Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V86 Jägersro Trav: Ett sto klev fram i Vinterfavoriten


Onsdagens V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla.
En kväll med tvååringarna i fokus med stora lopp för de yngsta på vardera banan.
Vinterfavoriten är Solvallas största lopp  under året för tvååringar med 200 000 kronor till vinnaren och favoriten var given på förhand.
Dats Caballo var positiv trea i Svensk Uppfödningslöpning i den senaste starten och hästen att slå i loppet. Körande Björn Goop släpptes till ledningen 1200 meter från mål och testade att rycka undan över upploppet.
Satsningen höll dock inte hela vägen och storfavoriten stumnade betänkligt kort före mål.
Staro Lochlyn hade serverats ett lopp i andraparet utvändigt av Erik Adielsson och kunde ta sig förbi i god tid innan linjen.
Segertiden 1.16,3 för stoet som såg ut att gå på fel i tredjespår i den sista kurvan.
- Hon sprang och vinglade lite och var lite ofokuserad men hittade rätt köl och tog oss hem på ett fint sätt. Hon är lite orutinerad fortfarande men visar helt klart rätt inställning, sa Erik Adielsson.
Svante Båth lägger ett rekordår bakom sig som tränare. På tvååringsfronten har det ju blivit seger med Coin Perdu i Svensk Uppfödningslöpning – bland många storlopp 2016. I och med onsdagens seger passerade han 20 miljoner inkört till stallet i år.

Lövgren åkte till storsegern
Ett Breeders' Crown-lopp för tvååriga hästar rundande av tvååringstävlandet i år på kvällens andra V86-bana Jägersro.
Joakim Lövgrens Executive Caviar - tvåa i Svensk Uppfödningslöpning senast och vinnare av loppet Svampen i Örebro – gick inte att stoppa i loppet med 175 000 kronor i förstapris.
Efter 400 meter satt favoriten i täten och det var ”åkandes” hela vägen med hingsten som lyser av klass. Segertiden skrevs till 1.13,7 över 1 640 meter med bilstart.
- Att han bara är två år känns fantastiskt. Han har aldrig gjort ett dåligt lopp. Han har aldrig haft en dålig dag på jobbet och vilka uppgifter jag än ger honom klarar han det hur fint som helst. Jag startade Torvald Palema några gånger som tvååring och tyckte att Racing Mange hade bra löphuvud i fjol. Så jag har jobbat med många fina tvååringar och även Executive Caviar är något alldeles extra, sa Joakim Lövgren.

Höll undan för killarna
V87-7 på Jägersro var Fyraåringstoppen med några av de bästa fyraåringarna i landet till start. Treasure Kronos vann Stosprintern i somras och nyligen ett större sprinterlopp för ston i Norge.
Att det nu var frågan om medeldistans spelade ingen roll då stoet fick bestämma farten lite framme i täten. Efter en varvspassering på 1.14,0 skärpte Christoffer Eriksson farten genom slutkurvan och Treasure Kronos hade inga problem med killarna till slut. Tvåa Twisted Bi vilket innebar en stalldubbel för Jerry Riordan och sammanlagt 90 000 kronor till stallet.
Ett rivigt lopp inledde V86:an där danske Even's First Boy vann på ett imponerande sätt för Flemming Jensen. Trots ett lopp i dödens gick man undan med vad som behövdes på strålande 1.11,6 över 1640 meter med bilstart.
I V86-5 på Jägersro ledde Halmstadsamatören Roger Perssons femåring Västerbo Exact runt om för Thomas Uhrberg. 60 000 in till valacken som tjänat 510 000 av sin 564 000 kronor i år.

