Inför V86 Solvalla: ”Hon har kanonform och möter bara ston – bra chans”


Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på att låta stjärnan resa upp till Boden och starta i miljonloppet Norrbottens Stora Pris på lördag. Men nu blev det andra planer istället.
– Jag efterfrågade ett wild card men fick aldrig något och därför ändrade vi planerna. Vi siktar på Färjestad och Gulddivisionen den 3 juli istället. Hästen ser pigg och fin ut efter senaste loppet och har känts väldigt bra i träningen, berättar Ulf Stenströmer.

”Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora felfri”
I onsdagens V86, där hela omgången avgörs på Solvalla, är Stenströmer aktuell med två intressanta hästar till start. Det är två fyraåriga ston som kommer med smickrande resultatrader. Mill Cava har Stenströmer gjort ett mycket gott tränarjobb med då hästen i år i sin nya regi har vunnit fyra lopp på sex starter.
– 7 Mill Cava (V86-4) är en jättefin häst som fick en rejäl senvinterträning hos oss har och fick jobba på enligt vårt koncept. Hon har tagit till sig träningen jättebra och förutom de fyra segrarna var hon även trea från dödens då hon mötte hingstar och valacker.
– Senast blev det galopp i Åmål och Björn Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora det loppet felfri. Men det var tyvärr tränaren som klantade till det och stängde in henne för mycket med både Can’t See Back-huvudlag och Murphy. Hon galopperade i starten men Björn tyckte att hon kändes kanonfin. Nu blev hästen fast med rubbet och med lucka hade hon varit väldigt långt framme. Hon hade bara 80 i puls när hon kom in i stallet efteråt, säger Ulf Stenströmer.
Vad säger du om uppgiften i V86-4 för Mill Cava som startar från springspår med Ulf Ohlsson i sulkyn?
– Det ser ut att vara ett bra lopp men min är snabb ut och Uffe kan ju köra från springspår. Jag hoppas på ledningen och då ska det vara en bra chans. Det blir barfota runt orm igen men vanlig vagn nu när det är voltstart. Sedan får vi se hur jag gör med huvudlaget om det blir antingen Can’t See Back eller Murphy, eller inget av dem. Hästen känns bara bättre och bättre och blir bara blankare och rundare för varje start. Hon är fyra år och vi ska prova att kvala till Stochampionatet om hon fortsätter att se så fin ut.

”Tacksamt med innerspår – är väldigt startsnabb”
Ulf Stenströmers andra häst på V86 är Gina Lollobrigida som vann senast och som har tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Hon kommer nu ut från ett perfekt läge även hon och har innerspår bakom bilen för Ulf Ohlsson.
– 1 Gina Lollobrigida (V86-2) är en helsyster till Handsome Brad som har varit lite otursförföljd som treåring och haft en griffelbensfraktur. Hon har varit lite seg i början men nu börjar hon förstå mer och mer var det handlar om. Jag hade gjort i ordning henne inför senaste starten och hon var jättebra vid segern. Det var väldigt bra gjort att kunna hålla undan över 2600 meter, säger Stenströmer.
– Nu är det tacksamt att ha fått det här läget med innerspår då hästen är väldigt startsnabb. Hon möter hingstar och valacker men får Uffe en jättegod feeling vill han säkert köra i ledningen. Hon känns väldigt fin och meningen är att vi ska prova kvalen till Stochampionatet även för henne. Det blir barfota fram och jänkarvagn igen men eventuellt blir det ett norskt huvudlag istället för öppet.
Vem är bästa chansen av dina två?
– Mill Cava möter bara ston och har kanonform. Men Gina Lollobrigida vann senast utan att ha kanonform och ska vara på väg uppåt. Jag tycker att det är en bra chans och en halvchans.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2021-06-15 23:04:00


Andra V86-tips


Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.Och ett par fick chansen att visa vad so..


