Inför V86 Solvalla: Segermaskinen Bandit Brick är tillbaka


Onsdagens V86 delas mellan Jägersro och Solvalla. På Skåne-banan dyker ett gammalt välbekant namn upp i startlistorna. Bandit Brick är segermaskinen som rusade genom klasserna för några år sedan för sin dåvarande tränare Steen Juul, och bland annat vann i V75. Men trots 32 segrar på 38 starter flyttades hästen från Steen Juul i slutet av 2018. Ägaren ville satsa på Frankrike och första anhalten blev Björn Goop där det bara blev en start utan framgång. Bandit Brick flyttades sedan vidare till Jean-Michel Bazire där han vann ett lopp på tre starter, vilket skedde på Vincennes den 21 juni i fjol. Men i fjol somras försvann den svenskfödde segermaskinen från tävlingsbanan. Efter en skada flyttades ”Banditen” tillbaka till Danmark och till Gitte Madsen för rehabilitering. Och sedan i början av året återfinns han alltså hos Jeppe Juel.
– 7 Bandit Brick (V86-7) gick bra hos Bazire men fick sedan problem med en böjsena, vilket är en allvarlig skada. Han fick vila helt först och var sedan hos Gitte Madsen för rehabträning på vattenband och med laser innan jag fick honom. Totalt var han borta i nästan ett år från tävlingsbanan, säger Jeppe Juel.

”Har varit seg att få igång – smidigare och bättre nu”
Bandit Brick har hunnit med fem starter för sin nye tränare sedan han gjorde comeback tidigare i somras. Han har medvetet matchats i enklare sällskap i Danmark och det har blivit två segrar på de tre senaste starterna.
– Jag har haft hästen i åtta månader och han har varit lite seg att få igång. Men han blir bättre och smidigare i kroppen med loppen som han får. Jag var lite besviken på honom näst senast men då visade det sig efteråt att han hade en halsinfektion. Så trots att han var trea var han inte helt frisk den dagen. Senast kändes han bättre igen och vann säkert på en fin tid. Han har öppnat bra och tagit ledningen varje gång på slutet.
– Hästen närmar sig den formen som han hade hos Steen Juul. Men man ska tänka på att hästen tävlar i högsta klassen nu och tidigare tävlade han mot hästar som hade tjänat under 500 000 kronor. Han är också äldre nu och vill ha det mer serverat än tidigare. Hästen tränas heller inte så hårt mellan starterna eftersom han har haft en svår skada i frambenet. Det är inga tuffa pass och meningen har varit att han ska tävla sig i form, menar Jeppe.

”Positionerna avgör om han blir etta eller femma”
I onsdagens V86 startar Bandit Brick i den sjunde avdelningen från spår sju bakom bilen. Det är kort distans som gäller och Jeppe Juel sitter själv i sulkyn. Något offensivt upplägg från start är inte att vänta, men däremot vankas det en mycket intressant balansändring.
– Blir banan bra och det inte blir för mycket regn så blir det barfota runt om. Det var länge sedan han gick så och det blir första gången hos mig. Vanlig vagn och Can’t See Back-huvudlag som tidigare.
– Vi förlorade spårlottningen och även om han är snabb ut vill jag inte ladda alltför mycket. Jag tror det blir till att köra bakifrån nu för det kan kosta för mycket att köra mot ledningen därifrån. Det blir nog positionerna som avgör om han kommer etta eller femma. Men jag tycker helt lärt att han är en av de som kan vinna loppet, säger Jeppe Juel som är tränare i Ålborg med 40 hästar i träning.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2020-09-28 13:06:00


Andra V86-tips


Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta &ou..


Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta över lång distans – men ännu ingen seger. Han kommer däremot från en vinst i den senaste starten över medeldistans som han vann på tiden 1.12,0. Gången innan dess var hästen sjua i ett stayerlopp över dryga tre varv.
– Alone (V86-8) var fin senast. Det blev kört på ett sätt som passar honom med full fart från början till slut. Näst senast gick det riktigt sakta första tvåtusen och det passade inte alls. Han är stark och rejäl och har styrka som sitt främsta vapen, säger Pasi Aikio.

