V86 Boden: Stjärnorna tindrade i norr

Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.
Och ett par fick chansen att visa vad som skiljer dem från andra.
Tangen Haap var segerlös i år efter att ha matchats i tuffast tänkbara konkurrens.
Nu ställdes han mot ”vanliga” hästar och bjöds dessutom snyggast tänkbara resa från tillägg.
Det gjorde att en brett leende Björn Karlsson kunde sitta och nicka mot publiken över upploppet, 30 meter före konkurrenterna, på snygga 1.22,0/2 180 meter voltstart.
- Det känns ju mest som ett yrkesfel att han inte lyckats vinna i år. Det var skönt, det var sådan urkraft i honom i sista sväng. Och det var häftigt att höra att han gick 22 blankt, det visar att vi ligger rätt på det, sade Karlsson om stallets galjonsfigur som segrade i Elitkampen för två år sedan och nu klättrade över fyra miljoner insprunget.
Att tolvåringen är väldigt speciell för sin tränare och kusk råder inget tvivel om.
- Han betyder allt. Vi är ett. Det är ju han som har gjort mig…, fortsatte Karlsson med darrande röst.

”Skönt att få vinna lopp så här”
Robert Bergh har tränat upp betydligt fler elithästar och lär inte stå och falla med Fifty Cent Piece.
Men det står ändå klart att han har ett extra gott öga till den forna auktionsdyringen som efter importen till Sverige hunnit vinna så väl Drottningens Pokal som Stosprintern.
Nu mötte hon grabbarna, men dessa avfärdades först i startrusningen och sedan över upploppet där Bergh kunde kopiera Karlsson genom att tacka publiken för ovationerna, långt, långt före klungan.
- Hon var fin och höll upp ledningen, lätt. Det är skönt att få vinna lopp så här. Blir hon hård och går vidare i det här hon har så finns alla möjligheter till något riktigt bra, men det är lång väg. Jag tycker att vi bara njuter av den här fyraårssäsongen så får vi se, konstaterade Bergh sedan han kört i 1.10-fart sista rundan och landat på 1.12,6/2 140 meter autostart.

Dubblar för Bergh, Eriksson och Salmela
Två tiondelar långsammare körde Bergh i Scandal Plays Minne. Det räckte till seger, men var betydligt jobbigare både för häst och framförallt kusk då Mindyourvalue W.F. behövde påminnas så gott som hela loppet, men slutligen övertalades om att inte släppa någon förbi.
Dubbelseger blev det även för Sandra Eriksson som reglerade konkurrenterna utvändigt bakom Thule Jonssons Gurra Palema och följde upp med att sätta dit egentränade Devils Tongue från ledarryggen.
Därmed var det upplagt för ett hattrick, men stallets stjärna Swagger galopperade vid ingången till upploppet och lämnade fältet öppet för Petri Salmela-tränade Got to Dash och Mats E Djuse. Det innebar dubbel även för Salmela som tidigare bevittnat Ulf Ohlsson styra runt fältet med storfavoriten Leave Your Sox On
Omgångens första överraskning svarade Jorma Särkiniva för efter en vaken styrning bakom återvände hemmatränaren Mats Rånlunds Yankee Sensation.
Det innebar att en annars favorittyngd V86 betalade 26 591 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2021-07-28 22:41:00


Andra V86-tips


V86 Super Days rullar vidare och på fredagen var det dags för Bjerke och Bergsåker V86 att dela på miljonspelet. Bergsåker inledde ..


