Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 24 september 2023 Dannero travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 augusti 2023 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 13 augusti 2023 Åmål travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 30 juli 2023 Tingsryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 2 juli 2023 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 24 juni 2023 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 juni 2023 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 juni 2023 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 21 maj 2023 Solänget travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Vaggerydstravet ligger strax söder om Jönköping och på söndag kör banan en av sina största dagar för året. Fö..

Vaggerydstravet ligger strax söder om Jönköping och på söndag kör banan en av sina största dagar för året. Förutom den populära spelformen Grand Slam 75® avgörs Smålandsmästaren för den högsta klassen med 150 000 kronor i förstapris. Loppet har samlat flera hästar som tillhör eliten och flera av dom startar flitigt på V75®.
Eskilstunatränaren Svante Ericsson har en stigande formkurva på hästarna och vann så sent som i tisdags en dubbel på hemmaplan. Han drar till Vaggeryd med två segerbud.
- Både Selfie Brodde och Phoenix Photo känns fina och jag tycker att båda ska ses med chans. Hästarna går bra för dagen och visar fin form och sedan har jag spännande hästar på gång. Vi har ett litet generationsskifte just nu och det ser bra ut framöver, jag hoppas och tror på en bra höst, säger Svante Ericsson.
Selfie Brodde (GS75-3) startar uteslutande i monté. En kategori han trivs ypperligt med.
- Ja, han har verkligen hittat stilen med en ryttare på ryggen. Han hade lite problem med aktionen när han tävlade med sulky men i monté springer han mycket friare och då har också framgångarna kommit. Jag hoppas att han är etta eller tvåa för då blir han miljonär. Det är fantastiskt i så fall och jag tror inte att det är omöjligt även om det är ett bra lopp och ibland upplever jag att Selfie Brodde är snäppet bättre när han är med långt fram. Klaffar det så tycker jag att han ska vara med där framme.

Växer med uppgiterna
Stallets flaggskepp Phoenix Photo (GS75-7) vann i sin senaste start och det är en häst som hjärtat klappar lite extra för hos Svante Ericsson.
- Ja, det är en härlig häst. Jag trodde väl ingenting på honom innan han började starta, men det visade sig vara helt fel. När han får tävla så är det en helt annan häst. Han kämpar som tusan och ger aldrig upp. Han har haft en speciell aktion och gått tungt balanserad och kompenserat det med en underbar inställning.
Hittills har nioåringen sprungit in drygt 2,4 miljoner kronor och vunnit flera lopp på V75®.
- Han är fantastisk och jag tror att han fortfarande har en hel del kvar. Han vann i sin senaste start mot bra motstånd och han växer med uppgiften hela tiden.
Han har inte startat på ett tag, varför?
- Han blev lite sliten av starterna i juli och fick besöka veterinären. Han blev behandlad och sedan har han fått träna på efter det och nu känns han väldigt fin, jag är helnöjd med honom.
Hur skulle det kännas att bli Smålandsmästare?
- Stort, man vill vinna alla lopp och när det är lite större lopp med bra prispengar känns det givetvis lite bättre. Jag har en bra häst som visat att han duger bra mot de hästar han möter och ofta är det positionerna som avgör. Phoenix Photo har ett bra spår, är startsnabb och jag tycker att han ska räknas tidigt.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


Rommetränaren Emilia Leo och heltidsamatören David Persson på Axevalla blev ett par för drygt två år sedan och samarbetar profe..


