Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 november 2019 Östersund travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 november 2019 Axevalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 oktober 2019 Örebro travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 13 oktober 2019 Gelsenkirchen travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 6 oktober 2019 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 september 2019 Romme travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 18 augusti 2019 Tingsryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 augusti 2019 Bergsåker travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 28 juli 2019 Åmål travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Angle of Attack gjorde succé på Vincennes i början av året och radade upp fina framgångar. Han vann två lopp i Paris och tog..


Angle of Attack gjorde succé på Vincennes i början av året och radade upp fina framgångar. Han vann två lopp i Paris och tog flera bra placeringar som inbringade drygt 700 000 kronor. Nu är Robert Berghs snart trefaldige miljonär på väg tillbaka dit igen. Efter andraplatsen i Gulddivisionen på Jägersro senast bakom Velvet Gio, var Angle of Attack under söndagen ute i ett lopp inom Grand Slam 75 på Axevalla. Han var storfavorit och öppnade sin vana trogen snabbt men blev rejält utmanad av Star Advisor Joli genom den första kurvan och fick ge allt för att hålla upp täten. Efter en tuff inledning (1.11,3 första 500) fick Robert Bergh dämpa tempot rejält. Angle of Attack varvade på beskedliga 1.18 och fick alltså anföra i ett 1.25-tempo en bit i loppet. Runt slutsvängen drog Robert Bergh på vad som gick och ryckte undan. I ryggen satt en comebackande Carabinieri som var värsta hotet och därmed fick chansen. Carabinieri svarade för en bra comeback efter sitt långa uppehåll för en senskada. Han närmade sig över upploppet men kunde aldrig hota på allvar. Angle of Attack svarade säkert och vann på beskedliga 1.15,2 över distansen 2140 meter med bilstart. Carabinieri blev tvåa.
– Han är snabb och är bra på att inte lägga några krafter i onödan. Ofta när hästar är startsnabba så kan de inte lugna sig men han är väldigt bra på det. Jag stack i sista sväng och det bet bra, sa Robert Bergh.
– Vi ska ner till Vincennes nu och det här var sista loppet inför det. Han var fantastiskt där nere och gick riktigt bra från kön och spurtade. Han gillar den banan och det ska bli spännande att se nu när han har fått en vinter där nere.
– Totalt är det 16 till 18 hästar som är aktuella att gå ner i olika perioder. Men det är tolv som är aktuella direkt.

Michael Carlsson, Kanal 75


29-årige Daniel Wäjersten är inne på sitt andra år som proffstränare.40 hästar finns på listan, varav åtta &au..


29-årige Daniel Wäjersten är inne på sitt andra år som proffstränare.
40 hästar finns på listan, varav åtta är två år gamla. 
Endast en av stallets tvååringar är igång och startar. Hingsten Global Badman hade det i sig helt enkelt.
Efter tre starter är hästen obesegrad. En flyfotad, speedig, startsnabb och stark sort.
- Jag startar gärna tvååringar men då vill man ju att de ska ha förutsättningar att tjäna bra med pengar och inte bara springa in 50-60 000 kronor under en debutsäsong. Mina andra i stallet var inte så tidiga helt enkelt, säger Daniel Wäjersten.
Att just Global Badman hade det lätt för sig upptäckte man i de första försiktiga tempojobben.
- Det var som att han kunde det mesta redan. Annars är det så att nio av tio tvååringar behöver ha lite tid på sig för att förstå vad de ska göra. Den här hade så lätt för sig och det kändes som att han visste, säger Daniel Wäjersten.

