V75®: Jätteskräll fällde storfavoriten i Stochampionatet

Travfesten fortsatte på söndagen på Axevalla med V75® och årets tuffaste lopp för de fyraåriga stona, Stochampionatet, avgjordes. Stor favorit var Sabine Kagebrants Joviality som imponerade stort i sitt uttagningslopp, men i finalen så hade hon inte sin bästa dag och gav sig i ledningen.
Loppet vanns av Joy Sisu, tränad av Petri Salmela och körd av Mika Forss som fick revansch från förra året då han förlorade knappt med Lara Boko.
- Riktigt kul. Det gick perfekt för oss och Erik ville köra i ett högt tempo. Hon var starkast i dag. 400 kvar så valde jag att gå ut i andraspår och jag kände direkt att hon hade krafter kvar. Hon gick ett riktigt kanonlopp i försöket och för oss var det ingen skräll, sa Mika Forss.
Joviality hade inga större problem att ta ledningen och sedan lät Erik Adielsson hålla ett tempo som Joviality ville. Joy Sisu satt klistrad i rygg hela tiden och det var få positionsbyten under loppet. På sista långsidan attackerade Queen Belina och Mika Forss tog ut Joy Sisu i andraspår. In på upploppet var Joviality slagen och Joy Sisu kopplade greppet och höll sedan undan för Jennifer Sisu, tränad av Timo Nurmos, som avslutade starkt för Magnus A Djuse. Trea efter en pigg spurt blev Mary Ann Jane, tränad och körd av Johan Untersteiner.
Tiden 1.12,4/2640 meter autostart är nytt svenskt rekord för fyraåriga ston och Joy Sisu fick 2,4 miljoner kronor för segern.
Tränaren Petri Salmela var rörd till tårar efteråt.
- Det är så stort. Man är redan gammal och har fått uppleva många fina segrar, men jag sa till ägargänget att det var länge sedan mitt hjärta slog så hårt, sa Petri Salmela.
Erik Adielsson kommenterade förlusten med Joviality.
Det är klart att det känns skit. Vi ville vinna och slutade fyra. Det är klart att det inte är den roligaste dagen på en travbana. Hon var vass i dag och hon var så pigg och ville tävla och ville bara iväg fast jag håller henne vad jag kan. Hela första 1500 meterna låg hon hårt på bettet och jag hade inte kört det här tempot om jag fått bestämma, sedan blir hon pigg en gång till. Hon jobbade lite mot sig själv i dag och var för ivrig, sa Erik Adielsson.

Lyckosam helg för Lönborg
Michael Lönborg lär inte glömma helgen i första taget. På lördagen vann han en bejublad och känslosam seger med Eddie The Eagle. På söndagen startade lillebrorsan Holger Danske (V75-2) och han ville inte vara sämre, men det var inte utan dramatik. Holger Danske såg ut att bli fast, men det löste sig med små marginaler och Holger Danske hann fram med ett huvud tillgodo.
- Jag har stora planer för den här. Det är derbykval i Danmark och några veckor och vi drömmer om att vara med där, sa Michael Lönborg.

Mot sto-EM
Blackflash Bar gjorde sin andra start i V75-1 för Alessandro Gocciadoro och följde upp segern i Kalmar på ett lika imponerande sätt. Det kostade på att ta ledningen och första varvet travade på snabba 1.10,4. Över upploppet var det lugna gatan och för Alessandro Gocciadoro var det bara att se till att inte Glamorous Rain inte fick fritt spelrum.
- Detta är en topphäst. Hon var super i dag, klart bättre än senast. Nu siktar vi på sto-EM den 16 augusti på Solvalla, sa Alessandro Gocciadoro.

I övrigt hände detta på V75...
...Eclipse As, tränad av Reijo Liljendahl, och körd av Ulf Ohlsson blev svaret i V75-4, tillika Slaget vid Axevalla Hed. Empire As drog på i ledningen samtidigt som Eclipse As åkte med som tvåa i andraspår. Empire As såg lite ansträngd ut över upploppet och Eclipse As sög sig allt närmare och vann till slut enkelt.
...Björn Goop överraskade i V75-3 tillsammans med skrällen Yohan Hills. Tempot var alldeles för högt i täten och det gynnade Yohan Hills som kryssade mellan hästar på upploppet och hann fram med ett huvud.
...Goop bjöd på ytterligare en överraskning. I Stochampionatets Consolation körde han på chans med Månskenstösen och hennes speed bet bra över Axevallas långa upplopp och segern blev säker.
...Jannah var svaret i den avslutande avdelningen. Oskar Svanberg körde i ledningen och det var ingen av konkurrenterna som kom i farlig närhet och ännu en skräll var ett faktum.
V75-omgången var svår, så svår att ingen hittade alla sju rätt.. Sex rätt betalar 50 808 kronor och fem rätt 1 544 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75

Publicerat 2023-07-23 18:09:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Åby lördag 4 maj 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Åby lördag 4 maj 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Åby lördag 4 maj 2024.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 4 maj 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 4 maj 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Örebro lördag 27 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 27 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 27 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Jägersro lördag 20 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se