Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75: Kenzi slog till

Med 0,31 procent av V75-spelet på sig på förhand var fyraåriga Kenzi en av hela omgångens minst betrodda hästar.
Men även sådana kan som bekant vinna och sedan Claes Sjöström pangstartat till spets, släppt ifrån sig kommandot, tappat en position på sista bortre långsidan så fanns plötsligt spurtkrafter kvar när luckan uppenbarade sig på upploppet.
- Jag trodde inte på seger någon gång. Inte förrän jag kom ut i rygg i slutsvängen och ryckte tussarna, då kände jag att det bet, förklarade skrällkusken som inte delade tränarens tro på förhand.
- Jag tyckte att det var mycket hårdare motstånd, men Jerry har varit optimistisk hela tiden.
Och Jerry Strömstedt visade sig alltså ha fog för sin tro.
- Jag är faktiskt inte chockad. Hon har gjort två fruktansvärt bra lopp på slutet. Och distansen var ett plus idag.
Så det var spelarna som inte hade läst på?
- Ja, verkligen.

Exotisk vinnare
En ännu större skräll ur historiska mått var Jager Oaks triumf.
Inte sett till spelet där han var andrahandsfavorit, men till hästens historia.
Serbien är sannerligen inget stort land på travkartan, men det var där som Jager Oaks slog upp ögonen för åtta år sedan och gjorde sin första start redan som tvååring.
Året efter noterade han enligt det serbiska travförbundet tiden 1.15,1, men trots detta hade hästen bara tjänat motsvarande 17 696 kronor efter sju segrar på karriärens första 17 starter.
Så små kan prispengarna vara på travsportens bakgård.
Men den har Jager Oaks lämnat.
Sedan ett halvår befinner sig hästen hos Per Lennartsson som onekligen kommit rätt på den nu åttaårige valacken.
- Hästen är väldigt speciell, kör man för tidigt med honom så funkar det inte. Man måste köra honom på bettet hela vägen. Idag vann han med krafter kvar, förklarade Lennartsson sin drömstyrning med ryggar till upploppet vilket slutade i smått överlägsen seger, Jager Oaks särklassigt största prischeck i karriären på 100 000 kronor och Serbiens första V75-triumf.

Dubblar för Kihlström och Sjöström
Mer enligt ritningarna gick det då Beppe Am inledde V75-året med en välförtjänt fullträff efter flertalet helgjutna lördagsinsatser. Örjan Kihlström hittade andra par utvändigt samtidigt som värste motståndaren Top of the World högg i galopp varpå sista halvvarvet blev ren defilering.
Lika lätt gick det när Kihlström och tränaren Roger Walmann bokförde säsongens första V75-dubbel sedan omgångens tyngsta favorit Ioana Hanover fått överta ledningen och reglerat fältet efter behag.
- En genomtrevlig häst som bara vill göra det hon ska göra. Jag tror att hon kan gå en bit upp i klasserna faktiskt, berömde Kihlström som emellertid fick sällskap i toppen av kuskligan när Claes Sjöström följde upp sin knall med att avrunda omgången bakom egentränade Cut Him Some Slack.
- Han har sådan fruktansvärd form. När jag lyfte ut i tredjespår höll han på att springa ifrån både vagnen och selen, mös Sjöström och summerade:
- Det har varit en fantastisk dag.

Årets tre första V75-miljonärer
Det tyckte nog även nybakade proffstränaren Nicklas Westerholm som hade laddat hårt inför hemmapremiären med fyra V75-styrningar. Lövdala Principito knep andrapriset bakom Kenzi medan Ola Montana stod hela vägen från ledningen.
- Det kändes jättebra och jag var aldrig orolig, han hade krafter kvar, sade Westerholm som verkar trivas i sin nya miljö.
- Det är en härlig region Dalarna, det finns mycket intresse för trav här.
Ytterligare en favorit som höll var norske Moe Svarten som tågade runt konkurrenterna i tredjespår för Jan Martin Bjerring.
Det gav en V75-rad som betalade 232 779 kronor för sju rätt.
Men trots det så blev det tre miljonvinster.
Samtliga var inlämnade på atg.se och så kallade flerkuponger där den största var spelad tio gånger och gav drygt 2,7 miljoner tillbaka.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-07 19:13:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 21 oktober 2017
Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 21 oktober 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Örebro lördag 21 oktober 2017.


Mack Dragan hade på grund av sjukdom inte startar på över två månader när han senast levererade en kraftfull spurt från ..


Mack Dragan hade på grund av sjukdom inte startar på över två månader när han senast levererade en kraftfull spurt från tredje par utvändigt och vann överlägset i fin stil.
- Hästen fick ett snällt och fint upplägg och avgjorde på spänstiga ben, så det kändes bra, säger Carl Johan Jepson, som skött tömmarna bakom den Morgan Wilhelmsson-tränade fyraåringen i samtliga 15 starter. Nio gånger har han fått vända upp för segerdefilering.

