Marabo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Marabo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Marabo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-05-11 2024-05-11 Tingsryd-2 Linda Shmsohn 1609/8 D

Nyheter för travhäst Marabo


Hail Mary såg länge segerfarlig ut i fjolårets upplaga av Elitloppet. Men den sista biten blev franske Etonnant för svår. Om tv&arin..


Hail Mary såg länge segerfarlig ut i fjolårets upplaga av Elitloppet. Men den sista biten blev franske Etonnant för svår. Om två och en halv vecka får han chans till revansch. Det står klart sedan han bärgat en rosa elitloppsbiljett genom seger i Vägen till Elitloppet – Meadow Roads lopp.
- Han hade säkert haft bra chans att få vara med i Elitloppet ändå, men nu slipper vi fundera och det är skönt att ha det avklarat, sa Örjan Kihlström.
Det var fjärde året i rad som hemmatränaren Daniel Redén vann Meadow Roads lopp och den här gången blev det en mycket rafflande uppgörelse. Ultion Face gjorde en heroisk prestation då han nådde upploppet i stor ledning efter ett inledande varv på mycket snabba 1.08,6. Men den sista biten tog det mördande tempot ut sin rätt och via en formidabel slutstöt satte Hail Mary nosen först före likaledes toppresterande Brother Bill.
- Det är nästan omöjligt att hinna fram där bakifrån den här årstiden men det var bra tempo på loppet och vi fick en bra rygg att gå i, plus att han är fantastisk bra så klart. Han har visat tidigare att han är en häst för de största loppen och det känns nästan som att han har utvecklats lite till i år. Det ska bli spännande att se honom i Elitloppet, sa Örjan Kihlström.
Hail Marys segertid, 1.09,1 över 1 640 meter med bilstart, är den snabbaste i Sverige i år.

Italiensk kross
Italienaren Danao Degli Dei gjorde sin första start på svensk mark och spelades till favorit trots spår tolv över kort distans. Det visade sig vara rätt agerat av spelarna. Alessandro Gocciadoro lämnade ingenting åt slumpen utan körde framåt direkt och sedan han placerat sin fina fyraåring först i andraspår var det spel mot ett mål. Danao Degli Dei pulveriserade motståndet och gick undan på topptid.
- 1.10,4 med första 600 meterna i mitten av banan. Han kanske kan få en inbjudan till Elitloppet? sa Alessandro Gocciadoro och skrattade.
- Jag vet inte om han kommer ut i något lopp under elitloppshelgen i år men han kanske kan vara redo för Elitloppet om ett eller två år.
I det efterföljande loppet fällde Paul J P Hagoort-tränade Roberts Son B.B. kvällens största favorit Soundtrack och i den avslutande avdelningen på huvudstadsbanan avgick Claes Sjöströms Balotelli Face med segern.

6 064 kronor för alla rätt
Jägersro delade på V86 med Solvalla och på Malmöbanan infriade Marabou Brodda enkelt favoritspelarnas förväntningar från ledningen.
- Alla som är nära den här hästen älskar henne eftersom hon är så fantastisk klok och har sådan utstrålning, sa hästens tränare och kusk Thomas Uhrberg.
Övriga avdelningar på Jägersro vanns av Per Nordströms Spartakus, Rick Ebbinge- skrällen Neo Turbo och Joakim Lövgrens Digital Summit.
De som prickade in alla rätt på V86 fick för det 6 064 kronor. Sju rätt betalade 72 kronor och sexrättspotten frös inne. Därmed väntar en jackpot när V86 nästa vecka avgörs på Jägersro och Åby.

Ola Johansson, Kanal 75


 Paralympiatravet får ett spännande franskfött inslag.Det sedan Hades de Vandel stått för en liten överraskning då de..


