Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 april 2020 Umeå travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 mars 2020 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 mars 2020 Färjestad travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 mars 2020 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 8 mars 2020 Umeå travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 1 mars 2020 Mantorp travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 23 februari 2020 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 16 februari 2020 Boden travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 9 februari 2020 Bergsåker travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen. Runt fyra-fem hästar &ar..


Anna Näslund och maken Henrik Bäckström i Umeå handlar en del med hästar i aktiebolaget Hästbussen.
Runt fyra-fem hästar åt gången brukar Anna hålla sig med i stallet. För dagen tränar hon fem och tre är anmälda till söndagens tävlingar på Umåker.
Efter ett helt liv med hästarna fick hon vara med om karriärens höjdpunkt i Skellefteå V75 i fjol höstas då Eder Bob vann bronsdivisionen efter en offensiv styrning av Magnus A Djuse.
- Det var min första V75-seger som tränare. Jätteskoj med tanke på hur svårt det är i V75. Han var jätteduktig den gången och är överhuvudtaget en hedershäst som alltid gör bra lopp och egentligen var bra i V75 hela året i fjol, säger Anna Näslund.
V75-vinnaren Eder Bob får dock stå tillbaka när Anna uttalar sig den här gången.
Lexington Tooma är ny i stallet. En femårig valack som kom fix och färdig i fin författning från Skellefteåamatören Carl-Evert Johansson i december med 600 000 kronor på kontot.
Nyförvärvet startar i den sjätte Grand Slam 75-avdelningen på söndag.
- Jag var jättenöjd med honom i första starten för oss i Boden för någon vecka sedan. Han var tvåa då och hade spår 15 bakom bilen i en spårtrappa och gjorde ett riktigt bra lopp. Tooma fick gå på varvet från mål och kom ner runt sista sväng. Då hade ledarhästen redan ryckt undan och det var inte så mycket att göra åt, han var jättebra som tvåa, berömmer hon.

Öppnar i ett huj
Lexington Tooma är en känd ”öppnare” som det heter. Hästen är startsnabb och från ett innerspår bakom bilen torde taktiken vara given.
- Eftersom han är så färsk i mitt stall överlåter jag till tipparna att försöka räkna ut var han hamnar. Jag är inte en sådan person som kan sätta in honom mot de andra. Men jag vet ju att han är jättestartsnabb och det blir ju en bra position oavsett från det där läget. Ja, med tanke på läget tycker jag att han ska vara vår bästa chans, säger Anna Näslund.
Lexington Tooma gick barfota runt om i den senaste starten. Anna som hyr ett stall inne på banan i Umeå har koll på ovalen och hur det arbetas med den.
- De har jobbat mycket med banan och vädret ska inte vara några konstigheter i helgen. Så jag tror att det blir jättebra bana till på söndag. Tooma kommer att få gå barfota runt om igen. Det kändes direkt när han kom att det var en barfotahäst och att han är mycket gynnad av att tävla utan skor. Med skor är det som att han springer med gummistövlar! säger hon och skrattar.
Eder Bob (GS75-4) gjorde bara ytterligare en start efter V75-segern i oktober. I förra veckan årsdebuterade han med en tredjeplats i Östersund.
- Rikard (Skoglund) sa att han gick med full fart över mål och jag var jättenöjd med årsdebuten. Att han ställdes av tidigt i fjol har att göra med att han trivs bäst när det är mjuka banor och kan springa utan skor.
Digital Ink, Mr Golden Quick och Höwings Star är de tre mest namnkunniga motståndarna på söndag. Vad säger du om chansen?
- Det är ett jämnt snabblopp. Berghs häst (Digital Ink) sticker ut förstås men "Boben" är lika bra som övriga. Han behövde tempo i kroppen efter vintern och det är klart att han bör ha gått framåt till det här loppet av årsdebuten i Östersund. 
I samma lopp har du italienfödde Te Quiero Grif till start. Åttaåringen har inte startat sedan i juli. Sommaren 2018 vann hästen faktiskt bronsdivisionen i Halmstad,  då i Veijo Heiskanens träning. Chansen?
- Det blir ett snällt upplägg den här gången eftersom han varit borta så länge. Jag ligger lågt även om hästen känns jättefin. Blir det tokkörning är han inte chanslös kanske. Han blandade prestationerna i fjol och vi hittade en lös benbit som opererades bort. Det här är en häst vi äger tillsammans med Kari Lähdekorpi. Te Quiero Grif är väl förberedd men behöver helt klart mera tempo i sig.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Träningsrapporterna gick i dur och målen inför säsongen är skyhöga.När Shocking Superman skulle leva upp till sin träna..

