Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 31 januari 2021 Umeå travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 24 januari 2021 Gävle travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 januari 2021 Axevalla travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 10 januari 2021 Bollnäs travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 januari 2021 Boden travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 december 2020 Gävle travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 13 december 2020 Eskilstuna travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 6 december 2020 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 29 november 2020 Eskilstuna travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 &ari..


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret i London 2012 är höjdpunkterna för den svårpasserade försvarsjätten. Numera är det travhästar som gäller för hela slanten. Han har ägt och äger hästar ihop med kompisen och tillika handbollsprofilen Johan Sjöstrand, som fortfarande är aktiv och spelar i Danmark. Duon har haft fina framgångar och de är bland annat uppfödare till den italienske unghäststjärnan Axl Rose. De satsar en hel del på uppfödning och äger tre fölston tillsammans, bland annat Neona Princess som är dräktig med Face Time Bourbon. En annan välkänd häst som de är delägare i är V75-vinnaren Vagabond Bi. Men även hästar som Man of Steel och Polycrates Face (som gör succé i monté med sex segrar på de sju senaste starterna) är väldigt dugliga hästar som tävlar just nu.

Blev travtränare för drygt ett år sedan
För drygt ett år sedan startade Magnus Jernemyr upp en tränarrörelse tillsammans med sambon Linda Sedström i Askersund, utanför Örebro. Paret har tolv hästar i träning och i fjol blev det drygt 1,2 miljoner inkört. Det nya året har också börjat jättebra med flera segrar och en fin segerprocent.
– Det har gått bra och det ser spännande ut i stallet. Vi har ett par nyblivna treåringar och flera fyraåringar som vi hoppas mycket på i år, säger Magnus Jernemyr som har B-tränarlicens.

Face Time Bourbon blir partner i aveln
En annan häst som är aktuell och tilldrar sig intresset den här veckan är Harvard Student. Det femåriga stoet är uppfödd av Jernemyr och Sjöstrand som även äger henne. Efter att ha varit utleasad och tävlat för Hans-Owe Sundberg är hon nu tillbaka hos uppfödarna och ägarna.
– Jag och Johan Sjöstrand köpte hennes mamma Prowess Kronos när hon var dräktig med första avkomman Yuppie Gal som vi sålde. Sedan kastade hon sitt foster andra gången och vi betäckte om direkt med Muscle Hill. Det blev Harvard Student och vi sålde bara tävlingsrätten i henne eftersom vi ville behålla blodet för framtida avel.
– Hästen gick direkt till Svante Båth och han höll henne högt men hon var väldigt stor och jag förstår att det har tagit tid för henne att växa in i den stora kroppen. Hon gick sedan till Hans-Owe Sundberg där hon gjorde det jättebra och var ute i tuffa fyraåringslopp på Solvalla i fjol. Hon vann bland annat på en 1.12-tid från dödens och gjorde det mycket bra.
– Men när sedan tävlingsrätten gick ut vid årsskiftet så tänkte vi först om vi skulle betäcka henne redan nu med Face Time Bourbon. Hon är stor och flack i gången och han är en lite mindre modell och rund i gången så vi tror att det ska passa bra. Men så har vi Neona Princess kvar i Frankrike och hon ska föla där nere och vi beslutade oss för att vänta ett år med Harvard. Så vi tävlar ett år till och betäcker henne nästa vinter istället med Face Time Bourbon, säger Jernemyr.

”Var helt okörd i mål senast – fin efteråt”
Harvard Student kom till paret Jernemyr och Linda Sedström i mellandagarna och hade tränat rejält innan hon gjorde årsdebut i Grand Slam 75 på Axevalla för några veckor sedan. Det blev en smått överlägsen seger och intrycket var övertygande.
– Hon hade tränat på för oss och varit jättefin hela tiden och eftersom hon mött ganska tufft motstånd på Solvalla i fjol bestämde vi oss för att börja i ett lite enklare gäng. Linda sa att det var helt okört i mål och när hon lättade lite på tömmarna på den sista bortre långsidan så bara ökade hon. Hästen fick sträcka ut lite och Linda satt bara och åkte.
– Hon har tagit det loppet bra och varit fin i träningen efteråt. Normalt sett borde hon bara gå framåt med loppet i kroppen och när hon var så bra där bestämde vi oss för att matcha henne lite tuffare. Den här propositionen i Diamantstoets försök passade bra och därför anmälde vi ut till V75, säger Magnus.

