Henrik Johansson V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken Henrik Johansson. Samt statistik och resultat för senaste loppen som Henrik Johansson har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
Henrik Johansson har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk Henrik Johansson


Travfesterna avlöser varandra även i augusti. På onsdag är det Mantorp som arrangerar V86® och det bjuds på en stjärnspä..


Travfesterna avlöser varandra även i augusti. På onsdag är det Mantorp som arrangerar V86® och det bjuds på en stjärnspäckad meny, toppad med en jackpot. Bland annat körs det fyra uttagningslopp till Breeders Crown för tre- och fyraåriga hingstar/valacker och ston.
Amatören Henrik Johansson har jobbat med trav under större delen av sitt liv och haft förmånen att köra fina hästar, men ingen som 1 L.Way Joli (V86-3).
- Det är den bästa hästen som jag har kört, utan tvekan och då har jag ändå kört hästar som tjänat miljoner. L.Way Joli har alltid visat talang och vi har alltid trott mycket på honom, men den riktiga utdelningen har det inte blivit ännu, säger Henrik Johansson.

Påkörd tre gånger
Hur är historien bakom hästen?
- Det är uppfödarna som äger och även tränar hästen. De är grannar med mig och jag har sett i stort sett varje jobb som hästen har gjort på min rakbana.
När märkte ni att det var något extra?
- Det märkte vi väl direkt. Han har väldigt mycket talang och har lätt för sig och är okomplicerad.
Han har galopperat en del, är han osäker?
- Nej, jag upplever honom inte som osäker. Tre gånger har han blivit påkörd och då är det svårt att hålla ordning på benen.
Var det därför han galopperade senast?
- Ja, han blev rejält störd kort efter start. Det var surt. Jag körde lite med honom bakom klungan och hästen kändes riktigt fin och hade låg puls i mål.
Kändes han lika bra som gången innan som fyra?
- Ja, det tycker jag. Då satt vi fast med alla krafter kvar och han hade låg puls efter loppet. Vi är garanterat två om vi får lucka och det var mot bra kullkamrater.
På onsdag har ni innerspår, laddar du för ledningen?
- Jag kommer att ladda vad som går. Jag har aldrig tryckt av honom från början någon gång. Han har blivit allt snabbare från start. Det har med utvecklingen att göra och sedan har han fått en skjuts av den amerikanska vagnen. Kommer jag till ledningen så kör jag där.
Blir du överraskad om ni vinner?
- Nej, det kan jag inte säga. Jag tycker att han har visat så pass hög kapacitet att han ska kunna vara med i striden om det klaffar. De springer inte ifrån honom i första taget, då får dom springa jäkligt fort.

Joakim Brundin, Kanal 75


Den breda travpubliken fick bekanta sig med flera nya namn under onsdagskvällen.Det började med att Flap Setting spurtade ner omgångens stö..


Den breda travpubliken fick bekanta sig med flera nya namn under onsdagskvällen.
Det började med att Flap Setting spurtade ner omgångens största favorit Byron Face i debuten för sin nya tränare Malin Åberg.
- Jag känner förra ägaren, på så sätt kunde jag köpa honom. Han kom i torsdags och jag har haft lite dåligt samvete att jag startar så snabbt, men det gick ju bra. Jag måste säga att Ulf Stenströmer hade ställt henne i ett fantastiskt fint skick, berättade Åberg som tog ut tränarlicens i fjol och nu knep sin särklassigt största seger sedan Ulf Ohlsson serverat ett drömlopp i tredje inner.
- När pandemin drog igång så tänkte jag att jag klarar inte att sitta inne. Så jag tog hem några av mina egenägda hästar från Hanna Olofsson och började lite själv. Jag har jobbat med hästar i Frankrike, men det var herrans massa år sedan, förklarade Åberg som med två färska nyförvärv plötsligt har fem hästar i träning och säkert lär höra tala om sig framöver.

