Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 17 oktober 2021 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 10 oktober 2021 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 oktober 2021 Årjäng travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 22 augusti 2021 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 15 augusti 2021 Tingsryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 1 augusti 2021 Åmål travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 4 juli 2021 Bollnäs travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 26 juni 2021 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 20 juni 2021 Eskilstuna travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


– Det känns jätteroligt att tävlingen är tillbaka igen. Vi har gjort några förändringar efter uppehållet och &au..

– Det känns jätteroligt att tävlingen är tillbaka igen. Vi har gjort några förändringar efter uppehållet och är övertygade om att det nya upplägget kommer locka många deltagare även i år, säger Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG®.
Etapptävlingarna avgörs under sex veckor och spelarna tävlar varje lördag med varsitt 192-raderssystem (96 kronor). De fem bästa resultaten för respektive tävlande räknas. Det tidigare finalmomentet med travrelaterade kunskapsfrågor är borttaget och därmed gäller bara en sak för att ta hem totalsegern – ha flest rätt.
Det är enkelt att vara med.
– Allt man behöver är ett ATG-konto och registrera sig för själva tävlingen på ATG.se, spelar gör man sen som vanligt online eller i butik, berättar Nicklas Jonsson, Head of Horse Betting på ATG.

Anmälan
Anmälan görs på atg.se/vmiv75. Där finns också fullständiga tävlingsvillkor och topplistor att följa.

Vinster
Varje etappvinnare (tävlingsomgång 1-5) får äran att vara gästtippare i 5 Tippar V75® och blir dessutom uppringd i tv-programmet Grand Slam 75.

Totalsegraren koras till världsmästare i V75 och får bland annat äran att gästtippa för ATG, gästa podden Lördag Hela Veckan samt få besök av vår vinnarambassadör och vara med i inslag i Vinnare V75.

(Med anledning av ny praxis i förhållande till spelregleringen genomförs VM i V75 utan prispengar. Detta då priser av ekonomiskt värde kan komma att ses som bonusar och inte är tillåtna att erbjuda till befintliga kunder enligt spelregleringen.)

VM i V75 avgörs under följande lördagsomgångar på V75:
2 okt - Skellefteå
9 okt - Åby
16 okt - Solänget
23 okt - Örebro
30 okt - Jägersro
6 nov - Eskilstuna

Tidigare års vinnare
2020, tävlingen inställd
2019, Ludwig Wickman, Sundsvall
2018, Rasmus Holmberg-Nilsson, Malmö
2017, Kalle Sandström, Stockholm
2016, Staffan Edholm, Hudiksvall
2015, Magnus Strömsten, Vimmerby
2014, Johann Leidenfrost, Österrike
2013, Dag Bernhardsson, Oskarshamn
2012, Jan Lundin, Gävle
2011, Peter Carlsson, Frösön

Pressrelease ATG


Nadal Broline hade inte vunnit lopp sedan september 2019 när han slog till i söndagens miljonspel. Han har kämpat i Gulddivisionen mot eliten de ..


Nadal Broline hade inte vunnit lopp sedan september 2019 när han slog till i söndagens miljonspel. Han har kämpat i Gulddivisionen mot eliten de senaste åren och gjort många tappra insatser som tvåa och trea utan att få vinna. Men nu var det dags för den elvaårige kämpen som fortfarande visade att han tycker det är kul med tävling. I ett enklare gäng snabbstartade han direkt till ledningen och fick bestämma i rena promenadtempot. Efter 1.15,3 första 500 metrarna sände Kevin Oscarsson fram Wild Love utvändigt om ledaren 1400 meter kvar och tätduon varvade på beskedliga 1.16,3. Men sedan gick det undan värre på slutrundan när Björn Goop successivt skruvade upp tempot i täten. Via strax under 1.10 sista varvet sprintade Nadal Broline enkelt ifrån över upploppet till en bekväm seger. Han stod helt enkelt i en klass för sig. Tvåa blev bra spurtande Valokaja Hindö medan Wild Love höll till tredjeplatsen. Segertiden blev 1.12,9/2140a och förstapriset var 100 000 kronor.
– Han fick vinna på ett bra sätt och hade gjort sig förtjänt av en seger. Han har gjort många bra lopp och nu kändes han kaxig och glad. Hästen har varit borta för skada tidigare och det är en gammal man och det har tagit tid att komma tillbaka i form igen. Jag tycker att han har gjort fantastiskt bra lopp på slutet och det är en riktig hedershäst, sa Björn Goop.

”En av stallets bättre hästar”
Om Grand Slam 75 började och slutade favoritbetonat så var det desto svårare däremellan. Men om vi tar det från början så inledde Lars I Nilsson-tränade Aramis Bar genom att vinna den första avdelningen enkelt för Stefan Persson. Den treårige hingsten började lovande i vintras med två raka segrar men blev sedan sjuk i borrelia. Efter galopp i comebacken senast var det nu dags för seger och det blev en enkel sådan efter ett perfekt lopp i andra par utvändigt.
– Jag är inte förvånad att han vann loppet för det här är en av stallets bättre hästar. Men han har varit sjuk och haft borrelia. Han är inte anmäld till Kriteriet och vi får försöka sikta på Breeders Crown i höst, sa Lars I Nilsson.