”Körs i ledningen om hon kommer dit”
På lördag smäller det alltså för Harvard Student som startar i den sjätte avdelningen i V75. Hon körs återigen av Linda Sedström och har fått ett perfekt läge med spår tre i voltstart. Tränare Jernemyr är realistisk optimist.
– 3 Harvard Student (V75-6) är stor och behöver lite plats och då är ju spår tre jättebra. Hon har mest gått i autostart men jag har pratat med Hans-Owe och vi tror inte att voltstart ska vara några problem. Vi tror att hon trampar iväg ganska bra men sedan får vi se hur snabb ut hon är. Bakom bilen är hon ju snabb, även om Linda körde lite på safety från början senast. Banan var inte så bra och hon gick med broddar i skorna så Linda ville inte ladda alltför mycket.
– Men nu känner Linda hästen och jag tror att det kan bli en rätt så bra start. Sedan är det svårt att säga om det blir ledningen och jag har inte hunnit kolla så mycket på konkurrenterna än och hur de är från början. Men skulle hon komma till ledningen så kör Linda där och då biter hon ifrån sig bra. Hästen blir bättre och bättre och utvecklas hela tiden.
– Det är tufft i V75 och det är nästan alltid positionerna som avgör. Jag upplever att det är betydligt jämnare och tuffare lopp i V75 nu än det var för tre, fyra år sedan. Det är fler bra hästar som kan vinna i varje lopp. Men jag tror absolut att hon har chansen att vinna om hon får en bra resa. Vi åker till Eskilstuna med förhoppningar, säger Magnus Jernemyr som även meddelar att det inte blir några ändringar på Harvard Student. Det blir alltså ett kvartstängt huvudlag och vanlig vagn igen samt rycktussar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Oskar Kylin Bloms nyförvärv blir en av de mera betrodda hästarna i den sjunde avdelningen av Grand Slam 75 på söndagen hemma i Gä..

Oskar Kylin Bloms nyförvärv blir en av de mera betrodda hästarna i den sjunde avdelningen av Grand Slam 75 på söndagen hemma i Gävle.
Valacken har sprungit in 358 000 kronor på åtta starter i sin nya regi.
– Jag sålde den ena halvan till en hästägare hos mig. Den andra behöll jag själv, så visst blev det en lyckad affär, berättar Oskar, och fortsätter:
– Jag hade haft ögonen på honom en tid, men han fungerade inte hos den förra tränaren utan hängde på en töm och råkade även ut för en gaffelbenskada. Jag hade lite idéer om hur jag skulle få honom att komma tillbaka igen på tävlingsovalen och kunde komma över honom billigt. Det är jag glad för idag.
Debuten i Oskars regi skedde den 22 september på hemmabanan Gävle och resulterade i en andraplats. Därefter har han bland annat hunnit med tre raka starter på V75 som utmynnat i en tredjeplats som fastlåst på Romme, en finalseger i klass II på Solvalla samt en vrålspurt som tvåa på Bergsåker.
– 500 kvar var jag nöjd med en liten slant, men mitt i slutsvängen när jag drog i högertömmen fick jag ett bra gensvar och han formligen flög fram sista biten. Hade han inte vinglat till på upploppet när jag drog ”norsken” tror jag vi hade hunnit dit.

