Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 25 april 2021 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 april 2021 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 11 april 2021 Solvalla travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat måndag 5 april 2021 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 28 mars 2021 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 21 mars 2021 Örebro travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 14 mars 2021 Eskilstuna travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 7 mars 2021 Umeå travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 28 februari 2021 Halmstad travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Vaggeryds-tränaren skickar iväg två hästar till sveriges vackraste travbana i Årjäng. Båda två körs av Jonathan..


Vaggeryds-tränaren skickar iväg två hästar till sveriges vackraste travbana i Årjäng. Båda två körs av Jonathan Bardun och har fina utgångslägen. Golden Guard är V75-meriterad och vann direkt i sin årsdebut från ett dåligt läge. Nu med lopp i kroppen är det en het segerchans från ett perfekt spår för den startsnabba travaren. Den andra Claes Svensson-tränade hästen är ett nyförvärv från Italien. Fyraårige valacken Apollo Rek gjorde nyligen debut på svensk mark men floppade helt i första starten för Svensson. Innerspåret bakom bilen är inte det bästa för hästen som inte är känd för att vara någon snabbstartare. Claes Svensson bjuder på utförlig information om sina hästar på Grand Slam 75 i tur och ordning.
– 1 Apollo Rek (GS75-3) har gjort en start för oss och var väldigt klen då. Det var överraskande för mig för han hade tränat väldigt bra inför den starten. Jag tycker att det här är en fin häst och trodde att han skulle ha en bra chans i Sverige-debuten. Men han var helt under isen och stannade tidigt. Han hade dessutom hög puls efteråt som indikerade på något problem. Vi kollade halsen och tog blodprov men hittade inga förklaringar. Därefter har vi fortsatt att träna på och jag måste starta igen och som det var en tillfällighet eller inte, säger Claes Svensson.
– Jag kommer att ändra i balansen och ta av skorna runt om. Jag tror att det är första gången han tävlar barfota. Det blir även ett lite annat bett men annars fortsatt öppet huvudlag och murphybländare. Hästen har gjort fina lopp i Italien och även om jag inte kan värdera motståndet där så tycker jag att han ska kunna duga i Sverige. I träningen känns det som en häst som ska kunna göra det i alla fall. Han är inte startsnabb och kan inte utnyttja det fina läget med innerspåret. Däremot är han väldigt stark av de lopp som jag har sett honom göra i Italien. Det är en del frågetecken och han får ses som en outsider.

”Mycket talar för ledningen – ser väldigt bra ut”

– 3 Golden Guard (GS75-4) låg jag lågt med på förhand inför årsdebuten, mycket på grund av läget och att motståndarna som på papperet såg bra ut och hade bättre lägen. Det var därför som det blev ett passivt upplägg och nu visade det sig att favoriterna var klena för dagen och min häst kunde spurta ner resten. Det var en positiv årsdebut och han såg fin ut och gjorde ett bra lopp. Han gick med öppet huvudlag för första gången i sin tävlingskarriär och det var just på grund av det dåliga läget. Men nu från det här fina spåret blir det återigen helstängt huvudlag som han har gått med tidigare.
– Han känns jättefin i träningen efteråt och har gått framåt med loppet i kroppen. Jag räknade inte med att han skulle ha toppform i årsdebuten och det gör jag väl inte nu heller, men han kommer som sagt att vara bättre. Läget är bra och han är startsnabb och det är mycket som talar för ledningen. Han har aldrig förlorat från ledningen och så här långt ser det väldigt bra ut. Jag tycker att det är en riktigt bra vinstchans. Barfota runt om som vanligt och det är just därför som han har fått en träningsperiod under vintern eftersom han är klart bäst utan skor, säger Claes.

Michael Carlsson, Kanal 75

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Hagmyren är värd för Grand Slam 75 under måndagen. Miljonspelet bjuder på öppna lopp men det finns en tränare som sticker u..


