Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 oktober 2020 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 23 augusti 2020 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 16 augusti 2020 Tingsryd travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 2 augusti 2020 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 26 juli 2020 Åmål travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 28 juni 2020 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 20 juni 2020 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 7 juni 2020 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 24 maj 2020 Lindesberg travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Bro Park avverkade sin största dag för året under söndagen där Stockholm Cup var dagens höjdpunkt. Grupp 3-loppet är Skandin..


Bro Park avverkade sin största dag för året under söndagen där Stockholm Cup var dagens höjdpunkt. Grupp 3-loppet är Skandinaviens största galopplöpning och storfavoriten Square de Luynes infriade med råge förväntningarna. Den femårige valacken är skör som en porslinshäst och hade bara gjort en start (trea då i Norge) efter fjolårets överlägsna seger. Tränaren Niels Petersen, som vinner det mesta i storloppsväg, sa innan tävlingarna att han trodde att stjärnhästen hade 90-procentig form. Det skulle visa sig räcka och bli över. Square de Luynes öppnade snabbt ur startboxarna och tog hand om ledningen. Pat Cosgrave kunde sedan dirigera som han ville och bestämma tempot i täten. Det var ingen av de övriga som ville gå fram och utmana storfavoriten. Pat Cosgrave lät Square de Luynes få en liten pust genom sista kurvan, och när han bad om att öka inne på upploppet svarade hästen direkt. Han stack ifrån sina konkurrenter och vann med sju, åtta längder i imponerande stil. Precis som i fjol var det utklassning och en ny storloppsseger för tränaren Niels Petersen var ett faktum.
– Jag var väldigt nervös i dag. Han fixade det fint men är inte hundraprocentig, långt ifrån. Det blev ganska enkelt och det var otroligt bra gjort. Han förtjänar att vinna, sa Niels Petersen.
Det var stora framgångar för svenskhästarna som tog platserna närmast Square de Luynes. Espen Hill spurtade mycket starkt in till andraplatsen för Madeleine Smith och trea blev Freestyler som tränas av Jessica Long.
– Square de Luynes har mer hårdhet och är väldigt svår att slå. Men jag är mycket nöjd med min häst som steppade upp tre klasser. Ett jättestort tack till teamet som jag har bakom mig. Hästen är väldigt speciell av sig, sa Madeleine Smith.

Cosgrave hundraprocentig
Stjärnjockeyn Pat Cosgrave kom till Bro Park för att rida två hästar – och vann med båda. I GS75-avslutningen, tillika ett Listed-löp med 400 000 kronor till vinnaren, styrde han in Hateya till seger. Hästen tränas av Jim Boyle i England och fick en välförtjänt klapp på mållinjen av Cosgrave, efter en vass spurt som resulterade i seger. Därmed red Pat Cosgrave in 1,3 miljoner kronor på två lopp.

Duca Di Como imponerade enormt
Grand Slam 75 inleddes genom en enormt imponerande vinnare i Duca Di Como. Han fullständigt bombade hem Nickes Minneslöpning och förstapriset på 400 000 kronor. Duca Di Como var blixtsnabb ur startgroparna och flög direkt till ledningen. Han var sedan helt ensam på plan hela vägen och sprintade undan långt före övriga fältet. En ren och skär utklassning och det såg ut som att hästen bara joggade för Elione Chaves som satt i sadeln. Tränar gör Cathrine Erichsen i Norge och nu väntar Dubai i vinter för den här femårige grå superstjärnan.
– Han vann väldigt lätt och gör allting själv. Det är en fantastisk häst. Jag har ridit många bra hästar men jag tror inte att jag har ridit någon så här bra. Det är ändå skillnad mot de andra, berömde Elione Chaves.