Träningsrapporterna gick i dur och målen inför säsongen är skyhöga.
När Shocking Superman skulle leva upp till sin tränares förväntningar gjorde han ingen besviken.
Trots att körande Emilia Leo valde ett avvaktande upplägg och satt kvar i sin köposition när tempot sänktes till 1.21,5 andra halvvarvet så kunde Shocking Superman blåsa runt sina konkurrenter. Klockorna visade 1.08 sista 600 meterna och då var positioneringsystemet i tv-rutan nere i 1.04-fart när Shocking Superman gick ifrån mitt på upploppet.
Detta på ett underlag som bitvis under dagen plågats av snöfall.
- Det var det kvitto vi ville ha. Det spelar ingen roll hur mycket man sitter och skryter om träningsrundorna, det är ändå här det är upp till bevis. Jättekul att han var så fin som han har varit i vinter och att han levererar direkt, sade Oscar Berglund om den forne norske kriterievinnaren som närmast siktas Guldbjörken på Umåker 18 april.
Men det stora målet för säsongen är Elitloppet på Solvalla.
- Det här känns som mitt livs häst redan nu så man måste drömma och sikta högt. Jag tycker att hästen är tillräckligt bra för att vara med där. Vi siktar dit så får vi se hur långt vi kommer.

Jackpot på GS75
Den segern var en av anledningarna till att Grand Slam 75-raden blev lättfunnen för spelarna.
Utdelningen stannade vid 850 kronor, en bjärt kontrast mot lördagens mångmiljonutdelning på V75.
Femrättspotten går vidare i form av jackpot vilket innebär att drygt 4,2 miljoner kronor enligt de nya jackpotreglerna för GS75 fördelas i samtliga tre vinstpooler kommande söndag på Umåker.

Robin Johansson, Kanal 75


Trots att tre favoriter vann i populära söndagsspelet Grand Slam 75 lyckades endast ett system hitta samtliga sju vinnare. Den lyckliga spelaren hade ..

Trots att tre favoriter vann i populära söndagsspelet Grand Slam 75 lyckades endast ett system hitta samtliga sju vinnare. Den lyckliga spelaren hade lämnat in en Harry Boy via ATG.se någonstans i Gävleborg. Blir man ensam med sju rätt på GS75 innebär det Grand Slam och tio miljoner kronor på sju rätt. Utan Grand Slam hade vinnaren fått nöja sig med 5 234 775 kronor.
Nu blev vinsten totalt 10 049 408 kronor då Harry Boy-systemet även innehöll åtta rader med sex rätt och 24 rader med fem rätt.
Harry Boy har för övrigt haft en fantastisk helg. På lördagen vann en spelare i Värmland drygt 460 000 kronor på V75 tack vare att kupongen även hade rätt Boost-nummer. Den spelaren hade också köpt en Harry Boy för 96 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I USA körs nästan inga travtävlingar just nu på grund av pågående corona-pandemin.- Guvernören har sagt att från 16 ..

I USA körs nästan inga travtävlingar just nu på grund av pågående corona-pandemin.
- Guvernören har sagt att från 16 mars och 30 dagar framåt blir det inga tävlingar och sedan ska de väl utvärdera, berättar Marcus Melander i söndagens Grand Slam 75 i TV12.
Det betyder även att Marcus Melander inte kommer till sin gamla hemmabana Solvalla och Elitloppet sista helgen i maj med Gimpanzee.
- Det är nog ganska uteslutet som det ser ut just nu tyvärr. Det kommer inte gå att förbereda han, det är klart att vi kommer kunna träna han och så här hemma, men vi vet inte när loppen körs igång och han måste få ett visst antal lopp som vi har planerat han skulle få inför ett eventuellt elitlopp. Det kommer nog bli svårt med det i år, tyvärr.
- Vi hade tycket det varit kul att vara med i Eliloppet och hade siktat mot det, men nu är det som det är i världen och vi har mycket fina lopp i USA för Gimpanzee, eftersom han bara är fyra år har vi väldigt fina lopp här. Han kommer nog ha tillräckligt med lopp att starta i. Men det är klart att det var synd. Jag tror att han hävdat sig redan som fyraåring, säger Marcus Melander.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Färjestad är värd för Grand Slam 75 och en klar favorit dyker upp redan i inledningen av miljonspelet. Det är Maze Runner som imponeran..


