Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75: Brindeborg V75-kung

Det är drygt tre månader sedan han kvitterade ut sin tränarlicens.
På lördagen var Lars Brindeborg hela landets travkung.
- Det kommer att sjunka in sen tror jag, sade 52-åringen - som avslutade sin proffstränarkarriär 2007, men drog igång den igen 1 september i år och hastigt blivit en maktfaktor i svensk travsport - i vinnarcirklen.
Anledningen till nysatsningen var att han fann en träningsplats på Kronhults Gård i Getinge.
En plats där både hästar och tränare funnit harmoni.
- Vi trivs fantastiskt bra, jag och hästarna. Möjligheten med alternativträning här gör att man kan jobba på hästarnas svagheter, i alla fall starthästarna. Sedan är hela gården väldigt välskött och det underlättar mycket, säger Brindeborg samtidigt som han går för att lasta av sina två V75-vinnare och sakta börjar smälta vad han har gjort.
- Det är en jätteskön känsla. Framförallt att Ulriika fick visa vad hon kan. Fysiskt har hon alltid haft förutsättningarna att gå upp i stoeliten, men mentalt har hon varit som ett barn. Nu tycker jag att bitarna börjar falla på plats och jag hoppas att hon får en lång karriär, som alla mina hästar.
”Alla mina hästar” är alltså sju till antalet för tillfället, men det är inte svårt att föreställa sig nya hästägare som vill vara med på framgångståget.
- Jag har fått frågor och är faktiskt öppen för det. Sakta men säkert kan jag tänka mig att ta emot fler hästar, men då måste det kännas att man kan göra ett bra jobb med dem. Jag vill absolut inte ha in hästar för sakens skull, det viktiga är att alla ska må bra, jag och hästarna. Det gör vi nu, säger Lars Brindeborg som inte har några anställda utan sköter allting på egen hand.
- Nu ska jag pyssla om hästarna en timme, sedan blir det nog en varm dusch och en kall öl. Det har varit en omtumlande dag.

"En bedrift"
Vad gäller vinnarna så blev det två olika vägar till vinnarcirkeln.
Västerboonthenews fick sitt riktiga V75-genombrott på Solvalla för två veckor sedan och kunde rida på den vågen som storfavorit i Legolas Minne. Konkurrenterna lade sig på rygg i startrusningen och radade upp sig på ett pärlband. Det var inte förrän Örjan Kihlström fått bestämma första varvet i 1.16-fart som det blev någon form av tävling, men då var det förstås för sent.
- Det är klart att det kändes bra hela vägen, konstaterade segerkusken innan han berömde dagens huvudperson:
- Det är verkligen en bedrift med det antal hästar han har i träning att vinna en dubbel i V75.
Brindeborgs andra vinnare fick jobba betydligt hårdare för havren.
Ulriika Highness lär aldrig bli lika framgångsrik som sin multimiljonärska till mamma Camilla Highness, men visade att hon är bra nog att blåsa runt en stodivision när Stefan Söderkvist kastade loss på sista långsidan.
- Hennes mamma var inte lätt att ha att göra med i stallet, men på tävlingsbanan hade hon en fantastisk inställning, nästan unik. Det är sällan sådana toppston får lika bra avkommor, men även om Ulriika aldrig blir så bra så tror jag att hon har flera spännande år framför sig, säger Lars Brindeborg.

Vägrade att förlora
Men när det kom till att jobba för vinsten så var Global Trust hästen som utmärkte sig mest under dagen.
Timo Nurmos fyraåring tvingades till en sett till årstid och barfotaförbud smått vansinnig 1.07-öppning för att försvara ledningen, såg ut att ha gjort sitt vid ingången till upploppet och nämndes överhuvudtaget inte i banreferatet under de sista 100 meterna.
Men likväl hade han huvudet främst på mållinjen och visade precis den inställning man kan förvänta sig som förstfödd undan stoet Refuse to Lose.
En som däremot vägrat att vinna på V75 som kusk det senaste året är Veijo Heiskanen.
Hemmaikonen ståtade med 63 raka bommar varav några med storfavoriter, men när det väl var dags att bryta sviten gjordes det med besked.
Rawindski skickades till ledningen från knepiga spår fyra i voltstart och drog sina konkurrenter möra i en uppvisning man sällan ser från en 30-oddsare.
Motsatt segerväg tog dagens andra stora överraskning Olle Rols.
Peter Ingves satt bland de sista långt in på upploppet, men en sisuladdad spurt i kombination med att målettan Valborgs Marje snöpligt gick över i passgång kort före mål gjorde att Mats Rånlund kunde bokföra årets första V75-triumf som tränare.
Det lade grunden för lördagens verkliga storvinst där en spelare i Skåne blev ensam med de sju första hästarna i rätt ordning på Top 7 och vann 2 545 422 kronor.
Systemet hade lämnats i på atg.se och kostade 48 kronor.

