Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Inför V86 Jägersro Trav: ”Tomten” nöjd med Elliot Coger

Det var en fin bild ni la ut på stallets hemsida, Facebook-sida och Twitter. Är det en tradition ni har i stallet, med luciafirande?
- Vi har gjort någon rolig grej även tidigare, läst den där tomtesagan bredvid hästarna till exempel. Nu var det någon som kom på att vi skulle göra något kul på morgonen och då gjorde vi det.
Ni lägger ner en hel del tid på hemsidan och sociala medier. Varför?
- Det är min fru, Frida, hon är jätteduktig. Det ger en det publicitet, särskilt om man har någon bra häst. Det är även uppskattat bland hästägarna.
Lucianatten är, enligt sägnen och folktron, en natt då övernaturliga ting kan ske, till exempel kan djuren tala. Är det något du märkt i stallet?
- Nej, det kan jag inte säga precis. Inte just denna natt...
Men har du varit med om att du fått kontakt med någon häst någon gång, att ni liksom kommunicerat?
- Ja, men det har man gjort…, många gånger, och särskilt om du tävlat mycket med hästen och haft framgångar. Då får man liksom en relation och då känns det nästan så man kan prata med dem.
Det finns ju de som säger att de kan tala med hästar. Vad tror du om sådant?
- Nej, sådana tror jag inte på. Det handlar mer om att man kan tyda varandras signaler, människor och djur.
Då blir vi nyfikna. Har du pratat något med Elliot Coger som startar på onsdagen i V86-5 på Jägersro?
- Ja, jag var supernöjd med honom i ett jobb på rakbanan i fredags, sedan har han bara motionerats nu måndag-tisdag. Jag är jättenöjd med honom och hoppas att han ska få till det nu i ett lopp med lite bättre prispengar.
Det låter som att du tror att han kommer vara med och göra upp om segern?
- Ja, men det tycker jag att han ska. Han är ofta bäst efter vila som det var inför senaste starten då han vann och jag tror på en bra prestation igen.
2016? Du ser ut att slå fjolårets siffror, trots betydligt färre starter.
- Det vore jätteroligt om vi lyckas med det efter några år då vi backat. Nej, det vore toppen och dessutom har vi klarat det med färre hästar.
Dina tankar om nästa år?
- Jag har några riktigt fina hästar, till exempel Monark Newman och Ultra Bright hoppas jag ska få ett fint år som fyraåringar. Nej, jag tycker det ser lovande ut.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerat 2016-12-13 17:06:00


Andra V86-tips


Det räcker inte med kondition, styrka och vinnarskalle för att bli en framstående atlet. Kroppen måste klara påfrestningarna fr&arin..


Det räcker inte med kondition, styrka och vinnarskalle för att bli en framstående atlet. Kroppen måste klara påfrestningarna från träning och tävling också. Det gjorde inte Island Life (V86-6) i början av sin karriär. Knäna sa ifrån och först i fjol, efter att ha blivit opererad i båda framknäna och stått över tävling i nio månader, lossnade det för den nu sexårige valacken.
- Vi ändrade lite träningsupplägg också och det har funkat väldigt bra. Han har sett väldigt fin ut och hållit sig otroligt fräsch. Nu tål han träningen bättre och med kontinuitet i träning och tävling har framgångarna kommit och han har kunnat höja sig flera snäpp, säger Peter G Norman.
Inför onsdagens V86-start kan Island Life skryta med sex segrar i de senaste sju loppen. Han har spurtat till seger från kön, krossat motståndet från positionen utvändigt om ledaren och dragit konkurrenterna sönder och samman från ledningen. Intrycket är att hans framgångssaga bara har börjat.
- Jag tror att han kommer ha en fortsatt positiv utveckling och utan bakslag kan han absolut klättra några klasser till. Kapacitet och styrka har han men han behöver utveckla sin startsnabbhet för att vara med i de allra högsta klasserna.

