Inför V86 Solvalla: Melander mönstrar nytt stjärnämne från USA

Stefan Melanders USA-import Evaluate imponerade stort när han gjorde Sverigedebut på Solvalla för en månad sedan. Nu är det dags för hans landsman och kullbroder Im Your Captain (V86-6) att presentera sig för den svenska travpubliken.
- Han har tränat precis likadant som Evaluate hade gjort men nu var ju Evaluate extrem. Im Your Captain är mycket, mycket svårbedömd. Han var jättefin när han kom i vintras och känns jättefin i träningen, men jag har jättesvårt att bedöma hur långt han kommer att räcka så här i första starten, säger Stefan Melander.
När Solvallatränaren köpte Im Your Captain i november hade hästen vunnit åtta lopp och slutat bland de tre främsta i 17 av sina 24 starter. Högst upp på meritlistan står segern i Old Oaken Bucket i Delaware. Den triumfen inbringade närmare en halv miljon kronor och totalt har hingsten tjänat 1,6 miljoner.
- Jag gillar ju USA och har bra koll på deras travsport, och man får vissa favoriter. Den här hästen har gjort kanonlopp men han är väldigt liten. Han har bra ”explosion” i grejerna och han är faktiskt väldigt snygg, men han är egentligen lite för liten.

Test med ovana förutsättningar
Det är ovana förutsättningar för Im Your Captain i onsdagens lopp. Kort distans och bilstart är standard i USA men nu är det medeldistans, voltstart och 20 meters tillägg som gäller.
- Jag är som sagt jättenöjd med honom i träningen och han är väldigt vältränad, men jag har inte testat honom någonting och jag har faktiskt ingen aning om hur han kommer att prestera. Han kan vara oduglig och han kan vara ruggig. Att det är 2 100 meter för första gången är också svårbedömt. Vi får helt enkelt ta det här loppet som ett test, säger Stefan Melander som troligen låter hästen tävla utan skor direkt.
- Han är en väldigt bra travare så jag kanske tar av honom skorna. Men det blir inga skygglappar, tror jag.

Går mot bra år
För en del av motståndet står Im Your Captains stallkompisar Manuzio Hanover och Flight Dynamics. Den förstnämnde gör årsdebut och den senare kommer närmast från en andraplats i Derby Trial på Jägersro.
- Jag tycker att Flight Dynamics gick ett kanonlopp senast. Han har utvecklats och jag tror att han kommer att få ett ganska bra år. Visserligen har han bara vunnit ett lopp i sitt liv men han har gått mot ganska tufft motstånd hela tiden. Han ska springa utan framskor igen och eftersom han har startat flera gånger och har formen är det nästan honom jag tror mest på av mina i loppet.
- Manuzio Hanover är ingen tokig häst men han ska starta igång och vi ligger lågt så här i årsdebuten.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2019-04-15 17:01:00


Andra V86-tips


Heavy Sound är unghäststjärnan som firade mycket stora framgångar för sin tidigare tränare Roger Walmann. Av många stora se..


Heavy Sound är unghäststjärnan som firade mycket stora framgångar för sin tidigare tränare Roger Walmann. Av många stora segrar vann han bland annat en E3-final och var även tvåa i Svenskt Travderby bakom Readly Express.
Inför fjolåret flyttades hästen till Daniel Redén och framgångarna fortsatte. Heavy Sound vann Prins Daniels lopp i Gävle veckan innan Elitloppet och fick då automatiskt en biljett till Elitloppet men kretsen kring hästen valde att avstå, då de inte ville starta i två heat samma dag.
Heavy Sound vann istället flera andra stora lopp under sommaren och hösten. Bland annat S:t Michel Race i finska Mikkeli med nästan 800 000 kronor i förstapris i, samt Gulddivisionens final, Frances Bulwarks lopp med 400 000 kronor till vinnaren.
Totalt blev det sju segrar på tolv starter hos Redén i fjol. Det blev 2,6 miljoner kronor intjänat under det första året hos Solvalla-tränaren och totalt har Heavy Sound sprungit in drygt 7,4 miljoner kronor.