Miljonvinst på Top 7
Övriga två vinnare var betydligt mer väntade.
Peter Untersteiner avvaktade startrusningen bakom Kash Brodda och kunde sedan glida till ledningen strax före varvningen.
Resten var formalia för stoet som tillhört de två mest spelade i karriärens samtliga starter och nu börjat leverera på allvar.
Spetsälskande Angle of Attack hade inga problem att nå favoritpositionen trots att han startade från Åbys knepiga innerspår och hade sedan allt under kontroll.
- Det är en annan häst när han kommer till ledningen, konstaterade Robert Bergh som såg till att V75-utdelningen stannade på 11 444 kronor och att det blev jackpot på fem rätt.
Det innebär att drygt 16 miljoner kronor vandrar vidare till kommande lördag då V75 avgörs på Gävletravet.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerat 2017-12-09 20:36:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


I år är det 17:e året som det franska travförbundet bjuder in kallblodiga travare från Sverige, Norge och Finland till två lop..


I år är det 17:e året som det franska travförbundet bjuder in kallblodiga travare från Sverige, Norge och Finland till två lopp på Vincennes.
Bollnäs står som arrangörer för V75 på söndag – en av årets extra omgångar av travets elitserie. V75-2 är kallblodsloppet där fyra platser till Frankrike ska fördelas.
Det kan bli andra året i rad åttaårige Björs Frej ingår i det svenska kallblodslandslaget. I fjol vann hingsten uttagningsloppet i Bollnäs. I Paris blev det en sjätteplats i det ena loppet och galopp och diskvalifikation i det andra.
- Det var en helt fantastisk resa för oss tränare och ägare, och ett väldigt fint upplägg. Björs Frej trivdes också men resan tog ändå på honom. Han är väldigt nyfiken den här och vill vara med på allting. Så han hade fullt fokus på allt runt omkring. Han hade väl egentligen inte tid att äta alla gånger och göra sig hemmastadd där nere, berättar Annelie Lagergren, heltidsamatör med licensen knuten till Bollnästravet.

”Kuskarna har varit nöjda”
Hennes pappa är Per-Gunnar Persson, en tio år äldre bror till landets ledande kallblodstränare Jan-Olov Persson. Per-Gunnar står för uppfödningen i verksamheten och Annelie tränar hästarna.
Björs Frej avslutade fjolåret med två segrar under hösten och en tredjeplats i december i ett lopp på Rommetravet efter en sent insatt spurt.
Åttaåringen blir en av de mera betrodda hästarna i loppet (V75-2) och kretsen runt hästen har enats om att göra ett nytt försök på Frankrike.
- Vi har väl funderat lite hur vi skulle göra och kommit fram till att prova mot Frankrike igen och se hur det går. Kuskarna har varit nöjda med honom i loppen och han har funkat bra. Bakspåret gör väl inte så mycket eftersom han inte så kvick ut från start. Han ska ha chans men det behöver ju lösa sig lite grand för att det ska lyckas, säger Annelie Lagergren.

Kandidat för eliten
100 000 kronor är förstapriset i söndagens lopp. Björs Frej kliver över en miljon kronor intjänat i karriären om det skulle bli seger.
En seger i V75 har det blivit, i Erik Graléns Minne i september 2016, tillika en final i Dubbelcupen.
- Vi hoppas att han ska växa in i den högsta eliten. Han är väl inte riktigt där än men det kan bli så. Han är stark och har avslutat väldigt bra i de här starterna på slutet och jag hoppas att formen håller i sig.

En Persson visade vägen
Pappan Per-Gunnar Persson blev historisk vinnare av det första kallblodsloppet i Frankrike 2002 med hästen Lykketinder. Det blev då seger i båda loppen i Paris.
Årets kallblodslopp avgörs på Vincennes söndag 18 respektive torsdag 22 februari. Hästarna som blir etta och tvåa i söndagens lopp i Bollnäs erbjuds platser, tillsammans med de två högst seedade hästarna vars ägare anmält sitt intresse.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kalmartravet är värd för lördagens V75-omgång och det är återigen jackpot på den omåttligt populära spelfo..


