V86 Solvalla: Untersteiner tog sin 3000 Solvalla:e kuskseger

Favoriten Global Upper Style och Peter Untersteiner fick se sig besegrad i V86-1 när Johnny Takter susade förbi med Jerry Riordan-tränade Tropicana Ås.
Det betydde att kusken från Halmstad var tvungen att sätta dit sina sista två styrningar för att kunna få fira sin 3000:e kuskseger på onsdagen - vilket han gjorde.
Först styrde Peter Untersteiner Tomas Malmqvist-tränade Ethien du Vivier till seger i V86-5.
Jubileumssegern kom sedan i V86-7 där han körde egentränade Absolut Gehör som gjorde årsdebut. Attacken i tredjespår på sista långsidan blev avgörande och gav Peter Untersteiner sin 3000:e kuskseger.
- Det känns bra, det gör det verkligen. Att det skulle bli så här bra kunde jag inte föreställa mig. Jag var rätt talanglös när jag började köra måste jag säga. På den tiden när jag började köra var det inga provlopp eller så och jag klantade mig – körde upp i vagnar och strulade. Jag är faktiskt bäst nu när jag är över 50, konstaterade Peter Untersteiner som blev den 20:e att passera 3000 kusksegrar i svensk travhistoria.

”Hon gör ett hästjobb”
Peter Untersteiner tackade också både sin son och sambo som möjliggjort framgångarna.
- Det är Maria och Johan som har gjort att det har blivit så här. Maria syns ju aldrig men hon gör ett hästjobb bakom kulisserna så kan jag åka omkring och glänsa på banorna varje dag, sade Halmstadkusken tillika tränaren som så klart också var nöjd med Absolut Gehörs insats.
- Det var mest nollor i raden och jag visste inte själv var jag hade henne alls. Det var härligt att hon levererade, hon gjorde ett bra lopp och gick ända hem. Hon kämpade verkligen, hon har inte startat på rätt länge.

Dice Man tillbaka som segrare
Ulf Ohlsson såg dessutom till att ge Peter Untersteiner en tränarseger, där 3000 segrar också närmar sig, i V86-8. Efter ett lopp längre ned i kön styrde Ulf Ohlsson ut i fjärde spår in på upploppet och Swish Lane bjöd på en rykande avslutning som bärgade stoets femte raka seger.
För Ulf Ohlsson var det kvällens andra seger.
I V86-2 lotsade han Stefan Melander-tränade Dice Man till sin första seger sedan juli förra året. Taktiken var spets och slut.
- Han kom iväg på ett bra sätt och visade form senast så jag kände mig ganska trygg, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

I övrigt noterade vi att…
… det blev hårt i mål i V86-3. Längsta strået drog Jamie Oliver som tränas av Conrad Lugauer och kördes av sonen Marc Elias. Segertiden blev 1.13,6.
- Det blev en rekordsänkning så nu har vi högre förväntningar än vad vi hade innan, sade segerkusken.
… Valborg Marje påminde om att våren är här. Tränaren Paw Mahony lotsade det femåriga stoet till en efterlängtad seger i V86-4.
- Hon har gjort många bra lopp men inte riktigt fått utdelning, haft lite stolpe ut så hon stod på tur tycker jag. Det var välförtjänst, sade Paw Mahony.
… tränaren Admir Zukanovic och kusken Stefan Söderkvist inte åkte till Solvalla med enkom en häst i onödan. Gizmo de Veluwe visade att han gått framåt med comebackloppet i kroppen när han satte nosen först i V86-6.
… åtta rätt på V86 gav 17 964 kronor, sju rätt 244 kronor och sex rätt gav 32 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Publicerat 2018-04-18 23:24:00


Andra V86-tips


Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på..


Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på varvet blev för tufft även om hästen höll starkt till fjärdeplatsen. För Charrua Forlan var emellertid inte tempot för hårt. Han gjorde en högklassig prestation när han det tuffa upplägget till trots avgjorde till mycket enkel seger på 1.10,7 över 1 640 meter med autostart.
- Han avgjorde hur lätt som helst och det var starkt gjort. Jag vet ju att den här hästen tycker om när det är lite tempo och när han kände i sista sväng att den andra var lite slak la han bara i en växel till, sa Hans-Owe Sundberg om sin utpräglade tävlingshäst.
- Han trivs verkligen när han får tävla. Hemma är han inte så här. Där är han lite bekväm och kan få stryk av vilken häst som helst.

