Illuminati travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Illuminati travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Illuminati har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Illuminati har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Illuminati


Därmed sprack segersviten för Propulsion som jagade sin fjärde raka triumf i Hugo Åbergs Memorial. Det stora sprinterloppet på Jä..


Därmed sprack segersviten för Propulsion som jagade sin fjärde raka triumf i Hugo Åbergs Memorial. Det stora sprinterloppet på Jägersro över engelska milen blev en hejdundrande fartfest. Ringostarr Treb öppnade blixtsnabbt från innerspåret och höll ledningen den första biten. Men Erik Adielsson bakom Uza Josselyn ville annat och han satsade stenhårt mot täten och pressade obarmhärtigt. Det blev en våldsam inledning där första femhundra metrarna travades efter 1.05,5. Wim Paal bakom Ringostarr Tre blev tvungen att släppa när Uza Josselyn tog över täten. Efter en bit i rygg på ledaren klev Wim Paal ut i andraspår med Ringostarr Treb och tog utvändigt om ledaren. Tätduon varvade på 1.09 och favoriten Propulsion satt långt bak i fjärde par utvändigt och fick hästar framför sig när Örjan Kihlström vred ut honom i spåren för angrepp dryga halvvarvet kvar. Men trots en fantastisk avslutning av Propulsion så kunde han inte nå fram till Ringostarr Treb.

”Alla borde ha en Ringostarr Treb”
Den lilla kämpen svarade för en enastående insats när han vägrade att ge sig efter det tuffa loppet. Nioåringen visade en suverän inställning när han kopplade greppet in på upploppet och svarade sedan allt och alla till slut. Segertiden blev 1.09,4/1609a och förstapriset var 1 609 000 kronor. Fjolårets elitloppsvinnare har därmed kommit tillbaka storstilat efter en skada som han ådrog sig i fjol höstas och han var även avelshingst i Italien i vintras.
– Alla tränare borde ha en häst som Ringostarr Treb, sa Jerry Riordan efter loppet.
– Hästen har haft mycket fysiska problem men hans vilja är kvar, den har inte försvunnit. Han är en krigare och en champion och var verkligen bra i dag. Man lägger ner hela sin själ i hästen och att han får vinna är fantastiskt. Han är en riktig fighter, fortsatte Riordan.
Även segerkusken Wim Paal var förstås full av beundran över sin stjärntravare.
– Att vinna över Propulsion betyder mycket för mig. Han visar att han är en stjärna när man kan öppna i 1.05-tempo och ändå ha krafter kvar till slut. Vi tog ledningen enkelt men sedan såg jag att Erik var ”on fire” och jag försökte i 50 till 100 meter men bestämde mig för att ta rygg. Det är den bästa hästen jag har kört, sa Wim Paal.

Redén: ”Är otroligt glad – var topp topp”
Propulsion blev historisk när han i fjol tog sin tredje raka seger i Hugo Åbergs Memorial. Det lyckades inte med en fjärde raka men efter en enastående insats och ett blixtsnabbt upplopp blev Propulsion tvåa. Tränaren Daniel Redén var mer än nöjd med sin stjärnas insats.
– Jag är så otroligt glad. Dels som han var i värmningen och dels att han hade en sådan speed till slut. Det var som när han var på topp topp. Han har varit borta i sex veckor och levererar en sån spurt. Det var 40 meter fram och han var bara två längder efter i mål. Men han är ingen vanlig häst. Nu passar det väl utmärkt med Åby Stora Pris som nästa start, sa Daniel Redén.
Trea i mål blev Pastore Bob och fyra Cyber Lane. Uza Jossey slutade femma efter den stenhårda öppningen.

Acciaio vann 600 000 i Breeders Course
Det bjöds på fantastiskt fina prestationer vid sidan av Åbergs i ramloppen. I finalen av Breeders Course för treåringar blev det favoritseger genom Acciaio och Örjan Kihlström. Den här storvuxne hingsten är en riktig bjässe men flytta på sig kan han verkligen. Han forcerades till ledningen av Örjan Kihlström efter ett drygt halvvarv och när utvändiga Ubiquarian Face försökte gå i närkamp in på upploppet sträckte Acciaio på sig ytterligare och svarade när tussarna drogs ur hästens öron. Ubiquarian Face höll tappert till andraplatsen. Segertiden blev 1.11,3/1640a och förstapriset var 600 000 kronor till hästen som tränas av Alessandro Gocciadoro. Nu siktar man mot det italienska derbyt.
– Han har gjort bra lopp varje gång när jag har kört honom och det är en riktigt bra treåring, sa Örjan Kihlström.

