Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V86 Solvalla: Från vinnarcirkeln till avelsboxen

Att få sluta på topp är något som är få förunnat, vare sig vi talar humanidrott eller tävlingshästar.
I vinter-OS-tider är väl den amerikanske skrinnaren Eric Heiden det mest lysande exemplet då han avslutade karriären som 21-åring efter fem OS-guld i Lake Placid 1980.
Fullt så glimrande är väl inte historien kring Ultimate Wine, men faktum är att det sjuåriga stoet i sina två senaste starter grejat sina största segercheckar sedan segern i det danska stoderbyt 2015.
Onsdagens triumf togs trots att hon låg på hårt i ledningen.
- Jag fick smacka rejält från start, då fick hon en riktig signal. Sedan blev hon onödigt gåvillig och låg på rätt så mycket. Men hon var fin idag också och har riktigt bra form nu, förklarade Peter Untersteiner som trots prestationen inte vacklade i beslutet att låta hästen gå till avelsboxen.
- Det är så lätt hänt att man kör ett år för länge med stona, så ångrar man sig halvvägs in på säsongen. Hon är sju år och jag tycker att det känns lagom, jag och ägaren är överrens. Hon ska göra en start till, stoeliten hemma på Halmstad. Sedan ska hon träffa Nuncio och bli mamma.
Segertiden 1.12,0/1 640 meter autostart är den näst snabbaste av ett sto på svensk mark under 2018, endast toppat av segermaskinen och V75-profilen Southwind Feji.

Favoritparad på Jägersro
Den favoritsegern inledde en relativt lättfunnen V86-rad.
Framförallt var det på Jägersro som loppen slutade enligt förhandsspekulationerna.
Markus Waldmüller dominerade lärlingsloppet från ledningen bakom tysktränade Opalis medan Thomas Uhrberg dundrade runt från andra par utvändigt bakom danske Alpha Peak och passade på att hylla hästens tränare Steen Juul:
- Han är en av de två största tränarna i Norden genom tiderna, eller tre största i alla fall, och lika intresserad idag som han alltid varit. Vi kan prata om foder och balans och hästar i flera timmar i sträck, sade Uhrberg som var nära att bryta favoritparaden då han skickade Kendra Silvio till spets från spår långt ut, men fick sträcka vapen mot utvändiga Sharp Dream i sista steget före mål.
Den senare lovordades efteråt av sin tränare och kusk Joakim Lövgren:
- Hon är fysiskt imponerande och jag körde därefter. En härlig häst som har mycket inombords. Hon utvecklas av starterna och med den storleken, hon är 1.70, ska det bli kul att vara på den här resan.

Ruggig Västerbo Grosbois
Även på Solvalla tog de utländska gästerna för sig.
Lil Belinda kom inte med några direkt skrämmande resultat från Finland, men lyckades knipa karriärens fjärde seger sedan Kenneth Haugstad bjudit ryggresa till upploppet.
Mer segervan var tyske Jamie Oliver som bjöds ett liknande upplägg av Thorsen Tietz och växlade sina konkurrenter i tilltalande stil.
Kvällens sportliga prestation dröjde emellertid till sista loppet.
Västerbo Grosbois tvingades varva på för årstiden smått vansinniga 1.10,3 med en stekhet Titan Brodde på utsidan. När favoriten förståeligt nog kroknade i slutsvängen svarade ledaren alla attacker och höll undan på 1.11,5/1 640 meter autostart.
- Jag kände att det gick fort, men jag hade bestämt mig för att köra i ledningen idag. Det är en ruggig häst, mös Rauno Pöllänen som onekligen gjutit nytt mod i sjuåringen sedan han fick hästen i träning för fyra månader sedan.
Largo och Hans-Owe Sundberg var den åttonde vinnaren i en V86-rad som betalade 8 114 kronor för alla rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2018-02-21 22:28:00


Andra V86-tips


När Peter Untersteiner är på skidsemester i alperna fick Johan Untersteiner fatta tömmarna även bakom pappas hästar. Trots sä..