”Under utveckling”
På söndag ska Morotai Degato ut på hemmabanan igen och från ett bra läge med spår två bakom bilen kommer han förstås få många anhängare med tanke på intrycken på sistone.
– Man ska komma ihåg att han är kraftigt uppanmäld, men han behöver ett lopp i kroppen inför finalen på Solvalla den 6 februari. Han känns fortsatt fin i jobben och är under utveckling.
Ändrar du något i utrustningen?
– Han får på sig en halsbygel till den här starten. I övrigt blir det norskt huvudlag, skor runt om och vanlig vagn. I sommar kan han säkert gå barfota och med jänkarvagn och då lär det gå undan, för han har en ruggig speed. Men vi väntar ett tag till innan vi drar de växlarna.
Vad tror du om chansen?
– Från det här fina läget hoppas jag kunna sno åt mig ledningen och köra i den positionen, då jag hoppas konkurrenterna vill ha en bra rygg. Jag tror på min häst och jag hoppas de som singelstreckar honom kan känna sig lugna, hälsar Oskar Kylin Blom.
Ägarna Bloms Konsulting HB är säkert nöjda med hur Morotai Degato blommat ut på sistone.
Ändå lär den nyblivne sexåringen ha betydligt mer att hämta framöver. Med början i Gävle på söndag.

Joakim Brundin, Kanal 75


Det var jackpot på miljonspelet den här söndagen och sju rätt betalade 87 092 kronor. Magnus A Djuse styrde in storfavoriten Ingesson som v..


Det var jackpot på miljonspelet den här söndagen och sju rätt betalade 87 092 kronor. Magnus A Djuse styrde in storfavoriten Ingesson som vann enkelt efter att ha forcerats till ledningen efter sjuhundra meter. Det var andra raka segern för Ingesson som tränas av brorsan Mattias Djuse.
Innan dess hade Magnus segerdefilerat med Klack Blixten (som tränas av Joakim Reiser), samt Pyssel där Niclas Trostemo sköter träningen. I det senare loppet galopperade favoriten Kattens Moddy i ledningen vid upploppets början.
Daniel Wäjersten firar stora framgångar och efter V75-segern med Algot Zonett inledde han GS75 genom att leda från start till mål med sin egentränade Global Wannabe.
I GS75-2, som var en spårtrappa, ledde Procedure Turn runt om och vann lätt för Andre Schiller. Sedan kom omgångens riktiga skräll när Prince Calle tog sin andra seger i 46:e starten för Mervi Bouvin, som även tränar hästen. Grand Slam 75 avslutades med en imponerande vinnare i Twinkle Face som vann från dödens tillsammans med Claes Sjöström. Tränar gör Sybille Tinter.

Michael Carlsson, Kanal 75


Magnus A Djuse var ett tag uppe i sju raka segrar under söndagen. Detta efter fyra trumfer under lördagen i Halmstad, där tre av dem var i V75. D..


Magnus A Djuse var ett tag uppe i sju raka segrar under söndagen. Detta efter fyra trumfer under lördagen i Halmstad, där tre av dem var i V75. Djuse vann sedan ett lopp innan GS75® i Gävle innan han slog till med en dubbel på miljonspelet. Först styrde han in brorsan Mattias Electrical Storm som vann säkert i den första avdelningen. Och sedan fortsatte han på samma vis med den andra brodern, Martin, som tränar Forcement. Ekipaget vann enkelt stayerloppet över dryga tre varv från ledningen.
– Det är jättekul att det går så bra. Jag får köra fina hästar och extra kul att köra åt mina bröder, sa Magnus A Djuse.
Under lördagen vann sulkytalangen tre lopp i V75 med hästar som är tränade av Jerry Riordan. Först med storfavoriten Nouba Mom och sedan med skrällarna Tessy d’Eete och Zio Tom Jet.

Fyra felfria i E3-revanschen
E3-revanschen var Grand Slam 75:s högst doterade lopp med 150 000 kronor till vinnaren. Det blev en galoppfylld tillställning med endast fyra hästar felfria av de nio startande. Storfavoriten No Doubt galopperade plötsligt bort sig utvändigt om ledaren åttahundra meter kvar. Vann gjorde istället Powerbank för sin tränare Lars-Åke Söderholm. Efter en resa i fjärde par utvändigt attackerade han sjuhundra meter kvar och svepte fältet till ledningen in i sista sväng. Efter att enda hotet Digital Indy galopperat i utgången av slutkurvan vann Powerbank smått överlägset till slut.
Lärlingen Zeb Jonasson slog till med en dubbel på Grand Slam 75. Först med favoriten Hula Hula Sisu som blixtrade till ledningen och vann enkelt. Och sedan genom jätteskrällen och 1-procentaren Fantom i ett av kallblodsloppen. Trots att omgångens största favorit Bokli Rapp N.O. var helt överlägsen och såg kanonfin ut för Ulf Ohlsson, så bidrog Fantoms seger till att utdelningen på sju rätt blev 273 370 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Den 60-årige norrmannen har ett gediget CV att falla tillbaka på och han har vunnit både tränar- och kuskchampionat i Norge. Sedan en tid..