Färjestad är värd för Grand Slam 75 och en klar favorit dyker upp redan i inledningen av miljonspelet. Det är Maze Runner som imponerande när han vann senast, trots en stenhård öppning. Han tog ledningen och tvingades till 1.08,5 första 500 metrarna och 1.10 första varvet. Men trots det mördande tempot höll han undan till en lätt seger och imponerande stort.
– Maze Runner (GS75-1) var riktigt fin senast och vi var såklart jättenöjda med honom. Det var ett skönt besked eftersom han var sjuk näst senast och hade dåliga blodvärden då. Hästen hade vintertränat jättebra inför årsdebuten och spurtade in som tvåa på Solvalla med full fart över mål. Sedan kom det ett bakslag och vi fick ladda om. Han hade bara gått två jobb inför starten senast, säger Maria Törnqvist.

”Känns lite bättre än tidigare”
Hon har haft Maze Runner i träning i ett år och hästen har visat prov på hög kapacitet tidigare också. I slutet av augusti i fjol vann han på 1.10,9 över kort distans i Halmstad så han har onekligen visat hög kapacitet flera gånger.
– Han var nästan ännu bättre på Jägersro när han var tvåa på 1.10,5 och var en nos efter Betting Gangster i mål. Det här är ju en jättefin häst som är snabb i benen. Han är stark i grunden och lättränad men har behövt lite tid på sig eftersom han tjänade snabba pengar i början av karriären (vann det stora tvååringsloppet Svampen med en halv miljon i förstapris.
– Det känns som att han har tagit förra loppet jättebra. Han känns mjuk och smidig och faktiskt lite bättre än tidigare.

”Likvärdig uppgift som senast – bra chans”
Maze Runner har en fin uppgift i GS75-1 från spår fyra bakom startbilen över 1640 meter. Hästen har tagit samtliga sina fem segrar i karriären över kort distans. Ville Karhulahti sitter som vanligt i sulkyn och tränare Törnqvist är optimist och tror på seger igen.
– På papperet ser uppgiften likvärdig ut som senast och är hästen lika bra så räcker det långt. Jag förstår att han blir favorit och jag är förstås optimist. Hästen är startsnabb och läget är perfekt och han borde ha en bra chans. Vi gör inga ändringar i balans och utrustning utan han går precis som senast. Barfota runt om, hybridvagn och openeye-huvudlag, säger Maria Törnqvist.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


På söndag står Axevalla värd för spelet Grand Slam 75 och ett lopp för högsta klassen inleder tävlingarna. Robert Berg..


På söndag står Axevalla värd för spelet Grand Slam 75 och ett lopp för högsta klassen inleder tävlingarna.
Robert Berghs fransman Balfour lottades till ett innerspår bakom bilen i loppet med endast sex deltagare.
Det är nioåringens första start sedan slutet av december. Bergh är nöjd med hur hästen känns för dagen.
- Han kan ju lätt lägga på sig lite och bli lite tung emellanåt när han har det ”för bra”. Men han känns bara fin just nu. Det är väl alltid lite segerchans när han startar…så är det ju, säger han.
Fjolåret blev inget lyckat år för hästen. I två säsonger dessförinnan glänste han verkligen med sammanlagt tio segrar och en hel del andra fina placeringar i Frankrike.
- Det var inget konstigt alls förra året. Han klarade inte av loppen han gjorde bara och det blev bara en seger. Jag har varit på gång att åka ner till Frankrike med honom några gånger men det har aldrig klaffat riktigt med stallplatser och så, säger Robert Bergh.
Efter starten i GS75-1 på söndag är en längre vistelse i Frankrike inplanerad för Balfour igen. Bergh ska hyra boxar i Anders Lindqvist borg på träningsanläggningen Grosbois i Paris från april och planerar att matcha fem-sex av sina hästar i Frankrike i vår och sommar.

