Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V86 Solvalla: Mountain Cleaver slog sista kvarvarande systemet

Kvällens största segercheck delades ut till just Mountain Cleaver i V86-8, som var final av Mälardalscupen. 15 ston gjorde upp bakom startbilen och ju mer pengar hästarna tjänat desto sämre startspår hade de enligt förutsättningarna.
Det blev ett rivigt lopp där Pasi Tikkala-tränade Mountain Cleaver (startspår 13) vann efter en mycket stark prestation tillsammans med Erik Adielsson.
Från sjunde utvändigt attackerade Erik Adielsson på första bortre långsidan, fick svar av Örjan Kihlström bakom Top Notch Lady Ås men då drog Erik Adielsson ytterligare i högertömmen och via fjärdespår tog sig Mountain Cleaver fram utvändigt ledaren varvet kvar.
600 kvar tryckte Erik Adielsson till och övertog ledningen från Estelle Webb och sedan var dramatiken över. Mountain Cleaver vann säkert även om Dedes Mythical avslutade mycket vasst tillsammans med Sune L Nilsson.
- Det kändes faktiskt ganska tryggt hela vägen, sa Erik Adielsson trots dramatiken när han fick kasta ut sin häst i fjärdespår när han attackerade och sedan positionen utvändigt ledaren ytterligare ett halvvarv.

Kihlström vann dubbelt på huvudstadsbanan
I V86-2 kunde inte Örjan Kihlström försvara innerspåret i starten med Lincoln Lawer, men han kom ut direkt i andraspår, hamnade före favoriten Cash A Cheque Em och det avgjorde loppet. Varvet från mål körde Örjan Kihlström till och Lincoln Lawer kunde ta över spets från tidiga ledaren Indian Four. Cash A Cheque Em var tapper utvändigt ledaren men stumnade sista 100 meterna och Lincoln Lawer, som tränas av Stefan Melander, kunde gå ifrån till femte årssegern.
- Vi hade fint läge och det löse sig fint, kommenterade Örjan Kihlström.
I V86-4 tog Örjan Kihlström ett tidigt initiativ med andrahandsfavoriten Mellby Exotic och väl i spets dominerade det treåriga stoet loppet. Roger Walmann tränar segrarinnan som gjorde sitt andra besök i vinnarcirkeln i 14:e starten.

Spetssegrar
Erik Lindegren har stallet i form och när Lotus Gil kom till ledningen i V86-1 fick de andra köra om andrapriset. Segern underlättades av att storfavoriten Casanova Sisu hade en sämre dag och galopperade in på upploppet.
Spets och vinst handlade det även om i V86-6 på Solvalla där Jim Oscarsson ledde varje meter tillsammans med treårige Mr Perfection.

Skrällar på Bergsåker
Det här var en onsdag då Bergsåker, med ett krävande underlag, bjöd på flera skrällar.
74-oddsaren Quatre Star stod för kvällens största överraskning då han spurtade in som etta i V86-5 tillsammans med sin tränare Henrik Svensson.
- Jag har sagt att som fyraåring kommer den här att bli bra, men det verkar börja lite tidigare än så, sa Henrik Svensson.
I V86-3 serverade Tomas Pettersson 21-oddsaren Hummingbird Cake ett perfekt lopp i rygg på ledaren Quick Crown och när luckan kom på upploppet avgjorde det treåriga stoet ganska bekvämt.
- Jag hoppades kunna servera henne ett sådant här lopp, jag har sett att hon är bäst på kortspeed, sa skrällkusken.
- Hon har känts bra i träningen och jag trodde hon var lite på gång, sa tränaren Erik Holm som inte var lika överraskad som spelarna.
Även V86-7 bjöd på en skräll då 20-oddsaren Boys Going In hittade mållinjen först i ett namnkunnigt startfält tillsammans med sin tränare Per Linderoth.
Beau Mec såg länge ut att vara på väg mot segern i ledningen, men 500 kvar övertog Partout Simoni som travat utvändigt ledaren. När även han tröttnade var det Boys Going In som höll farten bäst och vann före Poochai.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerat 2016-12-21 22:22:00


Andra V86-tips


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.- Hade det va..


