Grand Slam 75 resultat söndag 1 augusti 2021 Åmål

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 10.  Hera Sisu (Carl Johan Jepson) 4.9 46 kr 8
2 11.  Gomnes Faks* (Lars Raaum) 3.1 87 kr
3 5.  Imparator Boko (Jan Silvén) 23.1 1199 kr 12
4 9.  Victor C. (Dagfinn Aarum) 11.9 8825 kr 11
5 5.  Spinofhope L.B. (Mikael J Andersson) 2.4 14396 kr 11
6 12.  Dallas Brick (Andreas Lövdal) 38 1147809 kr 8
7 7.  Outstanding O.* (Per Henriksen) 32 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Åmål söndag 1 augusti 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 0 0 kr
6 rätt 15 93029 kr
5 rätt 1165 2549 kr

Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 1 augusti 2021 Åmål travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 juli 2021 Bollnäs travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 26 juni 2021 Rättvik travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 juni 2021 Eskilstuna travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 6 juni 2021 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 23 maj 2021 Lindesberg travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 2 maj 2021 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 25 april 2021 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 april 2021 Årjäng travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Söndagens miljonspel avgjordes på 800-metersbanan i Åmål och dagen till ära tävlades det i högervarv. Tredjehandsfavoriten..


Söndagens miljonspel avgjordes på 800-metersbanan i Åmål och dagen till ära tävlades det i högervarv. Tredjehandsfavoriten Hera Sisu spurtade till en lätt seger för Carl Johan Jepson i inledningen och det följdes upp med att andrahandsfavoriten Gomnes Fans vann den andra avdelningen. Men sedan small det till rejält i GS75-3 när Jan Silvén ledde hela vägen bakom hemmahästen Imparator Boko som tränas och ägs av Marcus och Christer Carlsson i Åmål. Efter att överraskningen Victor C. spurtat till seger i GS75-4 tillsammans med Dagfinn Aarum, så blev det favoritseger i den femte avdelningen genom Spinofhope L.B. och Mikael J Andersson från ledningen.

Ingen klarade stjärnsmällarna på slutet
Men sedan var det slut på det roliga för nästan alla system som fanns kvar. I GS75-6 så styrde alltmer framgångsrika Andreas Lövdal in Dallas Brick från spår tolv över kort distans till 38 gånger i vinnarodds. Hästen gick med i rygg på attackerande Maestro Zon och spurtade förbi den sista biten. Det här var Dallas Bricks andra raka seger och han tränas av Philip di Luca. På Grand Slam 75 var hästen spelad till 0,69 procent av insatsfördelningen.
– Det är en helbror med Zenit Brick som tjänat nästan fem miljoner kronor. Han har inte levt upp till honom men är inte så tokig häst. Det löste sig bra med rygg på Maestro Zon och det var bara att hänga med där. Det blev så perfekt det kunde bli från det spåret, sa Andreas Lövdal som närmar sig två miljoner kronor inkört som kusk i år.
– Det har gått jättebra så här långt och jag har fått köra jättefina hästar. Jag har fått köra lite oftare och det har blivit kontinuitet i löpkörniningen.
Efter den stjärnsmällen återstod endast ett system med chans till sju rätt. Hade favoriten Västerbo Lexington vunnit hade den spelare tagit hem hela potten på Grand Slam 75. Men favoriten hade ingen bra dag och var tidigt slagen från positioner utvändigt om ledaren. Istället blev det en ny jätteskräll när Outstanding O. spurtade vasst för sin tränare Per Henriksen och fångade in länge ledande Counterfeightr precis på mållinjen. Hästen var spelad till en procent av insatsfördelningen.
Ingen vinnare med sju rätt således, medan sex rätt betalade 93 029 kronor och fem rätt gav 2549 kronor. Eftersom det är V75 kommande söndag med Kallblodskriteriet på Dannero, så går jackpoten på Grand Slam 75 vidare om två veckor och då är det Tingsryd som är värd för miljonspelet.

Michael Carlsson, Kanal 75


Svenskt Derby såg en väldigt stor favorit i No Short Cuts där tränaren Wido Neuroth var ute efter sin 13:e derbyseger på svensk mark...