”Spännande se om han kan matcha gamla rävar”
Alone har sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Och trots att tränare Aikio säger att styrkan är hästens främsta vapen, så har han ännu inte vunnit över lång distans. Men i onsdagens V86-avslutning kanske det kan vara dags. Alone är favorit från spår tre bakom startbilen med Örjan Kihlström i sulkyn. Distansen är 2640 meter och frågan är om segernollan ska spräckas över lång distans – när han nu möter äldre och mer rutinerade konkurrenter.
– Det närmar sig en seger över lång distans för varje start. Den kan komma snart och inte mig emot om det blir här. Omöjligt är det inte och det ska bli spännande att se om han kan matcha en del gamla rävar som är med. Blir det bara tempo och han slipper att dra upp farten själv finns chansen. Då tror jag att han kan vara med bland de tre och kriga, säger Pass Aikio som även berättar att det inte blir några ändringar på Alone.

Who’s Who inte frisk i SM
Vi kollar även med Pasi Aikio hur läget är med Who’s Who, efter att han blev oplacerad i Svenskt Mästerskap senast.
– Who’s Who fick vila lite efter SM och vi har sökt efter fel och det visade sig att blodvärdena inte var som de skulle. Han tränar lite smått hu igen men det är bara lugna jobb. Vi har inte planerat någon mer start ännu utan han får träna på ett tag till så får vi se.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 avslutar sin sommarturné med ett gästspel på Boden-travet den här onsdagen. Omgången är dessutom kryddad med en jackpot d&..


V86 avslutar sin sommarturné med ett gästspel på Boden-travet den här onsdagen. Omgången är dessutom kryddad med en jackpot där 14 miljoner kronor väntar på en ensam vinnare med åtta rätt.
En av V86:ans sportsliga begivenheter kommer i den femte avdelningen. Där dyker hästen med ”nio liv” återigen upp i startlistan. Antonio Tabac firade stora framgångar hos sin förre tränare Oskar Kylin Blom för några år sedan. Efter skador och annat strul flyttades han därefter till Jörgen Westholm och har nu som åttaåring hittat ytterligare ny geist och nya växlar. Antonio Tabac såg smällfin ut i somras när han tog två raka segrar. En av dessa kom i miljonloppet Norrbottens Stora Pris i Boden där han städade av eliten och vann från ledningen.
– Han var fantastisk när han vann i Boden och även jättefin när han vann i Hagmyren gången innan. Det är en trevlig häst som gillar att tävla verkar det som. Han tränar helst själv för han tycker det är skönt att vara ute ensam på långa turer i skogen. Hästen börjar bli så gammal att han inte kräver så mycket träning längre, säger Jörgen Westholm.

”Tappade luften – glöm den starten”
Efter segern i Boden som var värd en halv miljon kronor provade Antonio Tabac lyckan i två finska storlopp. Först i Kymi Grand Prix i Kouvola och därefter i Mikkeli. Men det blev ingen lyckad utflykt för hästen som hade dåliga startspår och fick tuffa lopp.
– Han hade iskalla utgångslägen båda gångerna och senast blev han het när han hamnade utvändigt om ledaren. Han gick med helstängt huvudlag utvändigt i hårt tempo och det kändes som att han tappade luften till slut. Så den starten kan vi bara glömma, säger Westholm.
– Hästen känns fin i lugna jobb efteråt och jag tycker att han ser ut att vara i samma författning som när han vann i somras.

”Byter huvudlag – tror på vinst”
Onsdag kväll är den grå hästen tillbaka i Boden efter det senaste succé-besöket. Antonio Tabac blir klar favorit i V86-5 från ett perfekt läge med spår två bakom bilen. Mika Forss sitter återigen i sulkyn och det ser bra ut för den startsnabba trefaldige miljonären.
– Antonio Tabac (V86-5) gillar Bodens bana som är fast och fin. Han har fått ett bra utgångsläge och det är klart att jag tror på vinst för han har så hög kapacitet. Nu byter vi huvudlag och kör med öppet eller norskt huvudlag. Annars går han barfota runt om och i jänkarvagn som vanligt.