Thunderey fortsatt obesegrad
Thunderey infriade favoritskapet i Svealandlöpning och är fortfarande obesegrad efter tre starter. Men Wido Neuroths tvååriga jättetalang fick ge allt över upploppet för att med minsta möjliga marginal hålla undan före jätteskrällen och stallkamraten No Lie. Thunderey redde dock ut det hela tillsammans med Jacob Johansen, efter en hård upploppsfight med nästan fyra hästar jämnsides när mållinjen passerades. Förstapriset var 249 000 kronor.
Det blev en rejäl skräll när Sarookh och Oliver Wilson tog hem Bro Park Sprint värd 400 000 kronor. Efter en tät upploppsstrid avgjorde hästen kort före mål, till sin tränare Jessica Longs stora glädje.
Sju rätt på Grand Slam 75 gav 55 261 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fjolårets upplaga av Stockholm Cup artade sig till rena uppvisningen med den store förhandsfavoriten Square de Luynes i huvudroll. Den franskföd..


Fjolårets upplaga av Stockholm Cup artade sig till rena uppvisningen med den store förhandsfavoriten Square de Luynes i huvudroll.
Den franskfödde valacken var helt enkelt i en klass för sig och blir återigen stor favorit på söndag över de 2400 meterna på Bro Parks gräsbana.
Den största galopplöpningen i Skandinavien bjuder ”corona-året” 2020 på 900 000 kronor i förstapris och en justerad prisskala för platserna bakom.
Stockholm Cup blir utan utländska inslag men i flera av ramloppen på söndag syns både engelska och tyska hästar.
Championtränaren Niels Petersen, som vunnit sex av de nio senaste årgångarna av det stora loppet, är väldigt uppåt med sin stjärna när vi når honom på torsdagen i ”cup-veckan”.
Square de Luynes var nere i Dubai i vintras men kom aldrig till start och årsdebuten lät vänta på sig till i slutet av augusti och en start i Marit Sveaas Minneslopp hemma i Norge. Femåringen fick en kämpig resa och fullföljde bra till en tredjeplats.
- Hästen hade haft en lång paus inför förra loppet och behövde verkligen det för att komma igång. Square de Luynes var väldigt bra då och vi var fullt nöjda så klart med den insatsen. Han har gått framåt väldigt mycket och det syns också i träningen, säger Niels Petersen.
Femåringen som var en av världens bästa hästar förra året, får jockeyn Pat Cosgrave i sadeln på söndag, en irländare som rider hästen för tredje gången.
Stockholm Cup går som den sjätte avdelningen av streckspelet Grand Slam 75 på Bro Park.
- Jag tycker inte att han har hundraprocentig form men anser att han har en väldigt bra chans i alla fall. Han har nog bara nittioprocentig form men jag tror att hästen är tillräckligt bra för vinna det här loppet, säger Niels Petersen.
Square de Luynes skulle tävla i Dubai i vintras var det meningen men anmäldes aldrig till några lopp där nere. Varför?
- Det är en stor häst och jag fick honom helt enkelt inte riktigt dit jag ville formmässigt för att starta i Dubai. Så det blev att han var där nere och bara tränade i stället. Hästen har kommit i form senare i år vilket jag tror ska vara positivt om han ska starta i Dubai nu i vinter i stället. Vi får se hur allt utvecklar sig.
Privilegiado är stallets andra häst i Stockholm Cup (GS75-6) som den här gången rids av Carlos Lopez. Fyraåringen vann norska derbyt i fjol och har en seger och en tredjeplats på sju starter den här säsongen. Chansen med den?
- Privilegiado räknar jag med ska vara med långt framme. Formen är på topp och han tränar väldigt bra. Jag tror att han är värsta hotet mot Square de Luynes.

Fotnot: Stockholm Cup-dagen på Bro Park genomförs utan publik. Första start för Grand Slam 75 är satt till klockan 15.00 (redan 13.10 går lopp 1). Lanwades Stud Stakes, Nickes Minneslöpning, Svealandlöpning och Bro Park Sprint Championship är exempel på stora löpningar under dagen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åby och Solvalla delar på V86 Xpress som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 34 miljoner kronor, enbart på &arin..