Svenskt Derby såg en väldigt stor favorit i No Short Cuts där tränaren Wido Neuroth var ute efter sin 13:e derbyseger på svensk mark. Men megafavoriten, spelad till 15 för tio, hamnade i vida spår under resans gång för Jan-Erik Neuroth och fick gå en häftig speed lite för tidigt över den bortre lågisdan, menade tränare Neuroth efteråt. No Short Cuts började bli mör redan i slutkurvan och var slagen in på upploppet. Han inkom som femma i mål långt bakom tätduon som kom att att göra upp om segern till slut. Loppets andrahandsfavorit Wolfof Vancouver, tränad av Lennart Reuterskiöld Jr, tog först hand om ledningen i ett högt tempo men släppte kort senare till Hey Brother som fortsatte i bra fart. Ut på den sista bortre långsidan gled Wolfof Vancouver ut i andraspår samtidigt som Nicolaj Stott hade lotsat fram Stroxx Carlras perfekt en bit bakom. Stroxx Carlras inledde först som fjärde häst vid railen och kunde sedan snyggt glida ut och med mellan hästar genom slutkurvan innan han satte in stlutstöten vid upploppets början. Wolfof Vancouver tog över ledningen mitt på den bortre långsidan och hade greppet in på upploppet när han blev utmanad av Stroxx Carlras. De båda hästarna kämpade sida vid sida och Wolfof Vancouver hade greppet i det längsta. Men så precis i det sista språnget fick Stroxx Carlras nosen först och jätteskrällen var ett faktum. Hästen var spelad till 0,36 procent av insatsfördelningen på Grand Slam 75 och gav 52 gånger pengarna i vinnarodds.
– Det är en fantastisk känsla. Hästen kämpade hela vägen in i mål och gav allt för mig. Det är en av mina största segrar men det tar nog ett par dagar att förstå, sa en överraskad segerjockey Nicolaj Stott efter den jättefina ritten.
Minst lika överraskad över segern var en smått chockad tränare Rikke Rohbach Bonde som är inne på sin andra säsong som tränare i Danmark.
– Det här är jättestort, jag kan fortfarande inte tro på det ännu, sa Rikke Rohbach Bonde.
– Vi hade kommit hit för att vara bland de fem bästa och så vinner han. Det kunde inte bli mer perfekt. Han fick en invändig resa och det hade varit fantastiskt även om han hade blivit tvåa. Det här är en riktigt fin häst som kan gå upp i eliten nästa år.

”Jag har förlorat med storfavoriter förr som har blivit topphästar”
Wido Neuroth, som tränar storfavoriten No Short Cuts, kommenterade hästens insats som femma på följande vis.
– Jag sa till Jan-Erik innan att inte ta några chansningar. Nu såg det ut att bli ett sånt tidigt tryck på bortre långsidan så han miste speeden på slutet. Så länge den här hästen är hel och jag kan fortsätta träna honom är jag nöjd. Jag har förlorat med storfavoriter förr som har blivit topphästar, sa Wido Neuroth.

Nocentinkentucky imponerade stort i en fartfest
Vid sidan om Svenskt Derby reds det flera jättefina löpningar på Grand Slam 75. Vi börjar bakifrån och redovisar omgångens näst högst doterade lopp, Zawawi Cup, där vi fick se en imponerande uppvisning av Nocentinkentucky, med Valmir de Azeredo i sadeln. Hästen, som numera tränas av Svensk Galopps förra VD Fredrik Reuterskiöld som har gjort comeback som tränare, visade att han är kung på 1200 meter. I en härlig fartfest gav han inte Duca di Como och de övriga en chans, och bara försvann ifrån sina konkurrenter till en överlägsen seger. Detta efter en till en början avvaktande ritt som tredje häst, samtidigt som Duca di Como blåst till täten. Men han var chanslös när Valmir de Azeredo kastade loss Nocentinkentucky i utgången av sista kurvan och stjärnhästen avgjorde i ett nafs vid upploppets början. Förstapriset var 500 000 kronor.
– Det är den här hästen som har fått mig att gå upp på morgonen sedan jag började som tränare igen. Vi har laddat för den här dagen och jag var ganska säker på att jag hade bästa hästen, vilket jag har sagt i alla intervjuer innan. Admir red ett perfekt lopp och det hade varit roligt att tävla med en sådan här häst utanför Skandinavien någon gång. Han är så pass bra, sa Fredrik Reuterskiöld.

Fina framgångar för Nina Lindberg Lensvik och Gråberg
I den lnledande GS75-avdelningen blev det en stenhårt upploppsstrid som Plantstepsdream gick segrande ur. Hästen tränas av Lennart Reuterskiöld Jr och höll undan med knapp marginal mot favoriten Stormy Ocean som kom snabbt den sista biten men det var försent. I sadeln på Plantstepsdream satt Martin Rodriguez.
Nina Lindberg Lensvik har fina framgångar som tränare och fick nu se sin No Nya Naughty vinna Derby Day Sprint (GS75-2) med 207 000 kronor i förstapris. I en tät slutstrid plockade hon ner ledande Reunion Island den sista biten, väl understödd av Per-Anders Gråberg i sadeln.
– Hon gjorde ett fantastiskt lopp och är verkligen duktig den här tjejen, berömde Nina Lindberg Lensvik.
Duon Lindberg Lensvik och Gråberg hade även en vinnare i ett lopp utanför Grand Slam 75 där ytterst lovande One Rocketman vann direkt i debuten på ett övertygande sätt. Nina Lindberg Lensvik sa efter loppet att här är den bästa hästen som hon har i stallet.

