Inför V75®: Hallå där, Fredrik B Larsson…

Grattis i efterskott, hur var resan?
- Den kunde inte varit bättre. Vi åkte längs västkusten, kollade på ishockey och hade väldigt roligt. Det var första gången jag var i Kalifornien, det är en dröm jag haft länge och det levde upp till alla förväntningar.
Vad såg ni för ishockeymatcher?
- Vi följde Calgary som spelade tre matcher, eftersom jag känner några som spelar där. Bästa matchen var mot San Jose, en otroligt bra match, även om de förlorade med 3-2. Jag spelade hockey själv och är fortfarande väldigt intresserad, speciellt av NHL.
Vilka var med?
- Det var Peter Norman och Örjan Kihlström, sedan kom Yannick Gingras och hängde med oss i fem dagar. Det var fantastiskt att få komma bort lite och umgås med kompisar, det är inte lätt att få ihop det, men min födelsedag blev en perfekt orsak att hitta på något tillsammans. Vi hade inte tråkigt en enda minut.
Gjorde ni något med travanknytning?
- Nej, det var verkligen noll. Förutom att vi tittade lite på ATG Live, men med nio timmars tidsskillnad blev det mest lopp i efterhand. Men vi var på rodeo i Las Vegas. Det var helt spontant när vi märkte att de hade världsmästerskap där. Och det blev det bästa på hela resan. Det var otroligt häftigt med alla sorters shower med tjurar och hästar och lasso och allt möjligt. Jag har sällan blivit så imponerad av någonting som jag blev av de som red på tjurarna. Det var 20 000 på läktarna och stämningen slog hockeyn med marginal. Otroligt kul.
Finns det något du såg där som du kan ta med dig hem och kan använda som travtränare?
- Haha, nej, absolut ingenting. Det var en annorlunda grej och jag hade inga förväntningar på förhand, men det var en upplevelse. Det är verkligen stort där borta. 
Du vann ditt första lopp i sulkyn efter hemkomsten, hur känns det att vara 50 år?
- Hur bra som helst. Jag känner mig stark som en 20-åring. Det finns mycket kvar i den här kroppen. Får jag bara vara frisk så räknar jag med att hålla på med hästar i 30 år till.
Du brukar aldrig starta Milliondollarrhyme på vintern, men på lördag kommer han ut på Romme. Är det räkningen från resan som ska betalas?
- Ja, nu måste han vinna… Nej, men det blev lite ändrade planer eftersom hästen gick så bra senast han var på Vincennes och vi hittade ett perfekt lopp åt honom på nyårsafton. Då behöver han ett lopp i kroppen innan dess och det här passade bra. Sedan avslutar vi säsongen.
Så det är en storfavorit på V75 som ska gå ett preparélopp?
- Det kan man säga. Men givetvis siktar vi på att vinna. Jag är väldigt nöjd med hur han känts i de jobb jag kört sedan jag kom hem, inget talar för att han skulle ha tappat något i form jämfört med de senaste starterna.  Han är fortfarande korthårig och har inte satt någon vinterpäls.
Vad tycker du om uppgiften på lördag?
- Det ser väl bra ut. Det är hästar som han brukar möta och kan matcha.
Han ser ut att kunna ta ledningen, men föll tungt i SM när han kördes i spets över lång distans, hur tänker du kring taktiken?
- Jag vill inte se honom i spets över 2 640 meter, det gillar han inte. Fysiskt har hästen varit i bättre skick i år än kanske någon gång, men flopparna har berott på hans humör. Han har det där Ready Cash-temperamentet som gör att han kan bli för hetsig, speciellt när han kommer först. Det kommer vi nog aldrig ifrån och på lördag vill jag inte att han går i ledningen utan får ett lopp i ryggar och andraspår. Ulf (Ohlsson) har kört honom väldigt bra och jag räknar med att han löser det.
Eftersom han aldrig brukar tävla på vintern borde han vara ovan att tävla med brodd?
- Ja, det är han. Om han överhuvudtaget tävlat med brodd så var det väldigt länge sedan, som unghäst. Men jag kollade väderleksrapporten innan jag anmälde. Hade det varit 15 minus hade vi inte startat, men som det ser ut nu ska det vara mildväder och då räknar jag med att kunna köra sommarskott, utan brodd. Han tränar med brodd och skulle det krävas så tror jag inte att han är mer missgynnad än någon annan, men det är klart att det vore ett frågetecken eftersom han inte är van att tävla så.
Hur ser du på vinstchansen?
- Givetvis hoppas jag på seger. Hästen är i fin form, så får vi se hur det löser sig i loppet. Jag räknar med att han är lika bra på lördag som han varit i de sju-åtta senaste starterna, så får vi hoppas att det stämmer med positionerna och att han är på rätt humör, som alltid med den här hästen.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.

Publicerat 2021-12-15 17:46:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Åby lördag 4 maj 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Åby lördag 4 maj 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Åby lördag 4 maj 2024.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 4 maj 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 4 maj 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Örebro lördag 27 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 27 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 27 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Jägersro lördag 20 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se