Miljonär travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Miljonär travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Miljonär har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Miljonär har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Miljonär


 150 000 kronor väntade vinnaren när Vaggeryd körde sitt största lopp för säsongen.Smålandsmästaren hade lockat et..


 150 000 kronor väntade vinnaren när Vaggeryd körde sitt största lopp för säsongen.
Smålandsmästaren hade lockat ett gediget fält garvade miljonärer där Svante Ericssons Phoenix Photo fick spelarnas förtroende.
Men det var loppets tre övriga nioåringar som skulle göra upp över upploppet.
Däremot blev det aldrig någon riktig kamp om förstapriset.
Heart of Steel har genom hela karriären visat sig oerhört svårpasserad då han kommer först och när Stefan Persson hittade favoritpositionen syntes tydligt att glöden finns kvar när han avfärdade sina utmanare och passerade fyra miljon intjänat.
- Fantastiskt kul att få köra så här fina hästar, det ger krydda till travlivet. Han klev iväg riktigt fint, sedan fick vi ett par små tryckare, men han gick undan på jättebra sätt, kommenterade Persson som satt upp bakom hästen för första gången.
Ordinarie kusk är annars Peter Untersteiner som gladdes lite extra åt segern, trots att han själv körde galopp med stallkamraten Toto Barosso.
- Det är jättekul att han kommit tillbaka så fin. Han gick en gaffelbandsskada och var borta ett år, men han har helt klart mer kvar att hämta.
Det har även kullkamraterna Husse Boko, Olga Utca och Phoenix Photo som satte ungtupparna på plats genom att i tur och ordning lägga beslag på platserna bakom.

Två system med sju rätt
Två ännu större överraskningar såg till att utdelningen på GS75 drog i höjden. Ulf Ohlsson satte dit Fredrik Persson-tränade Indro Jabado med två procent av insatserna i ryggen, medan Mikka Aho och Ready Trophy var ännu mindre betrodda då man slog till från ledarryggen på vassa 1.13,8/2 650 meter autostart.
Endast två system hittade rätt och utdelningen för sju rätt skrevs till 1 553 830 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Första drabbningen efter Hambletonian-helgen var temat för tävlingarna som kördes natten mot söndagen svensk tid på den snabba tu..


Första drabbningen efter Hambletonian-helgen var temat för tävlingarna som kördes natten mot söndagen svensk tid på den snabba tusenmetersbanan i Pennsylvania – platsen där Åke Svanstedt för nio år sedan körde travsportens absoluta världsrekord på 1.07,7/1 609 meter autostart med svenskfödde Sebastian K.
Några sådana farter bjöds inte den här gången, men efter att ha satt tonen i dagens inledande lopp med svenskfödda Pure Hope följde Svanstedt upp med att sätta dit Southwind Tyrion i inbjudningsloppet för den äldre eliten uppkallat efter hans tidigare stjärna. Taktiken som skulle bli ett tema under tävlingarna var att släppa ledningen till värste konkurrenten Hillexotic för att enkelt speeda förbi över upploppet på 1.08,9/1 609 meter autostart – kvällens snabbaste tid bland travarna.
Därmed stoltserar den sparsamt matchade svenskägde femåringen med 11 segrar på 19 starter.

Vann storloppen via open stretch
I Delmonica Hanover för de treåriga stona handlade det om revanschmöte mellan Marcus Melanders Heaven Hanover och Svanstedts Bond, etta och tvåa i Hambletonian Oaks.
Bond drog sin vana trogen till front, men även här valde Svanstedt att överlåta kommandot till sin värsta konkurrent.
Det utmynnade i en rafflande speedduell där Bond lyckade slugga sig förbi via open stretch i de sista stegen före mål.
- Det var en bra häst som kom utvändigt, då tyckte jag att det var passande att släppa och sitta bakom den. Jag körde henne dåligt två gånger, men nu har jag kört bättre de två senaste loppen och då har hon varit bra, konstaterade Svanstedt om stoet som vunnit 11 av 16 starter och hastigt närmar sig titeln dollarmiljonärska.
Lika spikrak har inte karriären varit för jämnårige Up Your Deo som inte vann ett enda lopp som tvååring, men under sommaren klivit fram som en av kullens bästa hästar och närmast kom från en tredjeplats i Hambletonian.
Nu kom säsongens andra miljonseger sedan Svanstedt upprepat segerreceptet att släppa ledningen, i detta fall till Celebrity Bambino, och sedan visslat förbi i smått överlägsen stil via open strech.
Marcus Melanders Kilmister spurtade in som tvåa knappt före Svanstedts Kierkegaard K.
Melanders Hambletonian-tvåa Oh Well galopperade på väg mot ledningen i första sväng.
Segertiden för Up Your Deo blev 1.10,0 och belöningen drygt 1,5 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Vaggerydstravet ligger strax söder om Jönköping och på söndag kör banan en av sina största dagar för året. Fö..