Den 60-årige norrmannen har ett gediget CV att falla tillbaka på och han har vunnit både tränar- och kuskchampionat i Norge. Sedan en tid tillbaka valde han och sambon att satsa på Sverige och Färjestadstravet.
- Vi sålde vår gård och sedan visste vi inte vad vi skulle göra, men vi har några kallblod som tävlat bra i Sverige och då valde vi det här alternativet. Det är mycket bra träningsförhållande och sedan har vi många goda vänner här och trivs väldigt bra, berättar Glittum.
För tillfället står det tio hästar på träningslistan och det är ett antal som kan bli fler.
- Jag siktar inte på att driva något storstall. Jag har upplevt en hel del i travet och är ju ingen ungdom längre och hoppas kunna hålla på ett tag till och jag tycker att det är väldigt roligt fortfarande.
Året går mot sitt slut och stallet har kört in över en halv miljon kronor på drygt 80 starter.
- Det är jag ganska nöjd med, konkurrensen är hård. Vi har ”vanliga” hästar och ingen stjärna, inte ännu i alla fall och jag tycker det är ok. Prispengarna för den här typen av hästar är bra i Sverige om man jämför med Norge. Naturligtvis hoppas jag att kunna träna fram en topphäst, det är allas dröm.
På söndag har stallet två hästar i Grand Slam 75-omgången och Petter Glittum är nöjd med bägge.
- Emir Diamond (GS75-2) är en bra häst tycker jag och han står sig bra i klassen. Han har galopperat i de två senaste starterna och det är ingen osäker häst egentligen. Senast var ett olycksfall och hästen känns fräsch och fin. Spåret är bra och kusken likaså och jag tror på min häst.
- Denali N.O. (GS75-7) slog sig på ett knä senast och galopperade. Gången innan var hon sjuk. Hon tränar bra och är klart bättre än raden. Det är en häst med bra kapacitet och helt borta ska hon inte vara om det klaffar lite från det dåliga spåret, säger Petter Glittum.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Förra året spolades isbana på Bodentravet i slutet av november. I år har hösten varit mildare.Söndagens tävlingar med Gran..


Förra året spolades isbana på Bodentravet i slutet av november.
I år har hösten varit mildare.
Söndagens tävlingar med Grand Slam 75® lär avgöras på en sommarlik bana. Inga broddar behöver skruvas i hästarnas skor när det ska tävlas på landets nordligaste bana.
- Vi har inte ens snö på innerplan, säger David Zimmer, fredag kväll. 
Banan beskrivs vara i toppskick i Boden och det är valfri balans som gäller – det vill säga läge att köra hästarna utan skor om så önskas.
Jesper R Nilsson är travtränare i Norrbotten som sedan några år bjuder på tips inför tävlingarna i programmet ”Jeppekollen” på nätet.
Nilsson menar att underlaget kan vara lite hårt underst.
- Det kan behövas fäste bak för vissa hästar men i stort sett bör det handla om barfotakörning fram och skor bak. Det ska tydligen komma lite nederbörd lördag eftermiddag och det är det som avgör. Men det ska vara några kallgrader och då brukar banan frysa till lite så att underlaget blir bra, säger travtränaren.

