Barolo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Barolo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Barolo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Barolo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Barolo


Få tävlingsdagar har sådan inramning som Midnattstravet och V75 i Boden – på lördag dessutom kryddad med jackpot och tota..


Få tävlingsdagar har sådan inramning som Midnattstravet och V75 i Boden – på lördag dessutom kryddad med jackpot och totalt 34 miljoner kronor i potten för sju rätt. Sista avdelningen går strax innan lördag övergår till söndag och detta i dagsljus. För hemmatränarna är Midnattstravet årets höjdpunkt.
- Ja, det är något som alla ser mycket fram emot och det ser ut att bli bra väder vilket är viktigt, säger Roger Nilsson.
Boden-tränaren har siktat på denna dag sedan en tid tillbaka och har fyra hästar med i veckans omgång på V75® som är spetsad med en jackpot och en ensam vinnare kan bli 34 miljoner kronor rikare. Lite förvånande är att Roger Nilsson väljer att inte köra själv och ställer sig vid bankanten istället.
- Det hade jag i tankarna ganska tidigt och när jag sedan fick så bra kuskar på mina hästar blev det ett enkelt val. Det är skillnad på de här killarna som kör hela tiden och på mig som kör någon gång i veckan. Om jag kör en häst jag tror på måste jag visa det och köra därefter och då kan det bli fel.

Det är två jämngoda hästar
I V75-2 har stallet två hästar och Roger har svårt att avgöra vem som är bäst.
- Jag tycker att de är jämngoda för dagen. 4 Mellby Illusion har varit borta i över ett och ett halvt år innan han började starta igen. Det är en ruskigt kapabel häst som inte ser speciellt bildskön ut i travet, men det får vi nog leva med… Han tar sig fram effektivt i alla fall. Jag har varit nöjd med de två starterna han gjort för mig och loppet senast blev en lämplig genomkörare inför loppet på lördag. Han ska tävla barfota, i alla fall bak och han har tävlat med skor och brodd på slutet och det bör vara en stor skillnad. Jag tror han gör ett bra lopp och är en outsider.
- 5 Barolo Gene vann V75 förra året och blev sedan sjuk. I vinter har jag kunnat träna honom som jag velat och jag är väldigt nöjd med honom. Förra året fick jag backa tillbaka lite med träningen eftersom han blev sliten. Jag är väldigt nöjd med de två starterna han gjort i år och formen är i stigande. Han har hög kapacitet och i voltstart är han ganska kvick iväg och han bör hamna vettigt till. Jag har två bra hästar i loppet och de är jämbördiga för tillfället.

Han har superform
Även i V75-4 selar hemmatränaren ut två hästar med mycket bra dagsform.
- 1 Burn Notice har svarat för två riktigt bra lopp i rad. Han har superform och därför är jag extra nöjd med spåret. Hade han fått ett snävt spår hade galopprisken varit överhängande eftersom han håller på att explodera här hemma. Burn Notice kan trampa iväg ganska snabbt och hur som helst bör han få ett bra lopp och ska räknas.
- 10 Galant Ima är en häst jag håller högt. Han är ganska orutinerad ännu och lär sig hela tiden. Jag har varit mycket nöjd med alla hans starter i år och efter den senaste starten har han haft en paus. Jag är mycket nöjd med honom i träningen och han kommer att fälla många till slut med klaff på loppet. Jag ska utrusta honom med rycktussar för första gången och jag tycker att spelarna ska se upp med honom.
Vem är bästa chansen av de två?
- Det är jämt där också, men Burn Notice har läget och det gör väl att han har lite fördel.

Joakim Brundin, Kanal 75


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig..


V64® Xpress avgjordes på Romme och Bodentravet under fredagskvällen. Men innan V64 tog sin början var Margareta Tooma ute och visade upp sig på Romme. Efter en lugn start sände Örjan Kihlström fram henne utvändigt om ledande Green Mamba efter ett varv. Marcus Lilius bakom Green Mamba svarade men när Örjan Kihlström tryckte till över den sista bortre långsidan fick hon ge upp. Margareta Tooma tog över in i slutsvängen och försvann ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger. Det sjuåriga stoet såg strålande ut när hon vann på tiden 1.11,6/2140a. Daniel Redén heter tränaren och i sulkyn satt en imponerad Örjan Kihlström efter hennes 14:e raka fullträff.
– Hon är helt otrolig och bara tuffar på. Hon gillar att springa hela vägen och är bra för klassen och tål att göra jobbet, sa Örjan Kihlström.

