat till finalen.

Vanquish Kronos – trots punktering
Storfavoriten Vanquish Kronos gjorde sin plikt och vann sitt uttagningslopp till Oaks för Christoffer Eriksson. Han tog ett tidigt initiativ från kön och svepte hela fältet fram till ledningen efter ett varv. Vanquish Kronos blev utmanad av både Hanna (som spetsade men släppte ledningen) och framförallt Helloise Boko över upploppet men Vanquish Kronos höll undan säkert. I rygg på ledaren satt Swarovski Broline fast med mycket krafter kvar.
- Hon blev bekväm i ledningen och jag tror att hon är bättre bakifrån. Vi fick även punktering då Erik körde upp i vagn på oss hundra kvar, sa Christoffer Eriksson om stoet som tränas av Jerry Riordan.
Tvåa och med till final även Helloise Boko.
Timo Nurmos fick förutom Villiam i Kriteriet även med två hästar i Oaks. Hevin Boko vann det första uttagningsloppet efter en mycket vass spurt och imponerade för Johnny Takter. Nurmos fick även med Romance Amok som sånär höll undan för Dibaba och blev tvåa för Kim Eriksson.

Svenskt Travkriterium, 2640 meter bilstart
Häst - Tränare
1) Husse Boko – Joakim Lövgren
2) Very Kronos – Svante Båth
3) Da Pepperboy – Petri Puro
4) Coin Perdu – Svante Båth
5) The Bucket List F. Helena Burman
6) Global Unspoked – Svante Båth
7) Villiam – Timo Nurmos
8) Global Un Poco – Svante Båth
9) Lovely Vacation – Öystein Larsen
10) Alcoy – Peter Untersteiner
11) Capitol Hill – Svante Båth
12) Lass Revenue – Mattias Djuse

Svenskt TravOaks, 2140 meter bilstart:
Häst - Tränare
1) Run Chica Run – Peter Untersteiner
2) Vanquish Kronos – Jerry Riordan
3) Dibaba – Roger Walmann
4) Mily – Peter Untersteiner
5) Candy La Marc – Lars Marcussen
6) Romance Amok – Timo Nurmos
7) Ensemble Am – Stig H Johansson
8) Helloise Boko – Mattias Djuse
9) Hevin Boko – Timo Nurmos
10) Hermes Boko – Matti J Mäkinen
11) Arc en Ciel – Peter G Norman
12) Bellatrix Zet – Daniel Redén

Michael Carlsson, Kanal 75


Det börjar dra ihop sig till årets viktigaste uppgifter för landets treåriga travare. Hela söndagen på Solvalla är vigd &a..

Det börjar dra ihop sig till årets viktigaste uppgifter för landets treåriga travare. Hela söndagen på Solvalla är vigd åt uttagningslopp till kriteriet och oaks. Svante Båth har fler hästar till start än någon annan tränare – 19 stycken.
- Ja, men det är inte det som är det svåra. Vill man anmäla kan man få med ganska många om man vill, säger Båth.
Nu är det emellertid inte vilka djur som helst som unghästspecialisten har anmält. Svante Båths treåringskull har redan skördat stora framgångar. Av stallets 40 hästar födda 2013 har fem sprungit in över en miljon kronor. 19 av dem har tjänat över 100 000 kronor. Ett svårslaget facit, särskilt med tanke på att de största treåringsloppen ännu inte har körts.
- Det är kanske det jag är mest stolt och nöjd över med den här kullen, att den är väldigt bred.