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.
- Hade det varit en annan häst så hade jag varit bekymrad. Men han har varit här på Solvalla så många gånger så jag tror att han håller på och leker med mig, jag vet faktiskt inte, sade en till synes förbryllad Stefan Melander när han körde av banan med sin superstjärna efter den egendomliga turen.
För lika skärpt, fokuserad och oslagbar som Nuncio är när det blir tävling. Lika lekfull är han dessförinnan.
Det är svårt att inte föra tankarna till när den tvåbente sprinterkungen Usain Bolt showade som mest på tävlingsbanorna.
Precis som denne verkar Nuncio fullkomligt medveten om att han är bäst.
Och en häst som aldrig galopperat i lopp, aldrig varit sämre än trea på 53 starter, inte förlorat sedan 2015 och snart tjänat 28 miljoner kronor måste rimligtvis ha något alldeles speciellt innanför pannbenet.

”Börja lite lugnt och stillsamt”
Vad gäller onsdagens lopp blev det föga oväntat en transportsträcka mot 14:e raka segern och betydligt större uppgifter.
- Han öppnade bra och det var aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen. Sedan var det lugna gatan, allt var frid och fröjd. Jag vet att det blir många tuffa lopp under en säsong och det är inte nu han ska vara på topp, så det är skönt få honom att få börja lite lugnt och stillsamt. Hästen känns så fin som han kan göra. Allt verkar precis som i fjol, sade Örjan Kihlström som bestämde farten till 1.13,7 första kilometern, körde 1.09,3 sista halvarvet för att vinna på 1.12,2/1 640 meter autostart – den särklassigt långsammaste tid som Nuncio travat över sprinterdistans sedan han kom till Sverige.
Nästa start blir med all sannolikhet V75-finalerna på Solvalla 1 april.

Smygande skrällar
Men trots att Nuncio i praktiken förvandlade V86-omgången till V75 så nådde värdet för alla rätt nästan 80 000 kronor.
Två stora överraskningar efter varandra låg bakom det.
Först smög Fredrik B Larsson årsdebuterande Havbergs Knight till prydlig spurtseger på Solvalla.
Sedan kopierade Malin Viklund nästan det när hon slank loss från fjärde inner med In Photo som växlade sina konkurrenter till Anna Eidergren Beijars ohämmade lycka.
- Jag kan inte prata… Vi har haft henne sedan januari och jag var riktigt besviken i första och andra starten. Men hon har känts jättefin. Jag är så lycklig över att ha fått en så fin häst, jublade ägarinnan med gråten i halsen.

Dubbel för Widell
Kvällens kusk blev Kaj Widell via en prydlig dubbel på Bergsåker.
Hans R Strömbergs Perfect Dynamite och Magnus Träffs Sugar Daddy var båda tuffast trots att de fick göra grovjobbet själva på vägen.
- Det är lätt att vara kusk när man kör sådana här hästar, konstaterade veteranen som slagit sig tillbaka till att bli en av landets mest anlitade catchdrivers.
I övrigt blev det idel favoritsegrar sedan Must Have, Casanova Sisu och slutligen Starzinner alla dominerat sina lopp från ledningen.
Extra plus till den senare som var smått överlägsen på 1.13,3 över full distans.
- För sin klass är han riktigt bra. Nu har han klivit upp i bronsdivisionen och är startberättigad på V75, så då får vi börja snegla där, berömde Peter Untersteiner som inte gjorde resan till Solvalla med en häst i onödan.

Robin Johansson, Kanal 75


I onsdagens jackpotomgång på V86, där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt, gör Nuncio si..


I onsdagens jackpotomgång på V86, där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt, gör Nuncio sin andra start för året. I årsdebuten, som var i V75 på Axevalla, vann han lekande lätt. Nu en dryg månad senare är det dags igen och det sker på Solvalla där Nuncio jagar sin 15:e raka seger, och totalt 39:e i karriären.
- Det går ju såklart att ta 14 raka segrar som han har gjort, men inte att även vinna Elitloppet och alla de andra stora loppen han vann i fjol. Det är grymt. Jag vet inte om någon häst har vunnit Elitloppet och varit obesegrad under samma år. Nuncio vann fem Grupp 1-lopp förra året och det tror jag ingen annan häst gjorde, säger Stefan Melander.