”Barfota runt om nu och första med jänkarvagn”
Westholm skickar med ytterligare en häst i transporten upp till Boden. Det är Silver Bullit i den tredje avdelningen som var knappt slagen som tvåa senast.
– Silver Bullit (V86-3) gjorde en förbättrad insats senast och jag har lite feeling för att det kan vara dags för honom att vinna snart. Den långa distansen har han behärskat fint tidigare och läget blev perfekt. Dessutom ska vi prova barfota runt om nu och första gången med jänkarvagn. Det känns spännande, säger Jörgen Westholm.
– När man reser så långt vill man ju såklart att hästarna ska vara riktigt bra i ordning och att det ska vara bra lopp som passar för dom. Tanken var redan när jag anmälde hästarna att de skulle ha bra chans och när nu båda fick spår två måste jag ju kvarstå med den tanken. Vi har 90 mil till Boden och hästarna åker till Umeå på tisdagen och övernattar där och sedan sista biten till Boden på onsdag.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är hög sportslig kvalitet i onsdagens V86-omgång på Mantorp. Breeders Crown för tre- och fyraåringar är i fokus och fl..


Det är hög sportslig kvalitet i onsdagens V86-omgång på Mantorp. Breeders Crown för tre- och fyraåringar är i fokus och flera ur den absoluta kulltoppen är med i startlistorna. Om en dryg månad stundar Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro. Tre veckor senare är det dags för Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. Försöken till Derbyt och Derbystoet körs på Jägersro om tre veckor och Breeders Crown-loppen på onsdag blir något av ett genrep inför de loppen för de flesta.
Elegant Ima är en treårig hingst som inte vet hur det känns att förlora efter sex starter. Det norsktränade – men svenskfödde – jättelöftet har vunnit enkelt varje gång. Men det var framförallt efter insatsen senast som han blev en riktig snackhäst. I V75-tävlingarna på Axevalla under Stochampionatssöndagen imponerade Elegant Ima kolossalt. Storfavoriten fick svar om ledningen av Robert Bergh och Comand som inte ville släppa täten. Magnus Teien-Gundersen lade sig utvändigt med Elegant Ima och första varvet travades efter 1.12,1. Över den sista bortre långsidan satte Elegant Ima klorna i ledaren och över upploppet stack han ifrån till en överlägsen seger. En mycket imponerande prestation av hästen som sprang 1.12,4 över medeldistans i sitt livs sjätte start.
– Elegant Ima (V86-8) har gjort allting rätt och han är en av de bästa hästar jag har tränat. Han är framförallt väldigt stark och gick ju 1.12,4 från dödens senast över 2100 meter. Det är otroligt bra. I de fem första starterna som han gjorde var han inte trött någon gång efter loppen. Men senast fick han ju jobba lite, säger Geir Vegard Gundersen som är en av Norges mest framgångsrika travtränare.
– Allt verkar bra efteråt och han tog loppet på rätt sätt. Hästen har utvecklats och gått framåt för varje start som han har gjort. Han känns smidig och fin i jobben och vi drömmer om att vara med i Kriteriet i höst.

”Känns väldigt fin – bra chans”
Elegant Ima blir klar favorit i V86-avslutningen från spår sex bakom bilen. Det är Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker och han körs som vanligt av Magnus Teien Gundersen.
– Det är tuffa konkurrenter men han är så pass bra att jag måste ha god tro på honom igen. Han känns som sagt väldigt fin och är snabb ut bakom bilen. Eftersom han fortsatt känns så väldigt fin tror jag på bra chans igen. Vi ändrar inget, utan kör fortsatt med skor runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.

”Läget är perfekt – en outsider”
Geir Vegard Gundersen är tränare på Bjerke travbana utanför Oslo och håller till i Nittedal. Han har 25 hästar i träning och har ytterligare två hästar med sig i transporten när de reser de 45 milen till Mantorp på onsdag.
– Gretzky B.R. (V86-3) är lite upp och ner och senast blev han för het i ledningen över 2600 meter. Han var lite hissig den dagen men känns bra i träningen och är ju väldigt bra när han är på topp. Läget är perfekt och han får ses som en outsider. Barfota runt om och amerikansk vagn igen.
– Max Brady (V86-5) startade så sent som i torsdags och blev femma på Åby. Han var bra då från spår åtta och gick 1.10,7. Han vann ju derbyt i fjol och tjänade mycket pengar och möter de bästa nu. Härifrån spår åtta och mot dessa hästarna får vi vara nöjda med en premie. Barfota runt om och så blir det jänkarvagn den här gången, säger Geir Vegard Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Stall Persson har mellan 90 och 100 hästar i träning, uteslutande kallblod. Och givetvis är stallet alltid representerad på de stora kallbl..


