Grand Slam 75 tips och Grand Slam 75 resultat

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Här hittar du ATG Grand Slam 75 tips idag för kommande lopp och Grand Slam 75 resultat för de senaste loppen. Läs mer..Vårt Grand Slam 75 tips levereras i form av en ABCD-ranking av loppens hästar, rankingen baseras på en algoritm som tar bland annat hänsyn till hur hästarna har presterat den senaste tiden, vilken kusk de har och vilket startspår de har. Du kan välja att se alla hästar med startnummer i en enkel Grand Slam 75 startlista, eller även hästarnas namn samt hästarnas kusk i en utökad Grand Slam 75 startlista. Så fort ett lopp är klart, så rapporterar vi om vilken häst som vann, vilket då ger dig dagens ATG Grand Slam 75 resultat.

Aktuella Grand Slam 75 resultat och Grand Slam 75 startlista

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 28 juni 2020 Hagmyren travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat lördag 20 juni 2020 Rättvik travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 7 juni 2020 Axevalla travbana.

Tidigare Grand Slam 75 resultat

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 24 maj 2020 Lindesberg travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 10 maj 2020 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 3 maj 2020 Vaggeryd travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 26 april 2020 Solvalla travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat söndag 19 april 2020 Årjäng travbana.

Här får du Grand Slam 75 tips i form av ABCD-ranking samt ATG Grand Slam 75 resultat måndag 13 april 2020 Halmstad travbana.

Om ATGs nya spelform Grand Slam 75

Nu är det dags för Grand Slam 75, ATGs nya storspel som kommer att äga rum på söndagar! Grand Slam 75 består precis som sin inspirationskälla V75 av sju lopp, men till skillnad från V75 kommer Grand Slam 75 bara att bestå av lopp med exakt 10 hästar. Men en annan likhet med V75 är att man kan vinna på 7, 6 och 5 rätt. En annan specialitet med Grand Slam 75 är att tävlingarna är upplagda för att det skall gå snabbt, alla sju lopp är beräknade att vara klara inom två timmar. Första start skall vara kl. 15.50 och sista loppet skall vara klart senast 17.50, om allt går som tänkt. Vilket innebär att man kan gå från fattiglapp till travmiljonär så lite som 2 timmar!

Snabba fakta om Grand Slam 75

Om du gillar TL;DR så har vi här sammanfattat det viktigaste du behöver veta om Grand Slam 75.

  • Grand Slam 75 kommer alltid att gå av stapeln på söndagar
  • Grand Slam 75 består av sju lopp
  • Varje lopp har max tio startande hästar
  • Man kan vinna på 7, 6 eller 5 rätt
  • Samma regler för jackpot som V75
  • Radkostnaden är 1 kr per rad
  • En ensam vinnare på 7 rätt är garanterad en vinst på minst 15 miljoner kronor
  • Första start kommer att vara kl. 15.50
  • Sista loppet skall vara klart kl. 17.50

Grand Slam 75 kommer att ersätta V64 Grand Slam som tidigare gick under namnet.

Nyheter för spelformen Grand Slam 75


Det var idel kallblodslopp som stod på programmet denna varma och soliga dag på Hagmyren. Favoriterna radade upp sig på Grand Slam 75 som beta..


Det var idel kallblodslopp som stod på programmet denna varma och soliga dag på Hagmyren. Favoriterna radade upp sig på Grand Slam 75 som betalade blott 270 kronor för sju rätt. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och det innebär dubbeljackpot på Grand Slam 75 nästa gång. Det bir söndagen den 12 juli då det är galopp på Grand Slam 75 med Svenskt Derby från Jägersro. Kommande söndag är det nämligen V75 från Jarlsberg.
Om vi tar damerna först så måste man beundra det norska stoet Åsrud Vilja. Den tioåriga tjejen skulle ha varit med i Elitkampen men blev där struken för en infektion. Nu var hon tillbaka med besked och tog tredje segern på de fyra senaste starterna. Hon hade innerspår på tillägg över kort distans och Örjan Kihlström lämnade ingenting åt slumpen med storfavoriten. Han tog upp direkt och backade ner till sista häst och gjorde slag i saken efter den första kurvan. Åsrud Vilja kom trummande i tredjespår och bara klev runt sina konkurrenter på slutvarvet. Över upploppet finåkte hon till en lätt seger på tiden 1.22,5/1660, vilket är nytt svenskt rekord. En uppvisning som hette duga och tränaren, ägaren och uppfödaren Tor Örjan Johansen var förstås väldigt nöjd över sin ögonsten efter loppet.
– Hon fick en tung resa efter en dålig start men hon är helt fantastisk. Det är vanskligt att beskriva en sådan här häst. Du får förmodligen bara en sådan en gång i livet. Hon har varit speciell för mig sedan jag själv drog ut henne från hennes mamma för tio år sedan, sa Tor Örjan Johansen.

