Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Inför V75 Jägersro Trav: Proffsspelaren vann tio miljoner - nu lämnar han klartecken


Dansken är en framgångsrik travspelare som har tagit hem många stora vinster genom åren. I söndags blev han tillsammans med sin fru Jeanette och några vänner de enda som prickade in alla sex vinnarna i Bodens V64-omgång. Det blev Grand Slam och tio miljoner kronor i total vinst.
- Ja, det känns ju fint alltså. Jag lever på spel och har hållit på i 20, 25 år. Det är faktiskt tredje gången jag vinner över tio miljoner. Men det är första gången jag är ensam vinnare på V64, säger Jens Glud Hansen.
Hur lade du upp det vinnande systemet?
- Det var ett utskrivet så kallat A-B-C-system. Vi började med att sätta två A-hästar, Lago Nero och Katla Kiro. Det var en bra början men fick fick max sätta tre A-hästar. I det loppet där Up Up And Away var storfavorit så hade vi inte med den på åtta hästar. Vi spelade efter att vinna Grand Slam och hade många hästar i de andra loppen. Kör man bara på favoriter kan man lika gärna göra en flerkupong, menar Jens.
- Jag har ju bevisat att man kan leva på spel. I slutet av 80-talet och början av 90-talet spelade jag mycket poker. Men de senaste åren har det bara varit travspel och från och med nästa år kommer jag att dra ner på det och syssla med andra grejer.

”Jag spelar hårt”

Hur många miljonvinster har du tagit hem genom åren?
- Om jag säger det så tror du inte att det är sant. Så det vill jag hålla för mig själv. Jag vill heller inte prata om mina insatser. Då tror folk att jag är en idiot om jag berättar hur mycket jag spelar för. Men jag spelar hårt, så mycket kan jag säga. Framförallt när det är jackpot. Annars en vanlig V75-omgång som lördags, då spelade jag för två tusen kronor.
- Förutom tre vinster över tio miljoner vann jag 9,4 miljoner på V75 under elitloppslördagen 2010.

”Svårt hitta något som ingen har sett”

Dina främsta egenskaper som travspelare?
- Jag tittar mycket på trav och ser många lopp. Jag sitter hemma och tittar på trav varje dag. Det gäller att följa med överallt. Jag har hållit på länge. Men det har blivit mycket svårare på V75 de senaste åren. Det har kommit så många experter och det finns så mycket tips. Loppen är väldigt genomanalyserade och det är väldigt svårt att hitta något som ingen har sett. Då kan det vara bättre att en vanlig dag spela V4 eller V5 där loppen inte på något vis är analyserade.
- Det är inget enkelt jobb att vara travspelare. Men det är enklare att vinna när en sajt som Spelvärde gör fel. Det är så många storspelare som går på Spelvärde och Travögat. Sedan sitter experterna på Kanal 75 och läser upp deras tips i ATG-Live. Det märks mycket tydligt. De på Kanal 75 har stor makt över hur spelet fördelas. De kan lätt göra så att oddsen halveras på Dagens Dubbel, säger Jens Glud Hansen.

Har ägt flera topphästar och miljonärer
Tillsammans med sin fru Jeanette Hansen driver han en stor rörelse, Panamera Racing, på en egen gård fem mil söder om Köpenhamn. Jeanette Hansen är amatörtränare och duon har haft fina framgångar genom åren. Tidigare har de haft hästar hos proffstränare både i Sverige och i Danmark.
- Vi har 40 hästar som vi äger och har bland annat en tusenmetersbana. Vi åker även in till Skovbo (travbanan som stängde för tävlingarna för några år sedan) och kör snabbjobb. Vi har 20 minuter med bil dit.
- Swept To Victory var en jättebra häst som sprang in över 3,3 miljoner kronor. Hon går här som fölsto nu. Men om jag ska vara helt ärlig så jag tror att den bästa vi har haft är Västerbo Prestige. Även om han bara sprang in 600 000 kronor så är det den med störst kapacitet. Den av våra hästar som har tjänat mest pengar är dock Red Rose America med 3,7 miljoner, säger Jens.