Rommetränaren Emilia Leo och heltidsamatören David Persson på Axevalla blev ett par för drygt två år sedan och samarbetar professionellt.
Leo –  en av landets mer framgångsrika montéryttare –  är även flitig i sulkyloppen. Ett faktum som passar extra bra på söndag då Vaggerydstravet bjuder in till sin årliga tävling Dubbelkampen.
Deltagarna rider ett montélopp (lagt utanför utanför Grand Slam 75) och kör sedan ett sulkylopp som ingår i det stora spelet.
Emilia Leo är i båda loppen uppsatt på hästar ägda och tränade av David Persson.
– Det var fina pengar att köra och rida om på Vaggeryd så då tänker vi att vi ska ta chansen, säger Persson.
Tyskfödde fyraåringen Sandokan imponerade i tre raka segrar i vintras mellan november och januari. På Solvalla i januari blev Emilia Leo uppvaktad i omgångar i ledningen med Sandokan som trots några tryckare spatserade undan till en ohotad seger.
– Han har helt klart det där extra som tävlingshäst och från ett bra läge ska han räknas med chans även om det var ett tag sedan han startade, säger han.
Karriären inleddes hos Josef Franzl där valacken diskvalificerades för galopp i den enda starten i Tyskland i augusti förra året. Samma visa blev det i start nummer två i David Perssons regi, diskvalifikation för galopp i en start under november.
I tre starter därefter skulle Sandokan visa sig överlägsen sina konkurrenter.
Återfall i gamla galoppsynder blev det i två raka starter i klass II i STL under senvintern. Nu har den fyraårige valacken inte synts till på banorna sedan i mars.
– Egentligen har det inte varit några stora grejer. Kände bara att jag ville ta ett omtag med honom eftersom vi hamnade lite på kant med honom där ett tag. Sandokan har tränat på i lugn och ro och även fått ytterligare paus för att kunna landa i sig själv, säger David Persson.

"Visade ju enorm kapacitet"
Att den framgångsrike amatören håller den tyske hästen högt går inte att ta miste på. Hästen står fint inne i GS75-4 med sina 234 000 kronor intjänade.
– Han fick ju lite snabba pengar på sig där och visade ju enorm kapacitet. Så kanske hade vi för bråttom där ett tag och startade på lite väl mycket. Jag fick ta tillbaka honom där och lugna ner allt och satsa på sommaren i stället. Och nu är vi ju där. Det ska bli kul att starta honom igen för han känns jättefin hemma! säger David Persson.
Hur passar sommar och snabba banor för den starke hästen?
– Inga problem. Det viktigaste för honom är att han får en fin bana att springa på och det brukar man ju mestadels få på sommaren. Vi väntade in sommaren och det är bara positivt att få slippa de sämre underlagen.
Emilia Leo har ett tredjespår bakom bilen över medeldistans i i GS75-4 tillika den andra avdelningen av Dubbelkampen. Sandokan har ju visat startsnabbhet.
– Spår tre är givetvis jättebra och han kan öppna bra. Ledningen är närmaste vägen till mål och kommer vi dit kör vi där. Det kommer att vara i stort sett samma balans på fötterna och troligtvis samma huvudlag, ett halvstängt. Jag tror inte på så mycket ringrost. Han är så pass bra och startar absolut med chans.
I ett lopp innan Grand Slam går igång rider deltagarna ett montélopp där ni blir favoriter med sjuårige El Greco som har fantastiska åtta segrar på nio starter i din regi under sadel. Emilia blir favoritspelad även med den hästen.
– Han har blommat ut ordentligt här och trots att vi inte är helt nöjda med honom i träningen varje gång så vinner han ju ändå. Klart att den egenskapen är tacksam att ha på en häst. Spåret blev lite jobbigt (spår tolv i auto) och det är klart att det är risk att han hamnar lite på vingel. Men han är bra för klassen och visar alltjämt att det inte riktigt är stopp ännu. Så det ser ändå helt okej ut inför söndagen, slutar David Persson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Söndagen går i unghästarnas tecken på Solänget med fyra uttagningslopp i Breeders’ Crown på Grand Slam 75-kupongen.Solval..


Söndagen går i unghästarnas tecken på Solänget med fyra uttagningslopp i Breeders’ Crown på Grand Slam 75-kupongen.
Solvallatränaren Mattias Djuse har fyra hästar till start. I loppet för treåriga ston kommer hans kanske bästa chans.
A Teaser är uppfödd och ägd av pappa Anders Djuse som döljer sig bakom pseudonymen ”Hästshopen i Östersund AB”.
Senast stoet var ute blev det seger i ett Margareta-lopp på Solvalla med 300 000 kronor i förstapris. Rikard N Skoglund kom fram i andraparet utvändigt från ett bakspår den gången och stoets slutstöt bet verkligen.
A Teaser lyftes ut på den sista bortre långsidan och blixtrade till ledningen och klev undan till seger.
– Det var lite extra att se henne vinna på det där sättet. Att hon skulle vara så snabb hade jag kanske inte räknat med. Men hon hade ju visat bra fart tidigare och avslutade exempelvis bra gången innan till en tredjeplats. Så det kändes som att hon varit på rätt väg, säger Mattias Djuse.
På söndag blir hon en av favoriterna Breeders’-uttagningen för treåriga ston, tillika det sjätte loppet i GS75. Läget är bra med ett femtespår bakom bilen.
Anders Djuse är pappan till de framgångsrika bröderna och driver hästshopen inne på Östersundstravet. Han bor kvar i Östersund med pojkarnas mamma Maj-Britt.
– Pappa Anders hade mamman till den här (Escada Arvells) som han tog fyra föl på. För dagen har han ingen häst och A Teaser blir sista avkomman på ett tag. Han äger inga fölston alls nu, säger Mattias.

