Inför Sweden Cup och V75 (söndag): Svanstedts toppsto svårstoppat

Vid sidan av USA:s bästa äldre travare, fjolårets elitloppstvåa Resolve, är det egenägda stoet Non Stick (V75-6) som sticker ut i den kvartett som Åke Svanstedt lastade på det specialchartrade flygplanet från New York till Göteborg. Hon gick obesegrad genom tvååringssäsongen och vann i fjol, som treåring, 6 av 12 lopp. På meritlistan finns finalssegrar i New York Sire Stakes och Empire Breeders Classic. Vinstkontot uppgår till saftiga 5,1 miljoner kronor.
- Hon har gjort det jättebra, men hon har inte gått så snabba tider eftersom hon mest har tävlar på 800-metersbanor, berättar Åke Svanstedt.
Non Sticks rekord 1.10,6 är ändå det näst bästa bland deltagarna i söndagens Fyraåringselit för ston. Vad man snarare ställer sig undrande till är varför hästen gick i mål som oplacerad på långsamma 1.14,0 i årsdebuten för ett par veckor sedan.
- Det är lite missvisande. Det var en catchdriver som körde och han satt sist hela loppet utan att göra en ansats att köra. Jag vet inte varför. Hästen var inte dålig på något sätt, det var en ointresserad kusk bara.
Spårtombolan tilldelade Non Stick ett närmast perfekt tredjespår bakom startbilens vingar så förutsättningar för att sätta sina kullsystrar på plats har hon. Att hon kommer att slippa skor på hovarna är ytterligare en plusfaktor.
- Hon brukar vara rätt kvick från början så vi har ett bra läge. Hon har jättebra löphuvud och bra styrka. Det är svårt att veta hur hon står sig mot dem hon möter nu men jag tycker att hon är en rätt så bra häst.

Distansen ett plus
Fyraårige Tech Titan (V4-1) har gjort långresan till Sverige för att gå ut i ett fyraåringslopp under elitloppssöndagen. Att han lottades till bakspår kan passa bra med tanke på att han efter seger i debuten för Åke Svanstedt har snubblat sig i galopp bakom startbilen.
- Han är stark och rejäl så min känsla är att 2 100 meter kommer att passa honom bra.

Nyförvärv med bra fart
En av lördagens höjdare på Solvalla är Sweden Cup, även kallat Lilla Elitloppet eftersom det likt söndagens huvudnummer avgörs i försök och final samma dag. I det andra försöket startar femåringen Jato från innerspår och han gav ett mycket bra intryck när han för tre veckor sedan debuterade för Åke Svanstedt. Från jumboposition flög han fram till tredjeplatsen.
- Han avslutade otroligt bra! berömmer Svanstedt.
- Han har också tävlat mest på korta banor och inte gått så snabba tider, men han är en jättefin löphäst som har visat bra fart och verkar ha bra löpskalle. Han har känts fin i träningen efter senast så jag hoppas att han har bra form.
Innerspåret?
- Jag vet inte hur snabb han är. Senaste loppet är enda gången jag har kört honom och då provade jag inte att köra något från start. Men vi borde i alla fall få en bra position från innerspår.
Hur tror du att han hävdar sig i Sweden Cup-konkurrensen?
- Det är väldigt svårbedömt men han visade i alla fall bra fart senast när han gick 1.06 sista 400...

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerat 2017-05-24 15:45:00

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 20 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 20 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Bergsåker lördag 13 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Bergsåker lördag 13 april 2024.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 13 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 13 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Åby lördag 6 april 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Åby lördag 6 april 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Åby lördag 6 april 2024.

V75-system och V75-tips till Åby lördag 6 april 2024

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Åby lördag 6 april 2024.

Björnkollen V75-tips till Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024
Björnkollen V75-tips till Björnkollen   Romme lördag 30 mars 2024

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Björnkollen Romme lördag 30 mars 2024.




ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se