V86 Rättvik: Ohlsson återtog kommandot i Kusk-VM


Spelformen V86 har dragit ut på sommarturné och nådde på onsdagen den första anhalten i Rättvik. Samtliga åtta lopp avgjordes på dalabanan där fem av V86-loppen ingick i Kusk-VM som i veckan turnerar runt på fem banor i landet.
Fem lopp återstår nu av VM:et. Torsdag är vilodag för kuskarna och på fredag rundas tävlingen av på Gävletravet.
Ulf Ohlsson knep en betydelsefull seger på onsdagskvällen. Robert Bergh hade lånat ut Spickleback Face som mötte ett mycket enklare motstånd än vanligt och Ulf Ohlsson satt och körde efter klockan utvändigt ledaren. Lätt vunnet.
- Han var stark och rejäl men det har han ju visat många gånger förut. Det var ganska givet på förhand att han skulle hamna utvändigt ledaren. Därifrån kunde jag reglera tempot på ett sätt som passade hästen, sa Ulf Ohlsson.
Spickleback Face var spelad på 55 procent av kupongerna i en skrällfylld V86-omgång där det enda kvarvarande systemet åkte ur i V86:ans sista avdelning.
Åby arrangerar som ensam bana V86-omgången nästa onsdag då det alltså bjuds på en jackpot modell större.

Drömmer om Elitloppet
Yannick Gingras är med sina drygt 7000 segrar segerrikast i kuskarnas VM. Jänkaren drömmer om att vinna Elitloppet och ser de 40 loppen han kör i Sverige i veckan som en bra skola.
- Jag lär mig efter hand här och kommer att ha nytta av det här när jag kommer tillbaka med en häst för Elitloppet. För det kommer jag att göra! sa jänkaren med ett leende.
Gingras inledde V86-spelet med Bollnästränaren Jan Ove Olsens Livi Mistress. En jätteskräll spelad på fyra procent på V86.
Att stoet inte var betrodd syntes inte på sättet hon vann på. Ledande storfavoriten Moa Margunn (Ulf Ohlsson) var inte som bäst och Livi Mistress levererade en mycket kraftfull spurt från tredjeparet utvändigt.
Kanadensaren Doug McNair vann ett kallblodslopp ingående i VM på Lindesberg.
I Rättvik på onsdagen var ordningen återställd kan man säga. Nordiska kuskar har ju rutin på kallblod och finske Mika Forss stod som vinnare.
Finlands mestvinnande kusk släppte ifrån sig ledningen när det återstod ett varv av sprinterloppet med Faks Nils, och återtog kommandot över upploppsrakan igen. Yannick Gingras från USA hade bra hand med Björs Viking som blev tvåa.
Jan-Ove Olsen från Bollnäs tränar Faks Nils och blev dubbelsegrare på V86.

Pensionärsliv från onsdagen
V86-2 var ett rätt öppet lopp för orutinerade treåringar. Favoriterna visade galopp och Leif Witasp kunde leda loppet runt om med överraskningen Massaj Käll som endast var spelad på två procent av kupongerna. Leksingen Lars Stenvall tränar och äger hästen tillsammans med sin familj
Förmodligen hinner amatören från Leksand vässa sina hästar extra i framtiden.
- Det passade bra det här, jag jobbade faktiskt min sista dag på mitt jobb i dag och är nu pensionär!

Höitomt tog en VM-pinne
Eirik Höitomt från Norge vann ett ”VM-lopp” över lång distans efter att ha kört till ledningen med starke Fagur. Bollnäsproffset Zandra Vidén tränar.
Björn Goop hade två hästar till start och vann ett av ramloppen med egentränat och hade framgångar även på V86-spelet. Sugarcraft lät Goop svepa fältet på den sista bortre långsidan och femåringen försvann snyggt ifrån till en säker seger. Trea favoritspelade Frankenstein Am som fastnade i ledarens rygg.
Femåriga Lullaby S.I.R. var urstark i försöket till Diamantstoet och kunde vinna enkelt trots ett första varv i 12-tempo. Niclas Benzon körde till seger. Anna Björlin, amatör från Färjestad, tränar.
Samtliga V86-spelare misslyckades med att pricka in alla rätt och åttarättspotten går vidare till nästa veckas omgång då en stor jackpot väntar på Åby.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerat 2019-05-29 22:30:00


Andra V86-tips


 Upptränad i USA och siktad mot Hambletionian.Stefan Melander har haft höga förväntningar på sin Nuncio-uppfödning Thereisno..