Tål alla upplägg
Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Åby och det är på sin hemmabana Solvalla som Island Life ska ut. Distansen är 2 140 meter och från spår fyra bakom startbilen får han och kusken Örjan Kihlström axla ett tungt favoritskap.
- Det är bra hästar emot men han har ett bra läge och kommer säkert få ett bra lopp. Var han hamnar vet jag inte men det bästa vore väl om han kom till ledningen där han gör bra lopp. Han tål att gå utvändigt om ledaren också. Då kan han bli väl pigg men när han gick där i Eskilstuna klev han ifrån och vann väldigt enkelt.
Peter G Norman hade planer på att plocka av Island Life framskorna för första gången i år men då vädersiarna utlovar kyligt väder får dojorna troligen sitt kvar.
- Han har vunnit många lopp med skor så det är ingen stor grej, säger Norman som inte heller tycker att man ska oroa sig över att hästen inte har tävlat på en månad.
- Han brukar göra väldigt bra lopp när han har fått träna på i tre-fyra veckor. Det hade han fått göra inför senast också och då såg han inte ut att behöva lopp i kroppen...
- Som han känns i träning och som loppet ser ut på pappret är det klart att jag måste tro på jättebra chans igen.

Peter G Norman om sina övriga V86-hästar:
- Cassano Bob (V86-2) har inte funkat riktigt på vinterbanorna men nu slipper han brodd i skorna och det är en fördel. Vi har tuffat till träningen lite också de senaste två veckorna och det har han svarat bra på. Men han står byngligt till med fjärdespår på tillägg så i första hand hoppas vi att han gör ett bra lopp och tjänar en fin peng.
- Water To Wine (V75-4) halsopererades under uppehållet och var helt okej i comebacken senast. Hon var lite seg i benen men kändes väldigt fin och jag räknar med att hon är förbättrad till den här starten. Utgångsläget är bra och kort distans känns intressant. Min känsla är att hon är rätt så kvick ut och nu blir det stängt huvudlag för att få ännu bättre skärpa i henne. Jag är spänd på vad hon kan uträtta och blir inte förvånad om hon dyker upp långt fram.

Ola Johansson, Kanal 75


I början av juli i somras klev Rajesh Face runt ovalen i Halmstad på en tid som fortfarande gäller som världsrekord. 1.13,2 över 2140 ..


I början av juli i somras klev Rajesh Face runt ovalen i Halmstad på en tid som fortfarande gäller som världsrekord.
1.13,2 över 2140 meter är världsrekord för treåringar på tusenmetersbana över medeldistans. Hästen fick själv bestämma tempot den gången och lär få göra det även på onsdagen då Adrian Kolgjini hoppar upp bakom stjärnan.
Rajesh Face har varit helt överlägsen i årets två starter. Senast ledde ha runt om i ett lopp hemma på Jägersro över 3140 meter.
Samma distans gäller i V86-3 på Åbytravet.
- Han visade ju verkligen senast att distansen gynnar honom och hästen ska inte vara sämre till denna gången. Han känns jäkligt fin, säger Adrian Kolgjini.

Flaggar för en offensiv
Kolgjini jr har provat på en kortare sejour hos Jimmy Takter i USA under vintern och är hemma igen sedan ett par veckor.
- Det är mycket nu med hästarna som börjar rulla igång på våren och det är skönt att vara hemma. Men det var väldigt givande. Jag har fortfarande kontakt med Jimmy och vi surrar ibland, säger Adrian.
Han fick med sig en V75-seger i helgen, tillsammans med Bravo Navarone i söndagens giv i Halmstad. V86-starten med superlöftet Rajesh Face är givetvis viktig.
Det blev ett bakspår mot äldre hästar med mera rutin. Rajesh Face har talangen och kan slå även onsdagens gäng.
- Han är fortfarande inte jättesnabb men det kommer. Distansen är gynnande och han lever på sin styrka hästen. Han har ingen direkt speed och jag kommer att köra därefter, säger Adrian Kolgjini och flaggar för en offensiv styrning.