SM-titeln till Linda Sedström
Linda Sedström kan nu trycka Svensk Mästare på visitkortet. Detta efter att ha gett pappa Johan Sedströms Final Dream ett perfekt lopp i rygg på ledaren i Dam-SM och sedan hon hittat loss i utgång av slutkurvan måttat in en säker spurtseger.
- Det är helt fantastisk och att jag får göra det ihop med den här hästen är så oerhört roligt. Jag är så lycklig just nu! sa Örebrolärlingen och fortsatte:
- Den här hästen har tagit mig till de större segrarna, vi har bland annat vunnit V86 ihop, och han har varit i stallet till och från sedan han var ett år. Så det klart att det känns lite extra när man har en sådan relation till honom.

”Påminner otroligt mycket om Hilda”
Robert Bergh har länge haft höga tankar om Aperfectdream och nu har det börjat lossna för fyraåringen. Den här kvällen utklassade han motståndet från ledningen på fina 1.13,6 över 2 140 meter.
- Det var otroligt skönt som han kändes i dag. Nu är det inte mycket kvar innan det är perfekt. Det har varit småstruligt med honom men vi har jobbat mycket med det kroppsliga och lite med balansen och jag tror att han gillar det nya livet med backträning. Det hade jag i Sundsvall och nu har vi det i Göteborg också. Det tillför mycket till min verksamhet, sa Robert Bergh.
Åbytränaren presenterade också ett vältrimmat nyförvärv efter sin forna stjärna Hilda Zonett. Med två varv till mål sände han fram Alfred Zonett som första häst i andraspår och sedan ledaren mosats i slutkurvan höll treåringen säkert undan till slut.
- Han påminner otroligt mycket om Hilda faktiskt. Fullt fokus när bilen började rulla och sedan fick jag mer och mer i tömmarna ju längre vi körde, sa Bergh.

Halv miljon för åtta rätt
Jörgen Westholm tog hem ett försök i diamantstoet med egentränade Undazzled Eyes och i bronsdivisionens försök gick segern till Admir Zukanovic-tränade Great King Wine (Stefan Söderkvist). Övriga V86-lopp vanns av Fredrik Tengstad-tränade Radagast och Anna-Karin Rundqvists Thelma de Glatigne och i sulkyn bakom båda satt Oskar J Andersson.
På V86-spelet betalade åtta rätt 552 522 kronor, sju rätt 1 703 kronor och sex rätt 153 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på s..


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på statistiken ytterligare. Det blev en rivig inledning på Scandal Plays Minne där Super Ariel tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.08,9. Mika Forss placerade Magnifik Brodde utvändigt och i dennes rygg lurade Eder Bob och Ulf Ohlsson. Upploppsstriden kom också att stå mellan dessa två där Eder Bob var starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.12,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Det var en väldigt fart i loppet och den här var väldigt taggad i rygg. Det gick fort första varvet men ändå låg han kraftigt på bettet. Han var i väldigt fin författning i dag, berömde segerkusken och tränaren var lika full av beundran.
- Jag vet hur stark Magnifik Brodde är. Han ger sig inte i första taget, det är en ruggig häst. Men i dag var vi bäst.
Anna Näslund tog kvällens andra seger i V86-5 när Crown Prince W.W. enkelt säkrade sin fjärde seger i sjunde starten.
- Han är nära till galopp då och då för att han vill lite väl mycket. Det finns en oerhörd kapacitet i honom och i alla fall här uppe är han en av de bättre treåringarna så det blir en spännande framtid för de som har hästen, konstaterade kusken Rikard N Skoglund.

Värmande hemmasegrar
I V86-2 blev det en bejublad hemmaseger när Nils Westerberg avgjorde med egentränade Jetline. Robert Bergh och Falcon W.F. höll en säker längd ned till övriga fältet men väl på upploppet strulade aktionen. Då kunde Jetline avgöra enkelt efter att ha skickats iväg från tredje par ytter i sista sväng och tränaren bjöd på en härlig målgest.
- Man blir alldeles varm inombords och ja, jag gråter en skvätt. Och kul är det. Han kämpar alltid lite extra, sade en segerrusig Nils Westerberg.
Hemmaseger inledde också V86-omgången genom Ola Johanssons Master Blaster som tog sin femte seger i sjätte starten. Planen var att ge fyraåringen ett rygglopp men Ove A Lindqvist satsade på ledningen efter halvvarvet och därifrån blev det en enkel seger.
Ove A Lindqvist fixade också en dubbel efter att ha skrällt i V86-4 med Wasa Warrior. Aleksi Kytölä tränar.