 Paralympiatravet får ett spännande franskfött inslag.
Det sedan Hades de Vandel stått för en liten överraskning då den tredje deltävlingen avgjordes på Axevalla under lördagen. Fransmannen, som är ägd i Nederländerna och tränas av framgångsrika Paul Hagoort tog sin första seger sedan hösten 2021, men fler lär komma framöver av intrycket att döma.
Robin Bakker skötte tömföringen och ekipaget landade utvändigt om det ledande norska hoppet Cicero T.G med knappa kilometern kvar. Ledaren fajtade emot, men fick sträcka vapen den sista biten mot tuffe Hades de Vandel som klockades till fina 1.11,5 över 2140 auto.
Här slutade Unico Broline trea, medan Aetos Kronos, som senast vann på toppfint vis, den här gången ägnade sig åt upprepade galopper.
Hades de Vandel blev den tredje hästen att kvala in till Paralympiatravets final som körs på Åby den 6 maj, tidigare deltävlingar har vunnits av Milliondollarrhyme och Rackham. Dessutom har wild card delats ut till Jimmy Ferro B.R och Bilo Jepson.
– Han är inte den snabbaste bakom bilen, men vi hade ett bra spår och fick en bra position. Det gick fort första biten, det gillade hästen, han är stark och var riktigt bra. Paralympiatravet är ett väldigt fint lopp, vi hoppas vi får ett bra spår då med så får vi se vad vi kan göra. Det är många bra hästar med där, men vår är inte så dum han heller, sa Robin Bakker.

King of Everything – trots det omöjliga läget
Kan man vinna silverdivisionen över sprinterdistans från spår tolv?
Jo, om hästen heter King of Everything och loppets första 500 meter avverkas i 1.06-tempo. Det blev en minst sagt fartfylld öppning av loppet där favoriten Hidalgo Heldia efter ett knappt halvvarv i spåren kom till täten, efter att den initiala ledaren Balboa Lux snubblat över i galopp. Men öppningen blev för tuff, något som King of Everything profiterade på i kön. Magnus A Djuse tog upp jakten över den sista långsidan, kopplade tidigt greppet och studsade undan till överlägsen seger på toppfina segertiden 1.10,4 över 1640 meter auto, ett nytt banrekord.
– Jag är fruktansvärt dålig på att tippa, jag trodde han skulle vara helt chanslös men han var i stället helt överlägsen. Att gå den här tiden från det här läget är fantastiskt bra. Jag är imponerad och jättelycklig, sa tränaren Claes Svensson.
Den fina stallformen för Ola Samuelsson håller i sig.
Jägersrotränaren inledde eftermiddagen sedan fyraårige El Vego Khalifa visat lejonklorna här i sitt tredje raka försök i klass 1. Stefan Persson valde att tidigt sända fram utvändigt ledaren och därifrån avgjorde man säkert, sedan loppets klara favorit Lozano di Quattro aldrig riktigt hittade fritt från sitt innerspår.

Strålande comeback för Global Concept
Att Global Concept har kapacitet utöver det vanliga är ingen nyhet.
Årets säsong kan bli riktigt intressant för femåringen från Jörgen Westholms träningsstall. Efter att bara gjort fyra starter i fjol, gjorde han nu årsdebut och första starten på åtta månader, men var direkt redo för en toppinsats. Global Concept, körd av Örjan Kihlström, ledde bronsdivisionen, såg ut att få ge sig mot utvändige Laredo Boko, men plockade fram löphuvudet och kontrade sig tillbaka den sista biten.
Det har lossnat på allvar för Email. Valacken ordnade seger åt Maria Törnqvist i klass 2-försöket.
Efter en räcka av andraplatser ståtar hästen nu med två raka segrar på V75® efter att senast vunnit på Färjestad under påskhelgen. Lördagens seger togs från ”dödens”, efter en rask öppning landade Dwight Pieters utvändigt ledaren, därifrån var Email tuffast.
Det blev norsk seger i en upplaga av Diamantstoet som såg en spännande upplösning.
Lars Fredrik Kolle tränar Waytocashflow, som avancerats fram utvändigt ledaren inför slutvarvet, såg ut att vara slagen när man trampade in över upploppet, men norskan arbetade sig tillbaka och kunde avgöra kort före mål efter en skicklig styrning av födelsedagsfirande Magnus A Djuse. Loppets favorit Marabou Brodda levererade ännu en gång en rejäl insats, efter knappt sista varvet i tredjespår, men fick nöja sig med bronset.
Albert Zonett blev svaret i eftermiddagens stayerlopp.
Den toppstammade sjuåringen från Robert Berghs stall visade sin nedärvda styrka då han tidigt lugnt tog plats som första häst i andraspår och in över upploppet tog in steg för steg på länge anförande Swish the Cash och när ledaren svarade med galopp hundra meter kvar, var saken avgjord.
Spelarna som lyckades lösa gåtan och hittade 7 rätt på V75® belönades med 181 499 kronor. För sex rätt 1979 kronor och fem rätt 192 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Halmstad var värd för lördagens V75® och russinet i kakan var en läcker gulddivision där favoriten Önas Prince inte gjorde n&a..


