Milady Amok travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Milady Amok travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Milady Amok har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Milady Amok har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Milady Amok


Dagens sportsliga höjdpunkt var de två avslutande V86-loppen som var försök i Diamanstoet med 125 000 kronor till vinnaren.I V86-7 på..


Dagens sportsliga höjdpunkt var de två avslutande V86-loppen som var försök i Diamanstoet med 125 000 kronor till vinnaren.
I V86-7 på Åby glänste fyraåriga Hossiana Boko som vann trots en mycket tuff inledning med 1.09,5 första 500 metrarna och 1.11,7 första varvet där hon aldrig fick vara i fred från Milady Amok. Segertiden blev 1.13,0 över distansen 2 140 meter autostart och experten Stefan Hultman var lyrisk i ATG Live.
- Vilken prestation, det ska inte gå. Vilken märr!
Jörgen Westholm tränar talangen och i segersulkyn satt Oskar J Andersson.
På Solvalla gick segern i Diamanstoet också till en fyraåring och det var Rim Perfect som höll undan efter en offensiv styrning av Kaj Widell som kom till ledningen knappa 1500 meter före mål. Halvvarvet från mål ryckte Rim Perfect undan och skaffade sig ett försprång som räckte hela vägen hem före Ava som avslutade positivt. Hans R Strömberg tränar vinnaren.

Urban Kronos imponerade
V86-1 på Åby var ett lopp över dryga tre kilometer och Thomas Uhrberg körde resolut till ledningen med Västerbo Exact som fick öppna rejält. Väl i spets såg sjuåringen rejäl ut och trots att det tog emot lite sista biten blev det en bekväm seger.
- Jag tycker det var en svettig debut över distansen med 1.11 första 1000. Tänkte att: Detta går aldrig…, han gjorde det fantastiskt, sa Halmstadamatören Roger Persson.
Urban Kronos imponerade stort i V86-2 och efter en snabb inledning där täthästarna klockades till 1.08,3 kunde Örjan Kihlström attackera 650 meter före mål från tredje par utvändigt. Långspurten bet väldigt bra och redan in på upploppet hade den Roger Walmann-tränade femåringen avgjort sprinterloppet.
- Det såg väldigt bra ut faktiskt. I dag fick han visa att han kan gå den långa vägen också, sa Roger Walmann.

Spännande spurtduell
V86-3 fick en dramatisk avslutning där favoriten M.T.Mighty Winner vann en mycket spännande spurtduell mot Ugly O.P. Henriette Larsen serverade M.T.Mighty Winner en resa i rygg ledaren och sedan klev hon ut i andra utvändigt 350 meter före mål för att attackera fullt ute i tredjespår över upploppet. Ugly O.P satt tredje invändigt och kom fram ett hack till vinnarhålet dryga 300 kvar och sedan avslutade hon sylvasst via open stretch.
Conrad Lugauer gästade Solvalla med en häst och han gjorde inte resan tur och retur från Skåne i onödan. Ett offensivt upplägg bakom Ukebell Jet innebar en imponerande spets-och-slut-seger i V86-4.
Ledning från start till mål blev det också i V86-5 sedan Christoffer Eriksson hittat till ledningen efter en resolut styrning med Fidagu U.R. Armani Hyrdehöj sköt till vasst från rygg ledaren via open stretch men fick nöja sig med andrapriset.
I V86-6 var favoriten Fighting Bax bara bäst sedan Örjan Kihlström kört fram utvändigt ledaren efter ett varv. Daniel Redén tränar sexåringen som gjorde comeback efter nästan fyramånaders frånvaro och halsoperation.
Åtta rätt på V86 gav 2 089 kronor, sju rätt 37 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Under söndagskvällen meddelade 59-årige Johnny Takter att han avslutar karriären som travkusk. I ett öppet brev via sin mentale coach ..


Under söndagskvällen meddelade 59-årige Johnny Takter att han avslutar karriären som travkusk. I ett öppet brev via sin mentale coach Stig Wiklund skriver Takter att han kör sina sista lopp på torsdag på Jägersro.
”Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor. Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå”, skriver Takter.
En som inte är helt förvånad över beslutet är kompisen och kollegan Veijo Heiskanen. Han har tagit time out flera gånger från travet då han då han har saknat motivationen samt att påfrestningarna har blivit för stora.
- Jag har lagt av flera gånger och som längst tog jag time out i ett och ett halvt år från travet. De sista 20 åren har jag inte varit så sugen på att köra lopp men att träna hästar tycker jag fortfarande är kul. Jag tränar hellre än kör numera men man är tvungen att köra rätt så mycket ändå. Det kan bland annat vara speciella hästar som är besvärliga, säger Veijo Heiskanen.
- Jag har säkert kört över 30 000 lopp och det är mycket för en gubbe som snart är 60 år. Man har fått en del förslitningsskador och jag har problem med ryggen, axlarna och höften. Jag jobbar mycket och att sitta och köra hästar i åtta timmar om dagen är inte det mest hälsosamma. Samtidigt ska jag inte gnälla, för det finns de som har det mycket värre.