 Upptränad i USA och siktad mot Hambletionian.
Stefan Melander har haft höga förväntningar på sin Nuncio-uppfödning Thereisnolimit.
På onsdagen kom utdelningen då hästen tog hem kriterierevanschen och 200 000 kronor.
Detta efter mycket dramatik sedan körande Carl Johan Jepson gnuggat sig loss i en tät lucka på upploppet och hunnit fram på mållinjen.
- En jättefin häst, det var väldigt imponerande. Jag märkte på Tarzan innan loppet att han också trodde att det skulle kunna gå bra. Jag körde lite på chans och släppte ledningen, det blev inte klockrent när ledaren stannade så tidigt, men vi kom ut i andraspår och sedan löste det sig perfekt.
Det som löste sig perfekt var en lucka mellan Ante la Roque i fjärdespår och Staro Mack Crowe i andraspår. Men marginalerna var små och domarna dröjde innan man meddelade resultatet.
- Det är såklart att man blir lite orolig när resultatet dröjer. Det var lite hjul mot hjul, men jag tyckte att det var ganska självklart att jag hade rätt till det spåret, bedömde Jepson.
För Stefan Melander blev det en perfekt födelsedagspresent och jubilaren avslöjade att han inte ha några planer på att gå i pension.
- Jag har levt ett helt liv med det här och det tänker jag fortsätta med. Jag är född på den här stallbacken, jag började springa här när jag var 12 år så jag tillhör inventarierna. Jag känner mig fortfarande som 18 år och vill inte höra något om åldern, jag är på topp, förklarade ”Tarzan”.

Full pott för Eriksson
Kvällens andre store segerherre blev Jörgen S Eriksson som skickade segerlösa Scarlet One till Bergsåker där Mats E Djuse skötte korten rätt från springspår och spårade runt om.
Själv rattade Eriksson Lillan Young i Oaksrevanschen på Solvalla som avväpnade konkurrenterna med en rejäl slutrepa i tredjespår.
- Hon är grym hästen. Varvspasseringen var till vår fördel och jag kände redan i sista sväng att hon hade koll på de invändiga. Jag är såklart jättestolt, mös Eriksson.
Kvällens näst största segercheck gick till Fredrik Wallin-tränade Dior Lilly som spårade varje meter i Stofinalen av Norrlands Elitserie för Rikard N Skoglund och belönades med 150 000 kronor.
Numera åttaåriga Green Mamba såg ut som i fornstora dagar då hon krossade konkurrenterna från dödens för Marcus Lilius medan Sofia Aronssons två år yngre Nina Ginto hade bästa spurtkrafterna i Diamantstoet.
William Ekberg ledde runt om bakom spetsspecialisten Dirty Martini medan Mr Lucky Sox och Pierre Nyström var den sista pusselbiten som krävdes får åtta rätt, där utdelningen stannade vid 20 389 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Salmela har sin bas på Bodentravet men har även runt 30 hästar på Söderby Gård utanför Stockholm. Dessutom några f&a..


Salmela har sin bas på Bodentravet men har även runt 30 hästar på Söderby Gård utanför Stockholm. Dessutom några få hästar i Torneå, där han även har sin familj. Han har faktiskt kvar sin taxirörelse men nu enbart med en bil i trafik och utan att själv sitta vid ratten. Han har så mycket annat att göra. Som nu denna onsdag då han på hemmabanan Boden har tio hästar till start varav åtta inom V86-spelet. Dessutom ska han kvala fem tvååringar.