Åby och Solvalla delar på V86 Xpress som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 34 miljoner kronor, enbart på åtta rätt.
Veijo Heiskanen selar ut tre hästar på miljonspelet och det är ingen tvekan om vem som är bästa chansen. Panther Face har gjort flera fina lopp i sommar och varit bland de tre främsta, men utan att få sätta pricken över i:et. Han var inte långt ifrån segern i Grand Slam 75 näst senast och gången efter kom han aldrig till ifrån kön.
– 4 Panther Face (V86-1) går bra varje gång och i Tingsryd var han nära att vinna näst senast efter en stark avslutning. Senast var alla i vägen när vi skulle köra och vi kom aldrig in i matchen ute i spåren. Jag tycker att han har gjort sig förtjänt av en seger och står lite på tur. Jag tror att han vinner när som helst, säger Veijo Heiskanen.
– Jag har haft hästen i träning i ett år men första halvåret var det bara problem. Han var sjuk och det har strulat mycket och det har tagit sin tid. Men nu är han på rätt väg och han har som sagt bara gjort bra lopp de senaste månaderna. Så bra som han känns nu har han inte gjort tidigare och formen är den bästa han har haft hos oss.

"Dödens duger – har bra feeling"
Så sent som för en vecka sedan vann Heiskanen lopp på V86 då sambon Henna Halme styrde in Bag's Simoni först över mållinjen. Panther Face är i skrivande stund tredjehandsfavorit i V86-inledningen. Utgångsläget är spår fyra bakom bilen över kort distans men någon ledning blir det knappast.
– 1600 meter är kanske inte hans önskedistans men läget är bra och jag kommer att köra allt vad som går från start. Jag hoppas att snabbt komma ner i andraspår och dödens duger om jag kommer så långt. Jag har bra feeling och tycker att hästen måste räknas tidigt. Det blir barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag igen. Det är min bästa chans för dagen, säger Veijo.
Åby-tränaren ligger däremot lågt med sina övriga två V86-hästar som båda har lottat till dåliga utgångslägen med spår åtta bakom bilen.
– 8 American Dream (V86-3) trodde jag skulle vinna senast i ett Breddlopp men det gjorde hon inte. Nu är det spår åtta och fel distans och det blir svårt. Det är pengar som gäller och vi gör inga ändringar.
– 8 Puccy Italia (V86-7) går helt okej och har bra form men är bortlottad även han från spår åtta. Han är snabb ut men det går inte att köra från det läget för då går han ingenting till slut. Jag får ligga lågt och det är sista slanten som gäller. Inga ändringar.

"Ett år till sen är det slut – är kämpigt"
Veijo Heiskanen har minskat sin rörelse och har i dagsläget 20 hästar i träning. Han är fortfarande kvar på träningsanälggningen Balltorp vid Åby-travet som enligt tidigare planer ska upphöra att existera framöver då det finns andra byggprojekt över det området.
– Ett år till och sen är det slut. Då måste vi flytta härifrån och jag vet inte vart vi ska ta vägen. Jag har inte hittat något annat ännu och det är kämpigt, suckar Veijo.

"Har fortfarande ont – men livet ut"
Han har de senaste året även brottats med andra problem då Veijo var med i en olyckshändelse i ett träningsjobb i fjol sommar. När Veijo åkte i backen bröt han ena lårbenet och tvingades till en lång konvalescens. Han är ännu inte helt återställd.
– Det är inte i närheten att vara bra. Jag klarar mig någorlunda men det kommer att bli men livet ut. Det är okej i alla fall och jag ska inte gnälla. Men jag känner av att jag har ont ibland och har fortfarande sviter kvar utav det. Jag har gått på sjukgymnastik två, tre gånger i veckan i åtta månader och det har blivit bättre men hundraprocentigt blir det aldrig. Men jag klarar mig.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grand Slam 75 avgjordes på Solvalla den här söndagseftermiddagen och i den avslutande avdelningen trodde de flesta att två elitloppshä..


Grand Slam 75 avgjordes på Solvalla den här söndagseftermiddagen och i den avslutande avdelningen trodde de flesta att två elitloppshästar skulle göra upp. Men Makethemark är fjärran ifrån formen och hade inte sin bästa dag när han galopperade som slagen vid upploppets början. Och Heavy Sound gick ett strålande slutvarv ute i spåren men fick för långt fram och räckte ”bara” fram till tredjeplatsen. Istället var det My Dream Art som slog till där Oskar J Andersson var med och körde för ledningen i början men kröp sedan ner i rygg på ledande Hierro Boko där Stefan Persson ville köra i täten. Luckan kom perfekt trehundra meter kvar och My Dream Art spurtade till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.12,4/2140 och det här var en efterlängtad triumf för kretsen kring hästen då My Dream Art gjort flera bra loppen längre tid från dåliga utgångslägen utan att ha fått vinna. Hierro Boko höll precis undan till andraplatsen före Heavy Sound.

