Stardust travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Stardust travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Stardust har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Stardust har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Stardust


Björn Goop, 43, har haft och har enorma framgångar. Förra året gick han förbi pappa Olle och blev Sveriges genom tiderna segerrikaste..


Björn Goop, 43, har haft och har enorma framgångar.
Förra året gick han förbi pappa Olle och blev Sveriges genom tiderna segerrikaste kusk.
I onsdags tog han seger nummer 7000 som kusk när han vann med Reverend Wine på Solvalla.
Under måndagskvällen var det dags för ännu ett jubileum:
När Ulf Ohlsson styrde in Björn Goop-tränade Stardust Melody på Färjestad, var det Goops 2000:e seger på hans svenska tränarlicens.
– Gooparna har ju vältränat och det här var inget undantag, sa segerkusken Ulf Ohlsson efter att Stardust Melody avgjort enkelt till slut.

”Känns otroligt kul”
Björn Goop tog ut sin tränarlicens 1999 och arbetade tillsammans med pappa Olle som stod för hästarna. Men 2011 tog Björn över tränaransvaret och när han nu når 2000 segrar gör han det som nummer 20 i den svenska travhistorien.
– Jag har jobbat hårt för att utveckla mig som tränare så det här känns otroligt bra och kul. Jag är idag mer utbildad och har skaffat mig mycket rutin inte minst genom att tävla mycket internationellt, säger Björn Goop till Svensk Travsport.
Han har runt 130 hästar på gården utanför Kil och ligger i dag femma i landets tränarliga med drygt 25 miljoner kronor inkört i år.

”Vill lyfta fram den fina bredden”
Första tränarsegern kom med Lloyd Hornline på Åby 1999 och 1000 segrar kom med Twitter på Åby 2015. Conny Nobel var Björns första stjärntravare och de vann Kriteriet och Derbyt tillsammans. När de tog hem Elitloppet stod dock Olle Goop som tränare.
Bland namnkunniga hästar från Björn Goops stall finns förutom Conny Nobell stjärnor som Quarcio de Chene, Mister J.P., Your Highness, Reckless, Nadal Broline och inte minst stostjärnan Mellby Free med över sju miljoner på kontot.
– De är några av guldkornen, men jag skulle vilja lyfta den fina bredden med många duktiga hästar som jag tränar. Fjolårets resultat var bra och vi är på väg mot ett starkt resultat för stallet även 2019, säger Björn Goop till Svensk Travsport.

Michael Carlsson, Kanal 75


Handsome Brad var tvåa i Olympiatravet på Åby för några veckor sedan och tjänade mer pengar då än han fick för..


Handsome Brad var tvåa i Olympiatravet på Åby för några veckor sedan och tjänade mer pengar då än han fick för segern i Danmarks största lopp för den äldre eliten.
Anrika Copenhagen Cup över medeldistans innebar över halvmiljonen till ägaren Lemitek AB i Aneby - och som seger betraktat den största i hästens karriär.
Carl Johan Jepson har följt hästen ända från början och suttit bakom i 41 av 45 starter Handsome Brad har gjort hittills.
Ett välspelt ekipage såldes. Och det behövdes kanske för att bemästra det omtalade svåra innerspåret på Charlottenlunds travbana. Men det var ingen fara alls. Tvärtom visade Handsome Brad återigen prov på sin oerhörda startsnabbhet och tog ledningen per omgående.
Johan Untersteiner var chanslösa att utmana och testade knappt att utmana med loppets fjolårsvinnare Cyber Lane.
- Johan förstod att det inte var någon idé att prova så han fick sitta lugn utvändigt. Jag kände direkt att jag kommer att hålla ute de andra och då var mycket vunnet. Jag vet att jag har en startsnabb häst men det är omtalat på den här banan att innerspåret kan vara svårt. Men vi fick en bra träff där inne och han öppnade fantastiskt bra, sade Carl Johan Jepson.
Första varvet klockades till ganska beskedliga 1.13,5. Handsome Brad svarade sedan på alla Jepsons förmaningar och stack undan sista halvvarvet i 07-tempo.
Cyber Lane höll farten storstilat och återtog några meter i loppets slutskede, Segern i årets upplaga av Copenhagen Cup såg dock kassaskåpssäker ut från sidan.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över 2 000 meter med bilstart.
- Han låg på lite hårdare i dag jämfört med vad han brukar göra men han hade krafter kvar och vann säkert. Det är en häst som utvecklas hela tiden och det är jätteroligt att ha fått följa hans tävlingskarriär, han betyder mycket för mig.