Sparade tussar kommer till pass?
Magnus A Djuse kör på söndag och stallet taxerar vinstchansen som ganska god.
– Utrustningsmässigt kör vi som senast då vi hade lättat henne i balansen och satt i ett par rycktussar för första gången, Men de ryckte vi aldrig. Rycktussarna får sitta på igen. Det handlar om en fin travare som har gjort det bra hittills, det är franskt i henne och hon har bra styrka helt enkelt. Allt verkar bra och vi får hoppas på en liknande prestation igen.
I samma lopp har du 8 Laiza Westwood (GS75-6) till start som ska köras av Carl Johan Jepson. Laiza årsdebuterar efter att ha varit struken dubbla gånger i år på grund av förkylning och problem med en hovböld. Formen?
– Det har varit smågrejer bara. Men hon har tränat rätt starkt hela vintern och gått ett lite tuffare jobb inne på Solvalla inför det här som jag var nöjd med. Hon kändes stark och rejäl och verkar ha tagit till sig.
Laiza Westwood var tvåa i Silverstoet på Axevalla i november vilket blev hennes sista start inför vinteruppehållet. Pearl Lane blev för svår men Laiza Westwood var klart bra bakom favoriten den gången.
– Det känns som att träningen i vinter gjort att hon tagit ett steg till i utvecklingen. Läget är lite tråkigt och jag vill att hon får ett snällt lopp i comebacken och att kusken kör lite inför framtiden.
I Breeders’-loppet för fyraåriga ston (GS75-2) gör 9 Carbonfiber årsdebut efter en säsong som inbringade 576 000 kronor. Var står hon?
– Hon gick ju väldigt bra i fjol och var bland annat med i Oaks-finalen där hon blev fast med krafter. Helt klart har hon visat riktigt fin kapacitet. Det är en annan som tränat rejält hela vintern och jag tror att hon gör ett bra lopp direkt. Carbonfiber kommer bra förberedd som det känns och gör nog ett bra lopp utan att vara på topp. Spår nio är ett jättebra läge. Hon är inte så snabb ut ändå. Balansen vill jag klura lite på till på söndag, kanske blir det barfota fram vilket är det optimala.
Slutligen då 3 Maco Toro i de treåriga hingstarna och valackernas lopp (GS75-4). Avslutade starkt från kön i Margaretas tidiga unghästserie senast och har fem starter bakom sig i år. Maco Toro måste du vara nöjd med?
– Ja, han har börjat lovande och har svarat för fina lopp hela tiden. Det är en effektiv häst. Hur han är från start har nog inte visat sig ännu. Han har öppnat skapligt någon gång men det finns rätt mycket fart i honom. Så om kusken vill lägga upp det på det sättet borde han kunna rassla iväg riktigt bra. Inga ändringar där.
Kan du bestämma dig för bästa söndagschansen?
– Både A Teaser och Maco Toro har varit igång och startat och de borde ha bäst chans. De andra två gör årsdebuter och fick ju sämre lägen också.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vaggeryd anordnar sin andra tävlingsdag för året och är samtidigt värd för Grand Slam 75®.Vi tar hemmatränaren Claes Sve..