Nionde segern för Moddson
Joakim Elfving har en reklamhäst i Moddson och det fyraårige kallblodet tog nu sin nionde seger i tionde starten. Han öppnade snabbt bakom startbilen och tog ledningen. Sedan fick körande Rikard N Skoglund bestämma i täten och över upploppet handlade det mycket om att inte ge Järvsö Elling fritt i tid som satt i rygg på ledaren. Den sistnämnde fick aldrig se dagens ljus och gick i mål med krafter kvar som tvåa. Men Moddson var helt ohotad när han skar mållinjen på tiden 1.28,5/2140a. Efter loppet var det en rörd Joakim Elfving som hade svårt att få fram orden över sin segerstaplare.
– En fantastisk häst som levererar hela tiden. Han betyder såklart mycket för mig. Han har tekniken och de fysiska förutsättningarna. En elitseriespelare, sa Joakim Elfving.

”L.Q.Widde är inte farträdd”
L.Q.Widde är en femårig valack som nyligen gjorde debut genom att vinna med halva upploppet på tiden 1.29,9/2140. Han har haft en gaffelbandsskada tidigare och det är anledningen till varför hästen har kommit igång så sent. Nu var Jörgen Westholms adept storfavorit och drog undan i en stor ledning till att börja med. Men avståndet krympte och över upploppet vred Jan-Olov Persson ut Wilda Simon som skuggat i rygg på ledaren och utmanade. De två stred sida vid sida men när mållinjen nåddes hade L.Q.Widde nosen först.
– Han är inte farträdd och ligger på för mycket i loppen och tappade lite luften nu. Men det beror mer på han själv. Om jag får träna den här killen kan det bli riktigt bra. Vi ska jobba på med honom för fart finns i massor men han är inte riktigt bekväm med tävlandet. Får vi till det så kan det bli riktigt bra, sa Jörgen Westholm.

Fyra segrar till kallblodskungen
Jan-Olov Persson hade totalt 25 hästar till start den här tävlingsdagen, varav 15 av dem på Grand Slam 75. Kallblodskungen höll sig naturligtvis framme i många lopp och det blev totalt fyra segrar till stallet. Utanför GS75 vann Oppgårdsdrängen före stallkamraten Eld Tekno och båda dessa jättetalanger är två stora kriteriehopp senare i år. Mats E Djuse, som satt i sulkyn bakom Oppgårdsdrängen, styrde även in Gott Klirr till seger i sitt lopp vilken var värd 150 000 kronor. Gott Klirr delägs bland annat av Åke Svanstedt. På Grand Slam 75 inledde Häsen Räsern med att vinna knappt från dödens för Ulf Ohlsson, och sedan infriade megafavoriten Smedheim Solan de stora förväntningarna i montéloppet som han vann överlägset för Emilia Leo efter en väl avvägd ritt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det har blivit dags för kallblodens dag på Hagmyren som körs för andra året i rad. Idel kallblodslopp på programmet med andra o..


Det har blivit dags för kallblodens dag på Hagmyren som körs för andra året i rad. Idel kallblodslopp på programmet med andra ord och vad passar väl bättre då än att gå igenom omgången med kallblodskungen själv. Jan-Olov Persson har laddat ordentligt och selar ut inte mindre än 25 egentränade hästar under hela tävlingsdagen.
– Det är rekord för oss på en och samma dag. Det krävs noggrann planering av allt men det underlättar också att det är hemmaplan. Sedan är personalen grymt duktiga så det ska nog gå bra, säger Jan-Olov Persson.

Järvsöfaks firades med morötter på 26-årsdagen
När man har kallblodskungen på tråden är det lätt att man kommer in och pratar om den fyrbenta kallblodskungen. Järvsöfaks fyllde 26 år i tisdags och den folkkära hästen radade upp segrar mellan 1997 och 2009. Totalt vann ”Faxen” 201 lopp på 234 starter och tjänade över 21 miljoner kronor. Han slog flera världsrekord och är en av svensk travsports största stjärnor genom tiderna med bland annat 48 segrar på V75. Järvsöfaks har även gjort stor succé i aveln och firade sin födelsedag med uppvaktning i hagen hemma på gården hos Jan-Olov Persson. Där lever han ett lugnt pensionärsliv.
– Folk kom med morotspåsar och grejer och det är nästan likadant varje år. Det kommer fortfarande folk som hälsar på honom regelbundet. Det är kul att han fortfarande är så uppskattad, säger Persson.
Hur mår Järvsöfaks för dagen?
– Jo, men det är ganska bra. Det är väl lite sådär hur det blir med hans tänder framöver och vi tar en dag i taget. Men kroppsligt sett är det ganska bra för att vara 26 år. I år blir det inga besök på banorna när det inte är någon publik. De senaste åren har han ju visat upp sig, bland annat på elitloppshelgen i fjol vid entrén vilket var uppskattat.
– Nu är det väl risk att världsrekordet ryker för honom i augusti. Han har ju haft det i 15 år men det ska köras ett rekordförsök i Bollnäs där Odd Herakles och Månprinsen ska vara med.