Laddar mot ledning
Mack Dragan har provat lördagens långa distans sju gången och det har resulterat i fyra segrar. Att han drog spår 6 i volten, det inre av de så kallade springspåren, höjer hästens aktier ytterligare. Därifrån har han alla möjligheter att ta ledningen, en position han gillar. Vid åtta tillfällen har han kommit till spets, per omgående eller efter en bit, och sju gånger har han stannat där in i mål.
- Han har fått ett bra utgångsläge. Han kan öppna bra i voltstart och jag är naturligtvis intresserad av ledning. Hästen är stark och snabb, har bra löpskalle och går bra i ledningen, säger en segersugen Carl Johan Jepson.

”Formen sitter där”
Det är jackpot på V75 och 40 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten. Carl Johan Jepson kör ytterligare två djur inom ramen för V75 och med Peter Strömberg-tränade Xanthis Amazing (V75-2) ger han inte slaget förlorat på förhand.
- Jag har inte stenkoll på hur de andra kan öppna men jag tror att hon kan öppna bättre än vad hon har gjort tidigare. Så har det i alla fall känts när jag har kört henne. Jag har inte pratat med tränaren men jag är lite halvintresserad av ledningen där också faktiskt. Formen ska vara bra vad man har kunnat läsa sig till av de senaste insatserna så varför inte?
M.C.C. Orlando (V75-6) spurtade senast vasst som trea på open stretch efter ett lopp i tredje par invändigt, men med nummer elva bakom startbilen har han ingen lätt uppgift framför sig den här gången.
- Vi hade nog vunnit loppet senast om vi hade kommit ut i banan 300 kvar men då var det tätt så jag chansade på open stretch. Han fick upp farten lite för sent men gick med full fart över linjen så formen sitter där. Vid bred gardering kan man ta med honom också men vi måste ha tur med tempo och så vidare. Jag tror väl inte att han är någon häst man skickar upp i dödens och vinner med den vägen utan vi måste nog ha lite klaff på bitarna.

Ola Johansson, Kanal 75


Örebros V75-omgång har berikats med en jackpot på V75 där det finns chans att en ensam vinnare kan kamma hem 40 miljoner kronor.Avdelning ..


Örebros V75-omgång har berikats med en jackpot på V75 där det finns chans att en ensam vinnare kan kamma hem 40 miljoner kronor.
Avdelning fyra är dagens begivenhet Svampen, det näst största tvååringsloppet i Sverige faktiskt döpt efter vattentornet i stan.
Topphästar växer inte på träd och kommer heller inte upp som svampar ur jorden.
Skåningen André Eklundh tror att han ska ha en nu, om allt fungerar. Eklundh har licensen knuten till Åbytravet sedan hösten i fjol då han och sambon Jessica Hultman köpte gård i Nossebro sex mil norr om Göteborg.
Eklundh samarbetar med storsatsande Knutsson Trotting sedan några år och i fjol fick han börja ta hand om sju ettåringar åt bolaget.
- Jag körde in dem och de var bussiga och lät mig välja häst först av alla tränare där i maj i år och när jag fick behålla en tog jag Felicity Shagwell. Lite tveksam var jag. Valet stod mellan henne och en annan häst. Men det gick inte lång tid innan jag förstod att jag nog hade valt rätt, säger André Eklundh.

