V86 Solvalla: "Han har lekt sig till det här"


Breeders Crown för tvååringar med 175.000 kronor till vinnaren stod på programmet i V86:ans tredje avdelning på Jägersro.
Trix On Line kom till finalen av Svensk Uppfödningslöpning för några veckor sedan som obesegrad efter tre starter. Banan var lite tung och konkurrenterna arga och tvååringen med den blåblodiga härstamningen orkade bara till en femteplats.
Ingen fara meddelade tränaren Sören Norberg som trodde på toppchans i säsongsavrundningen.
Peter Untersteiner var tydlig med att han skulle försöka på ledningen från innerspåret med Roller Coaster Ås men var chanslös.
Christoffer Eriksson satt i ledningen på några steg och resten blev en transportsträcka enligt Jägersrokusken.
- Han trampade i rejält första stegen och det blev odramatiskt. Sedan fick vi köra kanske lite väl sakta för hans del för han är väldigt bekväm av sig och springer inte ifrån dem och sprang och väntade även den här gången trots att vi lika väl hade kunnat köra undan med tre längder, sa Eriksson i vinnarcirkeln.
Fred Persson ägde Fascination, mamman till Trix On Line som var en stjärna. Enligt tränaren Sören Norberg känns sonen minst lika bra.
- Nu tar vi den här vintern och hoppas på bra saker i vår och sommar. Han har lekt sig till det här och har bara haft kul. Det är en sådan fantastiskt individ och nu ska vi börja träna! sa hemmatränaren med ett brett leende.

108-oddsare på Solvalla
V86 har varit ett pålitligt högvinstspel på slutet. På onsdagen såg det ut att bli miljoner igen men när kvällen var slut stod det klart att ingen hade lyckats pricka alla åtta vinnare.
Kvällens skrällar kom på Solvalla. I V86-2 styrde Anders Eriksson in amatörtränade 108-oddsaren Celinn Palema till seger.
Eriksson är en lärling hos Svante Båth som tar för sig mer och mer. Nu hade Solvalla-amatören Bo Ralfelt sagt åt honom att köra hyfsat offensivt med det fyraåriga stoet som svarade med att spurta till seger från kön.
- Jag hade tänkt styra ner invändigt men tränaren var optimistisk och det hade han allt rätt att vara i dag och ville att vi skulle vara i andraspår. Och det tackar jag för! sa en glad Anders Eriksson med stoet som var spelad på under en procent på V86.
I Solvallas lopp över tre kilometer briserade den andra oddsknallen. Tio hästar bakom bilen över 3140 meter med autostart slutade med seger för Peter G Norman och Zeus Karsk.
Konkurrenterna galopperade bort sig och var inblandade i småstrider under loppet och första segern för året blev mycket säker för treprocentaren (!) Zeus Karsk.
- Han är inte så jättesnabb i benen så det är hans årstid som kommer nu med långa lopp, sa Peter G Norman.
Erik Adielsson vann ”spårtrappan” med 15 hästar bakom bilen tillsammans med Svante Båth-tränade Harrington.
Claes Sjöström rundade av omgången med Timo Nurmos Sebastian Journey. En skräll som fick hålla ett högt tempo i ledningen och var suverän när han enkelt höll motståndet stången.

Foxy blir farlig i finalerna
Solvalla och Jägersro delade på V86-omgången. Kvällens prestation stod Speedy Foxy Vicane för i Malmö, Stoet som tagit tre segrar på V75 under hösen satt sist utvändigt över sprinterdistansen och körande Kim Eriksson chansade dessutom invändigt i den sista kurvan.
Speedkulan hann dit ändå trots att första varvet klockats till relativt beskedliga 1.13,5.
Amatören David Källgren från Vaggeryd kommer med en häst i brakform till V75-finalerna annandag jul.
Luciastayern var namnet på det inledande loppet på Jägersro. Distansen var mastiga tre kilometer och segern gick till tredjehandsfavoriten Prosperous.
När storfavoriten Vincent As galopperade bort sig och betrodde Cashback Pellini fick löpa i dödspositionen blev loppet en munsbit för Prosperous som Johan Untersteiner gav ett smakligt lopp i andraparet utvändigt. Halmstads Marcus Lindgren tränar.
- Det kändes tidigt att alla bitar hade fallit på plats, kommenterade Untersteiner.
Staffanstorp är adressen för reklammakaren Richard Berg som fick se sin Diamond Hall ta andra raka segern på hemmabanan Jägersro på onsdagen. Markus Waldmüller har kört i båda starterna. Ett fjärdespår genom sista kurvan stoppade inte det femåriga stoet i högform.
Ingen spelare lyckades alltså få åtta rätt vilket innebär att många miljoner kilar vidare som en jackpot till nästa onsdag. Utdelningen för sju rätt blev 12 166 kronor och för femmorna fick man 458 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerat 2018-12-12 21:26:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

V75-system och V75-tips till Färjestad fredag 29 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Färjestad fredag 29 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Gävle torsdag 28 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Solvalla lördag 23 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 23 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 23 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bjerke lördag 16 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se