Vaggerydstravet ligger strax söder om Jönköping och på söndag kör banan en av sina största dagar för året. Förutom den populära spelformen Grand Slam 75® avgörs Smålandsmästaren för den högsta klassen med 150 000 kronor i förstapris. Loppet har samlat flera hästar som tillhör eliten och flera av dom startar flitigt på V75®.
Eskilstunatränaren Svante Ericsson har en stigande formkurva på hästarna och vann så sent som i tisdags en dubbel på hemmaplan. Han drar till Vaggeryd med två segerbud.
- Både Selfie Brodde och Phoenix Photo känns fina och jag tycker att båda ska ses med chans. Hästarna går bra för dagen och visar fin form och sedan har jag spännande hästar på gång. Vi har ett litet generationsskifte just nu och det ser bra ut framöver, jag hoppas och tror på en bra höst, säger Svante Ericsson.
Selfie Brodde (GS75-3) startar uteslutande i monté. En kategori han trivs ypperligt med.
- Ja, han har verkligen hittat stilen med en ryttare på ryggen. Han hade lite problem med aktionen när han tävlade med sulky men i monté springer han mycket friare och då har också framgångarna kommit. Jag hoppas att han är etta eller tvåa för då blir han miljonär. Det är fantastiskt i så fall och jag tror inte att det är omöjligt även om det är ett bra lopp och ibland upplever jag att Selfie Brodde är snäppet bättre när han är med långt fram. Klaffar det så tycker jag att han ska vara med där framme.

Växer med uppgiterna
Stallets flaggskepp Phoenix Photo (GS75-7) vann i sin senaste start och det är en häst som hjärtat klappar lite extra för hos Svante Ericsson.
- Ja, det är en härlig häst. Jag trodde väl ingenting på honom innan han började starta, men det visade sig vara helt fel. När han får tävla så är det en helt annan häst. Han kämpar som tusan och ger aldrig upp. Han har haft en speciell aktion och gått tungt balanserad och kompenserat det med en underbar inställning.
Hittills har nioåringen sprungit in drygt 2,4 miljoner kronor och vunnit flera lopp på V75®.
- Han är fantastisk och jag tror att han fortfarande har en hel del kvar. Han vann i sin senaste start mot bra motstånd och han växer med uppgiften hela tiden.
Han har inte startat på ett tag, varför?
- Han blev lite sliten av starterna i juli och fick besöka veterinären. Han blev behandlad och sedan har han fått träna på efter det och nu känns han väldigt fin, jag är helnöjd med honom.
Hur skulle det kännas att bli Smålandsmästare?
- Stort, man vill vinna alla lopp och när det är lite större lopp med bra prispengar känns det givetvis lite bättre. Jag har en bra häst som visat att han duger bra mot de hästar han möter och ofta är det positionerna som avgör. Phoenix Photo har ett bra spår, är startsnabb och jag tycker att han ska räknas tidigt.

 

Joakim Brundin, Kanal 75


Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga ..


Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga godbiten avslutade omgången med Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Där genrepade flera utav kulltopparna och de mest betrodda inför Svenskt Travderby, där uttagningsloppen körs om knappa två veckor på Jägersro. Dancer Brodde, som tidigare i år vunnit Kungapokalen, var innan loppet favoriten till Derbyt. Han stärkte sina aktier ytterligare genom att blixtra direkt till ledningen, trots spår åtta bakom bilen, och hålla undan enkelt till slut. Det var en imponerande explosivitet som hästen visade den första biten, och Bedazzled Sox som hade innerspår var chanslös att svara upp. Dancer Brodde fick sedan en tryckare varvet kvar när Rikard N Skoglund kom farande i tredjespår med Staro Mack Crowe, varpå Adrian Kolgjini svarade i ”dödens” med Barack Face men den sistnämnda galopperade när ekipagen touchade i varandra. Bedazzled Sox fick aldrig chansen ifrån rygg på ledaren och istället var det Friend Of Elves som avslutade mycket starkt till andraplatsen. Men åt Dancer Brodde fanns inget att göra och den trefaldige miljonären kunde vinna enkelt på tiden 1.12,8/2140a på den regnvåta banan.
– Vi har sett att han kanske är snabbast utav alla i kullen, sa Johan Untersteiner apropå startsnabbheten.
– Han öppnade fint och när vi kom till ledningen kändes det bra. Det blev lite körning varvet kvar, så han fick först gå en repat från start, en repa till mitt i loppet och kunde ändå hålla undan till slut. Han kändes väldigt fin hästen och det blev en bra genomkörare inför derbykvalen. Det blev en plump i protokollet senast och det kändes bra att han var tillbaka i vinnarcirkeln igen.

Dubbelt Untersteiner – Mellby Korall med linorna oryckta
Det blev en dubbelseger för far och son Untersteiner när pappa Peter vann V86-7, tillika Breeders Crown för fyraåriga ston, med Mellby Korall. Hon blev påkörd och fick sina chanser spolierade i Stosprintern för tre starter sedan. Nu vann hon välförtjänt efter en snabb start till ledningen, och över upploppet kunde hon närmast finska ifrån konkurrenterna till en lätt seger.
– Hon var riktigt fin idag och gjorde det bra. Det fanns växlar kvar och jag drog inte någon av linorna, sa Peter Untersteiner och åsyftade det norska huvudlag och rycktussarna. Nästa start för Mellby Korall blir i uttagningsloppen till Derbystoet.

Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys
Roger Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys. Den treårige hingsten, som tidigare varit tvåa i E3-finalen i somras, vann lekande lätt den andra avdelningen. Han var omgångens mest spelade häst och tog tidigt hand om ledningen i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Hästen fick bestämma till 1.16,2 första varvet och gled retfullt enkelt ifrån konkurrenterna för Örjan Kihlström. Skötare till det här jättelöftet är Malin Boman, som har jobbat hos Roger Walmann i 30 år och bland annat skött om världsrekordhållarinnan Giant Diablo tidigare.
– Det här är en riktigt fin häst. En kul liten kille och idag har han hållit sig ganska lugn, sa Malin Boman.
Tränaren Roger Walmann höll med i det avseendet.
– Så här lugn och fin som hästen var idag har han inte varit tidigare. Han är riktigt bra, sa Roger Walmann.
Segerkusken Örjan Kihlström var också mycket nöjd.
– Det hade gått så lugnt första varvet och det var aldrig några problem. Han har gjort det jättefint så här långt och det blir spännande att se framöver, sa Kihlström om S.G.Dracarys som nu har sprungit in drygt 1,3 miljoner kronor.

Joe Dalton skrällde i inledningen
Det blev hemmaseger i V86-inledningen Joe Dalton skrällde för Björn Goop. Den Stefan P Pettersson-tränade hästen fick hjälp med tempot i täten, då Lady Beluga och Faeza Zet utkämpade ens våldsam duell. Lady Beluga anförde men Örjan Kihlström pressade hårt utvändigt med Faeza Zet och första varvet öppnades efter 1.10. Det satt naturligtvis i benen på dessa två som båda tröttnade tidigt. Joe Dalton profiterade på det genom att avsluta starkt och kopplade greppet inne på upploppet,, som han försvarade in i mål. Joe Dalton var spelad till blott tre procent på V86.