Sällan har så många stjärnor färdats så långt norröver en onsdagskväll.
Och ett par fick chansen att visa vad som skiljer dem från andra.
Tangen Haap var segerlös i år efter att ha matchats i tuffast tänkbara konkurrens.
Nu ställdes han mot ”vanliga” hästar och bjöds dessutom snyggast tänkbara resa från tillägg.
Det gjorde att en brett leende Björn Karlsson kunde sitta och nicka mot publiken över upploppet, 30 meter före konkurrenterna, på snygga 1.22,0/2 180 meter voltstart.
- Det känns ju mest som ett yrkesfel att han inte lyckats vinna i år. Det var skönt, det var sådan urkraft i honom i sista sväng. Och det var häftigt att höra att han gick 22 blankt, det visar att vi ligger rätt på det, sade Karlsson om stallets galjonsfigur som segrade i Elitkampen för två år sedan och nu klättrade över fyra miljoner insprunget.
Att tolvåringen är väldigt speciell för sin tränare och kusk råder inget tvivel om.
- Han betyder allt. Vi är ett. Det är ju han som har gjort mig…, fortsatte Karlsson med darrande röst.

”Skönt att få vinna lopp så här”
Robert Bergh har tränat upp betydligt fler elithästar och lär inte stå och falla med Fifty Cent Piece.
Men det står ändå klart att han har ett extra gott öga till den forna auktionsdyringen som efter importen till Sverige hunnit vinna så väl Drottningens Pokal som Stosprintern.
Nu mötte hon grabbarna, men dessa avfärdades först i startrusningen och sedan över upploppet där Bergh kunde kopiera Karlsson genom att tacka publiken för ovationerna, långt, långt före klungan.
- Hon var fin och höll upp ledningen, lätt. Det är skönt att få vinna lopp så här. Blir hon hård och går vidare i det här hon har så finns alla möjligheter till något riktigt bra, men det är lång väg. Jag tycker att vi bara njuter av den här fyraårssäsongen så får vi se, konstaterade Bergh sedan han kört i 1.10-fart sista rundan och landat på 1.12,6/2 140 meter autostart.

Dubblar för Bergh, Eriksson och Salmela
Två tiondelar långsammare körde Bergh i Scandal Plays Minne. Det räckte till seger, men var betydligt jobbigare både för häst och framförallt kusk då Mindyourvalue W.F. behövde påminnas så gott som hela loppet, men slutligen övertalades om att inte släppa någon förbi.
Dubbelseger blev det även för Sandra Eriksson som reglerade konkurrenterna utvändigt bakom Thule Jonssons Gurra Palema och följde upp med att sätta dit egentränade Devils Tongue från ledarryggen.
Därmed var det upplagt för ett hattrick, men stallets stjärna Swagger galopperade vid ingången till upploppet och lämnade fältet öppet för Petri Salmela-tränade Got to Dash och Mats E Djuse. Det innebar dubbel även för Salmela som tidigare bevittnat Ulf Ohlsson styra runt fältet med storfavoriten Leave Your Sox On
Omgångens första överraskning svarade Jorma Särkiniva för efter en vaken styrning bakom återvände hemmatränaren Mats Rånlunds Yankee Sensation.
Det innebar att en annars favorittyngd V86 betalade 26 591 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kro..


V86 lockar den här veckan med jackpot och blir man ensam om åtta rätt säger prognosen att belöningen uppgår till 18 miljoner kronor. Omgången delas mellan Solvalla och Bergsåker och det är hemma i Sundsvall som Daniel Wäjersten startar sina hästar. Först ut är J.H.Mannerheim (V86-1), som så sent som i torsdags spurtade till seger på Umåker.
- Det kändes som att formen verkligen satt där. Han var så där lagom laddad och verkligen på tårna hela dagen där uppe. Vi hade tränat på lite tuffare och det var ett sådant kvitto man vill ha då. Vi gjorde så i fjol också och det är en tacksam häst som tål att träna mycket och blir bättre av det, säger Wäjersten.
Han sitter som vanligt själv i sulkyn när hästen nu startar med spår fyra bakom bilen.
- Det är liknande motstånd den här gången. Jag har inte satt mig in i loppet än taktiskt sett, men han kommer säkert göra en liknande prestation som han gjorde i torsdags, även om det är täta starter.