Halmstad var värd för lördagens V75® och russinet i kakan var en läcker gulddivision där favoriten Önas Prince inte gjorde någon besviken i sin comeback och årsdebut.
Per Nordströms stjärna dominerade loppet från start och tog mycket enkelt hand om ledningen. När sedan kusken fick dämpa tempot så var spänningen och loppet i praktiken över.
Önas Prince avslutade sista varvet i 1. 10-tempo med 1.08,5 sista 500 meterna och såg mycket fin ut. Segertiden blev 1.12,0 över distansen 2 140 meter autostart.
- Känslan är perfekt. Det här behövde han naturligtvis och jag har han precis där jag vill ha honom.
Det är ingen hemlighet att Per Nordström hoppas på en biljett till Elitloppet där Önas Prince jagar revansch efter galopp i finalen i fjol.
- Matchningen är fullt utstakad för det. Han känns mycket starkare i år och jag har honom precis där jag vill ha honom. Vi får aldrig svaret men han kunde blivit etta eller tvåa i fjol, han är nästan alltid bättre i andra heaten. Jag har sagt att han har 1.08-tempo i kroppen.
Lördagens seger var värd 150 000 kronor och i karriären har Önas Prince tjänat drygt 9,8 miljoner kronor.
- Han har förändrat våra liv. Det går inte med ord att beskriva. För oss är det nästan samma saga som när Ludde hade Viking Kronos.

Skräll inledde V75
V75 inleddes med en mäktig prestation av Eenymeenyminymoedk i Stoeliten och hon var lika bra som hon var bortglömd av spelarna. Flemming Jensens sjuåriga sto satt sist som femte häst i andraspår, anföll 1 300 kvar och blev hängande, forcerades ändå till ledningen redan 500 kvar och kontrollerade fältet tills mitt på upploppet då hon stack undan i imponerande stil. Eenymeenyminymoedk gav 18,48 som vinnare och endast streckad på 2,96 procent av insatserna på V75.
- Hon var riktigt fin i dag. Hon har gått många bra lopp annars springer man inte in två miljoner, sa Flemming Jensen som inte verkade lika förvånad som spelarna.
110 000 kronor var segern värd och i karriären har Eenymeenyminymoedk tjänat 2,1 miljoner kronor.
Flemming Jensen hade en toppendag och vann även V75-7 där han körde lite på chans med Eros Zola och när han fick fritt in på upploppet avgjorde sjuåringen enkelt.
- En dubbel på V75 händer inte så ofta. Det är stort, kommenterade Flemming Jensen.

