Michel travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Michel travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Michel har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Michel har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Michel


 För fjärde året i följd kunde Örjan Kihlström kliva in i vinnarcirkeln efter Hugo Åbergs Memorial.För tredje g&a..


 För fjärde året i följd kunde Örjan Kihlström kliva in i vinnarcirkeln efter Hugo Åbergs Memorial.
För tredje gången med en häst från Daniel Redéns stall. Årets vinnare Hail Mary visade att han tillhör de allra bästa i världen. Efter tuffa lopp i Elitloppet, har sjuåringen lyft sig ännu ett snäpp. Tisdagskvällens insats på Jägersro var förstklassigm.
I vanlig ordning innebar Hugo Åbergs en fartfest. Ultion Face tog emot Önas Prince i överljudsfart den första biten, höll upp från innerspåret och klockade första halvvarvet efter 07,7. Men i fred fick inte ledaren sitta. Örjan Kihlström sände direkt fram Hail Mary för att syna utvändigt om ledaren och där skulle han bli kvar. Tempot hölls fortsatt stenhårt och medan ledaren började hissa nödflagg tänjde i stället Hail Mary på stegen.
Övertaget utökades in över upploppet och segern togs i ohotad stil.

Kihlström: Det var den vanliga Hail Mary igen
– Fan vad kul! Vilket lopp han gör, igen. Han behövde en riktig urblåsare. Det var ju nästan knock out för honom i Elitloppet, men han skakade bara av sig det…Någonstans blev det ändå rätt i Elitloppet, nu har vi hittat en växel till på honom, sa Daniel Redén efter sin senaste storloppsseger och fortsatte:
– Han har ju visat hela karriären att det är en undantagshäst. Han vann ju derbyt här nere, sedan kom han till mig och har fortsatt att visa att han är en otrolig häst. Han är en king.
Hail Mary noterade segertiden 1.09,5 över 1609 meter autostart.
Förstapriset, en tusenlapp per meter, närmare bestämt 1 609 ooo kronor. Efter Elitloppet vann hästen Jämtlands Stora Pris för att senast vara tvåa i S:t Michel-Ajo. Nu blev det alltså guld igen.
– Jag körde väl som en kratta senast i Finland, men samtidigt var han så loj i det loppet, han var trött helt enkelt. Men i dag kändes det redan i provstarten att det var den vanliga Hail Mary igen. Det är en underbar individ, när det är lopp så vet han exakt vad han ska göra, sa Örjan Kihlström.
Silvret gick till evigt unge Vivid Wise As.
Italienaren lång länge sist i fältet men avslutande vindsnabbt ute i vida spår för att nypa andraplatsen före finländske Hierro Boko, just hästen som senast besegrade Hail Mary. Skrällen Howdy Partner knep fjärdeplatsen efter en invändig resa, före Power som var hästen som ledde anfallet i tredjespår.

Supertalangen Ester – fortfarande obesegrad
Ester Degli Dei. Lägg det namnet nära på minnet.
Nu fick den svenska publiken också bevittna stoet som, även efter den här kvällen, är obesegrad. Hennes femte raka kom i den andra finalen av Breeders Course.
Vinnaren var inblandad i en ordentlig startrusning där hon inte kunde ta sig förbi Noah Boko, men då kontrahenten galopperade med varvet kvar, kunde Ester Degli Dei plötsligt finna sig i ledningen. Eros Jet uppvaktade enträget på utsidan, men ledarinnan vägrade släppa någon förbi sig. En toppinsats av treåringen som klockades till 1.11,7 över 1640 meter med bilstart. Förstapriset var 800 000 kronor.
– Hon är jättesnabb, en supertalang. Man har varit lite stressad i dag, för en sådan här häst förtjänar att vinna ett sådant här lopp, för hon är så bra. Men nu är jag glad, det är ett stort lopp att vinna. Hon blev förstås hjälpt av att ledaren galopperade, sedan fick hon hämta andan en liten bit och då räckte det hela vägen, sa tränaren Paul Hagoort.