Kylin Blom megaskrällde med 100-oddsare
På Romme kördes det även finaler i Sleipner Cup både i den öppna klassen och för ston. I det sistnämnda loppet levererade Oskar Kylin Blom en riktig smällkaramell när han vann med egentränade Kattelbo Kajsa - till över 100 gånger i vinnarodds. I en tät slutstrid fick hon nosen först före ledande Sonja Kiro som höll på att kontra tillbaka den sista biten. Fjolårets segermaskin Lannem Stella, har fortfarande inte vunnit lopp i år. I sin tredje start för året såg hon giftig ut när hon tassade med ute i spåren genom sista kurvan, men mitt på upploppet tröt krafterna och hon blev till slut trea. Förstapriset i loppet var 150 000 kronor.
– Jag sa till ägarna senast att jag tror att vi slår Lannem Stella utan galoppen. Idag stod vi 40 meter före henne men man kunde ändå inte tro på det när man står i över 100 gånger pengarna. Hon är riktigt fin men har galopperat bort sig lite för mycket. Idag var det härligt att sitta bakom, sa Oskar Kylin Blom.

Persson-tränat i topp i den öppna klassen
Jan-Olov Persson tog hand om de två första platserna som tränare i finalen av Sleipner Cup för den öppna klassen. Det var Mats E Djuse som styrde in vinnaren Björs Balder som avgjorde enkelt över upploppet efter en väl avvägd styrning, där han smög med i ryggar ute i tredjespår på slutvarvet. Det var hästens fjärde raka seger. Stallkamraten Juni Blixt spurtade bra till andraplatsen för Jorma Konto.
– Han har varit bra en längre tid och det var kul att han fick vinna den här finalen. Han tjänade inte så mycket pengar i fjol så han har stått bra inne i loppen i år, kommenterade Mats E Djuse.

Dubbelseger för Redén och Roger Nilsson
Daniel Redén kom till Romme med två hästar och blev hundraprocentig. I den inledande avdelningen på V64 övertygade favoriten Never Mind’Em när han vann från ”dödens”efter att Örjan Kihlström sänt fram hästen utvändigt om ledaren dryga varvet kvar.
I Boden tog Roger Nilsson två snygga tränarsegrar där han själv satt i sulkyn. Först med Galant Ima, som forcerades till ledningen efter ett halvvarv i 1.10-tempo, och höll undan till slut, samt i den avslutande avdelningen där Barolo Gene gjorde årsdebut och vann säkert efter att ha körts tufft till ledningen i utgången av den första kurvan.
I den andra avdelningen på V64 vann Sandra Eriksson med sin egentränade och hårt betrodda Grit Brodda enkelt.
Förutom 100-oddsaren blev det rätt så favoritbetonat på V64 och sex rätt gav 15 405 kronor. Fem rätt gav 19 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot till måndagens V64 som då avgörs i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Att hösten tagit ett stadigt grepp har knappast undgått någon. Det är bara en tidsfråga innan det blir vinter, i alla fall i landets..


Att hösten tagit ett stadigt grepp har knappast undgått någon. Det är bara en tidsfråga innan det blir vinter, i alla fall i landets nordligaste delar. Det är något som Bodentränaren Roger Nilsson inte har något emot.
- Jag gillar att träna på vintern, det finns oanade träningsmöjligheter. Dom senaste tre åren har vi spolat banorna sista veckan i oktober, men i år blir det nog senare, vi har bara haft två frostnätter i år, berättar han.
Nu är stallet inte helt beroende av kylan. Formen är bra för dagen och för bara några veckor sedan vann Barolo Gene på V75.
- Det har fungerat bra under en längre tid och visst går det att träna även på sommaren, men möjligheterna är bättre på vinter och jag skulle verkligen inte vilja vara tränare i Mellansverige där vädret skiftar från dag till dag, det måste vara påfrestande.
Roger Nilsson jobbar kontinuerligt med att skaffa nya hästar och ägare och stallet ser bra ut för dagen.
- Jag är väldigt nöjd med hur det ser ut i boxarna för dagen. Jag vågar påstå att det ser bättre ut än någonsin. Jag har byggt upp ett brett kontaktnät och håller mig ajour hela tiden och har ett bra samarbete med till exempel Mellby Gård.