Gubben Noak fixade sin och Jonnas första seger
Men efter en favoritbetonad inledning började problemen för spelarna. I den andra avdelningen, tillika montéloppet, small det till rejält. Hästen Gubben Noak slog till med sin första seger i karriärens 58:e start när han höll undan och besegrade omgångens största favorit Restless Heart. Gubben Noak var spelad till blott 0,56 procent av insatsfördelningen och städade därmed undan de flesta systemet.
– Han är som en seriefigur och har olika hyss för sig och har galopperat mycket. Men kul att första segern kom nu, sa tränaren Bengt A Nilsson.
I sadeln satt 20-åriga Jonna Jakobsson som tog sin första seger i karriären.
– Det är verkligen jättekul. Fantastiskt att få vinna att ta första segern i ett sådant här lopp. Hästen vill verkligen springa, sa Jonna Jakobsson.

Crebas fortsatt het – seger från dödens
Hans Crebas har toppform på stallet och firar fina framgångar. I onsdags skrällvann han på Solvalla i V75 med Bransbys Juke Box och nu var det dags igen. Miss Moneypenny var desto mer betrodd som tredjehandsfavorit när hon vann trots den tunga vägen utvändigt om ledaren.
– Det är magiskt. Att få vinna på Solvalla under en sån kväll som i onsdags har jag drömt om sedan jag var liten pojke. Och den här hästen är väldigt stark och jag var inte orolig trots dödens, sa Hans Crebas.

En-procentaren Oskar Run knockade alla spelare
Efter att hårt betrodda Prima Kaiser spurtat till en lätt seger för Anders Svanstedt i den fjärde avdelningen började smällkaramellerna att smattra igen. Oskar Run, spelad till en procent, slank loss ifrån rygg på ledaren mitt på upploppet och fångade in ledande I.D.Undeniable precis på mållinjen. Redan då var alla kvarvarande system inför det loppet bortblåsta på GS75. Men som om inte det var nog med skrällar så spurtade Rutger B.L. bäst för Jesper Rydberg och vann säkert, spelad till fyra procent.

Jackpot på GS75 – till Bro Park
Ingen vinnare med sju rätt på Grand Slam 75 således. Sex rätt gav 45 985 kronor och fem rätt betalade 910 kronor. Därmed blir det jackpot på GS75 och den går vidare till Bro Park är värd för Grand Slam 75 med storloppet Stockholm Cup om en månad. Det är söndagen den 19 september som är en av Bro Parks största tävlingsdagar för året. Detta eftersom det är V75 tre söndagar i rad nu, Charlottenlund utanför Köpenhamn kommande söndag, Svenskt Travderby veckan därpå och om tre veckor arrangerar Oslo sin storloppsdag med både Kriterie och Derby för varm- och kallblodiga hästar.

Michael Carlsson, Kanal 75


Cokstile kom närmast från start i Hugo Åbergs Memorial och imponerande före det med seger på 1.09,1 i Kalmar. Med det i ryggen gjord..

Cokstile kom närmast från start i Hugo Åbergs Memorial och imponerande före det med seger på 1.09,1 i Kalmar. Med det i ryggen gjordes italienaren till skyhög favorit när Grand Slam 75® under söndagen avgjordes på milebanan i Tingsryd. Men Cokstile, som var streckad till 85 procent, fick oväntat sträcka vapen.
Favoritens baneman kom från Danmark. Nioårige kämpen Apapmand, som tränas av Anders F Jensen, fick Per Nordström i sulkyn och tillsammans hittade ekipaget en perfekt resa i andra par utvändigt. Cokstile anförde loppet men såg inte riktigt ut att ha sin bästa dag och då den formtoppade dansken, som kom med tre raka segrar på hemmaplan, attackerade för fullt in över upploppet hårdnade det till ordentligt vid målpassagen. Målfotot fick sättas under lupp – men avslöjade att det var Apapmand som satt nosen först. Segern, värd 100 000 kronor, togs på 1.10,4 över 1609 meter autostart.
– Jag var inte hundra säker men jag hade en god känsla. Jag visste på förhand att det inte var någon mening med att ladda iväg, men vi fick ett drömlopp i ryggar i stället. Det här är en riktig krigare, en fajter som var gynnad av det långa upploppet. Vi var inte först förrän i det allra sista steget, det var en mycket strong prestation, sa Per Nordström i vinnarcirkeln.