Spräckte segernollan i start 39
Det är betydligt fler än Vaggeryd-licensierade Jonathan Blomqvist som har två.
En av dessa heter L.Way Joli och måste efter onsdagens prestation klassas som en av landets mer lovande treåringar.
Detta sedan han flugit förbi sina kullkamrater över upploppet.
- Det finns jättemycket i honom, det visade han idag. Han ska inte kunna vinna när vi hamnar så långt bak, men han kan verkligen flytta på sig, berömde körande Henrik Johansson.
I det sammanhanget är kallblodsspecialisten Martin Lundahl (14 hästar i träning) rena stortränaren och betydligt mer segervan.
Men det kan man inte säga om Pysola som kom till start segerlös i 38 starter.
Nu var det äntligen dags sedan Lundahl fått luckan perfekt från tredje inner.
- Nu blev hon avslappnad i rygg, sänder man för tidigt blir hon så het och tömmer sig. Jag tänkte att luckan borde komma och det gjorde den. Det här värmer gott med dessa elräkningar, konstaterade Lundahl.
Lägg därtill att Jimmy Dahlman satt dit Portofino med sex procent av spelet i ryggen så återstod bara 355 av 875 563 inlämnade system efter halva omgången.

Kusk till sjukhus
Då följde ett lopp som bjöd på dramatik av ett helt annat slag än vad man önskar se på en travbana.
Medan storfavoriten Västerbo Ajax (Lars Wikström) dominerade i ledningen och gick undan på lätta ben för Henrik Svensson inträffade en olycka längre bak i fältet.
Kusken Marie Hafstad Eriksson slungades ur sulkyn bakom hästen Bold Silver och blev liggande på banan i väntan på ambulans.
- Det går rysningar genom hela kroppen när man ser något sådant, det är bara att hoppas att det går bra nu för Marie. Hon klagar på kraftiga smärtor i nacken och vet inte riktigt vad som har hänt, men det positiva är att hon är vid medvetande. Tyvärr har regionen inte resurser att ha en ambulans på banan, men Sundsvalls Sjukhus ligger bara fem minuter härifrån. Läkaren som alltid är på plats var framme vid henne direkt, förklarade Bergsåkers travbanechef Henrik Montin samtidigt som Hafstad Eriksson fördes in i ambulansen med nacken fixerad.

Stalldubbel för Eriksson
Sedan var det favoriter för nästan hela slanten.
Fredrik Wallins Feel the Benefit reglerade sina fältet utvändigt om ledaren för Magnus A Djuse medan storebror Mats blåste förbi sina konkurrenter över upploppet bakom en härligt löpsugen M.T.Montpelier.
- Han har verkligen hittat en ny växel och känns fantastiskt fin. Vi har fått ett rejält svar på jänkarvagnen samtidigt som vi ändrat lite i balans och träningsupplägg, det har han svarat bra på. Tanken är att vi siktar mot V75 om allt står rätt till efter det här, mös Magnus Träff om sin pånyttfödde nioåring.
Kvällens tredje jättefavorit Everglo Lemon fick däremot ge sig från ledningen.
- Det är klart att man alltid vill vinna, men jag förstod väl redan efter 400 meter att öppningen skulle sitta i benen på oss. Men skulle jag förlora mot någon så kändes det bra att förlora mot den, kommenterade Anders Eriksson sedan han fått se stallkamraten Global Above All spurta förbi i händerna på Örjan Kihlström.
Utdelningen på V86 landade på 320 562 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


18 april tog Peter Untersteiner sin 3 000:e kuskseger men onsdagens milstolpe – 3 000 tränarsegrar – håller han högre.- Det är ..


18 april tog Peter Untersteiner sin 3 000:e kuskseger men onsdagens milstolpe – 3 000 tränarsegrar – håller han högre.
- Det är mina egna produkter. Även denna en egen produkt som vi tränar från dag ett.
- Att det bara är sex tränare som gjort det tidigare visar hur svårt det är. Det är många träningspass som ligger bakom, sa Peter Untersteiner.
Tävlingsmänniskan Peter Untersteiner var nöjd med att det var han själv som körde i jubileumssegern.
- Det känns väldigt bra så klart. Häftigt att jag tog den själv.