”Strecka båda”
På söndag är det Grand Slam 75® i Boden och det är något Nilsson ser fram emot.
- Jag har två bra hästar till start och vore jag spelare skulle jag strecka bäda två.
- 8 Harlem Dupuitsvert (GS75-1) har det strulat med på slutet. Han tog fem raka segrar när han kom. Vi valde att kolla upp honom ordentligt och då hittade man en stor lös benbit som vi fick ta bort. Allt såg bra ut och han fick träna på för fullt och var i princip startklar när han fick en ledinfektion. Han var riktigt illa däran och det var små marginaler som gjorde att vi kunde rädda honom.
Hur har hästen agerat efter det?
- Vi fick mer eller mindre börja om med honom. Han har fått träna på ordentligt och jag har kört ett provlopp efter 1.20/2100 meter med honom. Han känns fin och det ska bli spännande att tävla med honom igen.
Hur högt håller du honom?
- Det är en väldigt kapabel häst. Han är både snabb och stark och han har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet.
Vad har du för förväntningar på honom efter pausen?
- Jag vill se att han fungerar riktigt och få ett kvitto på att allt är som det ska. Skulle han fungera till hundra procent kan han vinna, så bra är han och jag tror att den lösa benbiten har hämmat honom en del.
Han är franskfödd, kan det vara aktuellt att tävla i Frankrike?
- Vi får se. Han måste ha mer pengar på sig i så fall. Vi kunde köpa honom eftersom han hade dåligt med lopp där nere. Skulle det bli så är det en bonus.
10 Burn Notice (GS75-5) jagar segern i Treåringsfinalen med 100 000 kronor i förstapris.
- Jag tycker att jag har en av de bättre hästarna i loppet och tror på en vettig segerchans. Senast på V75 slog han ihop och då fanns det gott om krafter kvar sa Mats E Djuse som körde.
Är hästen lika bra nu som inför det loppet?
- O ja, det tycker jag. Vi testade honom i ett försök till Svenskt Travkriterium och jag tycker att han hängde på bra bakom Bedazzled Sox och efter det loppet har han höjt sig minst en klass. Det är en häst som hela tiden tar loppen på rätt sätt och växer med uppgiften.
Vilken häst har du mest respekt för?
- Det är Juan Sisu och Last Dying Breath. Det är två bra hästar och jag håller Burn Notice som lika bra. Övriga tror jag får svårt att slåss om segern, den här trion är huvudet högre och jag hoppas att det är vi som når högst.

Joakim Brundin, Kanal 75


Favoritspelade titelförsvararen Stjärnblomster rullade över i galopp och brände till synes alla möjligheter till seger i Steggbest Minn..


Favoritspelade titelförsvararen Stjärnblomster rullade över i galopp och brände till synes alla möjligheter till seger i Steggbest Minne. Men då stallkamraten B.W.Rune också galopperade längre ut i banan och kort därefter kom lös, blåstes loppet av. Därmed fick Stjärnblomster en ny chans och sedan hon fått överta ledningen i utgång av första sväng stegade hon undan till seger på svenskt rekord för ston – 1.20,2 över 1 640 meter med bilstart.
- Det känns lite konstigt... Vi fick verkligen en andra chans och kunde lägga på lite boots. Jag hoppas det gick bra för Rikard och det blir lite blandade känslor när det blir på det här viset. Det är inte samma glädje som när allt går som det ska. Vi var ute ur loppet men fick en andra chans och då var hon fantastiskt fin. Hon är grymt bra alltså, berömde körande Mats E Djuse det Jan-Olov Persson-tränade stoet.
Rikard N Skoglund satt bakom konstrande B.W.Rune och han hade änglavakt. Efter startgaloppen började hästen sparka bakut och det var bara centimetrar ifrån en allvarlig olycka.
- Han blev lite störd innan start och det var som att han blev rädd av den händelsen, sa toppkusken som var uppe i sulkyn igen kort efter incidenten.
- Man hinner inte bli rädd och den dagen man börjar fundera och blir rädd är nog den dagen man ska göra något annat.
Ävern B.W.Rune klarade sig utan skador.

