Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Inför V86 Jägersro Trav: ”Tomten” nöjd med Elliot Coger

Det var en fin bild ni la ut på stallets hemsida, Facebook-sida och Twitter. Är det en tradition ni har i stallet, med luciafirande?
- Vi har gjort någon rolig grej även tidigare, läst den där tomtesagan bredvid hästarna till exempel. Nu var det någon som kom på att vi skulle göra något kul på morgonen och då gjorde vi det.
Ni lägger ner en hel del tid på hemsidan och sociala medier. Varför?
- Det är min fru, Frida, hon är jätteduktig. Det ger en det publicitet, särskilt om man har någon bra häst. Det är även uppskattat bland hästägarna.
Lucianatten är, enligt sägnen och folktron, en natt då övernaturliga ting kan ske, till exempel kan djuren tala. Är det något du märkt i stallet?
- Nej, det kan jag inte säga precis. Inte just denna natt...
Men har du varit med om att du fått kontakt med någon häst någon gång, att ni liksom kommunicerat?
- Ja, men det har man gjort…, många gånger, och särskilt om du tävlat mycket med hästen och haft framgångar. Då får man liksom en relation och då känns det nästan så man kan prata med dem.
Det finns ju de som säger att de kan tala med hästar. Vad tror du om sådant?
- Nej, sådana tror jag inte på. Det handlar mer om att man kan tyda varandras signaler, människor och djur.
Då blir vi nyfikna. Har du pratat något med Elliot Coger som startar på onsdagen i V86-5 på Jägersro?
- Ja, jag var supernöjd med honom i ett jobb på rakbanan i fredags, sedan har han bara motionerats nu måndag-tisdag. Jag är jättenöjd med honom och hoppas att han ska få till det nu i ett lopp med lite bättre prispengar.
Det låter som att du tror att han kommer vara med och göra upp om segern?
- Ja, men det tycker jag att han ska. Han är ofta bäst efter vila som det var inför senaste starten då han vann och jag tror på en bra prestation igen.
2016? Du ser ut att slå fjolårets siffror, trots betydligt färre starter.
- Det vore jätteroligt om vi lyckas med det efter några år då vi backat. Nej, det vore toppen och dessutom har vi klarat det med färre hästar.
Dina tankar om nästa år?
- Jag har några riktigt fina hästar, till exempel Monark Newman och Ultra Bright hoppas jag ska få ett fint år som fyraåringar. Nej, jag tycker det ser lovande ut.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerat 2016-12-13 17:06:00


Andra V86-tips


Carl Johan Jepson, 39, bestämde sig för tre år sedan att sluta som travtränare och enbart ägna sig åt löpkörning. Det ..


Carl Johan Jepson, 39, bestämde sig för tre år sedan att sluta som travtränare och enbart ägna sig åt löpkörning. Det lär han aldrig ångra. Han har fyrdubblat siffrorna gällande antalet segrar och inkörda pengar varje år därefter och tagit sig in i kuskeliten. Från att ha kört in 1,8 miljoner kronor åren innan han blev catchdriver så körde han direkt in åtta miljoner sitt första år som heltidskusk och 8,9 miljoner året efter. Antalet segrar har de senaste två åren varit 124 respektive 131, att jämföra mot ett 30-tal lopp som Jepson vann varje år dessförinnan.
- Jag kände att jag var tvungen att hitta på något. Jag hade jämna och helt okej resultat som tränare men jobbade otroligt mycket och hade rätt så liten inkomst. Alla vi som håller på med trav är lite halvdårar för det är inget normalt jobb att vara travtränare. Sett till hur mycket jag jobbade så var det dåligt betalt, säger Carl Johan Jepson.
- Det viktigaste är hälsan och jag kände att man måste må bra också. Det var en tuff period då och det kändes som att det fanns en chans att det skulle kunna gå att bli catchdriver. Nu har jag hittat en grej som funkar och fått ett mer humant liv. Jag känner mig både piggare och friskare igen och kommer utvilad till tävlingarna.