V86 Super Days rullar vidare och på fredagen var det dags för Bjerke och Bergsåker V86 att dela på miljonspelet. Bergsåker inledde sitt dubbeltrav och värmde upp inför lördagens jackpotomgång på V75. Topphästen Coin Perdu skulle ha startat förra lördagen i V75 i Gävle men tränaren Svante Båth valde att stryka på grund av banuderlaget. Att det sannerligen inte var något fel på formen visade Coin Perdu under fredagskvällen. I stayerloppet över dryga tre varv fick ha dem sämsta starten av de två mest betrodda hästarna. Robert Bergh vann den kampen med andrahandsfavoriten Axl Rose som inledde i andra par utvändigt men som körde till ledningen två varv från mål. Samtidigt satt Coin Perdu sist i fältet och sedan ut i fjärde par utvändigt. Axl Rose drog i ett 1.15-tempo i täten men när Erik Adielsson kastade loss över den sista bortre långsidan med Coin Perdu gick det undan värre. Den Svante Båth-tränade unghäststjärnan svepte förbi konkurrenterna i fjärdespår och nådde fram utvändigt om ledaren halvvarvet kvar. Coin Perdu slog klorna i ledande Axel Rose som hade det kämpigt genom slutkurvan och kopplade greppet in på upploppet. Coin Perdu gick sedan undan till en lätt och övertygande seger. Han travade fint och såg riktigt bra ut vid sin andra raka fullträff.
– Jag hade hoppats komma förbi Robban från start men han var med på noterna och det var bara att ta skeden i vacker hand och lägga ner honom. Han avgjorde enkelt och var fantastiskt fin, berömde Erik Adielsson.

Derbykungen kan vinna med derbyvinnarens bror
Geir Vegard Gundersen kan man verkligen kalla för ”derbykungen” då han har vunnit det norska derbyt som tränare hela sex gånger de senaste åtta åren. Han jagar i år sin färde raka fullträff och kvalade in samtliga hästar i kvällens uttagningslopp på Bjerke. Utanför V86 vann Magnus Teien Gundersen med Kraes som vann lätt. Det gjorde även storfavoriten Cicero T.G. i den första avdelningen med Geir Vegard Gundersen själv i sulkyn. Den fyraårige hingsten har nu hela nio segrar på tio starter och är ett jättelöfte utöver det vanliga. Han är bror med Support Justice som Geir Vegard vann derbyt med 2013. Gundersen körde tidigt till ledningen med sin adept och blev aldrig utmanad på allvar. Cicero T.G. stack enkelt undan över upploppet till en övertygande seger och blir inte lätt att tas med i finalen.
– Han var väldigt bra och kändes stark och fin. Alla hästar gick kjempebra idag och gick vidare, sa Geir Vegard Gundersen.

Äntligen seger för Diamanten
Diamanten har gjort flera tappra insatser i gulddivisionen och varit bland de tre flera gånge utan att få vinna. Men nu var det dags och den första fullträffen på över ett år kom i den andra V86-avdelningen på Bergsåker. Storfavoriten Zaccaria Bar galopperade i den första kurvan samtidigt som Island Life tog ledningen och drog i ett hårt tempo. Första varvet travades efter 1.10,4 och Björn Goop hade placerat Diamanten perfekt i andra par utvändigt. Det var Global Adventure utvändigt om ledaren som kopplade greppet in på upploppet och stred berömvärt. Men det räckte ”bara” till andraplatsen för när Björn Goop vred ut Diamanten vid upploppets början hade hästen bästa farten till slut och tog sig säkert förbi. Segertiden blev finfina 1.10,7/1640a för den av Peter ”Foppa” Forsbergs delägda stjärna.
– Han har verkligen gjort sig förtjänt av en seger. Det är klart att det är lite frustrerande när man inte vinner men samtidigt har han haft en väldig otur och haft dåliga utgångslägen. Det är svårt i den här klassen när alla är så jämna, sa Björn Goop.

Norsk överraskning
I den tredje avdelningen blev det en rejäl överraskning i uttagningsloppet till det norska derbyt, där 19-oddsaren Super Winner spurtade till en lätt seger efter att ha kommit loss ifrån rygg på ledaren i utgången av sista sväng. I sulkyn satt Åsbjörn Tengsareid som även tränar.
Oskar Flordhed bjöd på en snygg och offensiv styrning där han kuppade sig till ledningen mitt i loppet när han körde till från spår tolv. Den taktiska finessen skulle visa sig vara ett vinstgivande drag med Caprioso. Hästen, som tränas av Öystein Tjomsland, höll säkert undan över upploppet före Hunter Montana som fick chansen sent ifrån rygg på ledaren. Oskar Flordhed knöt näven i en segergest när mållinjen passerades efter den sköna segern med Caprioso i V86-4, tillika lärlingsloppet. Favoriten Vice Versa Diamant galopperat upprepat.