Fyrling till Nurmos
Timo Nurmos hade en bra dag på Solvalla och det blev fyra segrar till stallet, varav tre inom Grand Slam 75. Miljonspelet inleddes med Prime Lini som tvingades öppna 1.10 första femhundra metrarna i voltstart(!) för att få ledningen. Han fick sedan tryck ut på slutrundan av Global Army men hade ändå mod och styrka att hålla undan knappt till slut före Monark Amok. En strålande insats.
Treårige Hunt Am tävlade barfota runt om och i jänkarvagn för första gången när han tog sin tredje seger på sex starter, den här gången med Björn Goop i sulkyn. Segerreceptet var ledning från start till mål och tvåa blev stallkamraten Henry Flyer Sisu.

Hockeyprofilen tog första segern med familjehästen
Simon Mitman tog sin första seger i karriären när han styrde in Night Brodde först över mål i Hästägarföreningens Jubileumspris. Den V75-härdade Conrad Lugauer-tränade hästen spurtade vasst och avgjorde säkert, efter att storfavoriten Farlander Am galopperat bort sig i starten. Simon Mitman, 29, har spelat i SHL med Djurgården och i Västervik och Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Men sedan drygt två år tillbaka är det trav som gäller för den tidigare hockeyprofilen. Mitman jobbar hos Conrad Lugauer där han bland annat har hand om Harran Boko, som precis som Night Brodde ägs av Simons pappa Jimmy.

I stoloppet Fillies And Mares, med 125 000 kronor till vinnaren, gick segern till Quarcia och Kim Moberg som kom farande till slut och fångade in länge ledande Our Girl.
Sju rätt på Grand Slam 75 gav den här jackpotomgången 726 073 kronor till tio vinnande system. Ett av dem var en Harry Boy, spelad för 48 kronor och inlämnad på atg.se i Örebro.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


10 miljoner garanteras som vanligt en eventuell ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75. På söndag på Solvalla finns det dessuto..