”Inofficiell inbjudan till Elitloppet”
Ulf Stentrömer håller också av söndagens store vinnare och kämpade med att hålla tillbaka tårarna direkt efter loppet.
- Jag känner…glädje! sa Stenströmer upprepat.
Handsome Brad är aktuell för Elitloppet men något svar direkt efter loppet fick inte Solvallas sportchef Anders Malmrot.
- Vi vill avvakta och se hur hästen mår, sa Ulf Stentrömer:
Anders Malmrot fick stoppa ner den rosa biljetten i sin väska igen.
- Handsome Brad var tvåa i Olympiatravet och nu vann han Copenhagen Cup. Så då s k a han vara med i Elitloppet. Återstår att höra vad gänget kring hästen säger. Stenströmer lovade återkomma i ärendet men han får en inofficiell inbjudan i alla fall, sa Solvallas sportchef på söndagseftermiddagen.
Som det verkar har Johan Untersteiner bra chans att bli inbjuden med Cyber Lane. Tränaren vill vara med och Solvallas sportchef låter positiv.

Tyskt stjärnämne
Tyskland spås ha en riktig storstjärna i fyraårige Mister F.Daag. Paul Hagoorts derbyvinnare var med sina 63 procent dagens största favorit och vann Fyraåringseliten på Charlottenlund utan att bottnas från positionen utvändigt ledaren i första starten sedan i november.
Tränaren Paul Hagoort fick frågan om kommande mål och gjorde klart att det var Europaderbyt (Grand Prix de l'UET) som gällde.
- Campo Bahia? Jag har sett honom... så vi får träna lite mer. Men säsongen är lång, sa Hagoort.
Finalen av Grand Prix de l'UET avgörs lördagen 12 oktober i Helsingfors.

”Ledaren försvann ut”
Halmstadtränaren Camilla Jonasson hade börjat räkna in en andraplats i den inledande Stoeliten med Queen Of Sand när tyska storfavoriten Goldy Stardust sprätte i galopp vid upploppets början i ledningen
Stefan Söderkvist behövde bara köra rakt fram och segrade någon längd före en annan svenska Mulligan som spurtade bra till andrapriset.
- Det här är jättestort för en liten tränare som mig och hon var verkligen värd det! sa en jublande glad Camilla Jonasson.
Tyskan Goldy Stardust var överlägsen och gick mot segern. Men ”trav är trav”.
- Ledaren försvann ut plötsligt och det löste sig jättebra, men hon var bra själv också, sa Stefan Söderkvist efter segern värd drygt 100 000 kronor.
Ochongo Face har inte vunnit på över två år när han satte nosen först i trekilometersloppet på V75-kupongen fint ”inlyft” av Ulf Ohlsson. Fredrik Palm i Gävle tränar åttaåringen sedan slutet av förra året och nu kom den första segern i hans regi.
Lutfi Kolgjinis fick en trött Platon Face i tömmarna efter att ha testat i tredjespår 1500 meter från mål.

13 år unge O'Grady
O'Grady är - fortfarande - en av Danmarks bästa hästar. Med nya regler för pensionering har hingsten tävlat vidare för amatören Torben Hovgaard och 13 år gammal (!) vann O'Grady nu ett sprinterlopp ("Det lille Copenhagen Cup") för Kasper K. Andersen.
Svenske storfavoriten Västerboonthenews travade inte som bäst i ledningen och 13-åringen kunde gå förbi sista biten trots ett stundtals utvändigt lopp.
Segertiden blev 1.10,8 över 1600 meter med bilstart. Drygt 100 000 kronor in till hästen som nu  tjänat 5,2 miljoner.
- Vilken otrolig häst som tävlat på den här nivån de senaste fem åren och är så bra. Jag hade koll på Johnnys häst och kände 100 meter från mål att saken var klar, sa Kasper K. Andersen.
Omgången avslutades med ett högklassigt och rivigt lopp. Ett försök i svenska klass II där Officer Stephen med sin tränare Dion Tesselaar gick segrande ur striden.
På V75 betalade sju rätt 19 249 kronor. Sex rätt gav 174 kronor och fem rätt 20 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


På ett soligt Charlottenlund avgjordes Copenhagen Cup under söndagseftermiddagen.Halmstadhästen Cyber Lane stod i centrum före, under och e..