Far och son gjorde upp i styrkeprovet
Stig Lindmarks Styrkeprov över tre varv blev en uppgörelse mellan Robert Bergh och hans son Nicklas Westerholm. Den senare tog hand om ledningen med Testa di Cavolo men när pappa kom dundrande med favoriten L.L.Royal två varv från mål och fick överta ledningen var det upplagt för favoritseger. Testa di Cavolo hade emellertid betydligt bättre ork än vad spelarna räknat med och in på upploppet gick treprocentaren ut och utmanade. När mållinjen skars var hästarna jämsides och inte ens målfotot kunde skilja ekipagen åt. Efter lång väntan utropades dött lopp.
- Jättekul för hästen men jag vinner gärna själv, sa Nicklas Westerholm.
Robert Bergh, som trodde att han hade åkt dit precis på linjen, var desto nöjdare med utfallet.
- Jag tog gärna dött lopp med den känslan jag hade över mållinjen, sa han, innan han med glimten i ögat pikade sonen.
- Vi har aldrig kört dött lopp tidigare. Det brukar vara en längd till min fördel.

448 233 kronor för sju rätt
Jan Ove Olsen bjöd på segergest sedan han tagit hem klass I från ledningen med egentränade Mizai.
- Jag har varit här två gånger och vunnit båda gångerna så jag gillar Skellefteå. Jag tycker att det här är en lördagshäst och det visade han i dag, sa Hagmyrentränaren.
Barolo Gene var runt till flera olika tränare utan att få till det, innan Roger Nilsson fick chansen i vintras. Åtta starter senare ståtar fyraåringen med fem segrar och via en mycket stark avslutning i klass II tog han nu sin första seger i Svenska Travligan.
- Jag är ju van att sitta bakom bonnhästar men det här är en flygmaskin, sa Roger Nilsson skämtsam på pitemål.
Twigs Intense serverades en smörresa i rygg på ledaren av Tomas Pettersson i diamantstoet och tackade för det genom att spurta till skrällseger.
- Jätteroligt att hon börjar fatta vad det går ut på. Hon kommer mer och mer, sa tränaren Anna Näsman.
Skrällde gjorde det även i silverdivisioner. Där skördade Petri Salmelas Leave Your Sox On frukten av att en tapper Gazoline Mearas pressade musten ur omgångens största favorit Readly Lavec, när han i Ulf Ohlssons händer spurtade till målfotoseger från andra par utvändigt.
Daniel Wäjerstens Fabulous Pellini rundade av omgången med imponerande triumf från positionen utvändigt om ledaren i bronsdivisionen och det gjorde att utdelningen för sju rätt på V75 landade på 448 233 kronor. Sex rätt gav 1 641 kronor och fem rätt 82 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande s..