Stenhårt i mål
Målfoto krävdes för att skilja Drizzle och Marabou Brodda i V75-2.
Drizzle i ledningen vägrade ge sig och Björn Goop gjorde allt i sin makt för att hjälpa och stötta sin häst som var trött och krängde en hel del på upplopp, men precis på linjen fick Marabou Brodda nosen först tillsammans med Thomas Uhrberg efter en stark avslutning sista 600 meterna från andra utvändigt.
- Hon går från klarhet till klarhet. En fantastisk fin och klok häst att jobba med, sa Thomas Uhrberg.
V75-4 var ett lärlings och ungdomslopp och Elias Strandberg tog ett tidigt initiativ med O’Hara och dominerade sedan loppet hela vägen hem. Axevallas David Persson tränar vinnaren.

Storfavoriten överlägsen
Ola Samuelsson-tränade Judge D. var dagens största favorit på V75 och 65-procentaren var också helt överlägsen i V75-5 i händerna på Stefan Persson. Trots storfavoriten vann blev det endast en spelare som klarade Top7 där 7 rätt betalade 1 494 553 kronor. Totalt gav det vinnande systemet som var inlämnat via ATG.se 1 503 949 kronor, insatsen var över 2 000 kronor.
Stefan Persson var offensiv och körde resolut till ledningen 1500 meter från mål och sedan handlade det om en häst på banan och över upploppet öppnade Judge D. upp en stor lucka ner till övriga.
V75-6 blev en uppvisning från ledningen av Jerry Riordans nyförvärv Catullo Jet och italienaren svarade för en mycket fin Sverige-debut. Gustav Johansson satt i segersulkyn och hade full koll hela vägen hem med favoriten E.L.Jetpack i rygg.
- Han är fem år så det stora målet i år är Jubileumspokalen, sa tränaren Jerry Riordan.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört ..


Det vimlar av ”rödmarkeringar” till veckans startlistor till V75.
Det betyder att hästar ska tävla med annan balans jämfört med sin senaste start.
Men vissa förändringar betyder mer än andra.
Det har vi tagit fasta på här och med hjälp av travfakta.se gått igenom hur lördagens barfotahästar presterat med aktuell balans tidigare.
Statistiken utgår den balans som var anmäld under torsdagen och kan ändras fram till start.

V75-1
1 Hirondelle Sibey
har bara gjort en start i Sverige, i Europaderbyt på Åby 2021. Hon hade spår 3 bakom bilen och blev passerad av fyra utvändiga hästar, men lyckades ta sig ner på innerspår och få rygg på ledande Calgary Games varifrån hon följde med till andrapriset. Den gången tävlade hästen barfota runt om. I Frankrike har hästen tävlat antingen barfota runt om eller med skor runt om, aldrig barfota fram som hon är anmäld nu. Hästen har inte vunnit med skor sedan treåringssäsongen där alla hästar måste tävla med skor i Frankrike.
3 Digital Class har vunnit 3 av 34 starter barfota runt om, att jämföra med 5 av 33 barfota fram och 1 av 33 med skor. Hon har också sina klart bästa resultat på våren där hon segrat 4 av 22 med ROI 367 att jämföra med 9 i segerprocent och ROI 120 för hela karriären.
6 Caramelle T.T. gick med skor i sin senaste start, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan november 2020.
7 Eenymeenyminymoedk har bara tävlat barfota runt om vid två tillfällen i Sverige. Första gången blev det galopp. Andra gången var på Jägersro 9 april i fjol då hon spurtvann på V75 från sjätte par utvändigt.
8 Micro Vick har 11/50 (seger-/platsprocent) barfota bak, att jämföra med 7/33 med skor runt om.
9 Iceland Falls tävlade i Frankrike även förra vintern och slutade då trea i återkomsten på svensk mark efter att ha avslutat 1.10 sista 700 från sjunde par utvändigt. Hästen har inte tävlat med skor i Sverige sedan december 2020.
10 Aperfecttric var trea i V75 spelad till 133 gånger pengarna i första barfotastarten efter skotvånget i fjol. Totalt har hon vunnit 2 av 29 starter barfota runt om.