Hagmyren är värd för Grand Slam 75 under måndagen. Miljonspelet bjuder på öppna lopp men det finns en tränare som sticker ut och som startar ett par heta segerkandidater.
Nina Pettersson-Perklén drev filial redan i fjol i Sverige och är nu tillbaka på Söderby Gård i Märsta norr om Stockholm. Hon har tidigare fira fina framgångar i V75 med sin Religious och nu är det meningen att försöka satsa ännu mer på Sverige.
– Det beror lite på hur hästarna går och hur de klarar sig. Men det är bättre banor och prispengar i Sverige och jag vill gärna försöka etablera mig mer där. För dagen har vi tio hästar på Söderby Gård, säger Nina Pettersson-Perklén som är tränare på Vermo i Helsingfors där hon har 16 hästar.
– Sedan har vi en gård cirka fem mil från Vermo där vi har 40 hästar i träning, fortsätter hon.

Ursinnig spurt av Messiah senast – bra chans nu
Nina har tre hästar till start i Grand Slam 75 och tror väldigt mycket på två av dem. Vi börjar med Messiah, som startar i den fjärde avdelningen och körs av Oskar J Andersson. Hästen startar från 20 meters tillägg över grunddistansen 3140 meter. Messiah, som tidigare var i träning hos Daniel Redén där han har vunnit lopp över dryga tre varv, har varit hos Nina Pettersson-Perklén i ett halvår. Efter tävlande i Finland startade hästen senast på Solvalla och flög verkligen fram över upploppet. Trots att hästen var ute i femte-, sjättespår genom sista sväng så spurtade han frenetiskt över upploppet och hann fram till tredjeplatsen i en 1.06-avslutning. Intrycket var starkt och det var verkligen en ”nästa-gångare” när mållinjen passerades.
– 9 Messiah (GS75-4) spurtade jättebra senast och han var långt ute i sista sväng, nästan vid staketet. Han avslutade i 1.06-tempo den sista biten och vi var väldigt nöjda. Hästen känns ännu bättre efter den starten i träningen än vad han gjorde innan loppet på Solvalla. Så han kommer att gå mycket framåt med den genomköraren i kroppen.
– Han är stark och passar bra över längre distanser och har tidigare vunnit långa lopp. Jag är väldigt förväntansfull och tror mycket på honom. Han måste räknas med bra chans, säger Nina Pettersson-Perklén.

”Vann med tussarna kvar senast – är väldigt startsnabb”
I den sjätte GS75-avdelningen selar Nina ut favoriten Qiulius On Stage som kommer från en övertygande spetsseger på Solvalla. Nu går han ut i ett lärlingslopp och körs av relativt orutinerade Mats Havulehto.
– 6 Qiulius On Stage (GS75-6) var jättefin på Solvalla och han vann med krafter kvar. Det är en häst med hög kapacitet och han är jättelugn och lite lat av sig. Men när han kommer till ledningen svarar han länge och hela vägen. Mika Forss sa senast att han funderade på att rycka tussarna på upploppet men när Qiulius såg de andra hästarna närma sig så ökade han själv istället. Han är väldigt startsnabb och har tidigare öppnat 1.08 med brodd i skorna på Vermo. Vi siktar på det finska derbyt senare i höst.
– Kusken Mats Havulehto jobbar hos mig och han är jätteduktig. Han är orutinerad och har inte kört så många lopp ännu men har kört mycket ponnylopp tidigare. Han får ladda för ledningen och jag har höga förväntningar även här. Inga ändringar.
– 8 Jordan (GS75-7) blev störd till galopp senast på Solvalla och det var synd för hästen kändes jättefin och hade krafter kvar i mål efter det. Han har fin form men är inte helt enkel att köra och det var synd på ett dåligt spår här. Det blir svårt att vinna från spår åtta över kort distans. Men jag hoppas och tror att han ska göra ett bra lopp.

Michael Carlsson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Efter V75® tre dagar i rad rundas påsken av på Rommetravet med en ordinarie omgång och multijackpot på söndagen (påskdage..


