Dexter Chatho travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Dexter Chatho travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Dexter Chatho har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Dexter Chatho har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Dexter Chatho


Upplägget kring Bergsåkers största lopp har gjorts om i år och utgör nu kulmen på det rekordlånga sommarmeetinget fö..


Upplägget kring Bergsåkers största lopp har gjorts om i år och utgör nu kulmen på det rekordlånga sommarmeetinget för gulddivisionen.
Margareta Wallenius-Klebergs Pokal på Solvalla på onsdagskvällen är det sista av totalt 22 lopp som varit kvalificerande.
I toppen på listan syns Stefan Melanders Click Bait som varit med i sex av dessa och samlat ihop 121 poäng, följd av Sabine Kagebrants Hell Bent For Am som skrapat ihop 75 poäng på fyra försök.
Där bakom dominerar Daniel Redén vars trio Admiral As, Hail Mary och Missle Hill också är klara för loppet om tränaren så önskar.
Bergsåker har ytterligare ett wildcard till sitt förfogande, medan övriga sju platser tas från listan nedan.
Sundsvall Open Trot körs över 2 140 meter autostart med ett förstapris på en miljon kronor.

Ställning STL Gulddivisionen meeting 5
Häst poäng (antal starter)

1. Click Bait 121 (6)
2. Hell Bent For Am 75 (4)
3. Admiral As 63 (3)
4. Hail Mary 60 (2)
5. Missle Hill 46 (3)
6. Dats So Cool 45 (5)
7. Dexter Chatho 44 (2)
8. Phoenix Photo 43 (4)
9. Charmant de Zack 39 (3)
10. Esprit Sisu 35 (2)
11. Axel Ruda 33 (2)
12. Zeudi Amg 33 (2)
13. Aetos Kronos 32 (3)
14. Kentucky River 31 (2)
15. San Moteur 30 (1)
16. Francesco Zet 30 (1)
17. Racing Brodda 30 (1)
18. Ferrari Sisu 30 (2)
19. Power 27 (4)
20. Gooner 26 (4)
21. Bengurion Jet 24 (2)
22. Just Beleive 24 (2)
23. Holy Water 24 (3)
24. Unico Broline 22 (3)
25. Global Badman 20 (2)

Kanal 75


Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga ..


Regnet vräkte ner över Mantorp under onsdagskvällen som bjöd på V86® med Breeders Crown och STL-lopp. Den största sportsliga godbiten avslutade omgången med Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Där genrepade flera utav kulltopparna och de mest betrodda inför Svenskt Travderby, där uttagningsloppen körs om knappa två veckor på Jägersro. Dancer Brodde, som tidigare i år vunnit Kungapokalen, var innan loppet favoriten till Derbyt. Han stärkte sina aktier ytterligare genom att blixtra direkt till ledningen, trots spår åtta bakom bilen, och hålla undan enkelt till slut. Det var en imponerande explosivitet som hästen visade den första biten, och Bedazzled Sox som hade innerspår var chanslös att svara upp. Dancer Brodde fick sedan en tryckare varvet kvar när Rikard N Skoglund kom farande i tredjespår med Staro Mack Crowe, varpå Adrian Kolgjini svarade i ”dödens” med Barack Face men den sistnämnda galopperade när ekipagen touchade i varandra. Bedazzled Sox fick aldrig chansen ifrån rygg på ledaren och istället var det Friend Of Elves som avslutade mycket starkt till andraplatsen. Men åt Dancer Brodde fanns inget att göra och den trefaldige miljonären kunde vinna enkelt på tiden 1.12,8/2140a på den regnvåta banan.
– Vi har sett att han kanske är snabbast utav alla i kullen, sa Johan Untersteiner apropå startsnabbheten.
– Han öppnade fint och när vi kom till ledningen kändes det bra. Det blev lite körning varvet kvar, så han fick först gå en repat från start, en repa till mitt i loppet och kunde ändå hålla undan till slut. Han kändes väldigt fin hästen och det blev en bra genomkörare inför derbykvalen. Det blev en plump i protokollet senast och det kändes bra att han var tillbaka i vinnarcirkeln igen.