När Peter Untersteiner är på skidsemester i alperna fick Johan Untersteiner fatta tömmarna även bakom pappas hästar.
Trots sämsta utgångsläget i V86-5 löste Arsenal uppgiften och tog sin tredje raka årsseger. Medan Staro Leonardo, Lucas Laday och Black Snapper slogs om ledningen väntade Johan Untersteiner ut stormen och varvet före mål körde han fram utvändigt ledaren. Därifrån kunde Arsenal stega undan och ta en säker seger.
- Han blir bara säkrare och säkrare på benen, han är inte klockren i aktionen men i dag flöt det på väldigt fint och det kändes stabil hela vägen. Det gick lite fort när jag var tvungen att köra fram utvändigt men sedan kändes som att vi skulle vinna hela vägen, sade segerkusken.
Även i V86-7 väntade Johan Untersteiner ut konkurrenterna och på upploppet växlade Juni Håleryd utan problem ner hela fältet.
- Jag bara satt och mös hela vägen. Pappa sa till mig innan att hon har tränat bra och han tyckte nog inte att jag lyssnade riktigt så han nämnde det en gång till, att hon har tränat bra, så jag förstod att det skulle vara en bra prestation i dag, sade Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Bryssel höll för trycket
Omgångens största favorit Bryssel höll för trycket i V86-1. Peter Ingves väntade tills upploppsrakan innan han gav kommando och Bryssel spurtade ner Ukebell Jet.
I V86-2 gjorde Ninepoints Gaagaa en imponerande årsdebut efter åtta månaders uppehåll. Efter en resa utvändigt ledaren kunde hon ta hem karriärens tredje seger med tränaren Jörgen Westholm i sulkyn.
- Hon är väldigt fin och vi får jobba på med henne och hoppas att hon blir starkare.
I lärlings- och ungdomsloppet skrällde Samiswhoiam med Jakob Smith i sulkyn. Det var sjuåringens tredje seger i karriären och Smiths andra kuskseger.
Även i V86-4 fick favoriten ge vika. Istället blev det en upploppsduell mellan treprocentaren Lima Mermaid och andrahandsfavoriten Mellby Euphoria där den senare drog det längsta strået. Jorma Kontio körde och Timo Nurmos tränar.
Björn Goop lotsade egentränade Earn n’Burn till en favoritseger i V86-6 efter att ha övertagit ledningen varvet från mål.
När favoriten Rigel Face galopperade bort sig på upploppet i V86-8 kunde Valley Brodde med Örjan Kihlström avsluta kvällen med en snygg spurtseger.
Åtta rätt på V86 gav 103 757 kronor, sju rätt 385 kronor och sex rätt 39 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däre..


Travet i Expressfart på onsdagkvällen involverade Solvalla och Bergsåker.
I norr var det vintriga förhållanden. I Stockholm däremot kunde hästarna köras utan skor för första gången sedan skotvånget upphävdes i landet vid månadsskiftet.
Skrälltätt i Sundsvall men även huvudstadens lopp bjöd på överraskningar.
I det avslutande sprinterloppet styrde Kaj Widell fram utvändigt ledaren 1200 meter från mål med Final Dream som bara var bäst i loppet. En fyraprocentare på V86-spelet.
- Han höll farten mycket bra och hade stor hjälp av att gå barfota, berömde Kaj Widell som fick prova femårige valacken Final Dream för första gången senast i Karlstad.
Björn Goop vann dubbelt på V86 på Solvalla med egentränade hästar.
En rivigt och sevärd tillställning blev loppet för ston som tjänat upp till 280 000 kronor. Stefan ”Tarzan” Melander var stor favorit med USA-importen Beautiful Bacardi och rundande fältet till täten 800 meter från mål i tredjespår.
Torrast spurtkrut hade dock Mellby Estella för Björn Goop och favoriten kunde fångas in till knapp seger,
1.12,7 över 1640 meter med bilstart indikerar att våren snart är i antågande.
- Tarzans häst var enormt duktig efter en tuff inledning men Stella tog fram det där lilla extra och avgjorde, summerade Goop.
Han vann även med Pampalo i V86-2 där Stig H Johansson utfärdat en varning för ringrost för favoriten Dream Lane och resultatet blev inte lyckat i första starten sedan i november