”Helt tillfreds med hästen”
Coin Perdu (GS75-1) är den starkast lysande stjärnan i Svante Båths treåriga här. Men efter nio raka fullträffar åkte han senast på karriärens första nederlag när han galopperade på upploppet med segern till synes klar.
- Jag kan inte svara exakt på varför han galopperade men Erik (kusken Erik Adielsson) sa att hästen inte kändes helt rytmisk och han sprang och bröt och drog vänster töm lite. Vi har gått igenom honom och fräschat till lite småsaker, som man gör med hästar emellanåt, och tränat på hemmavid.
Att det var första gången som Coin Perdu provade kriteriedistansen 2 640 meter hade inget med galoppen att göra enligt Svante Båth.
- Erik sa att han hade mycket i tömmarna när hästen hoppade så distansen var inte den felande länken.
Favorittrycket på Coin Perdu kommer att vara massivt när startbilen börjar rulla i Grand Slam 75-spelets första avdelning. Och inte undra på det. Hästen har redan ett par storloppstitlar på meritlistan och med 2,8 miljoner kronor på vinstkontot har han tjänat mer pengar än övriga hästar i loppet tillsammans.
- Jag är helt tillfreds med hästen men när man kommer till hösten är det fler och fler som klättrar på skalan. Som senast blir det skor runt om och jag tror faktiskt att vi tar bort jänkarvagnen och hänger på vanlig vagn. Då kan Erik hjälpa honom med sidostängerna om han uppträder som senast.

Vårens stjärna laddad för hösten
Med nästan 1,4 miljoner kronor insprunget är Global Un Poco (GS75-3) stallets vinstrikaste treåring i år. Under våren dominerade han Margaretas tidiga unghästserie på Solvalla och han krossade motståndet i Treåringseliten under elitloppshelgen. Men i E3-finalen i juli blev det galopp och därefter har inte hästen synts till på tävlingsbanorna.
- Planen med honom var att casha in med tidig matchning och sedan bryta av, men han höll formen längre än vi trodde och därför försökte vi även i långa E3. Efter det var det logiskt med ett avbrott för honom.
Precis som Coin Perdu drog Global Un Poco ett fint femtespår bakom startbilen och han kommer också bli hårt betrodd av spelarna.
- I och med att han har haft ett ganska långt uppehåll har vi varit inne och kört 1.17 över 1 600 meter med honom och vi var helt tillfreds med det. Tanken är att formen ska klättra på nu under hösten.
Global Un Poco har imponerat över både sprint- och medeldistans och hans tränare tror att även 2 640 meter kommer gå galant.
- Jag var mer orolig när han skulle ut över korta häcken under elitloppshelgen. Lång distans tror jag inte är något bekymmer.
Som i en majoritet av årets starter ska Global Un Poco tävla utan skor på hovarna på söndag. Barfotabalans blir det även för i sammanhanget orutinerade stallkamraten Valour Kronos (GS75-3), som utgör en del en av motståndet i loppet, och för hans del är det första gången som skorna lämnas i stallet.
- Valour Kronos är en underdog och vi måste plocka fram ett litet ess, så vi ”gamblar” och tar av skorna. Han har inte samma hårdhet som till exempel ”Un Poco” men han är på väg att klättra och pilen pekar så att säga åt rätt håll i alla fall.

Välregisserad E3-seger
Ytterligare en medlem i de Svante Båth-tränade treåringarnas miljonklubb är Capitol Hill (GS75-5). Han blev fyra bakom vinnande Coin Perdu i långa E3 i juli och chockade senast spelarna när han tog karriärens första seger genom att spurta hem korta E3 till 33 gånger pengarna.
- Han värd en seger och bättre regisserat än att ta den i E3 kan det väl nästan inte vara, säger Båth.
- Jag har fått matcha honom som jag har velat och han har vuxit allt eftersom.
Till skillnad från sina namnkunniga stallkamrater hade Capitol Hill otur när startnumren slumpades ut.
- Det var naturligtvis synd att han drog spår tolv men jag tycker ändå att han är första hästen i loppet. Han har fått en viss hårdhet av att vara med i två finaler och han levererar egentligen varje gång.

Kan få dubbla lagerkransar
Även i uttagningsloppen till Svenskt Travoaks selar Svante Båth ut ett vasst lag. De starkaste korten på förhand stavas Calamara’s Girl (V5-1) och Staro Lochlyn (V5-5).
- Det är väl de som har lite mer hårdhet än mina övriga än så länge.
- Calamara’s Girl är allt bara bra med efter E3-segern senast men det gäller att hon får sitt lopp. När hon får sina ryggar levererar hon alltid och spurtar ner många.
- Staro Lochlyn galopperade senast och det var en knepig galopp så jag blev överraskad i det avseendet. Men hon kändes väldigt bra annars och det ska bli intressant att se henne nu. Vi har gått lite för det här loppet så att säga.
Förra året grejade Deimos Racing segern åt Svante Båth i Svenskt Travkriterium. Inför årets kriterie- och oaksuttagningar kan man konstatera att Solvallatränaren har goda möjligheter att lägga ytterligare lagerkransar till sin redan digra samling.