Dubbelt Untersteiner – Mellby Korall med linorna oryckta
Det blev en dubbelseger för far och son Untersteiner när pappa Peter vann V86-7, tillika Breeders Crown för fyraåriga ston, med Mellby Korall. Hon blev påkörd och fick sina chanser spolierade i Stosprintern för tre starter sedan. Nu vann hon välförtjänt efter en snabb start till ledningen, och över upploppet kunde hon närmast finska ifrån konkurrenterna till en lätt seger.
– Hon var riktigt fin idag och gjorde det bra. Det fanns växlar kvar och jag drog inte någon av linorna, sa Peter Untersteiner och åsyftade det norska huvudlag och rycktussarna. Nästa start för Mellby Korall blir i uttagningsloppen till Derbystoet.

Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys
Roger Walmann har ett stort kriteriehopp i S.G.Dracarys. Den treårige hingsten, som tidigare varit tvåa i E3-finalen i somras, vann lekande lätt den andra avdelningen. Han var omgångens mest spelade häst och tog tidigt hand om ledningen i Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker. Hästen fick bestämma till 1.16,2 första varvet och gled retfullt enkelt ifrån konkurrenterna för Örjan Kihlström. Skötare till det här jättelöftet är Malin Boman, som har jobbat hos Roger Walmann i 30 år och bland annat skött om världsrekordhållarinnan Giant Diablo tidigare.
– Det här är en riktigt fin häst. En kul liten kille och idag har han hållit sig ganska lugn, sa Malin Boman.
Tränaren Roger Walmann höll med i det avseendet.
– Så här lugn och fin som hästen var idag har han inte varit tidigare. Han är riktigt bra, sa Roger Walmann.
Segerkusken Örjan Kihlström var också mycket nöjd.
– Det hade gått så lugnt första varvet och det var aldrig några problem. Han har gjort det jättefint så här långt och det blir spännande att se framöver, sa Kihlström om S.G.Dracarys som nu har sprungit in drygt 1,3 miljoner kronor.

Joe Dalton skrällde i inledningen
Det blev hemmaseger i V86-inledningen Joe Dalton skrällde för Björn Goop. Den Stefan P Pettersson-tränade hästen fick hjälp med tempot i täten, då Lady Beluga och Faeza Zet utkämpade ens våldsam duell. Lady Beluga anförde men Örjan Kihlström pressade hårt utvändigt med Faeza Zet och första varvet öppnades efter 1.10. Det satt naturligtvis i benen på dessa två som båda tröttnade tidigt. Joe Dalton profiterade på det genom att avsluta starkt och kopplade greppet inne på upploppet,, som han försvarade in i mål. Joe Dalton var spelad till blott tre procent på V86.

Fransk tioårig valack vann guld i Takter-Trofén
Favoriten Dexter Chatho hade inga problem att vinna Takter-Trofén, tillika V86-3. Han fick tidigt överta ledningen från den initialt spetsande Pastore Bob, och fick sedan andrahandsfavoriten Indy Rock på utsidan. Det var dessa två som gick loss och Indy Rock försökte utmana inne på upploppet, men Dexter Chatho försvarade sig till en säker seger. Den franske tioårige valacken tränas av Håkan B Johansson, och kördes av sonen Gustav Johansson och det var hästens första seger i deras regi.
– Det var ett lugnt förstavarv och blev körning till slut. Jag litade på min häst och började köra på långsidan och körde fort sist 500. Det kändes bra hela vägen, säger Gustav Johansson.

Lysande debut av Kinglet Bird för Redén
Kinglet Bird gjorde första starten för sin nya tränare Daniel Redén och det kunde inte ha slutat bättre. I Breeders Crown för treåriga ston tog E3-finalisten direkt hand om ledningen och fick sedan bestämma tempot för Örjan Kihlström. Över upploppet gled hon ifrån konkurrenterna till en lekande lätt seger och såg jättefin ut.
– Hon var jättetrevlig att köra på alla sätt och vis. En otroligt sympatisk häst, berömde Örjan Kihlström.

