V86 Solvalla: Allt enligt plan för Who’s Who

Who’s Who spelades till stor favorit i den jackpotkryddade V86-omgången och det visade sig att spelarna var helt rätt ute. Örjan Kihlström gav hästen ett fint lopp i andra par utvändigt och via en visslande spurt klev femåringen fram till enkel seger.
- Han var jättefin! Det var inte så hårt tempo men jag vet att han är snabb också så det kändes ganska bra hela vägen, sa Kihlström.
Pasi Aikio var också till freds med Who’s Whos insats.
- Det var jättekul att se honom och det var spännande ända till slut, men så ska det vara. Han har varit jättefin i jobben hemma också och värmningen var bra. Det finns inget att klaga på utan allt var perfekt, sa Solvallatränaren.
Det var säsongens tredje start för stjärntravaren, men nu dröjer det ett tag innan han tjusar publiken igen.
- Än så länga har allt gått enligt plan och vi får hoppas att det håller i sig. Jubileumspokalen är det stora målet och nu får han ta det piano ett tag. Vi ska kolla igenom honom så att han inte har några skavanker och sedan ska han få en träningsperiod, berättade Pasi Aikio.

Svenskt rekord av Båths ultratalang
Världshästen Readly Express rundade av sin enastående tävlingskarriär i samband med Elitloppet i maj och på onsdagen avtackades han på Solvalla. Kvällen till ära kördes också Prix Readly Express för fyraåringar och där gick segern till en annan supertravare. Svante Båths Attraversiamo fick svar om ledningen av en laddad Viking Brodde men när Erik Adielsson la i ytterligare en växel samtidigt som klockan för de första 1 500 meterna visade snabba 1.11,0 gled han till ledningen. Viking Brodde höll stark till andraplatsen efter att ha eldat på i spets men åt Attravarsiamo fanns inget att göra. I mål visade klockan 1.10,5 – svenskt rekord för fyraåringar över 2 140 meter med bilstart.
- I tävlingssammanhang är det den bästa häst jag har kört, sa Erik Adielsson.
- När jag petade på honom på långsidan växlade han ner ledaren och sedan sprang han och klippte med öronen runt sista sväng och bara väntade på att jag skulle säga om det var allvar eller inte. Det är svårt att säga hur mycket sparat han hade men det handlar om minst två-tre tiondelar. Det här är en ultratalang! sa Erik Adielsson.

Adielsson till 5 000
Toppkusken körde också Anders Källberg-tränade Mellby Eye Catcher till seger och med den fullträffen nådde han en milstolpe som inte många kuskar når, sin 5 000:e seger.
- När man ser vilka kuskar som finns med i den klubben kan man inte annat än att känna sig hedrad och ödmjuk. Det är inte helt enkelt att ta 5 000 segrar, kommenterade jubilaren.

Femte raka för obesegrade löftet
Timo Nurmos-tränade Hankypanky Peyton inledde karriären i höstas med fyra raka segrar. När hon nu gjorde första starten som fyraåring blixtrade hon till ledningen från spår sex bakom startbilen och sedan hon fått hållas i relativt moderat tempo stack hon undan till mycket lätt triumf.
- Hon har växt i vinter och hittat en växel till, sa körande Jorma Kontio, som även satte dit Global Undecided åt Timo Nurmos V86-omgångens långlopp.
- Han har varit bra hela tiden men inte haft den rätta turen i de senaste loppen, sa Kontio.

Mellby Free fortsätter att imponera
Björn Goops femåriga toppsto Mellby Free mötte namnkunnigt motstånd men stod ändå i en klass för sig när hon efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren tog femte raka segern i överlägsen stil.
- När det kommer någon nära accelererar hon bara. Hon tycker att det är kul att tävla helt enkel, kommenterade Björn Goop uppvisningen.