"Ett ämne för derbyt"
En världsrekordhållare som lägger mycket mark under sig när han trampar igång. Rajesh Face är helt klart en häftig travare att vila ögonen på.
- Ja, det är en skitfin häst. Ett ämne för derbyt i höst hoppas vi. Han visade sin kapacitet då han slog världsrekordet men hade sedan en dålig sväng efter sommaren. I år har han kommit igång som han ska och det är en helt annan häst nu.
Vad säger du till spelarna inför onsdagen?
- Han blir mer och mer stabil - mer och mer att lita på hästen. Så jag kan förstå dem som funderar på att spika honom. Vi ändrar inget i utrustningen, han går som vanligt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.- Hade det va..


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.
- Hade det varit en annan häst så hade jag varit bekymrad. Men han har varit här på Solvalla så många gånger så jag tror att han håller på och leker med mig, jag vet faktiskt inte, sade en till synes förbryllad Stefan Melander när han körde av banan med sin superstjärna efter den egendomliga turen.
För lika skärpt, fokuserad och oslagbar som Nuncio är när det blir tävling. Lika lekfull är han dessförinnan.
Det är svårt att inte föra tankarna till när den tvåbente sprinterkungen Usain Bolt showade som mest på tävlingsbanorna.
Precis som denne verkar Nuncio fullkomligt medveten om att han är bäst.
Och en häst som aldrig galopperat i lopp, aldrig varit sämre än trea på 53 starter, inte förlorat sedan 2015 och snart tjänat 28 miljoner kronor måste rimligtvis ha något alldeles speciellt innanför pannbenet.

”Börja lite lugnt och stillsamt”
Vad gäller onsdagens lopp blev det föga oväntat en transportsträcka mot 14:e raka segern och betydligt större uppgifter.
- Han öppnade bra och det var aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen. Sedan var det lugna gatan, allt var frid och fröjd. Jag vet att det blir många tuffa lopp under en säsong och det är inte nu han ska vara på topp, så det är skönt få honom att få börja lite lugnt och stillsamt. Hästen känns så fin som han kan göra. Allt verkar precis som i fjol, sade Örjan Kihlström som bestämde farten till 1.13,7 första kilometern, körde 1.09,3 sista halvarvet för att vinna på 1.12,2/1 640 meter autostart – den särklassigt långsammaste tid som Nuncio travat över sprinterdistans sedan han kom till Sverige.
Nästa start blir med all sannolikhet V75-finalerna på Solvalla 1 april.

Smygande skrällar
Men trots att Nuncio i praktiken förvandlade V86-omgången till V75 så nådde värdet för alla rätt nästan 80 000 kronor.
Två stora överraskningar efter varandra låg bakom det.
Först smög Fredrik B Larsson årsdebuterande Havbergs Knight till prydlig spurtseger på Solvalla.
Sedan kopierade Malin Viklund nästan det när hon slank loss från fjärde inner med In Photo som växlade sina konkurrenter till Anna Eidergren Beijars ohämmade lycka.
- Jag kan inte prata… Vi har haft henne sedan januari och jag var riktigt besviken i första och andra starten. Men hon har känts jättefin. Jag är så lycklig över att ha fått en så fin häst, jublade ägarinnan med gråten i halsen.

Dubbel för Widell
Kvällens kusk blev Kaj Widell via en prydlig dubbel på Bergsåker.
Hans R Strömbergs Perfect Dynamite och Magnus Träffs Sugar Daddy var båda tuffast trots att de fick göra grovjobbet själva på vägen.
- Det är lätt att vara kusk när man kör sådana här hästar, konstaterade veteranen som slagit sig tillbaka till att bli en av landets mest anlitade catchdrivers.
I övrigt blev det idel favoritsegrar sedan Must Have, Casanova Sisu och slutligen Starzinner alla dominerat sina lopp från ledningen.
Extra plus till den senare som var smått överlägsen på 1.13,3 över full distans.
- För sin klass är han riktigt bra. Nu har han klivit upp i bronsdivisionen och är startberättigad på V75, så då får vi börja snegla där, berömde Peter Untersteiner som inte gjorde resan till Solvalla med en häst i onödan.

Robin Johansson, Kanal 75


I onsdagens jackpotomgång på V86, där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt, gör Nuncio si..