”Vi behöver fler kallblodslopp”
Jan-Olov Persson är en av initiativtagarna till söndagens kallblodsdag och förutom Hagmyren och Bollnäs har även Bergsåker kört en tävlingsdag med enbart kallblod.
– Det är helt suveränt och vi skulle säkert kunna få plats med två banor till som bara körde med kallblod under en tävlingsdag. Det är ju så här att när det gäller varmblod kontra kallblod så har procenten på de som startar gått ner när det gäller varmblod, men den har gått upp när det gäller kallblod. Vi kör 1000 kallblodslopp om året men skulle faktiskt behöva köras några till, säger Jan-Olov Persson.
– Vi har legat på en liten ökning varje år medan varmblodshästen har sjunkit katastrofalt. När det gäller procentuellt så har populationen för kallbloden blivit större än varmblodspopulationen.

”Han kanske kan slinka undan”
Hagmyren-tränaren har haft ett bra år så här långt och stallets hästar har vunnit 69 lopp och sprungit in drygt 4,5 miljoner kronor. Segerprocenten är goda 20 procent och de här siffrorna lär bättras på kommande söndag. Janne Persson har flera toppchanser på Grand Slam 75 och han ger följande tipsvinkar på miljonspelet, både om sina egna hästar men även om några konkurrenter.
I Grand Slam 75-inledningen har Persson en trio som är hårt betrodda.
– Järvsö Bukefalos (GS75-1) kommer nog att vara lite bättre nu när han har fått ett lopp i kroppen. Han hade varit borta länge inför senaste starten. Egentligen skulle jag ha kört ett rygglopp men jag fick ju köra lite lugnare i andra femhundringen så då tyckte jag det var för sent att släppa sedan. Men Ove A började trycka i tid utvändigt med sin häst och min gjorde ett godkänt lopp ändå. Han är snabb ut och har ett bra spår. Det är inte omöjligt att han kanske kan slinka undan.
– Häsen Räsern (GS75-1) har kommit i fin form och tagit tre raka segrar. Han är inte så tokig den här. Nu är det kort distans och vi får se hur han hanterar det, men jag tror det går bra. Han är stark i avslutningen och måste räknas igen.
– Prins C.K. (GS75-1) hoppade direkt i starten senast och han är spänd fortfarande. Sedan blev det en ny galopp in på slutvarvet när hästen framför honom hoppade. I såna lägen blir han lätt lite för ivrig. Jag tycker annars att hästen har sett bättre och bättre ut än i de första starterna som han gjorde för mig. Men även om han har sett bättre ut så har resultaten blivit sämre. Nu är det bakspår på 1600 meter och jag måste försöka att få runt honom felfritt i första hand. Men han vann i första loppet för mig från sådana här förutsättningar, bakspår över kort distans. Från dödens. Det är en stark häst och nu blir det barfota bak för första gången.

”Tror han kommer gå svenskt rekord här”
I den tredje GS75-avdelningen kommer Jan-Olov Perssons bästa chans för dagen. Det är Smedheim Solan som rids av Emilia Leo i det här montéloppet.
– Smedheim Solan (GS75-2) gick bra i Finland i lördags och har varit riktigt bra i starterna innan. Det är toppform på den kanten. Jag tror faktiskt att han kan gå svenskt rekord i det här montéloppet. Här behövs det bara ett streck i det här loppet. Det är min klart bästa chans, säger Persson.
Vem är din näst bästa chans på GS75?
– Det måste vara Järvsö Elling (GS75-6)
. Han är riktigt bra. Senast stod han 40 meter bakom Moddson som är favorit i det här loppet. Nu står de lika start och då må det vara enklare. Och gången innan de två möttes så vann Elling över Moddson. Järvsö Micke har gjort det bra också men möter tuffare hästar nu. Det är faktiskt ett riktigt fint lopp det här.