Fransk tioårig valack vann guld i Takter-Trofén
Favoriten Dexter Chatho hade inga problem att vinna Takter-Trofén, tillika V86-3. Han fick tidigt överta ledningen från den initialt spetsande Pastore Bob, och fick sedan andrahandsfavoriten Indy Rock på utsidan. Det var dessa två som gick loss och Indy Rock försökte utmana inne på upploppet, men Dexter Chatho försvarade sig till en säker seger. Den franske tioårige valacken tränas av Håkan B Johansson, och kördes av sonen Gustav Johansson och det var hästens första seger i deras regi.
– Det var ett lugnt förstavarv och blev körning till slut. Jag litade på min häst och började köra på långsidan och körde fort sist 500. Det kändes bra hela vägen, säger Gustav Johansson.

Lysande debut av Kinglet Bird för Redén
Kinglet Bird gjorde första starten för sin nya tränare Daniel Redén och det kunde inte ha slutat bättre. I Breeders Crown för treåriga ston tog E3-finalisten direkt hand om ledningen och fick sedan bestämma tempot för Örjan Kihlström. Över upploppet gled hon ifrån konkurrenterna till en lekande lätt seger och såg jättefin ut.
– Hon var jättetrevlig att köra på alla sätt och vis. En otroligt sympatisk häst, berömde Örjan Kihlström.

Putte gladde Svanstedt
Anders Svanstedt har haft en lite sämre period i sommar med sina hästar men nu har man hittat problemet med fodertaterna och de verkar nu vara rejält på gång. Åtminstone gladde Putte Anders och stallet när han vann Klass två-försöket, tillika V86-5 efter ledning från start till mål. Intrycket var fint när Putte passade mållinjen och övertygade gladde sin tränare och ägare i regnrusket.

Sandokan kontrade till seger
Det gick på nålar när Sandokan vann V86-6, tillika Klass ett-försöket för Emila Leo. Hästen såg slagen ut i sista kurvan och hade problem med aktionen i det läget, men över upploppet visade den fyraårige valacken prov på rejäl kämpaglöd och styrka, och kontrade den sista biten till seger. Tränar gör David Persson på Axevalla.
– Han har en jäkla kapacitet men vi har en del att jobba med. Han släpar höger bakben i backen när han drar tillbaka benet och ska hämta fart, sa David Persson.
Åtta rätt på V86 den här jackpotomgången betalade 129 226 kronor. Sju rätt gav 488 kronor och sex rätt gav 40 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Den elva-faldiga miljonären Önas Prince blev fyra i Elitloppet i år och var även finalist i fjol.Men hästen har inte fungerat fullt ut..


Den elva-faldiga miljonären Önas Prince blev fyra i Elitloppet i år och var även finalist i fjol.
Men hästen har inte fungerat fullt ut och nu är han opererad i vänster framknä.
- Det är någonting som legat och stört honom, hur länge vet jag inte. I går opererades han på Hallands djursjukhus, man gick in med atroskopi och gjorde då en knäoperation och då fann man en liten benflisa, en chipfraktur som det kallas, som lossnat i knäleden som man tog bort, man fick även rensa upp lite brosk runtomkring, säger tränaren Per Nordström och fortsätter.
- Det blir ingen mer start i år utan nu blir det konvalescent-träning i höst för att sedan komma ut med fyra friska ben till våren och satsa för fullt mot nästa års elitlopp.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Enkelt till ledningen och väl där dämpa tempot.Gotlandslöpningen såg länge ut att bli en relativt odramatisk historia med d..


 Enkelt till ledningen och väl där dämpa tempot.
Gotlandslöpningen såg länge ut att bli en relativt odramatisk historia med den tunga favoriten Missle Hill i ledningen. Men då klev Iceland Falls in i bilden. Fredrik Wallins läckra sto, som satt placerad som fjärde häst i andraspår, gavs gasen i botten av Magnus Djuse över sista bortre långsidan. Iceland Falls accelererade blixtsnabbt och såg genom sista sväng ut att ha fått övertag på ledaren.
En synvilla emellertid. Väl in på rakan kontrade sig Missle Hill tillbaka och kunde till slut faktiskt vinna ohotad. Daniel Redéns sexfaldiga miljonär försvarade därmed sin fjolårstitel i Gotlandslöpningen genom att här knipa första segern för året. Den var värd 150 000 kronor och togs på 1.11,7 över 2120 meter med autostart.
– Det gick fruktansvärt fort en bit, men han satt bakåtlutad som i en fåtölj, Örjan. Det var spännande det där…Det är en jäkla individ Missle Hill, han är inte stor, minimal till växten, men en sådan inställning att han gärna vill visa sig som störst och vackrast, sa Daniel Redén.
Seger även i Klass 1-försöket för Redén och Kihlström.
Omgångens mest streckade häst Hankypanky Pinkman fick förvisso en tyngre inledning, men kunde hitta ned i andra utvändigt. När favoriten väl sändes till anfall avgjorde han på några få steg och såg närmast ut att ha lekstuga med konkurrenterna. Fjärde segern i sjätte starten i år noterad.