”Tror att vår häst vinner”
En annan topphäst i parets ägo är Aron The Baron, vars pappa är just nämnde Västerbo Prestige. Han lekte hem en V75-seger i Örebro dagen innan julafton. Den femårige valacken har sprungit in 1,2 miljoner kronor och var som fyraåring tvåa i Danskt Travderby. Då tränade Tomas Malmqvist på Jägersro hästen. På lördagen är den startsnabbe travaren favorit i V75 från ett perfekt läge. I sulkyn sitter återigen Örjan Kihlström.
- Aron The Baron (V75-6) ser fin ut i träningen och känns precis lika bra som han har gjort i samband med de senaste starterna. Det är inga konstigheter och han vann med krafter kvar senast. Det spelar heller ingen roll om distansen är 1600 meter eller 2100 meter. Han är så lugn och fin och snabb ut. Mr Pellegrino tar ledningen men det är möjligt att vi får ta över. Fast det bestämmer Örjan. Jag tror inte att Even's First Boy är någon sämre häst men han har bakspår. Därför tror jag att vår häst vinner loppet och för mig är det är en spik, säger Jens Glud Hansen.

”Är bästa hästen i loppet”
Paret Hansen har ytterligare två hästar till start i Jägersros V75-omgång. Jens kommenterar dem så här.
- Basic Instinct (V75-1) spurtade mycket bra senast och gick med full fart över mål. Hästen är fint i ordning och normalt hade det varit en bra chans att vinna det här loppet. Men från bricka åtta blir det svårt och han måste ha tur på vägen. Om han tar en premie är vi nöjda men jag blir heller inte helt överraskad om han räcker.
- Red Rose America (V75-7) tycker jag är bästa hästen i fältet. Hon håller full form och var jättebra som tvåa efter Anna Mix senast. Det är ett stolopp men hon tål inte att göra så mycket jobb själv, som en del andra ston kan göra. Hon kan absolut vinna med klaff på vägen men kan inte gå fram och sätta sig utvändigt om ledaren. Så loppet blir lite avhängigt av vad de andra gör. Jag skulle råda att strecka många hästar i det här loppet.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2017-01-10 18:49:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Umeå lördag 21 april 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Umeå lördag 21 april 2018.

Björnkollen V75-tips till Umeå lördag 21 april 2018
Björnkollen V75-tips till Umeå lördag 21 april 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Umeå lördag 21 april 2018.

Chrille Erikssons V75-tips till Umeå lördag 21 april 2018

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Umeå lördag 21 april 2018.

V75-system och V75-tips till Umeå lördag 21 april 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Umeå lördag 21 april 2018.


Ulf Ohlsson avslutade fjolåret med att bli allsvensk kuskchampion och inledde året med att ta hem V75 Champions på Solvalla.Siffrorna forts&au..


Ulf Ohlsson avslutade fjolåret med att bli allsvensk kuskchampion och inledde året med att ta hem V75 Champions på Solvalla.
Siffrorna fortsätter att peka rakt uppåt för succékusken. Jämfört med mitten av april förra året har han i år tagit 14 fler segrar och det på färre starter.
- Det har varit ett fantastiskt flyt på slutet, jag har aldrig haft en sådan här början på april. De här första 15 första dagarna har jag vunnit väldigt mycket, men det har också varit väldigt mycket lopp. Det är så klart ändå svårt att vinna 14–15 lopp på en vecka som jag nu har gjort i ett par veckor. Framförallt har jag kört in mer pengar än jag gjort tidigare, konstaterar Ulf Ohlsson som kört in drygt tre miljoner mer i år jämfört med i fjol.
Har du satt upp några mål i år?
- Nej, jag gör aldrig det. Det är svårt när man är catchdriver, man vet aldrig vad man får köra för hästar eller vad de man kör åt har för material. Men jag brukar alltid säga att man får försöka göra ett bra jobb och jobba hårt.

”Räkna inte bort honom”
På lördag bjuder Umåker på OS-yra när det är dags för den sista deltävlingen i Olympiatravet, innan finalen på Åby 28 april.
I startfältet till den fjärde deltävlingen finns fyra hästar som också var med i det första försöket. En av dem är Cruzado dela Noche (V75-3).
Det här blir andra gången som Ulf Ohlsson kör Stefan Melanders adept.
- Det är en bra häst som jag sett mycket tidigare. Det var årsdebut för honom senast och han gjorde ett bra lopp. Han är säkert bättre nu med ett lopp i kroppen. De gånger som jag har sett har han öppnat medium men jag hoppas hamna någonstans mitt i och att det blir tempo i loppet. Jag tycker inte man ska räkna bort honom, om han har gått framåt med loppet då ska han kunna dyka upp i striden, säger Ulf Ohlsson.