Kalmartravet är värd för lördagens V75-omgång och det är återigen jackpot på den omåttligt populära spelformen. En ensam vinnare beräknas ta hem 45 miljoner kronor, enbart på sju rätt.
Det har många gånger blivit miljonutdelning på V75 trots att en eller flera storfavoriter vinner. Västerboonthenews blir på nytt megafavorit efter ännu en uppvisning i högsta klassen senast. Till och med en sansad man som Örjan Kihlström var full av beundran och strödde lovord efter segern på Jägersro.
- Hästen är ruggigt bra. Han är en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige just nu, sa Kihlström.

”Otroligt löpsugen och glad – bara studsar fram”
En snackis efter segerloppet var starten där Västerboonthenews öppnade så snabbt att startbilen nästan inte hann köra undan. Den tioårige valacken var som en katapult bakom bilen och han fortsätter att leverera toppinsatser gång på gång. Hästen har tagit sju segrar och fem andraplatser på de elva senaste starterna och har inte varit sämre än tvåa sedan i juli i fjol. De senaste sex starterna har varit i Gulddivisionen i V75 och totalt på dessa lopp har han sprungit in 1,1 miljoner kronor.
- Han är fantastisk och har varit för jäkla läcker i loppen. Senast vann han i princip okörd. Jag hade ju sagt inför det loppet att jag var lyrisk över hur fin hästen kändes. Man kan väl inte vara lyrisk varje gång men han känns faktiskt lika fin efteråt. Han är otroligt löpsugen och glad och bara studsar fram, säger tränaren Lars Brindeborg.
- Jag har kört honom i dag (måndag) i sandbanan där han fick springa på i intervaller. Han kändes så himla fin och taggad. När det kom hästar blev han alldeles till sig och ville springa ännu fortare. Han skulle till och med slå litegrann, det brukar han aldrig göra men det indikerar bara att han är i sådan toppform.

”Hade hoppat 2.40 i höjd – är som en saga”
Lars Brindeborg har varit proffstränare i fyra månader och driver ett mindre stall med sju hästar i träning utanför Halmstad. Innan dess jobbade han hos Patrik Södervall och Petri Puro där han också skötte om Västerboonthenews. Framgångarna med stjärnhästen har gett ringar på vattnet och nya hästägare har börjat höra av sig.
- Jag har varit lite försiktig med att ta in nya hästar för jag vill inte ha något stort stall. Jag vill inte ha hästar bara för att man ska ha dem men nu ska jag ta in tre, fyra till som jag tycker är intressanta. Jag jobbar själv just nu men ska ta in lite extra hjälp när det kommer fler hästar, säger Lars.

Vad betyder det att ha en sådan stjärna som Västerboonthenews i stallet?
- Hästen har alltid betytt mycket för mig och när han känns så underbart fin som han gör nu är det fantastiskt. Det liksom spritter i honom och han är så spänstig så hade han varit en människa hade han säkert hoppat 2.40 i höjdhopp, ha, ha.
- Jag tror att han känner sig svårslagen när han startar för han är kaxig den gamle valacken. Det är en härlig kompis att jobba med och han är helt underbar på alla sätt. Hela hans karriär och att han är så bra nu som tioåring är som en saga.

”Visst kan Spitcam Jubb svara – men det skiter vi i”
På lördag är det mycket som talar för att sagan fortsätter i Kalmar där Västerboonthenews blir storfavorit i Gulddivisionen, V75-3. Tränare Brindeborg är optimistisk med all rätt och spikar sin häst i det officiella tipset Fem tippar V75.
- Jag måste ju tro på honom när han är så här bra och har ett så fint läge. Spår tre bakom bilen är perfekt och Johnny Takter får skicka iväg honom vad som går från början. Hästen är travsäker som tusan och det är bara att ladda. Visst kan Spitcam Jubb kanske svara men det skiter vi i. Då får min häst tugga utvändigt och ta ner honom därifrån istället.
- Det ska bli kul att åka till Kalmar och dessutom trivs hästen jättebra på den banan och har en bra statistik där. Det ska bli fin bana och det är skönt att slippa köra med broddar. Han vann det här loppet i fjol, då hade han bakspår samtidigt som Spring Erom tog ledningen. Han fick luckan och vann på en 1.11-tid. Nu hoppas och tror jag att det är spets och slut hela vägen, säger Lars Brindeborg.

