Inför V75 Gävle: ”Hon känns som en äldre häst”

Axevallaamatören David Persson, 35, har ett litet och effektivt stall med en imponerande segerprocent. 16 segrar på 73 lopp innebär vinst i 22 procent av starterna den här säsongen.
I pengar räknat har stallet ett rekordår med drygt 1,4 miljoner inkört hittills.
Totalt finns elva hästar på träningslistan och två av dem startar i lördagens V75-omgång på Gävletravet.
Först ut är treåriga Heather Deo (V75-2) som imponerade vid seger på en 13-tid hemma på Axevalla i debuten i ny regi i början av oktober. Därefter räckte hon inte alls på Solvalla för en månad sedan.
- I den första starten gjorde hon det väldigt bra tycker jag, hon gick i andraspår och vann på en bra tid på en lite halvkladdig bana och såg fräsch och fin ut. Jag var jättenöjd med den starten, absolut. Sedan i start nummer två så var det väl en kombination av att hon fick ett alldeles för tufft lopp och att hon inte var kurant för dagen. Det är klart att det inte är roligt att komma med en sådan insats i bagaget, men jag tycker att hon känns så pass bra att jag valde att åka till Gävle ändå, säger David Persson i V65 Direkt i TV12.
- Jag tränar aldrig speciellt fort med dem, men däremot så orkar hon väldigt bra och orkar väl till och med bättre än vad hon gjorde inför första starten hos oss så jag tror att det ska vara bra i morgon.
Vad tror du om spår 5 i voltstart?
- Jag tror att Carl kommer att få köra lite kallblod första 100, men jag tror hon löser spåret och att hon kliver i väg hyfsat.
David Persson gillar det USA-födda stoet som hittills tjänat 130 000 kronor på nio starter.
- Man kan inte tro att hon är tre år när man tränar henne utan hon känns som en äldre häst som har mycket mer pengar på sig än vad hon har. Jag tror att hon ska kunna tjäna bra pengar framöver, det tror jag.
Formen?
- Jag vill tro att den finns där, men samtidigt är det som sagt inte roligt att komma från en sådan prestation bakom sig som senast. Men det ligger bakom oss och vi blickar framåt nu och jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp.
Balansen?
- Jag hoppas kunna köra barfota bak för det trivs hon väldigt bra med.

Testar jänkarvagn
Vagabond Bi
(V75-7) inledde med seger hos David Persson i maj men sedan strulade det med fyra raka galopper. Efter ett uppehåll och comeback i oktober har det blivit två segrar, ett tredje- och ett andrapris på fyra starter.
- Vi kastrerade honom och började om på nytt med honom. Han är lite het i temperamentet så vi har valt att köra på extrem säkerhet här i några starter och då har resultaten kommit också. Nu vred vi lite på kranen inför senast då och det gick hyfsat även om det var lite klurigt att få iväg honom från spåret så gjorde han det ändå.
- Han gick ändå framåt med det vi hade gett honom inför det loppet och nu har jag tränat honom ytterligare lite hårdare inför det här. Det känns som att han är i skick för att kunna ta åt sig det, säger David Persson.
Den femårige valacken har lottats till spår 2 bakom startbilen och David Persson passar på att göra några spännande ändringar.
- Det blir första med jänkarvagn och sedan hoppas jag kunna köra barfota bak även med honom. Vi har även precis ryckt huvan på honom. Jag har även gått och klurat under dagen och vi även ska testa ett norskt huvudlag men jag tror att vi skippar det. Jag tycker att han stred så bra mot den som var trea i mål senast så jag tror nog inte jag använder mig av det ändå.
Vad säker du om chansen?
- Jag tycker kanske att han möter två-tre stycken som kanske är lite för bra, men allting kan hända. Han har ett bra spår och kapaciteten finns i honom, så helt avsågad är han absolut inte.
Vilken av dina två tror du mest på?
- Jag måste säga Heather Deo. Jag tycker att hon är så otroligt bra för klassen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerat 2019-11-29 17:59:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter


Åbytravet hyllar sedan några år en av Sveriges folkkäraste travhästar med ett eget lopp.Legolas hade banan i Mölndal som hemmab..