Millmighty och Paw bjöd på show i stayerloppet
Kvällens kanske allra gladaste på Jägersro var Paw Mahony.
I stayerslaget Malmö Stads Pris visade han upp sin hjälte Millmighty i alldeles bländande skick. Ett lopp över 3140 meter – men bara en häst på banan. Millmighty tog ledningen, ökade, ökade lite till och bara länsade undan. Redan hundra meter kvar kunde Årjängstränaren påbörja segerfirandet.
– Det känns overkligt. Helt sjukt…vilken jäkla häst. Jag är så otroligt stolt, vi har lagt ned så mycket jobb på honom och slitit för att få honom tillbaka. Det är min största seger penningmässigt men också känslomässigt. Den här hästen, han reser sig och kommer tillbaka för att gå på knock, sa en tagen Paw Mahony.
Mick N. Boko är säkert en häst som kommer låta höra talas om sig framöver.
Fyraåringen som tränas av Jeroen Engwerda dröjde länge innan attacken sattes in i Prix la Capelle men när den pampiga travaren väl fick upp farten gick det rysligt fort. Jaap van Rijn i sulkyn, måttade in segern strax före mållinjen.
– En väldigt fin häst, även om han ser lite lustig ut i värmningen, väldigt stark. Jag följde i ryggar och han avslutade starkt. Han måste nog bli lite snabbare från start men när han väl hittar de växlarna så kan han bli riktigt bra, sa van Rijn.
Mer framgångar skulle strax följa för team Engwerda och van Rijn.
De tog nämligen även hem Bronsdivisionens försök. Segervapnet var den barfotatravande Carloforte Font som precis i målskjutsen fångade in en tapper Smile Silvio.
Halva fältet galopperade bort sig redan före första kurvan i Diamantstoet.
Stod på benen gjorde dock Collier I.T som blixtrade till täten för Calle Jepson och sedan fick dämpa tempot. Lady Beluga försökte utmana men den anförande italienskan från Gennaro Casillos stall, avslutade lika kvickt som hon inledde – och vann lätt.
Prix Argentan avverkades i fasligt tempo.
Något som passade Miss Lynx perfekt där stoet satt i kön och kunde spara krafterna till finishen. Trots att Miss Lynx var streckad på enbart en procent på V75® avgjorde hon enkelt till slut för ett ordentligt rens i kuponghögen. Micha Brouwer körde, Danny Brouwer tränar.
Prix Cagnes-sur-Mer, sprinterloppet för fyraåringarna kördes innan V75®.
Här visade Alessandro Gocciadoro upp spännande Denver Gio som bara stack undan över upploppet efter att ha fått bestämma i ledningen. Hästens sjätte seger i åttonde årsstarten.
16,67 system lyckades med konststycket att finna sju rätt. Det belönades med 506 648 kronor.
För sex rätt var förtjänsten 775 kronor och för fem rätt 57 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Under söndagseftermiddagen kördes Grupp 1-löpningen St.Michel-Ajo i Mikkeli och det utmynnade i en rejäl fartfest. Mellby Jinx öppnade ..


Under söndagseftermiddagen kördes Grupp 1-löpningen St.Michel-Ajo i Mikkeli och det utmynnade i en rejäl fartfest. Mellby Jinx öppnade blixtsnabbt till ledningen och Daniel Wäjersten svarade resolut ledningen när Örjan Kihlström kom fram på utsidan med en mycket löpsugen Hail Mary som satte upp farten ytterligare. Den första kilometern travades efter 1.07,5 och med i andra par utvändigt, några längder bakom tätduon, fanns Hierro Boko. Den sistnämnda sög sig allt närmare i sista sväng och kom upp i rygg på Hail Mary. Den sistnämnda kopplade greppet på ledande Mellby Jinx vid upploppets början, men det var bara temporärt för när Santtu Raitala vred ut Hierro Boko avgjorde hästen i ett nafs. Han försvann ifrån till en överraskande lätt seger och Santtu Raitala bjöd på segergest under i princip halva upploppet. Segertiden blev 1.08,3/1609 meter med autostart, vilket var nytt banrekord i Mikkeli. Det gamla löd på 1.08,9. Förstapriset uppgick till 80 000 euro, men i och med banrekordet så utgick det även en bonus på ytterligare 10 000 euro.
Den snabbaste segertiden i Europa har Ringostarr Treb när han vann Hugo Åbergs Memorial 2017 på tiden 1.08,2/1609a, efter att Propulsion diskvalificerats som måletta.