Jackpot i Åmål
När Peter Untersteiner kommer till Solvalla brukar hästarna leverera och det var precis vad Look Håleryd gjorde. För första gången utan skor på samtliga hovar spurtade fyraåringen till mycket enkel seger efter en snygg styrning av Peter Untersteiner.
- Jag är positivt överraskad faktiskt. Jag har sagt länge att jag tror att han släpper handbromsen snart, för det finns mycket i honom, och i dag släppte han på den ett par hack, sa Halmstadtränaren.
Oskar J Andersson körde Jörgen Westholms Fille Am till seger och på V86-speled delade åtta rätt ut 3 130 kronor. För sju rätt fick man 28 kronor och sexrättspotten på 7,2 miljoner kronor går vidare till nästa veckas jackpotomgång i Åmål.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2019-06-19 22:24:00


Andra V86-tips


Som travspelare bör man bevisligen hålla ögonen på tränarparet Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson. Den formstarka bollnäs..


Som travspelare bör man bevisligen hålla ögonen på tränarparet Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson. Den formstarka bollnäsduon följde upp Gossip’s Lords V75-segern med att dela ut en riktig stjärnsmäll till V86-spelarna. Från rygg på ledaren satte Tomas Pettersson dit loppets minst spelade häst Avantis Red Witch, och fällde därmed omgångens största favorit Sweet On You.
- Jag är väldigt överraskad. Hon har inte startat på ett tag och formen var tveksam, men den här segern värmer väldigt mycket. Vi jobbar hårt tillsammans och det är extra kul att vinna när vi är delaktiga allihop, sa hästens tränare Jenni H Åsberg efter triumfen på Solvalla.
Huvudstadsbanan delade på V86-omgången med Åbytravet och där hade Kevin Oscarsson redan levererat en praktskräll i form av pappa Jims treårige strulputte Bear A Perfection.
- Han har gått bra länge men han är väldigt omogen och har strulat till det med nya grejer hela tiden. Men i dag gick han felfritt och det är ju en fördel, sa den glatt överraskade segerkusken.

Styrkedemonstration av Martin de Bos
På Mölndalsbanan var annars Peter Untersteiner dagens största segerherre. Först vann han ett försök i diamantstoet med egentränade Vinci I.M. och därefter fick han segerdefilera med Petri Puros högkapable Martin de Bos. Den senare hade det ofördelaktiga tolftespåret över kort distans men efter avancemang i tredjespår under slutrundan och en mäktig slutrökare blev segern säker.
- Det är inte ofta man vinner på det sättet. Det gör man bara när man har bästa hästen och det hade jag nog i dag, sa Untersteiner, som i ett annat V86-lopp fick se sin son Johan åka förbi honom på upploppet och vinna med Niky Flax.
- Kör man honom på rulle är han ruskigt snabb på speed. Eventuellt provar vi honom i Frankrike i vinter, sa Untersteiner den yngre.

2,9 miljoner för åtta rätt
På Solvalla vanns övriga V86-lopp av Katja Melkkos Mas Capacity (Torbjörn Jansson) och Stefan Melanders Intercepted (Örjan Kihlström), innan Emilia Leo rundade av omgången med Fredrik Wallin-tränade Keycard. Det gjorde att 9 system lyckades pricka in alla rätt och för det fick de 2 907 768 kronor vardera. Sju rätt delade ut 8 712 kronor och sex rätt 575 kronor. Totalt spelades det för 45 028 859 kronor på V86 vilket är omsättningsrekord på spelformen.

Ola Johansson, Kanal 75


Nästan 16 miljoner kronor väntade en ensam vinnare under onsdagens V86-kväll.Men ingen nådde dit.När Captain Knas och Sofia Fril&eacut..