Inget slösande av Westerholm
På Solvalla kördes också ett lopp över tre kilometer där Nicklas Westerholm inte slösade många meter i onödan med favoriten My Dream Art. Hästen går bäst i ryggar och Westerholm släppte ledningen till den första som kom vilket den här gången blev högoddsaren Red Miles.
400 meter från mål kom luckan där Westerholm snabbt flyttade ut i andrapar utvändigt.
- Han måste ha sådana här lopp på väntan och det fick han i dag och då svarade han med en bra insats, sa Rommetränaren och fjolårets komet i Sverige.

21 miljoner för åtta rätt
Av dryga 703 000 inlämnade system fanns alltså inget med alla vinnarna markerade. ATG kalkylerar med att en ensam vinnare kan dra hem 21 miljoner kronor nästa onsdag då Solvalla kör V86 tillsammans med Åby.
Ribban sattes på Bergsåker där skrällar streckade på en respektive noll (0,40) procent var först i mål.
Hemmatränaren Lars-Göran Söderberg gav Overtimeosåfin ett lopp i rygg på hårddragande ledaren tillika favoriten Vic de Luxe och kunde spurta till seger.
- I dag kändes det direkt att han skulle göra ett bra lopp. Jag hade kunnat hålla ledningen också men det kändes trots allt bäst att släppa. Han vann faktiskt enkelt, jag skrek till i den sista kurvan lite för galleriet men det hade nog gått utan också, sa Lars-Göran Söderberg om i princip ospelade Overtimeosåfin.

"Löste sig bra"
En dundersmäll inledde spelet på Bergsåker. Amatören Ricky Eklund från Örnsköldsvik hade lämnat stoet Pandora Diamant i Per Linderoths händer.
Jättefavoriten From The Mine blev av med ledningen och kunde ta över densamma igen efter 500 meter i en öppning i överkant 1.10.
I tredjepar invändigt satt Per Linderoth med Pandora Diamant som kunde slå av favoriten precis på linjen när luckan kom. En enprocentare på V86.
Segertiden strålande 1.13,2 /1640 meter med bilstart på den moddiga banan.
- Det var ett invändigt lopp som var vår chans och det löste sig bra. Det var bra gjort av henne att kunna spurta samtidigt som jag behövde ta ut henne fyra spår på upploppet, sa Per Linderoth.
USA-importen Coogan var inte alls bekväm med det frusna underlaget i Sverigedebuten och kunde inte hänga med i tredje utvändigt när tempot drogs upp.
Empire Garbo vann fyraåringsloppet för Jimmy H Andersson. Svante Båth tränar.
Kallblodloppet vanns av norske gästen Mjölner Brun med Ole-Christian Kjenner i sulkyn. Jan Roar Mjölneröd tränar.
Ingen med åtta rätt på V86. Sju rätt gav mastiga 85 056 kronor och för sex rätt fick man 1712 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det är jackpot i onsdagens V86-omgång där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. En av favoriter..


Det är jackpot i onsdagens V86-omgång där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. En av favoriterna är det fyraåriga stoet Beautiful Bacardi som är obesegrad på svensk mark. Hon kom i Stefan Melanders träning i oktober i fjol och på två starter blev det två segrar från ledningen.
- Hon var väldigt fin och hade krafter kvar båda gångerna. Hästen har visat fin talang, säger Melander.
- Jag följer amerikansk travsport mer än vad jag följer svensk travsport. Jag är fascinerad av deras hästar och spanar in rätt så mycket lopp via datorn. När det gäller Beautiful Bacardi hade jag sett henne i några löpningar och tyckte att det var en fin gång i hästen.
- Egentligen är det emot mitt upplägg då jag brukar köpa hästar som är ett år gamla men nu köpte jag den här på auktion. Men jag minns faktiskt inte vad hon kostade.