Idomenio Sisu är bästa chansen
Så här kommenterar Salmela sina V86-chanser:
- Ladybug Lara (V86-1) tappade formen i maj efter att ha haft en bra vinter. Hon är på väg tillbaka och känns kanonfin i jobben. Läget är trist och visst kan hon behöva en genomkörare trots allt.
- Backwood's Bentley (V86-3) har galopperat en del barfota och nu får skorna sitta på. Uppgiften ser tuff ut och vi siktar på en slant.
- Idomenio Sisu (V86-3) har tävlat mycket starkt. Är uppkollad efter senast och allt var bra. Jag har själv kört honom i jobb efter senast och han kändes mycket fin. Distansen tacklar han utan problem och det bör vara en utmärkt chans. Min bästa denna kväll.
- Backwood's Baddy (V86-6) har bättre form än vad raden visar. Han är blixtsnabb från start och kan spetsa trots läget. Han ska dock smygas. Senast blev det lite fel med löpningsförloppet.
- B.W.L.Ruthless (V86-7) har pausat. Tävlar bäst under höst- och vintersäsongen och vi siktar på slantar här. Lyckas det blir vi nöjda.
- Leave Your Sox On (V86-7) har inte vunnit lopp i år men också matchats tufft. Han har utvecklats av det och hade sparade krafter i mål i V75-finalen senast. Uppgiften här ser lämplig ut och det kan mycket väl vara dags för seger.
- Hector Sisu (V86-8) fick ett tuffare jobb i fredags och var bra då, Formen är god. Han fick sent fritt senast och hann inte fatta att han skulle öka. Nu får vi kanske chansen att dra propparna på honom och det kan ge bra effekt.
- Henry Flyer Sisu (V86-8) är en kanonhäst som kan bli riktigt bra. Han känns bara bättre efter genomköraren senast och jag är mycket nöjd. Han är nog rätt jämn med Hector Sisu.

Käraste Sisu sticker ut
Dina tvååringar som ska kvala? Hur ser det ut på unghästfronten och är det någon som utmärker sig lite extra?
- Jag har flera lovande tvååringar i stallet och vi har kört ett tiotal av dessa i 1.20-tempo i jobb över kort distans. De känns överlag fina och den som sticker ut mest heter Käresta Sisu. Hon är efter Face Time Bourbon och kvalar nu på onsdag. En spännande häst att följa.
Är du nöjd med stallets siffror och resultat i år?
- Vi hade en tuff vinter med en del dåliga träningsförhållanden. Framför allt i Stockholms-filialen. Sista tiden nu har varit mycket positiv och det ser bara bra ut. Det känns lovande.
Avslutningsvis, hur är läget med Makethemark och har ni någon start inplanerad?
- Han har varit riktigt fin och har inte varit trött i mål i de tre senaste starterna. Han känns bara bra efter senaste starten i Mikkeli och vi får se vad vi hittar för kommande uppgift för honom.

Ulf Nilsson, Kanal 75


Fredrik Persson har tränat fram flera miljonärer och det är stona som utmärkt sig mest. Det började med Marcon Lady som vann en final i..


Fredrik Persson har tränat fram flera miljonärer och det är stona som utmärkt sig mest. Det började med Marcon Lady som vann en final i Breeders´ Crown. Viola Silas var sin kulls överlägsna etta och hon lade beslag på de flesta årgångsloppen. Även Ultra Bright tillhörde sin årgångs bästa ston och hennes största seger kom i Stochampionatet 2017.
- Jag tror att min sandträning passar ston. Det är ganska tungt och hästarna bygger mycket muskler och tål sedan att tävla mer och blir hållbara. Jag har ju tagit efter lite hur Magnus Sandgrens tränade sina hästar och han fick också fram flera framgångsrika ston.
Deborah S.H. är nästa ”tjej” som visat framfötterna på allvar. Hon inledde tävlandet lite i skymundan och det var i slutet av fjolårssäsongen som hon närmade sig de bättre i kullen.
- Hon har tagit åt sig träningen och växt med uppgifterna hela tiden och sedan har hon fått vara frisk och fräsch vilket är ett måste om man ska hänga med i toppen. Hon utvecklas hela tiden och blir starkare och starkare.