”Ännu bättre i år”

När snart halva året av 2017 har avverkats så ligger Carl Johan Jepson på en sjundeplats i den allsvenska kuskligan med 66 segrar. Vad säger du om året som gått hittills?
- Det är faktiskt så att det har gått ännu bättre i år och den bästa starten jag har fått på ett halvår någonsin. Trots det tycker jag ändå att det har gått lite småtrögt på slutet, men jag vet inte om det är för att jag ställer högre krav på mig själv att jag känner så. Jag hoppas och tror på ett ännu bättre nästa halvår och att vi kan slå fjolårets siffror. Det är kul att resultaten pekar åt rätt håll.
Hur tycker du själv att du har utvecklats som kusk?
- Det är väl rutinen, att man kör mycket lopp nu och blir bättre helt enkelt. Det handlar om att göra så lite misstag som möjligt. Jag vet inte om jag kör bättre och bättre hästar än tidigare, jag kör både bra och mindre bra hästar och det hör ju till. Jag har en bred kundkrets, ingen stortränare som jag är knuten till, men kör väldigt mycket lopp och det trivs jag med. I genomsnitt kör jag 100 lopp i månaden och den här veckan tävlar jag varje dag måndag till fredag och både lunch och kvällen på torsdag, säger Jepson som bor i Karlstad och har Färjestad som hemmabana.

”Börjat spela golf”

Har du fått mer tid över till annat på dagarna nu när du inte tränar några hästar längre?
- Det blir mycket resor och det tar mer tid än vad man tror men jag har inga problem med att resa. Däremot har jag börjat spela golf i år så nu är man fast i det. Det är kul och som i dag (måndag) har jag varit ledig och spelat golf på dagen innan det är tävlingar i kväll i Arvika. Det passar mig bra, dels gillar jag bollsport och sedan går man mycket och får bra motion också.
På onsdag avgörs V86 i Åmål och det är en bara som Carl Johan Jepson kör på i princip varje tävlingsdag. Vad bör man som spelare och aktiv tänka på eftersom det är en 800-meters bana?
- Det är kortare upplopp eftersom det är 800-meters bana men det är ingen omöjlighet att hinna fram till seger om man sitter en bit bak för det är ganska bra doserade kurvor. Visst är det bra att vara med i den främre träffen och hästarna vinner nog fler lopp från ledningen eller dödens i genomsnitt än på en tusenmeters bana. Det är många kuskar medvetna om.
- Samtidigt ska man inte dra alltför stora växlar på det. Faktum är att en del kuskar kan bli lite för offensiva i sina körningar och då blir loppen överpacade. Men visst, oftast vinns nog loppen av de som sitter långt fram. En annan grej är att det kan vara svårt att hålla upp innerspåret bakom bilen för de släpper ganska snabbt ur svängen.

”Mack Dragan en jättetrevlig och mysig häst”

Carl Johan Jepson kör sju hästar inom V86, däribland V75-vinnaren Barkevious Mingo samt segerstaplaren Mack Dragan. Så här säger han själv om de han har koll på.
- Mack Dragan (V86-1) är en jättetrevlig och mysig häst som vunnit åtta lopp på elva starter. Han har i stort sett bara gjort bra lopp, även om han hade en period då han var lite stel, men nu verkar det som att han är på väg tillbaka igen. Det finns utveckling i hästen och senast gjorde han ett fint lopp på Färjestad. Han mötte några bra men vann enkelt från ledningen och gjorde ett fint slutvarv. Utgångsläget med spår åtta bakom bilen kunde vara bättre. Han är väldigt kvick ut i voltstart och har bara varit med i någon bilprovstart tidigare och det är svårt att säga hur fort han kan öppna. Det är inte så lätt att ta spets i Åmål från spår åtta bakom bilen men hursomhelst måste han räknas tidigt.
- Bacchus Ö.K. (V86-2) har jag inte kört och har dålig koll på. Det är ett norskt kallblod som har vunnit flera lopp i Norge. Tränaren ringde och frågade om jag kunde köra och sa då att det är en bra häst.
- Catch And Releade (V86-3) har jag inte kört på slutet men körde hästen i våras och vann lopp med honom. Han var tvåa senast på Axevalla och verkar hålla en okej form. Kan vara platsaktuell från ett bra läge.
- Epic Victory (V86-5) känner jag inte till alls.