Vaggeryd anordnar sin andra tävlingsdag för året och är samtidigt värd för Grand Slam 75®.
Vi tar hemmatränaren Claes Svensson på pulsen inför söndagens tävlingar. 56-åringen som trots att han varit Vaggerydstränare i åtta år fortfarande förknippas med sin gamla hemmabana.
- Alla tror att jag är kvar på Mantorp, men så är inte fallet. Min sambo är här nerifrån och vi köpte hennes föräldragård i området och då blev det naturligt att byta hemmabana.
Du har 21 hästar på träningslistan, trivs du med tillvaron och antalet hästar i träning?
- Absolut, det är en helt annan nivå på stallet nuförtiden. Vi har många andra projekt igång vilket gör att det är alldeles lagom med 15-20 hästar i stallet. Som mest hade jag över 100 hästar i träning och tre gårdar, då fanns det inte utrymme för något annat.
Claes Svensson var fyra i kuskligan på Vaggerydstravet i fjol med fem segrar på 15 starter.
- Jag kör inte lika frekvent numera. Det är i princip bara stallets egna hästar och då blir det inte så många uppsittningar. Tidigare överlät jag de flesta styrningarna till min son Jonathan Bardun, men han testar vingarna i USA hos Marcus Melander för tillfället så i år kan det bli att jag kör lite mer igen.
Claes Svensson har tre hästar till start inom GS75. Först ut är Maltese Magic som ser ut att bli favorit i GS75-1.
- Det ser ut att vara bra förutsättningar för honom. Jag tyckte han gjorde det riktigt bra senast på Solvalla och han var nära andraplatsen då. När jag körde honom på Mantorp i årsdebuten var banan lite hård och frusen och jag misstänker att han inte trivdes på det underlaget och galopperade på grund av det. Jag ser det som ett olycksfall i arbetet. Allt känns bra inför den här starten, han har ett fint utgångsläge, är snabb ut och trivs över den korta distansen. Han segrade bland annat från dödens förra året på Halmstad och kom då i mål på en 1.12-tid. Jag tycker att han är en motiverad favorit i det här loppet.

Två till start i lärlingsloppet
GS75-3 är ett lärlingslopp (Wången Cup) och selöar stallet ut två hästar som är lite mer outsiderbetonade.
- Quick Run håller jag högt men han var inte fräsch i den senaste starten i februari. Han är åtgärdad efter den starten och känns bra i träningen. Han är dock trög ut bakom bilen så det får bli en smygresa här. Måste ha tur härifrån för att ha med segerstriden att göra.
- Simb Lone Star är ny i vår regi, han kom till oss från Thomas Dalborg. Han kastrerades och har fått två månaders träning efter det. Han kändes fin i ett banjobb men läget blev tufft. Han är lite svårbedömd i första starten och kommer att få ett försiktigt upplägg härifrån och sen hoppas vi på att han avslutar bra.
Till sist måste vi få höra hur stallets stjärna King Of Everything mår för dagen?
- Allt är jättebra med honom. Jag har precis kört honom på rakbanan och vi siktar på att starta honom på Åby nästa helg under paralympia-dagen. Det är ett lopp i silverdivisionen över 1640 meter. Han kommer att göra ett bra lopp, men innan jag sett läge och motstånd vill jag inte säga för mycket. Därefter tar vi sikte mot finalen på Solvalla under elitloppshelgen.

Kanal 75


Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd ..


Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd vars upplopp är 200 meter långt. Stefan Persson är flitigt i elden och kör fem hästar på miljonspelet. I fjol hade han sitt bästa år hittills som kusk, när han tog 179 segrar och körde in drygt 18,8 miljoner kronor. Det här året har också börjat strålande där Halmstad-tränaren har vunnit 65 lopp och ligger trea i den allsvenska kuskligan, som leds av Ulf Ohlsson på 75 segrar i skrivande stund.
Stefan är van att köra på Vaggeryd och delger sin åsikt om banan som kan vara värt att tänka på.
– Känslan är att det är ganska svårt att ta något om man sitter långt bak på Vaggeryd. Trots att det är ett ganska långt upplopp så är det ofta svårt att hinna dit när man sitter i kön, säger Stefan Persson.

”Har hög kapacitet – en spännande häst”
Han är hårt betrodd med flera hästar i Grand Slam 75, där ett par av hästarna tränas av broder Håkan K Persson. Så här säger Stefan om sina fem uppsittningar som han dessutom brukar köra och känner till väl.
– 6 Jula The Bank (GS75-1) var jag väldigt nöjd med på Solvalla senast. Han låg på stenhårt över lång distans och höll bra ändå. Så det är spännande förutsättningar nu tycker jag, säger Persson.
– 1 Ottens Juvel (GS75-2) gick helt okej senast men behövde loppet då han inte hade startat på länge. Han har fått ett bra läge och jag hoppas att han kan räcka en bra bit. Han har säkert gått framåt med loppet.
– 9 Brady D.E. (GS75-4) har hög kapacitet men funkade inte riktigt senast i voltstart, då snurrade han till det för sig. Men i starterna innan dess har han varit jättebra. Det är en bra och spännande häst.
– 8 Madonna F. (GS75-5) är en häst som jag gillar men hon har inte riktigt funkat på slutet. Senast fick hon inte travet att stämma i Eskilstuna och vad det berodde på vet jag inte riktigt. Hon har fått ett dåligt läge här och vi får ligga lite lågt.
– 8 Kuyt F.Boko (GS75-6) är det bra form på. Han satt fast senast, eller han kom loss väldigt sent på Axevalla och gick med bra fart över mål. Det är en häst som behöver få ett sparsamt lopp, men han har väldigt fin form, säger Stefan Persson.