”Har en underbar inställning”
I årsdebuten visade Deborah S.H att hon hade övervintrat väl och vann lätt trots en tung resa utvändigt ledaren. Nästa start var ett försök till Drottning Silvias Pokal och även denna gång svarade Deborah S.H för en strålande insats och vann via en stark avslutning i spåren sista 700 meterna. I finalen svarade det fyraåriga stoet för sin bästa insats hittills i karriären då hon blev tvåa bakom Chebba Mil.
- Hon var fantastiskt bra och kämpade storstilat och jag var supernöjd med hennes insats. Hon har en underbar inställning och ger verkligen allt i alla lägen. Hon är olik mina andra ston på det sättet att hon inte har samma muskelmassa, men det spelar ingen roll, springa kan hon och hon har allt en bra häst ska ha.

Toppsport hela kvällen
På onsdag är det Solvalla som arrangerar V86 och det bjuds på toppsport hela kvällen. Prix Diana Zet är ett nyinstiftat lopp för fyraåriga ston med 400 000 kronor i förstapris och Fredrik Persson åker drygt 50 mil enkel resa i angeläget ärende.
- Jag har en bra känsla inför loppet. Deborah S.H. fick ta det lite lugnt efter loppet senast, men sedan har vi tränat på som vanligt och hon känns jättefin. Nu är hon inte jättevässad utan det stora målet är Stochampionatet och detta lopp kommer lägligt innan kvalen. Nu har hästen visat att hon inte är i behov av lopp i kroppen utan hon brukar vara bra även om hon inte tävlat på ett tag.
Deborah S.H. visade senast upp en ny god egenskap i sitt breda register. Hon öppnade bra från start.
- Jag testade henne med ett halvstängt huvudlag och det föll väl ut och hon öppnade klart bättre än tidigare. Jag har inte bestämt om hon ska tävla med det på onsdag, det beror lite på hur hon agerar i värmningen. Är hon lite väl lat så får hon tävla med det igen annars så blir det ett öppet huvudlag.
- Jag kommer att ladda från start från det här fina spåret och hoppas komma förbi Glamorous Rain från start och kanske bli släppt till ledningen. Jag kör givetvis för att vinna, men kommer inte att ge mig in i någon ”idiotkörning”. Det finns många lopp framöver som jag hoppas att hon ska kunna vara med i.

Joakim Brundin, Kanal 75


Åby Stora Pris blev kulmen på ett par makalösa sommarmånader då Milligan’s School krossade allt i sin väg.Men sedan har ..


Åby Stora Pris blev kulmen på ett par makalösa sommarmånader då Milligan’s School krossade allt i sin väg.
Men sedan har det gått trögare för Stefan Melanders 16-faldige miljonär som kom till onsdagens lopp segerlös i sex starter.
Nu är den sviten bruten.
Magnus A Djuse fick för första gången chansen i sulkyn och styrde mot spets. Lika laddad som i somras var åttaåringen absolut inte, men tillräckligt för att sticka undan med en längd före duktige Lucifer Lane.
- Det är en härlig kille det här och det blev ett lagom lopp åt honom idag. Efter sista loppet har han varit lite piggare, så nu kanske han tänder till igen, sade skötaren Catarina Lundström och berättade lite om framtidsplanerna:
- Vi har pratat lite om Frankrike, men det är inget bestämt. Däremot är det klart att han går ut i finalerna här på Solvalla nästa lördag.