Efter V75® tre dagar i rad rundas påsken av på Rommetravet med en ordinarie omgång och multijackpot på söndagen (påskdagen).
Den sista avdelningen är gulddivisionen över 2640 meter.
Ett lopp där elitloppsdeltagaren Elian Web har läge på favoritpositionen ledningen från ett tredjespår och fjolårets tvåa i Åby Stora Pris Who’s Whos aviserar årsdebut.
Samu Sundqvist är mycket nöjd med Selmer I.H. för dagen.
Efter den imponerande insatsen utvändigt ledaren hemma på Umåker i början av mars - där det blev seger på 1.11,3 på en långtifrån sommarlik bana - började Sundqvist prata om att hästen kändes bättre än någonsin..
- Det verkar lite så. Han fortsätter utvecklas för varje lopp han gör. Vi tittar framåt och det känns som vi hittat rätt, säger Samu Sundqvist på lördagen i hästtransporten på väg ner till Dalarna.
Efter storsegern i Breeders' Crown som fyraåring var Selmer I.H. var på väg mot de verkliga höjderna. 2019 och 2020 blev hyfsad säsonger, inte mer.
I december visade Selmer I.H. sitt rätta jag igen då han spurtade till seger i gulddivisionen på Bergsåker. En seger som överraskade spelarna.
I andra starten 2021 såg hästen glimrande ut över kort distans i Grand Slam 75 på hemmabanan. På söndagen (V75-7) handlar det om 2640 meter - lite av Selmers specialdistans.
- Ja, han trivs på distansen. Allt är bra efter senaste starten, han har ätit morötter i massor som vanligt. Mika Forss är tillbaka i sulkyn och han får lägga upp det själv efter förutsättningarna. Vi fokuserar bara på Selmer och inte så mycket på motståndet. Selmer kan inte läsa och vi är övertygade om att han kommer göra en bra insats igen, säger Samu Sundqvist.
Om allt fungerar hoppas Stall Ratu att man ska kunna vara med i Guldbjörken under Umåkers V75-dag i mitten av maj.
- Vi anländer till Romme lördag kväll och är inte oroliga för övernattning. Selmer I.H. både äter och dricker bra vid resor och är en lugn individ. Han tävlar med skor runt om, öppet huvudlag och samma vagn som vanligt. Den enda ändring från senast är att det blir sommarskor nu och att Mika Forss är tillbaka i sulkyn.

Mika Forss kuskar igen
Finske toppkusken Mika Forss vann Breeders' Crown-finalen 2018 med Selmer I.H. och har inte kört hästen på över ett år nu.
- Det är en otroligt fin häst det här och det verkar som att han är tillbaka där han ska vara. Fyraåringssäsongen var så fin. Lite synd att behövde tid efteråt då men nu kan han vara tillbaka. Det är svårt motstånd och läge men han kan vinna loppet om det stämmer, säger Mika Forss.
Du kör tre hästar på Romme V75, utöver Selmer I.H. även 10 Power Blaster (V75-1) och 3 Joseph Boko (V75-6). Bästa chansen?
- Det är fina hästar allihopa men både Joseph och Selmer möter tufft motstånd och det är mycket som ska stämma. Power Blaster tror jag har bäst chans. Han är fint i ordning och klarar dödens. Det är tufft att vinna från ett bakspår men jag hoppas att de köra fort och att vi kan komma till slut, slutar Mika Forss.

Fotnot: Första V75-start på söndagen är ordinarie ”V75-tid” klockan 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


I augusti 2019 vann Yankee Dee (GS75-2) sin tävlingsdebut i överlägsen stil från ledningen. Men gången efter blev det galopp. Dä..

I augusti 2019 vann Yankee Dee (GS75-2) sin tävlingsdebut i överlägsen stil från ledningen. Men gången efter blev det galopp. Därefter dröjde det över ett år innan han var tillbaka på tävlingsbanan.
- Han började jättebra hos Johan men sedan började det krångla, han kastrerades och råkade sedan ut för en hovbensfraktur, berättar Kenneth Haugstad, som tog över tränaransvaret från Johan Untersteiner i somras.
- Hästen kom i bra skick och jag var nöjd med honom till en början, men så fick han problem med höger bak. Det visade sig att han hade lösa benflisor. De rensade vi bort och efter det har han gått kval och gjort två starter på bra sätt.

