Räser Helge travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Räser Helge travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Räser Helge har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Räser Helge har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Räser Helge


 Det började med en seger i debuten som fyraåring.Men därefter har tävlingskarriären kantats av både fram- och motgån..


 Det började med en seger i debuten som fyraåring.
Men därefter har tävlingskarriären kantats av både fram- och motgångar. Efter ett längre uppehåll på grund av skada var 11 Räser Helge (V75-6) på topp under 2021 då han avslutade säsongen med seger i ett Klass 2-försök vilken följdes av en stark andraplats i finalen i starten därefter.
Men sedan tog det stopp på nytt. När Räser Helge gjorde förnyad comeback i slutet av maj var det efter drygt ett och ett halvt års frånvaro, återigen på grund av en skada. Den starten slutade i ett silver med mersmak och senast fick hästen återvända till vinnarcirkeln efter att ha löpt dött lopp.
Han är tillbaka – igen.
– Ja, det får man väl hoppas att han är nu, ja. Och att han ska få tävla på kontinuerligt framöver. Han fick en senskada och det fick ta sin tid för att det skulle läka ut. Vi gav hästen tre, fyra månader extra så att det förhoppningsvis inte skulle slå upp igen, berättar Camilla Collander som inte bara är hästens tränare, utan även ägare och uppfödare. Hon fortsätter:
– Det var inte samma skada som tidigare, han har haft senskador fram tidigare, nu var det bak i stället.
Han har varit otursförföljd, minst sagt?
– Det kan man väl säga. Han har väl haft de flesta skador som man kan ha, typ. Men nu hoppas vi det ska funka på riktigt för honom.

Som en unghäst – under utveckling
Men att det finns kapacitet i överflöd i den nu åttaåriga valacken har han visat med eftertryck. Räser Helge har på sina blott tolv starter vunnit fyra lopp och varit bland de tre i ytterligare sex. Nu med två starter innanför västen, verkar det som att fuxen återfunnit toppformen.
– Det känns som det. Han har blivit pigg och glad efter de här starterna så känslan är väl att formen sitter där den ska nu.
Sin ålder till trots, med så få starter så är det fortfarande utveckling i hästen?
– Ja, han är som nyinkörd. Han är som en unghäst fortfarande och känns jäkligt spänstig och fin, han tycker det här är superroligt. Så åldern tror jag inte ska spela någon roll, så känns det inte. Med tanke på de få antal starter som han har gjort så tror jag det ska finnas utveckling kvar i honom, han har ju vunnit på V75® förut och han är riktigt bra.
Lördagens start då. Det blev bakspår för er tyvärr?
– Det är bara att hoppas på att det blir lite körning, så att vi tar dem till slut. Sedan går hästen från alla positioner, när han var med i STL-finalen gick han ju i dödens och var tvåa och sedan har han en ruskig spurt om han får sitta i ryggar också, så jag tror nog han kan vara med där framme om det klaffar. Sedan är det ju ett långt upplopp på Axevalla också, tillägger Camilla.
Och nu blir det jänkarvagn på. För första gången i karriären.
– Ja, det blir spännande. Antingen blir det ingen effekt alls eller så blir det jättebra, det vet man ju inte på förhand riktigt, men det ska bli spännande att se hur han springer med den.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Sourire Frö tävlade mot årgångstoppen med den äran i fjol och visade att han tillhör de bästa i kullen. Han vann bland anna..


Sourire Frö tävlade mot årgångstoppen med den äran i fjol och visade att han tillhör de bästa i kullen. Han vann bland annat ett försök till Sprintermästaren och var tvåa i Breeders Crown-finalen bakom självaste Francesco Zet. Den femårige hingsten årsdebuterade med seger på en 1.11-tid på skärtorsdagen men fick sedan problem med en hov och var inte som bäst i starten därefter. Det blev ett tävlingsuppehåll på två månader men under måndagskvällens tävlingar i Eskilstuna var han tillbaka. Det slutade med en lätt seger tillsammans med Magnus A Djuse som körde offensivt och placerade Sourire Frö i ledningen efter femhundra meter. Han fick öppna 1.14,4 första varvet och höll enkelt undan över upploppet i en snabb avslutning. Segertiden blev 1.13,7/2140a.
– Han är ju väldigt fin och en rolig häst att köra. Han är väldigt snabb och har en bra förmåga att vara med där framme när det avgörs. Hästen har ett mycket bra löphuvud och är väldigt oöm för positioner. Idag fick han ett av hans snällare lopp för annars brukar han alltid göra bra lopp när han får gå utvändigt. Han brukar sig inte mer än vad han behöver och det var länge sedan han behövde göra så lite. Han kändes som när han har varit på topp tidigare, berömde segerkusken Magnus A Djuse.

"Vi hade stora planer"
Vid sidan av banan stod en mycket glad och lättad tränare Ulrika Wällstedt och njöt av sin ögonsten som hon visade upp i ett strålande skick.
– Det är fantastiskt och jag är så himla glad för det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss under våren. Vi hade stora planer och hade tänkt vara med i Sweden Cup men tyvärr så trampade han upp en hovspricka. Det tog tid men vi har haft is i magen och låtit fötterna få växa ut igen. Det var otroligt skönt att han kunde vinna idag. Vi får se hur han tar det här loppet och sedan har vi det stora målet i augusti som är Jubileumspokalen, sa Ulrika Wällstedt.