Staro McMillan klev runt alla och imponerade
Staro McMillan är det danska hoppet i Svenskt Travkriterium i höst. Han lär ha alla möjligheter att kriga om segern där efter vad han visade i V75-4. Han dundrade runt hela fältet från spår elva för Ken Ecce som körde offensivt. Ledande Hurricane River fick sig en rejäl tryckare varvet från mål och kunde inte svara längre. Staro McMillan tog över befälet och gled sedan ifrån till en lätt seger i imponerande stil. Vinnartiden blev 1.12,7/2140a.
– En mäktig häst, konstaterade Ken Ecce om jättelöftet som tränas av Sören Kolberg.
En favoritbetonad V75:a inleddes med en rejäl skräll när Thomas Uhrberg styrde in Classichap som tränas av Jerry Riordan. I ett galoppfyllt lopp vann han säkert från ledningen före Stoletheshow. Favoriten Tae Kwon Deo galopperade i inledningen men kom tillbaka bra till fjärdeplatsen.

Femstjärnig insats av Esprit Sisu
Rick Ebbinge från Holland har en mycket fin häst i Icke Shermer som vann enkelt den andra avdelningen från ledningen. Det var hästens sjunde seger i nionde starten.
De flesta loppen vanns från ledningen på Jägersro den här kvällen. Men en som vann bakifrån var Esprit Sisu, tränad av Svante Båth och körd av Erik Adielsson. Han kördes offensivt och fick tåga först i tredjespår på slutvarvet men hade trots det mod och styrka att koppla greppet in på upploppet. Han försvarade sig även femstjärnigt mot störtdykande Comanche Moon den sista biten.
– Han hade en ork och spänst som var femstjärnig och en inställning som var tiostjärnig, sa Erik Adielsson.
I det avslutande stayerloppet i V75-7 så svepte Illuminati förbi konkurrenterna och till ledningen inför slutvarvet. Dessvärre tappade hästen stilen kort före mål och galopperade precis på mållinjen. Mycket snöpligt såklart för kretsen kring hästen som gick miste om förstapriset på 250 000 kronor. Nu vann istället Reckless som spurtade vasst tillsammans med Björn Goop. Han höll därmed undan med knapp marginal före en likaledes bra spurtande Dragster.
Innan V75-tävlingarna drog igång så var Double Exposure ute och luftade sig. Hon ledde runt om obesvärat för Örjan Kihlström och sällan har väl en häst tjänat 200 000 kronor så enkelt. Double Exposure sattes aldrig på några prov och gled undan på tiden 1.11,1/1640a.
Sju rätt på V75 gav 20 658 kronor. Sex rätt gav 117 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed späs jackpoten till Rättviks på lördag på ytterligare.

Michael Carlsson, Kanal 75


29-årige Rikard N Skoglund från Sundsvall hårdsatsade på löpkörningen i fjol och tog sig in på en åttondeplats i d..


29-årige Rikard N Skoglund från Sundsvall hårdsatsade på löpkörningen i fjol och tog sig in på en åttondeplats i den allsvenska kuskligan med sina 138 segrar under året.
Hans R Strömberg gav nykomligen chansen på sin stjärna i Romme V75 i november. Under lördagen fick Rikard N köra On Track Piraten igen i gulddivisionen på Axevalla och det slutade med ännu en säker seger. Den här gången vann man som omgångens största favoriter (49 procent).
I starten gällde det att hinna före värste opponenten Nimbus C.D. och Robert Bergh. Rikard N Skoglund lyckade med det. När Lutfi Kolgjini dessutom släppte ifrån sig ledningen med Target Kronos var loppet i praktiken i hamn.
Efter att ha fått dämpa tempot till långsamma 1.22,0 i 600 meter mitt i loppet seglade favoritduon undan över Axevallas långa upplopp.
- Jag har inte känt honom så länge men det blev en sådan där blixtförälskelse direkt. Man är inte ett dugg nervös när man kör en sådan här. Det känns som att han ska lösa det mesta själv, han är ett proffs den här hästen!
Rikard N Skoglund fick frågan om han suttit bakom en bättre häst.
- Fråga vilken kusk i Sverige som helst så kan de inte säga att de kört en bättre häst än det här - det är omöjligt. Att få sitta bakom sådana här hästar har man ju drömt om.
Ägargänget i stall Mörkermasse kunde räkna in Piratens 31:a seger enbart i V75.
- Det är inte många hästar som vinner så många lopp totalt i karriären, sa John Backlund, en av delägarna.

