Jean Pierre Dubois V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Jean Pierre Dubois. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Jean Pierre Dubois har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Jean Pierre Dubois har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Jean Pierre Dubois


Elva starter och elva segrar. Nästan 2,3 miljoner intjänat och rekordet 1.09.2.Ecurie D. har gjort allt rätt från första steget p&arin..


Elva starter och elva segrar. Nästan 2,3 miljoner intjänat och rekordet 1.09.2.
Ecurie D. har gjort allt rätt från första steget på travbanan och vunnit sina lopp från alla positioner. Han har helt enkelt varit i en egen klass.
Hittills har hästen bara mött hästar i samma ålder. Tisdag kväll väntar den äldre europeiska eliten för första gången. Mötet äger rum i ett av de mest klassiska sprinterloppen i Europa. Och förväntningarna är höga.

En speciell individ
Tränaren Frode Hamre:
- Jag har insett att han är den stora snackhästen!
Hamre är Norges ledande tränare som tillsammans med sin bror Atle haft ett antal topphästar under åren. Bland dem Rite On Line, som vann Hugo Åbergs 1997 och 1998, som är den enda norsktränade vinnarhästen sedan loppet kördes för första gången 1970.
- Uppfödaren Jean Pierre Dubois överlämnade själv hästen till oss då den var två år och sa redan då att hästen var en talang utöver det vanliga. Jag har hört det tidigare om många andra hästar, men i det här fallet var det sant. Redan efter ett par träningsrundor kunde jag konstatera att Ecurie D. var en speciell individ, berättar Frode Hamre.

"Ludde gapade”
Equrie D. stod först på Hamres filial i Vomb i Skåne. Träningscentret som ägs och drivs av den svenska tränarprofilen Lutfi Kolgjini.
När skötaren Tina Storetvedt skulle träna hästen för första gången på träningsplatsen, reagerade han.
- "Ludde" berättade för Tina att banan den dagen endast skulle användas för träning av tvååringar. Han tappade hakan hon berättade att Ecurie D. bara var två år gammal, säger Frode med ett stort leende i ansiktet.
Den norske tränaren har haft all anledning att behålla det. Ecurie D. har fortsatt att huvudet högre än sina jämnåriga.

”Bästa häst jag tränat”
- Att han var bra förstod vi snabbt men ingen kunde väl tro att han skulle bli så här bra. Ecurie D. har allt; fart, styrka, karisma och en extremt ”löphuvud”. Han ger aldrig upp och vill alltid vinna. När han vann på Mantorp såg han ut slagen i sista svängen, men på upploppet fann han nya krafter och vann enkelt. Det är bara världsstjärnor som uppträder på det viset, säger Hamre, som aldrig haft en bättre häst i träning.
- Ecurie D. är den bästa vi har haft i träning. Han är en stjärna, och klarar att möta de bästa,  säger Frode som tackade nej till Elitloppet men ja till sprinterloppet på Jägersro.
Två heat samma dag hade varit för tufft för fyraåringen. Ett lopp passar bättre.
- Det här blir hans tolfte start. Jag är helt säker på att han har hårdheten i kroppen för att tackla de bästa.

”Aj då!”
Är han fortsatt obesegrad efter tisdagens lopp, V75-6 på Jägersro? Bakspår över den engelska milen är normalt besvärligt.
- Aj då! Det var min första kommentar när jag såg spåret. Men efter att ha tänkt över det har jag kommit fram till att det inte är så illa. Det hade varit mycket värre med ett spår långt ute bakom vingen. Nu kan han gå med hästar på de innersta spåren, och det behöver inte vara så illa. Vi behöver hårt tempo, men Ecurie D. har ungdomens mod och han är bättre nu än när han travade 1.09.2. Jag ser honom som tredje-, fjärdehäst i loppet på grund av spåret och motståndet men jag blir inte överraskad om han vinner. Ecurie D. är svårt att stå emot till slut, försäkrar Frode Hamre.
Är Ecurie D. Europas bästa häst? Det första svaret får vi runt klockan 21.15 i kväll.

Rolf Henning Pedersen, Equus/Kanal 75


En gång är ingen gång, två gånger är en vana.Activated spurtade till evig ära, 2,4 miljoner kronor och en plats på ..


En gång är ingen gång, två gånger är en vana.
Activated spurtade till evig ära, 2,4 miljoner kronor och en plats på kulltronen i Stochampionatet.
Precis som i Drottning Silvias Pokal visade Fredrik Wallin, Carl Johan Jepson och det flyfotade stoet att man är bäst när det verkligen gäller.
- Jag vet att upploppet är långt så jag var inte orolig även om vi hade en bit fram. Det är en fantastiskt bra häst, berömde körande Carl Johan Jepson sedan han tagit rygg på Racing Brodda på sista bortre långsidan och tackat med att slå sig förbi kort före mål.
Tränaren Fredrik Wallin hoppade av lycka efteråt.
- Det är en sjukt häftig känsla att få ha en sådan här häst. Hon älskar att träna, älskar att jobba. När vi kom hit idag och hon fick hälsa på den stora publiken så tyckte hon att det var jättehäftigt. Inställningen hon visade idag var otrolig, förklarade Wallin som stadigt flyttat fram sina positioner de senaste säsongerna och med Activateds två storloppstriumfer nu fått sitt definitiva genombrott som tränare.
Carl Johan Jepson har under samma tid etablerat sig i den absoluta toppen bland landets kuskar, men hymlade inte med att den här triumfen betydde något extra.
- Känslomässigt är det kanske det största. Det är en bana jag kör på varje tävlingsdag och jag känner väldigt mycket folk som står här runt banan idag. En fantastiskt rolig seger.