Michael Carlsson, Matteus Lillieborg


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin sö..

Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin söndag för kusken Carl Johan Jepson med tre segrar: Loke Lovebite, Kolbu Prinsen och Oxidizer.
Det blev hårt i mål i GS75-1 men segervane Loke Lovebite fick huvudet först i duell med Jessie och tog tredje segern på de fyra senaste starterna. Conny H Andersson tränar vinnaren.
Favoriten Ramos som kom till start med fyra segrar på fyra starter i livet galopperade bort sig i startrusningen från innerspåret bakom startbilen.
I GS75-3 såg ledaren Eik Best ut att ha avgjort loppet när han galopperade på upploppet 100 meter före mål. Istället gick segern till Kolbu Prinsen som höll farten bäst i händerna på Carl Johan Jepson. Carina Simonsen tränar vinnaren som tog andra raka segern.
David Persson-tränade Oxidizer var tillbaka som en vinnare senast och i GS75-7 visade han härlig inställning när han spurtade ner ledaren Suarez i sista stegen in mot mål.
- Det är en jättebra häst som haft bekymmer och inte vågat ta ut sig. I dag krigade han verkligen bra. Det här är en häst jag gillar, sa Carl Johan Jepson.

Kuskdubbel för Goop
Även Björn Goop var flitig till vinnarcirkeln med två segrar på GS75.
I GS75-6 svarade han för ett snyggt jobb i sulkyn som höll favoriten Guli Fantom i trav hela vägen efter att kört till spets 850 meter före mål. Därmed är Jörgen Westholms segerstaplare tillbaka som en vinnare efter galoppen senast på Solvalla, innan dess hade sexåringen sju raka segrar.
I GS75-4 var Björn Goop offensiv och körde tidigt fram utvändigt ledaren med favoriten D.J.Spritz, som var riktigt tapper i tredje segern för året på fem starter. Magnus Dahlén tränar den italienska fyraåringen som totalt har nio segrar på 23 starter i karriären.

Jackpot nästa söndag
I GS75-2 kom favoriten Jalapeno K. bekvämt till spets efter 650 meter och sedan kontrollerade André Eklundh loppet till en enkel seger i årsdebuten.
Favoriten Oh Ah Kennedy fick göra grovjobbet i GS75-5 utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern in mot upploppet men kunde inte stå emot Josefine Ivehag-tränade Xanthis Flicka som avslutade vasst efter en ryggresa i andraspår i händerna på Linda Sedström.
- Hon avgjorde lätt med krafter kvar, kommenterade segerkusken.
Sju rätt på GS75 gav 2 244 kronor, sex rätt 36 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed väntar och jackpot på Grand Slam 75® i Vaggeryd söndag 30 april med 3,1 miljoner kronor extra i de tre poolerna. En ensam vinnare med sju rätt får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin sö..

Årjäng bjöd på gråväder och regn när GS75® avgjordes i Värmland på söndagen och det blev en fin söndag för kusken Carl Johan Jepson med tre segrar: Loke Lovebite, Kolbu Prinsen och Oxidizer.
Det blev hårt i mål i GS75-1 men segervane Loke Lovebite fick huvudet först i duell med Jessie och tog tredje segern på de fyra senaste starterna. Conny H Andersson tränar vinnaren.
Favoriten Ramos som kom till start med fyra segrar på fyra starter i livet galopperade bort sig i startrusningen från innerspåret bakom startbilen.
I GS75-3 såg ledaren Eik Best ut att ha avgjort loppet när han galopperade på upploppet 100 meter före mål. Istället gick segern till Kolbu Prinsen som höll farten bäst i händerna på Carl Johan Jepson. Carina Simonsen tränar vinnaren som tog andra raka segern.
David Persson-tränade Oxidizer var tillbaka som en vinnare senast och i GS75-7 visade han härlig inställning när han spurtade ner ledaren Suarez i sista stegen in mot mål.
- Det är en jättebra häst som haft bekymmer och inte vågat ta ut sig. I dag krigade han verkligen bra. Det här är en häst jag gillar, sa Carl Johan Jepson.