Goop inväntade upploppet
På Solvalla fanns kvällens största favorit på V86-spelet, Heartbreaker V.S. Femåringen kom till loppet med tre raka V75-segrar i ryggen och Björn Goop avancerade tidigt fram från tillägget lade sig i förstaspår utan rygg.
I den sista kurvan såg Goop segersäker ut och säkert blev det också. Positiv tvåa i 2640-metersloppet starke Askö Q.
- Det fanns ingen anledning att köra fram utan jag satte mig i stället still och inväntade upploppet, kommenterade Goop.
Svårtippat, sa många om loppet på Solvalla för fyraåriga ston med upp till 290 000 kronor intjänat. Lösningen skulle dock bli lättfunnen. Örjan Kihlström hamnade utvändigt ledaren med knappa favoriten Oceanic Clearence som enkelt reglerade fältet till slut. Stefan Melander tränar.
- Hon mötte lite enklare motstånd i dag än vad hon gjort på slutet, summerade Kihlström.
V86:an rundades av med en plusbetonad segrare i form av Rainbow Of Nando och Örjan Kihlström. Axevallas Sofia Aronsson tränar.
Utdelningen på åtta rätt på V86 blev 4 392 kronor, sju rätt gav 57 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerat 2016-12-14 22:36:00


Andra V86-tips


På onsdagkvällen gläntades det lite på draperierna inför höstens travderby. Sundbyholmstravet höll i hela V86-omgånge..


På onsdagkvällen gläntades det lite på draperierna inför höstens travderby.
Sundbyholmstravet höll i hela V86-omgången och crescendot lät vänta på sig till den sista avdelningen.
Ett test blev det över derbydistansen 2640 meter i Eskilstunas Fyraåringstest med 300 000 kronor till vinnaren. Synd bara att dominanten i år och vinnaren av loppet inte får vara med i Svenskt Travderby.
Hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg som äger kanonen glömde helt enkelt att betala de första insatserna till loppet.
Men efter segrarna i Kungapokalen och nu senast Sprintermästaren har man haft "kul ändå" tillsammans med hästen menade tränaren Robert Bergh.
- Det kändes surt i fjol men jag har i alla fall släppt det där nu. Det finns så mycket annat. Vi har bland annat Breeders´här i Eskilstuna senare i höst.

”Redo för alla uppgifter”
Diamanten krigade till sig segern i Sprintermästaren från positionen utvändigt ledaren. I onsdagskvällens lopp inledde Robert Bergh från ett bakspår och testade en offensiv och kuppade sig till ledningen redan 1800 meter från mål.
Det blev inte så mycket action i loppet. Diamanten fick hållas i spetsen och gled mycket enkelt undan, närmast före Policy Of Truth och Magic Gwin
- Han vinner på alla distanser och banor och med olika loppscenarion - det har ingen betydelse liksom. Han är redo för alla uppgifter och tycker att det här bara är kul, sa Robert Bergh som rankar Diamanten som en av sina” tre-fyra-fem” främsta hästar genom tiderna.

Fyra hästar i rad
1640 meter auto var förutsättningarna i loppet för den högsta klassen. Örjan Kihlström hade innerspåret med kvällens största favorit Canari Match och hade inget svar när Hans-Owe Sundberg laddade med startbössan Charrua Forland.
Men i en våldsam avslutning blev det öppet bakom ledaren och Kihlström kunde slinka ut med 60-procentaren och slå av en trio hästar kort före mål.
- Det är en väldigt mysig häst som borde ha lite utveckling kvar i sig, sa segerkusken om Canari Match som Daniel Redén köpte i Frankrike i vintras och nu gjorde sjätte starten på svensk mark.
Stora plus till tvåan och trean i mål, Fossens Bonus och Seedorf O.M.F.
Daniel Redén hade två hästar med sig från Örsundsbro och blev hundraprocentig.
Annars hade publiken i Eskilstuna nog hoppats på hemmaseger i det inledande femåringsloppet...
Amatören Malin Bergströms fina sto Galactica mötte hingstar och valacker och stred bra i ledningen men förpassades till andraplatsen kort före mål.
Örjan Kihlström lät Tobin Kronos glida fram utvändigt dryga varvet från mål och kunde retfullt enkelt ta sig förbi sista 100 meterna, snyggt inmåttad av Örjan Kihlström.
Underkant 1.10 sista varvet – en kul duell.

Målettan plockades bort
Sedan i januari har det gått att samla poäng på Solvalla och Sundbyholm i stoserien Mälardalscupen och på onsdagen var det dags för final.
Det blev en upplösning som rörde upp känslor sedan målettan Must Have och Pierre Nyström fråntagits segern för en enligt domarna snäv körning på den sista bortre långsidan där man bytte ut tredje invändigt till positionen rygg ledaren.
I stället gick segern till överraskningen Kitspirit och Troels Andersen. Gävlestoet fick dra upp spurten från kön och avslutade stark i ryggar i tredjespår sista varvet.
- Hon gjorde ett bra lopp. Jag är nöjd med resultatet men inte sättet vi vann på. Nog för att man kunde ana att den andra hästen kunde plockas bort men man vill ju helst vara först, sa Troels Andersen.

