Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Solvalla lördag 8 februari 2020

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Solvalla lördag 8 februari 2020. Dessvärre så fungerar inte visningen av detta inlägg i vissa webbläsare. I de fallen kan du se klippet via denna länk.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


Mantorptravet var värdbanan för V75-spelet på lördagen där omgångens största favorit hittades i ett försök till D..


Mantorptravet var värdbanan för V75-spelet på lördagen där omgångens största favorit hittades i ett försök till Diamantstoet.
Fyraåriga American Hill spelades till 55 procent trots att hon visat galopp i tre av sex starter. Den här gången skötte hon sig med bravur och visade att hon utvecklats.
Marc Elias tog henne runt i volten från springspåret och körde sig till ledningen i den första kurvan. Elias drog sedan ganska tufft loppet igenom och bara utökade American Hills ledning den sista biten.
Överlägset på tiden 1.14,2 över 2140 meter med volt.
- Jag kan inte säga hur mycket hon hade kvar men det var så klart inte max hon visade. Hon gör det på ett enkelt sätt och har en otrolig teknik, sa Marc Elias.
American Hill har mångas ögon på sig som helsyster till stjärnan Campo Bahia.
Säsongens första stora mål med hästen är Drottning Silvias Pokal på Åby i maj där förstapriset är 1,5 miljoner kronor.

”Aldrig vunnit enklare”
Det andra försöket till Diamantstoet kördes loppet efter och där vann dagens andra jättefavorit, också den hästen segrade hur enkelt som helst.
Peter Untersteiners Princess S.W. (48 procent) tog karriärens tionde seger i femtonde starten.
Princess S.W. gynnades av att invändiga Lindas Girl galopperade i starten och kunde enkelt kliva iväg till ledningen. I den sista kurvan låg Peter Untersteiner och drog i sin häst för att inte ge chansen till bakomvarande.
- Frågan är om jag vunnit ett V75-lopp så enkelt någon gång som detta! Hon börjar komma upp i klass med de bästa stona jag tränat och det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig, sa Halmstadtränaren.

Chansade – och vann
Emilia Leo menade att hon tvingades chansa 1400 meter från mål med Sandra Luomala-tränade Father of Sun och släppte ifrån sig ledningen till G.R.J:'s Wolvervine.
Det blev en kuskmässig delikatess när luckan uppenbarade sig i början av upploppet där den femårige valacken enkelt kunde avgöra.
Father of Sun – klart bäst med smygloppp – var småkrasslig senast i V75 och fick nu revansch.
- Jag är så glad efter förra gången då jag trissade upp chanserna. Nu har jag verkligen legat lågt. Det kändes jättebra att få visa att han är en bra häst, sa Sundbyholmstränaren Sandra Luomala.
 
Skräll av Svedberg
Markus B Svedberg spurtvann V75-2 med stallets Winner Bac. Sexåringen var bara spelad på tre procent på V75. 
Loppet var med i stället för gulddivisionen som på grund av för få deltagande hästar hade placerats utanför V75-spelet.
Halmstadtränaren Peter Untersteiner tog en dubbelseger på V75. Han satt näst sist utvändigt i klass I-försöket med Mellby Guard och var först en gång under loppet. ”Tre steg” före mållinjen tog sig den femårige valacken förbi Gambit Brodde efter en stark avslutning.
- Det var ett bra tempo på loppet och han tassade lugnt med. Det var långt fram men han kämpade verkligen och har ju haft form en längre tid, sa Untersteiner.
Rubriken på loppet var ”Trav mot barncancer” och Peter Untersteiner hade innan loppet lovat skänka tio procent av det hästen tjänade. Det blev en gåva på 11 000 kronor.
Finske gästen Religious svarade för ett jättelopp utvändigt ledaren men fick ge sig i de sista stegen. Magnus Dahléns Thriller N.P. spurtade rappt från tredjeparet utvändigt för Carl Johan Jepson och fick huvudet först.
Carl Johan Jepson tog även hand om den andra dubbel-avdelningen med Solvallatränaren Diederik Meilinks Reverend Wine.
Sjuåringen har hög segerprocent och ställs av då och då för vila och behandling. Nu hade Reverend Wine inte startat sedan slutet av december och vann från ledningen utan att vara på topp.
Sju rätt på V75 belönades med 58 437 kronor, sex rätt gav 456 kronor och fem rätt 39 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Björnkollen V75-tips till Mantorp lördag 15 februari 2020
Björnkollen V75-tips till Mantorp lördag 15 februari 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Mantorp lördag 15 februari 2020.


Ready To Roll såg fantastiskt fin ut i comebacken senast som dessutom var första starten för sin nya tränare. Trots att han fick en tung in..


Ready To Roll såg fantastiskt fin ut i comebacken senast som dessutom var första starten för sin nya tränare. Trots att han fick en tung inledning i tredjespår, och tvingades lägga en rejäl speed för att få ledningen, var han helt överlägsen till slut.
– Ready To Roll (V75-2) var bra vid segern och var inte trött i mål. Han gick i mål med fin spänst. Jag hoppas att han är ännu bättre nu med loppet i kroppen. Han hade gått två banjobb innan den starten och det snabbaste efter 1.16 över 1600 meter, berättar Jan Silvén.
Och tillägger:
– Han har gått sina rutinjobb efteråt och känns nästan ännu smidigare och bättre än han gjorde inför den starten.