Gruvlig revansch för en överlägsen Nouvelle Lune
Den norske championtränaren Niels Petersen hade ingen häst med i Svenskt Derby i år, men har en duktig treåring i Noble Justice som vann Malmö Stads Pris (GS75-3) enkelt efter ledning från start till mål för Carlos Lopez. Förstapriset var 207 500 kronor.
Nouvelle Lune var i fjol först i mål i Margareta Wettermarks Minneslöpning under derbydagen på Jägersro. Men efter en vinglig upploppsfärd flyttades hästen ner till andraplatsen och Queen Rouge blev segrare istället. Men i år tog Nouvelle Lune gruvlig revansch. Hon var helt överlägsen i händerna på Jan-Erik Neuroth och vann i imponerande stil i GS75-4. Tränar gör Wido Neuroth som även hade en vinnare innan Grand Slam 75 tog sin början då Jet Action vann för Jan-Erik Neuroth. Förstapriset för Nouvelle Lune var 207 500 kronor och tvåa blev en bra spurtande Marta, medan däremot Queen Rouge var blek och stod inte alls att känna igen. Det här är för övrigt sista tävlingssäsongen för Nouvelle Lune som nästa år går till avel.
Francisco Castro fick en tränarseger när Laguna Seca tog hem Svenskt Derby Consolation tillsammans med Elione Chaves. Laguna Seca plockade i säker stil ner ledande Helmut över upploppet och duon var en bra bit före de övriga i mål.
Sju rätt på Grand Slam 75 gav 156 722 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Fyraårige Tangen Bork är en av de gulbruna i sportdatasystemen – färgen som tidigare kallades ”bork”.Hästen är inte ..


Fyraårige Tangen Bork är en av de gulbruna i sportdatasystemen – färgen som tidigare kallades ”bork”.
Hästen är inte bara fin att se på. Tangen Bork är en stor talang som hittills segrat i åtta av tio starter i karriären.
På söndagen körs tre lopp inom ramen för Grand Slam 75® på Bollnästravet. Avdelning fyra är tävlingsdagens begivenhet –H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor i förstapris. Ett sprinterlopp för fyraåriga kallblod.
Norskfödde Tangen Bork slutade trea i debuten som treåring i fjol. I uttagningsloppet till det svenska kriteriet galopperade hästen bort sig och blev femma. Resten har handlat om segrar.
I det norska kriteriet i september var hästen överlägsen efter ledning från start till mål. Samma visa i den senaste starten för någon vecka sedan då Tangen Bork vann Sleipners Fyraåringslopp på Hagmyren.
Tom Erik Solberg körde då till ledningen från ett åttondespår bakom bilen och kunde glida undan till en överlägsen seger med gott om krafter sparade i hästen.
I GS75-4 blev det ett åttondespår igen i loppet med nio startande.
- Det var ett spår långt ut på vingen senast också men han är ju naturligt startsnabb och löste det. Han var väldigt fin i loppet, det var inga konstigheter. Inför söndagen ser allt bra ut och han fortsätter barfota runt om. Tangen Bork är bra men det är motståndet också och han måste ju vara på topp för att det ska kunna gå vägen igen, säger Jimmy Jonsson, försteman i Öystein Tjomslands stall.

"Han har ju alla kvaliteter"
Öystein Tjomsland staplar derbyn och kriteriesegrar på varandra. H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal i Bollnäs har han vunnit tre gånger tidigare som tränare.
Grisle Odin G.L. vann loppet i fjol och följde upp med en seger i derbyt i Norge under hösten 
- Tangen Bork håller samma nivå, helt klart. Men man kan inte bara gå efter hur kul och läckert det är att se talanger springa och vinna som fyraåringar. Det behövs alltid mer för att ta sig vidare till den äldre eliten. Men visst. Han har ju alla kvaliteter, hästen är både stark och snabb. Framför allt är han fin att köra, lättplacerad. Det är aldrig strul runt honom, säger Jimmy Jonsson.
Tom Erik Solberg Solberg samarbetar med Nils Munkhaugen och kör alla hans hästar. Tangen Bork är inget undantag.
Öystein Tjomsland som tränar kör själv Langlands Hövding i samma lopp.
Langlands Hövding kvalade in till finalen av Svenskt Travkriterium där hästen ströks på grund av hälta. Vegard Wolden Lundström tränade då och Öystein Tjomsland har tagit över efter det.
- Langlands Hövding var bara fin i comebacken på Leangen senast och vann. Det är en talang det också. Men för honom fattas det så klart en del lopp innan han blir som bäst efter att ha varit borta så länge. Men han är på ”g” i alla fall, säger Jonsson.
Det är en fin kallblodsdag i Bollnäs på söndagen och starten på en tävlingsintensiv månad.
- Det är det, juli ligger framför oss då det är derbykval och kriteriekval och förhoppningsvis finaler senare. Det är väl den mest spännande månaden på hela året, säger Jimmy Jonsson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att ..

Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att se fram emot framöver. På söndag när Grand Slam 75® avgörs på Bollnäs körs bland annat Hälsingehambon för 3-5-åriga ston med 100 000 kronor i förstapris. För hingstarna/valackerna körs H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor i förstapris.
Jan-Olov Persson är Sveriges kallblodstränare nummer ett och har ett CV som få andra och är alltid med i resonemanget när det handlar om de lite större loppen. I stallet finns 90 hästar och blandningen är bra mellan åldrarna och det finns hästar i alla klasser.
Naturligtvis är det de yngre gardet som tilldrar det största intresset. Stall Persson tränar 23 treåringar och flera av dom har redan visat framfötterna.
- Vi har haft en fin vinter och har kunnat träna på bra och det är fina hästar över lag. Kallblodstravaren har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och det är mycket tack vare att aveln har gått framåt mycket de senaste tio åren. Det blir spännande att se vad som sker i sommar och framöver, hästarna känns fina, säger Hagmyrentränaren.

Fördel kallbloden
Kallblodssporten har fått en rejäl uppryckning de senaste åren och för dagen finns det lite för lite lopp i vissa klasser.
- Det är media som fått upp ögonen för kallbloden och hjälpt till att få upp intresset. Sedan har flera av landets största hästägare har klivit in och köpt välstammade unghästar och det är förstås bra. Antalet kallblod i träning ökar sakta men säkert samtidigt som antalet varmblod i träning har minskat en hel del. Just för tillfället finns det faktiskt lite för lite starttillfällen för kallbloden, säger Persson.
På söndag har stallet sex hästar till start i Grand Slam 75-omgången, men ingen av dom körs av tränaren själv.
- Jag är tyvärr avstängd och får följa loppen vid sidan, det ska nog gå bra, det är säkra grabbar som kör, säger Jan-Olov och lämnar följande omdöme om chanserna.
- 1 Dunungen (GS75-2) är en jättefin häst. Hon fick ge sig med minsta möjliga marginal senast efter tre raka segrar. Det gick 1.22,5 sista 400 meterna och det är väldigt starkt för en treåring. Dunungen utvecklas hela tiden och känns fin i träningen. Nu möter hon tuffa hästar med tillägg och det ska bli väldigt spännande att se om hon kan hålla undan. Banan på Dannero är inte alls lika snabb som Bollnäs och jag tror att hon springer under 1.28 och det tror jag räcker långt. Det är Margareta Wallenius-Kleberg som äger Dunungen och jag hoppas att vi ska kunna vinna Stokriteriet en gång till. Vi vann med Uggla I Mossen 2016 med samma konstellation och siktar på att göra det igen.
- 7 Åsa Klipp (GS75-2) var senast ute i ett försök och finallopp och hon var riktigt bra. Hon hade nog kunnat vunnit finalen om hon inte snubblat till mitt på upploppet. Nu är det täta starter och vi får se hur hon hanterar det. Hon känns fortsatt fin i träningen.
- 2 Wolt (GS75-4) har utvecklats mycket på slutet. Senast hängde han med klart positivt bakom vinnande Tangen Bork. Han är med igen och blir mycket svårslagen och kan Wolt vara bland dom tre är det bra gjort.
- 6 Oppgårdsdrängen (GS75-4) är bra och han tillhör de bättre fyraåringarna i landet. Senast åkte han på stryk av Tangen Bork och det är väl stor risk att det blir så igen. Tangen Bork har ett dåligt läge, men det hade han sist också och vann ändå. Om man garderar är både Wolt och Oppgårdsdrängen streckvärda.
- 9 B.W.Bille (GS75-4) är en bra sprinter, men han är alldeles för osäker. I första hand måste han gå felfritt och skulle han göra det så är det pengar som gäller för honom.
- 6 Sölvestads Atlas (GS75-7) är bra i ordning och har vunnit fyra lopp i år. Allt känns bra i träningen och jag tror att han är med där framme om det stämmer med positionerna.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


Fyra av de sju loppen i Grand Slam 75 i Rättvik på midsommardagen var deltävlingar i unghästserien Breeders' Crown.I de fyraåriga hin..