Rikard bakom storskrällen
Rikard N Skoglund tog en dubbelseger på V75. 29-åringen satt även bakom omgångens storskräll som kom i stoloppet (V75-2) där Miss Hejaracka var starkast till slut trots att hon hade fått dra tåget först i tredjespår sista 800 meterna av loppet.
Marcus Pihlström reste från Sundsvall till Skara med en häst och sa till alla som ville lyssna att han trodde på Miss Hejaracka. Men vem lyssnade? Stoet var endast spelad på två procent.
- Det blev en bit fram där i spåren men Marcus sa att vi skulle ge henne chansen i dag och inte sitta fast, sa kusken Rikard N.

Bergh vann galoppfyllt lopp
Sju av 12 hästar galopperade i det inledande klass II-loppet. Robert Bergh stod till slut som vinnare med tredjehandsspelade Whipped Eggs som kopplade grepp på upploppet. Hästen med den lite stötiga aktionen lade bort mycket mark på krångel i starten och Bergh chansade sedan och körde invändigt i långloppet och kunde glida ut i fritt läge under slutrundan.
Adrian Kolgjini har tagit över som stallchefen på Vomb i Malmö och har fått bra flyt i verksamheten under det nya året. Tony Afrika, en fyraårig efter familjens Joke Face, kördes till ledningen efter 500 meter i V75-4 och stannade där till mål.

Dödens dög det också
I silverdivisionen tog Björn Goop ledningen från innerspåret med norske gästen Always On Time. Thomas Uhrberg satte sig utvändigt med Västerbo Exact och loppets favorit kopplade enkelt grepp på upploppet i ett taktiklopp där hästarna i kön hade svårt att plocka längder. Halmstadamatören Roger Persson tränar pålitlige Västerbo Exact.
Åbytränaren Giuseppe Lubrano körde sig resolut till ledningen efter 600 meter i bronsdivisionen över tre varv med storvuxne Pacific Face. Sjuåringen är ingen sköntravare men är björnstark och hästens tredje seger i travets elitserie V75 var aldrig i fara. Segertiden 1.16,2 över 3140 meter auto.
Joakim Lövgren satt bakom Illuminati och storfavoriten tappade som väntat i starten och avslutade rappt till andraplatsen.
Björn Goop vann det avslutande klass I-loppet med Edvin Cekas Vlad del Ronco och kompletterade en favoritbetonad V75-rad där utdelningen för sju rätt stannade vid 28 036 kronor, sex rätt gav 214 kronor och fem rätt 23 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och deläga..


Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och delägaren David Källgren strålade efter segern på Kalmartravet.
- Hon gör det jättebra som vanligt. Det var jävligt skönt, konstaterade Kim sedan resultatet blivit offentligt.
Vaggeryd-amatören David Källgren hade svårt att få fram ord.
- Jag har jobbat ända sedan hon var ett år med hästen…, det är klart: Det kommer inte många tio-åriga ston framöver som vinner i guld… Man har drömt om hästar som Lady Snart, Iata Käll och Krama Käll och så har man en sådan själv nu, guldmärrar.
Speedy Foxy Vicane var med i startrusningen och Kim Eriksson hittade ner i rygg på ledaren Västerboonthenews. In mot upploppet tog Jairo över, Joakim Lövgren tog samtidigt upp sin häst och det gjorde att luckan dröjde för Speedy Foxy Vicane. Men när det tioåriga stoet fick luckan så borrande hon ner sig och spurtade sylvasst invändigt. Samtidigt avslutade även jätteskrällen Elliot Coger strålande långt ut i banan, men Speedy Foxy Vicane fick huvudet först.