Flera topplopp
Femåringsloppet Berth Johanssons Memorial inleder V75-spelet och även om startfältet är litet är det naggande gott. Ulf Ohlsson kör Petri Salmela-tränade Makethemark (V75-1) och han ställs mot två andra hästar ur kullens toppskikt: Diamanten och Muscle Hustle.
- Makethemark kändes grym senast, hästen var väldigt fint förberedd och gjorde årsdebuten på ett förnämligt sätt – han var jättefin helt enkelt. Det är ett bra läge åt honom, det är få hästar med så det kanske inte har någon större betydelse men det hade kunnat vara sämre trots det. Nu möter han två av kulltopparna och det blir roligt att se honom mäta sig mot dem så här tidigt på säsongen. Det blir ett spännande lopp, säger en förväntansfull Ulf Ohlsson.
Lördagens V75-omgång bjuder även på ett kallblodslopp i världsklass. Där kör Ulf Ohlsson norske fixstjärnan Tekno Odin (V75-5), som emellertid inte har imponerat på slutet.
- Tekno Odin har inte visat absolut toppform i de senaste starterna men han har ett otroligt kunnande i grund och botten. Han är ett av de bästa kallbloden som funnits och jag har kört och vunnit med honom förut. Det kan vara bra med spår 1 nu när han kanske inte är i den absoluta toppformen. Han kan nog inte svara ut en sådan som Lome Brage så vi får se hur långt det räcker.

Bra hästar – sämre lägen
Ulf Ohlsson kommenterar sina andra chanser så här:
- Digital Performer (V75-4) har jag sett mycket och det är en fin häst också. Han har gjort det bra så här långt. Spår 7 är tråkigt, med ett bättre läge hade jag trott på väldigt bra chans men med rätt flyt ska det vara en rätt bra chans ändå.
- Disco Volante (V75-6) har varit jättefin i de två senaste starterna, han vann i årsdebuten med krafter kvar. Sedan var det glädjande att han gick bra bakifrån på Färjestad eftersom han varit stänkrädd och så tidigare. Den här hästen kan nog springa snabbt i sommar. Det är ett svårt utgångsläge på lördag men jag känner mig absolut inte slagen på förhand.
- Qahar Q.C. (V75-7) har haft en fantastiskt vinter och är en riktig kämpe. Han är otroligt stark och lever mycket på styrkan. Nackdelen nu är de snabbare banorna och när han möter hästar som går barfota men 2640 meter gillar han – helst skulle han haft ett varv till. Visst kan det vara en outsider och jag hoppas att han kan vara med där framme men det kanske inte räcker till vinst, säger Ulf Ohlsson.

Gina Söderlund, Kanal 75


På lördag smäller det i Umeå när femåringsstjärnorna drabbar samman i Berth Johanssons Memorial i V75-1. Framförallt ..


På lördag smäller det i Umeå när femåringsstjärnorna drabbar samman i Berth Johanssons Memorial i V75-1. Framförallt är det en stark trio som sticker ut i Makethemark, som var helt lysande i årsdebuten, samt kulltopparna Diamanten och Muscle Hustle. När det gäller Diamanten så var han fjolårets dominant i fyraåringsloppen med segrar i Kungapokalen, Sprintermästaren, Norrlands Grand Prix med mera för sin tidigare tränare Robert Bergh. Den femårige hingsten, som ägs av Peter ”Foppa” Forsberg, har sprungit in drygt 5,6 miljoner kronor och tagit 20 segrar på 29 starter. Trots det flyttades hästen under uppmärksammade former från Bergh till Stig H Johansson i mitten av november.
När Stig H fick samtalet om han ville träna Diamanten blev han förvånad.
- Det var väl inte direkt så att jag gick och väntade på att Diamanten skulle komma in i stallet. Det var överraskande. Jag har ju fått in bra hästar under nästan hela min karriär men det är inte samma tryck nu som det var för 20, 30 år sedan. Det är en annan situation nu, säger Stig H Johansson.
- Man uppskattar det lite mer nu än vad man gjorde på den tiden när det stod topphästar i kö. Så det är skillnad på det sättet naturligtvis.
- Sedan är jag realist också. Konkurrensen hårdnar hela tiden och det finns både unga, lovande tränare och mer etablerade tränare som har en dragningskraft som jag kanske inte har för dagen, säger Stig H.