”Den vill jag varna för”

Något i övrigt som är värt att nämna från ditt stall på Grand Slam 75?
– Backestjärna (GS75-5)
har galopperat mycket men skötte sig senast och vann. Hon var bra då. Innerspåret nu är inte så bra, det är galopprisk igen och det blir hursomhelst ingen snabb start.
– Järvsö Majlis (GS75-5) är däremot startsnabb men behöver gå på rulle. Hon tröttnade senast från ledningen och får smyga med den här gången.
– B.W.Prinsen (GS75-7) fick en tuff inledning i comebacken och blev trött. Han kommer säkert att vara vassare nu med en genomkörare och är snabb ut. Men han möter några tuffa hästar som är i form. Bland annat S.T.S.C.Faksen.

Utöver dina egna hästar, har du något annat bra tips på någon spik eller drag i omgången?
– Åstas Gotthard (GS75-1)
är rätt så bra och den vill jag varna för. Han har gått bra flera gånger i skymundan och samlat ihop till en seger.
– L.Q.Widde (GS75-2) imponerade när han vann överlägset i debuten och gick 1.29,9. Han går inte att slå om han sköter sig lika bra igen.
– Åsrud Vilja (GS75-4) skulle ha varit med i Elitkampen men blev ju struken då. Hon är normalt sett överlägsen i det här gänget. Det räcker nog med ett streck här också, säger Jan-Olov Persson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på flera sportsliga höjdpunkter. I Guldstoet blir Björn G..


Axevalla är värd för Grand Slam 75 och söndagens miljonspel bjuder på flera sportsliga höjdpunkter. I Guldstoet blir Björn Goops segerstaplare Hill’s Angel storfavorit. Och i det andra testet till Stochampionatet ska kullens drottning Diana Zet genrepa över den långa distansen inför de stundande kvalen senare i sommar.
Vid sedan av dessa körs det även Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp. Ett damlopp där Emilia Leo är favorit bakom Hans Crebas-tränade Inez Alki. Det femåriga stoet har tagit tio segrar på 24 starter och varit bland de tre främsta i 18 av dessa. Hon inledde karriären i Holland hos Hugo Langeweg J:r och kom till Hans Crebas i fjol höstas. Där har framgångarna fortsatt och det har blivit fyra segrar och tre andraplatser på tio starter i den nya regin.
– Inez Alki (GS75-7) har betytt väldigt mycket för mig. Hon har tjänat mycket pengar på kort tid och är en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Hon är mysig att hålla på med och dessutom är hon bra. Hon har levererat nästan varje gång och nästan aldrig gjort ett dåligt lopp. Det är en riktig reklamhäst för mig, säger Hans Crebas.
– Hon var jättebra när hon vann på 1.12,2 med krafter kvar på Jägersro näst senast från dödens. Vi kollade upp henne efteråt och hittade inga fel. Men på Mantorp senast hängde hon mycket på en töm och när vi kollade upp henne igen efteråt så hittade vi lite småsaker. Hästen var inte helt körbar till slut och blev åtgärdad efteråt.
– Nu är hon fräsch och fin igen och har tränat på bra. Jag körde ganska tuffa intervaller med henne i måndags och då låg hon bra i puls och kändes helt perfekt. Hon fick även gå lite under torsdagen och i dag (lördag) småskrittade jag henne i skogen och hon kändes jättefin.

”Är ojämnt startsnabb – vill helst undvika dödens”
Inez Alki är favorit i GS75-avslutningen från spår fem bakom startbilen. Axevalla-tränaren vill gärna vinna det här loppet på hemmaplan där förstapriset är 150 000 kronor.
– Min häst är lite ojämnt startsnabb och ibland kan hon öppna väldigt fort. Hon spetsade från spår åtta bakom bilen i V75 på Axevalla en gång. Emilia får köra till lite från start men jag vet att Mr Southwind som är invändigt är väldigt startsnabb.
– Hon har gått i dödens i två lopp på raken på slutet och helst vill man undvika dödens den här gången. Det är ett jämnt lopp där positionerna kommer att avgöra. Emilia är duktig och hon är absolut en av de som kan vinna loppet, säger Hans Crebas.
Du gör en del spännande ändringar i balans och utrustning, berätta vad?
– Det blir barfota runt om för första gången. Dessutom blir det jänkarvagn, precis som näst senast när hon vann. Vi går all in den här gången.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Björn Goop har det väl förspänt inför Grand Slam 75-tävlingarna på Axevalla. Stallet selar ut en kvartett hästar s..