V75-2
1 Fönix Vang
har en seger på åtta starter barfota fram, men har vunnit hälften av sina tolv starter med skor.
2 Vanity Flair är obesegrad i två starter barfota fram och segerlös i åtta starter med skor.
4 Il Forte har varit först i mål i tre av åtta starter barfota runt om. Två av dessa var på V75 i mars i fjol då han drog undan i överlägsen stil från ledningen, men senare fråndömdes segrarna på grund av otillåten medicinering.
5 Drizzle har tävlat barfota runt om en gång och slutade då oplacerad på Solvalla i april i fjol. Han har vunnit två av åtta starter barfota fram.
7 Dats So Crazy har en seger på fem starter barfota runt om.
8 Brady D.E. har tävlat barfota bak en gång i Sverige och vann då enkelt på 1.12,5/2 140 meter autostart från spår 12 bakom bilen.
9 Noxx Vrijthout har gått barfota fram i en av sina tre starter i Sverige. Det var i V75 under elitloppshelgen i fjol då han slutade femma bakom Kentucky River och travade 1.11,9/2 140 meter autostart.
10 Special Topsecret har vunnit tre och varit trea som sämst på fem starter barfota fram.
12 Marabou Brodda har tävlat barfota fram vid två tillfällen och varit femma som bäst, båda starterna var på V75.

V75-3
1 Ferrari Sisu
har bara vunnit 1 av 17 starter barfota bak, men gick med den balansen som tvåa i Svenskt Travderby. Det kan jämföras med 12 segrar på 39 starter med skor.
4 Bandit Brick har tävlat barfota runt om i 13 av sina 15 starter i Sverige.
5 Very Kronos har vunnit 5 av 16 starter barfota runt om, att jämföra med 22 av 38 med skor runt om. I årsdebuten i fjol tävlade han med skor och slutade sexa. I årsdebuten 2021 tävlade han också med skor och slutade tvåa. I årsdebuten 2020 tävlade han barfota runt om och vann.
6 Önas Prince har segrat i 13 av 21 starter barfota runt om. En av starterna var årsdebuten i fjol då han travade 1.09,6/1 640 meter autostart från ledningen, men ändå var chanslös mot San Moteur och slutade trea.
7 Heart of Steel har tävlat barfota runt om i 25 av 34 starter på svensk mark och segrat I 8 dessa. Det här blir första gången som hästen går från skor runt om till barfota runt om.
8 Pacific Face har segrat i 6 av 39 starter barfota runt om, att jämföra med 12 av 47 med skor. Hästen var sjua i första barfotastarten förra säsongen då han också travade sitt rekord 1.10,4/1 640 meter autostart.
9 Aetos Kronos har vunnit 14 av 27 starter barfota runt om, att jämföra med 1 av 13 med skor. Han har vunnit 0 av 6 starter på vintern, att jämföra med 4 av 8 på våren.
10 Four Guys Dream tävlade barfota runt om för första gången i karriären då han segrade på 1.09,6/1 640 meter autostart hemma på Halmstadtravet i april i fjol. Han fortsatte att tävla med den balansen och ytterligare fyra starter och vann en av dessa. Det här blir alltså andra gången i karriären som han går från skor till barfota runt om.

V75-4
2 Jelly Bean Mearas
är anmäld barfota runt om för första gången i karriären.
3 Veams Mynta har vunnit en av tre starter barfota bak.
4 Listas Pippi är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och galopperade då från start.
5 Dixie Brodda är anmäld barfota runt om för första gången, hästen har tävlat barfota bak en gång och slutade då fyra. Noterbart är att hästen tagit båda karriärens segrar på ”något tung bana”.
6 O’Hara har tävlat barfota runt om en gång och slutade då fyra från tredje inner på Solvalla i våras.
7 Bubble Queen har tävlat barfota runt om vid sex tillfällen och varit tvåa i fem av dessa.
8 Timeless har vunnit 2 av 9 starter barfota runt om, att jämföra med 2 av 4 barfota fram och 5 av 18 med skor.
11 Magical Mile har resultaten 7 starter: 1-2-2 (en seger, två andrapris, två tredjepris) barfota runt om. Hästen har vunnit två av tre starter på ”något tung bana”.
12 Pam Trot har vunnit två av sju starter barfota runt om. Hästen verkar trivas allra bäst hemma på Halmstad där hon segrat i tre av fem starter och är segerlös på andra banor.
15 Princess Kloster har vunnit 5 av 41 starter barfota runt om, att jämföra med 3 av 18 med skor.