Fler överraskningar och jackpot
Håkan Wallberg-tränade Fröken Sting gjorde inte resan från Gävle till Boden förgäves. Mika Forss laddade iväg från fjärde par utvändigt på sista bortre långsidan och via en sylvass avslutning kunde femåringen kliva förbi Global Ultimate kort före mål i V86-3. Skräll blev även i V86-6 när Jarmo Saarela spårade runt om med Petteri Korteniemis Owen Broline.
I V86-7 tog From The Mine karriärens elfte seger. Den Catarina Norqvist-tränade sexåringen hamnade utvändigt ledaren men blev snabbt avlöst av Dusktodawn Sisu. När kusken gav anfallsorder 700 meter kvar avväpnade sexåringen enkelt konkurrenterna.
- Det är en riktigt trevlig och fin häst och han har ju verkligen tävlingsinstinkt, sade Micael Melander.
Det blev en svårfunnen rad på V86 där det blev jackpot på åtta rätt. Sju rätt gav 9 801 kronor och sex rätt 385 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


I slutet av fjolåret valde Petter Lundberg att öppna en filial på Berga Gård utanför Eskilstuna. Tidigare sambon Sandra Eriksson har..


I slutet av fjolåret valde Petter Lundberg att öppna en filial på Berga Gård utanför Eskilstuna. Tidigare sambon Sandra Eriksson har sedan dess skött ställningarna i söder. Petter Lundberg har pendlat ner när det behövts men har haft kvar sin bas i norr. Men nu blir det ombytta roller.
- Jag har alltid varit sugen på att fara till södra Sverige. Jag har haft sju till nio hästar nere i Eskilstuna sedan i vintras och nu flyttar jag ned permanent. Jag tar med mig några fler hästar så det blir totalt 13 eller 14 stycken till att börja med, berättar Bodentränaren och fortsätter:
- Samtidigt flyttar Sandra upp igen. Hon kommer ta hand om de sju hästar som kommer vara kvar i Boden en period.
Petter Lundberg, som är från Boden, har varit banan trogen sedan han drog igång sin professionella tränarkarriär 2004. Men nu byter han alltså licens till Sundbyholm, i och med helgens flytt till Eskilstuna. Ett beslut som han låter tillfreds med.
- Det känns mycket bra, det ska bli kul att prova och se vad man kan åstadkomma. Det är lite annorlunda förutsättningar där än här, närmare till fler travbanor till exempel.

Segerdefilering som avslut?
V86:s sommarturné stannar passande till i Boden på onsdag när Petter Lundberg gör sin sista tävlingsdag som hemmatränare. Några större funderingar på hur det känns har han dock inte haft.
- Jag har inte tänkt på det eller hur det kommer att kännas, jag har bara varit inställd på att fara söderut. Sedan kommer jag att återkomma till Boden så ofta jag kan med hästar och rent personligt eftersom jag har familjen här uppe, säger tränaren som hoppas få tacka för sig på bästa sätt.
- Det hade inte varit något som var trevligare än att vinna under sin sista tävlingsdag som hemmatränare. Det är svårt att vinna på V86 men jag har tre hyggliga chanser.

”Ett kanonläge”
Petter Lundberg tycker att hans hästar har likvärdiga chanser på onsdag och att alla tre är outsiders.
- Don Draper (V86-2) har varit bra och vunnit två raka punkt 21-lopp. Nu är det hårdare motstånd och voltstart. Men han är kvick ut och brukar vara i kapp de rätt fort så 20 meter tillägg är ingen fara. Normalt sett ska han ha en vettig chans om han får rätt lopp. Han går som vanligt med skor.
- Glenn Cashman (V86-6) har varit lite ojämn i prestationerna. Senast var han bökig, jag vet inte riktigt vad som hände. Han är kapabel och vi får hoppas att han går så optimalt som möjligt. Spår 4 är ett kanonläge och medeldistans är inga problem, han har vunnit över det några gånger. Förhoppningsvis går han barfota runt om, det beror på hur hovarna ser ut.
- Mellby Ess (V86-7) är ganska startsnabb så vi borde kunna få en bra position från innerspåret. Jag tror att jag kör i ledningen om jag får den. Den finska hästen, Global Solidarity, är kanske den bästa hästen, Rally Funny är också bra men kräver ryggresa. Min är rätt bra också. Han kommer gå barfota runt om igen och med open eye-huvudlag.