"Alla har chansen"
Örebrotravets sportchef Claes Broberg påminner om förutsättningarna för tvååringstävlandet i ledaren i söndagens banprogram: ”Det kan hända väldigt mycket med just tvååringar på åtta månader, ibland på mycket kortare tid än så. Sedan får man nog säga att tvååringslopp är något mer oberäkneliga än andra lopp eftersom det rör sig om unga hästar som i de flesta fall är väldigt orutinerade. Så just i Svampen Örebro kan man med fog säga att alla som är med i loppet har chansen”.
Svampen går som den sjätte avdelningen på Grand Slam 75 på söndagen. Global Badman är obesegrad efter tre starter och ser ut att bli favorit i loppet.
Sundsvallshästens förutsättningar kunde emellertid ha varit bättre. 1609 meter autostart, med ett åttondespår bakom bilen.
Global Badman är startsnabb. Ska du försöka fightas om ledningen trots läget?
- Jag får se hur han känns. Det är första gången han ska resa och det blir en ny bana. Allt är nytt och han är som alla andra ”grön”. Men det är klart att han ska vara betrodd. Det är en fin häst och jag har varit stolt när folk kommer fram till en och berömt hästen.
Vad tänkte du på när du bläddrade fram ett åttonde?
- Det är klar att man jublade inte. Men spårlottning är ju ett lotteri. Vi hade turen när det var Breeders’Crown att han fick spår fem och nu blev det ett lite sämre spår. Jag lägger inte så mycket energi på det där,  utan det är som det är.
Han verkar springa på entusiasm. I andra starten vann han ett Breeders’Crown-lopp med 175 000 kronor i förstapris. Du sa då att han sprang och var ofokuserad och vinglade. Bra gjort med tanke på att han vann på tiden 1.14,1.
- Han har gjort så där. I debuten bröt han ner lite grand och i andra starten bröt han ut lite grand. Senast fick han ett  bra lopp men såg fläckfri ut. Han är ju trots allt lite grön. Man kan välja att sätta på skygglappar och sådana här saker men jag tycker inte att det behövs. Jag har inte gjort det. Han får gärna liksom springa och ”vara” två år.
En seger i Svampen skulle så klart bli största triumfen hittills i din karriär. Vilka fler lite större lopp har du vunnit?
- Jag plockade ju ut licensen i fjol och min största seger hittills som tränare är när den här vann Breeders’ Crown-loppet för tvååringar under Sundsvall Open Trot-helgen.
Hur tänker du inför söndagen?
- Att det ska bli kul att starta honom i det här loppet och se hur det går. Man får vara medveten om att det kan ändra sig ganska fort med unghästar. Men han har tränat här i dag (onsdag) och jag tyckte att han kändes jättefin. Jag känner mig ganska lugn. Av motståndarna gillar jag framför allt Fredrik Wallins häst 5 Sayonara och är även imponerad av den norska hästen 12 Custom Cheval som fått hårda lopp och gått bra, slutar Daniel Wäjersten.

Mikael Wikner, Kanal 75


 I grundspelet handlade det om att vara en duktig spelare som kunde förvalta 10 000 kronor på bästa sätt.I finalen gällde kunskap..

 I grundspelet handlade det om att vara en duktig spelare som kunde förvalta 10 000 kronor på bästa sätt.
I finalen gällde kunskap inom travsporten.
Peter Stillman kom in på ett bananskal med 40 kronor tillgodo sedan en finalist tackat nej.
Och var på vippen att avstå sin gratisplats.
- När jag fick samtalet i måndags så tackade jag först nej. Vi hade matcher med innebandylaget lördag och söndag. Men efter en timme så ändrade jag mig, jag insåg att jag aldrig skulle få bättre odds att vinna 75 000 kronor än i en tävling om travkunskap med tre andra personer. Så det var bara att ta tåget från Lund  till Stockholm.
Väl på plats i studion under söndagens Grand Slam 75 i TV12 visade 48-åringen sig oslagbar då han i finalen hann svara rätt på 12 kluriga frågor inom loppet av en minut.
Att innebandylaget Rönnby Västerås IBK Ungdom fick vara utan sin tränare och föll med 0-4 mot IBK Göteborg lovar Stillman att kompensera.
- Jag ska bjuda hela laget på smörgåstårta i veckan och vi kommer tillbaka i nästa match, säger årets Grand Slam Champion.

Robin Johansson, Kanal 75


Årjängstravet är värd för Grand Slam 75 när de kör sin sista tävlingsdag för året. Det är en hård..


Årjängstravet är värd för Grand Slam 75 när de kör sin sista tävlingsdag för året. Det är en hård kamp i kuskligan där Magnus Jakobsson leder med 15 segrar före Carl Johan Jepson som har 14. Båda kuskarna har flera heta chanser på miljonspelet och Magnus Jakobsson har fyra egentränade hästar med och kör dessutom favoriten Global Unesco i den tredje avdelningen.
– Vi får kriga på och det blir nog en hård fight. Jag kör flera hästar som kan vara med och hugga i toppen, säger Magnus Jakobsson.