”Barkevious Mingo – kan vara min bästa chans”

- Raise Broline (V86-6) är en jättefin häst som har gjort det bra och jag körde henne några gånger i våras och vann två raka. Nu har hon inte startat på ett tag och fick lite problem med hjärtat efter senaste starten. Det har hon även haft förut och kommit tillbaka bra och enligt tränaren känns det väldigt bra nu igen. Hon får säkert en fin resa från innerspåret och är inte borta.
- Barkevious Mingo (V86-7) har utvecklats hela tiden och blivit en V75-häst som visat att han duger där. Min kanske roligaste seger i år var nog på Åby när jag vann V75 med honom. Senast var han fyra i finalen under elitloppshelgen och direkt efter loppet var jag lite besviken faktiskt. Men sedan när jag fick lite distans till det så sprang han ändå 1.10 sista varvet ute i spåren och mer går inte att kräva. Hästen gjorde det bra ändå. Sedan fick han ett litet break och det behövde han. Nu låter det bra igen och han jobbar mycket bra enligt tränaren. Jag tror inte att distansen är någon nackdel och vi får se om vi kan ta revansch på Aron Palema från senast. Trots att det är voltstart så blir det jänkarvagn som han går så bra i. Det är springband och då kan man vända upp så pass tidigt så det funkar bra. Om det blir skor eller barfota vet jag inte, men just på den här hästen är det marginellt och han blir inte så mycket bättre barfota som vi provade senast och han har ju vunnit sina lopp med skor. Det kan vara så att han är bästa chansen av mina på V86.
- R.K.King (V86-8) har jag inte kört tidigare men sett att han gjort flera bra lopp i V75. Veijo har dessutom bra form på stallet så det blir en intressant styrning, säger Carl Johan Jepson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Montésporten är på frammarsch i trav-Sverige men det är sällan den släpps fram på den stora scenen. I onsdagens V86-omg&a..


Montésporten är på frammarsch i trav-Sverige men det är sällan den släpps fram på den stora scenen. I onsdagens V86-omgång i Eskilstuna fick emellertid disciplinen kliva in i rampljuset och då bjöd Nantucket på ren och skär montépropaganda. Från innerspår bakom startbilen tog fixstjärnan hand om ledningen, drog på i högt tempo och lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Han är så oerhört tacksam alltså. Han bara gillar det här och han ser alltid så oberörd ut, sa hästens tränare Mercedes Balogh.
Nantucket var tidigare framgångsrik även med sulky och han har flera V75-segrar på meritlistan. Men sedan Mercedes Balogh började tävla hästen i monté har hans karriär tagit ny fart. Onsdagens seger var hans 11:e i 13:e montéstarten och vid samtliga fullträffar har Sofia Adolfsson ridit hästen.
- Jag är väldigt tacksam och glad för att jag får rida så här fina djur. Det är det här jag tycker om, som jag älskar och som jag brinner för, sa Adolfsson.
- Han känns nästan finare och finare och vi får hoppas att han får hålla sig fräsch för då har vi många fina lopp framför oss.
Monté-SM i höst är säsongens stora mål för Nantucket men först ska hästen få lite sommarlov.
- Han ska få softa och gå lite i skogen. Sedan får vi ta sats igen, sa Mercedes Balogh.