Ingen lika talangfull
31-årigen jobbade i åtta år hos Thomas Uhrberg på Jägersro och kom där i kontakt med en rad fina hästar. För sex år sedan plockade han ut proffslicensen och drog igång som egen.
Nu har hon kommit – åtminstone hoppas han det – topphästen han gått och väntat på.
- Ingen jag kört har känts närmelsevis lika talangfull som Felicity Shagwell. Så det är bara att hålla andan att hon fortsätter att utvecklas och gå bra.
Hon är en av en trio hästar som ser ut att bli ganska jämnt spelade i lördagens storlopp. Blir det största segern för dig om det går vägen?
- Ja, med råge ju! Hon är mycket startsnabb och eftersom det är kort distans försöker jag på ledningen från innerspåret. Kan vi inte hålla ledningen får vi säkert ett fint lopp i alla fall men då får vi i stället hoppas på lite tur.
Felicity Shagwell har tre starter i ryggen. Femma i debuten i Köpenhamn i slutet av augusti och två raka spetsvinster efter det. När förstod du att hon var något extra?
- I Köpenhamn. Jag var så grymt imponerad efter debutloppet på Lunden då hon sprang 1.16 full väg med full fart över linjen, Jag hade aldrig tryckt på henne i jobben före det och jag blev, ja lite småchockad faktiskt. Två år gammal… och på det sättet hon gjorde det.
Senast debuterade hon med startbil och klarade det också och brakade till ledningen och sedan valde du att hålla ett ganska hyfsat tempo hela vägen. Hur mycket vågar du ladda nu?
- Jag tror inte att någon har snabbare häst än jag men jag kör lite lagom bara utan att riskera något från start. Just spår ett kan ju vara lite svårt på Örebro där det är nära till första kurvan. Så det är det som kan fälla henne från start i så fall.
Vad är hennes bästa egenskaper?
- Hon är allround och det måste också till för att det ska bli riktigt bra. Häst mot häst är det nog ingen som är snabbare än henne i det där loppet. Jag har en häst som inte är sämre än någon annan och jag kommer att prova vad jag kan från start och hoppas att jag tar ledningen.
Vilken av konkurrenterna är tuffaste emot som du ser det?
- Fredrik Wallins Activated har imponerat mycket på mig. Tomas Malmqvists Ajabaja var fin i segern från dödens under derbyhelgen. Det är många fina hästar med men…jag byter inte häst med någon kan jag säga. Hon har ruskig teknik och har fysiken med sig också.
Du kör även femåringen Västerbo Cheers i V75-6, chansen där?
- Jag kör henne för första gången. Det är Björn ”Bernie” Noren, han som är manager för Knutsson Trotting, som tränar henne. Hästen satt ”bom-fast” senast i V75 och hade alla krafter kvar och hade nog vunnit det loppet vid fritt. Vi laddar från start där också och jag tycker att hon är en av dem som har bra chans att vinna, slutar André Eklundh.

Mikael Wikner, Kanal 75

Chrille Erikssons V75-tips till Örebro lördag 21 oktober 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Örebro lördag 21 oktober 2017.

V75-system och V75-tips till Örebro lördag 21 oktober 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Örebro lördag 21 oktober 2017.


Gävle-tränaren är inne på sitt fjärde år som proffstränare. I sitt dryga 30 hästar stora stall har han bland annat det..


Gävle-tränaren är inne på sitt fjärde år som proffstränare. I sitt dryga 30 hästar stora stall har han bland annat det duktiga fyraårsstoet Inga In Heaven som har tampats i årgångsloppen och som var tvåa i Drottning Silvias Pokal. Hon har sprungit in över 1,1 miljoner kronor och nyligen fick Wallin en tränarseger på rikstoton genom annan duktig häst, Bicc’s Lamborghini.
Men i det tvååriga stoet Activated har han en riktig skjutare och hästen har imponerat i tre raka segrar. Senast avgjorde hon väldigt enkelt i ett V86-lopp på Solvalla, trots en tuff resa i ”dödens” för Björn Goop.
- Jag tycker väldigt mycket om den här hästen. Det har jag gjort hela tiden. Det är en klok häst som har väldigt lätt för sig. Hon är snabb och tål att göra mycket och har vunnit lätt med krafter kvar varje gång. Hon är helt enkelt komplett, säger Fredrik Wallin.
- Vi köpte henne på kriterieauktionen i fjol för 130 000 kronor. Jag letar efter unga talanger som kan träna och tävla tidigt. Förutom härstamningen så är exteriören viktig. Hon har de bitarna plus en bra aktion som man gillar. Det var därför vi köpte henne.

”Tror på bra chans”
På lördag drar VM i V75 igång och samtidigt kryddas V75-omgången i Örebro av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor enbart på sju rätt. Sportsligt sett är det fina lopp med bland annat världsstjärnan Nuncio som favorit i Gulddivisionen. Men det mest penningstarka loppet heter ”Svampen” (V75-4) med 537 000 kronor till vinnaren. Det är ett fint tvååringslopp med flera jättetalanger till start. En av dem är Activated som är favorit för Björn Goop från spår tre bakom startbilen. Tränare Wallin är optimistisk.
- Det känns bra och jag var ute och joggade henne i dag (tisdag) och hon kändes fin. Jag tror mycket på min häst och är hon lika bra som i tidigare starter måste det vara en bra chans. Men samtidigt vet man aldrig hur mycket de andra hästarna går framåt. Jag är i alla fall nöjd med min häst och hon är snabb ut. Vi ändrar inget i balans och utrustning. Det blir spännande och skulle hon vinna blir det min största seger i karriären, säger Fredrik Wallin.
Och tillägger avslutningsvis.
- Jag tycker att det är den bästa häst jag har tränat. Vid samma tillfälle som tvååring är hon bättre än Inga In Heaven. Men sedan gäller det ju att hon tål att utvecklas hela tiden framöver.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se