På ett soligt Charlottenlund avgjordes Copenhagen Cup under söndagseftermiddagen.
Halmstadhästen Cyber Lane stod i centrum före, under och efter Danmarks största travlopp. 
Johan Untersteiner körde direkt till ledningen med sin stjärna och det blev egentligen aldrig tal om någon annan häst.
Robert Bergh försökte utmana med Mindyourvalue W.F. men kom aldrig nära. Nästa försök kom från Björn Goop och Cruzado dela Noche.
- Jag hade bestämt mig för att köra offensivt från början och när bilen släppte såg jag att Ferrari B.R. slog ihop och då var ledningen öppen för mig. Vi ökade lite på långsidan och Björn valde att skicka loss och det gick fort sista 700 men ja, han höll undan ganska säkert till slut, summerade en lycklig Johan Untersteiner.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över medeldistans.
- Förhoppningsvis har sagan bara börjat. Han är fortfarande väldigt ung och har bara gjort 21 starter men det är inget snack om att vi har en bra häst, sade tränaren tillika kusken som passade på frågan om vi får se Cyber Lane i världens största sprinterlopp sista helgen i maj.
- Jag förstår att alla vill ha med honom i Elitloppet. Nu tänker vi mycket på hästen och vi har många lopp vi kan köra med honom så vi får suga på det här några dagar.

”Verkligen värt att fira”
Johan Untersteiner värmde upp inför Copenhagen Cup med att styra Early Pactol till seger i V75-2. Halmstadskusken fick även här styra och ställa som han ville i ledningen och på upploppet lämnade den Tomas Malmqvist-tränade hingsten enkelt konkurrenterna. I V75-5 såg Peter Untersteiner till att Bengt A Nilsson också fick anledning att korka upp champagneflaskan. Peter Untersteiner körde tidigt till ledningen med Demolition Man F. och vann därifrån åkandes med Halmstadskollegans häst.
- Det är verkligen värt att fira, för vilket resultat han har fått på den här hästen. Det är en ren fröjd att köra honom, sade segerkusken som i december förra året bärgade Bengt A Nilssons första V75-seger i karriären tillsammans med just Demolition Man F.
- Nu har vi erövrat Köpenhamn också, det är bara Stockholm kvar, vi har tagit Malmö och Göteborg. Jag fattar det inte men det är fantastiskt, sade en tagen Bengt A Nilsson.
För favoriten Bandit Brick och Steen Juul blev det för långt fram och ekipaget fick nöja sig med en tredjeplats.

Snabba lopp
Segern i Stoeliten gick till Tyskland. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren var Goldy Stardust starkast till slut. Michael Nimczyk satt i sulkyn och Wolfgang Nimczyk tränar.
- Om Goldy Stardust fortsätter att tävla bra är planen att vi kommer till Solvalla, sade segerkusken Michael Nimczyk och syftade på Elitloppshelgen.
Tysk seger blev det även i V75-4. Omgångens största favorit Portland var försedd med järnskor på alla fyra hovarna men vann ändå med en längd och segertiden skrevs till 1.12,2. Dirk Hafer tränar den fyraåriga hingsten.
Fort gick det också i långloppet över 2950 meter med voltstart. Många ville prova på ledningen men när Flemming Jensen placerat Slide So Easy främst var det klart. Den nioåriga valackens första start sedan i februari och klockan stannade på kilometertiden 1.13,2.
- Det var betydligt bättre form än jag förväntat mig i första starten efter vila, nu har han i alla fall toppform, sade tränaren och kusken Flemming Jensen.
I Silverdivisionen blev det hårt i mål men Wilhelm Paal och Trinity Lux drog det längsta strået.
Utdelningen för sju rätt blev 7742 kronor, sex rätt gav 107 kronor och fem rätt 15 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Söndagens jackpotkryddade GS75-omgång kördes på ett solbadande Åby och Mölnalsbanan bjöd på fin sport. I treår..