Becker övertygade i ovädret
Ordentligt regntunga förutsättningar och stora fält på Bergsåker gjorde att det verkade upplagt för skrällar.
Men det det blev precis tvärtom, speciellt till en början.
När L.L.Labero höll farten bäst för Oskar Kylin Blom innebar det tredje raka favoritsegern på V86.
Dessförinnan hade nämligen Robert Berghs nyförvärv Becker visat sig leva upp till ansvaret som omgångens hårdast spelade häst. Rikard N Skoglund körde så bestämt ut ur första sväng att han fick motbudet Capone Vox att släppa ifrån sig kommandot utan strid. Resten blev defilering för hästen som lär dyka upp i tuffare sammanhang framöver.
- En väldigt fin häst, stark och rejäl. Han vann med mycket sparat och det var bra gjort eftersom innerspåret är väldigt tung, berömde segerkusken.
Betydligt hårdare tvingades Powerbank jobba när han togs emot av Mojo Express och fick trava utvändigt i 1.12 fart, men ändå hade mod att betvinga denne för inhoppande Stefan Persson.
- Han sprang och bröt hela loppet, men klarade av det i alla fall. Mamman var likadan, han har tydligt ärvt både sinnet och aktionen så vi har lite att jobba på. Men han visade att han har hög kapacitet, mös tränaren Lars-Åke Söderholm från sidlinjen.

Jackpot på onsdag
Björn Goop dammade av 1.08,5 första 500 för att nå ledningen med belgiskan Myse d’Erpion som tävlade med amerikansk sulky för första gången – vilket gav tillräcklig motivation att fixa första årssegern.
De tunga jänkarvagnarna var inte lika lyckosamma i sörjan på Bergsåker där Grisle Odin G.L. tidigt sprang sig trött. Kallblodsloppet blev istället en duell mellan ledande Bellfaks och utvändige jätteskrällen Guli Roy som utmanade tappert, men aldrig kom förbi.
Att Amatörpokalen skulle bli kvällens rivigaste lopp var väl heller inte oväntat. När krutröken skingrats stod det klart att Christer Otterström skulle få åka till vinnarcirkeln efter en väl avvägd styrning bakom Staro Mojito.
Att Rikard Skoglund fixade en dubbelseger åt både sig själv och Robert Bergh med Harper Seabrook såg till att utdelningen åtminstone nådde fyrsiffrigt.
1 828 kronor närmare bestämt, medan sexrättspotten går vidare och spetsar åttarättspotten kommande onsdag med drygt sju miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Över 32 miljoner kronor landade i åttarättspotten under onsdagens superjackpot på V86.Dessa kom att fördelas på tio system.V&au..


Över 32 miljoner kronor landade i åttarättspotten under onsdagens superjackpot på V86.
Dessa kom att fördelas på tio system.
Vägen mot miljonvinsterna stakades ut av en makalös prestation signerad Sweetman.
Hästen har gjort sig känd som en av landets mest utpräglade frontrunners och hade läge för favoritpositionen. Men att han skulle vara så bra hade nog få räknat med.
Favoriten Rackham hängde i tredjespår hela första varvet och kämpade sig i mål på 1.10,4.
En insats som normalt borde räckt till både tapperhetsmedalj och seger, men inte denna gång.
Långt framför sprintade nämligen Sweetman ifrån, till synes bekymmerslöst, på för årstiden fenomenala 1.09,8/1 640 meter autostart.
- Det var nog det snabbaste jag har kört någon gång tror jag. Egentligen kändes han oslagbar hela vägen. Dessutom var han inte i närheten av tom heller. Det var skoj för Lars, nu gottar han sig hemma, kommenterade Stefan Persson och åsyftade tränaren Lars I Nilsson som avstod Jägersro för att fira sin födelsedag.
Och en bättre present än vad Sweetman bjöd på är svårt att tänka sig. Femåringen tog sin tionde seger i karriären och gemensamt för samtliga är att han fått trava i front.
- Jag körde honom för en vecka sedan i ryggar, då springer han mest och funderar och tycker inte att det är så roligt. När han kommer till ledningen är han som en tiger, konstaterade Persson efter årets sannolikt sista 1.09-tid i landet.