”Har tränat som bara den”
Den sexårige svartbrune hingsten har sprungit in 27,7 miljoner kronor och tagit 38 segrar på 52 starter. Han har aldrig varit sämre än trea och fjolårets elitloppsvinnare verkar väldigt bra om man får tro tränare Melander.
- Han har gått jobb och tränat som bara den efter Axevalla. Han är väldigt vältränad och körs varje dag. I fredags gick han fort på rakbanan med intervaller och i dag (måndag) har det varit motion. Det snöade i morse men den har försvunnit och nu är man på topp. Nuncio gillar inte snö och och det gör inte jag heller.
- Jag kör ju aldrig några tester med honom och han springer mest och leker. Jag leker i och för sig jag också men han är mycket speciell hästen och galopperar och gör som han vill. Det är inte som när man kör Uncle Lasse exempelvis som springer spikrakt, tar långa steg och är helt perfekt. Nuncio har alltid mycket annat att fundera över men det är olika med olika hästar.
- Han är i alla fall grymt säker. En väldigt förnuftig häst som är så cool och han glänser ju inte i värmningen heller. Men när han går upp bakom bilen då brukar han glänsa iväg, säger Stefan Melander.

Siktar mot Olympiatravet
Onsdagens start i V86-6, där Nuncio har innerspår bakom bilen och körs av Örjan Kihlström, är förstås en munsbit för världsstjärnan. Även om ”Tarzan” säger att det inte är någon toppform ännu. Sedan spänns bågen mot de stora loppen och innan Elitloppet väntar Olympiatravet.
- Nuncio känns jättebra men han har ingen bra form ännu. Den var 60-procentig i årsdebuten och bör väl ligga på 65 procent nu. Han har i alla fall grundkapacitet som räcker och har ett fint lopp så det ska nog gå bra om det inte strular till sig. Han går med skor runt om och har vunnit nästan alla sina lopp med skor. Inga ändringar.
- Vi siktar mot Olympiatravet om allt verkar bra och tanken är att starta i finalen på Solvalla 1 april som är ett uttagningslopp till Olympiatravet.

Har minskat från 160 till 74 hästar
Stefan Melander har 74 hästar på träningslistan just nu och har skurit ner rejält på antalet hästar det senaste året.
- Jag hade 160 hästar förra året och det var katastrof att ha så mycket hästar. Jag var tvungen att dra ner och har gjort det med flit. Många är sålda och jag ska sälja ännu fler, det går inte att ha så hemskt mycket hästar.
Hur många vill du ha framöver då?
- Runt 25 hästar kanske, jag ska inte ha så mycket. Visserligen kommer det in många nya tvååringar och egentligen är det nu man ska satsa på unghästar. Nästa år kommer ju Pokalåret med högre prispengar, menar Melander.

”Riktigt bra form – långt fram”

Förutom Nuncio, är det någon annan av dina hästar på V86 som du vill vurma för?
- Mach Number (V86-2) gick bra i årsdebuten då han var tvåa och jag tror att han kommer att få ett ganska bra år. Det är en rätt så fin häst som säkert kommer att gå framåt med loppet i kroppen. Men han är ingen startraket och blir över från innerspåret. Han behöver inte vara borta om det löser sig.
- Lavidaloca de Vie (V86-4) är faktiskt i riktigt bra form. Nu är läget iskallt med spår tolv men skulle de köra utav bara den där framme så kan hon dyka upp långt fram. Hon är bra i ordning och med ett bättre startspår hade jag trott på bra chans.
- Volstead (V86-6) är ju faktiskt en jävla bra häst vilket han har visat. Jag hoppas att han kan vinna något riktigt stort lopp i år. Han känns jättefin i träningen men det är alltid ett varningsskott med våra hästar att de behöver lopp. Så ”Volle” behöver nog gå några lopp för att bli bättre och detsamma gäller French Laundry. Men även ”Frenchen” känns jättefin i jobben men behöver lopp och rår ju inte på Nuncio, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jäg..