”Varning till spelarna – ingen höjdare”
Det är nu drygt tre månader sedan Beautiful Bacardi startade och vann senast. När hon nu gör årsdebut blir det från spår elva i V86-4 över 1640 meter med bilstart på Solvalla.
- Hästen har övervintrat väl och även om det har varit ganska besvärligt väder hela vintern så har vi kunnat träna på bra ändå. Framförallt i backen har det varit väldigt bra att träna i och Beautiful Bacardi känns stark i backjobben.
- Men man måste ju säga vad man tror och bricka elva över 1600 meter känns inte som någon höjdare. Läget drar ner chanserna och det är lite varning för spelarna från ett så svårt läge. Hästen har knappt startat från bakspår och kan bli het i ryggar. Jag hoppas att hon inte blir så laddad att hon bara vräker sig iväg och att jag blir tvungen att köra fram direkt. Då kan det bli problem.
- Så även om hon är väldigt fin i jobben är det alltid varning på våra hästar när de gör årsdebut. De är vältränade men brukar behöva ett par lopp i kroppen för att komma i form. Rent kapacitetsmässigt duger hon annars bra och hon blir intressant för framtiden. Jag hoppas och tror att hon ska kunna utvecklas för det måste hon göra om hon ska duga. Men just den här starten tar jag inte så allvarligt på. Vi kör med skor runt om igen, säger Stefan Melander.

Du har även Lavidaloca de Vie till start i V86-2. Chanserna där?
- Hon var alldeles för laddad i årsdebuten men Björn tyckte att hästen kändes fin men var för pigg. Nu fick hon gå ett lopp i alla fall och ska ha gått framåt med det i kroppen. Men även hon har bakspår och spår tio känns inte som hennes likör. Jag tycker annars att det här är en kanonhäst som gjorde många riktigt bra lopp i fjol.

Har hälsat på Nuncio – andra stjärnor på gång ut

Hur är läget annars med dina stjärnhästar i stallet? Har du varit och hälsat på Nuncio på Menhammar stuteri ännu?
- Ja, men bara två gånger. Cattis har vart där flera gånger. Nuncio är nöjd och glad med sin nya tillvaro. Han är avelshingst i hela världen och det är väl första gången det har hänt att jänkarna är intresserade av en hingst som står i Sverige. Han är fulltecknad här hemma och det är kul att han även betäcker i USA, säger Tarzan.
- Annars känns våra hästar starka i träningen och närmar sig startklar form. Cruzado dela Noche och Volstead har tränat bra hela vintern och känns fina. De ska starta någon gång i slutet av mars. Enterprise känns också fin och ska gå i Kungapokalen om allt är bra. Han beräknas starta i månadsskiftet mars/april.

Michael Carlsson, Kanal 75


30-åriga Caroline Holm är inne på sitt femte år som proffstränare och har specialiserat sig på rehabilitering för hä..


30-åriga Caroline Holm är inne på sitt femte år som proffstränare och har specialiserat sig på rehabilitering för hästar med hjälp av simträning i Hudiksvall
Parallellt med "sjukhusrörelsen" för hästarna driver hon ett träningsstall. Medräknat konvalescenterna finns för dagen 26 hästar på träningslistan med trefaldige miljonären Nimbus C.D. som den mest kände för dagen.
I början av året fick hon in ett spännande nyförvärv i jänkaren Coogan som gjorde sin senaste start i september i fjol för Åke Svanstedt. En häst som tjänade en halv miljon kronor på den andra sidan Atlanten.
Coogan är en import som den svenska travpubliken inte känner till så mycket om – knappt ens Caroline Holm själv.
- Jag har så klart skaffat mig information om honom och även kollat några lopp han gjorde i USA på video men jag kan inte säga att jag vet så mycket om hästen innan vi börjat starta honom. Han är lite speciell men ändå väldigt snäll, lite busig och barnslig. Det har inte varit några större fel på Coogan och jag är tacksam för att ägaren ville ge mig chansen och testa honom, säger Caroline Holm.