”Omöjligt att svara på hur bra han är”
Nu är det dags för comeback efter närmare ett halvårs långt uppehåll. Heavy Sound har fått en rejäl vinterträning i kroppen på Daniel Redéns berömda ler- och sandbana på Furuby gård utanför Enköping.
Årsdebuten sker i onsdagens V86-tävlingar där Heavy Sound startar i den fjärde avdelningen från spår fyra bakom startbilen och körs som vanligt av Kenneth Haugstad.
- Han har en hel vinterträning i sig och nu startar vi igång säsongen. Hur bra han är i första starten är omöjligt att svara på. Men topphästarna brukar leverera direkt, säger Daniel Redén.
- Även om formen inte är på topp så kommer han att göra ett bra lopp. Det är jättebra med spår fyra bakom bilen och han har visat att han duger mot de bästa. Det är klart att vi siktar mot de stora loppen i år om allt verkar bra.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under fjolåret fick han för vilken gång i ordningen vara med om att stå inför publiken under Solvallas elitloppshelg efter segern me..


Under fjolåret fick han för vilken gång i ordningen vara med om att stå inför publiken under Solvallas elitloppshelg efter segern med Charrua Forlan i ett av heaten till Sweden Cup.
Nu kan det faktiskt vara slutkört för Hans-Owe Sundbergs del. Och det är han själv som tagit det beslutet.
- Det finns andra som gör det bra och jag har väl mer eller mindre bestämt mig att sluta köra. Man ska väl aldrig stänga dörrar helt och hållet…men jag känner helt enkelt inget behov av att köra lopp längre, säger Solvallatränaren som hade ett fint år i fjol med dryga fyra miljoner kronor inkört med det 17 hästar stora stallet i Nykvarn söder om Stockholm.
Torbjörn Jansson fortsätter som vanligt som förstekusk i stallet. I år har Sundberg även matchat 27-åriga Emilia Leo som kusk. Årets komet i landet i fjol med en lärlingslicens i Gävle.
Emila Leo fick ta hand om stallets stjärna i den förra starten. Charrua Forlan gjorde ett topplopp i årsdebuten som tvåa bakom Daniel Redéns Sorbet.
Leo kubbades om ledningen med Robert Bergh och Muscle Hustle och även om det inte räckte mot Sorbet till slut blev det en årsdebut med plus i kanten.
- Jag hoppas att han fortsätter trivas bra med henne. Charrua gick bra i årsdebuten och går det så här fint får hon fortsätta köra. Vi har ju Torbjörn också. Men Emilia får köra en hel del åt oss. Hon är framåt och har ju visat att hon verkligen är duktig. Då tänkte jag att hon skulle få chansen att köra en sån här häst så att hon får känna på högsta eliten också, om man säger.
Charrua Forlans ägare är inne på samma linje om att satsa på en ung kusk, berättar Sundberg.
- Vi tycker att det vore kul om hon får möjligheter att fortsätta att utvecklas och att vi då kan hjälpa till lite, säger Hans-Owe Sundberg.