Kolgjinis hårding i en klass för sig
Lutfi Kolgjinis högkapable fyraåring Rajesh Face påbörjade en ny segerrad, den som bröts i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen på Solvalla, när han från ledningen drog konkurrenterna sönder och samman över 2 640 meter. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och han var imponerad av den ståtlige hingsten.
- Det är en fruktansvärt fin häst, en riktigt bra häst, sa Jägersrokusken.
Loppets förstapris var 70 000 kronor och så här långt har Rajesh Face, som kostade 1,9 miljoner kronor som ettåring, sprungit in 566 000 kronor.
- Det är alltid dyrt när man köper en häst för nästan två miljoner kronor men det känns som att han kommer att leverera pengarna, sa Christoffer Eriksson.

Sundbergs krigare mosade motståndet
I omgångens snabblopp visade Charrua Forlan att han har formen i zenit. Tränaren Hans-Owe Sundberg satt själv i sulkyn och han lämnade ingenting åt slumpen utan sände fram sin häst utvändigt om ledande Food Money. Därifrån mosade hästen motståndet.
- Han har alltid varit en krigare och varit duktig mest hela tiden. Jag är inte överraskad över att han kunde göra ett sånt här lopp i dag. Han har mött elitloppshästar på slutet och matchat dem riktigt bra, sa Hans-Owe Sundberg.

Uppvisning av Bruno Bagheera
Stefan Melander-tränade Bruno Bagheera hade bara vunnit ett av tolv lopp inför kvällen. Det lär bli fler triumfer framöver. I alla fall att döma av den uppvisning hästen bjöd på när han till synes utan anstängning plockade ner segerstaplaren Athos Race från positionen som första häst i andraspår och gick undan till överlägsen seger.
- Det är svårt att säga hur mycket sparade krafter han hade i mål för jag lät honom pinna på sista 200, men jag hade tussarna kvar och han var inte helt tom i mål, sa segerkusken Erik Adielsson.

Fina pengar för åtta rätt
Övriga V86-lopp vanns av Dick S Janssons The Lucky One, Jörgen Westholms M.T.Lovely Lady, Bernt Erikssons Cikoria Frazer (Tobias J Gustafsson) och Björn Goops Mellby Dashing. Det var dubbel jackpot på V86-spelet vilket gjorde att den inte allt för svårfunna raden betalade 22 854 kronor. Sju rätt gav 152 kronor och sex rätt 19 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Extra Fudge (V86-4) inledde karriären som fyraåring med två raka segrar hösten 2015. I fjol fortsatte han på den inslagna vägen..


Extra Fudge (V86-4) inledde karriären som fyraåring med två raka segrar hösten 2015. I fjol fortsatte han på den inslagna vägen men efter ytterligare två fullträffar galopperade han bort sig som favorit på Solvalla. Sedan dess har hästen lyst med sin frånvaro i startlistorna.
- Han har inte haft någon stor skada utan det var småskavanker som behövde putsas till, säger Timo Nurmos.
I mitten av maj kom Extra Fudge ut i ett kvallopp och han klev runt de 2 140 meterna på 1.16,6.
- Det var jättebra, överraskande bra. Han hade bara gått ett 1.25-jobb inför det.
Hur har han tränat efter kvalet?
- Det har inte varit några konstigheter alls utan han har tränat på bra. Han har inte gått fort utan bara gått styrketräning i backen, som snabbast i 1.38 -tempo.
Hur höga tankar har du om den här hästen?
- Det är en fin häst. Han är stor och rejäl, nästan 1.70 hög och ganska kraftig, så han har behövt lite tid på sig. Det är fin gång i honom, han är fin att köra och han har bra styrka. Jag gillar honom, men hur långt det sedan räcker är svårt att säga.

Jackpotmiljoner i potten
Det är Eskilstuna som står värd för veckans V86-omgång och med jackpotmiljoner i potten är spelvärdet extra högt. Extra Fudge ser ut att bli stor favorit i sitt lopp, det långa uppehållet och startspår i den bakre volten till trots.
- Jag bryr mig aldrig om ifall mina hästar är favoriter eller inte men han är fin i träningen och har säkert gått framåt mycket med kvalloppet i kroppen. Jag förväntar mig en bra insats.

