Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 augusti 2018 Tingsryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 5 augusti 2018 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 juli 2018 Åmål travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 1 juli 2018 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 23 juni 2018 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 juni 2018 Eskilstuna travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 juni 2018 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 maj 2018 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 april 2018 Vaggeryd travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Delårsrapporten för ATG visar på en fortsatt tillväxt för bolaget - strålande sommarvärme och fotbolls-VM till trots. Det ..

Delårsrapporten för ATG visar på en fortsatt tillväxt för bolaget - strålande sommarvärme och fotbolls-VM till trots. Det svenska spelets omsättning blev drygt 6,6 miljarder kronor, en ökning med 74 miljoner eller 1,1 procent i jämförelse med samma period 2017. Spelets nettoomsättning blev drygt 2 miljarder kronor, vilket är en tillväxt med 2,1 procent.
– Trots att vi såg att omsättningen bromsade in under juni på grund av sommarvädret och fotbolls-VM så är båda siffrorna de högsta i vår historia för det första halvåret, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s internationella omsättning har ökat under perioden, vilket medför att den totala spelomsättningen växte med 1,7 procent till drygt 7,9 miljarder.

ATG:s stora poolspel (V75, V86, Grand Slam 75, V5, V4 och V3) fortsätter att locka kunder och steg med 5,7 procent. Dock sjönk omsättningen för enloppspel (Vinnare, Plats, DD, Tvilling, Top 7 och Trio) med 7,0 procent. 
– Det är i huvudsak våra två stora speldagar V75 på lördagar och Grand Slam 75 på söndagar som tillsammans bidrar till tillväxten. Tillväxten är viktig för att vi ska kunna säkerställa utvecklingen för svensk trav- och galoppsport och skapar också en god förutsättning för att ATG ska kunna skaffa sig en stark marknadsposition inför den kommande licensmarknaden 2019, menar Lotta Nilsson Viitala.
Nettokostnaderna för de tre första månaderna blev 410 miljoner, det är en minskning på 11 procent i jämförelse med samma period förra året.

Under det första halvåret 2018 ökade medel till Svensk Travsport och Svensk Galopp med 15 procent, hela 930 miljoner kronor.
– ATG är motorn i den svenska hästnäringen och hela vårt överskott går tillbaka till hästarna. Under 2018 kommer ATG att dela ut drygt 2 miljarder kronor till trav- och galoppsporten, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s resultat, efter den rekordhöga utdelningen till trav- och galoppsporten, är minus 33 miljoner kronor, vilket gör att de balanserade vinstmedlen minskar till 638 miljoner kronor.

Antalet aktiva ATG-medlemmar ligger stabilt på drygt 500 000 personer, och under det första halvåret 2018 delade ATG ut totalt hela 4,6 miljarder kronor i vinster till kunderna.
– På ATG vill vi engagera både existerande och nya kunder och ge våra kunder spännande spelupplevelser på ett schysst och smidigt sätt, avslutar Lotta Nilsson Viitala.

ATG i siffror, januari-juni 2018:
Svenska spelets omsättning: + 1,1 procent 
Nettoomsättning: + 2,1 procent 
Nettokostnader: - 11 procent 
ATG-medlemmar: + 2 procent
Utbetalda vinster (Sverige): 4,6 miljarder kronor
Medel till trav- och galoppsporten: 930 miljoner kronor 
Resultat: - 33 miljoner kronor 
Balanserade vinstmedel: 638 miljoner kronor

Pressmeddelande från ATG


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket spännande co..


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket spännande comeback av en stjärnhäst som har varit skadedrabbad i karriären. Det är Spartan Kronos som nu gör första starten sedan juldagen i fjol. Den sjuårige hingsten, med 2,4 miljoner på kontot, har gjort blott fyra starter de senaste två åren. Senast han vann var i Paris 2016 och den hösten var han mycket framgångsrik på Vincennes och tog tre segrar. En av dessa var på tiden 1.10,6 över medeldistans med bilstart.
Tränaren Conrad Lugauer befinns sig på semester utomlands och kommer hem på söndag för att köra sin ögonsten. Sonen Marc Elias, som jobbar i stallet, har full koll på dagsläget.
- Spartan Kronos (GS75-6) håller farsan väldigt högt och som en av de bästa hästar han har tränat. Tyvärr har han varit ömtålig i sina ben men nu senast var det ingen riktig gaffelbandsskada utan mer än ansträngning i ett gaffelband. Hästen har fått gott om tid på sig och har varit fräsch och fin en längre tid. Men den här gången har vi tänkt att bygga upp honom långsiktigt, säger Marc Elias.