Nästan 16 miljoner kronor väntade en ensam vinnare under onsdagens V86-kväll.
Men ingen nådde dit.
När Captain Knas och Sofia Frilén blåste runt fältet i fjärdespår runt slutsvängen i V86-7 skickade man även ut de sista kvarvarande systemen i en redan svårfunnen rad.
Tränaren Magnus Träff är känd för sin höga segerprocent och verkade mindre förvånad än spelarkollektivet.
- Vi har haft honom fyra-fem månader och han har blivit bättre hela tiden. Jag har sagt i intervjuer att han känns fantastiskt fin. Dessutom provade vi honom med rycktussar för första gången idag och det svarade han enormt på, förklarade Träff 100-oddsaren som såg till att en historiskt stor superjackpot väntar spelarna kommande onsdag.

Bra i fel lopp
De sportsliga godbitarna serverades annars från Solvalla där en regnplågad bana emellertid drog på sig mycket kritik från de aktiva.
Två hästar som hanterade underlaget bättre än senast de gästade nationalarenan var Mr Can Trix och Ghostintheshell,
De sammanlagt 13,6 miljoner kronorna i prispengar i landets största treåringslopp Svenskt Travkriterium och Svensk Travoaks - varifrån onsdagens båda vinnare kom från galoppmissar i sina kvalificeringar - är för evigt förlorade för hästar födda 2016.
Hur långt de hade räckt i helgen står skrivet i stjärnorna, men Jorma Kontio verkade i alla fall tro att Ghostintheshell skulle ha hävdat sig väl.
- Hästen är mycket bra, men tyvärr var det i fel lopp. Senast galopperade hon i första kurvan, det var synd, normalt är hon inte osäker, kommenterade Kontio sedan han spårat runt om i Oaks Consolation.
I den andra tröstfinalen visade Robert Bergh-tränade Mr Can Trix bäst styrka.
- En kalasfin häst alltså, inget snack om det. Jag hörde på Robban att han trodde på riktigt bra chans och han hade klart för sig som vanligt, förklarade gästkörande Torbjörn Jansson.

En favorit som höll
Att V86-raden blev omöjlig var fullständigt logiskt om man tittar till vinnarnas spelprocent.
Thomas Lönns hårding Findus M. och Jenny A Björk hade elva procent i ryggen då man reglerade konkurrenterna utanpå ledaren.
Anders Eriksson hann fram från till synes hopplös position bakom Jevgeni Ivanov-tränade Lipstick Tooma – spelade till fyra procent.
Ännu mindre betrodd var Happy Romeo som spårade runt om för Claes Sjöström medan Dizzy River (Johan Untersteiner tränar, Kenneth Haugstad körde) hade två procent av insatserna med sig när han avrundade omgången via en rejäl långspurt.
Då spelade det ingen roll att omgångens största favorit Fighter Mearas var precis så överlägsen som kusken Ulf Ohlsson och tränaren Svante Båth hintat om i förhandssnacket.
15 890 947 kronor flyttas nu vidare till kommande onsdag då V86 avgörs på Solvalla/Åby med medföljande jackpothysteri att vänta.

Robin Johansson, Kanal 75


Skolan är slut och landets yngste catchdriver kan börja jobba på allvar.Frågan är bara varifrån.- För tillfället bor ..


Skolan är slut och landets yngste catchdriver kan börja jobba på allvar.
Frågan är bara varifrån.
- För tillfället bor jag i Östersund och hittar jag inget kanske jag blir kvar här över vintern. Men det blir många extramil till banorna härifrån så jag planerar att flytta, säger Magnus A Djuse som slagit alla tänkbara kuskrekord för en tonåring och med gymnasieutbildningen på Wången avslutad nu är redo att flyga vidare.
Var vill du bo?
- Det finns två alternativ. Antingen i Sundsvall eller någonstans i Stockholmsområdet, och i så fall i närheten av Arlanda. Jag har nästan alla mina kunder här uppe och vill förstås fortsätta köra för dem, samtidigt som det vore intressant att få närhet till Solvalla och banorna längre ner, säger Djuse som i lördags vann V75-final med From the Mine och samtidigt slog sin in bland landets tio segerrikaste kuskar under 2019.
- Det har gått riktigt bra i år, framförallt på V75 där jag fått mycket fler chanser. Loppet i lördags var häftigt, det kändes verkligen extra och jag håller det som min största seger hittills.