Oscar L.A överlägsen i Stayermästaren
Stayermästaren fick se en överlägsen vinnare. Joakim Lövgren avancerade tidigt fram Oscar L.A till ledningen och efter den manövern var det schack matt. Den tuffe femåringen tänjde bara på stegen och försvann ifrån konkurrenterna över upploppet med många längder ned till vasst spurtande Galantis. Distansen 2413 meter autostart, således ett och ett halvt varv i Tingsryd, klarades på 1.11,9.
Mycket rejäl insats av Stefan P Petterssons jänkare Hipster Am. Körd av Stefan Persson fick hästen göra grovjobbet utvändigt om ledaren, pressade sig till front i den sista kurvan och höll trots det tuffa upplägget säkert ifrån sig uppvaktningen till slut. 1.11,3 över 1609 auto var vinnartiden.
Ett i det närmast identiskt scenario sågs när Caramelle T.T bärgade segerbucklan i stoloppet. Med sin tränare Fredrik Persson som sällskap fick hon vandra den tunga vägen, ansattes hela upploppet ned av Jeopardy, men höll urstark undan på strålande fina 1.10,7 över 1609 auto, vilket var banrekord.

Staro on the Rock direkt för Riordan
Fyraårige Staro on the Rocks gjorde första framträdandet i regi Jerry Riordan. Det slutade med succé på direkten. Med Kevin Oscarsson vid tömmarna fick vinnaren göra loppet utvändigt om ledande Spartak Face och loppet ändade i en stenhård slutstrid de båda duellanterna emellan. Men målfotot var till Staro on the Rocks fördel – seger på 1.11,2 över 1609 auto.
Conrad Lugauers Mister K.O.Z utnyttjade Tingsryds långa upplopp. Från ledningen såg fyraåringen ut att vara slagen när Ninja Zon kopplade ett klart grepp ur sista kurvan, men ledaren tog sig tillbaka och kontrade till vad som till slut blev en säker seger. Mister K.O.Z noterades för karriärens 4:e seger i 6:e starten på tiden 1.11,8 över 1609 auto.
Robin Hood, tränad av Åbys Mats Olsson, fick tuffa hela montéloppet först utan rygg men visade sig ändå var loppets mest rejäla. Med Anna Erixon i sadeln avgjorde valacken i en tät slutstrid på tiden 1.13,0 över 1609 meter auto.
För 7 rätt fick man 27 783 kronor. 6 rätt gav 362 kronor tillbaka och 5 rätt 51 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Grand Slam 75® avgörs den här söndagen på Tingsryds milebana och omgången är kryddad med en jackpot med extra miljoner i pot..


Grand Slam 75® avgörs den här söndagen på Tingsryds milebana och omgången är kryddad med en jackpot med extra miljoner i potten. Veijo Heiskanen reser dit med fyra hästar och är optimistisk med åtminstone två av dem som han anser har bra vinstchans. Annars har Åby-tränaren mycket annat att tänka på för dagen då han är i flyttagen. Inom den närmaste månaden flyttar han tillbaka till hemlandet Finland tillsammans med sambon Henna Halme. Han kommer framöver att bedriva sin verksamhet på Vermo travbana i Helsingfors där Henna ska ta ut tränarlicens. Detta eftersom träningsanläggningen Balltorp utanför Åbytravet ska avvecklas. Veijo har länge inte vetat vart han ska ta vägen och har haft anbud från olika banor i Sverige. Men till sist föll valet på att flytta hem till Finland igen, efter 28 år på Åbytravet. Då är han tillbaka där han en gång började efter att ha flyttat till Sverige på 80-talet. 61-åringen har haft en lång och framgångsrik karriär med många storloppssegrar och stjärnhästar som han har tränat.
Han erkänner också att det är med ett visst vedmod som han nu tvingas flytta från Åbytravet.
– Det är inte så jättetrevligt och det har varit en jobbig period när man inte har vetat vart man ska vägen. Jag hade gärna varit kvar men som det blev var det inte mycket att välja på. Jag hoppas att det är blir en nytändning för mig då det har varit svårt att få in nya hästar i träning senaste åren, säger Veijo Heiskanen.
– Det är redan många som har hört av sig och vill lämna häst i träning redan innan vi är på plats, och det känns ju såklart bra. Jag tror även att vi kommer att få med oss mellan fem till tio hästar från Sverige, men där är inte riktigt allt bestämt ännu. Vi kommer att ha 20 boxar på Vermo som har jättefina träningsmöjligheter runt banan. I slutet av september ska vi vara på plats och det blir Henna som ska vara tränare när hon får licensen.
– Vi har precis fått en lägenhet 200 meter från sista sväng, så nu kan man nästan sitta på balkongen och se loppen, säger Veijo med ett skratt.

”Varit en jättebesvikelse – men bästa loppet senast”
Men innan flytten till Finland väntar några veckor till i Sverige att tävla. På söndag beger sig Veijo till milebanan i Tingsryd som är värd för Grand Slam 75. Det är framförallt två hästar som sticker ut lite extra i förhandsnacket och så här säger han om sina adepter i tur och ordning.
– Don Pedro D.K. (GS75-1) har varit en jättebesvikelse i de första starterna hos oss sedan han kom från Danmark, men i han har blivit bättre och bättre och senast gjorde han sitt bästa lopp när han var tvåa i Åmål. Hästen känns även lite piggare efter den starten och han tränar bra. Nu är det dåligt läge över kort distans men om det blir tempo på loppet så är han inte helt avsågad. Jag är lite halvoptimistisk med honom och bland de tre borde han kunna vara om det blir rätt kört.