”Ligger lite lågt”
Global At Work (V86-7) visade också fin form när hon för en vecka sedan dundrade till ledningen från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan och därefter gick undan till överlägsen seger.
- Hon var jättebra. Jag var lite orolig när hon skulle få gå bakifrån men det löste hon ju galant. Det var kanske lite skönt för henne att slippa vara med i körningen eftersom hon är så väldigt startsnabb, säger Daniel Wäjersten.
Den här gången är motståndet tuffare och dessutom drog Global At Work spår åtta bakom startbilen.
- Vi hamnade långt ute på vingen och hon står lite hårt inne i loppet också, så jag ligger lite lågt med tanke på det. Nu blir det skor bak för att spara fötterna lite grann och så kanske vi gör någon korrigering på huvudlaget. Det kanske blir norskt eller helstängt. Vi får se lite hur det känns på tävlingsdagen.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är Bergsåker och Solvalla som delar på V86 och omgången kryddas av en jackpot med 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta r&..


Det är Bergsåker och Solvalla som delar på V86 och omgången kryddas av en jackpot med 18 miljoner till en ensam vinnare med åtta rätt. På huvudstadsbanan avgörs det högklassiga lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar. Vi får se flera ur respektive årgångars stjärnor drabba samman och en intressant comeback gör Elegant Ima. Den svenskfödda men norsktränade löftet inledde sin karriär med sju raka segrar i fjol och blev en riktig snackhäst. Av segrarna märks bland annat ett av dem i Breeders Crown, samt två segrar i V75. I en av dessa var hästen otroligt imponerande på Axevalla under Stochampionatshelgen. Första förlusten kom i uttagnigsloppet till Svenskt Travkriterium där en tuff resa gjorde att topphästen missade en finalplats som trea.
– 8 Elegant Ima (V86-2) inledde säsongen fantastiskt bra och radade upp toppinsatser. Sedan fick han ett väldigt tufft lopp i kriteriekvalen och tappade väl formen lite efter det loppet. Men sedan kom han tillbaka igen och avslutade säsongen väldigt bra som fyra i Breeders Crown-finalen. Då var han heller inte långt ifrån andraplatsen och som helhet var det en väldigt bra säsong, säger Geir Vegard Gundersen.

”Kjempefin i banjobb på Bjerke”
Man gjorde alltså bokslut efter Breeders Crown-finalen och nu är det dags för comeback och årsdebut ett halvår senare.
Hur har vinterträningen och förberedelserna varit för hästen inför fyraåringssäsongen?
– Han har tränat på regelbundet hela vintern och allt har sett bra ut. Han har även varit inne på Bjerkes bana och gått flera jobb. Det snabbaste var efter 1.15 över 2100 meter och då kändes hästen kjempefin.
– I fjol sprang hästen 1.12 och 1.13 i loppen flera gånger och det är svårt att säga redan nu att han känns ännu bättre. Men han har fått ett halvår till med träning i sig och lagt på sig mer muskler än i fjol. Jag tycker i alla fall att hästen känns minst lika fin som förra året.
Hur högt håller du Elegant Ima? Är det en av de bästa hästar du har tränat?
– Jag har ju haft Support Justice och Hillary B.R. som var två riktiga topphästar. Han har en bit kvar till dem men jag har aldrig haft en häst som varit så bra så tidigt i karriären som Elegant Ima. Han är både snabb och stark och är väldigt snäll för att vara hingst.

”Bra form direkt – men spår åtta är iskallt”
Årsdebuten för Elegant Ima sker i den andra avdelningen på V86, tillika Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker. Det blev en nitlott i spårlottningen för Gundersens stjärna som fick bricka åtta bakom startbilen.
– Hästen kommer att ha fin form direkt men spår åtta är iskallt. Kapacitetsmässigt är han lika bra som de andra men de har ju bättre lägen. Det är stor risk att Mister Hercules får ledningen och får bestämma 1.17 första varvet. Då vill jag inte bränna av min häst i årsdebuten och han får ta det här loppet som en genomkörare.
– Man vet aldrig vad som händer i travlopp men normalt bir det svårt att vinna direkt därifrån. Det kommer viktiga storlopp för fyraåringarna senare i år och Derbyt vore ju en dröm att vara med i, säger Geir Vegard Gundersen som tränar 25 hästar i Nittedal, två mil utanför Oslo, och har har 50 mil till Stockholm. Dom börjar resan tidigt onsdag morgon och det blir inga ändringar i balans och utrustning gentemot senaste starten.

Michael Carlsson, Kanal 75


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karri&aum..