”Ibland får man köpa att det finns andra som är bättre”
Annars såg det länge ut att bli en programenlig favoritviktoria.
Örjan Kihlström kunde problemlöst köra till ledningen med Conrads Rödluva, men hade inget svar mot attackarna längst ut i banan.
- Det är klart att man har förhoppningar på att vinna, då är man inte helt nöjd med en tredjeplats. Det kändes jättefint ända fram till sista sväng, då märkte jag att det började ta emot lite grann. Men jag kan inte säga att hon gick dåligt. Ibland får man köpa att det finns andra som är bättre för dagen. Det är skillnad om det hade strulat, men hästen kändes fin och fick ett bra lopp, berättade Kihlström.
Silvret gick istället till Racing Brodda där tränaren Mattias Djuse verkade mer tillfreds än kusken Rikard N Skoglund.
- Hästen gjorde ett kanonlopp och visade att hon var i toppform. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men hon fick i alla fall visa hur bra hon är. Jag är jättenöjd, sade Djuse medan Skoglund fyllde i:
- Det svider nu, när det var så nära. Jag har inte vunnit något riktigt större lopp och idag hade vi chansen. Men hästen gjorde ett jättebra lopp.

Har bästa stoet i stallet
Firma Daniel Redén/Kihlström fick emellertid sin revansch i stoeliten då Double Exposure tuggade ner utmanaren Dear Friend på utsidan och visade att hon är redo att försvara den absoluta drottningtronen den dagen Activated är redo att utmana.
- Hon tog fram kämpaglöden och visade vem som är bäst bland stona, konstaterade Redén som inte hade några bortförklaringar kring Rödluvans förlust.
- Vi fick stryk av två bättre hästar för dagen. Nu får vi åka hemma och kolla att allt är okej. Om det var något fel på henne kan jag inte svara på ännu, men hon hostade rejält efter Drottningens och det har hon inte gjort idag. Jag vill inte ta något ifrån de andra, de var riktigt, riktigt bra.
Dagens tredje sportsliga godbit bjöds i treåringsloppet där Atle Hamre-tränade Ecurie D. visade sina nya ägare att det inte finns någon anledning att ångra veckans stora hästaffär. Hur många kronor som skickades till uppfödaren Jean Pierre Dubois är inte officiellt , men den numera svenskägde treåringen visade inga svagheter när han joggade till femte raka segern för Björn Goop.
- En råtalang, absolut. Det är inte så svårt att bli en talang, men att gå hela vägen är svårt. Det är bara en bebis, men han har så lätt för sig och är så fysiskt stark. Om han håller ihop kan det räcka jättelångt, kommenterade Goop sedan han släppts till ledningen och fått kontrollera loppet efter behag.
Den megafavoriten såg till att hålla ner V75-utdelningen till dryga 10 000 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Ahlsell Legends är loppet för kuskar som egentligen lagt av med att köra. Onsdagen 16 augusti körs loppet igen i samband med miljonloppet Ju..


Ahlsell Legends är loppet för kuskar som egentligen lagt av med att köra. Onsdagen 16 augusti körs loppet igen i samband med miljonloppet Jubileumspokalen.
Fyra upplagor har körts. Premiäråret vann fransmannen Jean Pierre Dubois med Jeppas Hugo. Därefter har Solvallas championtränare snott åt sig berömmelsen tre år i rad - 2014 med O.P.'s Flirt, 2015 med Lover Face och 2016 med Michelangelo Ås.
Ska det bli en fjärde inteckning? Kanske är det i så fall läget med byte av namn på loppet till ”Alla mot Stig H Johansson” eller något i den stilen?
Solvalla skriver i ett pressmeddelande att sex av tio kuskar är klara för årets upplaga av Ahlsell Legends. Förutom titelförsvararen Stig H Johansson, kommer Helen Ann Johansson, Olle Goop, Håkan"Hockey"Eriksson, Jomar Blekkan (Norge) och Axel Jacobsen (Danmark).

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-09-29 2021-09-29 Jägersro Trav-7 Look of Love D.E.* Look of Love D.E.*   [s 2] 1640/12 C 2 13.2 143
2022-11-19 2022-11-19 Jägersro Trav-9 Look of Love D.E.* Look of Love D.E.*   [s 3] 1640/1 C str



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se