Kuskdubbel för Goop
Även Björn Goop var flitig till vinnarcirkeln med två segrar på GS75.
I GS75-6 svarade han för ett snyggt jobb i sulkyn som höll favoriten Guli Fantom i trav hela vägen efter att kört till spets 850 meter före mål. Därmed är Jörgen Westholms segerstaplare tillbaka som en vinnare efter galoppen senast på Solvalla, innan dess hade sexåringen sju raka segrar.
I GS75-4 var Björn Goop offensiv och körde tidigt fram utvändigt ledaren med favoriten D.J.Spritz, som var riktigt tapper i tredje segern för året på fem starter. Magnus Dahlén tränar den italienska fyraåringen som totalt har nio segrar på 23 starter i karriären.

Jackpot nästa söndag
I GS75-2 kom favoriten Jalapeno K. bekvämt till spets efter 650 meter och sedan kontrollerade André Eklundh loppet till en enkel seger i årsdebuten.
Favoriten Oh Ah Kennedy fick göra grovjobbet i GS75-5 utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern in mot upploppet men kunde inte stå emot Josefine Ivehag-tränade Xanthis Flicka som avslutade vasst efter en ryggresa i andraspår i händerna på Linda Sedström.
- Hon avgjorde lätt med krafter kvar, kommenterade segerkusken.
Sju rätt på GS75 gav 2 244 kronor, sex rätt 36 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed väntar och jackpot på Grand Slam 75® i Vaggeryd söndag 30 april med 3,1 miljoner kronor extra i de tre poolerna. En ensam vinnare med sju rätt får tio miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Göran Antonsen är mest känd för den svenska publiken tillsammans med sin stjärna Lionel. Hästen, som var en av Europas bästa ..

Göran Antonsen är mest känd för den svenska publiken tillsammans med sin stjärna Lionel. Hästen, som var en av Europas bästa hästar under några år och var med i Prix d'Amerique och vann bland annat Åby Stora Pris och har hittills travat in nästan 17 miljoner kronor. Lionel har ännu inte lagt tävlingsskorna på hyllan.
- Han är 13 år nu och vi får se hur framtiden ser ut, jag har några avkommor efter honom som det ska bli spännande att tävla med och jag hoppas att de kan ta över på något sätt, säger Göran Antonsen.
På söndag är det Grand Slam 75® på Årjäng och norrmannen brukar åka dit när tillfälle ges. Den här gången reser han med fyra hästar varav tre är med på kupongen.
- Jag tycker att spelarna ska strecka alla, det ser spännande ut på förhand.
Först ut är 3 Boom Shakalaka (GS75-1) som startat fem gånger i år.
- Han har varit bra i samtliga utom senast. Då hade han problem med magen och var väldigt lös. Det är under kontroll nu och han känns fin i träningen.
Hur är förutsättningarna för honom?
- Det är bra. Han kan öppna ganska bra och nu ska jag ändra huvudlaget för att få honom ännu rappare. Det blir ett blinkerhuvudlag, han har tävlat med norsk på slutet.
Hur värderar du hans segerchans?
- Nu kan jag inte motståndet så bra, men jag tycker att min häst är bra och gynnas av att tävla i Sverige då jag får korrigera honom med körspöet. Han har bra kapacitet och jag tycker att han ska kunna slåss om segern.

