Inför GS75®: Till Solvalla med formstark duo

I våras hände det som inte får hända.
Johan Svenssons stjärna Farlander Am skadade sig allvarligt i hagen, så illa att hästen fick avlivas.
Nu har Halmstadsamatören laddat om och ser ljust på framtiden och hoppas få fram en ny stjärna.
- Visst var det tunga veckor efter att det hade hänt, men han finns alltid med på något sätt. Det är sannerligen inte lätt att få fram en ny Farlander Am. Han var speciell på många sätt och det är klart att man tänker ofta på honom. När man är ute och kör så blir det lätt att man jämför hästarna med honom. Jag är en positiv människa och älskar det jag gör och ser framåt med tillförsikt.
Johan och sambon Anna Erixon har ett tiotal hästar för tillfället och lite unghästar på väg.
- Det ser bra ut och jag tycker att hästarna presterar jämnt och säkert. Vad det gäller de yngre förmågorna så ser det också spännande ut och vi tycker det ser mycket intressant ut framöver.

Stora förväntningar
I våras handlades treårige Michelot på auktion och för några veckor sedan köptes även fyraårige Kuyt.F Boko och det är hästar om Johan har stora förväntningar på.
- Det är fantastisk roligt att få ha sådana hästar att jobba med. Michelot har varit lite stressad och jag har medvetet tagit det ganska lugnt med honom. Han ska starta i mitten av november i Kalmar och sedan blir det nog bokslut. Det finns mycket i honom och nästa år blir intressant. Kuyt F.Boko är lite sliten för dagen, han har varit igång länge och har även fått resa en hel del. Nu får han gå i hagen ett tag innan vinterträningen drar igång. Han har mycket ogjort ännu och även han går mot en rolig säsong nästa år.
På söndag drar Halmstadsamatören till Solvalla och GS75® med två trotjänare.
- Don't Be Shy (GS75-4) är en jättefin häst som inte riktigt har levererat som jag hoppats och trott hon skulle göra. Nu har hon mött tufft motstånd hela tiden och fått traggla en del i spåren också och jag tror att det har satt sig lite mentalt. Hon känns jättefin och den här uppgiften ser lämplig ut på förhand. Jag har stor respekt för Georgia Am som sett jättefin ut på slutet och ett lopp i rygg på henne vore önskescenariot. Klaffar det för Don't Be Shy blir jag inte överraskad om hon är med och slåss om segern. Jag kommer att ändra till ett norskt huvudlag den här gången, det var ett tag sedan hon tävlade med det och hon tänder till lite extra då.
- Mahara Gutha (GS75-5) är väldigt jämn och säker. Hon är inte så snabb från start och hamnar lätt lite långt bak och är missgynnad när det inte är fart på loppet. Distansen den här gången är en klar fördel och skulle dom köra i högt tempo i täten så finns chansen och Mahara Gutha kan vara en outsider.

Joakim Brundin, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Publicerat 2021-10-28 13:51:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Örebro lördag 27 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 27 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 27 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Jägersro lördag 20 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se