Gina Söderlund, Kanal 75


Det bjöds på högklassiga tävlingar på Mantorptravet med bland annat Kjell P Dahlströms Minne och fyra försök till Bree..


Det bjöds på högklassiga tävlingar på Mantorptravet med bland annat Kjell P Dahlströms Minne och fyra försök till Breeders’ Crown med 110 000 kronor i förstapris.
I de fyraåriga stonas försök blev det en uppgörelse mellan pappa och son Untersteiner. Medan Peter Untersteiner skötte taktpinnen i täten avancerade Johan Untersteiner fram utvändigt med Candy la Marc. Striden kom sedan att stå mellan dessa två där segermarginalen till slut blev en längd till Milys fördel. Klockan stannade på 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
- Vi trodde inte att hon tillhörde de bättre i stallet när vi började med hennes årgång. Men det är helt fantastiskt vad hon har utvecklats. Redan när hon debuterade överraskade hon med att speeda en 10-tid sista femhundra metrarna, berömde segerkusken som nu siktar högre med sin stochampionatsfyra.
- Det är stoderbyt som gäller nu om tre veckor.
Ett annat sto som imponerade var Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöker för treåriga ston. Pasi Aikio körde offensivt fram utvändigt ledaren Activated och när galoppen var ett faktum för denna låg vägen till mål vidöppen för Adorable Lady.
- Det kändes som att vi måste göra det själv om vi skulle vinna. Styrkan är hennes vapen och det visade hon i dag, konstaterade kusk och tränare.

Fortsatt obesegrad
I Breeders’ Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker avgjorde Stefan Melander-tränade Output Pressure enkelt. Örjan Kihlström övertog tidigt ledningen från stallkamraten Digital Performer och någon större dramatik blev det aldrig.
- Han vann på ett fint sätt hästen utan att vara helt bottnad. Det löste sig perfekt när vi kom till ledningen utan att det kostade så mycket och det blev moderat tempo sedan också, summerade kusken.
Svante Båths Coin Perdu, som gjorde comeback efter åtta månader, räckte till en tredjeplats.
I försöket för treåriga hingstar och valacker fortsatte finska segerstaplaren Lewis Ale att övertyga. Örjan Kihlström och Alone pressade utvändigt hela sista varvet men Lewis Ale höll undan och är fortsatt obesegrad. Treåringens fjärde raka seger.
- Jag ville att han skulle få en lite tuffare uppgift och det blev så att han fick sträcka ut fullt i dag. Han har mer eller mindre lekt i de tre första loppen men nu blev det rejäl körning, sade tränaren och kusken Tuomas Korvenoja.

Toppform till Jubileumspokalen
Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor i förstapris blev en enkel match för Cyber Lane. Johan Untersteiner spetsade från start med sin stjärna och Love Matters, som fick gå den tunga vägen utvändigt, hade inget att sätta emot på upploppet.
- Jag ser verkligen fram emot varje gång jag ska hoppa upp i sulkyn bakom honom. Hemma är det inte mycket att skryta om, han är mest lat och tråkig. Man får aldrig någon feeling där men när vi kommer ut på tävlingsovalen i loppen – snacka om att få gåshud, sade en nöjd kusk och tränare som ser fram emot nästa uppgift.
- Han brukar lyssna väldigt mycket på norsken och jag har suttit kvar med den två gånger i rad nu. Det känns verkligen att han är på gång i in toppformen nu och det känns ju bra inför Jubileumspokalen.
Segern gjorde att Cyber Lane passerade åtta miljoner i insprungna pengar.

I övrigt noterade vi…
…att Pasi Aikio räknade hem en tränardubbel. Trots ett tufft slutvarv i tredje- och fjärdespår kunde Örjan Kihlström måtta in Uppohoppa i V86-1.
… att Örjan Kihlström bärgade kvällens tredje seger i V86-7. Daniel Redén-tränade Sorbet kunde enkelt avväpna konkurrenterna över upploppet.
…att Peter Untersteiner tog kvällens andra seger med egentränade Princess S.W. i V86-3. Fyraåringens femte seger i karriärens sjätte start.
… att åtta rätt på V86 gav 2 016 kronor, sju rätt betalade 35 kronor och på sex rätt blev det jackpot.

Gina Söderlund, Kanal 75


Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och var obesegrad när han tog sin nionde raka och vann E3-finalen i fjol somma..


Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och var obesegrad när han tog sin nionde raka och vann E3-finalen i fjol sommar. Supertalangen var sedan tvåa i Kriteriet bakom Villiam efter en vass spurt och han avslutade säsongen med att vinna E3-revanschen den 28 november på Solvalla. Hittills har det blivit elva segrar och en andraplats på 14 starter och 5,1 miljoner kronor intjänat. Men nu har hästen inte startat på åtta månader när det är dags för comeback på onsdag.
- Vi hade siktat in oss på att vara med i Kungapokalen i våras men fick ett litet bakslag inför kvalen. Han var inte helt fräsch då och därför valde vi att sikta mot Derbyt och Breeders Crown i höst istället. Det var aldrig aktuellt med Sprintermästaren och det var heller inte intressant att gå ut i några vanliga lopp med 100 000 kronor i förstapris i. Så vi valde att lägga om matchningen och gå för Derbyt istället, säger Svante Båth.

”Har 70-procentig form – ska gå framåt med 20 meter”
Comebacken sker i V86-2 på Mantorp i ett försök till Breeders Crown och Coin Perdu har spår sju bakom bilen. Han körs av Erik Adielsson och blir favorit i loppet. Men tränare Båth baissar chanserna rejält för topphästen.
- Han har tränat bra och kändes fin i ett rundbanejobb efter 1.18 över 1600 meter på Solvalla nyligen. Det var jämn fart hela vägen och det snabbaste han har gått. Jag vill poängtera att han behöver det här loppet i kroppen och jag skulle uppskatta att formen är runt 70 procent. Det viktigaste för oss är att han är bland de sex främsta och får ett lopp innanför västen.
- Jag har inga krav på att han ska vinna loppet och vinner vi loppet vill jag att vi gör det på vårt sätt. Och det ska i så fall vara på ett snällt sätt. Det här är absolut inte det viktigaste loppet för hästen. Det är tre veckor till derbykvalen och jag hoppas att det blir perfekt för honom och att han går framåt med 20 meter med det här loppet i sig.
- Det är en topphäst och jag har såklart varit jättenöjd med honom i de lopp han har gjort och hans adelsmärke är att han alltid har skött sig bra och gjort loppen på rätt sätt, säger Båth.
Vad blir det för balans och utrustning?
- Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

”Har inga vrålkrav på honom”

Du har ytterligare två hästar med inom V86. Vad har du att säga om dem?
- Basil Pellini (V86-6)
är en rätt så bra häst som jag väl egentligen borde ha tagit ut i ett vanligt lopp men jag tycker det finns bra kunnande i hästen och vill prova här. Jag tror det blir bra till hösten och även om jag inte har några vrålkrav till det här loppet så hoppas jag att han ska få vara med i Breeders Crown i höst. Han tog två raka innan det blev galopp in i första sväng senast. Nu ska vi byta till ett halvstängt huvudlag för att skärpa till honom för det kändes som att galoppen berodde på att han slappnade av litegrann.
- Virunga (V86-8) har det krånglat mycket för i år och hon har varit sjuk och bara gjort två starter. Hon har gått ett tuffare rundbanejobb inför det här och det blir lite av ett test om vi ska spänna bågen till Derbystoet lite senare. Jag är helnöjd om hon är bland de sex främsta, säger Svante Båth.


Östersund var värd för onsdagens V86-tävlingar och det var de kallblodiga travarna som stod i fokus. I Kallblodsderbyt, med 700 000 kronor i..


Östersund var värd för onsdagens V86-tävlingar och det var de kallblodiga travarna som stod i fokus. I Kallblodsderbyt, med 700 000 kronor i förstapris, gick segern till Philip Ess som skrällde till tio gånger pengarna. Utrustad i en jänkarvagn för första gången höll han ledningen från innerspåret och öppnade första femhundra metrarna efter 1.23,6 och varvade på 1.25. I tredje par utvändigt satt storfavoriten Tekno Eld och när Ulf Ohlsson attackerade på sista bortre långsidan skärpte Öystein Tjomsland tempot rejält i täten. Han körde under 1.20 i trehundra meter och gav därmed Tekno Eld inte en chans att komma ifatt. Taktiken lyckades och Tekno Eld fick aldrig tag i den undflyende ledaren Philip Ess. Detta trots att Tekno Eld avslutade sista åttahundra metrarna efter 1.20,4 fick han nöja sig med andraplatsen.
- Jag var lite osäker på om vi kunde försvara innerspåret men när vi satte på jänkarvagn öppnade han som en raket. När man lägger sig i jänkarvagnen blir det tryck i grejerna, sa Öystein Tjomsland.
- Den här segern betyder väldigt mycket. Det är en häst vi köpte för några månader sedan till svenska ägare och det var kul att de fick valuta.