Ny Onkel-stjärna?
Reijo Liljendahls treåring Evazan Am ser mycket klassig ut. Nu skojade valacken med motståndet i treåringsloppet på V86. Ulf Ohlsson satt bakom vinnaren. Storhästägaren Onkel Invest Oy, Finland kan ha en ny stjärna på gång.
Peter Untersteiner förlorade som jättefavorit med Kash Brodda (52 procent) i försöket till Diamantstoet. Favoriten satt bland de sista varvet från mål och det blev några meter för långt fram och en andraplats efter Raise Broline och Erik Adielsson. Karlstadamatören Ingemar Holm tränar.
Trekilometersloppet blev dråpligt med starke men mycket osäkre favoriten Quahar Q.C. i täten efter ett varv. Bakom tassade Jörgen Westholm med Alorac Mathbell och när det återstod 600 meter plockade Westholm ut sin häst.
Alorac Mathbell var förbi ett litet tag på upploppet men strax före mål återtog Quahar Q.C. kommandot och vann på målfoto.
- Han travade till sig över upploppet och då kunde jag släppa år honom det som behövdes, summerade segerkusken Ulf Ohlsson.
Johan Untersteiners Broadway Appolo tog fjärde raka segern i bronsdivisionen efter ledning från start till mål. Stefan Melander-tränade Lavidaloca de Vie sålde sig dyrt i dödspositionen.
V86 delade ut 6 465 kronor för åtta rätt. Sju rätt gav 87 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner vidare till nästa onsdag.
 

Mikael Wikner, Kanal 75


Adrian Chip-sonen Diamanten, som ägs av hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg, har visat upp en imponerande jämnhet i karriären. Segrar i Kung..


Adrian Chip-sonen Diamanten, som ägs av hockeyprofilerna Peter och Kent Forsberg, har visat upp en imponerande jämnhet i karriären.
Segrar i Kungapokalen och Sprintermästaren i år. Ett par triumfer på Vincennes i Paris under fjolåret. Tuffa omgivningar men ändå 15 segrar, tre andraplatser och en tredjeplats för hingsten - på 21 starter.
I Frankrike blev det seger över 2700 meter i fjol höstas men i Sverige är det nu första försöket för hästen över lång distans. Uppgiften på onsdagen är Eskilstuna Fyraåringstest (V86-8) med lopp 300 000 kronor i förstapris.
Robert Bergh kör Diamanten och fick nöja sig med ett bakspår i tiohästarsloppet. Preben Sövik, försteman i stallet:
- Lång distans är inga bekymmer alls. Han är stark och tål att gå hela vägen in. Jag tror nästan att hästen är mer gynnad av långt än sprinterdistansen, säger Sövik, apropå att det handlar om en nykorad sprintermästare.

Styrkeuppvisning i Halmstad
I Sprintermästaren i Halmstad för två veckor sedan segrade Diamanten i sitt försökslopp med tränaren Robert Bergh i sulkyn. I finalen fick Christoffer Eriksson sitta upp, när Bergh körde sin delägde Muscle Hustle i loppet.
Diamanten visade ingen pardon då han matade ner ledande Muscle Hustle från dödspositionen – en fin styrkeuppvisning.
- Allt är frid och fröjd med honom efteråt. Han har bara tränat på som vanligt här hemma och har visat att han tagit de två loppen i Sprintermästaren på bästa möjliga sätt, säger Preben Sövik.