Imponerade stort senast
”Bra sätt” är en försiktig beskrivning av Yankee Dees insatser. I debuten för sin nya tränare vann han mycket enkelt från ledningen och senast imponerade han stort. Från bakspår hamnade han i kön och via avancemang i tredjespår landade han utvändigt om ledaren knappa varvet från mål. Genom slutkurvan såg han mäktig ut och på upploppet avgjorde han med en gäspning utan att Kenneth Haugstad behövde mana på honom.
- Jag hade mycket kvar att köra med och eftersom det var 15 grader kallt var inte banan precis jättebra heller. Han har bara 80 000 kronor på sig men det har börjat bra i alla fall, och det bör vara till hans fördel att det blir mildare väder och bättre banor nu. På söndag ska han gå sommarskodd.
Det är en sliten fråga, men hur höga tankar har du om honom?
- Han har väldigt bra huvud, men så är han efter Muscle Hill också. Det finns ingen bättre avelshingst om du frågar mig. Det är förstås svårt att säga men jag tror att det är en häst som kommer duga i V75® på sikt. Det är målsättningen.

”Kommer ladda framåt”
På söndag är det Grand Slam 75, kryddat med jackpotmiljoner, som gäller för Yankee Dee. Femåringen ska prova kort distans för första gången och startar med nummer sex bakom startbilen.
- Helst vill jag inte ta ut hästar på sprint så här tidigt i karriären men det här loppet passar perfekt och både motstånd och läge ser bra ut. Och fort kan han springa. Senast gick han 1.13 sista varvet. Alla lopp ska köras men han kändes jättefin i senaste jobbet och jag åker till Eskilstuna med segerambitioner.
Det känns inte som någon vild gissning att du tänker ladda för att komma till ledningen?
- Han var bra med på noterna i Bollnäs näst senast och öppnade väldigt rappt. Han kommer inte vara sämre från start nu och jag kommer ladda framåt. Sedan får vi se vad som händer men jag tror på bra segerchans oavsett löpningsförlopp.

Ola Johansson, Kanal 75


I skuggan av Prix d'Amerique körde Umåker Grand Slam 75. Mats E Djuse hade en bra dag på jobbet och tog en trippel.Jan-Olov Persson tränar..

I skuggan av Prix d'Amerique körde Umåker Grand Slam 75. Mats E Djuse hade en bra dag på jobbet och tog en trippel.
Jan-Olov Persson tränar B.W. Rune som spelades till stor favorit och han pallade för trycket, men det var inte utan dramatik. B.W.Rune inledde med en stor galopp och såg ut att vara borta ur loppet. Djuse körde ikapp successivt och in på upploppet gick B.W.Rune dubbelt så fort som sina konkurrenter och vann till slut säkert.
Bra var också Akseli Kytöläs Fabian B.R. som Mats E Djuse körde fram utvändigt ledaren efter 600 meter. Ledande Vic de Luxe var slagen i sista sväng och Fabian B.R. bara brisade undan över upploppet.
Mats E Djuse inledde GS75 med att vinna med favoriten Even's Good Girl som tidigt tog ledningen och var sedan aldrig i närheten av förlust. Detta var Even's Good Girl tredje raka seger. Vinnaren tränas av Robert Dunder som åkte hem med ytterligare två segrar (utanför kupongen) som han körde själv. Med Nuclear Håleryd fick han dela segern med Serious Sam och Jens Eriksson. Fyraårige Keep Calm Boko svarade för en mersmakande debut. Fyraåringen tappade mycket på en inledande galopp, men kom tillbaka starkt och vann lätt. Här har allt mer framgångsrike Robert Dunder en häst för framtiden.
Sju rätt betalade 12 249 kronor, sex rätt 185 kronor och fem rätt 31 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 &ari..


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret i London 2012 är höjdpunkterna för den svårpasserade försvarsjätten. Numera är det travhästar som gäller för hela slanten. Han har ägt och äger hästar ihop med kompisen och tillika handbollsprofilen Johan Sjöstrand, som fortfarande är aktiv och spelar i Danmark. Duon har haft fina framgångar och de är bland annat uppfödare till den italienske unghäststjärnan Axl Rose. De satsar en hel del på uppfödning och äger tre fölston tillsammans, bland annat Neona Princess som är dräktig med Face Time Bourbon. En annan välkänd häst som de är delägare i är V75-vinnaren Vagabond Bi. Men även hästar som Man of Steel och Polycrates Face (som gör succé i monté med sex segrar på de sju senaste starterna) är väldigt dugliga hästar som tävlar just nu.