De mest betrodda fick dela på segern
Det var dubbeljackpot på V64 och efter att favoriten Sourire Frö slagit an tonen i den inledande avdelningen så blev det sedan väldigt favoritbetonat. Efter att Mi Amore Bros vunnit för Martin P Djuse, som körde förtjänstfullt åt chefen Daniel Redén som tränar, så blev det dött lopp i den tredje avdelningen. Ledande Noocandy drog undan för Mats Holmstedt och hade favoriten Räser Helge och Camilla Collander utvändigt. Noocandy såg ut att gå mot seger inne på upploppet, men Räser Helge vägrade att ge sig och närmade sig hela vägen in i mål. När mållinjen passerades var de jämnsides och fick dela på segern. För Räser Helges del var det andra starten på 1,5 år på grund av en senskada och efter en andraplats i comebacken fick han nu alltså äntra vinnarcirkeln.

Bara favoriter och en överraskning – ny jackpot på V64
Efter att Fredrik B Larsson enkelt vunnit den fjärde avdelningen med egentränade Matiere, så hade omgångens största favorit Infinity Sisu inga problem att ta hem den femte avdelningen för sin tränare Oskar J Andersson. Det blev hård körning ut på den första långsidan och kubbning om ledningen mellan Global Collection och Infinity Sisu, där den sistnämnda tryckte sig till täten efter ett drygt halvvarv. Han blev utmanad av Anna Montana över upploppet, där den sistnämnda höll tappert efter att Peter G Norman gått ut i dödens med sin häst efter ett varv, och vann med krafter kvar.
– Hon var jättefin och hade tussarna kvar i öronen, sa Oskar J Andersson.
V64 avslutades genom Otomaro Zon som Kenneth Haugstad laddade med från början och blåste till ledningen i första kurvan. Hästen försvarade sig sedan säkert över upploppet och det var den enda överraskningen på V64, spelad till sex procent.
Sex rätt på V64 betalade 1133 kronor och fem rätt gav 14 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed ny jackpot på V64 som under tisdagskvällen avgörs på Jägersro. Det finns då 4,5 miljoner kronor i potten för sex rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Starten i Gulddivisionen blev snackisen när V75® kördes i Eskilstuna. Eller kanske rättare sagt omstarten. Omstartssignalen ljöd sent oc..


Starten i Gulddivisionen blev snackisen när V75® kördes i Eskilstuna. Eller kanske rättare sagt omstarten. Omstartssignalen ljöd sent och i det läget hade Disco Volante rusat till täten i en 1.08-öppning. Först efter 500 meter uppfattade kusken Ulf Ohlsson att det var omstart.

Skandal menade Ulf Ohlsson
Orsaken till omstarten var dålig anslutning bakom bilen varför Disco Volante fick en så kallad flygande start.
– För det första uppfattar jag inte att det är omstart och för det andra inte varför de blåser så sent. Det är klart att jag var några meter fel, men jag hittade heller inte någon 100 meters-stolpe. Jag letade efter den efter mål och då låg den i en buske… Jag tycker det är skandal. Det är V75 och det omsätts hundra miljoner… Jag kör ju i nästan 500 meter innan jag uppfattade något, så det var ju kört för oss och att det sedan blir ny start så snart igen, det är också ofattbart, sa en upprörd Ulf Ohlsson.
Riksdomaren Staffan Falk intervjuades i Vinnare V75 och gav sin syn på den omdiskuterade händelsen.
– Det jag fått höra från startpersonalen är att de klart och tydligt informerar att Handsome Brad och Disco Volante inte är anslutna 100 meter kvar och om de inte tar upp så måste de ta omstart. Det låter loppet starta och upplever då att det blir flygande start och blir tvungna att ta omstart. Sedan gjorde de bedömningen att det fanns tid att köra om loppet; det var ungefär fyra minuter till de kallade till ny start, förklarade Falk.

Brother Bill segrade på låg 1.10-tid
När sedan den giltiga starten gick var det åter med kvicke Disco Volante i ledningen. Men av förklarliga skäl sinade krafterna i förtid; ledaren kastade handduken på sista bortre långsidan. I det läget förbyttes Brother Bills position från andra utvändigt till utvändigt om den nu ledande Lucifer Lane. Brother Bill kopplade ett säkert grepp i sista kurvan och gick enkelt undan för segern på för årstiden, och under förutsättningarna, mycket vassa 1.10,4 över 1640 meter auto. Timo Nurmos tränar den fina vinnaren.
Diamanten gick återigen en stark avslutning för att knipa silvret, medan Milligan’s School slutade trea.
– Han var jättefin och jag tycker att han bara blir bättre och bättre. Särskilt med tanke på omstarten, vi körde 1.08 i 500 meter och sedan en ny start direkt efter, han gjorde det bra, sa Jorma Kontio.