”Är Hennas älsklingshäst – sugen att vinna”
– Bag’s Simoni (GS75-3)
gör sin första start i monté men hästen är mycket riden tidigare och vi testade även i ett montéjobb i måndags. Då fick han gå 1.16 i 1600 meter utvändigt om häst och kändes stark enligt Henna som red. Hästen har bra form och gick bra senast i Åmål efter en jättetuff öppning. Han sprang 1.13 full väg i Åmål och är normalt lite sämre när man kör i högervarv. Det här är Hennas älsklingshäst och hon är mycket sugen på att försöka vinna med honom. Henna är duktig att rida och har ridit mycket i Finland tidigare men inte så mycket i Sverige. Jag tycker att det här är näst bästa chansen.
– Sahara Peyote (GS75-4) har varit lite seg men också haft dåliga blodvärden och haft dåliga spår. Det har han nu också och även om han tränar bra så blir det svårt att blanda sig i segerstriden. Det är hyggliga pengar som gäller.

”Det finns inte bättre häst att köra”
– Kurri Jari Boko (GS75-7)
är en jättefin och mysig häst som jag verkligen gillar. Man blir alltid glad när man kör honom för hästen är alltid så positiv. Det finns inte bättre häst att köra för han är alltid så trevlig. Han har gjort jättebra lopp på slutet efter tuffa resor i dödens och har mycket bra form. Han har kämpat så bra han har kunnat mot tufft motstånd. Jag har även ökat på träningen lite nu eftersom det var lite strul i vintras. Formen ska bli bättre och bättre och vi siktar på derbykvalen efter den här starten. Formen är så nära topp den kan bli och jag tycker att det här ser lämpligt ut. Jag tycker att det är min bästa chans, säger Veijo Heiskanen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Han är norrmannen som efter flytten till Sverige och sina år på skolan i Wången har jobbat hos flera olika tränare. Det blev fö..

Han är norrmannen som efter flytten till Sverige och sina år på skolan i Wången har jobbat hos flera olika tränare. Det blev först två korta sejourer hos Per Linderoth och Carl-Otto Göransson innan han jobbade hos Jerry Riordan i ett och ett halvt år. Men det som Andreas mest är känd för är som lärling hos Timo Nurmos, där han har varit och är ansiktet utåt och stallets talesman för starthästarna. Efter en avstickare till Jörgen Westholm för några år sedan kom Lövdal tillbaka till Nurmos där han nu fortsatt arbetar och har varit i tre år. Men de senaste tre åren har det även blivit ett rejält uppsving som kusk och Andreas har rönt allt större framgångar i loppen. För två år sedan tog han elva segrar och körde in drygt en halv miljon kronor. I fjol blev det 19 segrar och drygt en miljon inkört, och i år visar siffrorna på 34 vunna lopp och två miljoner kronor inkört. Segerprocenten är fina 16 procent och det är flera proffstränare som har uppmärksammat 25-åringens framgångar och bland annat har han fått flera chanser att köra åt Alessandro Gocciadoro på V75. Och så sent som i söndags skrällvann Lövdal på Grand Slam 75 med Dallas Brick, en häst han lotsade till seger trots spår tolv över kort distans på Åmåls 800-meters bana.
– Det har gått jättebra måste man säga. Jag har fått köra bättre och bättre hästar och framförallt har jag fått köra oftare. Det blir mer kontinuitet vilket gör att man får mer rutin. Man märker att jag får fler och fler styrningar och att det blir uppmärksammat. Det är jäkligt kul, säger Andreas Lövdal.
– Att jag har fått chansen att köra åt Gocciadoro i lite större lopp och V75 är häftigt. Det hänger mycket på att man får köra bra hästar. Jag trivs bra hos Timo och är jättetacksam över att han är så schysst och ger mig chansen att åka iväg och köra så mycket lopp som jag får göra.

”Är en väldigt kapabel häst i fin form”
På lördag är det V75 i Rättvik som kryddas av en jackpot. Enligt ATG:s beräkningar finns det minst 50 miljoner kronor i sjurättspotten. Andreas Lövdahl åker dit för att köra No Pressure i den första avdelningen, en häst som har vunnit tre lopp på sex starter i år. Andreas har vunnit två av de loppen med hästen som nu jagar tredje raka segern från innerspår över lång distans. Hästen tränas av Philip di Luca som Lövdal har ett bra samarbete med.
– No Pressure (V75-1) har varit lite ojämn tidigare men har varit fin i de senaste loppen och jag körde honom näst senast. Det är en väldigt kapabel häst som var fin och tidig som treåring men sedan strulade det litegrann. De hittade inget fel på honom och fick börja om helt enkelt och nu har han svarat bra på träningen. Det är en häst som har mycket pengar kvar att tjäna som det känns, menar Lövdal.
– Nu har han innerspår i voltstart och han kan öppna helt okej och även om han inte håller upp ledningen så får han en fin resa. Han är inte sämre än de andra hästarna och löper han upp till bästa kan han vinna ett sådant här lopp.