"En av de bästa i sin kull"
Diamanten anmäldes aldrig till de två största unghästloppen i Sverige – kriteriet och derbyt på grund av en ägarmiss. Robert Bergh satte upp två mål för fyraåringssäsongen och lyckats med både Kungapokalen och Sprintermästaren.
I onsdagens Eskilstuna Fyraåringstest blir Diamanten stor favorit. Policy Of Truth, Cyber Lane och Global Trustworthy är starka runner ups.
- Det är bra hästar med, många med fina kvaliteter. Men Diamanten har ju visat att han är en av de bästa i sin kull och man måste kunna tro på honom igen om man säger så. I höst väntar förmodligen Breeders’Crown men det är många månader dit. Nu inriktar vi oss på Eskilstuna och vi har en häst i riktigt fin författning.
V86-2 är Mälardalscupens final för ston. Graceful G.T. kommer från seger i ett lunchlopp på Vaggeryd, årets tredje triumf på nio starter. Vad tror du om henne?
- Hon var riktigt fin i ett lättare sällskap den senaste starten och är nog typen som mår gott av att starta tätt på det här viset. Hon är lite småtrög av sig och tänder nog till av att starta lite tätt nu. Det är lite frågan om vart hon hamnar, eftersom hon inte är så jättekvick iväg. En tredje-fjärdeplats kanske? Men hon har faktiskt lite pengar på sig i förhållande till kapaciteten. Hon går barfota som vanligt.
Uzo Josselyn är ute över kort distans i V86-4 där Charrua Forlan, Canari Match, Fossens Bonus med flera utgör motståndet.
- Det är en så stor peng som möjligt som gäller för honom. Han har annars börjat ta i lite mer på slutet och svarat för fina insatser men har ju inte vunnit så många gånger i livet, slutar Preben Sövik. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Visbytravet sparade det bästa till sist under sin V86-kväll på onsdagen. Gotlandslöpningen var den självklara höjdaren under t&au..


Visbytravet sparade det bästa till sist under sin V86-kväll på onsdagen. Gotlandslöpningen var den självklara höjdaren under tävlingskvällen som tyvärr bjöd på en del regn mot slutet.
Efter tre V75-segrar i rad i silverdivisionen på slutet spelades Daniel Redéns sexårige jänkare Whitehouse Express till stor favorit trots ett spår tio bakom bilen.
Hans-Owe Sundberg var mycket angelägen om att komma till ledningen i starten med andrahandaren Charrua Forlan men fick galopp på sin häst i den första kurvan där Erik Lindegrens Francais du Gull krängde ner en aning i spetsstriden.
Adrian Kolgjini tog chansen direkt och sände El Mago Pellini till täten efter 600 meter.
Samtidigt satt Örjan Kihlström och körde Whitehouse Express med “två fingrar” i tredjeparet utvändigt och hästen skulle visa sig vara helt i en klass för sig. 700 kvar lyfte Kihlström ut och efter att ha tagit det lugnare genom den sista kurvan stack favoriten helt sonika undan på upploppet.

Spänstigt intryck
Francais du Gull positiv tvåa från rygg ledare, trea en akterseglad El Mago Pellini.
Huvan var kvar på hästens öron och vinnaren gav ett mycket spänstigt intryck på segertiden 1.11,7 över 2120 meter, med bilstart.
- Han fick göra jobbet själv sista 700 men han är stark och rejäl och gjorde det på ett väldigt fint sätt. Hästen har varit jättefin på slutet och vann ju faktiskt med krafter kvar. I dag var det första gången han mötte högsta klassen…klart att den värsta motståndaren hoppade(Charrua Forlan) men jag tycker ändå att sättet han gjorde det på visar att han ska kunna hävda sig mot rätt så bra hästar, sa Örjan Kihlström.

Ringmurens lopp till Jonsson
Någon kläckte en gång i tiden namnet Ringmurens lopp för uppgörelsen över tre kilometer. Mycket passande förstås i just Visby.
Tomas Jonsson gjorde sig ingen brådska i årets upplaga av trekilometersloppet och satt en bit bak i kön från dubbla tillägg och det vann Kalmartränaren loppet på. Arn Hammering fick kliva på under slutrundan och agerade draghjälp till bland annat Dooleys. Duon Importedfrmdetroit och Dragster (storfavoriten) hade en egen duell längst framme och tröttnade vilket öppnade för Arn Hammering att ta över enkelt på upploppet.
- Han har ett märkligt sätt att kunna hämta krafter under loppen och naturligtvis är det en hedershäst, sa Tomas Jonsson efter segern i Ringmurens lopp, det näst största loppet under året på Skrubbs med 75 000 kronor till vinnaren.