Året ut på grus
Temperaturen håller sig runt nollan i Norrbotten och strax därunder. Det finns inga planer på att göra isbana de närmaste veckorna.
- Men vi vet att vädret snabbt kan slå om, säger travchefen Zimmer. I fjol hade vi första isbanan i slutet av november. Sedan fick vi faktiskt ta bort den i mitten av december eftersom det kom en riktig töperiod. Och det är det vi vill undvika. Det sliter väldigt mycket om man tar bort isen och spolar om. Planen är därför att vi ska köra året ut på grus och isar efter att ha kört årsfinalen i december, säger Zimmer.
Jesper R Nilssons bästa spik i söndagens Grand Slam 75?
- 8 Jaramaz Boko i den andra avdelningen. Oscar Berglund kommer från Östersund med stoet.  Hon har varit skadad och fick ett lopp i kroppen senast då hon spurtade bra till slut. Jaramaz Boko ska bara slå de här hästarna tycker jag. Överlägsen häst, överlägsen kusk, tipsar Nilsson.

Mikael Wikner, Kanal 75


”Kongens By” är det som gäller för Grand Slam 75® som avgörs på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn.N..


”Kongens By” är det som gäller för Grand Slam 75® som avgörs på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn.
Nestor Steen Juul, som fyllde 70 tidigare i år, är stil going strong. Han är den största i dansk travsport genom alla tider och tog tidigare i år sin tionde tränarseger i derbyt när han styrde in Extreme först över mållinjen. Danmarks mångfaldige champion är alltid att räkna med och vad passar väl bättre än att kolla läget med Steen Juul inför söndagen tävlingar. Omgångens sportsliga clou kommer i den avslutande avdelningen som är N.J.Kosters Memorial. Flera stjärnor gör upp om förstapriset på 100 000 danska kronor och favorit blir Cyber Lane och Johan Untersteiner från spår sju bakom bilen. Och om vi börjar baklänges så är det i det här loppet som Steen Juul säger att han har ett intressant skrällbud att bjuda på. Commit Boom Bay är ett sexårigt sto som har sprungit in drygt två miljoner kronor. Efter segern näst senast var hon gången efter tvåa på Vincennes och noterade nya rekordet 1.11,8 över full distans.
– 6 Commit Boom Bay (GS75-7) var riktigt bra i Paris senast och stod på fint hela vägen in till mål. Hon mötte en häst som var lite bättre helt enkelt men har själv väldigt fin form just nu. Hon har tagit resan fint och jag körde sista jobbet med henne idag (torsdag) och då var allt bara bra. Hästen är ofta med där framme och är snabb ut bakom bilen. Spår sex är perfekt och jag kommer att ladda för ledningen. Kommer vi dit så kör jag i täten och ger henne chansen.
– Häst mot häst mot exempelvis Cyber Lane så tar hon ju stryk av den men det är tävling och mycket beror på hur positionerna blir. Jag har faktiskt förhoppningar på henne och allt tyder på att hon kommer att göra en riktigt fin prestation. Hon är den som jag har mest feeling för och vi kör barfota runt om igen och inga ändringar, säger Steen Juul.

”Är riktigt fint i ordning – säkerhetsbalans nu”

Vad säger du om dina övriga två egentränade hästar på GS75, Victory Island och Chablis?
– 5 Victory Island (GS75-4)
tycker jag faktiskt är riktigt fint i ordning nu. Han gick bra som tvåa i Halmstad näst senast och jag var stor optimist inför Jägersro gången efter. Tyvärr slog han på en galopp i sista sväng och hade en hel del krafter kvar i det läget. Vi har inte hittat några större fel på honom efteråt och han fortsätter att träna bra. Men nu kör vi med säkerhetsbalans på honom den här gången, och det blir skor runt om. Han är bra från start men ingen raket, och Fredrik Perssons häst som är innanför är snabbare. Även Zaffiro Jet är snabb ut från innerspåret och jag tycker att den hästen är värst emot.
– 7 Chablis (GS75-6) har letat lite efter formen men jag tycker att han är i ordning nu. Men han möter hårda hästar och är lite uppanmäld och står hårt inne på pengarna. Det ser väl lite svårt ut att han ska kunna vinna det här loppet.