”Hästen står lite på tur”
Som lärling hos Timo Nurmos talesman för stallets hästar passar vi naturligtvis på att höra vad Andreas säger om Nurmos två hästar som är med på V75.
– Viking Brodde (V75-2) gjorde ett väldigt bra lopp i lördags. Det var förvisso bara en kort galopp i starten men han hamnade långt bak och avslutade jättebra. Det känns som att hästen står lite på tur nu efter att ha haft oflyt i flera starter. Han känns fin och är i form och det finns väldigt mycket kapacitet i hästen. Hoppas att det klaffar den här gången för då har han vinstchans.
– Inti Boko (V75-3) höll bra i comebacken i lördags. Han fick ett tufft lopp med tredjespår och dödens och var lite pigg men han gjorde ett väldigt bra lopp. Nu är det framspår och vi får hoppas att han sköter sig men läget är dåligt med spår långt ut. Det är lite svårbedömt men han kan vara långt framme om han håller sig lugn och går felfritt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Söndagens miljonspel avgjordes på 800-metersbanan i Åmål och dagen till ära tävlades det i högervarv. Tredjehandsfavoriten..


Söndagens miljonspel avgjordes på 800-metersbanan i Åmål och dagen till ära tävlades det i högervarv. Tredjehandsfavoriten Hera Sisu spurtade till en lätt seger för Carl Johan Jepson i inledningen och det följdes upp med att andrahandsfavoriten Gomnes Fans vann den andra avdelningen. Men sedan small det till rejält i GS75-3 när Jan Silvén ledde hela vägen bakom hemmahästen Imparator Boko som tränas och ägs av Marcus och Christer Carlsson i Åmål. Efter att överraskningen Victor C. spurtat till seger i GS75-4 tillsammans med Dagfinn Aarum, så blev det favoritseger i den femte avdelningen genom Spinofhope L.B. och Mikael J Andersson från ledningen.

Ingen klarade stjärnsmällarna på slutet
Men sedan var det slut på det roliga för nästan alla system som fanns kvar. I GS75-6 så styrde alltmer framgångsrika Andreas Lövdal in Dallas Brick från spår tolv över kort distans till 38 gånger i vinnarodds. Hästen gick med i rygg på attackerande Maestro Zon och spurtade förbi den sista biten. Det här var Dallas Bricks andra raka seger och han tränas av Philip di Luca. På Grand Slam 75 var hästen spelad till 0,69 procent av insatsfördelningen.
– Det är en helbror med Zenit Brick som tjänat nästan fem miljoner kronor. Han har inte levt upp till honom men är inte så tokig häst. Det löste sig bra med rygg på Maestro Zon och det var bara att hänga med där. Det blev så perfekt det kunde bli från det spåret, sa Andreas Lövdal som närmar sig två miljoner kronor inkört som kusk i år.
– Det har gått jättebra så här långt och jag har fått köra jättefina hästar. Jag har fått köra lite oftare och det har blivit kontinuitet i löpkörniningen.
Efter den stjärnsmällen återstod endast ett system med chans till sju rätt. Hade favoriten Västerbo Lexington vunnit hade den spelare tagit hem hela potten på Grand Slam 75. Men favoriten hade ingen bra dag och var tidigt slagen från positioner utvändigt om ledaren. Istället blev det en ny jätteskräll när Outstanding O. spurtade vasst för sin tränare Per Henriksen och fångade in länge ledande Counterfeightr precis på mållinjen. Hästen var spelad till en procent av insatsfördelningen.
Ingen vinnare med sju rätt således, medan sex rätt betalade 93 029 kronor och fem rätt gav 2549 kronor. Eftersom det är V75 kommande söndag med Kallblodskriteriet på Dannero, så går jackpoten på Grand Slam 75 vidare om två veckor och då är det Tingsryd som är värd för miljonspelet.

Michael Carlsson, Kanal 75


Svenskt Derby såg en väldigt stor favorit i No Short Cuts där tränaren Wido Neuroth var ute efter sin 13:e derbyseger på svensk mark...