Björn Goop har det väl förspänt inför Grand Slam 75-tävlingarna på Axevalla. 
Stallet selar ut en kvartett hästar som kommer att bli mycket påpassad på spelet.
Chansmässigt anser stallets försteman Anton Sverre att det väger över till ”svensk-italienskans” fördel.
- Vi kommer med en häst som är mycket bra för klassen och trots att hon möter en hel del fina märrar ska hon ska räknas tidigt i loppet. Hill's Angel är helt klart vår bästa chans på söndag, säger Anton Sverre.
Erik Bondo tränade hästen i Italien där det blev tre raka segrar som tvååring innan hon testades i ett lopp på Vincennes i slutet av året där resultatet blev ett tredjepris.
För några veckor sedan var det dags för årsdebut. Hill's Angel spelades till storfavorit i de treåriga stonas uppgörelse i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och var aldrig i förlustfara.
- Det blev en enkel seger från ledningen på Solvalla och efter den starten gick hon från Erik Bondo till oss. Vi fick henne i ett jättefint skick av Bondo. Det var inte så mycket att slipa på utan handlade mer om att ta över och fortsätta med den fina hästen som kom till stallet, säger Anton Sverre i stall Goop.

Klev undan från dödens
I start nummer två fick Björn Goop svar om ledningen i ett Breeders´Crown-lopp i Halmstad och blev sittande utvändigt i ett högt tempo.
Hill's Angel hade ändå inga problem att gå undan till en säker seger på tiden 1.14,4 över 2 140 meter.
- Hon fick ju oväntat svar eftersom den i spets ville ge henne en match. Så hon fick gå den tuffa vägen och lyckades vinna ändå och svarade för en fantastiskt fin prestation. Allt har varit fint efteråt och vi kommer med en häst i form.

”Hon är väldigt liten”
Hill's Angel har visat att hon kan öppna bra med bil och Goop har en del att välja på från femtespåret i den femte avdelningen av Grand Slam 75, tillika Guldstoet.
350 000 kronor väntar vinnaren i treåringsloppet som är vikt för hästar anmälda till Stochampionatet.
- Eftersom hon är född i Sverige är det en del årgångslopp hon ska vara med i. Riktigt vilka lopp det handlar om vet jag inte. Det är ju ingen stor häst det här men om man begär det där lilla extra av henne, exempelvis rycker tussarna, så får man ju den där lilla extra kicken som man vill ha. Hon är väldigt liten men kapacitet finns och det ska bli kul att se hur långt hon kan räcka mot årgångshästarna, säger Anton Sverre.
Ändringar ni något på hästens utrustning inför den här starten?
- Nej, hon går nog som hon tävlat på slutet. Jag har inte studerat startlistan så där jättenoga men hästen är jättebra och håller fortsatt fin form och allting och hon bör vara med och göra upp.
GS75-6 är ett försök till silverdivisionen där 5 Zap di Girifalco blir favorit efter den fina insatsen i bronsfinalen på Solvalla under elitloppslördagen. Från ett elftespår avslutade han bra i spåren genom den sista kurvan.
- Att säga att han var ”bra” är för lite sagt. Jag skulle vilja säga att han var ruskigt bra. När de körde som snabbast 700 kvar tog han ändå längder på hästarna där framme. Prestationen var riktigt, riktigt bra. Hästen är i kalasform och ska räknas väldigt tidigt trots att han möter fina hästar även den här gången, säger Anton Sverre.
7 Chianti (GS75-1) slutade oplacerad i sin årsdebut i Copenhagen Cup i mitten av maj och har bara startat en gång i år. Hur är formen?
- Han var ute i jättetuff konkurrens och behövde så klart det loppet i kroppen. Han startar med chans men det är inte bara att ställa ut skorna precis från det där läget. Han är bara en av flera som gör upp.
I GS75-4 gör italienske fyraåringen 6 Artico Zack första starten för er. Vad vet du om honom?
- Inte så mycket. Han har inte varit hos oss så jättelänge men det känns som att det ska vara en klart duglig häst som ska räcka en bit i det här sällskapet. Sedan får man se var han står i konkurrensen, det är alltid svårt att sätta in nykomlingar. Men en klart intressant häst är det.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Sju starter, tre segrar och ett andra- och ett tredjepris är facit så här långt i karriären för Stall Åbys Uncle Töll..