Oväntad skrällduo
Duon Örjan Kihlström och Daniel Redén brukar inte leverera överraskningar. Massive Clout blev emellertid en sådan i V86-2 (nio procent). Segertiden 1.11,5 var ett banrekord för fyraåringar med bilstart.
Fredrik Persson åkte från ”grannbanan” Kalmar med sin nya stjärna Monark Newmen.
Persson tog med sig en häst - och det räckte.
Monark Newmen – fin som trea i Kungapokalen i den senaste starten – stod med 40 meters tillägg, kördes offensivt efter en trevande start och övertog ledningen varvet från mål.
Alwoods Joker hängde på bra till andraplatsen. Övriga stort slagna när Fredrik Persson valde att dra 1.12,5 sista rundan.
- Han hade inte startat på ett tag och jag visste inte riktigt var jag hade honom – men nu vet jag. Han kändes verkligen fin, sa Kalmartränaren som siktar mot derbyt i höst.
Segertiden 1.13,4 över 2160 meter blev ett nytt banrekord för fyraåringar över distansen med voltstart.
Monark Newmen var kvällens största favorit, spelad på 78 procent på V86.

Sten O har en fin
Visbytränaren Sten O Jansson är duktig på unghästar och fyraåriga stoet Kinnona Goj är fortfarande obesegrad efter karriärens fjärde start på onsdagskvällen.
Claes Sjöström hade ett spår tretton bakom bilen och vägen fram, var lång när han gav sig av i tredjespår 1200 meter från mål. Men Kinnona Goj visade ännu en gång prov på jättefin inställning och det var bara för Sjöström att köra undan.
- I dag försökte alla vara i vägen men hon visade att hon är en häst som är lite bättre än vad som är normalt. Hon gick en bra tid men det är fortfarande inte botten i henne, sa segerkusken.
Erik Adielsson tog en dubbelseger på V86 med Stig H Johansson-tränade Gretchen Boko, vars segertid 1.13,6 över 1620 meter var ett nytt banrekord för fyraåriga ston, samt med Violet Hill.
Oskar J Andersson vann klass II-försöket med Urgent Call efter att ha kört sig till ledningen efter 500 meter i en mycket snabb öppning. Jörgen Westholm tränar.
Åtta rätt på V86 blev värt 8405 kronor, sju rätt delade ut 112 kronor och sex rätt 15 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


V86 fortsätter sin turné och når Gotland den här veckan. Traditionsenligt kör Visbytravet sin största dag för året i..


V86 fortsätter sin turné och når Gotland den här veckan. Traditionsenligt kör Visbytravet sin största dag för året i juli med Gotlandslöpningen som den stora höjdpunkten. Claes Sjöström är regerande champion efter en rafflande avslutning sista tävlingsdagen i fjol. Han kan banan utan och innan.
- Jag låg fem segrar efter Tomas Jonsson inför sista tävlingsdagen och vann sex lopp. Det var mitt tredje championat där, säger Claes Sjöström som gör ännu ett bra år som tränare och kusk. Han har hittills vunnit 60 lopp i år och kört in över fyra miljoner kronor.
- Jag är jättenöjd. Det går bra med både körningar och hästarna i stallet går också bra säger Claes som har 62 hästar i träning.

Tävlar regelbundet i Visby – ”Trevligt”
Han är Solvalla-tränare men tävlar frekvent i Visby när de kör under sommarmånaderna.
- Det började med att jag åkte dit för många år sedan när jag var lärling innan jag blev tränare. Jag var less på att bara gå hemma och skrota och tog med mig sex hästar och hyrde ett stall med en lägenhet ovanför. Jag åkte ner i maj och stannade i tre och en halv månad. Det var långt innan jag började köra så mycket lopp men jag vann sex lopp den sommaren och tog tolv andra- och tolv tredjepris.
- Då sa jag att jag kommer tillbaka nästa år och då ska jag bli champion. Då fick folk upp ögonen för mig och dessutom fick jag lite fler hästar med mig ner i träning. Den andra sommaren vann jag 18 lopp och blev champion. Ronny Widerström vann också 18 lopp så det var stenhårt även då.
- Sedan började jag köra mer och mer hemma och efter att jag tagit ut proffslicensen har jag åkt ner till Visby varje år. Man har fått många bekanta där och sedan är det lätt att det blir lite kuskbrist på de mindre banorna och det gör att man får köra mycket lopp när man kommer dit. Sedan de lade om banan för två år sedan tycker jag att banan är en av de tio bästa banorna i landet. Förut hade de ganska dåligt underlag så det är ett jättelyft för dem och det är trevligt att anmäla hästar dit ner.