Svenskt Derby såg en väldigt stor favorit i No Short Cuts där tränaren Wido Neuroth var ute efter sin 13:e derbyseger på svensk mark. Men megafavoriten, spelad till 15 för tio, hamnade i vida spår under resans gång för Jan-Erik Neuroth och fick gå en häftig speed lite för tidigt över den bortre lågisdan, menade tränare Neuroth efteråt. No Short Cuts började bli mör redan i slutkurvan och var slagen in på upploppet. Han inkom som femma i mål långt bakom tätduon som kom att att göra upp om segern till slut. Loppets andrahandsfavorit Wolfof Vancouver, tränad av Lennart Reuterskiöld Jr, tog först hand om ledningen i ett högt tempo men släppte kort senare till Hey Brother som fortsatte i bra fart. Ut på den sista bortre långsidan gled Wolfof Vancouver ut i andraspår samtidigt som Nicolaj Stott hade lotsat fram Stroxx Carlras perfekt en bit bakom. Stroxx Carlras inledde först som fjärde häst vid railen och kunde sedan snyggt glida ut och med mellan hästar genom slutkurvan innan han satte in stlutstöten vid upploppets början. Wolfof Vancouver tog över ledningen mitt på den bortre långsidan och hade greppet in på upploppet när han blev utmanad av Stroxx Carlras. De båda hästarna kämpade sida vid sida och Wolfof Vancouver hade greppet i det längsta. Men så precis i det sista språnget fick Stroxx Carlras nosen först och jätteskrällen var ett faktum. Hästen var spelad till 0,36 procent av insatsfördelningen på Grand Slam 75 och gav 52 gånger pengarna i vinnarodds.
– Det är en fantastisk känsla. Hästen kämpade hela vägen in i mål och gav allt för mig. Det är en av mina största segrar men det tar nog ett par dagar att förstå, sa en överraskad segerjockey Nicolaj Stott efter den jättefina ritten.
Minst lika överraskad över segern var en smått chockad tränare Rikke Rohbach Bonde som är inne på sin andra säsong som tränare i Danmark.
– Det här är jättestort, jag kan fortfarande inte tro på det ännu, sa Rikke Rohbach Bonde.
– Vi hade kommit hit för att vara bland de fem bästa och så vinner han. Det kunde inte bli mer perfekt. Han fick en invändig resa och det hade varit fantastiskt även om han hade blivit tvåa. Det här är en riktigt fin häst som kan gå upp i eliten nästa år.

”Jag har förlorat med storfavoriter förr som har blivit topphästar”
Wido Neuroth, som tränar storfavoriten No Short Cuts, kommenterade hästens insats som femma på följande vis.
– Jag sa till Jan-Erik innan att inte ta några chansningar. Nu såg det ut att bli ett sånt tidigt tryck på bortre långsidan så han miste speeden på slutet. Så länge den här hästen är hel och jag kan fortsätta träna honom är jag nöjd. Jag har förlorat med storfavoriter förr som har blivit topphästar, sa Wido Neuroth.

Nocentinkentucky imponerade stort i en fartfest
Vid sidan om Svenskt Derby reds det flera jättefina löpningar på Grand Slam 75. Vi börjar bakifrån och redovisar omgångens näst högst doterade lopp, Zawawi Cup, där vi fick se en imponerande uppvisning av Nocentinkentucky, med Valmir de Azeredo i sadeln. Hästen, som numera tränas av Svensk Galopps förra VD Fredrik Reuterskiöld som har gjort comeback som tränare, visade att han är kung på 1200 meter. I en härlig fartfest gav han inte Duca di Como och de övriga en chans, och bara försvann ifrån sina konkurrenter till en överlägsen seger. Detta efter en till en början avvaktande ritt som tredje häst, samtidigt som Duca di Como blåst till täten. Men han var chanslös när Valmir de Azeredo kastade loss Nocentinkentucky i utgången av sista kurvan och stjärnhästen avgjorde i ett nafs vid upploppets början. Förstapriset var 500 000 kronor.
– Det är den här hästen som har fått mig att gå upp på morgonen sedan jag började som tränare igen. Vi har laddat för den här dagen och jag var ganska säker på att jag hade bästa hästen, vilket jag har sagt i alla intervjuer innan. Admir red ett perfekt lopp och det hade varit roligt att tävla med en sådan här häst utanför Skandinavien någon gång. Han är så pass bra, sa Fredrik Reuterskiöld.

Fina framgångar för Nina Lindberg Lensvik och Gråberg
I den lnledande GS75-avdelningen blev det en stenhårt upploppsstrid som Plantstepsdream gick segrande ur. Hästen tränas av Lennart Reuterskiöld Jr och höll undan med knapp marginal mot favoriten Stormy Ocean som kom snabbt den sista biten men det var försent. I sadeln på Plantstepsdream satt Martin Rodriguez.
Nina Lindberg Lensvik har fina framgångar som tränare och fick nu se sin No Nya Naughty vinna Derby Day Sprint (GS75-2) med 207 000 kronor i förstapris. I en tät slutstrid plockade hon ner ledande Reunion Island den sista biten, väl understödd av Per-Anders Gråberg i sadeln.
– Hon gjorde ett fantastiskt lopp och är verkligen duktig den här tjejen, berömde Nina Lindberg Lensvik.
Duon Lindberg Lensvik och Gråberg hade även en vinnare i ett lopp utanför Grand Slam 75 där ytterst lovande One Rocketman vann direkt i debuten på ett övertygande sätt. Nina Lindberg Lensvik sa efter loppet att här är den bästa hästen som hon har i stallet.

