Inför V75 Bjerke: Bästa året för Gundersen – "Bra chans"


V75 drar till Norge den här veckan på lördag gästar miljonspelet Bjerke travbana utanför Oslo.
Hemmatränaren Geir Vegard Gundersen har ett mycket starkt år bakom sig. Trots att han ”bara” har 26 hästar i träning hotar han den regerande championtränaren Frode Hamre om förstaplatsen i den norska tränarligan. Stallets hästar har nästan sprungit in tio miljoner kronor vilket är rekord för Gundersen. Frode Hamre som leder har bara ett försprång på ett par hundratusen kronor.
– Vi har haft jättemånga bra år i rad nu och fjolåret var fantastiskt bra. Men jag måste säga att i år har det gått ännu bättre. Vi har bara 13, 14 starthästar och har vunnit flera av de största loppen. Det är otroligt bra gjort, säger Geir Vegard Gundersen.
– Men Frode Hamre blir tränarchampion för min säsong är i princip slut nu. Jag satsar på att mina hästar ska vara i form under sommaren och i de stora unghästloppen. På vintern tränar vi i stort sett bara. Jag är i alla fall jättenöjd med våra resultat.

Har obesegrad supertalang – ”Fantastisk häst”
Under Bjerkes ”Superhelg” i början av september hade stall Gundersen stora framgångar i årgångsloppen. Han vann själv det norska travderbyt med Max Brady, vilket var Gundersens sjunde derbyseger.
– Gunnar Eggen har rekordet med tio segrar så målet är att klara fyra till, säger Geir Vegard.
I stallet finns även supertalangen Hillary B.R. som vann det norska Stoderbyt. Den fyraåriga damen är fortsatt obesegrad och bedöms av många experter vara Norges nästa stora stjärna.
– Hon skulle egentligen ha varit med i Breeders Crown-finalen i Eskilstuna men fick känning i ett bakben efter Stoderbyt och har bara tagit det lugnt. Nu tränas hon lite försiktigt igen och vi siktar mot nästa säsong. Hon har gjort 15 starter och tagit 15 segrar. Det är en helt fantastisk häst, säger Gundersen.

”Är en väldigt kapabel häst – bästa chansen”
Men över till lördagens V75-omgång där Bjerke-tränaren har fem hästar till start. Han har satt dem i ordning formmässigt till den här penningstarka dagen men beklagar sig över hästarnas startspår.
– Det är bara en häst som har fått bra läge. De andra har fått spåren sju, sju, åtta och elva, suckar han.
Det är också hästen med det bästa spåret som är bästa chansen i omgången. Det är treårige hingsten Iggy B.R. som var obesegrad felfri fram till Kriteriet där han galopperade bort sig som hårt betrodd. Hästen har vunnit fem lopp på nio starter och kommer från en övertygande seger i lördags.
– Iggy B.R. (V75-2) är en väldigt kapabel häst men han är fortfarande barnslig och inte helt att lita på. I lördags skötte han sig bra och vann Höstfinalen i Jarlsberg där de bästa treåringarna var med. Han vann väldigt lätt men nu möter han äldre och mer rutinerade konkurrenter och jag kan inte motståndet riktigt. Spår två bakom bilen är perfekt och jag hoppas att han sköter sig. Då tror jag att han har bra chans och distansen 2600 meter är ett plus.

”Fast med alla krafter kvar i Derbyt”
Geir Vegard Gundersen kommenterar sina övriga V75-hästar på följande vis i tur och ordning.
– N.Y.Coeur de Soleil (V75-1) gör bra lopp varje gång och är som bäst när han kan komma till ledningen och springa i full fart hela tiden. Tyvärr kan han inte göra det från spår sju och det är ett svårt läge i den här konkurrensen. Han har visat bra kunnande och vann V75 i Årjäng i somras och vann även lopp under elitloppshelgen. Vi får hoppas på överpace och då kan han ta en fin premie. Inga ändringar.
– Blueridge Sun (V75-4) var väldigt bra i senaste starten och vann enkelt på 1.12,5. Det är en häst som bara har gjort bra lopp i karriären och hon var trea i Stoderbyt. Det var synd på läget med spår elva här och från det spåret ligger jag lite lågt. Vi får hoppas på flyt under vägen och jag tycker att hästen ska med på en stor gardering. Inga ändringar.
– Noble Superb (V75-6) har haft en väldigt bra höst och vann sitt uttagningslopp till Derbyt och blev fast med alla krafter kvar i finalen. Han var även femma i Europaderbyt i Helsingfors näst senast. Från ett bättre läge hade jag trott på bra chans här men spår sju bakom bilen över kort distans är vanskligt. Vi får nog sikta in oss på en fin premie därifrån. Inga ändringar.
– Faust Boko (V75-7) går jämnt och bara varje gång och är en väldigt flink häst. Formen är fin men det är tyvärr samma här och från spår åtta bakom bilen över kort distans blir det väldigt svårt. Vi får hoppas att han kommer ner i banan och att det blir överpace på loppet. Inga ändringar, säger Geir Vegard Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerat 2019-11-11 18:10:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Åby lördag 6 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Åby lördag 6 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Åby lördag 6 april 2024.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 6 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 6 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Romme lördag 30 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024.

V75-system och V75-tips till Färjestad fredag 29 mars 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Färjestad fredag 29 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se