Sveriges vackraste travbana i Årjäng var kantad av publik på kullarna runt banan när lördagens V75® avgjordes i strålande solsken. Publiken och fick också bevittna finfina tävlingar av hög sportslig kvalitet, där avslutningen var omgångens clou. Årjängs Stora Sprinterlopp blev en rivig inledning där Örjan Kihlström och Missle Hill gjorde allt vad de kunde för att hålla ut Click Bait. Men den sistnämnde är en startkatapult utöver det vanliga och tog sig förbi kort efter start. Click Bait inledde första 500 metrarna strax under 1.10 och Per Lennartsson fortsatte att hålla ett högt och jämnt tempo när han varvade på 1.09,7. Samtidigt hade Zarenne Fas fått en dryg inledning med tredjespår runt första sväng innan han nådde fram utvändigt om ledaren. Örjan Khlström gled ut från innerspåret i utgången av första sväng när han såg att Zarenne Fas kom farande och fick på så vis ett perfekt lopp i andra par utvändigt. I rygg på Missle Hill satt Vernissage Grif placerad efter att Alessandro Gocciadoro lyckats tråckla sig ut i andraspår tidigt eftersom han inte kunde vara med i startrusningen och kampen om ledningen. Vernissage Grif attackerade dryga halvvarvet från mål men då gick Örjan Kihlström ut framför med Missle Hill. Men Missle Hill hade inte sin bästa dag och när han knappt gick framåt styrde Gocciadoro på i fjärdespår med Vernissage Grif. Den italienske stjärnan flög fram över upploppet i en våldsam avslutning och lyckades fånga in tätduon kort före mål. En imponerande uppvisning på segertiden 1.09,7/1640a. Därmed är Vernissage Grif per automatik inbjuden till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 27 juli. Förstapriset där är 1 609 000 kronor och Alessandro Gocciadoro har redan en häst som är inbjuden till storloppet och det är Alrajah One som blev klar tidigare i veckan. Femårige Alrajah One gör då sin första start på svensk mark.

Tapper tvåa efter tuff löpning
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Zarenne Fas som gjorde en kolossalt tapper insats efter den blytunga resan. Han tog sig förbi Click Bait precis före mållinjen i kampen om andraplatsen.
– Det blev en lite väl dryg inledning och tuffare än man hade hoppats på. Man är imponerad av hästen som höll så bra. Jag hade lite feeling in på upploppet att vi skulle kunna slå Click Bait men 100 kvar kom ju Gocciadoro, sa kusken Magnus A Djuse.
Per Lennartsson var nöjd med Click Baits insats och kommenterade tredjeplatsen så här.
– Han var lika bra som alltid men de andra två gick bättre. Han ligger på den här nivån och det är inte lätt att slå de andra hästarna. Den som vann fick en halvjobbig löpning och den som gick utvändigt slog oss ändå. Då får man bara acceptera att de andra var bättre, sa Per Lennartsson.
Fyra i mål blev Wild Love som återigen visade gryende form när hon satt fastlåst och fick chansen för sent.
– Jag vet inte om vi vinner men jag har norsken kvar, sa Kevin Oscarsson.

Strong Pepper upprepade fjolårets succé
Strong Pepper inledde V75-dagen i Årjäng i fjol och vann för Erik Adielsson från ledningen. Den norske femårige hingsten slog till även i år och vann V75-1 den här gången med Dagfinn Aarum i sulkyn. Hästen, som numera tränas av Hans Christian Holm, gjorde andra starten för året och vann från bakspår via en rejäl avslutning. Han satt sist utvändigt i fjärde paret och gick sedan med i rygg på den attackerande Barolo Roc ute i tredjespår och fick fin draghjälp i sista sväng. Ledande Upper Face blev ett lätt byte för Barolo Roc in på upploppet och denne kopplade greppet för ett ögonblick. Men han var utan chans att stå emot Baron Pepper den sista biten som avslutade riktigt bra till en lätt seger.

Populär hemmaseger gladde många andelsägare
Det blev en bejublad hemmaseger i V75-2 när Kristian Lindberg vann med sin egentränade Himalaya Sisu. På nytt banrekord dessutom. Hon satt en bit ner i kön från spår elva samtidigt som det var hårt tempo i täten där ledande Capital Gain C.C. tog emot favoriten Erv Zet på utsidan. Den sistnämnde var slagen in på upploppet och Capital Gain C.C. såg ett tag ut att gå mot seger. Men då kom Himalaya Sisu farande som skjuten ur en kanon och spurtade förbi den sista biten. Segertiden blev 1.11,4/1640a, vilket är nytt banrekord för fyraåriga ston.
– Jag är jätteglad. Det var nära att hon skulle galoppera i början av upploppet och jag fick hålla tungan rätt i munnen. Hon hade mycket krafter kvar i det läget och de såg lite plågade ut där framme. Hon gör ett jättefint lopp och det har hon gjort flera gånger, säger Kristian Lindberg.
– Vi köpte henne på auktion och hon var trög och oinspirererad i början och då tänkte jag att varför köpte vi den här. Men sedan tände hon till och vi gjorde en andelshäst av henne. Så nu är det 60 andelar i hästen och många är från Årjäng och är här på plats. Det är jätteroligt att hon kan vara med på V75 och vinna på V75, sa Kristian Lindberg.