Travsportens mest spännande häst gör en efterlängtad comeback och årsdebut på Solvalla. Ecurie D. inledde sin sagolika karriär med elva raka segrar innan han tog ett första nappatag med den äldre eliten. Som fyraåring gick han ut i Hugo Åbergs Memorial från bakspår och blev fyra över den korta distansen. Sedan fortsatte Ecurie D. att vinna och den kolossalt imponerande hästen har tagit 14 segrar på 17 starter och sprungit in 3,2 miljoner kronor i karriären.
– Det är ju en fantastisk häst och även om jag har tränat många kanoner tidigare så är han den bästa häst jag har tränat. Han har en sådan utstrålning och ett underbart psyke. Sedan har han en väldig styrka och en enorm speed. Dessutom är han startsnabb och har alla de kvaliteter som en topphäst ska ha, säger Frode Hamre.

”Har gått tre banjobb – det snabbaste efter 1.13 full väg”
Ecurie D. har inte startat sedan den 27 november i fjol när han blev tvåa bakom Aetos Kronos på Solvalla. Därefter har hästen fått en rejäl vinterträning i korpen.
– 7 Ecurie D. (V86-6) har känts väldigt fräsch och fin i vinter och tränat på rejält hela tiden. Först fick han en månads vila efter sista starten i fjol och bara ta igen sig i hagen. Vi gick igenom honom med veterinären men hittade inga stora fel och han kunde börja träna igen. Allting har gått enligt planen och han har gått tre banjobb. Det snabbaste var i tisdags för 14 dagar sedan efter 1.13 full väg, säger Frode Hamre.
– Det är alltid skötaren Tina Storetvedt som kör Ecurie D. i jobben och ligger i ryggen på mig när jag kör en annan häst. Han har lagt på sig lite mer muskler och har fått en tung träning med tryckvagn i vinter. Hästen ser stark ut och kan nog inte bli så mycket bättre än vad han var i fjol. Jag är fullt nöjd om han kan hålla samma nivå.

”Vi har kontroll på att det ska gå bra”
Årsdebuten sker i den sjätte avdelningen på V86. Ecurie D. har spår sju bakom startbilen över medeldistans och körs av Björn Goop. I samma lopp årsdebuterar stjärnor som Milliondollarrhyme och Makethemark. Även elitloppshästen Milligan’s School, som var tvåa i årsdebuten, finns med bakom startbilen. Men tränare Hamre är förstås inte vara annat än optimist med sin segermaskin.
– Det är alltid spännande med årsdebut men jag är egentligen väldigt trygg med hästen. Jag tycker att vi har kontroll på det och tror att allt ska gå bra. Självklart så måste jag tro på en bra chans trots spåret. Han tävlar som han gjorde i fjol, barfota fram med vanlig sulky och öppet huvudlag.
Hur ser planerna ut för resten av året? Vilka är de största målen?
– Paralympiatravet är det första stora målet om allt är normalt på onsdag. Han har redan fått ett wild card dit. Sedan är det fullt fokus på Elitloppet och det är en dröm för för både ägare och tränare att bli inbjuden dit. Hästen har visat sådana kvaliteter så jag hoppas att han är med i Elitloppet. Hugo Åbergs Memorial och Jubilemspokalen är två andra stora lopp som är aktuella under säsongen, säger Frode Hamre.

”Har tränat ihop med Ecurie D. – kan vinna direkt”
Den norske championtränaren har ytterligare två hästar till start inom V86. Det är två nyförvärv från USA och det låter speciellt bra på en av dem.
– 8 Callas (V86-2) kommer från USA där hon tävlade i fjol som tvååring. Hon har fått mycket träning i vinter och har gjort en start i Norge men då galopperade hon i första sväng. Hästen är lite orutinerad och ville springa ut där så det var ren orutin. Tyvärr står hon dumt till nu med spår åtta bakom bilen och möter äldre hästar. Så hon är ingen vinnare därifrån utan får bara springa med och få ett lopp. Jag hoppas att hon avslutar bra och tjänar pengar. Hon går barfota fram.
– 1 Synergy (V86-4) är också en häst som kommer från USA där han har gjort bra prestationer. Nu är det första starten för mig och han har tränat bra hela vintern och gått jobb ihop med Ecurie D. Det är en stor och långbent häst som jag har höga förhoppningar på framöver. Han är en fin modell som har fått massor av träning i vinter. Men jag misstänker att han kanske behöver ett lopp i kroppen för att hitta toppformen. Fast han har så pass hög kapacitet och känns så bra att han mycket väl kan vinna direkt. Han har varit snabb ut bakom bilen i USA och fått ledningen många gånger. Vi kör med skor runt om, säger Frode Hamre.