”Är mycket tränad men inte hårt”

Hur har träningen varit den senaste tiden och vad är det snabbaste som hästen har sprungit i jobben?
- Vi körde 1.22 över 200 meter inne på Jägersro tre veckor före Hugo Åbergs. Det var i samma jobb som Breidabliks Nubbe och den hästen sprang 1.10,4 direkt i sin comeback under Åbergs-kvällen. Efter det har Spartan tränat på som vanligt och vi har varit snälla och försiktiga med hans kropp. Vi hoppas att han håller nu för när han är fräsch har han kapacitet att tävla mot de allra bästa. Kanske i Frankrike framöver.
- Vi körde sista jobbet i dag (torsdag) inför söndagen och han rörde sig bra. Som sagt, han är mycket tränad men inte så hårt.

”Trivs med stora banor – Tingsryd passar perfekt”
Spartan Kronos startar i den sjätte avdelningen i Grand Slam 75 och har spår två bakom bilen över distansen 1609 meter. Marc Elias tror på bra vinstchans, men lägger även in en brasklapp att hästen inte är toppad på något vis.
- Man kan inte förvänta sig att hästen är i toppform direkt efter ett så långt uppehåll. Det här loppet är inte det viktigaste för honom och det viktigaste är att han kommer igång och tar loppet rätt och är fräsch efteråt så att han kan börja tävla kontinuerligt igen.
- Men han kan absolut vinna på sin höga kapacitet och jag tycker att han är fältets bästa häst. Men det kan vara så att form slår klass den här gången. Fast är han bara i 80 procent så borde han vinna men det är inte hela världen om han inte gör det, säger Marc Elias.
- De allra bästa prestationerna han har gjort har varit i Frankrike där han har sprungit 1.10-tider och han trivs med de stora banorna där. Tingsryds milebana passar honom därför perfekt med stora svängar. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och den vanliga Custom-sulkyn, säger Marc Elias.

”Toddler är tillfixad – kan absolut vinna”
Jägersro-lärlingen sitter själv upp bakom Toddler i GS75, vilken han är ordinarie kusk på. Toddler övertygade i tre raka segrar tidigare i sommar och gick två 1.10-tider i rad. Han gav även Marc Elias sin största seger när duon vann under elitloppshelgen. Senast blev Toddler fyra i V75 efter en tuff inledning i spåren och nu kommer han åter efter ett litet uppehåll. Han har spår sex bakom bilen över den engelska milen.
- Toddler (GS75-1) var vi nöjda med även senast och jag vet att han har en växel till när han får fritt fram men han kom inte ut i sista sväng. Han är alltid lite försiktig när han springer i ryggar. Annars kanske han hade varit tvåa, trea om han fått fritt i tid, säger Marc Elias.
- Efter det har han varit hos veterinären och blivit åtgärdad för lite småsaker och det är tillfixat nu. Han är fräsch och känns bra i träningen men precis som Spartan Kronos är han inte vässad på något sätt. Han har bara tränat hemma och har inte varit inne på Jägersro och gått något banjobb.
Vad säger du om uppgiften och segerchansen här?
- Han är bra förberedd, men som sagt inte toppad, så det vore en överraskning om han skulle prestera jättebra direkt. Men samtidigt tycker jag inte att motståndarna är lika tuffa som i de senaste starterna. Vår häst har varit kanonbra tidigare och jag tycker nog att han är bästa hästen i fältet.
- Han har fått snabba pengar på sig och har nu 800 000 kronor. Då brukar hästarna skilja sig åt, antingen om de bär pengarna eller om en del inte orkar att göra det. Även om inte det här är årets viktigaste lopp så kan han absolut vinna, trots att han inte är toppad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det blir skor runt om och jänkarvagn som vanligt. Men däremot kanske vi sätter på ett helstängt huvudlag för att han ska öppna bättre och vara med i matchen direkt. Men jag vill avvakta värmningen och se hur han är där först innan vi bestämmer oss. Han har gått med öppet huvudlag på slutet då han kan bli lite vass från början med helstängt, men nu när det är de här förutsättningarna i Tingsryd och 1609 meter så kan det passa med helstängt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket intressant comeba..