Stallskriket höll
Stallskriket Todin, numera i regi Erik Killingmo, infriade förväntningarna i den femte avdelningen och utan skor på samtliga hovar dansade han undan från ledningen och vann lekande lätt.
Åsbjörn Tengsareid tog en dubbelseger på V86 när han styrde in segermaskinen Axe Brogård till en ny fullträff i den sjunde avdelningen. Favoriten vann enkelt från ledningen och höll säkert Gonzales B.R. ifrån sig över upploppet.
Erik Adielsson vann dubbel på V86 när han styrde in Katja Melkko-tränade Didi Dam i den avslutande avdelningen. Han vann spetsstriden gentemot storfavoriten Honfleur Mearas och fångade upp den sistnämnde på utsidan. Erik Adielsson ryckte undan i slutsvängen och skaffade sig ett par länger som krympte till slut. Didi Dam höll säkert undan, men Honfleur Mearas gav sig aldrig och närmade sig den sista biten och föll med flaggan i topp som tvåa.
Åtta rätt på V86 gav 16 828 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Från att ha drivit ett av landets absolut mest framgångsrika stall i flera år så har Peter Untersteiner haft en riktig svacka unde..


 Från att ha drivit ett av landets absolut mest framgångsrika stall i flera år så har Peter Untersteiner haft en riktig svacka under 2021.
En svacka som manifesterats att i att ”röd kusk” inte kört lopp sedan slutet av juni.
Men nu tycks stallformen äntligen vara på väg tillbaka.
På onsdagskvällen blev det en övertygande dubbelseger där både Global Agreement och Darah Bibo visade härlig löpglädje när de sprintade undan från ledningen. En glädje som även tränaren verkade smittas av.
- Det känns bra. Jag tycker att våra hästar gått bra senaste månaden. Det är lite uppåt i stallet igen, konstaterade Untesteiner sedan han fått se sonen Johan styra in den förre och Stefan Persson den senare.

Lennartsson tog över oaksfavoriten
En annan ”röd kusk” som valde att ställa sig vid sidan är Hans-Owe Sundberg. Trots att han styrt sitt superlöfte Great Skills till fyra raka, mycket imponerande, segrar så överläts tömmarna denna kväll till Per Lennartsson.
Detta i Lime Abbeys lopp, ett klassiskt genrep till treåingsstonas största lopp Svensk Trav-Oaks.
Och Lennartsson gjorde inga fel då han styrde den långbenta madamen till ledning och dirigerade efter behag på ett regnplågat Solvalla.
- Jag är nöjd. Hästen har gjort allting rätt så här långt, det är bara att hoppas att hon får fortsätta att vara sund de här veckorna fram till oakskvalen, konstaterade Sundberg som alltså petat sig själv inför säsongens stora uppgift där hans obesegrade sto är storfavorit på förhand.
- Det är meningen att Per ska få köra då, det var därför vi provade idag. Jag tycker att hon visar det där lilla extra, nu ska vi försöka bibehålla det.

”Finns lite att slipa på”
Öppna klassens motsvarighet heter Ibrahim Pachas lopp och lockade även det med 100 000 kronor till vinnaren. Dessa gick Graham Hill som lunkade undan i spets för Ulf Ohlsson.
- Det är en bra häst och vi har haft sikte mot hösten. Banan var inte rolig idag och vi bestämde oss för att köra med skor. Jag tror även att han fick med tussarna kvar i mål så det finns lite att slipa på. Jag är jättenöjd idag, konstaterade tränaren Reijo Liljendahl.

Multijackpoten växer
Resten av omgången blev favoritbetonad. Oskar Florhed spårade runt om med chefen Robert Berghs Condior och Thomas Uhrberg gjorde detsamma bakom Jerry Riordans nya snackhäst Niford des Baux.
Timo Nurmos hade satt Kapten Brodde i ordning efter vila vilket resulterade i en snygg spurtvinst för Erik Adielsson.
Hade det inte varit för Ken Ecce och Funny Boy så hade utdelningen på V86 närmat sig bottenrekord.
Nu betalade åtta rätt dryga tusenlappen medan det blev jackpot på sex rätt vilket innebär att multijackpoten 1 september fick ytterligare sju miljoner i påfyllning och ser ut att bli den största pott det spelats om på en travonsdag.
På torsdagens fortsätter V86 Super Days med en omgång från Bollnäs/Kalmar. 