Blev travtränare för drygt ett år sedan
För drygt ett år sedan startade Magnus Jernemyr upp en tränarrörelse tillsammans med sambon Linda Sedström i Askersund, utanför Örebro. Paret har tolv hästar i träning och i fjol blev det drygt 1,2 miljoner inkört. Det nya året har också börjat jättebra med flera segrar och en fin segerprocent.
– Det har gått bra och det ser spännande ut i stallet. Vi har ett par nyblivna treåringar och flera fyraåringar som vi hoppas mycket på i år, säger Magnus Jernemyr som har B-tränarlicens.

Face Time Bourbon blir partner i aveln
En annan häst som är aktuell och tilldrar sig intresset den här veckan är Harvard Student. Det femåriga stoet är uppfödd av Jernemyr och Sjöstrand som även äger henne. Efter att ha varit utleasad och tävlat för Hans-Owe Sundberg är hon nu tillbaka hos uppfödarna och ägarna.
– Jag och Johan Sjöstrand köpte hennes mamma Prowess Kronos när hon var dräktig med första avkomman Yuppie Gal som vi sålde. Sedan kastade hon sitt foster andra gången och vi betäckte om direkt med Muscle Hill. Det blev Harvard Student och vi sålde bara tävlingsrätten i henne eftersom vi ville behålla blodet för framtida avel.
– Hästen gick direkt till Svante Båth och han höll henne högt men hon var väldigt stor och jag förstår att det har tagit tid för henne att växa in i den stora kroppen. Hon gick sedan till Hans-Owe Sundberg där hon gjorde det jättebra och var ute i tuffa fyraåringslopp på Solvalla i fjol. Hon vann bland annat på en 1.12-tid från dödens och gjorde det mycket bra.
– Men när sedan tävlingsrätten gick ut vid årsskiftet så tänkte vi först om vi skulle betäcka henne redan nu med Face Time Bourbon. Hon är stor och flack i gången och han är en lite mindre modell och rund i gången så vi tror att det ska passa bra. Men så har vi Neona Princess kvar i Frankrike och hon ska föla där nere och vi beslutade oss för att vänta ett år med Harvard. Så vi tävlar ett år till och betäcker henne nästa vinter istället med Face Time Bourbon, säger Jernemyr.

”Var helt okörd i mål senast – fin efteråt”
Harvard Student kom till paret Jernemyr och Linda Sedström i mellandagarna och hade tränat rejält innan hon gjorde årsdebut i Grand Slam 75 på Axevalla för några veckor sedan. Det blev en smått överlägsen seger och intrycket var övertygande.
– Hon hade tränat på för oss och varit jättefin hela tiden och eftersom hon mött ganska tufft motstånd på Solvalla i fjol bestämde vi oss för att börja i ett lite enklare gäng. Linda sa att det var helt okört i mål och när hon lättade lite på tömmarna på den sista bortre långsidan så bara ökade hon. Hästen fick sträcka ut lite och Linda satt bara och åkte.
– Hon har tagit det loppet bra och varit fin i träningen efteråt. Normalt sett borde hon bara gå framåt med loppet i kroppen och när hon var så bra där bestämde vi oss för att matcha henne lite tuffare. Den här propositionen i Diamantstoets försök passade bra och därför anmälde vi ut till V75, säger Magnus.