Stall Persson har mellan 90 och 100 hästar i träning, uteslutande kallblod. Och givetvis är stallet alltid representerad på de stora kallblodsdagarna.
Den här gången så har Jan-Olov två hästar med i kallblodsderbyt i Östersund på onsdag, V86-7. 2 Järvsö Elling körs av Dagfinn Aarum och 10 Fräcke Prins av Mats E Djuse.
- Men de norska hästarna i derbyt ser starka ut i år, säger Jan-Olov Persson.
Däremot så har han själv segerförhoppningar redan i V86-1, där 5 Guli Tor och 8 Bellfaks startar. Den senare har hög kapacitet...
- Bellfaks har till och från problem med fräschören. Och han är verkligen yr i mössan! Men kapacitet har han. Och han har gått felfritt två lopp i rad nu. För första gången sedan 1977, tänkte jag säga… men det är i alla fall för första gången på ett par år.
Näst senast segrade Bellfaks på en 1.26-tid över tre kilometer i Skellefteå. Senast, över medeldistans, sprang han 1.22,3 (som fyra i ett stentufft gäng) med voltstart i Årjäng. Starka papper i dessa sammanhang.
Det är spår åtta bakom bilen, och kort distans nu dessutom?
- Det behöver inte spela så stor roll. Han är allround och går bra på alla distanser, när han fungerar. Hamnar han vettigt till och går felfritt hela loppet, så är det en rätt så bra vinstchans nu, tycker jag.
Så han är alltså före 5 Guli Tor i mål?
- Normalt så är han det, absolut.
Jan-Olov Persson tog sin första seger i Svenskt Kallblodsderby 2004 genom Hallsta Lotus. Han vann igen 2008, med Järvsöviking.
Och senast som Jan-Olov Persson vann Svenskt Kallblodsderby som tränare, var 2017 med Järvsö Pegasus, som kördes av Örjan Kihlström.
I år har Persson Järvsö Elling och Fräcke Prins med i loppet, men att ta den fjärde segern nu kan bli tufft.
Öystein Tjomsland, ”Norges motsvarighet” till Jan-Olov Persson, har vunnit de två senaste upplagorna av Svenskt Kallblodsderby, med Nordsjö Odin förra året och med Philip Ess 2018. Och risken är överhängande att det blir så igen 2020.

”En berättigad favorit”
Tjomslands stjärna Grisle Odin G.L. galopperade förvisso bort sig i kvalet till derbyt och missade finalen, men han visade upp ett par andra kulltoppar.
- Ja, 3 Havglimt verkar riktigt bra. Jag tycker att det är en berättigad favorit i loppet i år, säger Persson.
Även Tjomslands andrahäst 9 Grisleprinsen G.L. (Örjan Kihlström kör) har vinstchans i derbyt, tror Persson. Och Frode Hamres 1 Kinge Svarten var också bra i kvalet. Persson tycker att det ”norska laget” (han syftar på dessa tre hästar) ser så pass bra ut, att han helst vill ligga lågt den här gången. Trots att startsnabbe 2 Järvsö Elling har spetsläge.
- Järvsö Elling kan nog komma trea, fyra på onsdag normalt sett. Även Fräcke Prins har bra fart. Men normalt sett, är mina två hästar inte mer än outsiders eller skrällbud i år.
10 Fräcke Prins?
- Järvsö Elling är lite säkrare, men Fräcke Prins har riktigt bra fart. Visst kan dom springa runt 1.24 båda två. I Sleipner Cup-finalen på Romme för några starter sedan galopperade Fräcke Prins från start, men de som vill gardera favoriterna i derbyt, kan kolla i lopparkivet och klocka Fräcke Prins i 1800 meter efter den galoppen. Då gick det undan! Jag klockade inte, men känslan var att han sprang runt 1.22 den biten
Dagfinn Aarum är en ”annorlunda” catchdriver!?
- Magnus A Djuse som brukar köra Järvsö Elling, är avstängd. Och Dagfinn har kört hästen förut, han vann med honom i Gävle i mars, det fungerade bra då.
Även i Derbystoet för kallbloden, V86-3, har Öystein Tjomsland ett par starka kort i form av 2 Norheim Borka och 10 Brenne Berna. Men där har Jan-Olov Persson en annan vinnare – och det är inte 7 Järvsö Majlis som han tränar själv.
- Jag hoppas och tror att 1 Alfa Lina kan vinna det här. Jag tycker att hon har visat, att hon är bra nog att klara av det. Och det vore ju väldigt kul för Lars-Erik Karlsson, som är från mina trakter runt Järvsö.
Din häst i V86-3, 7 Järvsö Majlis?
- Hon möter för bra motstånd nu. Men vi tänkte prova att tävla henne barfota runt om, om banan är bra, det är första gången i så fall. Men som det här ser ut på pappret, så är vi faktiskt nöjda med sjättepriset…