42 på lönelistan
År 1987 blev Peter Untersteiner professionell tränare på Halmstad och den 30-åriga karriären har han träffande sammanfattat med att 20 bra år har följts av tio extra bra år.
I dag har Peter Untersteiner 200 hästar på sin träningslista. En omfattande verksamhet med 26 heltidsanställda och totalt 42 personer på lönelistan. Det handlar inte bara om att träna hästar.
- Jag tror att jag är en god arbetsledare. Att jag inte har någon försteman i stallet är nog ganska unikt, men jag trivs med alla kontakter man får som travtränare och så får jag ovärderlig hjälp av min sambo Marie som drar ett tungt lass i organisationen och förstås alla hästskötare som hjälper till med att ta hand om alla hästägare.
Peter Untersteiner tog sin jubileumsseger utanför V86-spelet. Men Halmstadtränaren kunde sedan även räkna in seger 3 001 i V86-4 trots att han själv körde galopp med favoriten Je T’Aime Lucky. Då skrällde istället Peter Ingves med stallets Veroni som fångade in Zolicia (Johan Untersteiner) på linjen.

I övrigt noterade vi inom V86-spelet…
…att Mulligan imponerade när hon rundade fältet från 40 meters tillägg över medeldistans i V86-1.
- Hon har allt. Det är en fantastisk individ som man inte träffar på så många gånger i livet, tror jag. Hon vann väldigt enkelt. Hon håller väldigt hög standard, sa Thomas Uhrberg.
…att Elliot Coger trivs bäst på hemmaplan och tillsammans med Fredrik Persson var storfavoriten bäst i V86-2 över dryga tre kilometer. Fredrik Persson styrde fram utvändigt ledaren efter dryga halva loppet och sedan slog Ellipot Cogar klorna i Gaya di Quattro in på upploppet.
- Jätteskönt. Han har inte toppform och han var lite trött i mål och han fick ge allt i dag. Han är fin för långlopp, sa Fredrik Persson.
…att det blev favoritseger även i V86-3 där Västerboonthenews dominerade i spets från start till mål tillsammans med Wilhelm Paal. Lars Brindeborg tränar vinnaren.
…att Åsa Svensson ledde montéloppet V86-5 med Dream In Matchtown från start till mål. Vaggeryds-amatören Henrik Johansson tränar vinnaren.
…att Conrad Lugauer fick en kanonstart i V86-6 och kom till ledningen från spår 11 med Night Brodde som tog karriärens andra seger i sjätte starten. Treåringen är obesegrad felfri.
Conrad Lugauer vann även V86-avslutningen tillsammans med Spartak Face som tog fjärde segern på fem starter. Fyraåringen tog några galoppsteg på väg mot ledningen men annars var det lugna gatan för talangen.
…att Under The Counter svarade för en liten skräll när hon vann V86-7 trots ett lopp utvändigt ledaren tillsammans med Oskar J Andersson. Jörgen Westholm tränar det femåriga stoet.
…att V86-omgången avslutades med en jätteskräll då Kevin Oscarsson vann med 62-oddsaren Vespertilio Jet från rygg ledaren sedan favoriten Spartak Face galopperat i spets. Stefan P Pettersson tränar vinnaren.
…att en vinnare med åtta rätt på V86 fick totalt 5 959 922 kronor. Systemet var inlämnat på ATG.se i Stockholm. Åtta rätt gav 5 553 971 kronor, sju rätt 5 380 kronor och sex rätt 229 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-31 2016-10-31 Östersund-10 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 1660/7 C 7 16.3g 500
2016-09-04 2016-09-04 Östersund-4 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 2680/8 D 0 21.5g 595
2016-08-20 2016-08-20 Östersund-9 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 1640/4 D str
2016-07-15 2016-07-15 Hoting-9 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 2040/3 D 0 g 498
2016-07-12 2016-07-12 Hoting-2 Stjärn Molle Stjärn Molle   [v 8] 1680/10 B 8 34.2g 81
2016-07-02 2016-07-02 Oviken-2 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 2100/7 D 0 31.7g 529