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jägersrotränaren Conrad Lugauer valde att tävla på bortaplan och han gjorde inte resan till huvudstaden i onödan.
I V86-avslutningen gjorde Gareth Boko debut i regi Conrad Lugauer och den fyraårige hingsten imponerade stort när han växlade ner konkurrenterna över upploppet.
Segern i Margaretas Tidiga Unghästserie för de fyraåriga hingstarna var värd 300 000 kronor och därmed har Gareth Boko travat in drygt 2,8 miljoner kronor i karriären via åtta segrar på 19 starter.
- Jag är stolt att folk tror på oss, det är inte vanligt man får in en sådan kvalitetshäst. Det låter konstigt kanske, men jag hade förväntat mig en bra insats. Jag sa till ägaren att jag tror han är extremt spurtstark och det visade han också. Om vi har lite tur kan han etablera sig långt upp i eliten. Han ha en extremt viktig egenskap och det är speeden, sa Conrad Lugauer.

Westholm får vänta på 1 000:e segern
Conrad Lugauer fick även segerdefilera efter V86-2 där han snuvade Jörgen Westholm som jagade sin 1 000:e kuskseger. Jörgen Westholm ledde loppet länge med Ebony Boko, som motvilligt fick ge sig mot favoriten Tuffetto Jet. Segertiden på Tuffetto Jet blev 1.12,6 över sprinterdistans och visade klass då han avgjorde tunga vägen utvändigt ledaren nästan hela sista varvet.
- Helt rätt sort… och han har absolut toppform, kommenterade Conrad Lugaer i vinnarcirkeln.

Flera fina årsdebutanter
Caddie Lisieux tjänade drygt 1,6 miljoner kronor sin debutsäsong i fjol trots att hon inte fick det att stämma hundra i de största loppen.
På onsdagen gjorde Roger Walmanns högkapabla sto årsdebut i V86-4 och hon löste uppgiften i händerna på Kenneth Haugstad. Travet var kanske inte klockrent hela vägen men Kenneth Haugstad stöttade hästen när det behövdes, både kort efter start och över upploppet.
Vinsten i Margaretas Tidigara Unghästserie för fyraåriga ston var värd 300 000 kronor.
- Ska jag vara ärlig så såg hon inte så bra ut som jag förväntat mig. Lite för tunga skor fram… Men hon var inte så bråkig bakom bilen, det för vi ta med oss, sa Roger Walmann.

Takters båda vinnare imponerade
Lutfi Kolgjini har ett stall i knallform och när Rajesh Face skar mållinjen som etta i V86-3 var det stallets 19:e årsseger på svensk mark.
Rajesh Face tog hand om ledningen direkt från sitt innerspår på startvolten och sedan hade kusken Johnny Takter full kontroll. Fyraåringen såg mäktig ut i andra raka årssegern.
- Han är fortfarande inte så där jättesnabb. När han fått lite fler lopp kommer han bli snabb också och då kan han bli hur bra som helst, sa Lutfi Kolgjini.
Även i V86-inledningen bjöds publiken på Jägersro på en riktig sportslig godbit då D.D.’s Hitman glänste i årsdebuten tillsammans med Johnny Takter.
- Han ser mycket fräschare ut än i fjol. De är lite slitna när de kommer från USA. Jag fick ett jäkla bra besked och jag tror han får sin bästa säsong i år, sa tränaren Petri Puro som har en sällsynt förmåga att plocka fram nya stjärnor trots ett ganska begränsat material.

Favoritsegrar för Untersteiner
I V86-5 ledde Ontheway Diamant varje meter av sprinterloppet tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
- Det var mycket vunnet när vi vunnit starten, sedan hade vi trumf på hand, sa Peter Untersteiner.
Peter Untersteiner blev dubbelsegrare inom V86-spelet och han vann från spets även med Global Tendency i V86-7. Det var dock lite tur inblandat då Razzamatazz Face galopperade då hon avgjort spetsstriden mot favoriten.
Erik Adielsson svarade för en fin styrning i V86-6 då han först tog ledningen från springspår med Stig H Johansson-tränade Paparazzi M. för att sedan släppa till Valeur efter 500 meter, på upploppet kom luckan och då avgjorde den nioårige hingsten enkelt.
Skrällsegern i Solvalla Hästägarföreningens Vårvintervandringspris var värd 100 000 kronor.