”Felfri är han en outsider”

Du kör ytterligare två hästar på GS75 som du inte tränar, men har kört på slutet, kommentar om dem?
– Enjoy’s Rapide S. (GS75-1)
galopperade i sista kurvan senast när de andra skrek runtomkring. Han misstolkade signalerna som kom från konkurrenterna och blev för ivrig och slog ihop. Det här är ett öppet lopp och felfri kan han vara en outsider.
– 5 Fetlock Joint (GS75-3) är rätt så kapabel men senast var han inte körbar och tog inte styrning. Han kan vara lite besvärlig och dum men annars har han gått helt okej när jag har kört honom. Nu möter han ett par bra hästar och Jane Hall slår han normalt inte. Jag tror att det är hon som vinner loppet. Min häst kan vara på en plats bakom henne, säger Steen Juul.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det väntar en högintressant V75® på lördag på Jägersro som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem..


Det väntar en högintressant V75® på lördag på Jägersro som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 72 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Malmö-banan bjuder på Müllers Memorial med stjärnor som Moni Viking, Very Kronos och Cyber Lane med flera. Men även i Bronsdivisionen startar en femårig valack som har varit lite av en snackhäst sedan han började tävla. Han heter Sato och har vunnit sju lopp i karriärens 28 starter. Hästen har imponerat vid flera tillfällen och vann bland annat V75 i Örebro förra året. Redan när Sato inledde sin karriär med två raka segrar var det hugade spekulanter som visade intresse för att köpa honom.
- Kari Lähdekorpi bjöd 400 000 kronor via en bulvan efter debuten. Sedan var Robert Bergh ute och tittade på hästen när han hade gjort några starter. Bergh sa till mig att om det blir aktuellt så är det helt andra siffror. Men Sato är inte till salu. Jag är över 70 år och blir inte lyckligare av att sälja honom. Då har jag ju ingen häst längre. Jag kör i stället så länge lampan lyser och är så glad för det här, säger Håkan E Johansson.

”Var riktigt bra – över förväntan”
Håkan har både fött upp, äger och tränar Sato. Efter andraplatsen i V75 på nyårsafton i fjol blev det ett väldigt långt uppehåll för hästen. Comebacken ägde rum för drygt en vecka sedan på Axevalla i ett Grand Slam 75-lopp. Trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren avgjorde Sato i imponerande stil till seger. Detta i sin första start på nästan tio månader.
– 4 Sato (V75-5) var riktigt bra och det var över förväntan. Jag hade inte räknat med att han skulle vinna på en 1.13-tid från dödens. Men han har blivit så fin nu och hade säkert sträckt på sig ytterligare om det kommit någon till slut, säger Håkan.
– Jag hade inte tränat mer än vad jag brukar göra. Jag tränar inte så hårt men den här hästen är en talang i grund och botten. Han hade gått ett provlopp på Åby efter 1.18,5 full väg och avslutat med 1.15 sista varvet. Han stod med 60 meters tillägg i det provloppet och sköt till bra in i mål.
– Jag tänkte att nu provar vi att starta och när vi fick spår elva drogs ju rullgardinen ner. Det var meningen att smyga med och inte köra i dödens. Men jag hade att välja på fjärde eller femte invändigt eller andra par utvändigt och valde det sistnämnda. Men det blev bara så i ett par hundra meter och sedan utvändigt om ledaren. Det var inte som planerat men väldigt kul att han var så bra och vann ändå.

”Fick övertränhngssymptom – kastrerades”
Håkan E Johansson berättar att det varit flera orsaker till det långa tävlingsuppehållet. Sato fick diagnosen överträningssymptom och har fått börja om några gånger under träningen fram till comebacken och årsdebuten.
– Efter andraplatsen på nyårsafton fick han ta det lugnt ett par veckor och sedan körde jag vinterträning med honom fram till i mars, april. Då åkte jag till Vaggeryd och körde ett jobb ihop med en annan häst. Men då var det inget bra sting i honom och blodskum i näsborrarna efteråt. Så jag åkte till kliniken i Kungsbacka och gick igenom hästen.
– Därefter gjorde vi ett maxprov med honom. Jag körde intervaller och direkt efteråt tog vi ett blodprov som visade på för mycket röda blodkroppar. Det var övertränhngssymptom, för tjockt blod, vilket hingstar kan drabbas av. Vi kastrerade honom och han fick ta det lugnt ett tag, berättar Håkan.
– Sedan tränade vi på och åkte till Vaggeryd igen och körde ett banjobb men då var han trött efter 1.25 sista varvet. Då tog vi en massa prover igen, bland annat Borelia-prov, utan att hitta något. Sedan har vi tränat på lite lugnt igen innan jag som sagt åkte till Åby och körde det här provloppet som han var bra i. Då bestämde jag mig för att starta men att hästen skulle vara så jäkla bra direkt var inget som stod i manus.