”Inget träningslejon – lite svårbedömd form”
Så här kommenterar Färjestadstränaren sina chanser i tur och ordning.
– Global Wonderful (GS75-1) har gjort två lopp efter ett längre uppehåll. I första gick hon bra men senast blev det lite för tufft för henne. Hon spetsade och sedan fick hon en tryckare 1200 kvar. Hästen fick mjölksyra till slut och är lite förlåten. Hon kan öppna rätt så bra om jag trycker iväg henne. Det är en rätt så fin häst men hon har varit förkyld efter senaste starten och stått över lite. Skulle hon få ett vettigt lopp kan hon nog vara med där framme. Barfota bak igen om banan är fin och inga ändringar.
– Global Unesco (GS75-3) tränas av Berne Gustafsson men jag brukar köra jobb med hästen ibland och det gjorde jag i söndags hemma hos mig. Han fick ett 1.24-jobb på rundbanan och är väl inget träningslejon men kändes normal och låg bra i puls. Det är det viktigaste. Han har tagit tre segrar i år och var femma i V75 senast från ett dåligt läge. Men då var han inte helt hundra och nära galopp i sista kurvan. Då var han inte körbar men sedan kom han till slut.
– Han har varit förkyld efter senast och struken för en halsinfektion. Så det är ett litet frågetecken för formen. Det är en kapabel häst men det har varit lite struligt med honom. Inga jätteallvarliga grejer men det har småkrånglat. Det känns som att det finns mer i hästen. Han ska väl räknas tidigt här eftersom motståndet inte är det blodigaste. Men att spika honom skulle jag nog inte göra i alla fall. Jag tror inte att det blir några ändringar, säger Magnus Jakobsson.

”Gick väldigt starkt till slut – gynnad av lång distans”
– Egge Piril (GS-4)
har vunnit fyra lopp i år på nio starter och var tillbaka efter ett uppehåll senast. Då hade han ett svårt utgångsläge och stod med 40 meters tillägg. Jag körde lite avvaktande och han gick väldigt starkt till slut. Han hade bra fart i sista kurvan innan det blev ett blindskär på upploppet. Han är gynnad av den långa distansen och vann över 2600 meter i somras. Jag skulle gärna se att han fick en rygg så fort som möjligt så att han inte blir för ambitiös. Jag vill att han sparar på krutet så länge som det går. Man får vara lite försiktig med hästen för man kan inte köra hur som helst. Han är lite spänd i början och under första varvet så egentligen hade jag nog föredragit bakspår. Men sköter han sig brukar han gå ända in i mål. Felfri är han nog med i striden. Inga ändringar.
– Fossens Bonus (GS75-5) var ute i ett stenhårt gäng senast i Gulddivisionen och räckte då inte från bakspår över kort distans. Jag tycker inte att det är någon fördel med 2600 meter nu och det blir ett försiktigt upplägg. Vi får smyga med och köra till slut. Mack Dragan blir nog svårslagen som det ser ut i spets.

"Jag vet att hon är i ordning –min bästa chans”
– Fossens Wally (GS75-6)
är en fin häst som är jämn och säker och har gjort många bra lopp. Hon är kvick i benen och kan avsluta riktigt vasst med en rätt resa. Senast galopperade hon direkt i starten och och därefter åkte jag bara med och körde sista trehundra. Då spurtade hon väldigt bra och med full spänst över mål. Näst senast vann hon från fjärde ytter så hon kan flytta på sig. Jag är väldigt nöjd med hästen och klaffar det bara lite från det här läget så ska hon räknas mycket tidigt. Det är lite lurigt läge med spår i tredje ledet men kommer hon slagläge så blir det intressant. Det blir barfota bak som vanligt och Fossens Wally är den som jag har mest feeling för i hela omgången. Jag vet att hon är i ordning, säger Magnus Jakobsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Square de Luynes är den store förhandsfavoriten till segern i söndagens Stockholm Cup Internationel på Bro Park. Det handlar om en storvuxe..