Sju starter, tre segrar och ett andra- och ett tredjepris är facit så här långt i karriären för Stall Åbys Uncle Töll.
Tränaren André Eklundh har 42 hästar i träning och den här fyraåringen har definitivt varit en som stuckit ut ur mängden på sitt eget speciella sätt.
Eklundh har inte riktigt kommit underfund med var han har Uncle Töll.
- När eller om han väl förstår att han ska tävla blir det nog bra. Han har alltid varit lat och flegmatisk och det är han fortfarande. Han vet liksom inte alltid vad han gör och har inte riktigt ”alla indianerna i kanoten” kan man säga. Men kapacitet har han och han är väldigt, väldigt snäll, säger Åby-tränaren.
André Eklundh anar fortsatt utveckling i fyraåringen och sätter en stor stjärna i kanten efter årsdebuten senast. Uncle Töll var knappt slagen i första loppet på över fyra månader på Axevalla.
Magnus Jakobsson körde och fick öppna tufft för att nå ledningen. Väl i spets fick Uncle Töll utstå press av loppets favorit och höll mycket bra till tredjeplatsen.
- En tredje häst slog av honom precis på linjen och han förlorade väl med ett halvt huvud. Han hade bara gått ett 1.23-jobb över 1600 meter som snabbast inför årsdebuten och visade att han har utvecklats mycket som häst under vintern. Jag trodde att han skulle behöva ytterligare något lopp innan han sprang de tiderna men han överraskade mig helt klart, säger André Eklundh.
På söndag är det återigen tränare Eklundh som sitter upp bakom Uncle Töll. Ekipaget ser ut att bli favoriter i det första Grand Slam 75-loppet på Årjängstravet.
Från ett tredjespår bakom bilen tror han på bra chans att leda loppet från start till mål.
- Han är väldigt kvick i benen. Inte extremsnabb men han vill ju gärna följa med från början och det är helt klart ledningen som gäller, säger Eklundh.
Uncle Töll trivs bra i ledningen och tävlar bäst ”häst mot häst”, som tränaren uttrycker det.
- Han försvarar sig väldigt bra i ledningen och nu är det dessutom meningen att vi ska dra skorna för första gången i hans karriär. Jag har känt länge att han är en barfotahäst. Han har helt klart den aktionen. Så jag tror på bra chans.

"Försöka toppa honom till i höst" 
Stall Åby äger Uncle Töll som är uppdelad i 20 andelar. Omkring tolv personer är med och äger Uncle Töll som kanske kan vara något för årgångsloppen i höst.
Årsdebuten var ett så stort fall framåt att Eklundh känner att han eventuellt kommer att behöva koncentrera sig på vad som ska hända efter sommaren.
- Är han bra igen på söndag får vi verkligen lägga upp en plan om hur vi ska försöka toppa honom till i höst då det är dags för typ derbykvalen. Om han visar de kvaliteterna vill säga och det tycker jag faktiskt att jag fick lite vibbar av senast.
Vilken häst är tuffast emot i söndagens GS75-1 tycker du?
- Jag har blivit lite imponerad av Paw Mahonys 4 Millmighty som har spåret utanför oss. Så det gäller att komma före den. Jag vet att de har lite tankar om det norska derbyt med den hästen. Men det är nog inte allt för enkelt att plocka ner Uncle Töll från ledningen. Om Mahonys häst ska slå oss utvändigt måste den vara riktigt, riktigt bra.
I GS75-3 kör du Markus Elo Aki-tränade 5 Easy Peak som galopperade med segern på gaffeln i den senaste starten. Vad säger du om den?
- Det var andra gången jag körde henne. Kapacitet finns helt klart men det är en häst som har lite svår att få till det. Tyvärr tappade hon travet senast och galopperade på upploppet. Skulle hon få travet att stämma är hon bra för klassen. Jag har dock mycket svårt att sätta in hästen i loppet nu, säger André Eklundh.
Sofia Aronsson tränar 1 Hobby de L'iton (GS75-7) som du vann ett V75-lopp med så sent som i december. Sexåringen har inte vunnit på fyra starter i år. Chansen?
- Senast fick han gå redan 700 kvar på V75 på Åby för att hinna runda en tröttnande häst före den sista kurvan och speeden ebbade ut lite. Jag tror han kommer mer och mer för varje start då han varit mycket sjuk i vinter. Det är en bra häst i grunden och utan att ha koll på motståndet måste jag tro på ganska bra chans i Årjäng.
Det låter ändå som att du tror på bäst chans med Uncle Töll?
- Ja, absolut. 

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Vaggerydstravet strax söder om Jönköping står värd för söndagens Grand Slam 75. Olof Thorson är tränare på a..


Vaggerydstravet strax söder om Jönköping står värd för söndagens Grand Slam 75. Olof Thorson är tränare på amatörbasis med licensen på Åby och åker från Varberg med tre av stallets hästar.
Thorson kvalade in Liza With a Z i juli som treåring och har suttit bakom vid de flesta av stoets 115 starter under sju tävlingssäsonger.
Han kan sin häst.
- Först och främst ska jag köra felfritt på söndag. Nu har det hänt två gånger i rad och det är jättebra. Men sedan ska det stämma lite i övrigt för henne också för att det ska bli seger. Det är en häst på start som jag tror blir svårslagen i det loppet och kanske är Liza en outsider, säger Åby-amatören.
I GS75-5 har Liza With a Z ett tillägg på 20 meter att plocka in på Hanna Lähdekorpis Zelante C.R. som ser ut att bli favoritspelad i loppet.
Senast gick det inte att plocka in ett tillägg på Hanna Lähdekorpis häst. Thorson tror inte att det går nu heller.
- Nej, vi slår ju inte Zelante C.R. om det blir kört som förra gången med den i ledningen. Så favoriten måste komma bort på något sätt för att det ska gå vägen. Det ska stämma lite från ett sånt läge vi har på söndag och det är ett par hästar till där som är rätt hyggliga också, säger Olof Thorson.