Några smultronställen eller favoriter utanför travbanan?
- Visby är ju en trevlig stad att vara i på sommaren. I stort sett allting innanför murarna tycker jag är trevligt. Sedan finns det många stränder och kalkbrott man kan åka till så det finns lite av varje vad som passar varje människa. Sommar och sol gör mycket, menar Claes.

Övertygat i två raka – ”Bra kapacitet”
När V86 kommer till ön på onsdag är Claes Sjöström i hetluften och kör sex hästar inom streckspelet. Han inleder med en egentränad mycket duktig fyraåring och kör sedan bland annat ett par vinnarhästar åt Sten O Jansson. Så här säger Sjöström själv om sina styrningar.
- Jaguar Hill (V86-1) har jag hållit högt ända sedan första starten och han gjorde flera jättebra lopp som treåring. Tyvärr gjorde han sig illa sedan och det tog lång tid och vi har varit extra försiktiga med honom. Han var bara lugnt tränad inför comebacken och jag hade kört 1.22 som snabbast. Han blev trea då och jag var väldigt nöjd med honom. Sedan har han vunnit två raka på ett bra sätt och hästen har bra kapacitet. Jag petade till honom en gång hundra kvar senast då jag tyckte att han kändes lite seg men då bara klev han undan lätt så det var positivt.
- Normalt sett ska det inte finnas en sportmössa för mig att slå Monark Newmen i det här loppet och den hästen måste ha en jättechans att vinna. Men vi borde ha bra chans att bli tvåa. Sedan är det så med hästar och djur att allt kan hända. Vi fortsätter med skor runt om och fast bomull ett tag till, säger Claes.

”Bra chans trots läget”
- Kinnonna Goj (V86-3)
är en häst med bra potential som är obesegrad i tre raka och som har vunnit bekvämt två gånger i rad när jag har kört henne. Hon vann nästan lika enkelt senast som gången innan och gick en bra tid. Hon fick tuffast möjliga lopp senast i dödens i hårt tempo och kändes lite lagom loj, men när jag bad henne att öka stack hon bara ifrån med 20 meter. Nu är det ganska dåliga förutsättningar med spår i det andra ledet och 15 hästar och därmed många att runda. Banan i Visby är så rund att det är svårt att ta sig runt hela fält ute i spåren. Men jag känner mig ändå inte slagen och trots läget ska hon ses med bra chans.
- Dooleys (V86-4) är en fin häst som alltid gör bra lopp. Jag skulle nog vilja påstå att han är distansgynnad här också. Han är stark och rejäl och tål att göra en del själv. Sedan är det klart att man skulle vilja att det vore fler ettor i resultatraden, men det känns mer som att han är lite bekväm än att han är oärlig. Han gjorde ett rejält lopp senast och det vara bara det att han mötte en som var bättre. Det troliga är nog att han är ett platsbud på nytt.