Kallblodens V86-omgång
Förstapriset i Svenskt Kallblodsderby är 700 000 kronor, i Derbystoet för kallblod 450 000 kronor.
Fyra av onsdagens åtta lopp på V86 är kallblodslopp. Och Persson har givetvis även en starthäst i den högsta klassen, V86-5. Där 12 Järvsöodin verkligen inte har haft någon tur i spårlottningen.
- Nej, där kan man tala om omvänd spårtrappa! Hästarna som har tjänat mer pengar har bättre lägen. Men Järvsöodin duger annars i det här gänget. Fast från det här läget har man inga stora förhoppningar, tur behövs.
1 Lome Brage har spetsläge och blir nog klar favorit?
- Får Lome Brage ta det lugnt i ledningen så blir han svårslagen. Men jag tycker inte att det är givet att han vinner. 2 Tangen Haap kan säkert blanda sig i det här. Och det finns ett par andra luringar.
Persson tycker att det är bra ”energi” i kallblodssporten för dagen.
- Ja, se bara på onsdagens tävlingar. Trots att det är ett fullt startfält i högsta klassen, så blev det fullt anmält även i Bellfaks och Guli Tors lopp, som är stängt vid 1,6 miljoner kronor. Och för dagen krävs det över 1000 poäng att komma med i de här loppen. Till Bollnäs på lördag var det 25 hästar anmälda till kallblodsloppen, det hade gått att ”dela” på ett av dom. Det visar att det är bra drag i kallblodssporten!
Lördag på Bollnäs, förresten. Du har med 12 Demex och 15 Got Klirr från 20 meters tillägg i V75-4?
- Jag tror att de kan vara med och utmana om segern med lite flyt. De är rätt så jämna sinsemellan. Men Demex fick ett springspår på volten nu, det är bra. Och han kommer att tävla barfota fram, han blir lite rappare då. Mina hästar är nog med i matchen!

Robert Okpu, Kanal 75


Undantagshästen Ecurie D. är därmed fortfarande obesegrad efter elva starter. Han var inte i närheten av förlust den här gån..


Undantagshästen Ecurie D. är därmed fortfarande obesegrad efter elva starter. Han var inte i närheten av förlust den här gången heller i det fantastiska fyraåringsloppet med 200 000 kronor i förstapris. Björn Goop lotsade honom igenom säkert från bakspår och i första kurvan körde han resolut mot täten. Brother Bill hade susat till ledningen direkt men Jorma Kontio gjorde ingen ansats till att svara när Björn Goop kom farande med Ecurie D. efter ett halvvarv. Sedan handlade det om ren och skär uppvisning. Den här karismatiske fyraåringen vet fortfarande inte hur det känns att förlora och han skar mållinjen till synes oberörd. Segertiden blev 1.12,9 över distansen 2640 meter med bilstart. Nästa start för Ecurie D. är planerad i Hugo Åbergs Memorial om två veckor då han ska få möta världseliten för första gången. Bäva månde konkurrenterna för den Frode Hamre-tränade värstingen.
– Det är ett monster på något sätt och han är fantastisk. Han har utvecklas hela tiden och har tagit ett trappsteg bättre än alla andra. Han hade lite karaktär och humör i början och var lite bebis förra året men i år har det bara blivit bättre. Han är bra på det också, berömde Björn Goop som gav Ecurie D. välförtjänta klappar när mållinjen passerades.
– Han är inte van att starta från bakspår utan han är mer van att bomba på från framspår. Det var en liten trång situation efter 75 meter med konkurrenter framför och det var lite tajt men han redde ut det också. Det är alltid kul att köra häst men en sådan här är extra kul, fortsatte Goop.
Tvåa i mål blev Brother Bill som hakade på bra i sin comeback och som nu matchas mot Svenskt Travderby. Trea blev Ultion Face före Aetos Kronos.