10 miljoner garanteras som vanligt en eventuell ensam vinnare med sju rätt på Grand Slam 75. På söndag på Solvalla finns det dessutom extra mycket på spel efter sjurättsjackpoten i Tingsryd förra söndagen med nästan fyra miljoner extra fördelade i de tre vinstpoolerna.
Solvallas arrangerar hästägarföreningens dag på söndag där avslutande The Owners Trophy (avdelning 7) lockar med 200 000 kronor till segrande häst.
Kenneth Haugstad blir betrodd med Heavy Sound trots ett stängt spår nio på 20 meters tillägg. Åttaåringen var med i elitloppet förra året då något blev fel och en mystisk skada drabbade. Efter 14 månaders frånvaro slog Heavy Sound till direkt med seger i comebacken i Eskilstuna i mitten av juli.
Kenneth Haugstad körde i vanlig ordning.
- Det blev ett väldigt lämpligt lopp åt honom med 1.15,0 första varvet. Det är klart att han ska vinna då. Han var väldigt fin, pigg och glad. Det var roligt att köra honom igen, säger den relativt nyblivne tränaren på Solvalla.
Kenneth Haugstad började ”hänga” med Heavy Sound under tiden hos Roger Walmann. När Daniel Redén tog över träningen fick norrmannen fortsatt förtroende av ägaren Lennart Ågren.
Hos Walmann blev det seger i en E3-final och en andraplats i Svenskt Travderby 2016 bakom Readly Express. Hos Daniel Redén fortsatte Haugstad och Heavy Sound att skörda med en plats i Elitloppet förra året.
Efter Heavy Sound långa skadefrånvaro skulle en seger i söndagens The Owners Trophy vara ett bevis på att den sjufaldige miljonären är tillbaka på allvar.
- Jag tycker att jag har en spännande uppgift på söndag. Bakspår på tillägg är rätt så bra tycker jag. Hästen kan ju verkligen avsluta och nu kan jag köra honom i ryggar förhoppningsvis. Han går ju inte bara bra i ledningen. Heavy Sound är väldigt, väldigt vass på en speed och ska absolut räknas.
Senast var ni med i Rättvik V75 i loppet Diamanten vann men kunde inte nyttja innerspåret. Heavy Sound är startsnabb men kunde inte alls vara med när bilen lämnade?
- Det var väl ingen som kunde öppna från innerspår den dagen. Väldigt konstigt faktiskt, med en vinge som slog tillbaka på något sätt. Men skit samma, det är nytt lopp nu. Daniel var inte nöjd med Heavy Sound då och tyckte att det var någonting om fattades. Hästen var lite konstig efter loppet också. Det var ju väldigt varmt i Rättvik och jag tycker att han gick helt okej och det blev ett omöjligt lopp för oss.
Vad säger tränare Redén om Heavy Sound inför söndagen?
- Daniel är jättenöjd med honom. Han har fixat till hästen efter och tror på honom. Tränaren har ett stall i toppform i alla fall.
Ja, du kör åt landets hetaste travstall som vunnit Sprintermästaren, Hugo Åbergs Memorial, EM för ston och Jubileumspokalen under sommaren.
- Det är fantastiska framgångar, det är helt sjukt alltså! Jag har pratat med Daniel efter onsdagen och gratulerat. Jag är kraftigt imponerad, han är totalt överlägsen för dagen.
Spela stall i form heter det och på söndag kan Heavy Sound dra in mera guld, eller vad tror du?
- Som jag ser på det så är det en spännande uppgift. Men lätt blir det så klart inte med sp många bra framför. Han är bra bakifrån och speedade ju enormt fort i Gävle till exempel förra våren då han tog sin plats i Elitloppet i Prins Daniels lopp. Samma höst klev han bara runt dom i Frances Bulwarks lopp på Valla, då han bara lämnade Makethemark exempelvis. Det glömmer man aldrig, säger Kenneth Haugstad.

Mikael Wikner, Kanal 75


Efter segern i Copenhagen Cup i maj hoppades Peter Unterstener på en plats i Elitloppet med Heart of Steel. Men det blev aldrig så. Den hollandsf&ou..


Efter segern i Copenhagen Cup i maj hoppades Peter Unterstener på en plats i Elitloppet med Heart of Steel. Men det blev aldrig så.
Den hollandsfödde hästen blev aldrig inbjuden.
I början av juni fick Heart of Steel problem med halsen och opererades, och på söndagen var hästen tillbaka igen och visade klassen direkt i första starten på två och en halv månad på milebanan i Tingsryd.
Racing Mange, sjua i Elitloppet, tog ledningen från innerspåret och allt såg upplagt ut för Joakim Lövgrens jättefavorit. I stället kom dock allting att handla om den utvändige hästen.
Ledaren Racing Mange öppnade de första 400 meterna på 1.07,4 och första 800 meter på 1.09,5.
I slutkurvan blev Heart of Steel närgången och skaffade sig omgående övertaget i början av upploppet.
Racing Mange gav upp helt och kan inte ha varit kurant. I stället utmanade Monark Newmen från ledarens rygg och var bara en knapp halv längd ifrån vinnaren Heart of Steel.
Dragster kom in som trea efter att ha fått dra upp spurten från sista paret utvändig.
Förhållanden var bra med 27-gradig värme i Tingsryd men Heart of Steel gjorde det från positionen utvändigt ledaren. 1.09,3 över 1609 meter är ett nytt banrekord.
I fjol travade Food Money distansen på 1.09,8.
Peter Untersteiner efter segern:
- Jag är imponerad av honom. Han är halsopererad efter den förra starten och har varit bra i träningen också. Men att han skulle slå dom här från utvändigt ledaren var ännu bättre än väntat!

Ingen med sju rätt
På Grand Slam 75® blev det tufft för spelarna. Racing Mange var spelad på 72 procent och förlorade. Cecilia André-tränade Fenix Marcesi med Stefan Persson i sulkyn och Gambit Brodde med Marc Elias var de största överraskningarna, spelade på en respektive fem procent.
Det blev jackpot på sju rätt och miljoner flyttas nu vidare till nästa söndag då Solvalla arrangerar Grand Slam

Mikael Wikner, Kanal 75


Racing Mange från Jägersro har ställts mot europaeliten i så gott som varje start under våren och sommaren. Årets enda seger k..