Grand Slam 75 är tillbaka igen och på söndag äger miljonspelet rum på milebanan i Tingsryd. Där sker en mycket intressant comeback av en stjärnhäst som har varit skadedrabbad i karriären. Det är Spartan Kronos som nu gör första starten sedan juldagen i fjol. Den sjuårige hingsten, med 2,4 miljoner på kontot, har gjort blott fyra starter de senaste två åren. Senast han vann var i Paris 2016 och den hösten var han mycket framgångsrik på Vincennes och tog tre segrar. En av dessa var på tiden 1.10,6 över medeldistans med bilstart.
Tränaren Conrad Lugauer befinns sig på semester utomlands och kommer hem på söndag för att köra sin ögonsten. Sonen Marc Elias, som jobbar i stallet, har full koll på dagsläget.
- Spartan Kronos (GS75-6) håller farsan väldigt högt och som en av de bästa hästar han har tränat. Tyvärr har han varit ömtålig i sina ben men nu senast var det ingen riktig gaffelbandsskada utan mer än ansträngning i ett gaffelband. Hästen har fått gott om tid på sig och har varit fräsch och fin en längre tid. Men den här gången har vi tänkt att bygga upp honom långsiktigt, säger Marc Elias.

”Är mycket tränad men inte hårt”

Hur har träningen varit den senaste tiden och vad är det snabbaste som hästen har sprungit i jobben?
- Vi körde 1.22 över 2000 meter inne på Jägersro tre veckor före Hugo Åbergs. Det var i samma jobb som Breidabliks Nubbe och den hästen sprang 1.10,4 direkt i sin comeback under Åbergs-kvällen. Efter det har Spartan tränat på som vanligt och vi har varit snälla och försiktiga med hans kropp. Vi hoppas att han håller nu för när han är fräsch har han kapacitet att tävla mot de allra bästa. Kanske i Frankrike framöver.
- Vi körde sista jobbet i dag (torsdag) inför söndagen och han rörde sig bra. Som sagt, han är mycket tränad men inte så hårt.

”Trivs med stora banor – Tingsryd passar perfekt”
Spartan Kronos startar i den sjätte avdelningen i Grand Slam 75 och har spår två bakom bilen över distansen 1609 meter. Marc Elias tror på bra vinstchans, men lägger även in en brasklapp att hästen inte är toppad på något vis.
- Man kan inte förvänta sig att hästen är i toppform direkt efter ett så långt uppehåll. Det här loppet är inte det viktigaste för honom och det viktigaste är att han kommer igång och tar loppet rätt och är fräsch efteråt så att han kan börja tävla kontinuerligt igen.
- Men han kan absolut vinna på sin höga kapacitet och jag tycker att han är fältets bästa häst. Men det kan vara så att form slår klass den här gången. Fast är han bara i 80 procent så borde han vinna men det är inte hela världen om han inte gör det, säger Marc Elias.
- De allra bästa prestationerna han har gjort har varit i Frankrike där han har sprungit 1.10-tider och han trivs med de stora banorna där. Tingsryds milebana passar honom därför perfekt med stora svängar. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och den vanliga Custom-sulkyn, säger Marc Elias.

”Toddler är tillfixad – kan absolut vinna”
Jägersro-lärlingen sitter själv upp bakom Toddler i GS75, vilken han är ordinarie kusk på. Toddler övertygade i tre raka segrar tidigare i sommar och gick två 1.10-tider i rad. Han gav även Marc Elias sin största seger när duon vann under elitloppshelgen. Senast blev Toddler fyra i V75 efter en tuff inledning i spåren och nu kommer han åter efter ett litet uppehåll. Han har spår sex bakom bilen över den engelska milen.
- Toddler (GS75-1) var vi nöjda med även senast och jag vet att han har en växel till när han får fritt fram men han kom inte ut i sista sväng. Han är alltid lite försiktig när han springer i ryggar. Annars kanske han hade varit tvåa, trea om han fått fritt i tid, säger Marc Elias.
- Efter det har han varit hos veterinären och blivit åtgärdad för lite småsaker och det är tillfixat nu. Han är fräsch och känns bra i träningen men precis som Spartan Kronos är han inte vässad på något sätt. Han har bara tränat hemma och har inte varit inne på Jägersro och gått något banjobb.
Vad säger du om uppgiften och segerchansen här?
- Han är bra förberedd, men som sagt inte toppad, så det vore en överraskning om han skulle prestera jättebra direkt. Men samtidigt tycker jag inte att motståndarna är lika tuffa som i de senaste starterna. Vår häst har varit kanonbra tidigare och jag tycker nog att han är bästa hästen i fältet.
- Han har fått snabba pengar på sig och har nu 800 000 kronor. Då brukar hästarna skilja sig åt, antingen om de bär pengarna eller om en del inte orkar att göra det. Även om inte det här är årets viktigaste lopp så kan han absolut vinna, trots att han inte är toppad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Det blir skor runt om och jänkarvagn som vanligt. Men däremot kanske vi sätter på ett helstängt huvudlag för att han ska öppna bättre och vara med i matchen direkt. Men jag vill avvakta värmningen och se hur han är där först innan vi bestämmer oss. Han har gått med öppet huvudlag på slutet då han kan bli lite vass från början med helstängt, men nu när det är de här förutsättningarna i Tingsryd och 1609 meter så kan det passa med helstängt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140..


