Mook travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mook travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mook har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mook har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mook


På fredagen inledde Solvalla årets elitloppshelg. Det är trav tre dagar i rad och sport i världsklass.På fredagen bjöds det p&a..


På fredagen inledde Solvalla årets elitloppshelg. Det är trav tre dagar i rad och sport i världsklass.
På fredagen bjöds det på fin sport och en häst att lägga på minnet är Åke Lindbloms Västerbo Exciting. 200 000 kronor stod på spel i ASVT Trottex Auktionslopp för treåriga hingstar och valacker och det blev en munsbit för Västerbo Exciting. Åke Lindblom gav sin häst ett perfekt lopp som tvåa i andraspår. Ledande King Of Twilight såg ut att ha loppet i sin hand i ledningen, men Västerbo Exciting var snabbare över upploppet och satte huvudet först kort före mål.
- Jag hoppas att han kan vara med i årgångsloppen framöver. Han gör inga fel, sa Åke Lindblom.
Det treåriga stona fick nöja sig med 100 000 kronor i förstapris då loppet var delat. Mattias Djuses Knickers Sisu var stor favorit i den första avdelningen och hon vann, men det var med minsta möjliga marginal. Magnus A Djuse släpptes till ledningen av Gustav Johansson bakom Ni Hao Bros efter 450 meter. In på upploppet såg ledaren ut oslagbar ut, men slog av lite på takten och Ni Hao Bros höll sånär på att hinna ikapp.
Reijo Liljendahls Domino Time Trot lade beslag på den andra tillsammans Med Ulf Ohlsson. Varvet före mål fick Domino Time Trot kliva fram utvändigt ledaren och över upploppet ökade hon på steglängden och vann lätt.

Håna Am hade bästa styrkan
Lördagens stora höjdpunkt är långloppet Harper Hanovers lopp och Lilla Harpers kördes på fredagen.
Bäst styrka över de tre mastiga varven hade skrällen Håna Am, tränad av Katja Melkko och körd av Kaj Widell. Håna Am stod med 40 meters tillägg och öppnade i maklig takt innan Kaj Widell valde att avancera framåt. Efter halva loppet kom Håna Am till ledningen och fortsatte i ett jämnt tempo. Det var flera konkurrenter som jagade över upploppet och R.K.Star var riktigt närgången till slut, men Håna Am kontrade tillbaka.
- Det var bra för husfriden det här, min sambo är delägare på den här, sa en nöjd segerkusk.

Norsk seger i Speedrace
Eftermiddgen bjöd också på ett Speedrace för kallbloden. Vann gjorde norske Ramstad Balder, tränad av Andreas Opheim, som lekte hem sitt försöksheat och var lika överlägsen i finalen över 640 meter. Segern var värd 100 000 kronor.
- Det är inte så fort man kör så fort med kallblodshästar. I finalen när vi fick täten så hade vi god kontroll på det hela. Jag har aldrig vunnit den här helgen tidigare och det är en upplevelse och det kommer att sitta i länge, sa kusken Adrian Solberg Akselsen.

...I övrigt hände detta på V65.
...Icicle Am (V65-1) kördes till ledningen efter 350 meter av Rikard N Skoglund. Med ett jämnt tempo höll hon konkurrenterna ifrån sig även om favoriten Kind Of Steel kämpade väl utvändigt.
- Det kan inte bli bättre än så här, sa tränaren Lars Hallberg.
...Santtu Raitala fick chansen bakom Alessandro Gocciadoro storfavorit Celiaz (V65-3) och han gjorde allt rätt. Från andrapar utvändigt klev Celiaz runt sitt motstånd utan större problem och vann med krafter kvar och fortsättning lär följa.
...Bo Westergaards Mook såg inte ut som någon vinnare när det återstod 500 meter av V65-4. Hon låg sist i fältet, men via en rask avslutning hann hon fram till en säker seger före en tapper Hot Lane till Malte Handfasts stora glädje.
...Andreas Lövdal lurade skjortan av konkurrenterna i V65-5 tillsammans med Thai Swagger, tränad av Philip di Luca. Pang till ledningen och sedan strypte Lövdal tempot. I sista sväng ryckte Thai Swagger till sig flera längder och över upploppet var det en häst på banan.
V65 betalar 47 847 kronor, fem rätt 957 kronor

Joakim Brundin, Kanal 75


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hä..