Gruvlig revansch för en överlägsen Nouvelle Lune
Den norske championtränaren Niels Petersen hade ingen häst med i Svenskt Derby i år, men har en duktig treåring i Noble Justice som vann Malmö Stads Pris (GS75-3) enkelt efter ledning från start till mål för Carlos Lopez. Förstapriset var 207 500 kronor.
Nouvelle Lune var i fjol först i mål i Margareta Wettermarks Minneslöpning under derbydagen på Jägersro. Men efter en vinglig upploppsfärd flyttades hästen ner till andraplatsen och Queen Rouge blev segrare istället. Men i år tog Nouvelle Lune gruvlig revansch. Hon var helt överlägsen i händerna på Jan-Erik Neuroth och vann i imponerande stil i GS75-4. Tränar gör Wido Neuroth som även hade en vinnare innan Grand Slam 75 tog sin början då Jet Action vann för Jan-Erik Neuroth. Förstapriset för Nouvelle Lune var 207 500 kronor och tvåa blev en bra spurtande Marta, medan däremot Queen Rouge var blek och stod inte alls att känna igen. Det här är för övrigt sista tävlingssäsongen för Nouvelle Lune som nästa år går till avel.
Francisco Castro fick en tränarseger när Laguna Seca tog hem Svenskt Derby Consolation tillsammans med Elione Chaves. Laguna Seca plockade i säker stil ner ledande Helmut över upploppet och duon var en bra bit före de övriga i mål.
Sju rätt på Grand Slam 75 gav 156 722 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Fyraårige Tangen Bork är en av de gulbruna i sportdatasystemen – färgen som tidigare kallades ”bork”.Hästen är inte ..


Fyraårige Tangen Bork är en av de gulbruna i sportdatasystemen – färgen som tidigare kallades ”bork”.
Hästen är inte bara fin att se på. Tangen Bork är en stor talang som hittills segrat i åtta av tio starter i karriären.
På söndagen körs tre lopp inom ramen för Grand Slam 75® på Bollnästravet. Avdelning fyra är tävlingsdagens begivenhet –H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor i förstapris. Ett sprinterlopp för fyraåriga kallblod.
Norskfödde Tangen Bork slutade trea i debuten som treåring i fjol. I uttagningsloppet till det svenska kriteriet galopperade hästen bort sig och blev femma. Resten har handlat om segrar.
I det norska kriteriet i september var hästen överlägsen efter ledning från start till mål. Samma visa i den senaste starten för någon vecka sedan då Tangen Bork vann Sleipners Fyraåringslopp på Hagmyren.
Tom Erik Solberg körde då till ledningen från ett åttondespår bakom bilen och kunde glida undan till en överlägsen seger med gott om krafter sparade i hästen.
I GS75-4 blev det ett åttondespår igen i loppet med nio startande.
- Det var ett spår långt ut på vingen senast också men han är ju naturligt startsnabb och löste det. Han var väldigt fin i loppet, det var inga konstigheter. Inför söndagen ser allt bra ut och han fortsätter barfota runt om. Tangen Bork är bra men det är motståndet också och han måste ju vara på topp för att det ska kunna gå vägen igen, säger Jimmy Jonsson, försteman i Öystein Tjomslands stall.

"Han har ju alla kvaliteter"
Öystein Tjomsland staplar derbyn och kriteriesegrar på varandra. H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal i Bollnäs har han vunnit tre gånger tidigare som tränare.
Grisle Odin G.L. vann loppet i fjol och följde upp med en seger i derbyt i Norge under hösten 
- Tangen Bork håller samma nivå, helt klart. Men man kan inte bara gå efter hur kul och läckert det är att se talanger springa och vinna som fyraåringar. Det behövs alltid mer för att ta sig vidare till den äldre eliten. Men visst. Han har ju alla kvaliteter, hästen är både stark och snabb. Framför allt är han fin att köra, lättplacerad. Det är aldrig strul runt honom, säger Jimmy Jonsson.
Tom Erik Solberg Solberg samarbetar med Nils Munkhaugen och kör alla hans hästar. Tangen Bork är inget undantag.
Öystein Tjomsland som tränar kör själv Langlands Hövding i samma lopp.
Langlands Hövding kvalade in till finalen av Svenskt Travkriterium där hästen ströks på grund av hälta. Vegard Wolden Lundström tränade då och Öystein Tjomsland har tagit över efter det.
- Langlands Hövding var bara fin i comebacken på Leangen senast och vann. Det är en talang det också. Men för honom fattas det så klart en del lopp innan han blir som bäst efter att ha varit borta så länge. Men han är på ”g” i alla fall, säger Jonsson.
Det är en fin kallblodsdag i Bollnäs på söndagen och starten på en tävlingsintensiv månad.
- Det är det, juli ligger framför oss då det är derbykval och kriteriekval och förhoppningsvis finaler senare. Det är väl den mest spännande månaden på hela året, säger Jimmy Jonsson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att ..