Succé hos Hannu Korpi
Hierro Boko tränas av Hanna Korpi som har gjort stor succé med topphästen sedan han fick honom i träning i Finland efter att ha köpt honom från den tidigare ägaren Kari Lähdekorpi. Hierro Boko har tidigare tränats av Marcus Lindgren och Hanna Lähdekorpi. Det här var hästens tredje raka seger och han har tidigare i år bland annat vunnit Winter Trot på Bergsåker med en halv miljon kronor i förstapris i.
Tvåa i mål blev en tapper Hail Marry som föll med flaggan i topp och noterade tiden 1.08,6. Trea blev en bra avslutande Bengurion Jet och han tog sig precis förbi Mellby Jinx på mållinjen och förpassade den sistnämnda till fjärdeplatsen på samma tid, 1.08,7.

Michael Carlsson, Kanal 75


Skadedrabbade sexårigen Hell Bent For Am har svarat för en storstilad återkomst hos Sabine Kagebrant i sommar och imponerat i två raka se..


Skadedrabbade sexårigen Hell Bent For Am har svarat för en storstilad återkomst hos Sabine Kagebrant i sommar och imponerat i två raka segrar över 1 609 meter, senast på Halmstad då han putsade banrekordet till 1.09,2 och närmast utklassade konkurrenterna i gulddivisionen.
Att den prestationen skulle ge en invitation till högsommarens största sprinterlopp i Sverige var inte överraskande och på torsdagen bekräftade ägaren stall Courant AB via Twitter att man kommer att gå ut på Jägersro.
“Hell Bent for Am tackar för vänligheten med en inbjudan till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli, där vinnaren kammar hem 1 609 000 kronor. Allt verkar bra med honom efter segern på Halmstad och därmed tackar vi ja till att vara med!”.

Debut över sprinterdistans
Bekräftade inbjudan gjorde även Robert Bergh i vinnarcirkeln under lunchtävlingarna på Bergsåker.
I det här fallet handlar det om kriterie- och europaderbyvinnaren Power som också återfunnit gnistan efter årslångt tävlingsuppehåll.
Hästen kommer närmast från en flygande spurt som tvåa i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg.
- Vi tackade ja på förmiddagen idag. Det är kul. Han känns väldigt fin. Jag tycker att det har känts sista månaden att han är väldigt ”där” så det blir spännande att få testa ett kortlopp med honom för första gången, kommenterade Bergh.
Sedan tidigare är elitloppsfinalisterna Vivid Wise As, Önas Prince och Go On Boy klara för Åbergs.
Automatinbjudan väntar också vinnarna av helgens två storlopp, Årjängs Stora Sprinterlopp och St Michel i finska Mikkeli.

Robin Johansson, Kanal 75


 Startlistan är nu definitiv till S:t Michel-Ajo som körs på banan i Mikkeli på söndag.Hail Mary (bilden), Henry Flyer Sisu och ..


 Startlistan är nu definitiv till S:t Michel-Ajo som körs på banan i Mikkeli på söndag.
Hail Mary (bilden), Henry Flyer Sisu och Mellby Jinx är de svensktränade hästarna som bland annat ska tampas mot titelförsvararen Run For Royalty och Sweden Cup-vinnaren Bengurion Jet.

S:t Michel-Ajo:
1609 auto
1. Mask Off – Tapio Perttunen
2. Henry Flyer Sisu – Mika Forss
3. Run For Royalty – Antti Teivanen
4. Mellby Jinx – Daniel Wäjersten
5. Hierro Boko – Santtu Raitala
6. Hail Mary – Örjan Kihlström
7. Bengurion Jet – Alessandro Gocciadoro
8. America Hero – Pekka Korpi
Förstapris: cirka 950 000 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


I februari handlade Stefan Persson häst i Holland för Stall Wingaits räkning.Ett köp som varit mycket lyckat så här långt.F..


