Inför V86/jackpot Jägersro Trav: Lövgren med stark triss på hand

Joakim Lövgren har bra snurr på verksamheten. Sedan årsskiftet har 25 segercheckar skrivits ut till stallet och det lär bli fler den här veckan. Han spelar i alla fall en nyckelroll när jackpotmiljonerna på V86 ska fördelas. Åttarättspotten beräknas uppgå till tolv miljoner kronor och Solvalla och Jägersro delar på omgången. Det är hemma i Malmö som Joakim Lövgren spelar ut sin starka triss och treåringarna är först ut i V86-3. Bästa utgångsläget har obesegrade Devs Daffodil (V86-3) som jagar tredje raka från spår två.
- Hennes karriär har inletts lovande. Hon skötte uppträning och kvallopp bra och de här två starterna har hon klarat av på fint sätt, så vi är nöjda så här långt, säger Lövgren och fortsätter:
- Men hon har inte mött så här bra motstånd förut utan fått en behaglig start på karriären. Samtidigt har hon gjort det på ett sådant sätt att vi tror att hon ska ha nytta av att gå ut i lite tuffare lopp.
Nu startar hon med bil för första gången. Vad tänker du om det?
- Bilstart tror jag kommer gå bra men det är jättesvårt att säga var hon hamnar. Både hon och de andra är rätt så gröna bakom bilen. Men jag tror inte att loppet avgörs i starten med så unga och oerfarna hästar.

”Båda startar med vinstchans”
Bakom Devs Daffodil startar stallkompisen Saliga med nummer nio. Även hon har inlett tävlingskarriären lovande och ståtar efter fem framträdanden med tre segrar, en andra- och en tredjeplats.
- Hon har också skött allting på väldigt bra sätt och jag har ungefär samma förväntningar och förhoppningar på henne som på Daffodil. Fortsätter hon att prestera på ett lika fint sätt kan hon få fortsätta i något större årgångslopp framöver.
Hur rankar du hästarna sinsemellan med onsdagens förutsättningar?
- Det är jättesvårt att säga och mycket beror på hur loppet blir kört. Saliga kan startbilen och ligger längre fram i rutinerna, men Daffodil har ett bättre startspår. Jag hoppas att båda startar med vinstchans.

Läge för ny spetsvinst
På pappret har Joakim Lövgren sitt hetaste segerbud i Iago Zon (V86-5). Hästen har dokumenterat hög kapacitet och utklassade senast motståndet från ledningen i V75, men han har också gjort plattmatcher. Till exempel trivdes han inte alls på Solvalla näst senast.
- Han är bra när han får det som han vill ha det. Han är lite känslig av sig men talangen finns där och det vi behöver göra är att slipa på de grejer som gör att han har så lätt för att komma bort i loppen. Han behöver bli mer komplett både vad gäller distanser och positioner, men blåsa till ledningen som senast, det kan han.
Från spår ett har Iago Zon läge för att ta ledningen på nytt och väl där lär han bli svårfångad.
- Jag kan inte hur startsnabba motståndarna är så det måste jag läsa på, men hästen känns i alla fall bra efter senast och jag förstår om de som såg honom då har svårt att lämna honom utanför lappen...

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2017-04-24 15:40:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Åby lördag 6 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Åby lördag 6 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Åby lördag 6 april 2024.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 6 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 6 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Romme lördag 30 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Färjestad fredag 29 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Färjestad fredag 29 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se