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140 meter handlade det nu om ”korta E3” för både ston och hingstar/valacker.
Stonas uppgörelse ser ut att kunna bli något extra. Samtliga tre kvalvinnare övertygade nämligen stort. Joakim Lövgrens Zara Kronos får dock ses som förhandsfavorit.
Stoet från Jägersro fick ledningen gratis kort efter start då Vikens Fingerprint galopperade och höll sedan enkelt till mål. Zara Kronos har ett vägvinnande steg och flyter liksom ovanpå ovalen.
- Det här var nästan det enklaste lopp hon fått sedan debutloppen då hon gick i ledningen och fick bestämma. Det var väldigt skönt att slippa harva i spåren i dag och jag tycker också att hon trivs bättre på innerspår där hennes kattlika aktion kommer till sin rätt, sade Joakim Lövgren.
Inte sedan 2010 har ett sto vunnit både den långa och den korta avdelningen i E3. Roger Walmanns Tamla Celeber stod för dubbeln då.

Mika helnöjd
Zara Kronos segertid skrevs till 1.12,6 över 1640 meter med bilstart. Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami travade samma tid vid segern för Mika Forss i det tredje och sista försöket.
Staro Miami blev utan rygg i andraspår 600 meter från mål och matade enkelt ner ledande favoriten Indiana Boko i en snabb avslutning. Imponerande.
- Det var enkelt i dag och det här är det bästa treåriga sto jag kört. En tre-fyra ston kan vinna finalen och Staro Miami är en av dem, sa Mika Forss.
Också den tredje stovinnaren var bra, riktigt bra. Aleppo Pine drog tåget som första häst i tredjespår sista 800 meterna och vann enkelt utan att behöva visa hela sitt register. Roger Walmann tränar stoet och Kenneth Haugstad satt blick stilla och lät Aleppo Pine avgöra på styrka.

Snöplig galopp
Segrarna i hingstarna och valackernas uttagningslopp blev i tur och ordning Devil Sound (Anders Zackrisson), Filur Sisu (Per Nordström) och Betting Gangster (Jerry Riordan).
Omgångens största favorit var Betting Gangster (66 procent) som bjöds ett lopp i andraparet utvändigt av Carl Johan Jepson och tog sig förbi Global Withdrawl i de allra sista stegen.
Jerry Riordans häst var bra men Global Withdrawl trots allt strået vassare, som hade extraväxlar sparade efter ett lopp utvändigt ledaren.
Nu blev det ändå ingen final för Svante Båths häst som tappade travet sista 50 meterna och galopperade över mål som tvåa. Snöpligt.
Stortränarna Svante Båth och Roger Walmann kvalade in flera hästar. En mindre tränare som det gick bra för var Per Nordström som vann med Filur Sisu och även kvalade in Önas Nougat till hingstarna och valackernas final med en andraplats.

Startlista
E3-final ston
1640 meter autostart

1. Zara Kronos (Joakim Lövgren)
2. Aleppo Pine (Roger Walmann)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg)
5. Indiana Boko (Timo Nurmos)
6. Aria (Roger Walmann)
7. No Matter (Svante Båth)
8. Flash Am (Roger Walmann)
9. Luce Axe (Ivanov Jevgeni)
10. Racing Brodda  (Mattias Djuse)
11. Loser On Loser (Fredrik Wallin)
12. Global Wild Card (Svante Båth)
Förstapris: 925 000 kronor

Startlista
E3-final hingstar/valacker
1640 meter autostart

1. Devil Sound (Anders Zackrisson)
2. Filur Sisu (Per Nordström)
3. Betting Gangster (Jerry Riordan)
4. Baritone Artist (Markus B Svedberg)
5. Önas Nougat (Per Nordström)
6. Fortune Mearas (Svante Båth)
7. Jaguar Dream (Claes Sjöström)
8. Funky (Tomas Malmqvist)
9. Ninepoints Yankee (Jörgen Westholm)
10. Dats So Cool (Marcus Lindgren)
11. Even's Cool Boy (Robert Dunder)
12. Flight Dynamics (Stefan Melander)
Förstapris: 925 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3. Ef..