Svante Båth om sina övriga GS75-hästar:
- Swarovski Broline (GS75-2) gick okej senast även om jag kanske trodde mer på henne än vad hon visade. Jag tror att hon kommer vara bättre nu och hon är startsnabb när vi så önskar och hon håller sig i skinnet. Erik bestämmer taktiken men hästen är bra med en smygresa efter kanten. Det lutar åt barfota bak och jag tycker att hon är en typisk outsider.
- Virunga (GS75-4) har rätt så bra ordning på grejerna och satt fast senast. Det känns som att hon är på väg uppåt och hon ska gå barfota fram nu. Normalt sett kan det bli svårt att rubba White Lightning och Dibaba men en vettig platschans är realistiskt att tro på från ett bra läge.
- Chookdi (GS75-4) har inte varit med i några tuffare sällskap än så det är lite upp till bevis för henne nu. Hon är snabb ut och gör säkert ett fint lopp men längre än lite platschans kan jag inte sträcka mig till.
- Jimmi Mack (GS75-5) var inte riktigt 100 fräsch senast så honom har vi fått fixa till lite. Jag är väl inte helt bekväm med upplägget han har fått. Han har glimmat till och visat kunnande men inte fått någon kontinuitet i det. Han är lite svårbedömd och jämfört med Capitol Hill har han inte alls samma hårdhet, men med rätt lopp kan han vara ett platsbud.
- Global Unlimited (GS75-6) är en riktig runner up sedan vi kastrerade honom. Han flög fram fortare än vad jag hade kunnat drömma om och kom till E3-final. Där ”gamblade” vi och tog av honom skorna och det blev lite för lätt. Nu går vi tillbaka till skor. Han är normalt travsäker och kommer säkert att leverera bra. Sedan får vi se hur långt det räcker. Jag är lite osäker på hur duktig han är från start men normalt borde var hygglig ut och få en bra resa.
- Global Unspoked (GS75-6) avslutade riktigt fort senast och det räckte nästan fram till seger. Han har klättrat på formskalan och har han lite stolpe in kanske han kan vara med på en plats. Jag har svårt att skilja på honom och Global Unlimited, inte bara på namnen.
- Very Kronos (GS75-7) tappade en knäkappa i första sväng senast och galopperade. Men jag hade sagt åt Erik att köra lite tuffare med hästen för att ge honom en genomkörare så han körde 1.13 i 1 600 meter efter galoppen. Taktiken från innerspåret bestämmer Erik men faller alla pusselbitar på plats har hästen absolut kapacitet att blanda sig i segerstriden. Loppet är väldigt tufft men det är fördelaktigt att vi har bättre läge än både Executive Caviar och Villiam.
- Pontiac S.W. (GS75-7) har det strulat för och senast gjorde vi bort oss lite och balanserade honom för tungt. Meningen var att få honom att gå felfritt men det gick åt andra hållet istället och han slog sig på ett knä. Nu lättar vi honom och han har bättre form än vad resultatraden anger, men han kanske väger lite lätt mot de här hästarna.

Ola Johansson, Kanal 75


Det börjar dra ihop sig till årets viktigaste uppgifter för landets treåriga travare. Hela söndagen på Solvalla är vigd &a..

Det börjar dra ihop sig till årets viktigaste uppgifter för landets treåriga travare. Hela söndagen på Solvalla är vigd åt uttagningslopp till kriteriet och oaks. Svante Båth har fler hästar till start än någon annan tränare – 19 stycken.
- Ja, men det är inte det som är det svåra. Vill man anmäla kan man få med ganska många om man vill, säger Båth.
Nu är det emellertid inte vilka djur som helst som unghästspecialisten har anmält. Svante Båths treåringskull har redan skördat stora framgångar. Av stallets 40 hästar födda 2014 har fem sprungit in över en miljon kronor. 19 av dem har tjänat över 100 000 kronor. Ett svårslaget facit, särskilt med tanke på att de största treåringsloppen ännu inte har körts.
- Det är kanske det jag är mest stolt och nöjd över med den här kullen, att den är väldigt bred.

