Svenskt rekord av No Doubt och Emilia Leo i E3-kvalen


Under måndagskvällen kördes det uttagningslopp till E3 över kort distans på Färjestad. I det första försöket för hingstar och valacker blev det dramatik på hög nivå. Den blytunga favoriten Hell Bent For Am tappade rytmen efter problem med utrustningen och blev trea för Örjan Kihlström. Men det finns förklaring till den insatsen för de som inte har sett loppet. Ett av hästens bandage på ett bakben lossnade och trasslade in sig i ett av frambenen. Kihlström kunde därför inte köra för fullt på Hell Bent For Am som aldrig var segeraktuell från tredje par utvändigt. Nu gick han ändå vidare till finalen via en tredjeplats och fick spår tio i finalen.
– Ett bakbandage lossnade men på nåt vis så lyckades det fastna i frambenet. Att man tappar ett bandage händer ganska ofta men nu lyckades det komma så långt fram så att det trasslade in sig i frambenet. En normal häst hade galopperat. Hade det varit ett vanligt lopp hade man nog åkt av för det kan vara farligt alltså. Men nu gjorde vi ett försök att kvala in, sa Örjan Kihlström.
– Han kändes helt normal innan det men det är klart att det påverkade. Hur mycket det påverkade är svårt att säga.

Vann loppet gjorde nu istället Bombus Jet tillsammans med sin tränare Björn Goop. Detta sedan Axel Ruda snöpligt galopperat i ledningen 100 meter före mål. Vinnartiden för Bombus Jet blev 1.12,4/1640a.
– Han blev ju påkörd i E3-kvalen och efter det blev han lite skärrad och senast så underpresterade han. Men han har känts bra i träningen och stod lite på tur här. Vi hade lite tur att favoriten kom bort men han gjorde ett bra lopp från utvändigt om ledaren, sa Björn Goop.

Känslosamt svenskt rekord för Emilla Leo
I det andra uttagningsloppet för hingstar och valacker bjöds det på en häftig upploppsduell mellan två mycket bra hästar. Ledande Vegan Face drog stenhårt i ledningen via 1.08 första femhundra metrarna och 1.10 första varvet. Emilia Leo lämnade rygg på ledaren efter ett halvvarv och gled ut i dödens med No Doubt och gick i närkamp över upploppet. Kort före mål kopplades segergreppet men Vegan Face gav sig aldrig helt och försökte komma tillbaka. Segern till No Doubt, och en mycket känslosam sådan för Emilia Leo som förutom att hon tränar även deläger hästen ihop med sin mamma, men även har fött upp honom. Segertiden blev dessutom 1.10,5/1640a, vilket är lika med ett nytt svenskt rekord. Vegan Face noterade samma tid som knappt slagen tvåa och även trean i mål, Marre’s Dreamboy, förtjänar ett omnämnande då han travade 1.10,6.
– Jag vet att hästen är bra men jag trodde såklart inte att jag skulle behöva köra 1.10 i dag. Jag trodde att 1.12 skulle räcka, sa en jätteglad Emilia Leo.
– Det går inte att beskriva, det är som mitt barn. Det är svårt att ta in. Han har gjort allt rätt sedan han var liten. Hans mamma som är elak och väldigt svår att ha att göra med. När hon fick ett föl så bet hon av min mamma ett finger. Men No Doubt är en underbar individ att hålla på med. Kul att få visa upp en egentränad häst för min tanke är att träna mer hästar framöver.

Grymma insatser av Malvha Ha och M.T.Perrette
Markus B Svedberg har en mycket bra häst i Malvha Ha som var tvåa i E3-finalen för ston över medeldistans. Nu är hon även klar för finalen över kort distans efter att ha vunnit sitt försök hur enkelt som helst för Örjan Kihlström. Hon gav ett mycket fint intryck på tiden 1.12,2/1640a och det såg ut att finnas en del krafter kvar.
Mattias Djuse kvalade in två egentränade hästar till finalen och vann med M.T.Perette som gjorde en grym insats från dödens och bara lämnade de andra i sitt försök. Segertiden blev helt strålande 1.11,3/1640a vilket förstås imponerar.

Hennessy Am imponerade från dödens
Kim Pedersen är en ung duktig tränare i Norge och han reste inte till Färjestad förgäves med sin Hennessy Am. Hästen gjorde en kanoninsats när Björn Goop styrde loppet från utvändigt om ledaren. Hennessy Am tog över in på upploppet och vann lätt före en bra spurtande Global Bookmaker. Den sistnämnde flyttades dock ner till en fjärdeplats av måldomarnämnden då man ansåg att Mattias Djuse stört Örjan Kihlströms häst Load Master när han tog sig ut snävt från ett invändigt läge mitt på upploppet.

”Ingen tar spets från Hilarious Am”
En imponerande vinnare visade Adrian Kolgjini upp med sin egentränade Hilarious Am. Hon accelererade enormt i starten och tog ledningen vid ingången till första kurvan. Sedan drog det treåriga stoet bara undan och vann hur enkelt som helst. Segertiden skrevs till 1.12,1/1640a.
– Hon är väldigt, väldigt startsnabb. Jag har aldrig känt en sån startsnabbhet på en så ung märr. Det passar bra över kort distans och får hon nåt av framspåren så spetsar hon. Det var kul att känna på henne idag och det var allting kvar. Vi har fast bomull och vanlig vagn, sa Adrian Kolgnini och menade på att det finns flera växlar att dra framöver.
Ett uttagningslopp till E3 återstår att redovisa och det var det första som kördes innan V64-tävlingarna började. Där ledde Leif Witasp runt om med sin fina Chablis Ribb som vann enkelt från ledningen utan att förta sig. Det gick verkligen undan på Färjestad den här kvällen och segertiden skrevs till 1.12,1/1640a.
E3-finalerna avgörs på Romme lördagen 15 augusti inom V75. Förstaprisen i respektive lopp är 950 000 kronor.

E3-final för hingstar och valacker
1640 meter autostart
Häst – Tränare
1) Chablis Ribb – Leif Witasp
2) Hilarious Am – Adrian Kolgjini
3) Malvha Ha – Markus B Svedberg
4) M.T.Perrette – Mattias Djuse
5) Nikita Sunrise – Claes Sjöström
6) Wallawalla Broline – Björn Goop
7) Jes Angel – Fredrik Linder
8) Florist – Jim Oscarsson
9) Eagle Eye Cherry – Björn Goop
10) Philomenia – Joakim Lövgren
11) Namanga Bo – Patricia Van Der Meer
12) Globalizer – Jerry Riordan

E3-final för ston
1640 meter autostart
Häst – Tränare
1) Bombus Jet – Björn Goop
2) No Doubt – Emilia Leo
3) Hennessy Am – Kim Pedersen
4) Vegan Face – Conrad Lugauer
5) Fire Piston – Admir Zukanovic
6) Climber – Patricia Van Der Meer
7) Marres’ Dreamboy – Jörgen Westholm
8) Global Bookmaker – Mattias Djuse
9) Load Master – Stefan Melander
10) Hell Bent For Am – Stefan Melander
11) Hombre D. – Oskar Kylin Blom
12) Super Class C.H. – Dennis Palmqvist

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2020-08-03 22:59:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

V75-system och V75-tips till Färjestad fredag 29 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Färjestad fredag 29 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Färjestad fredag 29 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Gävle torsdag 28 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Gävle torsdag 28 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Solvalla lördag 23 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Solvalla lördag 23 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Solvalla lördag 23 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Solvalla lördag 23 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bjerke lördag 16 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se