Sagan och segertåget för Rotate fortsätter
En häst som också såldes på auktion tidigare i år var Rotate och han har gjort stor succé för sin nya ägare och nya tränare Björn Goop. Hästen har rusat genom klasserna och tjänat över en miljon kronor bara i år. Nu kom den tredje fullträffen i V75 för Rotate när han tog hem Silverdivisionen, tillika den tredje avdelningen. Han öppnade snabbt bakom bilen och kunde glida till ledningen in i första sväng. Han fick tidigt Ivory Di Quattro på utsidan dit Rikard Skoglund omgående styrde på till ut på den första långsidan. Därmed fick Born Unicorn andra par utvändigt och i fjärde utvändigt satt Upstate Face. Born Unicorn travade dåligt i kurvorna och galoppen kom ut på den sista bortre långsidan. Istället var det Upstate Face som attackerade och gick en rejäl långspurt fram till andraplatsen. Men han kom aldrig hotande nära Rotate som höll undan till en säker seger.
– Det har varit en fantastisk resa med Rotate hela våren och sommaren och nu är han uppe i näst högsta klassen, silver, och det är helt otroligt. Det rullade på i ett skapligt tempo och det gick fort, 1.10, sista varvet och det är svårt att ha en speed i tusen meter. Men Rotate var ärlig och svarade, berömde Björn Goop.
Efter loppet meddelade Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att Upstate Face har fått en inbjudan till Hugo Åbergs och att Adrian Kolgjini har tackat ja till den.

Norsk överraskning i kallblodsloppet
Det blev en rejäl överraskning i kallblodsloppet, V75-4, där Ask Major spurtade till seger för Åsbjörn Tengsareid. Storfavoriten Ulvåsen styrdes fram utvändigt om den ledande Järvsömalla dryga varvet kvar, men var slagen in på upploppet och stumnade den sista biten. Järvsömalla höll emot bra till andraplatsen men var chanslös att svara när norske Ask Major kom farande den sista biten och vann trots 20 meters tillägg.
– Det här var väldigt stort. Han är helt fantastiskt. Han visar hur bra han är när han är i ordning, sa Martine Wessel.
Skräll nummer tre kom i V75-5 där Fromheaven Idzarda spurtade vasst över upploppet och hann fram till en lätt seger för Jörgen Sjunnesson. En riktigt rejäl insats av hästen som tränas av Per Henriksen som har 19 hästar i träning.

Svecak Palema obesegrad hos Goop – som vann dubbelt på V75
Björn Goop tog en dubbelseger, inte bara som kusk utan även som tränare, när han styrde in Svecak Palema i den sjätte avdelningen. Stoet följde upp den imponerande segern i debuten från Goop i senaste starten, genom att vinna på nytt och är obesegrad i sin nya regi. Svecak Palema satt en bit ner i kön och fick långt fram till skrällen Iceland Radio när denne tog över i sista sväng och ryckte undan i flera längders ledning. Men Svecak Palema och Björn Goop gav inte upp och duon hämtade in meter för meter över ett upplopp som blev rafflande. Kort före mål hade hon fångat in den undflyende ledaren och svarade för en fantastisk prestation.
– Jag berömde faktiskt Magnus när vi passerade 100 kvar för att han körde snyggt och ryckte i precis rätt läge. Men min häst avslutade jättebra och var väldigt duktig, sa Björn Goop.
Sju rätt den här jackpotomgången på V75 gav 842 410 kronor. Sex rätt betalade 2955 kronor och fem rätt gav 207 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Att årets upplaga av det danska derbyt på Charlottenlund i Köpenhamn var en öppen historia var de flesta ense om på förhand. Me..