Brunsten stör inte
14 segrar på 115 starter har det blivit för Liza With a Z som är på väg mot snygga en miljon kronor intjänat. 885 000 kronor har det blivit i karriären för stoet med humöret.
- Hon lever rätt bra med sin brunst nu. Det är inte den som stör henne numera som det gjorde tidigare. Nej, hon har ett jävla humör bara. Sån är hon helt enkelt, säger han. 
Liza ska ha vaknat på rätt sida för att komma till från tillägget i loppet över 2640 meter. Hon går barfota runt om i Vaggeryd precis som hon gjort i de fem senaste starterna.
- Jag tror som sagt att favoriten blir för svår men hon är ändå min bästa chans av de tre jag har med mig på söndag. 10 Five O'Clock (GS75-1) och 9 Bubba Degato (GS75-7) jagar pengar i första hand. Om Five O'Clock är lika bra som senast kanske hon kan vara bland de tre men längre sträcker jag mig inte. Det är Liza som kan vinna i så fall.

Mikael Wikner, Kanal 75


Propulsion har varit med i Elitloppet fyra gånger. Han har placeringarna fyra, tvåa, tvåa och fyra i fjol. Den nioårige hingsten har vun..


Propulsion har varit med i Elitloppet fyra gånger. Han har placeringarna fyra, tvåa, tvåa och fyra i fjol. Den nioårige hingsten har vunnit 38 lopp och sprungit in drygt 31,2 miljoner kronor. Den senaste starten var i Prix d’Amerique i år där han blev oplacerad. Det kan också ha varit den sista starten i karriären för Propulsion. Det är en månad kvar till Elitloppet och inom kort måste tränaren Daniel Redén besluta om det ska bli en femte start i det stora sprinterloppet. Redén berättade i söndagens Grand Slam 75-sändning i TV12 att han ännu inte har fattat något beslut Propulsion ska vara med i Elitloppet en sista gång eller ej.
– Jag vet inte just nu. Hästen tränar på för fullt och känns bra men jag har inte börjat trycka honom så hårt ännu. Jag börja göra det nu och han måste kännas topp, topp, topp om han ska starta i Elitloppet. Annars kanske vi står över, nu när det ändå troligen inte blir någon publik på Solvalla, sa Redén som också berättade att det kan mycket väl vara så att superstjärnan har gjort sin sista start. I så fall väntar en karriär som avelshingst på heltid.

Kanal 75


Alla siffror för 2020 är för ATG-koncernen. I jämförelsesiffrorna, som alla är för första kvartalet 2019, ingår in..

Alla siffror för 2020 är för ATG-koncernen. I jämförelsesiffrorna, som alla är för första kvartalet 2019, ingår inte det danska dotterbolaget, Ecosys, som konsoliderades in i ATG-koncernen från och med 1 april 2019.

Nettospelintäkterna blev drygt 1,1 miljarder kronor i kvartalet för koncernen, en tillväxt med elva procent. I nettospelintäkterna ingår ATG:s tre spelområden: häst, sport och casino.
- Fyra procentenheter av tillväxten är en effekt av inkluderingen av vårt dotterbolag i Danmark, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s största och viktigaste spelområde, hästspelet, ökade med knappt tre procent i nettospelintäkt. Till följd av corona-pandemin hade ATG ett kraftigt minskat utbud av både sportspel och utländska trav- och galopptävlingar under de sista veckorna av kvartalet. Då konstaterades också ett ökande intresse för spel på den svenska trav- och galoppsporten, en förskjutning till följd av det minskade sportutbudet.
- Andra skäl till ökningen i hästspelet är lanserade nyheter i ATG:s hästspelsprodukter, till exempel en vidareutveckling av spelupplevelsen i Grand Slam 75, och att det var två fler jackpots på V75 än 2019, säger Lotta Nilsson Viitala.

ATG:s, sedan förra året nya spelområden, sportspel och casino har vuxit med 73 procent.
- Det är en följd av tillväxt både i Sverige och av att vårt danska dotterbolag också är inräknat. Att tillväxten är stor är ju en naturlig effekt av att vi började på noll den 1 januari 2019.
ATG:s sportspel har vuxit med 89 procent och casino med 59 procent.