Gräddan av landets treåriga travare samlas i Dalarna och Rommetravet på söndagen, till de sex uttagningsloppen i unghästserien E3.
Efter sommarens final över medeldistans är det nu E3:ans korta avdelning som står för dörren. Sammanlagt sex försökslopp över 1640 meter (tre för hingstar och valacker och lika många för ston) ska avgöras under dagen med spelet Grand Slam 75, där de fyra främsta i varje försök går vidare till finalen.
Svante Båth deklarerade tidigt att Attraversiamo skulle få stå över fortsatt E3-tävlande efter segern i "långa E3" tidigare i sommar. Vilket öppnar för andra hästar…
Robert Dunder är inne på sitt fjärde år som tränare och ställer upp med stallets bästa häst. - Even's Cool Boy är helt klart vår största stjärna. Ja, han är överhuvudtaget den bästa häst jag tränat. Jag har aldrig haft en häst med potentialen som han har, säger han.
Umåkers Robert Dunder ropade in Even's Cool Boy på Kriterieauktionen på Solvalla av för 70 000 kronor. Hingsten efter Un Mec d’Heripre är såldes en av de billigare hästarna i söndagens E3-uttagningar.
Eller åtminstone var han det som föl.
Marknadsvärdet har har stigit efter en rad topprestationer i år.
Det blev en femteplats i E3-finalen i Karlstad i slutet av juni bakom Attraversiamo. Even's Cool Boy hade före det varit heroisk tvåa från dödspositionen i ett treåringslopp på fredagen under Solvallas elitloppshelg.
- Han var mycket bra på Solvalla men jag tycker redan att det kändes när han var tvåa i ett treåringslopp här i Umeå i april bakom Attraversiamo att han hade det där lilla extra som häst, säger han.

"Absolut topp fem"
På söndag väntar alltså E3-kval i Dalarna för Even’s Cool Boy från Västerbotten. Hästen ägs av Robert Dunders bror och några av broderns kompisar i Skellefteå och Dorotea.
Even’s Cool Boy är seedad fyra av hingstarna och valackerna inför söndagens E3-lopp.
- Det är nog rätt tycker jag. Han är absolut topp fem i Sverige just nu. Jag tycker inte att det är speciellt mycket hårdare hästar han möter nu än vad fallet varit den senaste tiden. Just för stunden måste jag tycka att han hör till de bästa treåringarna i landet av det som alla visat hittills. Det lär komma några uppstickare innan kriteriet – men han är med dem, säger Robert Dunder.
I den senaste starten segrade Even's Cool Boy i finalen av Norrlands Elitserie på Bergsåker. Zenit med italienaren Alessandro Gocciadoro fick där bestämma tempot helt i ledningen men kunde ändå inte freda sig mot Umeå-hästens slutstöt.
- Han ska vara först liksom. Han är mycket ärlig och kämpade sig förbi från utsidan trots att det gick mycket fort. Det var 200 000 kronor till vinnaren på Bergsåker och det är det största jag vunnit både som tränare och kusk.
Slö och oinspirerad har varit din beskrivning av hästen tidigare i träning. Hur känns han nu?
- Det är samma. Men formen sitter nog där. När vi tränar honom är han just oinspirerad men pigg i övrigt. Han ska spralla och busa mest hela tiden och det tyder på form. Pulsmässigt visar att han också att han ligger bättre till i form än för ett par månader sedan.
Så vad säger du till spelarna inför Grand Slam 75:ans första avdelning på söndagen?
- Jag måste tro på en ganska bra segerchans. Nackdel är att värsta konkurrenten är innanför oss. Devil Sound är startsnabb och den kan jag inte utmana från början i alla fall. Men jag hoppas att min häst är stark nog att avgöra från en utvändig position.
För att ta sig till final gäller det att vara bland de fyra första i mål.
- Om han är etta eller tvåa…jag är lika nöjd oavsett. Även tvåorna kommer att få bra spår i finalen. Men vi ska köra om det.
Järnskor och fast bomull har varit utrustningen hittills på guldklimpen. Kommer du att testa nytt inför söndagen?
- Nej, det blir nog inte aktuellt ens i en eventuell final. Jag vill tävla med honom högt upp i åldrarna så varför ska jag plocka allt och dra alla växlar redan nu? Kanske provar vi något nytt i en eventuell final men det är absolut inte så att vi går all in.