Tror på bror
När Solvalla och Bergsåker delar på V86-spelet är fortfarande den senare banan det naturliga valet för Djuse som kör i tre avdelningar.
Eftersom även bröderna Mattias och Mats är flitigt i elden tog vi chansen att höra vad lillebror har att säga om deras chanser också.
Vi börjar i V86-1 där Magnus A Djuse sitter upp bakom 1 Frida Taxam.
- Hon är lite stänkrädd och tyvärr blev det galopp senast, men jag tycker att hon gick ett bra lopp efteråt och kändes fin i övrigt. Hon är inte jättesnabb från början, men kan förhoppningsvis hamna ganska bra till från det här läget. Hästen trivs i ledningen så jag skulle inte ha något emot att prova där om vi lyckas hålla ut de andra. Samtidigt får det inte kosta för mycket.
- Mats styrning 10 Andrina gick helt okej i skymundan senast och är nog en jämngod chans med min. Bästa hästarna är nog annars 11 Lupin Håleryd och 6 Twist N’Face, men det ser ut som ett öppet lopp där många kan vinna.
På Solvalla har störste bror Mattias flera intressanta hästar och börjar med 1 Libertin i V86-2.
- Det där är en bra häst som fick fint i skymundan i kriteriekvalet. Tyvärr är han inte så snabb ut så jag vet inte var han hamnar härifrån, men skulle det klaffa är han absolut inte ofarlig. Trots hårt motstånd kan det vara en rysare.
I V86-3 får Djuse junior stifta bekantskap med norske 15 Love de Villeneuve.
- Jag har aldrig kört hästen förut och inte pratat med tränaren inför det här. Däremot har jag sett honom många gånger och han är inte alls dålig. Han har skrällt på V86 förut så jag ska göra mitt bästa även om det givetvis blir tufft från från spår 15.
- Ska jag tippa så tror jag att Mats har en bättre chans med 5 El Diablo. Även om motståndet var billigt på Hagmyren så tycker jag att sättet hästen vann på var väldigt övertygande. Han måste vara ett tidigt bud.

Vill stänga in favoriten
Djusefritt i V86-4 gör att vi bläddrar vidare till Bergsåker och 2 Zodiac Kronos (V86-5) som fick Magnus A Djuse i sulkyn för första gången i senaste starten – och vann i förkrossande stil.
- På förhand trodde jag inte att han skulle vara så bra som han var. Det kändes som något lite extra, en häst för V75. Nu möter vi en riktigt tuff konkurrent i 1 Fighter Mearas. Jag kan inte tänka mig att vi kan slå den från utsidan så mitt hopp står till 4 I’m Best. Den är nämligen riktigt startsnabb och kan han vissla förbi från start så kan jag rikta in mig på att hålla Fighter Mearas insydd på innerspår. Om favoriten kommer bort på något sätt så tror jag att jag vinner loppet.
Mattias Djuse ser ut att ha sin bästa chans i 6 Zolly (V86-6).
- Hon var en besvikelse senast och borde ha grejat en finalplats. Jag har inte pratat med Mattias om henne och vet inte vad det var som inte stämde, men om hästen tävlar som tidigare så duger hon förstås här.
Däremot fick inte Magnus någon styrning i V86-7, till skillnad från Mats som sitter upp bakom 7 Klose.
- En bra häst som verkar fungera klart bäst hemma på Bergsåker, jag vet att han har svikit flera gånger då han fått resa lite längre. Han tillhör de tidiga i det här loppet, även om jag nog skulle ranka 6 Pleasure for Cash och 3 Zorro Kronos före.
Vi avrundar på Solvalla med 3 Leader Brodde i V86-8.
- Han har gjort det väldigt bra på slutet. Det är möjligt att han är allra vassast på sprinterdistans, men läget är passande och utan att ha pratat specifikt med Mattias inför den här uppgiften så tycker jag att han ska räknas.
I september hade du sex tävlingsfria dagar, är det lagom?
- Jag skulle gärna köra ännu mer om jag fick chansen. Det är så jag vill ha det nu i början, åka runt och köra så mycket som möjligt.
Så vill man ha Magnus A Djuse som kusk kan man sätta upp dig på vilken bana som helst?
- Javisst. Krockar det inte med några andra tävlingar så kommer jag.