”Kommer att sakna Johnny – tycker mycket om honom”
När det gäller beskedet om att Johnny Takter lämnar travsporten kommer inte helt oväntat för Veijo.
- Jag är inte förvånad och förstår hans beslut. När man inte tycker det är roligt längre så kan det vara lika bra att göra något annat. Man lever bara en gång och att bara mala på med samma om man inte trivs blir det inte bättre av. Det finns annat i livet än hästar.
- Sedan blir det givetvis tråkigt att inte få träffa honom så mycket och möta honom i loppen. Johnny är en av de grymmaste människor jag har träffat och vi har konkurrerat i 40 år. Han är en av de vassaste kuskarna i världen, det kan man inte säga något annat.
- Vi har alltid kommit bra överens och det har aldrig varit några bekymmer. Vi har aldrig varit osams eller skällt på varandra. Det enda är att han har varit vassare än mig på att köra, säger Veijo med ett skratt.
Och tillägger:
- Man får respektera hans beslut och jag kommer att sakna honom. Jag tycker så mycket om honom som människa och vi har alltid varit jättebra kompisar, även om vi inte har umgåtts varje dag. Jag har respekt för honom.

”Gubbarna tar alla styrningar”
Åby-tränaren påpekar vikten av att släppa fram fler unga talanger och ge dem chansen att köra lopp. Han tycker rent generellt att många äldre kuskar håller på och kör lopp för länge.
- Jag sa för länge sedan att det är svårt att rekrytera nya kuskar. Speciellt när de gamla håller på så länge och det hade nästan varit bättre om de som är över 50 år bara får köra på amatörnivå. Själv var jag kanske som bäst för 20, 30 år sedan. Nu finns det EU-regler som säger att de får köra tills de är 100 år.
- Det hade gett de unga killarna och tjejerna chansen ännu mer och det hade varit bra för sportens utveckling. Det måste bli generationsväxlingar, det är viktigt. Jag vet att det finns många yngre förmågor som har talang men aldrig får chansen. Får de inte det så lär de sig aldrig. Men som det är nu så håller alla gubbarna som har varit med länge på och tar alla styrningar, säger Veijo.

”Henna är cool – jag har fått en nytändning”
I onsdagens V86-omgång, som delas mellan Åby och Solvalla, har Veijo med fyra egentränade hästar. Men han står själv vid sidan och låter andra kuskar köra. En av dem är stallets lärling Henna Halme, 23, som även är sambo med Veijo sedan ett halvår tillbaka.
- Henna är cool och har kört över 700 lopp i Finland och kört mycket kallblod. Hon får bra fart på hästarna och det gör inte saken sämre att vi är tillsammans. Hon är min flickvän och sambo och då vill jag ge henne chansen när hon är så duktig, säger Veijo.
- Jag är verkligen glad att jag har träffat en så härlig tjej i det här skedet i livet. Man kan lugnt säga att jag har fått en nytändning. När hon sedan har visat sådan talang med hästarna använder jag henne så mycket som möjligt och ger henne chansen. Jag har själv inte varit helt kurant men på lördag försöker jag att köra igen, säger Veijo Heiskanen.

”Milady Amok är bästa chansen”
Så här kommenterar Veijo sina V86-hästar.
- Milady Amok (V86-7) är bästa chansen. Jag blev lite förvånad att hon galopperade senast men hon slog ihop när bilen accelererade och det är egentligen ingen jätteenkel häst. Nu blir det säkerhetsbalans och skor bak. Jag tror inte att det påverkar jättemycket. Formen är annars på topp och hon har gjort flera kanonlopp tidigare. Med en vettig resa är det bra chans.
- Herzog Greenwood (V86-3) är näst bästa chansen. Han är jämn och säker och har gjort det jättebra i år. Senast i Kalmar var han mycket duktig då han gick i dödens sista varvet och kämpade hela vägen hem. Hästen är bra i ordning men är inte startsnabb. Däremot så orkar han att springa i andraspår.
- Batman Evo (V86-1) var tvåa i monté senast och är nog lite sämre framför sulky. Det kanske fattas lite till formen ännu men han har ett bra smygläge och får lifta med. Barfota fram och skor bak.
- Don Corleone Trot (V86-5) har det strulat för i år och han har blivit diskad för galopp två gånger i rad. Nu blir det säkerhetsbalans och även om det blir barfota bak som senast så tynger jag ner honom fram med järnskor istället för aluminiumskor. Så bra som hästen känns i träningen är formen bra men det är lite långsökt att tro att han ska vinna från spår elva över kort distans.