Söndagens jackpotkryddade GS75-omgång kördes på ett solbadande Åby och Mölnalsbanan bjöd på fin sport. I treåringsloppet fick publiken se en talang långt utöver det vanliga. Visserligen fick Hurricane River avverka första varvet på beskedliga 1.19,5 sedan han körts till ledningen, men sättet han lämnade motståndet på via 1.13 sista 500 meterna var imponerande.
- Det var första gången han gick i ledningen och han skötte sig exemplariskt. Det är en mycket fin begåvning det här. Han har bra speed, bra lung- och hjärtverksamhet och jättefin teknik. Det är de här hästarna som det är lite extra att sitta bakom och det ska bli intressant att följa den här hästen, sa Johnny Takter.

Årsdebuter av bästa märke
Star Costashorta gjorde årsdebut i ett amatörlopp och hans tränare Peter Untersteiner serverade körande Paul Robertsson en vältrimmad springare. Ett tungt lopp utvändigt om ledaren bekom inte hästen som säkert kontrade ut Höwings Venus på upploppet.
- Peter sa till mig ”kör som att du har bästa hästen”, och det gjorde jag, sa Paul Robertsson, till vardags transportör i stall Peter Untersteiner.
Även Robert Bergh hade förberett årsdebuterande Aperfectdream på bästa sätt. Peter Ingves sände iväg hästen från kön mitt i loppet och efter att ha kommit till ledningen krigade han sig till seger före tidigare obesegrade Harvey.
- Jag visste inte så mycket om hästen på förhand men tjejen som passar honom sa att han tränat bra och det hade han verkligen gjort, konstaterade Peter Ingves.

Upp och ner för Goop
I det inledande långloppet fick storfavoriten Gandhi Boko bestämma tempot i ledningen men var ändå chanslös att freda sig mot skuggande duon Tiptoe och Belong Life i spurten. Längsta strået drog Sophia Jacobsen-tränade Tiptoe som hade Björn Goop i sulkyn för första gången.
- Det var jättebra kört och allting funkade jättebra i dag, så det var kanon! Det är kul att han har tänt till igen, han är ändå åtta år. Han betyder allt för mig! sa den glädjesprudlande tränaren.
I det andra loppet över lång distans, Stostayern, var inte Björn Goop lika lyckosam. Där bar han dagens tyngsta favoritskap tillsammans med egentränade Stardust Melody, men hon gjorde en slät figur som 69-procentare och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Vann gjorde Tomas S Andersson-tränade skrällen Kakan Gertorp.
- Jag kunde väl knappast tro att vi var vinnarna varvet kvar. Då trodde jag att hon skulle stanna och skritta, men som tur var återstod det ett varv och när de andra stannade till slut höll hon sin fart. Hon har en otrolig styrka och en uthållighet utan dess like, sa körande Anders Svanstedt.
Stardust Melodys magplask till trots bokförde sig Björn Goop för ytterligare en GS75-triumf. Mellby Collector gjorde andra starten för Färjestadtränaren och från ledningen tog hästen andra raka segern i bländande stil.
- Det var vattentätt. Han gick i mål med krafter kvar och det kändes bra, sa Goop.

Stora pengar för sju rätt
Lärlingen Klas Olsson rundade av omgången tillsammans med överraskningen Save Our Souls, som avgjorde lätt på open stretch.
- Jag känner enorm glädje. Det är faktiskt väldigt stort när Klas vinner med våra egna hästar, sa hästens tränare och kuskens pappa Mats Olsson.
Det låg 9,2 miljoner i sjurättspotten på GS75 och för alla rätt fick man 215 861 kronor. Sex rätt betalade 705 kronor och fem rätt 55 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2023-10-19 2023-10-19 Åby-2 Adrian Kolgjini 2140/11 C 4 16.9 133
2023-10-02 2023-10-02 Halmstad-3 Adrian Kolgjini 2140/9 C 3 16.8 216
2023-09-12 2023-09-12 Halmstad-5 Johan Untersteiner 2140/3 B 2 16.8 26
2023-08-28 2023-08-28 Halmstad-10 Stefan Persson 2140/10 C 3 16.9 93
2023-08-01 2023-08-01 Jägersro Trav-8 Stefan Persson 2140/4 D 3 18.0 331
2024-04-15 2024-04-15 Umeå-6 Ingvar Nyberg 2140/9 B 7 17.5 441
2024-02-23 2024-02-23 Boden-2 Micael Melander 1640/3 C 0 17.1 160
2024-01-30 2024-01-30 Skellefteå-6 Micael Melander 2140/3 B 6 18.7 20
2024-01-14 2024-01-14 Boden-2 Micael Melander 2140/5 B 1 18.7 25



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se