Square de Luynes är den store förhandsfavoriten till segern i söndagens Stockholm Cup Internationel på Bro Park. Det handlar om en storvuxen fyraårig hingst född i Frankrike som ägs och tränas i Norge.
Dominanten Niels Pedersen vann ”cupen” fem år på raken från 2011, fyra gånger med Bank of Burden och en gång med Without Fear.
I år kan det vara dags igen med en häst med blott sju starter bakom sig.
Norskt Derby över 2400 meter förra året slutade med en utklassningsseger signerad Square de Luynes.
Efter tio månaders tävlingsfrånvaro var Square de Luynes bra direkt i comebacken hemma i Norge. I slutet av juni var stjärnan återigen överlägsen i storloppet Oslo Cup över 2400 meter.
Till söndagens lopp på Bro Park kommer hästen med en färsk seger i Marit Sveaas Minneslöp i bagaget.
Garvade tipsexperten Ulf Zeider spikar utan prut i den sjätte avdelningen av Grand Slam 75 under Bro Parks stora familjedag på söndag.
- Trots att jag varit med så länge pirrar det faktiskt lite att få se honom i Stockholm Cup. Jag har ju upplevt hästar sedan 1960 då jag elva år gammal fick följa med pappa till Täby. Det är svårt att jämföra…men jag vet inte om jag har sett en bättre häst i Skandinavien. På våra breddgrader alltså. Vi får inte blanda ihop det med internationell galopp – men visst är det en riktig undantagshäst. Han är ruggig, säger Ulf Zeider.

Världen väntar
Niels Petersen har tidigare sagt att han funderar på starter i Hong Kong, Kanada och USA med stjärnan. Kanske blir det en mjukstart med ett lopp i Paris första helgen i oktober efter Stockholm Cup.
- Petersen valde mellan Stockholm Cup och ett stort race på lördagen under helgen med Prix de l'Arc de Triomphe. Trots att loppen ligger så tätt kanske det blir båda, där vet jag inte hur Niels Petersen resonerar, säger Ulf Zeider.
Tipsexperten och galoppälskaren Zeider tror att söndagen start kan bli den sista i Sverige för Square de Luynes.
- Jag vet vad de har för planer framöver inför nästa säsong då de ska satsa på större uppgifter. En kommande stjärna är det garanterat om inget händer. Oslo Cup i somras! Det var rena lekstugan. Rafael Schistl som red då stod ju nästan raklång på hästen, ja han höll på att ramla av helt enkelt, säger Ulf Zeider med ett skratt.

Testas med ny jockey
I Stockholm Cup på söndag får en viss Robert Havlin chansen i sadeln. Havlin är andrejockey hos John Gosden, en av Englands största tränare.
En jockey som flygs till Sverige för att få känna på Square de Luynes för första gången.
- Sedan 2015 har den här killen vunnit 363 segrar och ridit 3200 lopp. Niels Petersen avvaktade in i det längsta med att hitta rätt jockey till hästen, Robert Havlin fanns inte med på startanmälan, säger Zeider.
Ungefär hur kommer taktiken att läggas upp tror du?
- Hästen kommer att ridas offensivt. Inte nödvändigtvis i ledningen men där framme någonstans. Han har styrkan alltså, det blir att försöka knäcka motståndet. Jag vill lägga ut en brasklapp också. Hästen har ju aldrig startat på Bro Parks gräsbana som är lite speciell om vädret blir dåligt. Gräsbanan kan aldrig bli tung hur mycket det än regnar, däremot blir den slirig på ytskiktet som gör att sådana här stora och kraftfulla hästar kan få problem med fästet. Men han kan lika gärna klara det också.
Alla hästar kan förlora. Vilka av konkurrenterna kan sticka upp?
- Det är Crowned Eagle, som var tvåa i loppet i fjol. Det är en jättebra häst, ingen bluff. Tvåa i ett grupp II-lopp i Italien senast. Sedan har vi den danska stjärna King David som är riktigt bra den också och har vunnit i Tyskland. Så det är inte bara att ställa ut dojorna inte!
Men det handlar om en undantagshäst som blir svårslagen?
- Ja, Square de Luynes är en enorm häst med kraftfull aktion. Det är styrka man tänker på när man ser honom.