2016-06-19 2016-06-19 Östersund-3 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 6] 2140/13 D 0 19.4g 589
2017-11-16 2017-11-16 Östersund-9 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 7] 2140/8 C 0 24.5g 403
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-7 Stjärn Molle Stjärn Molle   [v 9] 2140/1 C 7 38.2 116
2017-04-18 2017-04-18 Bergsåker-6 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 7] 2140/15 C str
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-4 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 7] 2140/9 D 0 21.1g 744
2017-02-06 2017-02-06 Norge-3 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 7] 1640/4 B 0 191
2017-01-06 2017-01-06 Östersund-3 Mountain Lindy Mountain Lindy   [v 7] 2140/5 C 6 19.4 213
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-4 Notch Notch   [v 6] 2140/9 D 3 19.4 624
2018-11-20 2018-11-20 Östersund-4 Notch Notch   [v 6] 2140/8 C 8 18.4 275
2018-10-23 2018-10-23 Östersund-3 Notch Notch   [v 6] 2140/4 D 3 18.9 263
2018-09-27 2018-09-27 Östersund-8 Billbäckens Hanna Billbäckens Hanna   [s 7] 2160/4 C 0 g 241
2019-11-12 2019-11-12 Bergsåker-7 Cankus Quid Cankus Quid   [v 10] 2140/3 D 0 19.2 523
2019-10-04 2019-10-04 Östersund-5 Starpoint Legacy Starpoint Legacy   [v 7] 2640/11 D 0 17.0 1042
2019-06-29 2019-06-29 Oviken-6 Cankus Quid Cankus Quid   [v 10] 2120/5 C 4 17.9 279
2019-05-18 2019-05-18 Solänget-3 Notch Notch   [v 7] 2140/3 B 6 16.9 37
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-5 Notch Notch   [v 7] 1640/2 D 3 16.1 130
2020-12-17 2020-12-17 Östersund-6 Florens V.J. Florens V.J.   [s 6] 2140/5 D 7 17.6 1120
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-10 Florens V.J. Florens V.J.   [s 6] 2140/3 D str
2020-09-21 2020-09-21 Solänget-4 T.Wall's Inferno T.Wall's Inferno   [v 5] 2140/8 C 6 17.9 240
2020-08-27 2020-08-27 Östersund-5 Florens V.J. Florens V.J.   [s 6] 2140/11 C 7 17.3g 194
2020-08-11 2020-08-11 Solänget-5 Starpoint Legacy Starpoint Legacy   [v 8] 2160/11 D 0 16.6 2167
2020-07-24 2020-07-24 Umeå-3 Cash Life Cash Life   [v 8] 2140/9 C 1 17.0 99
2020-06-02 2020-06-02 Solänget-8 Notch Notch   [v 8] 2160/11 D 4 18.0 42
2020-06-02 2020-06-02 Solänget-6 Cankus Quid Cankus Quid   [v 11] 2640/7 D 0 19.1 555
2020-05-17 2020-05-17 Dannero-8 Florens V.J. Florens V.J.   [s 6] 2140/3 D 4 17.8 290
2020-03-20 2020-03-20 Umeå-5 Cash Life Cash Life   [v 8] 2140/2 D 5 16.2 121
2020-03-20 2020-03-20 Umeå-2 Cankus Quid Cankus Quid   [v 11] 2140/9 D 7 16.5 550
2020-03-12 2020-03-12 Östersund-10 Notch Notch   [v 8] 2140/7 B 2 21.5 87
2020-01-24 2020-01-24 Östersund-4 Cankus Quid Cankus Quid   [v 11] 2140/13 D 8 17.9 475
2020-01-15 2020-01-15 Östersund-5 Florens V.J. Florens V.J.   [s 6] 2140/2 D 5 18.9 245
2021-12-16 2021-12-16 Östersund-4 Florens V.J. Florens V.J.   [s 7] 2140/5 D 6 17.5 1052
2021-10-14 2021-10-14 Östersund-9 Star Gait Star Gait   [s 9] 2140/1 D str
2021-09-23 2021-09-23 Östersund-8 Florens V.J. Florens V.J.   [s 7] 1640/8 C 4 17.9 263
2022-05-05 2022-05-05 Östersund-10 Florens V.J. Florens V.J.   [s 8] 2140/3 D 0 17.7 546
2022-04-08 2022-04-08 Östersund-11 Florens V.J. Florens V.J.   [s 8] 2140/2 D 5 18.1 436
2022-03-03 2022-03-03 Östersund-10 Florens V.J. Florens V.J.   [s 8] 2140/9 D 7 20.5g 417
2022-02-22 2022-02-22 Östersund-10 Kampala Kid Kampala Kid   [v 13] 2140/11 C 0 18.1g 162
2024-03-03 2024-03-03 Östersund-4 Homemade Bourbon Homemade Bourbon   [v 10] 2140/8 C 6 17.9 24
2024-03-03 2024-03-03 Östersund-2 Kolmi Kolmi   [s 9] 1640/3 C 7 31.2 40



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se