Miljonutdelning på V75
V75-omgången var en blandning av favoriter och rejäla skrällar. 18 klarade sju rätt på V75 och belönades med 1 171 776 kronor. Sex rätt gav 3 889 kronor och fem rätt 209 kronor.
Kiss My Lips H.C. svarade för dagens skräll och 57-oddsaren avgjorde V75-2 mycket enkelt sedan luckan kom in mot upploppet från rygg ledaren. Christoffer Eriksson tränar och han körde även ett perfekt lopp för det femåriga stoet.
- Det är klart att jag också är lite överraskad att hon vann så pass enkelt. Hon kräver ett sådant här lopp för att bjuda till, sa Christoffer Eriksson.
13-oddsaren Legend Brodde gjorde allt grovjobb själv i V75-1 och fällde Illuminati som var dagens största favorit på V75-spelet i Kalmar.
Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och han körde resolut till positionen utvändigt ledaren på första bortre långsidan. Genom slutsvängen kopplade Legend Brodde grepp på ledaren Bonnies Celebrity och höll sedan undan för Illuminati som närmade sig hela vägen in mot mål.
Tränar vinnaren gör Halmstadtravets Lars Brindeborg.
Det var dock lite dramatik på upploppet som var svår att uppfatta för publiken.
- Sitsen hamnade på sned och jag var på väg ur sulkyn 50 meter kvar, sa Carl Johan Jepson.

Populära hemmasegrar
V75-4 bjöd på en populär hemmavinst sedan favoriten Ritz Guiness motsvarat spelarnas förtroende tillsammans med Markus Niklasson. Kalmar-amatören Emma E Johansson grät glädjetårar och var kanske gladast av alla på Kalmartravet denna lördag.
Även i V75-5 blev det stort hemmajubel sedan elva-oddsaren Niras Bumblebee skrällt tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Kalmar-amatören Johanna Johansson sken som en sol på väg till vinnarcirkeln
- Äntligen en V75-seger, som jag har längtat!
I V75-6 blev det favoritseger och The Real Star svarade för en rejäl insats tillsammans med Carl Johan Jepson. Från fjärde utvändigt drog han tåget i tredjespår 700 kvar och sedan kom femåringen ner utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han på styrka. Magnus Dahlén, Halmstad, tränar.
Även I V75-avslutningen blev det favoritseger sedan Jorma Kontio lyckats försvara innerspåret med favoriten Global Trust. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som på söndagen ska försöka försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique med Readly Express.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Grand Slam 75 avgörs den här veckan i Mantorp och det är en bana som Mikael Selin har varit tränare på länge. Han har varit proff..


Grand Slam 75 avgörs den här veckan i Mantorp och det är en bana som Mikael Selin har varit tränare på länge. Han har varit proffstränare sedan 2003 och merparten av stallets 23 hästar har han fött upp (stall Marke) och äger själv tillsammans med sambon Christel Berntsson.
- Det blir mer harmoni i stallet så. Men jag har även några utomstående hästägare som jag känner väl. Fast skäller dom på mig så skäller jag tillbaka, säger han och skrattar.
Mikael Selin driver även ett åkeri sedan tio år tillbaka som en extra inkomst.
- Det är bra att ha något som betalar hästarna. Jag har chaufförer som kör döda djur från gårdar till förbränning och så blir det energi av det.
- Sedan sitter jag i styrelsen på Mantorptravet och jobbade även lite extra där under en period när de inte hade någon chef.

I fjol sprang stallets hästar in drygt 1,1 miljoner kronor och vann 17 lopp och var bland de tre främsta i 40 starter.
Vad säger du om fjolåret?
- Det var bra. Jag har inte så många hästar längre och det är ett begränsat material. De jag har är inga toppstammade med Muscle Hill som pappa. Det här är ”Korpen” och jag var fullt nöjd med fjolåret. Innan dess hade vi en tråkig period när hästarna aldrig blev friska men nu har det äntligen rättat till sig, säger Mikael Selin.

”Krafter kvar i V75-finalen senast”
På söndag selar han ut två formstarka hästar på Grand Slam 75. Tiger Marke är favorit och Glide Marke är tredjehandsfavorit i skrivande stund. Först ut är Tiger Marke som vann ett Klass 1-försök för tre starter sedan och senast blev femma i V75-finalen på Solvalla annandag jul.
- Tiger Marke (GS-7) har hållit sig skapligt fräsch nu och travar bättre på ålderns höst. Han var duktig senast i finalen från ett dåligt läge. Erik Adielsson valde att köra invändigt och det var nog rätt eftersom det var stenhårt motstånd och han mötte hästar som var bättre än honom. Han gick med bra fart över mål efter att han fått luckan och Erik sa att det fanns krafter kvar till nästa gång. Eftersom hästen är skör så har han bara fått lugn träning efteråt och det här loppet kommer lagom i tid.
- Han går ner i klass och möter inte lika bra hästar den här gången. Då var det hästar som Martin de Bos och Illuminati som han mötte. När han vann för tre starter sedan svepte han dom från sjuhundra kvar efter en kort galopp från start. Näst senast blev han nerspeedad av Sheriffen. Hästen är snabb ut och läget med spår två är perfekt. Men han kommer inte förbi innerspårets Gianluca Boko från start. Taktiken får Calle (Carl Johan Jepson) bestämma. Jag tror att han är bland de tre och om det klaffar kan han mycket väl vinna, säger Selin.