”Där har jag nog en jäkla växel framöver”
Håkan E Johansson kör som vanligt sin ögonsten själv när Sato startar i den femte avdelningen från spår fyra bakom bilen. Med tanke på den kaliber som hästen har visat torde han räknas tidigt.
– Hade Björn Goop eller någon annan kört hade han säkert varit mer betrodd, men nu sitter jag där, säger Håkan med ett skratt.
– Spår fyra är ett bra spår och bilen är stabil och det är inga vingar som flyger fram och tillbaka. Det kan bli vad som helst men allt känns bra så här långt. Jag har varit ute och joggat honom idag (måndag) och hästen känns fin.
– Realistiskt sett ska man väl inte tro att jag ska åka ner och vinna loppet för han står lite hårt inne med sina 600 000 och loppet är upp till 900 000 kronor. Men jag vet egentligen inte hur bra den här hästen är och visst kan han vinna. Man kan i alla fall inte räkna bort honom, säger Åby-amatören Håkan E Johansson från Vegby.
Och avslutar.
– Han har inte varit någon lätt häst men han har liksom en annan blivit äldre och klokare. Han har gått med slitna järnskor och sulor innan men senast hade han aluminiumskor och sula fram. Han behövde heller ingen huvudstånd som tidigare. Tussarna sitter kvar i öronen och där har jag nog en jäkla växel framöver men det känns som att de kan sitta kvar ett tag till. Hästen gör ändå så gott han kan.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det väntar en högintressant V75® på lördag på Jägersro som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem..

Det väntar en högintressant V75® på lördag på Jägersro som är kryddad med en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 72 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Malmö-banan bjuder på Müllers Memorial med stjärnor som Moni Viking, Very Kronos och Cyber Lane med flera. Men även i Bronsdivisionen startar en femårig valack som har varit lite av en snackhäst sedan han började tävla. Han heter Sato och har vunnit sju lopp i karriärens 28 starter. Hästen har imponerat vid flera tillfällen och vann bland annat V75 i Örebro förra året. Redan när Sato inledde sin karriär med två raka segrar var det hugade spekulanter som visade intresse för att köpa honom.
- Kari Lähdekorpi bjöd 400 000 kronor via en bulvan efter debuten. Sedan var Robert Bergh ute och tittade på hästen när han hade gjort några starter. Bergh sa till mig att om det blir aktuellt så är det helt andra siffror. Men Sato är inte till salu. Jag är över 70 år och blir inte lyckligare av att sälja honom. Då har jag ju ingen häst längre. Jag kör i stället så länge lampan lyser och är så glad för det här, säger Håkan E Johansson.

”Var riktigt bra – över förväntan”
Håkan har både fött upp, äger och tränar Sato. Efter andraplatsen i V75 på nyårsafton i fjol blev det ett väldigt långt uppehåll för hästen. Comebacken ägde rum för drygt en vecka sedan på Axevalla i ett Grand Slam 75-lopp. Trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren avgjorde Sato i imponerande stil till seger. Detta i sin första start på nästan tio månader.
– 4 Sato (V75-5) var riktigt bra och det var över förväntan. Jag hade inte räknat med att han skulle vinna på en 1.13-tid från dödens. Men han har blivit så fin nu och hade säkert sträckt på sig ytterligare om det kommit någon till slut, säger Håkan.
– Jag hade inte tränat mer än vad jag brukar göra. Jag tränar inte så hårt men den här hästen är en talang i grund och botten. Han hade gått ett provlopp på Åby efter 1.18,5 full väg och avslutat med 1.15 sista varvet. Han stod med 60 meters tillägg i det provloppet och sköt till bra in i mål.
– Jag tänkte att nu provar vi att starta och när vi fick spår elva drogs ju rullgardinen ner. Det var meningen att smyga med och inte köra i dödens. Men jag hade att välja på fjärde eller femte invändigt eller andra par utvändigt och valde det sistnämnda. Men det blev bara så i ett par hundra meter och sedan utvändigt om ledaren. Det var inte som planerat men väldigt kul att han var så bra och vann ändå.