Enkelt för Heavy Sound i comebacken
Utöver Ecurie D. så bjöds det på flera fina prestationer den här tävlingsdagen i Eskilstuna. Och en V86-omgång som både inleddes och avslutades med riktiga praktskrällar som städade undan samtliga kvarvarande system.
Men först några rader om fjolårets Elitloppshäst Heavy Sound som var tillbaka efter ett långt skadeuppehåll. Daniel Redéns häst var megafavorit efter ett bländande kvallopp och hade en lämplig uppgift i comebacken. Han öppnade bra och fick överta ledningen från initialt spetsande Nappa Scar. Sedan var det lugna gatan. Heavy Sound och Kenneth Haugstad fick styra och ställa i täten och varva på beskedliga 1.15 första varvet. Hästen drog sedan på med under 1.09 sista rundan och vann hur enkelt som helst. Heavy Sound vann med både tussarna kvar och det norska huvudlaget oryckt i första starten efter nästan 14 månader. I sulkyn satt en nöjd och glad Kenneth Haugstad som fick en behaglig åktur.
– Det var mycket trevligt. Det blev ju lugnt i dag och vi fick köra sakta första varvet. Sedan blev han piggare och piggare sista varvet och det gick otroligt fort. Han är sig lik och är så otroligt glad hästen och gillar att springa. Det är kul att han är tillbaka, sa Kenneth Haugstad.

Dubbelt Hamre – Devious obesegrad även hon
En av V86-omgångens största favoriter Fabulous Pellini förlorade. Men det treåriga stoet var ändå fantastiskt bra för en frustrerad Erik Adielsson. Hon fick en galopperande häst framför sig och tappade tio till 15 meter i starten. Det var sedan väldigt långt fram till den ledande Devious som spetsade direkt från spår åtta bakom bilen. Det Frode Hamre-tränade treåriga stoet höll undan säkert över upploppet. Fabulous Pellini avslutade storstilat men trots en vass spurt räckte det ”bara” till en andraplats. Devious är därmed fortfarande obesegrad efter tre starter och kan helt klart vara en stjärna i vardande.
– Det var en jättefin häst som var snabb i benen. Det är inte ofta man tar ledningen från spår åtta bakom bilen. Hon kan säkert klättra en bra bit upp i klasserna, berömde Ulf Ohlsson.

1-procentaren Maze Runner fixade jackpot
Kvällens V86-rad blev svårfunnen och den inleddes med en riktig smällkaramell när Henna Halme ledde runt om med 2-procentaren Bag’s Simoni som tränas av Veijo Heiskanen.
Inför den sista avdelningen återstod det 75 system som hade chansen till alla rätt. Men ingen av dessa hade streck för 1-procentaren Maze Runner och Ulf Ohlsson som kom farande till slut. Efter en perfekt invändig resa och lucka i sista sväng spurtade Maze Runner ner Rushmore Face den sista biten. Vid seger för Rushmore Face hade en vinnare tagit hela potten på V86 värd sju miljoner kronor. Men nu var det Maze Runner som storskrällde för en mycket överraskad men glad tränare Maria Törnqvist.
– Jag sa till ägaren tidigare i dag att jag var sugen på att stryka när det var spår tolv över 1600 meter och dom förutspådde regn. Jag tänkte att vi struntar i det här och det tror jag att alla hästägare kan relatera till när det blir så. Men hästen kändes så fin och jag sa till Uffe när han körde ut att han känns sjukt bra. Men jag hade varit väldigt nöjd om vi hade fått sista pengarna. Loppet blev helt fantastiskt och jag är så glad. Hen är helt enorm och det är världens snällaste häst, sa Maria Törnqvist.
Sju rätt på V86 gav 18 311 kronor och sex rätt gav 499 kronor. Därmed blir det jackpot på V86 kommande onsdag som då avgörs i Östersund med Svenskt Kallblodsderby.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det bjuds på fantastiskt fina tävlingar när V86 avgörs i Eskilstuna under onsdagskvällen. I Fyraåringstestet över 2640 mete..