Startlista
Stockholm Cup International
2 400 meter, gräs

1. Quarterback - Sandro De Paiva
2. Master Bloom - Carlos Lopez
3. Bokan - Jan–Erik Neuroth
4. Freestyler - Shane Karlsson
5. Gold Tyranny - Per–Anders Gråberg
6. Crowned Eagle - Luke Morris
7. Amazing Red - P J McDonald
8. Suspicious Mind - Elione Chaves
9. Giuseppe Piazzi - Martin Rodriguez
10. Learn By Heart - Rafael de Oliveira
11. Square de Luynes - Robert Havlin
12. King David - Oliver Wilson
Förstapris: 1 000 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var jackpot i söndagens Grand Slam 75 och efter två inledande skrällar blev utdelningen för sju rätt 145 776 kronor. Men en av de ..


Det var jackpot i söndagens Grand Slam 75 och efter två inledande skrällar blev utdelningen för sju rätt 145 776 kronor. Men en av de mer betrodda som höll var Food Money i den sjätte avdelningen. Hästen, som tränas av Thomas Jezek, tog ledningen direkt och anförde i ett jämnt 1.10-tempo. Han gled bara ifrån till en imponerande seger. Peter Ingves körde Food Money för första gången och kan titulera sig hundraprocentig bakom den trefaldige miljonären. Förstapriset i loppet var 60 000 kronor och eftersom det blev banrekord blev det en extra bonus på 50 000 kronor.
– Han bestämde tempot själv och det kändes bra i sista sväng. När jag begärde lite extra sista 50 fick jag ett bra svar direkt, sa Peter Ingves.

Rejält bestraffad efter ful drivning
Det blev en överraskning i den inledande Grand Slam 75-avdelningen när Tagit Woodland blixtrade till ledningen från spår åtta bakom bilen. Han höll sedan säkert undan över upploppet ivrigt påhejad av Christian Fiore, som bjöd på en mycket ful drivning. Efter alla piskrapp över upploppet blev också Fiore rejält bestraffad med 6000 kronor i böter och en månads avstängning för felaktigt bruk av körspö.

Veijo firade 60 år med en dubbelseger
Fredrik Persson skrällvann i GS75-2 med sin egentränade Benjamin S.H. som tog sin första seger i karriären. Hästen satt sist i loppet men levererade en riktigt vass spurt och fångade in ledande Galant Sisu kort före mål.
Magnus Dahlén-tränade Thriller N.P. var bara bäst i långloppet över 3218 meter i GS75-3. Trots en stenhård öppning där han körde om ledningen mot Breidabliks Cognac så behöll han täten för Carl Johan Jepson och hade även krafter kvar till slut för att gå undan till en säker seger före bra spurtande Zio Tom Jet.
En imponerande insats svarade Corleone D.K. för i den fjärde avdelningen tillsammans med Henna Halme. Trots en tuff resa via tredjespår och dödens var hästen bara starkast till slut och vann lätt. Tränar gör Veijo Heiskanen som dagen till ära fyllde 60 år. Veijo fick även en dubbelseger till stallet då Barack La Marc vann montéloppet för Sofia Adolfsson utanför Grand Slam 75.
En dubbelseger blev det även för Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson efter att Veravia As vunnit den femte avdelningen med minsta möjliga marginal.
Grand Slam 75 avslutades sedan med att Johan Untersteiner ledde runt om med sin egentränade Niky Flax.

Kanal 75


Tingsryd är värd för Grand Slam 75 och söndagens stora streckspel kryddas av en jackpot med extra miljoner i sjurättspotten. Tingsryd &..


Tingsryd är värd för Grand Slam 75 och söndagens stora streckspel kryddas av en jackpot med extra miljoner i sjurättspotten. Tingsryd är landets enda milebana och sex av GS75-loppen avgörs i ett varv över den engelska milen.
Magnus Dahlén selar ut fem hästar och ser ut att ha heta chanser på förhand. Han delger intressant information om dem och avslöjar ett par spännande utrustningsändringar.
– Vertigo N.P. (GS75-1) gjorde ett jättefint lopp vid segern senast och har varit fin hela tiden. Han har varit bland de tre i alla sina sex starter i år och det är inte dåligt. Eftersom han har lite problem i svängarna vill jag prova på milebana med honom. Jag tror att han kommer att vara gynnad av stora kurvor och det ska bli spännande att se. Spår elva är en nackdel men hästen kan göra jobbet själv och är så pass bra att han måste räknas tidigt. Jag vet inte vad han möter men han är så bra för sin klass och känns så fin att jag tycker det är min bästa chans. Han går barfota runt om igen och eventuellt blir det bike för första gången, säger Magnus Dahlén.