Robin Johansson, Kanal 75


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. ..


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. Om vi tar damerna först så fick vi se en stor uppvisning redan innan V86 startade. Det var Marion Fouty Bon som vann med ”halva upploppet” och i löpsugen stil slog svenskt rekord för fyraåriga ston. Det nya rekordet lyder på 1.11,3 för fyraåriga svenska ston över distansen 2140 meter med bilstart. I sulkyn satt Jorma Kontio bakom hästen som ledde med nästan hundratalet meter före de andra loppet igenom. En spektakulär styrkedemonstration som verkligen hette duga.
Sedan fortsatte showen för Timo Nurmos som direkt slog an tonen när V86 började. Storfavoriten Champ Lane klarade femtespåret i både en omstart och i den giltiga starten. Han kunde sedan tidigt komma till ledningen och trots att aktionen inte var den bästa över upploppet så vann hästen säkert, väl understödd av Örjan Kihlström.
– Det är en väldigt kapabel häst men travet flöt inte perfekt den sista iten. Men han hade krafter kvar i mål, sa Kihlström.

”Han är en topphäst”
Nurmos andra seger på V86 ordnade Boston Wise L. för Per Lennartsson. Inledningen blev tuff i det här sprinterloppet med tredjespår runt första kurvan i ett högt tempo. Men efter att Ulf Ohlsson bakom Hector Sisu välvilligt släppt ledningen efter 600 meter till favoriten var det lugna gatan. Boston Wise L. sprintade undan över upploppet i en 1.10-avslutning i sin lite säregna stil, och vann med krafter kvar. Segertiden blev 1.10,9/1640a.
– Ulf gjorde ingen ansats till att svara och då var det bara att gasa. Han har ju tidigare sett när min häst krossade Oxidizer från dödens. Sedan var det bara att låta honom gå och han var pigg och glad hela loppet. När Örjan kom 120 kvar då petade jag bara till honom. Han är jätteallround och en topphäst, berömde Per Lennartsson.

Fjärde segern för Nurmos kriteriehopp
Timo Nurmos brukar hålla sig väl framme när det vankas Svenskt Travkriterium och i Mister Invictus har han ett stort hopp till Kriteriet. Den treårige hingsten tog nu sin fjärde seger i femte starten när han vann den femte avdelningen. Mister Invictus öppnade snabbt bakom startbilen och tog ledningen, men blev sedan pigg värre och Örjan Kihlström fick brottas med hästen för att han skulle lugna ner sig. Efter en inledning med 1.11 första 500 metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,1 första varvet. Efter knappt halva distansen sände Per Lennartsson fram Luca Vialli Boko snett utvändigt om ledaren och den Jasmine Ising-tränade hästen höll mycket starkt till andraplatsen. Men åt Mister Invictus fanns inget att göra som gled undan till en lätt seger på tiden 1.14,2/2140a.
– Hästen gjorde ett bra lopp och vann på ett rejält sätt. Det fanns lite krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

”Trodde att det var en årgångstopp”
På tal om Jasmine Ising så blev hon i fjol utsedd till Årets Komet. Nu blev det en tränarseger på V86 när Mats E Djuse styrde in Honfleur Mearas till en lätt triumf i den tredje avdelningen. Efter en snabb start till ledningen fick hästen bestämma tempot och i en snabb avslutning gled hon enkelt undan till slut. Honfleur Mearas tog tredje segern i sjätte starten och var jättefin på tiden 1.14,0/2140a.
– Det såg väldigt bra ut. Hon fick kanske lite stumma ben till slut men hon såg fin ut. Vi har haft höga tankar om henne och trodde att hon skulle ha varit en årgångstopp som två- och treåring. Men det har varit mycket sjukdomar och annat. Hon har en magsjukdom som gör att att hennes tunntarm lätt blir inflammerad och när vi upptäckte det bytte vi foder och immunförsvaret blev bättre. Hon har även en cysta i ett ben men nu verkar det som att det funkar, sa Jasmine Ising.

