Fem tippar V75 16 januari 2021


Foto: Kanal 75

Här hittar du de allra senaste V75-tipsen inför V75 Jägersro Trav lördag 16 januari 2021 från det populära Fem tippar V75. I 5 tippar V75 så delar fyra aktiva (travkuskar, travtränare eller travexperter) och en gäst med sig av sina V75-tips genom varsitt V75-system på 240 rader inför kommande V75 omgång. Om en häst är markerad med fet stil, så innebär det att kusken/stallet tippar sin egen häst.

Klicka här för att ladda hem fullständig PDF.

Andra aktuella V75-klipp och V75-nyheter

Björnkollen V75-tips till Jägersro lördag 16 januari 2021
Björnkollen V75-tips till Jägersro lördag 16 januari 2021

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Jägersro lördag 16 januari 2021.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 16 januari 2021

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 16 januari 2021.


Solvallakusken blev överlägsen kuskchampion i fjol och har rivstartat det nya året. Under fredagens V65-tävlingar i Östersund hade han..


Solvallakusken blev överlägsen kuskchampion i fjol och har rivstartat det nya året. Under fredagens V65-tävlingar i Östersund hade han stor show och vann fem lopp. Han vann dessutom ytterligare ett lopp utanför V65 och det var en glad Ohlsson vi fick tag i när han satt i bilen på väg från tävlingarna.
– Hästarna gick bra och det var skoj. Jag har tagit sex segrar vid fyra eller fem tillfällen förut. En gång körde jag sex lopp i Östersund och vann med alla sex. Idag körde jag sju lopp och vann sex av dem, säger Ulf Ohlsson.

”Kändes riktigt fin och gick ett väldigt bra lopp”
Han är på väg till kvällstävlingarna i Romme när intervjuen görs och catchdrivern tävlar i princip varenda dag just nu. I lördagens V75 kör Ulf Ohlsson i samtliga sju avdelningar och det främsta intresset tilldrar sig i Gulddivisionen där han sitter upp bakom Disco Volante. Efter den överlägsna och imponerande segern näst senast blev det startgalopp gången efter.
– 11 Disco Volante (V75-5) har galopperat några gånger från start tidigare och är inte helt att lita på. Men han visade väldigt bra form efter galoppen. Han kändes faktiskt riktigt fin och gjorde ett jättebra lopp. Hästen gjorde ett minst lika bra lopp som vid segern gången innan, säger Ulf Ohlsson.

”Har vunnit bakifrån – kan göra det igen”
I Gulddivisionen har Disco Volante spår elva och är tredjehandsfavorit. Den Stefan Melander-tränade stjärnan har solklart bäst statistik från ledningen men inte speciellt bra bakifrån. Nu återstår det att se om han kan ändra på det.
– Det är en häst som trivs bäst när han får löpa ut och han är ju bäst i ledningen. Men han har vunnit V75 bakifrån i guld också så visst finns det möjlighet att han gör det igen. Det måste lösa sig från bakspåret men jag tycker att han är en av de som kan vinna om det stämmer.
Hur ser du på det taktiska upplägget? Finns det någon tanke om att söka sig framåt direkt och kanske köra till tidigt trots bakspåret?
– Det finns en möjlighet att man kanske skulle kunna prova och köra till mellan hästar i starten. Men jag vill inte göra det draget eftersom han alltid rusar till ledningen när han har framspår. Nu får han gå bakifrån och jag kör i ryggar så länge det går. Det går inte att bara köra framåt full fart varje gång från start. Blir han femma och tempotorsk så får han väl bli det, säger Ohlsson.

Hur ser du på dina övriga styrningar på V75?
– Det är väl inga toppchanser, men flera som har lite halvchans.
– 3 Importedfrmdetroit (V75-1) har jag inte kört på slutet men rätt mycket tidigare och vunnit många lopp med. Han är fortfarande osäker och trots att hästen är tio år så galopperar han nästan alltid när han har framstår bakom bilen. Bakspår går bra men när man vill ha det så får man framspår, haha. Vi har provat att både gå upp tidigt bakom bilen och senare men han har galopperat ändå. Han har tränat bakom bilen i veckan och det hade gått bra men jag tycker att en sådan som Algot Zonett blir svårslagen. Visserligen har han gått upp en klass men det var ett jäkla intryck senast.

”Är stark och rejäl – vill köra i ledningen”
– 11 Lupin Håleryd (V75-2)
såg fin ut vid segern senast och Dunders hästar har hittat en riktigt bra form nu. Dom gick bra tidigare också men har höjt sig ytterligare sedan de kom till Bergsåker. Jag har lite svårt att bedöma hästen här men ett garderingsstreck tycker jag att hon är.
– 3 Vega Face (V75-3) har jag sett mycket och hästen har gjort flera bra lopp och varit stark och rejäl. Nu är det säkert tuffare emot i V75 och vi får se hur långt hon räcker. Men läget är bra och hon kan öppna så får vi ledningen är det intressent att prova där. Varför ska jag då släppa när jag har en stark häst. Jag hoppas att hon kan vara med långt framme.
– 5 Guli Roy (V75-4) är en häst som har visat kapacitet men jag har svårt att uttala mig om honom här. Men normalt blir det väl svårt att vinna.
– 7 Marschall Match (V75-6) var jättefin när jag vann med honom i Mantorp och det fanns krafter kvar. Jag vet inte hur han kan utnyttja springspåret nu när det är voltstart men bakom bilen var han snabb iväg. Det är en fin häst under utveckling och även om han har kommit upp lite i klass ska han räknas tidigt.
– 1 Axel Ruda (V75-7) har jag ju sett varje gång på slutet och han är in jättefin form och står bra inne i det här loppet. Men han öppnar lite ojämnt. Ibland riktigt bra och ibland lite sämre. Från det här läget måste han ses med lite chans, säger Ulf Ohlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Björnkollen V75-tips till Bergsåker lördag 9 januari 2021
Björnkollen V75-tips till Bergsåker lördag 9 januari 2021

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Bergsåker lördag 9 januari 2021.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 9 januari 2021

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 9 januari 2021.
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se