V75: Stor show av Propulsion och hattrick till stall Redén

Största V75-favoriten på Umåker var Propulsion och det var också Prix d’Amerique-fyran som imponerade mest under lördagen.
Tillsammans med Örjan Kihlström svarade Propulsion för en formidabel uppvisning i V75-3 som även var gulddivisionen och uttagningslopp till Olympiatravet.
Ulf Ohlsson valde att försvara ledningen med Fire To The Rain när Örjan Kihlström ställde frågan med Propulsion på allvar dryga varvet kvar. På sista bortre långsidan satte Propulsion tryck på ledaren och med pondus och lysande stil gick han ifrån och vann med 40 meter före just Fire To The Rain. 150 000 kronor var segern värd.
- Det är sällan man springer ifrån guldhästar på det viset. Det såg bra ut, det är kallt och blåser. Det såg riktigt bra ut. Det känns som att det kommer bli ett bra år för hästen. Han kommer vara 20 meter bättre i år, det kan jag lova, sa Daniel Redén som även berättade att han tackar nej till Olympiatravet och istället siktar mot Finlandia-Ajo där Propulsion är titelförsvarare.
Följande hästar är klara för Olympiatravet 2017: Black d'Avril, Kadett C.D., Lionel, Nadal Broline, Nuncio, Spring Erom, Voltigeur de Myrt, Your Highness.
Tio hästar ska vara med i Olympiatravet. Men Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen kunde inte på lördagen ge besked om vilka ytterligare hästar som får wild card till miljonloppet nästa lördag.
- Nuncio har inte bekräftat sitt wild card, sedan står det mellan D.D.’s Hitman, Ivar Sånna, Oasis Bi och On Track Piraten, sa Jon Walter Pedersen i V75 Direkt.

Dagens största vinstcheck
Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde räkna in ytterligare två V75-seger. Floyd P.Boko vann V75-4 från spets sedan storfavoriten Global Trust galopperat bort sig tidigt och därefter fixade favoriten Tobin Kronos ett hattrick till stallet genom seger i V75-6, Berth Johanssons Memorial.
Tobin Kronos tog över ledningen efter ett halvvarv och sedan hade Örjan Kihlström full kontroll på loppet tillsammans med femåringen som delägs av fotbollsprofilen Glenn Strömberg. 200 000 kronor var segern värd och var dagens största vinstcheck.

14-åring imponerade stort
En storfavorit som föll var Månprinsen A.M. som galopperade i mål som tvåa i V75-2. Segern gick istället till Odin Tabac och svenske kallblods-mästaren imponerade stort i comebacken.
Den 14-årige hingsten var helläcker och dominerade loppet efter en offensiv styrning och tidig ledning tillsammans med Jörgen Westholm.
- Ålder är bara en siffra. Det vart ju schack matt när jag hade tur och kom före i starten, sa Jörgen Westholm.
Rommetränaren njöt över upploppet med bra tag i Odin Tabac och Månprinsen A.M. kämpande utvändigt.
- Det var side-by-side , men jag kände hela tiden att det kommer att gå. Att han var i så här form redan…, det här blir spännande, fortsatte Jörgen Westholm.

Dramatik i V75-inledningen
I V75-1 blev det favoritseger men det blev ett dramatiskt lopp innan Malkin och Robert Bergh nådde mållinjen först.
Efter en värmning som gav en del frågetecken hamnade Robert Bergh i fjärde utvändigt. 1500 kvar avancerade Malkin i tredjespår och siktade mot spets, men Mellby Diamant tog emot och försvarade ledningen. Utvändigt ledaren såg Malkin ut att ha det jobbigt, men på sista bortre långsidan galopperade plötsligt ledaren oväntat och Malkin bjöds på ledningen. Väl i spets dominerade sedan Robert Berghs kapable femåring resten av loppet och det blev till slut favoritseger med marginal.

Lindgren hundraprocentig
Marcus Lindgren reste ”hem” till Umåker från Halmstad med två hästar och det blev två segrar. Pokemon Ås löste en svår uppgift med spår 12 i V75-5 och var starkast över upploppet tillsammans med Erik Adielsson. Lika stark var Cexter Bob i V4-4 tillsammans med Örjan Kihlström.
V75-omgången avslutades genom Spitcam Jubb som efter en vass start höll hela vägen i spets tillsammans med Kaj Widell.
- Otroligt att han klarar det. I går var det dramatik och jag föll ur när vi mötte en traktor med 20 höbalar. Jag hade även en häst på släp men jag släppte aldrig hästarna, sa Bollnäs-amatören Micael Broberg som nu siktar på Orebro Intn’l och sedan Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen med sin stjärna.
Sju rätt på V75 gav 11 341 kronor. Sex rätt 135 kronor och fem rätt 17 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerat 2017-04-22 19:09:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Romme lördag 30 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Färjestad fredag 29 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Färjestad fredag 29 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Gävle torsdag 28 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Solvalla lördag 23 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 23 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 23 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se