Ola Johansson, Kanal 75


Säger man ”travsport” tänker de allra flesta på hästar körda av en kusk i sulky. Men en växande gren inom svensk trav..


Säger man ”travsport” tänker de allra flesta på hästar körda av en kusk i sulky. Men en växande gren inom svensk travsport är monté, där hästarna istället rids. Som namnet antyder har disciplinen sina rötter i Frankrike och även om det är en bit kvar innan montén når samma status i Sverige tar den allt mer plats. I onsdagens V86-omgång i Eskilstuna är ett av loppen monté.
- Det är jätteroligt och bra för sporten att få vara med och synas i V86. Sedan vet jag att en del spelare kanske inte är lika entusiastiska men de kanske blir det med tiden. Det har blivit bättre klass på montéloppen i Sverige och nu är det rätt hyggliga djur med, säger Mercedes Balogh.
Örebrotränaren har Sveriges bästa montéhäst i sitt stall. Elvaårige Nantucket (V86-3) var en bra häst även för sulky, bland annat har han flera V75-segrar på meritlistan, men när han förra året fick prova på monté tog karriären ny fart.
- Han rör sig annorlunda med ryttare jämfört med när han går för vagn. Han blir mycket effektivare när han får gå för sadel. Det är hans stora grej, att han kan utnyttja sin kraft maximalt i monté.

Spänstigare och mer taggad senast
Förra året vann Nantucket åtta av nio montéstarter vilket gjorde honom till landets segerrikaste montéhäst. Han blev även vinstrikast med 632 120 kronor insprunget. Men inför Monté-SM i oktober ådrog han sig en allvarlig skada (blödning i ett gaffelband) som höll honom borta från tävlingsovalen i åtta månader. I april var han tillbaka och gjorde en heroisk insats som tvåa i Olympiamontén.
- Då höll jag nästan på att svimma. När han fick ett så dåligt lopp tänkte jag att nu kommer jag ändå inte att få veta var jag har honom, men så gjorde han ett sånt grymt lopp och tog vid där han slutade före skadan förra året, säger Balogh.
Nantucket följde upp årsdebuten med seger i Solvalla Hästägarförenings Montépokal och senast vann han montéloppet på Bjerke i samband med Oslo Grand Prix.
- Han har varit skitbra och senast var han riktigt sådär snärtig. Han var jättebra i loppen innan också men han var ett snäpp spänstigare och mer taggad senast.

”Hon är lika fantastisk som hästen”
Med några lopp i kroppen efter skadeuppehållet tycks alltså toppformen ha infunnit sig och det råder ingen tvekan om att Mercedes Balogh tror på sin springare inför onsdagens V86-start. Det är jackpot på spelformen och 14 miljoner kronor hägrar i åttarättspotten.
- Man kan inte kräva och förvänta sig att han ska vinna varje gång men det vore konstigt att inte tro på seger om allt är normalt. Han har ett bra utgångsläge och är en smidig häst på så vis att han inte är beroende av att gå i ledningen, i ryggar eller något sådant. Man kan rida honom lite som man känner för.
Att Sveriges ledande montéryttare Sofia Adolfsson sitter i sadeln stärker Nantuckets aktier ytterligare.
- Hon är lika fantastisk som hästen. Det är alltid lättare att rida och köra fina hästar men hon reder ut även dem som inte är några stjärnor. Hon får dem att bjuda till självmant och det kan man inte annat än imponeras över. Hon och Nantucket känner varandra utan och innan och det känns tryggt att ha henne i sadeln.

SM det stora målet
Efter onsdagens start väntar ett kortare sommarlov för Nantucket innan resan mot säsongens stora mål, det han missade förra året, fortsätter.
- Man måste alltid ta det ett lopp i taget och man kan aldrig släppa att det kan hända något, men jag är jäkligt sugen på Monté-SM eftersom han snubblade på målsnöret förra året.

Ola Johansson, Kanal 75


V86-spelet är ute på sommarturné i landet och småländska Vaggeryd blev första stoppet på onsdagen där arrangör..