Deborah mot Stochampionatet
Segrar är något som Crashed Eggs lyckats undvika trots att hon sprungit in över en halv miljon på 25 starter. Nu var det äntligen dags sedan Örjan Kihlström hittat rätt från spår 12 bakom bilen.
- Det värmer väldigt bra att hon skulle få sätta nosen först en gång. Hon har alltid haft arbetsskjortan på sig och gjort bra jobb, men kanske matchats lite fel av mig och inte vunnit, pustade tränaren Roger Walmann efter omgångens första stora överraskning.
Liknande ord uttryckte Fredrik Persson sedan Deborah S.H. visat sig tuffast i ett naggande gott treåringslopp för ston.
- Det är roligt att ha så här fina hästar i stallet och få skörda. Det värmer i hjärtat. Nu vilar vi och siktar på nästa år och framförallt Stochampionatet. Jag tycker att hon är lika bra som Ultra Bright var vid samma tid, jämförde Persson med sin tidigare årgångstopp.

Offensiva drag i lärlingsloppen
Det var kvällens enda favoritseger.
Smaragd Norrgård visslade till spets och hade sannolikt fixat en till om inte Linus Lönn vaket kört fram utvändigt halvvägs in i loppet med pappa Thomas nyförvärv Newlight Coger, vilken avgjorde i tilltalande stil.
Kanske inspirerades Lönn av årskamraten Dante Kolgjini som använt exakt samma segerrecept i lärlingsloppet på Jägersro några minuter tidigare. Hästen som gjorde jobbet där var Giuseppe Lubranos treåring Al’s Boozy Suzy som visade sig betydligt kaxigare än sina äldre konkurrenter.
Apropå smarta drag så tillhörde Samuel Reshevsky världseliten i schack under mitten av 1900-talet och var (ö)känd för att ständigt hamna i tidsnöd. Kenneth Haugstad använde en passande strategi när väntade in i det sista med sitt vinstdrag bakom treårige Reshevsky som smögs fram från jumboposition och satte konkurrenterna matt på upploppet.

Mångmiljonvinster
Joakim Lövgren sparade också på krutet bakom Global Workaholic som sköt till sylvasst och snuvade stallkamraten Conrads Massiv och Tyler Mifsud på en jätteknall i de allra sista stegen.
Den andra storskrällen kom istället i avslutningen då Peter G Norman visade att Anna Montana tagit steget från lunchhäst till STL-vinnare i en ursinnig avslutning.
Till glädje för alla med åtta rätt, men också för lillasyster Ann-Sofie som sköter hästen och avrundade kvällen med följande citat:
- Jag sa att jag aldrig skulle börja jobba med hästar igen, men Peter fick mig att ändra mig och komma tillbaka och det finns ju inget bättre, faktiskt. Visst det kan vara långa dagar, det är regnigt, det är skitigt, men man får tillbaka. Hästarna ger tillbaka.
Allra mest gav hästarna tillbaka till ett andelssystem inlämnat via atg.se som drog in 8,2 miljoner fördelat på 25 vinnare.
De övriga nio systemen med åtta rätt belönades med mellan 4,2 och 2,7 miljoner vardera.

Robin Johansson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se


Björn Norén har en gedigen bakgrund inom travet och blev redan i tioårsåldern intresserad av hästarna. Han började tidigt att ..


Björn Norén har en gedigen bakgrund inom travet och blev redan i tioårsåldern intresserad av hästarna. Han började tidigt att springa på stallbacken hemma på Axevalla där han sedermera började jobba hos Bo Näslund. När han var 20 år gammal var det en kompis som lockade över honom till USA och ”Bernie” började arbeta hos Jimmy Takter. Först som hästskötare i fyra år innan han blev hjälptränare åt Takter. Där fick han vara med och träna och köra topphästar och världsstjärnor under många säsonger innan han blev egen tränare först i USA och sedan några år i Kanada. När Åke Svanstedt flyttade till USA började ”Bernie” jobba hos honom som hjälptränare även där.
– Jag var hos Jimmy i tolv år och därefter egen tränare i fem år. Sedan jobbade jag hos Åke i fyra år innan jag åkte hem till Sverige och började jobba hos Knutsson Trotting som manager, säger Björn Norén som nu har haft det uppdraget sedan 2016.
Numera är ”Bernie” även en uppskattad expert i ATG Live-sändningarna när det visas stortrav från USA. Som exempelvis i lördags då det var penningstinna Breeders Crown-tävlingar på The Meadowlands och han fick se Knutsson Trotting-ägda Felicity Shagwell ordna Åke Svanstedts första seger i amerikanska Breeders Crown.
– Det var verkligen häftigt. En otrolig känsla och väldigt roligt, säger ”Bernie” som gjorde vad han kunde när han frenetiskt jobbade in hästen till seger, samtidigt som han fick lägga band på sig själv eftersom han var med i ATG Live-sändningen.