”Helt tillfreds med hästen”
Coin Perdu (GS75-1) är den starkast lysande stjärnan i Svante Båths treåriga här. Men efter nio raka fullträffar åkte han senast på karriärens första nederlag när han galopperade på upploppet med segern till synes klar.
- Jag kan inte svara exakt på varför han galopperade men Erik (kusken Erik Adielsson) sa att hästen inte kändes helt rytmisk och han sprang och bröt och drog vänster töm lite. Vi har gått igenom honom och fräschat till lite småsaker, som man gör med hästar emellanåt, och tränat på hemmavid.
Att det var första gången som Coin Perdu provade kriteriedistansen 2 640 meter hade inget med galoppen att göra enligt Svante Båth.
- Erik sa att han hade mycket i tömmarna när hästen hoppade så distansen var inte den felande länken.
Favorittrycket på Coin Perdu kommer att vara massivt när startbilen börjar rulla i Grand Slam 75-spelets första avdelning. Och inte undra på det. Hästen har redan ett par storloppstitlar på meritlistan och med 2,8 miljoner kronor på vinstkontot har han tjänat mer pengar än övriga hästar i loppet tillsammans.
- Jag är helt tillfreds med hästen men när man kommer till hösten är det fler och fler som klättrar på skalan. Som senast blir det skor runt om och jag tror faktiskt att vi tar bort jänkarvagnen och hänger på vanlig vagn. Då kan Erik hjälpa honom med sidostängerna om han uppträder som senast.

Vårens stjärna laddad för hösten
Med nästan 1,4 miljoner kronor insprunget är Global Un Poco (GS75-3) stallets vinstrikaste treåring i år. Under våren dominerade han Margaretas tidiga unghästserie på Solvalla och han krossade motståndet i Treåringseliten under elitloppshelgen. Men i E3-finalen i juli blev det galopp och därefter har inte hästen synts till på tävlingsbanorna.
- Planen med honom var att casha in med tidig matchning och sedan bryta av, men han höll formen längre än vi trodde och därför försökte vi även i långa E3. Efter det var det logiskt med ett avbrott för honom.
Precis som Coin Perdu drog Global Un Poco ett fint femtespår bakom startbilen och han kommer också bli hårt betrodd av spelarna.
- I och med att han har haft ett ganska långt uppehåll har vi varit inne och kört 1.17 över 1 600 meter med honom och vi var helt tillfreds med det. Tanken är att formen ska klättra på nu under hösten.
Global Un Poco har imponerat över både sprint- och medeldistans och hans tränare tror att även 2 640 meter kommer gå galant.
- Jag var mer orolig när han skulle ut över korta häcken under elitloppshelgen. Lång distans tror jag inte är något bekymmer.
Som i en majoritet av årets starter ska Global Un Poco tävla utan skor på hovarna på söndag. Barfotabalans blir det även för i sammanhanget orutinerade stallkamraten Valour Kronos (GS75-3), som utgör en del en av motståndet i loppet, och för hans del är det första gången som skorna lämnas i stallet.
- Valour Kronos är en underdog och vi måste plocka fram ett litet ess, så vi ”gamblar” och tar av skorna. Han har inte samma hårdhet som till exempel ”Un Poco” men han är på väg att klättra och pilen pekar så att säga åt rätt håll i alla fall.

Välregisserad E3-seger
Ytterligare en medlem i de Svante Båth-tränade treåringarnas miljonklubb är Capitol Hill (GS75-5). Han blev fyra bakom vinnande Coin Perdu i långa E3 i juli och chockade senast spelarna när han tog karriärens första seger genom att spurta hem korta E3 till 33 gånger pengarna.
- Han värd en seger och bättre regisserat än att ta den i E3 kan det väl nästan inte vara, säger Båth.
- Jag har fått matcha honom som jag har velat och han har vuxit allt eftersom.
Till skillnad från sina namnkunniga stallkamrater hade Capitol Hill otur när startnumren slumpades ut.
- Det var naturligtvis synd att han drog spår tolv men jag tycker ändå att han är första hästen i loppet. Han har fått en viss hårdhet av att vara med i två finaler och han levererar egentligen varje gång.