ATG:s totala intäkter blev 1,3 miljarder kronor i kvartalet.

Antal aktiva och registrerade kunder var cirka 1,3 miljoner i kvartalet.
- Det är väldigt viktig för oss på ATG att våra kunder mår bra i sitt spelande. Vi jobbar hela tiden med att utveckla vårt spelansvar och har nyligen infört obligatorisk förlustgräns i vårt casino, säger Lotta Nilsson Viitala och fortsätter:
- Det är också skälet till att vi rapporterar andel gröna kunder och andel grön omsättning. Av de som gjort självtestet är 86 procent av kunderna gröna i sitt spelande.

ATG:s kostnader, inklusive spelskatt, var 976 miljoner, en ökning med 68 miljoner.
- Spelskatten och en rad kostnader ökar i relation till nettointäkterna, vi har ökade avskrivningskostnader och utöver det har vårt danska dotterbolag tillkommit.

I kostnaderna ingår ersättning för hästsportinformation och rättigheter som köps av Svensk Travsport och Svensk Galopp. Den kostnaden är cirka 5 procent på bruttoomsättningen på hästspelet.

ATG:s rörelseresultat blev 343 miljoner kronor, en förbättring med 19 procent. Ett annat sätt att se hur det går för ATG är att titta resultatet före transaktioner med ägarna. Det var 528 miljoner vilket är en förbättring med 60 miljoner.
- Det är viktigt för oss att förbättra resultatet eftersom ATG är och ska förbli motorn i den svenska hästnäringen. Hela vårt överskott går till våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp. I dessa tider är vår mission viktigare än någonsin då ATG bidrar till en näring som sysselsätter 38 000 heltidsarbetande. Utöver det kan vi bidra till lite underhållning för våra kunder i svåra tider, avslutar Lotta Nilsson Viitala.

Den här delårsrapporten och tidigare finansiella rapporter finns på omatg.se. Nästa delårsrapport presenteras den 21 augusti.

AB Trav och Galopp (ATG) ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. Vi erbjuder spännande spelupplevelser, på ett schysst och smidigt sätt hos drygt 2 000 butiker, i digitala plattformar samt på 36 trav- och galoppbanor runt om i landet. Koncernen hade en nettospelsintäkt 2019 på 4,4 miljarder kronor. ATG tryggar via spelet på hästar, sport och casino den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela vårt överskott (2,18 miljarder kronor 2019) går tillbaka till hästsporten. Läs mer: https://omatg.se/

ATG


Han har dominerat i V75 under säsongsupptakten och siktas närmast mot Paralympiatravet.Men genrepet på Halmstadtravet blev oväntat svettigt..

Han har dominerat i V75 under säsongsupptakten och siktas närmast mot Paralympiatravet.
Men genrepet på Halmstadtravet blev oväntat svettigt för Disco Volante som fick sträcka på sig rejält för att hålla ifrån sig vasst spurtande storskrällen Ghazi B.R. och en tapper utvändig Speedy Face.
Detta sedan megafavoriten – med 88 procent av GS75-spelet i ryggen – tvingats till en snabb öppning för att överta ledningen och varvat på 1.10,1 i den stränga vinden på Halmstadtravet.
Det gav stumma ben, men räckte alltså precis för att hålla undan på 1.11,2/1 640 meter autostart och därmed bli första svenska travare att nå miljonen intjänat under 2020.

Fyra nya miljonärer
Över miljonen betalt blev det även för fyra vinnande system på Grand Slam 75, där tre var inlämnade via atg.se och ett i Norge.
Ett av dessa kostade 120 kronor och gav 1 632 685 kronor tillbaka medan ett annat tagit hjälp av Harry Boy och fått 1 672 802 tillbaka på en insats av 1 280 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Grand Slam 75 resultat söndag 28 juni 2020 Hagmyren

Lopp Vinnare Vinnarodds Värde Strukna
1 5.  Häsen Räsern (Ulf Ohlsson) 2.2 28 kr
2 4.  L.Q.Widde (Jörgen Westholm) 1.3 34 kr 7
3 5.  Smedheim Solan* (Emilia Leo) 1.1 35 kr 7, 8
4 6.  Åsrud Vilja* (Örjan Kihlström) 1.2 38 kr
5 4.  Moi Edel* (Tom Erik Solberg) 4.3 118 kr
6 6.  Moddson (Rikard N Skoglund) 2.4 166 kr
7 8.  Pyrmo (Ulf Ohlsson) 3.4 270 kr 12, 5

Utdelning för Grand Slam 75 på Hagmyren söndag 28 juni 2020

Antal rätt Antal system System Utdelning
7 rätt 17066 270 kr
6 rätt 222488 0 kr
5 rätt 1327622 0 krATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se