Motstånd av normalgraden
The Onions lopp på onsdag körs över kort distans. Charrua Forlan är nio år ung och visade med all önskvärd tydlighet att han blir att räkna med även i år i skiktet strax under den verkliga eliten med blågula som Propulsion och Readly Express i spetsen.
Onsdagens motstånd är av normalgraden för Hans-Owe Sundbergs häst som faktiskt sprang in över en miljon kronor under fjolåret. Men spåret är uselt.
- Men om man tittar tillbaka vann han ju lopp från spår sju på 1600 meter i fjol också. Mycket hänger på hur han kommer till ifrån början – men han är tuff nog att göra egna lopp också och har gått bra utvändigt ledaren många gånger. Jag tror på en bra insats. Sedan om det blir vinst eller inte är alltid svårt att säga.
Det måste ha varit skönt att se honom i årsdebuten och konsterara att han nog är lika bra som tidigare, nu som nioåring?
- Ja, det är sant. Som det såg ut ska han kunna få ett riktigt fint år igen. Han bör ha gått framåt med det loppet och som det känns hemma är allt bara bara bra. Han är nog i riktigt bra form. Allt i utrustningsväg blir precis som senast.
Han var inte stort slagen senast ändå…
- Nej, han gick riktigt bra. Sorbet kom ju fort och de hann inte med riktigt i svängarna i sista kurvan och kunde fånga upp Sorbet. Den försvann ju med en massa längder men vår kom tillbaka på ett rejält sätt och knappade in på Sorbets försprång sista biten utan att Emilia behövde göra så mycket och sprang samtidigt ifrån Muscle Hustle på ett bra sätt.
I V86-6 har du One Two Beat till start, som Torbjörn Jansson kör. Senast vann de ett lopp från ledningen.
- Torbjörn var väldigt nöjd med honom senast och gången innan satt han fast med mycket krafter sparade. Det handlar om en stark häst i grunden, det vet jag. Han borde kunna göra hyfsat ifrån sig på den här längre distansen. Eftersom formen verkar uppåt tänkte jag att vi prova en gång så får vi se. Men det är ändå svårbedömt. Det känns i alla fall som att han kan göra en bra insats, gör han inte det får vi lägga de längre distanserna på hyllan helt enkelt. Han gick barfota senast och jag hoppas att det inte ska vara några problem att köra utan skor den här gången, säger 69-årige Hans-Owe Sundberg, som trivs med sin nya roll vid bankanten.

Mikael Wikner, Kanal 75


Europadebutanterna Im Your Captain, Zephyr Kronos, Samo Different Day och andra gången på svensk mark travande favoriten Night Rhythm stal rubrikern..


Europadebutanterna Im Your Captain, Zephyr Kronos, Samo Different Day och andra gången på svensk mark travande favoriten Night Rhythm stal rubrikerna på förhand.
Men när onsdagens fina fyraåringslopp på Solvalla gick iväg blev det blågult i topp sedan Per Lennartsson serverat Flight Dynamics en snygg smygare bland galopperande konkurrenter och ordnat hästens andra seger i karriären.
- Det var en del osynade hästar med i dag som vi inte ha en aning om. Vi kom igenom bra, sedan gick det väldigt fort hela vägen och han fick jobba stenhårt för att komma ikapp. Men han har ett fantastiskt huvud, berömde Lennartsson om hästen som slutade tvåa i fjolårets långa E3-final och nått samma placering ytterligare sex gånger i karriären.
Karriärens enda seger hade nio månader på nacken, men dubblades nu i en prydlig tränartrippel för Stefan Melander sedan Manuzio Hanover och Im Your Captain slutat närmast bakom.

Finsk storvinst
Att två av omgångens största favoriter gjorde sitt i Can Lane och Marvelous hindrade inte utdelningen från att nästan nå sjusiffrigt.
Fem miljonvinster delades ut varav den största gick till Finland och ett litet system med fyra spikar som belönades med 1 961 004 kronor.
Huvudanledningen till det var Made In Sweden, tränad av Kalmaramatören Evelina Johansson, som gick en rejäl långspurt för Kim Eriksson och sopade bort 94 procent av alla kvarvarande system.
Amatörtränad glädje kom även efter första avdelningen då Kristian Lindberg styrt Dolorosa Am till spurtseger.
- Det var bara att åka med. Tränaren har gjort ett jättebra jobb, kommenterade Lindberg innan den nämnda fick utveckla:
- Jag fick hästen när han var skadad, av Kristian, och tycker att han ska få köra. Vi har ett bra samarbete. Men idag var hästen bättre än jag vågat tro, förklarade segertränaren Elina Jernberg.