”Tar det som det kommer”
Fyraårige hingsten Coogan tog fem segrar på 18 starter för Åke Svanstedt och travade 1.10,9 som snabbast under tiden i USA.
Äger gör Håkan Andersson från Sundsvall – samme Andersson som en gång ägde världstravaren Zoogin med flera fina hästar hos Åke Svanstedt.
- Vi får ta det som det kommer med den här hästen och givetvis hoppas att det är en häst som kan duga lite i de större fyraåringsloppen, säger Caroline Andersson.
Efter vinterträning i Hudiksvall är det dags att testa Coogan i tävlingstempo. V86-5 på Bergsåker är ett fyraåringslopp där hästen står med 20 meters tillägg över grunddistansen 2640 meter. Ulf Eriksson kör jänkaren i dennes tävlingsdebut i Sverige.

”Ett test för mig också”
Håkan Andersson och Caroline Holm sneglar åt både Kungapokalen och Sprintermästaren med Coogan. En varning skickas ut så här i mars att hästen ska behandlas med försiktighet av spelarna.
- Det är lite med tanke på Kungapokalen och sådana lopp som jag vill komma igång med honom nu. Jag känner att det är ett litet test för mig också i första starten. Hästar kan alltid uppträda annorlunda i banjobb än tävling då de kommer ut bland andra hästar. Så det är den här starten jag får ta lärdom av och se hur jag ska gå vidare, hur jag ska utrusta honom och så, säger tränare Holm.

Snabb omställning
Hästen importerades från USA till Sverige i december och sattes i Carolines träning i januari.
Coogan kom till ett snörikt Hudiksvall och fick på sig ett par skor med broddar direkt.
- Det har blivit en väldigt snabb omställning för honom med snö. Han har tränat med brodd och så och gör det bra, men det är ändå inte optimalt. Jag tror att han kommer att bli mycket bättre till sommaren när han får gå utan skor. Han blir lite ”tung” och grov i aktionen nu med brodd men vi vill ändå börja starta och komma igång med hästen lite grand. För det börjar komma ganska fina lopp snart framöver, säger Caroline Holm.
En svårbedömd start. Men hästen ska med på en garderad V86-kupong tipsar hon.
- Jag tycker han ska tas med. Coogan har ju grundkapaciteten. Men han har bara startat på kort distans och ska nu ut på 2640 meter, plus underlaget då. Det är mycket nytt ändå åt honom så man ska i alla fall inte spika honom, det är mitt råd. Vi har även Lukas Bris (V86-1) till start men han behöver flera lopp på sig för att komma igång och fick också ett dåligt läge, så där ligger vi lågt, säger hon.

Zoogin-Andersson hoppas
Vi ringer Coogans ägare Håkan Andersson i Njurunda i Sundsvall. En man som alltid kommer att förknippas med Zoogin som sprang in 25,3 miljoner (!) under karriären på 1990-talet.
Nu hoppas han på Coogan – inga jämförelser i övrigt.
- Vad sa Caroline då? Jo, precis. Vi måste börja någonstans. Kungapokalen och Sprintermästaren är tänkbara men man måste se vad han går för också och göra ett par starter. Kanske visar det sig att det inte är någon mening att försöka i de större loppen där det som bekant är många om budet? säger Håkan Andersson.
Onsdagsstarten blir spännande för kretsen runt hästen – i dubbel bemärkelse.
- Jag ser att folk har börjat spela på honom. Folk tittar i raden och ser att han gått tiotider, men det är helt andra premisser nu. Han har haft lite trubbel i USA. Resultaten är bra men kunde ha varit bättre faktiskt, det krånglade varje gång vi skulle ut i stakesloppen då vi fick åtgärda honom i ett framknä men han är åtgärdad nu och förhoppningsvis är de problemen borta. Med rätta förutsättningar har han visat att han har en jäkla rökare till slut, han går alltid till mål, säger Håkan Andersson.