Kan få dubbla lagerkransar
Även i uttagningsloppen till Svenskt Travoaks selar Svante Båth ut ett vasst lag. De starkaste korten på förhand stavas Calamara’s Girl (V5-1) och Staro Lochlyn (V5-5).
- Det är väl de som har lite mer hårdhet än mina övriga än så länge.
- Calamara’s Girl är allt bara bra med efter E3-segern senast men det gäller att hon får sitt lopp. När hon får sina ryggar levererar hon alltid och spurtar ner många.
- Staro Lochlyn galopperade senast och det var en knepig galopp så jag blev överraskad i det avseendet. Men hon kändes väldigt bra annars och det ska bli intressant att se henne nu. Vi har gått lite för det här loppet så att säga.
Förra året grejade Deimos Racing segern åt Svante Båth i Svenskt Travkriterium. Inför årets kriterie- och oaksuttagningar kan man konstatera att Solvallatränaren har goda möjligheter att lägga ytterligare lagerkransar till sin redan digra samling.


Svante Båth om sina övriga GS75-hästar:
- Swarovski Broline (GS75-2) gick okej senast även om jag kanske trodde mer på henne än vad hon visade. Jag tror att hon kommer vara bättre nu och hon är startsnabb när vi så önskar och hon håller sig i skinnet. Erik bestämmer taktiken men hästen är bra med en smygresa efter kanten. Det lutar åt barfota bak och jag tycker att hon är en typisk outsider.
- Virunga (GS75-4) har rätt så bra ordning på grejerna och satt fast senast. Det känns som att hon är på väg uppåt och hon ska gå barfota fram nu. Normalt sett kan det bli svårt att rubba White Lightning och Dibaba men en vettig platschans är realistiskt att tro på från ett bra läge.
- Chookdi (GS75-4) har inte varit med i några tuffare sällskap än så det är lite upp till bevis för henne nu. Hon är snabb ut och gör säkert ett fint lopp men längre än lite platschans kan jag inte sträcka mig till.
- Jimmi Mack (GS75-5) var inte riktigt 100 fräsch senast så honom har vi fått fixa till lite. Jag är väl inte helt bekväm med upplägget han har fått. Han har glimmat till och visat kunnande men inte fått någon kontinuitet i det. Han är lite svårbedömd och jämfört med Capitol Hill har han inte alls samma hårdhet, men med rätt lopp kan han vara ett platsbud.
- Global Unlimited (GS75-6) är en riktig runner up sedan vi kastrerade honom. Han flög fram fortare än vad jag hade kunnat drömma om och kom till E3-final. Där ”gamblade” vi och tog av honom skorna och det blev lite för lätt. Nu går vi tillbaka till skor. Han är normalt travsäker och kommer säkert att leverera bra. Sedan får vi se hur långt det räcker. Jag är lite osäker på hur duktig han är från start men normalt borde var hygglig ut och få en bra resa.
- Global Unspoked (GS75-6) avslutade riktigt fort senast och det räckte nästan fram till seger. Han har klättrat på formskalan och har han lite stolpe in kanske han kan vara med på en plats. Jag har svårt att skilja på honom och Global Unlimited, inte bara på namnen.
- Very Kronos (GS75-7) tappade en knäkappa i första sväng senast och galopperade. Men jag hade sagt åt Erik att köra lite tuffare med hästen för att ge honom en genomkörare så han körde 1.13 i 1 600 meter efter galoppen. Taktiken från innerspåret bestämmer Erik men faller alla pusselbitar på plats har hästen absolut kapacitet att blanda sig i segerstriden. Loppet är väldigt tufft men det är fördelaktigt att vi har bättre läge än både Executive Caviar och Villiam.
- Pontiac S.W. (GS75-7) har det strulat för och senast gjorde vi bort oss lite och balanserade honom för tungt. Meningen var att få honom att gå felfritt men det gick åt andra hållet istället och han slog sig på ett knä. Nu lättar vi honom och han har bättre form än vad resultatraden anger, men han kanske väger lite lätt mot de här hästarna.