Fyra av de sju loppen i Grand Slam 75 i Rättvik på midsommardagen var deltävlingar i unghästserien Breeders' Crown.
I de fyraåriga hingstarna och valackernas uppgörelse fanns dagens största favorit (58 procent) i form av Hell Bent For Am som såg ut att kunna hålla undan från ledningen för Örjan Kihlström.
Sabine Kagebrandt tränar fyraåringen som får klart godkänt för insatsen i sin blott tredje start för året.
Chiru från Timo Nurmos stall var dock omutlig och plockade ner storfavoriten från dödspositionen efter att ha travat de första 600 meterna av loppet i tredjespår.
Hell Bent For Am kunde inte skaka av sig uppvaktaren med var klart före övriga.
Kort före mål kunde Claes Sjöström koppla grepp med tappre Chiru.
- Chiru har visat högkapacitet så jag var inte överraskad att han kunde vara så här bra. Han har gått bra hela karriären men senast när jag körde honom tyckte jag att det fanns lite mer i honom än hos de flesta andra, sa en imponerad Claes Sjöström.
Segertiden skrevs 1.11,9 över 2140 meter auto.
Under elitloppshelgen visade Chiru klar derbystyrka vid seger i ett lopp över 2640 meter. Segertiden den gången till 1.13,0 över lång distans med volstart, ett världsrekord för fyraåriga svenska hingstar och valacker.
Senast slutade han femma i Prix Readly Express efter en positiv avslutning.

Liljendahls andra klev fram
En plats bland de sex främsta i lördagens Breeders' Crown-lopp gällde för att kvalificera sig till semifinalerna på Solvalla i slutet av oktober.
Örjan Kihlström levererade en storskräll i de treåriga hingstarna och valackernas lopp. Reijo Liljendahls favorit i loppet - Graham Hill - fick gå först i tredjespår under slutrundan och slutade femma i mål.
Segern gick i stället till Highway To Hill - Liljendahls andra häst i loppet – som fick smyga med bakom favoriten och var piggast till slut. En enkel spurtseger av denne treprocentare (!) på Grand Slam 75 i hästens fjärde start i livet.
- Det är inte lätt att slå såna här gäng med tunga löpningar som han fick i dag. Highway To Hill var mycket bra, sa Solvallatränaren Liljendahl.
Att Örjan Kihlström vinner med högoddsare hör inte till vanligheterna.
- Det är en bra häst men han kom inte riktigt in i matchen senast. Kanske tittade spelarna för mycket på den insatsen? spekulerade Kihlström.
Claes Sjöström satt även bakom vinnaren av de treåriga stonas lopp. Sjöström tränar Breeze som återigen presenterades i ett toppskick och vann efter att ha sänts fram utvändigt ledaren mitt i loppet.
Aranka Face fick sträcka vapen från ledningen.
- Jag tog ett tidigt initiativ när jag såg att dödens kunde bli ledigt. Hon har visat att hon trivs ganska bra där, sa Sjöström om Breeze som segrade på tiden 1.13,9.

Mot Stochampionatet
David Persson på Axevalla fick Global Brilliance i träning inför förra starten. Ulf Ohlsson tog hand om ledningen direkt med stoet som stannade där loppet igenom.
Lätt seger i de fyraåriga stonas Breeders' Crown-deltävling. Nu väntar kval till Stochampionatet på hemmabanan för Global Brilliance.
- Nu blev det billigt i dag men skorna sitter på och det finns annat att slipa på också. Hon är så stark och rejäl att jag är övertygad om att hon har i Stochampionatet att göra. Vi hoppas på ett bra spår i uttagningen. Hon har ett bra vapen och det är att hon är otroligt startsnabb. Jag har en som heter Oxidizer som är snabb men det går inte att jämföra med den här - det bara smäller till liksom, sa segertränaren David Persson.