Mikael Wikner, Kanal 75


Söndagens Grand Slam 75-omgång avgörs i Åmål och banan titulerar tävlingsdagen – The Right Way. Loppen avgörs i h&ou..


Söndagens Grand Slam 75-omgång avgörs i Åmål och banan titulerar tävlingsdagen – The Right Way. Loppen avgörs i högervarv och Åmål brukar köra en sådan här dag en gång om året. Det bjuds på öppna och spelvänliga lopp och Grand Slam 75 kryddas med en jackpot och har fem miljoner i sjurättspotten.
Åke Lindblom var på den här tävlingsdagen i fjol och reser dit på söndag med fyra hästar.
- Flera av mina hästar är lite gynnade av att det är högervarv, för jag brukar träna dem i bakvarv hemma. Min bana ser ut som Åmåls bana gör, så de är vana vid den typen av kurvor, säger Åke Lindblom.

”Jättefin - det small bara till”
Örebrotränaren inleder i den fjärde avdelningen som är ett treåringslopp. Han kör själv Mascarpone Doc som kommer från seger och som har innerspår bakom startbilen.
- Mascarpone Doc (GS-4) är en jättefin häst som har börjat karriären bra. Han vann lätt senast och trots en ganska sen lucka så small det bara till när jag fick fritt. Det känns också som att han har gått framåt efteråt i träningen, säger Åke Lindblom.
- Nu är det första gången med bilstart men han har testat i en bilprovstart tidigare och det gick bra. Fast just innerspåret i Åmål är kanske inte så jättebra för svängen kommer ganska snabbt. Vi får se vart vi hamnar och man vet aldrig med motståndarna eftersom det är treåringar. Men min häst är riktigt bra i alla fall. Han är så bra att han kan vinna igen och det är min bästa chans i omgången. Inga ändringar.

”Är extra gynnad av högervarv”
Lindblom har även med Mon Ami Lane i samma lopp som Kaj Widell kör. Hästen har spår nio och har tagit en andra- och två tredjeplatser på fyra starter. Men senast blev det däremot galopp.
- Mon Ami Lane (GS-4) började väldigt bra och gjorde några riktigt fina lopp på bra tider men senast galopperade hon bort sig och det får jag ta på mig litegrann. Hon har fått ta igen sig och tränat på ett par månader efteråt och känns fantastiskt bra. Jag tror att hon är extra gynnad av att få springa åt andra hållet för hon bryter lite inåt och i Åmål blir det då att hon bryter utåt istället och får då mycket lättare att ta kurvorna. Så hon borde vara kraftigt gynnad av att få tävla i högervarv.
- Hon är egentligen inte sämre än min andra häst i loppet men har ju bakspår. Räkna inte bort henne, menar Lindblom.

”Har verkligen toppform – vinner snart”

Du har ytterligare två hästar med inom Grand Slam 75 och det är Re Love och Restless. Chanserna där?
- Re Love (GS-5)
har jättefin form och har gjort jämna och bra prestationer varje gång utan att få vinna. Senast satt hon lite halvfast och hade krafter kvar och har tränat bra efteråt. Skulle det klaffa för henne nu kan hon absolut vinna loppet.
- Restless (GS-6) har haft all otur i världen på slutet. Näst senast i Lindesberg körde jag invändigt och när hon kommit loss och skulle koppla greppet galopperade hon när jag drog urryckarna. Jag får ta på mig det för hästen hade vunnit utan att jag hade behövt dra dem. Det var klumpigt gjort av mig.
Senast var hon med i kval till Stochampionatet och fick alla i vägen när hon gick med i anfall 1200 meter kvar. Det var en som tvärstannade och hon blev dragen bakåt. Hästen har verkligen toppform och var tvåa i Åmål den här dagen förra året och funkar bra i högervarv. Jag hoppas att hon får vinna snart, säger Åke Lindblom.
Det låter som att alla dina fyra hästar har chans, men vem tycker du är hetast?
- Ja, alla har faktiskt chans att vinna men jag tror väl kanske mest på Mascarpone Doc ändå. Hästarna har gått jobb i dag (torsdag) och var kanonfina. Det blir inga ändringar på någon av dem.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var en värdig vinnare som segrade i det 101e Derbyt på Jägersro, ett anrikt lopp som har ridits sedan 1918.Championtränaren Niels Peter..


