Inför GS75® Åby (jackpot): Hobbykusken utmanar eliten

När Johan Karnevi svingar sig upp i sulkyn bakom 7 Cash And Carry och kör ut till defileringsvolten inför GS75-1 gör han det för sjunde gången i sitt liv. Omgången bjuder på en jackpot om fem miljoner kronor och i och med det får Johan Karnevi extra många ögon på sig. Bland de kuskar han möter är rutinen desto större. Lägger man ihop de lopp som Björn Goop, Robert Bergh, Stefan Persson samt Peter och Johan Untersteiner kört bara i Sverige kommer man en bra bit över 110 000 travlopp.
- Det tänker jag inte på. Jag mötte bra kuskar redan i det första loppet jag körde. Jag koncentrerar mig på min häst, det andra får man lägga åt sidan, säger Johan Karnevi.
Även om sulkydebuten skedde först i år har Johan Karnevi, 40, haft ett travintresse sedan barnsben genom pappa Stefan Karlsson som både jobbat i stall och ägt flertalet hästar.
- Jag fick testa att köra lite ponny när jag var liten, men det var bara på lattjolajban. Jag har varit med och ägt hästar i vuxen ålder och gillar allt med hästar.
- För två år sedan så smög sig lusten att köra häst på igen och jag fick prova på en stor häst hos Anders Svanstedt. Nu är jag ute i stallet i princip varje fredag och kör.

Adrenalinet tar över
Suget efter att få prova att köra lopp växte sig allt starkare. I våras tog han steget och genomförde licenskursen och i augusti körde han sitt första travlopp. Efter sex körda lopp har Johan Karnevi vunnit ett och dessutom varit fyra i Amatör-SM.
Anders Svanstedt tränar det kapabla stoet Cash And Carry och Johan Karnevi har känt på henne henne i träningsjobb.
- Nu blir det första gången jag kör henne i lopp och det blir troligtvis första gången som hon kommer att få anfalla bakifrån, hon har ju gått i ledningen och dödens nästan i varje start, säger Johan Karnevi.

Galopplysten dam
Cash And Carry har galopperat i en fjärdedel av sina starter och i den senaste galopperade hon in på upploppet när hon gick i ledningen.
- Galopperna handlar nog inte om kusken. Det är hon själv som ställer till det. Det är samma i träning där hemma. Ibland gör hon lite som hon vill. Senast blev hon lite rullig in på upploppsrakan och till denna start lägger vi på ett par boots av den anledningen.
Hon tillhör de mer betrodda i fältet. Har spelarna gjort en felbedömning av er vinstchans?
- Cash And Carry är ruskigt kapabel men hon tävlar mot sig själv. Om Cash And Carry inte klantar det och jag inte klantar till det i sulkyn så har vi chansen.
Hur håller du nerverna i styr?
- Jag är mer nervös när jag inte kör själv. Adrenalinet tar över när man ska tävla.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se

Publicerat 2021-11-11 16:54:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Örebro lördag 27 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Örebro lördag 27 april 2024.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 27 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 27 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Jägersro lördag 20 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Jägersro lördag 20 april 2024.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se