Italiensk uppvisning
En annan överraskning var forne snackhästen Pane Vino som var satt i ett utmärkt skick av sin nye tränare Marcus Lindgren. Christoffer Eriksson skötte tömmarna i en snygg spurtseger före en tapper Panther Face.
Peter Untersteiner hade som så ofta hästar på båda banorna och valde själv Åby varpå han fick se Erik Adielsson välja en liknande avvaktande segertaktik bakom Ilona Håleryd.
Men även om omgången i stort gick i blågula tecken så kom kvällens sportliga höjdpunkt från Italien.
Stoet Ultimaluna Grif och kusken Federico Esposito presenterade sig för den svenska publiken genom att dundra runt sina konkurrenter på strålande 1.11,6/2 140 meter. Tyvärr avstod Esposito från att besöka vinnarcirkeln efteråt varvid Solvallabesökarna inte fick någon möjlighet att lära känna ekipaget närmare.

Robin Johansson, Kanal 75


Alessandro Gocciadoro är tillbaka i Sverige och hans hästar imponerar precis som de gjorde under elitloppshelgen i fjol.Det blev en seger inom V86-spe..


Alessandro Gocciadoro är tillbaka i Sverige och hans hästar imponerar precis som de gjorde under elitloppshelgen i fjol.
Det blev en seger inom V86-spelet för italienaren och femårige hingsten Vincero’ Gar var fullständigt överlägsen trots en blytung resa i tredjespår största delen av första varvet innan han kunde överta ledningen varvet från mål.
Många väntade på att den långväga gästen skulle stumna men han bara fortsatte i imponerande stil och vann till slut med 20-talet meter.
- Wow, mycket bra, i Italien är det en superhäst och jag är inte förvånad. Det var ett bra underlag och då travar han som bäst. Det är en stark häst, sa Alessandro Gocciadoro.

Takter tillbaka som en vinnare
Johnny Takter är tillbaka i sulkyn och körde sin andra tävlingsdag för året då han lotsade Run Ceasar Run till en snygg skrällseger på utmärkta 1.10,9 över sprinterdistans i V86-1.
Ola Samuelsson tränar vinnaren som fick andra utvändigt gratis in mot upploppet istället för tredje utvändigt då Marc Elias valde att lämna andra utvändigt med Quite A Quality för att chansa invändigt via Åbys open stretch.
- Det är skönt vara tillbaka. Jag tycker inte jag känner av någon ringrost. Jag tycker jag känner mig ganska vältränad. Jag vill köra bra hästar, annars tycker jag inte det är kul, sa Johnny Takter bland annat efter segerloppet.

Fjärde raka för Tudor Kronos
Hevin Boko
blev svaret i V86-2 och tillsammans med Jorma Kontio avgjorde det femåriga stoet på ett rejält sätt när hon fångade in italienska gästen Valchiria O.P. sista biten in mot mål.
Beautiful Bacardi blev het i ledningen och satte verkligen färg på loppet där hon rusade på i högt tempo vilket gynnade vinnaren.
Tudor Kronos visade fin löpskalle då han trots lite problem med sin travteknik vann i comebacken efter en offensiv styrning där Robert Bergh tog han om ledningen efter ett varv. Det var rejäl körning om ledningen och inte mindre än fem ledarskiften första varvet.
Det var fjärde raka segern för Tudor Kronos som enkelt drog ifrån konkurrenterna över upploppet efter tre kilometer.
- Det är en härlig individ. Det är i tempohöjningarna han har problem och det är något vi ska försöka slipa bort. Men jag har aldrig känt han så snabb som i dag, sa Robert Bergh.