Fotnot: Det är jackpot på Grand Slam 75 och enligt prognosen kommer sju miljoner kronor att ligga i sjurättspotten. Tar man grand slam och blir ensam om sju rätt uppgår belöningen till 15 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Delårsrapporten för ATG visar på en positiv utveckling för bolaget. Det svenska spelets omsättning blev 6,6 miljarder kronor för..

Delårsrapporten för ATG visar på en positiv utveckling för bolaget. Det svenska spelets omsättning blev 6,6 miljarder kronor för de första sex månaderna, en ökning med 157 miljoner eller 2,5 procent i jämförelse med samma period 2016. Spelets nettoomsättning blev 2 miljarder kronor i perioden, också det en tillväxt med 2,5 procent.

Under det andra kvartalet växte den svenska bruttoomsättningen med 5,7 procent och nettoomsättningen med nästan lika mycket. Sett till omsättning är både halvåret och det andra kvartalet de starkaste i bolagets historia.

ATG:s internationella omsättning har ökat med 1 procent under det första halvåret 2017. Det gör att den totala spelomsättningen blev nästan 7,8 miljarder. Poolerna hade en tillväxt med 2,2 procent.

Bakom den positiva omsättningskurvan ligger ökat intresse för V86 Xpress på onsdagar och för de nya spelen Grand Slam 75 på söndagar och Top 7 som ingår i V75.
- Den positiva omsättningsutvecklingen är en förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden 2019, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG.

Nettokostnaderna för halvåret blev 460 miljoner, en ökning med 36 miljoner.
- Det är en följd av de satsningar och de investeringar vi gör för att bygga en ökad omsättning och i förlängningen också ett ökat resultat, säger Lotta Nilsson Viitala.

Under det första halvåret 2017 har ATG delat ut 811 miljoner till trav- och galoppsporten vilket är en ökning med 10,4 miljoner. ATGs resultat, efter utdelning till trav- och galoppsporten, är 6,6 miljoner kronor.

Det andra kvartalets nettoomsättningstillväxt om 55,8 miljoner kronor i kombination med nettokostnadsökningen om 8,8 miljoner gav effekten att resultatet för perioden förbättrades med 34,7 miljoner kronor, från -41,2 till -6,5 miljoner kronor.

Bolagets utveckling gällande omsättning och resultat ligger i linje med den plan som bolaget har, med målet att öka medel till ägarna med 300 miljoner kronor under 2018.

Antalet ATG-medlemmar är nu 495 000, vilket är en ökning med 19 procent. Total 121 nya ATG-miljonärer gratulerades under första halvåret 2017. Total har 4 583 700 000 kronor delats ut i vinster under perioden.

Pressmeddelande från ATG


På söndag är Grand Slam 75 tillbaka igen och omgången avgörs i Årjäng.Där gör den kapable men sköre Wellino..


På söndag är Grand Slam 75 tillbaka igen och omgången avgörs i Årjäng.
Där gör den kapable men sköre Wellino Avenue en ny comeback efter ännu en gaffelbandsskada. Wellino Avenue är hästen som började sin karriär med tre raka segrar innan han skadade sig på hösten som treåring. Han återkom nästan två år efteråt och efter några inledande starter radade han upp fyra raka segrar. Hästen var favorit i ett V75-lopp senare på höstkanten men blev oplacerad och någon månad senare blev han skadad igen.
- Det är ett gaffelband som har krånglat hela tiden. Det är samma skada i samma ben som har flyttat på sig. Han har haft det tre, fyra gånger nu, berättar tränaren Berne Gustafsson.