Michael Carlsson, Kanal 75


Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travad..


Made Of Stars blev hängande i spåren första 500 meterna innan han kunde överta ledningen. Tempo var högt och första varvet travades på 1.13,2. Sedan gick det lite lugnare och Made Of Stars hade gott om krafter kvar i sista sväng och upploppet blev odramatiskt.
- Det var en bra årsdebut och det var bra att vi vänta för han trivs bra utan framskor och aktionen såg bra ut, fortsatte Westholm.
En av omgångens största favoriter Mellby Illusion var inte till sin fördel i värmningen och ströks kort innan start. Det underlättade för Axel Ruda som Magnus A Djuse satsade offensivt med efter 500 meter och tog över ledningen. Tempot bedarrades och Axel Ruda stack undan till en lätt seger och fyraåringen har inlett året strålande med tre segrar på fyra starter.
Rikard N Skoglund tryckte av Sashay Kemp från start och satt i ledningen på några steg. Upploppet blev långt och Ottila Fri blev rejält närgången till slut. Favoriten Dixie Brick galopperade i en liten tight situation varvet före mål och tappade allt.
Ledning var också segerreceptet för Chapuy och Åke Lindblom. Första 200 meterna gick väldigt fort, men sedan fick Åke Lindblom sänka tempot och Chapuy höll undan utan större besvär och Lindblom bjöd på en ordentlig segergest.

Favoritparad på Momarken
Dimman låg tät över Momarken som fick ta över tävlingarna från Bjerke på grund av Covid 19. Den norska banan bjöd inte på några större överraskningar och det blev ingen utdelning på sex rätt och pengarna går över till nästa veckas omgång på Solvalla och Bergsåker.
V86-inledningen blev odramatisk. Frode Hamre fick ta över ledningen efter 400 meter med favoriten Admiral Knick och sedan var det spel mot ett mål och vinnaren gick i mål utan att behöva gå i botten.
- Det blev väldigt enkelt och han hade gott om krafter kvar, sade Frode Hamre.
Kristian Malmin litade helt på Reime Kongen och förivrade sig inte och avvaktade i kön. På upploppet var Reime Kongen snabbast och tog fjärde raka segern som ett brev på posten.
Favoriten i V86-5 Cash D.E. var inte alls samarbetsvillig och kastade sig i galopp direkt från start. Loppets snackhäst Chuck Yeager kördes till ledningen efter 500 meter och trots att han fuskade lite med travet i kurvorna var han i en klass för sig för Cato Antonsen.
Startraketen Always On Time tog som väntat ledningen och fick värste konkurrenten Patent Leather utvändigt. Always On Time blev ordentligt synad, men favoriten visade stort mod och höll undan för skrällen Ramona's Fighter med ett huvud.
Åtta rätt betalar 3 468 kronor, sju rätt 50 kronor och ingen utdelning på sex rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75


Onsdagens V86 avslutades med ett skrällfyverkeri i de tre sista avdelningarna. Till slut var det endast två system som hade hittat alla vinnarna och ..


Onsdagens V86 avslutades med ett skrällfyverkeri i de tre sista avdelningarna. Till slut var det endast två system som hade hittat alla vinnarna och delade på hela potten. Dels var det ett system inlämnat på atg.se i Skåne med en spik vilket gav en total vinst av 11 021 541 kronor. Systemet kostade över 2000 kronor. Det andra systemet var inlämnat i Norge utan spik och kostade även det över 2 000 kronor. Det gav totalt 10 075 489 kronor i total vinst.

Jaguar Dream sprang in över 1,2 miljoner kronor som treåring. Han vann bland annat en semifinal i Breeders Crown och var tvåa bakom Betting Gangster i E3-finalen över kort distans. Som fyraåring vann Jaguar Dream ett lopp i penningstarka Margaretas Tidiga Unghästserie innan han kort därefter blev skadad. Hästen hade inte startat sedan den 26 maj när han gjorde comeback i onsdagens V86-lopp på Solvalla. Men trots det betvingade han länge ledande Dom Perignon den sista biten och vann på 1.12,1 över distansen 1640 meter med autostart. En strålande insats av den Claes Sjöström-tränade sexåringen som tackade för en fin resa och betvingade ett meriterat motstånd till 26 gånger pengarna och som endast streckad på fem procen av insatsfördelningen på V86.