”Tveksam till Elitloppet”
Efter senaste segern blev det snack om att hästen eventuellt kan bli aktuell för Elitloppet men när det gäller matchningen så långt framöver vill Brindeborg inte gärna spekulera i redan nu.
- Han ska göra den här starten nu och sedan finalen på Solvalla. Därefter är det möjligt att han kanske får ta det lite lugnt ett tag. Han behöver nog få en liten träningsperiod så att han kan hålla formen till våren och sommaren. Så det blir nog ett litet uppehåll men samtidigt känns hästen så jäkla fräsch och fin och är inte sliten på något sätt.
- När det gäller Elitloppet så är jag mer tveksam för en del som är med där blir inte hästar efter det. Men vi får se om han håller den formen då som han gör nu för då är nog ägarna sugna. Hästen är tio år ung och ibland är han som en tvååring som blir rädd när han får syn på saker och ting. Men samtidigt är han en gentleman som gör allting rätt och han blir bara mer och mer självsäker. Han mår bra, är tuff och bangar inte för något, säger Lars Brindeborg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppe..


Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.
Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppet i New York har tioårigen haft problem att hävda sig i loppen på det sätt som han brukar.
Mellan oktober 2016 och mars 2017 tog On Track Piraten åtta raka segrar i gulddivisionen. Inför lördagen hade det gått tolv lopp utan seger och det kändes som att hästen var på väg ut i travets periferi.
Hans R Strömberg ville testa hästen och satte sig upp i lopp för första gången på ett och ett halvt år och gjorde rent hus med stjärnan.
On Track Piraten gillar vintern och tioåringen var överlägsen den här gången sedan storfavoriten Anna Mix kommit bort i spåren.
- När jag vred ut honom 600 kvar kände jag att han hade kunnat svepa dem innan svängen nästan. Så att det…var en ruggig känsla, sa en nöjd Strömberg efter hästens 25:e seger i travets elitserie.
Efter en riktig dunkare från tredjeparet utvändigt var det ren och skär defilering upploppet ner.
- Jag har trott på att få tillbaka honom hela tiden och han bevisar ju i dag att han duger än.
Han trivs jättebra på vintern, så är det bara, sa Hans R Strömberg.
En segermaskin endast spelad på sju procent av kupongerna!

Westerholm dagens man
Lördagen var annars en stor dag för hemmatränaren Nicklas Westerholm. 27-åringen hade ett fenomenalt debutår som proffstränare och jobbade ihop både tränar- och kuskchampionet på Rommetravet.
Skicklig med hästar är han 27-åringen, och många av de lite hästarna han fått in i träning har utvecklats ytterligare i hans händer.
Nu blev det två segrar med egentränat – mycket imponerade sådana – med Nakoda Goj i silverdivisionen och It’s Showtime Zaz i klass II. Inget gavs gratis precis i respektive lopp och båda hästarna svarade för starka prestationer utan vara bottnade.
- En dubbel på V75 har jag aldrig tagit förut, så det här var kul.
Nicklas Westerholm är en av fyra nominerade till titeln Årets Komet.
- Jag tror att farsan fick det priset ungefär vid samma tidpunkt så jag hoppas att jag inte ska vara sämre, sa Westerholm, syftande på pappan Robert Bergh.
Westerholm som även var nära storfavoriten i mål i bronsdivisionen där han bokförde sig för en andraplats med sin Persos Smokie

”Vilken j-la häst”
Southwind Feji vann 13 av 15 lopp i fjol och var med det den segerrikaste travaren i Sverige.
I stoloppet satte hon konkurrenterna på plats ännu en gång och kusken Mikael J Andersson var mäkta imponerad.
Storfavoriten fick svar efter 600 meter då alla trodde att hon skulle bli släppt till ledningen. Kaj Widell bakom Västerbo RealWorld ville annat men där blev det rejält trötta ben till slut.
700 meter från mål tryckte Mikael J Andersson till lite och övertog ledningen och det femåriga stoet bara försvann. Smäcker uppsyn.
- Jag trodde inte mina ögon när Kaj satt och svarade men nu fick de se allihop vilken jävla häst det är. Jag sa till ägarna i förra veckan att det här nog är det värsta jag kört. I dag är det väl bara On Track Piraten som kunnat hänga med henne i dag, sa segerkusken.

Divine fortsätter vinna
Lite oansenlig från sidan sett. Sexåriga stoet Divine har inställningen som sitt bästa vapen och kan verkligen flytta på sig över ett upplopp.
Nu tog hon fjärde raka segern i klass II för Eskilstuna-duon Anna Österberg och Kai P Jussila som tog över träningen under fjolåret.
Tempot var lågt och Erik Adielsson satt i femte utvändigt med stoet som avslutade mycket rappt till knapp seger över Rommetravets upplopp.

