V86®: Lövdal lugn straffläggare i Guldklockan


Solvalla och Jägersro bjöd på en småknepig omgång med flera jämna lopp på onsdagskvällen.
När röken skingrats stod det klart att favoriterna tagit för sig och utdelningen stannat på 11 154 kronor för alla rätt på V86.
En favorit som infriade förväntningarna var spelad på 75 procent och mångas spikval. Rutinerade Andreas Lövdal planerar för ett liv som proffs och kör sin troligen sista säsong med lärlingslicens. I lärlingsloppet Guldklockan skulle han slå en straffspark med Southwind Boko som kom från imponerande seger i årsdebuten.
I förhandsintervjuerna meddelade Lövdal att inga egentliga moln fanns på himlen och att han satt bakom bästa hästen.
Femåriga Southwind Boko som inför kvällen ”endast” tjänat 417 000 kronor brukar trivas extra i ledningen och kördes dit efter en bit och reglerade sedan fältet i medeldistansloppet.
Southwind Boko vann loppet med fem längder. Segertiden i mål blev 1.13,9 över 2140 meter.
– Hon kändes grymt fin och otroligt löpsugen. Hon gick bra även förra året men vi fick jobba lite med fräschören på henne då. I dag springer hon barfota på en lite hård bana och gör det riktigt bra, summerade Andreas Lövdal som jobbar allt mindre åt Solvallas champion Timo Nurmos och nu satsar mot att bli proffs.

Leonardo lysande i årsdebuten
Ett annat toppnummer under kvällen var årsdebuterande Staro Leonardos seger i årsdebuten i det inledande loppet på Jägersro.
Dubbla tillägg över medeldistans spelade ingen roll för nioåringen med tränaren Joakim Lövgren i sulkyn. Favorien fick kliva fram utvändigt ledaren Mister K.O.Z dryga varvet från mål och hade sedan inga problem att bärga segern.
– Det var en tuff årsdebut men bra var han. Att stå med dubbla tillägg på Jägersro är inte lätt. Men han var väl förberedd och löste uppgiften på bästa sätt, sa en nöjd Joakim Lövgren.
Segertiden 1.12,8 över 2180 meter bara halvsekunden långsammare än hästens rekord.
På Jägersro blev det dramatiskt i V86-5 när Björn Lindbloms nye italienare i stallet Daiquiri Grif såg ut att gå undan till en enkel seger men rullade över i galopp 20 meter från mållinjen.
I stället blev det seger för Jerry Riordans Dubbio Amletico som stod för en fin långspurt.
– Han gjorde det själv sista 700 meterna och det var verkligen en bra prestation. Jag fokuserade bara på att komma tvåa och såg inte att den som var först i mål hade galopperat förrän efter vi var i mål, sa vinnarkusken Gustav Johansson.
Jörgen Sjunnesson hjälpte Flemming Jensen med favoriten Shallow (38 procent) i stoloppet i Malmö och reglerade fältet mycket enkelt från positionen utvändigt ledaren sista 1200 meterna av loppet.
Halmstadtränaren Johan Untersteiner befann sig på Jägersro under kvällen.. Han vann lopp med en av stallets hästar utanför V86 och satte dit hästen Crono Delleselve på det stora spelet efter en snygg styrning. En häst tränad av Casillo Gennaro.
– Det går jättebra just nu. Till och med som catchdriver får man till det!

Untersteiner även på Solvalla
Untersteiner hade även en vinnare på Solvalla där Örjan Kihlström inte gjorde sig någon brådska med Halmstadtränarens Vinci Nice i V86-4.
Femåringen kom fram i andraparet utvändigt från sitt bakspår i rygg på i dödensgående favoriten L.A. Boko och Daniel Wäjersten,
800 kvar började det komma hästar i spåren. Kihlström satt dock kvar och kunde vika ut i tid och bärga segern före Wäjersten som fick se sig slagen kort före mål.
–  Jag brydde mig aldrig om att gå ut där på långsidan eftersom jag tyckte att jag hade rygg på en så pass bra häst och det visade sig ju stämma, sa Kihlström.
Magnus A Djuse vann lopp med brorsan Mattias Global Classified i ett lopp i Solvallaserien.
Fyraårige valacken S.G.Mistral tog sin första seger i karriären i tjugonde starten i V86-avslutningen tillika ett lopp i Solvallaserien för hästar med upp till 350 000 intjänade. Roger Walmann tränar. Örjan Kihlström tog här sin tredje seger för kvällen
Åtta rätt delade ut 11 154 kronor och i kolumnen för sex rätt lyste ordet jackpot.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerat 2023-04-05 22:33:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Örebro lördag 27 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 27 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 27 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Jägersro lördag 20 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se