Åbytravet hyllar sedan några år en av Sveriges folkkäraste travhästar med ett eget lopp.
Legolas hade banan i Mölndal som hemmabana och i loppets femte upplaga fick publiken se den möjligen gladaste vinnaren.
Admir Zukanovic är hemmatränaren som klagat på att stallet haft en del ”stolpe ut” under 2019. I juli ställdes stjärnan Stepping Spaceboy av ett tag för en tävlingspaus efter att ha sprungit upp i gulddivisionen.
Trots att träningsrundorna gått i dur den senaste tiden vågade man inte riktigt tro på full pott.
Stefan Söderkvist tog ledningen från innerspåret med Stepping Spaceboy och trots flera tryckare under vägen kunde sexåringen kliva undan till seger på tiden 1.12,0 över 2140 meter med bilstart.
200 000 kronor in till det stora ägarstallet Denco HB i Kållered.
- Vilket lopp han gör. Tryckare i omgångar och får aldrig sitta ifred och så gör han ett sånt jävla lopp. Det ska inte gå tänkte jag, jublade Admir Zukanovic.
Jeppe Juel tryckte på med Deep Sea Dream för att om möjligt få krypa ner i ledarens rygg. På den sista bortre långsidan kom loppets andrahandsfavorit Slide So Easy klivande och i samma veva gjorde Carl Johan Jepson ett misslyckat försök att avancera med favoriten Betting Gangster.
Kusken kostade på sig ett skämt:
- Ibland önskar man att man var ensam i loppen. Det blev lite ryckigt kört och vi fick några över oss där ett par gånger men han var ju verkligen bra efter så här lång vila, sa Stefan Söderkvist.
Stepping Spaceboy är en effektiv frontrunner och har nu vunnit åtta av de tio loppen han fått springa i ledningen. Manne Börjesson sköter hästen.

Domarna studerade filmer
Avslutningsloppet – bronsdivisionen – blev dramatisk.
Måldomarnämnden dröjde väldigt länge med att förkunna resultatet och tittade noga på filmerna från upploppet.
Conrad Lugauers Night Brodde hade gått i ledningen och ledde i början av upploppet. Kort före mål tog sig favoriterna Man At Work och Örjan Kihlström förbi – men blev utkontrade.
Det handlade om att hästarna gick ihop för några sekunder och hjulen stötte i varandra.
Hade någon av kuskarna vinglat på den andre?
Conrad Lugauer fick segernicken av domarna med Night Brodde, andrahandsfavorit i loppet.

”Får nypa mig i armen”
Youanas lopp med 125 000 kronor till vinnaren inleddes med en vild kubbning om ledningen. Robert Bergh fick lägga iväg 1.09,2 första halvvarvet med innerspårets Miss Sober för att försvara ledningen. I mitten av den sista kurvan var Berghs häst trött och segern gick till Wild Love med Kevin Oscarsson i sulkyn.
Femåriga stoet Wild Love inledde från tolftespåret bakom bilen och lyftes ut 900 meter från mål i tredjespår och var strålande bra och bara längde på stegen över upploppet.
Segertiden skrevs till 1.13,1 över 2140 meter.
Bengt Simberg från Halmstad är hovslagaren som hittade sin stjärna som pensionär. Wild Love kostade 35 000 kronor på auktion och har nu sprungit in 1,4 miljoner.
- Det måste man säga var en bra affär! Det känns jätteroligt att vara med på den här nivån. Jag får nypa mig i armen till vardags när jag kör den här hästen, för hon är lydig som en pudel och är ju hur bra som helst, sa Bengt Simberg.