Att årets upplaga av det danska derbyt på Charlottenlund i Köpenhamn var en öppen historia var de flesta ense om på förhand. Men att Dumbo skulle gå segrande ur striden från spår åtta bakom startbilen var det inte många som hade gissat.
- Det har inte gått upp för mig än. Jag har svårt att hitta orden. Men det är fantastiskt, sa en överraskad Gordon Dahl sedan han utropats som vinnare.
Hans väg till vinnarcirkeln var smått otrolig. Dumbo öppnade vasst men kom inte förbi Dekanen K som tog hand om ledningen. När den senare galopperade i första sväng kunde emellertid Gordon Dahl ta över taktpinnen, men bara för att omgående släppa den ifrån sig till betrodde Daytona.
- Jag hade inte räknat med att kunna vinna loppet så jag tänkte att jag släpper till den och hänger med till en bra placering, förklarade Gordon Dahl, som inte hade räknat med att även Daytona skulle galoppera ut på den sista bortre långsidan.
Dumbo blev störd men höll sig i trav och sedan han rundat den galopperande hästen gjorde Gordon Dahl genidraget att gå ner på innerspår igen. Det var långt fram till då ledande Dortmund och utvändige Donatello Garbo, men sedan Dumbo passerat en häst invändigt fick han fritt spurtutrymme på upploppet och precis på mållinjen satte han nosen först.
- Jag trodde faktiskt inte att vi hade hunnit fram så jag gick ut till stallet. Men det här är helt underbart, sa Gordon Dahl och hyllade sin häst.
- Han är en liten krigare som gör allt han kan och går hela vägen till mållinjen varje gång. Han är helt fantastisk den här lille hästen!
Dumbo noterades för kilometertiden 1.14,3 över de 3 000 meterna och för segern fick hans ägare cirka 830 000 kronor. Tvåa blev Donatello Garbo och tredjepriset gick till Dortmund.

Flemming Jensen dagens dominant
Flemming Jensen hade inte med någon häst i derbyt men för övrigt var han V75-omgångens store dominant med fyra segrar. I Derbystayern infriade han enkelt favoritskapet med Andre Ward från ledningen.
- Han fick lov att springa i sitt tempo och hade en pollett till slut. Det blev aldrig något riktigt lopp, konstaterade topptränaren.
Seger nummer två kom med Slide So Easy i ett lopp för högsta klassen. Där blev tempot högt uppskruvat sedan Fredrik Persson bakom Xlnt Chili Tripel valt att svara ut Peter Untersteiners Generaal Bianco. När Flemming Jensen klev in i matchen från andra par utvändigt med halvvarvet till mål avgjorde Slide So Easy med en gäspning.
- Egentligen var planen att försöka köra till ledningen men Fredrik var väldigt inställd på att köra till spets, så jag tog en chans och stack ner bakom Peter. Det lyckades och vi fick precis ett sådant lopp man vill ha, sa Flemming Jensen.
Dagens tredje triumf grejade Billi Time när han tog sin tredje raka seger sedan han kom i Flemming Jensens regi. Den här gången stod sexåringen för en riktig styrkedemonstration när han knäckte ledande favoriten Extreme från positionen utvändigt och gick undan till seger med flera längder.
- Det är en riktigt fin häst det här. Att han gick utan skor i dag gjorde att han kunde röra sig ännu friare.
Fyrlingen fullbordades av Barolo i den avslutande V75-avdelningen.
- Man vill ju gärna vinna lopp och det här är roligt både för mig och personalen som jobbar 110 procent för att det ska gå bra, sa den store segerherren.