V75-5
2 Special Chance
har en seger och två andrapris på fyra starter barfota runt om och är segerlös med skor.
5 Gold Eagle är segerlös i sex starter barfota bak.
7 Last Joke har vunnit två av sex starter barfota fram. Hästen slutade fyra i årsdebuten i fjol med skor runt om.
8 Marea är anmäld med jänkarvagn för första gången.
9 Cash Heavy är anmäld med jänkarvagn för första gången i Sverige. Hästen har tävlat barfota runt om tre gånger på svensk mark och vunnit en av dessa.
10 Vanadium Face är anmäld med jänkarvagn och barfota bak för första gången i Sverige.
11 Böhmaren har tävlat barfota bak en gång och galopperade då i kön efter ett varv.

V75-6
2 Catullo Jet
gör första starten på svensk mark.
4 Oskar Run tävlade barfota runt om för första gången i V75 på Mantorp i somras och avslutade vasst som trea från sjätte ytter via 1.09,5 sista 800. Han gjorde ytterligare sju starter på den balansen och vann en av dessa. Det här är första gången hästen är anmäld med kombinationen barfota runt om och amerikansk sulky.
5 E.L.Jetpack har tävlat barfota runt om vid två tillfällen på svensk mark med ett femtepris som bäst.
8 Ture L.A. har en seger på åtta starter barfota runt om och tre segrar på fem starter barfota bak.
11 Braddock gick med skor senast, men har annars tävlat barfota runt om i varje start sedan augusti 2021.
12 Fighter Simoni har vunnit 5 av 14 barfota fram, att jämföra med 3 av 21 med skor.

V75-7
2 Bravo Sabotage
har vunnit fyra av tolv starter barfota bak, samtliga dessa segrar är tagna från ledningen där han sprungit sex gånger med aktuell balans.
3 Cool Kronos är segerlös i fem starter barfota runt om.
5 Eros Zola har vunnit sju av tolv starter barfota runt om och är segerlös på fem starter med skor.
6 Kilimanjaro gjorde fem starter i Sverige som treåring och var bland annat sexa bakom Önas Prince i Breeders Course-finalen på Jägersro. Han återkom i en start på Jägersro i somras och slutade femma bakom Bugatti Miles från tredje ytter, tävlandes barfota runt om och med jänkarvagn.
7 Laradja Vrijthout tog spets från spår 7 och drog undan i överlägsen stil i årsdebuten i fjol. Den gången tävlade han barfota runt om. Hästen har tagit samtliga elva segrar på svensk mark från ledningen, varav sex med skor och fem barfota runt om.
8 Full of Muscles har tävlat barfota runt om i 13 av sina 16 starter på svensk mark. Den enda segern tog från ledningen och vilket är enda gången hästen fått trava i den positionen.
9 Romero har 2 segrar på 14 starter barfota runt om, att jämföra med 10 segrar på 36 starter med skor.
10 I.D.Exceptional har bara gjort tre starter på svensk mark och tävlat med skor runt om i samtliga.
12 Zaffiro Jet har resultaten 8 starter: 2-3-1 när han tävlat barfota runt om på svensk mark.

Robin Johansson, Kanal 75


Solvallatränaren Stefan Melander har köpt många hästar i Nordamerika. Chestnut Hill är en av dem. Men inför lördagens tä..