Robin Johansson, Kanal 75


Lyckas man pricka in alla rätt på V86 den här veckan kan belöningen bli riklig. En jackpot kryddar omgången och enligt prognosen komm..


Lyckas man pricka in alla rätt på V86 den här veckan kan belöningen bli riklig. En jackpot kryddar omgången och enligt prognosen kommer åttarättspotten uppgå till 15 miljoner kronor. Robert Dunder tillhör namnen som kan vara värda att hålla ett extra öga på om drömvinsten ska bärgas. Umeåtränaren gör resan till Sundsvall och Bergsåker för att starta tre hästar inom ramen för V86 och först ut är fyraåriga Lupin Håleryd (V86-1). Hon inledde tävlingskarriären storartat i vintras men efter ett par mindre lyckade framträdanden har hon inte synts till i startlistorna sedan juni.
- Hon fick problem i ryggen efter starten i Skellefteå. Det har hon haft i hela sitt liv men det var mycket mer efter det loppet och det har vi fått jobba med. Nu känns hon fin och tränar bra, säger Robert Dunder som tror att hästen har mycket pengar att tjäna framöver.
- Hästen är bra och det klart att vi har högre förhoppningar än så här på henne. Hon ska vara med där det är lite bättre pengar.

Alla segrar från ledningen
Lupin Håleryd har tagit samtliga segrar från ledningen. Med nummer elva i andra ledet bakom startbilen ska hon den här gången visa att hon även kan gå bakifrån.
- Det har hon inte gjort så många gånger. Eftersom hon är så otroligt snabb i benen har det liksom blivit enkelt att köra i spets. Jag har inte bestämt någon taktik utan vi får se hur det löser sig. Från framspår hade jag trott på ganska bra chans, nu hänger mycket på hur loppet blir kört. Hästen är i alla fall bra i grunden och känns som sagt fin i jobben.

”Inte många som är bättre”
Lupin Håleryds stallkamrater Pleasure For Cash och Hamilkar Boko startar båda i V86-7, och det råder ingen tvekan om vilken av dem som Robert Dunder tror mest på.
- Pleasure For Cash har högst kapacitet de dagar han sköter sig men han är en otroligt knepig häst. Ena gången vinner han hur enkelt som helst och andra hoppar han bort sig när som helst. Jag tror att det var segern som rök när han galopperade på upploppet senast.
Vad tror du om chansen den här gången om han håller ordning på benen?
- Om han sköter sig känns det som att han ska tjäna ett par hundra tusen till innan man börjar funderar på motståndet. Det finns inte många som är bättre än honom i hans nuvarande klass utan det handlar mest om att han ska fungera.
Hamilkar Boko?
- Han gör jämna och fina prestationer men det är sällan han sätter nosen först. Det känns väl som att han jagar en slant i första hand.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var efter förra veckans V86-tävlingar som olyckan var framme.På väg hemåt med hästarna som startat på Solvalla så..