Racing Mange från Jägersro har ställts mot europaeliten i så gott som varje start under våren och sommaren.
Årets enda seger kom i Gävle i maj, på den vid tiden snabbaste tiden i Sverige under 2020.
Racing Mange travade då 1.09,7 över 1609 meter och blev klar för Elitloppet.
Joakim Lövgrens häst är allround och även om segern i finska miljonloppet Kymi Grand Prix förra sommaren kom över medeldistans är det en sprinter av rang vi pratar om.
På söndag är uppgiften 1609 meter med bilstart på milebanan i Tingsryd – ett varv på Sveriges enda milebana.
Racing Mange möter hästar som Heart Of Steel och Volnik du Kras. Klar favorit blir han ändå i den femte avdelningen av Grand Slam 75.
Joakim Lövgrens springare lottades till ett innerspår bakom bilen på söndag. I finalen av Elitloppet i maj tog sjuåringen ledningen från just ett innerspår.
- Sedan kunde vi inte svara när Redéns häst Missle Hill blåste till efter en bit. Jag hoppas att det inte är någon som är fullt lika snabb den första biten på söndag. För mig är det önskvärt att hålla innerspåret nu, säger Jägersrotränaren.
Det blev en sjundeplats i elitloppsfinalen. I den senaste starten slutade Mange femma i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Sjätteplatsen däremellan i Årjängs Stora Sprinterlopp i juli blev misslyckad menar han.
- I Årjäng blev det ett lopp som Mange inte hade någon större nytta av. Det var ett svårt läge (åttondespår) och väderleken var emot oss. Eftersom det var väldigt långt mellan loppen till Årjäng så var det synd. Det där förde inte alls hästen framåt som jag hade velat till Åbergs. Mange hade inte fått de bästa förberedelserna och prestationen på Jägersro blev därefter. Inte dålig men det var heller inte någon av hans bästa, säger Joakim Lövgren.
Ska det vara goda chanser till spets och seger på söndag i stället tycker du?
- Spetsstriden har jag inte studerat i detalj, så det får var och en bedöma. Men vi vill till ledningen och han är normalt mycket snabb. Han har ju bara tävlat i grupp I-lopp mot bästa möjliga motstånd. Så på så sätt är det ändå en mildare uppgift han har framför sig den här gången. Men det är inga dåliga hästar han möter och han kommer nog att behöva tänja på sig. Det ska bli kul att se vad han kan prestera på en milebana - det är första gången han provar på det. Det blir normalt utrustning.
Vad säger du om formen du har på stallet?
- Under stora delar av året har det varit enstaka hästar som kommit upp i prestation, som Racing Mange och ett par till. Men stallformen generellt har inte varit lika bra som vi varit vana vid. Det är någonting som vi tittar på och jobbar med hela tiden.
Vad tror du om stallets övriga hästar i söndagens Grand Slam 75-omgång?
- Som det ser ut nu är 4 Oliveria (GS75-7) den som har bäst chans av mina övriga efter Racing Mange. 3 Chumani i samma lopp går bra hela tiden och är inte ute ur bilden heller. Oliveria är ny i vår träning och innan hon gjort första starten för oss är det svårt att säga hur mycket som skiljer. Men det är mycket som tyder på att Oliveria hittar till ledningen och därifrån är det ju fördel.
10 Oscar L.A. (GS75-4) och 11 Happy Few (GS75-2) fick båda bakspår över 1609 meter. För tufft?
- Oscar är ju bra. Men det kommer att gå fort i det där loppet och han ska runda många och det är helt och hållet de andras taktik som avgör om han hinner fram eller inte. Det är lätt hänt att det blir för långt fram när man sitter en bit ner i fältet i Tingsryd, det är min uppfattning efter att jag kört på Tingsryd. Upploppet är inte så jäkla långt heller som man kan tro. Det är ju samma för Happy Few, lätt att komma på vingel.  Happy Few är lite grön och det går inte att köra med honom i alla lägen. Det är en fin häst annars men "under utbildning", slutar Joakim Lövgren.