I onsdagens jackpotomgång på V86, där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt, gör Nuncio sin andra start för året. I årsdebuten, som var i V75 på Axevalla, vann han lekande lätt. Nu en dryg månad senare är det dags igen och det sker på Solvalla där Nuncio jagar sin 15:e raka seger, och totalt 39:e i karriären.
- Det går ju såklart att ta 14 raka segrar som han har gjort, men inte att även vinna Elitloppet och alla de andra stora loppen han vann i fjol. Det är grymt. Jag vet inte om någon häst har vunnit Elitloppet och varit obesegrad under samma år. Nuncio vann fem Grupp 1-lopp förra året och det tror jag ingen annan häst gjorde, säger Stefan Melander.

”Har tränat som bara den”
Den sexårige svartbrune hingsten har sprungit in 27,7 miljoner kronor och tagit 38 segrar på 52 starter. Han har aldrig varit sämre än trea och fjolårets elitloppsvinnare verkar väldigt bra om man får tro tränare Melander.
- Han har gått jobb och tränat som bara den efter Axevalla. Han är väldigt vältränad och körs varje dag. I fredags gick han fort på rakbanan med intervaller och i dag (måndag) har det varit motion. Det snöade i morse men den har försvunnit och nu är man på topp. Nuncio gillar inte snö och och det gör inte jag heller.
- Jag kör ju aldrig några tester med honom och han springer mest och leker. Jag leker i och för sig jag också men han är mycket speciell hästen och galopperar och gör som han vill. Det är inte som när man kör Uncle Lasse exempelvis som springer spikrakt, tar långa steg och är helt perfekt. Nuncio har alltid mycket annat att fundera över men det är olika med olika hästar.
- Han är i alla fall grymt säker. En väldigt förnuftig häst som är så cool och han glänser ju inte i värmningen heller. Men när han går upp bakom bilen då brukar han glänsa iväg, säger Stefan Melander.

Siktar mot Olympiatravet
Onsdagens start i V86-6, där Nuncio har innerspår bakom bilen och körs av Örjan Kihlström, är förstås en munsbit för världsstjärnan. Även om ”Tarzan” säger att det inte är någon toppform ännu. Sedan spänns bågen mot de stora loppen och innan Elitloppet väntar Olympiatravet.
- Nuncio känns jättebra men han har ingen bra form ännu. Den var 60-procentig i årsdebuten och bör väl ligga på 65 procent nu. Han har i alla fall grundkapacitet som räcker och har ett fint lopp så det ska nog gå bra om det inte strular till sig. Han går med skor runt om och har vunnit nästan alla sina lopp med skor. Inga ändringar.
- Vi siktar mot Olympiatravet om allt verkar bra och tanken är att starta i finalen på Solvalla 1 april som är ett uttagningslopp till Olympiatravet.

Har minskat från 160 till 74 hästar
Stefan Melander har 74 hästar på träningslistan just nu och har skurit ner rejält på antalet hästar det senaste året.
- Jag hade 160 hästar förra året och det var katastrof att ha så mycket hästar. Jag var tvungen att dra ner och har gjort det med flit. Många är sålda och jag ska sälja ännu fler, det går inte att ha så hemskt mycket hästar.
Hur många vill du ha framöver då?
- Runt 25 hästar kanske, jag ska inte ha så mycket. Visserligen kommer det in många nya tvååringar och egentligen är det nu man ska satsa på unghästar. Nästa år kommer ju Pokalåret med högre prispengar, menar Melander.

”Riktigt bra form – långt fram”

Förutom Nuncio, är det någon annan av dina hästar på V86 som du vill vurma för?
- Mach Number (V86-2) gick bra i årsdebuten då han var tvåa och jag tror att han kommer att få ett ganska bra år. Det är en rätt så fin häst som säkert kommer att gå framåt med loppet i kroppen. Men han är ingen startraket och blir över från innerspåret. Han behöver inte vara borta om det löser sig.
- Lavidaloca de Vie (V86-4) är faktiskt i riktigt bra form. Nu är läget iskallt med spår tolv men skulle de köra utav bara den där framme så kan hon dyka upp långt fram. Hon är bra i ordning och med ett bättre startspår hade jag trott på bra chans.
- Volstead (V86-6) är ju faktiskt en jävla bra häst vilket han har visat. Jag hoppas att han kan vinna något riktigt stort lopp i år. Han känns jättefin i träningen men det är alltid ett varningsskott med våra hästar att de behöver lopp. Så ”Volle” behöver nog gå några lopp för att bli bättre och detsamma gäller French Laundry. Men även ”Frenchen” känns jättefin i jobben men behöver lopp och rår ju inte på Nuncio, säger Stefan Melander.