Michael Carlsson, Kanal 75


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två ..


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två hetaste hästarna på förhand är fjolårets Oaks-vinnare Darling Mearas, samt Cash Crowe som vann Drottning Silvias Pokal i år. Darling Mearas startar från spår två i sitt uttagningslopp och Cash Crowe har spår tre i sitt försök.
Förstaprisen i loppen är 50 000 kronor och de ingår i V64-spelet på fredag.

Uttagning 1, 2640 auto
1 Schatzi Fayline – Kim Eriksson
2 Mellby Estella – Ulf Ohlsson
3 Cash Crowe – Johnny Takter
4 Unstirred Drink – Erik Adielsson
5 New Flame – Per Linderoth
6 Amalia Cash – Örjan Kihlström
7 Dealwithakiss – Johan Untersteiner
8 Mamasan – Björn Goop
9 Lucky Babe – Lasse Punkari
10 Like A Star – Adrian Kolgjini
11 Firstlady Michelle – Sören Boel
12 Nightlight M.L. – Magnus S Karlsson

Uttagning 2, 2640 auto
1 Flight Plan – Robert Bergh
2 Zoom Zoom – Ulf Ohlsson
3 Xperia Knick – Johan Untersteiner
4 Rhyme Broline – Erik Adielsson
5 Milady Amok – Jorma Kontio
6 Perfect Beauty – Nicklas Westerholm
7 Julia af Solnäs – Peter Untersteiner
8 J.A. Connie Bell – Kim Eriksson
9 Undine – Örjan Kihlström
10 Fantasy River – Johnny Takter
11 Come And Dream – Christoffer Eriksson
12 Flo Jo Keeper – Björn Goop

Uttagning 3, 2640 auto
1 Gorgeous Boko – Mika Forss
2 Darling Mearas – Stefan Persson
3 Maremma Sock – Thomas Dalborg
4 Irish Cream Zon – Carl Johan Jepson
5 Julia Pellini – Thomas Uhrberg
6 Dragondamour Sisu – Jorma Kontio
7 Dream Lane – Erik Adielsson
8 Grace Boko – Ulf Ohlsson
9 Global Tendency – Peter Untersteiner
10 Northern Trick – Johan Untersteiner
11 Star Treatment – Örjan Kihlström
12 Zahara Goj – Björn Goop

Uttagning 4, 2640 auto
1 They Don’t Know – Torbjörn Jansson
2 Mellby Exotic – Örjan Kihlström
3 Global Tess – Jonas Moberg
4 Luck is Back – Stefan Persson
5 Comewithaflash – Mika Forss
6 Impala Zon – Erik Adielsson
7 D’Laina – Claes Sjöström
8 Razzamatazz Face – Adrian Kolgjini
9 Genta – Björn Goop
10 Lady Zappa – Ulf Ohlsosn
11 J.J. – Carlos Sjöström
12 Unrestricted – Johan Untersteiner

Uttagning 5, 2640 auto
1 Bugatti Brick – Jorma Kontio
2 O.M. Dont Cry – Björn Goop
3 Mulligan – Thomas Uhrberg
4 Cikoria Frazer – Tobias J Gustafsson
5 Unique Juni – Johnny Takter
6 Domestic Ås – André Eklundh
7 Dame of Mearas – Johan Untersteiner
8 Unreturned Love – Örjan Kihlström
9 Bravivivicimo – Erik Adielsson
10 Nikki Celeber – Per Linderoth
11 Devon Am – Oskar J Andersson
12 Pressure Regulated – Ulf Ohlsson

Uttagning 6, 2640 auto
1 Emelie Hall – Johnny Takter
2 Tour Knight – Johan Untersteiner
3 Inga in Heaven – Örjan Kihlström
4 Uncertain Age – Christoffer Eriksson
5 Alandias da Vinci – Björn Goop
6 Eva I.H. – Mika Forss
7 Mellby Elegant – Robert Bergh
8 Hashtag One – Kim Eriksson
9 Vegas Am – Johan Untersteiner
10 Ubangi – André Eklundh
11 Rani Face – Adrian Kolgjini
12 Ultra Bright – Fredrik Persson