”Körs i ledningen om hon kommer dit”
På lördag smäller det alltså för Harvard Student som startar i den sjätte avdelningen i V75. Hon körs återigen av Linda Sedström och har fått ett perfekt läge med spår tre i voltstart. Tränare Jernemyr är realistisk optimist.
– 3 Harvard Student (V75-6) är stor och behöver lite plats och då är ju spår tre jättebra. Hon har mest gått i autostart men jag har pratat med Hans-Owe och vi tror inte att voltstart ska vara några problem. Vi tror att hon trampar iväg ganska bra men sedan får vi se hur snabb ut hon är. Bakom bilen är hon ju snabb, även om Linda körde lite på safety från början senast. Banan var inte så bra och hon gick med broddar i skorna så Linda ville inte ladda alltför mycket.
– Men nu känner Linda hästen och jag tror att det kan bli en rätt så bra start. Sedan är det svårt att säga om det blir ledningen och jag har inte hunnit kolla så mycket på konkurrenterna än och hur de är från början. Men skulle hon komma till ledningen så kör Linda där och då biter hon ifrån sig bra. Hästen blir bättre och bättre och utvecklas hela tiden.
– Det är tufft i V75 och det är nästan alltid positionerna som avgör. Jag upplever att det är betydligt jämnare och tuffare lopp i V75 nu än det var för tre, fyra år sedan. Det är fler bra hästar som kan vinna i varje lopp. Men jag tror absolut att hon har chansen att vinna om hon får en bra resa. Vi åker till Eskilstuna med förhoppningar, säger Magnus Jernemyr som även meddelar att det inte blir några ändringar på Harvard Student. Det blir alltså ett kvartstängt huvudlag och vanlig vagn igen samt rycktussar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Oskar Kylin Bloms nyförvärv blir en av de mera betrodda hästarna i den sjunde avdelningen av Grand Slam 75 på söndagen hemma i Gä..

Oskar Kylin Bloms nyförvärv blir en av de mera betrodda hästarna i den sjunde avdelningen av Grand Slam 75 på söndagen hemma i Gävle.
Valacken har sprungit in 358 000 kronor på åtta starter i sin nya regi.
– Jag sålde den ena halvan till en hästägare hos mig. Den andra behöll jag själv, så visst blev det en lyckad affär, berättar Oskar, och fortsätter:
– Jag hade haft ögonen på honom en tid, men han fungerade inte hos den förra tränaren utan hängde på en töm och råkade även ut för en gaffelbenskada. Jag hade lite idéer om hur jag skulle få honom att komma tillbaka igen på tävlingsovalen och kunde komma över honom billigt. Det är jag glad för idag.
Debuten i Oskars regi skedde den 22 september på hemmabanan Gävle och resulterade i en andraplats. Därefter har han bland annat hunnit med tre raka starter på V75 som utmynnat i en tredjeplats som fastlåst på Romme, en finalseger i klass II på Solvalla samt en vrålspurt som tvåa på Bergsåker.
– 500 kvar var jag nöjd med en liten slant, men mitt i slutsvängen när jag drog i högertömmen fick jag ett bra gensvar och han formligen flög fram sista biten. Hade han inte vinglat till på upploppet när jag drog ”norsken” tror jag vi hade hunnit dit.

”Under utveckling”
På söndag ska Morotai Degato ut på hemmabanan igen och från ett bra läge med spår två bakom bilen kommer han förstås få många anhängare med tanke på intrycken på sistone.
– Man ska komma ihåg att han är kraftigt uppanmäld, men han behöver ett lopp i kroppen inför finalen på Solvalla den 6 februari. Han känns fortsatt fin i jobben och är under utveckling.
Ändrar du något i utrustningen?
– Han får på sig en halsbygel till den här starten. I övrigt blir det norskt huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. I sommar kan han säkert gå barfota och med jänkarvagn och då lär det gå undan, för han har en ruggig speed. Men vi väntar ett tag till innan vi drar de växlarna.
Vad tror du om chansen?
– Från det här fina läget hoppas jag kunna sno åt mig ledningen och köra i den positionen, då jag hoppas konkurrenterna vill ha en bra rygg. Jag tror på min häst och jag hoppas de som singelstreckar honom kan känna sig lugna, hälsar Oskar Kylin Blom.
Ägarna Bloms Konsulting HB är säkert nöjda med hur Morotai Degato blommat ut på sistone.
Ändå lär den nyblivne sexåringen ha betydligt mer att hämta framöver. Med början i Gävle på söndag.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det var jackpot på miljonspelet den här söndagen och sju rätt betalade 87 092 kronor. Magnus A Djuse styrde in storfavoriten Ingesson som v..