Spännande sort från Båth
Svante Båth har något väldigt spännande i Great Time Trot.
För Ulf Ohlsson blev det seger i fyraåringsloppet Erik Cederqvists Minneslopp på ett väldigt fin vis. Great Time Trot, som inför kvällen gjort en start efter ett långt tävlingsuppehåll, plockade efter en tuff duell ned ledande Global Defender från utvändigt ledaren.
– Han var rätt så bra som tvååring, men var inte riktigt klar så vi valde att ställa av honom. Sedan fick han en skada och det tog en himla tid innan vi fick till honom. Det känns som det är mycket kvar i honom, sa Svante.
Stayermatchen Ringmurens lopp till Fredrik B Larsson.
Solvallatränaren kunde ge sin Matiere en trivsam resa i andra paret utvändigt, styrde på till attack med halvvarvet till mål, plockade enkelt ned ledande favoriten In Love Mearas och avgjorde lätt.
– En oerhört bra häst, jag är inte förvånad över hur han gick i dag. Det är sådant härligt driv i honom, han har haft lite problem med travet, men aldrig varit trött någon gång, sa ”Fredde”.

Full pott för David Persson
Tolftespår över kort distans. Oftast en övermäktig uppgift på Visbytravet.
Men Dynamite Sensation ställde till med en jätteskräll i den inledande Bronsdivisionen. Mats E Djuse lotsade in valacken från David Perssons stall, som profiterade på det stenhårda tempot och avslutade starkast långt ute i banan för att kort före mål fånga in storfavoriten Filippa B.J. Dynamite Senastion såg till att 99 av 100 V86®-system föll bort redan i kvällens första avdelning.
Stall David Persson kom med två hästar till Visby. Det blev full pott.
För redan i efterföljande lopp var det dags för Mister Vredebest att slå till. Till skillnad från sin stallkompis var fyraåringen streckfavorit. Magnus A Djuse hittade andra par utvändigt, höll sig iskall och fick fritt spelrum en bit in på upploppet. Mister Vredebest avgjorde med lätthet.
Jade Sisu svarade för en häftig insats i Diamanstoet.
Fyraåringen, som tidigare i år var finalist i Drottning Silvias Pokal, fick full marschorder av sin kusk Conrad Lugauer en bit in på slutvarvet. Stoet svepte fältet, rushade fram mot ledande With Wings som fick det ordentligt hett om öronen. Jade Sisu avgjorde definitivt in mot upploppet och stegade undan till en mycket övertygande seger utrustad med ny balans och nytt bett.
– Det var som en helt annan häst. Jättestabil och jag kunde köra precis som jag ville. Det var jättekul och positivt, sa Lugauer efter att ha tangerat banrekordet.
Visbys kuskchampion Claes Sjöström skulle förstås också få med sig en seger på V86®.
Den kom med egentränade Mahadour som via en kvick forcering i sista sväng kunde avgöra säkert i det avslutande Klass 2-försöket.
8 rätt på V86® gav 27 689 kronor till 251,2 system. För 7 rätt blev utdelningen 135 kronor och ingen utdelning för 6 rätt. Något som betyder jackpot när V86® nästa vecka avgörs på Mantorp.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-06-01 2016-06-01 Boden-4 Robert Dunder 1660/13 C str
2016-05-19 2016-05-19 Boden-6 Krister Söderholm 1640/2 C 2 27.9 24



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se