Första gången med nytt huvudlag
5 Aske Faks (GS75-3) kommer med två starter i ryggen i Sverige.
- Han är bra den här hästen och han har haft lite otur på slutet. Senast så blev det en omstart och han blev uppjagad. Jag hade tagit bort huvan på honom och det var nog orsaken. Den kommer jag att låta honom tävla med igen. Han presterade ett mycket starkt slutvarv och kändes väldigt fin och utvecklas hela tiden.
Vad är hans styrka?
- Han är ganska allround, men än så länge är han mer stark än snabb så den korta distansen är ingen fördel. Han kommer att utvecklas sin snabbhet och det är nyttigt för honom att vara med här.
Han ser ut att bli hårt betrodd, är det rätt?
- Jag har en bra häst och sköter han sig och det blir lite fart på loppet så ska han definitivt räknas som en av dem som kan vinna.
Hur är dagsformen på 13 Alltid Ö.K. (GS75-6)?
- Den är mycket bra. Hästen svarade för ett mycket starkt lopp senast efter galopp. Jag tycker att Alltid Ö.K. är riktigt på gång efter ett par sämre insatser. Han är inte osäker av sig och från det här spåret så bör han komma iväg bra.
Är han så bra att han kan vinna?
- Jag tycker att spelarna ska ha honom i åtanke. Han har tävlat med öppet huvudlag i stort sett hela livet, den här gången ska han tävla med ett norskt för första gången och det har gett mycket stor effekt när vi testat. Jag ser Alltid Ö.K. som en outsider.

Joakim Brundin, Kanal 75


 I finska Rovaniemi norr om polcirkeln avgörs på lördag den femte upplagan av Arctic Challenge, kuskmatchen som bland andra belgaren Jos Ve..


 I finska Rovaniemi norr om polcirkeln avgörs på lördag den femte upplagan av Arctic Challenge, kuskmatchen som bland andra belgaren Jos Verbeek deltagit i.
I 2023 års kuskmatch försvarar Örjan Kihlström och Daniel Redén de svenska färgerna där de mest långväga gästerna är fransmannen Yannick-Alain Briand och irländaren Sean Kane.
Utanför kuskmatchen körs storloppet Arctic Heat King med nästan 80.000 kronor till vinnaren.
Medeldistansloppet för den högsta klassen kördes så sent som i december förra gången. Nu är det alltså tätt mellan givarna med 2023 års version.
Skellefteåhästen Selmer I.H. –erkänt svårslagen på isen – är regerande mästare i loppet. I fjol vann finske toppkusken Hannu Torvinen Arctic Heat King i början av december med nioåringen och på lördag får han chansen igen.
Amatörtränarparet Gabriella Laestander och Bert Pettersson letar lopp på vinterbana med "världens bästa isbanehäst" Selmer I.H. och i nordligaste Finland är det fortfarande full vinter.
Arrangörerna hörde av sig tidigt om Selmer I.H.;s medverkan.
Selmer I.H. är favoriten att slå i loppet för den högsta klassen på lördag och kommer med rykte om sig som isbanekungen nummer ett.
– En finsk journalist ringde redan i fredags och ville göra ett stort reportage om hästen när det läckt ut att vi skulle komma. Att han fick spår åtta gör inte så mycket eftersom han går från alla positioner. Selmer lär bli favorit i loppet men vi måste vara rädda för en sådan som Amazing Warrior som Iikka Nurmonen tränar och kör, jag vet inte alls hur bra en sån kan vara, säger Bert Pettersson.

Lavicii i kuskmatchen
I mitten av februari vann Selmer I.H. ett lopp ingående i Grand Slam 75 på isbana hemma i Skellefteå. Från favoritpositionen utvändigt ledaren fanns det krafter kvar på den för årstiden mycket snabba 1.12,0 över 1640 meter.
Gabriella Laestander och Bert Petterssons Lavicii Boko har tjänat drygt 300 000 kronor i karriären och startar i ett av lördagens två lopp som ingår i kuskmatchen i Rovaniemi.
– Lavicii Boko lottades till spår ett och körs av Petteri Joki som är duktig. Det var bra att han fick spår ett och Selmer ett åttonde, i stället för tvärtom. Är Selmer bara som han ska vara klarar han de flesta upplägg, säger Bert Pettersson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 20 augusti 2023 Vaggeryd

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 3.  Giovanna Coger (Ulf Ohlsson) 1.6 24 kr 10
2 7.  Indro Jabado (Ulf Ohlsson) 45.6 624 kr
3 9.  X.Tour (Jonathan Carre) 2.7 1300 kr
4 5.  Ready Trophy (Mikko Aho) 35.2 49086 kr
5 5.  My Back Pages (Gustav Johansson) 3.6 137620 kr
6 6.  Greenhill's Dancer (Stefan Persson) 6.2 299078 kr 1
7 3.  Heart of Steel* (Stefan Persson) 13.3 1553830 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Vaggeryd söndag 20 augusti 2023

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 2 1553830 kr
6 rätt 130 11263 kr
5 rätt 7098 413 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se