Imponerande vinnare från Stig H och Kolgjini
Stig H Johansson visade upp en mycket imponerande häst i V86-4 där Zenone R.L. avgjorde med en mäktig långspurt sista 700 meterna i tredjespår från fjärde utvändigt tillsammans med Erik Adielsson.
En annan häst som imponerade var Kennedy som vann V86-5 tillsammans med Adrian Kolgjini. Från tredje par utvändigt satsade Adrian Kolgjini framåt ett och ett halvt varv från mål och från ledningen dominerade sedan den välstammade fyraåringen loppet.
Det var andra årssegern på tre starter för sonen till Joke Face och toppstoet Lisa America som senast galopperade.
- Han gör det väldigt lätt när han vill. Det var ett kritiskt läge när vi skulle gå fram men han skötte det galant. Han går fortfarande med mycket vikt och derbyt kanske kommer lägligt i september, sa Adrian Kolgjini.

Spännande upplopp
V86-omgångens mest spännande upplopp fick vi se amatörloppet V86-6 där Ragazzo da Sopra fångade in storfavoriten Perfect Dynamite i en läcker duell. Henrik Åslund satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Björn Goop.
Ett rafflande upplopp blev det även i V86-7 där Vichy Grif spurtade sylvasst då hon fångade in favoriten Nanny McPhee och även höll undan för Got You B.R.
Sofia Aronsson tränar vinnaren och i segersulkyn satt André Eklundh.
Inledningen på loppet blev lite annorlunda då man fick använda startbilen som master med infälla vingar eftersom ordinarie chauffören blivit akut sjuk och en ersättare fick ta över ratten.
- Det var inget som påverkade oss från bakspår. Det är värre för de med framspår, sa André Eklund som förstås var nöjd med segerhästen.
- Det är tacksam när hon slipper lägga speeden i början. Det var en trevlig resa tills vi anföll och då var det bara att hålla i sig.
Åtta rätt på V86 gav 629 328 kronor, sju rätt gav 3 010 kronor och sex rätt 262 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är jackpot i onsdagens V86-omgång som delas mellan Åby och Solvalla. En ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på å..


Det är jackpot i onsdagens V86-omgång som delas mellan Åby och Solvalla. En ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på åtta rätt, enligt ATG:s beräkningar. Som så många gånger förut har det här miljonspelet visat sig kunna ge väldigt höga utdelningar - trots att flera stora favoriter vinner.
Den här omgångens i särklass största favorit är Perfect Dynamite i den sjätte avdelningen. Han har gjort stor succé sedan han i höstas kom i träning till Ante och Tina Lisell i Rättvik. Det har blivit fyra segrar och två andraplatsen på de senaste sex starterna och tre av segrarna har kommit i V75. Senast i V75-finalen på Solvalla. Trots ett lopp utvändigt om ledaren gled Perfect Dynamite bara ifrån över upploppet och svarade för en oerhört imponerande insats.
- Han var fruktansvärt bra och jag var förberedd på det eftersom han känts så stark hästen. Han kändes bättre än någonsin i värmningen inför starten i Gävle när han vann näst senast. Då var det spel mot ett mål och kusken ryckte bara ner det norska huvudlaget av säkerhetsskäl. Och senast kändes han precis lika bra, säger Ante Lisell.
- Det var inte slutsålt i mål heller och han har faktiskt vunnit med krafter kvar varje gång. Han blir också bara piggare och piggare för varje start som går och jag har kört lite lugnt med honom hemma efteråt och hästen känns jättefin.