Michael Carlsson, Kanal 75


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jäg..


Jägersro och Solvalla stod värd för onsdagens V86-omgång som bjöd på högklassig sport på båda banorna. Jägersrotränaren Conrad Lugauer valde att tävla på bortaplan och han gjorde inte resan till huvudstaden i onödan.
I V86-avslutningen gjorde Gareth Boko debut i regi Conrad Lugauer och den fyraårige hingsten imponerade stort när han växlade ner konkurrenterna över upploppet.
Segern i Margaretas Tidiga Unghästserie för de fyraåriga hingstarna var värd 300 000 kronor och därmed har Gareth Boko travat in drygt 2,8 miljoner kronor i karriären via åtta segrar på 19 starter.
- Jag är stolt att folk tror på oss, det är inte vanligt man får in en sådan kvalitetshäst. Det låter konstigt kanske, men jag hade förväntat mig en bra insats. Jag sa till ägaren att jag tror han är extremt spurtstark och det visade han också. Om vi har lite tur kan han etablera sig långt upp i eliten. Han ha en extremt viktig egenskap och det är speeden, sa Conrad Lugauer.

Westholm får vänta på 1 000:e segern
Conrad Lugauer fick även segerdefilera efter V86-2 där han snuvade Jörgen Westholm som jagade sin 1 000:e kuskseger. Jörgen Westholm ledde loppet länge med Ebony Boko, som motvilligt fick ge sig mot favoriten Tuffetto Jet. Segertiden på Tuffetto Jet blev 1.12,6 över sprinterdistans och visade klass då han avgjorde tunga vägen utvändigt ledaren nästan hela sista varvet.
- Helt rätt sort… och han har absolut toppform, kommenterade Conrad Lugaer i vinnarcirkeln.

Flera fina årsdebutanter
Caddie Lisieux tjänade drygt 1,6 miljoner kronor sin debutsäsong i fjol trots att hon inte fick det att stämma hundra i de största loppen.
På onsdagen gjorde Roger Walmanns högkapabla sto årsdebut i V86-4 och hon löste uppgiften i händerna på Kenneth Haugstad. Travet var kanske inte klockrent hela vägen men Kenneth Haugstad stöttade hästen när det behövdes, både kort efter start och över upploppet.
Vinsten i Margaretas Tidigara Unghästserie för fyraåriga ston var värd 300 000 kronor.
- Ska jag vara ärlig så såg hon inte så bra ut som jag förväntat mig. Lite för tunga skor fram… Men hon var inte så bråkig bakom bilen, det för vi ta med oss, sa Roger Walmann.

Takters båda vinnare imponerade
Lutfi Kolgjini har ett stall i knallform och när Rajesh Face skar mållinjen som etta i V86-3 var det stallets 19:e årsseger på svensk mark.
Rajesh Face tog hand om ledningen direkt från sitt innerspår på startvolten och sedan hade kusken Johnny Takter full kontroll. Fyraåringen såg mäktig ut i andra raka årssegern.
- Han är fortfarande inte så där jättesnabb. När han fått lite fler lopp kommer han bli snabb också och då kan han bli hur bra som helst, sa Lutfi Kolgjini.
Även i V86-inledningen bjöds publiken på Jägersro på en riktig sportslig godbit då D.D.’s Hitman glänste i årsdebuten tillsammans med Johnny Takter.
- Han ser mycket fräschare ut än i fjol. De är lite slitna när de kommer från USA. Jag fick ett jäkla bra besked och jag tror han får sin bästa säsong i år, sa tränaren Petri Puro som har en sällsynt förmåga att plocka fram nya stjärnor trots ett ganska begränsat material.

