Inför V75 Jägersro Trav (14/1): Fem tippar V75


Foto: Kanal 75

Här hittar du de allra senaste tipsen inför V75 Jägersro Trav lördag 14 januari 2017 från det populära Fem tippar V75. I Fem tippar V75 så delar fyra aktiva (travkuskar, travtränare eller travexperter) och en gäst med sig av varsitt V75-system på 240 rader inför kommande V75 omgång. Om en häst är markerad med fet stil, så innebär det att kusken/stallet tippar sin egen häst.

Klicka här för att ladda hem fullständig PDF.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Chrille Erikssons V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Eskilstuna lördag 25 februari 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Eskilstuna lördag 25 februari 2017.


Solvalla-tränaren har bra snurr på sitt material och hästarna som startat har visat fin form på slutet. Björn Röcklinger hå..


Solvalla-tränaren har bra snurr på sitt material och hästarna som startat har visat fin form på slutet. Björn Röcklinger håller till på Julmyra gård i Heby och har 32 hästar i träning. I lördags vann Västerbo Highscore överlägset på V75. Den kommande helgen körs dubbla V75-omgångar och på söndag i Gävle selar Röcklinger ut Devon Am som är favorit i den femte avdelningen. Det fyraåriga stoet har övertygat i två raka segrar och speciellt senast såg hon kanonfin ut då hon vann hur lätt som helst från ledningen.
- Hästen är jättefin och har utvecklats mycket med loppen. Som treåring tävlade hon i stentuff konkurrens och då körde jag henne själv och körde snällt med henne. Jag ville ha en häst kvar till i år också. Nu har hon utvecklats och blivit väldigt fin. Hon har en enorm fysik och har blivit mer komplett som häst, framförallt snabbare, säger Björn Röcklinger.
- Senast var hon mycket bra vid segern. Hon spetsade och fick tryck i två omgångar. Först från start och sedan en tryckare till efter trehundra meter. Men trots den tuffa öppningen såg hon ganska oberörd ut efteråt. Hon vann med mycket krafter kvar.

”Det ser bra ut”
Devon Am startar i V75-5 från spår fem bakom bilen och körs återigen av Ulf Eriksson som vann med henne senast.
Vad säger du om söndagens uppgift?
- Det ser bra ut. Spåret är bra och hon är snabb ut. Nu såg jag att det finns någon startsnabb invändigt så vi får se hur loppet blir kört. Men jag är säker på att min häst gör en bra insats. Hon har känts fin i jobben och jag hoppas att hon får ett vettigt lopp.
- Jag tror absolut att hon kan vinna om det stämmer till. Eller om hon inte har otur kan man väl säga istället. För det finns inget lättare än att förlora ett travlopp, ha, ha. Jag tror att hästen kommer att utvecklas ännu mer och vi ändrar ingenting nu. Det får bli längre fram i år, säger Björn Röcklinger som även deläger hästen.

Michael Carlsson, Kanal 75

V75-system och V75-tips till Eskilstuna lördag 25 februari 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Eskilstuna lördag 25 februari 2017.


2016 vann Maja Bäckman V75-skötarligan. Totalt tolv segrar där nio kom med fixstjärnan On Track Piraten gjorde henne särklassig bland l..


2016 vann Maja Bäckman V75-skötarligan.
Totalt tolv segrar där nio kom med fixstjärnan On Track Piraten gjorde henne särklassig bland landets hästskötare.
Det blev också ett vackert avslut på tiden hos Hans R Strömberg då Bäckman vid månadsskiftet valde att lämna Rättvik och flytta ihop med sin pojkvän Svante Ericsson.
Ett nytt radarpar inom svensk travsport är därmed bildat, kunde man tro.
- Alla tror att vi ska jobba ihop, men det är inte planen. Maja har många intressen utanför travet och tanken är att hon ska utbilda sig. Till en början kommer hon att hjälpa mig, men på sikt tycker jag inte att det är optimalt att jobba ihop med sin flickvän, förklarar Svante Ericsson som ändå ser stora fördelar med det nya samboskapet.
- Det har blivit mycket skönare. Förut satt vi och pendlade nästan alla dagar ingen av oss åkte på trav. Det är tungt när man har ett sådant här jobb. Sedan Maja kom hit har det blivit mycket lugnare i vardagen. Jag känner att jag har blivit piggare och har mer energi.
För tillfället driver Ericsson ett litet stall med tolv hästar på Julmyra Horse Center i Heby, men paret står i begrepp att flytta bopålarna.
- Vi ska hyra in oss på Håkan ”Hockey” Erikssons tidigare gård i Eskilstuna. Det är en härlig anläggning och vi får ett stall med möjlighet att bygga ut. Men eftersom Joni (Pettersson) som jobbar hos mig nu inte ska följa med så får jag klara mig själv i början, och då är klart att Maja kommer att hjälpa till.