Banrekord på Vincennes
2018 ståtade Balfour ett tag med fem raka segrar i Frankrike, varav två togs på Paris-banan Vincennes.
Björn Goop satt bakom när valacken slog till med banrekordet 1.12,0 över 2875 meter på Vincennes lilla banan, 1 325 meter i omkrets.
- Han har visat tre-fyra gånger att han inte klarar den stor banan på Vincennes. Han gillar nog varken nerförsbacke eller uppförsbacke. Men mest är det uppförsbacken han tycker är svår. Men det ska bli spännande att se honom på den lilla i sommar och andra banor som Enghien och så. När det är plant fungerar det bäst för honom! säger Bergh och skrattar.
Årsdebuten på söndag då. Endast sex hästar med i loppet och ni drog ett innerspår bakom bilen. Vad tycker du om förutsättningarna?
- Han har blivit rätt så bra bakom bilen. Inget spjut ut är han förstås men det är inte så att han behöver bli sist från start heller tycker jag. Det är en bra distans åt honom. Han brukar gå rätt bra efter uppehåll också, så jag är inte orolig för honom så.
Kan du berätta om något om träningen?
- Jag har kört 1.19 ute på gården på slutet och det är ett bra jobb. Jag är nöjd över hur spänstig han är. Jag tror absolut att han kan få en bra säsong igen men just såna här comebacker kan ju vara lite svårbedömda. Han ska räknas i alla fall, säger Robert Bergh som aviserar barfota runt om på Balfour om vädret tillåter.
Du har två hästar till start på Axevalla på söndag. Tredje avdelningen av Grand Slam 75 är ett fyraåringslopp där Ecke Steel (en seger i fjol) var trea i årsdebuten på Åby i förra veckan. Chansen?
- Ecke Steel var positiv senast från ledningen och det ska vara en något bättre segerchans än med Balfour, trots ett sjundespår bakom bilen. Han hade problem som treåring med aktionen då han inte fick det att stämma i loppen. Senast travade han dock fint och han var riktigt bra då. Jag tycker att det känns som att han har stabiliserats. Han är ganska snabb och nu när vi fått honom att trava och hålla sig fräsch har han en hel del kapacitet.
Senast blev det ledningen från just ett spår sju bakom bilen. Tror du att Ecke Steel spetsar igen?
- Han är väl okej iväg bara. Så det tror jag inte så mycket på det trots att han frontade mot äldre hästar senast och nu bara möter fyraåringar. Vi får se. Jag drar nog skorna runt om även på den här och hoppas att det blir bra. Det är ingen riktig het chans men med årsdebuten känns det som att han ska komma förbättrad i alla fall, slutar Robert Bergh.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


67-årige Krister Söderholm inledde sin travkarriär som amatör hemma i Piteå och blev professionell 1974. Efter några år s..


67-årige Krister Söderholm inledde sin travkarriär som amatör hemma i Piteå och blev professionell 1974. Efter några år som tränare i Örnsköldsvik gick flytten till Stockholm och Solvalla där han blev kvar i 16 år.
1994 slog sig Söderholm ner i Umeå och driver numera ett stall med, som han säger ”ett lagom antal hästar”.
- Att enbart vara catchdriver har aldrig lockat. Men man blir ju inte yngre och vi har dragit ner till nio hästar nu. Det är ett bra antal för oss just nu, säger Söderholm.
Som kusk har han alltid varit mycket anlitad och han närmar sig nu 2000 segrar i karriären.
I 1000-klubben skrev han in sig 1998 i och med segern med hästen Joy The Freight i Skellefteå.
Blott 40 kuskar i Sverige tagit 2000 eller fler segrar och snart blir Krister Söderholm medlem även i det sällskapet.
I skrivande stund (fram till och med 4 mars) är två kuskar nära den gränsen.
Lutfi Kolgjini har fyra segrar kvar till 2000, Söderholm nio.
Ett helt yrkesliv med tävling och träning har slitit en del på kroppen.
- Det har det förstås. Men så här skadefri var det länge sedan jag var. Ryggen känns lite ibland men det är absolut ingenting mot för vad det har varit.

22 raka segrar
1987 vann Söderholm Svenskt Travkriterium med Carolo Min – hans största seger i karriären.
Tränaren Ove Sjöström hade gjort sig illa en tid innan loppet och det blev Söderholm som fick köra Carolo Min.
Bästa hästen han tränat kom tidigt. Lena Fox var en familjehäst Söderholm hade som amatör i Norrbotten och blev stallets stjärna när han var ny som tränare.
Stoet hade ett tag 22 raka segrar. Ina Scot var hästen som slog den sviten med sina till slut 31 raka triumfer.
- Lena Fox var en elithäst men kunde ha blivit bättre än då om hon hade kunnat tränas rationellt. Hon hade hemskt sköra framben och skrittades i princip bara mellan loppen, säger han.