Treåringar bjöd på spännande upplopp
Två lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie avgjordes utanför V86-spelet på Solvalla och även här handlade det om 300 000 kronor till vinnarna.
Klassen för treåriga hingstar och valacker bjöd på ett riktigt spännande upplopp där Timo Nurmos-tränade Mellby Fire och Jorma Kontio fångade in ledaren Muscle Lane och Robert Bergh i sista stegen.
Klassen för treåriga ston bjöd också på upploppsdramatik då fyra hästar i stort sett var i bredd kort före mål, men först i mål kom Catch My Love som spurtade sylvasst i händerna på Tobias J Gustafsson. Vinnaren tränas av Susanne Jansson.
- Jättestort, både pengamässigt och prestationsmässigt. Det var en jätteskön känsla när vi tog meter för meter över upploppet, sa segerkusken.
Sex av åtta favoriter vann på V86 och åtta rätt på V86 gav 1 921 kronor, sju rätt gav 26 kronor och så blev det jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Från positionen utvändigt om ledaren mosade Pointillist (V86-2) senast konkurrenterna. Storfavoriten Malkin N.O. var chanslös trots ett smö..


Från positionen utvändigt om ledaren mosade Pointillist (V86-2) senast konkurrenterna. Storfavoriten Malkin N.O. var chanslös trots ett smörlopp i rygg.
- Han var grym senast och är fortsatt lika fin efter det, om inte finare. Jag är jäkligt nöjd med honom, han är klart gå g, säger Jim Oscarsson.
Femårige Pointillist hade förvisso ett fint fjolår med 6 segrar på 21 starter och över en kvarts miljon kronor insprunget, men i år har han höjt sig ytterligare och visat kvalitéer som kan räcka långt.
- Han hade det jobbigt som unghäst, speciellt som treåring. Vi hittade aldrig något fel utan det var mer att han inte hade vuxit färdigt och så. Det är först nu som han börjar komma i kroppen och det är därför han kan förflytta sig mycket snabbare nu också. Han blir bara finare och starkare och jag tror att det finns en jäkla växel i honom i år.

”Ibland sticker något horn ut”
Ska det bli seger på Solvalla på onsdagskvällen lär det krävas höga växlar. Oturen grinade mot Pointillist när startspåren lottades och han har ingen enkelt uppgift framför sig från tolftespår över kort distans.
- Det är ett iskallt läge egentligen men någon ska ha spår tolv och han är så pass bra i ordning att jag måste ha lite hopp i alla fall. Det är några där framme som också är bra så jag ska inte vara allt för kaxig, men jag har helt klart en jäkligt bra häst med ruggig form.
Hur tänker man taktiskt från tolfte?
- Man vet aldrig hur det blir kört utan jag får köra lite efter vad som händer när bilen släpper och hur han känns. Jag tror att jag kör lite avvaktande nu när vi har så dåligt spår, men ibland sticker något horn ut och då bara kör man, säger Oscarsson och skrattar.
Hur som helst låter det som att strecket på V86-kupongen är givet?
- Ja absolut! Han är med där framme och slåss. Han känns grym i träningen och nu kommer vi ta av honom skorna också. Det gjorde vi ett par gånger i fjol och han blir mycket finare då. Från ett bättre läge hade jag nästan sagt att det bara är att spika.

Ola Johansson, Kanal 75


Endast tre ston i kullen född 2013 tjänade mer pengar än Caddie Lisieux (V86-4) förra året. Ett sådant resultat är man som ..