Solvallatränaren Stefan Melander har köpt många hästar i Nordamerika. Chestnut Hill är en av dem. Men inför lördagens tävlingar på huvudstadsbanan hade inte sexåringen gjort allt för mycket väsen av sig på svensk mark. Kanske lossnar det nu? Efter att lopp i tredje par invändigt och i rygg på ledaren spurtade han hem lördagens gulddivision.
- I sista sväng kändes det som att jag hade torrt spurtkrut och när luckan kom svarade han som en tiger. Jag ryckte tussarna men han sprang själv upploppet ner. Väldigt trevlig häst och när man vinner blir det ännu trevligare, kommenterade kusken Rikard N Skoglund.
Catarina Lundström, sambo med Stefan Melander, hade en förklaring till varför hästen slog till nu.
- När Nuncio flyttade från stallet klev Milligan’s School fram och blev kung. Och nu när Milligan’s har flyttat vinner den här.
Nuncio sprang in 28 miljoner kronor och Milligan’s School nästan 18 miljoner. Med 5,9 miljoner kronor på vinstkontot har Chestnut Hill en bit kvar till de siffrorna. Men kanske har hans tid som regent i stall Melander bara börjat...

Enkelt för hockey-hästen
Karriären har inte gått spikrakt för Borups Victory. Men till ishockeyikonen Mats Sundins och övriga delägares stora glädje har han hittat rätt sedan han i somras kom i träning hos Daniel Wäjersten. Två segrar och en andraplats på tre starter var femåringens facit inför finalen i bronsdivisionen, som han vann i överlägsen stil sedan han körts till ledningen efter ett halvvarv.
- Det var lite körning från början men det kändes väldigt bra efter 300-400 meter. Han kändes väldigt fin i travet och allting. Han kanske inte var lika rapp som senast men jag är ändå väldigt nöjd med honom, sa Bergsåkertränaren.

Kross i Margaretas
Claes Sjöström fick nöja sig med andraplatsen med Eddy West i gulddivisionen men i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker blev det en fullträff. Trots en obarmhärtigt tung slutrunda i tredjespår hade Bugatti Hall hjärta och lungor att tugga ner motståndet.
- Jag är supernöjd med hästen. Det var till och med ett par pinnhål bättra än vad jag kunde ha önskat mig, sa Solvallatränaren.
Övriga avdelningar i Margaretas Tidiga Unghästserie kördes utanför V75. Bland de treåriga grabbarna stod Vegas Wania i en klass för sig, loppet för treåriga ston vanns av Frustration och i de ett år äldre damernas uppgörelse skar Bikana Wine mållinjen som etta.

Vinnarskallar gjorde upp
Klass I-finalen bjöd på en rafflande upploppsstrid mellan Likeaboss och Bottnas Idol. Båda hästarna hade fått göra mycket arbete under vägen och visade härlig inställning när de kämpade sida vid sida den sita biten. Längsta strået drog Bottnas Idol.
- Han är ärlig och jag vet att han går hela vägen till mål, men Elias häst var bra den också, så det var ett roligt upplopp med två hästar som verkligen ville vara först, sa vinnarens tränare och kusk Preben Sövik.
Även klass II-finalen blev en uppgörelse i publikens smak. Marabou Brodda försökte rycka undan i ledningen och hade länge segern på gaffeln. Men bakifrån kom favoritspelade Chitchat med en visslande spurt och när mållinjen skars hade han nosen först.
- Han gjorde det riktigt starkt sista 700. Det är en riktigt fin häst och det är nog utveckling kvar i honom, sa Daniel Wäjersten om sin adept.
Pär Ländins Axel Ruda spurtade hem silverdivisionens final med Ulf Ohlsson i sulkyn och finalen av i diamantstoet gick segern till Ola Samuelsson-tränade Heroine Darling och Stefan Persson.
Det var jackpot på V75 och de som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 778 460 kronor. Sex rätt delade ut 2 561 kronor och fem rätt 145 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Efter att ha inlett tävlingskarriären starkt har de senaste säsongerna gått knackigare för Ultion Face. Men nu har han börjat l&o..