Det var efter förra veckans V86-tävlingar som olyckan var framme.
På väg hemåt med hästarna som startat på Solvalla så krockade Veijo Heiskanens bil med en älg.
Alla människor och hästar klarade sig oskadda, sämre gick det för bilen och älgen.
Men när den garvade Åby-tränaren berättar om händelsen inser man snabbt att det kunde slutat mycket värre.
- Vi var i höjd med Ulricehamn, klockan var halv två på natten. Då dök det upp en älg precis framför bilen. Det var viltstängsel, men det fanns en liten lucka och där kom den rakt ut ur skogen, jag hade ingen chans att reagera, berättar Heiskanen som fortfarande låter skakad över upplevelsen.
- När det small så försvann alla ljus på bilen och bromsarna dog. Jag hade nyligen kört om en långtradare och insåg att den inte skulle ha en chans att se oss utan några lampor, det var beckmörkt. Dessutom hade det precis blivit enfiligt så det enda jag tänkte var att vi måste komma av vägen innan det smäller bakifrån. Vindrutan var helt krossad så jag och Henna (Halme) fick sitta med huvudet utanför fönstret för att se något. Det rök ur bilen och jag trodde det skulle börja brinna när som helst.
Hur länge körde ni så?
- Över en kilometer. Det var riktigt otäckt. Det var väldigt svårt att se vägen. Jag trodde att det skulle sluta i katastrof.
Vad hände sedan?
- Det dök upp en parkeringsficka, jag lyckades köra av och stanna med hjälp av handbromsen. Räddningspersonalen kom snabbt, efter fem-tio minuter. De sprutade pulver på bilen och släckte. Vi såg att hästarna var oskadda, men det var inte lätt att fixa hästtransport vid den tiden. Vi hade sommarkläder på oss och fick vänta tre timmar ute i kylan, det blev en lång natt.
Hur mycket har du tänkt på det efteråt?
- Minnesbilden kommer tillbaka då och då. Det är svårare att sova, det känns inte som att man är i balans ännu, man tänker på hur illa det kunde ha slutat.
Har du varit med om något liknande förut?
- Nej, aldrig. Jag har säkert kört miljoner mil på vägarna, men inte varit i närheten av en sådan upplevelse. Det är det värsta jag har varit med om.
Har det förändrat dig på något sätt?
- Ja, kanske. Överhuvudtaget har det hänt så mycket i år. Det har nog gjort mig lite lugnare. Man blir inte lika ledsen över en startgalopp, man inser att det finns så mycket viktigare saker.

Bröt lårbenshalsen i juni
Det var nämligen inte den enda olyckan som drabbat Heiskanen 2019.
För tre månader sedan for han ur sulkyn efter ett träningsjobb och landade så illa att han bröt lårbenshalsen.
- Operationen blev lyckad och det läker som det ska med sjukgymnastik. Jag har kunnat gå utan kryckor i två veckor, men det kommer att ta mellan ett halvår och ett år innan jag är helt återställd. Jag är sjukskriven året ut och kan inte köra häst.
Hur påverkar det arbetet med hästarna?
- Inte så mycket faktiskt. Jag är med i stallet varje dag och till tävlingarna. Alla mina tre anställda har jobbat här länge och vet vad som gäller. Jag ger bara körorder inför träningsjobben så sköter de resten.
Mellan de två olyckorna har Veijo Heiskanen även hunnit med att fylla 60 år.
- Den firade jag på Tingsryd. Vi startade två hästar och båda vann. Det var verkligen en skön födelsedag även om jag gick på kryckor.