V86-spelet är ute på sommarturné i landet och småländska Vaggeryd blev första stoppet på onsdagen där arrangörarna hade laddat för banans största tävlingsdag för året. 4 158 personer kom till tävlingarna.
Carl-Erik Bender köpte Southwind Feji på auktion i USA och meningen var att stoet skulle tävla. Humöret var dock inte det bästa i starten och det beslutades att hästen skulle betäckas i stället.
I fjol våras kom Southwind Feji till Kvänum och Stall Palema där det efter en tid visade sig att stoet inte alls var dräktigt. Palema-tränaren Pär Hedberg menar att stallet fick börja från noll
- Vi provade att bygga upp henne och ju mer träning hon fick desto bättre kändes hon, menar Pär Hedberg.

”Riktig maskin”
Efter sex raka segrar spelades Southwind Feji till stor favorit (48 procent) i V86 på Vaggeryd. Mikael J Andersson – kusken som kört vid samtliga segrar - ledde varje meter av V86-3 med stoet som blivit en liten favorit.
Sjunde raka för det fyraåriga ”fölstoet”.
- Jag var tvungen att ladda på henne för att komma till ledningen och hon blev lite vass av det. Men inte mer än att hon kunde vinna säkert. Det är en riktig maskin detta!
Som USA-född är onsdagens vinnare utestängd ifrån många av de klassiska loppen. Pär Hedberg blickar mot Halmstad.
- Det är väldigt roligt det här. Hon brukar ingen energi när hon springer och det går väldigt lätt för henne när hon travar. Är allt som det ska åker vi till Halmstad under sprintermästartorsdagen för ett stolopp där på V75.

Seglade undan
Joakim Lövgrens hederspålle Alfas da Vinci segrade i Smålandsstayern som den störste favoriten på V86-spelet.
Nioåringen stod med 60 meters tillägg över grunddistansen 3640 meter och Lövgren väntade till varvet från mål innan han ryckte i högertömmen.
Under slutrundan hade Lövgren ryggar att gå i och över upploppet kom Alfas da Vinci seglande i sedvanlig bländande stil.
- Han gör nästan allt själv och älskar att tävla. Man får nästan tårar i ögonen när man pratar om honom. Det kommer att bli synd om honom den dagen han inte får tävla längre för han lever verkligen upp när han kommer till en bana, sa Joakim Lövgren som skissar på att stationera nioåringen i Frankrike för några lopp i vinter.
Onsdagens start var Alfas da Vincis hundrade i karriären och han klev över fem miljoner intjänat.

Mot finska derbyt
Åbys Veijo Heiskanen hade skickat sex hästar till Vaggeryd och finske kuskettan Mika Forss inledde spelet med att styra högkapable Benjamin Evo till seger.
Hästen kom från en försöksseger i finska sprintermästaren i maj (galopp i finalen) och skulle visa sig helt överlägsen i loppet för fyraåringar.
Lutfi Kolgjinis storfavorit Friend Of Nature satt i ledningen men var chanslös att utmana när Mika Forss valde att trycka till utvändigt ledaren och låta hästen kliva undan.
Segertiden nya rekordet 1.13,5 över 2140 meter, volt.
- Det är en ganska högkapabel häst. Målet är så klart finska derbyt i augusti, sa skötaren Sandra Gustafsson.
Duon Heiskanen-Forss fick en seger även i loppet efter med Trecciadoro Rex. Mika Forss ville ha ledningen men tvingades släppa och fick luckan 150 meter från mål.