Mikael Wikner, Kanal 75


 Åttaårige Roger America tycks bara bli bättre och bättre. På onsdagen gjorde han sin fjärde start för året och..


 Åttaårige Roger America tycks bara bli bättre och bättre. På onsdagen gjorde han sin fjärde start för året och precis som i de tidigare framträdandena blev det seger. Sedan i somras ståtar han med nio fullträffar på tretton försök. Att han den här gången hade startnummer tolv över kort distans hade mindre betydelse. Hans tränare Hanna Olofsson lotsade elegant fram honom i ryggar ända till upploppet, där han avgjorde till säker seger.
- Han har verkligen utvecklats hela tiden och det är ju fantastiskt att han fortsätter med det, sa Bodentränaren, som trots sin vana av nordliga breddgrader inte uppskattade den bistra Stockholmskylan.
- Nej, jag är dålig på att hantera kylan, men för Roger var det nog bra att det var kallt i dag, det gillar han

Favoritparad
Roger America var andrahandrare på V86-spelet och även innan han klev in på banan hade de mer betrodda hästarna levererat. På Åby tog Johan Untersteiner en mycket enkel seger med favoritspelade Gute Band efter att ha fått bestämma tempot i ledningen.
- Jag var lite orolig för han kändes helt död i ledningen men när jag ryckte tussarna 500 kvar fick jag plötsligt fulla händer och sedan vann han jättelätt, sa Johan Untersteiner.
Favoritseger blev det även för Catarina Lundströms Sir Q.C. på Solvalla. Körande Ulf Ohlsson lämnade femte par utvändigt 1 300 meter från mål och sedan Sir Q.C. pressat sig till ledningen knappa varvet från mål lämnade han konkurrenterna och vann överlägset.
- Får han vara fräsch och fin kan det bli väldigt fin utveckling för den här, sa Ohlsson, som tog sin 20:e årsseger på Solvalla.
Robert Bergh och Tyson Dimanche stod pall för favorittrycket när de vann komfortabelt från ledningen hemma på Åby och på Mölndalsbanans open stretch grejade även Lars I Nilsson-tränade favoriten Scorpion Kiss och Peter Untersteiner segern. Den enda V86-favoriten på Åby som inte vann var comebackande talangen Dontbreakthebankås, som fick nöja sig med fjärdeplatsen. Där blev det istället seger för andrahandaren Prosperous och Johan Untersteiner. Hästen tränas av Marcus Lindgren som utanför V86-spelet även fick se sin numera femårige kriteriefinalist Gandhi Boko vara tillbaka i vinnarcirkeln för första gången sedan treåringssäsongen.

”En miljon för lite på sig”
V86-omgångens enda lilla överraskning stod Erik Lindegrens Garmin B.J. för. Han gjorde en mycket gedigen insats när han via tredjespår första halvvarvet nådde positionen utvändigt om ledaren, varifrån han mosade konkurrenterna. Även Ready For Money med Kaj Widell vid tömmarna gjorde en fin insats när hon rundade av tävlingskvällen med en spetsseger.
- Man får ta en start i taget men jag har sagt att hon har en miljon för lite på sig och så hoppas jag att det är, sa tränaren Urban G Eriksson.
Åtta rätt på V86 delade ut 1 303 kronor. Sju rätt gav 24 kronor och sexrättspotten på 5,9 miljoner kronor går vidare till nästa veckas åttarättspott.