”Hästen gjorde ett jättelopp senast”
– Thriller N.P. (GS75-3)
galopperade senast och tappade hur mycket som helst. Han hamnade 20 meter efter de som stod på 20 meters tillägg i starten. Hästen gjorde ett jättelopp och hade säkert sprungit en sekund snabbare utan galoppen. Nu är det autostart och det är bättre än voltstart för honom. Han är osäker i volt nämligen. Det är en stark och oöm häst som passar bra över distansen tretusen meter. Felfri är han med i segerstriden, det tror jag. Han går förmodligen barfota runt om igen.
– Glowbull Fusion (GS75-4) blev halsopererad i vintras eftersom han hade problem med andningen i fjol. Så jag hoppas att han ska börja leverera nu. Det blev ett långt uppehåll innan comebacken och senast var han tvåa i andra starten vilket var ett fall framåt. Han gick hela vägen in i mål och Jepson sa att om han hade gått lite tidigare så hade han kunnat vinna. Jag tycker ändå att hästen var lite seg och är fortfarande lite osäker på formen. Jag hoppas på en bättre prestation nu och att han blir bättre och bättre med loppen som han får. Men jag litar inte riktigt på honom ännu eftersom han har blandat och gett tidigare. Jepson var i alla fall nöjd senast och förutsättningarna nu är bra. Innerspår över kort distans är perfekt men han har inte varit så startsnabb i år som i fjol. Fast på Tingsryds stora bana är det nästan omöjligt att bli fast. Det blir barfota runt om igen och eventuellt blir det bike för första gången.

”Formen är god – räknas tidigt”
– Nunna (GS75-5)
har haft en jäkla otur i loppen och hamnat i fel ryggar som har stannat. Så resultatraden är missvisande men hästen kan inte göra något själv i loppen utan måste ligga på rulle. Lite svårbedömt att sätta in henne mot de här hästarna men läget är bra och jag hoppas hon kan tjäna en fin slant.
– Veravia As (GS75-5) vann i Tingsryd för tre starter sedan men senast blev det ett väldigt svårt lopp för henne. Hon hamnade i trötta ryggar och fick gå hela vägen. Näst senast gjorde hon ett jättebra lopp när Fredrik Widman körde henne i Halmstad. Han sa att hästen hade vunnit om hon kommit lopp tidigare. Formen är god och hon är en av de som räknas tidigt. Barfota runt om och inga ändringar, säger Dahlén.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under söndagen kördes det uttagningar till korta E3 på Bergsåker. Det bjöds på flera strålande prestationer och de stora ..


Under söndagen kördes det uttagningar till korta E3 på Bergsåker. Det bjöds på flera strålande prestationer och de stora förhandsfavoriterna imponerade och kvalade in till finalerna utan problem. Det blir verkligen en högklassig final för hingstarna med kanoner som Aetos Kronos, Global Adventure och Belker i huvudrollerna. Även stonas final också för den delen med stärnstoet Mascate Match.
Finalerna avgörs i Örebro den 17 augusti och har en miljon kronor till vinnaren i respektive kategori.