Sommaren har tagit ett stadigt grepp om Sverige och storloppen avlöser varandra framöver. Även kallbloden har många penningstinna lopp att se fram emot framöver. På söndag när Grand Slam 75® avgörs på Bollnäs körs bland annat Hälsingehambon för 3-5-åriga ston med 100 000 kronor i förstapris. För hingstarna/valackerna körs H.K.H Prinsessan Madeleines Pokal med 150 000 kronor i förstapris.
Jan-Olov Persson är Sveriges kallblodstränare nummer ett och har ett CV som få andra och är alltid med i resonemanget när det handlar om de lite större loppen. I stallet finns 90 hästar och blandningen är bra mellan åldrarna och det finns hästar i alla klasser.
Naturligtvis är det de yngre gardet som tilldrar det största intresset. Stall Persson tränar 23 treåringar och flera av dom har redan visat framfötterna.
- Vi har haft en fin vinter och har kunnat träna på bra och det är fina hästar över lag. Kallblodstravaren har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och det är mycket tack vare att aveln har gått framåt mycket de senaste tio åren. Det blir spännande att se vad som sker i sommar och framöver, hästarna känns fina, säger Hagmyrentränaren.

Fördel kallbloden
Kallblodssporten har fått en rejäl uppryckning de senaste åren och för dagen finns det lite för lite lopp i vissa klasser.
- Det är media som fått upp ögonen för kallbloden och hjälpt till att få upp intresset. Sedan har flera av landets största hästägare har klivit in och köpt välstammade unghästar och det är förstås bra. Antalet kallblod i träning ökar sakta men säkert samtidigt som antalet varmblod i träning har minskat en hel del. Just för tillfället finns det faktiskt lite för lite starttillfällen för kallbloden, säger Persson.
På söndag har stallet sex hästar till start i Grand Slam 75-omgången, men ingen av dom körs av tränaren själv.
- Jag är tyvärr avstängd och får följa loppen vid sidan, det ska nog gå bra, det är säkra grabbar som kör, säger Jan-Olov och lämnar följande omdöme om chanserna.
- 1 Dunungen (GS75-2) är en jättefin häst. Hon fick ge sig med minsta möjliga marginal senast efter tre raka segrar. Det gick 1.22,5 sista 400 meterna och det är väldigt starkt för en treåring. Dunungen utvecklas hela tiden och känns fin i träningen. Nu möter hon tuffa hästar med tillägg och det ska bli väldigt spännande att se om hon kan hålla undan. Banan på Dannero är inte alls lika snabb som Bollnäs och jag tror att hon springer under 1.28 och det tror jag räcker långt. Det är Margareta Wallenius-Kleberg som äger Dunungen och jag hoppas att vi ska kunna vinna Stokriteriet en gång till. Vi vann med Uggla I Mossen 2016 med samma konstellation och siktar på att göra det igen.
- 7 Åsa Klipp (GS75-2) var senast ute i ett försök och finallopp och hon var riktigt bra. Hon hade nog kunnat vunnit finalen om hon inte snubblat till mitt på upploppet. Nu är det täta starter och vi får se hur hon hanterar det. Hon känns fortsatt fin i träningen.
- 2 Wolt (GS75-4) har utvecklats mycket på slutet. Senast hängde han med klart positivt bakom vinnande Tangen Bork. Han är med igen och blir mycket svårslagen och kan Wolt vara bland dom tre är det bra gjort.
- 6 Oppgårdsdrängen (GS75-4) är bra och han tillhör de bättre fyraåringarna i landet. Senast åkte han på stryk av Tangen Bork och det är väl stor risk att det blir så igen. Tangen Bork har ett dåligt läge, men det hade han sist också och vann ändå. Om man garderar är både Wolt och Oppgårdsdrängen streckvärda.
- 9 B.W.Bille (GS75-4) är en bra sprinter, men han är alldeles för osäker. I första hand måste han gå felfritt och skulle han göra det så är det pengar som gäller för honom.
- 6 Sölvestads Atlas (GS75-7) är bra i ordning och har vunnit fyra lopp i år. Allt känns bra i träningen och jag tror att han är med där framme om det stämmer med positionerna.

 

Joakim Brundin, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 17 oktober 2021 Hagmyren

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 6.  Super Sarah (Mats E Djuse) 4.2 46 kr
2 5.  Zlatan Knick (Emilia Leo) 2.4 70 kr
3 1.  Järvsö Tord (Jan-Olov Persson) 2.5 94 kr 11
4 10.  VästerboFlashDance (Hanna Forslin) 7 288 kr
5 2.  Gas n'Gold (Vincent Eliasson) 12.4 5318 kr
6 8.  Xanthis Delicious (Magnus A Djuse) 1.5 5547 kr
7 3.  Tangen Töff (Rikard N Skoglund) 3.9 9672 kr 5, 9

Utdelning för Grand Slam 75 på Hagmyren söndag 17 oktober 2021

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 335 9672 kr
6 rätt 16985 79 kr
5 rätt 211528 0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se