Hemligheten: glädje
På sikt är ambitionen att utöka stallet och bli mer framgångsrik på framförallt V75 där man tog två triumfer i fjol.
- Jag hade 22 hästar ett tag, men det blev lite av ett mellanläge som inte fungerade så bra. Dessutom var det flera som inte riktigt höll måttet. Mitt mål när vi kommer till Eskilstuna är att komma upp i 30 stycken och kunna anställa lite folk, det skulle kännas perfekt.
Vad gäller konsten att vinna V75-lopp finns numera spetskompetens inom hemmets väggar.
- När jag frågar vad som gjorde att det gick så bra hos Strömberg så svarar Maja bara att ”vi var glada i stallet och då smittar det av sig på hästarna”.
- Jag tvivlar väl på att det är hela sanningen, men jag har i alla fall blivit mycket gladare sedan Maja flyttade hit som vi får se på lördag om det fungerar, säger Ericsson som låter positiv kring sina två V75-hästar.
- Båda ska vara förbättrade gentemot senaste starten. På förhand tycker jag att Obelix Skift är den hetare chansen, men Blue Star Champion kan också bli farlig om han får luckan.

Det här berättar Svante Ericsson om sina V75-hästar:
- 1 Blue Star Champion (V75-5) har haft skadeproblem och tränas därför inte speciellt hårt mellan starterna. Det gör att han blir mer beroende av att starta tätt för att hålla formen. Eftersom han galopperade näst senast blev det ingen riktig genomkörare och jag tror att det var förklaringen till varför han var sämre senast, han behövde loppet i kroppen. Dessutom blev han lite väl het efter att ha kört om ledningen. Han verkar ha tagit det loppet på bästa sätt och har varit jättefin efteråt. Min bedömning är att formen på lördag ska vara likvärdig med senaste segern. Läget passar för en smygare och jag tror att han är snabb nog att få rygg på ledaren. Eventuellt kommer jag att köra honom med jänkarvagn, enda gången han tävlat med det var när Johnny Takter körde för fyra starter sedan. Den gången blev han störd till galopp så det gav inget kvitto på effekten. I övrigt ändrar jag inget och skulle det lösa sig med lucka kan han bli giftig.
- 4 Obelix Skift (V75-6) har alltid varit stark, men dragits med aktionsproblem. Nu har han fått vara fräsch en tid och fått kontinuerlig träning, det gör att han orkar bära upp sin aktion på ett annat sätt och är förklaringen till utvecklingen. Senast gick jag mest ut för att ge honom ett sprinterlopp i benen inför den här uppgiften och var överraskad att han var så bra. Normalt ska han vara ännu ett snäpp vassare den här gången och distansen passar också bättre. Jag laddar det som går från start och det roligaste vore om vi kom till ledningen. I sådana fall kör jag gärna där, ska jag släppa till någon är det Rigel Face eftersom man brukar få chansen från Kolgjinis rygg. Annars är min häst helt allround för positioner och klarar även att göra en hel del själv på vägen.

Robin Johansson, Kanal 75


Förra året vann kallblodige Vestpol Gladiator (V75-4) ett av nio lopp. I år har han vunnit två av två. Efter sjukdom och två ..


Förra året vann kallblodige Vestpol Gladiator (V75-4) ett av nio lopp. I år har han vunnit två av två. Efter sjukdom och två månaders tävlingsuppehåll har han kommit tillbaka som en bättre häst.
- Han blev jättedålig i höstas men det fick vi ordning på och det har sett bra ut i årets starter. Jag tycker att han har höjt sig ett snäpp, säger Jan-Olov Persson.
Hagmyrentränaren befinner sig i Paris när vi når honom för en kort telefonintervju. Där ska han på torsdagen starta två kallblod på Vincennes. Men det återkommer vi till. Först vill vi veta vad han tror om Vestpol Gladiators möjligheter att förlänga segerraden. Sexåringen tog hem årsdebuten från ledningen och senast vann han efter en bra avslutning från tredje par utvändigt. När han nu är en av fyra som startar med 20 meters försprång till loppets resterande elva hästar är han närmast garanterad ett bra lopp i främre träffen.
- Taktiken lägger jag mig inte i utan det där får Erik bedöma. Allt verkar i alla fall bra med hästen efter senast och jag tror att han gör ett bra lopp igen. Det är 500 meter längre än vid årets segrar men det ska säkert gå bra.
Vilket råd ger du V75-spelarna?
- Jag har bara hunnit ögna igenom startlistan lite snabbt men han bör nog streckas. I alla fall om man ska ha sju rätt, säger Persson och skrattar.

”Hoppas på svensk seger”
Så var det det där med kallbodslopp i Paris. I Frankrike tävlar man inte med kallblod till vardags men varje år bjuds svenska, finska och norska nordsvenskar, som de också kallas, in till huvudstadsbanan Vincennes för att tävla i två lopp. Det första kördes i söndags och precis som i fjol vanns det av norske Finnskog Fokus. Jan-Olov Perssons Smedsbo Faksen spurtade bra till tredjeplatsen och stallkamraten B.W.Modde blev sjua.
- Det första loppet blev jäkligt bra för Smedsbo Faksen med ryggresa och bra spurt. Nu ser det spännande ut med spår ett för honom och andraspår för B.W.Modde, som ska gå barfota bak den här gången, så jag hoppas på svensk seger, säger Person och fortsätter.
- Mest tror jag på Smedsbo Faksen. Jag tycker att han ska ha bra möjlighet att göra om fjolårsbedriften.
Förra året vann Smedsbo Faksen kallblodens andra möte på Vincennes.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se