”Mycket krafter kvar”
På söndag är hemmabanan Umåker värd för det stora söndagsspelet Grand Slam 75. Som vanligt gäller garantin att tio miljoner kronor betalas ut till en ensam vinnare med sju rätt
9 Highly Lovely (GS75-5) gör karriärens elfte start på söndag och är en häst du tränar själv. Chansen?
- På papperet är det min bästa chans på söndag. Sexa senast på Bergsåker i första starten sedan i oktober. Han hade bakspår och satt långt bak och kändes bra men blev lite muskeltrött och tappade spänsten till slut. Men orkesmässigt var det positivt och det fanns mycket krafter kvar och han borde ha gått framåt med det loppet.
I Umeå har man rivit bort isen från banan. Vad gör det för Highly Lovely?
- Det är en fördel att det inte är isbana och att han slipper den långa brodden. Man måste dock fortfarande ha brodd på hästarna, men det är ingen nackdel för honom. Han är ju inte riktigt att lita på ännu men sköter han sig ska det vara en hygglig chans tycker jag.
I kallblodsloppet, GS75-3, kör du Berglund Svarta åt amatören Maria Johansson från Solänget. Hur taxerar du segerchansen?
- Jag har kört henne några gånger och hon är ju snabb men är inte helt stabil samtidigt. Nu har jag inte kollat motståndet så mycket men går hon felfritt är hon inte helt borta.
11 Dazzling Pearl (GS75-4) och 9 Kleppe Manden (GS75-6)?
- Dazzling Pearl har jag kört en gång men har ingen riktig koll på hästen som tränas av John Östman. Kleppe Manden (Catarina Norqvist) kan få med sig en slant. Han har inte hittat den där rätta formen på slutet.

Mikael Wikner, Kanal 75


Eskilstuna-tränaren gjorde comeback i fredags efter sitt uppehåll för sjukdomen. Han körde ett lopp i Eskilstuna och blev där trea. Me..


Eskilstuna-tränaren gjorde comeback i fredags efter sitt uppehåll för sjukdomen. Han körde ett lopp i Eskilstuna och blev där trea. Men första segern lät inte vänta på sig och redan under söndagen var det dags. I ett Grand Slam 75-lopp på Mantorp slog han till med egentränade Fame Boko. Det åttaåriga stoet var också bara bäst och krossade konkurrenterna. Trots en resa utvändigt om ledande Peder Mykla, slog hon klorna i denne in på upploppet och gled ifrån till en lätt seger. En övertygande insats för den här miljonärskan som snart ska sluta tävla och gå till avel.
– Hon är en fantastisk häst och tycker det är kul att tävla. Hon har mött stentuffa hästar och fått lite hårdhet av det. Utvändigt om ledaren har kanske inte varit hennes melodi men i dag var hon på hugget och mötte enklare hästar. På sista bortre långsidan nöp hon tag i grejerna ordentligt. Hon var kaxig i dag, sa Per Lennartsson.
– Nu ska hon betäckas till våren och ska bara göra några starter till. Sedan ska hon betäckas med Campo Bahia. Även om det här inte var det största loppet så var känslan att få vinna med en häst som var i ett alldeles extra skick något extra.

”Alla värden på noll – ett skönt besked”
Segern var också den första för Per Lennartsson sedan han blev friskförklarad efter den operation som han genomgick för prostatacancer i början av året.
– Det har blivit bättre och bättre för varje vecka. Det är fem veckor sedan operationen och i torsdags var jag på återbesök och fick besked om att alla värden var nere på noll. Vi ska ses om sex månader igen och det var ett väldigt skönt besked att få. Det betyder väldigt mycket, sa Lennartsson.
De övriga vinnarna på Grand Slam 75 var Veiled (William Ekberg), G.K.Ursus (Greger Fajersson), Yukon Bay (Jesper Rydberg), Bicc’s Avalon (Rikard N Skoglund), Devs Dragon (Carl Johan Jepson) och My Liberty (Carl Johan Jepson).
Sju rätt gav 66 321 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


På söndagen blir det åter fritt fram för hästarna att springa barfota på svenska travbanor.Men det är långt ifr&arin..