I februari handlade Stefan Persson häst i Holland för Stall Wingaits räkning.
Ett köp som varit mycket lyckat så här långt.
Fyraårige Muscle Hill-sonen Muscle Rex hade tagit sex segrar på elva starter när hästägare hos holländske tränaren Michel F Rothengatter släppte hästen ifrån sig.
Muscle Rex är svenskfödd och har tävlat om relativt små vinstsummor i det lilla travlandet Holland. Rutin finns med andra ord och även kapacitet.
Debuten i Sverige slutade med en lätt seger från ledningen. I start nummer två avgjorde han enkelt efter att ha körts upp utvändigt ledaren tidigt i loppet.
I klass II-försöket i Tingsryd senast sprang hästen och slog ihop under vägen och var rullig.
Stefan Persson:
– Han gjorde det bra som fyra. Det blev lite fel senast i Tingsryd där han egentligen skulle ha gått barfota som han är van. Men jag fick slå på honom skor som en säkerhetsåtgärd eftersom jag tyckte banan var så hård och inte vågade köra honom utan skor helt enkelt, säger Persson.
Efter två raka segrar kom alltså första förlusten senast på svensk mark för paret Stefan och Linda Persson.

Kuskar på i 14 lopp
Halmstadtravet är inne i sitt meeeting med Sprintermästaren med V75 både torsdag och lördag.
Hyrkusken Stefan Persson är flitigt i elden och kör 14 hästar under de två dagarna.
Extra spänd är han nog på egentränade 9 Muscle Rex start i V75-5 på lördagen.
– Han har gjort det jättebra hos oss och vann ju väldigt lätt i de två första starten och visade att han både är snabb och stark. Jag tycker att det är en vettig klass II-häst helt klart, säger han.
Ett plus är att hästen återgår till barfotabalans igen från järnskor.
– Det blir barfota fram nu, en balans han trivs med. Han gick med sina järnskor senast och blev väl lite tung och travet stämde inte. Nej, han kunde inte göra sig själv riktigt rättvisa helt enkelt. Ändå gick han godkänt i alla fall.
Ett minus är väl att det är voltstart på lördag?
– Han har aldrig startat med voltstart så jag vet ju inte hur han ter sig riktigt. Men han är förnuftig så det skulle förvåna mig mycket om han snurrar till det. Jag tycker att det är en allround och bra häst som jag tror kan gå på alla distanser också. Jag har inte hunnit läsa på loppet så noga men jag tycker att jag har en häst som duger bra i klass II om allt är normalt.
Intressant är också broder Håkan K Perssons 10 Four Guys Dream (V75-6) i gulddivisionen över 1640 meter auto med 200 000 kronor till vinnaren. Ni fick sämsta spåret?
– Det ser ut som en ganska svår uppgift för honom i och med att han fick spår 10. Vi lär sitta långt bak. Han har ju dessutom varit ifrån lite grand nu igen. Så grundtanken är ett snällt upplägg så får vi ta vad vi kan få.

Mikael Wikner, Kanal 75


 Det är den 25 juli som Hugo Åbergs, med ett förstapris på 1 609 000 kronor, körs på Jägersro.Nu meddelar b..


 Det är den 25 juli som Hugo Åbergs, med ett förstapris på 1 609 000 kronor, körs på Jägersro.
Nu meddelar banan att tränaren Romain Derieux tackat ja till start i loppet med sin stjärna Go on Boy. Fransmannen delade andraplatsen i Elitloppet och var därefter tvåa i finska Kymi Grand Prix. Nu väntar alltså en ny drabbning på nordisk mark.
– Jag testade Go on Boy i ett jobb i lördags och allt var precis som det skulle, så nu går vi till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial, hälsar Derieux i ett pressmeddelande från Jägersro.
Sedan tidigare är Vivid Wise As och Önas Prince klara för Hugo Åbergs.
Även vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp (15 juli) och S:t Michel-Ajo (16 juli) får varsin plats att disponera.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2024-04-19 2024-04-19 Romme-1 Magnus A Djuse 2160/9 A 1 16.9g 42
2024-04-09 2024-04-09 Eskilstuna-1 Oskar J Andersson 2140/9 D 2 16.2 42



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se