Vill köra i ledningen
Att konceptet fungerar även utan tränaren i vagnen kom ett bevis på i lördags.
Smevikens Cruiser chockade många V75-spelare när han spelad till en procent starkt bidrog till att det blev miljonutdelning på Färjestad.
En triumf som betydde lite extra, det syntes på Heiskanen efteråt.
- Ja, det var verkligen glädjande. En härlig seger. Framförallt med tanke på de tuffa dagarna innan. Sedan kom det så överraskande. Även om jag hade på känn att hästen skulle vara förbättrad så trodde jag inte att det skulle gå från det utgångsläget.
Kanske kan stall Heiskanen fixa en liknande knall när onsdagens V86 lockar med jackpot och potentiella 13 miljoner kronor till en ensam vinnare?
I sådana fall krävs att Henna Halme sätter dit Puccy Italia i V86-7.
- Ingen vore gladare än jag om det lyckades, men jag kan inte säga att jag tror på det.
Har du inte samma känsla att han ska vara förbättrad som med Smevikens Criuser?
- Nej, det kan jag inte säga. Han springer det han kan, men är inte bra nog att runda ett sådant här fält av egen kraft. Senast hade han inte sin bästa dag, när Henna körde från start så bara skenade han iväg. Han brukar lugna ner sig bättre.
Det är inte ett formtecken att han var mer löpsugen än vanligt?
- Nej, så ser jag det inte. Han håller sin normala form. Här får Henna smyga i det längsta så hoppas vi att det kan räcka till en fin slant.
Ändrar du något?
- Nej, vi kör som vanligt, han ska kunna gå med jänkarvagnen även i voltstart, säger Veijo Heiskanen som har betydligt större tro på Joyride Cane i V86-3.
- Där ser det bättre ut på förhand. Både läge och distans passar perfekt. Däremot är jag inte helt säker på formen eftersom han kommer från ett kortare uppehåll.
Hur är han förberedd?
- Vi har kört ett banjobb på 1.21/2 100 meter i långvagn, precis som vi brukar göra med hästarna efter liknande pauser. Han var fin i det, men det är möjligt att han behöver en genomkörare för att vara på topp igen.
Om du jämför formen nu med senaste sulkyloppet, vad säger du då?
- Han gick riktigt starkt från dödens då och jag kan inte lova att han är lika bra på onsdag, men han ska vara nära den formen i alla fall.
Hur ser du på taktiken?
- Plan A är att köra i spets.
Han brukar se till att det blir stenhårt tempo hela vägen, blir det så nu också?
- Det beror helt på hur hårt man laddar med honom från start. Kör man till rejält blir han lite pigg, men behöver man inte ladda max så håller han sig lugn. Skulle han hamna i rygg ledaren samtidigt som tempot stryps så pullar han inte så det är också en tänkbar taktik.
Hur ser du på segerchansen?
- Han är en av de som kan vinna loppet, absolut.
Ändrar ni något där?
- Nej, det blir samma utrustning som i de senaste sulkystarterna.
Är Henna Halme stallets förstekusk nu när du är skadad?
- Hon är förstekusk på alla hästar jag själv är med och äger oavsett om jag är skadad eller inte, det bestämde jag redan då hon började eftersom jag hade sett henne köra i Finland. På de andra hästarna får ägarna välja kusk själva. Jag tycker att Henna är jätteduktig och unga människor måste få chansen att köra om de ska utvecklas.
När får vi se Veijo Heiskanen i tävlingssulkyn igen?
- Det kan jag inte svara på. Inte i år i alla fall. Som det är nu klarar jag varken att ta mig i eller upp ur sulkyn. Men jag är glad att jag är vid liv och på bättringsvägen.

Robin Johansson, Kanal 75


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.Det blev en kväll med många skrällar och l&aum..


För andra veckan i rad körde huvudstadsbanan Solvalla V86 tillsammans med Jägersro.
Det blev en kväll med många skrällar och läge för rekordutdelning.
664 299 system hade lämnats in men inget överlevde samtliga åtta lopp och spelbolaget ATG kalkylerar nu med 13 miljoner kronor till en ensam vinnare med alla rätt på V86 nästa onsdag.
V86-6 på Solvalla var ett lopp för ston med dagens tyngsta favorit från bakspår i form av Timo Nurmos Lady Nadine. Jorma Kontio fick dock en trött häst i tömmarna redan 600 meter från mål och allt kan inte ha stått rätt till med favoriten.
Vinnaren sågs i ledningen loppet igenom. Mikael J Andersson tog enkelt hand om spets från innerspåret bakom bilen och höll ett tufft tempo runt om.
För femåriga Apple Rose var det fjärde starten sedan i juli efter ett drygt års frånvaro. Men Mikael J Andersson visste att han satt bakom en häst i form.
Örjan Kihlström blev närgången sista biten med Digital Track som hade fått smyga med. Apple Rose sträckte dock på sig och vann på nya rekordet 1.13,7 över 2140 meter.
- Hon är bra, speciellt i ledning. Det stod och vägde men hon brukar sträcka på sig och hon gjorde det bra igen. Det är sköj när det går vägen! sa Mikael J Andersson som inte kunde minnas när han vann lopp på Solvalla senast.
41-årige amatören Emil Sandblom med licens på Axevalla tränar skrällen och sjuprocentaren Apple Rose.