Stjärnblomster vann Derbystoet
Stjärnblomster tog hem finalen av Derbystoet för Örjan Kihlström. I en tuff duell mot norske Ness Tjo Edel sista halvvarvet, där de båda lämnade övriga konkurrenter rejält, höll Stjärnblomster enkelt undan till slut. Segertiden blev 1.26,5 över distansen 2140 meter med bilstart och i en snabb avslutning visade klockan på 1.21,4 sista fyrahundra metrarna. Tränar gör Jan-Olov Persson och han fick därmed sin första seger i Derbystoet, och har nu vunnit alla de klassiska unghästloppen på kallblodssidan flera gånger om. Förstapriset var 450 000 kronor till ägarna stall Rabatt. Anmärkningsvärt är att fyraåriga Stjärnblomster är dräktig med Tekno Odin och ska bli mamma nästa år.
- Örjan är ju grym att köra och det är stabilt att ha honom i vagnen. Maja, som sköter hästen, är värd det här för hon har gjort ett fruktansvärt jobb som har fått hästen i så här fin författning. Det är helt grymt alltså, sa en rörd Jan-Olov Persson.
- Det löste sig ungefär som jag hoppats på. Sedan är det ju enklare att köra när det som en bil att köra. Man kan planera hur man vill göra. Vi hade greppet men den andra är en jättebra häst som fick göra jobbet utvändigt. Vi höll undan även om vi fick en match, sa Örjan Kihlström.

Månprinsen A.M. i en klass för sig
Månprinsen A.M. var tillbaka i vinnarcirkeln efter fyra starter utan seger. Han var smått överlägsen i Sven O Perssons Minne som han vann för fjärde gången. Gunnar Melander laddade från start den här gången och kunde därmed enkelt svara ut värsta konkurrenten Odin Tabac från början. Månprinsen A.M. kunde sedan överta ledningen på första långsidan av Särpefanten och då var mycket vunnet. Den elvaårige kallblodsstjärnan stack ifrån till en mycket lätt seger.
- Hästen kändes kanonfin och vann med krafter kvar. Han slog igenom här 2013 och blev kung i Sverige. Jag tänkte att det har häxat så mycket på slutet och han har känts så fin att i dag kör jag framåt. Jag sparade inte på någonting, sa Gunnar Melander.

Tesio vann – med ett nödrop
V86 inleddes med att megafavoriten Tesio vann – men det satt hårt åt. Robert Bergh körde resolut till ledningen efter ett varv och drog sedan upp tempot i täten. Men det såg kärvt ut genom slutsvängen när Radjah d’Inverne kom fram utvändigt och pressade. Han skaffades sig ett övertag och Tesio såg slagen ut. Men då tog Tesio fram sitt härliga löphuvud och kontrade den sista biten, och vann med ett huvuds marginal.
- Han travade fint men var trög i dag och jag fick ingen riktig kontakt med honom när jag ville öka tempot sista varvet. Ändå tyckte jag att han travade bättre i svängarna i dag och han visade bra moral sista 50 kvar. Nu trimmar vi på lite mer och sedan åker vi till ”Valla” och Jubileumspokalen i ett långlopp, sa Robert Bergh.

Styrkeprestationer från dödens
Qvarting var bara bäst när han vann i V86-2 trots dubbla tillägg för sin tränare Lars Ångström. Han körde resolut fram utvändigt om den ledande favoriten Järvsöodin in på slutrundan och lade press på denne. Qvarting kopplade greppet in på upploppet och stegade undan till en säker seger, före Järvsöodin som aldrig riktigt gav sig som tvåa.
En fantastisk prestation svarade även Luxury Brodde i V86-6 som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst. Trots tredjespår genom första sväng och sedan ”dödens” så valde körande Oskar J Andersson att inte släppa någon förbi sig. Luxury Ås gick i närkamp med ledande Logi Light och kopplade ett säkert grepp den sista biten. Han vann med lite krafter kvar enligt Oskar J Andersson. Tränar gör Jörgen Westholm.

Det blev en mycket snygg dubbelseger för kusken Claes Sjöström och tränaren Greger Hägglund bakom So Gå Ikaros och So Gå Kleopatra, där båda hästarna spurtade till övertygande segrar.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se