Inför V75 (dubbeljackpot): "Bosse känns makalöst fin – han vinner"


Lördagens V75-omgång i Örebro kryddas av finaler i korta E3 men också en dubbeljackpot. En ensam vinnare kan ta hem 60 miljoner kronor enbart på sju rätt. Det är fina lopp rakt igenom och i den första avdelningen är segervana Bo C. ett hett bud. Örebro-hästen är ett hemmahopp som tränas och ägs av amatören Bo E Nilsson, som även är uppfödare. ”Bosse” tog två V75-segrar i fjol och kvalade även in till Svenskt Travderby via en andraplats i försöket. I år har hästen varit ännu bättre och tagit fyra segrar på de fem senaste starterna.
– Bo C. (V75-1) skulle egentligen ha fem raka segrar. Han hade tagit greppet när han galopperade kort före mål för tre starter sedan. Det berodde på att vi hade verkat hovarna bak men inte fram. Det var enbart mitt fel och varken hästen eller Calles fel, säger Bo E Nilsson.
– Han har aldrig varit trött någon gång efter segrarna och har aldrig kommit upp i puls i loppen. Senast hade han hur mycket som helst kvar. Calle sa att det var synd att han inte hade haft framspår för då hade jag kört banrekord hur lätt som helst i Lindesberg. Hästen sprang som snabbast över mållinjen och enligt min PGS sprang han 1.03 över mål. Så fort kan de flesta hästar inte ens trava.
– Trots att hästen gjorde flera bra lopp i fjol så var det mycket stök. Han hade strul med dåliga blodvärden och överträning och massor av andra grejer. I år har han sluppit det och kunnat träna och tävla utan problem. Han var med i Derbyt i fjol och jag skulle bara se hur han var i uttagningsloppet och det var otroligt att han kvalade in till finalen med den lilla träningen som hästen hade i sig. Nu är han mer tränad och en helt annan häst, säger Nilsson.

Har fått Calle Lindblom att göra comeback
Bo C. körs sedan fem starter tillbaka av Carl-Erik Lindblom som också har blivit delägare i hästen. Lindblom slutade köra lopp 2015 men har kommit tillbaka i år och gör nu comeback på V75. Han kör Bo C. i den inledande avdelningen och har spår åtta. Distansen är 2140 meter med voltstart.
– Calle hade slutat köra lopp men var lite sugen att köra Bo C. Han frågade mig om han fick börja köra hästen och det har gått bra. Calle har kört över 30 000 lopp och har rutin och så känner han hästen nu. Det är en fördel att ha samma kusk hela tiden för då vet han precis hur han fungerar.

”Springer en 1.10-tid – fått höga bud på hästen”

Vad säger du om uppgiften och vinstchansen i V75-1?
– Det är stängt läge med spår åtta men han kommer nog ut på något vis. Sedan ska han räknas med kraftig vinstchans. Hade det varit 2140 meter med bilstart så springer han en 1.10-tid. Jag tror i alla fall att han kan sänka sitt rekord med två sekunder och jag tror inte att det finns någon som har en lika bra häst med i loppet. Jag har fått ett högt bud från en av Frankrikes bästa tränare som ville köpa honom men jag har en plan för den här hästen och har betydligt högre mål än Gulddivisionen.
– Jag tror att han vinner. Kommer han ut så spelar det ingen roll om han får gå i dödens för jag tror att han kommer att göra en jätteprestation. Hästen har känts ännu smidigare i träningen efter senaste loppet och blir bara finare och finare. Sedan är det ju så att trav är trav och allt kan hända men varför ska jag hålla på och knussla när jag tror på min häst.
– Jag hade inte varit det minsta rädd för att starta i Jubileumspokalen även om Who’s Who och Milliondollarrhyme är två riktigt fina hästar. Min häst känns så makalöst fin och är under kraftig utveckling. Han är fruktansvärt bra helt enkelt, säger Bo E Nilsson.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, jag tror inte att det behövs. Han har gått med skor hela tiden och det är inte aktuellt att ändra något nu. Det finns således växlar kvar att dra på honom framöver.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2019-08-15 17:53:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bjerke lördag 16 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bjerke lördag 16 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Bjerke lördag 16 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bjerke lördag 16 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Mantorp lördag 9 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Mantorp lördag 9 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Mantorp lördag 9 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Mantorp lördag 9 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Mantorp lördag 9 mars 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Halmstad lördag 2 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Halmstad lördag 2 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Halmstad lördag 2 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Halmstad lördag 2 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Halmstad lördag 2 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se