En råsop från Gävle
Veronica Lundström från Gävle stod bakom omgångens stora knall. Torbjörn Jansson placerade hennes femårige valack Tzatziki i tredje invändigt och hittade fritt spurtutrymme i gröten till slut.
Tzatziki var endast spelad på två procent på V86 och vann loppet där Klaus Kern anförde med nästan ospelade Give Me Ten som höll till i början av upploppet efter att ha hetsat upp sig framme  i ledningen och agerat hare i loppet över tre kilometer.
- Tzatziki är en liten fin häst som alltid gör bra lopp. Nu körde jag försiktigt efter uppehåll och det var tur att vi hittade ut eftersom han hade mycket krafter, sa Torbjörn Jansson.
Roger Walmanns Absurd var först i en lite enklare omgivning i V86-2 men vann å andra sidan säkert för Örjan Kihlström.
Den sista pusselbiten som krävdes för åtta rätt på Solvalla var Ebony Boko och Oskar J Andersson som vann avslutningen efter ledning från start till mål med Jörgen Westholms häst.

Ivana Boko tapper
På Jägersro skrällvann Marc Elias ett lopp för fyraåriga ston med stallets Ivana Boko som svarade för en av onsdagens bättre prestationer.
Ivana Boko var en sjuprocentare som fick dra tåget som första häst i tredjespår sista varvet med jättefavoriten Nanetta Hill (61 procent) i rygg.
Joakim Lövgren var förbi ett tag i början av upploppet men Ivana Boko kämpade sig tillbaka och var strålande bra på tiden 1.13,4 över 2140 meter auto. Nanetta Hill lika bra hon. 
Henriette Larsen är en kusktalang som jobbar som lärling i Peter Untersteiners stall.
I Hästägarekannan på Jägersro var hon inblandad i en 1.07-öppning med Secret Mission men ville ändå inte gå ner invändigt bakom ledande Kung Edward trots att tillfälle gavs.
Åttaårige Secret Mission klarade upplägget och sträckte på sig mellan hästar till slut och vann loppet.
Jonny Mårtensson tränar Secret Mission vars nästa start troligen blir i silverdivisionen om två veckor.

Kolgjini etta och tvåa
I loppet ”Generationsduellen” körde ett antal fäder i samma lopp som sina söner. Jägersrofamiljen Kolgjinis representerades av pappa Lutfi och sönerna Dante och Adrian.
Det blev en ren brödraduell där Adrian Kolgjini tog sig förbi i de sista stegen med stallets Arapaho Ghostdance. Tvåa Dante Kolgjini med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
En fin insats av Arapaho Ghostdance som fick tugga först i tredjespår sista varvet.
- Det blev en ren brödraduell men än så länge är jag vassare än Dante, retades Adrian Kolgjini. 
Jägersrotränaren Ola Karlsson tog en dubbel i V86-inledningen över 2640 meter. Jörgen Sjunnesson körde andrahandsfavoriten Panamera och Johan Untersteiner Intertial, loppets etta och tvåa.
Ingen hittade alla vinnarna på V86. För sju rätt fick man 35 921 kronor och för sex rätt 1534 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se