Endast tre ston i kullen född 2013 tjänade mer pengar än Caddie Lisieux (V86-4) förra året. Ett sådant resultat är man som travtränare och hästägare supernöjd med i 99 fall av 100. Caddie Lisieux är det där sista fallet.
- Egentligen borde hon ha fem-sex miljoner på kontot, säger Roger Walmann.
Att en treåring galopperar i 3 av 15 starter är i sig inget att grina över. När samtliga galopper kommer i uttagningar till miljonlopp är det emellertid inte lika lätt att ta det med en klackspark. Som storfavorit galopperade Caddie Lisieux bort sina möjligheter två gånger om i E3 och i årets viktigaste uppgift Svenskt Travoaks straffade hon också ut sig i försöket.
- Det var surt! Där och då säger man saker som ”hon gjorde ändå ett bra lopp”, men jag vore dum som travtränare om jag inte ville vinna de stora titlarna och med tanke på loppen hon gjorde emellanåt var det surt att hon inte fick vinna någon stor final.
Även om Caddie Lisieux uppträdde osäkert och omoget under fjolåret är hennes tränare också självkritisk.
- Varför skulle vi prova med jänkarvagn och utan skor? Man gör sådant i all iver för att få henne ännu bättre men det är idioti. När vi gick tillbaks till skor och vanlig vagn travade hon varje gång. Så den mänskliga faktorn bidrog också till att hon gjorde bort sig.

”Blir en maktfaktor”
”Bra hästar tjänar alltid sina pengar” är ett slitet men ofta sant uttryck inom travet. Vem vet. Kanske gynnas Caddie Lisieux på längre sikt av att hon ”slapp” tre tuffa årgångsfinaler. I vinter har hon i alla fall kunnat träna utan bekymmer och Roger Walmann låter väldigt nöjd med hästen inför onsdagens årsdebut.
- Hon har tränat väldigt, väldigt mycket och som det känns här hemma har hon helt klart gått framåt med vinterträningen. Om inget oförutsett händer blir hon en maktfaktor under fyraåringssäsongen också.
- Det är farligt att säga innan de kommer ut i lopp, för där kan allt ändras, men jag tycker att hon är mer vuxen och tål småsaker runtomkring bättre än tidigare. Vi får se men jag tror att hon är en mer vuxen häst i år.
Innerspår bakom startbilen är allt annat än idealiskt för Caddie Lisieux. Dessutom är det flera tuffa hästar med i loppet. Inte minst Undine som också är ett av kullens utropstecken. Men med tanke på vad Caddie Lisieux har visat tidigare och tonläget hos hennes tränare är hon ett tidigt streck på V86-kupongen.
- Jag vet att hon är i bra ordning. Från bricka ett kan hon bli sittandes fast men skulle hon komma loss i tid är hon med där framme. Så mycket vet jag. Det kan vara andra i fältet som är lika bra som henne så här i första starten för året och hon har kanske inte snabbheten än helt och hållet, men hon räcker till att vara med där framme ändå. Hon går med vanlig vagn och skor. Vi får se senare i sommar om vi ändrar något om hon blivit lugnare och finare.
Hur ser den fortsatta planen ut för henne?
- Årets första stora mål är Drottning Silvias Pokal. Tyvärr är hon inte anmäld till Stochampionatet, som hade passat henne perfekt, men det finns massor med lopp – utöver drottningens har vi Derbystoet och Breeders’ Crown. Vi kan väl ta hem allt, säger Walmann och skrattar.

”Vi siktar mot derbyt”
V86-omgången bjuder också på ett högklassigt lopp för fyraåriga hingstar och valacker (V86-8) och där årsdebuterar två av Caddie Lisieux stallkamrater – kriteriefinalisten Destiny Am och Breeders’ Crown-femman Valley Brodde.
- Både är väldigt mycket jobbade på samma sätt som Caddie Lisieux. Vi siktar mot derbyt och sådant och sedan får vi se under vägen om de duger till det, men vi sätter upp för att ta de stora loppen.
Vad förväntar du dig av dem så här i första starten för året?
- Det ska kanske en del till för att de ska vinna direkt men de har skött vinterträningen riktigt bra och har mycket att gå på, så varför inte? Eventuellt kommer de tävla utan framskor.
Hur rankar du hästarna sinsemellan?
- Valley Brodde håller jag som den något bättre hästen men Destiny Am gick också jäkligt bra i fjol. Med tanke på spåren tror jag att Destiny Am har bäst chans den här gången.
Hur kul är det att våren närmar sig och topphästarna är tillbaka på banan?
- Det är jättehäftigt! Det är därför vi håller på hela vintern, för att dessa hästar som är lite extra ska komma ut och tävla.Roger Walmann om sina övriga V86-hästar:
- Top Notch Lady Ås (V86-2) har gått lite snabbare på rakbanan och är ganska vässad. Eventuellt blir det barfota fram och jag tror att hon kommer göra ett fint lopp. Bland de tre-fyra främsta är hon säkert.
- Mellby Collector (V86-6) har toppform! Senast satt han fast med mycket sparat. Det är lite lurigt med voltstart men vi får väl prova när han står så fint inne i loppet. Han kan vara för hetsig i volten men går han därifrån ser det inte svettigare ut än att han ska vara med där framme. Det kan bli barfota fram på honom.