Det bjuds på fantastiskt fina tävlingar när V86 avgörs i Eskilstuna under onsdagskvällen. I Fyraåringstestet över 2640 meter drabbar flera stjärnor samman. Favorit är den obesegrade superhästen Ecurie D. som jagar seger nummer elva i karriären. Tränaren Frode Hamre meddelar att hästen känns kanonfin i jobben och tror att den långa distansen är en fördel eftersom Ecurie D. är så stark.
Bland motbuden finns hästar som vinnaren av Kungapokalen Aetos Kronos, samt Brother Bill. Den sistnämnda gör nu comeback och årsdebut efter ett långt tävlingsuppehåll. Den fyraårige hingsten har inte startat sedan den 10 november förra året då han enkelt vann finalen i Breeders Crown.
– Brother Bill (V86-7) utvecklades mycket under hösten i fjol och hade kunnat vinna Kriteriet om han inte hade blivit störd i sista sväng. En väldigt komplett häst som har det mesta och han har fått en rejäl vinterträning. Det känns som att han har utvecklats ytterligare och det måste han också göra om han ska duga i år. Det känns som att hästen är mer mogen nu, säger Timo Nurmos.
Och tillägger:
– Det var meningen att han skulle göra årsdebut redan för en månad sedan men då blev hästen sjuk. Han fick en luftvägsinfektion och fick vila under sin medicinering. Sedan har han fått träna på igen och känns nu lika stark och bra som han gjorde innan han blev sjuk.
– Han har gått mycket styrketräning i backen och även ett par banjobb, det snabbaste efter 1.18 i 2000 meter, hemma på gården.

”Han är bra redan nu – blir spännande”
Brother Bill är andrahandsfavorit bakom Ecurie D. i jakten på förstaprisets 200 000 kronor. Han har fått det bästa utgångsläget av de mest betrodda hästarna med spår fem bakom bilen (fyra nu eftersom invändiga Jareth Boko blivit struken). Brother Bill är startsnabb och lär ta hand om ledningen. Sedan ska han slås men tränare Nurmos utlovar ingen toppform redan nu i comebacken. Det finns större lopp senare i höst som är betydligt viktigare.
– Derbyt är årets stora mål och även Europaderbyt. Då ska hästen vara helt på topp. Men han är bra redan nu och väl förberedd. Jag skulle tro att han har 90-procentig form just till det här loppet.
– Han är bra och är säkert med långt framme, men möter hästar som har varit igång länge och är i form. Min häst har inte startat på väldigt länge. Men vi måste börja någonstans och det ska bli spännande att se. Jag är mycket nöjd med honom i alla fall. Vi kör barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Timo Nurmos.

”Första med jänkarvagn – ska räknas”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V86. Han kommenterar dem på följande vis.
– 8 My Dream Art (V86-1) hade varit sjuk inför senaste starten och stått över för en infektion. Men han gick bra ändå från ett omöjligt läge och borde gå mycket framåt med loppet i kroppen. Tyvärr har han spår åtta över kort distans och det blir normalt sett svårt därifrån. Inga ändringar, barfota runt om och jänkarvagn.
– 12 Dixie Brick (V86-6) blev lite störd till galoppen senast och det var inte hästens fel. Normalt sett hoppar hon inte och hon är väldigt fint i ordning nu. Hon har varit mycket bra i starterna innan och vann V75 näst senast. Nu är det en spårtrappa och dåligt läge men hon är en av de som ska räknas. Det blir jänkarvagn för första gången nu. Annars barfota runt om igen, säger Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se