”Har sagt hela tiden att han går till guld”
Perfect Dynamite har sprungit in 690 000 kronor på bara de sex starterna. Totalt har han tjänat drygt 1,2 miljoner kronor och efter segern i Bronsdivisionens final är han nu i Silverdivisionen. Det kommer inte att sluta där om man får tro Ante Lisell.
- Jag har sagt hela tiden att den här går upp i gulddivisionen. Jag har ju Super Zantos att jämföra med och han är ju i silver. Dom hästarna som är i silver springer inte ifrån Zantos och Perfect Dynamite är värre än vad Zantos är. Så upp till guld går han. Sedan hur bra han blir i guld återstår att se. I guld är ju allt oändligt från en medelmåttig guldhäst till eliten, menar Ante.
- Nu är det meningen att Zantos och ”Dynamiten” ska mötas på Romme i V75 under påskdagen. Zantos fick ju sitt snabbjobb när han vann i Bollnäs i fredags och ”Dynamiten” ska få sitt snabbjobb på Solvalla. Vi tränar ju så att vi kör inte så fort hemma i skogen så att de inte sliter ut sig. Därför gäller det att hitta lämpliga lopp att starta i kontinuerligt.

”Det är kanske taskigt att säga så..”

Så du menar alltså V86-loppet på Solvalla är så enkelt som ett snabbjobb för Perfect Dynamite?
- Det kanske är taskigt att säga så gentemot de andra men det här loppet ligger lagom mellan finalerna och Romme. Jag har sett att han är storfavorit och det är klart att det är en toppchans. Men även dessa ska smashas in och jag tror att det kommer att gå bra, utan att vara stöddig och uppkäftig. Även om jag skulle förlora så dör jag inte för det. Jag älskar hästen ändå, säger Ante Lisell.
Och tillägger:
- Jag vet att det inte bara är att gå ut och vinna, så enkelt är det inte för även Propulsion får stryk ibland. Readly Express också, även om det inte är så ofta. Men det är klart att jag tror på toppchans när hästen har varit så bra och känns så fin. Dum vore jag väl annars.

”Gäller bara att sitta kvar i vagnen”
Ante Lisell har kört Perfect Dynamite I lopp fem gånger tidigare utan att ha vunnit. Någon nervositet över att han inte ska spräcka segernollan nu i det här amatörloppet känner han inte.
- Jag känner mig lugn och det är ju inte Elitloppets final direkt. Jag ser inte så jätteallvarligt på det här loppet. Han är snabb ut så det gäller bara att jag sitter kvar i vagnen när vi vänder upp i starten. Hoppas bara att jag inte orsakar någon omstart. Peter Ingves sa när han vann i V75 på Solvalla med honom att det var nära att han ramlade ur vagnen när han vände upp hästen i starten, så pigg och snabb ut var han.
- Den långa distansen gynnar honom eftersom han är så stark och jag kör framåt mot ledningen direkt. Det är inget att fundera på och jag behöver inte sitta och vänta där bak att de i täten ska få maska bort loppet i 1.20-tempo. Han har ett trav som är gudabenådat och det spelar ingen roll om det är hårt eller löst underlag, säger Ante.
Hur blir det med balans och utrustning?
- På slutet har han gått med jänkarvagn och halvstängt norskt huvudlag. Det blir samma igen och skor runt om som vanligt. Han har inte hovar för att kunna tävla barfota.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det blev succé för Axevalla-tränaren i lördags på Jägersro. Rickard Svanstedt vurmade mycket för Baron Gift innan loppet o..


Det blev succé för Axevalla-tränaren i lördags på Jägersro. Rickard Svanstedt vurmade mycket för Baron Gift innan loppet och hästen imponerade stort när han vann i Silverdivisionens försök. Ledning från start till mål var segerreceptet och trots hårt tempo loppet igenom ökade Baron Gift genom slutkurvan och försvann ifrån de andra till en smått överlägsen seger. Därmed är hästen klar för finalen under elitloppshelgen.
- Det var riktigt kul och en av mina roligaste segrar. Framförallt eftersom hästen var så förbättrad. Jag hade det på känn för vi hade tränat honom rätt så rejält innan och han var bra i ett tuffare jobb efter 1.16,5 på måndagen. Tidigare har hästen varit så skör att han inte har tålt för träning och han har i stort sett bara gått lugn motion mellan starterna, säger Rickard Svanstedt.
- Fram till halva femåringssäsongen var han mycket ofräsch men nu tycker jag att hand har varit väldigt fräsch och fin länge och då var det dags att prova. Nu har vi kunnat köra på och träna som vi gör med de andra hästarna och jag misstänkte att det skulle ge resultat. Det är kul när ett sådant upplägg fungerar.
- Han vann med tussarna kvar och jag vet att han svarar väldigt bra när man rycker dem. Så det fanns krafter kvar i mål och det är nog det finaste jag har känt hästen någon gång. Men det kände jag redan i värmningen för där kändes han annorlunda mot vad han brukar göra. Jag förstod också att det skulle vara lite extra när vi tog av honom skorna. Det är en barfotahäst som har sprungit med skor hela vintern och då blir det alltid en växel när de åker av.