Mikael Wikner, Kanal 75


3 037 923 kronor. Det blev ”tröstpengen” på söndagen för för Marie Vannebrants tolv andelsköpare hos ombude..


3 037 923 kronor. Det blev ”tröstpengen” på söndagen för för Marie Vannebrants tolv andelsköpare hos ombudet Café Brasco i Stockholm. Vinsten per andel blev 253 160 kronor.
Totalt blev det tre stycken miljonvinnande system på Vaggeryds Grand Slam 75. Förutom Café Brasco-systemet ett matematiskt system för 540 kronor inlämnat på nätet (Stockholm), som belönades med 2,862,009 kronor för sju rätt inklusive sexor och femmor.
Och ett större filsystem som drog in totalt 2,819,103 kronor då en 84-kronorskupong som var en del av detta system, hade 7 rätt.
Omgångens stora skräll på Vaggeryds Grand Slam 75:a blev Unit Brodde i avdelning 5, en nioårig fuxvalack som tog värdet från knappt 20 000 kronor till drygt 2,7 miljoner i ett enda svep.
En ”0-procentare”
- Den hade jag faktiskt rankat rätt högt, jag tycker att Kim Eriksson är en duktig kusk. Dessutom hade hästen bra tider i raden, berättar 39-åriga spelläggaren Marie Vannebrant, som bor i Vårgårda och jobbar inom vården.
Marie fortsätter:
- Jag rankar hästarna med hjälp av ett dataprogram, jag försöker alltid komponera system som kan vinna stort. Och när jag kan undviker jag att spika klara favoriter.
Marie hade spikat hästarna Au Revoire Font i avdelning 2 och Franklin Face i avdelning 6.
Marie Vannebrant berättar vidare att hon ganska nyligen var en noslängd från en miljonvinst på V86 på Solvalla/Jägersro den 15 april i år… men nu ”satt den” istället.
Och om Vikens Brummer och André Eklundh hade fått tag på Peter Arnqvist-tränade favoriten Lucky Truc och Johan Untersteiner i den sista avdelningen, då hade ditt system varit ensamt om 10 miljoner?
- Ja… men en annan häst hade kunnat vinna också, så jag är glad för miljonvinsten!
Hur länge har du tippat för ombudet Café Brasco i Stockholm?
- Bara sedan i januari i år. Jag kunde inte så mycket om hur man spelar på trav för bara ett år sedan, men Joakim Widén som tippar ganska mycket för Café Brasco har lärt mig en del.
Hur stora är dina Grand Slam 75-andelar på söndagar?
- 299 kronor och 150 kronor. Det var det stora systemet med tolv andelar för 299 kronor styck, som gick in den här gången. Själv hade jag bara en andel på det mindre systemet för 150 kronor andelen… och där fick vi tyvärr bara fem rätt…

"Inte ofta tjejerna som..."
Dennis Olofsson som driver Café Brasco på Folkungagatan i Stockholm, är hyfsat van vid miljonvinster på ”ATG Tillsammans”-system, då butiken har många olika system och flertalet duktiga spelläggare på de stora streckspelen.
På söndagarna brukar Café Brasco ha 50 Grand Slam 75-system igång.
- Men det är inte så ofta tjejerna som tippar, vinner miljonbelopp. Den främsta anledningen är att de helst vill göra mindre system, och då är det svårare att vinna de riktigt stora pengarna. Senast det hände var ett system som min kompanjon Gunilla Welander komponerade för något år sedan, berättar Dennis.

Robert Okpu, Kanal 75


Någon kanske minns Giant Cat, den franske speedkulan som vann lopp som Oslo Grand Prix och Prix de France tillsammans med Nicolas Roussel, i början p..