Ola Johansson, Kanal 75


I lördags vann Kim Eriksson V75 i Kalmar med Thomas Madsens Sphinx d'Inverne.På onsdagen följde Mantorpkusken upp med tre segrar på Å..


I lördags vann Kim Eriksson V75 i Kalmar med Thomas Madsens Sphinx d'Inverne.
På onsdagen följde Mantorpkusken upp med tre segrar på Åbytravet, samtliga tränade av Robert Bergh.
Det blev storutdelning på V86 och vinnarna hade en del att tacka Kim Eriksson för. 32-åringen satte dit två vinnare inom ramen för det stora streckspelet och skrällde direkt i inledningen med Västerbo Arthur som endast var streckad på tre procent.
Insatsen var mycket rejäl och sättet sjuåringen vann på den tunga vägen bar en favorits signum.
- Han har sprungit och längtat efter att gå barfota vad jag förstår. En väldigt stark och fin häst, sa Kim Eriksson.
Balfour var kvällens näst största favorit spelad på 62 procent. Kim Eriksson kunde avvakta och se hur konkurrenterna formerade sig innan Balfour fick överta täten.
Överlägset och imponerande av en häst Robert Bergh sagt är en av de bästa han tränat i karriären.
- Jag fick feeling bakom bilen där han kändes mycket snabb men fick besinna mig så att det inte skulle bli galopp. Och han kunde ju vinna lätt även den lite tyngre vägen också, sa trippelsegraren från Mantorp.

Åmålhästen kvällsbäst
Kvällens stora behållning på Åbytravet var annars Barkevious Mingo som lekte hem segern i V86:ans sjunde avdelning. Nils L. Norelius, amatör från Åmål, har en häst i toppslag.
Den sjuårige valacken vreds på från tredjeparet utvändigt dryga varvet från mål, flög till spets 700 meter kvar och bara sprintade undan för Carl Johan Jepson.
Bakom den höga utdelningen låg också Maxime Marais, lärling hos Christer Otterström, som ledde hela vägen med stallets häst Flashing Victory (två procent)

Häftigt treåringsrace
På Solvalla blev det en häftig duell i Treåringsloppet Pamir Broddes lopp. Strid både från start och över upploppet.
Till slut kunde Lutfi Kolgjini hålla storfavoriten bakom sig med rejäle Speedy Face.
- Det var utan tvekan de bästa hästarna som gjorde upp om det, sa Kolgjini.
Erik Adielsson satt bakom Svante Båths Global Un Poco, en av kvällens största favoriter på V86 och försökte ro åt sig ledningen av Lutfi Kolgjini på innerspåret.
Speedy Face tvingades ner till 1.11,0 första 500 meterna och fick det lite lugnare sedan. Över upploppet testade Adielsson igen med Global Un Poco som hade backats loss och duellanterna var 20-30 meter före övriga. Seger med en halv längd för Speedy Face. Kul lopp!
- Jag vet sedan tidigare att hästen har en ruggig tävlingsmoral och han bet ifrån sig bra, sa Kolgjini.

Miljonvinnare på Frösön
I ett stolopp över 2640 meter fick Björn Goop det lopp han hoppats på med favoriten Escada B.R. från bakspåret.
En stark häst från åttondespår över kort distans. Peter G Norman braskade chanserna på förhand men visst gick det vägen med Valeur som kunde vinna trots en tung löpning i ett galoppfyllt lopp.
V86-spelet avslutades med favoritseger i form av Tour Knight och Johan Untersteiner.
Fem system hittades med åtta rätt och vinsterna sköt upp i runt 1,3 miljoner för vart och ett.
Fyra av miljonsystem var inlämnade på atg.se. Det femte hos ombudet Ica Supermarket på jämtländska Frösön.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se