Tillbaka med besked
Stefan Melander-tränade Milligan’s School har letat formen ett tag. I Midsommarloppet över 2140 meter fick åttaåringen en oförmånlig löpning utvändigt Nadal Broline.
Efter 1.07 första 500 och i 1.10,5 första 1000 var Nadal Broline en slagen häst i den sista kurvan när Ulf Eriksson körde till med Milligan’s School som länsade undan till seger med sju-åtta längder.
Segertiden skrevs till 1.10,6 över 2140 meter i hästens tredje raka seger i Midsommarloppet i Rättvik.
En galopp 50 meter före mållinjen stuvade om i resultatlistan i Zorn-loppet.
Norsktränade Sjöli Basse var stor favorit i kallblodsloppet för fyraåringar och loppets bästa häst. Sjöli Basse slog dock på en galopp i sin ensamhet i mitten av upploppet och diskvalificerades.
- Han slappnade av och trampade av sig en framsko, sa tränaren och kusken, Björn Steinseth.
Den enes död…och så vidare. Lill Hans, körd av Jorma Kontio och tränad av Jörgen Westholm, segrade i stället i Zorn-loppet med 60 000 kronor till vinnaren.
Sju rätt på Grand Slam 75 betalade ut 112 752 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


På midsommardagen vänder vi blickarna mot sommarfagra Rättvik som bjuder på en välfylld tävlingsdag med Grand Slam 75 där f..

På midsommardagen vänder vi blickarna mot sommarfagra Rättvik som bjuder på en välfylld tävlingsdag med Grand Slam 75 där fyra uttagningar till Breeders´ Crown ingår på menyn. Solvallatränaren Mattias Djuse dyker upp med en stark kvartett hästar där fyraåriga stoet M.T.Perette känns särskilt intressant.
7 M.T.Perette (GS75-7) har genom hela karriären tampats mot kullens bästa och var bland annat tvåa i en E3-final förra sommaren och vann på hösten oaksrevanschen, men hittills saknas på cv:t den riktigt stora segern. Efter lördagens start i Breeders´ Crown ställs siktet in mot Stochampionatet på Axevalla – säsongens största mål. Senast, i sin andra start för året klockades M.T.Perette till vindsnabba 1.10,2 över distansen 1609 meter autostart som sexa i en fartfylld upplaga av Fyraåringseliten Ston under elitloppshelgen.
– Vi tog det lugnt från början senast från ett dåligt spår, men hon avslutade vasst och var inte tom på den tiden heller. Gången före i årsdebuten gick hon bra efter ett tufft lopp och känslan är att toppformen snart sitter där, förhoppningsvis om en månad då det är Stochampionatet som gäller förstås. Vi fick ett bra läge då hon är snabb ut och även om jag inte vet riktigt hur snabba övriga är från start så får vi prova. Jag hoppas kunna hålla ut dem, annars får vi ta det därifrån, säger Mattias Djuse.

Flera med segerchans
Men M.T.Perette är som sagt inte den enda hästen med segerchans som Djuse kommer med till Rättvik. Tre treåringar finns också med i transporten och tränaren tycker inte att någon kan räknas bort ur segersnacket.
1 Carl Halbak (GS75-1) Skulle runda hästar framåt senast, men så blev det en tempoväxling och han galopperade. Det var oväntat men hästen kändes fin i det läget. Nu fick vi innerspår och jag vet inte hur snabba ut de andra är men vi får testa en bit och i vilket fall får hästen en vettig resa. Han är bra nog för att vara med långt framme här. Han får skor runt om igen, men det brukar han oftast gå med.
10 Global Confession (GS75-3) är riktigt fin och snabb. Hon satt fast med gott om krafter kvar senast också så det ser bra ut. Från det här läget blir det nog att smyga med och sedan hoppas det blir lite fart på loppet och att vi hittar en bra rygg, då avslutar hon bra. Det här är en häst som vi hoppas ska kunna matcha de bästa i kullen längre fram.
3 Visual Alert (GS75-3) är en trevlig häst som också inlett på ett lovande sätt. Senast blev hon lite för laddad och slog ihop från start men formen känns riktigt fin. Hästen har visat att hon kan öppna så vi måste i alla fall försöka vara med lite från start. Mina båda i loppet emellan måste jag hålla
Global Confession högre, men samtidigt har Visual Alert utvecklats starkt de senaste månaderna.
Vilken är stallets bästa chans på lördag?
– Kanske är det M.T.Perette som är den bästa chansen på förhand, men Carl Halbak har också fått ett bra läge och skulle det lösa sig från lägena för de andra är de kanske minst lika bra chanser. Det är fina hästar allihop.

Daniel U Olsson, Kanal 75


Grand Slam 75 avgörs i Eskilstuna och det är uttagningslopp till E3 i samtliga lopp på miljonspelet. En härlig duell kan det bli i den andr..