Någon kanske minns Giant Cat, den franske speedkulan som vann lopp som Oslo Grand Prix och Prix de France tillsammans med Nicolas Roussel, i början på 2000-talet?
Samme Nicolas Roussel är ägare till Key Mom, som dyker upp i Grand Slam 75 på Vaggeryd på söndag.
7 Key Mom (GS75-3) vann senast på Halmstad och är en av omgångens spikar i Vaggeryds banprogram:
- Eftersom hon är född i Belgien, så fanns det inte särskilt gott om vettiga lopp för henne i Frankrike. Tanken är att hon ska tävla i Sverige året ut och få ihop lite pengar här, hon åker nog till Frankrike vid årsskiftet. Hon kommer att stå bättre till i de franska loppen, om hon tjänar lite mer pengar först.
Får vi se Key Mom på V75 igen snart?
- Ja, kanske. Jag tror att hon passar i ”Diamantstoet”-serien på V75 och den typen av lopp. Men hon tävlar inte så bra med voltstart.
Spår sju bakom bilen på Vaggeryd på söndag!?
- Key Mom är en ganska startsnabb häst. Problemet är att hon gör sina bästa lopp bakifrån. Senast på Halmstad så avslutade hon väldigt bra.
Så Victor Rosleff som kör kommer inte ladda rejält från start?
- Kanske, om hon blir klar favorit i loppet, men det tror jag inte att hon blir. Det blir fel att lägga en speed med henne i början, i en utdragen körning om ledningen. Och det blir fel om hon hamnar i ”dödens”. Med den här hästen vore det i så fall bättre att köra för position. Och att säkra tredje par utvändigt eller till och med fjärde par utvändigt. Hon kan avsluta riktigt vasst då.
Riordan säger att Key Mom har väldigt bra form - och att han är förhoppningsfull vad gäller segermöjlighten inför loppet på Grand Slam 75.
Balansen på söndag?
- Hon tävlar så gott som alltid barfota runt om och gör så på söndag också. Hon är en naturtravare.

"Värd ett streck"
Riordan har en häst till på Grand Slam 75 i Vaggeryd, 12 Vagabond Vik i Grand Slam 75-1. En valack, som precis som Key Mom är sex år och som också har tjänat en bit över 400 000 kronor. Men Vagabond Vik har bara tre segrar på 69 starter och kommer till start med två raka nollor i raden.
- Jag tror ändå att det kan vara värt att se upp med honom nu. Min känsla är att han gynnas ganska mycket den här gången, av att det är täta starter. Och det är inte riktigt lika tufft emot nu. Jag tycker i alla fall att han kan vara värd ett streck på Grand Slam 75.
Riordan har på senare år mest förknippats med stjärntravaren Ringostarr Treb, som bland annat vann Elitloppet 2018 och Hugo Åbergs Memorial 2019.
- Han är avelshingst i Italien nu. Jag blev nästan lättad när han galopperade bort sig i Prix d’Amerique. Han skulle nog inte varit med i loppet alls. Och det var hans sätt att säga att det var dags att dra ett streck.
I år hade Jerry med Zarenne Fas i Hugo Åbergs Memorial tidigare i veckan, en häst som har tjänat drygt 4,7 miljoner kronor. Och som är på väg att växa in i den äldre eliten. Men som blev oplacerad den här gången på 1.10,3.
- Vinnaren Double Exposure var väldigt bra, men jag blev även imponerad av fyraåringen Ecurie D. som kom fyra. Jag tror att Ecurie D. hade varit tvåa om han inte haft Vitruvio i vägen. Det var oerhört starkt gjort!
Ska Zarenne Fas bli nästa Riordan-häst i eliten?
- Aetos Kronos kommer ju underifrån också. Det finns alltid nya stjärnor att hoppas på!

Robert Okpu, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 23 augusti 2020 Solvalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 5.  Prime Lini (Mika Forss) 5.8 73 kr
2 6.  Olimp (Rikard N Skoglund) 4.7 235 kr
3 12.  Night Brodde (Simon Mitman) 6.3 1244 kr
4 9.  Quarcia (Kim Moberg) 7.5 3788 kr
5 2.  Hunt Am (Björn Goop) 2.2 6190 kr
6 7.  Royce Rolls* (Björn Goop) 6.4 25666 kr
7 2.  My Dream Art (Oskar J Andersson) 30.9 726073 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Solvalla söndag 23 augusti 2020

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 10 726073 kr
6 rätt 783 4253 kr
5 rätt 19569 340 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se