Skulle tacka ja till Olympiatravet

Var blir nästa start för Baron Gift?
- Han är ju klar för silverfinalen under elitloppshelgen. Jag ska kolla om han får gå ut och starta i något av guldförsöken som är innan, jag är osäker på om han får göra det och ska kolla upp det. Han är ju uppe i guld nu och i så fall kan det bli start på Romme under påsken.
Det pratades till och med om Olympiatravet efter segern i lördags?
- Haha, ja, skulle de ringa och bjuda in mig skulle jag nog tacka ja. Men det är nog att ta sig vatten över huvudet. Han måste ju i så fall vara med i något av försöken för att få en inbjudan, säger Rickard.

Whitestripe Maid krafter kvar och toppform
Svanstedt har inte bara Baron Gift i sitt 42-hästar stora stall på Bjertorp. En annan häst i fin författning är Whitestripe Maid som startar i den sjunde V86-avdelningen på Åby. En V86-omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 14 miljoner kronor enbart på åtta rätt.
Whitestripe Maid har hittat toppformen på slutet och varit bra i de senaste starterna. Hon inledde året med två raka segrar innan hon blev tvåa i Diamantstoets försök och senast sexa i Diamantstoets final i V75 på Solvalla. Där fick hon aldrig chansen och hade krafter kvar i mål.
- Whitestripe Maid (V86-7) har varit riktigt fin i fyra starter i rad och verkligen höjt sig flera snäpp efter sin minicomeback. Från att ha varit en häst i lunchloppen till att vara med i matchen mot klart tuffare motstånd i Diamantstoet, säger Rickard Svanstedt.
- Hon är lite stänkrädd och går inte för full maskin förrän hon får fritt i loppen. Så även om det inte kanske såg ut så från sidan senast så var det inte slutsålt i mål efter att ha fått fritt för sent. Hon gick i andraspår hela loppet och hade krafter kvar. Likadant var det gången innan hon var tvåa i försöket då hon kom ut lite för sent men accelererade hela vägen hem.

”Ingen i loppet springer ifrån henne”
Nu har Whitestripe Maid innerspår bakom startbilen över medeldistans. Hästen har visat att hon är startsnabb och blåste till ledningen från spår sju bakom bilen för tre starter sedan. På open stretch-banan Åby har Rickard Svanstedt flera valmöjligheter.
- Hon öppnade bra för tre starter sedan men gången efter var det inte det rätta bettet i henne och då hängde hon även på en töm. Nu känns hon klart bättre igen och var fin i ett lätt jobb i dag (måndag). Så jag tror att hon kommer att öppna snabbt och läget är helt perfekt. Det enda har varit att hästen kan bli lite skarp i ledningen så det kan vara läge att släppa om hon är väl pigg. Men det avgör jag inte förrän bilen släpper och hur hon känns för dagen.
- Hon kommer i toppform och sprang 1.14,6 med voltstart i andraspår senast så på innerspår kommer hon att springa en bra tid. Jag tycker inte att det är någon i loppet som springer ifrån henne och med en vilsam resa blir hon segerfarlig. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och bike som vanligt, säger Rickard Svanstedt.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se