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hästen och det visade sig vara helt rätt. In i första sväng övertog Global Attention ledningen och det gick undan. 1.07,5 första halvvarvet kostade det innan Westholm fick dra ner lite på tempot. På sista långsidan kom det hästar i vida spår, men Global Attention ökade på steglängden och kunde vinna bekvämt.
- Det hade gått för fort i inledningen, men sen fick vi skritta i 700 meter så då kunde vi återhämta oss lite. Han har blandat och gett och varit väldigt ojämn. Han går bara tungt i min sand och det har stärkt upp honom. Nu väntar vi på finalen, sa Westholm.

Obesegrad i år
Tre starter – tre segrar. Timo Nurmos Mellby Imperial har fått en flygande start i år. Det var många som ville ha ledningen och Magnus A Djuse bakom Mellby Imperial hade framfötterna främst och tog kommandot in i första sväng. Väl i ledningen så höll Djuse ett bra tempo och kom in på upploppet med luft till konkurrenterna, men Everon tillsammans med Claes Sjöström flög lågt och det var mållinjen som räddade favoriten.
- Det kändes väldigt bra hela vägen. Min slog inte av på takten utan det var Everon som spurtade väldigt bra. Jag hade en känsla av att vi hann undan, sa Magnus A Djuse.

Satte straffsparken
Omgångens jättefavorit Axel Ruda, tränad av Pär Ländin, hade en riktig straffspark tillsammans med Andreas Lövdal i Karl-Gösta Fylkings Minneslopp (V86-4). Någon större dramatik bjöds inte på även om Jesper Olsson bakom Aperfecttric försökte kuppa sig till ledningen varvet före mål. Lövdal var med på noterna och Axel Ruda åkte sedan undan till en mycket enkel seger med gott om krafter kvar.
- Det var enkelt. Man blev lite orolig 900 kvar om han skulle bli överrumplad, man tanker att va faan får han inte fart på grejerna, men det löste sig, sa Pär Ländin.

Dubbelt Lugauer
Conrad Lugauer tog en vattentät dubbelseger. Först så vann han den tredje avdelningen med Breidabliks Bombay. Efter en lite trevande start så körde Lugauer till ledningen efter 500 meter och sedan var Breidabliks Bombay bara bäst och vann utan att behöva visa hela sitt register.
Lika enkelt blev det för favoriten i V86-5. Humanity Pellini var bra med från start och kördes till täten in i första sväng. Sista varvet var det många av konkurrenterna som provade i spåren, men ett ryck i sista sväng räckte för att Humanity Pellini löste uppgiften utan större problem.
- Han var jättefin, stabil och bra från start. Han gick ett bra förstavarv och ett ännu bättre andravarv så det var jättebra gjort, sa Conrad Lugauer.

I övrigt på V86 noterades att…
...Johan Untersteiner körde påpassligt till ledningen dryga varvet före mål med favoriten i V86-inledningen Vinci Nice. I sista sväng såg ledaren oslagbar ut, men Amorcer Levallo avslutade sylvasst och det var med nöd och näppe Vinci Nice höll undan.
...Petter Lundberg skrällde med Embrace It (V86-2) körd av Petter Lundberg. Peter Pan var tapper utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern, men då fick Embrace It luckan och snuvade favoriten på segerns sötma meterna innan mål.
...Bo Westergaard ”stal” den sjunde avdelningen med Mook. Via ledningen i lugnt tempo så hade dansken loppet i sin hand hela vägen.
Åtta rätt på V86 gav 88 057 kronor, sju rätt 665 kronor och sex rätt 43 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Winter Burst rullar vidare och under torsdagskvällen var det dags för ett gästspel i danska Ålborg.Flemming Jensen inledde med att vinna me..


Winter Burst rullar vidare och under torsdagskvällen var det dags för ett gästspel i danska Ålborg.
Flemming Jensen inledde med att vinna med omgångens mest spelade häst, Eros Zola i V75-2. ”Isemanden” valde att ta det lugnt från start och backade ner hästen i tredje par utvändigt från spår åtta bakom bilen. Samtidigt tog andrahandsfavoriten Elegant CN hand om ledningen. Men han anförde i ett rätt så friskt tempo och Flemming satt och gottade sig i tredje ytter. Han satte in attacken över den sista bortre långsidan, och även om det var en bit fram till ledande Elegant CN som ryckte undan, så avgjorde Eros Zola säkert kort före mål efter en vass avslutning.
– Det kändes fint. Han var lugnt och de andra fick öppna fort samtidigt som vi fick ett fint lopp. Det passade oss bra. Han kändes kanonfin och jag hade mycket att köra med på upploppet, sa Flemming Jensen.