”Blir inte förvånad om hon vinner igen”
- Sunwapta Goj (V86-5)
har jag vunnit två raka med och det är också en häst som visar bra inställning och kapacitet. Första gången vann hon hur enkelt som helst efter ett smörlopp i andra par utvändigt och senast efter ett drömlopp i rygg på ledaren. Peter Norman hade en bra häst som drog hårt i ledningen och det gick 1.10 över sista bortre långsidan. Då fick hon ge allt för att hänga med men så i sista sväng fick jag upp henne på bettet igen. När sedan Peters häst galopperade var det bara at styra ut och glida förbi. Nu är det tyvärr ett tråkigt läge och spår åtta över kort distans i Visby är upplagt för strul. Men det är samma sak där som med Kinnonna Goj att hon är så pass rejäl att jag inte blir ett dugg förvånad om hon skulle vinna ändå.
- Zacke (V86-6) vann på Solvalla för tre starter sedan från ledningen och därefter har han varit fyra från spår tolv över 1600 meter i Visby och det var ett typiskt sådant lopp där det inte gick att komma in i matchen. Men senast var han en liten besvikelse då han var fyra från ledningen. Visserligen fick vi köra lite första fyrahundra för att komma dit men han borde ändå ha hållit undan för att få helt godkänt. Men Sten O Jansson som tränar sa att hästen aldrig har gått något tidigare i loppen när det har blivit omstart, vilket det blev nu också. Så han var inte jätteförvånad att hästen tjurade ihop till slut. Bilstart nu ökar chansen att det inte ska bli omstart i alla fall och han är snabb ut och har ett bra läge. Det är inte helt omöjligt att han kan vinna om det stämmer.
- Kenzi (V86-7) var fin när jag vann med henne på V75 och då fick hon väldigt mycket pengar på sig. Hon gjorde två starter till innan hon fick ett uppehåll inför loppet senast. Hästen borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och nu ska det bli barfota runt om och jänkarvagn. Det är plus såklart men spåret är tråkigt och från spår elva ökar inte direkt chanserna, säger Claes Sjöström.
Vem är din bästa chans på V86?
- Jag har svårt att säga vem som är bästa chansen. Det är lite mycket om och men och att det måste stämma, även om det är bra hästar. Jag blir inte förvånad om jag vinner med någon av dem och skulle jag vinna två lopp är det jäkligt bra.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert vä..


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert väder bjöds det även på en bana i toppskick.
Trots att Fornaboda inte är känd som någon snabb banan så gick det fort i loppen.
Snabbast gick det i huvudloppet där elithästarna gjorde upp om 100 000 kronor över sprinterdistans. Daniel Redéns Canari Match vann på nytt banrekord 1.10,7. Den franske femåringen imponerade stort och vann trots att han fick gå först utan rygg i andraspår.
- Jag är otroligt stolt över den här hästen. Han har inte vunnit så mycket. 1.10,7 på ”Lindes” det är bra, sa Daniel Redén.
Tvåa blev en tapper Food Money från ledningen, trea Quick Fix och fyra forne elitloppsvinnaren Magic Tonight.

Tredje raka för stall Zet
Det var tredje året i rad som stall Zet, tränaren Daniel Redén och kusken Örjan Kihlström vann Bergslagsloppet. 2015 vann Delicious U.S. och 2016 Västerbo Highflyer.
- Daniel har otroligt fina hästar. Den här är jättemysig denna också, han rör sig bra. I dag fick han gå iväg som han ville, men han var lite pigg. Det här är absolut en häst utöver det vanliga, annars vinner man inte mot de här hästarna från dödens. Han är inte så gammal och kan kanske utvecklas ytterligare, sa Örjan Kihlström.
Canari Match kom in i träningen hos Daniel Redén i april och onsdagens seger var den andra på fem starter i hästens nya regi. Totalt i karriären var det tredje segern på 43 starter som resulterat i drygt 3,4 miljoner kronor.

Vass italienare
Örjan Kihlström vann även med italienska gästen Visitor (V86-5) som från andra utvändigt svepte till ledningen på 200 meter när han fick signalen från kusken på sista bortre långsidan.
I V86-1 vann Dice Man och Björn Goop spetsstriden och fångade upp favoriten Magic Gwin utvändigt. Väl i spets hade Björn Goop full kontroll. Den fyraårige hingsten imponerade och vann med krafter kvar på nya banrekordet 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart - trots att Björn Goop körde på säkerhet genom sista svängen innan han gasade på igen på upploppet. Stefan Melander tränar vinnaren.