Jättefavoriten Margareta Tooma överlägsen
Omgångens megafavorit Margareta Tooma imponerade stort när hon tog hem den sjunde avdelningen. Hästen gjorde nu sin fjärde start hos Daniel Redén och tog tredje segern i mycket övertygande stil. Margareta Tooma fick lägga flera speeder för att först ta sig till ledningen efter ett drygt halvvarv, och sedan lägga en speed igen knappa varvet kvar när Björn Goop kom farande och försökte kuppa sig förbi med Myse D’erpion. Men trots tufft tempo loppet igenom, 1.12 första varvet, så stack Margareta Tooma ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,8/2140a.
– Hon är väldigt bra och det är en vägvinnande lunk i henne. Hon vann lätt trots att det var bra tempo hela vägen, sa Örjan Kihlström.

Dubbelt Goop – och dubbejackpot på V86
Björn Goop vann dubbelt på V86 när han satte dit sina egentränade hästar Double O Seven, som höll undan precis från ledningen före Hannibal Face, samt avslutade omgången med Mateo de Reve efter en perfekt resa i andra par utvändigt.
Det var favoritparad på V86 den är jackpotomgången och sju rätt gav 805 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och därmed blir det dubbelackpot nästa V86. Den avgörs om två veckor, onsdagen den 25 augusti då omgången delas mellan Åby och Solvalla. Enligt ATG:s beräkningar kommer det då att ligga minst 30 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. ..


Timo Nurmos hade hästarna i toppform den här aftonen på Solvalla. Samtliga vann med krafter i behåll och ett par av dem imponerade stort. Om vi tar damerna först så fick vi se en stor uppvisning redan innan V86 startade. Det var Marion Fouty Bon som vann med ”halva upploppet” och i löpsugen stil slog svenskt rekord för fyraåriga ston. Det nya rekordet lyder på 1.11,3 för fyraåriga svenska ston över distansen 2140 meter med bilstart. I sulkyn satt Jorma Kontio bakom hästen som ledde med nästan hundratalet meter före de andra loppet igenom. En spektakulär styrkedemonstration som verkligen hette duga.
Sedan fortsatte showen för Timo Nurmos som direkt slog an tonen när V86 började. Storfavoriten Champ Lane klarade femtespåret i både en omstart och i den giltiga starten. Han kunde sedan tidigt komma till ledningen och trots att aktionen inte var den bästa över upploppet så vann hästen säkert, väl understödd av Örjan Kihlström.
– Det är en väldigt kapabel häst men travet flöt inte perfekt den sista iten. Men han hade krafter kvar i mål, sa Kihlström.

”Han är en topphäst”
Nurmos andra seger på V86 ordnade Boston Wise L. för Per Lennartsson. Inledningen blev tuff i det här sprinterloppet med tredjespår runt första kurvan i ett högt tempo. Men efter att Ulf Ohlsson bakom Hector Sisu välvilligt släppt ledningen efter 600 meter till favoriten var det lugna gatan. Boston Wise L. sprintade undan över upploppet i en 1.10-avslutning i sin lite säregna stil, och vann med krafter kvar. Segertiden blev 1.10,9/1640a.
– Ulf gjorde ingen ansats till att svara och då var det bara att gasa. Han har ju tidigare sett när min häst krossade Oxidizer från dödens. Sedan var det bara att låta honom gå och han var pigg och glad hela loppet. När Örjan kom 120 kvar då petade jag bara till honom. Han är jätteallround och en topphäst, berömde Per Lennartsson.

Fjärde segern för Nurmos kriteriehopp
Timo Nurmos brukar hålla sig väl framme när det vankas Svenskt Travkriterium och i Mister Invictus har han ett stort hopp till Kriteriet. Den treårige hingsten tog nu sin fjärde seger i femte starten när han vann den femte avdelningen. Mister Invictus öppnade snabbt bakom startbilen och tog ledningen, men blev sedan pigg värre och Örjan Kihlström fick brottas med hästen för att han skulle lugna ner sig. Efter en inledning med 1.11 första 500 metrarna kunde han dämpa tempot till 1.15,1 första varvet. Efter knappt halva distansen sände Per Lennartsson fram Luca Vialli Boko snett utvändigt om ledaren och den Jasmine Ising-tränade hästen höll mycket starkt till andraplatsen. Men åt Mister Invictus fanns inget att göra som gled undan till en lätt seger på tiden 1.14,2/2140a.
– Hästen gjorde ett bra lopp och vann på ett rejält sätt. Det fanns lite krafter kvar, sa Örjan Kihlström.