”Hästarna han möter är inte bättre än honom”

I Grand Slam 75-avslutningen har du även med Glide Marke som kommer från seger. Han startar i en Spårtrappa från spår 13 och körs även han av Carl Johan Jepson. Chanserna där?
- Glide Marke (GS-7)
är en ganska fin häst som har varit lite omogen i sitt uppträdande. Men nu börjar han att lära sig och han var duktig vid segern senast. Då öppnade han bra och backade sig runt och spurtade ner allihopa. Jag tycker att han har varit bäst när han har fått vara med där framme och det har han ju inte läge för nu. Men han måste lära sig att gå bakifrån också.
- Det är ett lite chansartat läge men Calle är väldigt bra på att hitta lösningar och luckor. Det är alltid svårt att backa och gå runt ett så stort fält och det vill till att det inte är för många som ska sitta i andraspår för då kan det bli för långt fram. Annars är hästarna han möter inte bättre än honom och han ska också kunna vara med bland de tre. Även han kan vinna om det klaffar, säger Mikael Selin.
Vem tycker du är bästa chansen?
- Jag tycker att är likvärdigt mellan de båda. Men det är inga hästar man sätter sig i dödens med och vinner utan det krävs rygglopp. Enligt prognosen ska det snö på söndag och det kan bli så att hästarna måste gå med broddar. Blir det för mycket snö i banan är det inte bra. Det skulle missgynna mina hästar om det blir för snömoddigt för båda två kräver fäste.

Michael Carlsson, Kanal 75


Italienaren Bernardo Grasso började jobba hos Joakim Lövgren på Jägersro under 2015. På onsdagen ställdes han i hetluften av sin..


Italienaren Bernardo Grasso började jobba hos Joakim Lövgren på Jägersro under 2015. På onsdagen ställdes han i hetluften av sin chef på Åbytravet dit stallet hade anmält två hästar.
En rutinerad herre som kört många lopp bland annat i sitt hemland och nu tog chansen då han fick den. Efter dubbelsegern med kvällens största favorit Illuminati och outsidern Marjons Ivory var Bernardo Grasso lugnet själv när han klev in i vinnarcirkeln.
- Det var två bra hästar jag skulle få köra så jag kände mig lugn. Jag vill tacka Joakim och ägarna för att jag fick den här chansen, sade italienaren.
Onsdagens V86-giv på Solvalla och Åby innehöll tre verkliga storfavoriter.
Den första och den största startade redan i den första V86-avdelningen på Åby. Ett lopp över 3140 meter där Bernardo Grasso satt bakom starke Illuminati, spelad på tokiga 70 procent (!) på V86.
Loppet kördes över 3140meter med autostart och efter en lugn start körde Bernardo Grasso till och övertog ledningen 1700 meter från mål.
- Hästen har mycket hög potential men tar i för mycket bakom bilen så jag fick hålla honom lugn. Robert Bergh drog ner tempot så mycket framme i ledningen och gav mig inget val annat än att jag måste köra fram och försöka överta. Jag körde bara sista 200 meterna för att vara säker på att hålla hästen i rygg ifrån mig, sa Bernardo Grasso.
Tord Olsson i Asmundtorp äger hästen som kanske testas i styrkeprovet Harper Hanovers lopp i maj.

xxx
Tränaren Joakim Lövgren åkte utomlands i söndags och kör lopp igen i V75 på hemmabanan på lördag. På onsdagen höll Bernardo Grasso ställningarna på Åby och segrade alltså även med Marjons Ivory.
Grasso tog ledningen och släppte med det femåriga stoet. 700 meter från mål valde han att plocka ut stoet utvändigt och köra på hästens styrka.
Segern kom på målfoto mot Modern Love och Thomas Dahlborg som avslutade bra.
- Det är en riktigt bra häst som svarat för två bra lopp på raken och var bra i dag också, kommenterade segerkusken.