Lyckat för Goop
Björn Goop jobbade i Frankrike på lördagen där det blev en storloppsseger med franska Prix d’Amerique-hoppet Face Time Bourbon och egentränade Bryssel.
I V75 på Åby kom en stalldubbel i den lägsta klassen. Carl Johan Jepson lotsade Inspector till seger via open stretch och tog sig förbi ledande favoriten Pine Muscle.
Efter att hästen hade suttit fastlåst i tre lopp i följd i V75 hade spelarna fått upp vittringen för Helena Edlunds Beartime. Årjängshästen kördes av Örjan Kihlström och spelades till knapp favorit i klass I-försöket – och vann loppet.
Det blev ledningen från ett tredjespår och en lätt seger för fyraåringen.
- Det har varit en hel del skriveriet i tidningarna och han blev upphaussad och jag har aldrig varit så här nervös när han startat, sa amatörtränaren från Årjäng.
Helena Edlund berättade att hon såg första 500 meterna av loppet.
- Sedan vände jag mig om och lyssnade!
Petri Puros Martin de Bos är segerrik och tog nu sin tredje seger i silverdivisionen sedan början av oktober. Det handlade om voltstart och Peter Ingves styrde till ledningen från innerspåret med favoriten och tilläts bestämma tempot under loppet.
Startgalopp för andrahandsfavoriten Reverend Wine.
Take the A.Train kom med två raka segrar och ledde treåringsloppet på kupongen från start till mål. Christoffer Eriksson var avstängd och hade anlitat André Eklundh som kusk.
V75 blev hyfsat lätt. För sju rätt uppgick belöningen till 14 437 kronor. Sex rätt gav 215 kronor och fem rätt 31 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Björnkollen V75-tips till Åby lördag 7 december 2019
Björnkollen V75-tips till Åby lördag 7 december 2019

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Åby lördag 7 december 2019.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Åby lördag 7 december 2019

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Åby lördag 7 december 2019.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 7 december 2019

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 7 december 2019.


Martin de Bos kommer till Åbytravet med idel topprestationer bakom sig. Senast tog han hand om ledningen från spår tre bakom bilen och stack s..


Martin de Bos kommer till Åbytravet med idel topprestationer bakom sig. Senast tog han hand om ledningen från spår tre bakom bilen och stack sedan undan till enkel seger.
- Jag var jättenöjd med hästen senast - att han kunde öppna så pass bra bakom bilen och att han sedan stod emot bra hästar bakifrån, säger Peter Ingves.
Den här gången är det voltstart som gäller för den Petri Puro-tränade femåringen och frågan många ställer sig är om han är tillräckligt snabb att ta ledningen från sitt innerspår. Ett annat frågetecken är hur han gillar att trava med skor runt om, istället för barfota bak som han brukar.
- Det där med skor är ingen fara men jag vet inte hur han öppnar i volten. Jag kommer försöka öppna så fort det går men som tur är är det Åby och man behöver inte alltid spets där, säger Ingves och syftar på banans dubbla open stretch, de två invändiga extraspåren som får användas på upploppet.
Trots lite frågetecken kommer Martin de Bos bli klar favorit och att döma av tonläget hos hans kusk är det helt i sin ordning.
-  Det klart att chansen är god. Hästen är bra och Petri har varit nöjd med honom i jobben efter senast, så det blir intressant.

Ola Johansson, Kanal 75


Martin de Bos kommer till Åbytravet med idel topprestationer bakom sig. Senast tog han hand om ledningen från spår tre bakom bilen och stack s..


Martin de Bos kommer till Åbytravet med idel topprestationer bakom sig. Senast tog han hand om ledningen från spår tre bakom bilen och stack sedan undan till enkel seger.
- Jag var jättenöjd med hästen senast - att han kunde öppna så pass bra bakom bilen och att han sedan stod emot bra hästar bakifrån, säger Peter Ingves.
Den här gången är det voltstart som gäller för den Petri Puro-tränade femåringen och frågan många ställer sig är om han är tillräckligt snabb att ta ledningen från sitt innerspår. Ett annat frågetecken är hur han gillar att trava med skor runt om, istället för barfota bak som han brukar.
- Det där med skor är ingen fara men jag vet inte hur han öppnar i volten. Jag kommer försöka öppna så fort det går men som tur är är det Åby och man behöver inte alltid spets där, säger Ingves och syftar på banans dubbla open stretch, de två invändiga extraspåren som får användas på upploppet.
Trots lite frågetecken kommer Martin de Bos bli klar favorit och att döma av tonläget hos hans kusk är det helt i sin ordning.
-  Det klart att chansen är god. Hästen är bra och Petri har varit nöjd med honom i jobben efter senast, så det blir intressant.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se