Hevin Boko på svenskt rekord
Hevin Boko hade äntligen begåvats med ett bra spår bakom bilen, något som Mika Forss såg till att dra nytta av genom att ge full gas från start. Timo Nurmos-träningen tog ledningen i stoeliten men fick betala med 07,5 första halvvarvet. Hevin Boko blev laddad på kuppen och fortsatte att hålla tempot högt – men bjöd på en topprestation.
Digital Class uppvaktade utvändigt hela upploppet ned och ute i banan störtdök både Barbro Kronos och Mellby Free, fast ledarinnan vägrade att släppa taget. Grymt fin insats av Hevin Boko som höll undan för seger på mycket fina 1.12,3 över långa distansen 2640 meter auto, vilket var ett nytt svenskt rekord.
– Hon är så jävla tuff. Efter en bit lugnade hon sig och känslan var helt okej men en 07-öppning är tufft. 700 kvar manade jag henne lite, för hon skulle inte ha något kvar på en kortspeed, men hon kan hålla farten ganska länge. Digital Class var nog förbi men hon klarade ta sig tillbaka, sa Mika Forss.

Glädjetårar efter Räser Helges skräll
Hemmaskräll i Klass 2. Camilla Collander tränar Räser Helge som kommit igång på allvar först i år som sexåring men nu fick betalt för mödan. Där framme hade La Verite fått grepp om favoriten That’s So Clever, men när Magnus A Djuse in på upploppet lirkat loss Räser Helge gick det fort. Fuxen spurtade vasst för en till slut enkel seger.
– Allt slit och allt strul som varit på vägen, äntligen fick han sätta nosen först…det är så skönt!, jublade Camilla Collander med tårarna i ögonen.

Lätt för Minnucci när ledaren galopperade
Diamantstoet till André Eklundh med sin Minnucci Zon. Vinnaren liftade med i draget bakom ledande Cash And Carry, gick i närkamp halvvarvet kvar och när ledaren svarade med en galopp vid utgången av sista kurvan såg Minnucci Zon ut att redan vara på väg mot att koppla grepp. Nu blev segern lätt före en fint avslutande Ottilia Fri.
Santos de Castella var mest streckad i Klass 1-försöket. Rätt av spelarna, visade det sig. För sin tränare Jörgen Westholm stack fyraåringen till ledningen, utmanades förvisso av Vice Versa Diamant in på upploppet, men när denne galopperade, blev segern mycket enkel.

Majestätisk vinnaren från ledningen
Spets och slut-principen nyttjade Rikard N Skoglund förtjänstfullt bakom Majestic Man. Fuxen, som tränas av Jonna Irri, smällde till ledningen från springspår och efter en snabb avslutning blev det för motståndet omöjligt att komma i någon farlig närhet.
Från ledningen vann också Global Agreement. Johan Untersteiners valack trivs ypperligt i den positionen och bättrade nu på statistiken ytterligare. Global Agreement hade några längder till godo in på upploppet, Gooner kom med en knivskarp avslutning, men ledaren höll undan knappt men säkert
7 rätt gav 83 693 kronor, 6 rätt 749 kronor och 5 rätt betalade 70 kronor.

Daniel U. Olsson

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-07-23 2019-07-23 Solvalla-1 Camilla Collander 2140/1 D 3 16.4g 80
2019-07-15 2019-07-15 Rättvik-1 Camilla Collander 2140/10 D 1 18.0 116
2020-07-06 2020-07-06 Rättvik-1 Camilla Collander 2140/8 C str
2021-12-31 2021-12-31 Axevalla-12 Erik Adielsson 2640/1 D str
2021-12-18 2021-12-18 Romme-4 Magnus A Djuse 2140/7 A str
2021-11-27 2021-11-27 Solvalla-6 Magnus A Djuse 2140/6 C 2 13.2 85
2021-11-06 2021-11-06 Eskilstuna-6 Magnus A Djuse 2640/1 C 1 14.4 127
2021-10-26 2021-10-26 Eskilstuna-11 Camilla Collander 2140/12 A 1 15.2 22
2021-10-10 2021-10-10 Solvalla-2 Camilla Collander 2140/3 B 2 15.3 49
2021-08-14 2021-08-14 Örebro-9 Camilla Collander 2140/3 C 3 15.2 30
2021-08-02 2021-08-02 Rättvik-3 Camilla Collander 1640/4 B str
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-2 Camilla Collander 2140/1 C 5 16.8g 44
2021-06-15 2021-06-15 Gävle-1 Camilla Collander 2140/5 B str
2021-06-06 2021-06-06 Lindesberg-3 Camilla Collander 2140/1 C 2 14.3 38
2021-05-25 2021-05-25 Eskilstuna-10 Camilla Collander 2160/11 A 5 16.1 177
2022-01-22 2022-01-22 Färjestad-10 Magnus A Djuse 2140/2 C str
2023-07-22 2023-07-22 Axevalla-10 Magnus A Djuse 2140/11 D 4 13.6 55
2023-06-19 2023-06-19 Eskilstuna-6 Camilla Collander 2140/4 C 1 13.7 21
2023-05-23 2023-05-23 Eskilstuna-7 Camilla Collander 2140/1 B 2 15.5 115



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se