”Är en stor och rejäl häst efter Sebastian K.”
Björn Norén tränar dessutom ett par hästar på Bjertorp och en av dessa är Hipster K. som ägs av Knutsson Trotting. Det är en USA-född fyraårig valack som har gjort tre starter på The Meadowlands och vunnit samtliga. Det var i februari tidigare i år som det blev tre raka på 1.12-tider varje gång, för den dåvarande tränaren Andy Miller.
– 5 Hipster K. (V86-3) är en väldigt fin häst, han är stor och rejäl efter Sebastian K. och ett Muscle Hill-sto. Han vann tre lopp i vintras från ledningen och rygg på ledaren. Hästen var mycket stakad som treåring och den dåvarande tränaren Jim Campbell trodde mycket på honom. Sedan flyttades han till Andy Miller som var väldigt nöjd med hästen. Men sedan började det krångla och han fick känning i ett gaffelband. Annars hade han fortsatt att tävla i USA, säger Björn Norén.
– Men eftersom han fick lite känning i gaffelbandet så tog vi hem honom hit till Sverige. Han fick läka ihop först och har sedan tränat på sedan i juni. Vi har byggt upp musklerna på honom och har inte haft några problem med skadan sedan han kom hit. För en månad sedan körde jag 1.17 i 1600 meter och det joggade han lätt. Jag är väldigt nöjd med hästen för dagen.

”Blir inte överraskad om han räcker till seger”
På onsdag är det dags för debut på svensk mark och för sin nya tränare. Hipster K. startar i den tredje avdelningen i V86 på Åby, i en omgång som är kryddad med en jackpot där det finns 19 miljoner kronor i åttarättspotten. Hipster K. har spår fem bakom bilen över kort distans och körs av Johny Takter. Det är något som tränare ”Bernie” är mycket nöjd med.
– Jag har känt Johnny i 20 år och det är en toppkusk. Det var roligt att han kunde köra hästen, säger Norén.
– Jag har haft det här loppet i sikte ett tag och tyckte det var lämpligt med 1600 meter. Det var en passande proposition och det är samtidigt lite bättre för de amerikanska hästarna med kort distans. Men när de sedan väl har kommit i form så har de inga problem att gå längre distanser.
– Även om han känns fin och är väl förberedd så ska man tänka på att han inte har startat sedan februari och är väldigt orutinerad gentemot de andra hästarna i loppet. De har gjort 20 starter och han gör sin fjärde på onsdag.
– Men min är en bra häst i grund och botten och det ska bli spännande att se hur långt han räcker. Jag blir inte överraskad om han räcker till seger men samtidigt vet jag inte hur bra de andra är och han kanske behöver ett lopp i kroppen. Vi kör med fyra järnskor, öppet huvudlag och vanlig vagn. Det blir första gången då han har tävlat i jänkarvagn tidigare, säger Björn ”Bernie” Norén.

Michael Carlsson, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på en ny webbsida. Du hittar den här https://print.atg.se
Nyheter, reportage och andra texter kommer fortsatt att finnas här på Kanal75.se men start- och resultatlistor försvinner inom kort.
Om ni sökt och inte fått inloggningsuppgifter till nya sidan för start- och resultatlistor skickade till er under vecka 41 så ber vi er kontakta er avtalsansvariga eller startlistor@atg.se.”

All entries and results are now available on a new website. You can find it here
https://print.atg.se.
News, articles and other texts will still be available here on Kanal75.se but entries and results will disappear shortly.
If you have applied for and have not received a login to the new website for entries and results sent to you during week 41, we ask you to contact your contract manager or to startlistor@atg.se




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se