Världsrekordhållaren imponerade igen
Världsrekordhållaren Aetos Kronos såg fantastiskt läcker ut när han vann sitt försök. Det såg nästan ut som att den treårige superhingsten bara joggade runt banan på 1.11,1/1640a. Det är den snabbaste segertiden av alla uttagningslopp. Aetos Kronos gav ett mäktigt intryck och Johan Untersteiner lämnade ingenting åt slumpen. Han lämnade tredje par utvändigt och körde resolut fram utvändigt om ledande Easy So Easy. Via 1.09 första halvvarvet övertog Aetos Kronos täten efter knappa sesxhundra meter. Han fortsatt att dundra på och varvade efter 1.10. Trots det stenhårda tempot såg Aetos Kronos helt oberörd ut när han blev gled undan till slut utan att Johan Untersteiner behövde mana på honom det minsta. Johan Untersteiner hade bråttom till flyget efteråt och det blev ingen kommentar om den Jerry Riordan-tränade hästen.
Aetos Kronos blir en het segerkandidat till att vinna även den korta E3-finalen. När han vann E3 över medeldistans gjorde han det på nya världsrekordet 1.11,8/2140 och putsade då sitt eget världsrekord som han satte i Treåringseliten.

Belker tillbaka som en vinnare
Belker stod inte att känna igen när han klappade ihop i E3-finalen i Eskilstuna i slutet av juni. Efter en fjärdeplats i starten efter var han tillbaka som en vinnare igen. I sitt uttagningslopp serverades han en fin resa i tredje par utvändigt av Torbjörn Jansson från spår sju bakom bilen. Attacken sattes in sexhundra meter kvar och Belker fick tåga i tredjespår resten av loppet. När Jansson gav full anfallsorder in på upploppet kopplade Belker greppet på en tapper Zola Key som travat utvändigt om ledaren.
– Han kändes ju väldigt alert och spänstig före så allt kändes ju bra men självklart är man lite orolig efter det som hände i Eskilstuna. Men jag kände senast på Solvalla att han är på väg tillbaka och när jag körde till tvåhundra meter kvar så avgjorde han direkt, sa Torbjörn Jansson.

Bombsäkert för Global Adventure
Den största favoriten på Grand Slam 75, Global Adventure, infriade förväntningarna hur enkelt som helst. Han fick en fin resa i andra par utvändigt av Erik Adielsson och tackade för det genom att lekande lätt avgöra till en solklar seger. Svante Båths jättelöfte är fortfarande obesegrad och såg ut att ha gott om krafter kvar i mål på tiden 1.11,6/1640a. uttagningslopp.
– Han kändes spänstig och fin. Treåringar som går en 1.11-tid växer inte på träd, sa Erik Adielsson.

Mascate Match ensam på plan
Mascate Match vann E3-finalen för ston över medeldistans överlägset och imponerade stort. Pekka Korpis stjärnsto var nu tillbaka och var ensam på plan i sitt försök till korta E3. Mascate Match tog över ledningen efter ett halvvarv som öppnades efter 1.10,0. Hon fick dämpa till 1.13,3 första varvet och gled enkelt ifrån över upploppet i övertygande stil. Det här var Mascate Matchs sjunde seger i åttonde starten.
I den fjärde avdelningen valde Ulf Ohlsson tidigt att ta positionen utvändigt om ledaren med Margaretasjöhammar. Det visade sig vara rätt. I en tuff slutduell plockade det Stig H Johansson-tränade stoet ner ledande Angel From Above den sista biten.
– Hon har överraskat oss på slutet och varit väldigt bra, sa Stig H Johansson.

Global Anarchy kvalade in till förra E3-finalen men galopperade då bort sig. Nu kvalade hon även in till den korta finalen genom en imponerande svepning av hela fältet ute i tredjespår sista sexhundra metrarna. Hon kopplade greppet in på upploppet och hade även mod och styrka att stå emot Global Allegiance slutstöt den sista biten.

Final korta E3 hingstar och valacker
1640 meter autostart
Häst – Tränare
1) Belker – Sten O Jansson
2) Global Adventure – Svante Båth
3) Aetos Kronos – Jerry Riordan
4) Easy So Easy – Claes Sjöström
5) Usain Töll – Admir Zukanovic
6) Bailamos – Kristian Lindberg
7) Rally Hans – Catarina Lundström
8) Surf n'Turf – Catarina Lundström
9) Zola Key – Björn Goop
10) Alien Kronos - Svante Båth
11) Matadoren Eme – Joakim Hisved
12. B.W.T.Echo – Katja Melkko

Final korta E3 ston
1640 meter autostart
Häst – Tränare
1) Margaretasjöhammar – Stig H Johansson
2) Global Anarchy – Joakim Lövgren
3) Mascate Match – Pekka Korpi
4) Global Allegiance – Mattias Djuse
5) Angel From Above – Claes Sjöström
6) Dior Ima – Mattias Djuse
7) Alaska Dany – Alessandro Gocciadoro
8) Digital Pro – Stefan Melander
9) Tonique – Åke Lindblom
10) Base Line – Tomas B Nilsson
11) Divane Godiva - Joakim Lövgren
12) Global Amazone – Jörgen Westholm

Michael Carlsson, Kanal 75


”The Right Way” heter tävlingsdagen i Åmål som är värd för söndagens miljonspel. Hästarna tävlar f&ou..