På söndagen blir det åter fritt fram för hästarna att springa barfota på svenska travbanor.
Men det är långt ifrån den enda förändringen som sjösätts 1 mars.
Spelformen GS75 modifieras med nya jackpotregler och möjlighet att spela rakt in i sjurättspotten.
Men det mest iögonfallande är startskottet för en ny era av information där spelarna redan då startlistorna släpps kan ta del av tilltänkt balans och vagn för varje häst.
Den som surfar in på atg.se och klickar på startlistor kan alltså omedelbart se hur alla hästar, från och med 1 mars är tänkta att tävla utrustningsmässigt.
- Det här har varit efterfrågat från våra kunder och vi är väldigt glada att kunna erbjuda det nu, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG.

Historiken visas separat
ATG har tidigare haft vagninformation för gjorda starter som levererats av en samarbetspartner.
- Det har varit bra och uppskattat, men det är såklart ännu bättre att även kunna presentera vilken vagn hästen ska gå med i den aktuella starten, säger Nicklas Jonsson och fortsätter:
- En bieffekt när vi hämtar den nya officiella informationen från Svensk Travsport är att vagninformation från lopp före 1 mars tyvärr försvinner från startlistorna på atg.se. Under en övergångsperiod på en månad kommer vi därför, till dagens huvudbana, separat tillhandahålla vilken typ av vagn som hästarna haft tidigare.
Under tävlingsdagens största spel (V64, V86, V75 och GS75 beroende på dag) på atg.se under fliken ”Tips” kommer ett dokument med den historiska vagninformationen att publiceras dagen före start.

Premiär för digitala butiksandelar
Vad gäller GS75 så innebär söndagens omgång också en revidering av spelformen.
Först och främst öppnas möjligheten att spela GS7, det vill säga enbart i sjurättspotten och vid vinst få 2,5 gånger utdelningen, mot att man väljer bort utdelning för fem och sex rätt.
En annan förändring är att pengarna kommer att fördelas annorlunda vid jackpot. Praxis för ATG har alltid varit att föra över hela jackpoten till den högsta vinstpoolen.
Detta förändras nu på GS75 där en jackpot kommer att fördelas på samma sätt som vinstpoolerna, det vill säga enligt procentsatserna 40-20-40.
- I och med att vi inför GS7, spel endast för sju rätt, blir det här en rimlig jackpotfördelning. Även den här förändringen gör att Grand Slam 75 skiljer ut sig lite från våra andra varumärken, säger Nicklas Jonsson.
Garantivinsten till en ensam vinnare justeras till 10 miljoner för omgångar med svenskt trav och 5 miljoner för galopp och utländska omgångar.
Sist men inte minst så blir det möjligt att – precis som på V75 och V86 – köpa digitala butiksandelar på atg.se.
- Våra butiker är väldigt duktiga på att marknadsföra sina digitala andelsspel och vi tror att det här kommer bidra till ett ökat intresse, säger Nicklas Jonsson.

Tillåtet att ändra sig
Viktigt att påpeka gällande vagn- och skoinformationen är att den inte är bindande, utan att Svensk Travsport kommer att anamma samma princip som då man införde skoinformation.
Det innebär att det är tillåtet för tränarna att ”växla ner” om förutsättningarna skulle kräva det.
- Det går liksom tidigare att ändra till "långsammare" val, det vill säga från barfota till skor och från amerikansk sulky till hybrid eller sulky samt från hybrid till sulky, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.
Svensk Travsports egen definiering är alltså att barfota runt och amerikansk sulky det ”snabbaste” sättet att tävla.
Här är hästarna som är anmälda att tävla ”optimalt” under söndagens GS75-omgång.

GS75-1
1 Misirlou
7 Feather Sisu
11 Veiled

GS75-4
9 Countrfeightr (bilden)

GS75-5
10 Uto Broline

GS75-6
6 Au Gratin

GS75-7
4 Veritas Grif

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Grand Slam 75 resultat söndag 29 mars 2020 Östersund

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 8.  Ohio U.B. (Rikard N Skoglund) 6.6 74 kr
2 4.  Ulvsåsen (Per Linderoth) 1.6 86 kr
3 4.  New Direction (Per Linderoth) 1.8 113 kr
4 3.  G.G.Ojjdo (Tomas Pettersson) 3.6 169 kr
5 2.  Shocking Superman (Emilia Leo) 1.7 183 kr
6 3.  Axl Brown (Rikard N Skoglund) 3.7 271 kr 1, 4
7 9.  Norrbo Odin (Kenth Åkerlund) 5.9 850 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Östersund söndag 29 mars 2020

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 5686 850 kr
6 rätt 103472 20 kr
5 rätt 773805 0 kr



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se