”Sjundeepåret är bästa tänkbara”
Ready To Roll har spår sju på tillägg i den andra V75-avdelningen. Det är ett utgångsläge som Färjestads-tränaren är nöjd med.
– Sjundespåret är nästan det bästa tänkbara. Han får ta iväg sig själv lite lugnt den första biten. Sedan är plan A att köra offensivt och att komma fram så billigt som möjligt till dödens.
– Han ska räknas, även om jag inte vet hur bra han är med bara ett lopp i kroppen. Vi kör med samma balans och utrustning som senast. Han går med järnskor och får lite bättre flyt med det eftersom han har en stor aktion. Man måste passa honom lite under vägen.
– Hästen kräver fäste med sin stora aktion och blir det för lös bana är det inte något positivt. Men nu ska det bli plusgrader så det borde bli en bra bana, säger Jan Silvén.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Mantorp lördag 15 februari 2020

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Mantorp lördag 15 februari 2020.


Joakim Elfving, 31, har sedan tre år sin verksamhet på en egen gård i närheten av Rommetravet i Borlänge. På träningslist..


Joakim Elfving, 31, har sedan tre år sin verksamhet på en egen gård i närheten av Rommetravet i Borlänge. På träningslistan finns 42 hästar varav 15 är ostartade två- och treåringar.
Med 17 segrar på 55 starter i år ståtar stall Joakim Elfving med en imponerande segerprocent på 31.
Finns det någon förklaring till varför det går så bra just nu?
- Det är mycket som spelar in. Om man ska börja från början så gjorde jag en investering 2018. Jag hade en vision om en speciell sandbana som sedan blev klar i juni. Vi tränade sedan tre månader på den och när hästarna sedan kom ut på hösten vann vi 20 lopp tror jag på tre månader. Jag blev till och med tränarchampion då. Det fortsatte sedan gå bra till maj 2019 men sedan kom problemen. Hästarna fick halsproblem, slem i halsen och de presterade inte.
- Det utvecklade sig sedan till virus och sedan stod hästarna still i två månader. Det var kanske mitt bästa och viktigaste beslut att vi i princip stängde ner stallet och väntade ut problemen, att vi hade is i magen, det har vi igen nu. Tålamod och långsiktighet är en nyckel.
Berätta mer om sandbanan.
- Sandbanan har lyft mig som tränare otroligt. Den har en liten sluttning, men det viktigaste att den har ett naturmaterial, det finns 100 olika sandsorter, men på det här underlaget får hästarna ett naturligt bra fäste. Det är lite som att träna på bomull och ändå tränar vi tufft. Ska man ha bra segerprocent måste man träna tufft för ett motstånd. Det är stenhård konkurrens i loppen. Sedan måste man hålla hästarna fräscha, säger Rommetränaren.

Två segervana hästar till start på V75
Två hästar som bidragit till stallets fina segerprocent i år startar på Mantorp på lördag inom V75-spelet.
Först ut är Hubba Go Alone (V75-3), en sexåring som verkligen visat framfötterna i år och valacken är obesegrad efter tre starter. I karriären har han fyra segrar och ett andrapris på sex starter. En gång har han galopperat.
- Det är en jättefin häst med bra egenskaper som gjort alltid rätt hos mig. Han har bra styrka och det är den han lever på. Han har lite dålig teknik emellanåt men då plockar han fram styrkan och löphuvudet.
Det är debut för Hubba Go Alone i lägsta klassen på V75, STL Klass II. Är det en häst av V75-klass?
- Han har bara gjort sex starter, men jag tror han kommer behärska det på lördag. Om han får vara hel och frisk tror jag att han kommer gå upp i klasserna.
Han har lottats till springspår i volten. Kan han utnyttja läget?
- Det vet jag faktiskt inte, men jag tror inte heller han är jätteberoende av att sitta i spets, men det är klart det vore en fördel. Jag såg att han är favorit och jag tycker att han är en av tre som ska kunna vinna loppet. Jag ser fram emot starten.
Vilka är de två andra du tror kan vinna loppet?
- Ettan (Cayucos) blir farlig om den håller spets och Crebas häst (Ikaros di Quattro) ser bra ut.
Gör du några ändringar?
- Nej, han går som han har gjort vid segrarna.

Testar nytt huvudlag
Femåriga Lyx Håleryd (V75-4) har också inlett året starkt med två segrar på tre starter. Hon testade V75 för en månad sedan men slutade då oplacerad i ett försök i STL Diamanstoet i Kalmar.
- Hon gör bra prestationer hela tiden. Hon är säker och van att möta tuffa motståndare. Hon behärskar sådana här gäng. Hon behöver rygglopp och får hon rätt resa blir hon farlig. Det ser ut som att det är en bra på start (6 American Hill) men faller den bort ser det öppet ut.
Hur ser du på utgångsläget, innerspår i volten med 20 meters tillägg?
- Hon är kvick i benen så jag tror hon öppnar bra, men hon är som sagt beroende av att få rätt rygglopp sedan.
Gör du några ändringar?
- Det blir ett norskt huvudlag nu för första gången. Vi har kört med helstängt huvudlag i över ett år och jag tror det här faller ut bra.
Vilken är din bästa chans?
- Det måste vara Hubba, han behöver inte tur i loppen för att vinna.
Blir du förvånad om bägge vinner?
- Nej, egentligen inte. De har jättebra form bägge och båda står bra inne i klasserna. Jag hoppas på en seger, men inte blir inte förvånad om vi blir hundraprocentiga.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Mantorp lördag 15 februari 2020

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Mantorp lördag 15 februari 2020.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se