Nollprocentare lade grunden till miljonutdelning
Däremot brände Jensen med storfavoriten Golden Rain i V75-inledningen. Ekipaget satt långt ner i kön och även om det var långt fram så var hästen gott gåendes när hon galopperade mitt i sist sväng. Istället blev det en riktig megaskräll när nollprocentaren(!) Golden Star K.J. fick huvudet först över mållinjen, tillsammans med sin tränare Christian Lindhardt. Detta trots en resa utvändigt om ledaren de sista 1500 metrarna. Över upploppet gick han i närkamp med ledande Mook, och kort före mål var sensationen ett faktum. Golden Star K.J. var minst spelad i loppet till 0,46 procent av insatsfördelningen.

Enkelt för Emoji från dödens – ”Hade bästa hästen”
Mer Flemming Jensen blev det i den tredje avdelningen när Emoji bara var bäst tillsammans med Birger Jörgensen i sulkyn. Steen Juul valde att köra i ledningen med Andre Ward och drog på i ett friskt tempo. Det bekymrade inte Birger Jörgensen som satte sig lugn utvändigt med Emoji. Han bevakade och såg även till att favoriten Floris Baldwin inte skulle få chansen i tid från rygg på ledaren. Inne på upploppet slog Emoji klorna i ledaren och gled ifrån till en mycket lätt seger. Det såg långt ifrån slutsålt ut i mål och det var en imponerande seger av den Flemming Jensen-tränade hästen. Tvåa blev Floris Baldwin som fick chansen för sent mellan hästar mitt på upploppet men som var utan chans att hota vinnaren.
– Jag hade bästa hästen och var aldrig orolig. Han avgjorde ganska bekvämt, sa Birger Jörgensen.

Chablis överlägsen efter en smörresa
I den fjärde avdelningen levererade Gordon Dahl en liten skräll i Futteflagfis som hade torrast spurtkrut över upploppet och avgjorde till seger kort före mål.
– Vi fick det kört i halsen, konstaterade Gordon Dahl efteråt.
Girl Happy E P var smått överlägsen i den femte avdelningen och lekte med konkurrenterna från ledningen för Mads Henriksen. Det var hästens sjunde seger i den 20:e starten.
Nestor Steen Juul slog till i V75-6, tillika långloppet över dryga tre varv, när han bjöd sin egentränade Chablis på en drömresa i andra par utvändigt från 40 meters tillägg. Det tackade Chablis för som i ett nafs ryckte åt sig en klar ledning när Juul attackerade i slutsvängen, och sedan var det spel mot ett mål för Chablis över upploppet. Tvåa på avstånd var en tapper Rossi Garline som höll starkt från utvändigt om ledaren där han pressade ledande Gibson S H i omgångar.

Drygt 2,2 miljoner för sju rätt
Efter att Bette Knock spurtat till seger i den avslutande avdelningen för Jeppe Rask, återstod det endast två system som hittade alla sju vinnarna. Utdelningen för sju rätt blev 2 249 744 kronor. Sex rätt gav 5 592 kronor och fem rätt betalade 150 kronor.
Ett av systemen var inlämnat via Norsk Rikstoto i Norge och belönades totalt med sexor och femmor 2 601 819 kronor.
Det andra systemet var inlämnat på atg.se i Stockholm och där blev den totala vinsten 2 393 426 kronor.
Båda systemen kostade över tvåtusen kronor i insats och innehöll vardera varsin spik. Det var inte något filspel på något av systemen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Kolgjini Online Sales pågick i dagarna två och auktionen delades upp med hälften av hästarna på fredagskvällen och under lö..