Efter att ha inlett tävlingskarriären starkt har de senaste säsongerna gått knackigare för Ultion Face. Men nu har han börjat löpa upp till vad han lovade som unghäst. Under julhelgen skar han mållinjen som fastlåst tvåa bakom Very Kronos i gulddivisionens final och när han på lördagen gjorde första starten för året klev han runt konkurrenterna från fjärde par utvändigt.
- Han börjar ta riktigt fina kliv nu. Han var lovande som tre- och fyraåring och med i derbyfinal, sedan blev han sjuk och vi fick avbryta och åtgärda halsen på honom. Han stod i hage i princip hela förra vintern och det är egentligen ett under att vi står här i dag. Det är en enorm resa som han har gjort hästen, sa Adrian Kolgjini, som ser en ljus framtid för sin springare
- Eventuellt har han ett lopp i Paris den 26:e, jag har varit småsugen på Paris med honom, men vi får se hur vi gör. Är han så här bra som han presterade nu har han en fin sommar också med lite högre prispengar.

Värmande hemmaseger i silver
Tävlingarna avgjordes på Kalmartravet och Call Me Brodda frälste hemmapubliken i silverdivisionen. Med Örjan Kihlström i sulkyn försvarade åttaåringen ledningen från innerspåret och därifrån dundrade hon undan till enkel seger.
- Det här är ett av de störst ögonblicken i min travtränarkarriär. Första segern på V75 var stor, och så har vi varit med i årgångscirkusen, men att vinna så här på hemmaplan och med den här hästen, det värmer lite extra, sa tränaren Thomas Madsen.

4,4 miljoner för sju rätt
Bronsdivisionen fick ett lite annorlunda avgörande. Favoritspelade Lucky Guy Boko lämnade motståndet i slutkurvan och såg ut att gå mot defileringsseger. Men mitt på upploppet stumnade hästen samtidigt som utvändige Lucifer Sam kom tillbaka och när mållinjen skars var den senare först.
- Han hade problem i svängarna och hängde lite töm, så i slutkurvan fick jag bara ta runt om honom och i det läget körde jag mest bara för att få en bra slant. Men in på upploppet bet han i igen och till slut blev det ganska säkert, sa segerkusken Stefan Persson om den Ola Samuelsson-tränade hästen.
Marabou Brodda segerspurtade i klass II för sin tränare Thomas Uhrberg, Johan Untersteiners Precious Lane skrällde i dagens första diamantstoet-försök tillsammans med Peter Untersteiner, klass I vanns av Preben Söviks Bottnas Idol och i det avslutande diamantstoet-försöket dubblade team Ola Samuelsson-Stefan Persson segerskörden med Heroine Darling.
- En dubbel på V75 hör inte till vanligheterna så nu kan man vara lite mallig, sa Ola Samuelsson.
Den rätta raden på V75 delade ut saftiga 4 398 453 kronor, sex rätt 21 769 kronor och fem rätt 1 078 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2023-12-12 2023-12-12 Axevalla-6 Jan Henriksson 1640/10 D 0 18.8 878
2023-11-28 2023-11-28 Eskilstuna-1 Mika Forss 1640/3 D str
2023-10-19 2023-10-19 Åby-1 Stefan Persson 1640/5 C str
2023-09-28 2023-09-28 Örebro-1 Simon Helm 1609/8 D 0 g 437
2023-08-20 2023-08-20 Lindesberg-2 Simon Helm 1640/1 C 2 19.0 264
2024-04-27 2024-04-27 Halmstad-2 Linda Shmsohn 1640/10 C 2 18.2 221
2024-04-09 2024-04-09 Axevalla-2 Linda Shmsohn 2140/10 D 5 18.5 225
2024-03-14 2024-03-14 Jägersro Trav-6 Linda Shmsohn 2140/5 C 7 21.5g 595



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se