Det var en värdig vinnare som segrade i det 101e Derbyt på Jägersro, ett anrikt lopp som har ridits sedan 1918.
Championtränaren Niels Petersen hade varit smått optimistisk på förhand med Nordic Defense, som levererade.
Men det var öppet på förhand, i galoppens blå band. Det som avgjorde till slut, var att rutinerade jockeyn Carlos Lopez serverade Nordic Defense ett drömlopp trots en nästan ”missad” start.
Ett dramatiskt upplopp såg många med chans inledningsvis, även storskrällen Snake Lake (Vanja Sandrup tränar, Vlamir de Azeredo red).

"Det här är en dröm"
Men när extraväxeln lades in, stegade Nordic Defense undan klart före den fransktränade gästen Barade (tidigare i svensk träning, hos galoppens nuvarande vd, Fredrik Reuterskiöld). Och därmed blev det en andraplats - och ännu en derbymiss för respekterade stallpseudonymen Mr Ascot.
I Nordic Defense-lägret, hos den norske championtränaren Niels Petersen, så var det givetvis ”all smiles”.
- Amazing, det här är en dröm, uttalade sig jockeyn Carlos Lopez efter segern.
Carlos (hög träffprocent i skandinaviska derbyn på senare år) fortsatte:
- Jag var sist i början, eftersom alla andra var snabba ur boxarna. Jag och Jacob Johansen på Barade var sist ut… men det här är en riktigt bra häst, och det visade han nu. Han har tävlat bra i Dubai, och han går oerhört bra på gräset också. Så det finns mycket potential.
Derbyts stora överraskning var kanske tvåprocentaren på Grand Slam 75-spelet, Snake Lake, tränad av hemmatränaren Vanja Sandrup.

Ännu en storloppsseger för Carlos Lopez
Sprinterloppet Zawawi Cup vanns helt överlägset av Susanne Berneklint-tränade I Kirk som ledde hela vägen i ”splendid isolation”.
Jockeyn!? Carlos Lopez, igen.
I Margareta Wettermarks Minneslöpning visade Lennart Reuterskiöld juniors Mrs Loreen (Jacob Johansen red) att hon är Skandinaviens drottning bland stona, på underlaget dirttrack. Men hon blev utmanad in på linjen av nestor Wido Neuroths fina sto Appelina, som sonen Jan-Erik Neuroth red förtjänstfullt.
Publiksiffran var 3916 personer, denna soliga dag på Jägersro.

Kanal 75


Mofaksan var spelad till stor favorit men ekipaget som vunnit mästerskapet de två senaste åren, Järvsö Blomster och Örjan Kihlst..

Mofaksan var spelad till stor favorit men ekipaget som vunnit mästerskapet de två senaste åren, Järvsö Blomster och Örjan Kihlström, ville ha ett ord med i laget och dundrade mot ledningen från bakspår efter ett halvvarv. När Mikael Olsson gav sin häst full anfallsorder från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan hade emellertid inte de framförvarande ork att stå emot och sista halvvarvet blev en ren uppvisning av Mofaksan.
- En otrolig häst! Hon går i tredjespår sista 800 och det är gränsfall att vi kommer ner i andraspår i sista sväng. För säkerhets skull höll jag henne kvar i tredje och hon bara dundrade på. Hon är bäst! sa Gävleamatören Mikael Olsson som inte bara tränar och kör utan också har fött upp och äger det tolvåriga stoet.
Mofaksan har så här långt vunnit 26 av 137 lopp och söndagens segercheck på 250 000 kronor gjorde att hon passerade två miljoner kronor insprunget.

Lome Brage före prinsen
Sleipners Elitlopp avgjordes tidigare under dagen och där gick Månprinsen A.M. en ruggig långspurt i tredjespår efter att ha hamnat sist från start. Men Gunnar Melanders publikfavorit fick nöja sig med andraplatsen bakom storfavoriten Lome Brage som i Örjan Kihlströms händer höll undan från ledningen.
- Det var jättespännande.Tuff öppning och körning hela vägen, även om jag blev lite lugnare när han fick varva på 1.21, sa Lome Brages tränare Jan-Olov Persson vars inbjudningslopp också avgjordes under dagen.
Dessa vanns av Öystein Tjomsland-tränade U.R.Faxe, körd av Ulf Ohlsson, samt Jörgen Westholms Phototoy, som väl understödd av Krister Söderholm höll nosen först över mållinjen.
- Jag jobbade hos Krister från att jag var 15 till att jag var 18 år och nu tänkte jag att vi skulle få hamna på bild tillsammans, för han har aldrig vunnit lopp åt mig tidigare, sa Rommetränaren.
På Grand Slam 75 betalade sju rätt 107 587 kronor. Sex rätt delade ut 545 kronor och för fem rätt fick man 46 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på ..