Mellby Vikings lillasyster krossade allt
Mellby Good har en hel del att brås på som lillasyster till världsrekordhållaren Mellby Viking. Hon visade återigen ikväll att hon precis som sin storebror har styrkan som sitt främsta vapen. Efter en långsam start lämnade Jorma Kontio ingenting åt slumpen och styrde resolut fram utvändigt om ledaren i ett tidigt skede. Mellby Good hade redan i slutkurvan slagit klorna i ledande Let It Go som gav upp och över upploppet försvarade sig det Timo Nurmos-tränade stoet säkert hela vägen. Det blev en övertygande seger för storfavoriten och den femte i hästens tionde start i karriären.
En imponerande vinnare fick vi se av överraskningen Tour Eiffel i V86-3 där Peter Ingves tryckte till storfavoriten Valeria Wareco som var seg varvet kvar och inte kunde försvara ledningen som hon kört sig till. Tour Eiffel drog sedan på under slutrundan och när M.T.One Wish, som var gott gåendes ute i spåren runt sista kurvan, galopperade, gled Tour Eiffel undan till en övertygande seger. Hon var bara bäst i det här loppet.

Marc Elias tystade och hyschade kritierna
I V86-inledningen blev det en våldsam och utdragen körning om ledningen mellan två hästar. Det var Kung Edward som tog täten och fick direkt favoriten Toddler på utsidan där Marc Elias tryckte på stenhårt under lång tid men Joakim Lövgren försvarade resolut ledningen med Kung Edward. Det blev förstås trötta ben för favoriten till slut som var tidigt slagen. Kung Edward höll storstilat till tredjeplatsen men den som profiterade på den hårda körningen var Hierro Boko som spurtade till en lätt seger för sin tränare Hanna Lähdekorpi.
Men Marc Elias tog gruvlig revansch och tystnade kritikerna efter sin styrning i V86-inledningen. Med nyförvärvet i Laradja Vrijthout bombade han till ledningen och hästen var rejält iordningställd i debuten för tränaren Conrad Lugauer. Ifrån ledningen försvann hästen ifrån till en helt överlägsen seger. När mållinjen passerade gjorde Marc Elias segergest och hyschade sina belackare med fingret över munnen. Detta att han efter Toddlers lopp kollat sociala medier i sin telefon och sett att han blev kritiserad.
– Jag såg att jag fick kritik av många och jag är såklart inte nöjd med styrningen. Men spelarna ska sitta ner, hålla tyst och spela sina kuponger, sa Marc Elias efter segern med Laradja Vrijthout.

Megaskrällar avslutade
I V86-4, som var ett amatörlopp, var Ingesson favorit efter två raka segrar och ett perfekt andraspår i starten. Men han tappade mycket i början och trots en forcering till ledningen mitt i loppet var hästen tidigt slagen och hissade nödflagg redan i slutkurvan. Fleur Mearas höll starkt som tvåa från ”dödens” men vi fick se en imponerande vinnare i Ilama Tooma som spurtade strålande till en lätt seger för Jelena Fironova. Trots en resa långt ner i kön bet det väldigt bra när Fironova styrde på runt slutsvängen och segern blev tämligen enkelt när hästen kom farande över upploppet.
V86 avslutades sedan av två rejäla knallar. Och båda hästarna vann från ”vinnarhålet”, det vill säga från rygg på ledaren. Först var det Victory Lee som tog ledningen för Adrian Kolgjini men släppte och bidade sin tid i rygg på ledande Ofelia O.E. Luckan kom som på beställning in på upploppet och Victory Lee avväpnade en tapper Hurricane River den sista biten som gjort grovjobbet utvändigt om ledaren och kopplat greppet.
I den avslutande avdelningen kom kvällens största skräll när 1-procentaren och 63-oddsaren Celinn Palema vann för Jorma Kontio. När luckan kom inne på upploppet tog hon sig säkert för ledande andrahandsfavoriten Lord Horse den sista biten. Celinn Palema sopade bort alla kvarvarande system utom två som klarade alla blindskären på V86 denna afton. Det var även Jorma Kontios andra seger i V86.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se