”Fick övertränhngssymptom – kastrerades”
Håkan E Johansson berättar att det varit flera orsaker till det långa tävlingsuppehållet. Sato fick diagnosen överträningssymptom och har fått börja om några gånger under träningen fram till comebacken och årsdebuten.
– Efter andraplatsen på nyårsafton fick han ta det lugnt ett par veckor och sedan körde jag vinterträning med honom fram till i mars, april. Då åkte jag till Vaggeryd och körde ett jobb ihop med en annan häst. Men då var det inget bra sting i honom och blodskum i näsborrarna efteråt. Så jag åkte till kliniken i Kungsbacka och gick igenom hästen.
– Därefter gjorde vi ett maxprov med honom. Jag körde intervaller och direkt efteråt tog vi ett blodprov som visade på för mycket röda blodkroppar. Det var övertränhngssymptom, för tjockt blod, vilket hingstar kan drabbas av. Vi kastrerade honom och han fick ta det lugnt ett tag, berättar Håkan.
– Sedan tränade vi på och åkte till Vaggeryd igen och körde ett banjobb men då var han trött efter 1.25 sista varvet. Då tog vi en massa prover igen, bland annat Borelia-prov, utan att hitta något. Sedan har vi tränat på lite lugnt igen innan jag som sagt åkte till Åby och körde det här provloppet som han var bra i. Då bestämde jag mig för att starta men att hästen skulle vara så jäkla bra direkt var inget som stod i manus.

”Där har jag nog en jäkla växel framöver”
Håkan E Johansson kör som vanligt sin ögonsten själv när Sato startar i den femte avdelningen från spår fyra bakom bilen. Med tanke på den kaliber som hästen har visat torde han räknas tidigt.
– Hade Björn Goop eller någon annan kört hade han säkert varit mer betrodd, men nu sitter jag där, säger Håkan med ett skratt.
– Spår fyra är ett bra spår och bilen är stabil och det är inga vingar som flyger fram och tillbaka. Det kan bli vad som helst men allt känns bra så här långt. Jag har varit ute och joggat honom idag (måndag) och hästen känns fin.
– Realistiskt sett ska man väl inte tro att jag ska åka ner och vinna loppet för han står lite hårt inne med sina 600 000 och loppet är upp till 900 000 kronor. Men jag vet egentligen inte hur bra den här hästen är och visst kan han vinna. Man kan i alla fall inte räkna bort honom, säger Åby-amatören Håkan E Johansson från Vegby.
Och avslutar.
– Han har inte varit någon lätt häst men han har liksom en annan blivit äldre och klokare. Han har gått med slitna järnskor och sulor innan men senast hade han aluminiumskor och sula fram. Han behövde heller ingen huvudstånd som tidigare. Tussarna sitter kvar i öronen och där har jag nog en jäkla växel framöver men det känns som att de kan sitta kvar ett tag till. Hästen gör ändå så gott han kan.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 24 januari 2021 Gävle

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 3.  Versace Face (Örjan Kihlström) 2.1 18 kr
2 8.  Tangen Svenn (Ulf Ohlsson) 1.5 23 kr
3 4.  Zagor Grif (Viktor Flink Ideborn) 5.8 89 kr 3
4 1.  Roli Eld* (Örjan Kihlström) 1.7 103 kr 6
5 9.  Bugatti Miles (Örjan Kihlström) 1.3 112 kr 2
6 2.  Deal Done Zet (Örjan Kihlström) 1.3 120 kr
7 2.  Morotai Degato (Oskar Kylin Blom) 2.4 141 kr

Utdelning för Grand Slam 75 på Gävle söndag 24 januari 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 31257 141 kr
6 rätt 282813 0 kr
5 rätt 1416881 0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se