xxx
Det var alltså Åby och Solvalla som delade på veckans V86-omgång.
Illuminati var kvällens mest spelade häst och även de två andra jättefavoriter infriade förväntningarna.
Shorthanded Jag och Björn Goop på Solvalla var en annan favoritduo som infriade förväntningarna. Björn Goop såg till att hålla värsta hotet Counterfeightr utanför sig i spetsrusningen och 62-procentaren (!) på V86-spelet hade sedan inga bekymmer. Shorthanded Jag är obesegrad i Goops regi efter två starter.
Johan Untersteiner Johan vann med pappas Pastor Power som lekte med motståndet som jättefavorit spelad på 55 procent. Betrodde Pacific Face fick inte till aktionen och kom aldrig i någon farlig närhet.
Kaiser Håleryd vann lopp under uppesittaren med V75 kvällen före julafton och tog nu andra raka segern. En favorit spelad på 32 procent.
Johan Untersteiner körde i semestrande pappa Peters ställe. Efter att ha inlett lite på säkerhet den första biten, bar det av till ledningen i den första kurvan och femårigen sprudlade av gålust.
- Jag satt bara och mös hela tiden faktiskt, summerade segerkusken.

xxx
Åtta rätt delade ut fina 88 103 kronor. En utdelning vinnarna helt kan tacka Lil Belinda och Kenneth Haugstad för som gick fram som en sopkvast bland V86-kupongerna.
Åttaåriga stoet Lil Belinda vann ett lopp förra året och segern kom på Solvalla i februari. Efter fem starter hemma i Finland var det dags för seger igen till glada oddset 45 gånger pengarna på vinnarspelet. Även den här gången med Kenneth Haugstad i sulkyn.
- När vi inte vinner hemma i Finland måste vi komma hit och starta! skämtade finske amatören Jyrki Filatoff som tränar hästen.
Barry Wadd satt fast i ett V86-lopp på Solvalla i mitten av december. Bollnästränaren Tomas Pettersson körde offensivt den här gången och pressade sig till ledningen efter 700 meter.
En trött Barry Wadd kämpade tappert mot mjölksyran sista biten och höll undan före uppdykande Fast Moving Cash som också förtjänar plusbetyg.
Björn Goop rundade av med att vinna den sista avdelningen med Kalmaramatören Emma Holmquists Micro Vic.
Utdelningen för åtta rätt blev 88 103 kronor kronor, sju rätt delade ut 193 kronor och sex rätt 17 kronor.


 

Mikael Wikner, Kanal 75


Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla och kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor, enbart på &ari..


Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla och kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor, enbart på åtta rätt. Omgångens största favorit kommer redan i inledningen och det är Illuminati som tränas av Joakim Lövgren. En häst som är härdad i tuffa sammanhang och efter tredjeplatsen i S:t Leger för fem starter sedan blev det tre raka segrar. Han vann bland annat ett lopp över 3100 meter på Åby (på svenskt rekord 1.14,3a) innan han var helt överlägsen i V75 hemma på Jägersro. Senast blev hästen trea i V75-finalerna på Solvalla Annandag jul efter att ha hamnat omöjligt till. När chefen själv är på skidsemester får lärlingen Bernardo Grasso chansen att köra hästen i lopp. Italienaren började jobba hos Joakim Lövgren 2015 vann sex lopp på 54 starter i fjol.
- Jag trivs jättebra och det är kul att få chansen att köra så här bra hästar. Det blir spännande men jag tror att det ska gå bra. Jag är inte orolig, säger Bernardo Grasso.

”Har två svenska rekord – mycket stark”
- Illuminati (V86-1)
är en mycket bra häst som är väldigt stark och har gått svenskt rekord över både 2100 meter och över 3100 meter. Han är inte så snabb från start men desto snabbare till slut och över lång distans har vi god tid på oss. Senast hade han innerspår och blev fast invändigt. Han fick backa sig loss och när han väl kom ut i sista sväng var det för sent. Men hästen avslutade mycket bra och är i toppform.
- Startspår två bakom bilen nu är perfekt och det är en tuff häst som kan gå utvändigt och vinna. Distansen 3100 meter är en fördel och jag ser det som en mycket bra chans. Han har varit väldigt fin i träningen efter förra loppet och det är en toppchans, säger Grasso.