Putte gladde Svanstedt
Anders Svanstedt har haft en lite sämre period i sommar med sina hästar men nu har man hittat problemet med fodertaterna och de verkar nu vara rejält på gång. Åtminstone gladde Putte Anders och stallet när han vann Klass två-försöket, tillika V86-5 efter ledning från start till mål. Intrycket var fint när Putte passade mållinjen och övertygade gladde sin tränare och ägare i regnrusket.

Sandokan kontrade till seger
Det gick på nålar när Sandokan vann V86-6, tillika Klass ett-försöket för Emila Leo. Hästen såg slagen ut i sista kurvan och hade problem med aktionen i det läget, men över upploppet visade den fyraårige valacken prov på rejäl kämpaglöd och styrka, och kontrade den sista biten till seger. Tränar gör David Persson på Axevalla.
– Han har en jäkla kapacitet men vi har en del att jobba med. Han släpar höger bakben i backen när han drar tillbaka benet och ska hämta fart, sa David Persson.
Åtta rätt på V86 den här jackpotomgången betalade 129 226 kronor. Sju rätt gav 488 kronor och sex rätt gav 40 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det verkar inte finnas något slut på hur långt Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kan nå när han får tävla i P..


Det verkar inte finnas något slut på hur långt Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. kan nå när han får tävla i Paris.
Hemma i Sverige är han en pålitlig medhängare som bara vunnit tre lopp.
På Vincennes är han kejsaren som krossar allt motstånd.
Söndagens seger var kanske den mest imponerande hittills.
Gästkörande Björn Goop valde ett mycket offensivt upplägg då han forcerade till front strax efter andra mellantiden som visade snabba 1.09,2 första 1 100 meterna.
Mindyourvalue W.F. såg småtrög när han kom först, men som vanligt på Vincennes så vägrade han helt enkelt att släppa någon konkurrent förbi sig.
Segertiden blev snygga 1.11,4/2 100 meter autostart och belöningen cirka 350 000 kronor.
Det innebär att den sexårige valacken tjänat över tre miljoner kronor på tio starter på Vincennes.
Bara tiondelen långsammare travade Johan Untersteiners Day Or Night In som var med i den tuffa körningen från början och fann luckan invändigt om vinnaren på upploppet. Slagen med mindre än en längd fick han emellertid nöja sig med femtepriset.

Traders fick ge sig
Det bjöds på flera andra stora sportsliga prestationer denna söndag.
Världens två kanske främsta montéhästar Bilibili och Traders gick en uppvärmningsduell inför Prix de Cornulier.
Över 2 850 meter visade sig den förre starkast då han sluggade sig förbi den ledande favoriten över upploppet.
Sadeldebuterande Briac Dark var inte stort slagen som trea och visade att även han kan bli en faktor i världens största montélopp om två veckor.
I ett sexåringslopp skulle norske Prid d’Amerique-sensationen Looking Superb vässa formen inför sin stora uppgift om tre veckor.
Det gick emellertid inte alls då hästen galopperade bort alla chanser från start. Segern gick till Dexter Chatho medan loppets andre norrman Moni Viking satt fast med mycket krafter kvar som fyra.
Björn Goop satt som vanligt upp bakom Sebastien Guaratos kulletta Face Time Bourbon, som jagade sjunde raka segern i sitt första lopp som fyraåring.
Att fylla fyra år innebär i Frankrike att man får tävla barfota och det utnyttjade skrällen Falcao de Laurma som kämpade ner storfavoriten på utsidan i en rafflande upploppsfight.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2023-12-20 2023-12-20 Åby-8 Gustav Johansson 2180/15 B 5 13.8 82
2023-12-09 2023-12-09 Åby-7 Gustav Johansson 2140/6 D 6 14.5 448
2023-10-14 2023-10-14 Solvalla-5 Gustav Johansson 3200/15 B 0 14.5 57
2023-08-26 2023-08-26 Bergsåker-11 Gustav Johansson 2140/3 D 8 11.8 1152
2023-08-09 2023-08-09 Mantorp-5 Gustav Johansson 2140/4 B 1 12.5 27
2023-07-22 2023-07-22 Axevalla-7 Gustav Johansson 2640/3 C 2 13.5g 373
2023-07-03 2023-07-03 Arvika-9 Gustav Johansson 1700/8 B 4 12.9 51



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se