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på kallblod med tolv lopp under två travdagar.
Söndag eftermiddag blir det tävlingar med Grand Slam 75 med bland annat Svenskt Mästerskap för ston på programmet. Ett lopp med en kvarts miljon till vinnaren som rundar av omgången.
Gävlestoet Mofaksan är lite av en mormor i loppet med sina tolv år. Hon har sprungit in överlägset mest pengar (1,8 miljoner) men aldrig fått till det i SM på tre försök.
- Hennes stora problem har varit luftvägarna sommartid. Så hennes största svackor brukar komma just runt Sto-SM, tre veckor före och tre veckor efter kanske, säger amatören Mikael Olsson som både fött upp, tränar och kör.
Ett lopp som Norrländska Elitstoet på Umåker har hon vunnit fyra gånger.
- Det är till Norrländska Elitstoet i augusti hon brukar tagga till igen. Är hon lika bra som förra hösten till exempel – ja, då finns det ingen som slår henne. Så är det ju. Inte i Sverige i varje fall, säger Mikael Olsson.

Bara bäst på Dannero
Söndagens SM föregicks av ett lopp på Dannero i förra veckan. Så gott som hela söndagens gäng var med och Mofaksan var så där omutlig igen som hon kan vara då hon är som bäst.
Mikael Olsson var tvungen att vinna eller bli tvåa för att överhuvudtaget komma med i SM. Mofaksan stod med 40 meters tillägg och trots jobb i spåren hade hon kraft att lägga av en långspurt till slut och hann fram till segern.
- Kanon. Är hon som jag tror lite bättre på söndag också så borde det räcka långt. Hon är oöm och borde egentligen inte ha hunnit fram i torsdags då hon ju var vindsnabb över upploppet.
Jan-Olov Perssons Järvsö Blomster var sämre och slutade oplacerad. Järvsö Blomster, med två raka guld i SM för ston, har ett bakspår på söndag och kan få svårt med ett tredje SM-tecken.

Ändrat kost och hygien
Mofaksan brukar inte vara bra den här tiden på året men sedan i fjol har amatören från Tierp lagt om och gjort en hel del förändringar för familjehästen.
- Jag såg en förbättring redan i loppet i fjol. Vi är noga med kosten och fuktar allt hon äter och ser till att hon inte har något damm eller pollen omkring sig. Hygienen är vi mycket noga med, säger Mikael som har hustrun Angelica och barnen Felicia och Oskar till hjälp.
Ni fick ett tredjespår bakom bilen i GS75-7. Hon är startsnabb, vilka andra är det i loppet?
- Alfie kan laddas. Närbyflickan är snabb den första biten och Lysjö Mocca brukar också kunna vara snabb ut. Samtidigt är hon allround. Hon kan gå bakifrån, i ledningen eller i dödens. Hon är hård och oöm på det viset så det finns egentligen ingen anledning för mig att lägga så mycket krut första 500 meterna.
Så du vågar tro på ett SM-tecken på söndag nu då?
- Det ser jättebra ut för Mofaksan. Det är ingen av de hon möter som visat den här formen i år. Men mycket kan strula förstås.
Du brukar köra henne själv men använder ofta Ove A Lindqvist som kusk i lite större lopp. Varför kör han inte nu?
- Ove A Lindqvist är avstängd några dagar. Ove har ställt upp så mycket på mig runt Mofaksan så jag hade unnat honom att få köra henne i SM. Men det är jättekul om jag kan vinna själv förstås. Jag har kört så många gånger nu och alla vet vem Mofaksan är i det här gänget och hon har ju som sagt dokumenterad form. Vi kör för att vara med där framme.

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 19 augusti 2018 Tingsryd

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 6.  Toddler (Marc Elias) 1.8 46 kr 7
2 8.  Us Wise As (Ola Samuelsson) 12 395 kr
3 3.  Love No Limit (Veijo Heiskanen) 3.9 782 kr
4 4.  Com Milton (Johan Untersteiner) 1.8 1138 kr
5 12.  Natosi Goj (Kim Eriksson) 48.8 97506 kr
6 1.  Poet Broline (Peter Untersteiner) 1.5 115898 kr 8
7 7.  Quiz Töll (Thomas Uhrberg) 5.4 352158 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Tingsryd söndag 19 augusti 2018

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 19 352158 kr
6 rätt 3469 546 kr
5 rätt 115365 32 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se