”Känns riktigt, riktigt fin”
Diamanten kom i Stig H:s träning den 19 november och bara sex dagar senare startade han i Solvalla Grand Prix och blev trea.
- Han kom sent på fjolåret och startade relativt direkt för oss. Då var det också bestämt att det var sista starten för året och att han skulle få en paus efteråt. Han hade tävlat regelbundet och rest en del och även om han inte var speciellt sliten så var det skönt för hästen att få en lite lugnare period. Så det var inte optimalt med ett miljöombyte så tätt inpå när han startade och han var heller inte på topp i den starten, menar Stig H.
Efter vila och vinterträning var Diamanten inne på Solvalla för några veckor sedan och gick ett snabbjobb med Stig H i sulkyn. Diamanten travade 1.16 över 2100 meter med en avslutning på 1.10 sista sexhundra metrarna.
- Det är inte så ofta jag har så här bra hästar framför mig längre, men den här känns ju riktigt, riktigt fin. En fantastiskt fin häst, berömde Stig H efter det träningspasset som dock renderade i en galopp kort före mål, men det var inget Stig H lade någon större vikt vid.
- De hade sladdat banan och det hade blivit lite spår och grejer på upploppet så han hoppade över ett märke, strax före mål.

Man verkligen hörde på dig i intervjuerna efter det här snabbjobbet att hästen är något alldeles extra?
- Ja, det har han ju visat hela tiden egentligen men man får en annan feeling när man kör honom än när man ser hästen från sidan. Det är en väldig motor i honom och det känns direkt när man begär lite grann av honom. Han fattar snabbt vad det är frågan om och har en inställning som är perfekt.
- Jag körde 1.16 full väg med en snabbare avslutning. Det var först då jag fick känna vilka kvaliteter som hästen har när man trycker på lite ordentligt. Han kändes jättefin och det var ett toppjobb.

”Pigg, levnadsglad och lite kaxig”

Om du beskriver Diamanten som häst, hur låter det då?
- Det är en pigg och levnadsglad häst med ett jättetrevligt temperament. Han är både lite kaxig och förstår samtidigt vad det är frågan om när det blir lite allvar.
Påminner han på något sätt om någon av dina tidigare stjärnor som du har tränat?
- Det är väl lite skillnad på de flesta topphästar man har haft, även om det är marginellt på vissa. Att säga att han är lik den eller den tycker jag inte att man kan göra. Det finns alltid lite skillnad på de här topphästarna rent mentalt och utseendemässigt. Det enda gemensamt de har är att de är riktigt bra hästar.
Hur känns det att köra honom? Är det som du har sagt tidigare en extra kick av att köra den här kalibern av hästar?
- Ja, så är det, men det tror jag gäller för alla som håller på med det här. Det är mer inspirerande att köra en snabbloppshäst som tillhör toppen i Sverige än att köra en ”nötare” som är ute för att jaga matlappar. Det är en väsentlig skillnad.

”Är inte i hundraprocentig form – ingen enkel uppgift”

Diamanten har spår fyra bakom startbilen i Berth Johanssons Memorial och körs av Erik Adielsson. Vad förväntar du dig av honom i årsdebuten på lördag?
- Jag förväntar mig att han inte är i hundraprocentig toppform. Han har haft en tävlingspaus ett bra tag och träningsförhållandena har inte varit optimala. Han kommer att gå framåt med en eller ett par starter i sig.
- Men det ska bli kul, det är första riktiga starten han gör för oss kan man säga. Förra gången var det mer att han precis hade anlänt till oss så kort inpå det loppet. Det ska bli spännande att se hur han står sig mot de här hästarna han möter nu, säger Stig H.
Vad säger du om uppgiften med spår fyra bakom bilen. Hur bra chans tycker du att det är?
- Jag kan inte gradera i någon sorts procent eller så. Jag har sett att Salmelas häst var väldigt fin senast och Berghs häst har förvisso inte startat på ett tag men har ju visat att det är en kanonhäst. Så det är ingen enkel uppgift för någon av dem.
Hur blir det med balans och utrustning?
- Han kommer att gå med skor fram och barfota bak och med vanlig vagn.
Är Diamanten aktuell för Elitloppet redan i år?
- Det får jag avvakta med att säga någonting om. Även om det är kort tid till Elitloppet så måste han ju prestera ett par kanoninsatser först innan han överhuvudtaget kan komma i fråga för arrangörerna. Så det är en bit kvar dit i alla fall, säger Stig H Johansson.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se