Ännu en bra chans
Stall Joakim Lövgren har ytterligare en formstark häst med inom V86. Det är Marjons Ivory som har gjort tre starter i Lövgrens regi. Efter en andraplats näst senast blev det seger senast hemma på Jägersro. Nu startar hon i den sjunde V86-avdelningen från spår fyra bakom startbilen. Även hon körs av Bernardo Grasso.
- Marjons Ivory (V86-7) är en intressant häst som har blivit bättre och bättre hos oss. Hon vann säkert senast med krafter kvar och har varit fin i träningen efter det. Distansen går bra och startspåret är mycket bättre än senast då hon hade spår åtta bakom bilen. Jag tycker att även hon ska räknas med bra chans, men Illuminati är den klart bästa chansen, säger Bernardo Grasso.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-04 2017-12-04 Halmstad-7 Joakim Lövgren 2140/4 C 2 14.9 29
2017-11-23 2017-11-23 Åby-7 Joakim Lövgren 2140/6 B 1 15.2 66
2017-11-08 2017-11-08 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 2140/4 A 6 15.6g 18
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-3 Joakim Lövgren 2140/1 C 2 15.6 52
2017-10-04 2017-10-04 Åby-2 Joakim Lövgren 2640/3 C 0 g 125
2017-09-19 2017-09-19 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 2140/4 C 2 16.3 26
2017-08-26 2017-08-26 Kalmar-1 Joakim Lövgren 2160/9 C 4 16.9 18
2017-07-29 2017-07-29 Kalmar-1 Joakim Lövgren 2140/6 D 1 18.1 15
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-11 Joakim Lövgren 2140/1 A 3 14.6 28
2018-12-01 2018-12-01 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2640/1 A 1 14.8 17
2018-11-07 2018-11-07 Åby-7 Joakim Lövgren 3140/11 A 1 14.3 19
2018-10-16 2018-10-16 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 2160/9 A 1 12.6 24
2018-10-03 2018-10-03 Åby-8 Joakim Lövgren 3140/6 B 5 14.8 68
2018-09-23 2018-09-23 Vaggeryd-1 Joakim Lövgren 2640/1 A 2 15.5 18
2018-08-31 2018-08-31 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 1640/7 A 3 12.8 25
2018-08-22 2018-08-22 Jägersro Trav-7 Joakim Lövgren 2640/4 D 3 13.4 1080
2018-08-03 2018-08-03 Vaggeryd-6 Joakim Lövgren 2640/6 B 3 15.4 32
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 2640/6 B 3 15.1 266
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-8 Joakim Lövgren 2680/14 A 0 15.1 43
2018-05-31 2018-05-31 Åby-6 Joakim Lövgren 2640/8 C 1 14.9 77
2018-05-14 2018-05-14 Halmstad-7 Joakim Lövgren 2640/3 C 4 15.6 82
2018-05-02 2018-05-02 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 3140/2 D 0 g 219
2018-04-19 2018-04-19 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 2640/12 C 5 15.2 67
2018-03-23 2018-03-23 Kalmar-8 Joakim Lövgren 2160/8 B 3 16.5 40
2018-03-06 2018-03-06 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2140/1 C 0 15.7 40
2018-02-18 2018-02-18 Halmstad-9 Joakim Lövgren 2640/10 B 1 16.9 24
2018-01-12 2018-01-12 Kalmar-3 Joakim Lövgren 2140/1 B str
2018-01-03 2018-01-03 Jägersro Trav-9 Peter Ingves 2140/10 C 0 g 32
2019-10-01 2019-10-01 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2140/8 C 3 13.1 34
2019-08-18 2019-08-18 Tingsryd-10 Joakim Lövgren 1609/5 C 0 g 23
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-11 Joakim Lövgren 3160/8 C 0 g 55
2019-05-11 2019-05-11 Åby-2 Joakim Lövgren 2640/6 C 7 13.8 67
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-7 Joakim Lövgren 2140/4 A 3 12.7 32
2019-03-11 2019-03-11 Halmstad-3 Joakim Lövgren 2140/8 B 1 13.1 13
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-10 Joakim Lövgren 3140/1 A 2 16.5 25
2019-01-26 2019-01-26 Kalmar-5 Joakim Lövgren 2140/7 A 2 13.9 13
2019-01-09 2019-01-09 Åby-6 Bernardo Grasso 3140/2 A 1 17.6 13ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se