Grand Slam 75 avgörs i Eskilstuna och det är uttagningslopp till E3 i samtliga lopp på miljonspelet. En härlig duell kan det bli i den andra avdelningen där Robert Berghs snackhäst Borups Victory och Joakim Elfvings topptravare Incase of Fire återigen drabbar samman. Senast de möttes var för två starter sedan och då klädde Incase of Fire av Borups Victory från dödens och imponerade oerhört. Nu kan det på nytt bli samma upplägg då Borups Victory har spår invändigt av dessa två.
– 5 Incase of Fire (GS75-2) är en väldigt effektiv häst som är snabb och stark. Dessutom verkar han ha en ruskig inställning. När han besegrade Borups Victory efter att denne fått bestämma i 1.19-tempo första varvet var imponerande. Min häst avslutade 1.10 sista varvet och kunde plocka ner ledaren. Det var väldigt bra gjort, säger Joakim Elfving.
– Senast var han smått överlägsen och även om det blev en promenad i parken så rörde han sig bättre än tidigare. Just intrycksmässigt såg han finare ut än han har gjort tidigare i loppen. I träningen efteråt känns han precis som förut och där är det ingen skillnad.
– När vi hade spåren bredvid varandra näst senast så tog ju Borups Victory en längd på min häst och nu är vi utvändigt så det är stor risk att min får gå i dödens igen. Men så bra som han har varit måste jag tro på en jättebra chans. Jag har inte sett botten i honom och vi ändrar ingenting, säger Elfving.

Är snabb ut och hoppas på ledningen”
Romme-tränaren har ytterligare en häst till start i E3-kvalen och i Grand Slam 75. Det är Conch On Inn i den fjärde avdelningen som tog tre raka segrar i våras och som därefter blev tvåa innan han galopperade senast.
– 3 Conch On Inn (GS75-4) hade varit lite förkyld inför senaste starten på Bergsåker och var inte på topp där. Han blev snabbt frisk och har fått träna flera pass efteråt och känns väldigt uppåt i jobben. Det är en fin häst med en bra inställning och han är rätt så snabb ut. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och när hästen nu känns så bra så tror jag på en finalplats. Vi ändrar ingenting där heller.

Michael Carlsson, Kanal 75


Vi har en högintressant tävlingsdag att se fram emot under söndagen. Det börjar dra ihop sig till sommarens första stora E3-final ö..


Vi har en högintressant tävlingsdag att se fram emot under söndagen. Det börjar dra ihop sig till sommarens första stora E3-final över medeldistans för såväl hingstar som ston. Eskilstuna är värd för uttagningsloppen och samtliga lopp på Grand Slam 75 utgör försöken till E3. De penningstarka finalerna körs på Färjestad den 3 juli och det är medeldistans som gäller nu och ”korta E3” körs senare i augusti.
Timo Nurmos har vunnit E3 sex gånger tidigare och mönstrar fyra hästar i försöken. Det låter på finländaren som att ingen av dem startar utan chans och han har förstås stora förhoppningar på finalplatser.
I den första GS75-avdelningen selar Nurmos ut Rihanna W.I., ett treårigt sto som spurtade strålande till en tredjeplats i Treåringseliten under elitloppshelgen näst senast. Gången efter det gjorde hon om möjligt en ännu värre avslutning när hon från sista plats vid upploppets början flög fram till en andraplats i Guldstoet.
– 9 Rihanna W.I. (GS75-1) är en tidigt häst som var färdig redan i vintras och även startade i fjol som tvååring. Hon vann ett Margareta-lopp i februari på ett bra sätt när hon rundade hela fältet. Men hästen har utvecklats mycket efter det och faktiskt överraskat en del. Hon har gjort väldigt fina avslutningar i de senaste loppen men har också haft otur med dåliga spår. Sju och tolv i de två senaste starterna och nu fick hon spår nio. Hon har spurtat fantastiskt bra och har inte hunnit bli trött i mål. Det har funnits sparade krafter i båda de senaste loppen. Hoppas att hon får chansen att utnyttja dessa nu och hon känns fortsatt fin. Jag tror att hästen vinner när som helst och vi får hoppas att det klaffar lite bättre med löpningen nu. Vi kör fortsatt barfota runt om och med vanlig vagn, säger Timo Nurmos.

”Är en väldigt fin häst – går mycket framåt med loppet”
I den fjärde GS75-avdelningen har Solvalla-tränaren en mycket spännande häst till start. Det är Lee Harvey Bros som inledde sin karriär i fjol som tvååring med två raka övertygande segrar. Han gjorde comeback i lördags i Mantorp och rundade konkurrenterna från tillägg ute i spåren på ett imponerande sätt.
– 6 Lee Harvey Bros (GS75-4) är en väldigt fin häst som har visat bra inställning och styrka. Han har även speeden. Han vann på ett bra sätt i årsdebuten med krafter kvar. Hästen kom från vinterträningen innan och hade gått mycket styrketräning i backen. Det snabbaste han hade gått var ett jobb efter 1.20 i träningsvagn så han borde gå mycket framåt när han nu fick ett lopp i kroppen. Tyvärr spår lite långt ut bakom vingen nu men det ska bli spännande att se honom för det här är en riktigt bra häst. Vi kör fortsatt med skor runt om och vanlig vagn. Inga ändringar, säger Nurmos.