Favoritsegrar för Untersteiner
I V86-5 ledde Ontheway Diamant varje meter av sprinterloppet tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
- Det var mycket vunnet när vi vunnit starten, sedan hade vi trumf på hand, sa Peter Untersteiner.
Peter Untersteiner blev dubbelsegrare inom V86-spelet och han vann från spets även med Global Tendency i V86-7. Det var dock lite tur inblandat då Razzamatazz Face galopperade då hon avgjort spetsstriden mot favoriten.
Erik Adielsson svarade för en fin styrning i V86-6 då han först tog ledningen från springspår med Stig H Johansson-tränade Paparazzi M. för att sedan släppa till Valeur efter 500 meter, på upploppet kom luckan och då avgjorde den nioårige hingsten enkelt.
Skrällsegern i Solvalla Hästägarföreningens Vårvintervandringspris var värd 100 000 kronor.

Treåringar bjöd på spännande upplopp
Två lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie avgjordes utanför V86-spelet på Solvalla och även här handlade det om 300 000 kronor till vinnarna.
Klassen för treåriga hingstar och valacker bjöd på ett riktigt spännande upplopp där Timo Nurmos-tränade Mellby Fire och Jorma Kontio fångade in ledaren Muscle Lane och Robert Bergh i sista stegen.
Klassen för treåriga ston bjöd också på upploppsdramatik då fyra hästar i stort sett var i bredd kort före mål, men först i mål kom Catch My Love som spurtade sylvasst i händerna på Tobias J Gustafsson. Vinnaren tränas av Susanne Jansson.
- Jättestort, både pengamässigt och prestationsmässigt. Det var en jätteskön känsla när vi tog meter för meter över upploppet, sa segerkusken.
Sex av åtta favoriter vann på V86 och åtta rätt på V86 gav 1 921 kronor, sju rätt gav 26 kronor och så blev det jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Från positionen utvändigt om ledaren mosade Pointillist (V86-2) senast konkurrenterna. Storfavoriten Malkin N.O. var chanslös trots ett smö..


Från positionen utvändigt om ledaren mosade Pointillist (V86-2) senast konkurrenterna. Storfavoriten Malkin N.O. var chanslös trots ett smörlopp i rygg.
- Han var grym senast och är fortsatt lika fin efter det, om inte finare. Jag är jäkligt nöjd med honom, han är klart gå g, säger Jim Oscarsson.
Femårige Pointillist hade förvisso ett fint fjolår med 6 segrar på 21 starter och över en kvarts miljon kronor insprunget, men i år har han höjt sig ytterligare och visat kvalitéer som kan räcka långt.
- Han hade det jobbigt som unghäst, speciellt som treåring. Vi hittade aldrig något fel utan det var mer att han inte hade vuxit färdigt och så. Det är först nu som han börjar komma i kroppen och det är därför han kan förflytta sig mycket snabbare nu också. Han blir bara finare och starkare och jag tror att det finns en jäkla växel i honom i år.

”Ibland sticker något horn ut”
Ska det bli seger på Solvalla på onsdagskvällen lär det krävas höga växlar. Oturen grinade mot Pointillist när startspåren lottades och han har ingen enkelt uppgift framför sig från tolftespår över kort distans.
- Det är ett iskallt läge egentligen men någon ska ha spår tolv och han är så pass bra i ordning att jag måste ha lite hopp i alla fall. Det är några där framme som också är bra så jag ska inte vara allt för kaxig, men jag har helt klart en jäkligt bra häst med ruggig form.
Hur tänker man taktiskt från tolfte?
- Man vet aldrig hur det blir kört utan jag får köra lite efter vad som händer när bilen släpper och hur han känns. Jag tror att jag kör lite avvaktande nu när vi har så dåligt spår, men ibland sticker något horn ut och då bara kör man, säger Oscarsson och skrattar.
Hur som helst låter det som att strecket på V86-kupongen är givet?
- Ja absolut! Han är med där framme och slåss. Han känns grym i träningen och nu kommer vi ta av honom skorna också. Det gjorde vi ett par gånger i fjol och han blir mycket finare då. Från ett bättre läge hade jag nästan sagt att det bara är att spika.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se