Två hemmasegrar
Ledning från start till mål blev det även för Skall Ha och Jimmi Ehlers i V86-2.
- Han är väldigt peppad från start, ibland blir det för mycket, men i dag fungerade det. Jag tror inte han har toppform men det räckte i dag. Extra kul att vinna på hemmaplan och nästan alla ägarna är här, sa Jimmi Ehlers.
Omgången skräll kom i V86-6 där Linda Sedström lyckades få iväg Final Dream felfritt och sedan servera honom rätt ryggar tills upploppet.
Segern innebar andra hemmatriumfen inom V86-spelet och mannen bakom Final Dream är travamatören och tandläkaren Jan Gustafsson.
- Det är alltid stort att vinna och att vinna på V86 är ännu bättre, sa Jan Gustafsson som även fött upp vinnaren som är en son till hans tidigare stjärna Vamp.
I V86-3 var Kitspirit bäst och i händerna på sin tränare Troels Andersen klev han fram utvändigt ledaren Sigel Doc halvarvet från mål och gick sedan undan till säker vinst över upploppet.
Quebec C.D. var obesegrad i tre starter i fjol. I år dröjde det nio starter innan hon var tillbaka i vinnarcirkeln. Erik Adielsson ledde varje meter av loppet med det fyraåriga stoet
och tränaren Peter G Norman var minst sagt lättad efter segern i V86-7, som var ett försök i Diamanstoet och värd 100 000 kronor.
- Det var väldigt skönt, det var nervöst i dag. Hon har många kvalitéer, är kvick från början, hon är ganska komplett, sa Peter G Norman.
V86-omgången avslutades med ett försök i bronsdivisionen och efter tidigt ledning blev det enkel seger för Sugar Daddy tillsammans med Kaj Widell. Bollnäs-amatören Magnus Träff tränar vinnaren som tjänade 110 000 kronor.
Åtta rätt på V86 gav 79 353 kronor. Sju rätt gav 734 kronor och sex rätt 75 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Kaj Widell, 62, är en av landets mest folkkära travkuskar.Frågan är om han varit bättre?- Jag får köra bättre och b&au..


Kaj Widell, 62, är en av landets mest folkkära travkuskar.
Frågan är om han varit bättre?
- Jag får köra bättre och bättre hästar och det känns naturligtvis jättebra.
Efter en höftoperation för ett par år sedan bestämde sig Kaj Widell att göra en sista rejäl satsning på yrket som kusk.
- Förra året åkte jag runt och körde allt och nu betalar det sig, säger Solvallakusken.
I fjol blev det drygt tusen lopp varav 73 slutade i vinnarcirkeln, totalt blev det nästan 5,6 miljoner kronor inkört till hästägarna. I år har han redan efter ett halvår passerat fem miljoner kronor via drygt 600 lopp.

Skrällde i fjol med 95-oddsare
V86 körs den här veckan på Fornaboda och det innebär folkfest på den lilla banan i Lindeberg.
- Det är kul för oss kuskar när det är publik som det blir på de mindre banorna när V86 kommer på besök. Lindesberg är en trevlig bana, särskilt när det är fint väder, säger Kaj Widell.
Har du något speciellt minne från banan?
- Ja, i fjol skrällde jag just den här dagen på V86 med Toralf Jubb, en 95-oddsare, säger Kaj Widell.

”En häst utöver det vanliga”
Kaj Widell har fyra chanser inom V86-spelet på onsdagen och så här kommenterar han sina chanser.
- Magic Gwin (V86-1) är en häst utöver det vanliga, han har det mesta, är stark och snabb i benen. En riktig talang. Vi har ett bra spår och även om det är några hästar jag inte känner så känner jag mig aldrig slagen med den här. Han var fruktansvärt bra när vi vann under elitloppshelgen och även mycket bra vid seger på V75 gången före. Senast hamnade vi på vingel och trots att jag var och köpte korv i sista sväng så spurtade han in som trea. Egentligen ska det inte gå, han
gick 1.09 sista varvet.
- Overthehill (V86-2) gick rätt skapligt på Eskilstuna som trea senast och det var första gången jag körde honom. Vi pratade lite om att kanske testa barfota med honom, men jag vet inte hur det blir. Här är det viktigt att kolla skoinfon före loppet.
Fille Jubb (V86-4) är ute i onsdagens huvudlopp, Bergslagsloppet.
- Vi fick sämsta läget med spår 8 och möter tufft motstånd. Vi får vara glada om han får pengar.
- Sugar Daddy (V86-8) har åter riktigt bra form. Jag vet inte om han känts så fin någon gång tidigare som han kändes senast och han vann med gott om krafter kvar. Nu möter vi ett betydligt tuffare gäng men han slutar säkert långt fram, säger Kaj Widell.
Vilken är bästa chansen?
- Det är svårt att välja mellan Magic Gwin och Sugar Daddy…jag säger Magic, han har en jättechans medan Sugar har en bra chans.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se