”Har anmält barfota runt om för första gången”
Timo Nurmos avslutar sedan Grand Slam 75 med två hästar, dels Davenport som kommer från en andraplats, samt Lara Boko som har tagit två raka segrar i sin nya regi och som har ett perfekt läge med spår två bakom bilen.
– 10 Davenport (GS75-6) är en fin häst som jag gillar. Han har bra kapacitet men har varit lite barnslig men utvecklats bra nu. Jag tycker om den här hästen och han gick bra senast och även gången innan efter galoppen. Den kom när det gick väldigt fort i första kurvan och han kom tillbaka mycket bra därefter. Synd på bakspåret nu eftersom han är så startsnabb men hästen är redo för en bra insats. Skor runt om och vanlig vagn igen.
– 2 Lara Boko (GS75-7) har utvecklats väldigt mycket i år, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Hon har börjat slappna av mer och mer och fått bättre självförtroende. Nu har hon vunnit två lopp på ett bara sätt med krafter kvar. Läget är bra och hon är snabb ut men det är tuffare motstånd än tidigare. Det ska i alla fall bli intressant att se hur långt hon räcker och jag har anmält henne barfota runt om för första gången. Men jag har inte bestämt mig definitivt utan vi värmer först på söndag så får vi se om det blir barfota eller skor. Vanlig vagn som tidigare, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Lindesberg är värd för Grand Slam 75 och i söndagens miljonspel selar Timo Nurmos ut ett par intressanta hästar. En av dem är den ..


Lindesberg är värd för Grand Slam 75 och i söndagens miljonspel selar Timo Nurmos ut ett par intressanta hästar. En av dem är den fyraårige hingsten Napoleon Cash som radade upp fyra raka segrar i fjol. Han var överlägsen varje gång i dessa och vann med krafter kvar. I uttagningsloppet till Kriteriet var han dock inte som bäst och slutade oplacerad. Det blev också hästens sista start för året innan han gick till vila och vinterträning. Han har tillbringat vintern i Normandie vid Utah Beach där han har tränat med flera av Timo Nurmos stjärnhästar. Nu är det dags för första starten sedan åtta månader men räkna med att det är väl förberett i comebacken, även om siktet är inställt på höstens storlopp.
– 1 Napoleon Cash (GS75-3) har vintertränat i Normandie och varit hemma här några månader. Han har fått mycket styrketräning och även gått ett rundbanejobb efter 1.20 som snabbast. Jag tycker att det här är en spännande häst. Han visade i fjol att han är bra men var inte färdig i kroppen då. Det är en stor och rejäl häst och nu ser han mycket finare och bättre ut, säger Timo Nurmos.
– Innerspåret bakom bilen i Lindesberg är inte så bra men det här loppet är inte det viktigaste för hästen. Han är inte toppad på något vis och även om han är mycket tränad så är det i höst som han ska vara på topp. Då siktar vi mot de stora loppen men jag tror ändå att han kommer att göra en bra insats nu. Det blir skor runt om och vanlig vagn, fortsätter Nurmos om fyraåringen som körs av Carl Johan Jepson.

”Är väldigt fint i ordning – men sämre med bakspår”
Solvalla-tränaren har ytterligare en häst med i Grand Slam 75 och det är Deede Star som kommer från en andraplats senast och som tidigare i vår har varit härdad i V75. Nu startar han från spår nio bakom bilen och körs även han av Carl Johan Jepson.
– 9 Deede Star (GS75-6) gjorde ett väldigt bra lopp senast från bakspår. Hästen har fin form men är klart mycket bättre med framspår. Därför var det synd att han nu för tredje gången i rad fick bakspår. Han fungerar sämre då men har i alla fall tränat bra efter senaste starten och är väldigt fint i ordning. Barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 1 augusti 2021 Åmål

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 10.  Hera Sisu (Carl Johan Jepson) 4.9 46 kr 8
2 11.  Gomnes Faks* (Lars Raaum) 3.1 87 kr
3 5.  Imparator Boko (Jan Silvén) 23.1 1199 kr 12
4 9.  Victor C. (Dagfinn Aarum) 11.9 8825 kr 11
5 5.  Spinofhope L.B. (Mikael J Andersson) 2.4 14396 kr 11
6 12.  Dallas Brick (Andreas Lövdal) 38 1147809 kr 8
7 7.  Outstanding O.* (Per Henriksen) 32 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Åmål söndag 1 augusti 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 0 0 kr
6 rätt 15 93029 kr
5 rätt 1165 2549 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se