Inför V75/jackpot Gävle: Elitloppet inte aktuellt redan i år - eller?

Frågan är om någon travtränare, någon gång, har haft ett så stjärnspäckat stall som Solvallatränaren Daniel Redén. Vi ska inte rabbla upp alla toppnamn här, men hans duo Missle Hill och Sorbet är redan klara för Elitloppet på Solvalla nästa söndag. Och fyrfaldige elitloppsfinalisten Propulsion får en plats om Daniel Redén tackar ja. Double Exposure var med i fjol och är tänkbar även i år och i lördagens gulddivision i Gävle – Vägen till Elitloppet – startar Daniel Redén kulldrottningen Conrads Rödluva (V75-6) och amerikanskan Rose Run Sidney. Det är ”Rödluvan” som tilldrar sig mest uppmärksamhet inför loppet, där hon för första gången ska möta äldre hästar och hingstar.
- Vi vet inte riktigt hur hon klarar sig. Det är en spännande start för en tränare också. Men jag har noll krav på henne för det är rätt tufft att ta steget. Men jag tyckte att det var ett lämpligt lopp. Jag vill ha lite fart i hennes ben och tror att det kan bli ett formhöjande lopp för henne, säger Daniel Redén.
Att han skulle starta det högklassiga stoet i Elitloppet bara åtta dagar efter hennes debut i gulddivisionen är föga troligt.
- Om hon skulle vinna är det troliga att svaret blir nej. Jag tycker att hon är lite för grön för Elitloppet. Men det beror ju på. Skulle det se ut som att hon joggar runt och Örjan sitter och visslar, vilket jag inte tror, då kanske man ska tänka om. Men det troliga är att det skulle bli ett nej om hon skulle vinna.

”Kommer leverera en fantomspurt”
På V75-spelet är Conrads Rödluva andrahandsfavorit bakom fransyskan Billie de Montfort. Är man ute för att själv ta hand om de jackpotmiljoner som ligger i sjurättspotten, en eventuell ensam vinnare beräknas bli 65 miljoner kronor rikare, är Daniel Redéns andra häst i loppet högintressant.
- Rose Run Sidney är en häst jag gillar skarpt. Det är hårt att säga det när hon har vunnit så många lopp och tjänat så mycket pengar, men hon är jättekonstig i psyket alltså. Hon bestämmer allt. Senast blev det inte optimalt kört. Jag tror att Örjan bara skulle ha kört hela vägen. Då tror jag att hon hade kutat som tusan. Jag tror att det är bättre när hon som nu har hästar framför sig och magkänslan är att hon kommer leverera en fantomspurt.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2020-05-21 13:29:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


På förhand handlade snacket i Jämtlands Stora Pris om Cyber Lane från innerspår samt stjärnorna Campo Bahia och Double Exposure..


På förhand handlade snacket i Jämtlands Stora Pris om Cyber Lane från innerspår samt stjärnorna Campo Bahia och Double Exposure.
Då stal Handsome Brad showen.
Tillsammans med kusken Carl Johan Jepson var den sjuårige Axevallahingsten bara bäst och avgjorde med en mäktig avslutning från tredje par utvändigt 700 kvar. Jepson kunde sedan glida ner i andra utvändigt för att sedan attackera igen 350 meter kvar.
Handsome Brad var mäktig över upploppet och vann till slut med en säker längd före Velvet Gio och Very Kronos.
- Helt fantastiskt. Jag var jättenöjd med honom senast, men han borde kanske inte riktigt ha superform än. Han gjorde ett makalöst lopp med tuff öppning och jag har inte ord för vad den här hästen håller på att göra, sa Ulf Stenströmer.
Segern var värd 500 000 kronor och Handsome Brad klockades till segertiden 1.12,3 över distansen 2 140 meter autostart i regnvädret.
Ulf Stenströmer gjorde den långa resan till Östersund med två hästar och det blev alltså dubbelseger på V75.
26-oddsaren Vien Ici svarade för omgångens skräll i V75-5. Tillsammans med Ulf Ohlsson fick valacken lucka från rygg på ledaren 100 meter från mål när favoriten Pleasure For Cash galopperade utvändigt. Vien Ici sköt till vasst och tredje årssegern var ett faktum.
Segern var samtidigt Ulf Ohlssons 6000:e kuskseger i karriären!
- Skulle han vinna på V75 så skulle det vara nu för han har sådan form. Extra kul med Uffes jubileum. Vi är bästa kompisar och pratar varje dag, sa Ulf Stenströmer.

Tränardubbel även för Goop
I V75-1 var den knappa favoriten Armagnac snabb från start och kom ganska enkelt till ledningen från sitt springspår. Björn Goop hade sedan bra kontroll från spets och vann till slut bekvämt.
- Vi ändrade för en dryg månad sedan och började träna honom i vår backe/sandbana och då har han lugnat ner sig. Han har blivit modigare, starkare och mycket bättre, kommenterade Björn Goop.
Björn Goop ledde även V75-6 från start till mål med Only One Winner som tog andra raka segern.
Även i V75-3 blev det ledning från start till mål då Jörgen Westholm hittade först med Hossiana Boko från spår fyra bakom startbilen.
I V75-2 svarade Björn Karlsson för en vägvinnande styrning med Spang Viktor och 650 kvar gled han ut från tredje par invändigt till andra ytter i rygg på favoriten Alma Prins. Över upploppet stod det länge och vägde men Spang Viktor hade bäst fart och 50 meter kvar kopplade han segergreppet och vann före favoriten.
Hans Berg ledde till drygt 50 meter före mål med skrällen Rubus men blev snuvad på en V75-vinst i födelsedagspresent. Bergh fick nöja sig med fjärdepriset på sin 50-årsdag.

Miljonutdelning på V75
I V75-4 var Dixie Brick starkast i händerna på Andreas Lövdal. Från utvändigt ledaren kopplades segergreppet redan 400 meter från mål och det Timo Nurmos-tränade stoet höll sedan undan knappt men säkert före jätteskrällen Belle Godiva.
V75 om satte drygt 159 miljoner kronor denna superjackpot-omgång och 83 med sju rätt belönades med 1 209 658 kronor. Sex rätt gav 2 860 kronor och fem rätt 221 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Björnkollen V75-tips till LÖRDAG Östersund lördag 6 juni 2020
Björnkollen V75-tips till LÖRDAG Östersund lördag 6 juni 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 LÖRDAG Östersund lördag 6 juni 2020.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Östersund lördag 6 juni 2020

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Östersund lördag 6 juni 2020.

V75-system och V75-tips till Östersund lördag 6 juni 2020

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Östersund lördag 6 juni 2020.

Björnkollen V75-tips till SÖNDAG Solvalla söndag 31 maj 2020
Björnkollen V75-tips till SÖNDAG Solvalla söndag 31 maj 2020

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 SÖNDAG Solvalla söndag 31 maj 2020.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se