Det var jackpot på miljonspelet den här söndagen och sju rätt betalade 87 092 kronor. Magnus A Djuse styrde in storfavoriten Ingesson som vann enkelt efter att ha forcerats till ledningen efter sjuhundra meter. Det var andra raka segern för Ingesson som tränas av brorsan Mattias Djuse.
Innan dess hade Magnus segerdefilerat med Klack Blixten (som tränas av Joakim Reiser), samt Pyssel där Niclas Trostemo sköter träningen. I det senare loppet galopperade favoriten Kattens Moddy i ledningen vid upploppets början.
Daniel Wäjersten firar stora framgångar och efter V75-segern med Algot Zonett inledde han GS75 genom att leda från start till mål med sin egentränade Global Wannabe.
I GS75-2, som var en spårtrappa, ledde Procedure Turn runt om och vann lätt för Andre Schiller. Sedan kom omgångens riktiga skräll när Prince Calle tog sin andra seger i 46:e starten för Mervi Bouvin, som även tränar hästen. Grand Slam 75 avslutades med en imponerande vinnare i Twinkle Face som vann från dödens tillsammans med Claes Sjöström. Tränar gör Sybille Tinter.

Michael Carlsson, Kanal 75


Magnus A Djuse var ett tag uppe i sju raka segrar under söndagen. Detta efter fyra trumfer under lördagen i Halmstad, där tre av dem var i V75. D..


Magnus A Djuse var ett tag uppe i sju raka segrar under söndagen. Detta efter fyra trumfer under lördagen i Halmstad, där tre av dem var i V75. Djuse vann sedan ett lopp innan GS75® i Gävle innan han slog till med en dubbel på miljonspelet. Först styrde han in brorsan Mattias Electrical Storm som vann säkert i den första avdelningen. Och sedan fortsatte han på samma vis med den andra brodern, Martin, som tränar Forcement. Ekipaget vann enkelt stayerloppet över dryga tre varv från ledningen.
– Det är jättekul att det går så bra. Jag får köra fina hästar och extra kul att köra åt mina bröder, sa Magnus A Djuse.
Under lördagen vann sulkytalangen tre lopp i V75 med hästar som är tränade av Jerry Riordan. Först med storfavoriten Nouba Mom och sedan med skrällarna Tessy d’Eete och Zio Tom Jet.

Fyra felfria i E3-revanschen
E3-revanschen var Grand Slam 75:s högst doterade lopp med 150 000 kronor till vinnaren. Det blev en galoppfylld tillställning med endast fyra hästar felfria av de nio startande. Storfavoriten No Doubt galopperade plötsligt bort sig utvändigt om ledaren åttahundra meter kvar. Vann gjorde istället Powerbank för sin tränare Lars-Åke Söderholm. Efter en resa i fjärde par utvändigt attackerade han sjuhundra meter kvar och svepte fältet till ledningen in i sista sväng. Efter att enda hotet Digital Indy galopperat i utgången av slutkurvan vann Powerbank smått överlägset till slut.
Lärlingen Zeb Jonasson slog till med en dubbel på Grand Slam 75. Först med favoriten Hula Hula Sisu som blixtrade till ledningen och vann enkelt. Och sedan genom jätteskrällen och 1-procentaren Fantom i ett av kallblodsloppen. Trots att omgångens största favorit Bokli Rapp N.O. var helt överlägsen och såg kanonfin ut för Ulf Ohlsson, så bidrog Fantoms seger till att utdelningen på sju rätt blev 273 370 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Grand Slam 75 resultat söndag 18 april 2021 Årjäng

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 1.  Global Boost (Rikard N Skoglund) 2.3 30 kr 4
2 6.  Monster Merete* (Olav Mikkelborg) 7.9 172 kr
3 6.  Mr Brilliant (Dwight Pieters) 2.6 280 kr
4 3.  Golden Guard (Jonathan Bardun) 1.2 292 kr
5 9.  Fantomet* (Dagfinn Aarum) 4.2 729 kr 12, 6
6 7.  My Golden Eye (Rikard N Skoglund) 18.6 28959 kr 4
7 8.  Franklin Face (Rikard N Skoglund) 2.4 36387 kr 1

Utdelning för Grand Slam 75 på Årjäng söndag 18 april 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 105 36387 kr
6 rätt 7593 212 kr
5 rätt 134998 23 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se