Första årssegern för kulltopp
Steen Juuls Da Vinci Peak tillhörde kulltoppen i fjol då han bland annat vann Jydsk 3-årings Grand Prix. I år har det gått trögare och inför söndagens start i Derby Consolation hade han som bäst en tredjeplats på fem starter. Men nu kom första årssegern sedan hästen blåst till ledningen från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan.
- Han var mycket bättre än i derbykvalet. Det har inte varit någon bra säsong så det var bra att det blev lite plåster på såren i dag, sa Thomas Uhrberg.
I treåringsloppet imponerade Tomas Malmqvists pampige fux Empire när han pulveriserade motståndet från tredje par utvändigt med Ken Ecce i sulkyn.
- Han var fantastiskt bra! Jag tycker att det är underbar häst och det var kul att han fick tvåla till dem, sa Malmqvist som siktar på Danskt Travkriterium med jättetalangen vars sex starter har resulterat i fyra segrar och två andraplatser.
Sju rätt på V75 delade ut 6 476 kronor, för sex rätt uppgick belöningen till 42 kronor och då utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor går den potten vidare till lördagens jackpotomgång på Jägersro.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-29 2016-12-29 Finland-4 Mika Forss 1600/4 D 6 16.8 213
2016-12-16 2016-12-16 Boden-7 Hanna Olofsson 2140/5 C 3 18.0 180
2016-12-06 2016-12-06 Boden-6 Micael Melander 2640/4 D 8 19.9 123
2016-11-25 2016-11-25 Boden-2 Hanna Olofsson 2140/2 D 3 18.2 145
2016-11-17 2016-11-17 Boden-7 Gunnel Fredriksson 2160/8 B 3 19.8 137
2016-10-16 2016-10-16 Skellefteå-7 Micael Melander 2140/2 C 3 18.2 76
2016-09-30 2016-09-30 Boden-1 Claes Sjöström 2140/9 D 3 19.5 125
2017-12-15 2017-12-15 Boden-10 Gunnel Fredriksson 2160/4 B 0 19.6 32
2017-12-07 2017-12-07 Boden-10 Gunnel Fredriksson 2140/6 B 3 18.9 90
2017-11-23 2017-11-23 Boden-5 Gunnel Fredriksson 2160/15 C 7 17.6 595
2017-10-23 2017-10-23 Boden-5 Gunnel Fredriksson 2140/3 C 0 17.7 77
2017-10-16 2017-10-16 Boden-11 Gunnel Fredriksson 2160/5 B 0 19.2g 88
2017-09-30 2017-09-30 Boden-6 Gunnel Fredriksson 2140/4 B 4 15.6 615
2017-09-15 2017-09-15 Boden-7 Gunnel Fredriksson 2640/13 A 0 18.8 586
2017-09-02 2017-09-02 Boden-6 Gunnel Fredriksson 2160/5 C 0 17.0 141
2017-08-24 2017-08-24 Boden-3 Ove A Lindqvist 2640/10 A 7 19.0 355
2017-08-10 2017-08-10 Skellefteå-1 Gunnel Fredriksson 2160/10 B 0 19.9 96
2017-08-03 2017-08-03 Boden-10 Christoffer Eriksson 2140/3 C 5 15.4 160
2017-07-27 2017-07-27 Skellefteå-8 Gunnel Fredriksson 2160/11 B 7 16.9 157
2017-07-13 2017-07-13 Boden-5 Gunnel Fredriksson 2160/12 B 5 16.3 290
2017-06-17 2017-06-17 Boden-9 Claes Sjöström 2640/3 D 0 16.2 898
2017-05-31 2017-05-31 Boden-4 Claes Sjöström 2640/2 D 0 g 221
2017-05-09 2017-05-09 Skellefteå-2 Claes Sjöström 2140/10 C 4 15.7 29
2017-04-28 2017-04-28 Boden-4 Gunnel Fredriksson 2140/10 C 1 16.6 180
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-3 Kim Moberg 2140/3 C 5 18.0 66
2017-04-13 2017-04-13 Boden-8 Gunnel Fredriksson 1640/4 C 2 16.2 27
2017-03-25 2017-03-25 Boden-6 Gunnel Fredriksson 2160/7 C 4 18.2 431
2017-02-23 2017-02-23 Boden-3 Gunnel Fredriksson 2140/1 D 0 19.0 240
2017-01-22 2017-01-22 Umeå-3 Jenny Engfors 2160/9 C 4 18.4 328
2017-01-08 2017-01-08 Boden-3 Gunnel Fredriksson 1640/2 D 3 17.4 119
2018-01-20 2018-01-20 Boden-3 Hanna Olofsson 2160/5 D 1 18.3 24
2018-01-16 2018-01-16 Skellefteå-1 Gunnel Fredriksson 2140/4 D 6 20.6 312
2018-01-07 2018-01-07 Boden-4 Gunnel Fredriksson 1660/14 C 8 18.9 292
2018-01-01 2018-01-01 Boden-3 Gunnel Fredriksson 1640/8 D 6 16.6 467



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se