Kortspeed i kalla
I kallblodsloppet var det skrivet så att ston hade fördel och kunde stå med 20 meters försprång mot hingstarna och valackerna.
Det tackade amatören Lars-Erik Karlsson för med sin Alfie. Det åttaåriga stoet var bland annat trea i SM under fjolåret bakom Månprinsen A.M. och tjänade en halv miljon kronor under sin bästa säsong hittills.
Nu fick Alfie en V75-seger i årets andra start efter ett lopp i ledarryggen och lucka 175 meter från mål. En trettonprocentare på V75.
Knappe favoriten Solör Stegg galopperade bort sig. Tvåa och nära i mål överraskningen Mino (under en procent på strecken) och trea Mofaksan som stretade emot bra i ledningen.

Miljoner till nästa lördag
Ett sprinterlopp för bronsdivisionen avslutade omgången där storfavoriten National Prince klev undan på ett bra sätt från ledningen för Erik Adielsson. Svante Båth tränar hästen och dagens största favorit spelad på 58 procent på V75.
På V75 landade sjurättsutdelningen på 2 090 kronor. Sex rätt gav 22 kronor medan det blev jackpot på fem rätt och 25,1 extra miljoner rullar vidare till Kalmar V75 på lördag.
Svårt på Top 7 och rollerpott till nästa lördag, 834 005 kronor rullar vidare

Mikael Wikner, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 20 januari 2018
Björnkollen V75-tips till Romme lördag 20 januari 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 20 januari 2018.


Rommetravet i Borlänge bjuder in till V75 med jackpot och 20 miljoner extra i potten på lördagen.Kallblodsloppet på kupongen är lite ..


Rommetravet i Borlänge bjuder in till V75 med jackpot och 20 miljoner extra i potten på lördagen.
Kallblodsloppet på kupongen är lite annorlunda utformat. Det är ”fördel ston” och tolvåriga Mofaksan står 20 meter före hingstar och valacker som tjänat mindre pengar än henne.
Mikael Olsson har två hästar att jobba med på fritiden och kan ha landets bästa kallblodiga sto i sitt stall. I fjol vann hon exempelvis Norrländska Elitstoet för fjärde gången.
Tolv år är ingen ålder om man är lugnt tagen som Mofaksan och amatören från Tierp tror på ytterligare ett bra år med stoet som tjänat 1,7 miljoner kronor.
- Nej, hon verkar precis som vanligt. Det som oroar nu är att jag brukar veta var jag har henne. Nu är det troligen lite sämre form på grund av träningsförhållandena här hemma. Det kom snö för en tid sedan men innan det har det inte alls varit lämpligt att köra och bara varit hårt och isigt i marken, säger amatören från Gävle som äger hästarna med sin familj, hustrun Angelica och barnen Felicia och Oskar.

Ville inte sabba gränsen
I slutet av november ställdes stoet av efter att ha varit igång och startat ganska tätt sedan juni. Hon har fått träna på kontinuerligt, på slutet med lördagens lopp i sikte.
Mikael Olsson har inte velat starta henne för att inte förstöra förutsättningarna. Med ytterligare 25 000 kronor på kontot hade hon klivit över gränsen och ställts med 20 meters tillägg.
- Det är klar att jag sneglat åt den här loppet. Det är inte ofta vi får stå start med de här förutsättningarna. Mofaksan brukar i regel stå med 40 och ibland 60 meters tillägg. Hon trivs bra i ledningen och vi siktar dit, säger Olsson.
Ett sista finslipande jobb kördes inne på banan i Gävle på måndagen.
- Det var då jag märkte att hon inte var ”på tårna” riktigt. Hon gick 1.28,0 full väg på ett helt okej sätt med träningsbalans. Ändå känns det som att det fattas en bit till formen hon hade i höstas till exempel. Men det kan räcka ändå, jag tror på en plats bland de tre.
Mofaksan var riktigt bra ett tag förra året.
- Ja, hade formen varit som i höstas hade det varit toppchans på lördag. Ett spikförslag kan nästan säga för att vara fräck. Nu bör hon garderas. 1 Alfie en luring. Hon har klivit upp och är nästan lika bra som Mofaksan. Sedan har vi 8 Sjö Odin och Jan-Olov Perssons tre hästar i loppet. Persson brukar vara svår att besegra i den här klassen, säger Mikael Olsson.
Ove A Lindqvist har vunnit med hästen förr och får förtroendet igen. Taktiken?
- Jag ville att Ove skulle köra. De andra kuskarna vet att Ove är offensiv - han släpper inte ledningen om han får den med en bra häst. Så det kan hända att vi får fuska bort lite grand och i så fall stiger chanserna, slutar Mofaksans ägare, tränare och uppfödare.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se