Lätt från spets
Flerfaldige V75-vinnaren Star Advisor Joli hade en fin uppgift på pappret och löste V86-4 hur enkelt som helst. Fuxen gled till ledningen som så många gånger förr och eftersom tempot inte var allt för uppskruvat blev lugna gatan till mål. Sofia Aronsson tränar.
Körande Kim Eriksson grillade comebackande Isor Håleryd i dödens sista varvet med att dra hårt och i sista kurvan tog krafterna slut för Peter Untersteiners häst.
Axevallatränat i topp blev det också i försöket till Diamantstoet där halvskrällen Zoccer City ledde från start till mål. Carl Johan Jepson satt bekvämt tillbakalutad bakom Raoul Engbloms häst.
I avslutningsloppet, ett försök i bronsdivisionen, rann favoriten Moni To Spare undan i ledningen och hann undan knappt före snabbt uppdykande Västerbo Exact.
Åtta rätt på V86 delade ut 766 kronor. Ingen utdelning på sju och sex rätt vilket betyder att det vankas dubbel jackpot nästa onsdag då V86 avgörs i Eskilstuna, med kalkylerade 14 miljoner till en ensam vinnare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Travet tar sitt vanliga uppehåll med Onsdag Xpress och från och med onsdagen avgörs spelformen på en bana varje onsdag med första st..


Travet tar sitt vanliga uppehåll med Onsdag Xpress och från och med onsdagen avgörs spelformen på en bana varje onsdag med första start 19.20.
Småländska Vaggeryd är först ut av banorna utanför Stockholm att stå som arrangörer och det lilla travsällskapet välkomnar i annonserna publiken till årets travhändelse på banan.
Carl-Otto Göransson åker från Halmstad med två hästar.
- Det är alltid mycket folk i Vaggeryd och trevlig uppslutning såna här dagar. Sommartid ser jag annars mest fram emot storloppen på hemmabanan med Sprintermästaren. En personlig favorit är Hugo Åbergs-kvällen. En fantastisk tävlingsdag, säger han.
SMHI spår vackert väder med omkring 20 grader till onsdagskvällen.
Carl-Otto Göransson har två hästar till start och inleder med nyförvärvet Scacco Matto i V64-4. Hästen startade karriären hos Robert Bergh med hockeytvillingarna Sedin som ägare.
Efter en kortare sejour hos Atle Hamre i Norge tog Carl-Otto Göransson över hästen i våras.
- Scacco Matto känns helt klart som en häst lite över det normala. På grund av olika omständigheter har han dock haft svårt att få utdelning på sin kapacitet. I första starten för mig mötte han inget hårdare gäng men avgjorde på ett snabbt och fint sätt till slut och visade fart och vilja. I andra handlade det om ett tufft V75-lopp där han var ursäktad på grund av en halsinfektion. Senast satt han fast med rubbet kvar.

Tufft runda i Vaggeryd
Scacco Matto möter ett koppel riktigt dugliga hästar med framspår. Sexåringen dras med ett spår elva bakom bilen.
- Det är alltid svårt med bakspår på Vaggeryd och det behövs ordentlig överpace för han ska komma in i matchen. Men plockar man med en fyra-fem hästar ska han nog med som en trevlig outsider, säger Göransson.

Nästan tre raka
Rani Face inledde året med två raka segrar. Enligt tränaren var det segern som rök på en upploppsgalopp i den senaste starten.
- Hon har gjort tre bra lopp i rad men tog ett snedsteg och blev upphunnen på Solvalla. Jag hoppas att vi ska kunna ta revansch denna gång. Hon möter dock rätt tuffa hästar och man blir alltid lite bakrädd ju närmare start man kommer.
Carl-Otto Göransson menar att han kände sig ganska självsäker och nöjd första gången han såg loppet på sin dator, ett försök till Diamantstoet (V86-6). Dan före dan är han inte lika klar över vad han ska tro.
- Ju närmare starten kommer desto mer börjar man backa – så är det alltid. Men det hon har visat i tre starter gör att jag måste tro fortsatt på henne. Det blir tuffare och tuffare för varje gång men det är en stark och rejäl märr, säger han.
V86 på Sommarturné fortsätter nästa onsdag i Eskilstuna. Därefter travas det på Åmål (28 juni), Lindesberg (5 juli), Visby (12 juli), Eskilstuna (19 juli), Östersund (26 juli) samt Solvalla (2 och 9 augusti).

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se