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-3 Anders Svanstedt 2140/6 D 0 g 191
2016-12-22 2016-12-22 Åby-5 Linus Svensson 2140/12 D 3 17.1g 53
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-6 Anders Svanstedt 2140/2 C 6 15.9 55
2016-11-24 2016-11-24 Örebro-6 Anders Svanstedt 2100/3 B 5 15.3 27
2016-10-28 2016-10-28 Örebro-7 Anders Svanstedt 2100/3 D 8 15.5 230
2016-10-17 2016-10-17 Halmstad-7 Anders Svanstedt 1640/9 C 0 15.7g 163
2016-09-21 2016-09-21 Åby-5 Anders Svanstedt 2140/10 C 0 15.2 63
2016-09-07 2016-09-07 Åby-7 Anders Svanstedt 2140/8 C 2 14.3 335
2016-08-27 2016-08-27 Axevalla-7 Anders Svanstedt 1640/6 B 5 14.6 37
2016-08-11 2016-08-11 Örebro-9 Anders Svanstedt 2100/11 B 6 16.2 141
2016-06-30 2016-06-30 Åby-5 Anders Svanstedt 2140/12 C 0 18.4g 105
2016-06-08 2016-06-08 Solvalla-7 Anders Svanstedt 2140/7 C str
2016-05-17 2016-05-17 Axevalla-1 Anders Svanstedt 2140/5 D 1 15.5 60
2016-04-14 2016-04-14 Åby-3 Anders Svanstedt 2140/3 D 0 g 42
2016-03-31 2016-03-31 Åby-2 Rickard Svanstedt 2140/11 D 3 16.8 122
2017-12-08 2017-12-08 Romme-4 Kaj Widell 2140/9 C 6 17.2 155
2017-11-28 2017-11-28 Eskilstuna-8 Mattias Djuse 2140/4 C 0 15.6 316
2017-11-19 2017-11-19 Solvalla-11 Kaj Widell 2640/11 D 6 16.1 141
2017-11-05 2017-11-05 Solvalla-10 Tomi Haapio 2640/1 C 4 15.0 186
2017-07-14 2017-07-14 Axevalla-5 Jorma Kontio 2640/5 D 6 15.8 720
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-12 Rikard N Skoglund 2140/6 C 4 15.4 454
2017-06-26 2017-06-26 Eskilstuna-9 Tom Fromell 1640/12 A 3 15.4 43
2017-06-16 2017-06-16 Romme-3 Tom Fromell 2640/5 B 2 17.3g 94
2017-05-12 2017-05-12 Solvalla-4 Tomi Haapio 2160/5 C 0 17.9g 66
2017-04-18 2017-04-18 Axevalla-3 Anders Svanstedt 2160/4 B 3 15.5 100
2017-04-10 2017-04-10 Mantorp-8 Anders Svanstedt 2140/3 D 6 15.4 544
2017-02-07 2017-02-07 Axevalla-7 Anders Svanstedt 2140/4 D 0 17.2 89
2017-01-31 2017-01-31 Eskilstuna-9 Anders Svanstedt 2140/3 D 0 g 101
2017-01-09 2017-01-09 Färjestad-6 Anders Svanstedt 1640/11 D 6 16.0g 63
2018-06-30 2018-06-30 Finland-10 Henri Bollström 2140/14 B 0 189
2018-06-11 2018-06-11 Färjestad-2 Alicia Jakobsson 2140/6 B str
2018-05-31 2018-05-31 Åby-4 Veijo Heiskanen 2140/10 B 0 14.6g 70
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-6 Veijo Heiskanen 2140/2 D 4 12.8 150
2018-05-09 2018-05-09 Åby-9 Henna Halme 2140/5 D 0 13.9 45
2018-04-30 2018-04-30 Mantorp-8 Henna Halme 2140/8 C 0 15.6g 72
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-6 Henna Halme 2140/1 D 2 13.5 96
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-4 Veijo Heiskanen 2140/11 B 1 14.0 32
2018-03-20 2018-03-20 Jägersro Trav-8 Veijo Heiskanen 2140/12 C 2 14.1 31
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-3 Veijo Heiskanen 2140/14 B 4 16.4 40
2018-03-02 2018-03-02 Kalmar-2 Alicia Jakobsson 2160/4 C str
2018-02-22 2018-02-22 Åby-7 Ulf Bengtsson 2140/6 C 3 14.5 154
2018-02-01 2018-02-01 Åby-9 Johnny Takter 2640/7 C str
2018-01-22 2018-01-22 Mantorp-6 Kaj Widell 2140/12 A 0 17.1 214



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se