”The Right Way” heter tävlingsdagen i Åmål som är värd för söndagens miljonspel. Hästarna tävlar för omväxlingsskull i högervarv och som vanligt på 800 meters-banan brukar ledningen vara guld värd. En favorit och mångas singelstreck är Peder Mykla i den första Grand Slam 75-avdelningen. Han tränas och delägs av amatören Johan Danielsson från Årjäng som har haft hästen hela tiden. Nioårige Peder Mykla har vunnit 19 lopp och sprungit in 925 792 kronor. Han vann V75 på Bjerke i vintras och har tagit fyra segrar och två tredjeplatser på nio starter i år. Senast var han trea i V75 i Årjäng på en bana som blev väldigt kladdig efter en häftig regnskur som kom precis innan loppet.
– Peder Mykla (GS75-1) var inte gynnad av att banan blev som det blev och innerspåret var inte det bästa att springa på. Han gick ändå i ett tufft tempo och höll till 50 meter kvar. Jag förstod på Calle (Carl Johan Jepson) att han tyckte hästen var bra, säger Johan Danielsson.
– Han hade haft ett uppehåll på två månader innan och var matchad för det loppet. Vi hade förberett honom väl och laddat lite extra. Han har tagit loppet förvånansvärt bra och ska inte vara sämre nu. Året som har varit hittills är nog det bästa året så här långt. Han vann även V75 i vintras från dödens på Bjerke.

”Brukar ta ledningen – har tränat i högervarv”
Peder Mykla blir favorit i Grand Slam 75-inledningen och har ett perfekt läge med spår tre bakom startbilen. Han körs den här gången av Dagfinn Aarum som har kört hästen flera gånger tidigare och vunnit med honom.
– Hästen är väldigt startsnabb och har tagit ledningen från de flesta spåren. Han har även tagit ledningen i Åmål och vunnit där. Nu är det högervarv men hästen har tränat mycket i högervarv och nu har han fått göra det lite extra eftersom vi har haft det här loppet lite i sikte en tid. Rent tekniskt är det inga problem och han har vunnit i Arvika och man kan ladda rejält in i första sväng med honom.
– Han är bäst på kort distans men har även vunnit över medeldistans och han har även gått rätt bra på 3000 meter. Han är bäst i ledningen eller i dödens. När han springer i ryggar blir han väldigt oinspirerad.
– Så det blir nog full laddning från start och man får nog inte en så mycket bättre uppgift än så här, med tanke på prispengarna. Det är enklast att vara i ledningen i Åmål och blir det inte bara 1.12 första tusen tycker jag att han ska stå in i mål. Det blir återigen skor runt om och jänkarvagn. Vi har kört barfota två gånger i Norge men det funkar inte. Han har så dålig hovkvalitet. Jag tycker att hästen är en av de som kan vinna, säger Johan Danielsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 3 november 2019 Axevalla

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 6.  Stonewashd Diamant* (Peter Untersteiner) 4.8 40 kr
2 5.  Match Queen* (Helene Kolle) 6.1 181 kr
3 9.  Alhambra Mail* (Carl Johan Jepson) 4.2 382 kr 12
4 11.  Fleur Mearas (Thomas Dalborg) 6 2181 kr
5 2.  Accolade (Kim Eriksson) 4.5 5277 kr
6 5.  Angle of Attack (Robert Bergh) 1.6 6132 kr
7 7.  Mellby Guard (Peter Untersteiner) 2 7253 kr 12

Utdelning för Grand Slam 75 på Axevalla söndag 3 november 2019

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 387 7253 kr
6 rätt 11869 118 kr
5 rätt 135936 20 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se