Ola Johansson, Kanal 75


Dontbreakthebankås (V86-5) spåddes en lysande treåringssäsong sedan han förra våren följt upp segern i tävlingsdebut..


Dontbreakthebankås (V86-5) spåddes en lysande treåringssäsong sedan han förra våren följt upp segern i tävlingsdebuten med en imponerande styrkedemonstration på Solvalla. Men istället för att tampas i de stora årgångsloppen fick hästen slåss för sitt liv.
- Han blev plötsligt halt och vi trodde att det var en hovböld, så vi väntade på att den skulle komma ut. Men det visade sig att det inte var någon hovböld. Han hade fått ett litet sticksår i benet i hagen och fått in en bakterie som började ta benhinnan på honom. Förmodligen var det en jordbakterie av något slag, berättar Lutfi Kolgjini och tillägger:
- Det kunde man ju inte ens fantisera om, att en bakterie skulle börja äta på benet på honom.
Hästen blev mycket sjuk och opererades två gånger.
- Benet fick öppnas upp och rensas och han stod på antibiotika väldigt länge. Veterinärerna gjorde ett fantastiskt jobb. Att han skulle komma tillbaka som tävlingshäst fanns egentligen inte utan vi ville bara rädda livet på honom.

”En häst med enorm kapacitet”
Nu är Dontbreakthebankås mot alla odds tillbaka på banan. Comebacken äger rum i V86-5 på Åby under onsdagskvällen och Lutfi Kolgjini låter nöjd med sin storväxta talang. Hästen mäter 168 centimeter i mankhöjd.
- Han har inga men alls av bakterien eller operationerna och han känns klockren här hemma. Men vi får ta det lite pö om pö. Han har inte jobbat speciellt fort. Vi har kört 1.20 full distans med honom, vilket han springer i sömnen.
Hur höga tankar har du om honom?
- Titta på loppet där han tog sin andra seger, när han sprang 1.15,7 på smetig bana och bara lämnade motståndet över upploppet...
- Han är en häst med enorm kapacitet som vi tror väldigt mycket på om nu inget nytt oförutsett händer. Det är svårt att säga när han ska hinna ikapp årgångshästarna som var med i kriteriet och sånt. Man kan väl inte tro att han gör det redan i år, men så småningom, om han utvecklas i rätt riktning och tar loppen rätt, så tror vi att det är en topphäst.

Tror på toppchans
I onsdagens lopp möter Dontbreakthebankås sju jämnåriga hästar och han får sannolikt bära favoritskapet.
- Han har inte startat på länge och jag vet inte vad han möter, men det ska till en jäkla häst för att slå honom, säger Lutfi Kolgjini.
Ni lottades till innerspår i startvolten, hur ser du på det?
- Han har varit ute i voltstart en gång och det var inget problem. Han är en väldigt klok och förnuftig häst och kvick i benen är han också, sin storlek till trots, så det är inte alls omöjligt att han håller ledningen.
Utan att överdriva kan man säga att du låter optimistisk...
- Oavsett vad han möter har han toppchans.

”Formen är på topp”

Lutfi Kolgjini har ytterligare tre chanser till segerdefilering inom V86-spelet och Jägersrotränaren kommenterar sina övriga hästar enligt följande:
- Rhesos Face (V86-1) har varit ifrån ett tag på grund av veterinärbehandling. Han känns lika fin som någonsin tidigare i jobben. Han duger bra i sin klass och jag tror att han är med i matchen.  
- See My Face (V86-3) löste årsdebuten på bra sätt och Adrian (Kolgjini) var mycket positiv efter lördagsjobbet. En outsider trots det dåliga utgångsläget.
- Stronghold (V86-7/DD-1) har återigen fått bakspår och det är inte positivt eftersom han springer och bryter. Men han var positiv senast. Han fastnade i en iskall rygg 600 kvar men gick rejält över upploppet, så formen är på topp!

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se