”Trodde att det var en årgångstopp”
På tal om Jasmine Ising så blev hon i fjol utsedd till Årets Komet. Nu blev det en tränarseger på V86 när Mats E Djuse styrde in Honfleur Mearas till en lätt triumf i den tredje avdelningen. Efter en snabb start till ledningen fick hästen bestämma tempot och i en snabb avslutning gled hon enkelt undan till slut. Honfleur Mearas tog tredje segern i sjätte starten och var jättefin på tiden 1.14,0/2140a.
– Det såg väldigt bra ut. Hon fick kanske lite stumma ben till slut men hon såg fin ut. Vi har haft höga tankar om henne och trodde att hon skulle ha varit en årgångstopp som två- och treåring. Men det har varit mycket sjukdomar och annat. Hon har en magsjukdom som gör att att hennes tunntarm lätt blir inflammerad och när vi upptäckte det bytte vi foder och immunförsvaret blev bättre. Hon har även en cysta i ett ben men nu verkar det som att det funkar, sa Jasmine Ising.

Jättefavoriten Margareta Tooma överlägsen
Omgångens megafavorit Margareta Tooma imponerade stort när hon tog hem den sjunde avdelningen. Hästen gjorde nu sin fjärde start hos Daniel Redén och tog tredje segern i mycket övertygande stil. Margareta Tooma fick lägga flera speeder för att först ta sig till ledningen efter ett drygt halvvarv, och sedan lägga en speed igen knappa varvet kvar när Björn Goop kom farande och försökte kuppa sig förbi med Myse D’erpion. Men trots tufft tempo loppet igenom, 1.12 första varvet, så stack Margareta Tooma ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,8/2140a.
– Hon är väldigt bra och det är en vägvinnande lunk i henne. Hon vann lätt trots att det var bra tempo hela vägen, sa Örjan Kihlström.

Dubbelt Goop – och dubbejackpot på V86
Björn Goop vann dubbelt på V86 när han satte dit sina egentränade hästar Double O Seven, som höll undan precis från ledningen före Hannibal Face, samt avslutade omgången med Mateo de Reve efter en perfekt resa i andra par utvändigt.
Det var favoritparad på V86 den är jackpotomgången och sju rätt gav 805 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt och därmed blir det dubbelackpot nästa V86. Den avgörs om två veckor, onsdagen den 25 augusti då omgången delas mellan Åby och Solvalla. Enligt ATG:s beräkningar kommer det då att ligga minst 30 miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75


Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på a..


Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på att låta stjärnan resa upp till Boden och starta i miljonloppet Norrbottens Stora Pris på lördag. Men nu blev det andra planer istället.
– Jag efterfrågade ett wild card men fick aldrig något och därför ändrade vi planerna. Vi siktar på Färjestad och Gulddivisionen den 3 juli istället. Hästen ser pigg och fin ut efter senaste loppet och har känts väldigt bra i träningen, berättar Ulf Stenströmer.

”Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora felfri”
I onsdagens V86, där hela omgången avgörs på Solvalla, är Stenströmer aktuell med två intressanta hästar till start. Det är två fyraåriga ston som kommer med smickrande resultatrader. Mill Cava har Stenströmer gjort ett mycket gott tränarjobb med då hästen i år i sin nya regi har vunnit fyra lopp på sex starter.
– 7 Mill Cava (V86-4) är en jättefin häst som fick en rejäl senvinterträning hos oss har och fick jobba på enligt vårt koncept. Hon har tagit till sig träningen jättebra och förutom de fyra segrarna var hon även trea från dödens då hon mötte hingstar och valacker.
– Senast blev det galopp i Åmål och Björn Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora det loppet felfri. Men det var tyvärr tränaren som klantade till det och stängde in henne för mycket med både Can’t See Back-huvudlag och Murphy. Hon galopperade i starten men Björn tyckte att hon kändes kanonfin. Nu blev hästen fast med rubbet och med lucka hade hon varit väldigt långt framme. Hon hade bara 80 i puls när hon kom in i stallet efteråt, säger Ulf Stenströmer.
Vad säger du om uppgiften i V86-4 för Mill Cava som startar från springspår med Ulf Ohlsson i sulkyn?
– Det ser ut att vara ett bra lopp men min är snabb ut och Uffe kan ju köra från springspår. Jag hoppas på ledningen och då ska det vara en bra chans. Det blir barfota runt orm igen men vanlig vagn nu när det är voltstart. Sedan får vi se hur jag gör med huvudlaget om det blir antingen Can’t See Back eller Murphy, eller inget av dem. Hästen känns bara bättre och bättre och blir bara blankare och rundare för varje start. Hon är fyra år och vi ska prova att kvala till Stochampionatet om hon fortsätter att se så fin ut.

”Tacksamt med innerspår – är väldigt startsnabb”
Ulf Stenströmers andra häst på V86 är Gina Lollobrigida som vann senast och som har tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Hon kommer nu ut från ett perfekt läge även hon och har innerspår bakom bilen för Ulf Ohlsson.
– 1 Gina Lollobrigida (V86-2) är en helsyster till Handsome Brad som har varit lite otursförföljd som treåring och haft en griffelbensfraktur. Hon har varit lite seg i början men nu börjar hon förstå mer och mer var det handlar om. Jag hade gjort i ordning henne inför senaste starten och hon var jättebra vid segern. Det var väldigt bra gjort att kunna hålla undan över 2600 meter, säger Stenströmer.
– Nu är det tacksamt att ha fått det här läget med innerspår då hästen är väldigt startsnabb. Hon möter hingstar och valacker men får Uffe en jättegod feeling vill han säkert köra i ledningen. Hon känns väldigt fin och meningen är att vi ska prova kvalen till Stochampionatet även för henne. Det blir barfota fram och jänkarvagn igen men eventuellt blir det ett norskt huvudlag istället för öppet.
Vem är bästa chansen av dina två?
– Mill Cava möter bara ston och har kanonform. Men Gina Lollobrigida vann senast utan att ha kanonform och ska vara på väg uppåt. Jag tycker att det är en bra chans och en halvchans.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kro..


V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kronor. Omgången delas mellan Solvalla och Bergsåker och det är hemma i Sundsvall som Daniel Wäjersten startar sina hästar. Först ut är J.H.Mannerheim (V86-1), som så sent som i torsdags spurtade till seger på Umåker.
- Det kändes som att formen verkligen satt där. Han var så där lagom laddad och verkligen på tårna hela dagen där uppe. Vi hade tränat på lite tuffare och det var ett sådant kvitto man vill ha då. Vi gjorde så i fjol också och det är en tacksam häst som tål att träna mycket och blir bättre av det, säger Wäjersten.
Han sitter som vanligt själv i sulkyn när hästen nu startar med spår fyra bakom bilen.
- Det är liknande motstånd den här gången. Jag har inte satt mig in i loppet än taktiskt sett, men han kommer säkert göra en liknande prestation som han gjorde i torsdags, även om det är täta starter.

”Ligger lite lågt”
Global At Work (V86-7) visade också fin form när hon för en vecka sedan dundrade till ledningen från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan och därefter gick undan till överlägsen seger.
- Hon var jättebra. Jag var lite orolig när hon skulle få gå bakifrån men det löste hon ju galant. Det var kanske lite skönt för henne att slippa vara med i körningen eftersom hon är så väldigt startsnabb, säger Daniel Wäjersten.
Den här gången är motståndet tuffare och dessutom drog Global At Work spår åtta bakom startbilen.
- Vi hamnade långt ute på vingen och hon står lite hårt inne i loppet också, så jag ligger lite lågt med tanke på det. Nu blir det skor bak för att spara fötterna lite grann och så kanske vi gör någon korrigering på huvudlaget. Det kanske blir norskt eller helstängt. Vi får se lite hur det känns på tävlingsdagen.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se