Kolgjini Online Sales pågick i dagarna två och auktionen delades upp med hälften av hästarna på fredagskvällen och under lördagen. Medelpriset blev 393 372 kronor och säljaren Lutfi Kolgjini uttryckte stor tacksamhet gentemot alla efter auktionens slut och var fantastiskt nöjd med resultatet.
Dyraste hästenn blev Bordeaux Face som ropades in av Lennart Ågren för tre miljoner kronor, efter en intensiv budgivning på flera händer. Det är en ettårig son med Propulsion som pappa och Croix d'Am som mamma. Hon har tidigare lämnat Ultion Face som startar i Svenskt Travderby under söndagen och som hittills har sprungit in 1,4 miljoner kronor. 
Lennart Ågren köpte för övrigt fem hästar på auktionen för totalt drygt sex miljoner kronor.
Näst dyraste hästen blev Nat King Cole, en hingst efter Muscle Hill, som ropades in av Patrik Andersson för 2,2 miljoner kronor.

Tio i topp av de dyraste köpen på Kolgjini Online Sale:
Häst – Kön – Far – Mor – Köpare – Pris
Bordeaux Face (hingst e. Propulsion–Croix d’Am), Lennart Ågren, 3 000 000 kronor
Nat King Cole (hingst e. Muscle Hill–Zenta), Patrik Andersson, 2 200 000 kronor
Van Dijk (hingst e. Trixton–Red Orchid), Lennart Ågren, 900 000 kronor
Beyonce Face (sto e. Bold Eagle–Leroux), Lennart Ågren, 875 000 kronor
Byron Face (hingst e. Raja Mirchi–Musical Mystery), Lennart Ågren, 750 000 kronor
Billionaire Face (hingst e. Southwind Frank–Top Notch Pellini), 750 000 kronor, Stefan Hultman
Bridezilla Face (sto e. Propulsion–Too Busy To Cook), 725 000 kronor, Anders Ström
Blue Boy Face (hingst e. Bold Eagle–Yuppie Gal), Lennart Ågren, 675 000 kronor
Mook (sto e. Ready Cash–Zuba America), 625 000 kronor, Jan Petter Hansen
Star Cash (hingst e. Ready Cash–Etoile F.R.), Dominik Locqueneux, 600 000 kronor

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-29 2022-12-29 Danmark-4 Nicklas Korfitsen 2160/7 D 2 16.1 103
2022-12-16 2022-12-16 Charlottenlund-4 Nicklas Korfitsen 2000/6 D 2 92
2022-11-29 2022-11-29 Jägersro Trav-10 Nicklas Korfitsen 2140/10 D 7 16.6g 55
2022-11-17 2022-11-17 Åby-5 Nicklas Korfitsen 2140/9 C 0 g 262
2022-10-05 2022-10-05 Åby-1 Nicklas Korfitsen 2140/1 C 2 16.6 30
2022-09-17 2022-09-17 Danmark-2 Bo Westergaard 2140/2 B 2 33
2022-09-08 2022-09-08 Danmark-8 Nicklas Korfitsen 2140/2 B 2 40
2022-08-14 2022-08-14 Danmark-4 Bo Westergaard 1800/9 A 0 48
2022-07-23 2022-07-23 Axevalla-13 Bo Westergaard 2140/8 D 0 15.4 249
2022-07-14 2022-07-14 Danmark-2 Bo Westergaard 2140/2 B 1 17
2022-06-05 2022-06-05 Danmark-11 Nicklas Korfitsen 2160/4 C 0 66
2022-05-20 2022-05-20 Danmark-3 Hussein Kassir 2140/7 C 3 154
2022-05-09 2022-05-09 Danmark-6 Bo Westergaard 2160/8 B 2 17
2022-04-01 2022-04-01 Danmark-1 Bo Westergaard 2140/8 C 3 83
2023-10-09 2023-10-09 Danmark-2 Bo Westergaard 2140/7 B 0 35
2023-09-15 2023-09-15 Danmark-5 Nicklas Korfitsen 2140/3 C 0 167
2023-08-15 2023-08-15 Danmark-3 Bo Westergaard 1600/3 B 3 18
2023-07-11 2023-07-11 Jägersro Trav-4 Bo Westergaard 2140/4 C 0 15.4 61
2023-06-26 2023-06-26 Halmstad-3 Bo Westergaard 2140/10 A 5 15.7 18
2023-06-10 2023-06-10 Bjerke-3 Nicklas Korfitsen 1609/6 C 4 13.0 37
2023-05-26 2023-05-26 Solvalla-4 Malte Handfast 2140/11 B 1 13.6 39
2023-04-26 2023-04-26 Åby-9 Bo Westergaard 2140/2 B 1 14.6 64
2023-04-16 2023-04-16 Danmark-4 Rene Kjær 2140/4 B 0 67



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se