”Tuffare tränad nu – känns bättre än förra comebacken”
Den nu femårige Wellino Avenue har bara gjort 14 starter i livet och vunnit i sju av dessa. Färjestadsamatören har gett sin kapable häst gott om tid även den här gången innan det nu är dags för en ny comeback. Det sker i den femte avdelningen inom Grand Slam 75. Wellino Avenue har spår fyra bakom bilen, körs av sin ordinarie kusk Magnus Jakobsson och blir klar favorit i loppet.
- Hästen känns jättefin och vi hoppas att det ska fungera framöver. Han har fått mycket tid på sig den här gången och vi har kört tuffare med honom än tidigare. På så vis är han bättre förberedd än inför den förra comebacken.
- Magnus testade honom nyligen på sin gård och körde 1.15 i 1600 meter på en bana som inte är så snabb. Han tyckte att hästen kändes bättre än förra gången.
Tror du att han vinner direkt i comebacken?
- Han har ju varit borta länge och saknar säkert tempo men är så bra i grunden att jag tror att han löser det. Jag tycker att han ska ha bra vinstchans, även om det är nio månader sedan han startade senast.
- Jag hoppas att han får hålla sig hel och frisk framöver för då är det en häst för V75. Men det måste ju funka med benen så att det går att träna. Vi gör inga ändringar utan kör barfota bak som vanligt, säger Berne Gustafsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Inget sto har vunnit Svenskt Derby sedan Final Care gjorde det 2001.Men när hästsportens Blå Band reds på Jägersro under söndage..


Inget sto har vunnit Svenskt Derby sedan Final Care gjorde det 2001.
Men när hästsportens Blå Band reds på Jägersro under söndagen var det dags igen. Fältets näst minst spelade häst, Dorcia, gjorde vad många inte trodde var möjligt. I händerna på Carlos Lopez fick hon en perfekt ritt och smög med långt bak hela vägen över distansen 2400 meter. Jockeyn väntade med att spela ut hennes speed till upploppet och med en grym spurt betvingade hon två av förhandsfavoriterna, Gold Tyranny och Stricker kort före mål.
- It Was amazing, jublade Carlos Lopez som vann Derbyt för andra året i rad. I fjol styrde han in Duke Of Burden som även den tränas av Lennart Reuterskiöld Jr.

Tredje svenska Derbyt för ”Junior”
Och Reuterskiöld Jr är som tränare ännu värre då det här var hans tredje svenska derbyseger.
- Jag har svårt att beskriva känslorna men jag är jävligt glad. Det är det 100:e Derbyt och nu är man i historieböckerna på riktigt. Det är mitt tredje Derby och mitt andra i rad. Det är jättestort och jag är överlycklig, sa Lennart Reuterskiöld Jr som hyllade Carlos Lopez ritt.
- Carlos är en expert på att smyga med hästarna. Det finns ingen som är så bra på att smyga som han. Jag kan inte nog beskriva hur nöjd jag är med hästen. Det är helt otroligt och vi har ett fantastiskt team bakom oss, det får man inte glömma.

Lennart Reuterskiöld Jr hade fyra hästar med i Derbyt, däribland favoriten Gold Tyranny som blev trea. Tvåa blev tredjehandsfavoriten Stricker.

Land's End vann Zawawi Cup
I Jägersros största sprinterlopp, Zawawi Cup, blev det en överraskning när Land’s End spurtade till en säker seger och tog därmed sin fjärde raka triumf. Förstapriset var 800 000 och hästen tränas av Francisco Castro och reds till seger av Alexandre Dos Santos.
Det blev minst sagt skrällbetonat på Grand Slam 75 och så svårt att ingen klarade av att hitta alla sju vinnarna. Redan efter sex avdelningar var alla system borta när Dorcia hade skrällt. Sex rätt gav 69 721 kronor och fem rätt gav 2363 kronor. Det blir därmed jackpot på Grand Slam 75 om två veckor när Åmål har hand om tävlingarna söndagen 30 juli. Nästkommande helg körs det istället dubbla V75-omgångar på Axevalla under Stochampionatshelgen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 19 november 2017 Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 1.  Radagast (Oskar Kylin-Blom) 14.2 258 kr 6
2 4.  Stoneisle Ocean* (Tomi Haapio) 3.6 601 kr 11
3 10.  Prediction (Mads H Nielsen) 1.8 799 kr 9, 7
4 1.  Morris (Örjan Kihlström) 4 1706 kr
5 8.  Above All Gin (Mattias Djuse) 5.4 14941 kr
6 1.  National Prince (Örjan Kihlström) 1.7 15909 kr
7 4.  Mellby Elegant (Robert Bergh) 3.5 27382 kr 6

Utdelning för Grand Slam 75 på Solvalla söndag 19 november 2017

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 126 27382 kr
6 rätt 8775 197 kr
5 rätt 158191 21 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se